|
Forum kibiców Sandecji www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji |
 |
KKS Sandecja Nowy Sącz - Sandecja - Flota Świnoujscie
ERNESTO - Pią Lis 13, 2009 12:10 Temat postu: Sandecja - Flota Świnoujscie Przez przypadek usunalem watek o tym meczu (chcac usunac tylko wlasnego posta) - najmocniej przepraszam
Moj typ: Mecz jeszcze w tym roku i 2-0 dla nas
x_cite - Pią Lis 13, 2009 12:18
Ernesto nie pij tyle!:) Ale dałeś jaja a tam takie posty super były!:(
biker_ns - Pią Lis 13, 2009 12:28
Opatrzność czuwa,nowy termin nowe rozdanie.
ERNESTO - Pią Lis 13, 2009 12:32
x-cite - to ja odpowiem na Twoj ostatni z "tamtego" watku. Nie ma co porownywac stadionu w Preszowie do naszego.
Owszem. Preszow to miasto 90 tysieczne ... ale jednoczesnie jest trzecim najwiekszym miastem na Slowacji !
Stadion pomiesci 14 tysiecy, ale ma 5410 miejsc siedzacych
Modernizowany po raz ostatni byl w roku `94, a w `95 Tatran uczestniczyl w Pucharze Zdobywcow Pucharow i byl to ich ostatni wystep w europejskich pucharach. Oni jednak w przeciwienstwie do nas wystepuja w ichniejszej ekstraklasie i wystepowali kilkukrotnie w UEFA i PZP ...
Pozdrawiam
Kilinskiego 47 - Pią Lis 13, 2009 12:34
A kiedy może byc podjęta decyzja w sprawie nowego terminu meczu z Flotą. Wie ktoś coś na ten temat?
KubaNS - Pią Lis 13, 2009 12:34
Wnioskuje o pozbawienie kolegi Ernesta funkcji administratora. Byc moze w przyszlosci nie tylko pomyli caly temat z jednym postem, a moze i cos wiecej i cale forum wyleci w powietrze. Poki co zwalam to na karb dzisiejszej daty ;)
Oby to byla biker rzeczywiscie opatrznosc, bo jakos ten mecz od poczatku pod wiatr, dodatkowo ze sniegiem po oczach... :)
polak_ns - Pią Lis 13, 2009 21:57
Im szybciej zagramy tym lepiej :)
kuba_ns - Pią Lis 13, 2009 22:13
jaa mysle ze pewnie wiosna odbedzie sie ten mecz a tak w nawiasie snieg padal jak mial byc mecz a pozniej ustal taka zlosliwosc pogody
x_cite - Pią Lis 13, 2009 22:18
jeszcze spokojnie do końca listopada można by zagrać ze 3 kolejki....kurde lipa 4 miesiące bez ligi!!!! masakra - oby mecz odbył się jeszcze w tym roku. Ktoś może wie kiedy panowie z PZPN-u podejmą decyzję??Ile potrzebują czasu, aby zebrać się i coś postanowić??
Masahiko - Pią Lis 13, 2009 23:08
Chyba we wtorek mają podjąć decyzję...
www.megachem.pl - Pią Lis 13, 2009 23:55
Tak. PZPN we wtorek rozpatrzy czy będą rozegrane zaległe mecze jeszcze w tym roku- zatem środa odpada. Jeśli już, to mecz odbędzie się w weekend.
matys5392 - Sob Lis 14, 2009 11:49
Pogoda dzisiaj idealna do rozegrania meczu :) Szkoda że nie mogło być tak w środę ;/
hanys - Sob Lis 14, 2009 14:33
x_cite napisał/a: | jeszcze spokojnie do końca listopada można by zagrać ze 3 kolejki....kurde lipa 4 miesiące bez ligi!!!! masakra - oby mecz odbył się jeszcze w tym roku. Ktoś może wie kiedy panowie z PZPN-u podejmą decyzję??Ile potrzebują czasu, aby zebrać się i coś postanowić?? |
ja tam nie placze ze meczu nie ma, bo na wiosne bede mial akurat o jeden mecz wiecej doobejrzenia na kilinskiego;)
oficjalnie bede mogl sobie wrocic po 5 latach banicji ;))
POzdro
internacionale - Sob Lis 14, 2009 18:37
Chodzą słuchy że mecz z Flotą może odbyć się za tydzień w sobotę. Źródła nie podam - ale musicie uwierzyć mi na słowo. Osobiście nie wierzę że spotkanie się odbędzie.
krochmal - Sob Lis 14, 2009 18:41
internacionale napisał/a: | Chodzą słuchy że mecz z Flotą może odbyć się za tydzień w sobotę. Źródła nie podam - ale musicie uwierzyć mi na słowo. Osobiście nie wierzę że spotkanie się odbędzie. |
Też w to nie wierzę i uważam, że byłby to bardzo głupi pomysł choćby z racji tego, że panowie w PZPN chyba nie wiedzą, że w górach ciężo przewidzieć pogodę i ciekawe kto zwróci Flocie koszty podróży gdy znów mecz do skutku nie dojdzie.
Po co, zwłaszcza, że to mecz grany i tak awansem szukać terminów na siłę ?? Czy nie można tego rozegrać w którąś środę w kwietniu czy maju ??
x_cite - Sob Lis 14, 2009 20:35
Ja tam wolę, aby odbył się w tym roku i może byc w sobotę:) żadna środa - najgłupsze terminy na mecze to dni powszednie oprócz piątku. A tak na marginesie w tym PZPN-ie to faktycznie nie lubią Widzewa - grali wtedy co reprezentacja, nie wspomnę o meczach w poniedziałki!
internacionale - Sob Lis 14, 2009 22:43
krochmal napisał/a: | ... i ciekawe kto zwróci Flocie koszty podróży gdy znów mecz do skutku nie dojdzie... |
Nikt nikomu żadnych kosztów nie będzie zwracał. Taka jest piłka. PZPN nie obchodzi czy gramy z Flotą czy ze Stróżami. Mają dojechać na czas i już.
Odnośnie samego pomysłu rozegrania meczu w tym roku to jestem na duże NIE.
I tak nadrobiona została jedna kolejka ( z naszej strony) wiosenna, tak więc nie widzę problemu aby spotkanie rozegrać w jakąś środę (marzec, kiwecień, maj, czerwiec)... -
miras1983 - Sob Lis 14, 2009 23:41
lepiej w tym roku dzisiaj pogoda byla super . Pewn jestem ze wtym roku wygramy a przyszly to moze byc remis
Dziekan - Nie Lis 15, 2009 11:15
Dla mnie to jakieś kuriozum. Runda wiosenna w jesieni? Tylko w Polsce :) 100 razy bardziej wolałbym oglądać mecze przy ładnej pogodzie i cieple. Ale władze związku uważają inaczej lepszy listopad godzina 11 rano przy zimnie i szarówie :)
maro - Nie Lis 15, 2009 14:31
Dyżurny góral zapowiada na najbliższą sobotę -wiosnę...Ja też mam informację,że nasi działacze chcieliby rozegrać mecz z Flotą za tydzień.Przeciwna temu jest Flota.Ja bardzo chętnie wybiorę się na mecz w przyszły weekend jeśli PZPN na to pozwoli.
MatySsSs...154 - Nie Lis 15, 2009 15:01
Ja slyszalem ze jeszcze w tym roku mecz sie musi odbyc:D
Stawiam 2:0 dla nas:P
Pzd..:)
krochmal - Nie Lis 15, 2009 15:22
internacionale napisał/a: |
Nikt nikomu żadnych kosztów nie będzie zwracał. Taka jest piłka. PZPN nie obchodzi czy gramy z Flotą czy ze Stróżami. Mają dojechać na czas i już. |
Wiem o tym :) ale uważam, że w czasach kryzysu:) gdy nie ma niezbędnej potrzeby na to aby grać to po co narażać klub na takie duże koszty gdy nigdy pewności nie będzie, że mecz się odbędzie. No ale może w PZPN mają jakieś przecieki, że będzie piękna pogoda:)
Kilinskiego 47 - Nie Lis 15, 2009 18:10
krochmal napisał/a: | No ale może w PZPN mają jakieś przecieki, że będzie piękna pogoda:) |
Tu nie potrzeba żadnych przecieków! Wystarczy bazować na sprawdzonych źródłach, tzn. na danych portalu IMGW - http://www.pogodynka.pl/m...sto=nowy+s%B1cz - aby wiedzieć z najwyższym prawdopodobieństwem co nas czeka! No chyba, że ktoś wierzy pogodzie a'la onet lub wp... Cóż, można się rozczarować:)
Mam nadzieję, że mecz odbędzie się w tym roku, w piękne sobotnie popołudnie 21 listopada:)
Nie rozumiem dlaczego niektórzy nie chcą skorzystać ze sprzyjających okoliczności (zmęczenie Floty, jej średnia forma, 2 pauzujących zawodników, dobra forma Sandecji) i grać na wiosnę dopiero. Co wy się tak o tę Flotę martwicie, altruiści sami czy co?
Lepiej rozgrywać mecze w środę?
Kolejna złota myśl:) Puk, puk - w środę to ludzie pracują, często od rano do wieczora, moglibyście to też wziąć pod uwagę, tak trudno to dostrzec, porównując chociażby frekwencję weekendową z tą ze środka tygodnia?!
berthold_ns - Nie Lis 15, 2009 20:15
Stawiam że 21.11.2009 spotkamy sie na K47.Pogoda ma byc ładna 15* tak mówiła chmurka.Może PZPN da nam szanse jeszcze w tym roku świętować kolejne zwyciestwo.
Czekam do wtorku
x_cite - Nie Lis 15, 2009 20:47
Ta pogodynka to o du** rozbić! w tamtym roku przepowiadali we wrześniu piekną pogodę a lało prawie cały miesiąc! To taki uraz do pogody wrześniowej ze względu na termin ślubu!:) A co do meczu w tym roku jestem ZA - do soboty oby!:) stawiam 3:1!
krochmal - Pon Lis 16, 2009 07:49
Kilinskiego 47 napisał/a: | Lepiej rozgrywać mecze w środę?
Kolejna złota myśl:) Puk, puk - w środę to ludzie pracują, często od rano do wieczora, moglibyście to też wziąć pod uwagę, tak trudno to dostrzec, porównując chociażby frekwencję weekendową z tą ze środka tygodnia?! |
Wolę mecz powiedzmy w maju w środę o 17.30 czy nawet 18 niż teraz nawet w sobotę o 11 z prostego powodu - w sobotę też ludzie pracują...
mirek678 - Pon Lis 16, 2009 07:53
Tak czy tak wszystkim i tak nie dogodzi :)
mc71 - Pon Lis 16, 2009 09:06
Ja chcę by mecz był rozegrany teraz z prostego powodu. Na wiosnę mozna spokojnie zagrać jednak będzie to sie wiązało, grą w środe, co pewnie bedzie dawało system sobota-środa-sobota. Wiadomo jeśli gra cał liga wszyscy są jednakowo zmęczeni, niema problemu jednak tylko my musimy "odrabiać" co się będzie wiązało z wiekszym zmęczeniem niż przeciwnik w sobote, po meczu w środe, gdyż tylko my mamy zaległe spotkanie. Trzeba wykorzystać zmęczenie Floty i dobra forme, bo z beniaminakmi jest różnie na wiosne.
Edit: A i ja wolę mecz w sobote o 11 niz w środe o 17 czy 18, bo w tym czasie jestem w szkole. Nikomu nie dogodzi do terminu meczu, ale najbardziej optymalnym zawsze będzie sobota.
klap - Pon Lis 16, 2009 11:21
mc71 wiesz szkoła a praca to różnica, ze szkoły zawsze mozesz sie urwac z 1 ewentualnie z 2 lekcji a z pracy to raczej ciężko sie urawac !!!
stefantelefan - Pon Lis 16, 2009 12:04
Słyszałem, że mecz w środę ale nie wiem o której godzinie.
radziufan - Pon Lis 16, 2009 12:20
stefantelefan jak cos "slyszales" to podaj zrodlo a nie rozsiewaj plotek. Jest jasno powiedziane ze decyzja zapadnie dopiero jutro wiec teraz to ja tez moge napisac ze "slyszalem" ze mecz w czwartek o 21
x_cite - Pon Lis 16, 2009 13:12
a gdzieś takie rewelacje słyszał? jak piszesz coś to podaj źródło a jak nie to nie pisz wogóle!
x_cite - Pon Lis 16, 2009 13:13
decyzja ma zapaść dzisiaj - czytałem gdzieś na 90minut.pl
radziufan - Pon Lis 16, 2009 13:25
Dopiero we wtorek, i to późnym wieczorem, wiadomo będzie, czy spotkanie Sandecji z Flotą Świnoujście, które z uwagi na fatalne warunki atmosferyczne i terenowe nie odbyło się w minioną sobotę, rozegrane zostanie jeszcze w tym roku.
