Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

KKS Sandecja Nowy Sącz - Flota Świnoujście : SANDECJA

K@KS - Pon Sie 03, 2009 10:18
Temat postu: Flota Świnoujście : SANDECJA
Przed nami kolejny trudny mecz w 1 lidze.
Teraz czas na zespół z drugiego końca naszego pięknego kraju - Flotę Swinoujście.
Flota jak wiadomo w pierwszej kolejce ograła dość słaby wydawać by siemogło Motor 2:0.
W ubiegłym sezonie Flota także występowała w 1 lidze. Radziła sobie tam całkiem niezle. Zajeła bowiem 7 miejsce (Do Podbeskidzia straciła tylko 6pkt)
16 zwycięstw, 5 remisów i 13 porażek - to jej dorobek. Bramki : 43:37.

Podsumowując - remis będzie bardzo dla nas korzystny.

kamilyes - Pon Sie 03, 2009 10:34

Ja optymistycznie stawiam 2:0 dla naszych, jeśli zagrają tak ładnie jak z Podbeskidziem, jestem pewny o wynik.
jacek55 - Pon Sie 03, 2009 10:40

Myślę że zawodnicy są dobrze przygotowani wielki szacun, dla trenera ,jeśli zagramy tak jak z Bielskiem o wynik jestem spokojny .mój typ 1- 0 dla Sandecji........../
WP - Pon Sie 03, 2009 10:44

a od kiedy beda jakies informacje dotyczace wyjazdu do Swinoujscia??
internacionale - Pon Sie 03, 2009 10:45

WP napisał/a:
a od kiedy beda jakies informacje dotyczace wyjazdu do Swinoujscia??

Stowarzyszenie oficjalnego wyjazdu do Świnoujścia nie organizuje.

Sądeczanin - Pon Sie 03, 2009 10:46

bardziej sie obawiałem o ten wynik niż z Podbeskidziem ... 1-2 :) jeżeli chlopaki powalczą tak jak z Bielskiem to jestem o wynik spokojny :)
klap - Pon Sie 03, 2009 10:46

ja stawiam na remis bramkowy hmmm 1:1
narkins - Pon Sie 03, 2009 10:50

jasli zagraja tam tak jak pierwsza polowe z bielskiem to stawiam 3:0 dla naszych ale wydaje mi sie ze tak 2:1 bedzie dla Sandecji
Darek - Pon Sie 03, 2009 10:53

Mecz meczowi nierówny. Gramy na wyjeździe więc remis będzie ok.
misiek_1984 - Pon Sie 03, 2009 10:54

Z Podbeskidziem wynik przewidzialem trafnie, wiec i tym razem sprobuje i ponownie typuje remis 1:1 choc mysle, ze Sandecja jest w stanie pokusic sie o wygrana :) Bardzo wazne beda kolejne spotkania u siebie z Kluczborkiem i Motorem - gdyby udalo sie wywiezc jeden punkt ze Swinoujscia i wygrac te dwa kolejne spotkania to po czterech kolejkach byloby 8 pkt. i bardzo dobra sytuacja w tabeli. Oby tak bylo i po wczorajszym stylu gry i determinacji zawodnikow wierze, ze jest to realne :)
WP - Pon Sie 03, 2009 11:08

aha czyli trzeba sie bedzie dowiadywac u tych osob co zawsze??
lukasz1910 - Pon Sie 03, 2009 11:47

Z tego co pamietam to Flota u siebie w zeszlym sezonie bardzo rzadko przegrywala,wiec bedzie ciezko o wygrana.Chcialo by sie zgarnac 3 punkty aczkolwiek remis tez nie bedzie zly...
AdoDC - Pon Sie 03, 2009 12:09

Ja jestem jakoś dziwnie spokojny o wynik tego spotkania. Na pewno nie przegramy.

Co do gry Floty to tu macie skrót ich wygranego meczu z Motorem, który jest pewnym kandydatem do spadku w tym sezonie http://www.youtube.com/watch?v=1CaKaHuV6VA

Ja stawiam na 0 : 1 dla nas po bramce Fabianowskiego.

Maerqin - Pon Sie 03, 2009 12:16

Mialbym WIELKA PROSBE do chlopakow ktorzy beda sie wybierac do Swinoujscia: chodzi o wykonanie pewnego transparentu. Jezeli jest to mozliwe to do kogo mam sie zwrocic, podam wiecej szczegolow na PW o co chodzi.[/b]
Tomko54 - Pon Sie 03, 2009 12:41

Z tego filmiku wygląda na to że ten bramkarz Motoru jest jakiś lipny więc myśle że możemy z Flotą spokojnie zremisować.
PS. Widze że Flota ma swoją maskotke u Nas też by mogła jakaś być;p

polak_ns - Pon Sie 03, 2009 13:14

Szczerze mówiąc to cała linia obrony trochę lipna ;p Ale nie wolno lekceważyć Motoru.
VTR - Pon Sie 03, 2009 13:51

Mysle ze przy takiej grze jak z Podbeskidziem bedziemy mieli duze szanse zainkasowac 3 punkty.
kls86 - Pon Sie 03, 2009 14:06

Flota grała z nimi jak z dziecmi. I niewiadomo czy ta Flota taka dobra, czy Motor tak dramatycznie słaby. O wynik meczu z Motorem bym się nie martwil, ale z Flotą może być ciężko. widać, że są groźni u siebie.
szydar - Pon Sie 03, 2009 14:10

Jak nasi piłkarze będą bardziej skuteczni to jestem spokojny o ten mecz.
Masahiko - Pon Sie 03, 2009 14:10

Optymizmu wiele i są ku niemu podstawy. Floty nie wolno jednak lekceważyć. Siódma drużyna poprzedniego sezonu, która u siebie jest bardzo mocna. Nasza drużyna pokazała się z bardzo dobrej strony w pierwszej połowie meczu z Podbeskidziem i widać dobrą rękę trenera Wójtowicza - dobre przygotowanie motoryczne i taktyczne. Sił brakowało, ale po pierwsze piłkarze musieli odczuć trudy przygotowań, a po drugie pogoda nie sprzyjała szybkiemu tempu. Miejmy nadzieję że w Świnoujściu morska bryza wesprze naszych piłkarzy i po dobrym meczu uzyskają korzystny wynik. Znów obstawiam remis, ale tym razem bezbramkowy :)
GoToSleep - Pon Sie 03, 2009 15:54

kolejny trudny mecz :D
Jeżeli Sandecja będzie grała tak jak wczoraj z podbeskidziem to wygramy :))
Mój typ to 1:0 dla nas

mic1992 - Pon Sie 03, 2009 17:44

2 silne drużyny na początek sezonu i 2 pkt nie były by złe, stawiam 2-2
miras1983 - Pon Sie 03, 2009 19:46

To jest pierwsza liga i same ciezkie mecze stawiam 1 : 0 dla sandecji
sanch3z - Pon Sie 03, 2009 20:07

a ja stawiam na dobrego grila na plaży ;] jeden ucho dla nas
arkoniusz - Pon Sie 03, 2009 21:45

zgadzam się z kolegami którzy mówią o remisie, mecz odbywa się na wyjeżdzie i dużej ilości kibiców z naszej strony prawdopodobnie nie będzie, więc remis jak najbardziej korzystny
lukas33 - Wto Sie 04, 2009 15:42

No to pierwszy z dwóch dalekich wakacyjnych wyjazdów przed nami. 3 punkty byłyby pełnią szczęścia ale remis rowniez byłby bardzo dobrym wynikiem. Stawiam 1-1
albert - Wto Sie 04, 2009 15:55

0-0
slawek132 - Wto Sie 04, 2009 17:41

o grę Naszych jestem spokojny , bo widac że są dobrze przygotowani bardziej martwie sie o skuteczność .... Nie ma co sie oszukiwać ale nie mamy zbyt dobrych napastników . Typuje 1-2 dla nas po bardzo dobrej grze i ciekawym widowisku ..
Bioły_NS - Wto Sie 04, 2009 23:20

a ja obstawiam do wyrównanym meczu remis 2:2
devilpaintball - Wto Sie 04, 2009 23:27

Nie lubię rozczarowań i nie nastawiam się na ten mecz z dużym optymizmem. Samolotu nasi piłkarze nie mają więc ciężka podróż ich czeka. Do tego flota kilku zawodników kupiła i w tamtym sezonie u siebie bardzo dobrze sobie radziła. Marzę o zwycięstwie jednak remis to będzie bardzo dobry wynik ! Mój optymistyczny typ 0:0
misiek1999_13 - Sro Sie 05, 2009 11:26

2-1 dla sandecji
jakub_am - Sro Sie 05, 2009 11:27

Flota z ubiegłego sezonu ( m.in. wygrany wyjazd z Zaglebiem, gladkie zwyciestwo z Podbeskiedziem ) i obecna Flota ( ubyło 9 graczy ) to nie to samo.
Ostatniej wygranej z Motorem nie bralbym wogole pod uwage. Motor slabiuuuuutkiiiiiii.
Jednego czego Wyspiarzom odmówic nie można nigdy to abmicja - zwlaszcza u siebie.
Ten mecz tak naprawde pokaze co warta jest nowa Flota. Licze na ciekawe widowisko pod wzgledem sportowym.

Pozdrawiam z Wysp.

glowaBNS - Sro Sie 05, 2009 14:02

Mój typ to 3:2 dla Sandecji :)

Będzie wymiana bramek :)

1:0
1:1
2:1
2:2
3:2

arkoniusz - Sro Sie 05, 2009 15:06

ja typuje remis jest bardzo realny wynik jak dla mnie 1-1
Snoopi86 - Sro Sie 05, 2009 18:55

1 punkt da mi duzo radosci mimo ze jestem bardzo podbudowany po 1 kolejce ;)
19Dawid1988 - Czw Sie 06, 2009 11:48

3:1 dla nas;))
Daroko - Czw Sie 06, 2009 12:01

2:0 dla nas
BartekoNS - Czw Sie 06, 2009 12:16

Jan Cios zagra w Sandecji
Jan Cios rozwiązał za porozumieniem stron kontrakt z trzecioligową Narwią Ostrołęka. 32-letni obrońca ma zagrać w Sandecji Nowy Sącz, w której był testowany pod koniec czerwca.

Cios jest wychowankiem Tanwi Majdan Stary. Większość kariery spędził na boiskach drugoligowych - głównie w Hetmanie Zamość i Stali Stalowa Wola. W Ekstraklasie rozegrał 54 mecze w barwach Odry, Świtu, Arki i Górnika. Strzelił jedną bramkę.

troche nie do tematu!!! Ale mamy nowego zawodnika!!!

biker_ns - Czw Sie 06, 2009 12:38

Następny obrońca??To chyba trochę przesada,jak wiele osób nawet na tym forum mówi.rasowy napastnik by nam się sprzydał.No ale cóż od przybytku głowa nie boli.

