Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

KKS Sandecja Nowy Sącz - Ceny biletów w rundzie wiosennej sezonu 2009/2010

Kilinskiego 47 - Czw Sty 22, 2009 11:54
Temat postu: Ceny biletów w rundzie wiosennej sezonu 2009/2010
Witam

Chciałem poruszyć temat cen biletów na mecze Sandecji. Wszystkim zależy nam, aby mecze Sandecji cieszyły się jak największym zainteresowaniem w naszym mieście i okolicach, żeby osiągnąć stałą frekwencję na poziomie co najmniej 2-3 tysięcy widzów na meczu, bo jak wiadomo z tego moga wyniknać same pozytywne rzeczy (wykreowanie marki klubu, potencjalne zainteresowanie sponsorów itd...).

Bardzo ważną rzeczą w drodze do osiągnięcia tego celu są ceny biletów.
Obecnie te ceny są dość wysokie według mnie jak na II ligę - 12 złotych, 10 złotych i 2 (albo 5?) złotych do klatki, która i tak zazwyczaj jest pustawa...

Dobrym przykładem tego jak obniżenie cen biletów może wpłynąć na wzrost frekwencji jest Górnik Zabrze - o ilę się nie mylę to część biletów kosztowała tam 5 lub na 10 złotych (na mecze Ekstraklasy!!!), wynikiem tego był pełen stadion w większość spotkań i frekwencja 15-17 tysięcy, kiedy wcześniej nie sięgałą ona 10 tysięcy.

Obnieżenie cen biletów wcale nie wiązałoby się z obniżeniem wpływów do klubowej kasy!
Po pierwsze, byłby to znakomity ruch marketingowy nowych władz klubu - co ma zachęcić ludzi do przyjścia na stadion jak nie pozytywna atmosfera wokól klubu - wzmacnianie składu, zapowiedź walki o I ligę, znane nazwiska w składzie (to co się obecnie dzieje) oraz obniżenie cen biletów na "dzień dobry"?

Nie mówię, że to powinna być jakaś obniżka o 50 % czy coś takiego. Ja zaproponowałbym ceny biletów na poziomie - 9 złotych (normalny) oraz 7 złotych (ulgowy). W porównaniu ze stanem obecnym jest to obnizka o 3 złote, a zmiana "wizualna" tych cen jest znacząca. Po pierwsze, nie jest przekroczona "magiczna granica" 10 złotych (łatwiej uzbierać 9 złotych z jakiś drobniaków niż pożegnać się z szeleszczącą dyszką)

Inną sprawą jest to,że Sącz nie jest miastem bogatym, to raczej średnio zamożny region więc i to trzeba mieć na uwadze, że tu ludzie zarabiają mniej.

Według mnie taka obniżka dość powaznie zwiększyłaby frekwencję (szczególnie teraz na poczatku tej rundy, kiedy zapewne pojawiły się wielu chętnych "zobaczyć" jak wygląda gra Sandecji po takiej przebudowie składu, i dobrze by było sprawić żeby ci ludzie przychodzi na kolejne mecze i to już nie tylko w roli takich średnio zaangażowanych obserwatorów - przyjdą raz, drugi, trzeci - to wciąga:))

Co więcej, według mnie wpływy to budżetu klubowego nie byłyby mniejsze, a nie wykluczone że nawet i większe.

Podobno nowy zarząd jest otwarty na współpracę, sugestie i są to ludzie otwarci na dyskusję i argumenty.

Co o tym sądzicie? Może warto zaproponować coś takiego włodarzom klubu? Myślę, że ten "plan" jest ciekawy i nie jest pozbawiony szans na realizację, może Stowarzyszenie mogłoby coś takiego podsunąć pod rozwagę zarządowi?
Pozdrawiam.

radziufan - Czw Sty 22, 2009 12:04

Myśle że jest to rzeczywiście dobry pomysł, zmiana taka przede wszystkim zadziałałaby psychologicznie. Ludzie otrzymaliby wyrażny sygnał iż klub chce ich zachęcic do przyjścia na stadion.
Inną sprawą jest czy obecni włodarze zgodzą się na takowy pomysł, przy ostatnim zarządzie to nie działało gdyz wg moich informacji były sugestie ze strony Stowrzyszenia by ceny zmienić. No ale teraz w klubie idzie ku dobremu więc może i to da się przedyskutować. Kolejny temat na sobote....zapraszamy wszystkich

