Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

KKS Sandecja Nowy Sącz - Sandecja Nowy Sącz-Pelikan Łowicz

domino1 - Pon Mar 16, 2009 21:44
Temat postu: Sandecja Nowy Sącz-Pelikan Łowicz
wszyscy na tym meczu musza byc !!! KKS

[ Dodano: 2009-03-16, 21:46 ]
http://forum.lowicz.net/v...133762cfdfc0e81

jaro_jaro - Pon Mar 16, 2009 21:52

Dał byś może jakieś informacje ;)

Sandecja - Pelikan Łowicz
21 marca (sobota) godz.15:00 - stadion przy ul.Kilińskiego

K@KS - Pon Mar 16, 2009 22:04

Powinniśmy wygrać.
Tak z 3:1, bo poprostu jestesmy lepsi

krochmal - Pon Mar 16, 2009 22:06

Po pierwsze - ciekawe kiedy co niektórzy nauczą się WRESZCIE poprawnie nazwy naszego klubu...

Co do samego meczu...wg mnie prawdziwy test. Po przywiezieniu 1 punktu z ciężkiego terenu w Wolbromiu u siebie trzeba wygrać. Drużyna, co widać po wypowiedziach jest zmotywowana, nie widać gwiazdorstwa, nie widać durnych podziałów więc powinno być dobrze. Wydaje mi się, że tutaj też nie będzie czynnika "rozpracowania rywala" przez trenera Araszkiewicza bo praktycznie mamy nowy skład:)
No i rywale też nam odrobinę odskoczyli choć jak już ktoś wspomniał - na Przeboju jeszcze nie jeden straci punkty a kwestia awansu rozstrzygnie się w meczach nie z rywalami z czołówki a z tzw."dołu" tabeli. I oby nam się nie przytrafiły "klopsy" w stylu Concordii czy Stali Poniatowa z jesieni. No ale to nie temat na ten wątek :)
W każdym razie liczę w meczu z Pelikanem na wygraną.

Kilinskiego 47 - Pon Mar 16, 2009 22:49

"nie ma takiej opcji zebysmy przegrali Sandecja. łatwe zwycięstwo i coraz blizej 1 ligi!." - głosy z forum Pelikana - czuje się jakbym czytał głosy kibiców Sandecji sprzed tygodnia odnośnie meczu z Przebojem:D

a tak według mnie to tym razem rzeczywiście powinniśmy mecz wygrać, i na takie rozstrzygnięcie liczę (nieważne w jakich rozmiarach, już bardziej powiedziałbym, że liczyć się będzie styl, tzn. jak dtużyna będzie się prezentowała, bo to nam coś może powiedzieć odnośnie przyszłości).

Głosy z zespołu, które wyczytać można w prasie napawają optymistycznie, przynajmniej zawodnicy nie chowają głowy w piasek i nie mówią,że przeszkadzało boisko, sędzia, ani ze rywal był za mocny, tylko mówią ze zagrali po prostu do d...:)

Tak więc czekamy na poprawę:)

Masahiko - Wto Mar 17, 2009 00:02

Kilinskiego 47 napisał/a:
"nie ma takiej opcji zebysmy przegrali Sandecja. łatwe zwycięstwo i coraz blizej 1 ligi!." - głosy z forum Pelikana - czuje się jakbym czytał głosy kibiców Sandecji sprzed tygodnia odnośnie meczu z Przebojem:D

Ale jesteś upierdliwy jeśli idzie o ten temat. Pewnie nie byłoby tak gdyby Sandecja jednak wygrała. Nikt z taką pewnością nie pisał o tym meczu, a na zwycięstwo liczyć na prawdę mogliśmy. Ale to taka drobna dygresja.

Mecz bardzo ważny. Pelikan jeśli chce walczyć o awans to musi to spotkanie co najmniej zremisować. Z kolei Sandecja musi wygrać. Presji jednak nie ma co wywierać. Tak jak ktoś z naszych pisał na forum Pelikana boisko zweryfikuje wszystko. Generalnie znów jestem optymistą i znów stawiam na zwycięstwo. Po raz kolejny w minimalnym wymiarze, czyli 1:0. Tym razem na strzelca typuję któregoś z pomocników - może Zawadzki? W wywiadzie wyglądał na zmotywowanego.

Timador - Wto Mar 17, 2009 02:58

Mój typ 2:0 oczywiście dla nas :) heheh
rafo_94 - Wto Mar 17, 2009 07:55

Wygramy tak z 3:1:)
radziufan - Wto Mar 17, 2009 08:44

Już 21 marca nasi ulubieńcy wybiegną na murawę stadionu przy ulicy Kilińskiego. Przeciwnikiem będzie drużyna Pelikana Łowicz, z którą w rundzie jesiennej przegraliśmy 1:0.

W dotychczasowych meczach, zespół prowadzony przez ówczesnego trenera Bogdana Jóźwiaka zgromadził w sumie 27 punktów. Na dorobek ten składają się 7 zwycięstw, 6 remisów i taka sam liczba porażek. Pozwala to obecnie drużynie z Łowicza plasować się na 11 miejscu w tabeli II ligi. Można powiedzieć, iż Pelikan jest zespołem własnego boiska. Dowodem na to jest odniesienie 6 zwycięstw w meczach u siebie. Na wyjazdach nasi przeciwnicy nie radzili już sobie tak dobrze, a komplet punktów zainkasowali jedynie na boisku Nidy Pińczów (1:3). Ponadto zanotowali 6 remisów i 3 porażki. Bilans bramkowy Łowiczan to 17-21. Najlepszym strzelcem w drużynie jest zdobywca 8 bramek, Piotr Grzelczak. Zdaje się, że na tego mierzącego 186cm wzrostu wychowanka Łódzkiego Widzewa, obrońcy Sandecji będą musieli uważać najbardziej.

W drużynie Pelikana zaszły w przerwie zimowej duże zmiany. Najważniejszą z nich jest zmiana trenera. Funkcje tą objął dotychczasowy trener Sandecji, Jarosław Araszkiewicz. Samo to powinno sprawić, iż nasi zawodnicy do meczu z drużyną z Łowicza muszą podejść z należytą uwagą. Hucznie zapowiadano ruchy transferowe w drużynie, wygląda jednak na to iż zespół zasilą jedynie Krystian Bolimowski, Krzysztof Piosik, Tomasz Lewandowski i Paweł Kozub. Co ciekawe ostatni trzej reprezentowali barwy Sandecji. W marcowym meczu, zgodnie z umową transferową, nie będą jednak mogli wystąpić przeciwko swym byłym kolegom. Na przeprowadzkę do Łowicza nie ma szans już kilku piłkarzy, na których transfer liczyli kibice. Z gry odpadł między innymi pomocnik Wisły Kraków występujący w Młodej Ekstraklasie Artur Rado. Co prawda w sparingu z Wartą Poznań zdobył on dwie bramki, ale po kolejnym spotkaniu kontrolnym ze Zniczem Pruszków trener Jarosław Araszkiewicz zadecydował o odesłaniu tego piłkarza. Szans na podpisanie kontraktu z Pelikanem nie ma również napastnik GKP Gorzów Wielkopolski - Mateusz Milkowski, który zdecydował się na podpisanie kontraktu z III-ligowym MKS Oława. Umowy z biało-zielonymi nie podpisze również pomocnik Krzysztof Gancarczyk, który występuje podobnie jak Milkowski w Oławie. Piłkarzem, z którym łowiccy kibice wiązali największe nadzieje był napastnik Polonii Bytom, występujący ostatnio na zasadach wypożyczenia w barwach Sandecji Mariusz Mężyk. Wiadomym było, że Pelikanowi przydałby się taki napastnik, ale na przeszkodzie stanęło zdrowie piłkarza. Trzeba jednak przyznać, że piłkarz ten ani razu nie był w Łowiczu na testach, a dla trenera Araszkiewicza sprowadzenie Mężyka nie było priorytetem.

Z Łowicza odeszło już ośmiu piłkarzy. Z klubem rozstali się: Radosław Kowalczyk, Dariusz Kozubek, którego nowym pracodawcą jest Korona Kielce, Tomasz Augustyniak, Piotr Gawlik, który będzie teraz występował w MKS Kutno, Adam Dylewski, który powrócił z wypożyczenia do Wisły Płock oraz Paweł Kutkowski, który został wypożyczony do Żyrardowianki Żyrardów. Ostatnią dwójką piłkarzy, którzy wiosną najprawdopodobniej nie zagrają w II lidze jest obrońca Tomasz Styszko i napastnik Tomasz Rembowski. Obaj zostali przesunięci do zespołu rezerw Pelikana.

moru - Wto Mar 17, 2009 11:03

Zapowiada się ciężki mecz... Jednak jeśli myślimy realnie o awansie to z zespołami pokroju Pelikana trzeba w domu wygrywać. Mój typ to 2-1 (dla KKS-u oczywiście) ;]
rysr - Wto Mar 17, 2009 12:11

Mysle ze wygramy choc bedzie ciezko. Jest to pierwszy mecz w N. Sączu i troche trema moze dac sie we znaki. Z drugiej strony mamy doświadczonych zawodników i powinni sobie poradzić. Wynik 2-0
jaro_jaro - Wto Mar 17, 2009 15:01

co do wyniku to opytmistycznie 3 albo 4-1 ;) powiedzmy szczerze, mamy taki skład że mecze powinny kończyć się wysokimi zwycięstwami, poza tym piłkarze będą chcieli się zrehabilitować za remis i słabą druga połowe w Wolbroimie.

[ Dodano: 2009-03-17, 15:02 ]
i do tego (mam nadzieje) licznie zgromadzonym kibicom w Nowym Sączu.

domino1 - Wto Mar 17, 2009 15:31

no mecz trzeba wygrać
i zeby bylo duzo osob na młynie szczegolnie

rafo_94 - Wto Mar 17, 2009 16:22

jak trzeba się przygotować na wejście na młyn?
SączerS - Wto Mar 17, 2009 16:30

rafo_94 napisał/a:

Barwy weź

jaro_jaro - Wto Mar 17, 2009 16:45

SączerS napisał/a:
rafo_94 napisał/a:

Barwy weź

i przejrzyj śpiewnik ;)

rafo_94 - Wto Mar 17, 2009 17:05

Barwy to oczywista rzecz tylko od ilu lat wpuszczają na młyn?
Fani Bianconeri - Wto Mar 17, 2009 17:10

Panowie wszyscy w sobote na mecz trzeba sie pokazac z jak najlepszej strony w pierwszym meczu u siebie tej rundy a moj typ to 2:0 oczywiscie dla nas:)
szydar - Wto Mar 17, 2009 18:05

Bedzie bardzo cieżko wygrac alesadze ze nasi dadzą rade i wygraja chocby 1:0
rafo_94 - Wto Mar 17, 2009 18:11

od ilu lat wpuszczają na młyn?JAK mówiłem nasi wygrają co najmniej 3:1 ale musze przyznać że z trudem.
bartek_np - Wto Mar 17, 2009 18:23

Od 16 lat będzie można wchodzić na młyn
Kilinskiego 47 - Wto Mar 17, 2009 18:30

Masahiko napisał/a:

Ale jesteś upierdliwy jeśli idzie o ten temat. Pewnie nie byłoby tak gdyby Sandecja jednak wygrała. Nikt z taką pewnością nie pisał o tym meczu

hehe, a to dobre, aż z ciekawości zajrzałem do wątku o meczu z Przebojem - przedmeczowe typy zbiorowe: 19 na zwycięstwo, 2 na remis, 0 na porażkę:)

Masahiko napisał/a:
Z kolei Sandecja musi wygrać. Presji jednak nie ma co wywierać.

Sam sobie przeczysz w dwóch następujących po sobie zdaniach:D. Jeśli presji nie ma co wywierać, to nie pisz, że musi... Jak mówisz komuś, że coś musi zrobić, to nie pozostawiasz żadnej alternatywy, a to jest nic innego jak właśnie wywieranie presji:)

Dlatego Sandecja ten mecz POWINNA wygrać, i tego się trzymajmy, typuję 3:1 dla nas.

tomo85 - Wto Mar 17, 2009 18:44

http://www.youtube.com/watch?v=rjlQZQbaaas
Masahiko - Wto Mar 17, 2009 19:35

hehe, a to dobre, aż z ciekawości zajrzałem do wątku o meczu z Przebojem - przedmeczowe typy zbiorowe: 19 na zwycięstwo, 2 na remis, 0 na porażkę:)

Po pierwsze praktycznie przed każdym meczem poprzedniej rundy kibice typowali zwycięstwo Sandecji. Dziwne by było inaczej. Po drugie to miałem nadzieję, że zgłębisz się w niuanse słowne i zauważysz, że praktycznie każdy przy typowanym wyniku pisał, iż zawodników czeka ciężki mecz. A to spora różnica z tym co pisali na forum Pelikana. O to mi chodziło.

