Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

KKS Sandecja Nowy Sącz - SANDECJA-Znicz Pruszków

biker_ns - Pon Sie 31, 2009 11:50
Temat postu: SANDECJA-Znicz Pruszków
Po tym jakie wyniki notuje na wyjazdach Sandecja nie pozostaje nic innego jak zwyciężać na Kilińskiego bez względu na klasę przeciwnika.
Jak zwykle proszę o typy,opinie, przewidywania na temat najbliższego meczu.

Mecz w środę o godz 17.00 stadion Kilińskiego 47

Maerqin - Pon Sie 31, 2009 12:05

O Zniczu nie wiem praktycznie nic, wiec zeby sie nie zaglebiac w dalsze rokminy powiem tylko ze bardzo potrzebne nam jest zwyciestwo lub remis. Porazki nie mozna brac pod uwage, wystarczy popatrzc na terminarz, bedzie juz tylko ''gorzej''...Nic tylko wywalczyc 3 a chociaz 1 punkt zeby odskoczyc druzynom z dolu tabeli bo zapowiada sie bardzo ciezka przeprawa.
TIGER - Pon Sie 31, 2009 12:22

Myślę , że SANDECJA wygra ... nie ważne jakim wynikiem ... ! I dopisze kolejne 3 cenne pkt. na własnym stadionie ... !
matys5392 - Pon Sie 31, 2009 12:59

Róza-Maki,Jano,Jędrszczyk,Boro-Broź,Zawadzki,Stefan,Bębenek,Gawęcki-Aleksander i mamy 3 punkty w srodę :)
Mecz jak najbardziej do wygrania.Znicz pokazał w meczu z Flotą że najmocniejszy w tej lidze to on narazie nie jest.Szkoda ze mecz nie wypadł w sobotę bo napewno przyszlo by wiecej osob ale i tak mam nadzieje ze frekwencja dopisze :)
Typ:2:0

mirek678 - Pon Sie 31, 2009 14:14

Jak czułem że w szczecinie bedzie ciężko to intuicja mi podpowiada że w środe wygramy 2:0 ... oby tak było ....
style - Pon Sie 31, 2009 14:20
Temat postu: Re: SANDECJA-Znicz Pruszków
biker_ns napisał/a:
Po tym jakie wyniki notuje na wyjazdach Sandecja nie pozostaje nic innego jak zwyciężać na Kilińskiego bez względu na klasę przeciwnika.
Jak zwykle proszę o typy,opinie, przewidywania na temat najbliższego meczu.

jak zakładasz temat to daj chociaz jakies informacje na temat meczu ? kiedy, o ktorej itd
jakies info na temat Znicza ?

mój typ 3:1

Do srody

sns1910 - Pon Sie 31, 2009 15:10

Bardzo ważny mecz, Znicz jest z pewnością do ogrania, oglądałem ich mecz z Flotą i nic wielkiego nie pokazali jako drużyna, na pewno groźny jest ich napastnik, Chałas. A mecz ważny z tego powodu że daje nam komfort psychiczny przed ciężką serią spotkań - wyjazd do Zabrza, potem u siebie z Łęczną która bardzo potrzebuje punktów po słabym początku sezonu, wyjazd do Stalowej Woli - tu muszą być kolejne punkty, u siebie bardzo groźny ŁKS, kolejny daleki wyjazd do Poznania (6:0 Warty z KSZO mówi samo za siebie), u siebie Dolcan i wyjazd na mecz z Widzewem. Łatwo nie będzie, a zwycięstwo ze Zniczem pozwoliło by dużo spokojniej grać w kolejnych meczach i zapomnieć o wpadce w Szczecinie. Dużo na pewno dałby nam powrót Jana do obrony, wiadomo czy będzie w stanie zagrać w środę? No i w bramce powinien pokazać się w końcu Różalski.
DNL - Pon Sie 31, 2009 15:16

sns1910 napisał/a:
na pewno groźny jest ich napastnik, Chałas.

Ma byc na zgrupowaniu kadry U-21, tak samo Marek Koziol, wiec Rozalski otrzyma zapewne szanse w meczu ze Zniczem i Gornikiem.

Zgrupowanie kadry 30.08 - 9.09
http://www.90minut.pl/new...lkopolskim.html

misiek_1984 - Wto Wrz 01, 2009 10:37

Rywal teoretycznie nie taki latwy - w koncu przez dwa sezony dosc dlugo liczyl sie w walce o ekstraklase. W tym sezonie jednak nie zachwyca dlatego warto byloby zdobyc u siebie wazne trzy punkty. Mysle, ze damy rade i zasluzenie wygramy choc jak zwykle pewnie zawodzic bedzie skutecznosc, dlatego tym razem skromnie 1:0.
Daroko - Wto Wrz 01, 2009 13:46

Sandecja Nowy Sącz - Znicz Pruszków, godz. 17:00, sędzia: Sebastian Jarzębak (Bytom).
x_cite - Wto Wrz 01, 2009 14:27

Łubu dubu łubu dubu....to mówiłem ja...Jarząbek hehehe. Obstawiam 1:0
glowaBNS - Wto Wrz 01, 2009 15:01

2:1 :>
rysr - Wto Wrz 01, 2009 15:14

wygramy wygramy 4-ucho
matys5392 - Wto Wrz 01, 2009 15:43

Daroko napisał/a:
Sandecja Nowy Sącz - Znicz Pruszków, godz. 17:00, sędzia: Sebastian Jarzębak (Bytom).

Sędzia ponoć bardzo dobry,sędziujący meczy Ekstraklasy,tydzień temu w Szybkiej Piłce bardzo Go chwalił Pan Expert od spraw sędziowskich.

[ Dodano: Wto Wrz 01, 2009 15:46 ]
Już w najbliższą środę tj. 2 września 2009 odbędą się mecze 6 kolejki I ligi polskiej. W tej kolejce zaplanowano kilka ciekawych spotkań - zarówno na płaszczyźnie piłkarskiej, jak i kibicowskiej.

Najciekawszym pojedynkiem, pod względem sportowym, wydaje się być mecz na szczycie pomiędzy, liderem - Flotą Świnoujście, a wiceliderem - Górnikiem Zabrze. Wyspiarze są, jak do tej pory, są jedną z dwóch drużyn w lidze, które nie zaznały goryczy porażki w tym sezonie, natomiast trójkolorowi mają w tym sezonie jeden cel - ekstraklasa. Obie ekipy są już uznaną marką w Polsce, dlatego też ten mecz można spokojnie nazwać hitem kolejki.

Inne ciekawe spotkanie zapowiada się w Katowicach, gdzie tamtejsza Gieksa podejmować będzie spadkowicza z ekstraklasy - ŁKS Łódź. Dotychczas w lidze obie jedenastki zgromadziły po siedem oczek i teraz nadarza się szansa na odskoczenie rywalowi. To spotkanie jest zdecydowanie najciekawszym dla kibica jeżeli chodzi o 6 kolejkę.

-Z pewnością będzie to najciekawszy mecz od dłuższego czasu na Bukowej. Możliwe, że będzie najlepszy w całej rundzie! Liczna grupa przyjezdnych, wypełniony blaszok, mecz przy sztucznych światłach i oprawa przygotowana przez grupę Ultras GieKSa! Trzeba być na tym meczu! - komentuje serwis gieksiarze.pl

Mecz KSZO z Dolcanem również może należeć do tych wartych obejrzenia. Gospodarze po ostatniej kompromitacji w Poznaniu mają coś do udowodnienia swoim kibicom, zaś Dolcan, podobnie jak Flota, nie odniósł jeszcze w tym sezonie porażki. Wydaje się, że sporo bramek może paść w środę w Ostrowcu.