Ja mam natomiast inną propozycję którą tez poruszę w sobotę, członkowie Stowarzyszenia posiadają legitymacje członkowskie, fajnie byłoby by taka legitymacja uprawniała do zakupu biletu ulgowego na mecz lub promocyjnej ceny karnetu na całą runde. Uzasadnienie jest bardzo proste, osoby będące w Stowarzyszeniu pomagają klubowi jeżeli nie bezpośredniio materialnie to ogólnie promując jego marke a nie każdy z członków Stowarzyszenia może kupić bilet ulgowy. Myśle że taki ruch zachęciłby do wstępowania do Stowarzyszenia starszych kibiców.

Pozdrawiam:)

internacionale - Czw Sty 22, 2009 12:05

Niezła sugestia. Ja ze swojej strony dodam, że Stowarzyszenie zadba o to, aby taka propozycja została złożona na piśmie do władz klubu. Porozmawiamy o tym na najbliższym spotkaniu w sobotę.
major - Czw Sty 22, 2009 12:32

Bardzo dobry pomysł. Ja byłbym w stanie zapłacić nawet o wiele więcej aby obejrzeć mecz ukochanego klubu, ale te ceny mogą odstraszać potencjalnych nowych bywalców stadionu przy Kilińskiego. Przypomnę że jeszcze w rundzie jesiennej 2007 ceny biletów wynosiły 5 i 8 zł. Na wiosnę zaskoczono nas podwyżką na 8 i 10, a w poprzedniej rundzie juz na 10 i 12. Koniec tych podwyżek i wreszcie jakaś obniżka, byłyby czytelnym znakiem że klub chce żeby mecze Sandecji cieszyły się jak największym zainteresowaniem, a jego głównych celem nie jest zdzieranie kasy z wiernych kibiców;) Myślę że nawet niewielka obniżka, przełożyłaby się na zauważalny wzrost frekwencji.
DNL - Czw Sty 22, 2009 12:52

major999 napisał/a:
Myślę że nawet niewielka obniżka, przełożyłaby się na zauważalny wzrost frekwencji.

Zważając na to, że w przyszłej rundzie będziemy walczyć o awans, myślę że i bez obniżki cen biletów frekwencja się poprawi, co nie znaczy że obniżka byłaby zła.
Jednak ewentualny wzrost liczby kibiców nie będzie spowodowany tylko tymi niższymi cenami.

pasiasty - Czw Sty 22, 2009 15:33

Biorac pod uwage dzisiejsza sytuacje ekonomiczna, ktora choc wydaje sie nas nie dotyczyc, juz wyraznie wplynela na ceny wielu towarow, ktore ida w gore wraz z euro, nie wiem, czy zarzad bedzie sklonny do rozwazenia takiej propozycji.

Poza tym z tego co wiem, wyzsza frekwencja = wieksza liczba wymaganych ustawowo ochroniarzy.

Co do znizki dla stowarzyszenia - czy czlonkowie klubu maja taka znizke? Jesli nie, to to bylby dobry krok do tego, aby wiecej kibicow zapisywalo sie rowniez do klubu, zeby kibice mieli wplyw na to, co sie dzieje bezposrednio w Sandecji.

Bianconeri - Czw Sty 22, 2009 16:08

O obu sprawach (obniżka cen biletów jak i zniżki na legitymacje), jak i o wielu innych, rozmawiałem już wielokrotnie jak tylko była okazja, porozmawiać można i kolejny raz :) szczególnie że władze są nowe.
krochmal - Czw Sty 22, 2009 18:46

Pomysł jak najbardziej. Byłoby to zupełnie coś nowego w Sączu :) zamiast podnosić obniżamy, Tylko pytanie - czy w dobie kryzysu i rosnących kosztów dosłownie wszystkiego zarządzający zgodzą się na taki ruch...
Masahiko - Czw Sty 22, 2009 18:51

krochmal napisał/a:
Tylko pytanie - czy w dobie kryzysu i rosnących kosztów dosłownie wszystkiego zarządzający zgodzą się na taki ruch...

