Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

Hyde Park - Oficjalna strona klubu

internacionale - Wto Kwi 14, 2009 15:49
Temat postu: Oficjalna strona klubu
Jak widać władze klubu wkońcu postanowiły stworzyć własny oficjalny serwis internetowy...

http://www.mkssandecja.pl/

style - Wto Kwi 14, 2009 15:54
Temat postu: Re: Oficjalna strona klubu
internacionale napisał/a:
Jak widać władze klubu wkońcu postanowiły stworzyć własny oficjalny serwis internetowy...

http://www.mkssandecja.pl/

i po c*uj to robia jak przeciez juz jest profesjonalna stronka...

moze trzeba sie z nimi skontaktowac i poprosic zeby pomogli tworzyc ta stronke sandecja.pl niz robic nowa...

Bianconeri - Wto Kwi 14, 2009 15:54

Kontakt już był, wcześniej ;)
style - Wto Kwi 14, 2009 15:57

Bianconeri napisał/a:
Kontakt już był, wcześniej ;)

i co powiedzieli?

Bianconeri - Wto Kwi 14, 2009 15:59

Chyba widac po adresach stron:)
style - Wto Kwi 14, 2009 16:01

widac widac ale chodzi mi o cos wiecej, czemu sie nie zgodzili itd? :)
Bianconeri - Wto Kwi 14, 2009 16:04

Bo Miłosz jest brzydki :D:D
Po prostu - inne koncepcje i zdania na różne tematy itp, my mamy swoje strony i forum, klub będzie miał oficjalną swoją i oby wszystkie były jak najlepsze i jak najabrdziej popularne, aktualne itp.

style - Wto Kwi 14, 2009 16:09

Bianconeri napisał/a:
Bo Miłosz jest brzydki :D:D
Po prostu - inne koncepcje i zdania na różne tematy itp, my mamy swoje strony i forum, klub będzie miał oficjalną swoją i oby wszystkie były jak najlepsze i jak najabrdziej popularne, aktualne itp.

understand :)

[ Dodano: Nie 26 Kwi, 2009 ]
Na meczu z Jeziorakiem, jak dobrze usłyszałem to spiker mowił, ze od poniedziałku bedzie juz czynna ta stronka.

[ Dodano: Pon 27 Kwi, 2009 ]
strona jest juz czynna mkssandecja.pl

Bianconeri - Pon Kwi 27, 2009 16:00

No i "strona" ruszyła ...
Cudzysłów użyty celowo bo tego (po)tworka stroną nazwać nie można....
Najlepszym komentarzem niech będzie brak komentarza, ręce opadają ...

DNL - Pon Kwi 27, 2009 16:50

W ogole nie jest funkcjonalna ta strona, trzeba sie niezle naklikac.

No i ten Andrzej Moskal, juz masaRZysty nie wspominajac.

Ad@ś=) - Pon Kwi 27, 2009 16:52

... i "foto: D. Weimert" ;D poprostu ZAL...
style - Pon Kwi 27, 2009 17:23

Sandecja.pl jest nieporownywalnie lepsza ale jedna rzecz zajebiscie mi sie podoba na tej ich stronce to zakładka "klub" a dokłądniej sztab trenerski i druzyna a jeszcze dokładniej zdjecia obok danych piłkarza...:)

EDIT:

SZKoda ze nie udało sie dogadac z władzami tamtej stronki zeby zamiast sie kompromitowac i robic druga gorsza stronke klubu to zamiast tego mogli pomoc w moderowaniu uzupełnianiu i opłacaniu itd sandecja.pl

sun decia - Pon Kwi 27, 2009 18:06

stronka kibiców też ok. Ale tamta widać że aktualna i innowacyjna. Super.
internacionale - Pon Kwi 27, 2009 18:19

Ja powiem tak. Oficjalna Strona musi być wizytówką Klubu. W tym przypadku o wizytówce mówić nie można. Tak z ciekawości przejrzałem dzisiaj wszystkie oficjalne strony klubów grających w II lidze gr. wschodnia. Pomijając wyjątki (Kolejarz Stróże, Concordia oraz Stal P.), wygląda na to że Oficjalna Witryna Sandecji wypada na końcu stawki.
http://o-c.pl/~kszoinfo/
http://www.oksotwock.pl/
http://www.gornikwieliczka.com/
http://www.ruch.wys.maz.pl/
http://www.oks1945.pl/
http://www.wigry.suwalki.pl/
http://www.kspelikan.lowicz.pl/
http://www.przebojwolbrom.pl/
http://www.tssokol.pl/
http://www.kolejarz-stroze.yoyo.pl/ (nieoficjalna)
http://www.concordia.om.pl/
http://www.okocimski.com/
http://www.hetman.zamosc.pl/nowa/index.php
http://www.jeziorak-ilawa.pl/
http://www.nida.pinczow.com/
http://stal.e-kk.pl/
http://lks.lomza.pl/

Co mi się nie podoba:
- TOP (górna grafika) - na pierwszym planie piłkarze,OK ale w tle widzimy jakiś rower, emerytów o kulach i bogu ducha winnych ludzi. A wystarczyło wyciąć piłkarzy i wstawić jakiś gradient...
- Ogólnie mało przejrzysta (menu nieporęczne)
- Co to ma być: Sandecja, Reszta świata ??
- Co chwilę takie "zonki"

- brakuje możliwości dodawania komentarzy do artykułów. Niech to będzie nawet system moderowanych komentarzy ale musić. Strona ma służyć przecieć kibicom...
- brakuje informacji o wszystkich sekcjach piłkarzy (poczynając od trampkarzy, na seniorach kończąc)
- strona oparta o darmowy CMS Joomla! 1.5. Co prawda licencja Open Source Content Management pozwala na zastosowanie tego skryptu do celów komercyjnych, jednak kompletnie on się nie nadaja do prowadzenie strony o charakterze pilkarskim. Jak już podjęto decyzję o zastosowaniu gotowego rozwiązania to w internecie przecież jest naprawdę kilka fajnych gotowych CMSów napisanych na potrzeby piłki nożnej...

- Odnośnie bezpośredniej transmsji internetowej. Jestem zdecydowanie przeciw. Jak sami twórcy chwalili się że transmisję oglądało 300 widzów (na tyle pozwolił im pewnie hosting: http://www.hosting360.pl/streaming/dedicated - 1500zł/mies) Niby wszystko fajnie pięknie, osoby zza granicy mogą obejrzeć mecz na żywo. Zastanawiam się tylko co będzie gdy będzie padał deszcz, będzie zimno itp. Te 300 osób zamiast przyjść na stadion i wydać po 10-12zł na bilet, będzie wolało siedzieć przed monitorem (i nie piszcie mi że to nieprawda-znam sądecką mentalność nie od wczoraj). A to już będzie wymierna strata finansowa dla klubu w postaci ok 7500zł/mies. Zdecydowanie popieram inicjatywę podjętą przez TV-NS.pl Krótki pomeczowy reportaż zdecydowanie wystarczy. (choćby nawet miało się to wiązać z SMSem za 2zł ;)

- Na pierwszy rzut oka wygląda to tak jakby za pracę nad stroną zabrał się ktoś niemający pojęcia o piłce nożnej (o Sandecji już nie wspominam bo błędy świadczą o nieznajomości nawet nazwisk a człowieka filmującego, na stadionie widziałem pierwszy raz w życiu).
- miałem jeszcze kilka uwag ale wyleciało....
- Podsumowując. Rozmawiając kilka miesięcy temu z wiceprezesem Kadłuczką zapewniano mnie że nowa strona będzie w pełni profesjonalnym rozwiązaniem. No cóż, wyszło jak wyszło. Szkoda tylko że wszędzie wokół mówi się jak to ten profesjonalizm jest stopniowo wprowadzany do klubu... Byłem bardzo ciekaw dzisiejszej premiery, niestety rozczarowałem się.

sun decia - Pon Kwi 27, 2009 18:49

no no... autorytet. Po pierwsze gratuluje zdolności matematycznych. żeby 300 x 12 dało 7 500...około :D jeśli chodzi o transmisje to napisz do pzpn, że tracą na relacjach bo ludzie wolą przed TV oglądać :) nie znasz tematu.

No i widać że sandecja.pl spełnia wszystkie Twoje założenia: strefa dla kibica pusta, wyniki - pusto.... nic nie stoi na przeszkodzie żeby nieoficjalna strona starała się być wizytówką klubu, jak widać nie jest. Nawet nie jest uaktualniona.

A jeśli chodzi o "resztę świata" wygooglaj sobie, zrozumiesz.

Prawda jest taka że oficjalna stronka dopiero startuje i wiele się na pewno zmieni, czas pokaże. A kibice mogliby wspierać działania władz zamiast krytykować byle krytykować. Konkuruj zdrowo z oficjalną stroną, pokaż jak powinna wyglądać, niech stronka kibica świadczy a nie jadowite wypowiedzi na forum.

A słówko do banera górnego: strona ma być dla kibiców ale wyciąć kibiców bo psują fotkę:)

radziufan - Pon Kwi 27, 2009 18:56

sun decia napisał/a:
no no... autorytet. Po pierwsze gratuluje zdolności matematycznych. żeby 300 x 12 dało 7 500...około :.

300 X 12 = 3600
ale 3600 X 2 mecze w miesiacu to już ok 7500

i kto tu jest jadowity?

internacionale - Pon Kwi 27, 2009 19:01

sun decia napisał/a:
...Po pierwsze gratuluje zdolności matematycznych. żeby 300 x 12 dało 7 500...około :D jeśli chodzi o transmisje to napisz do pzpn, że tracą na relacjach bo ludzie wolą przed TV oglądać :) nie znasz tematu.