Wydaje się, że z determinacją w tej kolejce zagrać powinny MKS Kluczbork i Stal Stalowa Wola. Zarówno ubiegłoroczny lider II ligi, jak i średniak zaplecza ekstraklasy, po pięciu kolejkach mają zaledwie po jednym punkcie. Ci pierwsi podejmą na własnym boisku inny beniaminek - Pogoń Szczecin, a Stalowców czeka trudny wyjazd i pojedynek z GKP Gorzów. Wydaje się, że dwie ostatnie drużyny ligi w tych spotkaniach nie mają za dużych szans, ale jak to w piłce bywa - wyniki pozostawiamy sprawą otwarta.

Do Płocka, natomiast, przyjeżdża Warta Poznań, która w ostatniej kolejce urządziła sobie festiwal strzelecki na bramkę Waldemara Sotnickiego z KSZO. Podobnie jak GKS i ŁKS piłkarze Wisły i Warty również mają na koncie po 7 punktów. Faworytem mecz wydaje się być Warta Poznań, która w przypadku kolejnego, spektakularnego zwycięstwa, może stać się potencjalnym faworytem do awansu.

W Bielsko-Białej tamtejsze Podbeskidzie sprawdzi formę Górnika Łęczna. Drużyny te, póki co, tułają sie w okolicach spadkowych i na specjalnie dobry poziom meczu raczej nie ma co liczyć.

Kolejne spotkanie to pojedynek Sandecji Nowy Sącz ze Zniczem Pruszków. W ostatniej kolejce Sandecja dotkliwie uległa Portowcą 0-4, natomiast Znicz - uznawany za klub wychowujący świetną młodzież przegrał na własnym boisku z Flotą 1-2. W tabeli niżej plasują się piłkarze z Pruszkowa, którzy tracą do rywali z Nowego Sącza dwa oczka. Szansa na ich odrobienie jest spora, a sam pojedynek zapowiada się dość ciekawie.

I na koniec zostawiliśmy pojedynek Motoru Lublin z Widzewem Łódź. Gospodarze po pięciu kolejkach zajmują miejsce spadkowe, natomiast Widzew, o którym ostatnio było głośno z powodu rzekomego powrotu do ekstraklasy, a który padł ofiarą nieporadności PZPN-u, jednak musi pozostać w I lidze. Łodzianie powoli wychodzą na prostą, odrobili już sześć punktów straty, którymi zostali ukarani za udział w aferze korupcyjnej i tyle samo punktów mają już na plusie. Faworytem spotkania wydaje się być Widzew. Jak będzie? Przekonamy się już w środę.

Źródło:www.1liga.info.pl

GoToSleep - Wto Wrz 01, 2009 17:13

Hmm ciężko powiedzieć...
W poprzednim sezonie oglądałem mecze Znicz-Korona i kilka innych. W tym sezonie tylko Znicza z Flotą. Znicz z tamtego sezonu to nie ten sam znicz co teraz (chodzi mi o gre :D). W zeszłym roku spisywał się naprawde nieżle ale w tym roku jego gra nie zadawala.

Typ: 2
wynik: 2:0

krochmal - Wto Wrz 01, 2009 17:23

Patrząc na poprzedni sezon i grę naszych jutrzejszych gości obawiałbym się bardzo tego spotkania i przewidywałbym wynik mało ciekawy dla Sandecji.
Oglądając natomiast w piątek Znicz w meczu z Flotą uważam, że spokojnie mamy szansę powalczyć z gośćmi spod Warszawy. Jeżeli rzeczywiście najbardziej wyróżniający się wtedy Chałas będzie na zgrupowaniu kadry to myślę, że spokojnie, grając swoje mamy szansę.
Niestety, realia nastały takie a nie inne i aby myśleć o utrzymaniu to mecze na własnym stadionie wygrywać trzeba jak najwięcej a najlepiej wszystkie. Przecież w niedzielę Zabrze a powiedzmy sobie szczerze...oby nie było gorzej jak w Szczecinie to już będzie dobrze.

Bianconeri - Wto Wrz 01, 2009 20:26

Jutro sporo osób z młyna jak i sektora C nie wchodzi na stadion, ale powodem nie jest żaden prostest, tylko pewna bardzo ważna sprawa, która by zakończyła się pomyślnie wymaga uzbierania pewnej dośc pokaźnej sumy pieniędzy, stąd też taka a nie inna decyzja, bo liczy się każdy grosz.

Nie będziemy się w tym miejscu rozpisywac co i jak, ale każdy zaintgeresowany dowie się u siebie na osiedlu, ewentualnie pod stadionem o co chodzi, jeśli ktoś chciałby wspomóc, to tak jak mówiłem każdy grosz się liczy.

Bianconeri - Wto Wrz 01, 2009 20:26

Jutro sporo osób z młyna jak i sektora C nie wchodzi na stadion, ale powodem nie jest żaden prostest, tylko pewna bardzo ważna sprawa, która by zakończyła się pomyślnie wymaga uzbierania pewnej dośc pokaźnej sumy pieniędzy, stąd też taka a nie inna decyzja, bo liczy się każdy grosz.

Nie będziemy się w tym miejscu rozpisywac co i jak, ale każdy zaintgeresowany dowie się u siebie na osiedlu, ewentualnie pod stadionem o co chodzi, jeśli ktoś chciałby wspomóc, to tak jak mówiłem każdy grosz się liczy.

narkins - Wto Wrz 01, 2009 20:59

Cytat:

mimo wszystko moze cos wiecej na ten temat !!!

małolat_19 - Wto Wrz 01, 2009 21:21

Mimo wszytko jak będziesz chciał to dowiesz się pod stadionem,lub na osiedlu..Tak jak napisał Bianco zostajemy pod stadionem i pieniążki idą na ważny cel..Pokażemy jak można się bawić pod stadionem i prowadzić doping,a przy okazji pomóc kolegoom!:)..

Do jutra!..

biker_ns - Wto Wrz 01, 2009 21:30

Po bardzo ciężkim meczu wygramy 2-1,coś czuję że jedną z bramek strzeli Arek Aleksander.

POZDRAWIAM

DNL - Wto Wrz 01, 2009 22:17

Bianconeri napisał/a:
ale powodem nie jest żaden prostest

Moze warto poinformowac pilkarzy przed meczem o tym? Bo w sumie zbieglo sie to z porazka 4:0 w Szczecinie i zeby sobie nie pomysleli ze sie odwracamy od nich. Roznie to bywa.

'Doping spod bram? Nie chca nas ogladac?' - glupia sytuacja.

internacionale - Wto Wrz 01, 2009 22:32

DNL napisał/a:
Bianconeri napisał/a:
ale powodem nie jest żaden prostest

Moze warto poinformowac pilkarzy przed meczem o tym? Bo w sumie zbieglo sie to z porazka 4:0 w Szczecinie i zeby sobie nie pomysleli ze sie odwracamy od nich. Roznie to bywa.

