Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

KKS Sandecja Nowy Sącz - SANDECJA - Concordia

Boczek_YG - Sro Paź 22, 2008 22:03
Temat postu: SANDECJA - Concordia
http://www.youtube.com/watch?v=rC-6PILcamk
Bzymcio - Czw Paź 23, 2008 20:22

http://pl.youtube.com/watch?v=_z_6Tawbk8Y proszę Was o zwrócenie uwagi na ok 3min. 12. sekundę. Mam na myśli to, że również można by spróbować śpiewać kilka razy tą "nutkę" ciszej i nagle wybuchnąć głośnym śpiewem. Co o tym myślicie? Można to zrobić na Concordii
Sądeczanin - Czw Paź 23, 2008 20:43

przecież my już to śpiewamy...
KubaNS - Czw Paź 23, 2008 21:06

Jest odpowiedni temat w dziale kibice do dyskusji na podobne tematy.

Concordia to wedlug mnie jeden z bardziej nijakich zespolow naszej ligi. Przeszli ta runde bez zadnego w zasadzie echa. Wygrane mecze przeplataly sie z przegranymi najczesciej wedlug klucza- dom-wyjazd. Wyjatkiem moze byc grad bramek jaki dostali od Stomilu.
Klimatycznie jest za to na ich stadionie. Frekwencje rzedu 70-80 osob ciezko czasem znalezc na stadionach A klasy.

Dotychczasowe potyczki z "lodzkimi" zespolami nie poszly nam najlepiej. Do trzech razy sztuka? Oby...

U nas jak jest.. kazdy widzi. Mimo trudnosci i kolejnego juz malego fermentu ostatnich dni, zwyciestwo powinno byc jedynym celem naszej druzyny. Pogubilismy zbyt duzo punktow ostatnio. Czas mocno zafiniszowac, bo warunki idealne- domowe..
Dopuszczam do siebie, ze jest juz male przemeczenie sezonem, ktore jednak dotyczy wszystkich zespolow. Rozumiem tez, ze spora czesc zawodnikow nie wie prawdopobnie gdzie zagra na wiosne, stad i obroty moga troche malec. Nie mialem jednak, zastrzezen do zadnego z nich, wiec mysle ze do konca podejda powaznie do tego co robia..

Treneiro zostanie, zobaczycie :)

Mariusz Mezyk? :)

radziufan - Czw Paź 23, 2008 21:13

Kuba optymistycznie, i dobrze bo po ostatnich dniach coraz wiecej kibiców malkontentow....
Sam już nie wiem co myślec, ale wiem jedno ze nawet jezeli sie nie uda w sobote czy w kolejnych meczach to z drużyną trzeba byc na dobre i na złe, a jak ktos lubi oszałamiające zwyciestwa i sezonowe sukcesy to polecam 25km wycieczki do podgrybowskiej osady

Co do Concordii, to rzeczywiscie jacys tacy nijacy, no i wyobrazcie sobie jaka u nich musi byc atmosfera wokol pilki skoro w miescie wielkosci Nowego Sącza na mecze chodzi jak pisał Kuba ok 100 osob...obyśmy my nigdy czegos takiego nie doczekali

Wszyscy na mecz!:)

pero - Czw Paź 23, 2008 22:01

myślę, że chłopaki będą chcieli pokazać przed nami fajną grę i zdobyć 3 pkt nie trzeba tłumaczyć jak bardzo ważne, a pozycję mamy bardzo ciekawą aby piąć się w górę - 4 pkt straty do lidera, 3 mecze u siebie każdy rywal w zasięgu wypada wygrać wszystko - łatwo napisać ale zwycięstwa trzeba wybiegać bo w tym momencie o pierwszą trójkę walczy jakby nie było 11 drużyn i może być tak że na koniec rundy jesteśmy w trójce (pięknie brzmi) albo poza 10... ja osobiście wierze w opcję nr 1
najbliższy mecz najważniejszy, ja wierzę w zwycięstwo i w to że rywal cieniuje na wyjazdach, no i może się od nas pech odwróci - te gole w końcówce czy zaraz na początku pomijając błędy sędziów...może to wynikało z braku koncentracji??? później bodajże mamy 2 tygodnie na odpoczynek aby mocnym akcentem zakończyć rundę!!!

misiek_1984 - Pią Paź 24, 2008 02:26

Z tego co czytalem w relacjach prasowych to Concordia jest krytykowana przez wiekszosc dziennikarzy i trenerow przeciwnych zespolow jako druzyna, ktora gra bezbarwna pilke i jakos tam zdobywa te punkty, ale tez i czesto przegrywa po bardzo slabej grze. Zdaje sie, ze tam nie ma klimatu dla pilki sadzac po frekwencji na meczach - jest najnizsza w calej lidze, a tak jak wspominaliscie przeciez to nie wioska. Pilkarze Concordii juz raz byli w NS - przed meczem w Strozach w sierpniu nocowali w Domu Studenta PWSZ, widzialem ich podczas spaceru po miescie :)

Druzyna ta wlasciwie dosc kuchennymi drzwiami dostala sie do nowej II ligi - miala spasc, ale uratowala ja kuriozalna decyzja w sprawie Widzewa. Choc na dobra sprawe nie wiadomo czy gdyby Widzew zostal zdegradowany to nasza grupa II ligi nie zostalaby powiekszona. Ciekawe jest to, ze Concordia zajela wtedy w swojej grupie III ligi 6. miejsce i mogla nie zagrac w nowej II lidze, a Sandecja z 8. lokata od razu zagwarantowala sobie utrzymanie.

