Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

KKS Sandecja Nowy Sącz - Sandecja - Kolejarz sobota g.15:30

radziufan - Pon Mar 30, 2009 12:37
Temat postu: Sandecja - Kolejarz sobota g.15:30
Myśle że wielkiego wstępu do tego meczu pisać nie trzeba. Mecze z Kolejarzem zawsze traktowane były jako bardzo prestiżowe niektórzy nazywają je nawet spotkaniem derbowym.

W obecnym sezonie obie drużyny walczą o jasno postawiony cel jakim jest awans do I ligi. Na razie bliższym jego zrealizowania jest nasz sobotni rywal, który ze zdobyczą 38pkt plasuje się na 3 miejscu uprawniającym do gry w barażu. Sandecja traci jednak tylko 2pkt (obecnie 36) i w przypadku zwycięstwa wyprzedzi drużyne spod Grybowa.

Kolejarz nie najlepiej spisuje sie na wiosnę. W pierwszym meczu pokonał co prawda Ruch Wysokie Mazowieckie 2:1 ale w dwóch kolejnych spotkaniach schodził z placu gry pokonany (porażki 0:1 z Concordią i Sokołem)

Sandecja też nie zachwyca ale jednak mimo słabej dla oka gry zgromadziła na wiosnę 5 pkt rozgrywając dwa mecze na boiskach rywala, w Wolbromiu i Suwałkach oraz zwyciężając w Nowym Sączu Pelikana Łowicz

Zapowaida się wieć wspaniała walka o 3 pkt które pozwolą drużynie, która po nie sięgnie, coraz poważniej myśleć o 1 lidze.

Zapraszamy na stadion przy ulicy Kilińskiego 47

x_cite - Pon Mar 30, 2009 15:03

nic tylko wybrać się na mecz i kibicować Naszym! pogoda ma być wspaniała - zapowiadają conajmniej 17 stopni na plusie!! już nie mogę się doczekac meczu:)
sanch3z - Pon Mar 30, 2009 16:30

17 na plusie? ulala
detalnsm - Pon Mar 30, 2009 17:44

Wygląda na to że Kolejarz będzie chciał sie zrechabilitować za ostatnie niepowodzenia. Myślę że dadzą z siebie wszystko co niestety dla nas skończy sie porażką 0:1 Wierzę w to ze nasi piłkarze będa walczyć na całego do ostatniej minuty żeby nas niezawieść i wywalczyć bardzo ważne 3pkt. Powiem tak, jako kibic Sandecji obstawiam 2:1 dla nas, a jako realista 0:1 dla Kolejarza, będzie bardzo ciężko. Doskonale wiemy, że w tej rundzie nie ma meczy łatwych, wszystkie są trudne, dlatego na każdy mecz potrzebna jest stuprocentowa mobilizacja.
Masahiko - Pon Mar 30, 2009 18:29

W Kolejarzu zmiana na stołku trenerskim szybciej niż myślałem. Nowym starym szkoleniowcem został Pan Hajdo.

To chyba dobrze ;)

major - Pon Mar 30, 2009 18:38

Masahiko napisał/a:
W Kolejarzu zmiana na stołku trenerskim szybciej niż myślałem. Nowym starym szkoleniowcem został Pan Hajdo.

To chyba dobrze ;)

To 100% pewna informacja???
Jeśli tak to nie wiem czy tak dobrze. Chociaż musimy postarać się wygrać, zagrać jak najlepiej a nie patrzeć na zmianę trenera , bądź słabszą postawę Kolejarza. Kolejarz ma dołek więc nasi zawodnicy będą musieli sobie poradzić z tym, że wszyscy będą wymagać od nich zwycięstwa. Wierzę , że tym razem nam się uda (prawie 2 lata nie wygraliśmy z Kolejarzem a każda seria ma swój koniec;)). Jeżeli wyjdziemy z pełnym zaangażowaniem i będziemy "gryźć trawę" na pewno będzie dobrze.

Zapowiada się ładna pogoda więc zapewne na Kilińskiego będzie zdecydowanie najwyższa frekwencja w tym sezonie.

BartekoNS - Pon Mar 30, 2009 18:49

http://www.youtube.com/watch?v=N8mX9slBctI karny z meczu Kolejarz Sokół
Fani Bianconeri - Pon Mar 30, 2009 19:07

No to panowie w sobote wszyscy na mecz:) WKONCU TO DERBY!!!!!!! mam nadzieje ze wyjdziemy z tego meczu z 3 pkt i awans do pierwszej ligi bedzie coraz blizej. Ale zeby tak bylo musimy pomuc naszym pilkarza dobrm dobingiem wiec wszyscy na sektor F pozdro i dozobaczenia na meczu

PS moim zdaniem 2:0 po dobrej grze naszego zespolu

zed - Pon Mar 30, 2009 19:09

co ty nie gadaj ze juz trenera w Kolejarzu zmnienili ja slyszakem ze Kogut dal im jeszcze szanse i jak nie wygraja z Sandecja to wtedy dopiero zmienia trenera
GuleKKS - Pon Mar 30, 2009 19:44

http://i42.tinypic.com/swtpmu.jpg .... z forum Kolejarza
Ad@ś=) - Pon Mar 30, 2009 19:57

Osyra złożył rezygnacje! Nowym trenerem... Mirosław Hajdo

Ta wiadomość ma rangę megasęsacji! Nowym trenerem Kolejarza został "stary" szkoleniowiec kolejowych Mirosław Hajdo.

Po dwóch porażkach z rzędu i utraty 6 punktów z rywalami klasy "średniej" wszyscy spodziewali się zmian w ekipie ze Stróż. Wprawdzie zarząd Kolejarza Stróże po męskiej rozmowie z Osyrą dał mu jeszcze jedną szansę, którą miał być derbowy mecz Sądecczyzny z Sandecją Nowy Sącz. Ten jednak z niej nie skorzystał i po 7 miesiącach pracy w Stróżach powiedział "dość". Sam napisał rezygnację z posady szkoleniowca trójkolorowych i dzisiaj w godzinach popołudniowy złożył na ręce działaczy Kolejarza. Jak sam mówi jego decyzja jest ostateczna. Być może wkrótce poznamy kulisy tego postanowienia.

Lokomotywa ze Stróż, nie pozostała jednak długo bez napędu. W klubie liczyli się z ewentualną dymisją Osyry i mieli przygotowany plan awaryjny. Dla niektórych może to być szok, ale nowym szkoleniowcem kolejowych został Mirosław Hajdo. Osoba dobrze znana kibicom ze Stróż. Był piłkarzem Pogórza Pleśna, Tarnovii Tarnów, Garbarni Kraków oraz Górnika Wieliczka. Jako trener prowadził grupy młodzieżowe Cracovii, przez 7 kolejek był samodzielnym trenerem seniorów Cracovii oraz asystentem trenera. Trenował również drużyny Dalina Myślenice oraz MKSK-u Alwernia. Od maja 2006 do września 2008 był szkoleniowcem Kolejarzy ze Stróż. Jego miejsce zajął wspominany wcześniej Wojkciech Osyra, by ironią losu ustąpić mu teraz miejsca.

[ Dodano: 2009-03-30, 19:58 ]
żródło: www.kolejarz-stroze.yoyo.pl

BartekoNS - Pon Mar 30, 2009 19:58

W końcu będą na pierwszym wyjezdzie!!!
Kilinskiego 47 - Pon Mar 30, 2009 20:13

Ad@ś=) napisał/a:
Osyra złożył rezygnacje! Nowym trenerem... Mirosław Hajdo

Ta wiadomość ma rangę megasęsacji! Nowym trenerem Kolejarza został "stary" szkoleniowiec kolejowych Mirosław Hajdo.

żródło: www.kolejarz-stroze.yoyo.pl

sĘsacja sĘsacja!

lol

Masahiko - Pon Mar 30, 2009 20:18

"trójkolorowi" :D :D
jaro_jaro - Pon Mar 30, 2009 21:27

W sumie nie jestem zadowolony z tej zmiany trenera, ale może negatywnie wpłynie na morale w zespole przed meczem z nami, tak czy inaczej po Sączu chodzą głosy ze nikt się innego wyniku jak wygrana Sandecji nie spodziewa w sobotę ;) i oby tak było, do tego ładna pogoda i myśle że 2,5-3 tyś widzów na stadionie może być ;)
sns1910 - Pon Mar 30, 2009 21:57

Przy dobrej pogodzie na pewno będzie pełniutki stadion, bo pewnie tez pikniki ze Stróż również zasiądą na stadionie ;) a co do meczu to mimo wszystko pogoda będzie tu miała dla nas jakieś znaczenie - bo ma ona wpływ na stan murawy, a stan murawy ma wpływ na płynność naszej gry, możliwości grania szybkiej, technicznej piłki. A i pełny stadion na pewno zadziałałby na naszych piłkarzy w pewnym stopniu mobilizująco :) więc myślę że jeśli wszystkie czynniki się dobrze ułożą możemy zobaczyć w sobotę w końcu zwycięstwo w ładnym stylu i naprawdę wierzę że tak będzie ;) oby tez doping był na lepszym poziomie niż z Pelikanem, no ale w końcu będzie to tak ważny mecz, że tutaj tez się popiszemy - można też w miarę możliwości znowu próbować chwilowego dopingu całego stadionu, przy emocjach pikniki na pewno w to pójdą, ogólnie myślę że byłoby luks gdyby coś takiego weszło w nawyk i coś normalnego na naszym stadionie, dlatego jak będzie okazja to trzeba z niej korzystać :) wynik - 3:1 dla nas.
slawek132 - Pon Mar 30, 2009 22:14

Przed nami bardzo ważne spotkanie ...zagrają dwie drużyny bezpośrednio walczące o awans . Trzeba zagrac o 3 punkty z pełnym zaangażowaniem i determinacją .Myślę , że dotychczasowe wyniki nie były najgorsze .Ostatni punkt w Suwałkach nie jest najgorszy ,wiele zespołów z czołówki może tam stracić pkt na naszą korzyść ...poprzednicy pisali o ładnej pogodzie wiec nie pozostaje nic innego jak z szalikiem w ręce udać sie na KILIŃSKIEGO

pozdr

WIERNYKKS - Pon Mar 30, 2009 22:15

Nie ważne kto trenerem przeciwnika!!!
Wazne zeby nasza kochana SANDECJA wzniosła sie na wyzyny i rozgoromiła wielka dziure czyli kolejarz STRÓŻE

Wszyscy na stadioon do zobaczenia!!!

x_cite - Pon Mar 30, 2009 22:19

Mam pewną propozycje do przemyślenia....mianowicie piszemy tu o meczu i dopingu całego stadionu a ja to widzę tak. Wiadomo, że nie wszyscy pójdą na sektor F z różnych powodów i względów. Są na stadionie ludzie, którzy chętnie by coś krzyknęli raz na jakiś czas ale się np. wstydzą:D albo jak trzeba odpowiedzieć druga strona odpowiada to mogą być przydatni. Czyli tak sektor F robi swoje a proponuje, aby wszyscy inni chętni zasiedli po drugiej stronie na sektorze C (naprzeciw młyna) i wtedy prowadzimy super doping na dwie strony:) wtedy cały stadion może szarpnąć i będzie git:) czekam na komentarze!
Kilinskiego 47 - Pon Mar 30, 2009 22:29

Proponuję wybrać się na mecz nieco wcześniej (a właściwie to nie nieco, tylko dużo wcześniej:)), bo jeśli zapowiadana pogoda się spełni to bez wątpienia padnie rekord frekwencji i myślę, że nawet blisko 5000 ludzi może być na tym meczu, a pewnie nikt z nas nie chciałby stracić możliwości wejścia na stadion z powodu...braku biletów:)
style - Pon Mar 30, 2009 22:30

wie ktos czy bilety mozna kupic w budynku klubowym w tym tyg przed sobota ??
jaro_jaro - Pon Mar 30, 2009 22:34

Tak źle to z biletami to chyba nie będzie ;) prośba do grafików -> zróbcie już plakat i jakieś banery, im wcześniej tym lepiej
sns1910 - Pon Mar 30, 2009 22:42

5000 to mimo wszystko chyba przesada ;) to byłby wyrównany rekord ostatnich lat z meczu z Legią w PP, a nie wiem czy łuk nie jest obecnie sektorem buforowym który zostaje na mecze pusty. Inna sprawa że z mecz z Kolejarzem to mimo wszystko nie jest mecz podwyższonego ryzyka ;) więc w razie potrzeby tam też będą puszczani chętni :) ale myślę że przy dobrej pogodzie zapełnione full krzesełka (jest ich 2.850) doliczając większe zagęszczenie osób w młynie, ludzi stojących na górze trybun, ZOO itd. wyjdzie koło 3.000-3.200 osób max. Ale nie ma co spekulować, się przyjdzie to się zobaczy jak rzeczywiście będzie, ale wiadomo że na taki mecz pół godziny wcześniej pasuje przyjść przynajmniej i ominąć największe kolejki ;)
x_cite - Pon Mar 30, 2009 22:42

może by ktoś wyraził opinię na moją propozycję a nie pisał o frekwencji!;)
sns1910 - Pon Mar 30, 2009 22:50