Tego dnia obradować będzie Wydział Gier PZPN, organ uprawniony do wyznaczenia nowego terminu wspomnianych zawodów.
zrodlo: www.mkssandecja.pl
major - Pon Lis 16, 2009 13:43
Chyba logicznym jest, że środa w tym tygodniu odpada. Skoro jutro mądre głowy będą obradować to raczej nie zadzwonią do Świnoujścia wieczorem i nie powiedzą , że mecz jest jutro. A co z organizacją meczu??...Więc ta rewelacja musi być wyssana z palca.Sobota już jest realniejszym terminem i ja bym optował za tą datą. Chyba teraz jest najlepszy moment do rozegrania tego meczu. Sportowe atuty, kłopoty z datą, zmęczenie rywali - większość atutów jest po naszej stronie. Pogoda zapowiada się niezła (w sumie w tamtym tygodniu też miała być znacznie lepsza niż była). Frekwencja z pewnością lepsza będzie w sobotę niż środę nawet wiosną. No i dlaczego macie nadzieje , że jak mecz będzie wiosną to zrobią w którąś środę przykładowo o 18?? Równie dobrze mogą zrobić w marcową środę o godzinie powiedzmy 14-15. Chyba , że bierzecie pod uwagę hipotetyczną możliwość posiadania już wtedy oświetlenia , ale to w tej chwili tylko spekulacje i nic pewnego. A co do dylematów szkoła/studia/praca myślę, że niezależnie od indywidualnych uwarunkowań każdego z nas które są różne, dla większości osób sobota zawsze będzie najwygodniejszym terminem.
Maerqin - Pon Lis 16, 2009 14:54
Ja pier*** ale macie problemy, 3 strony postow i jeden pisze ze wolalby mecz w srode a drugi ze w sobote i tak w kolko. Moze poczekajcie az zapadnie decyzja, coniektorzy przestana siac ferment i zacznijcie pisac cos sensownego na temat meczu a nie w kolko to samo. 2-0 DLA NAS, niewazne kiedy bedzie mecz:)!
Masahiko - Pon Lis 16, 2009 19:32
Przede wszystkim to Pan Wójtowicz nalega na rozegranie spotkania w tym roku i pewnie stąd biorą się różne plotki i ploteczki. Ta na prawdę jednak trener Sandecji nie ma to na wpływu, bo jak już pisało wiele osób decyzję podejmie PZPN. Już jutro wieczorem powinna być znana decyzja. Wtedy pogadamy na temat np. zwolnień lekarskich :P
stefantelefan - Wto Lis 17, 2009 14:34
Przepraszam za zamieszanie widać pomyliłem mecz z Flotą ze sparingiem z Resovią.
Pozdrawiam
x_cite - Wto Lis 17, 2009 17:41
No mój post widać trafił do adresata bez wskazywania palcem!:) każdemu może się zdarzyć czytaj pomylić;)
x_cite - Wto Lis 17, 2009 19:29
wiadomo coś już?? O której te leśne dziady spotykają się, żeby łaskawie podać opinii publicznej termin meczu?? Co za związek! Tak prosta decyzja powinna być podjęta bez zbędnej zwłoki, ale jak to w Polsce na wszystko jest czas! wrrr
radziufan - Wto Lis 17, 2009 19:37
Pewnie się tak najeb**i ze zapomnieli ze trzeba decyzje w eter puścic:)
ok ale nie rozmywamy tematu:)
x_cite - Wto Lis 17, 2009 19:52
Szlag mnie trafia - nie ma żadnego komunikatu na stronie PZPN-u ani nawet wzmianki! Przecież nie zaczynają obrad o godz.23!! EHH
krochmal - Wto Lis 17, 2009 19:53
x_cite napisał/a: | Szlag mnie trafia - nie ma żadnego komunikatu na stronie PZPN-u ani nawet wzmianki! Przecież nie zaczynają obrad o godz.23!! EHH |
Bodajże czytałem wypowiedź Pana z WG PZPN, który mówił, że decyzja ma zostać podjęta późnym wieczorem.
internacionale - Wto Lis 17, 2009 20:11
Rozmawiałem z wiceprezesem K. przed chwilą. Obiecał że jak tylko będzie coś wiedział to zadzwoni do mnie (nawet bardzo późno).
berthold_ns - Wto Lis 17, 2009 21:13
Czy te barany z PZPN podejmują decyzję o ółnocy jak są już mocna napier***** ????
x_cite - Wto Lis 17, 2009 21:16
Wydział gier przy Polskim Związku Piłki Nożnej podejmie jutro do południa (po nocnej libacji i wytrzeźwieniu ) decyzję w sprawie meczu Sandecji Nowy Sącz z Flotą Świnoujście. O postanowieniu natychmiast Państwa poinformujemy...tak powinien wyglądać komunikat na stronie głównej:D
internacionale - Wto Lis 17, 2009 21:16
sobota 12:00 99%
źródło bliskie PZPN
x_cite - Wto Lis 17, 2009 21:17
bardzo dobra decyzja! innej nie spodziewałem się powiem szczerze;) pelny stadion, piekna pogoda i wygrana Naszych piłkarzy - o to chodzi!!!!:)
berthold_ns - Wto Lis 17, 2009 21:25
Jeżeli sobota to nie o 12.00 (jeszcze praca)
14.00 byłoby SUPER!!!!
Wciąż czekam cierpliwie na decyzję
internacionale - Wto Lis 17, 2009 21:25
Bardzo się cieszę że mecz rozegramy w sobotę ale przyznaję się że byłem pesymistą i nawet grafikę na stronę główną już przygotowałem na potrzeby dzisiejszego newsa który miał informować że spotkanie jest przełożone na wiosnę ;)
style - Wto Lis 17, 2009 21:27
http://www.pogodynka.pl/m...sto=Nowy+S%B1cz pogoda swietna sie zapowiada :)
DNL - Wto Lis 17, 2009 21:29
Fajnie, kupując karnet wiedziałem że mi ten mecz przepadnie, a tu taka niespodzianka ;)
Raffio - Wto Lis 17, 2009 21:30
to w takim razie możemy zakończyć ten rok hucznie bo jeżeli wygramy 2 golami to z 9 miejsca wskoczymy na 4 :)
berthold_ns - Wto Lis 17, 2009 21:31
internacionale
Grafika SUPER ale logo PZPN chyba zbyt duże albo wcale niepotrzebne :))
x_cite - Wto Lis 17, 2009 21:35
Sobota: http://www.twojapogoda.pl/16dni.htm 12 stopni i słoneczko!:D
michalvcf - Wto Lis 17, 2009 21:38
Raffio napisał/a: | to w takim razie możemy zakończyć ten rok hucznie bo jeżeli wygramy 2 golami to z 9 miejsca wskoczymy na 4 :) |
raczej na 6 bo nie liczą sie bramki tylko bezpośredni stosunek ;)
kuba_ns - Wto Lis 17, 2009 21:40
i nawet dobrze sie stalo stawiam 3-0 dla nas
berthold_ns - Wto Lis 17, 2009 21:40
Może zasypieme mailami PZPN to sie sprężą i podejmą wcześniej decyzję
http://www.pzpn.pl/kontakt.php
Pytanie pozostaje jedno czy wogóle czytają wiadomości ze skrzynki??
[ Dodano: Wto Lis 17, 2009 21:41 ]
Jest też telefon do działu grier
- Dział Gier
+48 22 55-12-206
ale o tej godzinie nikt się nie zgłosi :D
[ Dodano: Wto Lis 17, 2009 21:47 ]
Jest oficjalna wiadomość
http://www.sandecja.pl/index.php
misiek_1984 - Wto Lis 17, 2009 21:50
Niestety mnie ten termin nijak nie pasuje :/ No ale bede robil wszystko zeby na stadionie sie zjawic :) Na razie jest kiepsko, ale w koncu nie takie rzeczy sie robilo zeby byc na meczach Sandecji :) Tak wiec mam nadzieje do zobaczenia w sobote.
x_cite - Wto Lis 17, 2009 21:54
Na 90minut.pl podali już terminy meczów II ligi oraz walkowerów dla Wigier i Stomilu a o Sandecji cisza....
internacionale - Wto Lis 17, 2009 21:58
Pamiętajmy że póki co jedynym źródłem tej informacji jest strona sandecja.pl - nieoficjalna strona klubu... ;)
DNL - Wto Lis 17, 2009 22:06
michalvcf napisał/a: |
raczej na 6 bo nie liczą sie bramki tylko bezpośredni stosunek ;) |
Z tego co kojarzę w przepisach jest tak, że bezpośrednie mecze liczą się po rozegraniu obu spotkań (mecz + rewanż), a w trakcie sezonu liczy się bilans bramek.
Chociaż jak to bywa, różne serwisy podają różne tabele.
Raffio - Wto Lis 17, 2009 22:10
ja stawiam 4:0 dla nas :)
Gargggi43 - Wto Lis 17, 2009 22:10
Już jest na 90minut.pl i 1 liga.com.pl :)
misiek_1984 - Wto Lis 17, 2009 22:50
Nie badzmy tacy pewni tej wygranej. Flota to mimo wszystko solidna druzyna i mecz z pewnoscia bedzie naprawde ciezki dla Sandecji, wyrownany. Zwyciestwo w kazdych rozmiarach trzeba bedzie uznac za spory sukces.
nick - Wto Lis 17, 2009 22:53
Komentarz z 90minut.pl
Cytat: |
90% winy leży po stronie pzpn:
- wiadomo, że w górach w listopadzie może być śnieg. Pierwszy mecz powinien być w Nowym Sączu a rewanż w Świnoujściu.
Ale w Nowym Sączu też powinni wiedzieć, że będzie śnieg w końcu od kilku dni padało. Nie mogli tego zgłosić do "góry"?
Co by nie było. Wyspiarze walczymy o czwarte miejsce!
|
Ja pierdziele czy my mieszkamy na Kaukazie czy Uralu?? Ludzie powyżej Nowego Sącza to chyba mają mózg żeby im za lekko nie było. Jak sadł śnieg w górach to od razu po pas i klęska żywiołowa unas.
Co do meczu to 2:0 dla Sandecji
Owca - Wto Lis 17, 2009 23:11
nick, opady śniegu to nic w porównaniu z roztopami ( ; przeje**ne robi się na wiosnę kiedy słońce nagrzewa słowackie tatry, odwadnia je rzeka Dunajec.. kilka niefortunnych zbiegów okoliczności i mamy powódz tysiąclecia ( ;
klap - Sro Lis 18, 2009 07:46
stawiam na ładny mecz na zakonczenie roku w NS i naszą wygraną 2-0 ewentualnie 3-1
P.S. można włączyć licznik na głównej !
małolat_19 - Sro Lis 18, 2009 08:21
internacionale napisał/a: | Bardzo się cieszę że mecz rozegramy w sobotę ale przyznaję się że byłem pesymistą i nawet grafikę na stronę główną już przygotowałem na potrzeby dzisiejszego newsa który miał informować że spotkanie jest przełożone na wiosnę ;)
Obrazek |
Internacionale,tam na Naszym herbie jest Wróbel?:D:D:D..
Bianconeri - Sro Lis 18, 2009 08:24
Sójka:p
radziufan - Sro Lis 18, 2009 08:44
a w Swinoujściu deliktna panika i zaskoczenie
"Mecz z Sandecją w sobotę?