Mysle, ze nie ma co sie spodziewac wielkiego widowiska i najwazniejsze beda punkty, ktore sa Sandecji koniecznie potrzebne. Jesli tylko druzyna pozbiera sie po rozbiciu atmosfery to mysle, ze skromnie wygramy 1:0 lub 2:1. Ciekawa jest sytuacja, ze wygrana daje wlaczenie sie do walki o awans, a porazka komplikuje sprawe utrzymania. Dawno nie bylo takiego sezonu zeby na koniec rundy byla taka sytuacja :) I chyba najlepiej by bylo gdyby ta runda juz sie skonczyla tzn. zeby mecze z listopada zostaly przelozone na wiosne - tu juz zadanie dla pogody :)

A co do kibicowania to kibicowalem Sandecji jak spadala z III ligi, przez 2 lata w marnej IV lidze i pozniej bylem niemal na kazdym meczu, wiec to oczywiste, ze kibicuje sie dalej bez wzgledu na wyniki :) A w wiosce 25 km od NS wcale tak fajnie nie jest - sukcesow wielkich tez nie ma, tyle ze jest czolowka tabeli w ostatnich latach. Ale "kibicowanie", stadion i cala otoczka meczow tam to smiech na sali. Szkoda nawet komentowac i porownywac :)

polak_ns - Pią Paź 24, 2008 10:35

O której jest mecz w końcu na 90minut.pl pisze o 13, w filmiku 13:30 ?
Boczek_YG - Pią Paź 24, 2008 11:09

Myślę , ze w tym meczu zainkasujemy 3 punkty . Piłkarze na pewno będą chcieli udowodnić sobie i kibicom , że te " wpadki " w meczach już wygranych były TYLKO PRZYPADKIEM ! POZOSTAJE NAM TYLKO WESPRZEĆ ICH ZAJE*** DOPINGIEM I CZEKAĆ , AŻ BRAMKI ZACZNĄ PADAĆ ! (Oczywiście dla Sandecji ;) pozdro
Grzechotnik - Pią Paź 24, 2008 15:12

Z dzisiejszego Dziennika Polskiego:

Sobota, godz. 13: Sandecja - Concordia Piotrków Trybunalski

Wracają Lewandowski i Skrzypek

Na zamykający rundę jesienną mecz z Concordią Piotrków Trybunalski do składu Sandecji wracają pauzujący przed tygodniem za żółte kartki podstawowi gracze drugiej linii Dawid Skrzypek i Tomasz Lewandowski. Ich absencja w meczu z Freskovitą była aż nadto widoczna i kto wie, czy nie przesądziła o pechowej porażce sądeczan.

Zagrać będzie mógł także Mateusz Żyła. W Wysokiem Mazowieckiem ujrzał on piątą i szóstą żółtą kartkę, a kara odsunięcia od dwóch spotkań wymierzana jest za siódmy kartonik w tym kolorze. Rzec więc można, że poza od dawna kontuzjowanymi Mariuszami Niedbałą i Mężykiem oraz Piotrem Nieciem, trener Jarosław Araszkiewicz będzie miał do dyspozycji większość graczy z kadry pierwszego zespołu.

- Gdyby jeszcze wszyscy byli w pełni zdrowi - wzdycha szkoleniowiec, który - jak się wydaje - decyzję o rozstaniu się z Nowym Sączem zawiesił do czasu rozegrania awansem planowanych na 8 i 15 listopada dwóch meczów z rundy wiosennej. - Mocno poobijany jest Piotrek Bania, ale już sama jego fizyczna obecność na boisku absorbuje uwagę dwóch obrońców rywali. W ataku towarzyszył mu będzie Krzysiek Piosik. Piłkarz ten powinien jeszcze się rehabilitować, ale z konieczności wybiega na boisko. W dodatku strzela bramki. Krótko mówiąc, skorzystam z usług tych zawodników, którzy żyją i mogą się poruszać.

Araszkiewicz podkreśla, że w potyczce z Concordią interesuje go wyłącznie zwycięstwo. Przyznaje, że niewiele wie o najbliższym przeciwniku i tak naprawdę, to... nie chce wiedzieć.

- Gramy u siebie, niech więc Concordia głowi się, czym możemy ją zaskoczyć - tłumaczy trener. - To my musimy narzucić rywalom swój styl. Inaczej sobie tego nie wyobrażam. U znajomych trenerów zasięgnę jedynie języka na temat sposobu wykonywania stałych fragmentów gry przez piotrkowian.

Przypuszczalny skład Sandecji: Kozioł - Szczepanik, Frohlich, Szufryn, Pietrucha - Skrzypek, Lewandowski, Mróz, Żyła - Bania, Piosik. (dw)

pero - Pią Paź 24, 2008 18:55

no no powiało optymizmem... pierwszy raz od dłuższego czasu Araś w przedmeczowych wywiadach nie narzeka na "dezorganizację" w klubie związaną z kasą (czyżby jakieś widoki na lepsze jutro???) no i może zostanie w NS...oby
PigiKKS - Sob Paź 25, 2008 09:05

przed meczem przed stadionem bedzie mozna kupic smycze poloni mam tylko 6^^ wiec kto chce moze kupic ;D 7zł
kibic_s_ns - Sob Paź 25, 2008 15:03