Sam sobie przeczysz w dwóch następujących po sobie zdaniach:D. Jeśli presji nie ma co wywierać, to nie pisz, że musi... Jak mówisz komuś, że coś musi zrobić, to nie pozostawiasz żadnej alternatywy, a to jest nic innego jak właśnie wywieranie presji:)

Wiedziałem że do tego się przyczepisz ;P może i trochę zaprzeczyłem, ale chodziło o to, że Sandecja jeśli chce myśleć o awansie (a taki był cel) to musi wygrać. Z kolei my kibice nie powinniśmy wywierać specjalnej presji na zawodnikach, tylko przyjść na mecz, dopingować i trzymać mocno kciuki :)

jaro_jaro - Sro Mar 18, 2009 11:31

może jakieś plakaty,banery informujące o tym meczu ?
radziufan - Czw Mar 19, 2009 08:00

ma ktoś informacje z klubu czy w zwiazku z pogodą nie jest zagrożony sobotni mecz??
x_cite - Czw Mar 19, 2009 08:53

Radziu pogoda zawsze jest tak na marginesie;) Prognoza na sobotę - plus 4 stopnie i słońce....jednak aura nadal nie rozpieszcza a zima nie chce odpuścić:(
jaro_jaro - Czw Mar 19, 2009 09:14

to tak samo jak było w Wolbromie, piłkarzom nie szło a my jechaliśmy "Tylko zwycięstwo..."

Kilinskiego 47 - Czw Mar 19, 2009 09:37

radziufan napisał/a:
ma ktoś informacje z klubu czy w zwiazku z pogodą nie jest zagrożony sobotni mecz??

ale dlaczego miałby być zagrożony?, przecież pogoda jest bardzo dobra do gry, przelotne mżawki nikomu nie zaszkodzą

radziufan - Czw Mar 19, 2009 09:57

przelotne mżawki nie, gorzej z długimi śnieżycami...:)
EMILKA - Czw Mar 19, 2009 11:28

CZAS NA ZWYCIĘSTWO
tomo85 - Czw Mar 19, 2009 12:56

Patrząc za okno troche sie obawiam o pogode na sobote! :(
jaro_jaro - Czw Mar 19, 2009 13:04

Na stronie Pelikana piszę że ich następny mecz, czyli z nami w sobotę jest o 12:00... zna ktoś jakieś dokładne informacje ?
Fani Bianconeri - Czw Mar 19, 2009 17:54

Panowie pogoda nas nie rozpiszcza caly czas sypie :( miejmy nadzieje ze w sobote bedzie lepiej dozobaczenia na meczu
Pulo - Czw Mar 19, 2009 18:02

o 15:00 wg www.pilka.sadeckie.pl
robertksc - Czw Mar 19, 2009 18:58

Mecz o 12 wg pilkanozna.pl

http://pilkanozna.pl/inde...temid=3080&r=21

Kilinskiego 47 - Czw Mar 19, 2009 19:00

^^
no proszę:) Wydaję mi się, że od tej rundy część pań będzie przychodziła na stadion także dla innego skrzydłowego, a mianowicie dla Madrina Piegzika:D

[ Dodano: 2009-03-19, 19:01 ]
Mecz jest na 100% o 15, dla niedowiarków proponuję spacerek po mieście w celu poszukiwania plakatów meczowych, których ja dziś spotkałem już kilka:)

Oreł - Czw Mar 19, 2009 20:47

nom :P Widać na miescie plakaty :D Mecz o 15 !!
radziufan - Czw Mar 19, 2009 21:47

o 15 o ile sie odbedzie......nie chce krakac i wyjsc na zimorodka ale w takich warunkach jakie sa aktualnie za oknem to sobie meczu nie wyobrazam, oby pogoda sie poprawila....jezli organizatorom zalezy na meczu to mysle ze jutro powinni odsniezanie przeprowadzic bo naje***o tego troche...
internacionale - Czw Mar 19, 2009 22:07

radziufan napisał/a:
o 15 o ile sie odbedzie......nie chce krakac i wyjsc na zimorodka ale w takich warunkach jakie sa aktualnie za oknem to sobie meczu nie wyobrazam, oby pogoda sie poprawila....jezli organizatorom zalezy na meczu to mysle ze jutro powinni odsniezanie przeprowadzic bo naje***o tego troche...

Pogody i temperatury nie ma się co obawiać. Przecież nieraz mecze rozgrywane były w deszczu, śniegu, mrozie itp. Naszym poważnym problemem może być stan boiska. Od kilku dni słońca brak, a opady śniegu i deszczu mogły spowodować że płyta będzie nasiąknięta i grząska.

radek - Czw Mar 19, 2009 22:10

byłem dzisiaj na stadionie i widziałem że prace przy murawie trwaja naprawse w bardzo zaangażowanym stadium poza tym kilka osób karszerami przemywalo krzesełka więc myśle że mecz sie odbędzie bo i prognozy są optymistyczne a wynik 3-0 dla Sandecjii
KubaNS - Czw Mar 19, 2009 22:11

Nie przesadzajmy Radek. Poki co to jest go naprawde nieduzo, a to juz nie styczen czy luty tylko polowa marca i ta niesamowita pokrywa sniegu ;) moze stopniec w ciagu godziny i znow bedzie zielono.. :) Przynajmniej poki co, bo posypuje dalej..
Inna sprawa ze grzasko napewno. Wszystko bedzie zalezec od decyzji wiekszosci klubow. U nas naprawde katastrofy nie ma i pamietam ze gralo sie w podobnych warunkach. Podobna pogode zapowiadaja do konca miesiaca albo i dluzej wiec tego przekladania moglo by byc sporo, gdyby strachali sie takich warunkow..

Z tego co zauwazylem chetni na przekladania wcale nie sa, a jedyny wyjatek Suwalki przy obecnych warunkach w Nowym Saczu wygladal duzo gorzej..

radek - Czw Mar 19, 2009 22:23

ja właśnie uważam że mecz się odbędzie bo widzę że organizatorom strasznie zależy żeby stadion przygotować odpowiednio
Darek - Czw Mar 19, 2009 22:54

na sobotę pogodę zapowiadają całkiem niezłą w małopolsce z temp. + 5 st.C
Kilinskiego 47 - Czw Mar 19, 2009 22:56

radziufan napisał/a:
o 15 o ile sie odbedzie......

no i wykrakałeś:D

teraz sypie jak cholera, wiec moze byc pilka wodna bo wedlug najnowszych "onetowskich" prognoz w sobote ma byc juz 6 stopni

mysle ze nie stanowi to zagrozenia dla rozegrania meczu, choc oczywiscie szkoda, ze nie bedzie takiej pogody jak jeszcze podczas ostatniego weekendu, frekwencja bedzie pewnie przecietna przy takich warunkach - stawiam ze jak bedzie bialo to bedzie ok 1000 ludzi, jak sie stopi, ale bedzie i tak niewyrazna to pogoda to pewnie 1500-2000, a szkoda bo w normalnych warunklach mysle ze ponad 3000 byloby spokojnie...

Masahiko - Pią Mar 20, 2009 00:28

Niby "na mieście" dużo się mówi o Sandecji, ale coś czuję że jak przyjdzie się wybrać na stadion to, albo pogoda zła, albo wyjazd do babci na wieś, albo jeszcze coś innego. Myślę że około tysiąca będzie dobrym wynikiem. No chyba że będzie słońce :)

PS. Mecz nie odbyłby się chyba tylko wtedy, gdyby Sącz dotknął jakiś kataklizm :)

radziufan - Pią Mar 20, 2009 06:48

KubaNS napisał/a:
Nie przesadzajmy Radek. Poki co to jest go naprawde nieduzo, a to juz nie styczen czy luty tylko polowa marca i ta niesamowita pokrywa sniegu ;) moze stopniec w ciagu godziny i znow bedzie zielono.. :) Przynajmniej poki co, bo posypuje dalej..
Inna sprawa ze grzasko napewno. Wszystko bedzie zalezec od decyzji wiekszosci klubow. U nas naprawde katastrofy nie ma i pamietam ze gralo sie w podobnych warunkach. Podobna pogode zapowiadaja do konca miesiaca albo i dluzej wiec tego przekladania moglo by byc sporo, gdyby strachali sie takich warunkow..

chyba nie przesadzalem....

no i wykrakałeś:D

no i wykrakałem...

jeseli ma ktos kontakt z kims z klubu to potweirdzcie czy mecz sie odbedzie

BartekoNS - Pią Mar 20, 2009 07:29

No to chyba sie nie doczekamy jutrzejszego meczu:)
biker_ns - Pią Mar 20, 2009 07:58

Nawet jeżeli mecz się odbędzie w co troche wątpie to i tak niema się co cieszyć bo płyta boiska może zostać zmasakrowana,a nie wiem czy organizatorzy sobie na to pozwolą.
x_cite - Pią Mar 20, 2009 08:09

szlag by trafił tą zimę!!!!!! wrrrrrrrr kur** już pół roku sypie i końca nie widać!!!
Kilinskiego 47 - Pią Mar 20, 2009 08:39

nie wiem dlaczego twierdzicie, że mecz miałby się nie odbyć...

mecz się może nie odbyć tylko wtedy kiedy warunki do gry stwarzają niebezpieczeństwo dla zdrowia zawodników, a na śniegu się gra i to jest normalne, chyba każdy z nas był kiedyś już na meczu ligowym Sandecji na śniegu:)

gdyby był mróz, i płyta boiska byłaby twarda jak beton wtedy można by było mecz przekładać, natomiast śnieg? - odgarniamy i gramy:)

tomo85 - Pią Mar 20, 2009 08:58

Panowie nic tylko trzeba sie zebrac i wielkie wspólne odsnieżanie stadionu! :D
swir - Pią Mar 20, 2009 08:59

nie ma co panikowac a jezeli w sniegu nie mozna grac to zobaczcie na listopadowy mecz cracovii z lechem ktory byl opozniony bo odgarniali na biezaco snieg z boiska

http://img291.imageshack....s7302382nu6.jpg
http://img370.imageshack....s7302391st5.jpg

darekns82 - Pią Mar 20, 2009 09:12

Decyzja czy jutrzejszy mecz się odbędzie zostanie podjeta ok. godziny 13.00 - 14.00 gdy na stadion dojadą prezesi naszego klubu. Oczywiście pomoc kibiców przy odśnieżaniu bedzie nieodzowna także jeśli bedzie potrzeba to jutro wszyscy 2 godziny przed meczem na stadion!!!
sns1910 - Pią Mar 20, 2009 09:29

Jeśli tylko nie będzie dosypywać to z pewnością śnieg się do jutra stopi ;) ale i tak przydałoby się nawet dziś odgarnąć, bo jeśli to wszystko stopnieje to z boiska zrobi się jedno wielkie błotne koryto...a tak, po odgarnięciu zostałoby niewiele śniegu i murawa przy niezłej pogodzie do jutra by się wysuszyła ;) no ale nie jestem pewien czy będzie realne znaleźć dziś tylu chętnych do odgarnięcia śniegu :)
misiek_1984 - Pią Mar 20, 2009 09:32

Z jednej strony odgarnac mozna, ale z drugiej nie wiadomo czy nie szkoda murawy. Gdyby mecz zostal przelozony, wowczas kolejny mielibysmy juz raczej przy wiosennej pogodzie i boisko byloby naturalnie przygotowane do gry. A jutro, nawet jesli odsniezono by plyte, moze zostac zadeptana. No ale to juz gospodarze stadionu i inni eksperci lepiej sie na tym znaja. Trzeba przyjsc na stadion i zobaczymy :)
tomo85 - Pią Mar 20, 2009 10:05

Z tego co sie orientuje nasz stadion ma dobry drenaż tak wiec moim zdaniem jak byśmy dzisiaj snieg odgarneli to do jutra płyta by sie wysuszyła! :) pod warunkiem, że nie bedzie już opadów!
MILANOS1 - Pią Mar 20, 2009 10:58

Co stego ze odgarna ja nadal sypie ja jestem pewien na 90 % ze sie mecz jutro nie odbedzie
Bianconeri - Pią Mar 20, 2009 11:03

UWAGA !!
W związku z ciągłymi opadami śniegu rozegranie jutrzejszego meczu z Pelikanem Łowicz jest zagrożone! jednak organizatorzy robią wszystko by spotkanie doszło do skutku w planowanym terminie dlatego też zwracamy się z ogromną prośbą o pomoc przy odśnieżaniu murawy.
Wszystkie osoby, które chcą pomóc proszone sa o zgłoszenie się na teren stadionu, tam zostaną udzielone wszystkie odpowiednie informacje na temat sposobu i techniki odśnieżania tak by nie zniszczyć murawy i nadawała się do gry.

