Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

KKS Sandecja Nowy Sącz - Prezentacja drużyny Sandecja przed rundą wiosenną 2008/2009

marek_ns - Sob Sty 17, 2009 15:30
Temat postu: Prezentacja drużyny Sandecja przed rundą wiosenną 2008/2009
http://pl.youtube.com/watch?v=Ah0pX30odcg
Kilinskiego 47 - Sob Sty 17, 2009 16:11

^^
piękne, brawo, wprawdzie nie trzeba mnie zachęcać do przyjścia, ale gdybym był niezdecydowany, to by mnie to zapewne przekonało:)

swir - Sob Sty 17, 2009 16:14

brawo Panowie za zorganizowanie tego
Bzymcio - Nie Sty 18, 2009 14:28

Świetne zaproszenie :)
marek_ns - Pon Sty 19, 2009 22:01

ciesze się, że sie podoba :):P
Bianconeri - Sro Sty 21, 2009 21:15

"Powoli" a tak naprawðe bardzo szybko :) trzeba zacząć rozkręcać ten temat, ale na razie wszystkie osoby, które chcą się nieco więcej dowiedzieć na temat tego przedsięwzięcia lub pomóc w jego organizacji zapraszamy na najbliższe spotkanie Stowarzyszenia Kibiców Sandecji, które odbędzie się w najbliższą sobotę, 24 stycznia o godz. 19 w MOK-u przy Alejach Wolności w Nowym Sączu.
Serdecznie zapraszamy wszystkich chętnych, jak również osoby zainteresowane działalnością Stowarzyszenia czy wyrażające chęć zapisania się do Stowarzyszenia.

ERNESTO - Sob Lut 14, 2009 13:36

Sa juz jakies konkrety ?
Bo mam wrazenie, ze sprawa ucichla ...

Pozdrawiam

Bianconeri - Sob Lut 14, 2009 13:39

Nic nie ucichło, jest głośno, będzie jeszcze głośniej:)
Czekaliśmy na parę konkretów żeby było co napisać, klika inych rzeczy jest nadal w trakcie załatwiania, od poniedziałku już na pewno będzie bardzo głośno i widoczno:) zarówno w mediach jak i na mieście bo pojawią się plakaty i informacje.

Na razie informacje zebrane są tutaj:
http://www.sandecja.org/i...t&menu=1&id=150

hanys - Sob Lut 14, 2009 13:44

dobra my tu gadu gadu a cos wiecej wiadomo z prezentacja ??;>
Bianconeri - Sob Lut 14, 2009 13:52

No wiemy:) jest w linku powyżej wszystko:)
Rudolf_1910 - Sob Lut 14, 2009 14:13

Można jakies piro odpalić ;) ?
Bianconeri - Sob Lut 14, 2009 14:24

Nad tym też pracujemy:) z jakimiś większymi i bardziej "dymnymi" to może niestety być problem ale zimne ognie itp w zaciemnieniu będa fajnie wygladać:)
radziufan - Sob Lut 14, 2009 15:14

a czy wiadomo juz kto prezentacje poprowadzi? czy po prostu bedzie tak sama od siebie trwała:)
Bianconeri - Nie Lut 15, 2009 11:53

Jets szansa na profesjonalnego 'konferansjera':) rozmowy trwają.

W dniu wczorajszym wydrukowaliśmy plakaty, które już powinny być widoczne na mieście. Poniżej przedstawiamy wizualizację plakatów jakie będą widoczne - format A3, full kolor oraz dla osób zainteresowanych samodzielnym śiągnięciem plakatu by pomóc w rozreklamowaniu prezentacji udostępniamy wzór plakatu w wersji czarno-białej do samodzielnego wydrukowania w domu i rozwieszenia np. na klatce schodowej czy własnym samochodzie:

http://www.sandecja.org/m...izualizacja.jpg - Wizualizacja plakatu jaki będzie można zobaczyć na mieście

http://www.sandecja.org/media/File/plakat.pdf - Plakat w czarno-białej wersji A4 do samodzielnego rozwieszenie (format PDF)

http://www.sandecja.org/media/File/plakat.jpg - Plakat w czarno-białej wersji A4 do samodzielnego rozwieszenie (format JPG)

W razie pytań, uwag czy sugestii lub gdyby ktoś z chciał w jakiś spośób pomóc przy prezentacji prosimy o kontakt email (stowarzyszenie@sandecja.org) lub zapraszamy na najbliższe spotkanie Stowarzyszenia Kibiców Sandecji, które odbędzie się w najbliższy piątek 20 lutego lub w niedzielę 22 lutego - dokładny termin zostanie podany w krótce i ogłoszony na naszych stronach internetowych i forum dyskusyjnym.

