Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

Kibice - Przerwa zimowa - kibicowsko

internacionale - Sro Paź 28, 2009 23:18
Temat postu: Przerwa zimowa - kibicowsko
Przerwa zimowa tuż tuż. Można rzec że okres "martwy" dla kibica. Brak meczów, ponura aura itp... Może w jakiś sposób moglibyśmy zagospodarować wolny czas i coś zorganizować ? Mam kilka pomysłów, jest także pomoc z zewnątrz, także piłkarze deklarują się i są otwarci na nasze pomysły.

Wczoraj miałem przyjemność rozmawiać z osobą decyzyjną w klubie UFO. Poruszyliśmy temat przerwy zimowej i weekendów bez spotkań na Kilińskiego. Wstępnie udało się wygospodarować część lokalu aby zorganizować jakieś wspólne spotkanie, może jakiś turniej w bilard lub piłkarzyki ? Może jakiś turniej w pokera "na żetony" ?

To narazie takie luźne pomysły. Może wy macie jakieś swoje jak "przezimować" okres w oczekiwaniu na rundę wiosenną ??

fanatycznie - Czw Paź 29, 2009 08:42

zrobić jakiś turniej na hali coś na miano Cracovia Cup ;)
radziufan - Czw Paź 29, 2009 09:45

z tym UFO bardzo fajny pomysl, ja bym zchecia odkurzyl pajęczyne z mojego kija do bilarda;)
INDOR - Czw Paź 29, 2009 12:17

Może jakiś mały turniej zrobić w bilarda.
Bianconeri - Czw Paź 29, 2009 12:19

Indorescu ma wieloletnie doświadczenie w wyjazdach na turnieje bilardowe do różnych miast ;)
INDOR - Czw Paź 29, 2009 12:31

To są plotki porażające!!!! :) Ale nagrody pewnie będą żeby podnieść range turnieju:)
Czorny16 - Czw Paź 29, 2009 14:46

ja bym proponowal moze jakis turniej na hali?:)
polak_ns - Czw Paź 29, 2009 15:59

No w pokera mozemy zagrać , Holdena najlepiej :D
sanch3z - Czw Paź 29, 2009 17:08

fanatycznie napisał/a:

puknij ze sie w czółko

radziufan - Czw Paź 29, 2009 17:38

turniej na hali to chyba niewykonalne bo przymiarki juz byly a wiadomo co a tego wyszlo ale pograc na hali mozna jak najbardziej ale nie koniecznie w formie turnieju...

mu juz tam jakas grupke mamy i sobie gramy na Orliku no ale oczywiscie jestesmy otwarci na nowe twarze zeby bylo z kogos wybierac przed wiosennym tureniejm

hanys - Czw Paź 29, 2009 18:39

radziufan napisał/a:
turniej na hali to chyba niewykonalne bo przymiarki juz byly a wiadomo co a tego wyszlo ale pograc na hali mozna jak najbardziej ale nie koniecznie w formie turnieju...

mu juz tam jakas grupke mamy i sobie gramy na Orliku no ale oczywiscie jestesmy otwarci na nowe twarze zeby bylo z kogos wybierac przed wiosennym tureniejm

No wlasnie radziu przymiarki i nic poza ym, bo nikt sie za to nie wzial na powaznie i dlatego nic nie wyszlo, od kilku lat mowie zebysmy zrobili cos takiego, polaczone z wpisowym za ktore bedzie mozna wynajac dobra hale i ufundowac nagrody ale niestety u nas jak zawsze brakuje checi a przede wszystkim spotkan na ktorych to mozna omowic....

Owca - Czw Paź 29, 2009 22:02

Myślę że turniej w bilard byłby dobrym pomysłem, ale żeby zachęcić do udziału jak najwięcej kibiców, pasuje zorganizować jakieś nagrody. Również turniej w piłkarzyki (chyba trambambuły to się profesjonalnie nazywa) jest ciekawą opcją na zimowy zastój.

Pozdro

leszek - Czw Paź 29, 2009 22:43

lepiej kiminic turniej w pile zeby sie cos poruszac :))
sz3ur - Czw Paź 29, 2009 22:44

w kregle proponuje:)
RaTo - Czw Paź 29, 2009 23:53

sory,ze odbiegne troche od tematu...spoko zawsze tam jakis turniej w cos mozna sobie zafundowac jak najbardziej,wiadomo czasu bedzie duzo itd.Ale niech tez kazdy z nas w tej przerwie zimowej zastanowi sie sam nad soba co moze jeszcze dac z siebie by ta runda rewanzowa w Naszym wykonaniu byla jeszcze lepsza tzn.mecze u siebie,wyjazdy,kwestie organizacyje itd itp.Ta runda moze nie byla najgorsza w Naszym wykonaniu(hm...)ale mysle,ze stac Nas na duzo,duzooooo wiecej!!!A rzecz najwazniejsza zacznijmy wkoncu jezdzic na wyjazdy w liczbach takich jakich przystalo na ekipe pierwszoligowa!!! pozdro :D
Busta - Pią Paź 30, 2009 00:39

Cytat:
A rzecz najwazniejsza zacznijmy wkoncu jezdzic na wyjazdy w liczbach takich jakich przystalo na ekipe pierwszoligowa!!!