Z góry wszystkim dziękujemy za okazaną pomoc.

darekns82 - Pią Mar 20, 2009 11:03

Własnie dostałem telefon z sekretariatu klubu. Mecz jutro się odbędzie. Ale jest wielka prośba ze stronu klubu. Wszystkie osoby które maja czas proszone są o przyjscie na stadion i pomoc w odgarnianiu płyty boiska i to od zaraz!!!!! Jeśli ktoś ma łopaty do odśnieżania to niech weźmie ze sobą!!!!!!!!!!!!!
moru - Pią Mar 20, 2009 11:11

Będę ale dopiero koło 12.00 ;( prośba jak ktoś ma blisko na stadion był bym wdzięczny gdyby jakąś łopatę skołował...
darekns82 - Pią Mar 20, 2009 12:37

Ludziska!!!! Gdzie jesteście!!!!!!!!!!!! Na stadionie odsnieza 12 osób i w 2 godziny udalo się nam odśniezyć 1/20 murawy. Chcecie oglądać jutro mecz to wszyscy na Kilinskiego do odśnieżania!!!!!!!!!!!!!
Fani Bianconeri - Pią Mar 20, 2009 12:50

Bede po 13 na stadionie
madafaca123 - Pią Mar 20, 2009 12:52

sorry ziomy ale nie dam rady przyjśc...
pozdro.

tomo85 - Pią Mar 20, 2009 12:54

Dopiero wróciłem! Zjem tylko i już jade! Wszyscy na stadion! :)
RaTo - Pią Mar 20, 2009 12:59

Naprawde wielkie slowa uznania dla tych,ktorzy przyszli na K47 i tam pomagaja przy odsniezaniu murawy,ale wez pod uwage,ze nie wszyscy moga tam byc i pomagac poniewaz pracuja itd itd...
radziufan - Pią Mar 20, 2009 14:48

no i jak sytuacja na froncie? wie ktos jak odsniezanie? ja niestety w pracy wiec nie pomoge a szkoda bo pewnie kazda para rąk sie przyda. Zle za caly czas sypie...no ale jak to mowią - uwidzomy:)
Fani Bianconeri - Pią Mar 20, 2009 14:50

ja przedchwila wrucilem ze stadionu okolo polowa jest juz odsniezona ale stasznie mokro i ciagle sypie:( zaraz wracam dalej na stadion
Milosz_1910 - Pią Mar 20, 2009 14:51

Kurde nie dam rady przyjsc bo dopiero o 19 koncze lekcje a teraz siedze na infie:/:/..Szacunek dla tych ktorzy pomagaja, niestety ja nie dam rady:/
darekns82 - Pią Mar 20, 2009 15:35

Połowa odnieania za nami ale najgorsze że śnieg powoli zasypuje to zostało odgarnięte. Ale nie łamiemy się i kto może to do pomocy!!!
kolafy - Pią Mar 20, 2009 15:48

Niech przyjadą grac do Lincoln u nas słoneczko już chyba 5 dzień no i stadion niczego sobie :D:D:D: Pozdro dajcie rade bo jutro trzeba wygrac!!!!!
jaro_jaro - Pią Mar 20, 2009 15:52

To tą część co odgarnęliście to przykryjcie np.folią...
Fanatyk88 - Pią Mar 20, 2009 15:55

to skombinuj folie na 50 metrow ; D
style - Pią Mar 20, 2009 15:55

cos czarno widze jutro ten mecz a szkoda bo jakby bylo ladnie i by nie odwolali to moze byc naprawde niezla frekwencja ....

jaro_jaro - dobrze mowi , tylko trzeba miec naprawde duza folie...

ile osob odgarnia?

[ Dodano: 2009-03-20, 15:56 ]
ale narazie sie nie zanosi zeby przestalo padac.... fuck!...

Milosz_1910 - Pią Mar 20, 2009 16:12

Z tą folia dobry pomysl ale malo realny chyba:/...bo rzeczywiscie to musi byc ogromna folia..
seseba - Pią Mar 20, 2009 16:17

Siema właśnie wróciłem ze stadionu, zaciągają uczniów z "elektryka" sam nim jestem ;p jedni toczą ogromne kule do boku żeby zgarnąć śnieg a potem z łopatami inni zgarniają to co zostaje, szkoda że sypie bo było by git wiadomo, że nie da się tego przykryć raczej, ale teraz sniegu dosypuje małą warstwe to wystarczy sie ustawic w pare osób złączyć łopaty i przejechac po boisku parenascie razy ;) mam nadzieje że Nasza praca nie pójdzie na marne i mecz się odbędzie
MILANOS1 - Pią Mar 20, 2009 16:20

Co Do Pogody Mam Bardzo Dobre Wiesci Juz Kolo 22.godziny Powinno sie wypogadzac a jutro przed poludniem wyjrzy slonce i ma byc +5 stopni 90%
jaro_jaro - Pią Mar 20, 2009 16:50

dużą folie albo małe kawałki, może się jakoś umówimy ze ktoś jak ma jakaś folie to niech przyniesie
Kamilns21 - Pią Mar 20, 2009 16:53

nasz trening juniorow mlodzych to odgarnanie boiska heh juz ponad polowa boiska jest stan na 16:00

[ Dodano: 2009-03-20, 17:06 ]
http://i43.tinypic.com/14e5n9k.jpg
http://i43.tinypic.com/1622xxk.jpg
http://i44.tinypic.com/2r3jmnb.jpg
http://i43.tinypic.com/makyys.jpg
pare fotek ze stadionu

hero - Pią Mar 20, 2009 17:52

NIe ciekawie to wygląda ale dacie rade ;p
POzdrawia Pelikan

radziufan - Pią Mar 20, 2009 18:39

Przestaje powoli sypać...oby już na amen
Jutro o 8 z tego co słyszałem druga część odsniezania wiec zapraszamy wszystkich ktorym zalezy zeby mecz doszedl do skutku

madafaca123 - Pią Mar 20, 2009 18:49

Patrząc na foty...
wydaje mi się ,że meczu nie będzie...
Ale wierzę w was kibice SANDECJI!!!! Dacie radę i meczyk będzie!

kitek19pl - Pią Mar 20, 2009 18:58

z tego co widzialem to zamontowali kamerke przemysłową pod dachem
albert - Pią Mar 20, 2009 19:07

jakby ktos był miły i napisał mi czy będzie mecz na to gg-11140567
darekns82 - Pią Mar 20, 2009 19:13

Dziś zamontowali dwie nowe kamery pod dachem.
internacionale - Pią Mar 20, 2009 19:26

Aby mecz z Pelikanem Łowicz doszedł do skutku

niezbędne są dalsze prace na stadionie.

Każdy chcący pomóc w odśnieżaniu powinien przyjść w sobotę na stadion.

Zbiórka 8:00, kto może niech weźmie łopatę do odśnieżania !

informacja oficjalna

Jam - Pią Mar 20, 2009 19:43

Panowie nie jest źle! Już przynajmniej nie sypie! Większość murawy została odśnieżona! no ale sypało i ja troche zasypało spowrotem! ;( Ale nie jest to już tak gruba warstwa jak było po wczorajszych opadach! Do zobaczenia jutro i oby już nie sypało! :)
robur - Pią Mar 20, 2009 19:50

Murawa jest odśnieżona ale nie jest w zaciekawym stanie ale pogoda się poprwia jutro jakieś poprwki i mecz się odbędzie :)
tomo85 - Pią Mar 20, 2009 20:03

Te zdjecia nie przedstawiają za bardzo stanu faktycznego! wiec głowa do góry! :) I jutro wszystcy stawiamy sie na stadionie! :D
ERNESTO - Pią Mar 20, 2009 21:00

dnl_ns napisał/a:
Tak sobie pomyslalem dzisiaj, ze pewnie bedzie skandowane nazwisko Araszkiewicza, jednak nie zapominajmy kto teraz jest naszym trenerem, uwazam, ze zaraz po pozdrowieniach dla Araszkiewicza (o ile takie faktycznie beda) wypadaloby krzyknac Robert Moskal. Jeszcze glosniej.

Cenie naszego bylego trenera, ale niech nasz obecny czuje, ze kibice za nim stoja i mu ufaja.

A ja tak nie uwazam. Araszkiewicz mial okazje zaskarbic sobie nasza sympatie i w pelni to wykorzystal. Moskal musi sobie na to zasluzyc.

Nawiasem mowiac - zdaje sie, ze podobnie bylo na prezentacji. Skandowane byly nazwiska dotychczasowych zawodnikow ... reszta musi zasluzyc ...

Nie znaczy to, ze ktos jest przeciwko niemu, ale o sympatie musi zawalczyc sam.

Pozdro

Fani Bianconeri - Pią Mar 20, 2009 21:17

Panowie morawa odsniezona ale jest grzaska szacunek dla tych ktorzy byli i pomagali dozobaczenia na meczu ktory musi sie odbyc
kamilyes - Pią Mar 20, 2009 21:30

Niema innej możliwośći musi się odbyć!
krzysiek186 - Pią Mar 20, 2009 21:34

A jak się mecz nie odbędzie jutro, to się odbędzie w innym terminie. Nic na siłę.
Ad@ś=) - Pią Mar 20, 2009 22:12

zmieniając temat to co w końcu z murawą?
tak jak było powiedziane zbiórka o 8 i c.d. robótek czy nie?

Ad@ś=) - Sob Mar 21, 2009 08:44

może zainteresowali byście się czy mecz się jednak dzisiaj odbędzie i czy nie trzeba być na Kilińskiego i pomóc jakoś...
Pozdrawiam wszystkich:)

radziufan - Sob Mar 21, 2009 08:52

ok pokasowałem durną polemike na temat pana Araszkiewicza - zastanówcie się o co wy sie w ogóle kłócicie!!!

Posty uznane zostały za 'nie na temat' i dlatego znikneły

nie przynoście wstydu, trzymajcie fason bo jak ktoś 'obcy' czyta forum to musi mieć niezły z Nas polew
Bez odbioru

pelo - Sob Mar 21, 2009 08:55

siem z Lowicza!!!

[ Dodano: 2009-03-21, 08:58 ]
jak zawsze kazdy nabuzowany na zwyciestwo i wy i my!!!!!!!!!!!!!!!!

Grzechotnik - Sob Mar 21, 2009 09:03

Popieram Radka odnosnie usunietych postow, dyskusja byla na poziomie forum onet.pl .

Zastanowcie sie ludzie milion razy zanim cos napiszecie.

pelo - Sob Mar 21, 2009 09:07

pozdro nara
aidos - Sob Mar 21, 2009 09:09

Tylko dwa słowa w ramach odpowiedzi na zarzuty :) i kończe temat.

@Kilinskiego 47
Nie napisałem, że miał ich wiele, ale wygranie w jakiś spektakularny sposób jakiegoś sparingu czy też wygrana w pierwszym meczu napewno bardzo by mu pomogła.
Czytając forum o Ty jesteś jedną z nielicznych osób które sieja największy zamęt, nie ma postu w którym byś nie bronił tego wszystkiego co "nowe" i niedopuszczasz do jakiejkolwiek dyskusji i jakiegokolwiek zdania na nie. Wychodzi z tego, że albo jesteś z rodziny albo zamknąłeś się w jakiejś swojej wirtualnej rzeczywistosci i masz swój świat. Nie chcę żadnej polemiki z Tobą więc Przepraszam Cię Bardzo, że pomyśłałeś iż myślę trochę inaczej niż TY, wielkie Sorry. I prosze nie odpowiadaj na tego posta.

@stefantelefan
Skoro z tamtymi piłkarzami nawet Pawlik mógłby mieć podobne wyniki (nie umniejszając nic Pawlikowi) to z obecnymi piłkarzami to nawet Ja czy Ty powinniśmy wygrywać po 5-0.