Jeśli chodzi omecz z Flota stawiam 1-1,choć pocichu liczę na 3pkt.

POZDRAWIAM

matys5392 - Czw Sie 06, 2009 13:04

Rok temu to Flota była debiutantem w I lidze. Teraz sama trzy razy pod rząd spotka się z tegorocznymi beniaminkiami. Na początek Sandecja Nowy Sącz. Dla niej będzie to już trzecie podejście. Poprzednie dwie przygody z I ligą 23 i 18 lat temu kończyły się po roku, w Nowym Sączu wierzą wiec że do trzech razy sztuka. Wystartowali w rozgrywkach 2009/10 zupełnie przyzwoicie remisując z mającym niemałe aspiracje Podbeskidziem, przez 23 minuty nawet prowadzac 1-0 i nie wykorzystując rzutu karnego. Zwycięstwo wymknęło się tuż przed przerwą. Drużyna Sandecji oparta jest w dużej mierze na byłych zawodnikach Kmity Zabierzów i Kolejarza Stróze. Najbardziej wprawiony w bojach jest Piotr Bania, były zawodnik m.in. Cracovii, 74 mecze w ekstraklasie i 21 bramek, wicekról strzelców grupy wschodniej II ligi w poprzednim sezonie. Madrin Piegzik zaliczył ekstraklasie 42 mecze, Rafał Berliński 40, poza nimi w najwyższej klasie grali Jan Fröhlich, Dawid Skrzypek, Mateusz Broź (w poprzednim sezonie zawodnik Widzewa), Dariusz Gawęcki, Maciej Bębenek, Marcin Makuch i Marcin Stefanik. Łącznie zatem zawodnicy Sandecji (w liczbie 10) rozegrali w ekstraklasie 208 meczy strzelając 24 bramki.
Jak na tym tle wygląda Flota? Ano zobaczmy. Grzegorz Skwara 135 występów w ekstraklasie i 21 bramek, Ferdinand Chi-Fon 84/8, Rafał Andraszak 74/4, Arkadiusz Sojka 11, Damian Staniszewski 7, Sebastian Fechner i Damian Krajanowski po 1. Łącznie 313 meczów i 33 bramki, ale zawodników z ekstraklasową przeszłością mamy tylko siedmiu. Pozostałe liczby przemawiają za Flotą, za nią jest tez rok gry w I lidze, tyle tylko że mamy sporo zmian kadrowych. Ale zawodnicy pomału się docierają i co najwazniejsze na każdą utraconą pzoycję są wartościowi następcy. A jak się spiszą to już pokaże życie, na pewno istotne znaczenie będzie tu miał właśnie mecz z Sandecją. Zwróćmy uwagę że rok temu nie było mniej zmian a drużyna była w ogóle nie opierzona. Bądźmy zatem umiarkowanymi optymistami.
Tym razem goście ustanowią nowy rekord Polski w długości piłkarskiego wyjazdu. Z Nowego Sącza do Świnoujscia jest bowiem 834 km, czyli nieco dalej niż z Łęcznej.
Spotkanie Flota - Sandecja w sobotę o 17:00 na stadionie w Świnoujściu. Na pewno warto skorzystać z letniej pory i wybrać się. Zwłaszcza że w tym meczu niczego się nie da przewidzieć, więc emocje są gwarantowane. Oczywiście gorąco zapraszamy też przebywających w Świnoujściu i okolicy turystów jednocześnie informując, że mimo oficjalnego adresu wejście na stadion jest od ulicy Moniuszki, i tylko tam czynne będą dostępne dla widzów bramy.
Żródło:http://www.flota.swinoujscie.com.pl/

spdr - Czw Sie 06, 2009 14:16

rożne opinie o nim chodzą
a to że lubi "dziwne zagrania" we własnym polu karnym a to ze darmozjad itp
ja jestem na nie
wole młodego Jonczyka do napadu

jacek55 - Czw Sie 06, 2009 14:55

29-letni bośniacki napastnik Ensar Arifović nie jest już zawodnikiem Jagiellonii. Zawodnik rozwiązał dzisiaj za porozumieniem stron obowiązujący do końca 2010 roku kontrakt z klubem.

Myślę ze to jest dobry napastnik dla Sandecji.............

Oreł - Czw Sie 06, 2009 14:58

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=6600 Ograny na ekstraklasowych boiskach .. xD Fajnie by było jakby dołączył do Sandecji. A co do meczu w Świnoujściu 1:2 dla Sandecji :)
VTR - Czw Sie 06, 2009 15:18

Szczerze mowiac nie bedzie nas raczej stac na zadowolenie Arifovica pod wzgledem wysokosci kontraktu.
sns1910 - Czw Sie 06, 2009 16:05

VTR napisał/a:
Szczerze mowiac nie bedzie nas raczej stac na zadowolenie Arifovica pod wzgledem wysokosci kontraktu.

Raczej na pewno. Z drugiej strony skoro według trenera Wójtowicza szukamy jeszcze KLASOWEGO napastnika, to kto jak nie gość na poziomie Arifovica? Cudów w Ekstraklasie przecież znowu nie grał...A na I ligę byłby umiejętnościami w sam raz, mógłby być tym dla nas kim jest Rocki dla Podbeskidzia :) i kogoś takiego potrzebujemy do ataku, wtedy już właściwie na każdej pozycji będzie klasowy zawodnik i możemy walczyć o coś więcej niż tylko utrzymanie. W końcu kadrowo jesteśmy zdecydowanie ulepszoną wersją Kmity, a ta utrzymywać się potrafiła.

A co do wyniku to po meczach z Podbeskidziem i Cracovią (gdzie w obu spotkaniach byliśmy po prostu drużyną lepszą) jestem bardzo optymistycznie nastawiony i wydaje mi się że będzie 2:0 dla naszych i kontrola wydarzeń na boisku przez cały mecz :)

I jeszcze jedno. Krytykowałem zatrudnienie Wójtowicza ale po tych meczach zwracam honor - gość wie na czym jego praca polega, widać że jest już gotowy do prowadzenia drużyny na tym poziomie, poza tym lubię trenerów potrafiących żywiołowo reagować na grę zza linii bocznej :) Jak na razie okazuje się, że była to zmiana na plus, aczkolwiek nie możemy powiedzieć jak grała by drużyna prowadzona przez Moskala. W każdym razie tak grającej Sandecji jak w w/w meczach nigdy nie widziałem mimo że trochę lat już na mecze chodzę, a sądzę że stać nas jeszcze na więcej :)

Chessjan - Czw Sie 06, 2009 19:06
Temat postu: Tożsamość Mariana
Od samego początku byłem przekonany, że nasz nowy litewski zawodnik nazywa się Marijan Choruži - tak podaje www.90minut.pl. Tymczasem podczas "sprzątania" zakładek w Firefoksie przypadkowo wpadłem na taką stronę: www.eufo.de. Tutaj, jak na Litwina przystało, nosi on nazwisko Marijanas Choruzijus. Sprawa w sumie błaha, jednak chciałbym wiedzieć jak naprawdę nazywa się pomocnik Sandecji.
Daroko - Czw Sie 06, 2009 19:34

Flota Świnoujście - Sandecja Nowy Sącz, godz. 17:00, sędzia: Tomasz Cwalina (Gdańsk).
x_cite - Czw Sie 06, 2009 21:22

Dajmy szansę Piotrkowi Bani - ma smykałkę do strzelania goli a nie szukajmy na siłę nie wiadomo kogo...
NoWy SaCz - Czw Sie 06, 2009 21:46

x_cite masz racje... Tylko jak to powiedzieć trenerowi??:) Skrzypek ostatnio wszedł totalna klapa... Wg mnie Bania to powinien być pierwszy skład... Zawsze pociągnie grę, powalczy, uderzy z daleka. Dać mu szanse
misiek_1984 - Czw Sie 06, 2009 22:19

Niestety w meczu nie zagra Dariusz Gawęcki - uraz barku eliminuje go na 2 tygodnie z treningów. W zamian za niego do kadry meczowej włączony zostanie Choruži (czy jak kto woli Choruzijus :) ).
Penzel.NS - Czw Sie 06, 2009 22:32

sedzia z wybrzeza .nie bardzo mi to sie podoba
KubaNS - Czw Sie 06, 2009 22:38

Trenerowi nic nie trzeba mowic, jest profesjonalista, widzi zawodnikow nie tylko podczas 90 minut ale i na treningach. Ma sztab szkoleniowy mocny i dostep do wszystkich potrzebnych informacji. Gdyby chcial sluchac kibicow-forumowiczow pewnie musial by wystawic nie 11stke a 20stke zawodnikow.
Co do Piotrka Bani, slowa uzanania za cala jego kariere, za to co zrobil dla naszego klubu i forme jaka utrzymuje obecnie. Trzeba jednak przyznac, ze koncowka poprzedniego sezonu pokazala, ze latka juz pomalu robia swoje. Dynamicznie i szybkosciowo troche brakowalo. Pamietajmy ze to 1 liga. Liga chyba w ktorej wlasnie te cechy bardzo sie przydaja. Wiele zawodnikow przyznaje ze nawet bardziej niz w Ekstraklasie, co zreszta moglismy zobaczyc w poprzedni weekend. Tutaj wlasnie tacy zawodnicy jak Rocki robia najwiecej zamieszania.
Prawdopobnie wyjdziemy 1 napastnikiem z przodu. Tym bardziej przy takim ustawieniu to niestety nie miejsce dla Baniowego. Jestem jednak przekonany, ze jeszcze nie raz go zobaczymy, a i pewnie jakas bramke ustrzeli.

Co do samego meczu, wytypowac cokolwiek jest ciezko. Nie wiemy nawet jak naprawde prezentuje sie nasza Sandecja na tle 1 ligowcow. Tym bardziej nie wiadoma jest postawa Floty. W poprzednim sezonie zwlaszcza na wlasnym stadionie, grali naprawde szybka pilke, dodatkowo z zebem. Sporo skrzydlami. Grozni przy stalych fragmentach. Pierwszy mecz nie odpowiedzial za wiele o ich formie. Motor slabiutki. Czytajac ich forum, zawodzi skutecznosc, a to znaczy ze wypracowali sporo sytuacji strzeleckich. Z przodu napewno trzeba uwazac na Charles Uchenna Nwaogu, bo moga byc podobne klopoty jakie mial kilka razy Jano z czarnoskorym napastnikiem Bielska jak i na wyjadacza Chifona. Ciekaw tez jestem pojedynku Zawadzkiego ze Skwara, ktory pewnie zagra na srodku.
Cytat:
sedzia z wybrzeza .nie bardzo mi to sie podoba

Dodatkowo sedziowal im dwukrotnie i dwukrotnie zwyciezyli 2:0. Do trzech razy sztuka? Oby. Powazniej, to nie patrzmy na takie rzeczy, tylko grajmy swoje... I obysmy po tym meczu przewyzszali ich nie tylko wysokoscia nad poziomem morza ;)

Obaczymy..

nick - Pią Sie 07, 2009 11:07

Jako że temat o przygotowaniach zamknięty napisze tutaj.
W dzisiejszej Gazecie Wyborczej w dodatku Krakowskim jest taka wypowiedź prezesa Danka :
Cytat:
Pozyskanie Ciosa nie jest ostatnim transferem Sandecji. - W przyszłym tygodniu przyjedzie jeszcze do nas trzech zawodników z Karpat Lwów - zdradza Andrzej Danek, prezes Sandecji
. Mam nadzieje że nie są to obrońcy, tylko napastnicy
SilverCommander - Pią Sie 07, 2009 11:37

Tutaj daję pełny tekst tego artykułu też mam nadzieję że są to napastnicy ... ciekawe co to będą za zawodnicy w każdym razie robi się interesująco niespodziewałem się że będziemy jeszcze kogoś pozyskiwać pożyjemy zobaczymy co wyjdzie z tych 3 zawodników czy będą u nas grać bo pewnie do tego jeszcze droga daleka ;]

"Sandecja Nowy Sącz już wczoraj wyjechała na najdalszy mecz wyjazdowy w sezonie. W meczowej osiemnastce nie ma jeszcze nowo pozyskanego Jana Ciosa.