toudiunio - Nie Lut 15, 2009 13:41

Wg. mnie dobrym rozwiazaniem by byl Francesco ;) zapowiadajacy walki bokserskie lub kickbokserskie ;)
Dziekan - Nie Lut 15, 2009 21:16

zgadzam sie z tym zupełnie Franki jest super gościem, myślę że może poprowadzić to na wysokim poziomie.
toudiunio - Nie Lut 15, 2009 23:05

Jesli by trzeba bylo to mysle ze moglbym udostepnic kontakt z nim...
Bianconeri - Wto Lut 17, 2009 20:04

Informacja o prezentacji, w formie bannera, pojawiła się dzieś na oficjalnej stronie Nowego Sącz www.nowysacz.pl więc powinno być dobrze;)
radziufan - Czw Lut 19, 2009 08:34

PIŁKA NOŻNA. Ogromne zainteresowanie planowaną na 7 marca prezentacją sądeckiej drużyny

Stowarzyszenie Kibiców Sandecji, któremu szefuje Jarosław Wróblewski oraz Stowarzyszenie Dla Miasta z prezesem Tomaszem Michałowskim na czele są organizatorami oficjalnej prezentacji piłkarskiej drużyny Sandecji oraz jej sztabu szkole niowego przed rundą wiosenną sezonu 2008/09. Odbędzie się ono w hali MOSiR przy ul. Nadbrzeżnej w piątek, 7 marca o godz. 19, zatem na tydzień przed wznowieniem rozgrywek po przerwie zimowej. Patronat prasowy nad przedsięwzięciem sprawuje "Dziennik Polski".

Zainteresowanie planowaną imprezą jest ogromne. Świadczy o tym liczba około 10 tys. dotyczących jej wpisów na internetowej stronie San decji. Istnieje obawa, że nie wszyscy chętni bliższego zapoznania się z piłkarzami dostaną się do hali. Tym bardziej, że wstęp jest bezpłatny.

Organizatorzy zadbali, by przedstawianiu poszczególnych graczy towarzyszyły liczne atrakcje.

- W trakcie prezentacji kupić będzie można specjalne wydanie gazety "Biało-Czarni" oraz pamiątki i gadżety klubowe - informuje Tomasz Michałowski. - Zaplanowano krótki mecz pokazowy z udziałem podopiecznych trenera Roberta Moskala. Przewidziany jest także pokaz futbolu w stylu free w wykonaniu wywodzącego się z Łososiny Dolnej wicemistrza Polski Krzysztofa Golonki, któremu towarzyszyć będą Paweł Kwit oraz Franciszek Potoczek. Ponadto wśród publiczności zostaną rozlosowane atrakcyjne nagrody. Specjalne słowa podziękowania pragnę skierować do dyrektora MOSiR-u Pawła Badury za pomoc przy realizacji naszego pomysłu.

Prezentacja zajmującej piąte miejsce w tabeli II ligi Sandecji ma głębokie uzasadnienie. Kibice będą musieli na nowo uczyć się swojej drużyny. Zasadniczo zmienił się bowiem skład zarówno kadry zawodniczej, jak i sztabu trenerskiego. Ze starej gwardii, piłkarzy grających w MKS jesienią, przy ul. Kilińskiego pozostali jedynie bramkarze Marek Kozioł i Paweł Zwoliński oraz Paweł Szczepanik, Jano Frohlich, Dawid Skrzypek, Piotr Bania, Paweł Leśniak, Łukasz Krupa, Mariusz Merklinger i Marcin Plata. Na ławce trenerskiej miejsce Jarosława Araszkiewicza zajął Robert Moskal, a w pracy pomagają mu Marian Tajduś, Maksymilian Cisowski i Janusz Stawarz. Szkoleniowiec przyprowadził ze sobą do Nowego Sącza z Kmity Zabierzów dziewięciu graczy: Tomasza Wróbla, Rafała Jędrszczyka, Marcina Makucha, Piotra Powroźnika, Dariusza Gawęckiego, Huberta Kościukiewicza, Dariusza Zawadzkiego, Wojciecha Fabianowskiego i Piotra Chlipałę. Z Widzewa pozyskano Mateusza Brozia, z Odry Opole - Madrina Piegzika, z z Zagłębia Sosnowiec - Rafała Berlińskiego, z Victorii Witowice Dolne - Tomasza Bombę, z Dunajca Nowy Sącz - Rafała Danka, ze Słowacji przywędrował Miroslav Lauko, a z wypożyczenia do Kolejarza Stróże wcześniej niż planowano powrócił Rafał Zawiślan.