Pzdr

Trebor13 - Sob Mar 21, 2009 09:15

Panowie!Więcej umiaru!Naszemu klubowi nie są potrzebne teraz tego typu rozmowy. Zarówno piłkarzom,działaczom,trenerom jak i nam kibicom zależy na jednym..na zwyciestawach i awansie. Takie polemiki,podsumowania i oceny możemy sobie zostawić na koniec rundy. Wtedy bedzie jakiś punkt odniesienia. A to co teraz czytam, to jest czysty ferment! Po co rozbijać i wprowadzać wewnętrzne kłótnie. Komu to potrzebne???????Napewno nie SANDECJI! Wiec odpuście!
DeDe - Sob Mar 21, 2009 09:21

wiadomo juz co z meczem?
style - Sob Mar 21, 2009 09:21

no i mamy odwilz... zeby tylko nie zrobilo sie teraz bajorko na boisku...
sns1910 - Sob Mar 21, 2009 09:29

No i dobrze, wykasujcie wszystko nie na temat, bez zbędnego fermentu na forum!
radziufan - Sob Mar 21, 2009 09:45

bajorko było już wczoraj miejmy nadzieje ze dzisiaj do meczu to troszke podeschnie ale warunki na 100% beda bardzo ciężkie

do zobaczenia o 15 na meczu

albert - Sob Mar 21, 2009 09:46

mecz jest o 15?? bo na bukmacherskich stronach podaja o 14??
Kilinskiego 47 - Sob Mar 21, 2009 09:47

aidos napisał/a:

nie ma postu w którym byś nie bronił tego wszystkiego co "nowe" i niedopuszczasz do jakiejkolwiek dyskusji i jakiegokolwiek zdania na nie. Wychodzi z tego, że albo jesteś z rodziny albo zamknąłeś się w jakiejś swojej wirtualnej rzeczywistosci i masz swój świat.

tak, tak, jasne, szczególnie w wątku o meczu z Przebojem, gdzie jako jeden z nielicznych nie poddałem się ogólnemu hurraoptymizmowi odnośnie tego co nowe właśnie...Bez odbioru

A wracając do tematu, to zastanawia mnie czy Tomek Lewandowski wystąpi dziś w Pelikanie, bo informacje na ten temat są trochę zaskakujące, to w końcu była ta umowa miedzy klubami czy nie, a jeśli była to co do tego mają ewentualne zaległości wobec zawodnika, pogmatwane to wszystko, a jakiejkolwiek oficjalnej informacji z klubu się nie doczekamy, bo i gdzie mielibyśmy ją dostać...

rossobianco - Sob Mar 21, 2009 09:57

zdanie z wypowiedzi Araszkiewicz:
"Przed startem do drugiej części rozgrywek zawarłem z MKS-em umowę, że w meczu jutrzejszym nie wystąpią Tomek Lewandowski i Krzysiek Piosik, którzy powędrowali za mną do Pelikana. Zainstaniały jednak pewne uwarunkowania. Obydwaj wymienieni gracze będą w Nowym Sączu, a o tym, czy wybiegną na boisko, rozstrzygną przedmeczowe rozmowy z zarządem Sandecji"!!!!

kks fan - Sob Mar 21, 2009 10:02

Prośba!!!! o której jest dokłądnie wkońcu mecz ??????
krochmal - Sob Mar 21, 2009 10:02

Odnośnie Lewandowskiego i Piosika to podejrzewam, że sytuacja może być podobna jak z Grosickim gdzie Legia miała umowę z Jagiellonią ale za odpowiednią gratyfikacją mógł grać. I jak wiemy grał.
Kilinskiego 47 - Sob Mar 21, 2009 10:03

rossobianco napisał/a:
zdanie z wypowiedzi Araszkiewicz:
a o tym, czy wybiegną na boisko, rozstrzygną przedmeczowe rozmowy z zarządem Sandecji

hehe, dyplomata:) to pewnie znaczy: "przed meczem siądziemy z prezem Dankiem i spróbujemy się dogadać ile będzie Sandecję kosztowało to, żeby oni nie zagrali":)

[ Dodano: 2009-03-21, 10:05 ]
dokładnie o 15

krochmal - Sob Mar 21, 2009 10:07

hehe, dyplomata:) to pewnie znaczy: "przed meczem siądziemy z prezem Dankiem i spróbujemy się dogadać ile będzie Sandecję kosztowało to, żeby oni nie zagrali":)

Ja bym powiedział w przeciwną stronę :) ile Sandecja będzie chciała, żeby mogli zagrać :) No ale już za 5 godzin mam nadzieję, że się przekonamy :):):):)

KubaNS - Sob Mar 21, 2009 10:09

Cytat:
Pelikan do Nowego Sącza wyjechał już w piątek rano. W autobusie nie znalazł się Krzysztof Piosik, który zapewne na mecz nie pojechał z powodu umowy w kontrakcie. Oprócz tego napastnik Pelikana powraca do zdrowia po kontuzji i trener dał mu czas, aby powrócił spokojnie do pełni sił. Do Sącza pojechał za to Tomasz Lewandowski i niewykluczone, że zagra w sobotę.

Calosc tutaj: http://kspelikan.lowicz.pl/content/view/320/13/

domino1 - Sob Mar 21, 2009 10:29

zeby bylo nas jak najwiecej na meczu a szczegolnie na sektorze F
doping musi byc i to duzy

Jam - Sob Mar 21, 2009 10:32

http://www.imagic.pl/public/289115/Zdj?cie0007.jpg
http://www.imagic.pl/public/289116/Zdj?cie0010.jpg

www.megachem.pl - Sob Mar 21, 2009 11:03

Dobrze, że mecz jest o 15, a nie np. o 11- słonko świeci, to coś może trochę przeschnie.
Jedynym plusem śniegu jest to- że krzesełka wymyje he he he.

matys_kks - Sob Mar 21, 2009 11:15

http://pl.tinypic.com/?t=postupload

http://i43.tinypic.com/116jb6p.jpg

http://i44.tinypic.com/5o8k5k.jpg

http://i41.tinypic.com/2ccotts.jpg

http://i40.tinypic.com/m9u874.jpg

http://i42.tinypic.com/146umx.jpg

http://i39.tinypic.com/2wcfofr.jpg

http://i43.tinypic.com/2llgkd2.jpg

kilka fotek murawy :)

Grzechotnik - Sob Mar 21, 2009 11:20

Wlasnie wrocilem ze stadionu. Jestem pod ogromnym wrazeniem , gdybym nie byl z Sacza powiedzialbym ze Sandecja ma podgrzewana murawe. Na murawie ani jednego grama sniegu , na trybunach rowniez, wszystko odgarniete.
figof22 - Sob Mar 21, 2009 11:25

Witam wszystkich.

Pytanie podstawowe. Możecie powiedzieć w jakim składzie wyjdzie przypuszczalnie Sandecja? Noi czy wygracie z Pelikanem? Jakie są wasze prognozy przed tym meczem?
Z góry dzieki za odpowiedz i powodzenia.
P.S. Brawa dla kibiców za przygotowanie boiska do meczu !!! Szacun !!!

Grzechotnik - Sob Mar 21, 2009 11:26

A zdjecia ktore wkleil kolega Matys juz nie aktualne, bo na nich jeszcze jest snieg , a na ta chwile wszystko ladnie zostalo usuniete , slonce grzeje murawa sie suszy ;)

[ Dodano: 2009-03-21, 11:31 ]
snieg pozostal jedynie na biezni i za bramkami

Trebor13 - Sob Mar 21, 2009 11:34

Szacun dla wszytkich,którzy przyczynili sie do takiego stanu murawy!!!!!Myslę,ze kibice juz zrobili wiele..i wiele jeszcze zrobimy...teraz czas na piłkarzy!Panowie liczymy na Was!Nie żądamy zwycięstwa /choć niewątpliwie na nie liczymy!/ Żądamy natomiast zaangażowania, walki i gryzienia tej trawy, która dla Was odłoniliśmy!!!!
matys_kks - Sob Mar 21, 2009 11:39

Grzechotnik tak masz racje :) ale zobacz na ostatnie zdjęcie i na godzine, tam juz jest w pełni odśnieżone ;] zresztą mniejsza o to :) pozdrawiam
spdr - Sob Mar 21, 2009 11:55

Panowie
szczena opada jak się widzi czego dokonaliście !!!
wczoraj w nocy wjeżdżałem do miasta i rzuciłem okiem na stadion
ukłony i wyrazy najwyższego szacunku dla Odśnieżaczy- nowa grupa??? :-) !!!
a zawodnicy dadzą z siebie wszystko i wygrają
na takiej murawie nie wygrać? teraz to muszą

pzdr

kolafy - Sob Mar 21, 2009 12:14

Szacunek!!! Pozdrowienia Wariaty!!!
figof22 - Sob Mar 21, 2009 12:16

Jaki bedzie wynk jak myslicie??

Ja obstawiam wynik: 3:0

style - Sob Mar 21, 2009 12:22

ponad 2,5 H do meczu ! :)

ja stawiam 3:1 !

DNL - Sob Mar 21, 2009 12:24

Ja w piatek mialem koszmar z elementami o science-fiction odnosnie tego meczu. W kwestie science-fiction nie bede sie zaglebial, ale czescia koszmarna moge sie podzielic, stracilismy w koncowce 2 bramki i przegralismy 2:1

Oby nie ; )

Milosz_1910 - Sob Mar 21, 2009 12:29

Heh oby tak nie było:)...Ja stawiam 2-0 dla Nas;)...do zobaczenia na sektorze F ! ! :)
SączerS - Sob Mar 21, 2009 12:45

Ja myślę ze mecz będzie wyrównany obstawiam skromne 1:0
domino1 - Sob Mar 21, 2009 12:55

obstawiam 3:2 dla nas
mecz bedzie wyrownany
dozobaczenia na sektorze F

Nosio - Sob Mar 21, 2009 13:34

http://www.pilkarskiefakt...owicz,8822.html
albert - Sob Mar 21, 2009 13:52

ja stawiam 3-1 pelikan szybko zdobędzie bramke lecz wraz z upływem czasu SANDECJA odrobi straty!
kamilyes - Sob Mar 21, 2009 14:04

2:0 Dla nas ;]
darecki_78 - Sob Mar 21, 2009 14:59

no muszę przyznać ze wykonaliście kawał dobrej roboty !!!
Dziekan - Sob Mar 21, 2009 15:17

i jeden zero z tego co uslyszalem :)!!

[ Dodano: 2009-03-21, 15:21 ]
bramka z karnego dla Sandecji!

bacin - Sob Mar 21, 2009 16:18

Grają ponoć tragicznie. "Ponoć", to nie "na pewno", ale skoro takie chodzą słuchy, tak pewnie jest. Oby to się nie skończyło bramą w plecy.
steveMielec - Sob Mar 21, 2009 16:56

Jaki wynik?
Jano - Sob Mar 21, 2009 16:59

1-0 koniec
SWEET - Sob Mar 21, 2009 16:59

1:0 Dla Sandecji po słabym meczu. Wazne 3 punkty. Nasi rywale z góry zgubili punkty... :)

[ Dodano: 2009-03-21, 17:03 ]
Sandecja Nowy Sącz 1 : 0 Pelikan Łowicz
Przebój Wolbrom 0 : 1 OKS 1945 Olsztyn
Górnik Wieliczka 1 : 2 Hetman Zamość
Okocimski Brzesko 1 : 1 KSZO Ostrowiec Świętokrzyski
Concordia Piotrków Trybunalski 1 : 0 Kolejarz Stróże
Sokół Aleksandrów Łódzki 0 : 3 Wigry Suwałki

Doskonałe wyniki dla biało czarnych :)

mic1992 - Sob Mar 21, 2009 17:05

1-0
15 minuta chlipała z karnego

Mam przebieg całego meczu ze strony pelikana łowicz:

Sandecja Nowy Sącz - Pelikan Łowicz 1:0 (1:0)

1:0 - Chlipała 15'

Skład Pelikana: Ludwikowski - Bojaruniec, Sędrowski, Michalski, Marcinkiewicz - Pastuszka (46' Bolimowski), Łochowski, Stefańczyk, Mójta - Grzelczak, Stencel (46' Kozub).

Koniec meczu: Niestety Pelikan przegrywa z Sandecją Nowy Sącz 0:1. W całym meczu Pelikan miał wyraźną przewagę, ale nie potrafił jej udokumentować żadnym trafieniem. Wynik jest niesprawiedliwy, łowiczanie zasłużyli na zdobycie co najmniej jednego punktu. Pozostaje nam mieć jedynie nadzieję, że w pozostałych meczach uda nam się odrobić stratę do drużyn będących przed nami w tabeli.

80 Sandecja zepchnięta do bardzo głębokiej defensywy. Gospodarze w drugiej połowie przede wszystkim się bronią sporadycznie zagrażając bramce Ludwikowskiego. Ale bramki wciąż nie ma.

75 Strzał Pawła Kozuba z około 10. metrów, ale piłka przelatuje bardzo wysoko nad bramką.

74 Sample Image Żółta kartka dla Michała Łochowskiego za dyskusje z arbitrem.

73 Sample Image Pelikan wychodzi z kontrą 2 na 1. Tuż za środkową linią boiska faulowany był Piotr Grzelczak i zawodnik Sandecji otrzymał tylko żółtą kartkę.

72 Powinien być remis! Piotr Grzelcza podaje po ziemi z lewej strony. Do piłki dochodzi Paweł Kozub, ale nie zdołał skierować piłki do siatki! To była "setka" młodego napastnika Ptaków!

72 Było groźnie! Strzał z 5. metrów oddawał zawodnik Sandecji, ale na posterunku Marcin Ludwikowski. Był to dopiero pierwszy celny strzał w tym meczu gospodarzy!!!

71 Kolejny groźny strzał oddawał Piotr Grzelczak, ale napastnik biało-zielonych znowu nie trafił w światło bramki.

71 Groźny atak Sandecji. W defensywie ofiarnie zagrał Adam Mójta i zablokował uderzenie gracza gospodarzy.

68 Podobnie jak w pierwszej połowie tak i teraz to łowiczanie mają przewagę, ale nie potrafią jej udokumentować trafieniem.

66 Piłkarze obu zespołów walczą głównie w środku pola. Łowiczanie oddają sporo strzałów, ale na razie nic nie zmierza nawet w światło bramki.

