|
Forum kibiców Sandecji www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji |
 |
KKS Sandecja Nowy Sącz - Sandecja - Cracovia, mecz charytatywny ...
internacionale - Pią Lip 17, 2009 21:03 Temat postu: Sandecja - Cracovia, mecz charytatywny ... Dzisiaj dowiedziałem się nioficjalnie o planowanym na środę 22 lipca meczu sparingowym pomiędzy Sandecją a Cracovią. Spotkanie ma mieć charakter charytatywny. O dalszych szczegółach poinformuję jutro...
michump - Pią Lip 17, 2009 21:07
Z naszej oficjalnej (Cracovii):
Już w środę podopieczni trenera Artura Płatka udadzą się do Nowego Sącza, gdzie rozegrają sparing z beniaminkiem pierwszej ligi, Sandecją (godz. 18). Cały dochód z tego spotkania zostanie przeznaczony na leczenie byłego piłkarza Cracovii, Krzysztofa Piszczka.
jacek55 - Pią Lip 17, 2009 21:20
czy sparing sobotni z GKS TYCHY o godz. 16.00 sobota jest aktualny
Tomko54 - Pon Lip 20, 2009 20:28
Witam. Ja mam 2 pytania:
1. Cena biletów będzie wynosić 5 zł? ( tak gdzieś przeczytałem i nie wiem czy to prawda)
2. Czy mecz będzie trwał 90 minut??
polak_ns - Pon Lip 20, 2009 20:52
Tomko54 napisał/a: | Witam. Ja mam 2 pytania:
1. Cena biletów będzie wynosić 5 zł? ( tak gdzieś przeczytałem i nie wiem czy to prawda)
2. Czy mecz będzie trwał 90 minut?? |
2xtak
Snoopi86 - Pon Lip 20, 2009 22:11
widzialem dzisiaj na plakacie u znajomego sklepikarza plakat i cena biletow to po 10zl za normalny i ulgowy wiec nie wiem sam juz...
michalvcf - Pon Lip 20, 2009 22:32
a czy cena biletu jest taka ważna? zapłacisz 10zł i wypijesz o 2 piwa mniej w tygodniu a przynajmniej ktoś z tego skorzysta...
Snoopi86 - Pon Lip 20, 2009 22:41
nie chodzi mi o cene bo zaplace nawet 20zl...ktos spytal to pisze co widzialem
polak_ns - Pon Lip 20, 2009 22:45
a cena na plakacie była napisana czy wydrukowana ?
Tomko54 - Pon Lip 20, 2009 22:46
Ok dzięki snoopi ;] Ja też moge zapłacić nawet i 20zł ale jednak wole wiedzieć wcześniej jaka jest cena.
Snoopi86 - Pon Lip 20, 2009 22:48
napisana na naklejce z napisem cena;) plakat byl z klubu i zaklejony byl napis mecz o mistrzostwo itd a naklejone na to mecz charytatywny...jutro spytam skad wie o cenie ;)
polak_ns - Pon Lip 20, 2009 23:33
jezeli chodzi o pana K. to pewnie dopisał taką jak zawsze :D
Ad@ś=) - Pon Lip 20, 2009 23:40
cena biletu to 10 zl - info od osoby blisko zwiazanej z klubem
Bianconeri - Wto Lip 21, 2009 16:25
Miało być po 5zł ale jest po 10zł bo tak 'uradzili' w klubie
Tomko54 - Wto Lip 21, 2009 19:41
OK spoko tylko troche lipnie że nie ma różnicy pomiędzy normalnym a ulgowym ;/
Fallen - Wto Lip 21, 2009 19:51
Tomko54 napisał/a: | OK spoko tylko troche lipnie że nie ma różnicy pomiędzy normalnym a ulgowym ;/ |
Tomko54 napisał/a: | Ok dzięki snoopi ;] Ja też moge zapłacić nawet i 20zł ale jednak wole wiedzieć wcześniej jaka jest cena. |
Ech ja już nie rozumiem...