Danek ma głowę na karku. Jeśli przedstawi się jakiś mały kosztorys to kto wie. Każdy chce na początku pracy złapać plusa u kibiców ;)

Kilinskiego 47 - Czw Sty 22, 2009 18:56

pasiasty napisał/a:

Poza tym z tego co wiem, wyzsza frekwencja = wieksza liczba wymaganych ustawowo ochroniarzy.

To nie może być prawdą z jednego, bardzo prostego powodu. Mianowicie oznaczałoby to, że organizator imprezy masowej musi znać liczbę uczestników (w tym przypadku widzów) już przed jej rozpoczęciem:).
Nie ma aktu prawnego na podstawie, którego jakikolwiek urząd byłby Ci w stanie powiedzieć czy na mecz przyjdzie widzów 500 czy 5000.

Istnieją tylko przepisy co do bezpieczeństwa imprez masowych, które przy organizacji meczów tak czy inaczej trzeba spełnić, a frekwencja jest tu sprawą wtórną.

[ Dodano: 2009-01-22, 19:00 ]
krochmal napisał/a:
Pomysł jak najbardziej. Byłoby to zupełnie coś nowego w Sączu :) zamiast podnosić obniżamy, Tylko pytanie - czy w dobie kryzysu i rosnących kosztów dosłownie wszystkiego zarządzający zgodzą się na taki ruch...

ALE dlaczego automatycznie wiążecie to ze spadkiem przychodów dla klubu?!

To ma właśnie przynieść sytuację odwrotną lub co najmniej utrzymać obecne wpływy do kasy klubowej ze sprzedaży biletów.

To jest właśnie odpowiedź na kryzys. Skoro wszystko drożeje to tym bardziej trzeba obniżyć cenę żeby ludzi było stać przyjść na mecz.

pasiasty - Czw Sty 22, 2009 19:00

Pomylilem sie. Zdaje sie dopiero, gdyby chciano zwiekszyc w licencji maksymalna pojemnosc stadionu.
krochmal - Czw Sty 22, 2009 19:15

Kilinskiego 47 napisał/a:

ALE dlaczego automatycznie wiążecie to ze spadkiem przychodów dla klubu?!

To ma właśnie przynieść sytuację odwrotną lub co najmniej utrzymać obecne wpływy do kasy klubowej ze sprzedaży biletów.

To jest właśnie odpowiedź na kryzys. Skoro wszystko drożeje to tym bardziej trzeba obniżyć cenę żeby ludzi było stać przyjść na mecz.

Ja nie napisałem, że to ma być spadek przychodów, nie. Chodzi mi o to, że mogą się bać zaryzykować - nigdzie nie jest powiedziane, że obniżenie cen biletów przy np (odpukać) kiepskiej grze piłkarzy zwiększyłoby widownię.
Ale to tylko gdybanie i jak pisał Masahiko - ja też wierzę w nowe władze :)

Dziekan - Czw Sty 22, 2009 21:54

10zł za bilet ulgowy na mecz, 15 zł za bilet do kina hmmm, srednio 2 mecze w miesiącu . Potworny wydatek.

Jeśli dzięki temu na stadion ma przychodzić rzesza Małyszów "bo tanio to ja jestem za utrzymaniem obecnych cen biletów i ew. nie podnoszeniu ich w 1 lidze.

Bzymcio - Czw Sty 22, 2009 22:21

Myślę, że nic nie stoi na przeszkodzie aby zrobić "okres próbny".

Dajmy na to... 3 miesiące bilety będą tańsze, wtedy zobaczy się czy jest to opłacalne, czy Klub na tym traci.

