|
Forum kibiców Sandecji www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji |
 |
Kibice - Pierwsza Liga - nowe wyzwania....
internacionale - Sob Cze 06, 2009 01:36 Temat postu: Pierwsza Liga - nowe wyzwania.... Na dzień dzisiejszy pewne jest że zagramy z:
Górnik Zabrze
ŁKS Łódź (?)
Podbeskidzie Bielsko-Biała
Znicz Pruszków
Górnik Łęczna
Flota Świnoujście
Dolcan Ząbki
Warta Poznań
Wisła Płock
GKS Katowice
Stal Stalowa Wola
MKS Kluczbork
Pogoń Szczecin
Oczywiście "kibicowsko" wygląda to trochę inaczej (jeśli chodzi o kolejnośc ;)), poza tym nie ma jeszcze zespołów które grają w barażach. Tabela stworzona na podstawie dzisiejszych pewnych już wyników
ksiąc 90 - Sob Cze 06, 2009 02:02
Górnik,GKS,Pogoń... ekipy na ekstraklase,dlatego tym bardziej jest frajda,że jest ten awans ;)
Diakomo - Sob Cze 06, 2009 08:08
Napewno zagramy jeszcze z KSZO Ostrowiec .
eSKa - Sob Cze 06, 2009 08:16
Na pewno gorzej jest pojechać tysiąc kilometrów do Szczecina, 200 do wrogiego Zabrza - niż 30 do Stróż. Zajebiste wyzwanie. Myślę, że pomoc klubu dla nas musi być. Wyjazdy.
Pulo - Sob Cze 06, 2009 08:48
Może wreszcie oczy otworzą co niektórzy forumowicze i zamiast pieprzyć tu to zabiorą dupska w trok i pojadą na wyjazd.
Tu są mniej więcej odległości
Górnik Zabrze 200 km
ŁKS Łódź ok 360 km
Podbeskidzie Bielsko-Biała ok 155km
Znicz Pruszków 345km
Górnik Łęczna 315km
Flota Świnoujście ok 830km
Dolcan Ząbki 365km
Warta Poznań 540km
Wisła Płock 460km
GKS Katowice 183km
Stal Stalowa Wola ok 200km
MKS Kluczbork ok 320km
Pogoń Szczecin 762km
Ostrowiec św ok245km
Baraże
*Gorzów wlkp ok 660km
*Jastrzębie zdrój 230km
*Otwock ok 355km
*Wrocław ok 375km
[ Dodano: Sob 06 Cze, 2009 ]
pary barażowe http://www.90minut.pl/new...e-o-I-lige.html
gryfus1948 - Sob Cze 06, 2009 20:46
Witam, jako że to jest mój pierwszy post na tym forum prosze mnie odrazu nie bluzgać itp. Na wstępie napiszę że jestem kibicem Pogoni Szczecin (prosze mnie nie banować). Cieszę się ze taka ciekawa ekipa jaką niewątpliwie jest Sandecja awansowała do 1 ligi. Chyba nikt nie wyobrazał sobie zeby jakis Otwock znalazł się w naszym gronie. Mimo że między nami nie ma wręcz żadnych emocji to mecze będą bardzo ciekawe. W końcu odległość robi swoje, i po naszych meczach będzie można "pokazać" się szerzej kibicowskiej polsce. Licze na duże liczby. Osobiście zawsze jakoś bliżej mi było do Sandecji niż do KSZO czy nawet Kolejarza, tym bardziej ciesze sie ze będziemy mogli spotkać sie na kibicowskim szlaku.
Życzę powodzenia i do zobaczenia juz wkrótce.
Diakomo - Pią Cze 12, 2009 21:49
Dziś poznaliśmy 2 kolejnych rywali z którymi zagramy napewno w I lidze . To Stilon Gorzów i GKS Jastrzębie . Dobrze się stało z kibicowskiego punktu widzenia że to te 2 drużyny wygrały baraże .
sns1910 - Pon Cze 15, 2009 09:23
Stan na chwilę obecną, jedyna niewiadoma to to kto z trójki Cracovia/Korona/Widzew zagra w ekstraklasie, zakładając że jeśli Widzew awansuje to w barażu zagrają Cracovia z Koroną, a jeśli nie to w barażu zobaczymy Cracovie z Podbeskidziem i wygra ta pierwsza. Ostatnie założenie to że ŁKS nie otrzyma licencji.