Zakładając że 300 osób zakupi bilet za 10zł a mecz jest dwa razy w miesiącu to na samych biletach klub straci 6000zł, doliczając koszt hostingu = 7500zł
Na całym świecie kluby SPRZEDAJĄ prawa do transmisji meczów ! a nie dokładają !

Odnośnie mojej witryny. Jest to witryna PRYWATNA, poświęcona piłce nożnej, Sandecji oraz kibicom, budowana od podstaw od ok 1,5miesiąca przez dwie osoby (z CMSem włącznie). Działy nie są jeszcze uzupełnione ponieważ wspomniany CMS nie działa jeszcze jak należy. W przeciwieństwie do strony PRYWATNEJ, prowadzenie Witryny Oficjalnej wiąże się niestety odpowiedzialnością (ja mogę sobie na Swojej stronie wrzucić choćby nawet gołą babę). Jak widać ludziom się podoba (150 000 wejść/miesiąc)

Jeszcze odnośnie kpienia i szydzenia. Zgłosiłem konstruktywne uwagi.

sun decia - Pon Kwi 27, 2009 19:17

no tak, pisaliśmy o jednym meczu ale nawet niech będzie 10 meczy, to nie tylko kibice Sandecji oglądają, ale też drugiej drużyny. Te 300 osób to głównie spoza Sącza może być.
Nie wiesz czy drużyna płaci za transmisję, przyznaj że nie znasz ustaleń ani nic nt. Więc po co od razu krytykować i przedstawiać fakty inaczej niż mają miejsce?
To dopiero testy transmisji, a myślę ze prawdziwy kibic nie będzie wolał siedzieć przed monitorkiem niż iść na stadion. Odbiór jest inny. Wiadomo.
Kibice Sandecji spoza Sącza cieszą się transmisją (np z zagranicy) a innym przeszkadza. Ale cóż, zawsze będzie ktoś narzekał.
Uwagi które zgłosiłeś nie dotyczyły tego że ktoś nieodpowiedzialne treści zawarł na oficjalnej stronie, tylko że wszystko ci się nie podoba. Prawie wszystko.

Ale luz, od tego jest wolność żeby opinie wyrażać, szkoda tylko że każdą innowacje tak łatwo za przeproszeniem "zjechać". Dajmy stronce czas.

Pozdrowienia dla SANDECZAN :)

edit by radziufan:
popoprawiłem Ci kolego duże literki w słowach ktrórym szacunek się należy np Sandecja i Sącz

wobec tego zrobiliśmy to w tej samej chwili. pozdro

internacionale - Pon Kwi 27, 2009 19:37

Ja tam nikogo nie skreślam i rozumiem że strona dopiero startuje. Byłbym niezmiernie zadowolony aby wyglądała bardziej profesjonalnie. Niestety na dzień dzisiejszy nie rokuje to najlepiej. Wiesz kiedyś powstała wizualizacja strony kibiców sandecja.pl. Naprawdę pieknie to wyglądało na ekranie (jedyne czego zabrakło to kasy aby projekt wszedł w życie). W tym miejscu boję się tylko tego że klub marnuje pieniądze opłacając tego typu projekty (domyślam sie że za darmo tego nie Tworzycie). Nie wiem czy Pamiętasz ale na spotkaniu u Pana Kadłuczki w styczniu lub w lutym poprosiłem Cię o przedstawienie portfolio Waszej firmy (nie przez przypadek).

Odnośnie wizualizacji to wyglądało to tak i na podobnym poziomie spodziewałem się Strony Oficjalnej:

sun decia - Pon Kwi 27, 2009 19:52

super stronka, to prawda :) ale sam widzisz: problem to kasa.

Oficjalnej stronki nie tworzę ani nic z tych spraw. Znam jedynie trochę temat, od "kuchni" i nikt tu klubu na kasę nie roluje :) pełna współpraca.

Cóż, prawda że wszystko raczkuje ale ona się rozkręci, fajnie że na razie jest miejsce gdzie można śledzić co się dzieje i władze mogą zamieszczać informacje. Mnie się podoba idea.

A resztę czas pokaże.

Widzę że bierzesz mnie za twórcę stronki - nie jestem nim i nie znam Ciebie ani Pana Kadłuczki. Pozdrówko.

Bianconeri - Pon Kwi 27, 2009 20:27

No własnie w tym jest cały problem w tej chwili - storna zawiera "dziwne" informacje, sporo błedów (za¶ówno merytorycznych jak i technicznych) itp więc po co wogóle ją było teraz wrzucać?
Tylko odstraszy potencjalnych użytkowników.
Lepiej było zrobić ją od poczatku do końca i dopiać na ostatni guzik i dopiero pokazać wszystkim.

No ale cóż, klamka zapadła.

x_cite - Pon Kwi 27, 2009 21:30

hmmmm.....widze, że zaczyna się...kampania wyborcza i chyba ktoś sobie chce jakieś punkty ugrać na Sandecji....drużyna stała się medialna i atrakcyjna marketingowo, więc trzeba to przecież wykorzystać! ot takie moje spostrzeżenie - to było raczej do przewidzenia...czekałem tylko kiedy to nastąpi...
krzysiek186 - Pon Kwi 27, 2009 21:44

Wg mnie baner za duży, przez co staje się zbyt dużym punktem uwagi, a dalsza treść nie. Poza tym, lepiej by wyglądało zdjęcie z kibicami Sandecji, flagi, oprawa, na biletach takie dają, a ci widzowie, rower, laska dziadka i siwe włosy babci na pewno nie są medialne.

Blok sponsorski jak i ten z piłkarzem nie wyglądają dobrze koło siebie, jakiś taki nie standardowy porządek.

Jak strona zostanie upiększona, to na pewno będzie się mówić o niej w superlatywach.

Kilinskiego 47 - Pon Kwi 27, 2009 22:01

x_cite napisał/a:
hmmmm.....widze, że zaczyna się...kampania wyborcza i chyba ktoś sobie chce jakieś punkty ugrać na Sandecji....drużyna stała się medialna i atrakcyjna marketingowo, więc trzeba to przecież wykorzystać! ot takie moje spostrzeżenie - to było raczej do przewidzenia...czekałem tylko kiedy to nastąpi...

Ty bym się akurat z Tobą nie zgodził, bo akurat komu jak komu, ale Nowakowi raczej nie można zarzucić, że w sprawie Sandecji działa na pokaz. Według mnie, gdyby kto inny zasiadał w obecnym okresie na fotelu prezydenta, to Sandecja nie była w tym miejscu, w którym teraz jest - prawdopodobnie nie byłoby nas teraz nawet w tej II lidze...
To jest naprawdę jedyny z sądeckich polityków, któremu zależy na tym klubie.

Co do strony oficjalnej- super pomysł z relacjami meczów live na internecie, ale z jednym ALE. Według mnie dostęp do tej relacji powinien być płatny - powiedzmy mecze u siebie 5 złotych, wyjazdowe - 1 złoty. Wysyłamy sms-ka i ogladamy. W innym wypadku rzeczywiście wielu "niedzielnych kibiców" może wybrać internet zamiast zasilić klubową kasę.

Masahiko - Pon Kwi 27, 2009 22:29

Najważniejsze to jest to, że strona powstała. Bo klub piłkarski powinien mieć oficjalną stronę, niezależnie jaka by ona nie była.

Krytyka jest bardzo ważna, ale mam wrażenie że trochę przesadzona. Taka na wyrost. Nie wiem jak Wy, ale ja nie zwróciłem uwagi na tych kibiców na zdjęciu. Po drugie są pewne plusy, choćby wspomniane zdjęcia zawodników, bo dzięki temu będę mógł później piłkarzy rozpoznać, czy to na boisku (chociaż już jest z tym lepiej, bo wiem na jakich pozycjach występują to i łatwo ich zidentyfikować). Obie strony, oficjalna i nieoficjalna, są niedopracowane i potrzeba jeszcze trochę czasu, aby wszystko było super.

Co do połączenia stron to pomysł chyba nie trafiony. Dzięki "oficjalnej" zarząd będzie mógł "kontaktować się" z kibicami, a Ci z kolei na swojej stronie będą mogli zamieszczać własne przemyślenia.

Pozdrawiam :)

sun decia - Pon Kwi 27, 2009 22:37

Kilinskiego 47 napisał/a:
.

Co do strony oficjalnej- super pomysł z relacjami meczów live na internecie, ale z jednym ALE. Według mnie dostęp do tej relacji powinien być płatny - powiedzmy mecze u siebie 5 złotych, wyjazdowe - 1 złoty. Wysyłamy sms-ka i ogladamy. W innym wypadku rzeczywiście wielu "niedzielnych kibiców" może wybrać internet zamiast zasilić klubową kasę.

prawda, tylko transmisja była na razie testowa jedynie, co dalej zobaczymy, byle za drogo nie było :)

KrzysieKKS - Wto Kwi 28, 2009 00:01

Najbardziej to mnie wku**ia ten "herb" tak jakbyśmy własnego nie mieli... wiem, wiem taka była "wola" walnego... żal.
Stronka ogólnie przeciętna co mnie nie martwi bo będę ją oglądać "raz na ruski rok".
Plus za pomysł( to już trzecia stronka idziemy na lidera... ) minus za wykonanie(zobaczymy jak będzie dalej).