'Doping spod bram? Nie chca nas ogladac?' - glupia sytuacja.

ok, zajmę się tym...

pero - Sro Wrz 02, 2009 00:42

realnie remis 1:1, optymistycznie 2:1 lub 3:1 dla nas

ten wynik z Szczecina zrobił swoje i na pewno w głowie zawodnikom zostaje, z drugiej strony to u siebie musimy zbierać max pkt i lać kogo popadnie że się tak wyrażę kolokwialnie... więc bardziej przychylam się do optymistycznej wersji

radziufan - Sro Wrz 02, 2009 07:37

Sandecja zgasi Znicz?

Czeka nas pojedynek drużyn, które w zeszłej kolejce przegrały swoje mecze, czyli Sandecji Nowy Sącz ze Zniczem Pruszków. Porażka tej drugiej drużyny w środowym spotkaniu mogłaby oznaczać stratę posady przez trenera Chrobaka.

Środa, 2 września

SANDECJA NOWY SĄCZ - ZNICZ PRUSZKÓW (17:00)

SANDECJA

Sytuacja w drużynie:
Po ostatniej porażce w Szczecinie nastroje w zespole trochę się pogorszyły, ale wyniki klubu jak na pierwszy sezon na zapleczu Ekstraklasy wydają się być bardzo dobre. Mecz ze Zniczem będzie dobrą okazją do udowodnienia swoim kibicom, że Sandecja jest w stanie u siebie pokonać każdą drużynę.

Nie zagrają:
Wszyscy zawodnicy są zdrowi i będą gotowi do gry na mecz ze Zniczem.

Taktyka:
Sandecja nie powinna pozwolić Zniczowi na wiele tylko starać się od początku spotkania narzucić swój styl gry i dążyć do strzelenia pierwszej bramki. Prawdopodobne ustawienie drużyny na jutrzejszy mecz to 4-4-2.

Warto zwrócić uwagę na:
Dariusza Zawadzkiego - Czy doświadczony pomocnik po raz kolejny pomoże piłkarzom swojego klubu w zwycięstwie? Na pewno wszyscy w Nowym Sączu na to liczą i wierzą, że dobra forma zawodnika utrzyma się także na kolejne spotkania.

ZNICZ

Sytuacja w drużynie:
Trener Chrobak z meczu na mecz musi martwić się o swoją posadę, bo z meczu na mecz jego drużyna nie prezentuje takiej formy, na jaką wszyscy kibice Znicza liczą. Zespół przegrał na własnym boisku z Flotą Świnoujście i musi szukać punktów w następnych spotkaniach. Pierwsza okazja nadarzy się już w Nowym Sączu, ale i tam o punkty nie będzie wcale łatwo. Czy piłkarze Znicza są w stanie zagrać na równym poziomie w Nowym Sączu?

Nie zagrają:
wykluczony jest występ Owczarka, Majkowskiego, Misztala i Macieja Rybaczuka. Wszyscy narzekają na urazy.

Taktyka:
Po grze Znicza możemy się spodziewać szybkich kontr i zwrócenia szczególnej uwagi na defensywę przy powstrzymywaniu rozpędzonych napastników Sandecji.

Warto zwrócić uwagę na:
Tomasza Chałasa - Sprowadzony z Legii Warszawa zawodnik od początku sezonu wyrastał na gwiazdę zespołu Znicza. Strzelił kilka bramek i miał swoje sytuacje i gdyby nie jego dobra skuteczność, Znicz nie miałby tyle punktów ile ma dotychczas.

Typ Futbol.pl: X - Na boisku nie zbraknie emocji, ale każda z drużyn ciężko miała będzie przechylić szalę zwycięstwa na swoją korzyść.

Mateusz Iwanecki www.futbol.pl

troche niedikladna ta analiza bo po pierwsze u nas kontuzjowany Jano, Lauko i prawdopodobnie Jędrszczyk
nie wiem jak sytuacja z Koziołem czy pojechał na tą kadre czy nie...a jak tak to w Zniczu nie zagra Chałas

TIGER - Sro Wrz 02, 2009 12:01

Mój typ to 3:0 dla SANDECJI ... !
Frodo - Sro Wrz 02, 2009 15:46

Sandecja i Widzew na kuponie.

Pasuje przelamac porazke 4:0 i wygrac dzisiaj :)

Heeej Sandecjaaaa

ViruS - Sro Wrz 02, 2009 15:49

To mój pierwszy post na tym forum :) Mam małe pytanko a pro po tej zbiórki, wiem o co chodzi i na jaki cel tylko zastanawiam się czy muszę wrzucić tyle ile bilet kosztuje ??? Bo miałem dziś odpuścić mecz z powodu braku funduszy, i ile tak muszę wpłacić ????
Fallen - Sro Wrz 02, 2009 16:07

Wpłacisz ile masz :).
ViruS - Sro Wrz 02, 2009 16:11

aha ok dzięki za info
olokrk - Sro Wrz 02, 2009 16:15

bedzie jakas relacja. mam peszka nie moge dzis zawitac do sacza. daj bańke dużą:) 3:1 PASY!!
spdr - Sro Wrz 02, 2009 16:52

http://www.1liga.info.pl/index.php?s=relacje; http://www.sportowefakty....-relacje-live/, http://nazywo.interia.pl/...-pruszkow,1441: http://www.magazynpilkarski.pl/?mod=live
olokrk - Sro Wrz 02, 2009 17:05

git dzieki
spdr - Sro Wrz 02, 2009 17:07

nie ma za co
nie za dobre te stronki ale z braku laku... 1liga info w miarę najpewniejsza jak ktoś zna inne to zapodawać

KoronaKielce - Sro Wrz 02, 2009 17:46

niestety gol dla Pruszkowa :/
0:1

GOLLL!!
1:1

lechu - Sro Wrz 02, 2009 17:51

1:1
ERNESTO - Sro Wrz 02, 2009 18:20

3-1 wg 1liga.info
olokrk - Sro Wrz 02, 2009 18:26

lepsza interia cos komentują

[ Dodano: Sro Wrz 02, 2009 18:27 ]
bebenek, jonczyk i aleksander jak narazie:)

olokrk - Sro Wrz 02, 2009 18:35

kto na bramce u nas?
kkjoker - Sro Wrz 02, 2009 18:37

na stronie 1liga.info jest wynik 4:1 ale to chyba pomyłka :}
ERNESTO - Sro Wrz 02, 2009 18:38

Juz zmienili spowrotem :)

Ciekaw jestem co po meczu napisze x-cite, ktory po Szczecinie chcial zmieniac trenerA :D

ERNESTO - Sro Wrz 02, 2009 18:39

olo - 78. min Znicz nie próżnuje! Mocny i ładny strzał Chałasa obronił efektownie Różalski!

to odpowiedz na Twoje pytanie ;) Chalas i Koziol mieli byc na kadrze ...

kkjoker - Sro Wrz 02, 2009 18:39

juz zmienili na 3:1 sory za zamieszanie
Dziekan - Sro Wrz 02, 2009 18:40

3:1 piękny mecz widzow ok 3000
ERNESTO - Sro Wrz 02, 2009 18:40

Dziekan - a wiesz ile osob zostalo pod stadionem ?
olokrk - Sro Wrz 02, 2009 18:43

teraz wiem
KKSiak - Sro Wrz 02, 2009 18:53

Aleksander trafil :) dobry znak :)
kkjoker - Sro Wrz 02, 2009 18:55

brawo 3:1 naprawde u siebie możemy sporo namieszać
Maerqin - Sro Wrz 02, 2009 18:55

Tak jest, Znicz zdmuchniety! Brawo dla wszystkich 3 strzelcow goli!
spdr - Sro Wrz 02, 2009 18:57

ale jajca Kluczbork leszczy Pogoń 2:0
olokrk - Sro Wrz 02, 2009 18:57

i calej druzyny
Zwiru_NS - Sro Wrz 02, 2009 18:58

Brawo Sandecja !!!!!!!!!!!!!
KoronaKielce - Sro Wrz 02, 2009 18:59

Gratulacje z Kielc! SANDECJA!!!
Pozostałe wyniki równo granych meczy:

MKS Kluczbork - Pogoń 2:0
Motor - Widzew 0:0
Flota- Górnik Z. 0:0
GKP Gorzów - Stal S. W. 0:0

I po pierwszej połowi kszo prowadzi z Dolcanem 1:0.