- Sandecja Nowy Sącz
- Górnik Zabrze
- Cracovia Kraków/Korona Kielce/Widzew Łódź
- ŁKS Łódź
- Pogoń Szczecin
- GKS Katowice
- Stal Stalowa Wola
- KSZO Ostrowiec Świętokrzyski
- Podbeskidzie Bielsko-Biała
- GKP Gorzów Wielkopolski
- Gks Jastrzębie Zdrój
- Górnik Łęczna
- Wisła Płock
- Flota Świnoujście
- Warta Poznań
- Znicz Pruszków
- MKS Kluczbork
- Dolcan Ząbki
Kibicowsko najciekawiej będzie moim zdaniem z pierwszymi 7-9 wymienionymi drużynami pod Sandecją, dawno nie było w tej lidze tylu znanych klubów co będzie w sezonie 2009/2010. Ogólnie nawet nie patrząc na nasz awans, to liga zapowiada się bardzo ciekawie i sportowo, i kibicowsko. Co do części sportowej to na pewno utrzymać się (bo to pewnie będzie naszym zadaniem na ten rok) będzie o tyle łatwiej, że zlikwidowano wszelkie baraże, dlatego spadają tylko cztery ostatnie zespoły.
Tak bardzo wstępnie przewidując o awans będzie się na pewno bić 5 zespołów:
- Górnik Zabrze
- Cracovia Kraków/Korona Kielce/Widzew Łódź
- ŁKS Łódź
- Podbeskidzie Bielsko-Biała
- Górnik Łęczna
Środek tabeli/mogą się włączyć do walki o awans:
- Wisła Płock
- Pogoń Szczecin
- Znicz Pruszków
- GKS Katowice? (świetna wiosna w ich wykonaniu)
Środek tabeli/walka o utrzymanie:
- Sandecja Nowy Sącz
- Stal Stalowa Wola
- KSZO Ostrowiec Świętokrzyski
- GKP Gorzów Wielkopolski
- Gks Jastrzębie Zdrój
- Flota Świnoujście
- Warta Poznań
- MKS Kluczbork
- Dolcan Ząbki
Pewnie to wszystko będzie się zmieniać wraz z tym jakie transfery poczynią poszczególne zespoły, jak na tle zeszłorocznych pierwszoligowców będą się spisywać beniaminkowie i raczej jest to przewidywanie na rundę jesienną, bo wiosną dużo się może zdarzyć. W każdym razie już teraz widać patrząc na drużyny z którymi prawdopodobnie będziemy się bić o utrzymanie że walka o nie będzie bardzo zacięta.
Busta - Pon Cze 15, 2009 18:43
Co do wyjazdów to myślę że można by było liczyć na większe grupy kibiców gdyby nie wysokie ryzyko "bitki na trasie" że się tak wyrażę ;]. Nie mówię tu o takich wyjazdach jak do Brzeska czy Stróży. Nigdy nie bylem na wyjeździe ale z tego co słyszałem spięcia między ekipami na szlaku to normalka, więc nie dziwcie się poniektórzy że zwykły kibic nie chce ryzykować. Może nie jeden pojechałby w Polskę wspomóc drużynę, zwiedzić inne stadiony ale mówiąc wprost boi się o siebie. Nawet laik w temacie kibicowskim wie że wyjazd na Śląsk czy do Łodzi to nie wycieczka turystyczna. Szacunek dla ludzi którzy jeżdżą na "gorące" tereny ale nie każdy się do tego nadaje. Jak napisałem wyżej nie byłem nigdy na wyjeździe więc jeśli mijam się z prawdą może ktoś bardziej doświadczony przybliży mi i innym domowym kibicom obraz wyjazdów. Pozdrawiam
grubas_KKS - Pon Cze 15, 2009 23:16
Zgadzam się z tym że różne atrakcje czyhają na dalekich wyjazdach...ale w razie W nikt Ci nie będzie kazać Ci się bić czy cokolwiek innego robić,to Twój wybór!Po 2-gie jak by każdy kibic w Polsce tak myślał że coś mu się stanie na wyjeździe to nikt by na te wyjazdy nie jeździł.