ERNESTO - Wto Kwi 28, 2009 18:35

Mi sie tam strona nawet podoba, na minus wspomniany brak komentarzy (koniecznie moderowanych !) no i herb ... ale taki zostal wybrany i rozumiem, ze strona oficjalna, wiec oficjalny herb :-/

Odnosnie relacji live. Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia, dla mnie np. to rewelacyjna sprawa i bylbym gotow zaplacic za mozliwosc ogladania live przez neta meczow Sandecji. Opcja "platna" sadze bylaby o tyle dobrym rozwiazaniem, ze sporo ludzi wolaloby jednak isc na mecz, niz placic i ogladac zza monitora, a ci co naprawde meczu ogladnac nie moga dolozyliby pare zlotych do klubowej kasy - lub chocby pokryli w ten sposob koszty hostingu.

Jestem w trakcie przegladania, uwazam, ze zapowiada sie ciekawie, choc wyglada nieco amatorsko i mam nadzieje, ze klub dolozy wszelkich staran, by aktualizowana byla na biezaco

Pozdrawiam
Edit: Szkoda, ze osoby odpowiedzialne za mkssandecja.pl nie moga sobie zadac trudu i wrzucic info o wyjezdzie do Otwocka, skoro juz napisali o tym, ze odbywa sie taki mecz.

sun decia - Wto Kwi 28, 2009 22:14

ERNESTO napisał/a:
Szkoda, ze osoby odpowiedzialne za mkssandecja.pl nie moga sobie zadac trudu i wrzucic info o wyjezdzie do Otwocka, skoro juz napisali o tym, ze odbywa sie taki mecz.

Dobry pomysł, to może trzeba by było napisać maila do mks z informacją? może warto podrzucać takie newsy i juz?

[ Dodano: Wto 28 Kwi, 2009 ]
Nie wiem czy Pamiętasz ale na spotkaniu u Pana Kadłuczki w styczniu lub w lutym poprosiłem Cię o przedstawienie portfolio Waszej firmy (nie przez przypadek).

odnośnie Twojej wypowiedzi jeszcze: Jesteś z zarządu klubu czy coś?

A żeby nie było wątpliwości to jestem kobietą, nową "kibicką" :) i nie nie tworze stronki

ERNESTO - Wto Kwi 28, 2009 22:28

"Projektantem stadionu był arch. Wojciech Sczygieł, koszt budowy to 6 mln zł w tym połowę stanowiła wartość czynu społecznego. Pierwszą ofiarodawczynią datku pieniężnego - 500 zł - była Zofia Kimner. Stadion nosi imię Ojca Władysława Augustynka"

sun decia - rozumiem, ze masz chocby drobny wplyw na ta strone, wiec moim zdaniem ostatnie sformulowanie wprowadza w blad. Albo "Stadion obecnie nosi ...", albo stadion zostal nazwany (bodajze, prosze mnie poprawic jesli sie myle) im. XXV lecia PRL i przemianowany na Ojca Augustynka (byla jakas nazwa pomiedzy ?) ... czy cos w ten desen

Pzdr
P.S. Jestem w trakcie szukania kolejnych drobnych bledow ;)
P.P.S. Wypadaloby chyba podac przy historii zrodlo, bo to chyba wycinki z ksiazki Daniela Weimera wydanej 90lecie Sandecji

sun decia - Wto Kwi 28, 2009 22:33

ERNESTO napisał/a:
"

sun decia - rozumiem, ze masz chocby drobny wplyw na ta strone,

nie mam wpływu (stety / niestety :)), kolega cytowany wyżej tylko tak pomyślał, co sprostowałam

ERNESTO - Wto Kwi 28, 2009 22:45

Nie bardzo jestem w stanie zrozumiec pomysl zakladki Mecze/Reszta Swiata ... bedziemy sie stamtad dowiadywac, ze Man Utd przegral z Luton, a Atletico Madryt z Getafe ? ;)

O ile pomysl z "czy wiesz, ze ..." i "foto hit" jest fajny, o tyle drazniacy, ze na kazdej podstronie wciaz widzimy jedna i ta sama informacje. Jezeli to sie bedzie zmienialo z kazdym odswiezeniem strony, to moze zostac ... jesli nie, to bedzie tylko i wylacznie irytowalo czytelnika. Wydaje mi sie jednak, ze rozsadnym byloby pozostawienie tego tylko i wylacznie na stronie glownej (najlepiej z kilkoma roznymi tekstami/zdjeciami).

Foto ... troszke malo, chyba, ze to dopiero raczkuje i wraz z nowymi spotkaniami bedzie wiecej. No i na przykladzie galerii z meczu Sandecja-Kolejarz: chyba lepiej byloby wrzucic fotke chocby trybun robiacych "lokomotywe", niz w polowie rozneglizowanego mlynowego ;)

sun decia - Wto Kwi 28, 2009 23:11

jej... widzę że stronka na części pierwsze na forum została rozebrana i dokładnie oceniona :) ja jej tak nie analizuje, dlatego nie zwracam uwagi na te sprawy o których napisałeś. Ciężko mi zatem cokolwiek powiedzieć bo jakoś się tym nie przejmuje.
Fajnie ze jest oficjalna stronka z oficjalnymi informacjami.

Ja bym im tylko stroje zmieniła na weselsze :D

DNL - Pią Maj 01, 2009 20:56

Poprawili top. Gdyby jeszcze cos z ta prawa strona zrobili, za duzo tego tam wg mnie. Pilkarz meczu moglby byc podawany w newsie dotyczacym meczu, taka ifnormacja widniejaca pozniej przez tydzien, a i w przerwie rozgrywek dluzej, jest zbedna.

Dzieki temu nie byloby to tak rozciagniete i prezentowaloby sie lepiej.

Dodali tez dzial audio - video. Jednak z tego co widze po IE nie dziala. Osobisci uzywam FF ale sprawdzilem sobie.

Cytat:
W dziale będą regularnie ukazywać się wywiady, komentarze, prezentacje.

Fajnie, pasowaloby jednak wyeliminowac takie szumy.

Sklad mial byc podany dzisiaj - nie ma.

krzysiek186 - Pią Maj 01, 2009 21:14

No i teraz już lepiej to wygląda :) Jeszcze ten blok z piłkarzem meczu powinien być w innym miejscu.

DNL napisał/a:

Dodali tez dzial audio - video. Jednak z tego co widze po IE nie dziala. Osobisci uzywam FF ale sprawdzilem sobie.

Pod IE8 działa tak samo jak pod FF, może jeszcze ktoś sprawdzi pod Operą ? ;)

DNL - Sob Maj 02, 2009 11:32

W dzisiejszej GK jest artykul o oficjalnej stronie klubu i o planach z nia zwiazanych.
Poki co klub nie zaplacil ani zlotowki za strone, a w przyszlosci bedzie ona utrzymywana na umowach barterowych z reklamodawcami. Maja wspolpracowac takze z MOSiR-em i nowosadeckim OZPN.

Jest tez fragment o sandecja.pl

Cytat:
Byl pomysl, by oficjalna strona klubu uczynic juz istniejacy portal kibicowski, ktory rowniez ostatnio przybral profesjonalne oblicze. Do porozumienia wlasciciela domeny z klubem nie doszlo.
- To byly dla nas po prostu za duze pieniadze, ktorych na dzien dzisiejszy nie moglismy wylozyc - wyjasnia Kazimierz Kadluczka.

Bianconeri - Nie Maj 03, 2009 09:53

HAHHAHAAHAHAHHA za duże pieniądze buhaahahahahahahahahahaha padłem :D
Nie dośc że głupi i nie mający pojęcia o czym mówią to na dodatek bezczelni ....

sns1910 - Nie Maj 03, 2009 11:33

Też uważam że oficjalna strona jest tragiczna i nie chce mi się wierzyć że jest robiona przez profesjonalistę, bo jej layout jest fatalny - w ogóle bez przemyślenia funkcjonalności strony...już nie mówiąc o samej treści, widać że ktoś kto to robi nie ma pojęcia o piłce...no ale co tam, ważne że Sandecja ma przynajmniej jedną reprezentatywną stronę www jaką jest "sandecja.pl".
krochmal - Nie Maj 03, 2009 18:31

A mnie ta strona razi jedną sprawą. Każdy taki serwis jest aktualizowany na bieżąco...A tu co...dalej zapowiedź meczu ze Startem, dalej piszą o składzie,który ma się pojawić wkrótce...czyli w piątek... Chciałem tylko przypomnieć, że mamy niedzielę wieczór i ponad już 24 godziny po zakończeniu meczu. Dla mnie również ta strona jest bardzo mało funkcjonalna dla zwykłego użytkownika internetu. Aby coś znaleźć trzeba się ostro naszukać...A takie serwisy - powinny być intuicyjne - i w większości takie są.
Masahiko - Nie Maj 03, 2009 19:21

Krochmal 100% poparcia :)
krochmal - Nie Maj 03, 2009 19:31

W tym momencie uważam, że powinny już być zdjęcia, wypowiedzi zawodników itd...no a nie zapowiedź meczu...
sun decia - Pon Maj 04, 2009 09:48

wielu z was podkreśla że szuka błędów na stronie. Nie dziwię się zatem że tylko o błędach WASZYM ZDANIEM piszecie. Szkoda że tak do sprawy podchodzicie, boli że klub ma stronę oficjalną a nie kibiców? Skoro nie zapłacili za nią ani złotówki to co Was tak boli??? To że nie chcieli za Waszą płacić? Wszystkiego się czepiacie, to już jest żenujące.

Pozdrawiam

krochmal - Pon Maj 04, 2009 10:00

sun decia napisał/a:
wielu z was podkreśla że szuka błędów na stronie. Nie dziwię się zatem że tylko o błędach WASZYM ZDANIEM piszecie. Szkoda że tak do sprawy podchodzicie, boli że klub ma stronę oficjalną a nie kibiców? Skoro nie zapłacili za nią ani złotówki to co Was tak boli??? To że nie chcieli za Waszą płacić? Wszystkiego się czepiacie, to już jest żenujące.