Jedyną szansą na większe liczby wyjazdowe jest zachęcenie jak największej ilości "zwykłych" kibiców do jeżdżenia za drużyną. Przekonać ich że wyjazd fajna rzecz.
Podejrzewam że nie jeden by pojechał ale oczyta się na necie o różnych wyjazdowych "akcjach" i odpuszcza. Pozdro ;] i od meczu z Flotą byle do wiosny bo ta zapowiada się niesamowicie ciekawie.

grubas_KKS - Pią Paź 30, 2009 01:46

Według mnie to RaTo nie odbiegłeś od tematu... Bilardzik,Piłkarzyki itp pierdółki swoją drogą...lepiej przekmińcie sobie w głowach co tu zrobić żeby na meczach w rundzie wiosennej było lepiej...a zwłaszcza na wyjazdach bo to kurw.a dla mnie kompromitacja!Jak tak ma dalej być to mam nadzieję że polecimy w pizdu do 2 a nawet 3 ligi bo tam przynajmniej w miarę się jeździło... Pewno mój post poleci ale h.uj piszę prawdę!

[ Dodano: Pią Paź 30, 2009 02:23 ]
PS...Każdy chciał 1 ligi i jest... U siebie na meczach widać duży postęp jeśli chodzi o kibicowanie i śmiało mogę stwierdzić że u siebie zasługujemy kibicowsko na tę 1-wszą ligę(choć lepiej obgadać temat sektorów F i C bo razem może być jeszcze lepiej na meczach)a jeśli chodzi o wyjazdy to...wszystko się zamuliło jak muł =/ Myślałem że po wyjeździe do Zabrza duża część ludzi (z zwłaszcza tych co byli1-2-gi raz) zobaczy i przekona się że wyjazdy na mecze to nie tylko bójki,zadymy itp. Dlatego zima jest odpowiednim czasem żeby przemyśleć temat wyjazdów w rundzie wiosennej.Niech to będzie priorytetem dla tych którzy swoim dopingiem chcą wspomagać swoich piłkarzy tak że na meczach nie w Sączu! Pozdro

hanys - Pią Paź 30, 2009 07:33

na necie mozemy pisac o wszystkim, ale jak niezaczniemy dzialac, a wczesniej organizowac spotkania na ktorych bedziemy ustalac pewne rzeczy, to dalej zostaniemy na tym poziomie na ktorym jestesmy, od wiosny na stadion powroci troche osob, wiec moze wszystko bedzie sie trzymalo w ryzach,
Na dzien dzisiejszy musismy najpierw zorganizowac walne stowarzyszenia, potem uporzadkowac troche spraw, a potem dzialac!!!

Dlatego pomyslcie i przemyslcie

pozdro

DNL - Pią Paź 30, 2009 10:35

To ja jeszcze wtrącę swoje zdanie na temat wyjazdów.
Popatrzcie jak to jest w innych ekipach, info o wyjeździe/zapisach jest dużo wcześniej niż tydzień przed meczem.

Gieksa rozpoczęła zapisy na mecz z nami bodajże 3 tygodnie wcześniej. Ludziom potrzeba czasu, żeby się zorganizować czy też samemu nawzajem ponakręcać. Tym bardziej na te bliższe wyjazdy gdzie z pewnością może pojechać więcej osób.

Przypomnijcie sobie mobilizację na Okocimskiego i porównajcie do tej z meczu z Górnikiem. Mogło nas być w Zabrzu pewnie jeszcze więcej.
Skoro ludzi wcześniej się nie nauczyło jeździć na bliższe wyjazdy to trudno teraz wymagać, by się garneli jechać gdzieś dalej.

Patrząc w terminarz poprawić wynik z Zabrza, w rundzie wiosennej, możemy tylko w Katowicach. I na ten mecz IMO powinna być mobilizacja na bicie rekordu wyjazdowego Sandecji, a takimi meczami zyskuje się osoby, które pojadą pierwszy i zapewne nie ostatni raz na mecz.

Praca u podstaw, pewnych rzeczy nie da się ot tak przeskoczyć.

PS.
Sektor gości w Katowicach (chociaż ta trybuna to już chyba Chorzów) może pomieścić 1000 osób ;)

hanys - Pią Paź 30, 2009 11:15

DNL napisał/a:
To ja jeszcze wtrącę swoje zdanie na temat wyjazdów.
Popatrzcie jak to jest w innych ekipach, info o wyjeździe/zapisach jest dużo wcześniej niż tydzień przed meczem.

Gieksa rozpoczęła zapisy na mecz z nami bodajże 3 tygodnie wcześniej. Ludziom potrzeba czasu, żeby się zorganizować czy też samemu nawzajem ponakręcać. Tym bardziej na te bliższe wyjazdy gdzie z pewnością może pojechać więcej osób.

Przypomnijcie sobie mobilizację na Okocimskiego i porównajcie do tej z meczu z Górnikiem. Mogło nas być w Zabrzu pewnie jeszcze więcej.
Skoro ludzi wcześniej się nie nauczyło jeździć na bliższe wyjazdy to trudno teraz wymagać, by się garneli jechać gdzieś dalej.

Patrząc w terminarz poprawić wynik z Zabrza, w rundzie wiosennej, możemy tylko w Katowicach. I na ten mecz IMO powinna być mobilizacja na bicie rekordu wyjazdowego Sandecji, a takimi meczami zyskuje się osoby, które pojadą pierwszy i zapewne nie ostatni raz na mecz.