Busta - Wto Cze 16, 2009 00:19
Wiem że nikt nie będzie zmuszał mnie do walki ale jaka potem opinia przylgnie do gościa który bał się wysiąść z autobusu żeby się trochę "rozruszać" ;]. Czy na wyjazdy jeżdżą ludzie którzy z góry zakładają że nie będą uczestniczyć w awanturach? Z drugiej strony będąc wśród swoich źle bym się czuł patrząc jak kumple walczą a ja oglądam to z okna autobusu, nie mam jednak charakteru fightera ale z drugiej strony kocham Sandecję i chciałbym ją wspomagać nie tylko przy Kilińskiego. Na pewno znajdzie się jakieś rozwiązanie może BUS lub samochód. Może dobrym pomysłem było by stworzenie dwóch ekip wyjazdowych bojówki i zwykłych kibiców którzy nie czuli by się źle z tego powodu że ktoś zarzuca im że stchórzyli nie brali udziału w awanturze. Patrząc na wyjazdowe foty innych ekip nie wszyscy wyglądają na hools-ów ;] jednak pozory często mylą.
poskus - Wto Cze 16, 2009 00:23
Wie ktoś do kiedy pzpn ma się "rozprawić" czy Widzew będzie grał w 1 lidze czy w extraklasie? Do kiedy to ma być wszystko ustalone...?
misiek_1984 - Wto Cze 16, 2009 00:36
poskus napisał/a: | Wie ktoś do kiedy pzpn ma się "rozprawić" czy Widzew będzie grał w 1 lidze czy w extraklasie? Do kiedy to ma być wszystko ustalone...? |
Tego nie wie nikt. Aktualnie sprawa ŁKS-u i Widzewa ma sie zajac komisja sejmowa. Wiecej informacji pod tym linkiem: http://www.90minut.pl/new...ja-sejmowa.html
[ Dodano: Wto 16 Cze, 2009 ]
Busta napisał/a: | Wiem że nikt nie będzie zmuszał mnie do walki ale jaka potem opinia przylgnie do gościa który bał się wysiąść z autobusu żeby się trochę "rozruszać" ;]. Czy na wyjazdy jeżdżą ludzie którzy z góry zakładają że nie będą uczestniczyć w awanturach? Z drugiej strony będąc wśród swoich źle bym się czuł patrząc jak kumple walczą a ja oglądam to z okna autobusu, nie mam jednak charakteru fightera ale z drugiej strony kocham Sandecję i chciałbym ją wspomagać nie tylko przy Kilińskiego. Na pewno znajdzie się jakieś rozwiązanie może BUS lub samochód. Może dobrym pomysłem było by stworzenie dwóch ekip wyjazdowych bojówki i zwykłych kibiców którzy nie czuli by się źle z tego powodu że ktoś zarzuca im że stchórzyli nie brali udziału w awanturze. Patrząc na wyjazdowe foty innych ekip nie wszyscy wyglądają na hools-ów ;] jednak pozory często mylą. |
Organizujmy busa i jedziemy :) Ja uczestnicze w wyjazdach na wlasna reke z podobnych powodow, ktory wskazujesz w swoich wypowiedziach, ale mimo to udalo mi sie juz odwiedzic kilka stadionow podczas waznych meczow. Na pewno kazdy kibic na wyjezdzie - czy w autokarze, czy w samochodzie, w busie czy nawet jadacy publicznymi srodkami transportu - to wsparcie dla Sandecji i mozna doswiadczac na zywo wspanialych sportowych emocji (vide Piotrkow Tryb. czy Brzesko). Moze nas nie wywala z tego forum ? :)
Śmigiel - Wto Cze 16, 2009 09:17
Busta napisał/a: | ale jaka potem opinia przylgnie do gościa który bał się wysiąść z autobusu żeby się trochę "rozruszać" ;] |
Na pewno lepsza niż do tego, który zostaje w domu za monitorem :-)
Odnośnie jeszcze Twojej sugestii zrobienia osobnego transportu dla pikników itp...
1. Kiedy na wyjazd jedzie jeden autokar to jest w nim niepowtarzalny klimat... za nic bym tego nie oddał,
2. Nie ma nic złego w jeżdżeniu osób, które jeżdżą po to, żeby świetnie się bawić, spożyć trochę alkoholu, pokrzyczeć "SANDECJA" - typowo piknikowy klimat - jeśli tylko te osoby potrafią się zachować odpowiednio do sytuacji i znają swoje miejsce w szeregu... bo kto był, ten pamięta, że w Piotrkowie Trybunalskim pikników trochę ponosiło
Pozdrawiam ;-)
Pulo - Sro Cze 17, 2009 18:31
Przepraszam bardzo kolegę busta ale w jego wypowiedziach są niejasności.. Skoro nie byłeś nigdy na wyjeździe to czemu się wypowiadasz na ten temat? Przejedź się gdzieś to zobaczysz jak jest. Z opowieści innych osób to co najwyżej można sobie zebrać je na kartce papieru i podetrzeć d....! ;) Czytając twoje posty to ręce się załamują. Gdzie w sączu są "hools" tj ty to nazwałeś? Jak ty sobie wyobrażasz 2 ekipy wyjazdowe? A my jesteśmy trendowaci dla was że z nami nie jeździecie? I nie pier... głupot, że swoim autem bezpiecznie się jedzie bo bardziej wam chodzi o to że po jakiego h... jechać autokarem jeśli autem będę 2 razy szybciej...