Szkoda nawet komentować dzisiejszy mecz...Dzięki dla piłkarzy za walkę i...właściwie tyle.
SączerS - Sob Paź 25, 2008 15:06

skąd oni biorą tych popierdolonych sędziów? kolejny mecz i kolejna ku*** sędziuje !!
spdr - Sob Paź 25, 2008 15:15

byłem na meczu pierwszy raz od jakiegoś czasu- nie mieszkam w Polsce- kocham ten klub- zwariowałem dziś na Kilińskiego- o wyczynach pana sędziego i jego kolegów to nawet szkoda pisać...
widać gołym okiem że miarka u piłkarzy też się przebrała- nie ma pieniędzy nie ma dobrej gry, już za długo udowadniali że im zależy ze są profesjonalistami i mogą czekać na wypłaty

żal mi Nas kibiców którzy wierzą w lepsze jutro...
wielki szacunek dla Jana i Dawida Skrzypka
pZdr

krochmal - Sob Paź 25, 2008 15:37

Mecz słaby, zasłużona wygrana gości - Sandecja chyba najsłabsza w tej rundzie. Po zejściu Piotrka Bani praktycznie przestał istnieć atak. Zostaliśmy z jednym nie w pełni sprawnym Piosikiem, który jeszcze nie ma sił na 90 minut a Mariusza Mężyka już chyba nie zobaczymy w tej rundzie. Zastanawia mnie jedna rzecz obserwując innych trenerów -- większość z nich żyje, chodzi wokół ławki czasem podpowie a czasem opieprzy. U trenera Araszkiewicza tego nie widać - tylko sporadyczne wyjścia z ławki. Nie mówię, że byłaby to recepta na wszystko-takie moje spostrzeżenie.

Na temat sędziów szkoda pisać.

x_cite - Sob Paź 25, 2008 16:03

moim kometarzem do dzisiejszego meczu będzie brak komentarza!
Kilinskiego 47 - Sob Paź 25, 2008 16:19

A moim komentarzem będzie to, że to był najsłabszy mecz Sandecji na własnym boisku od wielu wielu lat, nie było dziś ani jednej dobrej okazji do zdobycia bramki.

Mecz na żałosnym poziomie, goście również dramatycznie słabi, ale w tym festiwalu bezradności górowała dziś niestety Sandecja.

Podziękowania dla piłkarzy za ambitną walkę, mówią że jaka płaca taka praca, ale biorąc pod uwage to co się dzieje w klubie teraz to i tak Panowie gracie nawet za dobrze (całościowo, nie mówię o tym meczu)!

Obecnemu na trybunach Prezydentowi życzymy powodzenia w przeforsowaniu pieniędzy dla Sandecji, bo kto oglądał ostatnię sesję Rady Miasta, widział radnych PO i Lachowicza, który zapowiedział, że choćby miał stracić setki głósów to tego nie dopuści!

I jeszcze pytanie do hurraoptymistów, nadal liczycie straty do pierwszego miejsca, czy już do strefy barażowej?:D

GUMBAS_1910 - Sob Paź 25, 2008 16:42

NIe bede wypowiadal sie na temat meczu zle tego który był taki odważny i zaczoł krzyczeć przez megafon o sprzedawaniu mecz? Który krzyczał ze 7 sprzedała mecz(skrzypek dawid)???? ktoś ma chyba nie pokoleji w głowie p...... takie glupoty. Jesli ta osoba to czyta to piłkarze prosza zebys przyszedł w poniedziałek na mecz i powiedział co masz do powiedzenia na temat sprzedawania meczy przez Sandecje i na temat dzisiejszej sytucjo. Brawo dla tego chojraka :/;/;/;/;/;/;/;/;/;/;/;/;/
radziufan - Sob Paź 25, 2008 17:04

Concordia była żałośnie słaba ale niestety my byliśmy jeszcze słabsi ..no cóż przynajmniej jasno określiliśmy sobie cele na ten sezon...walczymy o utrzymanie, szkoda że organizacyjnie klub nie dorasta do czegoś więcej, baa! nie dorasta nawet do tej 2 ligi którą mamy. Szacunek dla zawodników za całokształ bo dziś jednak przeszli kołoo meczu
Myślę ze dla Sandecji byłby lepiej żeby w przyszłym tygodniu spadł śnieg bo może być cięzko cos ugrac w nadchodzacych meczach
a co do sprzedawania to miejmy nadzieje ze te czasy już nie powroca a dzis na pewno nic takiego nie mialo miejsca

Rancorn - Sob Paź 25, 2008 17:36

Mecz ogólnie na słabym poziomie. Gapiostwo i pechowa strata bramki. Ale cóż, taki sport. Miejmy nadzieję, że chłopaki się jeszcze zmobilizują na 2 ostatnie mecze przed zimą chociaż i tak zostawili dzisiaj sporo zdrowia. Również uważam rzekome "informacje" o sprzedaniu meczu za bezpodstawne i durne. Nic z tych rzeczy !

Wynik i gra była jaka była ale cóż "Czy wygrywasz czy nie, ja i tak kocham CIĘ !"

polak_ns - Sob Paź 25, 2008 18:25

radziufan napisał/a:
Concordia była żałośnie słaba ale niestety my byliśmy jeszcze słabsi ..no cóż przynajmniej jasno określiliśmy sobie cele na ten sezon...walczymy o utrzymanie, szkoda że organizacyjnie klub nie dorasta do czegoś więcej, baa! nie dorasta nawet do tej 2 ligi którą mamy. Szacunek dla zawodników za całokształ bo dziś jednak przeszli kołoo meczu
Myślę ze dla Sandecji byłby lepiej żeby w przyszłym tygodniu spadł śnieg bo może być cięzko cos ugrac w nadchodzacych meczach
a co do sprzedawania to miejmy nadzieje ze te czasy już nie powroca a dzis na pewno nic takiego nie mialo miejsca

Niestety było coś takiego ;/

ERNESTO - Sob Paź 25, 2008 19:11

a Ty masz na pewno info z pierwszej reki ?
Kilinskiego 47 - Sob Paź 25, 2008 19:13

^^
tzn. co było niestety? O co Ci chodzi, nie zrozumialem co miales na myśli.