60 Sample Image Tym razem to Bolimowski został uderzony łokciem w twarz przez rywala, ale piłkarz Sandecji zobaczył tylko żółtą kartkę.

59 Sample Image Sandecja wychodzi z kontratakiem. Faul taktyczny popełnił Krystian Bolimowski i otrzymał żółtą kartkę.

58 Pelikan przez chwilę uzyskał zdecydowaną przewagę na boisku. Groźny strzał oddawał Piotr Grzelczak, ale piłka nie odnalazła drogi do siatki rywali.

49 Sample Image Żółtą kartką upomniany przez sędziego został Cezary Stefańczyk.

47 Rzut wolny z około 25. metrów wykonywali gospodarze, ale piłka po strzale jednego z nich przeszła nad bramką.

46 Początek drugiej połowy.

46 A jednak mamy dwie zmiany w składzie Pelikana. Krystian Bolimowski zastąpi Macieja Pastuszkę, a za Radosława Stencla na placu gry pojawi się Paweł Kozub.

Piłkarze wychodzą już z szatni za chwilę początek drugiej połowy. Wygląda na to, że drugą połowę rozpoczniemy bez zmian.

Przerwa: Koniec pierwszej odsłony gry. Po wyrównanym meczu Sandecja prowadzi z Pelikanem 1:0. Bramkę dla gospodarzy z rzutu karnego zdobył Chlipała. Poza tym na boisku za wiele się nie działo i sytuacji podbramkowych było bardzo mało.

45 Pod koniec pierwszej połowy łowiczanie trochę podkręcili tempo gry. Częściej dośrodkowywali piłkę w pole karne Sandecji, ale nie zagrozili poważniej bramce gospodarzy.

45 Pierwsza odsłona gry nieubłaganie zbliża się do końca. Sędzia doliczył do niej 60 sekund.

40 Obraz gry się nie zmienia. Łowiczanie wciąż mają optyczną przewagę i utrzymują się przy piłce, ale nie są w stanie zagrozić bramce golkipera Sandecji.

34 Właściwie kibice nie mogli zobaczyć w tym spotkaniu jak na razie zbyt wielu strzałów na bramkę. W ostatnich kilkunastu minutach żadnego.

30 Po zdobytej przez Sandecję bramce tempo gry znacznie spadło. Sytuacji podbramkowych jest jak na lekarstwo. Przy piłce utrzymują się łowiczanie, ale z tej przewagi na razie nic nie wynika. Nowosądeczanie mądrze się bronią i nie dopuszczają biało-zielonych pod swoją bramkę.

15 Stracona bramka obarcza konto Pawła Sędrowskiego, który najpierw popełnił błąd i sprokurował groźną sytuację pod własną bramką, a następnie sfaulował rywala.

15 Sample Image Niestety tracimy bramkę. Sędzia podyktował wątpliwy rzut karny dla gospodarzy, a Piotr Chlipała wyprowadził Sandecję na prowadzenie.

1 Początek spotkania.

0 Jak widać w wyjściowym składzie Pelikana zabrakło Tomasza Lewandowskiego i Krzysztofa Piosika, którym na grę nie zezwala zapis w umowie pomiędzy klubami.

0
Piłkarze obu zespołów są już na boisku. Za chwilę początek spotkania.

0
Już za około 5 minut początek spotkania. Piłkarze obu zespołów powoli kończą już rozgrzewkę.

sns1910 - Sob Mar 21, 2009 17:10

Gra fatalna, zero gry, od czasu do czasu indywidualna akcja, ale liczą się punkty. Nie ma co się jednak napalać, ta drużyna gra ze sobą dopiero dwa miesiące, dla wielu piłkarzy NS to nowe miejsce, nowi ludzie itd. Martwi jedynie to że widać trochę u niektórych piłkarzy taki brak wiary we własne umiejętności, możliwości, opuszczone głowy u niektórych, choć ogólnie braku walki i biegania nie można im zarzucić...Rzucała się też w oczy w pewnym stopniu taka ociężałość, rywale szybkościowo górowali, ale na szczęście ich umiejętności były takie sobie - nawiasem mówiąc niezłą zmianę dał u nich Kozub, chociaż potem nieco niewidoczny. Ważne że wygraliśmy i przy korzystnych wynikach odrobiliśmy trochę strat do czołówki :) a gra z czasem powinna być coraz lepsza.
eSKa - Sob Mar 21, 2009 17:18

Liczą się 3 punkty, niezły młyn, liczba ludzi na stadionie i atmosfera
Ad@ś=) - Sob Mar 21, 2009 17:22

mecz bardzo bardzo słaby... Nie wiem czy to trema czy może piłkarze zobaczyli tylu kibiców i nie wiedzieli jak się zachować;p Ważne 3 punkty, które przybliżają nas do czuba tabeli:) mijmy nadzieje że kolejnym razem zobaczymy więcej zaangażowania ze strony piłkarzy...
Trebor13 - Sob Mar 21, 2009 17:23

Nie wiem kto widział przygniatającą przewagę Pelikana?Bo ja byłem na meczu i nic takiego nie widziałem!Owszem remis byłby sprawiedliwy,ale to piłka nożna i liczy sie zdobywanie bramek.Do stanu 1:0 na boisku Pelikan nie istniał a potem..potem zobiła sie kopanina. Sandecja wyglądała solidnie.Obrona i atak bez wiekszych zarzutów, środek pola niestety troche zawódł. W drużynie Pelikana widac było rękę Araszkiewicza..szybkość,dobra gra skrzydłami. Cieszyć się należy z absencji Lewandowskiego i Piosika, bo byłoby nieciekawie. U nas przydałoby sie większe zaangażowanie-za dużo przestojów w grze, za mało ruchu..szczególnie bez piłki. Coż wydaje się,że w drużynie musi coś "zaskoczyc".Wierze,że to szybko nastąpi a wtedy..zobaczymy!
swir - Sob Mar 21, 2009 17:23

ma ktos aktualna tabele bo 90minut.pl cos nie chodzi ?
Ad@ś=) - Sob Mar 21, 2009 17:29

Nazwa M. P.
1. KSZO Ostrowiec Świętokrzyski 21 39 34 - 17
2. Kolejarz Stróże 21 38 30 - 21
3. Start Otwock 20 36 27 - 23
4. Sandecja Nowy Sącz 21 35 32 - 19
5. Wigry Suwałki 20 32 29 - 24
6. Przebój Wolbrom 21 32 37 - 26
7. Sokół Aleksandrów Łódzki 21 31 21 - 26
8. Górnik Wieliczka 21 31 32 - 19
9. Hetman Zamość 21 31 22 - 18
10. OKS 1945 Olsztyn 21 31 32 - 32
11. Ruch Wysokie Mazowieckie 20 30 30 - 19
12. Pelikan Łowicz 21 30 20 - 22
13. Concordia Piotrków Trybunalski 20 29 24 - 23
14. Okocimski KS Brzesko 21 28 32 - 28
15. Jeziorak Iława 20 21 20 - 30
16. Nida Pińczów 20 15 14 - 40
17. ŁKS Łomża 20 12 8 - 40
18. Stal Poniatowa 20 10 15 - 32

BartekoNS - Sob Mar 21, 2009 17:42

No to teraz nasz czeka cięzki mecz w Suwałakach!!! Wie ktos ile bylo widzow na meczu???
jaro_jaro - Sob Mar 21, 2009 17:45

Dużo kopaniny, brak pomysłu na grę w ataku, błędy w obronie... to chyba nie tak miało być ?
Poza tym wkur@%#! mnie w Naszych piłkarzach jedna rzecz, za mało walki ! a przy każdym kontakcie z przeciwnikiem kładą się na murawę symulując faul...;/ i znowu słaba 2 połowa, może złe przygotowanie fizyczne...?

spdr - Sob Mar 21, 2009 17:45

widział ktoś odrobinę ambicji w tych ludziach???
daleki jestem od dojeżdżania kogokolwiek, wiem trzeba im dać trochę czasu
ale na Boga policzcie za mnie ile widzieliście akcji w ataku???
gdyby nie Jano i Lauko w obronie to dostalibyśmy ładną cyfrę do bramki
a środek pomocy? jest tam kto???
z całym szacunkiem dla nich ale tremę przed kibicami to mogli mieć na prezentacji a nie na meczu o którym wiedzieli ze będą musieli wygryźć (nomem omen odśnieżoną) murawę
tak rządzą mną teraz emocje
pierwszy będę prawił peany jak zaskoczy wszystko grze NASZEJ SANDECJI ale oczekuje już teraz od nich nie gwiazdorstwa, kopania na oślep piłki do przodu, cwaniactwa tylko
GRY W PIŁKĘ na pewnym poziomie który reprezentują !!!
są profesjonalistami więc to ich zawód
Jano znowu był najlepszy- patrz: kontra pod bramkę Pelikana zdążył dobiec Jano i któryś z pomocników i jeszcze zdążył po nieudanej akcji wrócić ...
wiem wielu nie zgodzi się z tym co pisze ale cóż
wierze ze będzie dobrze i ze "zaskoczy"

rysio89 - Sob Mar 21, 2009 17:51

Bardzo wymęczone zwycięstwo ale 3ptk cieszą tym bardziej że drużyny z górnej części tabeli pogubiły punkty, a co do gry to z biegiem czasu powinno być lepiej ponieważ zespół dopiero się kształtuje.
krochmal - Sob Mar 21, 2009 17:51

Cieszą ważne 3 punkty bo wyniki się znów fajnie ułożyły. Na temat gry to na razie nic nie napiszę - może to tylko początek i z czasem będzie lepiej bo dziś było wg mnie TRAGICZNIE. Zobaczymy po Suwałkach gdzie będzie na pewno bardzooo ciężko.
Boczek_YG - Sob Mar 21, 2009 17:53

Z taką grą to daleko nie pociągniemy ...
DNL - Sob Mar 21, 2009 17:57

Po tym meczu mozna napisac, ze ciesza trzy punkty i w zasadzie tyle. Dodatkowo fajne zachowanie kibicow wobec obu trenerow.
krzysiek186 - Sob Mar 21, 2009 18:00

Kto jest na zdjęciach na bilecie ?
1980_NS - Sob Mar 21, 2009 18:00

Tak czytam niektórych, naprawde potraficie człowieka zdenerwować po zwycięstwie. Jeżeli się nie mylę, to oczekujemy awansu. Drużyna dzisiaj wykonała swoją pracę w 100%, zdobyła 3 punkty. A gra? Przecież to jest ich pierwszy mecz u siebie, w tym składzie. Zaręczam wam, że sikalibyście z podniecenia z gry, jakby Sandecja strzeliła gola nie w 17 minucie, tylko w 89. Bo była by cały czas w natarciu. A skoro strzelili gola szybko, to nie było potrzeby forsowania tempa. Jeżeli tak fatalnie oceniacie dzisiejszą grę, to może niech całą jedenastką zaatakują rywali i przegrają 0-5. Przynajmniej gra będzie dobra. A ja się pytam, gdzie wtedy punkty? Jeżeli liczycie na każdy mecz z piękną grą i korzystnym wynikiem to proponuję przeprowadzkę do Barcelony.
Masahiko - Sob Mar 21, 2009 18:01

Tak jak wytypowałem, 1:0. Widziałem ostatnie 20 minut i muszę powiedzieć, że wyglądało słabo. Ale nie wyciągajmy zbyt pochopnych wniosków. 3 punkty są i o meczu trzeba zapomnieć. Teraz kolejne spotkania :)
kks fan - Sob Mar 21, 2009 18:08

1980_NS napisał/a:
Tak czytam niektórych, naprawde potraficie człowieka zdenerwować po zwycięstwie. Jeżeli się nie mylę, to oczekujemy awansu. Drużyna dzisiaj wykonała swoją pracę w 100%, zdobyła 3 punkty. A gra? Przecież to jest ich pierwszy mecz u siebie, w tym składzie. Zaręczam wam, że sikalibyście z podniecenia z gry, jakby Sandecja strzeliła gola nie w 17 minucie, tylko w 89. Bo była by cały czas w natarciu. A skoro strzelili gola szybko, to nie było potrzeby forsowania tempa. Jeżeli tak fatalnie oceniacie dzisiejszą grę, to może niech całą jedenastką zaatakują rywali i przegrają 0-5. Przynajmniej gra będzie dobra. A ja się pytam, gdzie wtedy punkty? Jeżeli liczycie na każdy mecz z piękną grą i korzystnym wynikiem to proponuję przeprowadzkę do Barcelony.
Tak tak bronić wyniku ja nie lubie zaawodników czy tam trenerów którzy jak strzelą to zaczynaj bronić wyniku bo albo sie jest dobrym i wygrywa większa ilością bramek albo sie jest mizernym i sie broni wyniku ja oczekuje nie tylko zwycięstw ale i ładnej dla oka piłki bo wole żeby przegrali ale grali pieknie z polotem bo na dłuzsza mete takie bronienie wyniku nie ujdzie im na sucho to tyle zaznaczam ze nie pisze o dziesiejszym meczu bo na nim nie byłem ale pisze jakie mam odczucia kiedy oglądam mecze ......
krochmal - Sob Mar 21, 2009 18:11