Leżące na wyspach Świnoujście od Nowego Sącza dzieli ponad 800 km. To najdłuższa odległość pomiędzy miastami, w których grają w tym sezonie pierwszoligowcy. Dlatego też na sobotni mecz z Flotą piłkarze Sandecji wyjechali już w czwartek wieczorem.

Podróż pociągiem z Krakowa do Świnoujścia trwać będzie blisko 13 godzin. Koszt podróży 22-osobowej kadry piłkarzy i trenerów obciąży klubowy budżet kwotą 1,5 tys. zł. Do uzdrowiskowej miejscowości piłkarze przyjadą w piątek kilkanaście minut po godz. 8. Na miejscu będą mieli przedmeczowe zgrupowanie, a w sobotę o godz. 17 zagrają z Flotą.

W tym spotkaniu w kadrze Sandecji nie znalazł się obrońca Jan Cios, który w najbliższych dniach podpisze kontrakt z klubem. Zawodnik musi jeszcze tylko załatwić formalności z poprzednim pracodawcą - Narwią Ostrołęka. W Sandecji zadebiutuje najprawdopodobniej w meczu Pucharu Polski z GKS-em Tychy. - Jestem na trochę innym etapie przygotowań do sezonu niż koledzy z Sandecji - przyznaje Cios. - Przed rozgrywkami trenowałem z Narwią, a III liga startuje w ten weekend. Dopiero pierwsze mecze pokażą, ile odstaję od drużyny.

Pozyskanie 33-letniego obrońcy związane jest z tym, że wobec kontuzji Miroslava Lauko w Sandecji zostało trzech zdrowych środkowych obrońców (Jano Frohlich, Rafał Jędrszczyk i Tidiane Niane). Cios, który w ekstraklasie rozegrał 54 spotkania, m.in. w Odrze Wodzisław i Górniku Zabrze, nie boi się jednak rywalizacji nawet po powrocie do zdrowia Słowaka. - Grać będą najlepsi - uważa. - Przyszedłem po to, by wzmocnić zespół i zaostrzyć rywalizację w środku obrony.

Pozyskanie Ciosa nie jest ostatnim transferem Sandecji. - W przyszłym tygodniu przyjedzie jeszcze do nas trzech zawodników z Karpat Lwów - zdradza Andrzej Danek, prezes Sandecji.

Zawodnikiem Sandecji nie będzie natomiast 16-letni Arkadiusz Serafin, który wybrał ofertę Lecha Poznań i będzie grał w Młodej Ekstraklasie".
źródło: Gazeta Wyborcza Kraków

simo_n - Pią Sie 07, 2009 13:40

Na stronie Karpat nic nie pisze, ale z tego co widać, to mają oni b. dużo bramkarzy, obrońców i pomocników, a także 4 napastników. http://209.85.229.132/tra...QQBj_d6265N85TA
biker_ns - Sob Sie 08, 2009 07:51

Flota: Nic nie wiemy o Sandecji. Będzie trudniej

Sandecja Nowy Sącz jest beniaminkiem I ligi, ale będzie w sobotę trudniejszym rywalem niż Motor

- Różnica jest taka, że Motor Lublin był dla nas niewiadomą, bo tuż przed ligą okazało się, że będzie grał w I lidze. W przygotowaniach do meczu bazowaliśmy jednak na spotkaniach z poprzedniego sezonu oraz na ufności, że przeciwnik nie będzie jeszcze odpowiednio ukształtowany po letnich zmianach - przyznaje Paweł Sikora, drugi trener Floty. - O Sandecji wiemy jeszcze mniej. To dla nas zupełnie nowa drużyna.

Lublinian udało się wyspiarzom pokonać dość łatwo 2:0. Sandecja w pierwszej kolejce zremisowała 1:1 z mocnym Podbeskidziem Bielsko-Biała. Mogła wygrać, ale np. nie wykorzystała rzutu karnego (Wojciech Fabianowski). Jedynego gola dla zespołu z Nowego Sączu zdobył Dariusz Gawęcki, ale ekipa miała kilka innych okazji. I to - brak skuteczności - wydaje się, że przypomina Flotę i Sandecję. Kto ją lepiej poprawi przed sobotnim meczem?

- Nad tym elementem skupiliśmy się w tym tygodniu. Dwa gole padły, ale powinno kilka więcej. Zobaczymy, jakie będą efekty treningów - mówi Sikora. - Trochę czasu poświęciliśmy też na organizację defensywy. Trochę bałaganu z Motorem było, a Sandecja może nasze słabości wykorzystać.

W drużynie Floty nikt nie nastawia się na taki "łatwy" mecz, jak przed tygodniem. Przeciwnie - oczekuje się po beniaminku walki do końca o choćby punkt.

- Nie mieliśmy okazji ich zobaczyć w akcji, nie mamy kaset nowych lub starych. Ale gramy u siebie i to my musimy narzucić swoje tempo grania - podkreśla asystent Petra Nemeca.

Szkoleniowcy Floty mogą posłać do walki wszystkich zawodników, choć pod znakiem zapytania stoi występ Arkadiusza Sojki (uraz ścięgna Achillesa). Do zajęć z zespołem wrócili już Piotr Smolec (po rozmowach z trenerami dano mu szansę i zatrzymano w Świnoujściu) oraz Damian Krajanowski. Zmian w wyjściowej jedenastce raczej jednak nie będzie. Nemec lubi stawiać na sprawdzony zespół. Po spotkaniu z Motorem miał zastrzeżenia do kilku graczy, ale przeprowadził z nimi indywidualne rozmowy.

- Mobilizujące - zaznacza Sikora. - Trener Nemec stara się cały czas rozmawiać, tłumaczyć, podpowiadać. Zresztą mecz z Motorem to już historia, koncentrujemy się na Sandecji.

Fani Floty mocno liczą na coraz lepszą dyspozycję Grzegorza Skwary. Po półrocznym odpoczynku od polskiej piłki, zawodnik zaliczył już asystę. Trenerzy jednak podkreślają, że piłkarz nie ma jeszcze sił na pełne 90 minut, więc raczej znów wejdzie na boisko jako joker. Za rozgrywanie od pierwszej minuty wezmą się Marek Niewiada i Ferdinand Chifon.

Mecz rozpocznie się o godz. 17 na stadionie przy ul. Matejki.

Rok temu to Flota była debiutantem w I lidze. Teraz sama trzy razy pod rząd spotka się z tegorocznymi beniaminkiami. Na początek Sandecja Nowy Sącz. Dla niej będzie to już trzecie podejście.

Poprzednie dwie przygody z I ligą 23 i 18 lat temu kończyły się po roku, w Nowym Sączu wierzą wiec że do trzech razy sztuka. . Drużyna Sandecji oparta jest w dużej mierze na byłych zawodnikach Kmity Zabierzów i Kolejarza Stróze. Najbardziej wprawiony w bojach jest Piotr Bania, były zawodnik m.in. Cracovii, 74 mecze w ekstraklasie i 21 bramek, wicekról strzelców grupy wschodniej II ligi w poprzednim sezonie. Madrin Piegzik zaliczył ekstraklasie 42 mecze, Rafał Berliński 40, poza nimi w najwyższej klasie grali Jan Fröhlich, Dawid Skrzypek, Mateusz Broź (w poprzednim sezonie zawodnik Widzewa), Dariusz Gawęcki, Maciej Bębenek, Marcin Makuch i Marcin Stefanik. Łącznie zatem zawodnicy Sandecji (w liczbie 10) rozegrali w ekstraklasie 208 meczy strzelając 24 bramki.

Jak na tym tle wygląda Flota? Grzegorz Skwara 135 występów w ekstraklasie i 21 bramek, Ferdinand Chi-Fon 84/8, Rafał Andraszak 74/4, Arkadiusz Sojka 11, Damian Staniszewski 7, Sebastian Fechner i Damian Krajanowski po 1. Łącznie 313 meczów i 33 bramki, ale zawodników z ekstraklasową przeszłością mamy tylko siedmiu. Pozostałe liczby przemawiają za Flotą, za nią jest tez rok gry w I lidze, tyle tylko że mamy sporo zmian kadrowych. Ale zawodnicy pomału się docierają i co najważniejsze na każdą utraconą pozycję są wartościowi następcy. A jak się spiszą to już pokaże życie, na pewno istotne znaczenie będzie tu miał właśnie mecz z Sandecją. Zwróćmy uwagę że rok temu nie było mniej zmian a drużyna była w ogóle nie opierzona. Bądźmy zatem umiarkowanymi optymistami.

Tym razem goście ustanowią nowy rekord Polski w długości piłkarskiego wyjazdu. Z Nowego Sącza do Świnoujscia jest bowiem 834 km, czyli nieco dalej niż z Łęcznej.

Spotkanie Flota - Sandecja na stadionie w Świnoujściu. Na pewno warto skorzystać z letniej pory i wybrać się. Zwłaszcza że w tym meczu niczego się nie da przewidzieć, więc emocje są gwarantowane. Oczywiście klub gorąco zaprasza też przebywających w Świnoujściu i okolicy turystów jednocześnie informując, że mimo oficjalnego adresu wejście na stadion jest od ulicy Moniuszki, i tylko tam czynne będą dostępne dla widzów bramy.