Zadanie wymienionych wyżej osób jest jednoznaczne: wywalczenie dla Nowego Sącza I ligi. (DW)

[ Dodano: 2009-02-19, 10:29 ]
megachem przenioslem Twoj post do odpowiedniego tematu (zmiany...)

biker_ns - Pią Lut 20, 2009 11:48
Temat postu: Jeśli chodzi o informacje dotyczącą prezentacji drużyny.
W informacji jest podane że prezentacja się odbędzie 7 marca w piątek,a 7 to przecież sobota.
POZDRAWIAM

radziufan - Pią Lut 20, 2009 11:56

w dp sie rypneli...oczywiscie ze to sobota
Bianconeri - Czw Mar 05, 2009 23:53

Najnowsze informacje o prezentacji - wejście na obiekt, przebieg prezentacji, pamiątki i gadżety itp, wszystko zebrane tutaj:
http://www.sandecja.org/i...t&menu=1&id=153

DNL - Pią Mar 06, 2009 14:54

Zabrakło info o możliwości zapisania się do Stowarzyszenia podczas prezentacji ; )
małolat_19 - Pią Mar 06, 2009 15:07

Ofca jedziesz z dopingiem i wezcie bęben:)..
Bianconeri - Pią Mar 06, 2009 15:33

dnl_ns napisał/a:
Zabrakło info o możliwości zapisania się do Stowarzyszenia podczas prezentacji ; )

A widzisz dzięki, dodane:)

Owca - Pią Mar 06, 2009 18:15

nie zapomnijcie podstawowego atrybutu prawdziwego kibica tj. szaliku !
Pozdro i do jutra!

Bzymcio - Pią Mar 06, 2009 18:30

szykuje się znakomita zabawa :):)
Fani Bianconeri - Pią Mar 06, 2009 19:39

Panowie na ktorej trybunie robim młyn?
Bianconeri - Pią Mar 06, 2009 20:49

Yyyy no na naszej hali masz "aż" jedną trybunę do wyboru;)
Na doel na trybunach rozsuwanych będzie sektor VIP itp a my idziemy na górną trybune i stamtąd jedziemy z dopingiem.

Bzymcio - Pią Mar 06, 2009 22:21

no teoretycznie jest jeszcze "trybuna" po przeciwległej stronie :)
kolafy - Pią Mar 06, 2009 23:42

Ta po przeciwnej stronie będzie ''zamknięta''!

Ale kur*** gul!!!!!

ps. Pozdrowienia z UK! :))

Bianconeri - Sob Mar 07, 2009 12:15

Dziś oczywiście gazetka będzie dostępna na prezentacji ale od razu jedna uwaga - tym razem gazetka nie będzie zszyta CELOWO, bo na "rozkładówce" :) czyli w środku gazetki będzie znajdował się kalendarz, który mógłby ulec zniszczeniu przy próbie "wytargania" go ze środka gazetki, bo takie informacje odstaliśmy przy pierwszym numerze, gdzie na środku był plakat drużyny
kamilyes - Sob Mar 07, 2009 21:37

Panowie było znakomicie ;]
Fallen - Sob Mar 07, 2009 21:57

Było ujowo :| a gorzej być nie mogło. Taka okazja a tylko początek dobry. A potem? Sektorówka...a pod nią śpiewanie żal. Doping żal. Jeżeli dokładnie ma być tak na młynie to: Jestem za selekcją! :|
Tylu nas było a tylko pierwsze 5 minut...to było coś. :(
Ale co tam ja..jestem tylko jeden. A jednym gardłem to można tyle co...nic :(.

pasiasty - Sob Mar 07, 2009 21:59

Wielkie brawa dla organizatorow!

Ale domyslam sie, ze konferansjera to wam narzucili. ;]

Sadeckie dziewczeta przepiekne - to byl najwiekszy atut imprezy.

Co do pisemka - zszywki sa po to, zeby spinaly gazete. A plakat jest po to, zeby zszywki odgiac i go delikatnie wyjac.

Tu nie ma wielkiej filozofii, jedynie odrobina sprawnosci manualnej. ;]

matys_kks - Sob Mar 07, 2009 22:02

Naprawdę impreza na wysokim poziomie:)) znakomita organizacja, gratulacje dla organizatorów!!
pasiasty - Sob Mar 07, 2009 22:12

Stalem troche z boku (zeby nie robic wiochy, bo poki co mi sie teksty z cracoviackimi placza, a mam slaby sluch i czesto ciezko mi wylapywac konkretne slowa z takiej sciany dzwieku) i wedlug mnie doping byl ok.