Praca u podstaw, pewnych rzeczy nie da się ot tak przeskoczyć.

PS.
Sektor gości w Katowicach (chociaż ta trybuna to już chyba Chorzów) może pomieścić 1000 osób ;)

Rowniez sie z Toba zgodze w tej kwestii, choc glosno o tym nie mowie z pewnych wzgledow, mysle ze uda nam sie wypracowac model funkcjonowania zycia kibicowskiego na przyszla runde i bedzie dobrze...

grubas_KKS - Pią Paź 30, 2009 19:50

Ja mam jakiś tam pomysł jeśli chodzi o wyjazdy i wszystko z tym związane...ale póki jestem jeszcze na emigracji to na razie nic nie napiszę.Pasuje zrobić spotkanie Stowarzyszenia w jak największym gronie (bez podziału na "kumatych",pikników,sektorów F,A i C)jakoś przed świętami i myślę że wtedy obgadać co i jak z wyjazdami jak i wiele innych kwestii...
fanatycznie - Pią Paź 30, 2009 21:10

sanch3z napisał/a:
fanatycznie napisał/a:

puknij ze sie w czółko

Najlepiej tak powiedzieć, wiem że wcześniej były próby, ale teraz mamy 1 ligę i zainteresowanie powinno być większe...

Busta - Pią Paź 30, 2009 21:52

Cytat:
Ja mam jakiś tam pomysł jeśli chodzi o wyjazdy i wszystko z tym związane...ale póki jestem jeszcze na emigracji to na razie nic nie napiszę.Pasuje zrobić spotkanie Stowarzyszenia w jak największym gronie (bez podziału na "kumatych",pikników,sektorów F,A i C)jakoś przed świętami i myślę że wtedy obgadać co i jak z wyjazdami jak i wiele innych kwestii...

Bardzo dobry pomysł tyle że żeby zrobić takie spotkanie trzeba odpowiednio wcześnie i skutecznie poinformować wszystkie grupy kibiców czyli jak napisałeś wyżej kumatych, pikników i innych. Ktoś musi wziąć na siebie ciężar organizacji, potrzeba kogoś kto zbierze wszystko do kupy i pociągnie ten "wózek" w dobrym kierunku. Nie ma też co oczekiwać od razu że zwykli kibice zaangażują się mocno ale wszystko pomalutku konsekwentnie a będzie dobrze.

internacionale - Pią Paź 30, 2009 21:59

Walne Zgromadzenie Członków Stowarzyszenia Kibiców Sandecji odbędzie się napewno w listopadzie. Dokładna data zostanie podana w najbliższym tygodniu.
spdr - Pią Paź 30, 2009 22:34

może radykalniejsze środki poskutkują...
http://forum.mks-korona-kielce.pl/

problem trochę inny niż u nas ale próbują działać

x_cite - Pią Paź 30, 2009 22:48

Może by wzorem wyjazdów z przedsiębiorstw sądeckich na reprezentację zrobić wyjazdy na Sandecję:) W zakładach pracy jest wielu kibiców Sandecji, którzy na pewno by pojechali na jakiś atrakcyjny wyjazd - są fundusze socjalne, które mogą wspomóc finansowo wyjazd takiej grupy ludzi;) wyobrażacie sobie ekipę na meczu i flagę FC Wiśniowski, FC Fakro, FC Newag itp. hehe poniosło mnie:D
grubas_KKS - Pią Paź 30, 2009 23:21

No delikatnie Cie ponioslo...
sanch3z - Sob Paź 31, 2009 11:02

fanatycznie napisał/a:
sanch3z napisał/a:
fanatycznie napisał/a:

puknij ze sie w czółko

Najlepiej tak powiedzieć, wiem że wcześniej były próby, ale teraz mamy 1 ligę i zainteresowanie powinno być większe...

Nie jestes chyba sobie w stanie wyobrazic jak wielkiej organizacji potrzeba do aranżacji takiego turnieju... Na dzien dzisiejszy jest to nie mozliwe i nie predko bedzie ;]

sz3ur - Sob Paź 31, 2009 17:56

x_cite napisał/a:
Może by wzorem wyjazdów z przedsiębiorstw sądeckich na reprezentację zrobić wyjazdy na Sandecję:) W zakładach pracy jest wielu kibiców Sandecji, którzy na pewno by pojechali na jakiś atrakcyjny wyjazd - są fundusze socjalne, które mogą wspomóc finansowo wyjazd takiej grupy ludzi;) wyobrażacie sobie ekipę na meczu i flagę FC Wiśniowski, FC Fakro, FC Newag itp. hehe poniosło mnie:D

FC auto złom TEGOBORZE...BEZ JAJ

x_cite - Sob Paź 31, 2009 20:22

sz3ur napisał/a:
x_cite napisał/a:

FC auto złom TEGOBORZE...BEZ JAJ

Ja pisałem o przedsiębiorstwach prze duże "P" hehe;))) z tym co napisałeś to faktycznie bez jaj;))

DNL - Pią Lut 19, 2010 19:41

JPiPK napisał/a:
I nie sadze zeby do zorganizowania takiego treningu dopingu w zimie potrzeba bylo jakis specjalnych wysilkow.

IMO nie ma czego trenować. Można by pomyśleć nad tym w przypadku wprowadzenia nowych przyśpiewek, a na to się chyba nie zanosi.
Iść gdzieś żeby sobie pośpiewać sialalalala? Też mi filozofia.