Jeszcze raz BRAVO SANDECJA!!!

K@KS - Sro Wrz 02, 2009 19:07

Twierdza Nowy Sącz
4 mecze :
3 zwycięstwa, remis - bilans : 10:2 ;)
popracujmy nad wyjazdami jeszcze..
a teraz : ZABRZE, ależ wyjazd..

polak_ns - Sro Wrz 02, 2009 20:42

A 3 bramka to nie przypadkiem samobój ?
DNL - Sro Wrz 02, 2009 20:46

Na duzy plus Rozalski, spokoj i opanowanie, 1 bramke to mozna powiedziec samoboj Ciosa. Chyba Marek nie predko wroci do 1 skladu. Swoja droga zarowno on jak i Chalas byli na stadionie, zgrupowanie kadry nie wypalilo?

No i oby Aleksander wyleczyl Chlipale z ataku.
Dobry mecz, Znicz praktycznie nic nie ugral. Piekna bramka Bebenka do szatni na 1:1.
Z Jonczyka tez bedziemy miec pocieche, oprocz gola kilka fajnych akcji.

4 miejsce w tabeli, trzeba zaczac grac cos na wyjazdach i bedzie bardzo dobrze. Oby slaski klimat okazal sie lepszy od nadmorskiego.

krochmal - Sro Wrz 02, 2009 20:48

Druga połowa w wykonaniu Sandecji rewelacja. Takiej gry to chyba nawet z Podbeskidziem nie było. Jonczyk (śmieszą mnie niektórzy na trybunach, którzy mylą go z Janczykiem :)), Makuch świetni - dla mnie dziś troszkę gorszy Zawadzki, jakoś chyba miał za dużo strat.
Aleksander ok - swoje zrobił.
Gol na 1:1 to jak dla mnie bramka sezonu i to nie tylko w 1 lidze.
Sędziowie jak dla mnie "klasa światowa" - widać, że nie sędziują ekstraklasę z przypadku.

Mamy 10 punktów i z tego się cieszmy choć do tej pory zdobywaliśmy je z drużynami "średnimi" dlatego dalej jestem umiarkowanym optymistą, ponieważ nawet dzisiejszy Znicz to nie jest Znicz z wiosny. Zobaczymy co się stanie w niedzielę około 19:45 :)

DNL napisał/a:
Na duzy plus Rozalski, spokoj i opanowanie, 1 bramke to mozna powiedziec samoboj Ciosa. Chyba Marek nie predko wroci do 1 skladu. Swoja droga zarowno on jak i Chalas byli na stadionie, zgrupowanie kadry nie wypalilo?

Mi się wydaje, że to była "szeroka" kadra tylko.

kamel - Sro Wrz 02, 2009 20:51

Dziś w bardzo szczytnym celu zostało uzbierane pod kasami 1000 zł... Każdemu kto nam pomógł, bardzo dziękujemy...
x_cite - Sro Wrz 02, 2009 21:05

ERNESTO napisał/a:
Juz zmienili spowrotem :)

Ciekaw jestem co po meczu napisze x-cite, ktory po Szczecinie chcial zmieniac trenerA :D

Hehehehe miałem nic nie pisać, ale zostałem widzę wywołany do tablicy;))) Powiem tak szkolny głupi błąd obrońcy i naszego bramkarza. Strata pierwszego gola. Potem wyrównanie. I ten fart jakich jeszcze nie widziałem jak Różalskiemu piłka odbiła się od słupka i fartem wpadła do rąk. Gdybyśmy dostali wtedy na 1;2 byłoby ciężko! Jednak druga połowa i jej pierwsze 20 minut git!!! Ernesto to, że wygrali OK, ale i tak jestem jakoś sceptycznie nastawiony do trenera. Wiem może to nie Jego wina, ale powtarzam to raczej kwestia tego w jakich okolicznościach został trenerem. Ale nie ważne. Liczą się 3 pkt i optymizm, że w Zabrzu możemy pokusić się o zwycięstwo.:) usatysfakcjonowany kolega???;)))

glowaBNS - Sro Wrz 02, 2009 21:08

Trener chyba czyta nasze forum :D Chcieliśmy Rozalskiego oraz Aleksandra i mamy ;D
x_cite - Sro Wrz 02, 2009 21:08

Aha 2 połowa w wykonaniu Różalskiego- parady bramkarskie świata!!! Sędzia na ogromy plus!!!!:))) ogólnie bardzo dobry mecz. I doping C - fajna sprawa:)
DNL - Sro Wrz 02, 2009 21:10

glowaBNS napisał/a:
Różańskiego

Rozalskiego ; )

No i dodatkowo z dosc dobrej strony pokazal sie nam Niane, wyskok do glowki ma mistrzowski :D

glowaBNS - Sro Wrz 02, 2009 21:11

DNL,

Wiem wiem :D Zauważyłem błąd ale z tych emocji nazwisko pokręciłem :D

jaro_jaro - Sro Wrz 02, 2009 21:16

Dobra gra, ładne bramki, tylko trochę nie pewna obrona.... Duży plus dla bramkarza, zdrowa rywalizacja na bramce zawsze wychodzi na + ,cieszy wygrana i teraz czas na punkty wyjazdowe!
KubaNS - Sro Wrz 02, 2009 21:19

Bardzo dobry mecz w wykonaniu Sandecji. W moim osobistym rankingu jak narazie nr 1 w tym sezonie.
Szybka gra, z polotem, sporo sytuacji. Takie mecze az chce sie ogladac.

W prywatnych rozmowach przed meczem, mowilem ze Rozalski jest niepewny, ogladajac go w akcji podczas meczu rezerw. Mylilem sie i zagral naprawde dobry mecz.

Jonczyk z Aleksandrem z przodu, ladnie. Z czasem napewno bedzie jeszcze lepiej. Fajnie ze trener, wbrew niektorym opiniom o nim, pozmienial troche i wyszlo to na dobre, a Jonczyk jest chyba najlepsza inwestycja Sandecji od paru ladnych lat. Troche narazie jezdziec bez glowy, ale ma przy tym jakies szczescie i pilka sama do niego trafia spowrotem;)

Zawadzki? Czy ja wiem? Mial pare strat, ktore nawet mnie irytowaly, ale sporo tez powalczyl, wbrew niektorym opiniom o nim. Widac ze naprawde czuje sie w Saczu dobrze i nie gra tu "za kare".