Pozdrawiam

Droga sun decio !!

Żenujące wg mnie jest to, że ktoś na siłę chce odwalić fuszerkę. Wystarczy popatrzeć na inne oficjalne serwisy klubów 2 ligowych bo już o 1 lidze czy Ekstraklasie nie mówię. Ale pierwsze z brzegu: KSZO-pełen profesjonalizm, Okocimski, Jeziorak, Olsztyn, Wigry to tylko pierwsze z brzegu. Pewnie, że są kluby, które stron nie mają i ok. I to rozumiem - ale po co robić fuszerkę. Mamy poniedziałek 4 maja a na stronie głównej możemy przeczytać, że 2 maja czas na Start:/ oraz, że jesteśmy zapraszani do zaglądania do serwisu ponieważ będzie podany w sobotę przed meczem...
Uważam, że jeżeli nawet klub nie zapłacił za nią nic to absolutnie nie powinien sobie pozwolić na taką fuszerkę jaka ma miejsce teraz. To iż coś jest darmowe nie oznacza, że powinno się to brać nie patrząc co to.

I na koniec - uwierz mi, że jeżeli byłby choć 1 pozytyw to byłbym pierwszym, który by o tym napisał.
A tak - cóż pozostaje mieć nadzieję, że wcześniej niż sobotę pojawi się coś o Nidzie....

internacionale - Pon Maj 04, 2009 10:23

sun decia napisał/a:

Pozdrawiam

Nic nikogo nie boli. Może jedynie trochę żal że taki klub jak Sandecja nie ma Oficjalnej strony z pradwdziwego zdarzenia. (a na taką z pewnością zasługuje)

Jeszcze raz rozwieje wszelkie wątpliwości odnośnie "płatności":
Na początku roku spotkałem się z wiceprezesem Kadłuczką. Zaproponowałem układ: Udostępniam domenę sandecja.pl na potrzeby witryny oficjalnej.Ale....
- Byłbym nadal odpowiedzialny za jej prowadzenie, aktualizacje itp.

Zaproponowałem także profesjonalne relacje live z każdego meczu (także wyjazdowych), profesjonalne fotorelacje z każdego meczu (także wyjazdowych).
Oczywiście prowadzenie takiej strony wiąże się z kosztami dlatego też zaproponowałem stałą miesięczną opłatę dzięki której miałbym środki na:
- opłacenie wycieczek po całej polsce za drużyną dla siebie i fotografa
- opłacenie hostingu (w tej chwili sandecja.pl wisi na serwerze współdzielonym)

Negocjacje "urwały" się w momencie kiedy Pan Kadłuczka przyznał że niestety klubu nie stać na taki układ.
Nawet zaproponowałem że zrzeknę się wszystkich pieniędzy z ewentualnych reklam.
Niestety.... nie dogadaliśmy się. Gwoździem do trumny całych negocjacji była propozycja abym poprostu dał klubowi domenę sandecja.pl (oczywiście za darmo) i najlepiej zniknął i z "pola widzenia"....
Kwota od której rozpocząłem negocjacje to 1400zł/mies. (oczywiście faktura vat). Prognozowałem że mogłoby się zakończyć na kwocie 1000zł. Jeśli nawet podpisalibyśmy taką umowę, od tych pieniędzy zapłaciłbym podatek to zostałoby 800zł miesięcznie dla dwóch osób aby jeździć, fotografować, pisać, i pracować nad witryną. Czy ja chciałem kogoś okraść ? Czy chciałem wyłudzić od klubu jakieś pieniądze ?

Dodam jeszcze że na mojej głowie byłoby też zapewnienie serwera koszt takiej usługi na dzień dzisiejszy to 349zł netto miesięcznie ( http://www.easyisp.pl/ser...9d57bd8f1801f59 )

Pewnie w polsce udałoby sie taniej wykupić taką usługę ale ok 200-250zł/mies trzeba liczyć...

sun decia - Pon Maj 04, 2009 10:44

nie wiem o czym ty kolego mówisz, ja od soboty na stronie widzę wynik meczu. Może zajrzyj na stronę? Moim zdaniem stronka jest w porządku, niektórym może się nie podobać, rzecz gustu. Ma być prosta i aktualna - jest. Jeśli nagle jesteście takimi specami od stron to czemu jako oddani kibice nie zrobiliście jej za darmo? Dużo lepszej i profesjonalnej.

Reasumując wszystkie Wasze wypowiedzi na forum wyłania się taki obraz: człowiek który nie ma bladego pojęcia o piłce, amator, tworzy za darmo stronę, aktualizuje ją, wdraża nowe pomysły. Podczas gdy kibice mają nieaktualną stronkę i chcieli za nią kasę od klubu. A gdy się pojawia oficjalna strona zapamiętale poświęcają cenny czas na szukanie literówek, analizują fotki i krytykują wszystko co się da. Zazdrość? Ambicja?
Ocenę pozostawiam innym.

Co dziwne wiele działów sandecja.pl udało się zaktualizować w ciągu kilku dni jak widzę, było pusto - powstała oficjalna strona - pojawiły się wpisy. Choć serwer wymięka i nie może odnaleźć adresu.
Strony klubów które podałeś mnie się w ogóle nie podobają, zasypane treścią i nieczytelne. Masz taki ani inny gust - spoko.
I cóż, strona mkssandecja.pl nie posiada ani jednego pozytywu. Na tym forum nie będzie posiadać, ale na szczęście mało kogo to obchodzi. Tak czy siak życzę powodzenia w zajadłym wyszukiwaniu "błędów" i krytykowania. Zawsze to kreatywne działanie :)

[ Dodano: Pon 04 Maj, 2009 ]

Czy ja chciałem kogoś okraść ? Czy chciałem wyłudzić od klubu jakieś pieniądze ?

A czy ktoś mówi że chciałeś okraść??? Klub może podejmować decyzje jakie uzna za słuszne, widać nie chciał przystać na taki układ i miał do tego prawo. Wybrał inną opcję (zupełnie bezpłatną) i ta zasługuje na totalne objechanie na forum. Przykre.

internacionale - Pon Maj 04, 2009 11:04

sun decia napisał/a:
...Wybrał inną opcję (zupełnie bezpłatną) i ta zasługuje na totalne objechanie na forum. Przykre...

Nie zawsze opcja "bezpłatna" okazuje się opcją najlepszą. Zauważ że na fajnej, profesjonalnej oficjalnej stronie możnaby zarobić (jestem pewny że jakiś sponsor by się znalazł). Inna kwestia to prestiż. Za chwilę Sandecja awansuje do I ligi a klubem, piłkarzami itp. zaczną interesować się ludzie z całej Polski.

Zauważ także, że w dzisiejszym świecie nie da się mieć wszystkiego za darmo. Po prostu się nie da. Jestem tylko bardzo ciekaw czy twórca strony będzie znikał co drugi weekend z domu, na własny koszt jeździł po Polsce, utrzymywał stronę, prowadził relację live, robił zdjęcia...
Od 2004 roku tak właśnie robiłem i to ja dbałem o wizerunek Sandecji w internecie.

sun decia - Pon Maj 04, 2009 11:13

Większość klubów ma strony kibiców, to normalne, to chyba nic szczególnego, nie? Jeżdżą na mecze na własny koszt itd itp potem wrzucają na stronkę informacje, ale to tylko strony kibiców, na których mogą zamieszczać co im się podoba i finansować jak zechcą swoje działania.
Ale mają też kluby oficjalne strony, na których zarząd zamieszcza co mu się podoba i finansuje to jak się mu podoba. Obie działają oddzielnie, nikt nikomu nie dyktuje co ma być na stronie a co nie... Bo nie ma do tego prawa. Tak to już jest w Polsce :)

Miłego dnia życzę.

krochmal - Pon Maj 04, 2009 11:23

sun decia napisał/a:
nie wiem o czym ty kolego mówisz, ja od soboty na stronie widzę wynik meczu. Może zajrzyj na stronę? Moim zdaniem stronka jest w porządku, niektórym może się nie podobać, rzecz gustu. Ma być prosta i aktualna - jest. Jeśli nagle jesteście takimi specami od stron to czemu jako oddani kibice nie zrobiliście jej za darmo? Dużo lepszej i profesjonalnej.

Wynik jest ok - ale po co w dalszym ciągu jest tam zapowiedź ?? gdzie zdjęcia, gdzie wywiady i wypowiedzi zawodników....Zgadzam się ma być prosta i aktualna ale w moim odczuciu ani taka ani taka nie jest. A specem nie jestem dlatego się za to nie biorę - po prostu nie odwalam fuszerki jak się na czymś nie znam tylko po to, żeby coś było.

SilverCommander - Pon Maj 04, 2009 11:24

Mnie też to bardzo dziwi mecz był w sobotę do dzisiaj nie ma żadnych wypowiedzi trenerów, zawodników, zdjęć (to że jest robiona za darmo nie usprawiedliwia aż takiego opóźnienia w w dodawaniu tego typu newsów)... ostatnio byłem na stronie oficjalnej KSZO i tam chyba już po godzinie były wypowiedzi i komentarze trenera, zawodników zresztą stronę mają bardzo profesjonalną. Co do naszej "oficjalnej" strony Sandecji to jak na razie wygląda ona strasznie "topornie" i rzeczywiście trochę nie przystoi klubowi który będzie obchodził 100 lecie istnienia. Pozdr. ;]
sun decia - Pon Maj 04, 2009 11:38

ta dyskusja jest zupełnie bez sensu! na na stronce przed meczem podany był skład, w newsie ostatnim jest jasno napisane: "Z niecierpliwością czekamy na komentarz Roberta Moskala, który będzie można zobaczyć oraz wysłuchać na naszych stronach."

