|
Forum kibiców Sandecji www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji |
 |
KKS Sandecja Nowy Sącz - Warta Poznań - Sandecja Nowy Sącz
GoToSleep - Nie Wrz 20, 2009 20:44 Temat postu: Warta Poznań - Sandecja Nowy Sącz Warta Poznań - Sandecja Nowy Sącz 26 września, 16:00
Nasz kolejny rywal to Warta Poznań. Zajmuje ona 8 lokatę w 1 ligowej tabeli. Mają na swoim koncie 13 punktów na które zapracowali następująco:
Łódzki KS 1-0 Warta Poznań
Motor Lublin 1-4 Warta Poznań
Warta Poznań 1-1 Dolcan Ząbki
Widzew Łódź 1-0 Warta Poznań
Warta Poznań 6-0 KSZO Ostrowiec Świętokrzyski
Wisła Płock 1-1 Warta Poznań
Warta Poznań 3-3 GKS Katowice
GKP Gorzów Wielkopolski 2-0 Warta Poznań
Warta Poznań 4-1 Podbeskidzie Bielsko-Biała
Flota Świnoujście 1-1 Warta Poznań
Poznaniacy mają 3 wygrane, 4 remisy i 3 przegrane. Stosunek bramkowy to 20-12.
Nasz przyszły rywal lepiej radzi sobie na własnym boisku. Czy Sandecja zdoła przełamać lody i wygrać 1 mecz na boisku rywala? Tego dowiemy się już w przyszłą sobotę.
Jak w każdym temacie tego typu proszę o obstawianie wyników :D
Mój typ:
2X
Realny wynik:
1:0 lub 1:1
dnl edit : zmienilem to Poznanianie na Poznaniacy.
ERNESTO - Nie Wrz 20, 2009 21:03
8 to my zajmujemy, Warta jest 9
misiek_1984 - Pon Wrz 21, 2009 00:33
Statystyki wskazuja, ze powinno w tym meczu pasc sporo bramek :) Niestety doswiadczenia z poprzednich wyjazdow kaza zachowac daleko idaca ostroznosc w typowaniu wyniku... Tak zartem (oby tylko zartem) napisze, ze dostalismy na wyjazdach juz 0:1 (Gornik Z.), 0:2 (Stal), 0:3 (Flota), 0:4 (Pogon), wiec zgodnie z prawem serii... Ale wierze, ze nie bedzie tak zle - w koncu zla karta musi sie kiedys odwrocic :) Choc dzis w Szybkiej Pilce slyszalem, ze np. taka Jagiellonia Bialystok bije rekord juz 26 meczow wyjazdowych bez zwyciestwa, wiec czasem taki marazm moze trwac dlugo :/ Ale badzmy optymistami - wywieziemy wreszcie 1 punkt, wynik 3:3.
klipol - Pon Wrz 21, 2009 00:38
Tylko, że taka Jagiellonia remisuje i zdobywa bramki :). No i miejmy nadzieje, że nasza seria nie będzie tak długo trwała i skończy się już w Poznaniu.
grubas_KKS - Pon Wrz 21, 2009 00:57
Nie liczę nawet na 1pkt Sandecji,ale mam przeczucie że...uda im się wreszcie strzelić 1-wszą bramkę na wyjeździe.Mam nadzieję że się grubo pomylę tak jak w przypadku mecze z ŁKS gdzie myślałem że zaliczą wtopę :D Więc oby było miłe zaskoczenie...pozdro
sns1910 - Pon Wrz 21, 2009 09:58
Oglądałem ich mecz z GKS Katowice i tak jak silni są w ofensywie, tak słabi w obronie. Ważna więc w tym meczu będzie nasza skuteczność, bo tą Warta ma zabójczą. Jeśli wróci do obrony Jano to na pewno Reissowi i Klatowi byłoby ciężej o bramki, szczególnie że Jano lubi kryć indywidualności ;) Trudno się podjąć typowania wyniku ale najwyższa pora na przełamanie wyjazdowe - stawiam na 3:2 dla nas ;)
VTR - Pon Wrz 21, 2009 13:03
Mysle ze po dobrym meczu w ktorym w koncu nie popelnimy tak strasznych bledow w obronie uda nam sie wywiezc z Poznania 1 ptk ;) Wynik: 2-2
DNL - Pon Wrz 21, 2009 13:10
misiek_1984 napisał/a: | Tak zartem (oby tylko zartem) napisze, ze dostalismy na wyjazdach juz 0:1 (Gornik Z.), 0:2 (Stal), 0:3 (Flota), 0:4 (Pogon), wiec zgodnie z prawem serii... |
Czyli, ze co? 0:0? ; )
Widze, ze jak wczesniej wszyscy wierzyli w jakies tam wygrane na wyjazdach, to teraz nikt. W sumie lepiej sie pozytywnie zaskoczyc, niz znowu rozczarowac.
Zobaczymy, ja wierze w przelamanie - i to zwycieskie. Dopoki wygrywaja u siebie, dopoty nie nalezy robic jakiejs wielkiej tragedii z wyjazdowych przegranych. Co nie znaczy, ze nie maja walczyc i sie starac. Na pewno zalezy im na tym tak samo jak nam.
biker_ns - Pon Wrz 21, 2009 13:57
Ja od początku sezonu z uporem maniaka obstawiam zwycięstwa Sandecji na wyjazdach i trzymając się tej taktyki kiedyś trafię!!
Jeśli zagra Jano będzie 2-1 dla Nas.
POZDRAWIAM
Timador - Pon Wrz 21, 2009 14:11
1 ; 0 dla nas :) tak na pocxzątek wygrywania na wyjazdach:)
arkoniusz - Pon Wrz 21, 2009 14:18
Ja myślę że Sandecja zremisuje w Poznaniu, lecz serce mówi mi że wygra i to w dobrym stulu :D
lechu - Pon Wrz 21, 2009 15:48
Wszyscy domagacie się Jano, zastanówcie się jak długo nie grał, nie możemy więc oczekiwać od niego wielkich cudów w obronie, może jak zacznie regularnie grać to 2-3 mecze i powróci do formy, a jak na razie nie oczekujmy od niego zbyt dużo. Takie jest moje zdanie.
Snoopi86 - Pon Wrz 21, 2009 18:53
organizowany bedzie wyjazd??
Snow1993 - Pon Wrz 21, 2009 19:40
Nie wiem czy to błąd ale wg tego portalu Warta jest ostatnia :)
http://www.1liga.com.pl/tabela.html
Ale to raczej błąd bo na innych stronkach jest na 9 miejscu :D
Stawiam na koncert bramek.