Dziś odbyło się posiedzenie Wydziału Gier PZPN na którym podjęto dwie istotne decyzje naszego klubu. Pierwsza z nich niezmiernie istotna to nakazanie rozegrania zaległego meczu z Sandecją Nowy Sącz w sobotę 21 listopada 2009 roku o godzinie 12:00. Decyzja co najmniej dziwna, gdyż wszyscy spodziewali się przełożenia tego meczu na wiosnę, drużyna zaczęła się już roztrenowywać. Zespół odbył tę liczącą ponad 800 km podróż tydzień temu (a było nie było jest to najdłuższy wyjazd w historii polskiego piłkarstwa) i na powtórkę z rozrywki klub nie jest za bardzo przygotowany zwłaszcza, że nie ma pewności czy kolejny wojaż znowu nie będzie na darmo. Ze swej strony związek może i rozumuje poprawnie, bo pogoda się poprawiła, prognozy nie są złe (ale przed planowanym terminem też nie przepowiadały ani ulewy, ani śnieżycy) i nie ma pewności czy w marcu będzie lepiej, ale od planowego terminu minął prawie tydzień a PZPN zdecydował się na radosną niespodziankę na czetry dni przed nowym terminem. Czyli: jutro intensywny trening w celu odzyskania sprawności, w czwartek wyjazd lub trening z wyjazdem w nocy, i w piątek rozruch w górach. Jak zwykle na wariata. Informacja dotarła późnym wieczorem więc w tej chwili nie wiadomo jeszcze czy klub się będzie odwoływał. Tylko, że czasu jest tyle, iż..."
zrodlo: http://www.flota.swinoujscie.com.pl/
Snoopi86 - Sro Lis 18, 2009 09:25
pierwszy raz musze pochwalic pzpn za decyzje;]2-0 dla nas!!!
krochmal - Sro Lis 18, 2009 10:00
A dla mnie ta decyzja jest dziwna. Z punktu widzenia Sandecji jako gospodarza spotkania jak najbardziej ok - wiadomo jak gramy u siebie, myślę, że drużyna przez te 2 tygodnie nic nie straciła i liczę na wygraną ale...właśnie tutaj jest ale...ja wcale nie dziwię się frustracji zawodników, klubu ze Świnoujścia jeżeli taka miałaby miejsce.Podejrzewam, że my też (jako zawodnicy, cały klub) nie bylibyśmy zadowoleni jeżeli we wtorek w nocy czy w środę rano dowiedzielibyśmy się, że mamy jechać 800km !! nie mając !! tej pewności, że mecz się odbędzie. I nie chodzi mi tutaj, że Flota pospieszyła się z uroczystościami zakończenia rundy jesiennej itd bo wiadomo, że był to ich wybór a o rozgrywkach, terminarzu decyduje PZPN.Po prostu o sam fakt, staram się postawić w ich sytuacji i dokładnie ich rozumiem.
To, że w tym momencie świeci w Sączu słońce, nie oznacza, że tak samo będzie za godzinę czy w sobotę...
Dla mnie i będę się tego trzymał - dziwna decyzja PZPN...a jakie ona skutki przyniesie...cóż...przekonamy się za 2 dni :)
x_cite - Sro Lis 18, 2009 10:17
Zastanawia mnie jedno czy przypadkiem meczu nie będzie transmitować TVP Sport!!! Przecież to mecz prawie na szczycie!;) Myślę, że nie pożałują jak przyjadą transmitować to widowisko!:)
klap - Sro Lis 18, 2009 10:26
hm co do transmisji to wydaje mi sie że jej nie bedzie i mógłbym nawet na to postawić że jej nie będzie...obym sie mylił
SWEET - Sro Lis 18, 2009 11:27
klap napisał/a: | hm co do transmisji to wydaje mi sie że jej nie bedzie i mógłbym nawet na to postawić że jej nie będzie...obym sie mylił |
Raczej transmisji nie bedzie... Chyba ze cos by sie zmieniło... Patrzyłem na program nie ma tego meczu na TVP Sport... Stawiam na nasze zwyciestwo... Skromnie 1:0
biker_ns - Sro Lis 18, 2009 11:51
Bardzo cieszę się że mecz z Flotą odbędzie się w tym roku.Liczę że przez półtora tygodnia nasi zawodnicy nie stracili nic ze swojej wysokiej formy.
Stawiam 2-1 po wyrównanym meczu.
POZDRAWIAM
benom - Sro Lis 18, 2009 13:01
a jak obstawiacie pogodę?? Wynik to wiadomo - każdy sympatyk Sandecji obstawi wygrną lub co najmniej remis - z pogodą chyba nie tak łatwo :)
K@KS - Sro Lis 18, 2009 13:32
Na onecie - > 13*C i słońce
na interii - > też 13*C, z chmurami, ale bez deszczu
na wp - > 12*C i pogodnie
gitara ;>
matys5392 - Sro Lis 18, 2009 14:24
SWEET napisał/a: | klap napisał/a: | hm co do transmisji to wydaje mi sie że jej nie bedzie i mógłbym nawet na to postawić że jej nie będzie...obym sie mylił |
Raczej transmisji nie bedzie... Chyba ze cos by sie zmieniło... Patrzyłem na program nie ma tego meczu na TVP Sport... Stawiam na nasze zwyciestwo... Skromnie 1:0 |
Na nierozegranym mecz z Flotą był Pan Krzoska z telewizji i na moje pytanie odnosnie braku transmisji meczow w Nowym Sączu odpowiedział: ,,Gdzie??? Na dachu???"
Zdaje sie że dopiero po przebudowie stadionu bedziemy mogli zobaczyc naszych zawodników w TV.
internacionale - Sro Lis 18, 2009 14:54
matys5392 napisał/a: | SWEET napisał/a: | klap napisał/a: | hm co do transmisji to wydaje mi sie że jej nie bedzie i mógłbym nawet na to postawić że jej nie będzie...obym sie mylił |
Raczej transmisji nie bedzie... Chyba ze cos by sie zmieniło... Patrzyłem na program nie ma tego meczu na TVP Sport... Stawiam na nasze zwyciestwo... Skromnie 1:0 |
Na nierozegranym mecz z Flotą był Pan Krzoska z telewizji i na moje pytanie odnosnie braku transmisji meczow w Nowym Sączu odpowiedział: ,,Gdzie??? Na dachu???"
Zdaje sie że dopiero po przebudowie stadionu bedziemy mogli zobaczyc naszych zawodników w TV. |
Ja kilka dni temu rozmawiałem z pewnym Panem architektem (w sprawie gniazda), który w przeszłości projektował stadion Sandecji. W trakcie rozmowy wyszło że właśnie skończył projektować "podest" pod stacje telewizyjne. Teraz wnioskuję że w takim razie na wiosnę może ten podest powstanie na stadionie.
SączerS - Sro Lis 18, 2009 16:27
Ja mam pytanie co do biletów. Czy jak mam przerwany bilet to mogę na niego wejść czy muszę go wymienić na nowy
radziufan - Sro Lis 18, 2009 16:28
powinienes wejsc gdyz jest zapewnienie ze bilety z soboty beda honorowane a wiadomo ze wszystkim odcieli wtedy kupony
DNL - Sro Lis 18, 2009 16:37
No niby tak, ale jak ktoś wejdzie na ten bilet i przekaże dalej przez siatkę to mamy pełny stadion i sprzedane 300 biletów (czy ile tam poszło).
Może lepiej upewnić się w klubie czy przerwane bilety będą honorowane czy trzeba je wymienić, bo z całymi problemu żadnego nie będzie.
radziufan - Sro Lis 18, 2009 16:39
bilety honorowane beda na 100% bo takie info jest z klubu ale z tym wchodzeniem na jeden to rzeczywiscie moga miec zamotke, no ale coz jest na to prosty patent - wystarczy odnotowywac nr biletow
dla pewosci jednak rzeczywiscie lepiej podejsc do kasy i poprosic o wymiane, mysle ze klopotu z tym nie bedzie
DNL - Sro Lis 18, 2009 16:43
To już sprawniej by poszło jakby, zamiast przerywać, zrobili tak jak z karnetem - maźnięcie długopisem każdego biletu.
biker_ns - Sro Lis 18, 2009 16:44
Klub powinien łatwo rozwiązać ten problem..Wystarczy przed meczem nakazać wszystkim/w tym mi/wymienić w kasach obcięte bilety na nowe i po problemie.Automatycznie likwiduje się zagrożenie że ktoś przez płot mógłby podać przecięty bilet drugiej osobie.
DNL - Sro Lis 18, 2009 16:46
Jeśli miałoby się to odbyć zaraz przed meczem to co za problem wejść na bilet, podać przerwany i ten ponownie wymienić na nówkę? ;)
Felek - Sro Lis 18, 2009 16:48
Można zapisywać, ale mogłaby to robić tylko jedna kasa - bo o jakimś zintegrowanym systemie raczej nie ma mowy.. Mam jednak nadzieję, że prawdziwi kibice, którzy nie mają jeszcze biletu, nie będą kombinować i kupią bilet, wspierając w ten sposób nasz klub.
biker_ns - Sro Lis 18, 2009 17:01
Cytat: | Jeśli miałoby się to odbyć zaraz przed meczem to co za problem wejść na bilet, podać przerwany i ten ponownie wymienić na nówkę? ;) |
Faktycznie.Masz rację.
Chociaż z tego też jest wyjście,wystarczy że wchodzącym na ten mecz np.zaznaczy się jakoś bilet i już będzie wiadomo że nie jest to bilet z odwołanego meczu.
wel - Sro Lis 18, 2009 17:51
Super, że mecz będzie :)
Jeśli chodzi o pogodę to polecam:
http://new.meteo.pl/php/m...ntype=2n&id=463
No i ogólnie serwis http://new.meteo.pl/ - aktualizowany dosyć często i nad wyraz pięknie się sprawdza.
Czorny16 - Sro Lis 18, 2009 18:01
ja proponuje zrobic bardzo głosny doping na zakonczenie tego sezonu sandecji i im podziekowac tym dopingiem i poproadzic ich do zwyciestwa co wy na to ?????????:)
Sądeczanin - Sro Lis 18, 2009 18:07
Czorny16 napisał/a: | ja proponuje zrobic bardzo głosny doping na zakonczenie tego sezonu sandecji i im podziekowac tym dopingiem i poproadzic ich do zwyciestwa co wy na to ?????????:) |
to sie obudziłeś :) aha i nie sandecji tylko Sandecji
x_cite - Sro Lis 18, 2009 18:09
internacionale napisał/a: | matys5392 napisał/a: | SWEET napisał/a: | klap napisał/a: | hm co do transmisji to wydaje mi sie że jej nie bedzie i mógłbym nawet na to postawić że jej nie będzie...obym sie mylił |
Zdaje sie że dopiero po przebudowie stadionu bedziemy mogli zobaczyc naszych zawodników w TV. |
Ja kilka dni temu rozmawiałem z pewnym Panem architektem (w sprawie gniazda), który w przeszłości projektował stadion Sandecji. W trakcie rozmowy wyszło że właśnie skończył projektować "podest" pod stacje telewizyjne. Teraz wnioskuję że w takim razie na wiosnę może ten podest powstanie na stadionie. |
A pamiętacie mecz z Legią? Operatorzy kamer byłi właśnie na dachu i stamtąd prowadzili transmisję! Także Pan Krzoska ma kiepskie poczucie humoru!:) Poza tym są podnośniki, rusztowania, podesty itp. dla chcącego nic trudnego:)
mirek678 - Sro Lis 18, 2009 18:27
Najlepiej jakby wymienili te bilety na nowe bo potem zrobi się lekkie zamieszanie :)
Masahiko - Sro Lis 18, 2009 20:33
x_cite napisał/a: |
A pamiętacie mecz z Legią? Operatorzy kamer byłi właśnie na dachu i stamtąd prowadzili transmisję! Także Pan Krzoska ma kiepskie poczucie humoru!:) Poza tym są podnośniki, rusztowania, podesty itp. dla chcącego nic trudnego:) |
Sandecja nie jest pępkiem świata. Póki nie ma odpowiedniej infrastruktury to możemy pomarzyć o transmisjach z Nowego Sącza, bo telewizji się to nie opłaca.
aidos - Sro Lis 18, 2009 21:14
Może ktoś oglądał transmitowany w TVP ostatni mecz Pucharu Polski Bytovia II Bytów (Drutex) - Wisła Kraków.
