Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

KKS Sandecja Nowy Sącz - Podbeskidzie - Sandecja

Trebor13 - Wto Lis 03, 2009 13:38
Temat postu: Podbeskidzie - Sandecja
Jeszcze dobrze nie podsumowaliśmy rundy jesiennej a już czas zacząć rewanże. Podbeskidzie bardzo dobrze zaprezentowało się w Nowym Sączu ale poza tym, to raczej nie spełnia oczekiwań swoich kibiców. Zarząd zerwał współpracę z trenerem, piłkarze graja kiepsko i psychicznie też nie są zbyt mocni-co zobaczyć można było w meczu z Flotą, który mimo początkowego prowadzenia przegrali i to tracąc bramkę w ostatnich sekundach. Mimo tego nie można lekceważyć przeciwnika. Będą chcieli się zrehabilitować za ostatnie porażki, pokazać zarządowi klubu, by z nich nie rezygnował w przerwie zimowej, a poza tym drużynę poprowadzi inny szkoleniowiec. Sandecja mimo zdobycia punktu w ostatnim wyjazdowym meczu, też nie zachwyciła grą. Mamy coraz więcej kontuzji a i linia obrony została poszarpana przez kartkę Ciosa. Mimo wszystko liczę na ambicję naszych piłkarzy, na ich umiejętności i na to,że przywiozą korzystny wynik. Mam nadzieję na zwycięstwo choć i remis należy przyjąć z zadowoleniem.
K@KS - Wto Lis 03, 2009 17:21

Z tym, że sie bardzo dobrze w Sączu zzaprezentowali to bym polemizował. My wtedy byliśmy przestarszeni i w zasadzie to mieli farta, że trafili na Nas w 1 kolejce ; )
Gdyby t obył mecz u siebie, to byłbym absolutnie spokojny o 3 punkty, ale jako, ze gramy w Bielsku, a jak wiadomo wyjazdy nie są naszą wizytówką to stawiam remis, po podobnym meczu jak ten w Gorzowie.
1:1

SWEET - Wto Lis 03, 2009 21:44

K@KS napisał/a:
Z tym, że sie bardzo dobrze w Sączu zzaprezentowali to bym polemizował. My wtedy byliśmy przestarszeni i w zasadzie to mieli farta, że trafili na Nas w 1 kolejce ; )
Gdyby t obył mecz u siebie, to byłbym absolutnie spokojny o 3 punkty, ale jako, ze gramy w Bielsku, a jak wiadomo wyjazdy nie są naszą wizytówką to stawiam remis, po podobnym meczu jak ten w Gorzowie.
1:1

Zgodze sie z toba. Gdybysmy trafili na nich pózniej to pewnie bysmy wygrali z nimi usiebie. Pierwszy mecz dla nas był nie wiadoma,piłkarze jeszcze mało co sie znali i nie byli tak juz zgrani jak teraz to wyglada... Nastepne mecz z Flota i Pogonia to pokazały potem było juz lepiej... A co do meczu z Podbeskidziem czeka nas trudne spotkanie ale remis to byłby dobry wynik... 2:2. Zwyciestwo nasze by było wiekszym zaskoczeniem...

misiek_1984 - Sro Lis 04, 2009 00:11

Nie mozna tez powiedziec, ze zaprezentowali sie wtedy w Nowym Saczu zle. Mecz ogolnie byl ciekawy z obu stron, zreszta do dzis pamietam doskonala pierwsza polowe w naszym wykonaniu - to byla inauguracja wymarzona, jedynie koncowy wynik nieco zepsul nastroj, ale i tak bylismy zadowoleni :) Kolejne mecze pokazaly, ze przedsezonowe typowania trzeba zweryfikowac i teraz to my wydajemy sie byc faworytem sobotniej potyczki. Ale poczekajmy jeszcze jak wypadnie Podbeskidzie w srode w zaleglym meczu z GKS-em. Zobaczymy czy nowy trener cos zmienil in plus. Zreszta tak czy tak jestem spokojny co najmniej o remis w Bielsku - bramkowy :)
hanys - Sro Lis 04, 2009 09:09