Jednak trzeba wziąć również pod uwagę to, że ludzie zaczną przychodzić na stadion ze względu na dobrą grę i walkę o I ligę. Wtedy wydaje mi się, że opłacałoby się to Klubowi P

Pozdrawiam :)

Boczek_YG - Czw Sty 22, 2009 22:48

Jestem pewien , że jak będą odpowiednie wyniki sportowe , to i cena biletów nie odstraszy kibica na przyjście na stadion . Dla niektórych i 2 zł jest za dużo ...
grubas_KKS - Czw Sty 22, 2009 23:40

Zgadzam się z tym co napisał Boczek,Dziekan i Kilinskiego 47.Po 1-wsze jesli będzie wynik sportowy to i powinien byc "wynik" na trybunach jak da się to zauważyć w Ekstraklasie.Po 2-gie jak maja na stadion przychodzić ludzie z przypadku tzn. "Bo Sandecji idzie,wygrywa mecz za meczem to się przejdę popatrzyć,ale przy kilku nie udanych meczach już temu osobnikowi się nie chce iść bo dziady są,bo grać nie umieją itp. to ja serdecznie takim "kibicom" dziękuje! Po 3-cie według mnie ceny biletów też są za wysokie (wystarczy popatrzeć jakie Górnik Zabrze ma ceny biletów i jaką mają frekwencje mimo ostatniej lokaty w lidze) Drożej nie znaczy lepiej a taniej można nie raz wiecej zyskać no i piłkarzom gra się lepiej jak jest 2-3 tyś osób niż 1 tyś.Dobry pomysł tez z tymi obniżkami dla posiadaczy legitymacji ST.Kib.Sandecji. Warto Bianco uderzyć ponownie do władz klubu i siąść do rozmów z Nimi na temat cen biletów. Ja nie wiem jak wyglada kwestia kibiców z Naszych zgód,jeśli płacą normalnie jak inni to też moglibyście się dogadać z Dankiem że np. ceny dla Zgód są stałe np. po te 5zł pod Warunkiem okazania dowodu tożsamości... Wiadomo że Sandecja będzie grać na wiosnę o 1-ligę i na niektórych meczach odwiedzą Nasz Stadion delegacje zgód to przynajmniej w tej kwestii nie było by większych problemów finansowych hehe Pozdrówka i życzę Wam "wygranej" z Zarządem...oczywiście w sprawach biletowych :D
aidos - Pią Sty 23, 2009 08:41

Myślę że 10 zł cały, 7-8 zł ulgowy byłby to optymalny wariant biorąc pod uwagę region, ceny u innych jak i walkę o I ligę.

Większość z nas nawet 20zł zapłaci jak będzie musiała, ale to pewnie nie tędy droga i nie o to chodzi.

PS. Nawet na meczach Ekstraklasy nie chcielibyście takich tanich biletów jak na Małysza ;)

Boczek_YG - Pią Sty 23, 2009 15:38

Z tymi 5 zł dla zgód sądze , iż nie powinno być problemów , ze strony zarządu , gdyż z tego co wiem są otwarci na współprace z nami- kibicami . A niewątpliwie na niektórych meczach zwiększy się frek. i troszkę więcej " grosza " wpadnie do klubowej kasy . GRUNT TO WSPÓŁPRACA.
pasiasty - Pią Sty 23, 2009 15:56

Jak chcecie egzekwowac, kto jest ze zgody i ma prawo do znizki? Meldunek? Specjalna lista?
www.megachem.pl - Pią Sty 23, 2009 18:59

Moim zdaniem może to nie przejść. To dla zgód to w ogóle. Zoo jest po 5zł.
Ja kupuję cały, czasem na zoo pójdę i wiem, że moje PLNy idą na klub. Przez to czuję się jego sponsorem. A jeśli walczymy o I ligę, to o frekwencję jestem spokojny. Wieśniaki ze stóż mają drożej. Dlatego jak jeszcze kiedyś Sandecja będzie grała tam na wyjeździe to stanę z tyłu za płotem, żeby nie być ich sponsorem.

grubas_KKS - Pią Sty 23, 2009 22:16

Pisałem jak...za okazaniem dowodu tożsamości.Myślę że chyba prawie każdy w NS wie jakie mamy zgody,nawet Ci na kasie co sprzedają bilety...a jak nie to ktoś im napisze miasta klubów z którymi mamy zgodę :D
pasiasty - Pią Sty 23, 2009 23:14

grubas_KKS ja mam w dowodzie wpisany Krakow, ale przeprowadzilem sie do Sacza i glupio byloby wchodzic na taka znizke. :) chyba, ze uzupelniajac brakujaca sume w kasie stowarzyszenia, zeby szlo na cele kibicowskie.