Ludzie znają teksty, problem w tym, że nie śpiewają a mruczą sobie pod nosem. I z tego co zauważyłem to idzie łańcuchowo, jeden nie śpiewa/mruczy to ten obok też nie będzie dawał z siebie wszystkiego. No bo jak to będzie się tak darł? Ludzie równają do siebie, w tym przypadku akurat równają w dół. I to jest problem.

Maerqin - Sob Lut 20, 2010 00:23

Dokladnie! Ogladalem ostatnio filmy na JewTube z naszym dopingiem z roznych meczy i niektorych przyspiewek nawet nie slychac bo wszyscy zaczynaja na pelnej a potem slychac samo klaskanie albo wlasnie jakies pomrukiwanie. Druga sprawa to kiedy przy oprawach sa flagi na kijach jest rozwijana sektorowka leci jedna piesn a po niej cisza a flagi dalej w powietrzu...Albo ''Sandecja hej'' na 2 strony- zobaczcie sami jak wychodzi. Od siebie jeszcze dodam ze niektore przyspiewki spiewane sa za szybko(to moje zdanie). Takie sprawy trzeba ogarnac!
Mozecie sie ze mna nie zgadzac ale jakosciowo wg mnie mamy braki, najlepiej widac to wlasnie po meczu w filmiku.

Bianconeri - Sob Lut 20, 2010 09:38

Z filmiku to najwięcej pooceniasz doping, gdzie jakość dźwięku jest w zasadzie żadna ...
Braki zawsze jakieś są i zawsze będą, zawsze coś można robić lepiej.
Ale też trzeba mieć czas i odpowiedni materiał żeby coś ulepszać.

eSKa - Czw Lut 25, 2010 17:09

:) Wypowiem się. Nie wydaje mi się, żeby mieć jak to nazwałes szefuncio MATERIAŁ, aby coś ulepszać. Pamiętasz zapewne lata 90'siąte - gdzie w młynie zasiadało nas czasem i.....30 osób :) i doping byl o niebo lepszy jak w meczu gdzie jest młyn 300 osób a śpiewa 20% z tego.

Pamiętam meczu z Hutniekim 10 lat temu. Najlepszy był moment, kiedy w młynie było nas 120 i to było apogeum, cisza i każdy grzał gardło. A na co grzał gardło ? W meczu chyba ze Stalówka czy SOvią nie dopingowalismy np. do 5- 10 minuty. Jak pojawiła się ekipa gości, jak pierwszy osobnik wszedł na sektor gości, Cz, W, czy Ty jak ryknąłs, to cały ten niewielki 100 osobowy młyn tak pierdol**ł, że ciarki na plecach był a słychac nas było na PKS. A teraz młyn 500 osob i co ?

Oczywiscie nie narzekam i nie :) robię afery na temat dopingu, nie odbierzcie mnie źle, tylko tak sobie wspomniałem.

A co do treningów, wystarczy mieszkć na Starej Kolonii czy całym Przydworcowym, nie ma nocy, żeby treningu nie było.

Ostatnio syn przyniosł 100 zł mandatu bo śpiewali o 22 wracając z zabawy ostatkowej w szkole :P Tu na osiedlach trenuja codziennie :D

Pozdrawiam. STARY 50 LETNI DZIAD, który i tak śpiewa.

Bianconeri - Czw Lut 25, 2010 22:10

A panie daj pan spokój, co to ja jeleń na rykowisku żeby ryczeć:D
Co było to było, nie da się wiecznie żyć przeszłością, teraz jest inaczej i tyle...
Wg mnie najbardziej w tym wszystkim brakuje całego jednego pokolenia dwudziestoparo-trzydziestolatków, która w większości ekip stanowi trzon, a u nas są to nieliczne jednostki, do tego jest te parę starszych osób, które coś tam jeszcze próbują robić i cała masa młodszych fanów, która jest po prostu w zupełnie innej rzeczywistości wychowana i tyle.
Ale trzeba robić co się da żeby ulepić to co można najlepszego z tego wszystkiego, a każdego i tak się nie zadowoli, zawsze coś będzie komuś nie pasować.

wborzecki@gmail.com - Czw Lut 25, 2010 23:19

CO JA SŁYSZĘ RYKOWISKO W LUTYM? NIE DO WIARY :-) TO TYLKO U NAS MOŻLIWE;-D. CO DO RESZTY DIAGNOZA SŁUSZNIE POSTAWIONA. ps.zeszłe tysiąclecie było INNE:-D TO SE JUŻ NIEWRATII, STARE DOBRE CZASY!!!

[ Dodano: Czw Lut 25, 2010 23:31 ]
AAA PRZYPOMNIAŁEM SOBIE !!! W LUTYM RYKOWISKO MA GATUNEK JELENIA FRUWAJĄCO- ĆWIERKAJĄCY!!! ZAMIESZKUJĄCY MILENIJNE OBSZARY SĄDECKIE.

Bianconeri - Pią Lut 26, 2010 07:02

Tia, a na zimę odlatujący do Hiszpanii.

A twoja turystyka koncentruje się wokół obozowania w państwowych zakładach przemysłu tłuszczowego w Niemczech:D

hanys - Pią Lut 26, 2010 07:41

odnosnie samego dopingu jak i calego zachowania na sektorze, to masz racje eSKa, mysle ze teraz gdy pokonczyly sie zakazy i troche starszych osob bedzie na tym sektorze wszystko sie zmieni. ale i tak wszystko zweryfikuje rzeczywistosc.