Jednyny minus to postawa srodkowych obroncow. Za duzo niepewnosci. Niane z calym szacunkiem dla jego poswiecenia, ktore wklada w swoja gre jest za wolny i "klockowaty"... Bramke znowu sobie strzelilismy sami, tym razem po bledzie Ciosa...

Najwaniejszym momentem meczu byla bramka na 1:1, przepiekna. Ale to nie przypadek.. Wiekszosc uderzen zza pola karnego bylo ulozonych, groznych i sprawialo bramkarzowi gosci sporo problemow. Widac prace na treningach...

Na koniec o atmosferze. Mimo braku mlyna sektor C wywiazal sie ze swojej roli bardzo dobrze, w czym w drugiej polowie pomogli "nominalni" mlynowi. Bylo fajnie i mamy potencjal. Zamiast sie klocic pracujmy razem wspolnie na trybunach a wyjdzie to nam na dobre wszystkim. Sporo osob z C pozapisywalo sie tez na wyjazd do Zabrza i mam nadzieje ze nie bedzie on ostatni.
Jeszcze pare lat temu na srodowym meczu z przeciwnikiem tej klasy bylby piknik i nic wiecej.

krzysiek186 - Sro Wrz 02, 2009 21:32

http://www.youtube.com/watch?v=I4SrOvTuXNk - fragment meczu z pierwszej połowy.
x_cite - Sro Wrz 02, 2009 21:37

http://tv-ns.pl/sport/material/1771/83.html
sns1910 - Sro Wrz 02, 2009 21:43

Różalski - po nerwowej pierwszej połowie ("moja! moja!" - skąd my to znamy...:D), druga zdecydowanie lepsza, widać że dwa, trzy pewne chwyty dały mu już trochę pewności w tym co robi, no i potem też przynajmniej trzy interwencje wysokiej klasy. Prawdopodobnie dzisiejszym meczem wywalczył sobie miano pierwszego bramkarza na dłużej, chociaż mamy tą fajną możliwość rotacji na bramce w razie słabszej dyspozycji jednego z bramkarzy, więc w kolejnych meczach również będzie musiał udowodnić to że zasługuje na grę. Pamiętajmy że Kozioł ma 21 lat, a to żaden wiek jak na bramkarza i słabsze okresy są czymś normalnym dla niego, talent niewątpliwie ma spory :) Ocena: 7,5/10

Makuch - świetny mecz, jeden z najlepszych na boisku. Pewny w defensywie, bardzo przydatny w ofensywie, widać u niego dynamikę i szybkość, no i pewność w grze. Wspominając grę Marcina na początku jego przygody z Sandecją i porównując ją do tego co pokazuje teraz to trudno uwierzyć że to ten sam Makuch, szczególna różnica jest właśnie jego w koncentracji (pewności siebie?). Ogólnie silny punkt drużyny. Ocena: 9/10

Cios - poza tym wielkim błędem niezły występ, nie "spalił się" po tym zagraniu, przeprosił kolegów i kibiców podniesioną ręką i kolejne jego zagranie było już pewniejsze. A powiedzmy sobie szczerze, nie łatwo się gra przy naszej publiczności po takim błędzie czy słabszym meczu bo u nas zawsze kolejne zagranie takiego zawodnika (jakie by nie było) jest krytykowane. Mi ta odporność Ciosa zaimponowała, chociaż błąd kuriozalny i gdyby nie kontuzje powinien by zapłacić za to powrotem na ławkę. Ocena: 6/10

Niane - kilka niepotrzebnych zabaw z piłką (widać że gra raczej jako defensywny pomocnik), szczególnie w pierwszej połowie, tak to pozytywny występ, podobnie jak Różalski z czasem grał coraz pewniej - nie przypalał się i nie rąbał piłki byle by dalej tylko spokojnie odgrywał do jednego ze środkowych pomocników. Bardzo dobra gra w powietrzu. Ocena: 7,5/10

Borovicanin - bez rewelacji, kilka niepewnych zagrań, w ofensywie niewidoczny (w każdym razie mniej niż w poprzednich meczach). W poprzednich meczach prezentował się moim zdaniem dużo lepiej. Ocena: 6/10

Jonczyk - w pierwszej połowie trochę taki jeździec bez głowy, w drugiej rozegrał się na dobre, strzelił arcy ważnego gola, którego właściwie sobie wypracował. Potem kilka fajnych akcji, widać że ma spory talent. Ocena: 8,5/10

Zawadzki - nie był to jego mecz na pewno, mało miał zagrań w swoim stylu (takich otwierających drogę do bramki), sporo strat. Ocena: 6/10

Gawęcki - również nie był to ten Gawęcki co ciągnie grę naszego zespołu, ale wypadł lepiej od Zawadzkiego w środku pola, bardziej widoczny. No i tym razem miał godnych zastępców w roli "ciągnącego grę zespołu", czyli Jonczyka i Bębenka. Ocena: 7/10

Stefanik - swoją rolę spełnił, uzupełniał luki w defensywie, rozbił kilka groźnych akcji. W ofensywie tradycyjnie mało widoczny, ale w końcu nie taka jest jego rola. Ocena: 7/10

Bębenek - kilka dobrych dryblingów, gol stadiony świata, który zmienił diametralnie naszą sytuację w meczu, jedyny który próbował strzelać z dystansu i to przyniosło efekt. Jeden z najlepszych na boisku, często "w grze". Ocena: 9/10

Aleksander - w pierwszej połowie ciężko mu szła rola jedynego napastnika, ale i Znicz był dobrze ustawiony w obronie, mimo tego jedna bardzo dobra sytuacja w której trafił w głowę bramkarza Znicza. W drugiej pokazał że potrafi dobrze przyjąć piłkę, zastawić się, odegrać ją do boku, jedna rewelacyjna sytuacja w której wymanewrował dwóch rywali po czym jego strzał obronił Bieniek, strzelił bramkę. Czyli wszystko to, czego wymaga się od napastnika pokazał. Ocena: 8,5/10

Ogólnie mecz bardzo dobry, rywal silny, mimo tego byliśmy dziś od Znicza po prostu lepsi. Gra jest dość ładna dla oka, strzelamy sporo goli, zdobywamy punkty u siebie. Nawiasem mówiąc widać po dzisiejszej kolejce że Motor i Kluczbork aż takimi outsiderami ligi nie są i punkty z tymi drużynami są równie cenne. Poprawić tylko skuteczność na wyjazdach i możemy być spokojni o nasz byt w tej lidze.

P.s. Narzekałem na zatrudnienie Wójtowicza, teraz widać że w ogóle nie miałem racji. Trener żyje na ławce cały mecz, mamy fajną drużynę która niezależnie od rywala stara się grać ofensywnie, narzucać swój styl, do tego zdobywamy ważne punkty. Z czasem sądzę że będzie jeszcze lepiej (wyjazdy...).

bacin - Sro Wrz 02, 2009 21:43

Ciekaw jestem powtórki trzeciej bramki, bo moim zdaniem ewidentny samobójczy gol ręką jednego z 'mafiosów'. Wsadził sobie hakiem, jakiego pozazdrościłby nie tylko Maradona, ale i niejeden Yao Ming : )

Niech sobie jeszcze obrona wpoi, że jak atakujący naciskają, to lepiej z "karola" w Kamienicę, niż do bramkarza albo innego obrońcy.