^^
Nie no ja jestem jak najbardziej za, ale ode mnie tutaj wiele nie zależy heh :) zawsze warto spróbować ;)

Kilinskiego 47 - Pon Mar 30, 2009 22:53

x-cite - no przecież wiadomo, że dobrze mówisz, a o rzeczach oczywistych się nie dyskutuje:)

co do frekwencji do 4000 minimum przy słonecznej pogodzie, i tego się będę trzymał:)

www.megachem.pl - Pon Mar 30, 2009 22:56

Pewnie "kibice" ze stróż będą na sektorze A. Dlatego C może być.
kls86 - Pon Mar 30, 2009 23:54

No rzeczywiście, gramy z Barceloną :P Nie chce źle wróżyć ale może być cieżko zatrzymać Messiego.
Widac strona głuwnajuż będzie juz niedługo. Jakieś ostatnie testy czy coś.
A co do meczu z Kolejarzem to jak bedzie taka pogoda jak zapowiadają to napewno przyjdzie z 3,5 tys. moze 4 tys. wiec piłkarze może się zmobilizują jak zobacza pelny stadion. A i pogoda może sprawi że boisko bedzie lepsze i bedą mogli pokazac swoja techniczna pilke bo do tej pory na kartofliskach bylo z tym cieżko.

sandeczanin - Wto Mar 31, 2009 00:10

taaa...i jeszcze szkoda że "król Artur" nie broni...a co do meczu ze stróżami myślę że zawodnicy którzy czuli już kiedyś atmosfere tych jak to nazywaja niektórzy derbów zmotywują zawodników którzy pierwszy raz będą brali w nich udział.(chodzi mi tu szczególnie o dyrektoa Jana:)). Co do frekwencji...o to myśle że nie ma sie co bać. co do wyniku...myśle że tylko zwycięstwo powinno nas zadowolić bo jeśli nie to niestety czołówka nam odjedzie a i drużyny za Sandecją zbliżą się lub nawet przeskoczą NAS. Mój typ 2:1 (naturalnie po walce)
jaro_jaro - Wto Mar 31, 2009 00:23

Ze strony Kolejarza:

tu z herbem się nie popisali...

[ Dodano: 2009-03-31, 00:24 ]
[link]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9a86d1782a471f8a.html[/link]

Asmodeus - Wto Mar 31, 2009 00:58

Tym razem mysle że Sandecja wygra i to jakies 3-1 :D

Zreszta mysle że po ostatniej wpadce z kibicowaniem :P tym razem doping bedzie przez 90 min głosny i wspaniały i do tego piłkarze sie dostosuja :)

misiek_1984 - Wto Mar 31, 2009 02:22

Zapowiada sie pilkarska wojna :) Kolejarz juz pod presja ze strony senatora, ktory tradycyjnie robi nerwowe ruchy i Sandecja czekajaca wreszcie na to zeby zespol "zaskoczyl" i zaczal marsz ku I lidze. Mecz trzeba wygrac, co tu duzo mowic, i to najlepiej roznica minimum dwoch bramek. Bedzie na pewno sporo walki i ciezka przeprawa, ale jestem optymista. Juz przed sezonem spodziewalem sie, ze poczatki beda trudne i jak popatrzylem na terminarz to tak sobie pomyslalem, ze wlasnie czwarty mecz wiosna czyli ten z Kolejarzem bedzie takim przelomem dla naszego zespolu, gdzie pokaze on ladna gre i zasluzenie, zdecydowanie wygra. Stawiam na 2:0 lub 3:1 dla Sandecji aczkolwiek po ciekawym meczu walki.
toudiunio - Wto Mar 31, 2009 02:25

Bilety mozna juz kupic w domku Toto-mixa na Millenium :) i te ulgowe i zwykle...

Pełen stadion, dobry doping, letnia pogoda, dobra zabawa, 3 punkty dla Sandecji ;)

SANDECJA 2 - 0 STRÓŻE

Milosz_1910 - Wto Mar 31, 2009 10:42

Trudny mecz jak zwykle z Kolejarzem...Kolejarz wzmocniony - my rowniez...Walka do samego końca:)...My musimy jechać przez cale 90 minut na maksa z dopingiem....Typuje 2-1dla nas:) do soboty:) ...pzdr
detalnsm - Wto Mar 31, 2009 10:44

Osobiście uważam, że próba dopingu z dwóch stron może niewypalić. Mimo dużej frekwencji obawiam się że jest nas za mało żeby rozbujać stadion z obydwu stron. Pozatym trzeba też wziąć pod uwagę to, że osoby które chciałyby coś krzyknąć, a znajdują sie na sektorze C będą siedzieć w rozsypce i nie wszyscy wiedzą, że chcemy zrobić próbe takiego dopingu. Ponieważ nie wszyscy są często na forum. Więc jeśli nikt ich wczesniej nie poinformuje o próbie takiego dopingowania, to poprostu oni wymiękną i nadal będą siedzieć cicho, bo sie będą wstydzić. Więc jeśli juz padła propozycja takiego dopingu to osobiście uważam że warto by było wysłać grupkę kibiców z sektora F, która pomogła by rozbujać sektor C. Innej opcji nie widze żeby taka akcja została zakończona sukcesem. To tylko takie moje skromne zdanie.
Trebor13 - Wto Mar 31, 2009 12:27

Czeka nas niewątpliwie ciężki mecz. Kolejarz będzie chciał sie zrehabilitować za ostatnie porażki, poza tym nowy trener zawsze wnosi zmiany do drużyny (na szczęście nie od razu one skutkują pozytywnie). Na naszych piłkarzach też ciąży presja zwycięstwa. To wszystko może sie negatywnie odbić na widowisku. Jest szansa, że pogoda wreszcie dopisze, co niewatpiwie powinno wpłynąć poziom meczu. Cóż, chcąc realnie myśleć o awansie nie możemy się już zadowolić jednym punktem. Czekają nas w następnych kolejkach ważne mecze. Nie lekceważyłbym tu Łomży..co znaczy gwiazdorzenie pokazaliśmy w Irlandii..to dobry przykład, na którym musimy sie uczyć. A potem..potem KSZO..kolejny ciężki mecz. Po tych trzech kolejkach, już wiele powinno się wyjaśnić. Liczę w sobotę na zwycięstwo po cieżkim i kiespkim meczu pełnym walki. A jesli chodzi o doping to kilka pomysłów, po pierwsze w młynie niech zostaną Ci "najgłosniejsi" a pozostałość niech sie podzieli na małe grupki i zajmie miejsca we wszystkich sektorach. Zobaczycie,ze pociągnie to za sobą kilkadziesiąt a może kilkaset (to zależy już od piłkarzy) nowych głosów. Z młyna powinien iść impuls..a stadion podda się temu gdy w poszczególnych sektorach pojawią się grupki dopingujących. Poza tym co stało się z pomysłem zaangażowania w doping spikera?
Milosz_1910 - Wto Mar 31, 2009 12:50

Trebor dobrze mówi o tych grupkach...bo jesli bedziemy spiewac wszyscy wstaja i spiewaja to wtedy w kazdym sektorze powstana te osoby i pociagna za soba innych ludzi ktorzy na pewno chetnie sie przylacza...Gdyby spiker poprosil glosno o to by ludzie powstali i przylaczyli sie do dopingu(np.lokomotyw) to na pewno by to zadzialalo ale nie wiem czy da rade z nim o tym pogadac...Warto na pewno!!
hanys - Wto Mar 31, 2009 12:56

Na temat dopingu i spraw zapraszam do dzialu Kibice.

co do samego meczu, to juz najwyzsza pora zeby cos zaskoczylo....

Bo albo są zawodowcami i graja na dobry poziomie, albo niech graja w okregowkach.
Ktos tu kiedys wspomnial o tym ze moga byc przemeczeni po obozach przygotowawczych...

To ja sie do chuja pana pytam po co robic takie obozy w takim przypadku skoro zawodnicy sa zmeczeni po nich i nie maja sily grac...

Stawiam na pewna wygrana z Kogutowem

www.megachem.pl - Wto Mar 31, 2009 13:00

Jeśli nie wygramy to zapewne nowego treneiro będą szukać. Ten z kogutkowa małego już poleciał. Limit wtop wyczerpany teraz musimy wygrywać wszytko jak leci, żeby myśleć o awansie. Nie ma co liczyć na 3 miejsce, trzeba celować w 1-2.
Masahiko - Wto Mar 31, 2009 13:02

2:1 po dobrym meczu. Wynik może nie wysoki, ale wygrana pewna. Kolejarz jest w dołku, a zmiana trenera może zadziałać w dwie strony, albo zmotywować o walkę o skład, albo wprowadzić jeszcze większy chaos. Nie ma co się jednak zastanawiać nad tym co u rywali, tylko zagrać najlepiej jak się da. Myślę że remisów już wszyscy mają dość :)
detalnsm - Wto Mar 31, 2009 16:56

Myślę że trenera mamy bardzo dobrego i nie ma co nawet snuć myśli na temat jego odejścia po ewentualnej przegranej z Kogutowem.
Masahiko - Wto Mar 31, 2009 17:13

Snułem wizję na temat sytuacji w Stróżach, a nie w Nowym Sącz :P
Kilinskiego 47 - Wto Mar 31, 2009 18:24

www.megachem.pl napisał/a:
Jeśli nie wygramy to zapewne nowego treneiro będą szukać. Ten z kogutkowa małego już poleciał. Limit wtop wyczerpany teraz musimy wygrywać wszytko jak leci, żeby myśleć o awansie. Nie ma co liczyć na 3 miejsce, trzeba celować w 1-2.

Jestem przekonany, że bez względu na wyniki w tej rundzie, trener Moskal może być pewny swojej posady. Na szczęście naszym klubem nie rządzi człowiek, który tak zapieje jak akurat wiatr w kurniku zawieje:)

Poza tym jakich wtop? Wyniki osiągnięte w tych trzech pierwszych meczach są całkiem niezłe, a stwierdzenie, że musimy "wygrywać wszystko jak leci" żeby awansować to już totalna bzdura. Zapewniam Cię, że można całkiem realnie myśleć nawet o pierwszym miejscu bez konieczności wygrania najbliższych 12 meczy:)

radziufan - Wto Mar 31, 2009 18:47

mysle ze na pewno beda chcieli pokazac na co ich stac. My zapełnijmy trybuny i dopingujmy a na boisku niech zwyciezy lepszy - i bedzie to Sandecja;)
sns1910 - Wto Mar 31, 2009 21:51

http://www.youtube.com/watch?v=rNeex3mAhQs

Szczególnie warto posłuchać to co pod koniec filmiku mówi o Sandecji starowicz, chyba nas zbytnio nie darzy sympatią xD a co do meczu - jeśli te sytuacje co są pokazane na skrócie były najgroźniejsze to Kolejarz musiał zagrać rzeczywiście bardzo słabo...

x_cite - Wto Mar 31, 2009 21:59

detalnsm napisał/a:
Osobiście uważam, że próba dopingu z dwóch stron może niewypalić. Mimo dużej frekwencji obawiam się że jest nas za mało żeby rozbujać stadion z obydwu stron. Pozatym trzeba też wziąć pod uwagę to, że osoby które chciałyby coś krzyknąć, a znajdują sie na sektorze C będą siedzieć w rozsypce i nie wszyscy wiedzą, że chcemy zrobić próbe takiego dopingu. Ponieważ nie wszyscy są często na forum. Więc jeśli nikt ich wczesniej nie poinformuje o próbie takiego dopingowania, to poprostu oni wymiękną i nadal będą siedzieć cicho, bo sie będą wstydzić. Więc jeśli juz padła propozycja takiego dopingu to osobiście uważam że warto by było wysłać grupkę kibiców z sektora F, która pomogła by rozbujać sektor C. Innej opcji nie widze żeby taka akcja została zakończona sukcesem. To tylko takie moje skromne zdanie.