Rundę wiosenną Sandecja zacznie w listopadzie

Pierwszoligowa wiosna tuż-tuż - jeszcze w tym roku rozegrane zostaną dwa spotkania kolejnej rundy, a Sandecja na półmetku rozgrywek zajmuje 8. miejsce, które działacze i piłkarze w ciemno wzięliby przed sezonem.
Gdyby sądeczanie mieli tyle szczęścia co Dolcan, mogliby być w czubie tabeli. Zdaniem prezesa Andrzeja Danka, w zasięgu było jeszcze co najmniej sześć punktów wyjazdowych. To dawałoby drugie miejsce w tabeli, razem z Pogonią Szczecin!

- Miejsce w tabeli to na pewno sukces - uważa sternik sądeckiego klubu. - Myślę, że gdyby Jano Frohlich nie złapał kontuzji, wynik byłby jeszcze lepszy. Ten piłkarz jest duchem zespołu i solidnym punktem w obronie. Przynajmniej sześć punktów więcej z wyjazdów mogliśmy śmiało przywieźć. Myślę tutaj przede wszystkim o meczu w Stalowej Woli i w Poznaniu. ramka. Zabrakło nam szczęścia.Stać nas na jeszcze lepszą lokatę. Póki co cieszmy się tym, co mamy. Mamy sześć punktów do miejsca premiowanego awansem i siedem oczek do strefy spadkowej. Finisz jesieni był znakomity.

Następny pierwszoligowy mecz, z Podbeskidziem Bielsko-Biała, Sandecja rozegra awansem na wyjeździe. Bielszczanie tej rundy do udanych zaliczyć nie mogą - i jest to już na pewno inny zespół niż ten, który przyjechał do Nowego Sącza. Na wiosnę podopieczni Mateusza Brosza byli żądni sukcesu i awansu, dziś są nieco przytłamszeni i walczą o to, by nie znaleźć się w strefie spadkowej.

Sandecja z Podbeskidziem wystąpi już w niemal optymalnym składzie. Choć w Gorzowie mocno poturbowano Gawęckie-go (nie dotrwał do końca meczu), nie zagrał Maciej Bębenek, który nabawił sie kontuzji na przedmeczowym rozruchu, ich urazy nie są tak groźne, żeby można było obawiać się ich absencji w sobotę. Zdrów będzie też Petar Borovicanin. Sandecję stać więc na trzy punkty w kolejnym meczu, i nie tylko w nim.

- Jestem przekonany, że stać nas na to, byśmy do zakończenia całego sezonu pozostali niepokonanym zespołem na swoim terenie - uważa prezes Danek.- Przecież w Zabrzu przegraliśmy dość pechowo. Na Widzewie byliśmy skazywani na pożarcie, a tymczasem łódzki zespół nie mógł być pewny swego aż do ostatnich minut spotkania. Gol padł po bardzo kontrowersyjnym karnym. W moim odczuciu jedenastka powinna być odgwizdana w innej sytuacji, a nie akurat w tej. Zespoły te przyjadą teraz do Nowego Sącza i nie będą miały łatwej przeprawy.

- Z punktu na wyjeździe jesteśmy zadowoleni - podsumowywał ostatni mecz Dariusz Wójtowicz.- Zawodnikom należą się słowa pochwały za walkę, za determinację. W drugiej połowie pokazali te elementy, ale mniej gry. We wcześniejszych meczach na wyjeździe prezentowaliśmy się wielokrotnie dużo lepiej, a schodziliśmy z boiska pokonani. Czasami warto zagrać słabszy mecz, ale zdobyć punkt. Myślimy już o meczu z Podbeskidziem.