Edit: Dlaczego na stronie głównej w tabeli Sandecja nie jest wyróżniona kolorem?

x_cite - Sro Wrz 02, 2009 22:06

była teraz relacja w Kronice Krakowskiej na TVP 3 - krakow.tvp.pl
bukszpanns - Sro Wrz 02, 2009 22:15

ja tam w kronice sportowej widzialem skrot z meczu z kluczborkiem...
mc71 - Sro Wrz 02, 2009 22:21

Nie chcę zapeszać, ale potym meczu jestem spokojny o nasz byt w I lidze. Nasze mecze u siebie to nie sa punkty zdobyte fartem, tylko dal tego że jesteśmy lepsza drużyną od przeciwników. Myślę, że jeszcze troche lepsze zgranie niektórych zawodników i mniejsze odgległości wyjazdów zaowocują punktami zdobywanymi jako goście:) Warto było się urwać ze szkoły bo taka Sandecje chce sie po prostu oglądać bo ładnie grają od początku seoznu, a wysokie wyniki na wyjazadach w plecy, są po prostu przykrymi wpadkami.
x_cite - Sro Wrz 02, 2009 22:24

bukszpanns napisał/a:

Być może bo włączyłem na samą końcówkę i stąd moje niedopatrzenie:)

internacionale - Sro Wrz 02, 2009 22:27

x_cite napisał/a:
bukszpanns napisał/a:

Być może bo włączyłem na samą końcówkę i stąd moje niedopatrzenie:)

Prawdę mówiąc nie widziałem na stadionie kamery TVP, jedynie tv-ns.pl byli tam gdzie zwykle. Mam nadzieję że sfilmowali bramkę na 1-1 ;)

bacin - Sro Wrz 02, 2009 22:30

"Startu do piłki" tv-ns.pl nadal nie ma zbyt dobrego, więc wszystko możliwe, że nie nadążyli za strzałem :-)
matys5392 - Sro Wrz 02, 2009 22:32

No to teraz ja :)

Różalski-pierwsza połowa troche niezdecydowana w jego wykonaniu,głownie przez nieporozumienia z Niane.W drugie myśle ze pokazał Koziołowi że to on bedzie w nastepnych meczac grac od pierwszych minut.Trzy interwencje naprawdę rewelacyjne!Ocena w ,,szkolnej skali" :4/6

Makuch-bardzo dobry mecz tego zawodnika,dużo dynamicznych rajdów przy bocznej lini boiska,bodajże dwa bardzo dobre strzaly z dystansu.
Ocena:4+

Cios-dyrygował dzisiaj obrońcami pod nieobecnośc Jano,gdyby nie ta bramka to można by napisać ,,bardzo pewny w dzisiejszym meczu".
Ocena:4

Niane-mimo tego że widać że zdobył sympatię kibiców muszę napisać że był to najslabszy punkt Sandecji w dzisiejszym meczu,duzo niepotrzebnych zagrań kończących się stratą piłki,niporozumien szczególnie z Rożalskim prz wyjsciach do piłki.
Ocena:3

Borovicanin-znow bardzo dobry występ serbskiego defesora,kilka swietnych dryblingów,duzo gry blisko bramki Znicza,ogolnie występ na plus.

Bębenek-po raz kolejny dowodnił że ma nieprzeciętne umiejętnośći,pociągnął grę po straconej bramcę,a gol który zdobył naprawdę przepiękny.
Ocena:5

Stefanik-dobra wspolpraca między nim a obroncami z ktorymi czesto wymienial podania,dużo ,,czyscił" w srodku pola,równiez bardzo przyzwoity występ.

Zawadzki-krotko podsumowując jego grę:bardzo duzo biegal,bardzo widoczny,kilka strat oraz celnych dokladnych podań po ktorych tworzyly sie grozne akcje pod bramką przeciwników.

Gawęcki-trochę słabszy występ niż zwykle,zmarnował sytuację w ktorych powinna pasc chocby jedna bramka.Musi popracowac nad strzałami ,,słabszą",prawą nogą.
Ocena:4-

Jonczyk-w koncu wyszedł od początku a nie jako Joker i oplacilo się to bo odwdzięczyl sie swietną grą.Również jak w przypadku Gawęckiego wyraznie ,,szuka" strzałów z ,,lepszej" nogi,boi sie uderzac z dobrej piłki na prawej nodze.
Ocena:4+

Aleksander-jeszcze troche czasu potrzebuje by grac tak jak wszyscy w Sączu oczekują,choc dzisiejszy wystep nie był taki najgorszy.Napewno było z niego wiecej pozytku niz z napastnikow grających we wczesniejszych meczach.
Ocena:4-

Reasumując:wydaje się ze Rózalski,Jonczyk i Aleksander byli ,,strzalami w 10" i na dluzej zagoszczą w wyjsciowym skladzie.Trzeba jeszcze doprowadzic podstawowych stoperów do pelni sil i mysle ze mozna chocby z nieiwelką nadzieją oczekiwac spotkania z Górnikiem mimo wielkiej klasy rywali.

www.sport-ns.pl - Sro Wrz 02, 2009 22:41

Relacja z meczu Sandecja - Znicz dostępna TUTAJ
polak_ns - Sro Wrz 02, 2009 23:12

http://tv-ns.pl/sport/material/1774/84.html skrót :D
mirek678 - Czw Wrz 03, 2009 00:29

Mi najbardziej się podoba to że trener ustawia zespół bardzo wysoko i ostatni nasz zawodnik ( poza bramkarzem ;) ) nie raz był na połowie przeciwnej drużyny :) i widać ze trener żyje meczem co chwile podpowiada ... woła do siebie piłkarzy i z nimi rozmawia :) jak dla mnie mecz po prostu rewelacja :) byłem spokojny o wynik :) stawiałem 2:0 ale 3:1 też nie jest źle ;) dziwnym trafem po 0:1 dla gości byłem strasznie spokojny o wynik bo tak ofensywnie i szybko grającej Sandecji dawno nie widziałem :) w Zabrzu stawiam na nasz remis jak się uda to zwycięstwo Na pewno Górnik nie wygra :)
ERNESTO - Czw Wrz 03, 2009 00:50

x-cite - chyba domyslasz sie dlaczego pilem do Ciebie :)

Ja tez nie jestem zwolennikiem takich roszad, zwlaszcza ze Moskal, ktory wywalczyl awans nie dostal szansy poprowadzenia zespolu nawet w jednym meczu. Ale czy to jest wina Wojtowicza ?

Nie mialem mozliwosci ogladania wiekszosci meczow na zywo (widzialem tylko Sandecja-Motor), ale z tego co widzialem zespol gra ofensywna pilke ... i o to chodzi. Nawet kosztem porazek takich jak z Flota czy Pogonia. Jesli chcemy zdobywac punkty w tej lidze, to nie mozemy wychodzic ustawieniem 1-10-0-0 i liczyc na cud. Nie mozemy bac sie renomowanych przeciwnikow. Nawet jezeli kosztowac nas to ma porazke.

Mi taka gra lezy. Leza mi tacy trenerzy, tak wiec akurat ten pan ma u mnie kredyt zaufania. Ja taka Sandecje chcialbym ogladac zawsze !