No i dało się z "boiska" zrobić "stadion" i bardzo elegancko przeprowadzić transmisję, no chyba że była sponsorowana przez Drutex... ale to nie zmienia faktu że sie transmisje dało zrobić.
Stadion Warty też jest super przygotowany do transmisji, zwłaszcza ten płot ją ułatwia...
No chyba że TVP chce przyjechać wozem transmisyjnym z 20 kamerami i to HD więc faktycznie może to być problem, ale jak na ich standardy to pewnie i 5 kamer wystarczy do transmisji.
misiek_1984 - Czw Lis 19, 2009 01:57
Co do wyniku podtrzymuje swoja pronoze sprzed 11 listopada czyli 2:0 dla Sandecji. Aczkolwiek mecz na pewno bedzie ciezki i trzeba bedzie wyjatkowo sporo napracowac sie na trzy punkty w tym meczu.
Maerqin - Czw Lis 19, 2009 04:12
Ciezkie rozkminy macie z tym wchodzeniem na 1 bilet. Powinniscie sie chyba cieszyc ze tak wyszlo i ze zaoszczedzi sie na pare pianek po meczu a nie kombinowac jak to zrobic zeby jednak ludzie nie wchodzili na ten sam bilet...
Felek - Czw Lis 19, 2009 09:11
matys5392 napisał/a: | SWEET napisał/a: | klap napisał/a: | hm co do transmisji to wydaje mi sie że jej nie bedzie i mógłbym nawet na to postawić że jej nie będzie...obym sie mylił |
Pan Krzoska generalnie nie jest zbyt przychylnie do nas nastawiony. W zeszłym sezonie w zamian za transmicje meczów Sandecji w II lidze chciał od klubu wyciągnąć sporo kasy. Klub się na to nie zgodził więc pewnie stąd jego "niechęć".
A co do transmicji - dla chcącego nic trudnego. Nie z takich stadionów robione były relacje..
sanch3z - Czw Lis 19, 2009 09:17
No, doping będzie konkretny ;] niah niah ;]
DNL - Czw Lis 19, 2009 09:31
JPiPK napisał/a: | Ciezkie rozkminy macie z tym wchodzeniem na 1 bilet. Powinniscie sie chyba cieszyc ze tak wyszlo i ze zaoszczedzi sie na pare pianek po meczu a nie kombinowac jak to zrobic zeby jednak ludzie nie wchodzili na ten sam bilet... |
Chyba sobie żartujesz. Nawet nie chce mi się więcej pisać na ten temat.
krochmal - Czw Lis 19, 2009 12:03
JPiPK napisał/a: | Ciezkie rozkminy macie z tym wchodzeniem na 1 bilet. Powinniscie sie chyba cieszyc ze tak wyszlo i ze zaoszczedzi sie na pare pianek po meczu a nie kombinowac jak to zrobic zeby jednak ludzie nie wchodzili na ten sam bilet... |
Bez komentarza...
A odnośnie samego meczu...jeżeli to co jest za oknem się utrzyma...to może być naprawdę przyjemne całkowiete zakończenie roku bo o to, że piłkarze się o to postarają jak im aura pozwoli to jestem spokojny :)
A to ze strony Floty :
Cytat: | Wczorajsza wiadomość na naszej stronie o decyzji WG PZPN w sprawie terminu rozegrania meczu z Sandecją w Nowym Sączu była lekko nieprecyzyjna. Informacja w internecie ukazała się rzeczywiście wczoraj około godziny 22:00, ale oficjalne zawiadomienie do klubu przyszło faksem dziś o godzinie 10:20. Czyli na trzy doby przed meczem.
- To skandal! - mówi dyrektor klubu Jarosław Dunajko. - Uzgodniliśmy z gospodarzami, że mecz ten rozegrany zostanie na wiosnę, ale jak widać nie szanuje się ludzi ani klubowych pieniędzy. Co ten mecz znaczy? Przecież nie tworzy on jeszcze układu końcowego tabeli.
Do końca rozgrywek rzeczywiście jest jeszcze daleko i nie ma obaw o kunktatorstwo, zwłaszcza że obie drużyny zajmują zbliżone miejsca w tabeli. Do tego jest to mecz II rundy, czyli w istocie powinien być rozegrany wiosną. To termin listopadowy jest przełożoniem.
A jaka jest gwarancja, że teraz boisko będzie się nadawać do gry? Oczywiście taka sama jak 11 listopada, czyli żadna. Meteorologowie wprawdzie nie zapowiadają opadów, ale tydzień temu też nie zapowiadali, a jednak w nocy z wtorku na środę lało jak z cebra a w środę do południa spadł intensywny, mokry śnieg. Ze Świnoujścia do Nowego Sącza jest kawał drogi. To nie jest rowerowy wypad za miasto. Biorąc pod uwagę, że w tak długiej podróży drużyna musi po dordze odbyć rozruch trasa i czas przejazdu jeszcze się wydłużają. Łącznie jest to wydatek rzędu kilkunastu tysięcy złotych, prawie dwa tysiące kilometrów do przejechania i prawie półtorej doby spędzonej w autokarze. Czy ktoś to zwróci jeśli wyjazd znów się nie powiedzie?
Ktoś może oczywiście powiedzieć - co za różnica kiedy, przecież i tak trzeba ten koszt ponieść. Tak, tylko że 1) na dodatkowy wyjazd do Nowego Sącza klub nie był przygotowany i nie uwzględnił go w planie budżetowym na jesień 2009, 2) wiosną można dobrać termin w którym ryzyko warunków uniemożliwiających grę w piłkę nożną będzie minimalne, 3) można ograniczyć koszty ustalając termin np. na środę przed lub po meczu w Zabrzu czy Stalowej Woli.
Jak się nieoficjalnie dowiedzieliśmy PZPN powołuje się na formalności rejestracyjne. Ale jaka jest różnica czy drużyny grać będą w składach jesiennych czy wiosennych? Sytuacja będzie przecież jednakowa dla obydwu klubów.
I wreszcie dobrze byłoby zrozumieć, że piłkarze to nie przedmioty. Trzy wycieczki 2000-kilomterowe w ciągu dwóch tygodni to naprawdę duże obciążenie dla ludzkiego organizmu.
Procedura w takich przypadkach nie przewiduje odowłania od decyzji związku ale klub wystąpił z wnioskiem o zmianę terminu meczu na wiosnę.
- Nie ma w tym wypadku podstaw do narzucania terminu obligatoryjnego. Taka możliwość istnieje tylko w dwóch przypadkach: transmisji telewizyjnej lub w dwóch ostatnich kolejek - mówi prezes Floty mec. Edward Rozwałka.
Żaden z tych przypadków nie zachodzi teraz więc nie ma prawnych przeszkód rozegrania tego meczu wiosną. Tylko, że czasu na decyzję jest bardzo mało.
Decyzja znowu podjęta została bez jakichkolwiek uzgodnień z naszym klubem. Taka sama batalia była z meczem z Widzewem. Czy cynizm panów z PZPN ma jakieś granice? |
i jak wcześniej pisałem - ja wcale się Ich oburzeniu nie dziwię....
biker_ns - Czw Lis 19, 2009 12:23
Co im da ten wniosek o zmianę terminu meczu na wiosnę jak oni dziś praktycznie muszą wyjechać na mecz z Nami.Chyba nie wierzą w tak ekspresowe działanie Wydziału Gier w PZPN-ie.
x_cite - Czw Lis 19, 2009 13:02
muszą dziś wyjechać...jeżeli nie dotrą to walkower dla Nas. Nie Nasza wina, że Świnoujście jest na drugim końcu Polski...Sandecja też jeździ setki km. Nie jesteśmy malutkim krajem, więc odległości są duże. Można przecież wynająć np. samolot ( w Łososinie Antek miał latać do Warszawy) 25 osób wejdzie a będzie szybko i z emocjami;)
krochmal - Czw Lis 19, 2009 13:08
x_cite napisał/a: | muszą dziś wyjechać...jeżeli nie dotrą to walkower dla Nas. Nie Nasza wina, że Świnoujście jest na drugim końcu Polski...Sandecja też jeździ setki km. Nie jesteśmy malutkim krajem, więc odległości są duże. Można przecież wynająć np. samolot ( w Łososinie Antek miał latać do Warszawy) 25 osób wejdzie a będzie szybko i z emocjami;) |
Ciekawe czy tak samo wszyscy by twierdzili jakby to Sandecja się dowiedziała w środę, że w sobotę ma grać mecz w Świnoujściu.
Ja nie twierdzę, że to Nasza wina ale uważam, że logicznym, zdroworozsądkowym i przede wszystkim ludzkim podejściem ze strony PZPN byłoby rozgrywanie meczu na wiosnę.Zwłaszcza, że słyszałem sam co mówiono pod stadionem w środę 11.11.
Jeżeli mamy sobie poradzić (w co nie wątpię) z drużyną Floty to uważam, że tak samo poradzilibyśmy sobie teraz czy na wiosnę a przynajmniej nie byłoby niedomówień, że zawodnicy ze Świnoujścia musieli w krótkim czasie pokonywać tysiące kilometrów i dlatego przegrali.
klipol - Czw Lis 19, 2009 15:14
krochmal napisał/a: |
Ciekawe czy tak samo wszyscy by twierdzili jakby to Sandecja się dowiedziała w środę, że w sobotę ma grać mecz w Świnoujściu.
|
No na pewno by się wszyscy nad nami "zamartwiali" tak jak ty za tą Flotą.
Tomko54 - Czw Lis 19, 2009 15:58
Cytat: | - To skandal! - mówi dyrektor klubu Jarosław Dunajko. -Uzgodniliśmy z gospodarzami, że mecz ten rozegrany zostanie na wiosnę, ale jak widać nie szanuje się ludzi ani klubowych pieniędzy. Co ten mecz znaczy? Przecież nie tworzy on jeszcze układu końcowego tabeli. |
a co ma nasz klub do tego??? To wina PZPN-u a nie klubu...
radziufan - Czw Lis 19, 2009 16:00
Tomko54 widac nie zrozumiales wypowiedzi....panu ze Swinoujscia chodzi o to ze ich klub (Flota) bedzie musial jechac drugi raz do NS czyli koszty sie im podwoja. Nikt tu nie pisze o pieniadzach Sandecji tak jak ty to sugerujesz
Tomko54 - Czw Lis 19, 2009 16:06
Ja nic nie mówie o pieniądzach Sandecji tylko chodzi mi o to ,że ten pan sugeruje ,że Sandecja nie szanuje ludzi i klubowych pieniędzy. No chyba ,że chodzio mu o PZPN? Jak tak to ma racje.
krochmal - Czw Lis 19, 2009 16:17
klipol napisał/a: | No na pewno by się wszyscy nad nami "zamartwiali" tak jak ty za tą Flotą. |
Ja się nad nimi nie zamartwiam jak to nazwałeś tylko stwierdziłem fakty. Wiem też, że gdybyśmy grali w Świnoujściu i gdyby sytuacja była odwrotna to nikt ze Świnoujścia Sandecji by nie bronił i się nie przejmował.
Moja odpowiedź odnosi się do faktu, że w normalnym kraju to mając na uwadze budżety klubowe nikt nie narażałby klubu na wycieczki z jednego końca kraju na drugi nie mając 100% pewności, że pogoda pozwoli na rozegranie spotkania.
Ale to nie jest ani wina Floty, ani Sandecji a z argumentacją Władz Floty się w pełni zgadzam.
No chyba, że jak napisałem wcześniej w PZPN wiedzą, mają przecieki, że pogoda będzie super to ok.
No ale nie ma już co dywagować - należy poczekać do soboty do 12 - kto może udać się na stadion i liczyć, że przy pięknej pogodzie Sandecja udanie zakończy rok 2009.:)
KubaNS - Czw Lis 19, 2009 16:34
Moim zdaniem bezsensu o tym dyskutowac w nieskonczonosc, nic to nie zmienia.
