Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

KKS Sandecja Nowy Sącz - Hetman - Sandecja, środa

radziufan - Nie Kwi 19, 2009 15:13
Temat postu: Hetman - Sandecja, środa
Hetman Zamość - Sandecja Nowy Sącz, środa 16:30

Nasz najbliższy rywal to ligowy średniak, który z dotychczasowym dorobkiem 35 punktów plasuje się na 11 pozycji zmuszającej do rozegrania barażu o pozostanie w lidze. Zamościanie w obecnym sezonie strzelili 24 bramki, tracąc jednocześnie 23. Na wiosnę (wliczając mecze rozegrane awansem) Hetman odniósł 4 zwycięstwa, 2 remisy i zanotował 2 porażki ( w tym w ostatniej kolejce z Sokołem Aleksandrów 2:0). Najlepszym strzelcem naszych środowych rywali jest Igor Migalewski z pięcioma trafieniami

My w gazie i takie mecze trzeba wygrywać. niestety bez Jana no ale myśle że młody Lauko już pokazał że na niego licfzyć można i teraz to udowodni

Wszelkie typowania, propozycje składów i inne przemyślenia - zapraszamy do dyskusjil.

Ad@ś=) - Nie Kwi 19, 2009 15:33

Z oczywistych względów liczymy na zwycięstwo. Hetman zagra bez podstawowego obrońcy Łukasza Sękowskiego (czerwona kartka w meczu z Sokołem), natomiast my zagramy bez Jana. Według relacji z ostatnich meczy Hetman często popełnia błędy właśnie w lini defensywnej, zatem przy ofensywnym nastawieniu Sandecji i dobrym pressingu nasi piłkarze powinni spokojnie poradzić sobie z średniakiem naszej ligi.
Stawiam na 2:0 dla Sandecji.

I jeszcze proponowany skład:

jaro_jaro - Nie Kwi 19, 2009 15:46

Bardzo trudny wyjazd, ja typuje remis ale licze na cenne zwycięstwo!

Tu prawdopodobnie będzie relacja live z tego meczu http://www.hetmanzamosc.com/live/

i prośba z góry o nie napinanie się kibiców Sandecji na forum Hetmana jak to było na poprzednich forach rywali...

misiek1999_13 - Nie Kwi 19, 2009 16:04

ja obstawiam 0-3 dla nas
mic1992 - Nie Kwi 19, 2009 16:54

Mam nadzieje że piłkarze Sandecji nie zmarnują tego co do tej pory wywalczyli i wygrają. Stawiam 1-3
kamilyes - Nie Kwi 19, 2009 18:05

no właśnie niema innej możliwości niż zwycięstwo, bo przecież niby na co by nam była ta wygrana z KSZO jakbyśmy przegrali z Hetmanem? stawiam skromnie 1:0.
Kilinskiego 47 - Nie Kwi 19, 2009 19:27

Wydaje mi się, że będzie remis 1-1, miłą niespodzianką byłoby dla mnie minimalne zwycięstwo (więc na to po cichu liczę).

Co do składu proponowanego przez poprzednika - Powroźnik na środku obrony? No chyba jednak nie bardzo. Skład bez zmian jak dla mnie, a za Jano zagra Lauko i już.

DNL - Nie Kwi 19, 2009 19:45

Kilinskiego 47 napisał/a:
miłą niespodzianką byłoby dla mnie minimalne zwycięstwo

Niespodzianka?
Wiecej wiary, po meczach z czolowka wychodzi na to, ze mamy najlepszy sklad w tej lidze. Jestesmy jednym z dwoch (obok KSZO) kandydatow do awansu.

Takie mecze powinnismy wygrywac, nie ma co sie zadowalac remisami.
Nie mowie, zeby nie wiadomo jak pompowac balon i oczekiwac w kazdym meczu zwyciestwa 3, i wiecej, bramkami.

Walczymy o awans, o 1. miejsce, a tu przed kazdym meczem czarne wizje.
Wiem, wiem. Lepiej sie milo zaskoczyc niz srodze rozczarowac.

Wygramy.