Tomko54 - Wto Lip 21, 2009 20:53
A co tu do rozumienia ;d Mówie że moge zapłacić nawet i te 20 zł ale troche głupio to zrobili że jest jednakowa cena biletów.
biker_ns - Wto Lip 21, 2009 21:16
Tomko54:Ty tak potrafisz rozkminiać proste rzeczy że stają się ciężkie do zrozumienia,przypuszczam że 99 osobom na 100 lata czy są ulgowe,czy nie,poprostu bilety są po 10-tce i wszystko na temat.
POZDRAWIAM
Maerqin - Wto Lip 21, 2009 21:24
To zaplac ''nawet'' 20 i kup 2 bilety po 10, w koncu to mecz charytatywny...
Ciekawi mnie wynik, jak nastawieni beda pilkarze, czy wyjda tylko odklepac te 90 min czy cos zaprezentuja bo jak wiadomo nasz najblizszy rywal Podbeskidzie pokonalo ostatnio w sparingu Cracovie 1:0.
biker_ns - Wto Lip 21, 2009 21:28
A Cracovia póżniej pokonała Górnika Zabrze też 1-0
1910 - Sro Lip 22, 2009 13:56
takie pytanie mam kobiety jak zwykle za darmo czy też płacą?
DNL - Sro Lip 22, 2009 14:01
internacionale napisał/a: | kindzioreek napisał/a: | Czy na dzsiejszym meczu kobiety muszą kupować bilety? |
Nawet jeśli nie musiałyby to wypadałoby !! nieprawdaż ? |
krzychu1910 - Sro Lip 22, 2009 18:54
czy wie ktos jaki jest wynik po pierwszej polowie
Blendzior - Sro Lip 22, 2009 19:33
Do przerwy 0:0
kamilyes - Sro Lip 22, 2009 20:27
0:0 koniec
matys5392 - Sro Lip 22, 2009 20:44
Szkoda ze Sandecja nie wykorzystała kilku dogodnych sytuacji.Ogólnie bardzo dobra gra,trener tez widać że ,,żyje" na ławce.Niestety troche malo tych bilecików sprzedano ;/
DNL - Sro Lip 22, 2009 20:44
Remis, jednak ze wskazaniem na nas. Mecz dosc slaby, biorac pod uwage slonce w 1 polowie, jestem ich w stanie zrozumiec, to tylko sparing.
Cracovia praktycznie nie istniala. Szkoda niewykorzystanych sytuacji, Cabaj jak i Olszewski spisali sie bardzo dobrze wyciagajac takie pilki. Kilka przestrzelonych akcji, mogly sie podobac te oskrzydlajace akcje, kilka naprawde fajnych pilek bylo zagranych. Jednak w lidze trzeba bedzie cos z tego ustrzelic.
Hm, chyba mozemy byc dobrej mysli przed sezonem. Przynajmniej ja jestem, zycie/liga jednak wszystko zweryfikuje.
polak_ns - Sro Lip 22, 2009 21:10
Jak na mecz z ekstraklasowym zespołem to wynik powinien nas zadowalać.
GoToSleep - Sro Lip 22, 2009 21:45
moim zdaniem sandecja miala wiecej sytuacji niz cracovia...
bardzo podobala mi sie gra mateusza brozia ktory kilka razy przebiegł boisko :)
kitek19pl - Sro Lip 22, 2009 21:55
Foto z meczu SPORT-NS.PL
Frodo - Sro Lip 22, 2009 22:01
Mecz powinien sie zakonczyc wygrana Sandecji 1:0.
Cabaj ladnie czarowal pod bramka. Zwlaszcza tą obroniona glowke.
Koziol w koncowce tez popisal sie piekna akcja
jacek55 - Sro Lip 22, 2009 22:02
panowie gra ok ,widać ze zawodnicy myślą , gra idzie do przodu ,jestem zbudowany postawą, Sandecji na tle CRAXY ,prezentowali się naprawdę ok ......