KubaNS - Sob Paź 25, 2008 19:39

Tak jak napisal Radek. Ten mecz dal nam odpowiedz na pytanie o co bedziemy grac na wiosne. Rozwial chyba watpliwosci nawet tych najwiekszych optymistow..
Pierwsze syndromy, ale juz zauwazalne golym okiem, widoczne byly podczas meczu z Okocimskim.

"Nijaka" Concordia zarazila chyba wszystkich w kolo. Nijaka byla i ona, nijaka byla Sandecja i nijako bylo na trybunach...

Zdecydowanie najslabszy mecz od dluzszego czasu. Czy od paru lat? Chyba nie. Bardzo podobnie wygladalo to z Lada Bilgoraj..

I tylko zal ze to akurat tak blazenska druzyna byla naszym pierwszym "pogromca" na wlasnym stadionie w tej rundzie. I to w ostatnim meczu.

Cieszylem sie jeszcze niedawno, ze jesli juz gubimy punkty to robimy to na wyjazdach i ze koncza sie czasy kiedy bede musial podobne popierdolki ogladac w tancu radosci na naszym stadionie. Niestety wracamy do szarej rzeczywistosci...

Trudno..

jgns - Sob Paź 25, 2008 20:19
Temat postu: sandecja
Jedyne co musi sie w tym klubie zmienic natychmiast to jest ta cala banda ktora nazywa sie dzialaczami!! Kazdy widzi ze oni nic juz nie zrobia dla Sandecji dobrego,bo poprostu sie do tego nienadaja!! A chlopaka wielkie dzieki za cala runde jesienna,bo zagrali za darmo a teraz musza sie prosic o pieniadze "panow" dzialaczy!! Won z tego klubu pijawki i zlodzieje!!
Kilinskiego 47 - Sob Paź 25, 2008 20:30

Sandecja od pewnego czasu pozostaje bez zarządu, i tyle w tym temacie "znawco".
radek - Sob Paź 25, 2008 20:35

Sandecja zagrała bardzo słabo kibice również przeszli koło meczu również lekceważąc drużyne sędziowie tragedia jak cały pzpn. Mimo tego jestem optymistą i wierze w walke o awans a początkiem tego beda dwa zwycięstwa w nadchodzących meczach
Bzymcio - Sob Paź 25, 2008 20:44

ja chciałbym paradoksalnie żebyś my nie awansowali w tym sezonie do 1 ligi. Moim zdaniem po awansie w tym, za rok przez te wszystkie problem finansowe raczej nie utrzymalibyśmy się w I lidze. Natomiast w następnym sezonie może w końcu uda się znaleźć sponsora z prawdziwego zdarzenie i wtedy pokażemy co to jest SANDECJA :) Tyle że znalezienie dobrego sponsora nie jest takie proste... Ale trzeba być optymistą :)
polak_ns - Sob Paź 25, 2008 20:56

radek napisał/a:
Sandecja zagrała bardzo słabo kibice również przeszli koło meczu również lekceważąc drużyne sędziowie tragedia jak cały pzpn. Mimo tego jestem optymistą i wierze w walke o awans a początkiem tego beda dwa zwycięstwa w nadchodzących meczach

Człowieku jakbyś wiedział gdzie byli kibice to byś nie pisał głupot i nikt nie olał Sandecji.
A z tych co zostali w Sączu przyszli najwierniejsi, nie patrząc na to czy bedzie w młynie 5-10 os.

Kilinskiego 47 - Sob Paź 25, 2008 21:01

Bzymcio napisał/a:
Natomiast w następnym sezonie może w końcu uda się znaleźć sponsora z prawdziwego zdarzenie i wtedy pokażemy co to jest SANDECJA :) Tyle że znalezienie dobrego sponsora nie jest takie proste... Ale trzeba być optymistą :)

^^
to nie jest kwestia optymizmu i tym podbnych uczuć, tylko PROFESJONALNEGO ZARZĄDZANIA klubem.

W tym własnie problem, bo nasi włodarze miejscy wychodzą chyba z podobnego założenia że jakoś to bedzie w przyszłości, tryskając radosnym optymizmem na prawo i lewo, tylko, że od lat nic z tego nie wychodzi.

Ludzie, nie dajcie się mamić, bez rewolucji strukturalnej w tym klubie nie będzie lepiej!
Optymizm musi mieć jakieś podstawy, nasze życzenia to za mało!

jgns - Sob Paź 25, 2008 21:11
Temat postu: do kilinskiego!!!
To Sandecja teraz rzadzi penie pan Mietek z kiosku ruchu!!! Wiadomo ze te pionki na dole to tylko marionetki!! Jezeli cos jest panstwowe(MKS) to trzeba korzystac na calego!! I sie dorabiaja "dzialacze"!!
Kilinskiego 47 - Sob Paź 25, 2008 21:15

Obecnie Sandecją rządzi prezydent za posrednictwem kuratora, nie ma żadnego dolu od paru miesiecy, czy ty tego nie mozesz zrozumiec... Wiem ze psuje ci to twoja koncepcje swiata, no ale coż, tak bywa...
internacionale - Sob Paź 25, 2008 21:19
Temat postu: Re: do kilinskiego!!!
jgns napisał/a:
To Sandecja teraz rzadzi penie pan Mietek z kiosku ruchu!!! Wiadomo ze te pionki na dole to tylko marionetki!! Jezeli cos jest panstwowe(MKS) to trzeba korzystac na calego!! I sie dorabiaja "dzialacze"!!