A i nie zapomnij zrobić drugiego młyna na stadionie i osobnego wejścia do niego na stadionie. Zrób także drugi herb i drugą nazwę...
Najlepiej będzie jak przestaniesz pierd.... i pojedziesz na mecz i zobaczysz jak to jest pojechać za swoją ukochaną drużyna z całą bandą meczowych zapaleńców w super atmosferze spędzając miło czas wspólnie razem!!! Tyle
Busta - Czw Cze 18, 2009 01:28
Po pierwsze nigdzie nie napisałem że w Sączu są hools. Po drugie w moich wypowiedziach nie dałem odczuć kibicom jeżdżącym na wyjazdy że są gorsi Cytat: | A my jesteśmy trendowaci dla was że z nami nie jeździecie? | wręcz przeciwnie podziwiam kibiców którzy jeżdżą za drużyną. Co do moich wypowiedzi na temat wyjazdów skoro nigdy na żadnym nie byłem to miałem nadzieje że wypowiedzą się osoby który już nie jeden stadion w Polsce widziały i przybliżą trochę ich obraz jakie są ich miłe akcenty jak i zagrożenia. Jak byś przeczytał moje wypowiedzi dokładnie to wiedziałbyś że nie miały one na celu obrazy kibiców jeżdżących na wyjazdy tylko wyraziłem w nich swoje obawy związane z wyjazdem. Co do mojego pomysłu z 2 autokarami to przecież tylko pomysł a Twój tekst o drugim młynie herbie czy wejściu to zachowujesz się tak jak bym chciał podzielić kibiców na tych złych i dobrych a tak nie jest bo wszyscy są kibicami jednej i tej samej ukochanej Sandecji.
Pulo - Czw Cze 18, 2009 15:28
podzielić kibiców na tych złych i dobrych a tak nie jest bo wszyscy są kibicami jednej i tej samej ukochanej Sandecji
I właśnie o to mi chodziło. Najbardziej o pisaniu o organizowaniu wyjazdów w 2 ekipy... I dlatego chodzi mi o to że jedziemy wszyscy razem a nie robienie jakis 2 ekip wyjazdowych...
sz3ur - Pią Cze 19, 2009 18:35
O Boze co za teksty!!!! wezcie zmiencie temat bo jak slysze o jakis hoolsach i osobnej grupie kibicow jezdzacych na wyjazd to umieram ze smiechu:) a na mecze wisly jezdzi marcin daniec ciekawe czy wyskakuje z autobusu jak jest burda:)))))))))))))))) pewnie ma charakter fajtera:))))
gryfus1948 - Sob Cze 20, 2009 12:31
Ta.... a na mecze Lechii Donald Tusk.
internacionale - Sob Cze 20, 2009 22:47
Wypowiedź Pana Prezydenta Nowaka nt. nowych wyzwań w I lidze:
http://tv-ns.pl/poglady/material/1440/1.html
Bianconeri - Nie Cze 21, 2009 11:38
O redaktor Wrona :]
sns1910 - Nie Cze 21, 2009 12:06
Gość na siłę chce tworzyć atmosferę strachu dla przyjścia na mecze Sandecji, tak jakby to co działo się w parku miało związek z przychodzeniem na stadion i meczami. To trochę tak jakby przykładowo się dwóch gości pracujących przykładowo w realu pobiło w dyskotece, więc ja mam się bać iść do tego sklepu, bo oni tam pracują i będę sie czuł zagrożony...bez sensu. Wiadomo że inne jesti podejście do czegoś takiego na meczach, a inne na takich imprezkach. Chociaż w sumie kij z tym redaktorkiem, frekwencja i atmosfera na jesień i tak mu zamkną gębę i się skończą jego dziwne wizje przebywania na naszym stadionie. Fajnie że przynajmniej prezydent zachował twarz i spokój i potrafił mu wszystko jasno wytłumaczyć.
hanys - Nie Cze 21, 2009 12:55
Niestety redaktorzy robia wszystko zeby ludzie zle mysleli o pewnych rzeczach.... tylko pytanie kto na tym zyskuje....