Grzesiek_91 - Sro Lip 22, 2009 22:03
Główkę obronił Olszewski bo to on bronił w drugiej połowie;)
biker_ns - Sro Lip 22, 2009 22:17
Powiem krótko:jeszcze tylko popracować nad skutecznością i będzie fajnie.Jak dla mnie mecz był bardzo dobry biorąc pod uwagę upał.Tempo niezłe i trzeba przyznać że nasze skrzydła pracują coraz lepiej.Jestem dobrej myśli po tym meczu.Coraz bardziej ufam trenerowi w to co robi/wygląda na to że wie co chce osiągnąć,a najważniejsze że wie jak to osiągnąć,mam na myśli poukładanie zespołu/.
No ale sparing sparingiem,a liga ligą więc za niedługo się przekonamy.
POZDRAWIAM
klipol - Sro Lip 22, 2009 22:19
Szkoda tylko, że masę biletów rozdane było za free
style - Sro Lip 22, 2009 23:32
mi mecz sie podobał a co do wyniku to najsprawiedliwszy jest własnie remis
Nalezy pochwalic interwencje Kozioła w koncowce bo juz widziałem piłke w naszej bramce ;)
x_cite - Czw Lip 23, 2009 00:24
PIŁKA NOŻNA Napastnicy nie zaliczyli ostatniej kartkówki
Czwartek, 23 lipca 2009r.
Obie drużyny bardzo poważnie potraktowały ostatnie istotne sprawdziany przed nowym sezonem.
Na boisku nie brakowało walki i stuprocentowych sytuacji. Więcej dogodnych okazji do strzelenia gola stworzyła sobie Sandecja. Przed szansą stawali Broź i Chlipała, a ze strony krakowian golem mogła sie zakończyć akcja duetu Moskała- Ślusarski. Po przerwie trenerzy wymienili niemal całe jedenastki.
- Przyjechaliśmy takim składem jaki dysponujemy - podsumowywał Artur Płatek. - Zabrakło czterech-pięciu zawodników z podstawowego składu. Więcej graczy nie mamy. To był ostatni dzień ciężkich przygotowań. Teraz do sezonu pozostało już niewiele dni i obciążenia będą inne. Ze sparingu jestem zadowolony, bo plan został wykonany, zagraliśmy dwa razy po 45 minut. Trzeba przyznać, że mieliśmy dużo szczęścia, bo to Sandecja miała więcej klarownych okazji. Jeśli chodzi o jakość gry, to sporo jeszcze trzeba poukładać. Jestem zadowolony, bo drużyny zagrały mocne spotkanie - podkreślał szkoleniowiec.
Zdaniem opiekuna Cracovii Sandecja to naprawdę poukładany i doświadczony zespół. - Cieszę się że mogliśmy zagrać sparing dziś właśnie z nimi - mówił Płatek. - W swoich szeregach Sandcja ma kilku graczy na poziomie ekstraklasy i był to przeciwnik wymagający. Jeśli coś miałbym wytknąć swojemu zespołowi to problemy w rozgrywaniu piłki. Cieszyć może natomiast postawa bramkarzy, którzy w kilku sytuacjach wychodzili obronną ręką z naprawdę ciężkich opresji - chwalił. Świetną paradą popisał się zwłaszcza w drugiej połowie Sławomir Olszewski, wychowanek Sandecji Nowy Sącz, dziś w barwach Cracovii. Kibice żartowali, że inaczej nie mogło być, wszak Olszewski na Sandecji niemal uczył się chodzić.
Z gry gospodarzy powinien być zadowolony również sztab szkoleniowy Dariusza Wójtowicza. Nowi zawodnicy nieźle zaprezentowali się przy Kilińskiego. Dobra partię na lewej obronie rozegrał Peter Borovicanin. Widać jednak, że do zupełnego zgrania z nowymi kolegami jeszcze trochę brakuje.