Rowniez uwazam ze nami nikt by nie plakal. Life is brutal. Argument z pogoda rowniez srednio trafiony. Zostalo pare godzin doslownie do meczu i tutaj przepowiedzenie pogody jest zdecydowanie latwiejsze, nic chociazby tej "wiosennej";). Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja ze bez problemu mecz sie odbedzie. Bez jaj, nie gramy na Kasprowym gdzie grozi nagle zalamanie pogody tylko w Nowym Saczu.
2 ligowe Wigry Suwalki smigaja pareset kilometrow do Niecieczy i nie dyskutuja z tego co wiem.
I w cale nie uwazam ze bedzie latwo i musimy zagrac teraz. Decyzja klepnieta i juz. Bedzie ciezko... czy zagramy teraz czy na wiosne... Ale dyskutowac o tym tez nie widze sensu.
jacek55 - Czw Lis 19, 2009 17:05
A kogo to czy mają o N.Sącza 150 km. czy 688km. jadą i koniec
krzy123 - Czw Lis 19, 2009 17:27
Ale tak konkretnie to ten sobotni termin jest na 100 % (bez czynnika pogodowego) czy Flota moze to oprotestowac ? Z postow powyzej rozumiem, ze Sandecji termin pasuje, a Flocie nie.
KJ
radziufan - Czw Lis 19, 2009 17:30
na stronie Floty pisze ze wyslali juz pismo o zmiane terminu tylko ze ich wniosek skazany jest na niepowodzenie bo do meczu mamy 42 godziny a znajac tempo rozpatrywania spraw przez PZPN....
reasumujac mecz na 100% w sobote o 12, a Flota pewnie juz w drodze do NS jest wiec nasze tutaj rozwazania traca na aktualnosci
Czorny16 - Czw Lis 19, 2009 17:56
nie porawda ze ja sie obudziłem ale jakbys nie zauważył to nie na wsyzstkich meczach jest fajny doping ;/ dlatego mowie na mlynie na lepszych meczach jest ponad 300 osob z tego połowa nie spiewa :)
Kilinskiego 47 - Czw Lis 19, 2009 18:38
O ja pier...., co za żenada! To jest kibic Sandecji, któremu zależy na tym, aby sytuacja w klubie była coraz lepsza?
To może w ogóle nie chodź na mecze, wyniku dowiesz się z internetu, a w zamian bedziesz miał na jeszcze więcej "pianek"...
Co do krochmala - rozumiem Twoje rozumowanie, ale nie zaprzeczaj, że nie użalasz się nad losem naszego najbliższego rywala. Widzę, że na szczęście inni użytkownicy są bardziej "wyrachowani" i zależy im przede wszystkim na Sandecji a nie zasadach savoir-vivre w PZPN. Cóż, widać charakteryzujesz się niespotykanym na ogół w społeczeństwie stopniem empatii:) Pogratulować.
krochmal - Czw Lis 19, 2009 18:45
Kilinskiego 47 napisał/a: | Co do krochmala - rozumiem Twoje rozumowanie, ale nie zaprzeczaj, że nie użalasz się nad losem naszego najbliższego rywala. Widzę, że na szczęście inni użytkownicy są bardziej "wyrachowani" i zależy im przede wszystkim na Sandecji a nie zasadach savoir-vivre w PZPN. Cóż, widać charakteryzujesz się niespotykanym na ogół w społeczeństwie stopniem empatii:) Pogratulować. |
Nie, nie użalam się :) poprostu chciałbym aby w końcu w polskiej piłce było normalnie a wg mnie choćby poprzez takie decyzje nie będzie...Niestety...No ale nie ważne i jak napisali poprzednicy...nie ma co dyskutować już na ten temat tylko czekać na nadejście soboty :) i po ciężkim meczu z solidną ekipą wygrać i zakończyć rok udanie :)
Frodo - Czw Lis 19, 2009 18:47
Przepraszam ale nie jestem w temacie. O co chodzi z tym wejsciem na 1 bilet ?? W sensie ze na Sobotni mecz moge wejsc na poprzednim bilecie?
biker_ns - Czw Lis 19, 2009 18:53
Cytat: | Przepraszam ale nie jestem w temacie. O co chodzi z tym wejsciem na 1 bilet ?? W sensie ze na Sobotni mecz moge wejsc na poprzednim bilecie? |
Już dawno zostało powiedziane że bilety z odwołanego meczu z Flotą będą respektowane w nowym terminie meczu.Nasze dyskusje jedynie dotyczyły jak technicznie klub to zrobi,by nie dochodziło do przekrętów.Bo w każdym społeczeństwie znajdzie się ktoś kto będzie chciał naciągnąć nawet swój ukochany klub.
POZDRAWIAM
klipol - Czw Lis 19, 2009 18:55
Frodo napisał/a: | Przepraszam ale nie jestem w temacie. O co chodzi z tym wejsciem na 1 bilet ?? W sensie ze na Sobotni mecz moge wejsc na poprzednim bilecie? |
Tak możesz wejść na bilecie z 11 listopada, no ale jako prawdziwy kibic nie zaszkodzi kupić nowego biletu ;p
krzy123 - Czw Lis 19, 2009 19:44
Cytat: | Nie, nie użalam się :) poprostu chciałbym aby w końcu w polskiej piłce było normalnie a wg mnie choćby poprzez takie decyzje nie będzie...Niestety...No ale nie ważne i jak napisali poprzednicy...nie ma co dyskutować już na ten temat tylko czekać na nadejście soboty :) i po ciężkim meczu z solidną ekipą wygrać i zakończyć rok udanie :) |
Szacun dla Ciebie za szersze podejscie do tematu !
Jestem pewien, ze wsrod kibicow Floty tez bylyby glosy rozsadku gdybyscie znalezli sie w takiej sytuacji.
A ja akurat jestem kibicem Widzewa.
Pozdrowienia i niech wygra lepszy :)
emilioestebez - Czw Lis 19, 2009 20:25
a ja jestem kibicem Menczesteru Junajted ;)
Masahiko - Czw Lis 19, 2009 21:29
krochmal napisał/a: |
Moja odpowiedź odnosi się do faktu, że w normalnym kraju to mając na uwadze budżety klubowe nikt nie narażałby klubu na wycieczki z jednego końca kraju na drugi nie mając 100% pewności, że pogoda pozwoli na rozegranie spotkania. |
Problem w tym, że w normalnym kraju działacze miejscowego "PZPN-u" nie mieli by na uwadze budżetu klubowego, bo jeśli klub gra w danej lidze to musi mieć na to pieniądze - tylko u nas nie ma na nic pieniędzy :) a po drugie w normalnym kraju zła pogoda nie byłaby przeszkodą do rozegrania meczu, bo murawa na tym poziomie rozgrywkowym powinna być odpowiednio przygotowana.
Ale jako że żyjemy w Polsce to drętwi działacze na Miodowej powinni brać kluby na inną skalę i działać rozsądnie, bo związek jest dla klubów, a nie kluby dla związku :)
Co do meczu to należy pamiętać (o czym już wspominałem), że przyjeżdża do nas najmocniejsza drużyna ze wszystkich które grały jesienią przy Kilińskiego. Jesteśmy w gazie, ale zawodnicy nie mogą zlekceważyć rywala i z pełnym zaangażowaniem grać od pierwszej do ostatniej minuty :)
rudeboyz - Czw Lis 19, 2009 23:23
czytam to i nie wierze,nie wierze i jeszcze raz w nie wierze w to co czytam....to jest forum Sandecji czy Floty???bo troche nie kumam problemu....nad czym sie rozczulamy???jakie narazenie klubu ze Świnoujscia na koszty???kogo to obchodzi??nas???kibicow Sandecji???nas powinien interseowac wynik bo ten moze byc RÓŻNY!!! I zamiast rozczulac sie nad Flota zajmimy sie zorganizowaniem dopingu...krotkie info dla oponentów:
-ze Świnujscia do Nowego Sącza jest taka sama droga z Nowego Sacza do Świnoujścia,a pierwszy mecz był u nich,i jak byly ustalane terminy to nikt nam nie dawal gwarancji meteorologicznych (moglo przez kilka dni lać,i zamiast boiska mogło być tam jezioro)i mecz rowniez mogl byc przelozny,zakladam ze nikt u nich by nie plakal ze musimy dwa razy jezdic
-tlumaczenie ze to runda wiosenna e.t.c jest smieszne bo nasze mecze sa jedynymi nie rozegranymi,reszta klubów te dwa mecze rozegrala,wiec w czym problem???
-to ze sa ,,roztreningowani" (czy jak tam sobie to tlumacza) nas nie obchodzi,jak mecz byl odwolywany to nikt z PZPN ani naszego klubu nie twierdzil ze spotkanie sie odbedzie na wiosne,decyzja miala zapasc pownni byc przygotowani na wyjazd, a ze jak twierdza nie sa???coz ich problem.....
reasumujac,jest uczciwie i sprawiedliwie ,i zamiast sie martwic o kilkaset kilometrow jakie ma do przebycia Flota,modlmy sie o trzy punkty bo to mocna załoga i wszystko moze sie zdazyc
Czorny16 - Pią Lis 20, 2009 00:10
popieram tutaj kolege :)
misiek_1984 - Pią Lis 20, 2009 00:40
Ja dolaczam sie do zdania kolegi krochmala. Moim zdaniem skoro wstepnie ustalono, ze mecz ma zostac rozegrany na wiosne to powinno sie trzymac tego kierunku. No ale PZPN juz nie takie decyzje podejmowal i nie takie decyzje zmienial, wiec jakos mnie to niestety nie dziwi... Niemniej jednak powinno sie troche powazniej traktowac Flote, ktora nagle musi organizowac caly wyjazd. I tu nie chodzi o to komu sie kibicuje, ale o sportowe, uczciwe podejscie do sprawy.
A poza tym jest prosty sposob na ograniczenie tego typu problemow choc w pewnym stopniu - wystarczy w terminarzu kolejek rozgrywanych pozna jesienia i wczesna wiosna ustalic mecze pomiedzy druzynami z miast oddalonych od siebie stosunkowo niedaleko i juz bedzie mniejsze ryzyko, ze zdarza sie sytuacje jak w przypadku meczu Sandecja-Flota. A docelowo oczywiscie powinno sie wymagac podgrzewanej plyty boiska - i to jak najszybciej.
Maerqin - Pią Lis 20, 2009 04:38
Cytat: | O ja pier...., co za żenada! To jest kibic Sandecji, któremu zależy na tym, aby sytuacja w klubie była coraz lepsza? |
Cytat: | Bo w każdym społeczeństwie znajdzie się ktoś kto będzie chciał naciągnąć nawet swój ukochany klub. |
Widze swieci sie znalezli co NIGDY nie wchodzili na 1 bilet ani nie skakali przez plot na mecz. Nie musicie odpisywac, ze nie ani ze nie jestem ''prawdziwym'' kibicem, ani prawic moralow bo nie tylko ja tak robilem za gowniarza.
Zeby nie bylo ze szukam zaczepki i sorry ze zboczylem z tematu.
aidos - Pią Lis 20, 2009 10:15
Nie ma co co się rozczulać nad Flotą, bo dopókinie ma decyzji to powinni być przygotowani na każdy wariant.
Problemem jest to, że PZPN musiał mieć tydzień czasu na podjecie decyzji i jak pamiętamy nawet z wtorku na środę ją jeszcze przeciągnął. A klub musi załatwić wszystko w 2-3 dni. "Podniesienie ręki i naciśnięcie przycisku" widocznie zajmuje dużo więcej czasu niż załatwienie całego wyjazdu.
Rozumiem iż szanowne gremium zbiera się po całej kolejce, ale ani nie grała Ekstraklasa, ostatni mecz był w sobotę więc naturalnym powinno sie wydawać iż decyzję o meczu powinni podjąć w poniedziałek i to jako pierwszy punkt obrad, no ale to jest PZPN właśnie.
YG-US - Pią Lis 20, 2009 10:16
biker_ns - Pią Lis 20, 2009 10:48
Cytat: | Cytat:
Bo w każdym społeczeństwie znajdzie się ktoś kto będzie chciał naciągnąć nawet swój ukochany klub.