Współpraca Dawid Kulig

Źródło
Kod:
http://polskatimes.pl/gazetakrakowska/sport/pilkanozna/181298,runde-wiosenna-sandecja-zacznie-w-listopadzie,id,t.html
[/b]

szczur1910 - Sro Lis 04, 2009 09:57

Mam pytanie.. jest organizowany wyjazd??
Grzesiek_91 - Sro Lis 04, 2009 09:58

Klatka Podbeskidzia BB jest zamknięta.
Maerqin - Sro Lis 04, 2009 16:08

Musimy wygrac 1 z 2 nastepnych meczy zeby zapewnic sobie spokojna zime wiec na pewno pilkarze pojada do Bielska po 3 pkt. Nie bedzie tragedia jesli wroca z rowniez cennym 1 pkt ale za to w ostanim meczu w tym roku, z Flota beda musieli dac z siebie wszystko i wygrac na wlasnym stadionie zeby uzyskac pewna i bezpieczna pozycje w tabeli. Wtedy wlasnie naje***my sie do nieprzytomnisci...
K@KS - Sro Lis 04, 2009 21:51

Podbeskidzie pewnie na wiosne po zmianie terenera, jakichś tam transferach i ogólnym wywietrzeniu składu pewnie na wiosne wróci mocne, a na pewno mocniejsze niż jest teraz.
Ale My gramy z nimi własnie teraz. W chwili, w której mają od ch*#a problemów z trenerem na czele, więc nie pozostaje nic innego jak tylko to wykorzystać. Ostatnie ich wyniki wskazują na spore problemy, u siebie to oni w ogóle cudów nie graja, chyba 2 zwycięstwa na całą runde, przy 4 porażkach.
Gdy graliśmy z nimi kilka tygodni temu, to niczym pozytywnym w moich oczach się nie zapisali. Oprócz Rockiego, który chyba został wyrzucony za cośtam ze składu, ale krążą słuchy, że już powrócił. Bielsko z poprzedniego sezonu i z tego, to niebo a ziemia. Byli o krok od ekstraklasy, a teraz walczą o utrzymanie w I lidze. Ja sądze, co zresztą pisałem wcześniej, że to będzie taki mecz aka Gorzów, jednak mam nadzieje, że z happy endem dla Nas.

Snoopi86 - Czw Lis 05, 2009 08:22

Rocki wszedl z lawki w meczu z Flota pod koniec spotkania...i w sumie z meczu u nas tylko on mi zapadl w pamiec...mysle ze 0-2;]
biker_ns - Czw Lis 05, 2009 14:37

17:00 Podbeskidzie - Sandecja 1.98 3.15 3.44
W ub. sezonie nie grali ze sobą.
Sandecja zaczęła zbierać punkty na wyjazdach i pnie się w górę tabeli. W Bielsku wrze, a w druzynie panuje fatalna atmosfera - Chłopcy są w takim stanie psychicznym, że wystarczy jeden błąd któregoś z zawodników i cała gra siada. – mówił po porażce z Gieksą trener Tomasz Świderski. Cztery ostatni domowe mecze Bielszczan to same porażki z bilansem bramkowym 2:7. Sądeczanie z kolei w czterech ostatnich spotkaniach aż trzy razy zachowali czyste konto gromadząc 10 punktów. Typ X2

źródło:1liga.info.pl

miki591 - Czw Lis 05, 2009 16:57

typuje 3-1 dla nas :]
krochmal - Czw Lis 05, 2009 17:03

A ja się tego meczu obawiam z jednej prostej przyczyny - nie chcę być odebrany tutaj jako "prorok" ale kiedyś musi się ta fatalna paasa gospodarzy skończyć. Oby nie nastąpiło to w sobotę około 18:45.
Pewnie, że fajnie byłoby przywieźć z Bielska-Białej jakieś punkty i wierzę w to, że tak się stanie ale pewniejszy i spokojniejszy byłbym co do tego spotkania jeżeli właśnie Podbeskidzie nie grałoby wcześniej tak fatalnie i nie przegrało bodajże 4 meczy pod rząd u siebie bo w sierpniu mimo wszystko uważam, że w Sączu pokazali się z dobrej strony-bez fajerwerków ale jako solidna ekipa (pewnie, że gdybyśmy grali z nimi później u siebie to pewnie nie byłoby 1 a 3 punkty ale cóż...ktoś musiałbyć pierwszy).