Czepiacie się że nie ma stronie info choć jest poniedziałek już, a ja widzę że zostały one dodane w sobotę już... Szkoda czasu.

Miłego dzionka i sukcesów Sandecji!

krochmal - Pon Maj 04, 2009 11:45

sun decia napisał/a:
ta dyskusja jest zupełnie bez sensu! na na stronce przed meczem podany był skład, w newsie ostatnim jest jasno napisane: "Z niecierpliwością czekamy na komentarz Roberta Moskala, który będzie można zobaczyć oraz wysłuchać na naszych stronach."

Czepiacie się że nie ma stronie info choć jest poniedziałek już, a ja widzę że zostały one dodane w sobotę już... Szkoda czasu.

Miłego dzionka i sukcesów Sandecji!

To proszę wskazać mi informacje dotyczące meczu z OKS Otwock takie jak:
Składy w meczu, wypowiedzi zawodników, wypowiedzi trenerów, relację ze spotkania, choć 1 zdjęcie. No bo skoro to oficjalna strona to takie rzeczy to minimum jakie powinno być. (oficjalne witryny np. KSZO,Wigry)
A albo jestem ciemny, albo ślepy albo ta strona jest tak ekstra funkcjonalna, że nie mogę tego znaleźć. Aha - no i ciekawe jak długo piłkarzem meczu będzie z podpisem Sandecja-Jeziorak Piotr Bania.
Naprawdę wydaje mi się, że nikt tej krytyki nie stawia bezpodstawnie - wszyscy myślę chcieliby aby TAKI KLUB jak SANDECJA miały profesjonalny oficjalny serwis a temu wiele brakuje do tego stanu...

DNL - Pon Maj 04, 2009 11:58

Nie wierze, ze nie masz zadnego zwiazku z ta strona. Pojawilas sie w dniu jej premiery i wypowiadasz sie tylko na jej temat, skad to nagle zainteresowanie?

Sklad byl podany w sobote? Nie moglem go znalezc, mimo ze zapowiadali iz bedzie znany juz w piatek. Wskaz mi prosze miejsce gdzie jest podany sklad. Ponoc faktycznie ktos podal, ale zostal usuniety. Dobrze ze na forum wkleili bo bysmy zapewne go nie znali.

Miala byc w przerwie meczu dodana relacja audio z komentarzem trenera, do dzis nie ma.
Ba, zniknal wczesniejszy wywiad.

Strona jest aktualna? Wspomniana juz zapowiedz meczu ze Startem, OBSZERNA relacja z rozegranego meczu. Fakt, prosta to ona jest, ale czy czytelna/funkcjonalna? Nie sadze.

I nikt tutaj nie krytukuje sobie ot tak. Dla sportu. Zauwaz, ze jest to konstruktywna krytyka, mowimy co nam sie nie podoba i co powinno zostac wg nas zmienione/poprawione. To strona chyba dla kibicow, prawda?

Pewnie dzisiaj uzupelnia, skleja kilka artykulow z gazet i bedzie. Takie rzeczy powinny byc dodane zaraz po meczu.

radziufan - Pon Maj 04, 2009 12:07

tak jam Milosz napisal, strona oficjalna to zobowiązanie do stałego wysokiego poziomu a na sandecja.pl moga byc chocby gołe baby bo to strona prywatna.

póki co jednak to mkssandecja.pl obiektywnie patrząc na miano strony oficjalnej nie zasługuje i wcale nie twierdze ze sandecja.pl jest idealna - bo nie jest

powtórze wiec jeszcze raz strona oficjalna jest oficjalna wizytówką klubu - poki co bardzo marna wizytówką

sun decia - Pon Maj 04, 2009 12:41

http://www.mkssandecja.pl...&id=5&Itemid=54

Co do wywiadów itd jest napisane jasno co zacytowałam.
Co do moich związków ze stroną, pracuje w branży i wiedziałam ze miała być oficjalna w końcu robiona. Zainteresowała mnie jak będzie wyglądać, do tej pory na stronkę sandecja.pl czasem zaglądałam, ale szczerze powiem, że nie było tu wiele info. Forum owszem, aktualne informacje, normalne. Ale klub potrzebuje oficjalnej strony nie forum kibica. Powstała stronka i się jej przyglądam a włączyłam się do krytyki żeby choć jeden głos na tak był. Myślałam że ktokolwiek chwyci pozytywny ton i da szansę stronce, ale widać co by się na niej nie ukazało będzie złe technicznie, merytorycznie i wszelako. Jak widzę komentarze: "jestem w trakcie wyszukiwania błędów na stronie" to ręce mi opadają. Do tego podajecie za wzór strony które są naprawdę beznadziejne, więc o czym tu gadać?

Życzmy sobie samych idealnych stron i wyników, pozostawiam Panów z owym życzeniem.

[ Dodano: Pon 04 Maj, 2009 ]
DNL napisał/a:

I nikt tutaj nie krytukuje sobie ot tak. Dla sportu. Zauwaz, ze jest to konstruktywna krytyka, mowimy co nam sie nie podoba i co powinno zostac wg nas zmienione/poprawione. To strona chyba dla kibicow, prawda?

"konstruktywna" :) dobre. Stronka może być m.in. dla kibiców, ale nie tylko dla nich. To po pierwsze, druga rzecz to nie wiem czemu rościcie sobie prawo do dyktowania jak stronka ma wyglądać co ma na niej być itd. Jak by Wasze zdanie było tu jedyne i słuszne. To nie nasza (kibiców) działka. Straszne emocje tej stronie towarzyszą. Możemy to ciągnąć bez końca, ale naprawdę nie ma sensu.

Raz jeszcze żegnam kolegów i wszystkiego naj!

krochmal - Pon Maj 04, 2009 12:51

sun decia napisał/a:
http://www.mkssandecja.pl/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=5&Itemid=54

To jest skład przedmeczowy !! :) A nie meczowy :D

sun decia napisał/a:
Co do wywiadów itd jest napisane jasno co zacytowałam.

Tak :D tylko ciekawe czemu te beznadziejne strony :D mają te wywiady kilka godzin po meczu:D

sun decia napisał/a:
To po pierwsze, druga rzecz to nie wiem czemu rościcie sobie prawo do dyktowania jak stronka ma wyglądać co ma na niej być itd. Jak by Wasze zdanie było tu jedyne i słuszne. To nie nasza (kibiców) działka.

Wiesz...zastanawiam się czy Ty sobie żarty robisz teraz czy co ?? Nikt sobie nie rości praw ale piszemy tylko to co normalny kibic chciałby widzieć !! No bo dla kogo ta strona jest ?? dla kibiców czy dla działaczy ?????????!!!!!!

Ale ok - sun decia :) strona mkssandecja.pl jest najlepsza, funkcjonalna, aktualna :D i tego się trzymajmy :)

sun decia - Pon Maj 04, 2009 13:05

krochmal napisał/a:

Wiesz...zastanawiam się czy Ty sobie żarty robisz teraz czy co ?? Nikt sobie nie rości praw ale piszemy tylko to co normalny kibic chciałby widzieć !! No bo dla kogo ta strona jest ?? dla kibiców czy dla działaczy ?????????!!!!!!

Ale ok - sun decia :) strona mkssandecja.pl jest najlepsza, funkcjonalna, aktualna :D i tego się trzymajmy :)

Kto mówi że nie jest dla kibica? Mówię że nie tylko. Kibice nawet powinni przesyłać jakieś info, zrób to, bezpośrednio do twórcy strony, ktoś tak zrobił? czy tylko sobie gadamy na stronce sobie rzucamy hasełka? Brakuje Ci czegoś w treści i zależy ci na wizytówce Sandecji, to co za problem napisać maila.

Krochmal, nie widzisz różnicy w krytyce: od herbu przez zdjęcia na stronce i pomysł transmisji po każdą kropeczkę nie w tym miejscu postawioną, a normalnym: brakuje na stronce info o tym i o tym? Tutaj widać przede wszystkim to pierwsze, a to już przesada. Bo treść jest OK. Nie ma najświeższych zdjęć i wywiadów? Na stronkach, które podałeś sa nawet aktualizacje z początku marca... ale to one są lepsze.
Ale ok - krochmal :) strona mkssandecja.pl jest najgorszą w polskim necie i każda inna strona klubu jest w każdym calu fajniejsza.

Przy tym zostańcie.

DNL - Pon Maj 04, 2009 13:22

sun decia napisał/a:

"konstruktywna" :) dobre.

A nie?
Czy piszemy tylko : ale beznadzieja, e nic tam nie ma itp?
Nie. Ja widze w tym temacie sporo sugestii co i jak nalezaloby zmienic.

sun decia napisał/a:

Ale ok - krochmal :) strona mkssandecja.pl jest najgorszą w polskim necie i każda inna strona klubu jest w każdym calu fajniejsza.

Przy tym zostańcie.

Tego nikt nie powiedzial. A to, ze patrzymy krytyczniejszym okiem to zrozumiale, w koncu to strona ktora ma reprezentowac NASZ klub, stad chcemy by byla jak najlepsza, prawda?