Po tym czego sie tutaj na forum naczytalem, spodziewalem sie, ze bedzie o wiele gorzej. Tymczasem widze, ze pod wzgledem dopingu Sandecja juz dawno jest w wyzszej klasie rozgrywkowej.

Ja rozumiem, ze ostatnio w TV caly czas Lech leci, ale Lech to nie jest srednia krajowa i trzeba mierzyc sily na zamiary, czy tam zamiary na sily, bo nigdy nie pamietam.

Wg mnie nie zawinili kibice, tylko konferansjer, ktory zupelnie nie czul kibicowskich klimatow i dlatego to troche siadlo.

Spod sektorowki zawsze dopinguje sie gorzej. Wtedy najwiecej pary zawsze daja osoby po bokach sektorowki, a bokow po prostu nie bylo. ;]

----

Stoiska z pamiatkami i gazetka na duzy plus, tak samo loteria. Wreszcie moglem sie swobodnie zaopatrzyc w klubowe gadzety.

kolafy - Sob Mar 07, 2009 22:53

ZDJęCIA I FILMIKI POPROSZę DLA EMIGRACJI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bianconeri - Sob Mar 07, 2009 23:02

Mogło być lepiej, mogło być gorzej, było jak było ....
Dziękuję, dobranoc, idę spać bo umieram ze zmęczenia, wstaję w poniedziałek ...

krzysiek186 - Sob Mar 07, 2009 23:05

Mi się bardzo prezentacja podobało, dokładnie czegoś takiego się spodziewałem. Chyle czoła przed panem Bianconerim za to jaki on musiał wkład włożyć by to wydarzenie miało ręce i nogi. Wyobrażam sobie ile to czasu i nerwów musiało organizatorów kosztować.

Z tego co wiem zostały jakieś pamiątki, fajnie jakby takie stoisko było na meczach.

eSKa - Sob Mar 07, 2009 23:11

Szacunek dla Bianca, szacunek dla Michała, szacunek dla sponsorów i obecnych.

Na pewno frekwencja przerosla oczekiwania. Był tłum, nie nie było gdzie stanąc nawet autem.
Doping nie był zły. Nie przesadzajcie. Szacunek dla zgód za przybycie. Super sprawa z tym laserem :-) Naprawde.

Poza tyn.....Okazja do "darcia" się po tak długim czasie :-=) MÓJ SYN BYŁ POD WRAŻENIEM :D

Jeszcze raz:

SZACUNEK DLA JARKA, TOMKA i każdego obecnego. Żeby nie było to lokomotywe "klaskał" prawie cały sektor. Starzy, młodzi, dzieci, dziewczynki i dziewczynki :-)

SZACUNEK

david - Sob Mar 07, 2009 23:17

bylo OK oby wiecej takich pomyslow. gratulacje dla organizatorow i do zobaczenia na meczu z Przebojem.
toudiunio - Sob Mar 07, 2009 23:24

Mniej wiecej wszystko wporzadku, procz wpadki Francesca kiedy zapowiedział Bombe ze sie nazywa Tomasz Wróbel :)
kamilyes - Nie Mar 08, 2009 00:15

pasiasty racja, fajnie by było gdyby takie stoisko z pamiątkami było na każdym meczu.
radziufan - Nie Mar 08, 2009 09:14

Panowie nie ma co narzekac, było jak było...a skoro komus sie nie podobało to niech sobie najpierw odpowie na pytanie czy go dzisiaj boli gardlo od spiewania czy moze stal cichutko z boku.
Na wielki plus stoisko z pamiątkami i to był rzeczywiscie sygnal do tego by pomyslec o czyms takim na stale podczas meczow - jesli sie nie myle to p. Kadłuczka cos tam przebąkiwał zze będzie to mozliwe.
Drugi plus to ok 50 osob zapisanych na wyjazd w ciagu 2h...:)
Co do samej prezentacji to pierwszy raz zawsze jest ciezki no ale bylo jak bylo, prezenter jaki byl taki byl ale mysle ze ludzie nie maja podstaw by byc niezadowolonymy.

posumowujac szacunek dla Bianco ktory wie zawsze wszystko najlepiej:)) i reszty zaangażowanych
no i do zobaczenia w sobote

kks fan - Nie Mar 08, 2009 09:38

Bardzo proszę o jakieś fotki (wyjaśniam ze jestem na emigracjii) z góry wielkie dzieki.
YG-US - Nie Mar 08, 2009 09:42

Właśnie największe podziękowania dla organizatorów tego całego widowiska;)
którzy zrobili naprawde kawał dobrej roboty;) oby w każdym z nas była odrobina takiego zaangażowania jak u niektorych osób;) dzięki którym to wszystko wczoraj sie odbyło:))
Teraz wszyscy do Wolbromia;)
Do zobaczenia za TYDZIEN!
ps. pamiątki schodziły jak świeże bułeczki;)

internacionale - Nie Mar 08, 2009 10:54

kolafy napisał/a:
ZDJęCIA I FILMIKI POPROSZę DLA EMIGRACJI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Za jakąś godzinkę-dwie, wrzucę filmik tylko muszę doładować baterie i obrobić....