Co do Ciebie Bianco to rowniez sie zgadzam, z tym ze zauwaz zreszta sam to mowiles kilka razy, ze tym starszym nie zawsze a wlasciwie prawie w ogole w ostatnim czasie chciało sie ingerowc w sytuacje na sektorze.

pozdro

wborzecki@gmail.com - Pią Lut 26, 2010 08:50

,, państwowe zakłady przemysłu tłuszczowego w Niemczech,, TA CZĘŚĆ CYTATU ŚWIADCZY O TWOIM DALEKO POSUNIĘTYM GERMANOFILSTWIE, NO ALE JAK SIĘ MIAŁO DZIADKA W WERMACHCIE A ZA NIEMCA PISAŁO SIĘ NAZWISKO PRZEZ,,SH,, TO SIĘ NIE MA CO DZIWIĆ.:-DD!!
Bianconeri - Pią Lut 26, 2010 08:56

Nie wiem jakim cudem ty byś chciał swoje nazwisko (Borzęcki - widoczne w mailu więc ochrona danych osobowych nie obowiązuje) napisać przez SH, no ale ty przecież wymyśliłeś wymyślanie no to i to wymyślisz i dasz rady prawda WłodeSHu ??:D
wborzecki@gmail.com - Pią Lut 26, 2010 09:10

NIE MA TO JAK KOTA OBRÓCIĆ OGONEM:D TEJ WERSJI TRZYMAJ SIĘ DO ŚMIERCI:-D ps.CO DO WYMYŚLANI ATO MASZ RACJĘ ;-D KOŃCZĘ TĘ POLEMIKĘ BO ZAŚMIECAMY TEMAT , POZDRO ZŁOTOUSTY WARJOCIE ;-DD
Busta - Pią Lut 26, 2010 16:29

Ja niestety nie mogę wypowiadać się jak to było w latach 90'siątych ale osobiście bardzo miło wspominam doping z ŁKS-em gdzie było kilka przyśpiewek na 2 strony i dało to dobry efekt a poza tym młyn odwalił kawał dobrej roboty. W tej rundzie zawitają do nas ekipy które są w stanie nas przekrzyczeć jeżeli nie damy z siebie wszystkiego. Na forum możemy pisać że fajnie by było jakby... że trzeba poprawić to i tamto. Zacznijmy ode tego żeby każdy kto zasiada w sektorze gdzie się dopinguje dopingował a nie opowiadał koledze co wczoraj leciało na polsacie albo czy widział tego nowego demota.

Cytat:
Wg mnie najbardziej w tym wszystkim brakuje całego jednego pokolenia dwudziestoparo-trzydziestolatków, która w większości ekip stanowi trzon, a u nas są to nieliczne jednostki

Z tego powodu mamy trudniej brakuje doświadczonych gości z charyzmą którzy mieli by szacunek wśród młodszych i ogarniali życie na trybunach. Mamy trudniej ale to nie zwalnia z nas obowiązku by każda dawał z siebie wszytko i przyczyniał się do coraz to wyższej kibicowskiej jakości na sektorach.
Już za niedługo każdy z nas będzie miał okazje się sprawdzić.

kolafy - Pią Lut 26, 2010 19:26

Ja pamiętam mecz z Siarką gdy nie spodziewaliśmy się ich przyjazdu, a jednak się zjawili zebraliśmy się szybko chyba w max 80 os. zimno wtedy jak ch** i to była dodatkowa motywacja o darcia mordy, a nie tak jak teraz by polowa nie śpiewała bo pogoda chujowa!
RaTo - Pią Lut 26, 2010 22:19

nie wiem czy dobrze pamietam ale to byla chyba jak do tej pory jedyna wizyta Siarki u nas chyba ze sie myle to niech mnie ktos poprawi...:)
zombi117 - Pią Lut 26, 2010 23:54

Słuszna uwaga odnośnie tego starszego pokolenia. Moim zdaniem o jakości dopingu w duzej mierze decydowałby również młynowy. Nie twierdze że obecny jest zły, ale powinna to być osoba starsza (np. któraś z tych dwudziestoparo-trzydziestolatków:), dobrze znana, ciesząca się dużym autorytetem i ogarniająca caly młym jak rownież wykazująca się inteligencją dobierając odpowiednią przyśpiewkę do danej sytuacji oraz dająca rade przez caly mecz prowadzić doping ( a nie jak do tej pory, gdzie w 1 polowie jedna osoba prowadzi, w 2 sie zmienia i na jej miejsce przychodzą kolejne dwie nic nowego nie wnosząc). Jest to moje zdanie ale wydaje mi się, że napewno coś by sie ruszylo ku lepszemu. Tak jest w większości "szanujących" się ekip i daje pozytywny rezultat więc może warto i u nas o tym pomyśleć!
Bianconeri - Sob Lut 27, 2010 10:07

A z drugiej strony w większości szanujących się ekip młodzi są na tyle ogarnięci że sami dobrze wiedzą co mają robić, śpiewać itp i nie trzeba ich prowadzić za rączkę jak dzieci z przedszkola zagubione we mgle i tym sposobem mamy nasze tradycyjne sądeckie błędne koło.