Daroko - Pią Lis 06, 2009 06:54

Podbeskidzie Bielsko-Biała - Sandecja Nowy Sącz, godz. 17:00, sędzia: Marcin Roguski (Warszawa).
klap - Pią Lis 06, 2009 09:04

hmmm mysle ze wygramy skromnie 0-1
mirek678 - Pią Lis 06, 2009 09:15

myślę ze będzie remis 2:2
miro - Pią Lis 06, 2009 11:14
Temat postu: relacja na zywo
zapraszam na relacje live z meczu. dostepna bedzie na glownej stronie sportal.net.pl
arkoniusz - Pią Lis 06, 2009 11:31

ja stawiam na remis 1-1
podbeskidzie na 1-0, Sandecja w drugiej polowie wyrównuje

miras1983 - Sob Lis 07, 2009 06:50

wygrmy 0-1 podeskidzie grlo zlegly mecz w srode jest zmeczoe i rozbite i to sz ajlepsza okazja na 2 mecz wygrany na wyjezdzie

[ Dodano: Sob Lis 07, 2009 06:50 ]
http://komukibicujesz.pl/sandecjanowysacz.php

biker_ns - Sob Lis 07, 2009 08:38

Kolejne, trzecie już spotkanie w ciągu tygodnia rozegrają w najbliższą sobotę piłkarze Podbeskidzia Bielsko-Biała. Tym razem, na Stadionie Miejskim będą gościć zespół Sandecji Nowy Sącz.

Potrzeby "Górali" pozostają niezmienne - cały czas jak ryba wody potrzebują trzech punktów. Zwłaszcza, że ponieśli już cztery porażki z rzędu na własnym stadionie. Wygrać warto dla wzbogacenia konta punktowego, poprawiania atmosfery i kondycji psychicznej zawodników, ale też z historycznego punktu widzenia. Podbeskidzie ma bowiem w swoim dorobku 99 zwycięstw na tym szczeblu rozgrywek. Sobota może być więc dla niego dniem pięknego jubileuszu.

O wygraną nie będzie jednak łatwo dlatego, że "Górale" przegrywają ostatnio wszystkie spotkania na własnym stadionie i są w fatalnym stanie psychicznym, co na pewno od środowego spotkania z GKS-em Katowice się nie zmieniło.

Trzeba przyznać piłkarzom Sandecji, że są całkiem niezłą drużyną. Tegoroczny beniaminek zajmuje aktualnie dziewiąte miejsce w tabeli. W siedemnastu spotkaniach, zawodnicy z Nowego Sącza zgromadzili dwadzieścia pięć punktów, przy bilansie bramkowym 26-21. Warto zauważyć, że aż dwadzieścia jeden "oczek" beniaminek zdobył na własnym stadionie. Jak do tej pory, na wyjazdach Sandecja praktycznie nie istniała. Jedno zwycięstwo w meczu z Wisłą Płock, jeden remis w Gorzowie Wielkopolskim i sześć porażek to cały dorobek drużyny z Małopolski. Stosunek bramek na obcych boiskach wynosi 4-14, z tym że wszystkie zdobyte gole padły na stadionie im. Kazimierza Górskiego w Płocku. To nie powinno jednak uśpić czujności Podbeskidzia, bo Sandecja wyjazdowe zdobycze punktowe zaczęła zbierać w ostatnim czasie, co świadczy o przełamaniu kompleksu obcych boisk i okrzepnięciu na wyższym poziomie rozgrywek.

"Górale" grali dotychczas z Sandecją dwukrotnie, a oba starcia miały miejsce w Nowym Sączu. W sezonie 2007/2008 Bielszczanie byli podejmowanie przez rezerwy Sandecji w pierwszej rundzie Pucharu Polski. W regulaminowym czasie gry było 0-0, jednak po karnych, sensacyjnie 3-2 wygrali gospodarze i to oni przeszli do dalszych gier.

Drugi raz los zetknął oba zespoły w pierwszej kolejce trwającego sezonu. Po dobrym i emocjonującym meczu, toczonym w straszliwym upale, spotkanie zakończyło się wynikiem 1-1. Bramkę dla gospodarzy strzelił Dariusz Gawęcki a wyrównał Damian Świerblewski.