Niemniej pomysl mi sie podoba. :)

tomo85 - Sob Lut 28, 2009 18:34

Mam małe pytanko czy już wiadomo ile bedą kosztowały bilety na runde wiosenną? :)
Jam - Sob Lut 28, 2009 20:18

Ja słyszałem, że beda podwyżki cen biletów. :(
Kilinskiego 47 - Sob Lut 28, 2009 21:39

^^
Mam nadzieję, że nie okaże się to prawdą...

KSZO obniża, Przebój obniża, ktoś tam jeszcze (już nie pamiętam nawet kto) też obniża, a my podwyższamy ceny biletów!?

Rozumiem, że taka podwyżka ma na celu zwiększenie wpływów z tytułu sprzedaży biletów, ale gwarantuje, że efekt będzie niestety wręcz odwrotny.

Jak widać wymienione powyżej kluby to dostrzegły i nie dość, że starają się zwiększyć lub przynajmniej utrzymać na dotychczasowym poziomie wpływy ze sprzedaży biletów (a i przy okazji też pewnie znacznie zwiększyć frekwencję na trybunach), to Sandecja czyni coś dokładnie odwrotnego?

Nie trzeba być ekonomistą żeby widzieć bezsens takiego posunięcia.

Podtrzymuje to wszystko co napisałem w pierwszym poście tego wątku, a jeśli już nie ma szans na realizację pomysłu 6 złotych bilet ulgowy, 9 złotych bilet normalny, to niech przynajmniej ceny pozostaną na dotychczasowym poziomie!

Podwyżka w obecnej sytuacji to tragedia z punktu widzenia marketingowego, jak i finansowego, a o awans Sandecja może walczyć przy frekwencji jak na Kmicie...

Mam nadzieję, że informacje poprzednika nie okażą się trafione.

krochmal - Czw Mar 05, 2009 16:13

Pytanie z innej beczki - czy można już kupować karnety ??
Bianconeri - Czw Mar 05, 2009 17:02

Nie będzie podwyżki, bielty zostają po staremu.
Karnety nie jestem pewny ale chyba już są.

AJKA - Czw Mar 05, 2009 17:24

A panie też tak jak było, wchodzą na stadion za darmo?
Daroko - Czw Mar 05, 2009 18:23

prawdo podobnie panie pędą płacić
Kilinskiego 47 - Czw Mar 05, 2009 19:41

Bianconeri napisał/a:
Nie będzie podwyżki, bielty zostają po staremu.
Karnety nie jestem pewny ale chyba już są.

No to kamień z serca:) przynajmniej gorzej nie będzie, choć oczywiście szkoda moim zdaniem, że klub nie wykorzystuje szansy, która teraz się pojawiła o czym tu już kilka razy pisałem, ale skoro tak musi być... to niech już będzie.

matys_kks - Czw Mar 05, 2009 21:24

Witam, wiecie może w jakiej cenie jest taki karnet na rundę wiosenną??
kibic_s_ns - Czw Mar 05, 2009 21:55

Cel się zmienił na wyższy, to i bilety teoretycznie mogły podrożeć. Więc w sumie nie jest źle, bo stare ceny nie były też znowu jakieś zabójcze - moim zdaniem w sam raz, gdyby sytuacja finansowa klubu była jeszcze pewniejsza to wtedy pewnie zdecydowano by się na obniżkę, ale pamiętajmy jednak że długi nie zniknęły ;) Mam nadzieje że uda się awansować, a potem do klubu będą dołączać kolejni, coraz to więksi sponsorzy :)
DNL - Czw Mar 05, 2009 23:28

Zobaczycie, ze im blizej awansu i im lepsze wyniki tym wiecej osob przyjdzie, cena nie bedzie miala az takiego znaczenia.
hanys - Pią Mar 06, 2009 07:38

dnl_ns napisał/a:
Zobaczycie, ze im blizej awansu i im lepsze wyniki tym wiecej osob przyjdzie, cena nie bedzie miala az takiego znaczenia.