Klub Kibica MKS Flota informuje, że zbiórka kibiców do młyna przed meczem z Sandecją Nowy Sącz odbędzie się tradycyjnie przed pubem "Ewa", godzinę przed meczem tj. o godz. 16:00 w sobotę 08 sierpnia 2009. Wejście na stadion o godzinie 16:30.
2009.08.07 16:32 / Piotr / źródło: Gazeta Wyborcza Szczecin / Flota Świnoujście

radziufan - Sob Sie 08, 2009 09:01

ma ktos moze linka do jakiesjs konkretnej relacji live z dzisiejszego meczu?
kls86 - Sob Sie 08, 2009 10:08

ktoś tu wczoraj wrzucał linka do relacji radiowej z tego meczu która ma być w Radio Szczecin

Chessjan napisał/a:
www.radio.szczecin.pl...

kosiarz - Sob Sie 08, 2009 11:08

http://www.radio.szczecin.pl/index.php?cat=2
GoToSleep - Sob Sie 08, 2009 13:10

http://live.sportowefakty.pl/pilka.htm

http://www.ligipolskie.pl.../mecz-2980.html

na 2 chyba lepsza

radziufan - Sob Sie 08, 2009 15:17

Sandecja rozbije Flotę?

Do ciekawego meczu dojdzie w Świnoujściu, gdy tamtejsza Flota podejmie nowosądecką Sandecję. Obydwa zespoły dobrze rozpoczęły sezon. Flota pokonała Motor Lublin 2:0,a Sandecja u siebie zremisowała z potentatem I ligi, Podbeskidziem Bielsko-Biała 1:1. Widać, że obydwa zespoły są w dobrej formie, ale kto jest lepszy rozstrzygnie się na boisku Floty.

Sobota, 8 sierpnia

FLOTA ŚWINOUJŚCIE – SANDECJA NOWY SĄCZ (17:00)

FLOTA

Sytuacja w drużynie:
Podopieczni trenera Nemeca są podbudowani pewną wygraną z beniaminkiem z Lublina i podobny cel mają w meczu z nowosądeckim klubem. Kibice chcieliby, aby ich zespół wygrał szybko, łatwo i przyjemnie. - W naszej ocenie zespół z Nowego Sącza będzie dużo bardziej wymagającym rywalem od Motoru Lublin, który przed tygodniem ograliśmy 2:0 - mówi Leszek Zakrzewski. A skoro tam mówi kierownik i sponsor zespołu, musi być w tym trochę prawdy.

Nie zagrają:
Nikt nie pauzuje.

Taktyka:
Trener Nemec preferuje ustawienie 1-4-4-2. Ma ono zapewnić sporo bramek w każdym spotkaniu, a także bezpieczeństwo w obronie. Niewiadomą jest tylko linia napadu Floty, którą po zakończeniu poprzedniego sezonu opuścili wszyscy (!) zawodnicy o inklinacjach ofensywnych. Jednakże nowi piłkarze na czele z Tadeuszem Tycem mają zapewnić nową jakość tej drużynie.

Warto zwrócić uwagę na:
Tadeusza Tyca – napastnik Floty już kilkakrotnie przymierzany był do klubów Ekstraklasy. Jednakże zawsze brakowało mu skuteczności w najważniejszych momentach kariery i każdy nigdy nie podpisał żadnego kontraktu z ligowym potentatem. W sobotnim meczu swoimi golami może nie tylko zapewnić trzy punkty Flocie, ale także pokazać się szperaczom lepszych drużyn.

SANDECJA

Sytuacja w drużynie:
Po dobrym choć nieco pechowym meczu z Podbeskidziem, piłkarze z Nowego Sącza jadą kilkaset kilometrów po jakąkolwiek zdobycz punktową, co pozwoli krok po kroczku zapewnić drużynie miejsce w środku tabeli - taki jest cel zespołu. Niewiadomą jest stan psychiczny Wojciecha Fabianowskiego, który w pierwszych minutach meczu z Podbeskidziem zmarnował rzut karny, co mogło zupełnie inaczej ustawić tamto spotkanie.

Nie zagrają:
Piegzik – kontuzja

Taktyka:
Trener Wójtowicz kurczowo trzyma się ustawienia 1-4-5-1. W pierwszym spotkaniu przyniosło ono punkty i tak samo ma być tym razem. Wszystko będzie zależało od formy napastników oraz pomocników. Wydaje się, że trener Sandecji ma pomysł jak ograć Flotę, a doświadczeni zawodnicy z Nowego Sącza są w stanie zrealizować jego założenia taktyczne co może przynieść sukces.

Warto zwrócić uwagę na:
Wojciecha Fabianowskiego – w pierwszym ligowym meczu miał pecha i zmarnował "jedenastkę". Teraz będzie chciał się zrehabilitować i pokazać to, co potrafi. Jeżeli zagra na swoim normalnym poziomie to stać go na zdobycz bramkową na poziomie jednego lub dwóch oczek.

Typ Futbol.pl : X- Flota będzie chciała wygrać przed swoją publicznością grając ładnie i skutecznie. Jednakże opór, jaki postawią jej piłkarze Sandecji będzie zbyt duży i wynik po 90 minutach gry okaże się remisowy.

Adrian Łęczycki www.futbol.pl

K@KS - Sob Sie 08, 2009 15:57

http://www.1liga.com.pl/live.php?id=229
www.xscores.com
http://livescore.com/default.dll?page=poland
http://www.ligipolskie.pl.../mecz-2980.html
http://www.magazynpilkarski.pl/?mod=live
http://www.livescore.pl/
http://www.livesports.pl/...set=-7200&tab=1
http://www.radio.szczecin.pl/index.php?cat=2

i tak dalej i tak dalej.. ; )

polak_ns - Sob Sie 08, 2009 16:07

Czyli jednak Gawęcki zagra ?
Sandecz - Sob Sie 08, 2009 16:17

Już w Polskim Radiu Szczecin studio przedmeczowe, pierwsze wywiady już za nami. Redaktor radia: "stadion na godzinę przed meczem jeszcze pusty, w Nowym Sączu pewnie już byłby zapełniony":)
trener Wójtowicz nawiązał już do meczu z Pogonią, mecz przy sztucznym świetle i jego powrót do Szczecina
trener Wójtowicz: "przyjechaliśmy tu po zwycięstwo, chociaż remis po dobrym meczu by nas zadowolił"....no nic zachęcam do słuchania

Ad@ś=) - Sob Sie 08, 2009 16:28

czy mi sie zdaje czy dziennikarz znów powiedział SandeNcja Nowy Sącz?;/
SilverCommander - Sob Sie 08, 2009 16:31

Ad@ś=) napisał/a:
czy mi sie zdaje czy dziennikarz znów powiedział SandeNcja Nowy Sącz?;/

niestety pewnie znając życie nie pierwszy i nie ostatni raz ktoś jeszcze "przekręci" nazwę Naszego klubu ;/ ... ja nie wiem czy to taka "trudna" nazwa do zapamiętania czy co ... bo to się już robi żałosne ...

Ad@ś=) - Sob Sie 08, 2009 16:42

"Witam serdecznie. Chciałbym prosić o poprawne wymawianie nazwy klubu Sandecja. Podczas audycji przedmeczowej można było usłyszeć od Pana redaktora nazwe klubu z Nowego Sącza - SandeNcja zamiast Sandecja. Niestety coraz częściej spotykam się z przekręceniem nazwy naszego klubu.
Pozdrawiam serdecznie
Kibic z Nowego Sącza."

heh.... napisalem im maila i odrazu sie poprawili:) hehe

"jasna sprawa
przepraszam i juz sie poprawiam!!"

Edgar - Sob Sie 08, 2009 16:48

www.lajfy.pl
radziufan - Sob Sie 08, 2009 16:50

Wyjściowy skład:
Flota Świnoujście: Prusak, Fechner, Mazurkiewicz, Kubowicz, Jarun, Andruszczak, Niewiada, Chifon, Staniszewski, Nwaogu, Polak

Sandecja Nowy Sącz: Kozioł, Makuch, Frohlich, Jędrszczyk, Borovicanin, Broź, Zawadzki, Berliński, Stefanik, Bębenek, Fabianowski

Sędziowie: Tomasz Cwalina (Gdańsk)

SilverCommander - Sob Sie 08, 2009 16:51

wyjściowy skład według strony "lajfy.pl" ;]
Sandecja Nowy Sącz: Kozioł, Makuch, Frohlich, Jędrszczyk, Borovicanin, Broź, Zawadzki, Berliński, Stefanik, Bębenek, Fabianowski
i jednak nie ma Gawęckiego ;/

Oreł - Sob Sie 08, 2009 17:01

u Nas Gawęckiego a we Flocie Skwary :))
polak_ns - Sob Sie 08, 2009 17:03

jak to odpalic :D xD
bukszpanns - Sob Sie 08, 2009 17:03

Gdzie ta relacja na tym Radio Szczecin? ;d
SilverCommander - Sob Sie 08, 2009 17:04

Oreł napisał/a:
u Nas Gawęckiego a we Flocie Skwary :))

ale z tego co gdzieś pisało to Skwara nie jest np. kontuzjowany tylko wchodzi na ostatnie kilkadziesiąt minut meczu bo jeszcze chyba kondycyjnie nie jest z nim najlepiej ponieważ nie grał przez ostatnie pół roku ;]

Oreł - Sob Sie 08, 2009 17:04

Wejdź w Radio Szczeci i tam masz taki jakby głośnik :D Kliknij i ściągasz i automatycznie do Winampa wchodzi ^^
polak_ns - Sob Sie 08, 2009 17:06

jakaś zryta muzyka mi idzie a nie mecz :P
bukszpanns - Sob Sie 08, 2009 17:06

Tylko że nie bardzo słyszę tą relacje... jest muzyka radiowa...
radziufan - Sob Sie 08, 2009 17:06

to sie poplacz.......... ludzie rozwalacie mnie przeciez logiczne ze nie ma relacji non stop tylko wejscia co 15 minut
VTR - Sob Sie 08, 2009 17:07

Relacja pierwsza klasa Sandecja vs .... Genesis :D
radziufan szczerze mowiac spodziewalem sie relacji takiej jak kiedys sluchalem na Radio Krakow (nie pamietam jaki to byl mecz) ale non-stop trwala relacja :)

mic1992 - Sob Sie 08, 2009 17:07

przynajmniej jak na razie fajna muza
matys5392 - Sob Sie 08, 2009 17:09

Nooo w koncu :D i z tego co mowią jest dobrze :D
SilverCommander - Sob Sie 08, 2009 17:11

5 minuta : Lekka przewaga gości . Przed szansą był Fabianowski, ale się pogubił i stracił futbolówkę ....
ps. po 9 minutach Podbeskidzie - Kluczbork 1:1 Rocki strzelił