Następnym razem jak coś napiszesz to zastanów się dwa razy.
OT taka dobra rada od starszego kolegi po szalu....

Odnośnie samego meczu to w tym miejscu można napisać w zasadzie tyle, że się odbył....
Jak to już wcześniej ktoś napisał jaka płaca taka praca.

ps. Nie będę kasował twojego wpisu (może to będzie jakaś nauczka dla innych, podobnych tobie)

ps2. Nie życzę sobie tutaj żadnych dywagacji na temat handlowania meczami !!

jgns - Sob Paź 25, 2008 21:23
Temat postu: sandecja
Ty tez zrozum ze nie jestem przeciwko Tobie ale jestem kibicem od 25lat i niejeden wyjazd mam za soba i zalezy mi na SANDECJI!! To prezydent jak niewie jak poprawic ta sytuacje to niepowinien obiecywac pilkarza i kibica zlotych gor i opowiadac bajek!! Chyba ze ma swoje pieniadze do wydania na klub!!!
internacionale - Sob Paź 25, 2008 21:26
Temat postu: Re: sandecja
jgns napisał/a:
Ty tez zrozum ze nie jestem przeciwko Tobie ale jestem kibicem od 25lat i niejeden wyjazd mam za soba i zalezy mi na SANDECJI!! To prezydent jak niewie jak poprawic ta sytuacje to niepowinien obiecywac pilkarza i kibica zlotych gor i opowiadac bajek!! Chyba ze ma swoje pieniadze do wydania na klub!!!

A skąd ty wiesz co Prezydent im obiecał ?? Jesteś stałym bywalcem szatni przy Kilińskiego ? Zielonego pojęcia nie masz na jakich zasadach funkcjonuje klub, kto nim zarządza i skąd się biorą pieniądze.

ERNESTO - Sob Paź 25, 2008 21:33
Temat postu: Re: do kilinskiego!!!
jgns napisał/a:

Czyli kto ? Pisz nazwiskami, bardzo jestem ich ciekaw, bo z tego co ja wiem, to Sandecja nie posiada zarzadu, a te osoby, ktore sa aktualnie w klubie (ciezko nazwac te pare osob dzialaczami) nie maja nawet z czego dorabiac. Mam wrazenie, ze polowa osob z tego forum zawiesila sie gdzies w czasoprzestrzeni i dalej widza w Sandecji Sasa i Kantora. No wiec piszmy dalej "je*** zarzad", bo to modne i fajnie brzmi. Tylko wczesniej 3 razy zastanowmy sie kogo mamy na mysli. Ja juz tego po prostu czytac nie moge.

Aaa, jeszcze jedno - kazdy chce zmian, kazdy pisze, ze dzialacze sie nie nadaja, j... zarzad itp. Wszystko fajnie, ale ile z tych osob jest zapisanych do klubu ? A sposrod tych laskawie juz zapisanych ile ma skladki oplacone na biezaco ?. Jezeli Ty drogi krytykancie jgns jestes i masz oplacone skladki (w co nie wierze), to zmien cos ! Podaj kandydatow, ktorych chcialbys zobaczyc w zarzadzie Sandecji, idz takze na walne i zaglosuj na nich.

Pozdrawiam

kibic_s_ns - Sob Paź 25, 2008 21:43

Jednak taka jest prawda że Nowego Sącza nie stać na utrzymywanie klubu piłkarskiego na tym poziomie. Mamy całą masę małych klubów, nie tylko piłkarskich, których w większości jedynym źródłem utrzymania są ochłapy które pozostają po tym wszystkim co idzie na Sandecję. I mimo to wystarcza to tylko (łącznie z kasą od mniejszych sponsorów) na minimum potrzebne do bycia w II lidze...A dodatkowych pieniędzy miasto nie ma skąd pozyskać, bo Nowemu Sączowi są potrzebne duże inwestycje (choćby obwodnice, most zastępczy dla heleńskiego, Królowej Jadwigi, Batorego itd. itd.) i już jest problem ze znalezieniem funduszy na te cele. Więc moim zdaniem trudno nawet się spodziewać jakiejkolwiek większej pomocy, a i ta, powiedzmy jednorazowo wpłacona gotówka pomoże tylko na jakiś czas i bez regularnego wsparcia sponsora/sponsorów nic nie da...Moim zdaniem jedynym ratunkiem jest coś na wzór Kolejarza - spółka akcyjna i kilku mniejszych sponsorów. Tylko pan prezydent nie bardzo chce o tym słyszeć...
Kilinskiego 47 - Sob Paź 25, 2008 22:05

^^
prezydenci mają to do siebie, że się zmieniają na stanowisku co jakiś czas.

Paradoksem w przypadku Sandecji jest, że to rokuje jeszcze gorzej...

kibic_s_ns - Sob Paź 25, 2008 22:28

Ja nawet nie mówię o tym, że pan Nowak ma złe chęci - zdecydowanie jak na osobę na tej funkcji interesuje go los klubu. Problem w tym że ta wersja którą on proponuje ma małe szanse na to, że uratuje klub...
internacionale - Sob Paź 25, 2008 22:39

kibic_s_ns napisał/a:
Problem w tym że ta wersja którą on proponuje ma małe szanse na to, że uratuje klub...