Na sektorze C siedzi mnóstwo osób, które kiedyś udzielały się kibicowsko i znają bardzo dobrze repertuar:) nie widzę potrzeby, aby zasilić sektor C kibicami z sektora F:) damy radę!!!:)

[ Dodano: 2009-03-31, 22:04 ]
sns1910 napisał/a:
http://www.youtube.com/watch?v=rNeex3mAhQs

Szczególnie warto posłuchać to co pod koniec filmiku mówi o Sandecji starowicz, chyba nas zbytnio nie darzy sympatią xD a co do meczu - jeśli te sytuacje co są pokazane na skrócie były najgroźniejsze to Kolejarz musiał zagrać rzeczywiście bardzo słabo...

stwierdził tylko to co wszyscy wiedzieli przed rundą rewanżową:) a co do tego czy lubi Nas czy nie trudno powiedzieć. Na pewno lubi Górnika Wieliczka;)

sns1910 - Wto Mar 31, 2009 22:14

No wiesz, chyba można powiedzieć że jesteśmy jedną z czołowych drużyn skoro jesteśmy na czwartym miejscu ze stratą dwóch punktów do trzeciego miejsca ;) no i przecież remis z Wigrami to niezłe osiągnięcie, a ten to przedstawia jak jakieś niepowodzenie, a od tego "poczekać" to aż biła ironia :P ale koniec OT, bo to zupełnie nieistotna sprawa.
x_cite - Wto Mar 31, 2009 22:20

dziwi mnie jedno, że w naszych sądeckich kablówkach mało się mówi o Sandecji albo prawie wogóle. W RTK coś czasem Weimer powie, w Insacie nic i tak samo nic w TV-NS a szkoda bo jest oc pokazać ludziom i światu:)
sns1910 - Wto Mar 31, 2009 22:25

Ja nawet pisałem pytanie do tv-ns.pl o relacje z prezentacji, odpowiedzieli że nie było ich tam ale pan Wrona wyraził zainteresowanie zrobieniem jakiegoś reportażu o Sandecji, prosił o umożliwienie kontaktu z klubem, no ale ja jako zwykły kibic takiego nie mam i nie miałem :) więc jeśli ktoś ma taką możliwość żeby albo dać kontakt do klubu, albo spróbować coś załatwić (relacje z meczy itp.) to niech takie osoby napiszą na maila do tv-ns.pl - jest na tej stronce oczywiście.
x_cite - Wto Mar 31, 2009 22:36

niech weżmie sobie pan Wrona numer z książki telefonicznej do klubu, albo przyjedzie na K47 i nakręci reportaż...ot nic prostszego! takie głupie tłumaczenie, że kontaktu nie ma! ehhh Ci dziennikarze najlepiej to za nich napisać lub nakręcić. Zapraszamy tv-ns na stadion Sandecji a sami się przekonają, że warto!!!
Ad@ś=) - Wto Mar 31, 2009 22:44

Jakby tak tv-ns wziala sie za robienie relacji z meczy to byloby fajnie:) napewno o wiele wiecej osob zagladaloby na ich stronke:) jakby wrzucali skroty meczow i np konferencje prasowa... w ogole to mogloby zrobic nowa zakladke SPORT:)
sns1910 - Wto Mar 31, 2009 22:47

No to właśnie im napomniałem że coś takiego jak mówisz to byłaby zajebista sprawa ale odzewu nie ma, widać że sami tego nie załatwią, inicjatywa musiałaby wyjść z naszej strony ;)
krochmal - Sro Kwi 01, 2009 10:19

A ze strony sportowej - Broź podobno naderwany mięsień i na miesiąc wypada z gry.
Kilinskiego 47 - Sro Kwi 01, 2009 10:45

^^
a Zawiślan trzy żółte kartki na koncie, więc musi uważać, bo zakładam, że to on zajmie miejsce Brozia, ciekawe kto będzie na zmiany wchodził za Zawislana - Krupa, Bomba?

GUMBAS_1910 - Sro Kwi 01, 2009 11:43

Fajnie by było jak by w 1 jedynastce wyszli Bania Jano Kozi Szkyrzpa Zawislan Amfa Oni wiedza co tro za mecz a napewno pokazaliby sie z jak najlepszej ztrony..
zed - Sro Kwi 01, 2009 13:55

WALKOWER ZA MECZ Z OKOCIMSKIM

31.03.2009 23:59
Wiele było emocji związanych ze złą organizacją meczu Okocimski Brzesko - KSZO Ostrowiec Św. Działacze KSZO postanowili zareagować i we wtorek napłynęło z PZPN pismo przychylające się do wniosku ostrowieckich działaczy.
- Dostaliśmy dziś odpowiedź z PZPN, dotyczącą naszego protestu w sprawie meczu Okocimski Brzesko - KSZO Ostrowiec Św. Jak wszyscy wiedzą, choć nie wszyscy mieli możliwość zobaczyć na żywo, mimo, że wybrała się na mecz duża grupa kibiców z Ostrowca, mecz w Brzesku zakończył się remisem 1:1, po straconej bramce w doliczonym czasie gry. Jesteśmy za tym, by o wszystkich wynikach decydowała postawa piłkarzy na boisku, jednak tyle błędów, ile popełnili działacze w Brzesku, skłoniło nas, żeby zareagować w PZPN. Związek przychylił się do naszych roszczeń i po wysłuchaniu również strony z Brzeska przyznał walkower na korzyść KSZO 3:0. W tabeli nadal pozostajemy na pozycji lidera, ale tym samym zwiększamy przewagę nad drugim w tabeli Startem Otwock - powiedział dla KSZO.net.pl Marek Cichosz.

nie wiece moze czy to prawda????

[ Dodano: 2009-04-01, 14:15 ]
;] ;] ;]

internacionale - Sro Kwi 01, 2009 14:30

zed napisał/a:

nie wiece moze czy to prawda????

Taaaaaaaakkkkkkkk !! ;)

Bzymcio - Sro Kwi 01, 2009 14:35

bo podobno ludzie z KSZO zdenerwowali się o ten płot... :):)
spdr - Sro Kwi 01, 2009 15:36

rozumiem że ten news wyszedł z dzisiejszą data tj. 01.04.2009 r. :-)
major - Sro Kwi 01, 2009 16:26

Coś nie widzę tutaj oznak radości, a dziwne bo mamy przecież w końcu nowego sponsora strategicznego;)
sns1910 - Sro Kwi 01, 2009 17:31

Dokładnie! właśnie usłyszałem w radiu że klub przejmuje spółka Koral, Florek & Jakubas, a ten pierwszy buduje 15 tysięcznik na Zawadzie, spełniający wymogi Ligi Mistrzów:

Więc cieszmy się i radujmy, w końcu nastał czas pokazać prawdziwą wielkość naszego klubu :D

Fanatyk88 - Sro Kwi 01, 2009 17:32

no to kszoki nam uciekajaaaa......

[ Dodano: 2009-04-01, 17:34 ]
hahaha xD prima aprilis? ;D

Kilinskiego 47 - Sro Kwi 01, 2009 17:37

Jak ja nie nienawidzę tego pierwszego kwietnia...... Jedno wielkie pierd... na około, każdemu wydaje się, że jest tym zabawniejszy im większą bzdurę wypuści w eter....
AdoDC - Sro Kwi 01, 2009 17:41

Witam wszystkich!

Chciałbym przejść sie na mecz Sandecja - Kolejarz.
W jakiej cenie są bilety i jak wyglada wpuszczanie ludzi na stadion? Każdy siada tam gdzie mu pasuje tak?
A i czy osoba w wieku 17 lat musi iść na mecz z ,, opieką " osoby pełnoletniej?
Sa jakieś wymogi wpuszczania na młyn?

Co do samego meczu to w gazetach pełno artykulów o tym mecz, zapowiada się ciekawe widowisko. Sandecja wygra 2 : 0 !

z góry dzieki za odpowiedzi.

DNL - Sro Kwi 01, 2009 17:48

Bilety :
normalny - 12 zl
ulgowy dla uczniow/emerytow i rencistow - 10 zl
Sektor E zwany ZOO - 5 zl
kobiety i dzieci do lat 12 - wstep wolny

Wpuszczanie na stadion? Kupujesz bilet w kasie i tamtedy tez wchodzisz, lepiej miec ze soba jakis dokument tozsamosci, siadasz gdzie chcesz. Nie potrzeba Ci zadnej opieki.

Co do wpuszczania na mlyn przeczytaj sobie temat w dziale Kibice o zmianach.
Zreszta, skoro ma byc to Twoj 1 mecz to moze na poczatek lepiej sobie siadz z boku mlynu.

biker_ns - Czw Kwi 02, 2009 12:30

Ten mecz musi być przełomowy i pozostaje nam mieć nadzieje że będzie.Mam przeczucie że potoczy się on inaczej niż dotychczasowe mecze tzn.że pierwsi stracimy bramkę, a póżniej odrobimy straty z nawiązką i ostatecznie wygramy 2-1.
jeśli chodzi o doping jak historia pokazuje,jak będzie ładna gra z polotem,ofensywna to cały stadion momentami będzie się włączał w doping.

Pozdro

Milosz_1910 - Pią Kwi 03, 2009 10:50

Juz jutro meczyk:)...na sts-ach na Sandecje jest kurs 1,85 a na Kolejarz 3,8...Wg zakładow bukmacherskich jestesmy faworytem..kurs mniejszy na nas pewnie dlatego tez że gramy u siebie.....Trzeba im dołozyc a my jedziemy z dopingiem:)...do jutra;]
zed - Pią Kwi 03, 2009 15:41

Górnik Wieliczka

1 : 0

Start Otwock

w 8 minucie gola Wojcieszynskiego ;] oby gornik to utrzymal alebo podwyzszyl wynik

Ad@ś=) - Pią Kwi 03, 2009 16:24

zed napisał/a:
Górnik Wieliczka

1 : 0

Start Otwock

w 8 minucie gola Wojcieszynskiego ;] oby gornik to utrzymal alebo podwyzszyl wynik

Zed to raczej nie ten dział;p

ale uzupełnie: do przerwy 1:1
relacja na stronie:www.gornikwieliczka.com/live.php

x_cite - Pią Kwi 03, 2009 17:01

chciałbym, aby jutro na meczu został pobity rekord frekwencji na Naszym stadionie oraz ogólnie w naszej grupie rzogrwykowej. Chyba najwięcej kibiców było dotychczas w Ostrowcu około 4 tysięcy. Może i u Nas jutro 4 koła ludzi zjawi się na K47?:)
radziufan - Pią Kwi 03, 2009 19:10

co powiecie na taki sklad na jutro?

Kilinskiego 47 - Pią Kwi 03, 2009 19:57

^^
hehe, no taki na pewno nie, bo jest tylko jeden młodzieżowiec:)

ja to widzę tak:

Kozioł - Powroźnik, Lauko, Jano, Makuch - Piegzik, Zawadzki/Berliński, Gawęcki, Zawiślan - Bania, Chlipała

Na zmiany wejdą Krupa za Zawislana, bo on raczej całych meczy nie gra, widziałbym też później Kościukiewicza (oczywiście w sytuacji gdy będziemy prowadzić:)), a kto trzeci ciiężko powiedzieć - do wyboru całą gama zawodników - Szczepanik, Berliński/Zawadzki, Skrzypek:)

[ Dodano: 2009-04-03, 19:59 ]
x_cite napisał/a:
chciałbym, aby jutro na meczu został pobity rekord frekwencji na Naszym stadionie oraz ogólnie w naszej grupie rzogrwykowej. Chyba najwięcej kibiców było dotychczas w Ostrowcu około 4 tysięcy. Może i u Nas jutro 4 koła ludzi zjawi się na K47?:)

no to pisałem, że może być "pod" 5 tysięcy to mówiliście, że nie:) Ale ponad 4 tysiące przy takiej pogodzie to będzie:)

Blendzior - Pią Kwi 03, 2009 20:04

Jutro mamy zagrać takim samym ustawieniem jak z Wigramy czyli 4-5-1 z tym że zamiast Fabianowskiego na szpicy zagra Chlipała.
sns1910 - Pią Kwi 03, 2009 20:42

^^
No i jeszcze pewnie ktoś za Brozia ;)

Kilinskiego 47 - Pią Kwi 03, 2009 20:59

^^
a ten ktoś Zawiślan się zwie:), no bo kto inny?

matys5392 - Pią Kwi 03, 2009 23:19

Tak trochę ,,schodząc,, z tematu jutrzejszego meczu...dzisiaj 29 urodziny obchodzi nasz obrońca Marcin Makuch!Wszystkiego najlepszego!Udanego występu i zywcięstwa w jutrzejszych derbach!
pero - Sob Kwi 04, 2009 00:28

każdy wynik inny niż nasze zwycięstwo potraktuję jako porażkę, fajnie byłoby wygrać różnicą co najmniej 2 bramek przy tym nie tracąc żadnej... przy tej sytuacji w tabeli jaka jest obecnie i jaka może być - ważnym jest aby w bezpośrednich spotkaniach być lepszym od potencjalnych kandydatów do awansu

mecz bardzo ważny z punktu widzenia sportowego (przeskakujemy ich w tabeli) jak i psychologicznego - bo niby tam jest nowy/stary trener nowe porządki itd. lecz formy brak - i tak na dzień dobry trzeba im gwoździa wbić tak konkretnie, a warunki ku temu będą wg mnie optymalne - drużyna się już przetarła w lidze, już wie że trzeba zapierdalać aby wygrać mecz, zgranie powinno być już lepsze no i murawa i warunki atmosferyczne wręcz zapowiadają się idealnie aby zaprezentować pełnie swoich umiejętności

co do wcześniejszych opinii nie uważam aby ten mecz był jakiś przełomowy - bo przełom to by był gdyby z drużyny walczącej o utrzymanie stalibyśmy się walczącymi o awans (no i u nas już taki przełom stał się faktem ale to już jakiś czas minął), a my mamy jasno cel naznaczony, wg mnie ten mecz to kolejny etap w drodze do celu, ważne aby zrobić duży krok a nie ciułać małe kroczki...powtórzę jeszcze raz że awans nie wygrywa się meczami z czołówką tabeli ale z tymi "szarakami" i "cieniasami"

ja postawię optymistycznie 3:0 dla nas (kiedyś już tak ich puknęliśmy u siebie) i liczę na fajną grę środka pomocy w szczególności Darka Zawadzkiego (niech wreszcie zagra na miarę swojego talentu), Gawęckiego i naszych skrzydłowych. wygramy środek pola = wygramy mecz, oczywiście przy oszałamiającym (jak na NS) dopingu!!!

radziufan - Sob Kwi 04, 2009 07:50

Derby - stawką I liga

Sobota, godz. 15.30: Sandecja - Kolejarz Stróże

O tak wysoką stawkę piłkarskie drużyny z regionu sądeckiego jeszcze z sobą nie walczyły. Ósme derby, w których naprzeciw siebie staną Sande cja oraz Kolejarz, w dużej mierze zadecydują o tym, który z tych zespołów zachowa realne szanse na pozostanie w wyścigu o awans do I ligi.