To moze inaczej, co Tobie sie nie podoba w tej stronie? Czy wg Ciebie wszystko jest ok i jest najlepsza w polskim necie i w kazdym calu fajniejsza? ; )

sns1910 - Pon Maj 04, 2009 15:01

Tak powinna wyglądać oficjalna strona jak te poniższe:

http://www.wigry.suwalki.pl
http://o-c.pl/~kszoinfo
http://www.oks1945.pl/

Jeśli ma to wyglądać jak ta nasza to lepiej sobie dać spokój i poczekać na moment w którym będzie stać klub na prowadzenie podobnej do powyższych, lub klub znajdzie osoby które będą w stanie wprowadzać aktualizacje, zrobić prosty, schludny layout (patrz strona OKS, skoro klub nie chce czegoś profesjonalnego podobnego do KSZO czy Wigier). Tyle w temacie, jesteśmy klubem którego tradycje i duma sięgają prawdopodobnie dalej niż zdecydowana większość klubów tej ligi, więc albo porządnie się reklamujemy w internecie, albo w ogóle.

Masahiko - Pon Maj 04, 2009 15:16

Na temat krytyki to się nie będę wypowiadał, bo każdy ma prawo do takowej. Na temat samej stronki również nie będę nic pisał, bo się nie znam na tym, aczkolwiek strona zła nie jest, choć do ideału też jej daleko. Mam jednak wrażenie (mimo tego iż zgodziłem się wcześniej z tym co pisał Krochmal) że trochę za szybka jest ta krytyka. Strona działa bodajże dwa tygodnie, a może mniej. Dajmy jej czas na rozwinięcie. Na Sandecja.pl też nie wszystko od razu było super. Takie tworzenie wszystkiego od postaw trochę trwa. Cieszmy się że powstała w ogóle oficjalna witryna, bo to pomoże w kontakcie zarządu klubu z kibicami :)
Kilinskiego 47 - Pon Maj 04, 2009 17:56

A ja napisze bardzo chętnie i bez owijania w bawełnę co sądzę o tej "oficjalnej" stronie. W pierwszym tygodniu funkcjonowania nie chciałem krytykować, bo wiem, ze na rozruch potrzeba trochę czasu. Ale dziś stwierdzam, że ta strona to totalny DRAMAT i KOMPROMITACJA!

Pomijam już tutaj zupełnie kwestię funkcjonalności i wyglądu - to mnie szczerze mniej interesuje, ale najbardziej zależy mi na aktualnościach i rzetelności prowadzących!

Po meczu z Jeziorakiem było podane, że mecz w internecie oglądało 300 ileś tam osób. Miało być podane co dalej z tym projektem (odnośnie meczy wyjazdowych itd..) - ZERO INFORMACJI.

Wypowiedź trenera po meczu z Jeziorakiem - totalna amatorszczyzna, czy ktoś kto robił ten wywiad miał kiedykolwiek kamerę w ręce? Jak można robić wywiad na wietrze!? W ogóle nie słychać Moskala tylko porywy wiatru. KOMPROMITUJĄCA jakość materiału jak na "oficjalną" stronę.

Skład na mecz w Otwocku miał być podany w piątek, później się okazało, że w sobotę, a jak już podali to chyba na 10 minut, dobrze, że zdążyłem przekopiować i wkleić na to forum, bo wiadomość przepadła bez śladu. CO TO MA BYĆ? Kłamczuszki...

W przerwie meczu miało coś być w dziale audio wideo o pierwszej połowie spotkania - nie było nic! Jak się coś obiecuje to ma być! A jeśli się nie wie, czy się da radę to zrobić to lepiej nic nie mówić. KOLEJNA NIE DOTRZYMANA ZAPOWIEDŹ!

Mecz w Otwocku był w sobotę, dziś jest poniedziałek - zero nowości, komentarzy, opinii, gdzie relacja z przebiegu meczu, zdjęcia (o wideo już nawet nie mówię). Nawet nie ma składu naszego zespołu! To jest TOTALNA KOMPROMITACJA! Napisali 2:0 i zadowoleni. Tyle to mogę przeczytać w prasie w poniedziałek, albo sprawdzić na każdym lepszym serwisie piłkarskim!

Takie "szczegóły" jak piłkarz meczu sprzed ponad tygodnia, "Broś", "Gawędzki" - tylko doprawiają tego potworka kolejnymi kwiatkami. Styl pisarski autora newsów tez jest jak ucznia w pierwszej klasie kiepskiego liceum...

A Ty droga nasza nowa forumowiczko to nie pierdziel za przeproszenie głupotek, że jesteś tu przypadkiem, i nie insynuuj co robią twórcy tej strony, bo gdyby nie praca tych ludzi od n lat, to Sandecja w ogóle by w internecie nie istniała. To, że "praca" Twojego brata/kochanka/chłopaka/taty/męża/współpracownika jest beznadziejna jest naszą opinią. I jedynie nad tym bolejemy, że to coś o czym tu rozmawiamy, ma nosić dumnie miano "oficjalnej strony" naszej SANDECJI!

ERNESTO - Sro Maj 06, 2009 19:25

sun decia napisał/a:
Obie działają oddzielnie, nikt nikomu nie dyktuje co ma być na stronie a co nie... Bo nie ma do tego prawa. Tak to już jest w Polsce :)

Miłego dnia życzę.

Heh, juz raz byla afera o ogloszenie wyborcze na sandecja.pl ... a przeciez klubowi nic do tego :D

ERNESTO - Sro Maj 06, 2009 19:42

sun decia napisał/a:
"jestem w trakcie wyszukiwania błędów na stronie" to ręce mi opadają. Do tego podajecie za wzór strony które są naprawdę beznadziejne, więc o czym tu gadać?

Widze, ze dziewczynka pije do mnie. Widze rowniez, ze dziewczynka bardzo wybiorczo czyta posty, skoro wyciaga z nich "puente". Sam fakt powstania strony mnie ucieszyl, nie zgodzilem sie z czescia krytyki (byla nieco na wyrost) i podkreslilem co mi sie nie podoba + zwrocilem uwage na bledy. Nie cieszylem sie z nich, po prostu nie podobal mi sie jeden z bledow merytorycznych. Chyba nie przystoi to oficjanej stronie ?

Jasne, moge napisac, ze strona jest zajebista i w ogole w zyciu nie widzialem lepszej ... ale czy bylaby to prawda ? Prawda jest taka, ze sandecja.pl tez nie blyszczy, ale ma duza przewage w postaci mozliwosci komentarzy na forum. W krytyce chodzi chyba o to, by sklonic autora do przemyslenia i ew. zmian ... i po to szukalem bledow. Niezbyt cieszloby mnie to gdybym przeczytal, ze (przyklad) Sandecja powstala w 1940 ...

Jeszcze raz podkresle, ze ciesze sie, ze strona w ogole powstala, uwazam jednak, ze poki co jest slaba, ale licze, ze w dalszym ciagu ktos bedzie nad nia pracowal, a nie ze zapal minie po paru tygodniach.

W zasadzie tyle ...
... a nie, jeszcze jedno: O kompetencjach prowadzacego dowiedzialem sie wraz z pojawieniem sie na stronie skladu. Gawędzki i Broś ... bez komentarza, oficjalna strona klubu ...

DNL - Czw Maj 07, 2009 13:22

Dzisiejsza ankieta :

Moj sektor na stadionie, odpowiedzi : A,B,C,E,F,G,H.

Sporo tego. Wie ktos gdzie sa sektory G i H?
H to moze balkon? ; )

krzysiek186 - Czw Maj 07, 2009 14:20

G to tam gdzie jeszcze trybuny nie ma, a H to jak sama nazwa wskazują to tam gdzie stoją Hoolsy :D

Mi się ta strona zaczyna coraz bardziej podobać :) Niech ją tylko uaktualniają na bieżąco i nie robią błedów.

radziufan - Czw Maj 07, 2009 19:24

no i widze ze stronka oficjalna sie troszke rozruszala, brawo a jadnak sie da!:)
info na bierząco, gry jak najbardziej na plus
na minus wciąż ogólny wygląd ale rozumiem ze to kwestai dopracowania

czyżby pomógł moj e-mail do redaktorów???:)

ERNESTO - Czw Maj 07, 2009 21:37

Rewelacyjny pomysl z konkursem, RESPECT!

Nagroda rowniez na duzy +.

DNL - Pią Maj 08, 2009 21:03

Nie wiesza wam ostatnio ta strona procesu firefoxa? Nie laduje sie, daje stop i strona sie objawia, jednak nie idzie nic zrobic. Wylaczam strone i nie moge ff wlaczyc, musze zamknac proces w menadzerze zadan.

Pod IE mam blad, ze nie mozna otworzyc. Pojawia sie nie mozna znalezc serwera, dam odswiez i jest ok.

internacionale - Pią Maj 08, 2009 21:37

Wieszać się nie wiesza ale niestety pod IE7 nie da się jej otworzyć. I uprzedzając odrazu komentarze, - nie jestem złośliwy. Już na ten temat zwracałem wcześniej uwagę. Taki oto zonk się pojawia:

krochmal - Pią Maj 08, 2009 21:42

Mam dokładnie to samo.
krzysiek186 - Pią Maj 08, 2009 23:19

U mnie pod Firefox, IE8, Epiphany, Iceweasel i Konqueror strona działa bez zarzutów :D
internacionale - Pią Maj 08, 2009 23:25

Jak widać twórcy także korzystają z Firefox, IE8, Epiphany, Iceweasel i Konqueror ;)
Jednak jak widać po statystykach (przynajmniej u mnie) ok 60% użytkowników korzysta z IE6 i IE7. A poza tym sam jestem ciekaw co jest napisane na stronie oficjalnej a od jakiegoś czasu nie mogę się tam dostac...