SączerS - Nie Mar 08, 2009 11:40

http://www.youtube.com/watch?v=S5y_r6tN094

Ten filmik znaleziony w necie

jaro_jaro - Nie Mar 08, 2009 12:01

nie ma co narzekać, jak na pierwszą w historii taką prezentacje było dobrze ;) do zobaczenia w Wolbromiu!
Fallen - Nie Mar 08, 2009 13:21

Mnie boli nawet bark od wymachiwania ręką :). Nie no oczywiście. Chodziło mi tylko że przed drużyną było ciszej niż jak byliśmy sami :(. Ale co tam :). Wczoraj jeszcze adrenalina...
Milosz_1910 - Nie Mar 08, 2009 13:45

Mam tu jedna fotkę z prezentacji:

http://i41.tinypic.com/219ufx5.jpg

Poszukam jeszcze innych:)

Ad@ś=) - Nie Mar 08, 2009 14:14

Kolejne dwie fotki zrobione telefonem:

http://i40.tinypic.com/o7t4c3.jpg
http://i44.tinypic.com/2lbdjcm.jpg

Ze swojej strony dodam że prezentacja jak na pierwszy raz bardzo udana:)
Wielkie podziekowania za kawał dobrej roboty dla organizatorów.
Poza tym udało mi sie zaliczyć debiut w młynie (na meczach siedze pod krytą) i zedrzeć porządnie gardło więc wszystko na plus.
Pozdrawiam

Milosz_1910 - Nie Mar 08, 2009 14:15

http://i40.tinypic.com/2uihmw0.jpg

http://i40.tinypic.com/4zyiib.jpg

http://i41.tinypic.com/2h3rcq9.jpg

http://i41.tinypic.com/rus30g.jpg

http://i44.tinypic.com/30bpuo9.jpg

internacionale - Nie Mar 08, 2009 14:16

"oficjalny materiał video" :)

http://www.youtube.com/watch?v=Xsy8mImxOtU

Kazek G f H - Nie Mar 08, 2009 14:27

a z przeciwleglej trybuny ktoś ma jakies fotki :D:D ?
grubas_KKS - Nie Mar 08, 2009 16:02

Ten "oficjalny materiał video" nie jest jakiś za specjalny... Nagrywał ktoś jak była oprawa,mecz miedzy piłkarzami a kibicami?Zdjecia i filmiki z trybun? Gratulacje dla organizatorów !
Bzymcio - Nie Mar 08, 2009 16:02

Panowie ja świetnie się bawiłem :)
W II części doping był trochę słabszy ale było to spowodowane tym, że na początku wszyscy dawali z siebie 200%!! :) takie huknięcia dawno w Sączu nie było :)
Mogliśmy zacząć powoli, żeby pokazać się z jak najlepszej strony przed piłkarzami :) ale i tak myślę, że są pod dużym wrażeniem ;)

Na pierwszą prezentację w Nowym Sączu było naprawdę super :)

Pozdrawiam :)

[ Dodano: 2009-03-08, 16:03 ]
http://www.pilkarskiefakt...senna,8593.html

Bianconeri - Nie Mar 08, 2009 16:28

Z pierwszych, wstępnych rachunków wynika, że "do puszki" wpadło 190zł z groszami, gadżety rozeszły się całkiem dobrze, ale za niedługa osoba się tym zajmująca napisze co jeszcze zostało i jak i gdzie można zakupić.
kunik17 - Nie Mar 08, 2009 19:41

prezentacja była naprawde fajna, bardzo mi sie podobało:)
matys5392 - Nie Mar 08, 2009 19:49

naprawdę swietnie to wczoraj wyszlo!atmosfera byla znakomita!mam nadzieje ze 21 marca na meczu z Pelikanem bedzie podobnie!
Fallen - Nie Mar 08, 2009 21:00

Z pelikanem? Do Wolbromia!!
nick - Nie Mar 08, 2009 21:55

Ma ktoś liste zawodników z numerami ?
internacionale - Nie Mar 08, 2009 22:28

Kilka fotek od "Ryśka"

hanys - Pon Mar 09, 2009 07:19

Co do samej prezentcji, to niestety nie widzialem, bo musialem sie zajac czyms innym
Doping na samym poczatku dla mnie miazga.. pozniej juz malo co slyszalem.