Moze i az takiego nie, ale jest wiele osob ktorych nie stac na chodzenie namecze ze wzgledu na cene, to raz a dwa mniejsze ceny biletow wiecej osob na staadionie,

pozdro

Milosz_1910 - Pią Mar 06, 2009 10:13

Dokładnie:)...Tansze bilety = wieksza ilość ludzi na stadionie...szkoda no ale cóż na to poradzimy teraz..
DNL - Pią Mar 06, 2009 14:51

I tak, i nie.

Nie zawsze obnizka cen spowoduje przyplyw kibicow, ja smiem twierdzic ze mimo utrzymania sie cen na obecnym poziomie nastapi wzrost frekwencji.

Pewnie, ze nie jestem zwolennikiem podwyzki cen, mysle jednak ze troche przeceniacie ich wplyw na frekwencje. Zobaczymy to w tej rundzie, ceny takie same, frekwencja wyzsza. Tak bedzie.

Argument, ze ktos nie chodzi bo go nie stac chyba do mnie zbytnio nie trafia. Jakby chcial to by byl, bilety na sektor E(?) sa po 5 zl, tak?
To przepraszam po ile mialy by byc? Pewnie, ze miejsce gorsze, ale tak jest ze wszystkim. Czy jak was przykladowo nie stac na buty za 300 zl to kupujecie te za 100 czy w ogole nie?

Aktualnie dostajemy lepszy produkt (walka o awans, a nie o utrzymanie i przetrwanie) w tej samej cenie. Mysle, ze wiecej jest osob ktore nie chodzily na mecze bo produkt Sandecja nie byl dla nich odpowiednio atrakcyjny (poziom sportowy), niz takich ktorych nie stac.

Ludzie musza sie nauczyc chodzic na Sandecje, pewnie ze bedzie czesc takich ktorzy po kilku przegranych meczach sie wiecej nie pojawia, ale beda tez tacy u ktorych ten bakcyl sie zaszczepi i zostana, na dobre i na zle. Oczywiscie jakas drobna obnizka by temu sprzyjala, ale naprawde nie przeceniajmy az tak tego wplywu cen. Smiem twierdzic, ze jakby byly bilety na E po zlotowce to i tak sektor ten nie bylby pelny, a bylby placz, ze nie ide na mecz bo ceny sa wysokie.

Byc moze udaloby sie dojsc do porozumienia z zarzadem i uzyskac jakas pule tanszych biletow dla tych osob ktorych NAPRAWDE nie stac. Np 100 biletow na sektor F w cenie 5 zl, ale to juz raczej zadanie dla Stowarzyszenia.

Fallen - Pią Mar 06, 2009 17:32

Ale przecież cena teraz nie jest jakaś kosmiczna. Najlepiej jak zostanie jak jest a z tego powodu iż już mamy teoretycznie awans (chodzi mi o to że w końcu przyszedł ten czas) frekwencja będzie rosnąć z meczem na mecz. Czasem zamiast co miesiąc kupić sobie nową bluzę wolę wydać na wyjazd lub na mecz :). Takie jest moje zdanie amen. :)
Gosiak - Nie Mar 29, 2009 19:18

Powiedzcie mi, jak jest z wejściem sędziów okręgu OZPN Nowy Sącz na mecz Sandecji?? Płacą oni normalnie za bilet czy mają zniżkę lub darmowy wstęp? I drugie pytanie, dla kogo są zniżki? Mój kolega powiedział, że kobiety i emeryci mają obniżkę, ale nie wiem czy jaja sobie robił czy poważnie mówił. Więc mam pytanie i prośbę jakby ktoś przedstawił oficjalny i dokładny cennik biletów razem ze zniżkami i tym, kogo one dotyczą...:) Z góry dzięki:) Pozdro!
ERNESTO - Nie Mar 29, 2009 19:23

Na 99% darmowe wejscie za okazaniem legitymacji sedziowskiej
radziufan - Nie Mar 29, 2009 19:29

12 zl cale
10zl ulgowe (uczniowei, studenci, emeryci??)
darmowe : kobiety, inwalidzi??

DNL - Nie Mar 29, 2009 19:29

Znizki sa dla uczniow i emerytow/rencistow :>
Kobiety wchodza za darmo.