Widze swieci sie znalezli co NIGDY nie wchodzili na 1 bilet ani nie skakali przez plot na mecz. Nie musicie odpisywac, ze nie ani ze nie jestem ''prawdziwym'' kibicem, ani prawic moralow bo nie tylko ja tak robilem za gowniarza.
Zeby nie bylo ze szukam zaczepki i sorry ze zboczylem z tematu. |
Nie myślałem o Tobie pisząc tego posta to tak na wstępie,a przy okazji:
Po pierwsze nigdy nie przeskakiwałem płotu wchodząc na mecz Sandecji/niektórzy powiedzą co za frajer/.
Po drugie to że ktoś we wczesnej młodości tak robił lub w inny sposób oszukiwał klub nie znaczy że powinien przymykać oko i tolerować takie zachowanie gdy jest już starszy.Po prostu z niektórych rzeczy się wyrasta i patrzy się na życie innymi kategoriami np./chęć wsparcia klubowej kasy choć symboliczną opłata za bilet/.
POZDRAWIAM
sz3ur - Pią Lis 20, 2009 14:37
[quote="biker_ns"] Cytat: | A pamiętacie mecz z Legią? Operatorzy kamer byłi właśnie na dachu i stamtąd prowadzili transmisję! Także Pan Krzoska ma kiepskie poczucie humoru!:) Poza tym są podnośniki, rusztowania, podesty itp. dla chcącego nic trudnego:) |
ale bytovie bytów i start otwock puścili na zywo w pucharze polski wiec pan KRZOSKA mógłby sie jednak głupio nie wypowiadac
Bianconeri - Pią Lis 20, 2009 17:42
To sie zachowujcie jutro nam meczu bo nawet mój ojciec (rocznik 40) się zdecydował pójść hehe.
Założę się, że przyniesie pecha:D
lechuss18 - Pią Lis 20, 2009 17:52
Mam przeczucie że będzie 1:1 :/
Oby to się nie sprawdziło i 3 pkt zostały u nas.
lechu - Pią Lis 20, 2009 18:18
mam nadzieję, że epidemia grypy nie zdziesiątkuje liczby widzów - to tak na marginesie: niech wszyscy przyjdą w maseczkach:D
kamilyes - Pią Lis 20, 2009 18:24
lechu napisał/a: | mam nadzieję, że epidemia grypy nie zdziesiątkuje liczby widzów - to tak na marginesie: niech wszyscy przyjdą w maseczkach:D |
oczywiście w maseczkach biało-czarnych :D
żeby nie było offtop, 2:0 i 4 miejsce naszych :)
dozo
Raffio - Pią Lis 20, 2009 19:16
będzie jakaś specjalna oprawa?
może by tak połączyć wszystkie?
wszystkie sektorówki i dużo flag było by fajnie :)
[ Dodano: Pią Lis 20, 2009 19:47 ]
Czy Flota rozbije się o mury nowosądeckiej twierdzy?
Murawa jest przygotowana na piątkę. Flota zagra bez dwóch bardzo groźnych graczy.
Cel jest jasny jak słońce, którego wierząc zapowiedziom synoptyków, nie powinno w sobotę zabraknąć nad Nowym Sączem. To spotkanie powinno być ukoronowaniem udanej rundy i zakończeniem całej jesieni, bo to jedyny zaległy mecz w całej I lidze.
Piłkarze chcą obronić twierdzę przy Kilińskiego, a że najlepszą obronę stanowi atak, Sandecja zamierza zaprezentować styl, do jakiego przyzwyczaiła swoich kibiców. Apetyty są spore, bo Sandecja, zwyciężając u siebie, wskoczy na szóste miejsce, zrównując się punktami z Górnikiem Zabrze i Dolcanem Ząbki. Remis daje dorównanie w punktowej zdobyczy poznańskiej Warcie. Porażka nie zmieni nic. Tej jednak nikt w Nowym Sączu nie bierze pod uwagę.
Flota też gra o dużo. Drużyna na pewno nie pozostanie na siódmej pozycji. W razie wygranej awansuje na czwartą, jeśli będzie remis, to na szóstą, a jeśli przegra, spadnie na ósmą, ponieważ zostanie wyprzedzona właśnie przed Sandecję.
Podczas środowego sparingu z Resovią na boisko wybiegli wszyscy zawodnicy pierwszego składu i pokazali drugoligowej Resovii, jaka jest różnica między zapleczem ekstraklasy a drugoligowcami.
Wielką ochotę do gry wykazywali Michał Jonczyk i Arkadiusz Aleksander.
Jeśli trener Dariusz Wójtowicz nie zmieni nieco ustawienia, tego ostatniego zobaczymy jak zwykle na szpicy. Czy od pierwszych minut zagra Jonczyk? Obecność na boisku tego zawodnika zawsze jest wielkim zagrożeniem dla rywali, ale zdrów i w pełni sił jest już Madrin Piegzik.
W sparingu z rzeszowianami grze Rafała Jędrszczyka i Jana Ciosa na środku obrony przypatrywał się Jano Frohlich. Takie zestawienie stoperów miało odpowiedzieć na pytanie, kto dzisiaj będzie towarzyszył kapitanowi Sandecji na środku obrony. Cios bardzo dobrze gra głową, co w pojedynku z Flotą może mieć bardzo duże znaczenie.
Na obronnych flankach dylematu nie ma. Wójtowicz desygnuje do gry Marcina Makucha i Petara Borovicanina. Linia pomocy też wydaje się ustalona. Berliński, Gawęcki, Bębenek, Zawadzki plus Piegzik lub Jonczyk. W ataku zapewne wychowanek Zawady Nowy Sącz, choć Fabiabnowski z Chlipałą też chętnie zaprezentowaliby się nowosądeckiej publiczności od pierwszych minut.
Nie ma problemu z kontuzjami, tylko jest myślenie, jak optymalnie ustawić zespół przeciw trudnemu przeciwnikowi.
Drugi trener sądeczan Dariusz Romuzga obserował Flotę w Bielsku w meczu wygranym przez nią 2:1.
- Styl gry naszego przeciwnika nie zmienił się zasadniczo, a właściwie wcale - przyznaje szkoleniowiec. - To ten sam zespół, z którym przyszło nam grać na początku rundy, czyli mocny i trudny przeciwnik.
Wtedy mecz z nim był jedynym wyjazdowym, w którym Sandecja naprawdę ustępowała rywalowi.
Pojedynek zapowiada się więc emocjonująco. Flota "przypłynie" bez dwóch bardzo ważnych dla siebie i potrafiących zdobywać gole graczy. Do domu po sezonie pojechali już Amerykanin urodzony w Kuwejcie Omar Jarun (obrońca) i Kameruńczyk Ferdinand Chi-Fon. Natomiast dwaj najgroźniejsi strzelcy, czyli Charles Uchenna Nwaogu i Damian Staniszewski (który zdobył bramkę otwierającą wynik w pierwszym meczu w Świnoujściu) cieszą się dobrym zdrowiem i na murawę przy Kilińskiego na pewno wybiegną.
Działacze Floty nie byli zachwyceni ponowną wyprawą, bo nie jest to rowerowy wypad za miasto. Biorąc pod uwagę to, że w tak długiej podróży drużyna musi po drodze odbyć rozruch, trasa i czas przejazdu jeszcze się wydłużają.
Łącznie jest to wydatek rzędu kilkunastu tysięcy złotych, prawie dwa tysiące kilometrów do przejechania i prawie półtorej doby spędzonej w autokarze. Flota była pewna, że mecz zagra dopiero na wiosnę.
Drużyna zaczęła się już roztrenowywać. O powtórzeniu kosztownej wycieczki klub ze Świnoujścia dowiedział się na trzy doby przed meczem.Zespół odbył tę liczącą ponad 800 km w jedną stronę podróż tydzień temu (a było nie było, jest to najdłuższy wyjazd w historii polskiego piłkarstwa).
Początek meczu w sobotę w samo południe.
Gazeta Krakowska ( www.gk.pl )
K@KS - Pią Lis 20, 2009 19:52
kamilyes napisał/a: | lechu napisał/a: | mam nadzieję, że epidemia grypy nie zdziesiątkuje liczby widzów - to tak na marginesie: niech wszyscy przyjdą w maseczkach:D |
oczywiście w maseczkach biało-czarnych :D
żeby nie było offtop, 2:0 i 4 miejsce naszych :)
dozo |
Chyba 6 miejsce.
Górnika nie wyprzedzimy, bo z nami wygrał, a Dolcana, bo zremisował u Nas a nie odwrotnie.
klap - Pią Lis 20, 2009 22:06
no niby 6 ale będziemy miec tyle samo ptk co oni wię też można powiedzieć że 4
K@KS - Pią Lis 20, 2009 22:30
no nie za bardzo.
Gdyby to było między 3 a 2 miejscem, które daje awans, a ostatecznie zajeli byśmy 3, to chyba bys nie mówił, że "można powiedzieć", ze jesteśmy w ekstraklasie.
szóste to szóste, po co sobie wkręcać na siłe, że na czwartym będziemy.
Najpierw pokonajmy jutro Flote, bo to nie takie łatwe.
Asmodeus - Sob Lis 21, 2009 00:20
wqurwia mnie takie ględzenie ile to musza kilemetrów przejechać , mogli sobie samolot do Krakowa wyczarterować to by byli szybciutko :D
Jak można byc w fazie roztrenowania gdy nie została jeszcze podjeta decyzja co do terminu meczu
Albo działacze tam są idioci albo jest to wielka sciema
A Sandecja i tak ich pojedzie tak ze 2 -0
mati513 - Sob Lis 21, 2009 01:09
Ja obstawiam 2:1 dla Sandecji. Mam dziwne odczucie, że to będzie jeden z cięższych meczów u nas :) DO zobaczenia na K47 dzisiaj:D
Frodo - Sob Lis 21, 2009 08:05
To juz niedługo :D nie moge sie doczekac, licze na zwyciestwo naszych, ale remis w ostatniej ostatecznosci zawsze spoko. Do zobaczenia na K47
biker_ns - Sob Lis 21, 2009 08:22
Taka mała analiza...
Jeśli mówimy o meczu z Flotą to warto jeszcze dodać że wynik tego meczu nie tylko będzie rzutował na kolejność w czołówce,ale też może się wytworzyć/czy raczej powiększyć/ różnica punktowa jaka się zrobiła między 9 a 10 miejscem, czyli równo w połowie tabeli.
Gdybyśmy wygrali 10-ty Stilon traciłby do 9-tej Warty 4pkt,a do Nas już 6 pkt.
To taki szczegół,lecz myślę że istotny w kontekście walki o utrzymanie bo cały czas to oficjalny cel Naszego klubu w tym sezonie nie mówiąc już o tym że zespoły bezpośrednio nad strefą spadkową mające po 22 pkt. traciłyby do Nas już niebagatelne 9 pkt.
Dlatego choć czuję że będzie ciężko liczę na zwycięstwo co postawiłoby Sandecje we wręcz komfortowej sytuacji przed wiosenną rundą.
Pogoda dziś cudowna więc liczę również że ziszczą się słowa trenera Wójtowicza który w wypowiedzi po meczu z Resovią wyrażał nadzieję iż stadion przy Kilińskiego wypełni się 100% i kibice pomogą drużynie w odniesieniu zwycięstwa w ostatnim oficjalnym meczu w 2009 roku.
POZDRAWIAM
[ Dodano: Sob Lis 21, 2009 10:02 ]
Zachować miano niepokonanych
Sobota, 21 Listopad 2009 10:29
sandecjaflota Jeśli Sandecja wygra dzisiaj z Flotą, jej strata do gwarantującego awans do ekstraklasy drugiego miejsca w tabeli zmaleje do czterech punktów.
Czy ktoś rozsądnie myślący przewidział u progu sezonu taki rozwój wypadków? Po niespecjalnie udanym starcie, beniaminek w biało-czarnych strojach z meczu na mecz radził sobie coraz śmielej, urastając do roli czarnego konia rozgrywek.
Na stadionie przy ul. Kilińskiego ani raz nie dał sobie w kaszę napluć, a sztycha nie ugrały na nim tak uznane firmy, jak ŁKS Łódź, Znicz Pruszków (fakt, znacznie słabszy w tym sezonie), czy GKS Katowice. Zadanie na dziś podopiecznych trenera Dariusza Wójtowicza brzmi: zachować miano niepokonanych na własnym terenie, a najlepiej, kosztem Floty, wzbogacić się o komplet punktów.