Pamiatki zeszly dosc dobrze, czesc zostala, ale o tym w innym temacie.

Jak na druga prezentację w Sączu a pierwszą zorganizowaną w dużej mierze przez kibiców uwazam ze bylo dobrze. Oby więcej takich inicjatyw i wspolnej zabawy

Pozdro

kitek19pl - Pon Mar 09, 2009 10:27

NOWY SĄCZ. Z pompą przywitali się z piłkarzami Sandecji jej najwierniejsi kibice.

Wyjątkowo efektowną oprawę miała sobotnia prezentacja futbolowej drużyny Sandecji, która za tydzień przystąpi do walki o pierwszą ligę. W hali MOSiR przy ul. Nadbrzeżnej już na pół godziny przed wyznaczonym terminem fety trudno było znaleźć wolne miejsce.

Wchodzących na trybuny ludzi spowiły kłęby nawiewanego przez specjalne dmuchawy dymu, a później stawało się coraz bardziej kolorowo. Sympatyków piłki nożnej rozochocił pokaz laserów, a z właściwą sobie swadą prowadzący show Franciszek Bartula dwoił się i troił, by publika nie wypadła z transu. Piłkarze - i ci nowi, którzy dopiero zawierają znajomość ze swymi sympatykami, jak i ci od dawna będący za pan brat, nie kryli oszołomienia. Nawet tak doświadczony zawodnik, jakim jest Madrin Piegzik przyznał, że z podobnym wprowadzeniem do rozgrywek nie spotkał się ani w Górniku Zabrze, ani w Dynamie Berlin. Nie podlega kwestii: Tomasz Michałowski, prezes Stowarzyszenia Dla Miasta, oraz Jarosław Wróblewski, szef Stowarzyszenia Kibiców Sandecji mogą być dumni ze swego dzieła. Przeszło 1300 fanów w biało-czarnych szalikach z chóralnym śpiewem "To my, kibice z Sącza, zna nas cała Polska..." opuszczało halę. Z nadzieją, że w podobnych nastrojach znajdą się także za tydzień, po zakończeniu wyjazdowej potyczki ich ulubieńców z Przebojem Wolbrom.

Wyczytywani przez Bartulę poszczególni gracze wybiegali na parkiet, gdzie przywdziewali koszulki z przypisanymi im na całą rundę numerami. Największa owacja stała się udziałem starych znajomych kibiców: Stanisława Bodzionego (kontuzjowany, utykający - niestety w rundzie wiosennej nie ujrzymy go na boisku), Marka Kozioła, Jano Frohlicha, Adama Ciastonia, Pawła Szczepanika, Dawida Skrzypka i Piotra Bani. Ciepłe przyjęcie spotkało zresztą wszystkich graczy z kadry pierwszego zespołu, a obchodzącemu właśnie dwudzieste urodziny Marcinowi Placie odśpiewano gromkie "sto lat".

Obecny w hali, paradujący z obowiązkowym szalikiem w klubowych kolorach, prezydent Nowego Sącza, Ryszard Nowak, skierował okolicznościowe adresy z podziękowaniami dla zasłużonych dla Sandecji działaczy. Przyjęli je, także nagrodzeni brawami Witold Wąsik i Jarosław Paschek. Ważnym, może nawet najważniejszym elementem gali było jednak złożenie autografów przez trenerów i piłkarzy pod certyfikatem, w którym wspomniani zobowiązali się do godnego i ambitnego bronienia honoru MKS Sandecja.

Wywodzący się z Tęgoborzy 20-letni Krzysztof Golonka i towarzyszący mu piętnastolatkowie Paweł Kwit i Franciszek Potoczek popisywali się następnie sztuczkami i trikami piłkarskimi, określanymi jako freestyle football, a ostatnim akcentem wieczoru był pokazowy mecz. Zmierzyły się w nim dwie ekipy Sandecji, a zwycięstwo 5-4 przypadło w udziale tzw. białym, wśród których brylował zdobywca trzech goli Piotr Chlipała.

Ciąg dalszy fety zaplanowano na czerwiec. Panowała opinia, że ma być jeszcze uro czyściej. Pierwszoligowiec zasługuje przecież na specjalne potraktowanie.