Masahiko - Nie Kwi 19, 2009 20:07

Oczywiście że Sandecja wygra :) 2:0. Trzeba gonić i uciekać jednocześnie, a to nie jest takie łatwe :)
Trebor13 - Nie Kwi 19, 2009 20:08

Nie ma co wysoko podnosić poprzeczki,ale zwycięstwo będzie mile widziane :-D choćby z tego powodu,że tłok w czołówce jest niemiłosierny i nie ma się co oglądać na innych tylko trzeba grać dla siebie! Skład..od tego mamy trenera;-) wiec niech on się martwi. Trzeba jednak brać pod uwagę, że chłopcy po ostatnim meczu są poobijani, że ktos napewno jest zagrożony kartkami, poza tym Jano i Skrzypek nie zagrają. Jana może zastąpić Lauko, Szczepanik jak widze też się rwie do gry wiec nie ma się zbyt o co martwić. Fajnie mieć tak wyrównaną ławkę rezerwowych! Jeśli chodzi o atak-to napewno nie będzie tak jak w końcówce meczu z KSZO. Zagramy dwoma a nie trzema napastnikami. Poza tym wydaje mi się, że Piotrek Bania mimo, że jego gra jest super, to jednak nie ma sił na cały mecz. Lepiej by zagrał krócej ale na pełnych obrotach! Cóż, mimo że poki co wynik jest sprawą otwartą-to wierze w zwycięstwo Sandecji i bez znaczenia jest tutaj, jaką różnicą bramek!
kmks - Pon Kwi 20, 2009 12:41

Moim zdaniem bardzo trudny mecz... Hetman u siebie jest zawsze groźny co juz nie raz udowodnil i gra sie tam bardzo trudno. Najwazniejsze dorbze zaczac mecz, strzelic bramke i bedzie zwyciestwo, takto meczarnia do konca !! Wierze w zwyciestwo, stac Nas na to !!

Moj proponowany skład na ten mecz : Kozioł - Szczepanik,Lauko, Jędrszczyk, Gawęcki - Zawiślan, Berliński, Zawadzki, Broź - Bania Fabianowski

Po ostatnich bardzo słabych występach Makucha myśle że przyszedł czas dac szanse Szczepanikowi który był zawsze dobrym i solidnym zawodnikiem.

pozdrawiam

Milosz_1910 - Pon Kwi 20, 2009 12:56

Myśląc o awansie trzeba takie mecze wygrywać...Hetman w tabeli słabo stoi mimo to jest to solidny zespół z którym zawsze się cięzko gra..Szczegolnie w Zamościu...Nasi zawodnicy są dużo lepsi i jestem pewny, że udowodnią to na bosiku:)...
Mój typ 2-0 dla NAS:)

hindus - Pon Kwi 20, 2009 13:30

Po zwycięstwie nad KSZO Sandecja powinna iść za ciosem. Szkoda ze Jano nie zagra bo w ostatnim meczu grał wybornie.Na pewno będzie ciężko o zwycięstwo bo Hetman walczy o utrzymanie w II lidze Typuje 2-0 dla sandecji.
SWEET - Pon Kwi 20, 2009 13:53

Tak szkoda ze Jano nie zagra ale ja mysle ze bedzie dobrze i wygramy 2:1...
P4weł - Pon Kwi 20, 2009 14:54

Skromne 1:0 dla nas. Wywiesc z Zamościa 3pkt nie ważne w jakim stylu. Liczy sie wygrana i po to jada piłkarze.

1Liga 1Liga Sandecja

detalnsm - Pon Kwi 20, 2009 22:19

Mecz będzie ciężki, nasi piłkarze mogą odczuwać zmęczenie po sobotnim meczu dlatego typuję 2:1 dla Hetmana.
radziufan - Wto Kwi 21, 2009 07:48

Po niezbyt udanym wyjeździe do Aleksandrowa Łódzkiego dyspozycję Hetmana sprawdzi wicelider tabeli - Sandecja Nowy Sącz.

W sześciu dotychczasowych meczach rozegranych na wiosnę Sandecja jeszcze nie zaznała goryczy porażki, gromadząc 14 punktów. Dwukrotnie remisowała 1:1 (Przebój i Wigry) oraz czterokrotnie zgarniała cała pulę w meczach z Pelikanem (1:0), Kolejarzem (3:2), ŁKS (6:0) i KSZO (1:0). Hetman na wiosnę zgromadził punktów 10 - doznając dwóch porażek - jednak na swoim boisku pozostaje niepokonany (2 zwycięstwa i remis).

Najlepszym strzelcem Sandecji jest Piotr Bania, który z dorobkiem 13 trafień przewodzi stawce o tytuł króla strzelców.

W meczu rundy jesiennej drużyna z Nowego Sącza nie była zbyt gościnna i pokonała Hetmana 2 : 0, a jedną z bramek strzelił wspomniany Piotr Bania.

Jak zakończy się pojedynek oby drużyn okaże się już w najbliższą środę (22 kwietnia br.). Początek spotkania o godz. 16.30 (stadion OSiR w Zamościu).

W zamojskiej drużynie na pewno nie ujrzymy Łukasza Sękowskiego, który będzie pauzował za czerwoną kartkę.