- Mecz uważam za dobry - stwierdził trener Marian Tajduś - Naszym celem było zrealizowani pewnych zadań taktycznych i myślę, że piłkarzom to się udało. Warto zauważyć, że Sandecja zagrała nowym systemem 4-2-3-1 i sądzę że to zdało egzamin. Zważywszy na przeciwnika sparing uważam za bardzo efektywny. Nowe twarze powoli aklimatyzują się w zespole. Dzisiejsza wyjściowa jedenastka, to w jakichś 70 procent jedenastka która zobaczymy od pierwszych minut w lidze. Oczywiście wszystko jeszcze się okaże. W środę czeka nas mecz w Pucharze Polski w Piotrkowie Trybunlaskim. To będzie generalny sprawdzian. Mecz w Nowym Sączu miał również wymiar charytatywny. Dochód z meczu i pieniądze z licytowanych piłek, a podpisanych przez piłkarzy futbolówek (około 5 tys. zł) zasili konto Krzysztofa Piszczka. Były piłkarz Cracovii od kilku lat zmaga się z nowotworem.
Rafał Kamieński
źródło: GK
Masahiko - Czw Lip 23, 2009 00:50
Przychodząc na drugą połowę mogłem bez problemu wejść bez biletu (oczywiście kupiłem, szczytny cel). Szkoda że nie dopilnowano tego.
Gra była OK. Szalejący na skrzydle Skrzypek był niesamowity :)
matys5392 - Czw Lip 23, 2009 01:53
Myślę ze dobrze ze klubie został Rafał Berlinski.Zagrał bardzo dobre zawody.Nie był juz tylko od przechwytywania i podawania do najblizszego zawodnika ale bardzo czesto wlaczal sie w akcje ofensywne.Widać że trener razem z druzyna dobrze przepracowali okres przygotowawczy.Oby 2 sierppnia pokazali sie z rownie dobrej strony jak w meczu z Cracovia.
jacek55 - Czw Lip 23, 2009 08:37
Jestem mile zaskoczony tym co pokazała Sandecja brawo brawo
mirek678 - Czw Lip 23, 2009 12:43
Charytatywny mecz przyjaźni
Dochód z tego spotkania zostanie przeznaczony na leczenie Krzysztofa Piszczka, byłego piłkarza m.in. Cracovii, a także trenera Kmity Zabierzów.
- Dobrze, że mogliśmy zagrać takie spotkanie i pomóc choremu koledze - twierdzi Piotr Bania, napastnik Sandecji. - Dla mnie miał on szczególne znaczenie. Z Krzyśkiem graliśmy razem w Cracovii i razem wprowadziliśmy ten klub do drugiej ligi.
Spotkanie miało wyrównany przebieg z lekką przewagą Sandecji, która miała więcej okazji do zdobycia gola. - Jeśli wziąć pod uwagę klasę przeciwnika, to mogę być zadowolony z gry swojego zespołu - uważa Dariusz Wojtowicz, trener Sandecji. - Na tle Cracovii zagraliśmy dobre spotkanie. Byliśmy dla niej równorzędnym przeciwnikiem. Stworzyliśmy trzy klarowne sytuacje do zdobycia gola i mogliśmy pokusić się o zwycięstwo. Równie dobrze mogliśmy jednak przegrać ten mecz przez niefrasobliwość i indywidualne błędy. Ostatnie dni przed początkiem ligi poświęcimy na pracę nad organizacją gry i lepszym wykonywaniem założeń taktycznych.
Sandecja sezon zainauguruje za tydzień meczem Pucharu Polski z Concordią Piotrków. Cracovia z kolei ligowe zmagania rozpocznie 1 sierpnia spotkaniem ze Śląskiem we Wrocławiu.