Masahiko - Nie Mar 29, 2009 19:48

A powiedzcie mi czy nie było kiedyś zniżki dla zawodników innych klubów piłkarskich w Nowym Sączu?
Kilinskiego 47 - Nie Mar 29, 2009 19:51

ERNESTO napisał/a:
Na 99% darmowe wejscie za okazaniem legitymacji sedziowskiej

Bez sensu, ciekawe z jakiej racji, uprzywilejowana kasta czy co?

ERNESTO - Nie Mar 29, 2009 20:13

Moge sie mylic, ale zdaje sie, ze w calym kraju jesli jestes sedzia pilkarskim to w danym okregu masz darmowe wstep na mecze ligowe wszystkich szczebli. Wiem, ze kiedys takie cos obowiazywalo na 100% i nie sadze, zeby zostalo zmienione

Pozdrawiam

mariusz79 - Nie Mar 29, 2009 20:17

mam pytanie dzieciaki do ilu lat mają za darmo wejscie?
przemo - Nie Mar 29, 2009 21:04

chyba do 12 lat maja za darmo ale nie jestem pewien na 100%
Gosiak - Nie Mar 29, 2009 21:32

na legitymacji sedziowskiej pisze malym druczkiem, iz ta legitymacja uprawnia do darmowego wstepu na wszystkie zawody pilki noznej okregu OZPN (w tym przypadku OZPN Nowy Sacz). z tym, ze Sandecja nie gra w macierzystym okregu tylko w wyzszej lidze i dlatego mam watpliwosci co do tej wlasnie kwestii. wiec jakby sie ktos dowiedzial dokladnie lub po prostu wiedzial na 100% jak to jest na Sandecji to niech napisze.

no i skoro kobiety mają za darmo to mogę z dziewczyną iść na mecz i się wcale przy tym nie okosztować:) idealnie:D

michalvcf - Nie Mar 29, 2009 21:47

Ja ostatnio na mecz z Pelikanem wszedłem za darmo po okazaniu legitymacji sędziowskiej, jeśli jesteś sędzia próbnym to masz wstęp wolny na wszystkie mecze organizowane przez OZPN NS, a jeśli jesteś już sędzią rzeczywistym, to możesz wejść nawet na ekstraklasę za darmo, ale z tego co mi wiadomo np. wisła kraków nie respektuje tego i trzeba płacić normalnie.
Gosiak - Nie Mar 29, 2009 21:55

dzięki:) na razie nei myśle o pójściu na mecz ekstraklasy tylko na mecz Sandecja - Kolejarz Stróże;) i jestem na razie sedzia probnym, ale to chyba na Sandecji bez znaczenia..
Kilinskiego 47 - Nie Mar 29, 2009 22:03

Jak byś się na ten bilet szarpnął to też byś nie zbankrutował, bez przesady:/
Gosiak - Nie Mar 29, 2009 22:11

tak, ale jak juz ma się jakieś uprawnienia do zniżek to można z nich korzystać. pieniądze na ulicy nie leżą, nawet takie, a na inne rzeczy też kasę trzeba wydać zeby to i tamto kupic i czasami wlasnie takiej mizernej dychy brakuje..
Kilinskiego 47 - Nie Mar 29, 2009 22:16

rozumiem:)
polak_ns - Czw Lip 16, 2009 23:26

Ktoś wie może coś na temat cen biletów i karnetów na pierwszą ligę ?
Dziekan - Sro Lip 22, 2009 21:51

Brawo Panie Kudłaczka !!!

W pełni popieram wprowadzenie wyższych cen biletów na kluczowe spotkania z atrakcyjnymi rywalami. To dobry chwyt marketingowy i mimo wszystko więcej pieniędzy wpadnie do kasy klubowej. Forma bardzo popularna w UK (Category A game)
Raczej pewne komplety na meczach:
Górnik Zabrze, ŁKS Łódź, Widzew Łódź, Pogoń Szczecin, GKS Katowice, KSZO.
Przyjmując, że stadion mieści 5000 ludzi to dodatkowe 80 - 90 tysięcy złotych do kasy klubowej za jeden mecz. Klub powinien zarobić około 400tys. z biletów tylko na tych 6 spotkaniach.
Liczba miejsc jest ograniczona, chętnych będzie dużo, na nie jednym meczu zabraknie miejsc więc czemu mamy dobrowolnie rezygnować i rozdawać bilety za friko??
Przyjmując 500 kobiet tylko na każdym z tych 6 meczy, które zapłaci za bilet 15 zł mamy 45 tys. złotych !!!!