Po prostu - za dużo różnych rzeczy do ogarnięcia, załatwienia zrobienia itp dla dosłownie kilku osób, sklonować się nie da rady, nowych osób które by coś chciały zrobić nie bardzo widać, każdy woli przyjść na gotowe i jeszcze ponarzekać.

eSKa - Sob Lut 27, 2010 14:43

Będzier gniazdo to może wszystko się lepiej ogarnie.
Co racja to racja, lata zeszłego wieku już nie wrócą. Młynpwi też się jakoś postarzeli :P ale wymiana pokolenia trwa zawsze co jakis czas i począwszy od nauczycieli w szkole a skończywszy na kibicach :)

klipol - Sob Lut 27, 2010 16:57

eSKa napisał/a:
Będzier gniazdo to może wszystko się lepiej ogarnie.
Co racja to racja, lata zeszłego wieku już nie wrócą. Młynpwi też się jakoś postarzeli :P ale wymiana pokolenia trwa zawsze co jakis czas i począwszy od nauczycieli w szkole a skończywszy na kibicach :)

Oj nauczyciele to się bardzo rzadko wymieniają :D

szymon_YG - Nie Sty 02, 2011 13:36

żeby nie zakładać nowego tematu...

Ultrasi zapraszają wszystkich kibiców Sandecji na mecz Naszej drużyny Siatkarskiej z Siarką Tarnobrzeg (8 stycznia). poćwiczymy nasze stare przyśpiewki żeby doping na wiosnę był jeszcze lepszy ;) jeśli frekwencja dopisze to z czasem będzie można zacząć wprowadzać nowe przyśpiewki ;)

godzina jeszcze nie znana, jeśli tylko się okaże o której to od razu napiszemy

pozdrawiam !

YG-US - Nie Sty 02, 2011 13:38

Więc jak wyżej Szymek napisał;) nie ważne czy stary czy młody ruszamy sie na siatke!
rozładować ciśnienie;)
ps. każdy kto ma race i chce ją zabrać na hale prosze o kontakt do mnie..

Misiek_1910 - Nie Sty 02, 2011 13:55

Pokażmy że potrafimy się zebrać i głośnym dopingiem pomóżmy wygrać mecz naszym siatkarką ;)
grubas_KKS - Nie Sty 02, 2011 14:19

Na "dupy" chcecie sobie popatrzeć a doping to tylko przykrywka :P hehe A tak na poważnie to dobry pomysł.
Bianconeri - Nie Sty 02, 2011 15:04

Pamiętaj że dawniej w "salce" na kolejowej czy nibyhali w SP20 były jakieś próby rozkręcenia czegoś wokół siatki ale jakoś tak się to nigdy nie skleiło odpowiednio.
Może jakby w kostiumach kąpielowych grały??:)

Siatkówka mnie średnio pociąga, ale jak by hokej reaktywowali ... i te szalone derby z KTH Krynica by były;)

mlodykks - Nie Sty 02, 2011 16:17

A tak uciekając od tematu siatki. Wpadłem na pomysł żeby zorganizować zawody narciarskie o Puchar Sandecji :) Napisałem do naszego rzecznika i odpisał mi że :
Dziękuję za e-maila. Bardzo fajny pomysł. W styczniu zastanowię się nad zawodami.
Pozdrawiam
Dariusz Grzyb

Myślę że to dobry pomysł dużo kibiców Sandecji jeździ na nartach , takie wspólne szusowanie i dobra zabawa.

eSKa - Nie Sty 02, 2011 17:35

Na Kolejowej w latach 2002 - 2004 - może i dawniej za trenera Kulisia młodzi i nie tylko ze Starej Koloni i Pekinu rozkręcali doping, sam kilka razy bywałem i krzyczalem, ale zawsze kończyło się na: Pokaż cycki :P itp.

Bianco - hokej to było coś, gdyby nastąpiłą reaktywacja, byłoby to spełnienie moich marzeń.

Do zobaczenia na 2 lo.

kolafy - Nie Sty 02, 2011 22:24

mlodykks napisał/a:
A tak uciekając od tematu siatki. Wpadłem na pomysł żeby zorganizować zawody narciarskie o Puchar Sandecji :) Napisałem do naszego rzecznika i odpisał mi że :
Dziękuję za e-maila. Bardzo fajny pomysł. W styczniu zastanowię się nad zawodami.
Pozdrawiam
Dariusz Grzyb

Myślę że to dobry pomysł dużo kibiców Sandecji jeździ na nartach , takie wspólne szusowanie i dobra zabawa.