Bianconeri - Nie Cze 21, 2009 13:04
Na pewno sami redaktorzy, bo mają przecież dobrze sprzedajacy się materiał, który można bez większego wysiłku sklecić a i tak będzie "poczytny" i niech ludzie się boją ...
Od ponad tygodnia przecież ciągle podawane są te same "fakty" i w zasadzie żadnych nowych informacji, wystarczy jedynie zmienić szyk wyrazów w zdaniu, obudowac to pewną dawką emocj ii własnych przemyśleń i już gotowy artykuł a ludzie niech żyją w strachu co to będzie jak Górnik przyjedzie ehh ...
Tak swoją drogą to mógłbym załatwić panu redaktorowi Wronie wywiad z paroma znajomymi kibicami Górnika, ciekawe czy by skorzystał z okazji :)
GuciuMKS - Nie Cze 21, 2009 13:42
Zycze wam Sączersi wszystkiego dobrego w nowym sezonie i mysle ze za rok spotkamy sie juz razem w ekstraklasie:)Pozdrawiam:)
hanys - Nie Cze 21, 2009 17:21
Ciekawe czemu ujebal sie tego Gornika skoro akurat oni ostanimi czasy na stadionach sa spokojni...
Znajomosc polskich realiow stadionowych u pismakow i inych mediow jest rozpierdalajaca...
krochmal - Nie Cze 21, 2009 17:50
Nie wiem, być może jestem za daleko od spraw typowo kibicowskich, może a nawet na pewno nie znam wszystkich realiów ale nie rozumiem sądeckich mediów. Jaki cel mają w tym, że nagle po zadymie z 10/11.06 tak nagle zaczęli interesować się Sandecją - dlaczego nie było takiego zainteresowania meczami, dlaczego nie próbowano na wszystkie możliwe sposoby analizować poszczególnych spotkań a teraz tworzy się prawdziwą opowieść z tego co się już stało i tego się nie zmieni.
Czy nie prościej zamiast analizować z dziesiątkami ludzi tego wydarzenia na setki sposobów, zamiast po 10 raz przeprowadzać wywiady i wypytywać o tzw szczegóły nie prościej byłoby pokazać prawdziwą fetę po awansie, nie prościej byłoby pokazać fantastyczne w większości oprawy meczów z Kilińskiego, czy reakcje publiczności na meczach na wiosnę??
To jest wg mnie prawdziwa piłka i to powinno się pokazywać a nie po 100kroć analizować to co już każdy wie, widział i ma swój osąd na całą sprawę.
Maerqin - Nie Cze 21, 2009 18:19
Pewnie ze byloby prosciej pokazywac to co dzieje sie na Kilinskiego: oprawy, doping calego stadionu, pelne trybuny i ogolnie zajebista atmosfere. Ale wiadomo ze kazdy jest glodny sensacji i wolalby uslyszec wlasnie o zadymie, zdemolowanym miescie, walkach z policja czy o...kibicu ktory stracil oko...
To co redaktorzy Gazety Krakowskiej zamieszczaja na stronie jest po prostu zalosne. Jak napisano juz wczesniej artykuly nie wnoszace nic nowego od prawie 2 tyg. a niektorzy dziennikarze uwazaja nawet ze te zajscia mialy miejsce 9 czerwca!!! Kazdy z nich che tylko zarobic na swoich wypocinach pare zlotych a ze jest akurat taka ''sensascja'' to to wykorzystuja nie bedac w tym czasie nawet w saczu. To tylko moze swiadczyc o ich ''profesjonalizmie''. Szkoda gadac...