Biorąc pod uwagę potencjał kadrowy, jakim dysponują sobotni boiskowi adwersarze, szanse wydają się być równe. Sandecja wymieniła w przerwie zimowej praktycznie cały skład. Zaciąg z Kmity Zabierzów, poszerzony o nabytki z innych klubów, jak dotąd połowicznie spełnia oczekiwania sądeckich kibiców. Pięć punktów w trzech meczach, w tym dwóch stoczonych na wyjeździe, jest jednak nie do pogardzenia. Wzmocnił się, i to znacząco, również Kolejarz. W Stróżach zameldowali się gracze z ekstraklasową przeszłością, z superstrzelcem Grzegorzem Piechną na czele. Nic zatem dziwnego, że w przedsezonowych notowaniach fachowcy wymieniali stróżan jako głównego faworyta w batalii o pierwszoligową promocję. Tymczasem dotychczasowy punktowy dorobek Kolejarza zamyka się cyfrą "3". Dwie kolejne porażki stały się powodem dymisji trenera Wojciecha Osyry, którego od wtorku zastępuje Mirosław Hajdo. Czy potrafi tchnąć ducha w niemrawe poczynania swych podopiecznych? Przekonamy się już w sobotę ok. godz. 17.30, gdy sędzia zawodów zagwiżdże po raz ostatni.

Zainteresowanie derbami jest ogromne. Są one właściwie jedynym tematem dyskusji kibiców w Nowym Sączu i Stróżach. Na mecz wybierają się również sympatycy futbolu z okolicznych miejscowości. Prognozy meteorologiczne brzmią optymistycznie. A to wskazuje na to, że trybuny stadionu przy ul. Kilińskiego zapełnią się dzisiaj do ostatniego miejsca.
Mówią kapitanowie druzyn

Jano Frohlich, Sandecja:

- Fajnie, że staniemy do tak ważnego meczu. Mamy świadomość stawki pojedynku, gramy u siebie. Kibice będą więc naszym wielkim atutem. W ekipie panuje optymistyczny nastrój. Interesuje nas tylko zwycięstwo, nawet remis nie wchodzi w rachubę. Tak się składa, że w regionalnych derbach występowałem też w barwach Kolejarza. Ale to był epizod. Całym sercem związany jestem z Sandecją. To mój klub. Zostawiłem dla niego trochę zdrowia. Jako kapitan nie muszę nikogo dodatkowo mobilizować. Owszem, nowi gracze nie czują pewnie wyjątkowego. Może to i dobrze, zagrają na luzie, bez niepotrzebnego stresu. Wiedzą dobrze, że rozliczani będą z wyniku i wierzę, że dadzą z siebie wszystko. Jestem więc optymistą. Wygramy!

Tomasz Księżyc, Kolejarz:

- Za sobą mamy dwie niewkalkulowane wcześniej i niezasłużone porażki. Sprawiły one, że nasza sytuacja w tabeli stała się nieciekawa. Dlatego meczu z Sandecją przegrać po prostu nam nie wolno. Próbuję młodszym zawodnikom tłumaczyć, że punkty ze spotkania derbowego mają taką samą wartość jak te wywalczone w innych, "zwykłych" spotkaniach. Trudno powiedzieć, na ile moje słowa poskutkują, ponieważ kilku z tych chłopaków po raz pierwszy w życiu zagra przed tak liczną publicznością. W każdym razie postaramy się podejść do derbów jak do każdego innego spotkania, to znaczy maksymalnie zmobilizowani. Obliguje nas do tego wykonywany zawód, a wspomniany układ w tabeli dodatkowo nas motywuje. Czy atmosfera w drużynie zmieniła się po zmianie trenera? W szatni klimat był dobry także przy poprzednim szkoleniowcu. Tyle na ten temat, ponieważ my mamy grać, a nie komentować. Wynik jest sprawą otwartą. Chcemy oczywiście zwyciężyć, stwarzając przy okazji efektowne piłkarskie widowisko. (DW)
Zdaniem trenerów

Robert Moskal, Sandecja:

- Wiosenna pogoda trochę sennie nastraja zawodników, ale to dobrze. Erupcji gromadzonej w sobie energii oczekuję od nich w sobotę. Chłopaków nie muszę zresztą motywować. Wszyscy, a głównie ci, którzy występowali kiedyś w Kolejarzu, aż palą się do gry. Po odsunięciu Wojtka Fabianowskiego od dwóch spotkań za czerwoną kartkę, swoja szansę zwęszył Piotrek Bania. Haruje za trzech i dzisiaj wybiegnie w podstawowej jedenastce. Kontuzja Mateusza Brozia nie okazała się na szczęście aż tak groźna, jak początkowo wyglądało. Dostał serię zastrzyków i jest nadzieja, że za dwa, trzy tygodnie powróci do zespołu. Na razie zastą pi go dobrze prezentujący się Rafał Zawiślan. Zastanawiam się jeszcze nad innymi korektami w odniesieniu do składu z meczu z Wigrami, ale decyzję podejmę tuż przed meczem. Czego oczekuję po piłkarzach? Werwy, ambicji, mądrości w poczynaniach, nieustępliwości i realizacji założeń taktycznych. Niech po prostu zagrają tak, jak naprawdę potrafią. Wynik jest naturalnie sprawą otwartą, ja jednak nie wyobrażam sobie innego rozwiązania niż zwycięstwo Sandecji. Obiecałem, że będzie w Nowym Sączu pierwsza liga, i ta liga będzie. Choćbyśmy ją mieli z gardła przeciwnikom wyszarpać. Może nawet po barażach. Ale będzie!

Mirosław Hajdo, Kolejarz:

- Wiadomo, że derby wyzwalają dodatkową adrenalinę i w naszym przypadku są sportowym świętem Sądecczyzny. Mam nadzieję, że kibice obejrzą świetny mecz w wykonaniu dwóch dobrych zespołów. Sporo wiem o Sandecji i uważam, że szanse są wyrównane, rywalizujące drużyny również. Czy przewiduję rewolucję kadrową? Zależy, jak kto pojmuje słowo "rewolucja". Zmiany w wyjściowej jedenastce na pewno będą. Zaufanie mam do wszystkich zawodników, choć lepiej oczywiście znam tych, którzy pracowali ze mną jeszcze podczas okresu mojego pierwszego pobytu w Stróżach. Więcej na temat składu pan ode mnie nie wyciągnie. Muszę zachować sobie jakiś element zaskoczenia przeciwnika. Nie "pękamy" przed Sandecją, zachowując pełny szacunek dla rywali.
Tak było

W dotychczas rozegranych w III lidze przez Sandecję i Ko lejarz derbach regionu padły następujące wyniki:

- sezon 2005/2006: Sandecja - Kolejarz 3-0 (bramki: Mę żyk, Damasiewicz, Mordarski) i 1-2 (Świerad - Drąg 2);

- sezon 2006/2007: Kolejarz - Sandecja 0-1 (Zawiślan) i 0-1 (Florian z karnego);

- sezon 2007/2008: Kolejarz - Sandecja 1-0 (Dudziński) i 1-1 (Chlipała - Jeżewski);

W meczu rundy jesiennej w sezonie 2008/2009

Kolejarz Stróże - Sandecja Nowy Sącz 2-0 (1-0)

1-0 Chlipała 21

2-0 Drąg 90+2

Sędziował Artur Ciecierski (Warszawa). Żółte kartki: Sierant, Księżyc, Prokop, Frankiewicz - Frohlich, Wańczyk, Żyła, Owsianka, Nieć. Widzów 1500.

Kolejarz: Towarnicki - Chomiuk, Księżyc, Sierant, Walęciak - Basta, Prokop, Tidiane, Frankiewicz (75 Dudziński) - Chlipała (90 Gryźlak), Zawiślan (67 Drąg).

Sandecja: Kozioł - Spraski, Frohlich, Szufryn, Łożyński (46 Pietrucha) - Szczepanik, Wańczyk (46 Nieć), Lewandowski, Owsianka (57 Łukasik), Żyła - Bania.

Bilans dotychczas stoczonych spotkań jest niemal remisowy. Obydwie drużyny wygrały po trzy spotkania, w jednym dzieląc się punktami. W bramkach minimalnie lepsza jest Sandecja. Strzeliła ich siedem, tracąc sześć.

jaro_jaro - Sob Kwi 04, 2009 08:39

W ostatnich dwóch meczach z Sandecją bramki dla Kolejarza strzelał Chlipała, chciałbym żeby dzisiaj też strzelił, ale tym razem dla Sandecji ;)
krochmal - Sob Kwi 04, 2009 09:15

Co do meczu - jak uważałem, że remis w Suwałkach był bardzo dobrym wynikiem to uważam, że w tym meczu nie liczy się styl a 3 punkty. Niech nawet w 90 minucie z karnego strzelą bramkę ale wygrana być musi jeżeli chcemy się liczyć w walce o 1 ligę.
Wydaje mi się, że w kwietniu się wszystko rozstrzygnie jeżeli chodzi o awans.

A co do Chlipały :D w końcu na pewno nie strzeli bramki Sandecji :D:D:D:D

DeDe - Sob Kwi 04, 2009 10:02

Czy bedzie transmisja live z meczu|?
style - Sob Kwi 04, 2009 10:45

kobiety wchodza za darmo?
Śmigiel - Sob Kwi 04, 2009 10:58

jp22 napisał/a:
kobiety wchodza za darmo?

Tak

YG-US - Sob Kwi 04, 2009 11:22

Tylko niech maja legitimacje albo coś w tym stylu;)
style - Sob Kwi 04, 2009 11:27

beniu napisał/a:
Tylko niech maja legitimacje albo coś w tym stylu;)

to wiadome :) thx !

internacionale - Sob Kwi 04, 2009 11:46

DeDe napisał/a:
Czy bedzie transmisja live z meczu|?

WYNIK NA ŻYWO

www.SANDECJA.info

DeDe - Sob Kwi 04, 2009 12:13

Dzięki!!!
CZORNY_1910 - Sob Kwi 04, 2009 15:41

zaczeło sie bardzo nieciekawie 0:1 w plecy :/

[ Dodano: 2009-04-04, 15:42 ]
1:1:D

SWEET - Sob Kwi 04, 2009 16:29

2:2 do przerwy... Bardzo dobry mecz... :)
mic1992 - Sob Kwi 04, 2009 16:51

I czerwona kartka dla gracza Kolejarza, sandecja powinna wygrać ten mecz
DeDe - Sob Kwi 04, 2009 17:14

3:2 !!!!!!!!!!!!!!!
kolafy - Sob Kwi 04, 2009 17:28

No to derby dla nas!!!!!
Maerqin - Sob Kwi 04, 2009 17:28

ZAJEBISCIE !!! PRZYLATUJE DO POLSKI AKURAT NA MECZ Z KSZO, OBY TAK DALEJ !!! HEEEEEEJ HEEEJ SANDECJA !!!
SWEET - Sob Kwi 04, 2009 17:28

DeDe napisał/a:
3:2 !!!!!!!!!!!!!!!

KONICE!!!!!!!!!!!!

ZWYCIESTWO!!!!!!! MAMY 3 MIEJSCE...

Penzel.NS - Sob Kwi 04, 2009 17:31

hehe pieknie .gratulacje.ale gul ze nie moglem byc na tym meczu..pozdro z emigracji.ta relacja to nam tu zycie uratowala heh :)
Oreł - Sob Kwi 04, 2009 17:50

mecz był zajebisty ^^
devilpaintball - Sob Kwi 04, 2009 17:52

Strasznie żałuje że nie mogłem być mecz podobno zajebisty ;/ Gratulacje dla Piłkarzy teraz czas na Łomże a później trzeba pojechać z Kszo! Szkoda że dzisiaj Kszo i Start też na plus.
Penzel.NS - Sob Kwi 04, 2009 18:02

czekamy na jakies zdjecia lub filmik.:)
DNL - Sob Kwi 04, 2009 18:15

Dosc dobry mecz, szczegolnie w 1 polowie.