KKS.Nowy Sacz - Sob Sie 08, 2009 17:11

Dajcie Linka Na To Radio?
Sandecz - Sob Sie 08, 2009 17:12

"Jędraszczyk" :) a poza tym relacja w porządku
oldschool - Sob Sie 08, 2009 17:12

http://www.radio.szczecin.pl/index.php?idp=127
NoWy SaCz - Sob Sie 08, 2009 17:13

http://www.radio.szczecin.pl/index.php i tam masz "Posłuchaj"
leszek - Sob Sie 08, 2009 17:17

czemu transmisja radiowa nie dziala ...???
NoWy SaCz - Sob Sie 08, 2009 17:18

Mi wszystko dziala :) Teraz lci piosenka i za 5 min wznowienie transmisji :)
klap - Sob Sie 08, 2009 17:20

zaczynają się pytania....
goral - Sob Sie 08, 2009 17:21

bukszpanns napisał/a:
Gdzie ta relacja na tym Radio Szczecin? ;d

Jest! Ja SŁUCHAM:)
Na razie, ponoć Sandecja przycisnęła:))

Johny Bravvo - Sob Sie 08, 2009 17:23

Fajne to radio tylko czasami puszczaja muzyczke :/
NoWy SaCz - Sob Sie 08, 2009 17:23

22 minuta :) Jak na razie 0:0,,, jeśli dobrze usłyszałem to 2 zółte kartki dla Floty

[ Dodano: Sob 08 Sie, 2009 ]
Chyba rzut wolny :) Szansa dla Zawadzkiego

GoToSleep - Sob Sie 08, 2009 17:25

mi tez działa :D
NoWy SaCz - Sob Sie 08, 2009 17:26

Sandecja przegrywa 1:0...
matys5392 - Sob Sie 08, 2009 17:26

Niestety...
Oreł - Sob Sie 08, 2009 17:26

A to Sandecja cisnęła ... :/
GoToSleep - Sob Sie 08, 2009 17:26

ku*** mac 1:0 ;//
mati_kks - Sob Sie 08, 2009 17:27

1:0 w dupe
Jomal - Sob Sie 08, 2009 17:28

no i znowu jakaś zjeb** muzyka...
goral - Sob Sie 08, 2009 17:28

gość w radio troche się gubi... przed chwila p[powiedział, że piłka w siatce floty... to chyba z emoicji:)
LUDZIE ZMIENCIE TA KOLORYSTYKE FORUM BO PISZE NA SLEPO! NIC NIE WIDZE.

llatroy - Sob Sie 08, 2009 17:28

nie panikować jeszcze się mecz nie skończył
SilverCommander - Sob Sie 08, 2009 17:30

llatroy napisał/a:
nie panikować jeszcze się mecz nie skończył

dokładnie mecz trwa 90 minut + doliczone i drużyna musi walczyć do ostatnich sekund ... tylko takim podejściem coś osiągniemy ...

mariusz79 - Sob Sie 08, 2009 17:31

na niedam rady siedziec cały czas jak cos wpadnie to napiszczie :)
matys5392 - Sob Sie 08, 2009 17:32

ku*** 2:0 ;/
Jomal - Sob Sie 08, 2009 17:32

kur 2-0....
DNL - Sob Sie 08, 2009 17:32

2:0
Sądeczanin - Sob Sie 08, 2009 17:32

2-o :/
mati_kks - Sob Sie 08, 2009 17:32

kur*** 2:0
enterspace - Sob Sie 08, 2009 17:32

2:0 !!!!!!! :(
GoToSleep - Sob Sie 08, 2009 17:32

2;0
Oreł - Sob Sie 08, 2009 17:32

ja pie**** ://
SilverCommander - Sob Sie 08, 2009 17:32

jak padł gol : Po szybkiej akcji gospodarzy, Polak zagrał do Staniszewskiego, a ten strzałem z ok. 6 metra skierował piłkę do siatki

o kur.... niedobrze ;////

goral - Sob Sie 08, 2009 17:32

2-0
tO CHYBA NA TYLE...;)

miras1983 - Sob Sie 08, 2009 17:33

http://www.radio.szczecin.pl/index.php
enterspace - Sob Sie 08, 2009 17:33

no to wracamy z niczym ??
Oreł - Sob Sie 08, 2009 17:35

jeszcze 2 połowa i 10 min pierwszej !
1980_NS - Sob Sie 08, 2009 17:35

Po meczu? Skończie p*****lić, dwie bramki można odrobić w 2 minuty. Jeszcze 60 minut, jeszcze nic straconego.
Rudy - Sob Sie 08, 2009 17:36

enterspace napisał/a:
no to wracamy z niczym.... niestety już jest po meczu...

Co ty swirujesz? Wygraja 2:3 :D

enterspace - Sob Sie 08, 2009 17:38

no może być dla nas 4:2 ale naszym na pewno daje w kość zmęczenie po podróży...
SilverCommander - Sob Sie 08, 2009 17:42

żółta kartka dla Berlińskiego ...

jak padł 2 gol dla Floty: Nwaogu zagrał do Polaka, a ten strzałem w długi róg pokonał Kozioła

38 minuta: Kapitalną interwencją popisał się Prusak broniąc strzał Fabianowskiego

NoWy SaCz - Sob Sie 08, 2009 17:48

Koniec połowy... 2:0
matys5392 - Sob Sie 08, 2009 17:48

No szkoda ze chcociaz kontaktowej bramki sie nie udalo strzelic ;/
bedzie ciezko o remis ;/

NoWy SaCz - Sob Sie 08, 2009 17:50

Sandecja miała przewage... Z tego wyniki rozmowa z zawodnikiem z floty
SilverCommander - Sob Sie 08, 2009 17:51

matys5392 napisał/a:
No szkoda ze chcociaz kontaktowej bramki sie nie udalo strzelic ;/
bedzie ciezko o remis ;/

szkoda... ale jak to się mówi nadzieja umiera ostatnia ...

mam nadzieję że te 2 stracone bramki nie były winą obrońców czy też Kozioła (a jak wiadomo z tym różnie bywało) tylko "pięknych" akcji gospodarzy ...

Zmiana w Sandecji: Za Berlińskiego wszedł Bania
Zmiana w Sandecji: Za Brozia wszedł Skrzypek

Sądeczanin - Sob Sie 08, 2009 18:12

Sandecja stanowczo rozpoczeła druga połowe ... no nie maja nic do stracenia :) Do Boju Sandecja!!
K@KS - Sob Sie 08, 2009 18:13

tak jak sądziłem, małe szanse z tą flota.
trzeba szukać punktów z Motorem za tydzien.
ps. Motor 0:3 Warta

Losterin - Sob Sie 08, 2009 18:17

Trzeba powalczyć chociaż o honorową bramkę, choć ja nadal wierzę, że Nasi doprowadzą do remisu.
SilverCommander - Sob Sie 08, 2009 18:25

60 minuta: Żółtą kartką ukarany Makuch ...
www.megachem.pl - Sob Sie 08, 2009 18:27

No cóż- nadzieja umiera jako ostatnia, ale moim zdaniem chłopaki mimo walki raczej punktu z wyspy nie wywiozą- a szkoda, bo liczyłem na remis. Cóż musimy wygrać teraz mecze u siebie. Kolejny wyjazd na północ- do Szczecina- tutaj remis był by dużym sukcesem.
Tomek-NS1 - Sob Sie 08, 2009 18:29

Szkoda punktów ale wszystko przed nami to dopiero poczatek
spdr - Sob Sie 08, 2009 18:31

od początku są nam potrzebne punkty, jak będziemy tak mówić ze to początek to sie obudzimy za rok... nie chce mówić gdzie...
Darek - Sob Sie 08, 2009 18:32

Sandecja z rzadka pod polem karnym floty wg relacji
Tomek-NS1 - Sob Sie 08, 2009 18:33

zgadzam sie z Toba ale musimy podniesc głowe i grac dalej
llatroy - Sob Sie 08, 2009 18:42

3-0 :(
Tomek-NS1 - Sob Sie 08, 2009 18:43

:-(
Sądeczanin - Sob Sie 08, 2009 18:46

Czy Wygrywasz Czy nie ja i tak kocham Cie w moim sercu zawsze jest nasz Sądecki KKS !! Wszyscy na mecz z Motorem !
jacek55 - Sob Sie 08, 2009 18:52

3--0 dla floty
www.megachem.pl - Sob Sie 08, 2009 18:54

3-0 to wysoki wymiar kary- taki zimny prysznic- ale mam nadzieję, że to nie ostudzi zapału i nie zaważy na ilości sprzedanych biletów na AK47.
1980_NS - Sob Sie 08, 2009 18:54

Musimy przełknąć tę pierwszą porażkę. Nie byliśmy faworytem tego meczu, martwi tylko to, że nie potrafiliśmy się przeciwstawić Flocie. Oczywiście nie oglądałem meczu, więc są to tylko moje domysły, wynikające z relacji radiowej. Teraz konieczne 3 punkty z Motorem i CONAJMNIEJ remis z Kluczborkiem. Po drodze jeszcze wygrana w pucharze, żeby odbudować morale po dzisiejszej porażce.
radziufan - Sob Sie 08, 2009 18:55

zobaczymy ilu jest sezonowcow i kibicow sukcesu, Panowie to I liga nie walczymy o awans tylko utrzymanie
Czy wygrywasz czy nie..........

yogi_ns - Sob Sie 08, 2009 18:55

No cóż :( Ale gramy dalej.
Do góry głowy Panowie!

VTR - Sob Sie 08, 2009 18:56

Masakra liczylem sie z mozliwoscia porazki w tym meczu ale nie tak wysoka ;/ No coz trzeba sie zmobilizowac i za tydzien pojechac z Motorem ;)
jacek55 - Sob Sie 08, 2009 18:58

Koniec meczu po nie stojącym na wysokim poziomie flota pokonała Sandecję 3--0 tak zakończył relację na na forum fakty operator relacji ,szkoda pierwsze śliwki robaczywki z motorem bedzie do przodu........
SilverCommander - Sob Sie 08, 2009 19:09

Mówi się trudno... żyje się dalej ... trochę martwi wysoka porażka (słabszy dzień obrony?) i to że niestety nic nie strzeliliśmy - i tu po raz kolejny pojawia się odwieczny problem braku napastników z prawdziwego zdarzenia , który Nas już trapi od paru sezonów coś z tym trzeba zrobić bo to się zaczyna robić sprawia priorytetowa i póki jeszcze można kogoś kupić wypadało by się intensywnie rozglądnąć za napastnikami (może to będą Ci 3 zawodnicy z Ukrainy? którzy mają ponoć przyjechać w następnym tygodniu) ... teraz Motor i musimy wygrać ten mecz... innego wyjścia nie ma patrząc po wynikach Motoru i tego że gramy u siebie ... oczywiście pełny stadion to podstawa i full doping przez cały czas a tak a propo zobaczymy właśnie ile osób przyjdzie na mecz mam nadzieje że jest nie dużo osób typu "jak przegramy to już nie idę itp." ... także wszyscy na Kilińskiego ;] w końcu jesteśmy "12" zawodnikiem drużyny ...
albert - Sob Sie 08, 2009 19:10

dlaczego nie wpuścił Jończyka ahhh ale i tak będzie dobrze!
juring - Sob Sie 08, 2009 19:23