Sandecja - Cracovia 0:0
Sandecja: Różalski (46. Kozioł) - Makuch (60. Szczepanik), Frohlich, Jędrszczyk (60. Benkowski), Borovicanin (46. Choruzi) - Broź (46. Skrzypek), Zawadzki (60. Bania), Stefanik (81. Lauko), Gawęcki (60. Berliński), Bębenek (60. Jonczyk) - Chlipała (60. Fabianowski).
Cracovia: Cabaj (46. Olszewski) - Baliga (46. Kulig), Polczak (46. Karwan, 60. Kubiel), Tupalski (46. Wasiluk), Derbich (46. Szalewski) - Szeliga (46. Karcz), Klus (46. Baran), Cebula (46. Dynarek), Sacha (46. Snadny), Moskała (46. Szczoczarz) - Ślusarski (46. Kaszuba).
Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków
kksns - Czw Lip 23, 2009 17:34
moze ktos rozwiac moje watpliwosci?
w gazecie jest informacja, ze na konto Pana Piszczka po meczu Sandecja - Cracovia, wplynie 5.000 tys zl, kibicow na stadionie bylo i tutaj rozne sa informacje od 900 do 1700, przyjmijmy, ze bylo 1300 osob.
jak latwo policzyc 1300 x 10 = 13.000 zl, nawet jesli paredziesiat osob weszlo za free, to skad taka smieszna suma 5.000 zl? co sie stalo z wieksza czesci pieniedzy?
pytam powaznie, bo mam mieszane uczucia...
ERNESTO - Czw Lip 23, 2009 17:56
1300 gdzie strona od Kamienicy byla pusta ?
DNL - Czw Lip 23, 2009 17:57
Na oficjalnej Cracovii podana jest kwota ponad 9500 zl.
Masahiko - Czw Lip 23, 2009 18:25
Organizacja meczu też chyba kosztuje :)
GoToSleep - Czw Lip 23, 2009 19:55
Ernesto od kamienicy sektory były zamknięte :D
Wszyscy siedzieli od strony killinskiego
biker_ns - Czw Lip 23, 2009 23:30
Na całym stadionie jest około 2800 krzesełek,więc połowa to 1400/od strony Kilińskiego były chyba wszystkie zajęte/plus około200-300 osób stało.
ERNESTO - Pią Lip 24, 2009 02:22
biker_ns napisał/a: | Na całym stadionie jest około 2800 krzesełek,więc połowa to 1400/od strony Kilińskiego były chyba wszystkie zajęte/plus około200-300 osób stało. |
ok 1300 od strony Kilinskiego
ok 1600 od strony Kamienicy
w sumie niecale 3000 (dwa tysiace dziewiecset cos ... ile dokladnie nie pamietam)
Pozdrawiam
x_cite - Pią Lip 24, 2009 04:06
http://tv-ns.pl/sport/material/1622/84.html
posłuchajcie na samym końcu wypowiedzi o naszym stadionie
jacek55 - Pią Lip 24, 2009 07:56
Cytat: | moze ktos rozwiac moje watpliwosci?
w gazecie jest informacja, ze na konto Pana Piszczka po meczu Sandecja - Cracovia, wplynie 5.000 tys zl, kibicow na stadionie bylo i tutaj rozne sa informacje od 900 do 1700, przyjmijmy, ze bylo 1300 osob.
jak latwo policzyc 1300 x 10 = 13.000 zl, nawet jesli paredziesiat osob weszlo za free, to skad taka smieszna suma 5.000 zl? co sie stalo z wieksza czesci pieniedzy?
pytam powaznie, bo mam mieszane uczucia...
|
A byłeś na meczu 10 min. po zakończeniu ? Spiker wyjasnił wszystko ,p. księgowa podliczyła zysk z biletów odliczono koszty organizacji zawodów i ogłoszono 5.000 zł do tego doszły jeszcze pieniądze z licytacji piłek i wszystko w tym temacie ,a ty kolego szukasz sensacji kto ukradł ,stadion to jak szkoła trzeba chodzić i słuchać co mówią..
|
|