Najgroźniejszym zawodnikiem drużyny prowadzonej przez Dariusza Wójtowicza jest Dariusz Gawęcki, najlepszy strzelec zespołu z sześcioma bramkami. O jedno trafienie mniej ma znany m.in. z gry w Górniku Zabrze czy Odrze Wodzisław napastnik Arkadiusz Aleksander. Warto też zwrócić uwagę na Dariusza Zawadzkiego, Macieja Bębenka czy wreszcie młodego i bardzo utalentowanego zawodnika, ściągniętego z Młodej Ekstraklasy Wisły Kraków, Michała Jonczyka.

Sytuacja w drużynie gospodarzy jest nie do pozazdroszczenia i nie chodzi tu wcale o przemęczenie czy kontuzje zawodników. Przeciwnie, plaga urazów, już minęła, w ostatnich dniach do treningów wrócili Paweł Baranowski i Ndabenkulu Ncube. Nikt nie pauzuje za kartki, a wystąpić nie może na pewno tylko Bernard Ocholeche wciąż leczący kontuzję. Po ostatnim meczu tymczasowy trener miejscowych zapowiedział, że przeciwko Sandecji, miejsce Joachima Miklera w bramce zajmie Paweł Linka.

Na pewno goście są w stanie z powodzeniem powalczyć w Bielsku o komplet punktów. Tym bardziej, że po dłuższej przerwie trener Dariusz Wójtowicz będzie mógł skorzystać praktycznie ze wszystkich podstawowych zawodników.Jesień Sandecja zakończy meczem u siebie z Flotą Świnoujście w środę 11 listopada.

Arbitrem sobotniego spotkania będzie Marcin Roguski z Warszawy. W trwających rozgrywkach Roguski pokazuje średnio sześć żółtych kartek na każde dziewięćdziesiąt minut.

źródło:1liga.info.pl

internacionale - Sob Lis 07, 2009 08:44

http://www.youtube.com/wa...layer_embedded#
sns1910 - Sob Lis 07, 2009 09:32

Obawiam się, że to może być jeden z najcięższych wyjazdów jak do tej pory...Jeśli Podbeskidzie zepchnie nas do defensywy i nie da nam grać swojej piłki będzie bardzo ciężko wywieźć stamtąd jakieś punkty. Najważniejsze to wyjść na ten mecz jakbyśmy grali u siebie, czyli od razu ostro z ofensywą, wtedy oni mogą się całkiem pogubić, nerwy przecież nie są ich sprzymierzeńcem. A grając z tak zdeterminowanym rywalem defensywną taktyką od razu zakręcamy sobie sznurek na szyi, szczególnie że nam taka gra specjalnie nie leży. Niestety z tymi wyjazdami w tej rundzie nie mamy szczęścia, bo już któryś raz gramy z drużyną, która z nami musi się przełamać, ma nowego trenera itd. Z drugiej strony GKS pokazał że da się tam pewnie wygrać i tą drogą powinniśmy pójść. Stawiam na 2-1 dla nas.
mirek678 - Sob Lis 07, 2009 16:19

Nasz skład: Różalski - Makuch, Frohlich, Jędrszczyk, Borovicanin - Bębenek, Zawadzki, Gawęcki, Berliński, Piegzik - Aleksander
Na ławce:Marek Kozioł, Marcin Stefanik, Piotr Chlipała, Wojciech Fabianowski, Michał Jonczyk, Marijan Choruzi i Tidiane Cheikh Niane

Snoopi86 - Sob Lis 07, 2009 16:55

jakis link do relacji live?? bo na glownej mi nie wyskakuje;/
Frodo - Sob Lis 07, 2009 17:01

http://www.ts.podbeskidzi...hp?proc=na_zywo
radziufan - Sob Lis 07, 2009 17:07

komntarze na czacie, tu po ostatnim gwizdku...

do przerwy przegrywamy 1:0

kuba_ns - Sob Lis 07, 2009 17:53

niestety ale moze druga polowa bedzie dla nas
radziufan - Sob Lis 07, 2009 17:55

w 2 ostatnich meczach Podbeskiedzie strzelalo pierwsza bramke i......mecz przegrywalo - pożyjemy zobaczymy
wachan - Sob Lis 07, 2009 18:44

wygrywamy czy mi sie zdyje 2;1 ; )
miras1983 - Sob Lis 07, 2009 18:50

Koniec meczu wygrywamy 1-2 i drugie zwyciestwo na wyjezdzie
hej hej hej SANDECJA !!!!!!!!