I na desce :D W sylwestra na Wierchomli widziałem 2 osoby jeżdżące w naszych barwach, jak już mowa o tym to polecam sylwestra na stoku :))

misions - Nie Sty 02, 2011 22:31

Sylwester na nartach idealna sprawa Kolafy :) Ja byłem na Jaworzynie. Pozdro
YG-US - Pon Sty 03, 2011 00:11

MOŻE AKURAT SIE UDA COŚ ROZKRĘCIĆ JAK NIE SPRÓBUJEMY TO SIE NIE DOWIEMY
DOZOBACZENIA ;)

krzysiek186 - Pon Sty 03, 2011 00:24

Nigdy wcześniej nie słyszałem o jakiejkolwiek próbie rozkręcania dopingu na meczach siatkarek, nie słyszałem w sensie masowej zachęty przyjścia na takowy mecz. Zima długa, nudna, warto podjąć się próby mobilizacji kibicowskiej braci do uczęszczania na wspomniane mecze.
rudeboyz - Pon Sty 03, 2011 10:05

Pod koniec lat 80tych,na siatkówce był doping ..dopingowała ta sama ekipa co na stadionie.Dopingowało koło 30-40 osób :)
ptica - Pon Sty 03, 2011 10:14

W latach 80/90 po meczach piłkarzy na Kilińskiego , cała ekipa wybierała się na mecze siatkarek,gdzie trenerem był św.pamięci Pan Adam Ciołkosz.Ci co chodzili zapewne pamiętają drewnianą trybunę , która podczas jednego z meczów została złamana.Były też o ile ktoś pamięta organizowane wyjazdy na mecze siatkówki. To tak dla przypomnienia. Pozdrowienia S.G.
glodzik7 - Pon Sty 03, 2011 14:22

Na taki mecz siatkówki sam bym się przeszedł razem z kilkoma znajomymi.
Kazek G f H - Pon Sty 03, 2011 16:58

Przekazywać znajomym info i ruszamy na siatke:)
SączerS - Pon Sty 03, 2011 21:16

o której ten mecz ?
Mileniak - Wto Sty 04, 2011 09:09

SączerS napisał/a:
o której ten mecz ?

Szymon_YG napisał/a:
godzina jeszcze nie znana, jeśli tylko się okaże o której to od razu napiszemy

kolafy - Wto Sty 04, 2011 14:48

Na meczu siatkówki SANDECJA-Siarka w sobotę będą sprzedawane Kalendarze Kibiców Sandecji na 2011r. kto nie nie nabył bo był niezdecydowany to teraz będzie mógł je zobaczyć, pomacać, "polizać" i w końcu zakupić :))

Kazek G f H - Wto Sty 04, 2011 17:53

Ja sobie poliże wreszcie, yes yes yes :D:D
misions - Wto Sty 04, 2011 21:59

MECZ JEST NA 100% O 17 wiem to od jednej z siatkarek. Do zobaczenia na meczu nie zapomniec o barwach.
małolat_19 - Sro Sty 05, 2011 08:23

Tam jest jakiś sektor/klatka;) ,gdzie będzie,można umieścić Nasz ,,młyn''?..
Misiek_1910 - Sro Sty 05, 2011 10:19

Na tej hali są trybuny by obejrzeć "mecz" siatkówki ;)
kolafy - Sro Sty 05, 2011 11:22

małolat_19 napisał/a:
Tam jest jakiś sektor/klatka;) ,gdzie będzie,można umieścić Nasz ,,młyn''?..

Co Ty, z miejsca wysypujemy się na parkiet... :))

grubas_KKS - Sro Sty 05, 2011 15:14

Na pewno będziemy hukać : róg,róg,róg - gol,gol,gol :D Pierwszy raz będę na tej hali,zawsze ciekawiło mnie jak ona wygląda od środka,tak że dobry pomysł z tym meczem siatkarek bo i swoją ciekawość zaspokoję :D
Bianconeri - Sro Sty 05, 2011 15:26

Hala to raczej słowo na wyrost, to jest sala gimnastyczna przy szkole (II LO), która sali gimnastycznej z prawdziwego zdarzenia dlugo nie miała, więc jak już wybudowali to całkiem przyzwoitą, nawet z małymi trybunkami itp.
AdoDC - Sro Sty 05, 2011 16:35

Wybiorę się na meczyk dopingować nasze siatkarki.
Do zobaczenia w sob!

mlodykks - Sro Sty 05, 2011 19:13

No pewnie idziemy wszyscy !! :)
Trybuny małe bo małe ale są młyn uda się zrobić

To chyba to, w oddali czają się trybuny.

maniekKKS - Sro Sty 05, 2011 19:35

Ja też wpadnę i wezmę kolegów do zobaczyska ;)
kks10 - Sro Sty 05, 2011 20:12

PTICA ZGREDZIE ALE NAROBILES ZAMIESZANIA
YG-US - Sro Sty 05, 2011 23:23

ok CI co na pw napisali o race, już wszystko wiedzą,,,więcej osób proszę o nie pisanie w tej sprawie bo nie bedzie gdzie miał dym uciekać..
;)

maniekKKS - Sro Sty 05, 2011 23:31

z tego co widać na zdjęciach z poprzedniej strony wentylatorów jest sporo :)
Katalonczyk11 - Czw Sty 06, 2011 08:41

Cena biletów jest jakaś czy za free się wchodzi czy jak ?
kolafy - Czw Sty 06, 2011 10:39

Wydaje mi się że za free, szkoda że nie grają na nowej hali bo coś mi się widzi że ścisk będzie gruby, no ale o to chodzi by pokazać się razem co nam ostatnio ciężko wychodziło ;)
Misiek_1910 - Pią Sty 07, 2011 21:22

Przypominam ze jutro wszyscy udajemy się na mecz Piłki Siatkowej pomiędzy
Sandecja a Siarka

Mecz jest o godzinie 17 na hali przy szkole II LO

Na meczu będzie można zakupić: Kalendarz
Vlepki
Zapach samochodowy

Bianconeri - Sob Sty 08, 2011 09:58

Jak się zbierzecie to pośpiewajcie tak żebym was z domu słyszał bo nie mam siły się zwlec z łóżka a mój kaszel jest tak dudniący, że szyby pękają ...
kolafy - Sob Sty 08, 2011 10:31