A kolejny problem to taki że innej wersji nikt inny nie ma, więc dajmy człowiekowi trochę czasu i pozwólmy działać. Jest przerwa zimowa więc jest czas na podjęcie decyzji (albo w jedną albo w drugą stronę)

kibic_s_ns - Sob Paź 25, 2008 23:04

Cytat:
A kolejny problem to taki że innej wersji nikt inny nie ma, więc dajmy człowiekowi trochę czasu i pozwólmy działać

Jest inna wersja, ale nikt jej nie rozważa. Mógłby ją zrealizować nawet pośrednio przez swoich ludzi sam prezydent. Wystarczy spojrzeć jak SSA wygląda w Stróżach, sponsorzy dają kasę na klub, do którego mają prawa, które reguluje SSA. Poza tym w SSA udział mogłoby i powinno mieć miasto. Ale mi to wisi co zrobią żeby poprawić sytuację, ważne żeby to zrobić trwale i w ogóle zrobić. Bo póki co od lat są jedynie obietnice...Jednak osoba pana Nowaka daje z tego grona z pewnością największe szanse na poprawę, więc przyłączam się do czekania na działania.

internacionale - Sob Paź 25, 2008 23:34

Sportowa Spółka Akcyjna
Akcjonariusze nie odpowiadają za zobowiązania spółki, ryzyko ponoszą jedynie do wysokości wniesionego kapitału oraz czerpią zyski (np.: w postaci dywidendy),
minimalny kapitał akcyjny wynosi 500 000 zł, a wartość nominalna akcji to 1 złoty.

Zrozumcie że nie jest tak łatwo założyć Spółkę Akcyjną. To nie chodzi o to że Prezydent nie chce, że działacze nie chcą. Tu jest potrzbny ktoś z kasą, ktoś kto to pociągnie. Nowopowstała Spółka Akcyjna przejmuje wszystko czyli stadion, budynki, infrastrukturę, kontrachentów i ..... długi.

Kilinskiego 47 - Nie Paź 26, 2008 08:27

internacionale napisał/a:
Jest przerwa zimowa więc jest czas na podjęcie decyzji (albo w jedną albo w drugą stronę)

Co masz na myśli pisząc albo w jedną albo w drugą stronę?

Wobec tego co piszesz w kwestii SSA jedynym rozwiazaniem, ktore pozwoli Sandecji nadal dzialac beda kolejne transze srodkow na sport kwalifikowany z UM. I to jest jedna "strona".

Druga strona jest taka, ze tych pieniedzy nie bedzie, wiec za takie dezyzje to my dziękujemy.

Innej strony nie ma, nie wierzę że znajda się ludzie, ktorzy beda chcieli wyloczyc pieniadze (czyt. sponsorzy) w sytuacji kiedy miasta "trzyma" klub. A że miasto przy obecnych wladzach klubu nie pusci, to jest jasne. I kółko się zamyka...

jgns - Nie Paź 26, 2008 08:41

I tutaj sie z Toba zgodze,kolko sie zamyka!! To co ja pisalem mialem na mysli wlasnie takie sytuacje!!
kibic_s_ns - Nie Paź 26, 2008 08:59

Cytat:
Co masz na myśli pisząc albo w jedną albo w drugą stronę?

Wobec tego co piszesz w kwestii SSA jedynym rozwiazaniem, ktore pozwoli Sandecji nadal dzialac beda kolejne transze srodkow na sport kwalifikowany z UM. I to jest jedna "strona".

Druga strona jest taka, ze tych pieniedzy nie bedzie, wiec za takie dezyzje to my dziękujemy.

Innej strony nie ma, nie wierzę że znajda się ludzie, ktorzy beda chcieli wyloczyc pieniadze (czyt. sponsorzy) w sytuacji kiedy miasta "trzyma" klub. A że miasto przy obecnych wladzach klubu nie pusci, to jest jasne. I kółko się zamyka...

Dokładnie to miałem na myśli ;)

krzysiek186 - Nie Paź 26, 2008 09:15

To jest temat o meczu, a Wy w kółko wałkujecie problem pieniędzy i "zarządu" :/
Qba_NS - Nie Paź 26, 2008 09:30

Dobrze, że przegrali- nasz bożyszcze tłumów- trener olał przeciwnika i jeszcze bezczelnie się do tego przyznał- nie rozpracował rywala. Jak olewa się swoją pracę to niech wraca do Warty i tyle.

A do matołów, co piszą, że wszyscy piłkarze nie mają pieniędzy, że zarząd jest do dupy itp. Wiem, że jest lansik na osiedlu jak się idzie na meczyk i blachary się cieszą, ale to się kur_wa nie wypowiadaj na temat o którym nie masz pojęcia dzieciaku. A poza tym mama z tatą wyraźnie mówili- kupimy ci komputer na I-szą komunię pod warunkiem, że będzie ci służył do nauki, więc idźcie dzieci neo na forum o harcerzach. Tyle w temacie.

misiek_1984 - Nie Paź 26, 2008 11:04

krzysiek186 napisał/a:
To jest temat o meczu, a Wy w kółko wałkujecie problem pieniędzy i "zarządu" :/

O wczorajszym meczu ciezko cokolwiek napisac niestety...