3:4
Bianconeri - Pon Wrz 21, 2009 19:58
Cytat: | organizowany bedzie wyjazd?? |
Jeśli będzie oficjalnie organizowany to na pewno zobaczysz odpowiedni temat na forum, ogłoszenia itp.
W ciągu najbliższych dni będzie wiadomo.
Snoopi86 - Pon Wrz 21, 2009 21:26
dzikei czekam na info;)
mc71 - Pon Wrz 21, 2009 21:50
Jakos czuje ze 3:4 bedzie, wazna bedzie skutecznosc z przodu bo na bezbramkowy wynik nie ma co liczyc, w koncu dwie druzyny z najlepszym bilansem strzelonych bramek sie spotkaja. W koncu trzeba te pkt na wyjezdzie zdobyc, bo jak patrze jak Sandecja gra u sibie to dziw bierze że wyjazdowy licznik nadal bez bramki.
SWEET - Pon Wrz 21, 2009 21:54
Czeka nas trudne spotaknie . Stawiam na remis. Mam nadzieje ze w koncu cos strzelimy bo ta gra na wyjezdzie wyglada fatalnie . 360 minut bez strzelonej bramki...
miras1983 - Pon Wrz 21, 2009 21:59
Bylem na meczu 2 lata temu gdy grala arka gdynia z warta poznan warta dostala wtedy 4 -0 mam nadzieje ze teraz tez tyle dostana a realnie obstawiam 0-0
Owca - Wto Wrz 22, 2009 09:05
Nie liczyłbym na zwycięstwo.. Warta ostatnio u siebie pokonała Podbeskidzie 4 : 1, ostatni wyjazd na Flotę z kolei zakończył się remisem 1 : 1..
krochmal - Wto Wrz 22, 2009 09:32
Warta....hmm....4:1 z Podbeskidziem, 6:0 z KSZO - u siebie jest to szalenie groźny zespół, któremu grę robią Klatt oraz Reiss z przodu a Bekas, Miklosik - zawodnicy znani z Lecha w środku pola.
Gdybyśmy spotykali się z nimi w Nowym Sączu, cóż - mecz z ŁKSem pokazał, że nikt nam nie jest straszny na Kilińskiego. Niestety gramy w Poznaniu i obawiam się, że będzie ciężko...bardzo ciężko.
Ale z drugiej strony gdzieś ta fatalna passa wyjazdów musi się skończyć - skoro nie w Stalowej Woli na co wszyscy liczyli to może w Poznaniu, gdzie nikt nie liczy.
Nie myślę tutaj o wygranej ale każdy punkt przywieziony z Poznania będzie sukcesem bez wątpienia.
bacin - Wto Wrz 22, 2009 09:52
A ja jakoś dziwnie jestem ultra optymistą i wiem, że wygramy 2:1.
devilpaintball - Wto Wrz 22, 2009 09:58
Widziałem mecz z GKS -em Warta jest bardzo groźna u siebie. Reiss odwala tam kawał dobrej roboty moim zdaniem będzie nam bardzo ciężko osiągnąć tam dobry wynik. Warta w stylu gry jest podobna do Sandecji cały czas atakuje. Co przy naszej obronie może być tragiczne w skutkach . Marze o zwycięstwie jenak każdy punkt wywieziony z tego stadionu będzie dla nas bardzo dobrym rezultatem.
Sączersi - Wto Wrz 22, 2009 10:01
Coś czuję że się przełamiemy i wygramy ten mecz skromnie 1:0:)
juring - Wto Wrz 22, 2009 11:23
Też oglądałem Warta-GKS i moim zdaniem gra gospodarzy była średnia a GKS był lepszy. Jeżeli nie zaczniemy punktowac na wyjazdach to z utrzymaniem będą duże kłopoty.Popatrzmy na rundę wiosenną , na początek 2 wyjazdy , a prawie wszystkie mecze u siebie gramy z górą tabeli i o punkty będzie dużo trudniej niż w tej rundzie .
Sączersi - Wto Wrz 22, 2009 11:30
I jeszcze coś...Według tabeli futbol.pl,Jesteśmy 1 jeśli liczyć tylko mecze u siebie,a ostatni na wyjeździe...Trzeba się przełamać!!
biker_ns - Wto Wrz 22, 2009 11:58
Cytat: | Warta w stylu gry jest podobna do Sandecji cały czas atakuje. |
To może by pójść z nimi na wymianę ciosów,lepiej przegrać jeśli już,4-3 niż 5-0.
radziufan - Wto Wrz 22, 2009 12:15
w Szczecinie poszlismy......jak sie skonczylo wiemy, w Swinoujsciu poszlismy.....jak sie skonczylo wiemy
zremisujmy to 0:0 ale w koncu nie przegrajmy!!!!
z drugiej strony pasowaloby strzelic cos w koncu....no to zremisujmy 1:1"_
biker_ns - Wto Wrz 22, 2009 12:24
Cała filozofia w tym żeby coś strzelić idąc na wymianę ciosów...
No ale to chyba tylko pobożne życzenia.
POZDRAWIAM
juring - Wto Wrz 22, 2009 13:28
Cała filozofia w tym żeby każdy nasz zawodnik zagrał tak , jakby to był najważniejszy mecz w ich życiu , a wtedy przynajmniej remis jest do ugrania - tylko kto ich do takiej walki przekona ?????.
SączerS - Wto Wrz 22, 2009 20:33
masz napisane ze jak będzie organizowany to będzie odpowiedni temat !!!!!!!
biker_ns - Wto Wrz 22, 2009 23:32
Michał Globisz powołał zawodników reprezentacji Polski do lat 19 na konsultację szkoleniową (1-16 października) oraz turniej eliminacyjny Mistrzostw Europy w Izraelu.
Powołanie dostał Michał Jonczyk.
Źródło 90minut
Sory może nie na temat ale to dla nas nieciekawa informacja w kontekście nadchodzących ważnych meczy i roli Michała jaką odgrywa w drużynie.
Napewno nie zagra z Widzewem i KSZO.Troche lipa.
Maerqin - Sro Wrz 23, 2009 00:19
juring napisał/a: | Cała filozofia w tym żeby każdy nasz zawodnik zagrał tak , jakby to był najważniejszy mecz w ich życiu , a wtedy przynajmniej remis jest do ugrania - tylko kto ich do takiej walki przekona ?????. |
Z LKSem dalo rade zagrac, wygrac i ktos ich chyba do walki przekonal przed meczem wiec czemu z Warta ma byc inaczej? Moj typ 2:2.
hell_boy - Sro Wrz 23, 2009 04:46
co do meczu z warta to jestem dziwnie spokojny o to ;] bedzie 2:1 dla naszych ;]
sns1910 - Sro Wrz 23, 2009 09:05
misiek_1984 napisał/a: | Tak zartem (oby tylko zartem) napisze, ze dostalismy na wyjazdach juz 0:1 (Gornik Z.), 0:2 (Stal), 0:3 (Flota), 0:4 (Pogon), wiec zgodnie z prawem serii.... |
Sandecja - Łódzki KS 4:1
GKS Katowice - Łódzki KS 4:1
Warta Poznań - GKS Katowice 3:3
Warta Poznań - Sandecja 3:3
Nie miałbym nic przeciwko żeby to zadziałało w ten sposób :D Ale w tej lidze to byłby ewenement, bo tu dominują przeróżne kombinacje...:)
klap - Sro Wrz 23, 2009 20:33
Do Poznania już z Fröhlichem?
Istnieje szansa, że Jano Fröhlich wybiegnie w podstawowym składzie Sandecji w sobotnim spotkaniu przeciwko Warcie w Poznaniu. Rutynowany słowacki obrońca od kilku tygodni zmagał się z kontuzją kolana.
Możliwość występu Fröhlicha to bardzo dobra wiadomość dla trenera sądeczan Dariusza Wójtowicza, który wobec kontuzji kilku innych zawodników linii obrony, miał problemy z zestawieniem defensywy na kolejne spotkania. Powrót Słowaka do obrony Sandecji umożliwiłby trenerowi Wójtowiczowi przesunięcie Rafała Berlińskiego (który w ostatnim meczu sądeczan przeciwko ŁKS-owi zagrał w obronie) na jego nominalną pozycję defensywnego pomocnika.
Konfrontując dotychczasowe wyniki osiągane przez Wartę w Poznaniu oraz Sandecję na wyjazdach, wyraźnie widać, że piłkarzom z Małopolski szczelna defensywa może być w sobotnie popołudnie bardzo potrzebna.
http://www.1liga.info.pl/...p?s=news&id=839
radziufan - Sro Wrz 23, 2009 20:48
mi Berliński o wiele bardziej pasuje na obronie niz jako defensywny pomocnik...no ale Jano to Jano...\byle by tylko ten powrot nie byl zbyt pochopny i nie odnowil sie uraz
DNL - Sro Wrz 23, 2009 20:58
W dzisiejszej GK byla informacja, ze Jano mogl juz wystapic w meczu z ŁKSem ale trener stwierdzil, ze lepiej by odpoczal jeszcze tydzien. Z tego wynika, ze nie jest to decyzja pochopna.
AdoDC - Czw Wrz 24, 2009 14:02
Warta Poznań - Sandecja Nowy Sącz, godz. 16:00, sędzia: Tomasz Wajda (Żywiec).
krochmal - Czw Wrz 24, 2009 16:51
A w Białymstoku będzie sędziował ten sam pan co był w niedzielę w Nowym Sączu :) taki of top :)
biker_ns - Czw Wrz 24, 2009 21:24
16:00 Warta - Sandecja 1.68 3.37 4.50
Sandecja jest zdecydowanie zespołem własnego boiska. Liczyliśmy, że po dobrym meczu w Zabrzu przełamią się w Stalowej Woli, ale nic z tego. Pozwolili Stalówce odnieść pierwsze zwycięstwo w sezonie i dalej nie mają nawet gola strzelonego na wyjeździe. Zespół z Wildy u siebie w czterech spotkaniach strzelił aż 14 goli. Typ 1.
Źródło:www.Iliga.info
seseba - Pią Wrz 25, 2009 09:19
W najbliższą sobotę Sandecja Nowy Sącz zmierzy się w Poznaniu z tamtejszą Wartą. Przed tym spotkaniem wszyscy zadają sobie jedno zasadnicze pytanie, czy "biało-czarni" przywiozą z obcego terenu w końcu jakiś punkt oraz czy uda im się zdobyć pierwszego wyjazdowego gola ?
Po 10 kolejkach Unibet I ligi Sandecja Nowy Sącz i Warta Poznań są sąsiadami w tabeli, przy czym beniaminek z sąddeczyzny ma o jeden punkt więcej. Oba zespoły grają bardzo ofensywnie i pod względem strzelonych bramek są w samej czołówce tabeli. Tak więc kibice będą zapewne świadkami bardzo emocjonującego spotkania, obfitującego w wiele ofensywnych akcji no i oczywiście bramek.
Bez wątpienia siłą napędową tej drużyny są Piotr Reiss i Marcin Klatt. Ikony Lecha Poznań nie trzeba chyba przedstawiać, jedynie warto zaznaczyć, że zaliczył w Ekstraklasie 319 występów i pokonywał bramkarzy 108 razy.
Dotychczasowe spotkania Warty:
ŁKS Łódź 1:0 Warta Poznań
Motor Lublin 1:4 Warta Poznań
Warta Poznań 1:1 Dolcan Ząbki
Widzew Łódź 1:0 Warta Poznań
Warta Poznań 6:0 KSZO Ostrowiec Świętokrzyski
Wisła Płock 1:1 Warta Poznań
Warta Poznań 3:3 GKS Katowice
GKP Gorzów Wielkopolski 2:0 Warta Poznań
Warta Poznań 4:1 Podbeskidzie Bielsko-Biała
Flota Świnoujście 1:1 Warta Poznań
3 wygrane, 4 remisy, 3 porażki.
Bramki: 20-12.
Bardzo dobrą wiadomością dla sympatyków Sandecji jest to, że najprawdopodobniej w sobotnim meczu wystąpi Jano Fröhlich, a więc dotychczasowa podpora defensywy beniaminka.
Sędzią spotkania które rozpocznie się o 16:00 będzie Tomasz Wajda z Żywca.
Według sponsora I ligi firmy bukmacherskiej Unibet, zdecydowanym faworytem tego meczu będzie Warta:
Warta Poznań - Sandecja Nowy Sącz 1 - 1,70, x - 3,40, 2 - 4,70
ŹRÓDŁO: FUTBOLOPOLIS.PL
radziufan - Pią Wrz 25, 2009 10:27
z Sandecja trenuje nowy czarnoskóry zawodnik, ofensywny pomocnik...o jego przydatności do druzyny zadecyduje w najblizszych dniach Wojtowicz.
wiecej w DP, pisza tez ze sa pelni optymizmu przed meczem i jada....po 3 punkty:)
Raffio - Pią Wrz 25, 2009 10:36
będzie organizowany wyjazd na mecz?
kksking - Pią Wrz 25, 2009 14:53
Raffio napisał/a: | będzie organizowany wyjazd na mecz? |
masz posta trochę wcześniej że jak będzie wyjazd to będzie odpowiednia informacja, nie ma informacji to znaczy że nie ma wyjazdu ! proste ?
radziufan - Pią Wrz 25, 2009 16:02
Na treningu Sandecji pojawił się następny po Senegalczyku Tidiane Niane kolejny ciemnoskóry zawodnik
Jest nim Lansana Soumah. Liczy 20 lat, wywodzi się z Gwinei i występuje zazwyczaj na pozycji ofensywnego pomocnika. Wczoraj wziął udział w przedpołudniowych zajęciach pierwszej drużyny sądeckiego klubu, by w godzinach późniejszych ćwiczyć z zespołem rezerw. O jego przydatności do ekipy zadecyduje trener Dariusz Wójtowicz (rozmowa z piłkarzem w innym miejscu "DP").
Gierka wewnętrzna, podczas której doskonalono wyprowadzanie kontrataków, następnie ćwiczenie stałych fragmentów złożyły się na repertuar czwartkowego treningu przygotowującej się do jutrzejszego meczu z Wartą Sandecji. Do Poznania biało-czarni udadzą się już dzisiaj z silną wolą wywalczenia przynajmniej jednego punktu. Położyłby on kres fatalnej passie sądeczan na boiskach rywali. Przypomnijmy, że jej wyjazdowy bilans zamyka się zerowym dorobkiem punktowym oraz stosunkiem bramkowym 0-10. Nadzieję na uzyskanie korzystnego rezultatu w konfrontacji z Wartą wlał w serca kibiców drużyny z ul. Kilińskiego znakomity jej występ w ostatnim spotkaniu z ŁKS Łódź.
- Podczas poniedziałkowej odprawy trener Wójtowicz pogratulował chłopakom zwycięstwa, ale zaznaczył, że to już historia i że teraz należy skoncentrować się wyłącznie na konfrontacji z Wartą - ujawnia Dariusz Romuzga, jeden z dwóch asystentów Dariusza Wójtowicza (drugim jest Marian Tajduś). - Wszystkie nasze czynności podporządkowane są zatem sobotniej potyczce. Zdajemy sobie doskonale sprawę, że stajemy przed wyjątkowo trudnym zadaniem. Szczególnie gdy gra u siebie, niezwykle ciężko dobrać się jej do skóry. Plasuje się co prawda w tabeli tuż za nami, pochwalić się jednak może największą ilością strzelonych w lidze bramek, a zwycięstwo 6-0 z KSZO Ostrowiec musi budzić respekt. Ma na dodatek w swym składzie dwóch znakomitych, doświadczonych snajperów Reissa i Klatta, na których będziemy musieli zwrócić szczególną uwagę. Pierwszy z nich zdobył sześć goli, drugi nawet o jednego więcej. Przy ustalaniu meczowej osiemnastki, nie będą mogli być brani pod uwagę kontuzjowani Miroslav Lauko i Jan Cios (podczas treningu biegał wokół boiska - przyp. d. w.) oraz pokutujący za czerwoną kartkę Madrin Piegzik. Mimo wszystko pozostaję optymistą. Do Poznania jedziemy po zwycięstwo.
Dobry nastrój nie opuszcza też graczy Sandecji.
Piotr Bania liczy, że dobry, poparty bramką występ przeciwko ŁKS-owi sprawi, że trener Wójtowicz po raz kolejny da mu szansę występu w podstawowej jedenastce. Zapytany, czy wyobraża sobie linię ataku w składzie Bania - Arkadiusz Aleksander, ekskrakowianin powiada, że szkoleniowiec przyjął koncepcję gry z jednym napastnikiem i że nie obrazi się, jeśli w Poznaniu postawi na byłego gracza Górnika Zabrze i Odry Wodzisław.
- Marzy mi się jednak nawiązanie do poprzedniego sezonu, kiedy byłem najskuteczniejszym zawodnikiem Sandecji - podkreśla jeden z ulubieńców sądeckiej publiczności.
Z ogromnym zaangażowaniem ćwiczył najmłodszy w gronie sądeczan, 17-letni Michał Jonczyk. To odkrycie trenera Dariusza Wójtowicza. W niedzielę miał swoje "wejście smoka". Na boisku pojawił się w końcówce spotkania, by najpierw być współautorem trzeciego, następnie samemu strzelić czwartego gola dla zwycięzców. To wyczyn o tyle godny podkreślenia, że piłkarz ten kilka dni wcześniej uczestniczył w rozegranym na Krecie dwumeczu reprezentacji Polski U-19 z Grecją.
- Bardzo przeżywam każdy występ w barwach Sandecji i, choć tego nie okazuję, strzelone dla niej bramki sprawiają mi wielką satysfakcję - przyznaje zawodnik. - Do dyspozycji trenera Wójtowicza będę na mecze z Wartą i Dolcanem Ząbki, po czym ponownie udaję się na zgrupowanie kadry narodowej. Mam nadzieję, że przynajmniej w tych dwóch spotkaniach przyczynię się do powiększenia punktowego konta mojego obecnego klubu.
Mecz Sandecji z Wartą rozpocznie się w Poznaniu w sobotę o godz. 16.
radziufan - Pią Wrz 25, 2009 16:09
i jeszcze rozmowa z tajemniczym nowym nabytkiem:
W jakim klubie występował Pan ostatnio?
- Grałem w Zjednoczonych Emiratach Arabskich, ale były to występy gościnne. Jestem wychowankiem Atletico de Coleah, drużyny z gwinejskiej ekstraklasy. Mam za sobą występy w reprezentacji narodowej juniorów, trenerzy ustawiali mnie zazwyczaj na pozycji ofensywnego pomocnika.
Dlaczego właśnie Polska, dlaczego akurat Nowy Sącz?
- Moim marzeniem są występy w lidze francuskiej. Zdaję sobie jednak sprawę, że na razie to dla mnie jeszcze za wysokie progi. Do Polski przyleciałem więc, by się tutaj wypromować. A Nowy Sącz? Wraz ze swym menedżerem, od lat mieszkającym w waszym kraju Algierczykiem Józefem Naimem, pojechaliśmy do Mielca. Tam polecono nam Sandecję. Pan Józef zatelefonował do jej trenera, który zaprosił mnie na testy.
Przystąpił Pan do nich wprost z podróży...
- Właśnie, czuję się trochę
zmęczony. Prawdziwe swe możliwości postaram się zaprezentować na kolejnych zajęciach. Bardzo sympatycznie przyjęto mnie w drużynie i nie ukrywam, że o ile jeszcze klika godzin temu nie byłem do tego specjalnie przekonany, to teraz juz wiem, że chciałbym pozostać w Sączu na dłużej.
Bianconeri - Pią Wrz 25, 2009 17:24
Raffio napisał/a: | będzie organizowany wyjazd na mecz? |
Oficjalnego nie ma, natomiast już wkrótce ruszają zapisy na wyjazd na Widzew do Łodzi.
Mecz w poniedziałek o godzinie 17.30.
Ogarniać w zasadzie wypadałoby się już zacząć bo na takim meczu warto być, zapisy prawdopodobnie od poniedziałku w sklepie Salamandra (dawny skate shop) u Miśka (Michała) i na pewno w środę na stadionie podczas meczu z Dolcanem Ząbki.
Wkrótce pojawi się odpowiedni temat i wszystko zostanie napisane, ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby już załatwiać sobie wolne ze szkoły/pracy, organizować czas i pieniądze.
nunek87 - Pią Wrz 25, 2009 18:35
co do tego Gwinejczyka a raczej tego ze to młodzieżowy reprezentant Gwinei to osobiście bym podchodził z dystansem, bo coś dziwne który by z Afryki nie przyjechał do Europy/Polski niby grywał w reprezentacjach juniorskich itp a jak to sie kończyło jak sie kontrakty podpisywało to każdy wie... ale bądźmy dobrej myśli ze ten się w Sandecji sprawdzi :)
RydzSmigly - Pią Wrz 25, 2009 19:01
Od tego są testy by sprawdzić czy się nadaje czy nie ;-) nikt kota w worku nie kupi.Jeśli trener zobaczy jakiś potencjał w nim to czemu nie spróbować.
biker_ns - Sob Wrz 26, 2009 11:34
Sandecja w tym sezonie nie zdobyła jeszcze ani gola, ani punktu na wyjazdach. Złą kartę Nowosądeczanie zamierzają odwrócić w wyjazdowym meczu z Wartą Poznań Według statystyk w tym spotkaniu na pewno padną bramki, bo w 10 meczach z udziałem Sandecji było ich aż 31. Warta jest o jedno trafienie lepsza.
Poznaniacy na swoim boisku jeszcze nie przegrali i zdobyli aż 14 goli. Z kolei Sandecja jako jedyna drużyna w I lidze na wyjeździe jeszcze nie trafiła do siatki... - Chcemy wreszcie przerwać złą passę - podkreśla Jano Frohlich, kapitan i obrońca nowosądeczan - Dobry będzie nawet remis, choć zdajemy sobie sprawę, że o punkt będzie trudno.
Obrońców Sandecji czeka ciężkie zadanie, bo w ataku Warty grają jedni z najskuteczniejszych napastników pierwszej ligi: Marcin Klatt (7 goli) i Piotr Reiss (6). - Będzie ich trudno zatrzymać - przyznaje Frohlich.
Po "koncercie" z ŁKS-em apetyty są duże i piłkarze chcą przełamać wyjazdową niemoc na boisku Warty w Poznaniu. Oprócz lekko trenującego już defensora Jana Ciosa wszyscy piłkarze są zdolni do gry. Na boisko wybiegnie pauzujący wskutek uciążliwej kontuzji Jano Frohlich.
Tak więc Dariusz Wójtowicz jeden problem ma z głowy. Obrona wydaje się zestawiona optymalnie. Frohlich zajmie przypisane mu miejsce na środku obrony, a do przodu przesunie się Rafał Berliński.
Trener będzie miał do dyspozycji również Michała Jonczyka. Młodzian, jeśli tylko nie jest kontuzjowany i nie jedzie na zgrupowanie kadry, wnosi bardzo dużo do zespołu. Świetnie rozumie się z Petarem Borovicaninem.
Mieszanka doświadczenia z młodością sprawia wiele kłopotów defensywie przeciwników. Jonczyk strzelił już dla Sandecji trzy bramki. Zobaczymy go w meczach z Wartą i Dolcanem Ząbki w najbliższą środę.
Po spotkaniu z Dolcanem Jonczyk od razu jedzie na zgrupowanie kadry U-19. Michał Globisz powołał Jonczyka na konsultację oraz turniej eliminacyjny Mistrzostw Europy w Izraelu. Jonczyk będzie na zgrupowniu od 1 do 16 października.
Ciekawe czy w Poznaniu w pierwszym składzie wybiegnie Piotr Bania. Ostatnio częściej możemy oglądać go na boisku, ale początek sezonu przesiedział na ławie. Gdy wreszcie dostał szansę w spotkaniu z Górnikiem Wieliczka (wszedł za kontuzjowanego Jana Ciosa), wyczerpał cierpliwość Dariusza Wójtowicza po 50 minutach i meczu do końca nie dograł.Trener tłumaczył później, że zdjął go ze względów taktycznych. Widać było, że jest wściekły na trenera, nie podał mu ręki, gdy schodził z boiska.
Po niesnaskach nie ma śladu. Z meczu na mecz "Baniowy"gra coraz lepiej, strzelił bramkę. Może to on przełamie strzelecką niemoc na wyjeździe?
Sandecja to jeden z najbardziej ofensywnych zespołów w I lidze. Dziś stanie naprzeciw teamu też lubiącego grę do przodu.Po 10 kolejkach Sandecja ma tylko punkcik przewagi nad Wartą.
Największego zagrożenia należy się spodziewać ze strony Piotra Reissa i Marcina Klatta. Ten duet napastników zdobył większość bramek dla swojego zespołu. Obrona musi zagrać uważnie, Makuch pospołu z Borovicaninem nie mogą zbyt często robić wycieczek pod bramkę rywala. Pociecha w tym, że wraca Frohlich.
Warta na własnym boisku jest niewątpliwie bardzo groźna. Odprawiła z sześcioma bramkami KSZO, wygrała wysoko z Podbeskidziem, a ostatnio urwała punkt Flocie na jej boisku. Sędzią sobotniego spotkania będzie Tomasz Wajda z Żywca.
Do zespołu Sandecji dołączył ostatnio nowy zawodnik rodem Gwinei 20-letni Lansana Soumah, pomocnik ma na koncie występy w reprezentacjach juniorskich swojego kraju.. Trenował już z zespołem, ale czy zostanie w Nowym Sączu nie jest jeszcze przesądzone. Przydatność dla zespołu i umiejętności piłkarza oceni dopiero trener Wójtowicz.
Gaeta Wyborcza Kraków / Gazeta krakowska
źródło: www.Iliga.info.pl
ktoS - Sob Wrz 26, 2009 11:46
Bedzie jakas relacja live?
misiek_1984 - Sob Wrz 26, 2009 11:47
Np. tutaj http://www.1liga.com.pl/l...a_nowy_sacz.htm
[ Dodano: Sob Wrz 26, 2009 11:52 ]
biker_ns napisał/a: |
(...)
Ciekawe czy w Poznaniu w pierwszym składzie wybiegnie Piotr Bania. Ostatnio częściej możemy oglądać go na boisku, ale początek sezonu przesiedział na ławie. Gdy wreszcie dostał szansę w spotkaniu z Górnikiem Wieliczka (wszedł za kontuzjowanego Jana Ciosa), wyczerpał cierpliwość Dariusza Wójtowicza po 50 minutach i meczu do końca nie dograł.Trener tłumaczył później, że zdjął go ze względów taktycznych. Widać było, że jest wściekły na trenera, nie podał mu ręki, gdy schodził z boiska.
(...)
Gazeta Wyborcza Kraków / Gazeta krakowska
|
Nie ma jak fachowe dziennikarstwo :)
biker_ns - Sob Wrz 26, 2009 12:10
No wrzucenia Górnika Wieliczka do I ligi niezbyt dobrze świadczy o tych dziennikarzach.
hinduista - Sob Wrz 26, 2009 13:56
jakie mondzioly z krakowskiej hehe, wiele sie zmienilo w tej gazecie.. na gorsze;p
radziufan - Sob Wrz 26, 2009 15:31
tu powinna byc w miare fajna relacja z meczu z Wartą
http://nazywo.interia.pl/...-nowy-sacz,1553
ERNESTO - Sob Wrz 26, 2009 15:32
biker_ns napisał/a: | No wrzucenia Górnika Wieliczka do I ligi niezbyt dobrze świadczy o tych dziennikarzach. |
Eee tam, po tylu latach pisania o Wieliczkach, Niedzwiedziach, Proszowicach itp nie dziwie sie, ze z przyzwyczajenia mozna sie machnac ;)
ERNESTO - Sob Wrz 26, 2009 15:36
Odnosnie relacji live ... sportowefakty.pl . Relacje z wiekszosci naszych meczow wyjazdowych prowadzone sa tam dosc niezle (z meczow w Saczu chyba relacja byla tylko na meczu z Podbeskidziem)
Pozdrawiam
Masahiko - Sob Wrz 26, 2009 15:50
Ciężki pojedynek przed naszymi graczami. Za 10minut wybiegną na boisko i podobnie jak wszyscy kibice oczekuję ambitnej postawy. Jeśli zagrają na 100% swoich możliwości to mogę nawet z Poznania wywieźć komplet punktów. Bardzo mnie cieszy powrót do składu Jano. Poza tym liczę, że Piotrek Bania odczaruję atak na wyjeździe i po raz kolejny udowodni, że słabszy początek sezonu był dziełem przypadku i wcale jeszcze nie jest za stary na grę.
Wynik może być wysoki. Realnie patrząc to zwycięstwo Warty, nawet trzema golami, nie powinno nikogo zdziwić. Ale my kibice zawsze będziemy optymistami w stosunku do swojej drużyny. Ja także nim będę i obstawię 2:2. Jeśli wygrają to moja radość będzie ogromna :)
DNL - Sob Wrz 26, 2009 15:50
Na pewno bedzie relacja na stronie www.wielkopolskisport.pl
Tutaj probka ich mozliwosci : http://www.wielkopolskisp...,news,2334.html
kilka fajnych tekstow sie znalazlo ;)
radziufan - Sob Wrz 26, 2009 15:53
zapraszamy do bierzącej wymiany uwag na czacie a tutaj tylko najwazniejsze info typu sklady - komentarze w tym dziale po zakonczeniu meczu
radziufan - Sob Wrz 26, 2009 15:57
WARTA: Radliński - Wichtowski, Ngamayama, Bartkowiak, Otuszewski - Bekas, Loliga - Pawlak, Reiss, Magdziarz - Klatt. Trener: Najtkowski.
Rezerwowi: Lis, Ignasiński, Bała, Kraszkowski, Miklosik, Mazurek, Jankowski.
SANDECJA: Różalski, Makuch, Frohlich, Jędrszczyk, Borovicanin, Berliński, Bębenek, Zawadzki, Gawęcki, Skrzypek, Bania.
Trener: Wójtowicz.
Rezerwowi: Kozioł, Szczepanik, Choruzi, Niane, Jonczyk, Chlipała, Aleksander.
Sędzia: Wajda (Żywiec).
Frodo - Sob Wrz 26, 2009 16:49
Przerwa. Bez goli, bez emocji.
rudeboyz - Sob Wrz 26, 2009 17:14
HA HA HA HA....na tej stronie relacja cracovia-piast jest genialna,sikam ze smiechu p.s.sorki za offtopik
K@KS - Sob Wrz 26, 2009 17:15
1:0 Klatt 47'
rudeboyz - Sob Wrz 26, 2009 17:54
1-0 w plecy :( i z relacji wynika ze sporo farta mieilsmy pod koniec spotkania
olokrk - Sob Wrz 26, 2009 17:55
znowu plecy szkoda
Frodo - Sob Wrz 26, 2009 18:04
Ehhh... Dziwna sytuacja panuje na wyjazdach
Sączersi - Sob Wrz 26, 2009 18:12
No szkoda:/
arkoniusz - Sob Wrz 26, 2009 18:17
uuuu szkoda ale nic gramy dalej
Maerqin - Sob Wrz 26, 2009 18:34
Zla passa wyjazdowa chyba jeszcze troche potrwa...:/
michalvcf - Sob Wrz 26, 2009 19:34
Jeśli Aleksander znowu zmarnował 2 sytuacje sam na sam, to on się nie nadaje do 1 składu!! bo to nie jest wzmocnienie tylko osłabienie drużyny, może warto by było spróbować z jakimś młodym napastnikiem? Albo przesunąć Michała Jonczyka do ataku?
leszek - Sob Wrz 26, 2009 19:49
a weź brak slow ktory to juz razy bęcki na wyjeździe....
Trebor13 - Sob Wrz 26, 2009 19:57
Następny wyjazd z Widzewem!Ma być transmisja,więc może chłopcy poczują na sobie nasz wzrok i zagrają jak w Sączu..bo kiedyś ta passa musi się skończyć!
radziufan - Sob Wrz 26, 2009 20:09
na mnie juz te porazki wyjazdowe w ogóle nie robią wrażenia.....
aha Jaga jesli sie nie myle 25 meczow bez zwyciestwa na wyjeździe....;)
saczers1910 - Sob Wrz 26, 2009 20:14
radziufan, racja :) Jaga dawno nie odniosła zwycięstwa na boisku rywala
SWEET - Sob Wrz 26, 2009 21:09
Trebor13 napisał/a: | Następny wyjazd z Widzewem!Ma być transmisja,więc może chłopcy poczują na sobie nasz wzrok i zagrają jak w Sączu..bo kiedyś ta passa musi się skończyć! |
Kiedys ta passa sie skonczy ale z Widzewem raczej nie... Długo jeszcze poczekamy do momentu chociaż remisu... A wracajac do dzisiejszego meczu z Warta. Znów powtórzyła sie sytuacja z Aleksandrem. Miał okazje 1000% szedł sam na sam z bramkarzem i co i nadal nic,Gdyby wykorzystał to mecz mógłby sie inaczej potoczyc.Nie umiemy wykorzystywac okazji na cudzych boiskach. Szkoda :/
Snow1993 - Sob Wrz 26, 2009 21:11
Tak odnośnie innych meczów 11 kolejki to w 30' minucie Górnik 0:1 Motor
53' 1:1
:)
Kilinskiego 47 - Sob Wrz 26, 2009 22:30
SWEET napisał/a: | Znów powtórzyła sie sytuacja z Aleksandrem. Miał okazje 1000% szedł sam na sam z bramkarzem i co i nadal nic |
Byłeś, widziałeś? Nie ma to jak oceniać mecz i poszczególnych zawodników na podstawie relacji tekstowej...
Co do Jagiellonii i jej serii wyjazdowej - oni jednak czasami strzelają bramki i remisują, prawda? Także raczej nie ma co tu porównywać w tym momencie.
A my nadal jesteśmy "wyjazdową ŁKS Łomżą" i nie widać, żeby prędko miało się to zmienić. Jeśli się to nie zmieni, to nadal twierdzę to co po meczu w Stalowej - trener do dymisji. Choć byśmy grali super pięknie u siebie - to jednak same domowe zwycięstwa i remisy do utrzymania nie wystarczą, a to jest przecież naszym celem. 0-0-5 i 0-11 - możecie pisać, że jest dobrze, ale liczby nie kłamią.
sns1910 - Sob Wrz 26, 2009 23:22
Ja bym tam nie panikował z tymi wyjazdami, tak się nam akurat ułożyło, że na początku sezonu mieliśmy u siebie albo łatwych przeciwników (Kluczbork - aktualnie miejsce 17, Motor - 16), albo takich będących naszymi bezpośrednimi rywalami w walce o utrzymanie/środek tabeli czy w naszym zasięgu (Podbeskidzie-8, Znicz-12, Łęczna-15, ŁKS-14), a odwrotna sytuacja jest na wyjazdach, graliśmy z pewniakiem do awansu, czyli Górnikiem (1), trzema drużynami z drugiego końca Polski, czyli silną Pogonią i świetnie grającymi na swoich stadionach Wartą (6:0 z KSZO czy 4:1 z Podbeskidziem robią wrażenie) i Flotą, jedyna porażka, która nie była w jakikolwiek sposób kalkulowana to ta w Stalowej Woli. Dlatego ja bym się nie przejmował tym, że tylko u siebie punkty zdobywamy, wiosna prawdopodobnie będzie dla nas "łatwiejsza", bo u siebie będziemy podejmować tych lepszych rywali (Górnik, Widzew, Flota, GKP, Pogoń, Warta), a u siebie gramy naprawdę na bardzo dobrym poziomie i potrafimy zdobywać gole i punkty nawet z silnymi rywalami, natomiast na wyjazdach powinno być nam ciut łatwiej niż jesienią i powinniśmy tam coś też ugrać, zła passa w końcu musi się skończyć bo naprawdę nasi gracze grać w piłkę potrafią. Ważne żeby jak najmniej gubić punktów u siebie i ugrać na wyjazdach przynajmniej 15 pkt. w sezonie - dałoby nam to spokojnie utrzymanie.
Bianconeri - Sob Wrz 26, 2009 23:38
Ciekawie napisane, oby się sprawdziło.
Masahiko - Sob Wrz 26, 2009 23:55
Sns1910 nic dodać, nic ująć.
bacin - Nie Wrz 27, 2009 04:15
Kilinskiego 47 napisał/a: |
A my nadal jesteśmy "wyjazdową ŁKS Łomżą" i nie widać, żeby prędko miało się to zmienić. Jeśli się to nie zmieni, to nadal twierdzę to co po meczu w Stalowej - trener do dymisji. Choć byśmy grali super pięknie u siebie - to jednak same domowe zwycięstwa i remisy do utrzymania nie wystarczą, a to jest przecież naszym celem. 0-0-5 i 0-11 - możecie pisać, że jest dobrze, ale liczby nie kłamią. |
Liczby kłamią.
radziufan - Nie Wrz 27, 2009 08:30
a tu cytat z forum Warty
"Sandecja nieźle zagrała, dziwię się, że nie strzelili dotychczas gola na wyjeździe, ale nawet grając w osłabieniu parli do przodu i walczyli do końca."
Snoopi86 - Nie Wrz 27, 2009 10:03
Ale Aleksander daje jaja naprawde i nie bylem nie widzialem ale jesli mial 100 no to ku*** ile ich jeszcze zmarnuje??
SWEET - Nie Wrz 27, 2009 13:17
do sns1910
Dobrze myslisz tylko mam nadzieje ze to sie sprawdzi. Ale mecz ze Stakowa Wola jednak to zaprzecza ze z tymi słabszymi bysmy zdobyli jakies punkty na wyjezdzie... Juz nie mówiac o 15 punktach...
Trebor13 - Nie Wrz 27, 2009 15:17
Tragicznie przedstawia się przez pryzmat tabeli stan naszej obrony. Wydawać się może, że Jano i spółka to solidna formacja..ale wyniki za tym nie przemawiają. Natomiast wszyscy marudzimy na stan ataku..a wystarczy zerknąć ile bramek mamy strzelonych. Nad czymś tu trzeba popracować Panie Trenerze!
Masahiko - Nie Wrz 27, 2009 16:14
Oblicz sobie ile bramek z tych wszystkich zdobyli napastnicy. Dość powiedzieć, że najskuteczniejsze trio to Gawęcki-Zawadzki-Jonczyk którzy na ataku nie grają :)
klap - Nie Wrz 27, 2009 23:07
zapodaje dwie fotki z meczu z Wartą, najlepszej jakośći nie są bo robione tel...
http://i33.tinypic.com/6hhp3n.jpg
http://i37.tinypic.com/123r2g6.jpg
jutro jak ogarne się bardziej to pod wieczór zapodam jeszcze jakieś, bo właśnie wróciłem z Poznania
[ Dodano: Pon Wrz 28, 2009 09:53 ]
tak jak juz wczoraj posałem , jeszcze kilka fotek z Poznania:
http://i37.tinypic.com/2qwen0l.jpg
http://i38.tinypic.com/2ufx3y8.jpg
http://i35.tinypic.com/2hgcn50.jpg
http://i37.tinypic.com/wgorvq.jpg
http://i35.tinypic.com/b6ubmb.jpg
http://i36.tinypic.com/2vtacqt.jpg
http://i38.tinypic.com/w06iqd.jpg
http://i35.tinypic.com/n3qlxf.jpg
krochmal - Pon Wrz 28, 2009 10:44
sports.pl napisał/a: | Warta Poznań podejmowała wartościowego beniaminka z Nowego Sącza - Sandecję. Udział w meczu Piotra Reissa i Marcina Klatta miał zagwarantować worek bramek dla Zielonych. Padła tylko jedna (zdobył ją Klatt). Najciekawiej było po meczu, kiedy piłkarze Warty dziękowali Bogu, że na trenerskiej ławce nie mógł zasiąść Bogusław Baniak (przechodzi rehabilitację po zawale). - Jakby widział naszą nieporadność, to z sercem znowu mogło być źle - mówił zdobywca jedynej bramki. Ale to nie koniec. Okazało się, że trener dzwonił przed meczem do piłkarskiej szatni Warty i słabym głosem (osoby jeszcze nie w pełni zdrowej) poprowadził część odprawy. To się nazywa trenerskie serce! |
Wszystko pięknie ładnie, tylko, że już nawet obiektywne media piszą o "super" passie w meczach wyjazdowych i że jeżeli się to w najbliższym czasie nie zmieni to problem z utrzymaniem będzie do samego końca. I oby na wiosnę nie była za późno...Tego się obawiam.
A nawiasem mówiąc - jak to jest.
Kolejny raz czytam wypowiedzi, że poza meczem w Świnoujściu to Sandecja przegrała przez brak skuteczności...Jeżeli tak jest to albo należy zmienić sposób trenowania i tydzień trenować strzały na bramkę albo w zimie po prostu podziękować tym wszystkim tzw."napastnikom" i rozglądnąć się za kimś może mniej znanym nawet ale SKUTECZNIEJSZYM. Co nam bowiem bo takich napastnikach co potrafią wykorzystać co drugą albo trzecią sytuację sam na sam. Wydaje mi się, że lepiej mieć zawodników o mniej znanym nazwisku ale skuteczniejszych na swoich pozycjach!! Kiedyś Gawęcki, Jonczyk czy Zawadzki przestaną strzelać bramki.
I druga ciekawostka - p.Weimer pisze, że czerwona kartka w meczu z Wartą dla naszego obrońcy była zbyt pochopna a obecny na meczu Prezes Danek mówi, że zachował się niezbyt mądrze faulując w środku boiska.
Czy ktoś kto widział tą sytuację mógłby coś więcej napisać ??
klap - Pon Wrz 28, 2009 11:01
ja widziałem ta sytuacje i poprostu nie trafił w piłke która wcześniej kopną zawodnik Warty i trafił 2 nogami w tego właśnie zawodnika, poprostu sie spóźnił z interwecją ... a co do tej skuteczności o której mówiłeś to racja i w drógiej polowie zmarnowalismy dwie systuacje sam na sam i kilka ładnych składnych akcji... ale miałem wker... siedząc miedzi tymi Poznaniakami...( nerwy )
ale sama Warta też w końcówce nie wykozystała 3 "setek" i dobrze ze się tak skończyło...
rwp - Pon Wrz 28, 2009 19:50
mialem "przyjemnosc" ogladac mecz.
wlasciwie mozna byloby nic nie pisac oprocz tego ze gralismy schematycznie i bez pomyslu.
druzyna ta w niczym nie przypominala tej z kilinskiego.
nie da sie wygrac meczu nie trafiajac do bramki przeciwnika z 5 metrow.
w koncu mozna powiedziec ze dopisalo nam szczescie na wyjezdzie poniewaz powinnismy przegrac duzo wyzej.
pare fotek ponizej
(na jednej widac tymczasowa trybune o ktorej pare osob wspominalo tu na forum, ze przydalaby sie u nas )
http://i33.tinypic.com/14v2ob6.jpg
http://i38.tinypic.com/6ftk7o.jpg
http://i36.tinypic.com/au79qf.jpg
http://i33.tinypic.com/261zssi.jpg
http://i35.tinypic.com/s1su2q.jpg
http://i38.tinypic.com/55m449.jpg
http://i33.tinypic.com/2yzmlpl.jpg
http://i37.tinypic.com/qs7dcl.jpg
Maerqin - Pon Wrz 28, 2009 23:18
krochmal napisał/a: | Kolejny raz czytam wypowiedzi, że poza meczem w Świnoujściu to Sandecja przegrała przez brak skuteczności...I druga ciekawostka - p.Weimer pisze, że czerwona kartka w meczu z Wartą dla naszego obrońcy była zbyt pochopna a obecny na meczu Prezes Danek mówi, że zachował się niezbyt mądrze faulując w środku boiska.
Czy ktoś kto widział tą sytuację mógłby coś więcej napisać ?? |
Widzialem dzis ta sytuacje w magazynie Unibet 1 Liga. Decyzja byla rzeczywiscie zbyt pochopna, faul nie byl na pewno na czerwona kartke, zawodnik Warty troche przyaktorzyl ale nawet to nie powinno sklonic sedziego do pokazania czerwieni. A faul to faul, zdarza sie, przeciez 'dla hecy' Niane tego nie zrobil(odleglosc ok 30m od bramki) wiec Danek niech sie nie wymadrza. A co do skutecznosci to po obejrzeniu materialu w tv ciesze sie ze to Warta sie nie popisala i nie dostalismy ze 4:0. Pozdro.
|
|