Łatwo nie będzie, ale przy zaangażowaniu zawodników co najmniej takim jak w meczu z Concordią i przy odrobinie szczęścia punkty powinny zostać w Zamościu. Drużynę na to stać. Na pewno też pomocnym będzie doping, a więc wszyscy ci, którzy czują się kibicami Hetmana, powinni stawić się na meczu i nie szczędzić gardeł.

http://www.hetman.zamosc.pl

arkoniusz - Wto Kwi 21, 2009 08:21

Sandecja się rozpędziła i trudno bedzie ją zatrzymać, chociaż jest to trudny przeciwnik Sadecja powinna wygrać i myśle ze Lauko pokoże na co go stać i jutro zagra w pierwszej 11 za Jana i oczywiście ja typuje 3-1 dla Sandecji
krochmal - Wto Kwi 21, 2009 10:18

Ciężki mecz z ligowym średniakiem, który mimo, że przechodził wielkie problemy organizacyjne niezwykle groźny jest szczególnie u siebie.
Jeżeli my myślimy o awansie to nie mamy prawa takich meczów przegrywać. Tak, przegrywać bo uważam, że jak przywieziemy z tamtego terenu 1 punkt to nie będzie źle. Oczywiście należy grać zawsze na maks możliwości ale po tak ciężkim meczu z liderem 3 dni temu, w momencie gdy zagramy bez Jana i Dawida, w momencie gdy na pewno inni są też porozbijani przez niebywale czysto grających przeciwników z Ostrowca Świętokrzyskiego:/ nie wymagam jakiejś pięknej i finezyjnej gry. Ważne są punkty a charakter drużyna pokaże w sobotę gdzie w ciągu tygodnia będzie 3 mecz, mecz z drużyną, która raczej ma już małe szanse na utrzymanie i z którą trzeba wygrać a zawodnicy już zmęczeni mogą być. Dobrze też, że ten wyjazd w środku tygodnia nie wypadł np do Suwałk a w miarę "bliskie" rejony jak na odległości w naszej lidze.

sns1910 - Wto Kwi 21, 2009 10:33

Ja myślę że w tyóm meczu można dać szansę 3-4 zawodnikom którzy do tej pory grali mniej, albo tak jak Broź wracają po kontuzji, bo bardzo ważny w tym meczu będzie stan fizyczny drużyny, ile nasi piłkarze będą mieli sił w tym meczu. A mamy na tyle silną ławkę że można spokojnie rotować składem i na pewno Ci co by weszli starali by się jak najlepiej pokazać, widać to było w meczu z KSZO choćby bo Piegziku, który zrobił kilka akcji i gonił za każdą piłką. Mj skład:

Kozioł - Szczepanik (Makuch), Lauko, Jędrszczyk, Gawęcki - Broź, Kościukiewicz, Zawadzki, Piegzik (Zawiślan) - Chlipała, Fabianowski.

A mój typ to 2-1 dla Sandecji.

matys5392 - Wto Kwi 21, 2009 12:42

Cięzko jest wytypować zwycięzcę tego spotkania,ponieważ Sandecja ma teoretycznie lepszy zespół kadrowo,ale Hetman jest na swoim boisku bardzo niewygodnym przeciwnikiem.Optymistycznie wygrana Sandecji oczywiscie :)
A co do składu to bramka oczywiscie Marek Kozioł.Myśle że Makuch,który już po spotkaniu z Kolejarzem powinien odpocząć w Łomży,tym razem zacznie spotkanie na ławie.W jego miejsce na prawej obronie może grać Piotr Powroźnik lub w końcu swoją szanse powinien dostać Paweł Szczepanik.Inne zmiany na tej pozycji chyba sa wykluczono,bo tak jak chociaż pokazał mecz z KSZO Rafał Zawiślan to jest piłkarz tylko i wyłącznie ofensywny,dla Niego prawa strona obrony raczej odpada.Na środku z zastąpienien Jano raczej nie będzie problemów.Do spisującego sie bardzo przyzwoicie Jędrszczyka powinien dołączyć Lauko.Lewa obrona bez zmian-Gawęcki.Boki pomocy-Rafał Zawislan,który wyraźnie lepiej czuje się po prawej stronie i postawił bym również na Piegzika.W drugiej połowie meczu z KSZo przeprowadził kilka bardzo dobrych rajdów lewą stroną.Srodek to oczywiście Zawadzki mimo zmiany w przerwie meczu z KSZO Rafał Berliński.Kościukiewiczowi nie można było odmowić walki i zaangażowania ale mimo wszystko Berliński ma w meczu więcej odbiorów,mniej strat i więcej celnych podań.I wreszcie atak.Fabianowski i kto?Te 13 strzelonych bramek przemawia za tym żeby jednak grał Piotr Bania :)