Mam nadzieje, że będą premiowane karnety w sprzedaży, wykluczy to przypadkowych kibiców i wynagrodzi stałych bywalców.

Sami zobaczcie jaka publiczność przychodzi na atrakcyjne mecze!!! Są to często malkontenci, szydercy, znawcy futbolu - niech płacą więc więcej .

Jeżeli wciąż uważacie, że ceny biletów są za wysokie, proszę bardzo, jest stowarzyszenie kibiców, które ma kontakt z władzami Sandecji, myślę że jeśli są osoby, które nie mają pieniędzy a angażują się w działalność klubu można negocjować ceny biletów i zniżek.

lukasz1910 - Pon Lip 27, 2009 17:46

Wiadomo moze juz od kiedy bedzie mozna zakupic bilety w przedsprzedazy?
miras1983 - Pon Lip 27, 2009 19:29

Wie ktos czy sa juz bilety na podbeskidzie i gdzie mozna zakupic ??
internacionale - Pon Lip 27, 2009 21:22

miras1983 napisał/a:
Wie ktos czy sa juz bilety na podbeskidzie i gdzie mozna zakupic ??

Wszystko wskazuje na to że od czwartku.

GoToSleep - Pon Lip 27, 2009 23:16

to sie trzeba zaopatrzyć bo pozniej może być problem :D
simo_n - Pon Lip 27, 2009 23:44

Mam pytanie do administratora strony, czy jest szansa, aby umieścić informację o cenach biletów i tego, jakie osoby jakie mają, na stronie głównej?

Dalej można kupić w STS na Nawojowskiej???

kamilyes - Wto Lip 28, 2009 00:12

niewiem czy w STS, lecz w TOTO MIX-ie na Nawojowskiej pewnie tak :)
internacionale - Wto Lip 28, 2009 00:36

simo_n napisał/a:
Mam pytanie do administratora strony, czy jest szansa, aby umieścić informację o cenach biletów i tego, jakie osoby jakie mają, na stronie głównej?

Dalej można kupić w STS na Nawojowskiej???

Jak tylko otrzymam oficjalne informacje (myślę że nastąpi to we środę) to oczywiście wrzucę newsa na stronę główną.

DNL - Wto Lip 28, 2009 10:32

Nie wiem czy jemu o to chodzilo, ale pasuje zrobic na glownej zakladke z biletami.

News newsem, ale zaraz zejdzie na dalsze strony i ludzie znowu beda pytali przed kazdym meczem czy sa juz bilety, gdzie i po ile. Umiescic tam informacje o cenie, przedsprzedazy i spokoj.

I widze, ze na glownej pojawilo sie info o karnetach - do nabycia od czwartku w sekretariacie klubu, cena 140 zl.
Jak dla mnie cena karnetu w porzadku, nie dosc ze sie oszczedza 25 zl to jeszcze nie trzeba martwic sie o miejsce, jezdzic wczesniej za biletami. Nawet jak nie bede na 2 meczach to mi sie oplaca kupic karnet.

syfon12 - Sro Lip 29, 2009 17:06

W Polsce bede po 15 sierpnia. Chcialbym zakupic karnet ale mam obawy ze moze juz w tym terminie ich nie byc. Tutaj pytanie czy jest jakas okreslona pula karnetow? I czy jest szansa na zakup po rozpoczeciu rozgrywek.
x_cite - Sro Lip 29, 2009 22:19

Ogarnijcie się z tymi pytaniami! po sto razy wałkujecie to samo! Wymyślacie milony pytań i zdarzeń! Czy to takie trudne zadzwonić do klubu i zapytać się?? nikt z nas tam nie pracuje i możemy snuć domysły. Temat jak dla mnie do zamknięcia!
syfon12 - Sro Lip 29, 2009 22:53

Oczywiscie ze do zamkniecia. Juz wszystko wiadomo. Dzieki