Mam przeczucie, ze z Zabrza przywieziemy co najmniej 1 pkt

Pozdrawiam

bacin - Czw Wrz 03, 2009 07:11

Wszyscy się upieprzyli na bramkę Aleksandra zdobytą ręką, a ja jestem prawie pewien, że wpakował to zawodnik Znicza. Siedziałem blisko w opór i byłem czujny. W ogóle wczoraj jakieś wyostrzone zmysły miałem : )
x_cite - Czw Wrz 03, 2009 07:50

bacin napisał/a:
Wszyscy się upieprzyli na bramkę Aleksandra zdobytą ręką, a ja jestem prawie pewien, że wpakował to zawodnik Znicza. Siedziałem blisko w opór i byłem czujny. W ogóle wczoraj jakieś wyostrzone zmysły miałem : )

hehe a coś Ty palił, że taki czujny byłeś;))) Masz rację zdobył bramkę zawodnik Znicza Pruszków...ręką. Siedziałem akurat za bramką i jestem pewien na 100%, że tak było.

Owca - Czw Wrz 03, 2009 08:22

Była ręka, widziałem na własne oczy, nawet krzyknąłem "Maradona!" ( ;
biker_ns - Czw Wrz 03, 2009 08:25

Mecz bardzo dobry w wykonaniu Sandecji.Meczów przy Kilińskiego mogą obawiać się nawet potentaci tej ligi.Jeśli wrócą do składu Jano i Jędrszczyk,a gra ofensywna drużyny będzie wyglądała tak jak w meczu ze Zniczem to czuję że pokusimy się o nie jedną niespodziankę.

Jak dla mnie rewelacyjna gra Makucha który ma chyba podwójne płuca.Od początku do końcowych minut meczu szalał na skrzydle aż miło było patrzeć,a jego interwencje w obronie były spokojne i pewne.
Wyśmienicie zagrali też Jonczyk i Bębenek,bardzo dobrze zagrał też Boro.Aleksander też zagrał niezłe zawody,był waleczny i po niektórych jego zagraniach widać ekstraklasową przeszłość,czas będzie działał na jego korzyść.Jeszcze kilka jego treningów z drużyną i parę meczy i będziemy mieli z Niego duży pożytek.
Jeśli chodzi o bramkarza,to Różalski powinien zostać na dłużej w bramce.

Ogólnie po takich meczach człowiek wychodzi podbudowany niesamowicie i jeśli drużyna nie straci ze swojej wartości w następnych meczach to o utrzymanie jestem pewien/i to spokojne/.

POZDRAWIAM

Ad@ś=) - Czw Wrz 03, 2009 09:13

A ja zaczne od ocenienia drużyny Znicza. Według mnie to bardzo dobra drużyna która zagrała też bardzo dobry mecz (jak powiedział w wywiadzie ich trener. chyba nejlepszy jak dotychczas). Widać że posiadają wielu dobrych zawodników i naprawde troche bałem sie ich kontr. Szybko potrafili przemieszczać piłke i bardzo dobrze fragmentami grali z pierwszej piłki. Napewno to był najlepszy zespół jaki do tej pory gościł na Kilińskiego.

Natomiast Sandecja zaskoczyła mnie bardzo, ale to bardzo pozytywnie tym, że prawie przez 90 min grała swoją piłke i co najważniejsze nie można powiedzieć że w drugieł połowie opadli z sił, tak jak to było w niektórych meczach.

Bramkarz może zaliczyć debiut do udanych. O bramke bym go nie winił bo zrobił co mógł no ale napastnij miał wiecej zimnej krwi. Troche brak zrozumienia w pierszej połowie i kilka nie pewnych wyjść ale za to w drugiej już popisał sie kilkoma bardzo dobrymi interwencjami. Podoba mi się że dobrze gra na przedpolu, czego niestety Marek za bardzo dobrze nie robi. Wedug mnie powinien na dłużej zostać w pierwszej 11tce. Cieszy że mamy dwóch bardzo dobrych bramkarzy.

Obrona niestety była tego popołudnia naszą najsłabszą formacją. Widać brak Jano, który potrafi kierować zespołem, mobilizować i przede wszystkim wie co z piłką zrobić. Niane troszke się gubił i pozwalał zbyt łatwo rywalowi dojść do piłki. Jak zwykle troche za dużo zabawy z piłką, co skończyło sie sprzeleniem sobie samemu bramki. Wiadomo że należy wciągać gości w gre i czasem pobrać w capa, ale trzeba to robić bardzo dokładnie bo wiadomo czym skutkuje mały bład. Trzeba tutaj również wyróżnić gre Makucha i Boro, którzy anagażują sie w akcjie ofensywne. Boro znów próbował kilka razy przedrzeć się w polu karnym i dobrze mu to wychodziło a Makuch widać że bardzo dobrze czuje się w zespole i pokazuje klase.

Pomoc zagrała poprawnie, chociaż według mnie Zawadzki miał gorszy dzień i troche przeszedł obok meczu. Zdarzyło mu się wiele niedokładnych podań bądź zupełnie nie w tempo. Jednak trzeba pochwalić jego stałe fragmenty gry. Może bład że porównuje sobie np rzuty rożne wykonywane jakieś 2 lata temu które były niedokładne i nic z nich nie wychodziło do tych dokładnych piłek wrzucanych przez Zawadzkiego. Kolejny raz dzieki jego wrzutce z wolnego padła bramka.

Napastnicy zagrali tym razem tak jak powinni. Aleksander dużo pracował na boisku. Widać że to chłopak z ekstaklasową przeszłością. Potrafił się dobrze ustawić, dzięki czemu już w pierszych minutach mógł strzelić bramke. Poza tym dobrze gra tyłem do bramki, potrafi przyjąć piłke mając na plecach rywala. Ściągał obrońców, dzięki temu otwierał skrzydła pomocnikom. Poza tym dobry technicznie. Myśle ze jeszcze kilka meczów i będzie bardzo dobrze rozumiał sie z kolegami, a co za tym idzie zobaczymy jeszcze wile ładnych zagrań. Wielkie brawa dla Jonczyka za gre. 17 latek z powodzeniem rywalizuje ze starymi wyjadaczami i można powiedzieć że wiele razy udawało mu się oszykać dryblingiem przeciwników. Widać że to ogromny talent. Wytrzymał też bardzo dobrze kondycyjnie i myśle, że trener powinien go puszczać na pierwsze 75minut.

Postawa trenera też coraz bardziej mi sie podoba. Charyzmatyczny i żyjący meczem człowiek. Kieruje drużyną a nie stoi i ogląda co się dzieje. Widać że gdyby mógł to by wleciał na boisko i sam pomógł chłopakom:) Naprawde wykonuje solidna prace i mam nadzieje że dzieki temu niedługo sprawimy sporo niespodzianek:)

Podsumowując.... Mecz póki co najlepszy i najładniejszy jaki do tej pory graliśmy w rundzie. Bramka na 1.1 ozdoba kolejki - widać że na treningu strzelają bo piłki nie lecą jak dawniej w kosmos tylko w światło bramki. Dużo walki i ładne akcjie nastawiają mnie optymistycznie w kierunku kolejnych spotkań. Być może już w niedziele zrobimy mega niespodzianke?! szansa juz za 3 dni i mam nadzieje tylko że chłopaki zdaża sie zregenerować i na luzie zagrają z renomowanym przeciwnikiem.

Na koniec odkreśle jeszcze doping stadionu który poradził sobie bez młyna. Kto by dawniej pomyślał że pomimo braku oficjalnie młyna stadion potrafił sie zmobilizować....