Snoopi86 - Sob Lis 07, 2009 18:52

brawo panowie...SANDECJA!!! nie chcialbym tylko zeby wynik byl wypaczony przez sedziego bo tak cos z relacji mi wynika;/
Busta - Sob Lis 07, 2009 18:54

Sandecja Pany brawo chłopaki jeszcze raz gratulacje i byle do środy. Hej Pasy Gool!
Frodo - Sob Lis 07, 2009 18:54

Brawo!!!
klap - Sob Lis 07, 2009 18:56

zajbiście kolejne 3 ptk z wyjazdu
bulaj - Sob Lis 07, 2009 18:58

aaa coo nas to obchodzi ze sedzia zle sedziowal to juz problemy wszystkich innych a napewno nie nasze mamy 3 pkt i to sie liczy jak nam sedzia urywal ptk w innych spotkanich to jakos inne druzyny sie nie martwily ze "lipa ze sedzia nam wygral mecz"czy cos w tym stylu...sa 3pkt i to najwazniejsze
peter23-23 - Sob Lis 07, 2009 18:58

Super!!! W tej lidze jest miejsce tylko dla jednych górali :P:P
krochmal - Sob Lis 07, 2009 18:58

Snoopi86 napisał/a:
(...) nie chcialbym tylko zeby wynik byl wypaczony przez sedziego bo tak cos z relacji mi wynika;/

Brawo Sandecja !! Muszę przyznać, że zrobił na mnie ten wynik wrażenie. Po 45 minutach byłem pesymistycznie nastawiony :/ ale wynik końcowy radosny.
Co do sędziego...szczerze...widząc popisy panów z gwizdkiem w Nowym Sączu...cóż...liczą się 3 punkty i to jest najważniejsze a czy zawsze to Sandecja musi być krzywdzona przez sędziów jak to niejednokrotnie miało miejsce ???
Dlatego taki urok piłki i tak jak Sandecja traciła niejednokrotnie punkty po błędach sędziów tak tym razem (jak wynika z relacji tekstowej pisanej jakby nie było przez kogoś z Bielska - poczekajmy z oceną na obiektywną opinię) być może udało się te punkty zdobyć chociaż przecież to nie sędzia strzelał te bramki, więc nie ma co odbierać zasług naszym piłkarzom.

goral - Sob Lis 07, 2009 19:00

Snoopi86 napisał/a:
brawo panowie...SANDECJA!!! nie chcialbym tylko zeby wynik byl wypaczony przez sedziego bo tak cos z relacji mi wynika;/

Pamiętaj, że to relacjonowali ludzie z Podbeskidzia więc byli emocjonalnie zaangażowani.
Jak Sandecja u siebie przegrywa, to też się ma wrażenie, że sędzia "gwiżdże" pod przeciwnika.
Tak czy owak, nieważne - WAŻNE SA 3 PUNKTY!
Wynik poszedł w świat, kto za kilka miesięcy będzie się zastanawiać czy sędzia pomógł czy nie...
Gratulacje dla Sandecji:)
Miałem przeczucie, że Sandsecja wygra co prawda 3-1 ale 2-1 tez jest OK;)

Masahiko - Sob Lis 07, 2009 19:04

goral napisał/a:

Jak Sandecja u siebie przegrywa, to też się ma wrażenie, że sędzia "gwiżdże" pod przeciwnika.