Obawiam się że wszystkie wyjazdowe mecze będą wyglądały podobnie.Okazało się też że to nie MY poprzednio zagraliśmy tak dobrze tylko Bielsko słabo co potwierdzili dzisiaj.Z relacji wynika że nie MIELIŚMY żadnej setki.Koniecznie trzeba wygrać dwa najbliższe mecze , bo następne będą coraz cięższe.
maxim - Sob Sie 08, 2009 19:32

nie wiem ale dla mnie jest dziwne ze nie zagrał Jończyk kto był na ostatnim meczu widział co ten chłopak potrafi i jak walczy no ale to w końcu trener jest rozliczany z wynikow jest na codzień z drużyna i wie co robi wielka szkoda tych punktow
moru - Sob Sie 08, 2009 19:36

Przegrać z Flotą na ich terenie to nie wstyd, martwią jednak trochę rozmiary tej porażki... Tak to już w piłce bywa raz na wozie a raz pod. Teraz najważniejszą sprawą jest aby piłkarze w meczu z Motorem zobaczyli że mają w nas prawdziwe wsparcie! 15 sierpnia WSZYSCY NA K47!!!
matys5392 - Sob Sie 08, 2009 19:42

Przed pierwszymi czterema kolejkami zakładalem ze w zasięgu drużyny jest nawet 10 punktów,ale i dwoma remisami przy dwóch wygranych nikt by nie pogardził.No niestety teraz zostaje tylko zdobyc 6 punktów w nastepnych dwoch spotkaniach z trzech prostych powodów:
*Gramy u sibie więc jedziemy z dopingiem od początku do konca,pokazując ze jestemy dwunastym zawodnikiem
*Przyjezdzają druzyny Motoru i MKS Kluczbork,czyli druzyn które przed sezonem obstawiałem jako głownych kandydatów do spadku,i które sa jak najbardziej w zasięgu Sandecji,wydaja sie poprostu teoretycznie słabsze
*Trzeba zatrzeć złe wrażenie po tak wysokiej porazce
Wniosek nasuwa się jeden:na mecz z Motorem przygotowujemy sie tak my jak i piłkarze,musimy ich wspomóc głosnym dopingiem.Zapominamy o tym meczu i za tydzien zdzieramy gardła przez 90 minut a zawodnicy postarają się zrehabilitowac :)

x_cite - Sob Sie 08, 2009 20:26

radziufan napisał/a:
zobaczymy ilu jest sezonowcow i kibicow sukcesu, Panowie to I liga nie walczymy o awans tylko utrzymanie
Czy wygrywasz czy nie..........

Radziu zawsze się gra o najwyższe cele! W tamtym sezonie zakładaliśmy walkę o awans i co udało się! a teraz jak założymy walkę o utrzymanie to co tak ma dalej wyglądać...no chyba nie...zobaczymy co będzie dalej....Motor wkrótce i to będzie sprawdzian przede wszystkim dla trenera....niech da szansę reszcei zawodników może oni coś lepiej zagrają...

LOKOMOTYWA 1949 - Sob Sie 08, 2009 20:37

Koledzy kibice powiedzmy sobie jasno Sandecja grac k... m...!!!
maxim - Sob Sie 08, 2009 20:50

lokomotywa1949 swiete słowa w moim sercu KKS ale to nie oznacza ze trzeba chwalic za wszystko naszych kopaczy klub to kibice piłkarze robia to dla kasy(sa wyjatki)i trzeba od nich wymagac nie wygranych w kazdym meczu ale walki do upadłego to sie liczy najbardziej jak przegrac to z honorem
x_cite - Sob Sie 08, 2009 20:55

kur** skład przestawić w 1/2 i napad musi być! A nie tak, że przegrywamy w I połowie 2:0 a w dopiero w 46 minucie wchodzi Bania jak to już było wiadome, że Flota będzie grała na luzie kontrolując wynik! ehhhh
leszek - Sob Sie 08, 2009 21:07

szkoda... stawialem na murowany remis a tu bęcki ale nic to trzeba dalej grać ...
devilpaintball - Sob Sie 08, 2009 21:17

To jest piłka z tego co wyczytałem na początku Sandecja zaryzykowała i zaatakowała z wszystkich sił. Było blisko strzelenia bramki jednak się nie udało flota to doświadczony zespół i pewnie nas kontrował. Każdy chciał zwycięstwa albo remisu jednak w świnaujsciu ciężko wyjechać z dobrym wynikiem. Najważniejsze teraz uświadomić sobie te słowa " Czy wygrywasz czy nie .... " i przygotować dobrą oprawę oraz wesprzeć piłkarzy na następnym meczu niech wiedzą że jesteśmy z nimi. Liga dopiero się zaczyna nikt nie dawał nam dużych szans ważne że chłopaki walczą z wszystkich sił . Wolę widzieć taki zespół co walczy i przegrywa. Niż wygrywa lub remisuje w stylu gwiazdorów.

Nic się nie stało Sandecjo nic się nie stało !

arkoniusz - Sob Sie 08, 2009 21:30

x_cite napisał/a:
kur** skład przestawić w 1/2 i napad musi być! A nie tak, że przegrywamy w I połowie 2:0 a w dopiero w 46 minucie wchodzi Bania jak to już było wiadome, że Flota będzie grała na luzie kontrolując wynik! ehhhh

tu się z tobą zgadzam nie mam zielonego pojęcia dlaczego Bania nie gra w wyjsciowej jedynastce po prostu mamy słaby atak i trzeba coś z tym zrobić ;/

a co do wyniku to szkoda bo ja bym się cieszył nawet z tego 1 punkta :(

llatroy - Sob Sie 08, 2009 21:39

dla mnie atak Bania -Jonczyk był by idealny młodosc z ograniem i doswiadczeniem ale wątpie ze jest to realne.Co do meczu hmmm nie wierze ze flota to taki dobry zespól a my majac takich zawodników sobie nie radzimy poprostu czegos brakuje widac ze wszędzie strzelaja bramki napastnicy niestety u nas nie .Jestem optymista liga sie zaczeła chcac spokojnie myslec o utrzymaniu powinnismy zbierac punkty juz od poczatku zeby nie bylo niepotrzebnej nerwowosci na koniec .Po zyjemy zobaczymy
jacek55 - Sob Sie 08, 2009 21:39

Panowie nie ma co się jarać nie wyszło ale wyniki dzisiejszych spotkań pokazują jak wyrównana to liga ,bielsko u siebie na remis ,pogoń przegrała tylko widzew wygrywa zobaczymy jutro górnik wniosek piłkarze muszą włożyć 100% aby wygrywać a coś mi się zdaje ze zlekceważyli flotę a wiem co mówię ,,,..
matys5392 - Sob Sie 08, 2009 22:32

llatroy napisał/a:
dla mnie atak Bania -Jonczyk był by idealny młodosc z ograniem i doswiadczeniem ale wątpie ze jest to realne.Co do meczu hmmm nie wierze ze flota to taki dobry zespól a my majac takich zawodników sobie nie radzimy poprostu czegos brakuje widac ze wszędzie strzelaja bramki napastnicy niestety u nas nie .Jestem optymista liga sie zaczeła chcac spokojnie myslec o utrzymaniu powinnismy zbierac punkty juz od poczatku zeby nie bylo niepotrzebnej nerwowosci na koniec .Po zyjemy zobaczymy

A jeszcze niedawno,po sparingach kiedy gola za golem strzelał Piotr Chlipała oraz po meczu Pucharu Polski kiedy Wojciech Fabianowski zdoby ł 3 bramki to wymieniona dwójka była typowana do gry w ataku :)
Ale fakt faktem-w innym klubach bramki strzelają napastnicy,bo poprostu od tego są,a u nas niestety kiedy nie ma Gawęckiego,który tak na dobrą sprawe we wszystkich gazetach,telegazetach i stronach internetowych jest zapisany jako obrońca to z przodu niestety zero ;/

RydzSmigly - Nie Sie 09, 2009 00:16

niestety wielu się przypaliło, że Sandecja będzie grać jak w 2 lidze...Panowie spokojnie to jest początek sezonu, nie będzie tak, że będziemy wygrywać mecz za meczem, 1 liga to trudna, zacięta walka o każdy punkt ligowy.Flota w poprzednim sezonie była bardzo mocna u siebie i się potwierdziło.Porażkę trzeba przyjąć jako dobrą lekcję pokory i wyciągnąc wnioski, choc uważam ze 3-0 to dość wysoki wynik.nie ma co dywagować trzeba z Motorem wygrać, bo ten zespół wydaje się najgorszym w lidze.
radziufan - Nie Sie 09, 2009 09:19

Wypowiedzi trenerów.

Petr Němec. Wygraliśmy zasłużenie. Pierwsze dziesięć minut było trochę nerwowe, ale opanowaliśmy boisko. Bramki nie były przypadkowe – ćwiczyliśmy to na treningach. W drugiej połowie zaczęliśmy trochę bronić wyniku, w tym upale nie dało się forsować tempa przez całe 90 minut, ale i tak strzeliliśmy trzecią bramkę. Musimy wykorzystywać każdą szansę. Był to solidny pierwszoligowy mecz. Chwała Sandecji że chciała grać, nie zamykała się we własnej bramce. Pochwalić mogę cały zespół.

Dariusz Wójtowicz. Gratuluję Flocie zasłużonego zwycięstwa. Wynik 3-0 jest bardzo pokaźny. Staraliśmy się do pewnego momentu prowadzić otwartą grę, szukaliśmy szansy zdobycia punktów. Przegraliśmy z przeciwnikiem zdecydowanie twardziej grającym, na pograniczu faulu ale tak się dziś gra. Podjęliśmy walkę, ale przegraliśmy; właśnie dlatego, że nie graliśmy tak twardo. Przegraliśmy środek pola i sytuacje jeden na jeden – stąd się wzięła przewaga Floty. Nie wiedzieliśmy zbyt dużo o przeciwniku, ale wiedzieliśmy że gra ofensywnie, prosto i skutecznie. Jeśli czymś zaskoczył to determinacją i twardością w grze.