1980_NS napisał/a:

Nie zgodzę się. Po 1 - obecny kadra Sandecji to w większości zawodnicy, którzy w kilku klubach już grali, są po długich zgrupowaniach i nie ma prawa mieć aż tak dużego wpływu na ich grę. To są zawodnicy doświadczeni. Obawiam sie, że gdyby nie rzut karny to skończyłoby się na 0:0.Niestety - Sandecja nie była cały czas w natarciu :/ były pojedyncze akcje, które mogły się podobać, były indywidualne zagrania ale to za mało. Masz rację - oczekujemy awansu - ale jeżeli gra piłkarzy się nie poprawi to nie widzę tego różowo. Mamy wiele szczęścia, że zespoły, które były przed nami przegrały. Mamy 3 punkty i to jest najważniejsze !! O grze trzeba zapomnieć i zobaczymy jak to wyjdzie w Suwałkach, gdzie Wigry są naprawdę mocną ekipą. A potem równie ważny Kolejarz.

kitek19pl - Sob Mar 21, 2009 18:13

Zna ktoś skład Sandecji?
Dziekan - Sob Mar 21, 2009 18:17

Chodzę na mecze Sandecji od 15 lat i odkąd pamiętam to Sandecja nigdy nie grała z polotem ! Jedynie w 4 lidze dominowali nad rywalami tłukąc ich po 4 lub 5 zero. Z napastnikami i bramkostrzelnością zawsze byliśmy na bakier. Może i mieliśmy szczęście do obrońców ale skrzydłowych mieliśmy zazwyczaj słabych którzy wrzucali piłkę na pałę a nóż coś wpadnie.
Druga sprawa to murawa, która może i była odśnieżona ale z pewnością nie nadawała się zupełnie do grania pięknej technicznej piłki.
Cieszy wygrana z bezpośrednim rywalem do awansu. Lepsze to niż remis po pięknej grze.

Jeszcze 5 lat temu nie wyobrażałem sobie, że nasz klub będzie w stanie grać w klasie rozgrywkowej, gdzie gra się praktycznie z przeciwnikami z drugiego końca Polski. Doceńcie to co macie i możecie teraz oglądać. Jakkolwiek by nie było gramy w wyższej klasie rozgrywkowej niż wcześniej z przeciwnikami o podobnych umiejętnościach. Nie liczcie na oszałamiające wyniki a zwłaszcza na początku rundy.

DNL - Sob Mar 21, 2009 18:17

Koziol - Makuch, Froechlich, Lauko, Powroznik - Broz, Piegzik(?), XXX, Kosciukiewicz - Chlipala, Fabianowski (?)
matys5392 - Sob Mar 21, 2009 18:19

Ten xxx to Gawęcki
aidos - Sob Mar 21, 2009 18:21

@1980_NS
Chłopie o czym Ty piszesz? "Bo była cały czas w natarciu"? "Nie było potrzeby forsowania tempa"?
0 pożądnej akcji...
0 strzałów na bramkę...
0 kontrataków...
Fartowny karny...
Wielkie szczęście że przeciwnicy nie trafiali tylko strzały szły niecelne...
Kozioł, 2 Słowaków i Broź nam meczu nie wygrają...
Skrzypek jako napastnik...
Zachowanie trenera...

piknik1910 - Sob Mar 21, 2009 18:26

Braku zgrania nie wytykam. Brak walki i zaangażowania owszem. Zawodnicy ruszali się ospale, jakby mecz miał się sam wygrać. Słowacy i Kozioł mecz na plus. Reszta... szkoda gadać :/
pasiasty - Sob Mar 21, 2009 18:31

Akcji zero, taktyki zero, u niektórych piłkarzy brzuchy większe, niż umiejętności. Gra Pelikana mogła się znacznie bardziej podobać, tyle że u nich z umiejętnościami indywidualnymi jeszcze gorzej. Na awans może wystarczy, ale na późniejsze utrzymanie na pewno nie. I nieważne, że to dopiero początek sezonu.

Podsumowując - Araszkiewicz wracaj!

Cytat:
Liczą się 3 punkty, niezły młyn, liczba ludzi na stadionie i atmosfera

Nazywasz to młynem? Na wielu stadionach pikniki mają w sobie więcej werwy. Wcześniej się dziwiłem, czemu niektórym wstyd stać w takim miejscu, teraz już wiem.

krochmal - Sob Mar 21, 2009 18:34

Dziekan - ja to doceniam bo jeszcze kilka lat temu można było pomarzyć o grze z drużyną z Suwałk. I dlatego mówię, że daję kredyt zaufania. Ale też uważam, że jak coś jest źle to należy o tym mówić. A zachowanie trenera mi się akurat podobało. Widać, że żyje grą.
krzysiek186 - Sob Mar 21, 2009 18:36

A co takiego Moskal zrobił że mówicie o nim ?
ERNESTO - Sob Mar 21, 2009 18:37

pasiasty napisał/a:
Akcji zero, taktyki zero, u niektórych piłkarzy brzuchy większe, niż umiejętności. Gra Pelikana mogła się znacznie bardziej podobać, tyle że u nich z umiejętnościami indywidualnymi jeszcze gorzej. Na awans może wystarczy, ale na późniejsze utrzymanie na pewno nie. I nieważne, że to dopiero początek sezonu.

Podsumowując - Araszkiewicz wracaj!

Surowo ... ja dalbym jednak szanse obecnemu szkoleniowcowi. Jest zbyt wczesnie, zeby go krytykowac. Co prawda nie blyszczymy, ale trzeba mu dac mozliwosc rozkrecenia sie. Boje sie tylko, ze zamienilismy ofensywnego Araszkiewicza na defensywnego Moskala ... ale dajmy mu szanse ...

Pozdrawiam

xxx - Sob Mar 21, 2009 18:38

A propo młynu to jak na pierwszy mecz w Sączu mogło być duzo lepiej jakościowo i ilosciowo.
Szkoda ze nie zrobiono tak jak zapowiadano czyli selekcji wiekowej.
Jesli chodzi o mecz to hu*owo nic ciekawego nasze gwiazdy nie zaprezentowały ale liczą się 3 pkt

Milosz_1910 - Sob Mar 21, 2009 18:39

Ech...waże jest to że grając nieco slabiej umiemy wygrac..to jest 1 mecz w sezonie przed wlasna publicznoscia..Dajmy im troche czasu - bez takiego najezdzania ! ! ..Zobaczymy jak beda wygladaly derby z Kolejarzem(tam powinnismy zobaczyc walke do samego konca,zgranie i zaangazowanie)..Poczekajmy i sie przekonamy...
Odnośnie młynu to było bardzo kiepsko niestety..I znow sie powtarza to co kiedys ! czyli przyjda kolesie i zamiast spiewac smieja sie, wyglupiaja i od czasu do czasu cos tam krzykna na ,,odwal sie"...Kolo mnie stal koles co byl taki zamulony ze nawet nie klaskal, a o spiewaniu nie wspomne:/...Jak tak ktos ma sie zachowywyac na mlynie to po co tam przychodzi?? ..Mlyn jest od Śpiewania ! ! trzeba to zrozumiec...Na pewno nie tylko ja to dzis zauwazylem...pzdr

DNL - Sob Mar 21, 2009 18:43

krzysiek186 napisał/a:

Cos tam 'startowal' do sedziego liniowego i techniczny(?) go odciagal.

krochmal - Sob Mar 21, 2009 18:46

dnl_ns napisał/a:
krzysiek186 napisał/a:

Cos tam 'startowal' do sedziego liniowego i techniczny(?) go odciagal.

Podejrzewam, że powiedział mu kilka słów prawdy bo pan sędzia 3 krotnie ewidentnie źle pokazał aut a raz nawet główny go poprawił.

pasiasty - Sob Mar 21, 2009 18:49

Cytat:
Surowo ... ja dalbym jednak szanse obecnemu szkoleniowcowi. Jest zbyt wczesnie, zeby go krytykowac. Co prawda nie blyszczymy, ale trzeba mu dac mozliwosc rozkrecenia sie.

Oceniam go surowo, bo obserwuje go od dawna i widze, co prezentuja zespoly, ktore prowadzi - nie chodzi tylko o dzisiejszy mecz. A to, co druzyna zaprezentowala taktycznie dzisiaj, niestety moje obawy potwierdza.

[ Dodano: 2009-03-21, 18:50 ]
Aha - jego rodowod nie ma wplywu na moja ocene. ;]

spdr - Sob Mar 21, 2009 18:51

chciałem tego uniknąć ale ...
pamiętacie ostatni mecz z 100milem na jesień???
to teraz zrozumcie do czego piłem pisząc wyżej
wtedy już nie chciało się chłopakom grać bo to ostatni mecz, plotki o dużych zmianach w klubie się pojawiły... wiadomo było że będzie lepiej
a chłopaki pomimo trudnego meczu pokazali zęby i pazury i wywalczyli to 4:1
ilu z nas wtedy mówiło że szkoda że nie 7:1?pokazali na czym im zależy- na pewnej wygranej bo o to chodzi!!!
dziś to nawet 1:1000 tego zaangażowania nie było
to była ofensywna Sandecja, a nie ta w 4 lidze

Dziekan - Sob Mar 21, 2009 18:56

spdr to sobie przypomnij Sandecje ze spotkania z Piotrkowią Piotrków czy jak to sie tam ten twór nazywa :)
Oreł - Sob Mar 21, 2009 19:03

Wg mnie nie było aż tak źle :)) Ale mogło być lepiej :P Może to dlatego że zabrakło nam Piotra Banii który walczy przecież o króla strzeców .....
ERNESTO - Sob Mar 21, 2009 19:08

Nikt nie kwestionuje tego, ze Araszkiewicz jest trenerem ofensywnym, a Moskal defensywnym...

Nie przygladalem sie nigdy temu drugiemu, bo mnie nigdy jego osoba nie interesowala, jednak fakt, ze Kmita byl zespolem, ktory stracil najmniej bramek na jesieni (jednoczesnie strzelajac niewiele) oznacza preferencje taktyczne trenera

Co do Araszkiewicza ... od czasow 4 ligi nie pamietam, zebysmy strzelali po 3 bramki w meczu (za te lata na pewno pare by sie znalazlo, ale nie wiecej, niz 2-3 na sezon). Za "Arasia" bylo troche takich meczow ...

Pozdrawiam

pasiasty - Sob Mar 21, 2009 19:09

Piotrek to znakomity zawodnik (jak na swoje lata), ale sam tez nic nie zrobi. Fizycznie raczej nie stac go juz na rajdy przez 20 metrow i mocny strzal na bramke. A ile bylo dzisiaj sensownych podan od pomocnikow? Ja sie nie dopatrzylem.
kks fan - Sob Mar 21, 2009 19:18

ERNESTO napisał/a:
Nikt nie kwestionuje tego, ze Araszkiewicz jest trenerem ofensywnym, a Moskal defensywnym...

Nie przygladalem sie nigdy temu drugiemu, bo mnie nigdy jego osoba nie interesowala, jednak fakt, ze Kmita byl zespolem, ktory stracil najmniej bramek na jesieni (jednoczesnie strzelajac niewiele) oznacza preferencje taktyczne trenera

Co do Araszkiewicza ... od czasow 4 ligi nie pamietam, zebysmy strzelali po 3 bramki w meczu (za te lata na pewno pare by sie znalazlo, ale nie wiecej, niz 2-3 na sezon). Za "Arasia" bylo troche takich meczow ...

Pozdrawiam
To co napisałeś dokładniutko to samo miałem napisać i 100% poparcia racja odkąd chodze na Sandecje od 96roku nigdy tak ofensywnej Sandecjii nie widizałem jak za czasów Araszkiewicza bo tak jak pisałem wczesniej nie nawidze stylu defensywnego .. pozdrawiam
slawek132 - Sob Mar 21, 2009 19:19

Mecz ogólnie słaby........doping bardzo marny i gra piłkarzy pozostawia wiele do życzenia ale myśle że z biegiem czasu wszysko dojdzie do normy i pod koniec sezonu bedziemy się cieszyć z awansu . ...pozdr
GuleKKS - Sob Mar 21, 2009 19:25

http://www.youtube.com/watch?v=uFapgKAoEWw

filmik znaleziony na youtube

moru - Sob Mar 21, 2009 19:26

Cieszą 3 pkt. gra niestety najdelikatniej mówiąc nie może.... Ale przecież nie od razu Rzym zbudowano...
SWEET - Sob Mar 21, 2009 19:38

moru napisał/a:
Cieszą 3 pkt. gra niestety najdelikatniej mówiąc nie może.... Ale przecież nie od razu Rzym zbudowano...