biker_ns - Wto Kwi 21, 2009 15:21

Ten mecz może być nerwowy bo wydaje mi się że Hetman łatwo skóry nie sprzeda.Nie dość ze bardzo potrzebują punktów to jeszcze grają u siebie.Nasza drużyna zwłaszcza po ostatnich zwycięstwach z Kolejarzem i KSZO nabrała wiary w siebie i wydaje mi się iż zawodnicy poznali swoją wartość i teraz będzie ciężko się im przeciwstawić jakiejkolwiek drużynie nawet grającej na swoim stadionie.Przy dobrym układzie ewentualne zwycięstwa z Hetmanem i w sobotę z Jeziorakiem mogłoby spowodować że byśmy odskoczyli od goniącej nas gruby drużyn.Jestem optymistą więc postawie 3-1 dla nas.

Pozdrawiam

GUMBAS_1910 - Wto Kwi 21, 2009 16:07

W pierwszej 11 nie zagra Maku nie Zagra Berliśnki Nie Zagra Zawislan.... Na mecz Pojechał ponadto Krupa
Trebor13 - Wto Kwi 21, 2009 18:13

Trener wie co robi!Nie ważne kto pojechał, kto został.Ważne jaki będzie tego efekt-i to nie efekt jednego meczu a całej rundy!Niestety nie mamy przeglądu zagrożeń kartkami, nie wiemy jak chłopcy się czują po ostatnim meczu a przed nami przecież jeszcze wiele ważnych zawodów,stąd rozsądnie trzeba podchodzić do zagadnienia. Poza tym Ci, którzy wyjechali a dotąd nie łapali się w pierwszym składzie też powinni dostać szansę i oby ją wykorzystali. Wierze, że będzie dobrze!
misiek_1984 - Sro Kwi 22, 2009 02:00

To bedzie bardzo ciezki mecz - pozycja Hetmana w tabeli moze mylic, bo to zawsze silna ekipa aczkolwiek niestety problemy organizacyjne odbijaja sie na postawie zespolu. Mnie sie zawsze podobaly mecze z Hetmanem u nas - gra byla otwarta, bylo sporo walki. Aczkolwiek w Zamosciu zawsze sie Sandecji gralo ciezko i tak tez zapewne bedzie jutro. Najwazniejsze zebysmy nie przegrali, choc optymistycznie wypada jednak postawic na wygrana :) Mysle, ze skromnie, ale zwyciezymy.
misiek1999_13 - Sro Kwi 22, 2009 15:00

miejmy nadzieje ze sandecja wygra mu wynik to 0-2 dla sandecji
Frodo - Sro Kwi 22, 2009 16:01

Mecz sie juz chyba rozpoczą :) Ciekawi mnie jak im idzie i jak się zakończy :) Oby zwycięstwem biało czarnych !
Magda xD - Sro Kwi 22, 2009 16:03

Frodo, o 16. 30 jest ;)
ja typuje 0:2 dla Sandecji...ewentualnie 1:2 dla Sandecji ;)

Frodo - Sro Kwi 22, 2009 16:09

aha ale gapa :o
Dzięki Magda xD, :) ja również typuję 1:2 dla Sandecji ;]

lechuss18 - Sro Kwi 22, 2009 16:16

Ja typuje 2:3 dla Sandecji
hanys - Sro Kwi 22, 2009 16:21

Kod:
http://www.hetmanzamosc.com/live/index.php

domino1 - Sro Kwi 22, 2009 16:33

0-2 dla nas !!! wygramy
Jacek94 - Sro Kwi 22, 2009 16:39

koleś z tej Relacji odwrotnie wpisał składy ^^^
Sandecja wygra 1:0

domino1 - Sro Kwi 22, 2009 16:42

no sklady bossko zrobil

[ Dodano: Sro 22 Kwi, 2009 ]
z tego co piszą narazie lepsi przeciwnicy ;/

kolafy - Sro Kwi 22, 2009 17:13

1:0 dla nas!!
hell_boy - Sro Kwi 22, 2009 17:15

Dariusz Zawadzki mocnym strzałem po ziemii, lokuje piłkę tuż obok słupka bramki Hetmana i mamy 0:1
rysio89 - Sro Kwi 22, 2009 17:19

ale czemu zeszedł zawadzki z boiska??? oby nie kontuzja
Marcin - Sro Kwi 22, 2009 17:27