Mecz z drużyną ze Świnoujścia miał się pierwotnie odbyć 11 listopada. Wówczas jednak do miasta nad Kamienicą zawitała zima, boisko nie nadawało się do użytku, sędzia, w porozumieniu z delegatem PZPN odwołał więc zawody. Wydział Gier PZPN postanowił, że odbędą się one 21 listopada o godz. 12.
Wbrew obiegowym sądom i oczekiwaniom kibiców na rzeczywistość spoglądających przez różowe okulary, sądeczan wcale nie czeka łatwe zadanie. Przypomnijmy, że w pierwszym meczu Floty z Sandecją wyraźnie lepsza okazała się drużyna ze Świnoujścia, odprawiając gości z bagażem trzech goli. Ekipa czeskiego trenera Petra Nemca plasuje się w tabeli wyżej niż jej dzisiejszy przeciwnik, przy czym w przypadku zwycięstwa Sandecji, kolejność zostanie odwrócona. Optymizmem napawać musi postawa miejscowych w środowym sparingu z Resovią, w trakcie którego "poczęstowali" drugoligowców czterema trafieniami.
- Nie kryję, ze chcieliśmy tę zaległość odrobić jeszcze w tym roku - przyznaje Dariusz Wójtowicz. - Chłopcy znajdują się w dobrej dyspozycji, są właściwie umotywowani i na boisko wybiegną z myślą o zrewanżowaniu się rywalom za porażkę w pierwszej rundzie. Daleki jestem od przedwczesnego kreowania faworyta, ale faktem jest, że zadowoli nas wyłącznie wygrana. Cieszę się, że będę miał do dyspozycji wszystkich graczy, którzy wytypowani zostali na niedoszłe do skutku 11 listopada spotkanie. W sprawdzianie z rzeszowianami nie wziął co prawda udziału Jano Frohlich, ale jego uraz nie jest na tyle poważny, by miał mu uniemożliwić występ w meczu o mistrzowskie punkty.
Nie zagrają natomiast od dawna kontuzjowani Mateusz Broź, Piotr Bania i Miroslav Lauko, a także Dawid Skrzypek, paradujący z opatrunkiem ortopedycznym na obolałej stopie. W odniesieniu do zwycięskiego spotkania z Podbeskidziem w Bielsku-Białej, w meczowej osiemnastce nastąpi tylko jedna zmiana. W miejsce Piotra Chlipały wskoczył do niej stoper Jan Cios, któremu skończyła się przymusowa kara za nadmiar żółtych kartek.
- Partnerem Jana Frohlicha na środku obrony będzie jednak Rafał Jędrszczyk - informuje szkoleniowiec. - Na innych pozycjach nie powinno być zmian, chociaż o miejsce na lewym skrzydle rywalizują Madrin Piegzik i Michał Jonczyk. Stawką meczu są nie tylko ligowe punkty, ale także komfort spokojnych przygotowań do rundy wiosennej.
W czwartek sądeczanie odbyli normalny trening, w piątek trener dał im odpocząć.
- Chłopakom należała się chwila oddechu - tłumaczy Wójtowicz. - Ciężko pracowali przez ostatnie miesiące, a w sobotę czeka ich naprawdę trudna próba. Flota wystąpi co prawda bez "wiszących" za kartki Amerykanina Omara Jaruna i Kameruńczyka Ferdinanda Chifona, ale musimy być przygotowani na to, że pozostali zawodnicy przystąpią do zawodów po ludzku źli, że musieli dodatkowo pokonywać przeszło 900 km. Dzielące Świnoujście od Nowego Sącza. Zapewniam, że podejmiemy rękawicę. Zagramy ofensywnie. Tak, by sprawić satysfakcję sądeckim kibicom. Należy im się to za wsparcie, jakie czuliśmy z ich strony przez całą rundę jesienną.
DANIEL WEIMER(Dziennik Polski)
Skład:
Podstawowa jedenastka Sandecji wyłoniona zostanie spośród następujących graczy: Mariusz Różalski i Marek Kozioł oraz Marcin Makuch, Jano Frohlich, Petar Borovićanin, Rafał Jędrszczyk, Jan Cios, Marijan Choruzi, Cheikh Tidiane Niane, Rafał Berliński, Marcin Stefanik, Maciej Bębenek, Dariusz Zawadzki, Dariusz Gawęcki, Madrin Piegzik, Michał Jonczyk, Arkadiusz Aleksander i Wojciech Fabianowski.
radziufan - Sob Lis 21, 2009 10:15
sorki omylkowo skasowalem 2 posty, na prosbe jednego z autorów odtworze dla potomnych ten jakże emocjonujący dialog:
Tomko54 napisał:
Czy Flota jest już w NS?
swir napisał:
nie.....przyjadą 15 min przed meczem
:)
Tomko54 - Sob Lis 21, 2009 10:17
haha nie zdziwił bym sie tak strasznie ;d Jak tak sie burzą ,że muszą przyjeżdzać ;d
biker_ns - Sob Lis 21, 2009 10:26
Mam nadzieję że piłkarze Sandecji w dzisiejszym meczu nie zniżą się poziomem gry do poziomy niektórych pytań na tym forum.
POZDRAWIAM
wacek - Sob Lis 21, 2009 11:49
Mozna gdzies sledzic ten mecz bardzo prosze o wiadomosc kibice z hamburga
llatroy - Sob Lis 21, 2009 11:51
http://www.1liga.com.pl/live.php?id=384
lechuss18 - Sob Lis 21, 2009 12:21
http://live.sportowefakty...tball_2672.html
llatroy - Sob Lis 21, 2009 12:34
1-0 Zawadzki.
goral - Sob Lis 21, 2009 12:37
To ja poproszę o skuteczny rewanż ze Świnoujścia:)
Ma być 3-0!
ERNESTO - Sob Lis 21, 2009 12:41
Zawadzki wg Sportowych Faktow, 1liga.com podaje Gaweckiego :)
RydzSmigly - Sob Lis 21, 2009 12:41
Z innego źródła jest, że Gawęcki strzelił
kuba_ns - Sob Lis 21, 2009 13:11
ze stadionu mi dzwonili i to gawecki strzelil
llatroy - Sob Lis 21, 2009 13:52
koniec !!
Sandecja pokonuje Flote 1-0
Geto90 - Sob Lis 21, 2009 13:54
KONIEC 1-0 do przodu i kolejne 3 punkty! :)
spdr - Sob Lis 21, 2009 13:54
pięknie !!!
spokojnie przepracować zimę, nie osłabić drużyny i najważniejsze uporządkować do konca sytuacje w klubie.
gratulacje dla Piłkarzy, Trenera, Zarządu za tą wspaniałą rundę
kuba_ns - Sob Lis 21, 2009 13:55
brawo sandecja oby tak dalej na wiosne
lechuss18 - Sob Lis 21, 2009 13:57
Super , przed sezonem , nawet nie marzyłem o takim rezultacie :D a tu taka miła niespodzianka.
cracoviakrk - Sob Lis 21, 2009 14:01
Gratulacje dla Sandecji!! w przyszłym sezonie widzimy się w ekstraklasie! :D
ERNESTO - Sob Lis 21, 2009 14:06
Bo fantazja, bo fantazja ... ;)
Wynik cieszy, miejsce w tabeli po 19 kolejkach rewelacyjne (sadze, ze kazdy z nas bralby takie w ciemno przed sezonem). Utrzymanie w zasadzie mamy niemal pewne (na przestrzeni ostatnich sezonow max 38 pkt potrzebne bylo do zajecia 14 miejsca, czyli nam brakuje 7). Teraz czas na przemyslenia, szukanie sponsora strategicznego i wyznaczenie sobie nowych celow. Jesien zaliczona na 120%.
SWEET - Sob Lis 21, 2009 14:09
Brawo Sandecja... Stawiałem skromnie 1:0 i dobrze wytypowałem... Jeszcze raz Brawo zima bedzie spokojna mamy duza przewage nad druzyna spadkowa az 13 punktów... O Ekstraklasie raczej nie marze bo to juz za wysokie progi... Gratulacje Sandecja za znakomita runde jesienna... Od 6 meczy nie pokonana... BRAWO !!!
GoToSleep - Sob Lis 21, 2009 14:22
Brawo :D
Ładny mecz ale sędzia dawał jaja xD
berthold_ns - Sob Lis 21, 2009 14:30
Mecz wygrany i to najważniejsze
Co do gry.......pozostawało dużo do życzenia. Jedna szybka akcja i gol , gdyby mieli więcej siłl udałby sie rewanż za Swinoujście
Doping ...... cieniutko
x_cite - Sob Lis 21, 2009 14:36
Pierwsze 25 minut to badanie sił. Potem zaczął się mecz. Mogło być po 45 minutach z 3 lub 4 do zera. Druga połowa to ogólna kopanina - z jednym wyjątkim słupka - tyle można odnotować. Co do piłkarzy Floty - swoją frustrację wyładowywali na nogach, plecach, głowach Naszych piłkarzy. Sędzia nie panował w sumie nad przebiegiem meczu, podejmował kontrowersyjne decyzje, ale skończyło się ładnie i skromnie na 1 do 0. Taki mecz jak dziś na deser był ucztą dla dziennikarzy, kibiców i wszystkich którzy interesują się piłką nożną. Gdyby mecz był 11 listopada relacje z meczów byłyby pewnie krótkie i lakoniczne a teraz to Sandecja będzie na pierwszych stronach gazet i czołówek sportowych wiadomości:) Relacja na pewno w Kronice Sportowej TVP Kraków o godz. 22 - był pan Starowicz z kamerą. Oraz RTK, TV-NS i wielu innych dziennikarzy! Frekwencja fajna myślę, że ze 4 tysiące ludzi było:) Tyle ode mnie. Aha akcja po której padła bramka stadiony świata - wszytko wzorowo i książkowo:)
kksns - Sob Lis 21, 2009 14:37
niby tylko onet :P ale cieszy hehe
http://sport.onet.pl/0,12...,wiadomosc.html
wel - Sob Lis 21, 2009 14:38
Cytat: | W zaległym meczu 19. kolejki Unibet 1. ligi Sandecja Nowy Sącz pokonał na własnym terenie Flotę Świnoujście 1:0. Dzięki wygranej nowosądecki zespół będzie wskoczył do czołówki tabeli i będzie się liczył na wiosnę w walce o awans do Ekstraklasy.
Piłkarze zaplecza Ekstraklasy nadrobili ligowe zaległości. W ostatnim meczu jesieni beniaminek ligi Sandecja Nowy Sącz pokonała sąsiada z tabeli Flotę Świnoujście. Gola na wagę zwycięstwa zdobył w 32. minucie gry Dariusz Gawęcki. Flota na domiar złego kończyła mecz w "10" po tym, jak czerwoną kartkę za uderzenie rywala obejrzał Sebastian Fechner.
Wygrana dla Sandecji okazała się bardzo cenna, bowiem trzy punkty za wygraną z świnoujską ekipą dały gospodarzom miejsce w czołówce tabeli. Sandecja zimę przeczeka na wysokim szóśtym miejscu w pierwszoligowej tabeli. Tyle samo punktów co Sandecja mają jeszcze Dolcan Ząbki i jeden z faworytów do awansu Górnik Zabrze.
Zaległy mecz 19. kolejki:
Sandecja Nowy Sącz - Flota Świnoujście 1:0 (1:0)
Bramka: Dariusz Gawęcki (32)
Żółte kartki: Bębenek, Froehlich - Kubowicz, Sojka, Skwara.
Czerwona kartka: Sebastian Fechner (88. minuta, Flota).
Sędziował: Jacek Zygmunt (Jarosław).
Widzów: 3000 |
http://sport.onet.pl/0,12...,wiadomosc.html
Ze swej strony dodam, że sędzia bez sensu podniósł agresje na boisku nietrafnymi decyzjami dla obu stron. Piękna radość po meczu! Zdjęcia wkrótce!
maciek - Sob Lis 21, 2009 14:41
Koniec wieńczy dzieło!!! Brawo Sandecja. Sam mecz bez historii Widać rękę czeskiego szkoleniowca w grze Floty. Ostro bezpardonowo i siłowo. Sandecja momentami berdzo dobrze z polotem i zasłużone zwycięstwo!!. Jest pięknie!!