Dokładnie tak... Ludzie to dopiero pierwszy mecz u siebie na boisku trema ich zjadła,ja mysle ze bedzie dobrze z meczu na mecz. Wy juz przekreslacie trenera Moskala??? Dajcie mu szanse sie wykazac do konca rundy a potem mozemy ocenic go czy jest dobry i jaką gra taktyką defensyfna czy ofensywna...

Kilinskiego 47 - Sob Mar 21, 2009 19:39

Mecz w wykonaniu Sandecji przeciętny, ale najważniejsze, że zwycieski, bo punkty determinują wszystko.

Pytanie do "nadwornych narzekaczy":

skoro Sandecja grała tak beznadziejnie, a Pelikan tak dobrze i tak szczęśliwie wygraliśmy, to może przypomnicie mi choć jedną jedyną sytuację przez cały mecz kiedy Kozioł musiał się wykazać swoimi umiejętnościami (już nawet nie mówię o groźnym strzale, może być nawet jakieś niebezpieczne dośrodkowanie, które musiałby wyłapywać), czekam z niecierpliwością:)

1980_NS - Sob Mar 21, 2009 19:42

"Aidos", przeczytaj dokładnie to co napisałem. Jestem pewien, że jeżeli Sandecja nie strzeliłaby gola tak szybko, to byłaby stroną dominującą w tym meczu do momentu zdobycia gola. Chyba to łatwo zrozumieć z mojej wypowiedzi...

Zgadzam się z "Kilińskiego 47". Dodatkowo wielcy krytycy, którzy mówią, że "0 akcji" to przypomnijcie sobie chociażby strzał Brozia w 1 połowie. Mamy 3 pkt i cieszmy się, a nie narzekajmy.

spdr - Sob Mar 21, 2009 19:45

Mecz w wykonaniu Sandecji przeciętny, ale najważniejsze, że zwycieski, bo punkty determinują wszystko.

Pytanie do "nadwornych narzekaczy":

skoro Sandecja grała tak beznadziejnie, a Pelikan tak dobrze i tak szczęśliwie wygraliśmy, to może przypomnicie mi choć jedną jedyną sytuację przez cały mecz kiedy Kozioł musiał się wykazać swoimi umiejętnościami (już nawet nie mówię o groźnym strzale, może być nawet jakieś niebezpieczne dośrodkowanie, które musiałby wyłapywać), czekam z niecierpliwością:)

wierz że gdybyś zobaczył na własne oczy, kilkunastokrotnie, ślepe wykopywanie piłki w przód przy kontrze 4 na 3 (i w podobnych sytuacjach) to byś sobie tak jak my włosy wyrywał długo po meczu
a co do obrony to pomimo paru błędów grali xtra i fakt faktem "Stasiu" Kozioł nie miał wiele roboty
jednak raziła okropna niemoc żeby nie napisać brak koncepcji gry w ofensywie , przy wyprowadzaniu piłki spod własnego pola karnego

hmmmmmm... "nie było potrzeby forsowania tempa"... - nie chce mi się cytować dokładnie
jeśli w meczu teoretycznie równych drużyn z małym wskazaniem na Sandecję przy wyniku 1:0 nie ma potrzeby forsować tempa to ja pie.......
styl trenerów to jedno a zaangażowanie zawodników to drugie i tego oczekuje od chłopaków którzy biegają na boisku dla Nas

x_cite - Sob Mar 21, 2009 20:03

Zaczne może od trenera Araszkiewicza....siedziałem dosyć blisko jego ławki i widziałem w pewnym sensie tęsknote za Sączem i za tym co kiedyś rozpoczął....szkoda mi go bo naprawde porządny z Niego gość i trener....co do obecnego trenera jest zupełnie innym szkoleniowcem to widać gołym okiem i na moje przeczucie nie zdziwie się jak na kolejny mecz w Suwałkach wymieni połowę składu a ma w kim przebierać i wybierać! Nasi piłkarze nie zachwycili grą, ale liczą się 3 pkt. Ile razy tak było, że My graliśmy super a kto inny wygrywał. Nie liczy się styl jak to ktoś tam wcześniej napisał, ale końcowy efekt czyli wygrana!!!! Prawdziwym testem będzie mecz za tydzień w Suwałkach (wygrali teraz mecz) i za dwa tygodnie w derbach z Kolejarzem...jestem pełen obaw, ale wierzę w nos trenera i w Naszych grajków! A jeszcze jedno Trener to niezły kozak:P hehe
Kilinskiego 47 - Sob Mar 21, 2009 20:06

@spdr - ale ja byłem na meczu i widziałem to co wszyscy:) i jakoś włosów nie straciłem...

Jak już napisałem zagrali przeciętnie, ale widzę, że cześć z was ma jakieś problemy ze sobą i trafiła się wam okazja żeby sobie pojeździć po drużynie (podobno której kibicujecie) i która przy okazji ten mecz wygrała, ale tego jakby już nikt nie zauważa.

Choć z drugiej strony jest to efekt tego przedsezonowego dmuchania balona pod nazwą "pewny awans", widać niektórym się wydawało, że teraz Sandecja będzie każdy mecz wygrywała w stylu Barcelony, no cóż - za naiwność trzeba płacić rozczarowaniami...

x_cite - Sob Mar 21, 2009 20:14

może tak byśmy pogadali o meczu na czacie?? zapraszam wszystkich do dyskusji!
slawek132 - Sob Mar 21, 2009 20:17

według mnie na pierwszą 11 zasłużył ZAWIŚLAN ........mysle ze jego gra od początku wniesie duzo ożywienia ....jest bardzo szybki i trzeba to wykorzystać ....
Nosio - Sob Mar 21, 2009 20:17

http://www.pilkarskiefakt...aczu.,8824.html
x_cite - Sob Mar 21, 2009 20:19

zapraszam na czat!!! pasuje tak po każdym meczu o godz. 20-tej pogadac na żywo:)
toudiunio - Sob Mar 21, 2009 20:22

Wg. mnie dziś powtórzył się mecz z Wolbromia, strzelona 1 bramka i ciągnięcie do końca na czas, dziś jednak szczęśliwie dla nas sie to udało, w Wolbromiu nie - strzelona bramka przez Lickiewicza czy jak mu tam. Mówicie żeby dać czas? ile ? czas do końca sezonu ? czeka nas 3 mecz i dalej mamy myśleć że bedzie lepiej?, jak ktoś nie wstrząśnie tą drużyną to do końca sezonu będziemy widzieć to co pokazywała Kmita, gre na remis... Drużyna całkowicie się różni od tej z jesieni, tym co teraz można zobaczyć nie ma co się napawać optymizmem, fakt 3 punkty wymęczone cieszą ale coś musi się stać w drużynie co da jej wiary we własne mozliwosci, gra naszych pilkarzy wyglada teraz jakby sie im zupelnie nie chcialo i byli na wielkim kacu... Oby sie to wszystko dobrze skonczylo i mimo to walczylismy do samego konca o awans.
Dziekan - Sob Mar 21, 2009 20:23

Wszystkim placzkom chciałbym przypomnieć Koronę Kielce, która mając w składzie wspaniałe gwiazdy, rzekomo najlepszego trenera Wdowczyka musiała posiłkować się kupowaniem meczy i sędziów a pomimo tego nie mogła sobie poradzić ze słabeuszami. Ot to jest poziom na jakim jest polska piłka. Tutaj zdecydowanej dominacji nie będzie.
slawek132 - Sob Mar 21, 2009 20:57

ma ktoś fotki z meczu ?
Bzymcio - Sob Mar 21, 2009 20:59

są w dziale kibice, GALERIA...
seseba - Sob Mar 21, 2009 21:04

www.sport-ns.lua.pl
tutaj są fotki w rozwinięciu newsa

WIERNYKKS - Sob Mar 21, 2009 21:09

Ogolnie mecz bardzo słaby widac ze niektorzy zawodnicy nie zasługuja na gre.zwłaszcza srodek pomocy cały do wymiany ale miejmy nadzieje ze sie cos polepszy,Jano i Lauko Njalepsi na boisku- Dzieki chlopaki
DO BOJU SANDECJO

flatron - Sob Mar 21, 2009 21:41

pozdro dla wszystkich fanów SANDECJI i pytanie do tych co byli w młynie -dlaczego przestaliscie spiewac po 70 min?
Masahiko - Sob Mar 21, 2009 21:47

slawek132 napisał/a:
według mnie na pierwszą 11 zasłużył ZAWIŚLAN ........mysle ze jego gra od początku wniesie duzo ożywienia ....jest bardzo szybki i trzeba to wykorzystać ....

Mam nadzieję, że to żarcik i ironia, bo w przeciwnym razie posądzę kolegę o nie przybycie na Kilińskiego ;)

Bzymcio - Sob Mar 21, 2009 21:52

flatron napisał/a:
i pytanie do tych co byli w młynie -dlaczego przestaliscie spiewac po 70 min?

ktoś z PZPN miał pretensje o wywieszeniu flagi o Arasiu... chyba konkretnie chodziło o to, że wisiała na fanie z CHWDP... kazali ją zdjąć... sam dokładnie nie wiem...

pasiasty - Sob Mar 21, 2009 22:04

Cytat:
skoro Sandecja grała tak beznadziejnie, a Pelikan tak dobrze i tak szczęśliwie wygraliśmy, to może przypomnicie mi choć jedną jedyną sytuację przez cały mecz kiedy Kozioł musiał się wykazać swoimi umiejętnościami

Nie wskaze Ci, ale tylko dlatego, ze pilkarze Pelikana mieli totalnie rozregulowane celowniki. Natomiast taktycznie byli poukladani o wiele lepiej, niz Sandecja. Zabraklo im umiejetnosci indywidualnych.

Korona Kielce w sezonie gdy awansowala (i sezon wczesniej) grala o wiele lepiej, niz teraz Sandecja i Pelikan razem wziete. A ze musiala kupowac mecze - wskaz mi zespol, ktory awansowal do dawnej II ligi i meczy nie kupowal. Ja Ci nie wskaze, bo nie potrafie. Ale to nie temat na forum.

Masahiko - Sob Mar 21, 2009 22:07

Nie gadać(pisać) bzdur Panowie. Sandecja wywalczyła 4 punkty na wiosnę. Kolejarz już zaliczył porażkę. A przypomnę tylko, że Sandecja miała dwa mecze z bardzo trudnymi rywalami. Proponuję odczekać. Piłkarze zapłacą "frycowe" i zaczną grać, bo muszą - mają większe umiejętności niż większość piłkarzy w tej klasie rozgrywkowej :)
mariusz79 - Sob Mar 21, 2009 22:17

witam jestem tutaj nowy jednak na mecze chodze od 15 lat i pamietam wiele ( od poprzeczki Łukasika w meczu pucharowym kilkanascie lat temu i zajebisty meczyk z cracovią 2-2. powiem tyle na samym początku jak przyszedł aras do sandecji było tak samo co za gosc jak oni grają kogo on posciągał a pózniej wiecie jak zajebiscie szło i tak samo jest teraz mysle zeby dac troche czasu chłpoakom nie skreslajmy ich juz teraz!!!!!!! pozdrawiam wszystkich.
Oreł - Sob Mar 21, 2009 22:18

są jakieś fotki dzisiejszego młynu :P
pero - Sob Mar 21, 2009 22:23

mecz taki nijaki, najważniejsze zwycięstwo + niezłe wyniki w naszej grupie, wg mnie w pierwszej połowie nie wyglądało to aż tak źle, natomiast w drugiej nie wyglądało to dobrze bo było źle.... i tak ten mecz bym podsumował

do tych wszystkich co krzyczą że mecz tragedia - to chyba nie chodziliście na Kilińskiego parę lat temu, a nawet czasami za Arasia się takie zdarzały, nie wiem myśleliście że jak mamy grajków z I ligi to będziemy wszystkich lać po 5:0 najlepiej już w 45 min, a po przerwie dołożymy jeszcze skromne 3 bramki a nasz rywal będzie sobie leżał na trawce i drapał się po głowie, nie wiem naoglądaliście się LM i może chcieliście by u nas tak było??? z resztą nie dziwię się, nie pamiętam aby jakikolwiek wątek forum odnośnie meczu miał aż 14 stron (+ kilka wykasowanych) PR zrobił swoje, mam tylko nadzieję że za pół roku ruch będzie taki sam a nie jak niektórzy dzisiaj na stadionie "kibice" w kółko mówili że to tak z ciekawości tylko przyszedł bo nowa drużyna ma być awans i myślał że tu będzie z 3:0 co najmniej do przerwy ale widzi że to dramat na boisku i mu wystarczy i nie będzie chodził bo szkoda czasu a grajki do dupy nic nie potrafią - ani kopnąć ani podać ani biegać... - on potrafiłby lepiej.... z resztą zobaczymy jak to forum będzie funkcjonować czy to też będzie jedyny przebłysk czy może jakaś trwalsza tendencja... oby

co do samego meczu to trzeba brać poprawkę na boisko które ani nam ani rywalowi nie ułatwiało gry stąd wynikła taka bezsensowna kopanina, choć przy dobrych wiatrach mogliśmy jeszcze 2 bramki zapakować w 1 połowie (sytuacja gdy Fabianowski w środku pola podał na prawo a mógł prostopadle do Chlipały a ten sam na sam by wyszedł, no i Piegzik po lewej stronie zamiast ścinać w pole karne i strzelać to pociągnął wzdłuż linii pola karnego i nic z tej wrzutki nie wyszło) - to dla tych co uważnie oglądali.

z nowych grajków wg mnie nieźle prezentował się Lauko, Broź (w I połowie) i Gawęcki - wszędobylski

Bzymcio - Sob Mar 21, 2009 22:23

fotki są w GALERII w dziale Kibice...
slawek132 - Sob Mar 21, 2009 22:31

czemu ? wszedł pod koniec i zaczął bardzo żywiołowo grać .......mial mało czasu ale mysle ze zaprezentował sie pozytywnie
Blendzior - Sob Mar 21, 2009 22:43

SANDECJA - Pelikan Łowicz (21.03.09)

http://i39.tinypic.com/2bti8g.jpg
http://i43.tinypic.com/2w2h8p0.jpg
http://i44.tinypic.com/2ziofi0.jpg
http://i42.tinypic.com/a9wxmg.jpg
http://i41.tinypic.com/1fbbzo.jpg
http://i44.tinypic.com/2cs6vb4.jpg

pasiasty - Sob Mar 21, 2009 23:00

Cytat:
Dodatkowo wielcy krytycy, którzy mówią, że "0 akcji" to przypomnijcie sobie chociażby strzał Brozia w 1 połowie

To jest chyba najlepszy komentarz do poziomu meczu - bo jesli jako przyklad akcji i "strzalu" podaje sie podanie po ziemi prosto do bramkarza przeciwnika..

