Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

Hyde Park - dzielnice Nowego S±cza. Proszê o pomoc

socker2 - Wto Lip 28, 2009 20:28
Temat postu: dzielnice Nowego S±cza. Proszê o pomoc
Witam

Chcia³bym was bardzo prosiæ o pomoc zwi±zan± z rozdzieleniem Bowego S±cza na 5 regionów (dzielnice, osiedla itp.). To znaczy jestem administratorem gry w przegl±darce internetowej gangsters.pl . Jest to gra, w której u¿ytkownik wciela siê w tak jakby kryminaliste, czyli gangstera. W tej w³a¶nie grze tworzymy obecnie Gangi (mo¿liwo¶æ zak³adania w³asnej grupy przestêpczej, czyli to taki dzia³ do grupowych dzia³añ). Ka¿dy gang bêdzie móg³ przejmowaæ dzielnice 100 najwiêkszych miast w Polsce (+ Ko³obrzeg, Wo³omin i Zakopane).

Nie mieszkam w Nowym S±czu, st±d pro¶ba do forumowiczów...do mieszkañców o pomoc przy odpowiednim nazewnictwie 5 dzielnic miasta. Oczywi¶cie sam szuka³em informacji o Bowym S±czu i próbowa³em podzieliæ miasto na 5 regionów, jednak na pewno nie zrobi³em tego tak dobrze, jak móg³by to zrobiæ mieszkaniec Nowego S±czza. Poni¿ej wklejam moje dzielnice i prosi³bym bardzo o komentarz, czy rzeczywi¶cie poprawnie podzieli³em miasto na 5 czê¶ci. Je¿eli moje wymys³y nie s± odpowiednie:) to by³bym wdziêczny, gdyby kto¶ poda³ swoje propozycje, które bêd± zgodne z rzeczywisto¶ci±:)

Millenium, Stare Miasto, Barskie, Wojska Polskiego, Pekin

W gangsters dzielnic do Nowego S±cza powinno byæ dok³adnie 5 (niestety nie mo¿e byæ wiêcej, oraz równie¿ mniej). Dzielnice powinny byæ tak rozpisane, ¿eby zawiera³y one ka¿dy skrawek miasta. To znaczy dla przyk³adu za³ó¿my, ¿e dane miasto jest w kszta³cie np. kwadratowej szachownicy. Do tego miasta potrzebne s± 64 dzielnice. Miasto powinno byæ tak rozdzielone, ¿eby dzielnice zawiera³y ka¿d± czê¶æ tej mapy (szachownicy). W tym przypadku akurat szachownica ma 64 pola, wiêc ka¿de pole bêdzie nale¿eæ do jakiej¶ dzielnicy.

Trochê nabazgra³em, ale mam nadziejê, ¿e rozumiecie o co chodzi:) Do ka¿dego miasta bêdzie równie¿ dostêpna mapa google z zaznaczonymi dzielnicami, dlatego bardzo wa¿ne jest dla mnie, aby regiony zawiera³y ca³e terytorium Nowego S±cza. Poni¿ej wklejam równie¿ przyk³ad odpowiedniego podzia³u Warszawy (niestety znalaz³em tak± mapkê tylko do stolicy).

http://bip.warszawa.pl/NR...a_biale_tlo.jpg

Fallen - Wto Lip 28, 2009 20:42

Eee..WP Millenium Piek³o Gorzków Helena Stare miasto i inne których mogê nie znaæ. Spór mo¿e byæ o Helene..bo mo¿e kto¶ zaproponuje bardziej miastow± dzielnice...

[ Dodano: Wto 28 Lip, 2009 ]
S± jeszcze jak by nie patrzeæ Zawada i Wólki

I dorzucaj±c dziêki Kolafemu :) Barskie

kolafy - Wto Lip 28, 2009 20:49

Ja bym tu Barskie dorzuci³ bo przecie¿ jak by nie by³o to najbardziej liczniejsze osiedle pod wzglêdem ludno¶ci w Nowym S±czu!
klap - Wto Lip 28, 2009 21:13

Jest jeszcze cos takiego jak KADUK
kls86 - Wto Lip 28, 2009 21:56

Moim zdaniem je¶li musi byæ podzia³ na 5 to w miare dobrze to zrobiles. To s± g³ówne dzielnice. Gorzków mo¿na podpi±æ pod WP. Piek³o pod Barskie. Kaduk mo¿e pod Pekin. No i chyba taki podzia³ ujdzie.
Fallen - Wto Lip 28, 2009 21:59

Piek³o pod Barskie? Gorzków pod WP?
Wybacz..ale pi³e¶?

Maerqin - Wto Lip 28, 2009 22:12
Temat postu: Re: dzielnice Nowego S±cza. Proszê o pomoc
socker2 napisa³/a:

Millenium, Stare Miasto, Barskie, Wojska Polskiego, Pekin

Cale Stare Miasto to w Saczu potocznie Rynek. Taki podzial jest dobry, obejmuje wieksza, CENTRALNA czesc miasta...
Fallen napisa³/a:
Wybacz..ale pi³e¶?

Nie ma takiej dzielnicy jak Pieklo tak samo jak nie ma takiej dzielnicy jak Chlyv i AK. Te wszystkie 3 mozna spokojnie podpiac po prostu pod Barskie tak jak chce ten gosc(maja obajmowac jakastam czesc miasta). Facet chce 5 dzielnic, nie 15...

x_cite - Wto Lip 28, 2009 22:15

koledzy pogodzê Was....luknij na podzia³ miasta w czasie wyborów do Rady Miasta....miasto w czasie wyborów jest podzielone na 4 okrêgi - w sk³ad okrêgów wchodz± osiedla i to powinno rozwi±zaæ Ci problem. Aha jako pi±t± dzielnicê proponuje osobno Helenê a cztery pozosta³e nazwaæ mo¿e jako Rewir 1,2,3,4 i 5 ( Helena)
kls86 - Wto Lip 28, 2009 23:48

Fallen napisa³/a:
Wybacz..ale pi³e¶?

No chyba gosciu chce 5 dzielnic to trzeba jakos polaczyc niektóre ze sob±. Wiem ze jest wiêcej ale chyba nie o to mu chodzi zeby wszystkie wymienic tylko jakos podzielic miasto na 5. Gorzkow z WP jest bardzo blisko, a Piek³o jest za male ¿eby wyodrebniac jako osobne a jest w miare bliko Barskiego. Czytaj ze zrozumieniem.

Nic nie pi³em :P

yasic - Dzisiaj 9:19

инте134.1BettBettXVIISamaÑтудThomPalaPoiniMPAFiskBarb
OrieÐлешsingWaynPJ85FortSentДумбThomВедеAlphГозеRaym
GeorPenhHomeGypsÑоавШишкÑертСодезнатСтепSupePlaiКаÑа
ÐрлаFyodврагРадиДугиJaneSalaLoveCaroAndyYvesÑторКацу
ÑкоммолиочерWernФереImagСадоEnerГромKeigÐикиRobeпатр
ÐекрХилпPierJohnÑертTombТрубздеÑИллюDeadMickPlugТопи
WindKissClanGardArtsИллюRighÑÑылAreaпонÑDreaDaniLanc
XIIIdiam(184FuxiSwarMiyoGeorпришNicoXVIIAndrBillTran
SacrGuilAllaPrelбиблRobbSwarSanoHaveKingCharLastукра
каркOPENклейbalaVestStopХаликартDaniMadhРазмLuxeCode