Wracajac do tematu to moim zdaniem duzym wyzwaniem bedzie dla nas kibicow poprawienie dopingu. Coraz wiecej osob ''podpina sie'' pod mlyn ktory urosl juz do dosc duzych rozmiarow ale problem jest taki ze wiekszosc tych zajawkowiczow nie potrafi pozadnie spiewac a glupio by bylo chyba jakby przyjezdni w sile 200-300 osob zagluszali ''500+'' po naszej stronie. Nad dopingiem nalezy popracowac. Drugim waznym na pewno wyzwaniem bedzie utrzymanie sie jako beniaminek przez pierwszy sezon w I lidze. A wiadomo ze z nowym trenerem(na ktorym wieszosc wiesza psy i ktory nie moze sie pochwalic jakimis osiagnieciami na tym szczeblu rozgrywek) bez znaczacych wzmocnien i oczywiscie pieniedzy moze byc ciezko.
mc71 - Nie Cze 21, 2009 18:49
Zastanówcie się co lepiej brzmi w mediach: Świetna atmosfera na stadionie, komplet ludzi w tym nawet całe rodziny oraz dobre wyniki, czy zadyma gdzie grupa wściekłych kibiców zaatakowała bezpodsawnie świętą policje. Sensacja sprzedaje sie najlepiej, a to że media są żałosne i szukaja tylko taniej sensacji to chyba każdy wie.
krochmal - Nie Cze 21, 2009 19:34
mc71 napisał/a: | Zastanówcie się co lepiej brzmi w mediach: Świetna atmosfera na stadionie, komplet ludzi w tym nawet całe rodziny oraz dobre wyniki, czy zadyma gdzie grupa wściekłych kibiców zaatakowała bezpodsawnie świętą policje. Sensacja sprzedaje sie najlepiej, a to że media są żałosne i szukaja tylko taniej sensacji to chyba każdy wie. |
Tak, zgodzę się tylko może jestem naiwny ale dla mnie zdecydowanie lepiej "sprzedałoby się" to właśnie święto na trybunach odpowiednio pokazane niż ta zadyma pokazywana tak jak to teraz jest robione.
radziufan - Nie Cze 21, 2009 19:38
przypominam o temacie....przynajmniej my juz nie dyskutujmy na ten temat:)
mc71 - Nie Cze 21, 2009 19:52
krochmal napisał/a: | mc71 napisał/a: | Zastanówcie się co lepiej brzmi w mediach: Świetna atmosfera na stadionie, komplet ludzi w tym nawet całe rodziny oraz dobre wyniki, czy zadyma gdzie grupa wściekłych kibiców zaatakowała bezpodsawnie świętą policje. Sensacja sprzedaje sie najlepiej, a to że media są żałosne i szukaja tylko taniej sensacji to chyba każdy wie. |
Tak, zgodzę się tylko może jestem naiwny ale dla mnie zdecydowanie lepiej "sprzedałoby się" to właśnie święto na trybunach odpowiednio pokazane niż ta zadyma pokazywana tak jak to teraz jest robione. |
Dlatego bo jesteś kibicem Sandecji. Bądź co bądź Sandecja dla przciętnego Kowalskiego jest nie znanym klubem, więc nie intersują go wyniki tylko te "zadymy". Wtedy Ci ludzie moga dalej snuc swoje tezy, że kibcie to banda huliganów, która czeka tylko na okazje by komuś wpieprzyć.
koniec OT:) (nie marzy mi się warn:))
x_cite - Nie Cze 21, 2009 20:25
Już kiedyś pisałem o p. Wronie, ale ktoś usunął mój post! Znajomość pewnych tematów przez pana redaktora jest bardzo słaba albo mijająca się z rzeczywistością! Normalnie mnie trafiało jak oglądałem jego programy w RTK i jakie nie raz rzeczy wygadywał. Teraz na temat kibiców delikatnie mówiąc mija się z prawdą;)
Bianconeri - Nie Cze 21, 2009 20:36
Ciekawe ... obadajcie, bardzo podobne pytania, jednak zadane w jakiś taki normlaniejszy sposób :)
http://www.rtk.pl/dnn_rtk...ult.aspx?id=341
Można??:) można:) wszystko kwestia chęci, bądź ich braku.
Ale bez kitu z tym Górnikiem to już jakaś psychoza ...
GoToSleep - Nie Cze 21, 2009 23:21
ehh z tym górnikiem to troche przegięcie...