Bzymcio - Pią Maj 08, 2009 23:48

A poza tym sam jestem ciekaw co jest napisane na stronie oficjalnej a od jakiegoś czasu nie mogę się tam dostac...

Na stronie głównej jest zapowiedź meczu z Nidą, prowadzona jest ankieta, poprawiona :) "Mój sektor na stadionie"

a także:
Ogłaszamy kolejny konkurs!

W której minucie Sandecja zdobędzie pierwszego gola w meczu z Nidą?

Piszcie maile z odpowiedzią, niezbędne też jest podanie imienia i nazwiska. Odpowiedzi anonimowe nie bądą brały udziału w konkursie.

Dwie osoby, które podadzą poprawną odpowiedź lub ich odpowiedzi będą najbliżej stanu faktycznego będą mogły dobrać sobie jednego piłkarza i bramkarza Sandecji a następnie rozegrać na stadionie mini mecz (2 x 10 min).

Odpowiedzi przesyłajcie na adres admin@mkssandecja.pl Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. do soboty - 9.05 - do godz. 15:30. Zapraszamy do zabawy!

[ Dodano: Pią 08 Maj, 2009 ]
ii zamiast zdjęcia Piotrka Bani jest graficzna zapowiedź meczu :)

internacionale - Sob Maj 09, 2009 13:06

Kod:
"W drodze do Nowego Sącza jest też prawie 60 osobowa grupa kibiców Nidy"

Co to kur.. ma być ?? Wstyd po całości !!

ERNESTO - Sob Maj 09, 2009 13:12

Dokladnie, niech jeszcze napisza czy mieli przygody po drodze i czy byly jakies promocje ;)
Pulo - Sob Maj 09, 2009 13:16

Info telefoniczne :D
swoją drogą ładny kretyn to pisał

DNL - Sob Maj 09, 2009 14:49

Trener Cracovii juz bodajze 2 dni temu zdradzil, ze bedzie z nimi ponad 600 kibicow.

A tej osobie trzeba powiedziec, ze takich rzeczy sie nie pisze. Forum czytaja, na przyszlosc powinni wiedziec.

Bo mysle, ze wasze stwierdzenia "co za kretyn" i "wstyd po calosci" nie wiele mu mowia, moze nawet sobie mysli ze wiecie lepiej i jedzie ich np 20 czy 100? ;)

fanatycznie - Sob Maj 09, 2009 17:10

Bezsens takie pisanie ile kogo jest w drodze, to już lepiej w relacji pisać ilu jest kibiców gości, zresztą w dzisiejszych czasach takie tajemnicę to już nie to co kiedyś...
DNL - Nie Maj 10, 2009 20:52

Poprawili dzialanie pod firefoxem i ie, juz wczoraj bodajze.

Szkoda, ze materialy w dziale AV nie sa archiwizowane.

Bianconeri - Pon Maj 11, 2009 17:14

To chyba pod wybranym InternetExploderem jedynie:)

I tak się zastanawiam czy to Rafał Kamieński pisuje dla mkssandecja.pl czy ... ;)
(podpowiedź - porównajcie relację na stronie i w dzisiejszej GK)

A co do strony to zgadzam się, jest lepsza. jeśli grafiką, typografią, układem itp mnie nigdy do siebie nie przekona bo jest po prostu słaby, o tyle zaczyna powoli nadrabiać treścią, i gdy się wyeliminuje ewidentne pomyłki oraz "ułańską fantazję" prowadzącego serwis to może coś z tego być

Trzeba jeszcze wykorzystać łatwiejszy dostęu do piłkarzy, trenerów, zarządu klubu itp a więc i do jak najszybszych komentarzy itp.

Tylko tak jak mówiłem na poczatku - nie lepiej było poczekać, zrobić na spokojnie, przygotowac wszystko porządnie i dopeiro wtedy odpalić a nie pokazywać taką chałturę?
I my byśmy się mniej denerwowali i koleżanka Sun Decia nie musiała by bronić męznym sercem w kształtnej piersi (?:]) tego potworka itp ;)
No ale jak to się ładnie mówi, nie mój cyrk, nie moje małpy ;) a jesli będzie tam co krytykowac to będę bo mi wolno :]

Ale jak będzie za co to tez pochwalę zeby nie było :D

DNL - Wto Maj 12, 2009 18:03

Z tego co zauwazylem to strona nie dziala prawidlowo pod IE i FF jak wsadza filmik na glowna. Od meczu do dzis to samo.

Wchodze przez FF, nic sie nie laduje. Wylaczam strone i jak chce wlaczyc ponownie musze zakonczyc polaczenie w menadzerze zadan. Pod IE blad co wkleil Milosz.

sun decia - Wto Maj 12, 2009 19:58

Drogi Bianconeri, czyż nie od tego kształtne piersi są aby mężnie nimi bronić? Nawet jeśli są one tylko "kształtne (?) " :))
Bianconeri - Wto Maj 12, 2009 22:29

Obadamy;)
Penzel.NS - Wto Maj 12, 2009 23:17

DNL

Wysłany: Dzisiaj 18:03 [Cytuj]

--------------------------------------------------------------------------------

Z tego co zauwazylem to strona nie dziala prawidlowo pod IE i FF jak wsadza filmik na glowna. Od meczu do dzis to samo.

Wchodze przez FF, nic sie nie laduje. Wylaczam strone i jak chce wlaczyc ponownie musze zakonczyc polaczenie w menadzerze zadan. Pod IE blad co wkleil Milosz.
tak zgadza sie mam ten sam problem .myslalem ze tylko ja ale widze ze nie tylko...moze stary komputer,program a moze klub???:)))

krochmal - Sro Maj 13, 2009 16:55

Wg OFICJALNEJ STRONY KLUBU w bramce Sandecji stoi dziś BARAN !!!!!!! To już nawet śmieszne nie jest...TO JEST WG MNIE KOMPROMITACJA !!
DNL - Sro Maj 13, 2009 16:58

http://img134.imageshack.us/img134/6035/baran.jpg

Szkoda, ze Wrobel nie gra, wybrali go pilkarzem poprzedniego meczu przeciez...

internacionale - Sro Maj 13, 2009 16:59

Wyjściowy skład Sandecji na mecz z Poniatową wg mkssandecja.pl

krochmal - Sro Maj 13, 2009 17:02

No i skład zniknął :D Gratulujemy Adminowi oficjalnej strony klubu znajomości tematu !!

edit:
Jednak nie Baran a Wróbel :D widocznie Admin czyta to forum :D

DNL - Sro Maj 13, 2009 17:06

Zmiana na szybko robiona, wszyscy drukowanymi wpisani, Wrobel normalnie :D
Tak - sun decio - czepiamy sie ; )

ERNESTO - Sro Maj 13, 2009 17:31

Baran ... ten baran co prowadzi glowna pewnie nie byl pewien czy Wrobel czy Koziol, wiec dal cos "posrednio" :D
DNL - Sro Maj 13, 2009 17:37

Ta, przeciez nie od dzis wiadomo, ze krzyzowka kozla z wroblem daje barana ; )
internacionale - Sro Maj 13, 2009 20:56

Kolejna dzisiejsza gafa....

Mecz zakończył się wynikiem 1-0 !!

DNL - Pią Maj 15, 2009 19:22

Zostal ogloszony konkurs na maskotke klubowa.
arkoniusz - Pią Maj 15, 2009 21:29

może wilk albo krokodyl tylko w koszulce Sandecji ??
Fallen - Sob Maj 16, 2009 11:32

Co ma wilk co ma krokodyl do naszej Sandecji?
Hy?
Odpowiednikiem naszych barw jest zebra ale i to jest kiepski pomysł.
POZDRO.

style - Pon Cze 08, 2009 15:55

tą oficjalną strone to naprawde o dupe rozbic...

zadnych informacji aktualnych tam niema...

ani zadnej relacji nie było z ostatniego najwazniejszego meczu w sezonie...

ani teraz informacji o swiętowaniu awansu... brak słow na taka oficjalna strone....

SączerS - Pon Cze 08, 2009 16:09

jp22 napisał/a:

ani teraz informacji o swiętowaniu awansu... brak słow na taka oficjalna strone....

Widocznie złe patrzysz bo wszytko jest ;)

style - Pon Cze 08, 2009 16:16

SączerS napisał/a:
jp22 napisał/a:

Widocznie złe patrzysz bo wszytko jest ;)

Gdziee?? daj linka

SączerS - Pon Cze 08, 2009 16:19

http://www.mkssandecja.pl...decja&Itemid=64

relacja z meczu

style - Pon Cze 08, 2009 16:21

SączerS napisał/a:
http://www.mkssandecja.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=122:concordia-3-5-sandecja&catid=38:sandecja&Itemid=64

relacja z meczu

Hm relacja chyba została jakos pozniej dodana bo przed meczem z czystej ciekawosci napisałem meila czy z tej okazji ze sa oficjalna strona planuja relacje z najwazniejszego meczu w sezonie ? odpisali mi ze nie...

a info o fecie ? chyba niema....

SączerS - Pon Cze 08, 2009 16:26

o fecie nie ma ale od razu po zakończeniu meczu info o wyniku i ta relacja była ;)
fanatycznie - Pon Cze 08, 2009 17:16

ludzie nie wieszajcie od razu psów na tej stronie, początki nie zawsze są łatwe, z czasem strona się rozbuduje zapewne i będzie gitara
ERNESTO - Pon Cze 08, 2009 17:39

jp22 napisał/a:
SączerS napisał/a:
http://www.mkssandecja.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=122:concordia-3-5-sandecja&catid=38:sandecja&Itemid=64

relacja z meczu

Hm relacja chyba została jakos pozniej dodana bo przed meczem z czystej ciekawosci napisałem meila czy z tej okazji ze sa oficjalna strona planuja relacje z najwazniejszego meczu w sezonie ? odpisali mi ze nie...

a info o fecie ? chyba niema....