Pozdrawiam

Trebor13 - Czw Wrz 03, 2009 10:56

Co tu oceniać? Wyniki mówią same za siebie, a takiej...przepraszam TAKIEJ SANDECJI nie widziałem jeszcze..a na Kilińskiego jestem regularnie od połowy lat 80-tych ubiegłego tysiąclecia :-D
Wydaje się, że wreszcie w klubie dzieje się dobrze i to pod każdym względem!
Oby tak dalej i oby tego nie zaprzepaścić jakimiś nieprzemyślanymi posunięciami.

SWEET - Czw Wrz 03, 2009 16:57

Trebor13 napisał/a:
Co tu oceniać? Wyniki mówią same za siebie, a takiej...przepraszam TAKIEJ SANDECJI nie widziałem jeszcze..a na Kilińskiego jestem regularnie od połowy lat 80-tych ubiegłego tysiąclecia :-D
Wydaje się, że wreszcie w klubie dzieje się dobrze i to pod każdym względem!
Oby tak dalej i oby tego nie zaprzepaścić jakimiś nieprzemyślanymi posunięciami.

Wszystko fajnie wyglada jak gramy usiebie w N.S a jak jak gramy na wyjezdzie to jest inaczej... Dlaczego??? Moze zabardzo gramy ofensywnie i potem tracimy głupie bramki... Czy my nie umiemy grac na wyjezdzie??? Widziałem relacje z meczu z Pogonia i były okazje tylko własnie nie wykorzystane... A potem to sie zemsciło... Jak narazie 0 bramek na wyjezdzie a juz nie mówiac o punktach... Cos trzeba zmienic zeby chociaż remisowac a juz nie mówiac o wygranych. Punkty nam sie sprzydadza ... Mam nadzieje ze zdobedziemy punkty na wyjezdzie... Bo usiebie gramy znakomicie i to jest pozytywne... :)

Sorki za błędy ortograficzne...

internacionale - Czw Wrz 03, 2009 20:39

SWEET napisał/a:

...wykożystane... ...chociarz...

matys5392 - Pią Wrz 04, 2009 11:44

W jedenastce kolejki pierwszej ligi znaleźli się zawodnicy z siedmiu klubów. Po dwóch piłkarzy w zestawieniu ma Flota Świnoujście, KSZO Ostrowiec Świętokrzyski, Stal Stalowa Wola i GKS Katowice. Po raz kolejny większość z nominowanych zawodników stanowi o sile ofensywy w swoich ekipach.
Michał Wróbel (KSZO Ostrowiec Świętokrzyski) - zastąpił w bramce nie najlepiej spisującego się Waldemara Sotnickiego i to bardzo dobrze, bo co trzeba to wybronił, a nawet zagrał na czas wtedy kiedy trzeba było. Widać u niego doświadczenie boiskowe i jeśli nadal będzie tak pracował to będzie mocnym punktem w bramce KSZO. Bardzo udany debiut - nie dał się zaskoczyć przy żadnej okazji.

Sławomir Mazurkiewicz (Flota Świnoujście) - pewny punkt w obronie. Przemysław Pitry miał bardzo duże problemy ze świnoujską defensywą, także i z nim. Swoich sił próbował uderzeniami z dystansu. Najlepszy obrońca spotkania.

Jacek Maciorowski (Stal Stalowa Wola) - Stal w końcu nie straciła bramki, a w duża w tym zasługa Maciorowskiego, który w pewnym momencie w ostatniej chwili wybił piłkę z linii bramkowej i uratował tym samym zespół Stali. Może w końcu trener Cecherz znalazł właściwe ustawienie formacji defensywnej.

Tomasz Ciesielski (KSZO Ostrowiec Świętokrzyski) - stoper KSZO rewelacyjnie "czyścił" i dyrygował grą bloku defensywnego. Skutecznie, bowiem KSZO zagrało na zero z tyłu.

Longinus Uwakwe (Stal Stalowa Wola) - bardzo dobry występ tego piłkarza. W środku polu zagrał z dużym spokojem i opanowaniem. Wyśmienicie przerywał akcje GKP.

Grzegorz Skwara (Flota Świnoujście) - grał drugie 45 minut. Dobrze rozprowadzał piłki, dyrygował drugą linią Floty, był bliski strzelenia bramki. Naprawdę przez te 45 minut było go pełno na boisku, potrafił przytrzymać piłkę, wywalczyć faul. Bardzo dobry mecz w jego wykonaniu.

Grzegorz Goncerz (GKS Katowice) - kapitalny mecz w jego wykonaniu, zdobył dwa gola oraz nie przestawał biegać i walczyć przez całe spotkanie.

Piotr Madejski (Górnik Zabrze) - najlepszy zawodnik Górnika na boisku. Waleczny, w początkowej fazie meczu był wyróżniającym się zawodnikiem. Większość akcji przechodziła przez niego. Bardzo dobry występ tego piłkarza.

Maciej Bębenek (Sandecja Nowy Sącz) - pomocnik Sandecji po raz kolejny udowodnił, że jest bardzo dobrym piłkarzem. Zdobył gola i przyczynił się do zwycięstwa swojego zespołu. Widać także, że grę Sandecji robi trio Bębenek-Gawęcki-Zawadzki.

Krzysztof Kaliciak (GKS Katowice) - w środowym spotkaniu zdobył gola, miał także asystę przy jednej z bramek. Jego dobra gra pomogła w zwycięstwie. Po faul na nim z boiska wyleciał Nerijus Radzius.

Prejuce Nakoulma (Górnik Łęczna) - piłkarz, o którego starania czynił Lech Poznań nadal gra i bryluje w pierwszej lidze. W środę w Bielsku-Białej bardzo energiczny na boisku. Stwarzał ogromne zagrożenie pod bramką Podbeskidzia. Obrońcy nie umieli sobie poradzić z dobrze dysponowanym napastnikiem Górnika. Przy pierwszym golu zaliczył asystę.

Ławka rezerwowych: Maciej Mielcarz (Widzew Łódź), Brain Marcellinus Obem (GKP Gorzów Wielkopolski), Łukasz Matusiak (Podbeskidzie Bielsko-Biała), Hubert Robaszek (KSZO Ostrowiec Świętokrzyski), Waldemar Sobota (MKS Kluczbork), Przemysław Pitry (Górnik Zabrze), Michał Jonczyk (Sandecja).

Źródło:sportowefakty.pl

Arek_Baluuu - Pią Wrz 04, 2009 12:21

matys5392 napisał/a:

Maciej Bębenek (Sandecja Nowy Sącz) - pomocnik Sandecji po raz kolejny udowodnił, że jest bardzo dobrym piłkarzem. Zdobył gola i przyczynił się do zwycięstwa swojego zespołu. Widać także, że grę Sandecji robi trio Bębenek-Gawęcki-Zawadzki.

z tym bym sie tak do konca nie zgodził... akurat to trio tzn dokladniej Gawęcki i Zawadzki byli slabo widoczni w tym meczu...

biker_ns - Pią Wrz 04, 2009 13:40

Klasyfikacja fair play I ligi po 6 kolejkach:

http://www.1liga.info.pl/...wis&id=fairplay

klipol - Pią Wrz 04, 2009 14:46

biker_ns napisał/a:

http://www.1liga.info.pl/...wis&id=fairplay

haha mamy lidera ;p

biker_ns - Pią Wrz 04, 2009 22:33

klipol napisał/a:
biker_ns napisał/a: