Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

Hyde Park - Konkurs...

internacionale - Czw Paź 01, 2009 11:51
Temat postu: Konkurs...
Typowanie wyniku jest konkursem podchodzącym wg prawa pod hazard i loterię, tj.
Uczestnik nie ma wpływu na wygraną. Na przeprowadzenie takiego konkursu wymagana jest zgoda Ministerstwa Finansów oraz MSWiA a takowego nie posiadam.

Takich rzeczy się dzisiaj dowiedziałem :)

Stąd też zmuszony jestem zlikwidować konkurs polegający na typowanie wyniku.

Macie jakieś pomysły co można zorganizować aby było zgodne z prawem ??

Bianconeri - Czw Paź 01, 2009 12:12

Konkurs z nowym słowem-klucz czyli nie WYTYPUJ tylko PRZEWIDŹ wynik spotkania, może nie podpadnie pod ustawę o wróżkach i wiedźminach ...
Paranoja.

biker_ns - Czw Paź 01, 2009 12:19

Niestety pozostaje chyba tylko możliwość głosowania na najlepszego zawodnika meczu,
a o polskim prawie lepiej się nie wypowiadać, bo od razu przychodzi na myśl wczorajszy sędzia i jego poziom sędziowania.KPINA ,PARANOJA,BRAK LOGIKI.

Polskie prawo można porównać do PZPN,jedno drugiego warte!

polak_ns - Czw Paź 01, 2009 17:20

Ile żółtych kartek pokaże sędzia w meczu?
Ile goli wpadnie w meczu?
Czy strzelimy gola na wyjeździe?
Która drużyna strzeli więcej goli?

nie wiem można by wymyślać do bolu :D
edit:
Może jeszcze zrobić coś takiego jak kiedyś. Zdjęcie z meczu i podać jak był wynik, strzelców bramek albo gdzie jest piłka.

DNL - Czw Paź 01, 2009 17:36

Te pytania co podales tez pewnie podchodza pod hazard, bo uczestnik nie ma wplywu na wygrana.
ERNESTO - Czw Paź 01, 2009 18:19

Ma ;) Jak trafnie wytypuje to wygrywa ;)
aidos - Czw Paź 01, 2009 18:49

A może nie KONKURS a PLEBISCYT?
Może:
Losowanie nagrody dla wszystkich biorących udział.
Losowanie nagrody dla wszystkich biorących udział i dodatkowa tylko z grupy prawidłowych odpowiedzi.
Każdy SMS wygrywa (np logo, tapete, wynik meczu....) a dodatkowo rozlosowana będzie nagroda główna.

A może porozmawiać z zaprzyjaźnioną redakcją z GK lub DP, oni organizują takie konkursy, jak mają taką zgodę to może w jakiś sposób uda się jakoś dogadać, a jak nie mają to może podpowiedzą co i jak.

Albo zdobyć "nową zgodę" ;).

klipol - Czw Paź 01, 2009 20:17
Temat postu: Re: Konkurs...
internacionale napisał/a:
Typowanie wyniku jest konkursem podchodzącym wg prawa pod hazard i loterię, tj.
Uczestnik nie ma wpływu na wygraną. Na przeprowadzenie takiego konkursu wymagana jest zgoda Ministerstwa Finansów oraz MSWiA a takowego nie posiadam.

Ciekawe czy kolafy posiada zgodę od MSWiA na prowadzenie Ligi Typera hahaha

KubaNS - Czw Paź 01, 2009 23:49

Kolafiec naszczescie takiej zgody nie potrzebuje poniewaz jest to czysta zabawa, w ktorej uczestnicy nie wnosza zadnego wkladu pienieznego, ani nie ponosza innych kosztow np. w formie oplaty za smsa ;)
Przynajmniej wg mnie ... ;)

kolafy - Pią Paź 02, 2009 16:35

Oczywiście że mam trzeba tylko mieć układy w Ministerstwach i u samej Królowej Wielkiej Brytanii :D
internacionale - Wto Paź 06, 2009 18:55

Konkurs - edycja II

prawidłowe hasło to: Berliński

Zywcięzcami zostali: olokrk, Marcin, JP22

gratuluję !!

kolafy - Wto Paź 06, 2009 21:56

Co dostali ?
internacionale - Wto Paź 06, 2009 22:19

kolafy napisał/a:
Co dostali ?

