Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

KKS Sandecja Nowy Sącz - Galeria 'Sandecja'

Wojtek - Pon Lip 14, 2008 11:42
Temat postu: Galeria 'Sandecja'
"Rusza budowa Galerii Sandecja

Polimex Mostostal SA wybuduje w Nowym Sączu przy ul. Węgierskiej centrum handlowo-usługowe za kwotę 105,5 mln zł.

Zleceniodawcą jest duńska firma TK Development SA, specjalizująca się we wznoszeniu centrów handlowych i sklepów typu megastore. Będzie to hipermarket obudowany niewielką galerią handlową. 10 lipca zarządy obu spółek podpisały umowę. Inwestycja o nazwie Galeria Sandecja ma rozpocząć się 15 lipca 2008 r. i zakończyć w październiku przyszłego roku. Obiekt będzie miał powierzchnię handlową 17 tys. m kw., w tym hipermarket (5 tys. m kw.) i galeria sklepów (9,8 tys. m kw). Zaplanowano przy nim 670 miejsc parkingowych. Przewidywany najemca hipermarketu to sieć Carrefour."

I tutaj pytanie :
Czy za nazwę galerii "Sandecja" klub cos dostanie, będzie czerpał jakieś zyski czy coś ?

Daroko - Pon Lip 14, 2008 11:49

moze to być sponsor Sandecji
grubas_KKS - Pon Lip 14, 2008 16:35

To za niedługo Nowy Sącz wieśniaki będą kojarzyć ze Sandecją ...ale Galerią !
polak_ns - Pon Lip 14, 2008 17:25

też mi się tak wydaje
toudiunio - Pon Lip 14, 2008 18:13

kolejne miejsce do siedzenia na labach chamow... jak grubas napisal...
Dziekan - Pon Lip 14, 2008 19:45

Jak zwykle marudzicie....

Nie lepiej napisać pozytywnie:

Kolejne miejsce na ucywilizowanie wieśniaków<lol>

kibic_s_ns - Pon Lip 14, 2008 19:51

Galeria Handlowa -> "Kolejne miejsce na laby dla wieśniaków" -> loool... Nie powiem, ciekawe i oryginalne podejście """miastowych""" do tego typu obiektu - szkoda, że zalatuje wsią i to od tych co tak mówią :) Może tylko jeszcze wspomnę, że będzie to tak naprawdę pierwsza galeria w naszym mieście, bo Europa to coś w stylu reklamy żywca - "prawie jak galeria" :)
Wojtek - Pon Lip 14, 2008 20:00

Europa to Centrum handlowe a nie żadna Galeria czy też prawie galeria.

Ale chyba nie chodzi o to w temacie, gdzie będą przesiadywac ludzie na labach itp itd.
Tylko jakie My (jako Sandecja) korzysci z budowy owej galerii będziemy mieć. i czy w ogóle jakieś korzyści będą..

klipol - Pon Lip 14, 2008 22:51
Temat postu: Re: Galeria 'Sandecja'
Wojtek napisał/a:

I tutaj pytanie :
Czy za nazwę galerii "Sandecja" klub cos dostanie, będzie czerpał jakieś zyski czy coś ?

Tylko czy klub ma prawa do loga i nazwy, bo w dzisiejszych czasach nigdy nic nie wiadomo
(patrz Jaga) :/

Wojtek - Pon Lip 14, 2008 23:19

Właśnie o to mi chodzi.
Mam wielką nadzieję, ze klub ma jednak prawa do nazwy 'Sandecja'.
Wtedy z pewnościa będą musieli za nią zapłacić, a w naszej sytuacji każde pieniądze są ważne.

internacionale - Wto Lip 15, 2008 06:46

Wojtek napisał/a:
Właśnie o to mi chodzi.
Mam wielką nadzieję, ze klub ma jednak prawa do nazwy 'Sandecja'.
Wtedy z pewnościa będą musieli za nią zapłacić, a w naszej sytuacji każde pieniądze są ważne.

W 2004 roku kiedy interesowałem się sprawą (rejestracja domeny sandecja.pl) w urzędzie patentów nazwa SANDECJA nie była nazwą zastrzeżoną. Tak więc teoretycznie każdy mógł sobie wykorzystać ją do własnych celów.