Nawet jezeli bedzie to mecz podwyższonego ryzyka to z kszo tez taki byl i nic sie nei dzialo :P
media chcą straszyc ludzi
michalvcf - Pon Cze 22, 2009 00:37
Dokładnie, media wszystko nakręcają, po to żeby mieli czym mówić i pisać, w końcu z tego żyją...
kamilyes - Pon Cze 22, 2009 09:47
Media czyhają tylko na takie okazje...
style - Pon Cze 22, 2009 09:49
Proponuje adminom załozyc temat " Sandecja w mediach" i tam przeniesc te wszystkie posty zwiazane z Górnikiem i Panem Wrona i tam dyskutowac bo ten temat za bardzo do tego nie pasuje :)
AdoDC - Pon Cze 22, 2009 10:10
hehe nowe wyzwania - wierze jednak że kibice nie zawiodom i powiekszy się ekipa z młyna i liczby wyjazdowe znacznie sie poprawią. Sam znam kilka osób które zamierzają ostro jeździć za Sandecją i chodzić na młyn w meczach u nas.
Może warto byłoby się postarac o jakaś pomoc w sprawie wyjazdów? wiele ludzi pewnie nie jeździ ze wzgledów finansowych, wiec moze warto postarac sie o jakies większe dofinansowanie? - to taka luźna propozycja.
1 liga gwarantuje nam większę emocje na meczach.
Pozdro!
hanys - Pon Cze 22, 2009 18:07
Panie Ado w sprawie dofinansowania to nie wiem skad chcesz to brac...
Wszystkie dotacje do tej pory byly ze stowarzyszenia z wyjatkiem jednego meczu.
A zeby byla kasa ze stowarzyszenia w wiekszej ilosci, to prosze sie zapisac razem z kolegami i odprowadzac skladki tak jak to robi czesc osob.
To taka luzna odpowiedz ;)
Pozdro
adamek H - Pon Cze 22, 2009 20:32
apropo 1 ligi i wyzwan- mialo być oswietlenie, wie ktos moze czy jakies prace sa juz prowadzone, czy cos jest załatwiane etc?
polak_ns - Pon Cze 22, 2009 21:02
Oświetlenie będzie za rok jeżeli PZPN wyrazi zgodę.
x_cite - Pon Cze 22, 2009 21:07
z oświetleniem to tak.....jest taki pomysł, aby każdy kibic przyniósł świeczkę na mecz i zrobimy niezłą łunę!:D hehe to tak na rozweselenie przy tej "wspaniałej" pogodzie!
A tak na poważnie to pewnie na jesień coś wykombinują - w sierpniu i wrześniu będzie ładna pogoda to mecze będą o 15, 16 i 17.
x_cite - Pon Cze 22, 2009 21:10
polak_ns napisał/a: | Oświetlenie będzie za rok jeżeli PZPN wyrazi zgodę. |
A co ma do tego PZPN?? Oświetlenie jest w gestii właściciela stadionu, którym jest MOSiR czyli upraszczając miasto Nowy Sącz. Jeśli ratusz uzna, że oświetlenie ma być to i tak będzie prędzej czy później:)
polak_ns - Pon Cze 22, 2009 22:03
x_cite napisał/a: | polak_ns napisał/a: | Oświetlenie będzie za rok jeżeli PZPN wyrazi zgodę. |
A co ma do tego PZPN?? Oświetlenie jest w gestii właściciela stadionu, którym jest MOSiR czyli upraszczając miasto Nowy Sącz. Jeśli ratusz uzna, że oświetlenie ma być to i tak będzie prędzej czy później:) |
Ale chodzi o wymogi pierwszoligowców czyli tzw. licencje na grę
Maerqin - Wto Cze 23, 2009 02:09
Z oswietleniem to tez nie jest tak hop siup jutro stawiamy cztery 50-metrowe slupy wokol stadionu. To ze takie sa wymagania dla klubow w I lidze to raz. A druga sprawa to cala masa spelnionych wymoglow glownie architektonicznych i innych, nie wiem jakich formalnosci dotyczacych wplywu tych slupow na teren wokol stadionu. Nie wiadomo jeszcze czy bedzie mozna postawic takie slupy przy Kilinskiego czy ta sprawa sie nie ''przedluzy'' do czasu gdy oswietlenie nie bedzie nam juz potrzebne...oby tak nie bylo.
Edit: A to dla tych ktorzy nie wiedza co mam na mysli: http://miasta.gazeta.pl/k...12,2217472.html
www.megachem.pl - Wto Cze 23, 2009 15:30
Nie wiedziałem, gdzie to wpisać, więc daję tutaj. Podobno przy Straży Granicznej powstała specjalna jednostka prewencyjna- która ma się "zaopiekować" nami- kibicami Sandecji. Złożona została podobno z żołnierzy.
Więc milicja odpuszcza- i dobrze. Oby nie okazało się, że zamienił stryjek siekierkę na kijek.