Daniel Weimer
Powiedzieli "Dziennikowi Polskiemu"

Robert Moskal, trener:

- Takie przywitanie do czegoś zobowiązuje. Cieszę się, że pod certyfikatem wszyscy piłkarze podpisali się czytelnie. Teraz już nikt się nie wymiga od walki do upadłego. To oczywiście żart. Na co jak na co, ale na ambicję zawodników zawsze mogę liczyć. Nasz cel jest jasny: wywalczyć dla Nowego Sącza pierwszą ligę. Działacze Sandecji zapewnili nam optymalne warunki do właściwego przygotowania się do rundy wiosennej. Zawieść ich zwyczajnie nie wypada. Mam nadzieję, że także po rozegraniu piętnastu spotkań będziemy w równie dobrych humorach. Jak tu nie wygrywać, skoro ma się dwunastego zawodnika w postaci kapitalnych kibiców?

Dariusz Zawadzki, pomocnik:

- Jeszcze jako piłkarz Wisły Kraków wywalczyłem wicemistrzostwo, następnie mistrzostwo Europy juniorów. Myślałem wówczas, że moja przygoda z piłką potoczy się inaczej, że grał będę w najwyższych ligach. Stało się inaczej i nie ma co teraz biadolić. Mocno wierzę, że występy w Sandecji będą dla mnie przełomem. Nie traktuję pobytu w Nowym Sączu, jako kolejnego przystanku w karierze. Naprawdę zależy mi na tym, żeby najpierw awansować, a później kontynuować występy w Sandecji w pierwszej lidze.

Madrin Piegzik, pomocnik:

- W podobnych prezentacjach uczestniczyłem jako gracz Górnika Zabrze i klubów niemieckich. Ta sądecka była jednak wyjątkowa, najbardziej spontaniczna. Czy zanim przyszedłem do Sandecji słyszałem o Nowym Sączu? Ależ oczywiście. Przecież tutejszą drużynę trenował Jarek Araszkiewicz, z którym udało mi się trochę pograć w Groklinie Grodzisk Wielkopolski. Wasi kibice zrobili na mnie wielkie wrażenie. Dla takich ludzi warto przelewać pot na treningach.

(DW)

matys5392 - Pon Mar 09, 2009 17:16

nick napisał/a:
Ma ktoś liste zawodników z numerami ?

1.Stanisław Bodziony
2.Miroslav Lauko
3.Paweł Szczepanik
4.Hubert Kościukiewicz
5.Rafał Berliński
6.Dariusz Zawadzki
7.Dawid Skrzypek
8.Paweł Leśniak
9.Madrin Piegzik
10.Jano Frolich
11.Piotr Bania
12.Paweł Zwoliński
13.Piotr Powroźnik
14.Dariusz Gawęcki
15.Mateusz Broź
16.Mariusz Merklinger
17.Marcin Makuch
18.Wojciech Fabianowski
19.Rafał Jędrszczyk
20.Łukasz Krupa
21.Piotr Chlipała
22.Rafał Zawiślan
23.Adam Ciastoń
24.Rafał Danek
25.Mariusz Niedbała
26.Marcin Plata
33.Tomasz Wróbel
88.Marek Kozioł
#Tomasz Bomba

DNL - Pon Mar 09, 2009 18:27

matys5392 napisał/a:

88.Marek Kozioł

Na prezentacji mial 1, tak samo jak i Staszek.

matys5392 - Pon Mar 09, 2009 18:31

dnl_ns napisał/a:
matys5392 napisał/a:

88.Marek Kozioł

Na prezentacji mial 1, tak samo jak i Staszek.

Tak,na prezentacji miał 1 ale był czytany po Tomaszu Wróblu więc prawdopodobnie pozostnie przy ,,88" na koszulce ;)

major - Pon Mar 09, 2009 18:36

Myślę , że "1" Staszka to był numer bardziej honorowy, efekt uznania zasług, forma pożegnania. Jak piszę w artykule kilka postów wyżej i tak niestety nie ujrzymy Staszka w tej rundzie na boisku, więc logiczne jest że 1ke będzie miał Kozioł (a zresztą jakie ma znaczenie czy 1 czy 88). Nawiasem mówiąc bardzo ładny gest że dano naszej wieloletniej jedynce możliwość uczestniczenia w prezentacji jako pełnoprawnemu członkowi kadry.
Bianconeri - Pon Mar 09, 2009 19:07