BRH - Nie Sie 09, 2009 09:42

Porażka 3-0 zawsze boli, ale może taki kubeł z zimną wodą ostudzi rozgrzane głowy pana prezia Nowaka, działaczy, piłkarzy i kibiców. I liga to dużo większe wymagania niż II liga i tu dobry wynik nasi piłkarze muszą wybiegać od 1 do 94 minuty.
Arek_Baluuu - Nie Sie 09, 2009 11:27

zapolala... i to bardzo... ale wierze w naszych pilkarzy... i jestem spokojny, ze jak Flota przyjedzie do Sącza to zobacza, ze mieli farta wygrywajac u siebie... :):):)
obra - Nie Sie 09, 2009 12:22

Jak wszyscy wiedzielismy to niestety sie sprawdza to ze nie ma kto strzelac bramek, po co sie sprowadzilo tylu pomocnikow i obroncow jesli nie ma napadziora!!!!
Nie chcialbym zeby sie sprawdzilo to jak Kmita grala w 1 lidze i tylko remisowala i przegrywala, a nie oszukujmy sie bo podstawowa 11 to 3/4 Kmita zabierzow i to jest nasz problem. Oni nie maja tego czegos co powoduje determinacje i chec zwyciestwa bo jak inaczej wyjasnic ich postawe jak grali w tej lidze. Niektorzy to albo gwiadzorza albo nie chce im sie grac, bo musza po prostu gryzc trawe!!!!!! poczekamy i zobaczymy ale ja od poczatku jestem troche sceptycznie na to nastawiony co sie dzieje w Sandecji, zero wychowankow i cala Kmita!!!! To nie tak mialo byc ale cóz!!!

jacek55 - Nie Sie 09, 2009 12:32

Z wywiadu p. Wójtowicza wynika ze zawodnicy nie zagrali z takim zębem jak z Bielskiem , niestety żeby przywieść korzystny wynik z wyjazdu ,trzeba dać z siebie wszystko ,myślę ze zawodnicy to zrozumieją .....
KubaNS - Nie Sie 09, 2009 12:59

Z jednym ze wszystkich powyzszych wpisow moge sie zgodzic. Brak nam chociazby jednego napastnika, ktory by mogl przechylic mecz na nasza strone. Piotrek Bania rowniez dostal swoje 45 minut.
Cala reszte biore poprostu za niepotrzebne emocje, ktore jeszcze nie opadly. Inaczej nie moge zrozumiec jak z ochow i achow tydzien temu mozna wyrazac tak diametralnie odmienne opinie.
Czeka nas walka o utrzymanie, wzglednie srodek tabeli. Taki jest potencjal tej druzyny i takie beda jej wyniki. Zagralismy na trudnym terenie, gdzie jeszcze nie jeden pogubi mocno punkty. Zagralismy tam OTWARTA i odwazna pilke, stad pewnie takie, a nie inne rozmiary porazki. Moze kosztem, atrakcyjnosci meczu, powinnismy grac troche inaczej na wyjazdach, ostrozniej. Nie wiem. To zadanie dla trenera. Szybkie dwie bramki i bylo po meczu, ktory moze mogl sie potoczyc inaczej. Trudno, gramy dalej i jeszcze niejedna porazke ale i zwyciestwo przezyjemy.
Flota zagrala po swojemu, mimo przetasowan w skladzie podobnie jak w poprzednim sezonie, prosto, szybko, za zacieciem i to wystarczylo..
Wszyscy przed sezonem wiedzielismy ze na wlasnym stadionie trzeba bedzie zbierac co sie da i ciulac punkty na wyjazdach.. Tym razem sie nie udalo.
Jezeli rzeczywscie braklo zaciecia mozna miec do tego pretensje i koniecznie zmienic. Bo to wlasnie zacieciem musimy wyrywac te pkt. Pilkarsko bedziemy odstawac czesto.. Jak to wygladalo w Swinoujsciu nie wiem, nie bylem, podobnie zreszta jak wszyscy tutaj komentujacy, wiec wstrzymajmy sie z takimi kategorycznymi sadami chociaz przez tydzien..
Wiecej realizmu i wywazenia polecam wszystkim, a to pomoze uniknac takich stanow w przyszlosci. Wrzodow sie mozna nabawic ;)
Ja i tak wole porazki w pierwszej lidze, niz ktoras z rzedu przegrana z Wieliczka..

style - Nie Sie 09, 2009 13:11

Ludzie przyzwyczaili sie do wygranych w drugiej lidze a wtedy trzeba bylo wygrywac wszystko bo gralismy o awans.
Teraz nie da sie wszystkiego wygrac wiec nie placzcie po kazdym przegranym meczu.

Tak jak juz ktos powiedzial teraz sie okaze kto przychodzi na mecze tylko dla 1 ligi
do zobaczenia na meczu z Motorem

Snoopi86 - Nie Sie 09, 2009 13:31

Panowie zycie raz wygrywasz raz przegrywasz...spokojnie 2 mecz sezonu dopiero gdzie jest 34 meczy..poza tym Flota jak przyjedzie do nas tez przejedzie ponad 800 km i mysle ze wynik moze byc tez podobny...przed nami 2 mecze u siebie i moim skromnym zdaniem przewiduje naprawde 2 zwyciestwa bo na pewno nasi kopacze nie zapomnieli tegto jak zagrali z Bielskiem....7 pkt w 4 meczach jak dla mnie naprawde niezle...jedziemy z Motorem na poczatek!!!!
jakub_am - Nie Sie 09, 2009 14:41

Wpadki się zdarzają.
Swoją drogą szacunek dla kilkunastu górali ( drugi rząd fotek od dołu ), którzy ustanowili wyjazdowy rekord sezonu 2009/2010

biker_ns - Nie Sie 09, 2009 14:52

Jedno jest pewne,brakuje nam armat z przodu,przy całym szacunku Chlipała i Fabianowski to za mało na I ligę.
Też wierzę jak większość w 6 pkt.w dwóch najblizszych meczach,a wtedy sytuacja się zdecydowanie poprawi.Jak ja bym się cieszył gdyby wśród tych zawodników którzy mają przyjechać ze Lwowa trafił się jakiś dobry napastnik.

POZDRAWIAM

kolafy - Nie Sie 09, 2009 15:20

jakub_am napisał/a:
Wpadki się zdarzają.
Swoją drogą szacunek dla kilkunastu górali ( drugi rząd fotek od dołu ), którzy ustanowili wyjazdowy rekord sezonu 2009/2010

Nie jesteśmy góralami, a jeśli już chodzi o przynależność etniczną to jesteśmy 'Lachy Sądeckie'.

jakub_am - Nie Sie 09, 2009 16:10

Nic złego na myśli nie miałem.
Postaram się zapamiętac :)
Pozdrawiam.

małolat_19 - Nie Sie 09, 2009 19:44

Flota Świnoujście-Sandecja..
19os.w sektorze dla przyjezdnych(W tym 11 os.z NS i delegacje Korony,Czarnych i Craxy)..
Dzięki dla Floty za pomoc dla chłopaka z zakazem,a także dla przyjaciół za wsparcie na tak dalekim wyjeżdzie!..

grubas_KKS - Nie Sie 09, 2009 19:45

A propos "sezonowców" to ja stawiam 10 funtów że jeśli Sandecja zdobędzie z kolejnych 3-4 meczach góra z 3-4 pkt to na następnym będzie ok. 2,5 tyś "fanatycznych kibiców sukcesu" mojego kochanego klubu! Pozdro dla tych co pamiętają jeszcze czasy 4 ligi...

[ Dodano: Nie 09 Sie, 2009 ]
PS.Małolat coś to za cycuchy w profilu wstawił :D

małolat_19 - Nie Sie 09, 2009 20:09

Nie wiem czyje,ale pięknie się kręcą:)..
x_cite - Nie Sie 09, 2009 21:36

KubaNS napisał/a:
Ja i tak wole porazki w pierwszej lidze, niz ktoras z rzedu przegrana z Wieliczka..

Kuba taki start jak My mamy a gralibyśmy w ekstraklasie to pewnie trener byłby na cenzurowanym u właścieli klubu i miałby przysłowiowy nóż na gardle...jeśli komuś się płaci na pewno nie małe pieniądze to wymaga się czegoś więcej jak przegrana....mam nadzieję, że taki wstrząs da coś do myślenia trenerowi bo inaczej to czuję, że karuzela zmian trenerskich będzie dalej zataczać koło;) oby wygrali w Motorem

sanch3z - Nie Sie 09, 2009 21:37

Prosze o zapodanie tutaj zdjecia przyjezdnych do Świnoujścia.
Kreca sie kreca jak karpie lica na wiacie haha

DNL - Nie Sie 09, 2009 22:33

x_cite napisał/a:
taki start jak My mamy a gralibyśmy w ekstraklasie to pewnie trener byłby na cenzurowanym u właścieli klubu i miałby przysłowiowy nóż na gardle...

Juz bez przesady, to byly dopiero 2 (DWA) mecze. Co innego jakbysmy oba przegrali po 5:0 walczac o awans.

radziufan - Pon Sie 10, 2009 08:35

Gorączka sobotniego popołudnia
- relacja z meczu Flota Świnoujście - Sandecja Nowy Sącz
autor: Sebastian Szczytkowski,

Choć Świnoujście to nie śródziemnomorski kurort, to jednak gorączka panująca w mieście potrafi znokautować wielu śmiałków. W sobotnie popołudnie w Twierdzy Uznam słońce nie przysłużyło się piłkarzom Sandecji, którzy zostali piłkarsko znokautowani przez Flotę. Mylił się także arbiter, który na szczęście zachował rozwagę odsyłając do szatni Flotusia. Klubowa maskotka Floty najgorzej zniosła upał.
Pierwsza połowa konfrontacji Floty z beniaminkiem ligi - Sandecją obfitowała we wszystko, czego kibice oczekują od dobrego, piłkarskiego spotkania. Były groźne akcje, szybkie wymiany podań, walka i wysoka temperatura widowiska. Ale po kolei. Początkowe dziesięć minut dla gości. Sandecja potwierdzała, że przyjechała nad morze ugrać korzystny wynik. 8. minuta to pierwsza pewna interwencja Prusaka, który poradził sobie z ni to strzałem, ni dośrodkowaniem Zawadzkiego. Po tej sytuacji, do głosu częściej zaczęli dochodzić gospodarze. - Udało się opanować plac gry – stwierdził po meczu Petr Němec. I tak było w rzeczywistości! W 15. minucie dobra wymiana piłek na prawej flance pomiędzy Chi-fonem i Andraszakiem. Ten drugi wypatrzył wbiegającego Polaka, który uderzeniem z powietrza delikatnie chybił. Cztery minuty później kontrował Broź, który po umiejętnym zastawieniu się, oddał strzał w kierunku bramki. Tam jednak pełną czujność zachował Prusak. Kolejne minuty to najmniej pewny okres pracy Tomasza Cwaliny. Sędzia popełnił kilka błędów, wykazując aptekarską dokładność w odgwizdywaniu przewinień świnoujścian. Jak to wpłynęło na Flotę? Mobilizująco. W 26. minucie idealne podanie otrzymał Polak, który agresywnym dośrodkowaniem znalazł w polu karnym Staniszewskiego. Napastnik wyspiarzy nie zastanawiał się długo umieszczając piłkę w siatce Sandecji. Flota objęła zasłużone prowadzenie.