Uścisk ręki admina :)

A na poważnie to tradycyjnie: szalik, kubek i bilet na mecz z KSZO...

style - Wto Paź 06, 2009 22:39

internacionale - odbierz PM
Raffio - Czw Paź 22, 2009 17:20

kiedy będzie rozwiązanie konkursu trwającego do wczoraj(21.10.09r.)?
internacionale - Czw Paź 22, 2009 17:29

Raffio napisał/a:
kiedy będzie rozwiązanie konkursu trwającego do wczoraj(21.10.09r.)?

Rozwiązanie oraz lista zwycięzców będzie dzisiaj (jakoś wieczorem jak wrócę do domu). Wczoraj nie udało mi się dodzwonić do dwóch osób a jedna dzisiaj mi potwierdzi czy odbierze nagrodę (w postaci biletu) czy też nie i czy będę mógł przeznaczyć wejściówkę kolejnej wylosowanej osobie...

Raffio - Czw Paź 22, 2009 17:58

ok dzięki ;P
internacionale - Pią Paź 23, 2009 00:22

Poprzedni konkurs rozstrzygnięty (więcej na sandecja.pl), kolejny właśnie się rozpoczął !!
x_cite - Pią Paź 23, 2009 07:51

Miłosz dzięki za docenienie mojej osoby;) Pojawiełm się w pierwszym sms-ie i od razu nasuwa mi się myśl, że ten kotś to chyba życzy źle trenerowi, bo jeśli ja widzę pozytywy i życzę mu jak najlepiej to odmienne zdanie tego kogoś wsakzuje na coś zupełnie innego w stosunku do osopby trener;) Cieszę się z tego, że konstruktywna krytyka dodała kolorytu temu konkursowi:) Nawet kiedyś sam trener żartował, że może na wyjazdy nie będzie jeździł:) hehe widze zmiany i jest coraz lepiej - jak widzicie nie krytykuje tylko chwalę, więc dajcie mi już spokój:))) a co do oceny trenera to wysoka i zasłużona.
biker_ns - Pią Paź 23, 2009 10:03

Czuję się zawiedziony,hehe.Mój sms zacytowano dużymi literami na stronie głównej,a mimo to nie wygrałem biletu.Administratorze może do mnie nie można było się dodzwonić?

Zarty żartami,cieszy optymizm kibiców i to że zdecydowana większość sympatyków Naszej ukochanej Sandecji popiera wszystko co dzieje się w klubie.

POZDRAWIAM

DNL - Pią Paź 23, 2009 11:08

x_cite napisał/a:
i od razu nasuwa mi się myśl, że ten kotś to chyba życzy źle trenerowi

Zapewniam Cie ze tak nie jest ; )
Taki zart, nie moglem sie powstrzymac pamietajac Twoje posty odnosnie dymisji trenera.

Chociaz faktycznie taki SMS mialby wiekszy sens kilka kolejek wczesniej, biorac pod uwage zmiane Twojego nastawienia do trenera :)

PS. wisisz mi piwo za reklame na glownej! :D

x_cite - Pią Paź 23, 2009 11:31

hehe nie ma sprawy możemy napić sie piwa!:) i podyskutować o sprawach piłkarskich czytaj trenerskich hehehe:D PS. Pamiętliwy jesteś :P
internacionale - Sob Paź 24, 2009 11:37

Coś słabo z tymi SMSami :). Pamiętajcie - do wygrania 11 nagród. 5 biletów na mecz, 5 karnetów na bilarda do UFO i nagroda specjalna to partia w bilard z Baniowym !!
Raffio - Sro Paź 28, 2009 07:04

losowanie ma się odbyć podczas jakiego meczu?
internacionale - Sro Paź 28, 2009 08:24

Raffio napisał/a:
losowanie ma się odbyć podczas jakiego meczu?

GKP Gorzów - Sandecja

Masahiko - Sro Paź 28, 2009 11:43

Nikt już nie wierzy w czystość tych konkursów :P