Glupio stracona bramka przez blad naszego bramkarza, jednak szybko udalo sie wyrownac.
Przewazalismy. Mielismy kilka dobrych sytuacji, jak chociazby rzut wolny, po strzale z niego pilka trafila w poprzeczke, pozniej akcja po ktorej druzyne gosci uratowal slupek.

Nie wykorzystane sytuacje sie mszcza? Tak ;)
Bramka 2:1 strzelona przez Piechne (spalony?). Na szczescie udalo sie wyrownac przed przerwa, bramka z karnego.

Od 50 min Kolejarz gral w 10. i o dziwo przewazal. Slaby okres gry ze strony Sandecji, na szczescie w pore sie ogarneli i zakonczylo sie 3:2.
Aha, ciekawe czy jakis pilkarz (poza bramkarzem) ze Stroz zakonczyl mecz bez zoltej kartki ;)

I oby teraz marsz w gore tabeli :)

PS.
Niezle wymyslili pilkarze z tymi kurczakami.

EDIT:

A, bym zapomnial.
Na meczu widziany Jaroslaw Araszkiewicz, mam nadzieje ze dobrze rozpracowal druzyne Kolejarza.

krochmal - Sob Kwi 04, 2009 18:38

Pierwsza połowa bardzo dobra - szybka, składna w miarę gra. Szkoda tych bramek, szczególnie tej pierwszej, którą mógł Kozioł obronić. Może ten mecz to też przełamanie Zawiślana - na pewno udowodnił niektórym, że za szybko go skreślili.
Początek drugiej połowy makabryczny - to, że wtedy nie straciliśmy gola to zasługa chyba opatrzności.
Ogólnie tak jak pisałem - w tym meczu nie ważny styl - ważne 3 punkty i utarcie nosa, niektórym, którzy już Sandecję skreślili.
Piechna...nic nie pokazał, wcale się nie dziwię, że z ekstraklasy poszedł. Nic poza wielkim gwiazdorstwem. A zachowanie gracza, który dostał 2 żółtą kartkę...nie będę komentował

szymon_YG - Sob Kwi 04, 2009 18:53

Piecha swoje "gwiazdorstwo" pokazał po meczu... chyba mu nerwy puściły i rzucił się w kierunku chłopaków którzy ściągali flagi...

Na Jego szczęście koledzy z drużyny załagodzili cała sytuacje ;)

Pozdrawiam

3punkty zostają w Nowym Sączu !!

kamilyes - Sob Kwi 04, 2009 18:56

SĘDZIA FRYZJER! Ale 3 punkty cieszą! Hej Hej SANDECJA!

I gratulacje dla kibiców, cały stadion śpiewał razem! Wspaniała atmosfera.

xxx - Sob Kwi 04, 2009 19:06

"kolejarz
strzelil czyste
bramki a
sandecja nie
powinna miec
jkarnego a
pozostale 2
bramki to czysty
przypadek :@"

powyższy cytat to opinia jednego z kibicow kolejarza(z ich strony)
a co do meczu to gra wkoncu na wysokim poziomie w wykonaniu naszej druzyny choc lekka nieskutecznosc ale przy takim wyniku nikt chyba na to nie patrzy w koncu konkretny doping i fajna akcja naszych pilkarzy związana z kogutem :D

mariusz79 - Sob Kwi 04, 2009 19:12

przypadek to pierwsza bramka kolejarza którą zawalił kozioł a druga jedyna akcja jaką miał kolejarz spójrz prawdzie w oczy zero akcji i sytuacji 100% wszystko takie na afere gra kolejarz!!!!!!! a kiełbasa dajcie spokuj spasiony jak swinka!!!
kitek19pl - Sob Kwi 04, 2009 19:14

kto strzelił bramkę na 3-2 ???
radziufan - Sob Kwi 04, 2009 19:16

Sandecja Nowy Sącz 3-2 Kolejarz Stróże widzów: (3.300)
Rafał Zawiślan 8, 82, Piotr Bania 43 (k) - Adrian Bergier 3, Grzegorz Piechna 21

panowie ulga wielka po tym meczu, gardło zdarte ale było warto.
może potem skrobne coś więcej bo narazie emocje nie pozwalają i nie chce bzdur pisać;)

xxx - Sob Kwi 04, 2009 19:16

kitek19pl napisał/a:
kto strzelił bramkę na 3-2 ???

Rafał Zawiślan
TYLKO KKS!!!

mariusz79 - Sob Kwi 04, 2009 19:18

wydawało mi sie ze zawislan z główki ale nie jestem pewien.
miro - Sob Kwi 04, 2009 19:28

zdjecia z meczu na www.sportal.net.pl w dziale galeria!
michalvcf - Sob Kwi 04, 2009 19:51

zachowanie piechny pozostawię bez komentarza, w 24 minucie pokazał publiczności środkowy palec, mniej więcej na środku boiska
EMILKA - Sob Kwi 04, 2009 20:24

i wszystko jasne w obronie powinien grać LAŁKO pomoc na 100% SKRZYPEK bardzo dobry mecz tego zawodnika a grał tylko 45 min słabo Zawadzki i mimo wszystko Zawiślan
ERNESTO - Sob Kwi 04, 2009 20:30

Piechna juz nieraz pokazal, ze jest burakiem - teraz to tylko udowadnia. Pamietam jak kiedys podczas meczu zgody Cracovia-Korona po strzelonej bramce przelecial przed mlynem pasiakow z wskazujacym palcem na ustach (zeby ich uciszyc) ... tak to jest jak chlopak zagra 2 mecze w ekstraklasie i mu sodoweczka do glowki bije ...

Myslalem, ze wyjazd do Rosji go czegos nauczy, jak widac jednak 'cham bedzie chamem na wieki wiekow amen' ...

krzysiek186 - Sob Kwi 04, 2009 20:30

Radziu napisz coś więcej o meczu, jestem ciekawy za co ta druga żółta kartka dla piłkarza Kolejarza, jakie to było nieładne zachowanie piłkarzy. No i generalnie, jaki skład Sandecji wyszedł na boisko.

EMILKA napisał/a:
i wszystko jasne w obronie powinien grać LAŁKO pomoc na 100% SKRZYPEK bardzo dobry mecz tego zawodnika a grał tylko 45 min słabo Zawadzki i mimo wszystko Zawiślan

Ręce mi opadają jak widzę takie błędy, nie tylko Emilka, ale i więcej osób robi karygodne błędy ortograficzne, dziwi mnie to bo Firefox, Iceweasel podkreślają błedy ortograficzne.

Dziekan - Sob Kwi 04, 2009 20:59

Naprawdę dobry mecz, widać, że łapiemy powoli wiatr w żagle , zarówno piłkarsko jak i kibicowsko. Ludzi około 4000. Doping na dobrym poziomie. Widać, że jest wielki potencjał pewnie gdybyśmy mieli w mieście derby w naszym młynie spokojnie z 1000 głów by się znalazło. Sporo nowych twarzy, wiele osób szukało stoiska z pamiątkami i barwami. Widać, że większość stadionu chce brać udział w dopingu.
Sportowo: Kozioł ponosi częściową winę za utratę pierwszej bramki ale to także błąd i nie dostateczna koncentracja całego zespołu. Przez resztę spotkania nie mam zastrzeżeń do jego postawy. Broni nogami sam na sam w jednej sytuacji.
Bramka na 1:1 kapitalna. Brawa dla Zawiślana.
2:1 dla kolejarza. Spalony "kiełbasy wiejskej". Błąd naszych zawodników, którzy w tej sytuacji odpuścili. Gra się do końca a nie czeka czy sędzia gwizdnie.
2:2 ewidentny karny. Miałem sporo obaw , kluczowy moment meczu. Bania po raz kolejny z zimną krwią. Po bramce dopinguje cały stadion, jest lokomotywa :) Euforia :)

Po przerwie tempo meczu trochę siadło, gramy pod słońce. Drugą żółtą a w konsekwencji czerwoną wyłapuje gracz kuro-landu za niesportowe zachowanie. Sandecja wciąż naciera lecz nie skutecznie. do momentu kiedy pewnym egzekutorem ponownie zostaje Zawiślan. Później bramka 4:2 nie uznana. Spalony minimalny. Trochę nerwów i końcowy gwizdek. Wielkie owacje dla piłkarzy, którzy "podfrunęli" do sektora by podziękować za doping :)

www.megachem.pl - Sob Kwi 04, 2009 21:00

Tak głupiej czerwonej kartki to nigdy nie widziałem. Gość miał jedną żółtą i gdy sędzia chyba rzut sędziowski pokazał, to wieśniak z kogutowa wykopał piłkę do Kamienicy.

Co do meczu, to Makuch się po głowie kopał, wejście Lauko- i chłopak zagrał świetnie. Zawadzki też nie za bardzo się popisał. Kozioł- 3 mecz i 3 jego bramka (chodź parę setek wybronił we wcześniejszych meczach), to pierwsza bramka dziś na jego konto.

x_cite - Sob Kwi 04, 2009 21:08

zapraszma na czat!:)
pasiasty - Sob Kwi 04, 2009 21:17

Tak jak mowilem ja sie nie znam, wiec albo sprostuj, ze to zart, albo podaj adres. :)
kitek19pl - Sob Kwi 04, 2009 21:18

Tutaj relacja i zdjęcia z meczu:
http://sport-ns.lua.pl/in...m&catid=1:newsy

spdr - Sob Kwi 04, 2009 21:23

Pasiasty chodź na chat
ERNESTO - Sob Kwi 04, 2009 21:30

pasiasty - wejdz na glowna strone forum i tam na dole (pod wypisanymi uzytkownikami) jest link 'wejdz na czat'

Pzdr

jaga - Sob Kwi 04, 2009 21:47

co do dzisiejszego meczu wielki plus zarąbiście było
Dziekan - Sob Kwi 04, 2009 22:12

Była relacja w Kronice :) "Z wypiekami wrócił nasz reporter, z równie gorącego meczu" :)
DNL - Sob Kwi 04, 2009 22:12

Wlasnie ogladnalem relacje w TVP Krakow, znowu Marek Kozik stal w naszej bramce.
Moze nie potrafia nazwiska Koziol odmienic? Napisze im maila ; )

matys5392 - Sob Kwi 04, 2009 22:13

W kronice sportowej znów bronił Marek Kozik :P
Danton - Sob Kwi 04, 2009 22:13

mecz walki i wielkiej ambicji

dopisało wszytsko........... gra, piłkarze kibice i pogoda;)

xxx - Sob Kwi 04, 2009 22:16

był znowu Marek Kozik i Sokołów Aleksandrów łodzki. ANALFABECI..haha
toudiunio - Sob Kwi 04, 2009 22:17

hehehe po tylu pomylkach mogl sie poprawic ten komentator... nagralem to jakby ktos chcial...
Dziekan - Sob Kwi 04, 2009 22:31

toudinio wrzuć na neta bo emigranci chcą zobaczyć :)
toudiunio - Sob Kwi 04, 2009 22:49

Uploaduje na serwer, jednak zajmuje to okolo 150 mb wiec troche minie ;)

[ Dodano: 2009-04-05, 00:34 ]
http://rapidshare.com/fil...lejarz.mpg.html

Maerqin - Nie Kwi 05, 2009 04:52

toudiunio napisał/a:

[ Dodano: 2009-04-05, 00:34 ]
http://rapidshare.com/fil...lejarz.mpg.html

DZIEKOWECZKA Z EMIGRACJI ZA RELACJE Z MECZU !!!

ZAWITAM W NS NA KSZO I MOZE NA CRACOVIA-SLASK (NIEZNANY TERMIN) JAK SIE UDA. KU*** 3 LATA NA MECZU NIE BYLEM !!! POZDRO !!!

SOLTANTO SANDECJA !!!

wawus1986 - Nie Kwi 05, 2009 09:25

do toudiunio, adres ktory podales nie daje sie otworzyc :( ERROR ;/
Penzel.NS - Nie Kwi 05, 2009 09:29

tez go nie moge otworzyc
sns1910 - Nie Kwi 05, 2009 09:30

Limit pobrań po prostu był ustawiony ;) najlepiej by było gdyby Toudinio zechciał to wrzucić na youtube.com, wtedy wszyscy mieliby okazję przeżyć to jeszcze raz hehe
jaro_jaro - Nie Kwi 05, 2009 10:16

ma ktoś jakieś wieści z klubu ile sprzedano biletów wczoraj ? bo te 3.300 jak podaje 90 minut to trochę za mało chyba...
K@KS - Nie Kwi 05, 2009 10:21

Mamy 3.000 siedzących, a nie było wolnego.
'ZOO' też pełne, barierki.. 4.000 mysle że było spokojnie, a moze nawet więcej :)

sns1910 - Nie Kwi 05, 2009 10:34

Ja myślę że właśnie coś koło tego było. Mamy dokładnie 2.850 krzesełek, z tego ok. 150 było wolnych, doliczając większe zagęszczenie w młynie, ludzi stojących na górze trybun, za bramką tej bliżej boiska treningowego, na alejkach prowadzących na sektor A, sektor gości :D i ZOO, to myślę że max. 500-700 osób możemy doliczyć w tych innych miejscach niż krzesełka lub młyn - więc to daje 3.300-3.500 osób ;)
kitek19pl - Nie Kwi 05, 2009 12:08

http://www.youtube.com/watch?v=CMg9Tf4X754
moru - Nie Kwi 05, 2009 12:12

Fajny meczyk i przede wszystkim świetna atmosfera ;] Tylko te błędy "kozika" xD trochę martwią... Ma chłopak talent ale powinien popracować nad koncentracją. Kolejne spotkanie wydaje się być dobrym momentem aby dać wykazać się Wróblowi....
stefantelefan - Nie Kwi 05, 2009 12:13

dnl_ns napisał/a:

A, bym zapomnial.
Na meczu widziany Jaroslaw Araszkiewicz, mam nadzieje ze dobrze rozpracowal druzyne Kolejarza.