http://www.rdn.pl/d_galer...?rdg=0024720093
flatron - Sro Mar 18, 2009 18:37
Temat postu: wartosc rynkowa piłkarzy Sandecji
wartosc rynkowa piłkarzy Sandecji za portalem www.transfermarkt.de
Nr. Name / Alter / Position Nat. Marktwert im Team Berater
Tomasz Wrobel
Torwart, 18 Jahre
- 2008 - ?
Dariusz Gawecki
Abwehr, 25 Jahre
150.000 € 2008 - ?
Rafal Jedrszczyk
Abwehr, 30 Jahre
100.000 € 2008 - ?
Jano Fröhlich
Abwehr, 34 Jahre
275.000 € 2007 - 2010
Piotr Powroznik
Mittelfeld, 32 Jahre
- 2008 ?
Mateusz Broz
Mittelfeld, 20 Jahre
75.000 € 2008 - ?
Madrin Piegzik
Mittelfeld, 30 Jahre
150.000 € 2008 - ?
Hubert Kosciukiewicz
Mittelfeld, 30 Jahre
125.000 € 2008 - ?
Marcin Makuch
Mittelfeld, 28 Jahre
250.000 € 2008 - ?
Dariusz Zawadzki
Mittelfeld, 26 Jahre
125.000 € 2008 - ?
Kamil Kopanski
Sturm, 25 Jahre
- 2007 - ?
Mariusz Mezyk
Sturm, 25 Jahre
125.000 € 2008 - 2009
Piotr Chlipala
Sturm, 30 Jahre
50.000 € 2008 ?
Wojciech Fabianowski
Sturm, 28 Jahre
75.000 € 2008 - ?
Piotr Bania
Sturm, 36 Jahre
400.000 € 2007 - 2008
Durchschnittsalter: 28.3 Summe: 1.900.000 €

http://www.transfermarkt....nsferdaten.html

dodali Mezyka ale on tez nasz chłop!

sns1910 - Sro Mar 18, 2009 18:42

LOL to sprzedajmy Banię i mamy spłacone długi i to z nawiązką! :D (400 tys. euro! czyli tyle ile górnik dał za Szczota xD)
DNL - Sro Mar 18, 2009 18:42

Bania 400k euro, niezle, Jano tez sporo.

W sumie nie ma co nawet brac pod uwage tej wyceny, bo jak dla mnie przynajmniej jest smieszna.

flatron - Sro Mar 18, 2009 18:56

Kolejarz Stroze

Übersicht Kader Mitarbeiter Transfers Begegnungen News Verein Historie Stadion
Transferdaten Leistungsdaten Personendaten Verliehene Spieler Lazarett Sperren & Ausfälle Torverteilung
Nr. Name / Alter / Position Nat. Marktwert im Team Berater
Piotr Towarnicki
Torwart, 20 Jahre
50.000 € 2008 - ?
Cheikh Tidiane Niane
Abwehr, 25 Jahre
50.000 € 2008 ?
Mateusz Tywoniuk
Abwehr, 20 Jahre
- 2008 ?
Adrian Chomiuk
Abwehr, 20 Jahre
75.000 € 2008 ?
Adam Kucz
Mittelfeld, 37 Jahre
50.000 € 2003 - ?
Krzysztof Lipiecki
Mittelfeld, 27 Jahre
- 2008 ?
Marcin Stefanik
Mittelfeld, 21 Jahre
50.000 € 2007 ?
Adam Giesa
Mittelfeld, 26 Jahre
50.000 € 2008 - ?
Grzegorz Bonk
Mittelfeld, 32 Jahre
175.000 € 2008 - ?
Dariusz Frankiewicz
Mittelfeld, 22 Jahre
75.000 € 2005 - ?
Sebastian Kurowski
Sturm, 21 Jahre
50.000 € 2008 - ?
Grzegorz Piechna
Sturm, 32 Jahre
475.000 € 2008 - ? Kolakowski, Jaroslaw
Robert Drag
Sturm, 25 Jahre
50.000 € 2006 - 2010
Durchschnittsalter: 25.7 Summe: 1.150.000 €

toudiunio - Sro Mar 18, 2009 19:20

"Właścicielem piłkarzy" którzy przyszli z Kmity jest P. Duda...
DNL - Pią Kwi 10, 2009 20:15

marek_ns napisał/a:
Relacja z Prezentacji drużyny Sandecja przed rundą wiosenną sezonu 2008/2009

->> http://www.youtube.com/watch?v=YVb1tLrQI0U <<-

decik_KSP - Pią Kwi 10, 2009 20:35

500tys za Piechne.....tragedia:D:)
kolafy - Sob Kwi 11, 2009 02:00

decik_KSP napisał/a:
500tys za Piechne.....tragedia:D:)

Ziomek to już problem naszego ''kolegi'' który teraz sobie pluje pewnie w brodę choc... no sezon się jeszcze nie skończył poczekajmy!