W 28. minucie seria zwodów Andraszaka w środku pola. Trzy minuty później kolejna bramka dla Floty. Bramka - stadiony świata. W szesnastce zawalczył niziutki Uchenna. Do odbitej na przedpole piłki dopadł Polak, który fantastycznie lokowanym strzałem w woleja podwyższył prowadzenie. Jeszcze przed przerwą, stadion musiała opuścić maskotka świnoujskiego klubu – Flotuś. Arbiter spotkania odesłał spontanicznie, aczkolwiek dziwnie reagującego ptaka do szatni. Nieoficjalnie, maskotka klubu z powodu upału i nerwów położyła się spać. Z wydarzeń sportowych godna zanotowania akcja ofensywna Uchenny. Czarnoskóry zawodnik zamiast strzelać, wdał się w bezsensowny drybling i niepotrzebnie stracił piłkę. W odpowiedzi najgroźniejsza sytuacja Sandecji. Pod poprzeczkę przymierzył Stefanik, ale na drodze piłki stanął Prusak. Do przerwy wynik próbował jeszcze zmienić Polak, ale bezskutecznie. Flota zeszła do szatni z prowadzeniem 2:0.

W drugiej części tempo meczu spadło. – Myśleliśmy o obronie, aby nie stracić gola – przyznał trener gospodarzy. W 46. minucie okazja Andraszaka. Doświadczony skrzydłowy zbyt miękko lobował Kozioła i piłkę z przedpola zdołał wybić Frohlich. Kolejne minuty to uderzenia głową piłkarzy Sandecji. Swoją obecność na boisku najpierw zaznaczył Bania, a następnie Fabianowski w 66. minucie. Oba strzały niecelne. Ostatnia fala uderzeniowa Floty przetoczyła się po nowosączanach pomiędzy 80. a 83. minutą. Najpierw, prawym skrzydłem, popędził Kret, który silnym i płaskim zagraniem wypatrzył w polu karnym Staniszewskiego. Strzelec pierwszego gola jednak nie sprostał zadaniu umieszczeniu piłki w pustej bramce i trafił prosto w słupek! W 81. Skwara podał do wbiegającego Staniszewskiego, który wciąż rozpamiętując poprzednią akcję pogubił się w polu karnym. Uderzył Andraszak, ale po raz kolejny na posterunku między słupkami Kozioł. Bramkarz Sandecji nie miał nic do powiedzenia w 83. minucie. Rusinek do Kreta. Kret głową, od słupka, do bramki. To już drugie trafienie Kreta w barwach świnoujskiej drużyny. Pomocnik wyspiarzy urasta do roli idealnego jokera w talii Petra Němeca. W doliczonym czasie gry, ładne uderzenie Skwary sparował, najlepszy w drużynie gości, Kozioł.

Kolejny mecz i kolejne pewne, bezkompromisowe zwycięstwo Floty. Świnoujścianie strzelają, stwarzają sobie dogodne sytuacje i co najważniejsze kontrolują boiskowe wydarzenia. W Twierdzy Uznam nie było w sobotę mowy, o równorzędnej, piłkarskiej walce. Sandecja została znokautowana i otrzymała sprawiedliwy, choć delikatny wymiar kary. Wyspiarze byli na boisku suwerenem i konsekwentnie zrealizowali swój plan zdobycia kompletu punktów. Faworyt meczu, a może już niebawem, lider rozgrywek nie zawiódł.

Flota Świnoujście – Sandecja Nowy Sącz 3:0 (2:0)
1:0 - Staniszewski 26'
2:0 - Polak 31'
3:0 - Kret 83'

Składy:

Flota Świnoujście: Prusak - Fechner, Mazurkiewicz, Kubowicz, Jarun, Andraszak, Niewiada, Chifon (69' Skwara), Staniszewski, Nwaogu (57' Rusinek), Polak (65' Kret).

Sandecja Nowy Sącz: Kozioł - Makuch, Frohlich, Jędruszczyk, Borovicanin, Broź (46' Skrzypek), Zawadzki, Berliński (46' Bania), Stefanik, Bębenek.

Żółte kartki: Staniszewski, Mazurkiewicz, Skwara (Flota) - Berliński, Makuch (Sandecja)

Sędzia: Tomasz Cwalina (Gdańsk)

Widzów: 2500

Najlepszy zawodnik Floty: Łukasz Polak.

Najlepszy zawodnik Motoru: Marek Kozioł.

Najlepszy zawodnik meczu: Łukasz Polak.

klap - Pon Sie 10, 2009 09:10

Najlepszy zawodnik Motoru: Marek Kozioł.

Radziu chyba jakis błąd z tym Motorem
????

radziufan - Pon Sie 10, 2009 10:04

nom mozliwe:)), to nie moj tekst :)
Fallen - Pon Sie 10, 2009 15:21

"Najlepszy zawodnik Motoru: Marek Kozioł."
?
:)

[ Dodano: Pon 10 Sie, 2009 ]
Aj coś mi forum szwankuje i nie widziałem że ktoś odpisał :).

RydzSmigly - Pon Sie 10, 2009 23:35

skrót meczu Flota-Sandecja:

http://ww6.tvp.pl/7308,20090809923974.strona

Maerqin - Wto Sie 11, 2009 00:43

RydzSmigly napisał/a:
skrót meczu Flota-Sandecja:

http://ww6.tvp.pl/7308,20090809923974.strona

Niezle, 0 sytuacji podbramkowych (slownie zero), strzal z dystansu 10m od bramki, a na koniec reporter mowi: ''RAZ umiejetnosciami musial sie tez wykazac bramkarz Floty''...Naprawde bylo tak zle czy to fotomontaz?:D

Kilinskiego 47 - Wto Sie 11, 2009 10:12

Kiedy się czyta to forum to na prawdę można nieraz popaść w osłupienie.

Tydzień temu po udanym meczu z Podbeskidziem ogólna ekstaza, wychwalanie nowego trenera pod niebiosa, jaka ta wielka zmiana w porównaniu z Moskalem, w typach przed meczowych przed spotkaniem w Świnoujściu połowa niemalże pewna zwycięstwa itd... Jednym słowem jesteśmy w niebie.

Tydzień później po porażce z 7 zespołem ubiegłego sezonu - nagle na forum szok, jak to się mogło stać, zabrakło motywacji i chęci twierdzi niejeden, ktoś już (po 2 spotkaniach) zaczyna coś wspominać o karuzeli trenerskiej (!), co bardziej oszalali forumowicze przypominają sobie nagle, że tylu zawodników z dawnej Kmity obecnie reprezentuje Sandecję i w tym zaczynają doszukiwać się jakiegoś już nawet nie 2, a 3 i 4 dna!

Kubeł zimnej, słonej morskiej wody wylany na głowy hurraoptymistów w Świnoujściu dodatkowo bardzo szczypie w oczy, ale niestety nie gwarantuje, ze co niektórzy na nie wreszcie przejrzą!

Tymczasem sprawy się mają tak, że Sandecja zagrała słaby mecz, była od Floty słabsza i przegrała zasłużenie. I nie ma w tym nic szokującego, ani nawet niepokojącego! Nasz zespół (nie z racji tego czy jest beniaminkiem czy nie, nie z racji historii dotychczasowych występów na zapleczy ekstraklasy) będzie walczył o utrzymanie, tzn. plan minimum - piąte miejsce od końca.

Ale dlaczego "aż" 3:0 ktoś zapyta? Ano dlatego, że ofensywny styl gry, który preferuje trener Wójtowicz (i dzięki któremu obejrzeliśmy w I kolejce bardzo ładny w wykonaniu Sandecji mecz z Podbeskidziem) niesie za sobą taka właśnie porażki. I wierzcie, że to nie pierwsza i ostatnia taka wyjazdowa porażka w tym sezonie. Czekają nas jeszcze wyjazdy w tej rundzie na Górnik i Widzew - grając otwarta piłkę tak jak dotychczas, i tam mamy ogromną szansę stracić po kilka bramek. Taka jest cena widowiskowej gry - czy warto? Nie wiem. Może jeden raz na dziesięc uda się dzięki temu sprawić niespodziankę i wygrać nawet wyjazdowy mecz z wyżej notowanym rywalem, ale w większości przypadków będziemy na wyjazdach przegrywać i to nierzadko w takich właśnie rozmiarach.

W poprzedniej rundzie wiele było zarzutów, że Sandecja gra wprawdzie skutecznie, ale bardzo nieefektownie (co było zresztą prawdą). Teraz się to zmieniło. Należy wybrać, bo niestety i na grę skuteczną i jednocześnie widowiskową, to w I lidze z pewnością nas nie stać.

Tak więc ogólnie drodzy kibice więcej wiary w drużynę, ale także realizmu. Trudno się przyzwyczaić do porażek (zwłaszcza kiedy w całej zeszłej rundzie przegrało się dwa mecze), ale patrząc na sprawę realnie, może w czasie następnych meczów wyjazdowych (Szczecin, Zabrze) uda się uniknąć na forum dość dziwacznych, ale i zabawnych jednocześnie wpisów - jak podczas ostatniego meczu - typu "o k...., już 2:0, co się dzieje?"

Zespół walczący o utrzymanie ma za zadanie zapewnić je sobie głównie punktami zdobytymi u siebie oraz w pojedynkach z bezpośrednimi rywalami. Ja jak na razie jestem zadowolony z dotychczasowego bilansu Sandecji - jeden pkt z Podbeskidziem jest dobrą zdobyczą, a innego rozstrzygnięcia niż to, które padło w Świnoujsciu się nie spodziewałem. Teraz przed nami dwa mecze u siebie w których należałoby zdobyć 6 pkt. Jest to jak najbardziej realne i wierze, że Sandecja tego dokona. W dwóch meczach wyjazdowych w Zabrzu i w Szczecinie, jest bardzo prawdopodobne, że będzie podobnie jak w czasie ostatniego sobotniego wyjazdu. Na teraz, to jeden pkt z tych dwóch spotkań to przyjąłbym w ciemno przed meczami.

Spokojnie więc Panowie, sezon dopiero się rozkręca, wszelkie negatywne emocje są jak na razie zbędne i nieuzasadnione co ważniejsze. Walczmy w każdym meczu u siebie o 3 pkt i cieszmy się z każdej wyjazdowej zdobyczy, nie robiąc jednocześnie po przegranym meczu takich scen jak ostatnio, gdyż wystawiamy się na śmieszność. Takie zachowanie byłoby uzasadnione po po porażce w zeszłym sezonie z Łomżą czy Poniatową, a nie teraz - w I lidze - kiedy to praktycznie do wszystkich spotkań wyjazdowych przystępujemy z roli bynajmniej nie faworyta.

Pozdrawiam i życzę nam wszystkich wielu emocji w tym sezonie, wspaniałych zwycięstw naszej Sandecji oraz wielu sił by przełknąć spokojnie gorycz niejednej jeszcze porażki.

Archero - Sro Sie 12, 2009 10:33

Tak btw do tego meczu natchnąłem się dzisiaj na filmik z tego meczu dość niecodzienna sytuacja że tak powiem http://www.milanos.pl/film.php?cat=1&id=10662 ;P
david - Sro Sie 12, 2009 11:05

http://www.youtube.com/watch?v=JfhgEA5eJVY

http://www.youtube.com/watch?v=hsSSatO0URQ