No ja też myślę że Araszkiewicz rozpracował Kogutów i podszedł przed meczem do Moskala i powiedział:
Słuchaj Robert jesteś spoko gość powiem Ci jak ograć Kolejarza...

Daj już spokój z tym Arasiem do końca życia za wszystko co będzie się działo w Sandecji będziesz mu dziękował?? Nawet jego wypowiedzi po meczu San Marino są na forum cytowane. Nie odbierajmy zasług aktualnemu trenerowi!!!

Za dwa tygodnie Pelikan gra u siebie z Kolejarzem więc chyba domyślasz się czemu Araszkiewicz się tu zjawił. Nie zaprzeczam że ma sentyment do Nowego Sącza ale bez przesady że nam rozpracowuje przeciwników.

krochmal - Nie Kwi 05, 2009 12:39

stefantelefan napisał/a:
No ja też myślę że Araszkiewicz rozpracował Kogutów i podszedł przed meczem do Moskala i powiedział:

(...)

Za dwa tygodnie Pelikan gra u siebie z Kolejarzem więc chyba domyślasz się czemu Araszkiewicz się tu zjawił. Nie zaprzeczam że ma sentyment do Nowego Sącza ale bez przesady że nam rozpracowuje przeciwników.

:D no chyba każdy normalnie myślący wie o co chodzi, że poza sentymentem do Nowego Sącza to Araszkiewicz oglądał Kolejarza pod kątem tego co czeka jego drużynę za 2 tygodnie a nie po to, żeby rozpracować Kolejarza Sandecji :D:D:D:D

Trebor13 - Nie Kwi 05, 2009 12:54

Mecz fajny,zarówno piłkarsko jak i pod względem atmosfery na trybunach. Udało się porwać do dopingu większość kibiców, szczególnie pod koniec pierwszej połowy i pod koniec meczu. Oby tak dalej i oby w każdej z drużyn konkurujących z Sandecją grał taki Bergier:-D Swoją drogą wykazał się facet..oględnie powiem..niedopowiedzialnością:-D Na co liczył...no chyba, ze chciał sprawdzić czy piłka doleci do Kamienicy:-D Teraz czeka nas mecz z Łomżą i nie lekceważyłbym tu przeciwnika..ale realinie patrząc nie wyobrażam sobie innego wyniku niż zwycięstwo Sandecji..a potem kolejny ciężki mecz..tym razem z KSZO.
hanys - Nie Kwi 05, 2009 13:01

NIestety nasi pilkarze potrafia mocno sie pogubic przy graniu z druzynami z ostatnich miejsc.

Wracajc do derbow, to te fragmenty ktore ja ogladalem niezbyt optymistycznie wygladaly, najbardziej rozwalil mnie moment jak prawa strona biegl pilkarz i tak biegl az wybiegl na aut z pilka...;D

POzdro

DNL - Nie Kwi 05, 2009 14:23

stefantelefan napisał/a:
dnl_ns napisał/a:

A, bym zapomnial.

Daj już spokój z tym Arasiem do końca życia za wszystko co będzie się działo w Sandecji będziesz mu dziękował?? Nawet jego wypowiedzi po meczu San Marino są na forum cytowane. Nie odbierajmy zasług aktualnemu trenerowi!!!

Ochlon i przeczytaj jeszcze raz to co napisalem. Ze zrozumieniem.
Jak moglbym napisac PO ZAKONCZONYM meczu, kiedy znany jest juz wynik, ze mam nadzieje ze dobrze rozpracowal Kolejarza w kontekscie Sandecji?

Sam wiesz, ze graja z nimi za 2 tygodnie, i wlasnie o ten mecz mi chodzilo.

Kilinskiego 47 - Nie Kwi 05, 2009 14:25

^^
no i co z tego,że wybiegł na aut? To był akurat Zawiślan, który "w międzyczasie" zdążył strzelić 2 bramki i zapewnić nam zwycięstwo:).

Ogólnie Sandecja była dużo lepsza od Kolejarza, który zadobył 2 bramki mając 2 sytuacje (bramka parówy i sytuacja z II połowy kiedy Kozioł wyszedł i obronił nogami- tak przy okazji to wskazówka dla pana Salika z Suwałk jak należy bronić w takich sytuacjach, a nie później płakać ze go kopnęli...).

Według mnie Sandecja już po pierwszej połowie powinna prowadzić różnicą co najmniej 2 bramek - poprzeczka Zawadzkiego, słupek Chlipały, strzał Bani ponad poprzeczką z 5 metrów, a Kolejarz w I połowie 2 bramki z 1 sytuacji...

W drugiej połowie zagraliśmy według mnie mądrze, ponieważ przyjęliśmy ich na własnej połowie wyprowadzając groźne kontry, po której zdobyliśmy zwycięską bramkę, można mieć zastrzeżenia co do środka pola, ale z drugiej strony w II połowie poszło naprawdę kilka niezłych piłek (m.in. od Zawadzkiego), po których byliśmy bliscy zdobycia bramek - 2 razy Chlipała miał niezłe sytuacje, Piegzik strzał z pola karnego lewą nową ale dość niecelny, no i w końcu się udało po ładnym wejściu Piegzika w pole karne jakoś dobić tę piłkę do bramki:)

Podsumowując to myślę, ze drużyna łapie swój rytm, bo gra wczoraj była już satysfakcjonująca, a co najważniejsze była walka i ambitna postawa, 2 razy przegrywaliśmy, a mimo to potrafiliśmy wygrać, to o czymś świadczy.

pasiasty - Nie Kwi 05, 2009 16:42

3000 osob to na tym meczu na pewno nie bylo, tak samo jak "wiekszego zageszczenia w mlynie". Na pewno bylo znacznie wiecej wolnych krzeselek niz 150. Moze byly 2000 i to by juz i tak bylo cos na dobry poczatek wiosny.

Hurraoptymizm.

Kilinskiego 47 - Nie Kwi 05, 2009 16:48

^^haha, prima aprillis już był kilka dni temu, słabą masz orientację pojemnościową naszego stadionu, na meczu co najmniej 3500 widzów, nawet na 90minut jest napisane 3300, a oni zawsze zaniżają, przykładowo na meczu z Pelikanem było według nich 1100, a było około 2000 (zreszta taką liczbę podawali przez cały tydzień, a później nagle zmienili na 1100...)
ERNESTO - Nie Kwi 05, 2009 17:03

stefantelefan napisał/a:
Nie odbierajmy zasług aktualnemu trenerowi!!!

Moze poczekajmy z wszelkimi "zaslugami" przynajmniej do konca sezonu, co ?

Pzdr

pasiasty - Nie Kwi 05, 2009 17:20

Na pewno bylo znacznie wiecej osob niz na poprzednim meczu. Orientacje o pojemnosci stadionu czerpie z tego tematu (ilosc krzeselek), ale zapomnialem o lawkach.

Oby na nastepnym bylo jeszcze wiecej!

sns1910 - Nie Kwi 05, 2009 18:00

Cytat:
3000 osob to na tym meczu na pewno nie bylo, tak samo jak "wiekszego zageszczenia w mlynie". Na pewno bylo znacznie wiecej wolnych krzeselek niz 150. Moze byly 2000 i to by juz i tak bylo cos na dobry poczatek wiosny.

Skąd Ty żeś się nagle urwał? ;D ja tutaj staram się studzić ten hurraoptymizm że było 4.000 osób mówiąc że MINIMALNĄ liczbą jest około 3.300 ludzi (jak podaje 90minut.pl), a maksymalną 3500-3600 a Ty tu z dziwną opinią że niby 3.000 nie było ;) popatrz sobie na video z meczu z Legią w PP, tam było sprzedanych biletów jeśli się nie mylę 4.500, a podawano nawet że było 5.000 a w sumie na moje oko to patrząc na frekwencję oba mecze różniły się tym, że na Legii był otwarty sektor buforowy za bramką (ok. 500 osób więcej), plus oczywiście krzesełka zajęte prawie co do miejsca i więcej osób za drugą bramką - więc wychodzi mi z tego (przy naprawdę najmniej optymistycznym podejściu) około 3.300 osób tak jak podaje 90minut.

pasiasty - Nie Kwi 05, 2009 18:05

Ja sie urwalem z Krakowa i liczbe widzow na stadionie ocenialem na oko, bez jakiegos konkretnego porownania. Dla mnie to na 3 tysiace nie wygladalo, ale skoro tyle bylo, to przeciez moj indywidualny osad schodzi na plan dalszy wobec faktow. :)

Pozstaje sie tylko cieszyc.

[ Dodano: 2009-04-05, 18:29 ]
Nie chialbym byc odbierany jako ktos, kto zaniza frekwencje i narzeka. Mi sie prawie pelne trybuny bardzo podobaly, po prostu nie sadzilem, ze tam byly 3000 osob. A widok na gory ze stadionu jest niesamowity.

sns1910 - Nie Kwi 05, 2009 18:37

Nie no spoko, nie żebym się oburzał, myślałem że ja tutaj będę najbardziej zaniżał a tu zonk heh, Stadion w sumie ma bardzo niskie i dość długie trybuny więc może się wydawać że w rzeczywistości jest tych osób mniej, no ale fakty są chyba inne - chyba bo w sumie póki nie będzie oficjalnych informacji o sprzedanych biletach to nie ma co dywagować i tyle w temacie ;)
Ad@ś=) - Nie Kwi 05, 2009 18:54

Ale co nam z informacji o sprzedanych biletach? przeciez Panie wchodzą bez biletów a poza tym jeszcze jest trybuna VIPów na której bylo ok 200 osób. Ale nie sprzeczajmy się ile było osób tylko stawmy sie jeszcze wiekszą liczbą na meczu z KSZO.
Pozdrawiam:)

stefantelefan - Nie Kwi 05, 2009 19:24

ERNESTO napisał/a:
stefantelefan napisał/a:
Nie odbierajmy zasług aktualnemu trenerowi!!!

Moze poczekajmy z wszelkimi "zaslugami" przynajmniej do konca sezonu, co ?

Pzdr

Mówiąc o zasługach miałem na myśli rozpracowanie Kolejarza i zwycięstwo z nimi.

DNL - Nie Kwi 05, 2009 19:41

Tak jak wczoraj mowilem, wyslalem maila do TVP Krakow zeby im zwrocic uwage odnosnie tego Kozika, dostalem odpowiedz.

Cytat:
Witam

Pozostaje mi tylko przeprosić za pomyłkę w nazwisku bramkarza Sandecji. Przyznaję, że nie miałem okazji weryfikować materiałów z powyższych spotkań, ale oczywiście zwrócę uwagę autorowi powyższych materiałów. Wyciągniemy także stosowne konsekwencje.

Łączę wyrazy szacunku

Jarosław Krzoska
Koordynator redakcji sportowej
TVP Kraków

x_cite - Nie Kwi 05, 2009 20:04

dnl_ns napisał/a:
Tak jak wczoraj mowilem, wyslalem maila do TVP Krakow zeby im zwrocic uwage odnosnie tego Kozika, dostalem odpowiedz.

Cytat:
Witam

Pozostaje mi tylko przeprosić za pomyłkę w nazwisku bramkarza Sandecji. Przyznaję, że nie miałem okazji weryfikować materiałów z powyższych spotkań, ale oczywiście zwrócę uwagę autorowi powyższych materiałów. Wyciągniemy także stosowne konsekwencje.