KrzysieKKS - Wto Cze 23, 2009 15:48
Nie chce źle wróżyć ale zobaczysz jak odpuszcza na meczach tzw. podwyższonego ryzyka na których zapewne dodatkowo pojawi się krakowska "prewencja". Ostatnio działali na rynku po świętowaniu a jak to wyglądało to chyba każdy normalny wie.
hanys - Wto Cze 23, 2009 20:12
czyli na kazdym meczu tak bedzie;)
Dziekan - Wto Cze 23, 2009 23:56
www.megachem.pl napisał/a: | Nie wiedziałem, gdzie to wpisać, więc daję tutaj. Podobno przy Straży Granicznej powstała specjalna jednostka prewencyjna- która ma się "zaopiekować" nami- kibicami Sandecji. Złożona została podobno z żołnierzy.
Więc milicja odpuszcza- i dobrze. Oby nie okazało się, że zamienił stryjek siekierkę na kijek. |
Pisząc takie info dobrze by było gdybyś podał źródło...inaczej jest to tylko plotka zaśmiecająca temat.
Pozdro
albert - Czw Cze 25, 2009 13:01
jak czytam posty na temat podziału kibiców to mi ręce opadają!!!!!Wszyscy maja być razem SANDECJA!!!!! chyba nie będziemy robić tak że na mecz do Stalowej pojadą jak to nazwaliście hooligans , a na mecz DOLCAN ZĄBKI-Sandecja pojadą kibice poważni!!!jaja sobierobicie
KubaNS - Pią Cze 26, 2009 10:43
To juz mam nadzieje ostatni wywiad na ten temat, zwlaszcza ze jak widac sensacja sie konczy, a zaczyna trzezwe spojrzenie na to wszystko.
http://tv-ns.pl/poglady/material/1490/1.html
internacionale - Pią Cze 26, 2009 13:26
nie ma gdzie tego wrzucić więc umieszczam ten materiał tutaj:
http://tv-ns.pl/wydarzenia/material/1492/1.html
tutaj wersja tekstowa:
http://polskalokalna.pl/n...a-palka,1329310
grubas_KKS - Pią Cze 26, 2009 15:36
Elegancko!Mam nadzieje ze prokuratura w Nowym Targu we wlasciwy sposb potraktuje te sprawe.
hanys - Pią Cze 26, 2009 19:21
grubas_KKS napisał/a: | Elegancko!Mam nadzieje ze prokuratura w Nowym Targu we wlasciwy sposb potraktuje te sprawe. |
A wierzysz w puklate aniolki?? nie znajda sprawcy a dowodca nie beknie...
krzysiek186 - Pią Cze 26, 2009 20:40
To się wnosi sprawę do sądu, jak odrzuci sąd to się odwołuje do wyższej instancji. W końcu wyjdzie na nasze.
hanys - Pią Cze 26, 2009 22:29
Krzysiek a ty wierzysz w puklate aniolki???
Slyszales zeby kibice Hutnika wygrali sprawe z policja o pobicie?? albo kibice Gieksy??
Prokutratorzy umorzyli postepowania
krzysiek186 - Sob Cze 27, 2009 10:20
W przypadku zajść na meczu Hutnik - KSZO, to tam ostatecznie kibice Hutnika byli uniewinnieni, po tym jak złapali przypadkowe osoby. Co do GieKSy to nie wiem na czym to stanęło.
Mileniak - Sob Cze 27, 2009 11:52
krzysiek186 napisał/a: | To się wnosi sprawę do sądu, jak odrzuci sąd to się odwołuje do wyższej instancji. W końcu wyjdzie na nasze. |
Dokładnie. W przypadku skrajnie niekorzystnych rozstrzygnięć dla nas, czyli bezowocnym wyczerpaniu instancji w Polsce jest jeszcze Europejski Trybunał Praw Człowieka (ETPC) w Strasburgu.
hanys - Sob Cze 27, 2009 13:17
Chcialbym podzielac Wasz optymizm, zobaczycie ze jak sprawa zostanie umorzona to kolesiowi sie nie bedzie chcialo dalej bawic w to...
Nie chodzilo mi o mecz Hutnik-Kszo tylko z Wisloka,
FCTatran - Sob Lip 04, 2009 01:16
Przejom mnoho krasnych meczow v pierwszej lize! Z kibicowskej i footbalobej strony! Pozdrav z Pešova - 3mce sie chlopaki! SANDECJA ;)
|
|