Że jak i kiedy? :D

bulaj - Sob Lis 07, 2009 19:06

Że tam i wtedy...
DNL - Sob Lis 07, 2009 19:06

Remisy u siebie były przegranymi. Szczególnie z Dolcanem, a i w meczu z Łęczną chyba dobrego sędziowania nie było.
goral - Sob Lis 07, 2009 19:07

Masahiko napisał/a:
goral napisał/a:

Że jak i kiedy? :D

hehehe
A czy ja napisałem, ze dotyczy obecnego sezonu?:))
Nie raz tak bywało, ja jeszcze pamiętam jak chodziłem na niezapomniane mecze z Wisłoka czy Unia Tarnów:)) Ile to razy kibice chcieli zaprosić sędziego na "słonecznika":))

Ps. gdzie jest ten czat? Ktoś tu pisał o czacie po meczu...

kuba_ns - Sob Lis 07, 2009 19:07

brawo sadecja i oby tak dalej
Trebor13 - Sob Lis 07, 2009 19:09

Sandecja pokazała, że ma charakter! Sędzia ani nie strzelał bramek, ani nie podyktował karnych. Bramki też nie padły ze spalonego, czy nawet ze stałego fragmentu gry. Czerwona kartka "pojawiła" się w momencie gdy wynik był ustalony, więc nie można mówić, że sędzia kogoś skrzywdził. W pierwszej połowie jakoś nie widać oceny pracy sędziego. Wcale nie zamierzam też bronić arbitra bo już niejedno widziałem, ale napewno nie jego zasługą jest wynik! Teraz czas na Flotę i..może sprawdzą się słowa trenerów, że wiosnę zaczniemy od 3 przy dorobku punktowym! W każdym razie jestem optymistą!
internacionale - Sob Lis 07, 2009 19:16

kuba_ns napisał/a:
brawo sadecja i oby tak dalej

Na dole forum (strona główna forum) jest link do czata...

hanys - Sob Lis 07, 2009 19:30

Radziu na prezydenta ;D
Puchu - Sob Lis 07, 2009 21:07

zajebisci*e kolejne 3 pkt:D ekstraklasa czeka:D
krzysiek186 - Sob Lis 07, 2009 21:13

Nas 11 osób na meczu.

Nie czytając relacji powiem jak to wyglądało z mojej perspektywy. Początek meczu to kilka groźnych strzałów Sandecji z dystansu, które nie znalazły drogi do światła bramki. Podbeskidzie podchodziło bliżej ale im brakowało wykończenia. Do czasu świetnie spisywała się obrona wraz z bramkarzem. W końcu rozklepali nas tak że bramka musiała wpaść.
Dopiero wtedy nasi piłkarze się obudzili i zaczęli biegać.
20 minut eleganckiej gry w drugiej połowie przyniosły 2 bramki. Wtedy oburzenie miejscowych sięgło zenitu. Co racja to racja. Sędzia nie był przychylny gospodarzom. Nam też gwizdną spalony którego raczej nie było. I jedna kartka powinna się należeć jak nasz wychodził już na pozycję i był przytrzymany za koszulkę.
Po meczu okrzyki "złodzieje" coś na wzór naszego meczu z Górnikiem Łęczna. I tak my byliśmy lepsi. Nie zagraliśmy rewelacyjnego meczu, ale TSP gra wiele gorzej niż my.

DNL - Sob Lis 07, 2009 21:21

Dariusz Wójtowicz (trener Sandecji): Niezmiernie się cieszymy ze zwycięstwa na trudnym terenie. Pozwoli nam ono złapać troszeczkę oddechu, bo cały czas spoglądamy jednak bardziej na dół tabeli niż na górę. Z Podbeskidziem mogliśmy nawet sąsiadować, dlatego osiągnięcie trzech punktów na wyjeździe to jest ogromny sukces. Myślę, że jest on w pełni zasłużony, ponieważ w pierwszej połowie może nie stwarzaliśmy sobie stuprocentowych sytuacji, ale oddawaliśmy strzały na bramkę. Podbeskidzie moim zdaniem dopiero około trzydziestej minuty stworzyło okazję, chwilę później padła bramka, ale powiedziałem zawodnikom w przerwie żeby grali cierpliwie, konsekwentnie, bo zdawaliśmy sobie sprawę, że osiągamy coraz większą przewagę fizyczną. Bielszczanie byli po dwóch trudnych meczach w przeciągu tygodnia, wiedzieliśmy, że trzeciego nie wytrzymają. Dzięki tej przewadze byliśmy częściej przy piłce i to przekładało się na stwarzane sytuacje. Czeka nas jeszcze ogromnie trudny mecz z Flotą.
Staraliśmy się oddawać wiele strzałów, bo dostawaliśmy sygnały, że będzie zmieniony bramkarz, a ten nie grał przez dłuższy okres czasu i w pierwszej połowie faktycznie miał taką jedną, niepewną interwencję, ale generalnie muszę powiedzieć, że bardzo obawialiśmy się tego pojedynku, bo choć Podbeskidzie nie notuje zbyt dobrych wyników, to ma naprawdę duży potencjał.