Łączę wyrazy szacunku

Jarosław Krzoska
Koordynator redakcji sportowej
TVP Kraków

hehe no toś chłopa umoczył!;)

pasiasty - Nie Kwi 05, 2009 20:28

Niekoniecznie. Media się niestety trzymają razem, zwłaszcza w obrębie redakcji i nawet, jakby to była znacznie większa wpadka, to nikt by chłopu złego słowa nie powiedział, jedynie żeby pamiętał na przyszłość.
Milosz_1910 - Nie Kwi 05, 2009 21:25

http://ww6.tvp.pl/8944,20090405897168.strona

tutaj jest skrót meczu z kroniki...zaczyna sie w 8:20 :)

Kilinskiego 47 - Nie Kwi 05, 2009 21:36

Chcecie widzieć jak wygląda głupota najczystszej postaci? Oto odpowiedź - http://www.youtube.com/watch?v=FeXPFU8EnYs

6min i 25 sek filmu, jedna z głównych zagadek filozofii rozwiązana!:)

kitek19pl - Nie Kwi 05, 2009 21:49

Po zejściu Bergiera(po czerwonej kartce) w składzie Kolejarza nie było żadnego młodzieżowca...dopiero po 5 minutach wszedł Sekuła...
Kilinskiego 47 - Nie Kwi 05, 2009 22:16

a tak wogole to Bonk u nich miał przed tym meczem 7 żółtych kartek, i tez zagrał...

a pamiętam ze u nas w pierwszym meczu z Przebojem nie zagrał Powroźnik bo miał 4 kartki z I ligi, a ten Bonk ich przecież tez grał właśnie w tej klasie w GKS Katowice... Więc jak to w końcu jest?

sns1910 - Nie Kwi 05, 2009 22:23

No głupio by było gdyby teraz wynik został zweryfikowany na walkower - oby zostało tak jak było to na boisku...
Kilinskiego 47 - Nie Kwi 05, 2009 22:31

kitek19pl napisał/a:
Po zejściu Bergiera(po czerwonej kartce) w składzie Kolejarza nie było żadnego młodzieżowca...dopiero po 5 minutach wszedł Sekuła...

zanim coś napiszesz to sprawdź to może ....Tywoniuk - rocznik 89 gral caly mecz, Kurowski (88) zmieniony przez Sekule (89), nie wiem skąd czerpiesz swoje informacje, ale proponuje zmienić źródło

hanys - Pon Kwi 06, 2009 08:12

PIŁKA NOŻNA Emocje, gole, kartki, tłum fanów. Sandecja lepsza w ligowym hicie

W derbach było wszystko, co kochają kibice. Bramki, walka doupadłego, kartki, kontrowersyjne decyzje arbitra i wspaniały doping kibiców, których na meczu zjawiło się 3,5 tysiąca. Dwa gole młodzieżowca Rafała Zawiślana sprawiły, że trzy punkty zostały w Sączu. Emocje zaczęły się już na początku. Przy kasach stała jeszcze długa kolejka kibiców, gdy Kolejarz prowadził. Podopieczni Mirosława Hajdy zaatakowali jako pierwsi i już w trzeciej minucie cieszyli się z prowadzenia.

Na strzał zza pola karnego zdecydował się Adrian Bergier. Nie wyglądało to zbyt groźnie, ale futbolówka skozłowała przed bramkarzem Sandecji i zatrzepotała w siatce. Wyrównanie padło błyskawicznie. Pięć minut później po prostopadłym podaniu sam na sam z Zarychtą znalazł się Bania. Zarychta obronił, ale do piłki doszedł Rafał Zawiślan i ładnym lobem przerzucił ją nad obrońcami i bramkarzem. Bramka wyraźnie Sandecję uskrzydliła. Za kilka chwil, po rzucie wolnym z 25 metrów, piłka wylądowała na poprzeczce "światyni " strzeżonej przez Zarychtę. Następny atak lewą stroną to uderzenie po długim rogu Piotra Chlipały. Piłka znów nie znalazła drogi do bramki. Tym razem przed utratą gola uratował słupek.

Była dopiero 21 minuta spotkania, a emocjami i sytuacjami można by obdzielić jeszcze jeden mecz. Następny atak Kolejarz wyprowadził prawą flanką. Dośrodkowanie otrzymał Grzegorz Piechna, który przyjął piłkęi ładnie uderzył prostym podbiciem. Kolejarz znów wyszedł na prowadzenie, a Sandecja musiała ponownie gonić wynik. W tym momencie rozpoczęła się ostra i często nieczysta gra po obu stronach.

Sędzia co chwila wyciągał żółty kartonik i karał to jednych to drugich. Efektem ostrej gry była wymuszona zmiana w ekipie ze Stróż. Boisko musiał opuścić Kandyfer. Do końca pierwszej połowy na murawie obserwowaliśmy wyrównany pojedynek - ataki jednych i drugich, jednak mało klarownych sytuacji do strzelenia bramki. W 43 min Sandecja wykonywała rzut wolny w okolicy 30 metra. Zawodnik gospodarzy posłał futbolówkę w pole karne, a sędzia wskazał na wapno.

Do piłki podszedł Piotr Bania, który wykorzystał szansę. Napastnik zupełnie oszukał Zarychtę, strzelając skutecznie po ziemi.W 49 minucie spotkania byliśmy świadkami sytuacji, która miała spory wpływ na przebieg meczu. Drugą żółtą kartką został ukarany Adrian Bergier, który wykopnął piłkę za stadion, gdy ta miała być wprowadzana do gry. Osłabieni goście zmuszeni byli do zmian w ustawieniu i gry w dziesiątkę przez prawie całą drugą połowę.

Kolejarz - wykartkowany - nie miał już pomysłu jak zaatakować. Piechna sam biegał w ataku, przedłużał głową górne piłki, ale nie miał wsparcia. Grających w dziesięciu Stróżan dopadały skurcze. W 77 minucie na prowadzenie mogła wyjść Sandecja. Po dośrodkowaniu z rożnego głową strzelił Frohlich - tuż nad poprzeczką. Zwycięski gol padł w 82 min. Dośrodkowanie z lewej strony zamknął Zawiślan, który głową umieścił piłkę w siatce. W 87 minucie padła bramka na 4:2 - arbiter odgwizdał jednak spalonego.

Sandecja N.Sącz - Kolejarz Stróże 3:2 (2:2) Bramki: Zawiślan 8, 82, Piotr Bania 43 (k) - Adrian Bergier 3, Piechna 21. Widzów: 3500. Sandecja: Kozioł 3 - Makuch 4 (80 Lauko), Frohlich 4 I, Jędrszczyk 4, Powroźnik 3 (46 Skrzypek 3) - Gawęcki 4 I, Berliński 3 I, Zawadzki 3, Zawiślan 5 - Chlipała 3 ( 77 Piegzik), Bania 4. Trener: Robert Moskal. Kolejarz: Zarychta 3 - Tywoniuk 3, Kandyfer (29 Bonk 3 I), Księżyc 3, Walęciak 4 - Bergier 0 III, Lipecki 4 I, Stefanik 3, Gryźlak 3 ( 77 Basta), - Piechna 3 I, Kurowski 3 (53 Armatys) Trener: Mirosław Hajdo. Piłkarz meczu: Rafał Zawiślan.

Rafał Kamieński - POLSKA Gazeta Krakowska

spdr - Pon Kwi 06, 2009 09:15

ma ktoś foto lub filmik "kogutków" pomeczowych??? bezcenne...
hanys - Pon Kwi 06, 2009 10:26

Senator ma dość piłki nożnej

ImageNOWY SĄCZ. Wielkie derby regionu dla Sandecji, rekordowa frekwencja na trybunach, ale...

Senator Stanisław Kogut, wiceprezes Kolejarza, po przegranym meczu z drużyną z Nowego Sącza, zapowiedział wycofanie się ze sponsorowania piłki nożnej. - Lepiej te pieniądze przeznaczyć na dzieci - mówił. - Czy to nie skandal, że dzisiejsze zawody jako główny prowadził poseł SLD? - wtórował ojcu Grzegorz Kogut, menedżer zespołu ze Stróż.

- Wiadomo, że tata jest aktywistą PiS-u. To tak, jakby mecz reprezentacji "Dziennika Polskiego" rozstrzygał ktoś z "Gazety Krakowskiej" - kontynuował Grzegorz Kogut. - Sędziowie załatwili nas w Piotrkowie Trybunalskim, także przed tygodniem w spotkaniu z Sokołem Aleksandrów Łódzki, teraz na Sandecji. Chcę być dobrze zrozumiany: nie mam nic do działaczy, trenerów, zawodników i kibiców sądeckiego klubu. Chodzi mi tylko o arbitrów. Nie ma na nich siły. Wygląda na to, że w Polskim Związku Piłki Nożnej zawiązał się spisek, żeby drużyna z wioski przypadkiem nie awansowała do pierwszej ligi.

Zdaniem przedstawicieli Kolejarza, sędzia z Kluczborka zbyt pochopnie podyktował przeciwko ich drużynie rzut karny i bezpodstawnie wyrzucił z boiska gracza gości Adriana Bergiera, przyczyniając się w ten sposób do zwycięstwa Sandecji 3-2.

Zgoła odmienne nastroje panowały w gronie VIP-ów zgrupowanych wokół sądeckiego klubu. Z zadowolenia promienieli prezydent Nowego Sącza Ryszard Nowak, jego zastępca, rzadko widziany na stadionie, Jerzy Gwiżdż, wicemarszałek województwa Leszek Zegzda, poseł Arkadiusz Mularczyk oraz przewodniczący Rady Miasta Artur Czernecki, a także były poseł Kazimierz Sas. Mieli się z czego cieszyć: wygrywając z Kolejarzem, sądeczanie znaleźli się w tabeli na miejscu gwarantującym udział w barażach o I ligę.

Bratobójcze starcie zespołów z ziemi sądeckiej, rywalizujących o awans do piłkarskiej I ligi zakończyło się zwycięstwem Sandecji 3-2. Na trybunach stadionu zasiadło cztery i pół tysiąca widzów, któ rych obydwie drużyny uraczyły pełnym dramaturgii widowiskiem. Kolejarz dwukrotnie wychodził na prowadzenie, gospodarze odrabiali straty, by decydujące trafienie zadać w końcówce zawodów.

Sandecja odniosła w sobotę zasłużone w sumie zwycięstwo. Stworzyła więcej bramkowych sytuacji, wykazując się przy tym lepszą skutecznością. Kibice w pełni usatysfakcjonowani opuszczali więc stadion. Kto wie, czy nie największą wartością piłkarskich derbów Sądecczyzny była znakomita promocja futbolu i dobrych obyczajów panujących na sportowych obiektach. Już dawno przy ul. Kilińskiego nie panowała taka rodzinna atmosfera. Kulturalnie zachowywała się skromna grupka fanów przybyłych ze Stróż, a gospodarzom głośno kibicowali niemal wszyscy pozostali widzowie: od kilkuletnich berbeci po Jana Płachtę, sympatyka biało-czarnych, który w lutym ukończył sto lat.

Daniel Weimer

Pod szatnią...

Sandecja:

Jano Frohlich, kapitan zespołu, zarazem dyrektor klubu:

- Myślę, że stworzyliśmy dla kibiców dobre widowisko. Wygraliśmy zasłużenie, wypracowując sobie więcej bramkowych sytuacji. Trzy z nich udało nam się wykorzystać. Zarobiłem dzisiaj dziewiątą żółtą kartkę, nie eliminuje mnie ona jednak na szczęście z następnego meczu. Jestem przekonany, że teraz będzie już tylko lepiej. Chyba złapaliśmy właściwy rytm. Zwycięstwo dedykujemy na imieniny prezyden towi Nowego Sącza Ryszardowi Nowakowi. Na koniec muszę powiedzieć o pewnej przykrej sprawie. Otóż chodzą po mieście ludzie, mieniący się kibicami Sandecji. Jest ich niewielu, ale są. Na mecze przychodzą z szalikami klubowymi, a ja odnoszę wrażenie, że cieszą ich głównie nasze niepowodzenia. Mam do nich prośbę, żeby się jasno określili: albo nam sprzyjają, albo niech opowiedzą się po stronie innych drużyn.

Piotr Bania, napastnik, zdobywca gola z rzutu karnego:

- Do jedenastki podchodziłem na luzie. Byłem pewien, że ją wykorzystam. Uważam, iż sędzia podjął słuszną decyzję. Lipecki złapał mnie w pół, uniemożliwiając wyskok do piłki. Cieszę się, że po kilkutygodniowej nieobecności udanie powróciłem do drużyny. Przyznać muszę, że tę meczową przerwę odczułem pod koniec spotkania, kiedy nogi zaczęły odmawiać posłuszeństwa. Ale najważniejsze, że dowieźliśmy zwycięstwo do końcowego gwizdka arbitra. Ani przez moment nie wątpię, że sezon zwieńczymy awansem do I ligi.

Rafał Zawiślan, strzelec dwóch bramek:

- Przed meczem trener chciał mnie wystawić w ataku, ale uprosiłem go, bym mógł zagrać w pomocy. I chyba się opłaciło. Przy pierwszej bramce nie mierzyłem w konkretne miejsce. Po prostu uderzyłem ile sił Bozia w nodze dała i piłka wpadła pod poprzeczkę. Co do drugiego trafienia, to po prostu miałem szczęście znaleźć się akurat tam, gdzie należało. Owszem, wróciłem właśnie z wypożyczenia do Kolejarza, ale meczu z tą drużyną nie traktowałem w ten sposób, że mam stróżanom coś do udowodnienia. Cieszę się, że w efektowny sposób zaznaczyłem powrót do wyjściowego składu Sandecji.