Winni się tłumaczą heheh Bianco może to ptasia grypa Cie dopadła bo już z ponad miesiąc chorujesz... ?
Bianconeri - Sob Sty 08, 2011 10:37

Chyba nie, ptasia zabija w krócej niż miesiąc, no chyba że to jakaś mutacja, ewentualnie wirus złapany ... w internecie :)
czorny88 - Sob Sty 08, 2011 15:24

ostatnio w barze nie wyglądałeś na chorego...a więc wymówka hehe
kolafy - Sob Sty 08, 2011 15:38

AVE SARACEN! :)) :d
Bianconeri - Sob Sty 08, 2011 15:44

Co ty możesz czarnuchu o tym wiedzieć jak to była aryjska impreza i szybko zostałeś wyproszony i wróciłeś do swojego taboru na lwowską:D

Jak się jeszcze ktoś bardzo o mnie martwi to niech mi kalendarz dziś kupi i do domu podrzuci hehe.

Milosz_1910 - Sob Sty 08, 2011 17:11

Niestety Bianconeri podzielilem Twój los:/..Lóżko, katar i kaszel :/...
czorny88 - Sob Sty 08, 2011 18:45

Bianco z tego co pamiętam nikt mnie nie wypraszał a gdzie wtedy poszedłem to nie twoja sprawa...i widzę ze chyba zabolało ze taka odpowiedz...
Bianconeri - Sob Sty 08, 2011 19:00

Ło Jezu, no tak bardzo, normalnie zburzyłeś mój porządek świata ... myślże ku*** chłopie zanim coś napiszesz.

I jak tam na tej siatkówce?

kamel - Sob Sty 08, 2011 19:07

Bianco, nie wiesz to się nie odzywaj.. Arboleda się śpieszył na ostatni PKS do pewnej wioski;)

A na siatkówce.. Patologia:)

maniekKKS - Sob Sty 08, 2011 19:08

Było elegancko haha PZPS PZPS Jeb** Jeb** PZPS
AdoDC - Sob Sty 08, 2011 19:11

Było elegancko... Będą częściej takie akcje?
małolat_19 - Sob Sty 08, 2011 19:16

Jak na tyle osób co się zapowiadało,będzie tyle samo to nie..
matys5392 - Sob Sty 08, 2011 19:36

Podsumowując,doping najlepszy w pierwszym secie,potem było OK ale bez rewelacji.
Ogólnie fajna taka akcja,można by to kiedyś powtórzyć.

grubas_KKS - Sob Sty 08, 2011 20:11

W ostatnim secie doping też był w miarę dobry... Najlepsze "indiańsko-patologiczne" okrzyki były wtedy jak któraś z "siarczan" serwowała :D:D Na moje oko,Nas z 60 osób.
Kafałek - Sob Sty 08, 2011 20:17

Jakiś filmik poproszę albo chociaż zdjęcia :P
mati513 - Sob Sty 08, 2011 20:45

jeden , dwa , trzy! : P było fajnie i zabawnie ;) warto było przyjść!
matys5392 - Sob Sty 08, 2011 22:23

Z własnej ciekawości chciałem sprawdzić z kim jeszcze siatkarki Sandecji będą grać w tym sezonie.Jedyną informację znalazłem na niezawodnej i wszechwiedzącej Wikipedii:

Cytat:
TKS Tomasovia Tomaszów Lubelski • BKS Szóstka Biłgoraj • Wisła AGH Kraków • KS Dalin Myślenice • MKS Paleo Pogoń Proszowice • STS Sandencja Nowy Sącz • PWSZ Karpaty MOSiR Krosno • KS Anser Siarka Tarnobrzeg • KS Extrans-Patria Sędziszów Małopolski • RKS BOLESŁAW Rzeszów

Znowu SandeNcja ;/ Gdzie ci ludzie widzą to drugie "en"...?

maniekKKS - Sob Sty 08, 2011 22:31

mati513
Adin Dwa Tri to było lepsze

arkoniusz - Sob Sty 08, 2011 22:40

Najlepsze było to jak sędzia nie chciał puścić gry dopóki nie oddamy piłki :)

Adin dwa tri... i idziemy na nastepny mecz ;]

monti - Nie Sty 09, 2011 19:51

a props jai wynik i ile tej naszej hordy zjawilo sie w mlynie dzieks
AdoDC - Nie Sty 09, 2011 19:54

monti napisał/a:
a props jai wynik i ile tej naszej hordy zjawilo sie w mlynie dzieks

Jak napisał Grubas_KKS nas około 60, przegraliśmy 0 : 3

misions - Nie Sty 09, 2011 21:18

http://www.sandecja.net/inne/siarka.php No i są fotki :)
berthold_ns - Nie Sty 09, 2011 21:26

misions napisał/a:
http://www.sandecja.net/inne/siarka.php No i są fotki :)

Misio a ceibie jakoś na trybunach nie zauważyłem :))

misions - Pon Sty 10, 2011 00:28

Misio a ceibie jakoś na trybunach nie zauważyłem :))[/quote] Ja piknik jestem :) i dla lansu piszę i wklejam linki. Heh PS. odegram się jeszcze w snookera obiecuję.