Mecz byl na zywo (oczywiscie tekstowo). Zreszta prawie kazdy byl od momentu powstania strony. Fakt faktem info o fecie byc powinno...

Pozdrawiam

radziufan - Sro Cze 17, 2009 16:45

strona oficjalna tak jak podejrzewałem zamarła ....zapewne do wzowienia rozgrywek - porażka panowie porażka , w klubie dzieją się ważne sprawy a strona jak milczała tak milczy....
biker_ns - Pią Cze 19, 2009 15:14

do radziufan :stało się tak jak mówisz,a swoją drogą to niezły wstyd żeby oficjalna strona klubu nie informowała o takich sprawach jak zmiana trenera toż to chyba najważniejsza rzecz jaka może się wydarzyć w klubie.
Sądeczanin - Sob Cze 20, 2009 22:48

biker_ns napisał/a:
do radziufan :stało się tak jak mówisz,a swoją drogą to niezły wstyd żeby oficjalna strona klubu nie informowała o takich sprawach jak zmiana trenera toż to chyba najważniejsza rzecz jaka może się wydarzyć w klubie.

Najważniejsza rzeczą jest awans:):) hehe ale owszem zmiana trenera to dosc istotna wiadomosc ktorej tam zabraklo pozdro:)

Ad@ś=) - Nie Lip 12, 2009 00:42

Zaczynam sie zastanawiac czy wraz z odejsciem trenera Moskala nie odszedl również ktoś odpowiedzialby za oficjalna strone klubu... a może poprostu pojechał w połowie czerwca na dłuuuuuuuuuugie wakacje?! No nic... pozostaje czekać że jednak wróci i zmieni cokolwiek na tej stronei bo wstyd jak niewiem co. Ale ciekawy jestem jakim wynikiem zakonczył sie wczorajszy sparing z Wisła Kraków. A w piątek o godzinie 17.30 gramy z Concordia... Niema to jak OFFicjalna strona...;/
Bianconeri - Nie Lip 12, 2009 11:24

Nie znasz się - strona jest wspaniała i sun decia wie lepiej :D
Ad@ś=) - Nie Lip 12, 2009 12:09

Pewnie tak...:) mam tylko nadzieje że kibice innych drużyn chcący sprawdzić swojego nowego rywala w pierwszej lidze wejda na strone www.sandecja.pl a nie nasza piękną oficjalke:)
major - Nie Lip 12, 2009 12:22

No oficjalna bije rekordy. Wygląda na to , że jej autor znikł i to na dobre, skoro od ponad miesiąca nie aktualizowano stronki. Zastanawiam się też skąd wzięła się ta lista sparingów , bo jeżeli odniesiemy ją do sparingów które zostały rozegrane, żaden (!) rywal z listy nie okazał się prawdziwym;) hehe
SilverCommander - Nie Lip 12, 2009 13:08

Wstyd to mało powiedziane ... to jest kompromitacja ;/ jakich mało ... też mam nadzieje że ludzie z Polski wchodzą na Naszą stronę "sandecja.pl" bo to co się dzieje na tej "oficjalnej" stronie klubu woła o pomstę do nieba już nie mówiąc o tym że wprowadzają ludzi w błąd jeśli chodzi o te "planowane" sparingi Sandecji.
Tym bardziej to człowieka wkurza że nawet kluby które grają w ligach niższych (III, IV) mają o wiele bardziej profesjonalną stronę "oficjalną" od Naszej i przede wszystkim tam się coś dzieje na niej są na bieżąco podawane informacje i uaktualnienia.

biker_ns - Nie Lip 12, 2009 17:12

Oficjalna strona masakra to fakt,a jeśli chodzi o listę sparingów to akurat jest do wytłumaczenia.Sparingi ustalał jeszcze trener Moskal,przyszedł Wójtowicz wszystko pozmieniał,ale już nie było Pana który by to zauktualizował na stronie,bo istotnie wraz z odejściem byłego trenera życie na stronie zamarło.
sun decia - Wto Lip 14, 2009 10:56

Bianconeri napisał/a:
Nie znasz się - strona jest wspaniała i sun decia wie lepiej :D

Bianconeri... No wojny chcesz? :) zamarła strona to prawda i wspaniała nie jest. Widać klubowi nie zależy. Szkoda.

Bianconeri - Wto Lip 14, 2009 16:08

Łojoj no to się podziało ... :D a strona i tak jezd gópja :D a więc wojna i nie obędzie się bez ofiar :D
sun decia - Sro Lip 15, 2009 17:42

Bianconeri napisał/a:
Łojoj no to się podziało ... :D a strona i tak jezd gópja :D a więc wojna i nie obędzie się bez ofiar :D

Z kobietą na słowa??? Samobójcą jestes :D

Bianconeri - Sro Lip 15, 2009 17:45

Sie okaże ... babo :D

Ale załóż sobie osobny temat gdzie będziesz ze mną wojować bo tu jak się rozpiszesz to dostaniesz od któregoś z modów (oczywiście nie ode mnie :D) bana i zaraz będzie że emancypacja, deprecjacja, szykany itp :D

sns1910 - Nie Sie 02, 2009 08:55

[*] [*] [*]

http://mkssandecja.pl/

Ku pamięci...

Ad@ś=) - Nie Sie 02, 2009 09:09

[*]....

P.S. Ciekawy jestem rozstrzygnięcia konkursu na maskotke klubową xD

Bianconeri - Nie Sie 02, 2009 10:04

Ej no co wy to gadacie strona jest super top kul i trendi i nigdy nie umrze bo przecie jest sun decia jej wielka piewczyni i orędowniczka :D:D
kamilyes - Nie Sie 02, 2009 10:26

Najlepiej jakby oficjalną stroną Sandecji była www.sandecja.pl
SączerS - Nie Sie 02, 2009 11:51

Jest oficjalna strona tylko ze kibiców :D
internacionale - Sro Sie 05, 2009 18:59

Stało się...

Oficjalną stronę klubu mkssandecja.pl do końca roku poprowadzę ja oraz dwóch chłopaków (studenci dziennikarstwa). W ciągu kilku najbliższych dni zapoznam się ze skryptem joomla na którym jest oparta i zadecyduję co dalej...

Najprawdopodobniej zrezygnuję z tego CMSa i zastąpię go czymś innym. Jeszcze nie wiem czym. Póki co jadę na kilkudniowe wczasy i pomyślę co dalej z tym robić...

ERNESTO - Czw Sie 06, 2009 01:20

To ruszy z kopyta ... ;)
Ad@ś=) - Czw Sie 06, 2009 09:23

no to wreszcie zajmie się nią ktoś kto ma doświadczenie:)
klipol - Czw Sie 06, 2009 14:30

mam nadzieje że nie zostanie połączona z sandecja.pl :)
Bianconeri - Czw Sie 06, 2009 14:45

A to akurat byłoby wg mnie raczej dobrze rozwiązanie ...
kls86 - Wto Sie 18, 2009 16:19

I co zrodził się w głowie Pana Viceprezesa jakiś pomysł na funkcjonowanie tej strony ??
internacionale - Wto Sie 18, 2009 20:53

kls86 napisał/a:
I co zrodził się w głowie Pana Viceprezesa jakiś pomysł na funkcjonowanie tej strony ??

Pomysł się zrodził (najprawdopodobniej zrobię przekierowanie na sandecja.pl ;) tylko jest mały problem....

...Poprzedni administrator mkssandecja.pl przepadł gdzieś, kontaktu nie ma, ale niestety nie zostawił żadnych danych do serwera ani do panelu admina ;) hehe

DNL - Wto Sie 18, 2009 21:07

...Poprzedni administrator mkssandecja.pl przepadł gdzieś, kontaktu nie ma, ale niestety nie zostawił żadnych danych do serwera ani do panelu admina ;) hehe

Napisz PM do 'sun decia' ; )

Bianconeri - Sob Wrz 26, 2009 13:57

Uwaga uwaga:D:D

Strona w przebudowie!
Piątek, 25 Wrzesień 2009 18:21
Reaktywacja oficjalnej strony MKSSandecja.pl

Zapraszamy niebawem.

---

czyli chyba jednak 'sami' :] albo sun decie zatrudnili na etat:D bo nam nic na ten temat nie wiadomo czyli oczekujmy drugiego hucznego "otwarcia" w długiej i chlubnej historii tego wspaniałego serwisu :)

Pożyjemy, zobaczymy ... :)

radziufan - Sob Wrz 26, 2009 15:28

strach się bać:)
sun decia - Nie Paź 04, 2009 11:10

Bianconeri napisał/a:

czyli chyba jednak 'sami' :] albo sun decie zatrudnili na etat:D bo nam nic na ten temat nie wiadomo czyli oczekujmy drugiego hucznego "otwarcia" w długiej i chlubnej historii tego wspaniałego serwisu :)

Pożyjemy, zobaczymy ... :)

Widzę ze stanowię dla Ciebie natchnienie do pisania... Ale co za dużo to nie zdrowo.

Bianconeri - Pon Paź 05, 2009 07:08

Bynajmniej, ale przejrzyj swoje poprzednie wpisy to będziesz wiedzieć skąd takie a nie inne "podśmiechujki":]
internacionale - Czw Paź 08, 2009 13:15

cosik się ruszyło :D
GoToSleep - Czw Paź 08, 2009 16:55

no teraz można nazwać to oficjalną :)