Jano Frohlich (kapitan Sandecji): Myślę, że z przebiegu całego spotkania byliśmy zespołem lepszym, stworzyliśmy sobie więcej sytuacji. Straciliśmy przypadkową bramkę, ale bardzo chcieliśmy powalczyć o trzy punkty, udało się i z tego się bardzo cieszymy. Jesteśmy beniaminkiem, ale kadrowo na pewno nie odstajemy od nikogo i naszym celem jest jak najwyższa pozycja. Do każdego meczu podchodzimy z wiarą w zwycięstwo. Podbeskidzie jest bardzo trudnym przeciwnikiem. Nie udało mi się tutaj wygrać, grając w Bełchatowie, fajnie, że teraz poszło mi lepiej. Proszę mi wierzyć, że bielszczanie się jeszcze podniosą.

Peter Borovicanin (zawodnik Sandecji): Bardzo się cieszymy ze zwycięstwa, bo to był naprawdę ciężki mecz. Jesteśmy bardzo dobrą drużyną, gramy jeden za wszystkich wszyscy za jednego. Fajnie, że są trzy punkty, ale teraz jedziemy spokojnie do domu i zaczynamy już myśleć o środowym spotkaniu z Flotą Świnoujście.

ts.podbeskidzie.pl

Sandecz - Sob Lis 07, 2009 21:39

tak na gorąco po powrocie z Bielska

Pierwsza połowa z niewielką przewagą Podbeskidzia, ogólnie mało się działo. Druga połowa bardzo dobra w naszym wykonaniu, praktycznie atak za atakiem Sandecji.

Terminarz meczów u siebie na wiosnę jest dobry, z drużynami, z którymi walczymy bezpośrednio o awans gramy u siebie (Widzew, Górnik, Pogoń).

Tylko proszę bez tekstów typu "to nasz pierwszy sezon w I lidze".

rogol.d - Sob Lis 07, 2009 21:48

Druga połowa miodzio:) tak trzymac panowie! Ciekawy wyjazdzik.
matys5392 - Sob Lis 07, 2009 22:06

Sandecz napisał/a:

Terminarz meczów u siebie na wiosnę jest dobry, z drużynami, z którymi walczymy bezpośrednio o awans gramy u siebie (Widzew, Górnik, Pogoń).

Spokojnie,dograjmy jeszcze mecz z Flotą i ochłońmy przez zimę :)
Zwycięstwo bardzo cieszy.
Teraz jeszcze ograć tych z nad morza którzy byli takimi kozakami w pierwszym meczu i zapadamy w zimowy sen moze nawet na 4 miejscu!!!
Jeszcze raz wielkie gratulacje panowie!

jaro_jaro - Sob Lis 07, 2009 22:07

Nas w Bielsku 10 osób na sektorze gospodarzy ;)

http://i38.tinypic.com/2qxsxhw.jpg
http://i33.tinypic.com/2v9p4c6.jpg
http://i37.tinypic.com/2hmmykx.jpg
http://i35.tinypic.com/2ev96w0.jpg

TERRORYSTA - Wto Lis 10, 2009 07:20

TEMAT MOŻNA JUŻ CHYBA ZAMKNĄĆ BO PARĘ DNI MINEŁO I W ZASADZIE O SAMYM MECZU NIKT JUŻ NIC NIE PISAŁ.
PRZED NAMI MECZ Z FLOTĄ I NA NIM WARTO SIĘ SKUPIĆ I ŚCIĄGNIĘCIU JAK NAJWIĘKSZEJ ILOŚCI OSÓB NA STADON BY PODZIĘKOWAĆ PIŁKARZOM ZA GRĘ.

"MARZENIA" O AWANSIE PRZENIESIONE DO ODPOWIEDNIEGO TEMATU.