Kolejarz

Grzegorz Piechna, zdobywca bramki, król strzelców ekstraklasy w sezonie 2005/06:

- Najsłabszym aktorem meczu był jego arbiter. Sam mecz był ciekawym widowiskiem, obfitującym w sytuacje podbramkowe. Myślę, że gdybyśmy do końca grali w pełnym składzie, padłby remis, choć nie przeczę, że przyjechaliśmy do Nowego Sącza z myślą o zwycięstwie. Dobrze mi się grało na stadionie Sandecji. Zaimponowali mi jej kibice. Zachowywali się naprawdę wspaniale, będąc dwunastym zawodnikiem swej drużyny.

Dariusz Walęciak, obrońca:

- Przegraliśmy, ale po walce. Remis byłby sprawiedliwszy. Rzut karny podyktowany został według mnie w problematycznych okolicznościach. Słusznie natomiast ujrzał drugą żółtą kartkę Adrian Bergier. Niepotrzebnie wykopywał piłkę w trybuny. Mimo zatykającego momentami powietrza, obydwie drużyny poczynały sobie ambitnie, dążąc do zwycięstwa. Ze swojej postawy jestem średnio zadowolony. Stać nas na dużo więcej. Tymczasem ponosimy trzecią z rzędu porażkę. Ciężko przyjdzie się nam podnieść po takiej fatalnej serii. Ale z awansu oczywiście nie rezygnujemy. (dw)

Trzy pytania do...

... Ryszarda Nowaka, prezydenta Nowego Sącza

Wreszcie Pan zadowolony?

- Dlaczego wreszcie? Cieszyłem się już przed dwoma tygodniami po zwycięstwie z Pelikanem. Nie narzeka łem też na remisy w wyjazdowych spotkaniach. Byłem cierpliwy i czekałem na spektakularny sukces.

Jak ocenia Pan sportowy poziom spotkania?

- Był wysoki. Piłkarze dostarczyli nam niebywałych emocji. A zwycięstwo odbieram jako prezent na imieniny (Ryszard Nowak miał swoje święto dzień przed meczem - przyp. DW).

Na trybunach panowała wspaniała atmosfera...

- I to jest budujące. Dzisiejszy mecz dowiódł, że Nowy Sącz po uszy zakochany jest w piłce nożnej. Dla takich kibiców naprawdę warto działać na rzecz futbolu. Widać było wyraźnie, jaką radość sprawia ludziom dobra gra Sandecji. Zastanawiam się, jaką euforię wywoła w mieście awans Sandecji do pierwszej ligi. A bardzo mocno wierzę w ten awans. (dw)

Powiedzieli nam

Poseł Mularczyk kibicuje Sandecji

Po raz drugi w rundzie jesiennej na stadionie Sandecji gościł poseł Arkadiusz Mularczyk. Indagowany, skąd ta nagła miłość do sądeckiego klubu, parlamentarzysta odparł:

- Jak długo pamiętam, zawsze sympatyzowałem z Sandecją. Byłem na jej meczu z Pelikanem i spodobało mi się. A dzisiaj jestem zachwycony. Świetny nastrój na trybunach, zbratanie ludzi, głośny i kulturalny doping.

Cieszy się Pan pewnie także ze zwycięstwa gospodarzy?

- Złośliwe i podchwytliwe pytanie. Odpowiem w ten sposób: kiedy ostatnio widziano mnie na stadionie w Stróżach? Resztę proszę sobie samemu dośpiewać. (dw)

Drużyny pod lupą

Sandecja:

Marek Kozioł 6, Marcin Makuch 7, Jano Frohlich 8, Rafał Jędrszczyk 6, Piotr Powroźnik 6, Dawid Skrzypek 7, Dariusz Gawęcki 6, Rafał Berliński 7, Dariusz Zawadzki 7, Rafał Zawiślan 8, Piotr Bania 8, Piotr Chlipała 7.

Zagrali ponadto: Madrin Piegzik oraz Miroslav Lauko - obydwaj niesklasyfikowani.

Kolejarz:

Marcin Zarychta 6, Mateusz Tywoniuk 6, Tomasz Księżyc 7, Dariusz Walęciak 6, Michał Gryźlak 7, Krzysztof Lipecki 6, Grzegorz Bonk 6, Marcin Stefanik 6, Adrian Bergier 0, Grzegorz Piechna 7, Sebastian Kurowski 6.

Wystąpili także Jarosław Kandyfer, Dawid Basta i Paweł Sekuła, za krótko przebywali jednak na boisku, by zasłużyć na notę. (DW) Image

DNL - Pon Kwi 06, 2009 10:42

spdr napisał/a:
ma ktoś foto lub filmik "kogutków" pomeczowych??? bezcenne...

Jest w linku podanym wyzej, slabo co prawda widac, ale jest. Koncowka filmiku:
http://www.youtube.com/watch?v=FeXPFU8EnYs

sądecznin - Pon Kwi 06, 2009 18:02

Brawo brawo Brawo dla Zawislana.Chłopak z Trzetrzewiny niezly ziomal nawet mialem okazje z nim piwo pic niedawno a tu tak w pyl rozniósl Kolejarza pieknie
radziufan - Pon Kwi 06, 2009 19:40

widze ze zaczynaja sie juz super zaawansowane rozkminki wiec zamykamy....

[ Dodano: 2009-04-09, 07:28 ]
misiek_1984 napisał/a:
Jeszcze sobie pozwole wrocic w kilku (moze kilkunastu) zdaniach do meczu z Kolejarzem. Spotkanie warte skomentowania niewatpliwie. Niestety z powodu braku czasu nie moglem wczesniej sie wypowiedziec w temacie poswieconym temu meczowi dlatego BARDZO PROSZE MODERATORA O PRZENIESIENIE MOJEJ WYPOWIEDZI DO STOSOWNEGO TEMATU (o ile uzna wypowiedz za warta tego :) ).

A zatem kilka slow o...

... MECZU - na pewno mogl sie podobac, bylo przede wszystkim sporo nieustepliwosci i walki, a przede wszystkim pare ladnych akcji i co najwazniejsze bramki. Jak zwykle znalazla sie grupka niby-kibicow, ktorzy z zalozenia narzekaja na wszystko i regularnie co 2 tygodnie "po raz ostatni bezwzglednie" pojawiaja sie na stadionie, ale zadowolonych na pewno bylo wiecej zwlaszcza, ze wygralismy mecz o przyslowiowe 6 punktow. Ja osobiscie jestem bardzo zadowolony z tego co zobaczylem, z dramaturgii meczu, atmosfery i calej jego otoczki.

... GRZE SANDECJI - bylo niewatpliwie lepiej niz w meczach z Przebojem i Pelikanem (meczu z Wigrami nie ogladalem). Widac, ze pilkarzom bardzo zalezalo i kazdy chcial sie pokazac z jak najlepszej strony, wreszcie gra sie zazebiala i akcje byly nieco bardziej skladne i pomyslowe z wykorzystaniem skrzydel. Aczkolwiek troche jeszcze brakuje do optymalnej dyspozycji choc tak jak mowie widac, ze wszyscy pilkarze bardzo chca i widac w nich motywacje do zwyciezania i realizacji celu w postaci awansu do I ligi dlatego jestem optymista. Wierze, ze ten mecz z Kolejarzem to przelom, ktory sprawi, ze teraz bedziemy ogladac coraz lepsza gre naszych ulubiencow.

Co do ocen indywidualnych to na pewno trzeba wyroznic Zawiślana, ktory choc czasem jeszcze zagra nonszalancko czy nie rozejrzy sie zbyt dobrze zanim poda pilke to jednak ma ogromny atut w postaci szybkosci i widac, ze nabiera doswiadczenia i gra duzo lepiej niz zanim poszedl na wypozyczenie do Stróż. Poza tym jak widac jest skuteczny i umial sie dwa razy znalezc tam gdzie trzeba bylo. Strasznie mi sie takze spodobalo jak jeszcze w doliczonym czasie zdecydowal sie, mimo zmeczenia i gry na pelnych obrotach w bylo nie bylo pelnym sloncu, na jeszcze jeden rajd po skrzydle. Poza tym ogromne brawa dla zmiennikow - Skrzypka i Lauko. Skrzypek jak zwykle szarpnal gre, prezentowal bardzo dobra szybkosc i przeglad sytuacji na boisku, wniosl sporo ozywienia. Lauko gral wprawdzie zaledwie 10 minut, ale w tym czasie Kolejarz nie byl juz w stanie wstrzelic pilki w nasze pole karne. Doskonale sie ustawial, gral ze spokojem i rozwaznie. Mlody pilkarz, a jednak mysle, ze trener powinien dawac mu szanse gry od poczatku. Bo jednak obrona nieco zawiodla - Frolich staral sie to wszystko trzymac, ale Makuch nie mial swojego dnia i niepotrzebnie uparcie gral ciagle do bramkarza, ktory dosc kiepsko radzi sobie z takimi niespodziewanymi pilkami i sa one na straty (do tego pierwsza niefortunna interwencja wyraznie nieco odebrala mu pewnosc siebie). Swoja droga Koziol budzi przerazenie wsrod kibicow kiedy lapie gorne pilki za glowa albo z boku kiedy ta juz go mija w kierunku bramki :) Ale generalnie bronil poprawnie i raz swietnie wyszedl do sytuacji sam na sam. Podobnie Powroznik troche odstawal pod wzgledem szybkosci i z jego strony pare szybkich wejsc Kolejarza było. Plus takze dla Bani, ktory wykazal sie ogromna odpornoscia psychiczna, wykonujac karnego. Mysle, ze takze maly plus dla Chlipaly, ktory bardzo chcial zdobyc gola i calkiem fajnie wychodzil do sytuacji i zal, ze zabraklo mu szczescia zeby pograzyc Kolejarza.

... TRENERZE MOSKALU - chcialbym podkreslic dobre zmiany jakich dokonal. Widac, ze caly czas obserwowal gre, staral sie zmieniac ustawienie stosownie do sytuacji i dyspozycji zawodnikow. Poza tym mialem okazje poznac go osobiscie i porozmawiac z nim dluzsza chwile - bardzo sympatyczny gosc, ktory uwielbia pilke i moze o niej dyskutowac godzinami. Bardzo chce awansowac z Sandecja do I ligi i jest przekonany, ze mu sie to uda choc przy tym bardzo skromny. Dlatego nie rozumiem skandowania przez kilku starszych kibicow na poczatku II polowy "Moskal pakuj sie". Dobrze powiedzial Jano Frolich po meczu dla Dziennika Polskiego, ze sa na stadionie kibice, ktorzy mienia sie fanami Sandecji, a tak naprawde czekaja na porazki naszej druzyny... Oczywiscie na pewno nie ma takowych tu na forum jednak pisze o tym, bo strasznie mnie to irytuje i jest zenujace. I jeszcze taka ciekawostka - w rozmowie (a miala miejsce 3 dni przed meczem z Pelikanem) trener mowil, ze wierzy w swoja druzyne, obawia sie tylko zeby nie bylo karnych dla nas, bo Kmita zmarnowal w rundzie jesiennej 5 "jedenastek". A tu z Pelikanem karny, z Kolejarzem karny... :) Ale na szczescie strzelali ci, ktorzy jesienia w Kmicie nie grali i udalo sie :)

... KIBICOWANIU - atmosfera na stadionie super, choc mialem watpliwa przyjemnosc siedziec obok grupki kibicow Kolejarza, ktorzy non stop krytykowali Sandecje, sedziego i wszystko cokolwiek moglo przeszkodzic Kolejarzowi w zwyciestwie. Goscie byli bardzo wnerwiajacy totez nie obylo sie bez malych starc slownych. Super, ze udalo sie zmobilizowac caly stadion do dopingu. Nie chodze na mlyn, ale zawsze chetnie wlaczam sie do "lokomotywy" i oby byla ona jak najczesciej, bo super to wyglada i widac wtedy, ze caly stadion jest zaangazowany w doping :) Poza tym trzeba jak najczesciej nagradzac pilkarzy brawami nawet za drobne dobre zagrania, bo to na pewno mobilizuje i pokazuje, ze jestesmy caly czas z nimi. Tak jak mowie poza nieliczna mam nadzieje grupa anty-kibicow bylo ekstra ! Fajnie, ze do atmosfery na stadionie dolaczyli sie pilkarze z aluzja do wszechsenatora :))

... SĘDZIOWANIU - niestety jak to zwykle ostatnio bywa, poziom slaby. Sporo bledow i niekonsekwencji. Do ok. 40 minuty wydawalo sie, ze sedziuje nieco pod Kolejarza, ale na szczescie odwaznie gwizdnal w kluczowej sytuacji dyktujac karnego choc sytuacja byla taka, ze nie kazdy sedzia moglby chciec dostrzec faul. Sporo tez kartek, ktore nie zawsze w przypadku naszych zawodnikow byly sluszne. Ale wyniku meczu nie wypaczyl na pewno. Zreszta czego oczekiwac skoro juz awaryjnie awansuja do ekstraklasy sedziow, ktorzy jeszcze niedawno gwizdali w III lidze...

... KOLEJARZU - po prostu folklor z chamstwem i prymitywnoscia w tle. A juz pomeczowe wypowiedzi o arbitrze z SLD byly hitem tygodnia :)