ERNESTO - Nie Paź 26, 2008 14:03

Qba_NS napisał/a:
A poza tym mama z tatą wyraźnie mówili- kupimy ci komputer na I-szą komunię pod warunkiem, że będzie ci służył do nauki, więc idźcie dzieci neo na forum o harcerzach. Tyle w temacie.

Chyba pozostaje sie cieszyc, ze wreszcie dotarly do Ciebie slowa rodzicow.

Rudy - Nie Paź 26, 2008 20:53

Nikt nie ma żadnych zdjęć z tego meczu?
Masahiko - Nie Paź 26, 2008 21:02

Zespół albo jest źle przygotowany do rundy, albo swoją grą chcą coś pokazać. Piłkarze pozbawieni są szybkości i wytrzymałości. Oprócz Jano (obrońcy, sic!) cała drużyna poruszała się po boisku bardzo ślamazarnie. Brakowało gry z klepki czy choćby przyspieszenia akcji, co pozwoliłoby na zgubienie dobrze ustawionych gości. Nie wspomnę o pressingu, bo i po co. Po zejściu Bani gra z przodu wyglądała słabo. Zmiennicy zupełnie nic nowego nie wnieśli do gry, a czasami wręcz przeszkadzali. Jeśli miałbym kogoś pochwalić to chyba tylko parę stoperów, bo niektóre ich interwencje były klasowe.

Nie jestem trenerem i nie wiem co się stało z zawodnikami, ale wszystkiego na atmosferę w klubie zwalić nie można.

Mam nadzieję że z krytyką nie przesadziłem i że nie zostanę zlinczowany przez pozostałych forumowiczów. Nie chce znaleźć się po jednej stronie z kibicem, który po ostatnim gwizdku krzyknął w stronę piłkarzy coś o poziomie a-klasowym.

PS. Kibice z młyna pojechali na mecz przyjaciół z Tych?

ERNESTO - Nie Paź 26, 2008 21:53

Generalnie tu sie nie linczuje za krytyke na poziomie. Problem polega na tym, gdy krytyka jest na poziomie chodnikowym - a tak zdarzalo sie ostatnimi czasy.

Odnosnie PS - tak, 43 osoby w Sosnowcu na meczu Zaglebia z GKSem Tychy

kolafy - Pon Paź 27, 2008 17:55

Masahiko napisał/a:

PS. Kibice z młyna pojechali na mecz przyjaciół z Tych?

Jak już to Tychów, a relacje masz w temacie ''Co słychać u naszych przyjaciół?''

misiek_1984 - Pon Paź 27, 2008 21:17

To albo sa kibicami Sandecji i wspieraja ja w trudnych chwilach, albo jezdza po Polsce na inne stadiony.
Masahiko - Pon Paź 27, 2008 22:12

misiek_1984 napisał/a:
To albo sa kibicami Sandecji i wspieraja ja w trudnych chwilach, albo jezdza po Polsce na inne stadiony.

Hehehe. Pierwsza moja myśl była podobna, ale po przemyśleniu zmieniłem zdanie.

Kolafy napisał/a:
Jak już to Tychów,

http://www.tychy.pl/News/...50&show=2006-12

Niekoniecznie :wink:

Misiek_1910 - Pon Paź 27, 2008 22:14

Na ilu wyjazdowych meczach byłeś?
internacionale - Pon Paź 27, 2008 22:17

Nie ma się co sprzeczać kto, gdzie i kiedy jeździ. Scena kibicowska rządzi się swoimi prawami. Przed sezonem postanowione było że wspomagamy zgody po jednym razie na rundę. W sobotę padło na Tychy. Poza tym Sandecja ma chyba więcej niż 43 kibiców ??
Masahiko - Pon Paź 27, 2008 22:18

Misiek_1910 napisał/a:
Na ilu wyjazdowych meczach byłeś?

Ja nie z tych kibiców :) piknik jestem :P

KubaNS - Pon Paź 27, 2008 22:29

edit:
Cytat:
Nie takiego zwieńczenia w sumie udanej rundy jesiennej oczekiwali kibice Sandecji. Ich ulubieńcy nie nawiązali do świetnych spotkań toczonych wcześniej na ich oczach (choćby z Przebojem Wolbrom czy Startem Otwock), przegrywając z niżej klasyfikowaną w tabeli Concordią.

Bardziej jednak od straty punktów bolą okoliczności, w jakich do tej porażki doszło. Biało czerwonym ambicji, uchowaj Boże, odmówić absolutnie nie można, jednak ich sportowa dyspozycja pozostawiała - delikatnie mówiąc - sporo do życzenia. Grali chaotycznie, kompletnie bez pomysłu na sforsowanie obrony przeciwnika, jak ognia unikali strzałów z dystansu, a kończonych dośrodkowaniami akcji oskrzydlających doliczyć się można było na palcach obydwu dłoni. W miarę upływu czasu w coraz bardziej znaczący sposób poczynaniami biało czarnych zaczynała rządzić nerwowość, efekt ich starań był zatem łatwy do przewidzenia. Goście, chociaż niczym specjalnym nie zaimponowali, sięgnęli po komplet punktów, o którym, co przyznali w zgodnym duecie trener i prezes klubu z Piotrkowa Trybunalskiego, mogli przed zawodami tylko pomarzyć.