0:1 do przerwy oby tak dalej
rysio89 - Sro Kwi 22, 2009 17:37

dobrze że sandecja jako pierwsza strzeliła bramkę teraz przeciwnicy muszą się otworzyć a to stwarza możliwości na grę z kontry i kolejne bramki
Frodo - Sro Kwi 22, 2009 17:40

No i git, byleby nie stracili tego =D
0:2 mile widziane :)

jaro_jaro - Sro Kwi 22, 2009 18:05

z relacji za dobrze to nie wygląda...
internacionale - Sro Kwi 22, 2009 18:09

z relacji telefonicznej jeszcze gorzej...
Kilinskiego 47 - Sro Kwi 22, 2009 22:19

^^
Ale liczy się końcowy rezultat!:)
3 kolejne punkty dla nas! To jest najważniejsze, a nie styl. W poprzednich latach dość już mieliśmy "pięknych porażek", teraz wyjazdowe "brzydkie zwycięstwa" absolutnie mi więc nie przeszkadzają:) Grać słabo i wygrać też trzeba umieć:)

Ponadto chciałem zwrócić uwagę, że większość meczu graliśmy bez 3 kluczowych zawodników - Jana, Skrzypka i jeszcze do tego doszedł Zawadzki (który strzelił bramkę będąc już kontuzjowanym)

Na szczęście moje 1:1 się nie sprawdziło, choć było bardzo realne jak widać:)

17 punktów w 7 meczach - jest bardzo dobrze, brawo Panowie, tak trzymać!:)

[ Dodano: Sro 22 Kwi, 2009 ]
Kozioł broni karnego - http://kshetman.net/index...=1323&Itemid=54

misiokoda - Sro Kwi 22, 2009 23:26

a na tv-ns znowu relacja z meczu. wprawdzie obrazki archiwalne ale komenarz niezły.widać że się rozkęcają:)
moru - Czw Kwi 23, 2009 00:05

Piłka nożna to nie jazda figurowa ;] liczy się to co w sieci i tyle :) W meczu z pelikanem też fajerwerków nie było, ale kto będzie o tym pamiętał... o końcowym sukcesie decyduj pkt. a nie styl gry.
Sekta - Czw Kwi 23, 2009 01:05

Dzisiejszy mecz stał na poziomie IV ligi, nie wiem czy oddaliśmy więcej niż 2 celne strzały, w II połowie grał tylko Hetman, my ograniczaliśmy się do wybijania piłek byle dalej do przodu, było nerwowo do samego końca, bramka gospodarzom na pewno się należała, ale nie wykorzystali karnego po nastrzelonej ręce w polu karnym, było dużo grania na czas, no ale trudno liczy się że mamy kolejne 3 punkty, ale na pewno w sobote trzeba zagrać dużo lepiej i pokazać, że na prawdę należy nam się awans

[ Dodano: Czw 23 Kwi, 2009 ]
tutaj krótka relacja i karny
http://kshetman.net/index...sk=view&id=1323

Trebor13 - Czw Kwi 23, 2009 09:08

Z relacji nie wyglądało to zbyt optymistycznie ale na szczęście skończyło się wspaniale:-)i oby tak dalej! Zwycięzców się nie osądza a o stylu wszyscy zapomną. Martwi trochę ta wymuszona zmiana Zawadzkiego.Miejmy nadzieję, że nie jest to jakaś poważna kontuzja, bo do rozegrania zostało jeszcze kilka meczy a w naszej pomocy coraz mniej piłkarzy, którzy (z naszej kibicowskiej perspektywy) mogliby właściwie pokierować grą.
misiek_1984 - Pią Kwi 24, 2009 01:22

Zgodnie z przewidywaniami mecz byl trudny. Ciesza punkty, gra - opierajac sie na relacji i wypowiedzi trenera - nieco mniej. Ale najwazniejsze, ze udalo sie zrobic kolejny wazny krok ku II lidze.

Pilkarze i kibice Hetmana dosc mocno skrytykowali nasza druzyne, ze grala zbyt taktycznie, malo efektownie i nie do konca zasluzenie wygrala. Ale przeciez Hetman mial swoja szanse chocby w postaci rzutu karnego i nie wykorzystal jej, wiec powinni miec pretensje takze do siebie. Choc pewnie gdybysmy byli na ich miejscu i po raz kolejny z rzedu przegrali do tego w taki sposob tez bysmy sie podobnie wypowiadali.

krochmal - Pią Kwi 24, 2009 11:43

misiek_1984 napisał/a:
(...) wazny krok ku II lidze. (...)

Chyba pierwszej ;) a poza tym to w Zamościu sędziował ten sam pan co na jesień w Sączu "sławny" mecz ze Stalą Poniatowa :)