Ja po prostu jestem uczulony na taka gre. Bo pilka nozna to gra, ktora w zamysle miala byc widowiskowa i ktora miala podobac sie kibicom. A taki styl gry nie jest ani widowiskowy, ani skuteczny (karny fartowny). Nie przecze, ze paru chlopakow z tej druzyny potrafi bardzo fajnie grac. Ale watpie, aby przy tym trenerze mieli okazje to pokazac.

Niemniej w awans wierze, bo ta druzyna ma potencjal, aby awansowac. Potem jednak trzeba to totalnie przebudowac, zaczynajac od sztabu.

spdr - Sob Mar 21, 2009 23:24

Pasiasty
kuwa, stawiam browca/w zamienniku coś o pojemności 1l / za to co napisałeś
dokładnie to samo siedziało mi w głowie
żeby było jasne
wierze w nich i w awans tylko proszę o więcej serca w grze !!!
treneiro się nie czepiam

style - Sob Mar 21, 2009 23:57

mozna gdzies obejrzec nagranie z konferencji ?

i jedno pytanie jeszcze , kto grał w srodku pola z 9 od nas?

[ Dodano: 2009-03-22, 00:05 ]
a i jeszcze dodam pare słow o meczu - mi osobiscie podobala sie tylko pierwsza połowa, druga to porazka na calej lini, chyba ktos czuwal nad Sandecja bo to co pokazali to katastrofa, mozna bylo zauwazyc ze po wejsciu Zawislana i Szczepanika Pelikanowi grało sie juz trudniej, naprawde powinnismy sie cieszyc ze to wygralismy jakims cudem, bo wg mnie Pelikan w drugiej polowie byl lepszy (pierwsza byla wyrownana) i powinni nas rozwalic konkretnie ,,,,,

pozdro

GUMBAS_1910 - Nie Mar 22, 2009 02:19

Madrin
Penzel.NS - Nie Mar 22, 2009 04:17

jak zobaczyłem te balwany sniegu to bylem w szoku .szacun dla tych co łopatowali to.gra druzyny na meczu była jaka byla czegos brakuje ale trzeba poczekac bo to początek sezonu. ja mysle ze jak sie chlopaki zgrają to beda je*** jak z armaty.panowie nie krytykujmy druzyny- trenera poczekamy zobaczymy wygraliśmy z karniaka bo z karniaka ale 3 pkt dla nas.zobaczcie jakie wazmocnienia miał kolejarz kurnik i przejebal z concordia druzyna o ktorej głosno nie było nigdzie.to jest poczatek sezonu dajmy szanse sandecji .
darecki_78 - Nie Mar 22, 2009 08:06

ktos kiedyś powiedział : " ;lepiej brzydko grać i wygrać niż pieknie grać i przegrać " wiec gratu;lacje dla chłopaków
Ad@ś=) - Nie Mar 22, 2009 08:51

Ja tylko jeszcze dodam od siebie że według mnie zabrakło w drugiej połowie pressingu i konsekwenji u naszych piłkarzy. To pelikan zaczal grać pressingiem i zaczęła się przez to kopanina. Miejmy nadzieje że rzeczywiście murawa przeszkadzała w graniu piłką kombinacyjnie po ziemi bo widać było że piłki posyłane były wysoko i tylko wybijane główkami. Myślę że trener wie co robi i znajdzie optymalny skład który będzie grał jak należy. A w meczu ze Stróżami zobaczymy zaangarzowanie i walke od 1 do 90 minuty:)
Dla mnie pewniakami w następnym meczu są: Kozioł i słowacy, a poza tym postawiłbym na skrzypka i jakiegoś szybkiego młodzierzowca bo zauważylem że panom nie chce się za bardzo biegać. Ale będzie lepiej...:)
Pozdrawiam

Kilinskiego 47 - Nie Mar 22, 2009 09:21

jp22 napisał/a:
mozna bylo zauwazyc ze po wejsciu Zawislana i Szczepanika Pelikanowi grało sie juz trudniej,

naprawde powinnismy sie cieszyc ze to wygralismy

To jest chyba najlepsze podsumowanie opinii niektórych "znawców", którzy wypowiadają się o meczu, którego nie widzieli.

Ja też myślę, że Szczepanik zagrał świetny mecz - szczególnie, że cały przesiedział razem z Piotrkiem Banią pod krytą trybuną, nawet na ławce go nie było!

a skoro powinniśmy się cieszyć to może w końcu przejdziecie od słów do czynów, a nie w kółko jęczycie, przerażacie mnie ludzie, nigdy nie przypuszczałem, że wśród kibiców Sandecji jest aż tylu płaczków...

jgns - Nie Mar 22, 2009 09:36

Zgadzam sie z tym co napisał kolega powyzej,przestajcie płakac i narzekac!! Jest wygrana i 3pkt. i to narazie tyle w tym temacie,oceny to dopiero po 5,6 kloejkach!! Mówicie o słabej grze zawodników a wasz doping to jaki poziom ? Od siebie moze zacznijcie zmiany!!!
radziufan - Nie Mar 22, 2009 09:44

Myśle że wszyscy najwięksi krzykacze, narzekacze, krytykacze i inne wynalazki się już wypowiedziały więc może na spokojnie teraz ja.

Mecz rzeczywiście bardzo słaby w naszym wykonaniu. Widać brak zgrania, jest mnóstwo niecelnych podań ale czasem piękne rzeczy rodzą się w wielkim bólu. Czy na prawdę wolelibyście widzieć wczoraj efektownie grającą Sandecje z 15 sytuacjami na zdobycie bramki ale Sandecje która tych sutuacji nie wykorzystuje a w końcówce traci bramkę i przegrywa mecz??? największą sztuką jest wygrać mecz gdy gra się słabo. Ja nadal weirzę w tych chłopaków, wierzę że zrozumieją że na boisku trzeba zostawić serce bo mecz sam się nie wygra.

Na wielki plus postawa środka obrony. Szacunek dla Jana i jego nowego kolegi Mirka.

W rozmowach przed sezonem, zarówno z trenerem jak i zawodnikami były zapewnienia iż będzie jak najwięcej gry bokami....hmmm panowie to trzeba na pewno poprawić.

Reasumując, krytyka tak bo się należy i kibic ma do niej prawo ale odrobina zaufania i sprawiedliwości w ocenach. Runda trwa 15 meczy a nie 2 a poza tym my w tych dwóch meczach zdobywamy 4 punkty do ku*** nędzy więc nie płaczmy!!!

x_cite - Nie Mar 22, 2009 09:45

a tak już na koniec na rozluźnienie....cały przyszły tydzień ma być pogodowo podobny do tego co było teraz a ostatnie dwa 3 dni marca mają przynieść ogromne ocieplenie z temepraturą nawet powyżej 20 stopni!!! Pogoda na derby będzie wymarzona!!!:) z pogodą przyjdzie także lepsza gra piłkarzy, więc spokojnie będzie OK!!!! 3 pkt mamy i ważne, żeby tak do konca rundy wygrywać skromnie bo skromnie ale wygrywać:)
style - Nie Mar 22, 2009 10:06

jp22 napisał/a:
mozna bylo zauwazyc ze po wejsciu Zawislana i Szczepanika Pelikanowi grało sie juz trudniej,

naprawde powinnismy sie cieszyc ze to wygralismy

To jest chyba najlepsze podsumowanie opinii niektórych "znawców", którzy wypowiadają się o meczu, którego nie widzieli.

Ja też myślę, że Szczepanik zagrał świetny mecz - szczególnie, że cały przesiedział razem z Piotrkiem Banią pod krytą trybuną, nawet na ławce go nie było!

a skoro powinniśmy się cieszyć to może w końcu przejdziecie od słów do czynów, a nie w kółko jęczycie, przerażacie mnie ludzie, nigdy nie przypuszczałem, że wśród kibiców Sandecji jest aż tylu płaczków...

ehh widac ze ciezko Ci sie domyslic ze chodzilo mi o Skrzypka.... zwykla pomyłka (Wiecej mysl gosciu...)

albert - Nie Mar 22, 2009 11:46

na mecz z Kolejarzem musi być jeszcze większy doping i ta druga strona też musi głośniej odpowiadac bo ja byłem na a i nic nie było słychac !ale będzie dobrze SANDECJA!!!!!!!
Asmodeus - Nie Mar 22, 2009 11:53

Witam , smiac mi sie chce jak czytam te wasze płacze i żale :/

Wy sie mienicie kibicami Sandecji ???

Gdzie doping przez 90 min ???

Jestescie kibicami ukochanej drużyny czy PZPN ???

Jesli ktos chciał finezyjnej gry w takich warunkach to współczuje :) niech wezmie piłeczke i spróbuje przez 90 min pobiegac po takiej murawie

No tak płaczki myslały że tera to bedzie Barcelona

Pozdrawiam i pzypominam że prawdziwy kibic jest na dobre i na złe

sns1910 - Nie Mar 22, 2009 12:02

Szczerze mówiąc to trochę ma rację - jedyny okrzyk na poziomie przez cały mecz to było "Je**c PZPN", tak to straszne mruczenie które zagłuszały nawet niemrawe oklaski...sądzę że było by dużo lepiej gdyby doping był zaczynany o ton wyżej...ale nie mnie tu oceniać, to tylko moja opinia ;)
RaTo - Nie Mar 22, 2009 12:10

Proponuje zakonczyc TEMAT,bo jak zawsze zaczyna robic sie "kociol"...
Kilinskiego 47 - Nie Mar 22, 2009 12:14

jp22 napisał/a:

ehh widac ze ciezko Ci sie domyslic ze chodzilo mi o Skrzypka.... zwykla pomyłka (Wiecej mysl gosciu...)

to Ty więcej myśl za nim coś napiszesz na forum, żeby nie wychodziły takie bzdury jak w przypadku Szczepanika, który nie grał, gościu...

pasiasty - Nie Mar 22, 2009 13:01

Dobra, nie klocmy sie. Wazne, ze chlopak zagral niezly mecz, to mu sie chwali. :)
seseba - Nie Mar 22, 2009 13:17

http://www.sport-ns.lua.p...o&catid=1:newsy

Tutaj znajdziecie jeszcze filmik z meczu krótki, bo krótki ale można posłuchać jak to się miało z dopingiem.

matys5392 - Nie Mar 22, 2009 13:23

A czy jest może video z pomeczowej konferencji?
Masahiko - Nie Mar 22, 2009 15:02

slawek132 napisał/a:
czemu ? wszedł pod koniec i zaczął bardzo żywiołowo grać .......mial mało czasu ale mysle ze zaprezentował sie pozytywnie

No nie wiem. Wolałbym już chyba Krupe. Jego żywiołowość przejawiała się raczej w faulach, których popełnił bodajże trzy w przeciągu 5 minut gry. Do tego dochodzi jeden raczej nieudany drybling. Nie mam do niego jednak pretensji i uważam, że nic więcej zrobić nie mógł :) pozytywnie się jednak nie zaprezentował ;)

Blendzior - Nie Mar 22, 2009 15:22

Doping

http://www.youtube.com/watch?v=rnPp7s2TETY

radziufan - Nie Mar 22, 2009 15:52

mysle że wszystko zostało już powiedziane
mecz przeszedł do historii tak jak i ten temat

The end