Smutno więc kończy się runda jesienna w Nowym Sączu. Istnieje jednak szansa, by w futbolową zimę nie zapadać w całkiem wisielczym nastroju. Decyzją PZPN, jeszcze w listopadzie rozegrane zostaną bowiem awansem dwie kolejki spotkań z rundy wiosennej. Obydwa mecze - z Sokołem Aleksandrów Łódzki oraz z OKS 1945 Olsztyn - Sandecja stoczy na własnym boisku. Z oby lepszym skutkiem niż ten wynikający z sobotniej potyczki z Concordią. (dw)
Pomeczowe opinie

Jano Frohlich, obrońca, II trener Sandecji:

- Winę za utratę bramki biorę na siebie, przepraszając jednocześnie kibiców za rozczarowanie, jakie ich spotkało. Zapewniam jednak, że dałem na boisku z siebie wszystko. Czasem tak jednak bywa, że jeśli czegoś bardzo chcesz, jak na złość nic nie wychodzi. Tak właśnie zdarzyło się w spotkaniu z Concordią. Złapałem w nim niezasłużenie siódmą żółtą kartkę, nie będę więc mógł wystąpić w spotkaniu z Sokołem. Ale wiem, że chłopcy za wszelką cenę będą dążyć do rehabilitacji. I tym razem nie zawiodą. Obiecuję również, że uczynię wszystko, by w Sandecji zaczęło dziać się lepiej. Nie po to wracałem do niej, by godzić się na przeciętność. Ten klub zasługuje na lepszy los i jestem pewien, że doczeka się dobrych dni. Niektórzy ludzie, którzy mienią się przyjaciółmi Sandecji, po cichu zacierają ręce z zadowolenia, kiedy nam się nie wiedzie. Jak gdyby czekali, aż klub po prostu się rozleci. Niedoczekanie! Chcę powiedzieć tym panom, że im grubsze kłody rzucają nam pod nogi, tym większą wyzwalają w nas sportową złość. Już niedługo zdejmiemy im z twarzy te fałszywe uśmieszki. Mówię to jako doświadczony zawodnik i kapitan zespołu. Proszę mi wierzyć, że na boisko nie wybiegamy po pieniądze, ale dla prawdziwych sympatyków, a także dla zaspokojenia własnych sportowych ambicji. A przede wszystkim, mówię przynajmniej o sobie, dla Sandecji.

Mateusz Żyła, boczny pomocnik Sandecji:

- Nie wiem, co się dzieje. Od jakiegoś czasu nie potrafimy wpaść w dawny rytm, jak gdyby opuściło nas szczęście. Czujemy się niby normalnie, naszym jedynym celem jest wygrywanie, a tutaj, jak na złość, idzie jak po grudzie. Tracimy głupie bramki, nie sprzyjają nam sędziowie. Sądzę, że dzisiaj spory wpływ na naszą grę miało przedwczesne opuszczenie boiska przez Piotrka Banię. Bez niego atak wiele stracił na wartości. Przegraliśmy więc trochę na własne życzenie. Na tym na szczęście świat się nie kończy. Przed nami jeszcze dwa spotkania w listopadzie, w których postaramy się odrobić potracone punkty.

Tomasz Lewandowski, środkowy pomocnik Sandecji:

- Nie prosiłem o zmianę, nie narzekałem na żaden uraz, zdjęcie mnie z boiska było wyłącznie decyzją szkoleniowca. Przykro mi, że nie daliśmy satysfakcji sądeckim kibicom. Za wcześnie mówić o załamaniu, ale faktem jest, że znaleźliśmy się w psychicznym dołku. Atmosfera w zespole jest naprawdę dobra, w czym główna zasługa trenera Araszkiewicza. Przed nami dwa tygodnie przerwy, w trakcie której mamy nadzieję odzyskać normalną dyspozycję mentalną. (dw)
Sandecja pod lupą

Oceny dla graczy Sandecji za mecz z Concordią Piotrków Trybunalski: Marek Kozioł 4, Paweł Szczepanik 5, Jano Frohlich 6, Dawid Szufryn 5, Marcin Pietrucha 4, Dawid Szkrzypek 6, Tomasz Lewandowski 5, Wojciech Mróz 5, Mateusz Żyła 5, Krzysztof Piosik 5, Marcin Plata 4.

Wystąpili ponadto: Piotr Bania, Mateusz Orzechowski i Artur Spraski, grali jednak zbyt krótko, by zasłużyć na notę. (dw)

ERNESTO - Wto Paź 28, 2008 07:31

misiek_1984 napisał/a:

Stawiasz komus ultimatum ? :D
Nie pojmiesz tego dopoki nie zaczniesz jezdzic na mecze...

Pzdr

kolafy - Wto Paź 28, 2008 12:36

Masahiko napisał/a:
misiek_1984 napisał/a:

Hehehe. Pierwsza moja myśl była podobna, ale po przemyśleniu zmieniłem zdanie.

Kolafy napisał/a:
Jak już to Tychów,

http://www.tychy.pl/News/...50&show=2006-12

Niekoniecznie :wink:

No i co z tego wynika? :|

ps. Chłopie nie wypowiadaj się w tematach o których nie wiesz bo zawsze do powiedzenia mają Ci co gówno wiedzą, jeszcze jeden glupi post, a obiecuje Ci że tu już nie zajrzysz! :))

Pozdro dla Tyszan!

DNL - Wto Paź 28, 2008 13:08

kolafy napisał/a:
i jeszcze jeden post, a obiecuje Ci że tu już nie zajrzysz! :))

Demonstracja sily?

Temat okolo meczowy jak widac zostal wyczerpany, wiec pozwole sobie zamknac.

kolafy - Wto Paź 28, 2008 13:37

Nie demonstracja siły tylko;

1. Rozmywanie tematu
2. Kompletny brak pojęcia o temacie który poruszył
3. Porządek musi byc! ;)