Bianconeri - Sob Lis 21, 2009 14:49
Ojciec był, na szczęście nie przyniósł niefarta:) no może troche w postaci słabszej gry i nienajlepszego meczu:)) ale kto to będzie pamiętał na wiosnę jak spojrzy w tabelę i zobaczy jak wysokie miejsce zajmujemy;)
Arek_Baluuu - Sob Lis 21, 2009 14:51
Napewno trzeba sie cieszyc ze zwyciestwa i 3 pkt ktore pozwolily nam na wejscie w wysokie rejony tabeli... :) to na duzy plus...
ale niestety sa tez minusy dzisiejszego meczu... po pierwsze sedzia... kto widzial wie o czym mowa wiec komentowal nie bede... po drugie poziom meczu... moim zdaniem za duza kopanina... momentami Sandecja grala naprawde ladna dla oka pilke ale przez dluzsza czesc spotkania bezsensownie tracone pilki... i gdyby nie brak skutecznosci flociarzy moglibysmy byc 2 gole w plecy... jest przerwa zimowa wiec wszystko mozna poukladac i na wiosne nadal byc niepokonanym u siebie i tez z wyjazdow przywozic pkt... :) w co goraco wierze...
jeszcze tylko jedno... Jonczyk i Zawadzki chyba wczesniej zakonczyli sezon bo cos strasznie im nie szlo dzisiaj... pierwszy gubil pilke co chwile prawie a drugi nie zaskakiwal rywali dosrodkowaniami w rzutow wolnych... ale no coz... zdarza sie...
wierze ze wiosna jest nasza!!! :):):)
DO BOJU SANDECJA!!!!!!!!!!!!!
stefantelefan - Sob Lis 21, 2009 14:55
Lepiej niż dobrze wygląda tabela I ligii. Nie ma wątpliwości ta runda, w ogóle ten rok to był najlepszy Sandecji od lat, a nawet chyba w historii. Chyba już nikt nie ma wątpliwości, że Ci piłkarze i ten sztab szkoleniowy zasługują na najwyższe uznanie. Atmosfera w drużynie i na ławce trenerskiej to jest to czego nie było od lat u nas.
BRAWO!!!!!
matys5392 - Sob Lis 21, 2009 15:03
Mecz ogolnie ciekawy zaczął się robić tak po 25 minucie.Wczesniej Sandecja chciala wejsc z piłką do bramki a goscie umiejętnie się bronili grając bardzo twardo i agrewywnie czego brakowalo naszym piłkarzom.Flota probowala grac z kontry i kilka razy przeprowadzila bardzo grozne akcje.Sędzia Zygmunt z Jarosławia niestety bardzo,bardzo słaby...(z Dolcanem tez sędziował nam gośc z Jarosławia i wszyscy pamiętamy co się działo) A te jego gesty kiedy schodził do szatn wywołały chyba szczyt furi na trybunach w pierwszej połowie. W drugiej połowie powinniśmy strzelić jeszcze chocby jednego gola,ale trudno nie udało się,najważniejsze jest ze są 3 punkty i bardzo dobra pozycja wyjściowa do bitwy o Ekstraklase [!]
Na trybunach udało mi się zauważyć Piotra Bagnickiego,i z tego co mi się udało pozniej dowiedzieć to jest bardzo duzo prawdopodobienstwo że bedzie on u nas grał.
krochmal - Sob Lis 21, 2009 15:14
matys5392 napisał/a: | (...).Sędzia Zygmunt z Jarosławia niestety bardzo,bardzo słaby...(z Dolcanem tez sędziował nam gośc z Jarosławia i wszyscy pamiętamy co się działo) (...) |
Włodzimierz Bartos (Łódź) - to sędzia meczu z Dolcanem - notabene sędzie ekstraklasowy ale jednak nie z Jarosławia. A na temat dzisiejszego sędziego za chwilkę:)
Goście zawiedli wg mnie. Obrali prostą metodę - ustawić się w 9 na 16 metrze i za wszelką cenę wybijać Sandecję z uderzenia.
Metoda może i prosta ale bardzo ryzykowna bo kiedyś może się w takiej sytuacji przytrafić błąd i tak się też stało i Darek Gawęcki po raz kolejny pokazał, że jest naszym najlepszym i najskuteczniejszym zawodnikiem.
Co najlepsze goście po tej bramce praktycznie nie zmienili taktyki - fakt, faktem, że gdyby nie Jano to obrona...mogłaby być różna ale długie piłki z pominięciem środka nie miały prawa przynieść efektu-fakt, że jak pod koniec zaczęli grać środkiem wyglądało to jeszcze gorzej i stąd może taka a nie inna gra przez większość meczu-nie miał widocznie kto rozgrywać.
Co do Pana Sędziego - nie uważam, że był jakiś bardzo słaby, wyniku nie wypatrzył tak jak inni w Nowym Sączu natomiast mylił się w obie strony i kilku ewidentnych fauli piłkarzy Sandecji nie dostrzegł także.
Takich mamy arbitrów i niestety trzeba się z takim stanem rzeczy pogodzić.
Myślałem też, że Flota postawi na bardziej otwarty futbol i wg mnie to m.in. dzięki takiej taktyce gości mecz nie był bo nie mógł być pięknym widowiskiem. W mojej subiektywnej opinii i ocenie najlepszym spotkaniem pod względem piłkarskim był mecz ze Zniczem Pruszków.
Reasumując - goście zawiedli - udane, bardzo udane zakończenie jesieni i roku 2009 dla Sandecji miejsce w tabeli, które myślę każdy 1.08 o 16:59 :) brałby w ciemno no i oby nie stracić nic z tego co się udało wypracować w roku 2009 a myślę, że obaj Darkowie patrząc na grę Odry i Sandecji głęboko się zastanowią czy warto opuszczać Nowy Sącz:)
Jestem dobrej myśli.
JPiPK napisał/a: | (...)
Zwyciestwo jaknajbardziej zasluzone, zrewanzowalismy sie napinaczom ze SwinoZejscia.
(...) |
A tak się oburzamy jak ktoś napisze Sandencja...:/
Maerqin - Sob Lis 21, 2009 15:16
Hej Sandecja Ole!
Hej Sandecja Ole!
Hej Sandecja Aeejaaoooo!
Brawo dla calej druzyny oraz trenera za swietna, pelna emocji runde, oby tak dalej.
Zwyciestwo jaknajbardziej zasluzone, zrewanzowalismy sie napinaczom ze SwinoZejscia.
Po%dro dla wszystkich, ktorzy wspomagali Sandecje dopingiem(niezawsze najlepszej jakosci, niech to w koncu KTOS ogarnie zeby na wiosne bylo 3xlepiej i zeby nie bylo ciagle klotni o 'F' i 'C') przy K47 jak i na dalekich wyjazdach. Mamy spokojna zime, czas na poukladanie wielu spraw przed runda rewanzowa. A na wiosne juz bedzie z gorki.
Jeszcze na koniec WIELKIE PO%DRO DLA CALEJ EMIGRACJI! Niejedna butelka dzisiaj wyschnie:D ELO !!!
p.s. Moze by ta przyspiewke^^ wlaczyc do naszych(w takiej formie w jakiej powinna byc) na wiosne.
Snoopi86 - Sob Lis 21, 2009 15:19
brawo Sandecja;]szkoda slupka ale i ta jest bardzo dobrze...a sedzia szkoda gadac cisnienie mi strasznie podniosl;]
mc71 - Sob Lis 21, 2009 15:56
Cóż gra sie tak jak przeciwnik pozwala, a że nie pozwolił na wiele, to taka była gra. Ważne jest w takich meczach by strzelic bramke i to sie udało, chwała zawodnikom za to:)
x_cite - Sob Lis 21, 2009 15:57
Jeden z komentarzy na onecie: "Sędziował: Jacek Zygmunt Jarosław
3 imienia to ma prawie kazdy ale nie miec nazwiska to przesada :|
~fakt , 21.11.2009 14:22
hehehe dobre to:D
A teraz jeszcze zobaczcie jaka super szykuje się pierwsza kolejka w marcu ( de facto trzecia) już po tej kolejce gdybyśmy wygrali swój mecz z Motorem a zespoły, które sąsiadują z Nami zremisowały swoje mecze to wskakujemy na 4 lub nawet 3 miejsce!:)
Kolejka 20 - 6-7 marca
Łódzki KS - Widzew Łódź
Motor Lublin - Sandecja Nowy Sącz
Flota Świnoujście - MKS Kluczbork
Podbeskidzie Bielsko-Biała - Pogoń Szczecin
GKP Gorzów Wielkopolski - Znicz Pruszków
GKS Katowice - Górnik Zabrze
Wisła Płock - Górnik Łęczna
KSZO Ostrowiec Świętokrzyski - Stal Stalowa Wola
Dolcan Ząbki - Warta Poznań
Frodo - Sob Lis 21, 2009 16:09
Witam, meczyk byl bardzo fajny, zabraklo troche szczescia i wynik by mógł oscylować w granicach 2:0 lub 3:0.
Niestety zgubiłem szalik :( w drodze na mecz, załozylem go na ramieniu koło szpitala a pod stadionem juz go nie miałem :( wracałem sie ale juz go nei było, ktos go musiał wziąć
x_cite - Sob Lis 21, 2009 16:11
Frodo napisał/a: | Witam, meczyk byl bardzo fajny, zabraklo troche szczescia i wynik by mógł oscylować w granicach 2:0 lub 3:0.
Niestety zgubiłem szalik :( w drodze na mecz, załozylem go na ramieniu koło szpitala a pod stadionem juz go nie miałem :( wracałem sie ale juz go nei było, ktos go musiał wziąć |
przyznaj się skroili Ci jacyś obcy kibice;) Może ktoś znalazł i Ci odda:) pzdr
radziufan - Sob Lis 21, 2009 16:12
x-cite a Ty juz nie chcesz zwalniac Wojtowicza?:)
pzdr;) i sorry za off
biker_ns - Sob Lis 21, 2009 16:20
Wielkie gratulacje dla drużyny,trenera Wójtowicza i całego sztabu trenerskiego,zrobiliście dużo więcej niż my kibice oczekiwaliśmy.Gratulacje również dla zarządu który robi wszystko by atmosfera w klubie była taka jaka jest czyli super.
Gdyby mi ktoś przed sezonem zarysował taki scenariusz wydarzeń jaki miał miejsce, wyśmiałbym go i pomyślałbym że wariat.Jednak życie potrafi zaskakiwać w tym wypadku mega pozytywnie.
Jeśli chodzi o dzisiejszy mecz to cóż można powiedzieć skoro wszystko zostało przez poprzedników powiedziene.Wygrała drużyna lepsza, która na to zasłużyła i tylko żal że po strzale Gawęckiego piłka odbiła się od słupka i przechodząc wzdłuż lini bramkowej wyszła w pole.Mielibyśmy dwie bramki z kategorii "stadiony świata",a tak mamy jedną o której wszyscy zgodnie na trubunach mówili,że w ekstraklasie niektóre kluby mogą pomarzyć by tak grać i tak strzelać jak Sandecja.
Patrząc na drużynę w przekroju całej rundy jesiennej to trzeba pochylić czoła przed trenerem Wójtowiczem/ma facet łeb/za wpojenie drużynie sposobu gry nie dość że nowoczesnego to jeszcze takiego przy którym ręce same składają się do oklasków.
DZIĘKUJE I POZDRAWIAM
x_cite - Sob Lis 21, 2009 16:25
radziufan napisał/a: | x-cite a Ty juz nie chcesz zwalniac Wojtowicza?:)
pzdr;) i sorry za off |
Ja??? A kiedykolwiek chciałem Go zwalniać?? mylisz mnie z kimś innym!!!:)
No to Panowie tak na chłodno - mamy szanse powalczyć o awans albo wiele namieszać w tej lidze. Parę wzmocnień, przemeblowań, zimę przepracować dobrze i walka, walka, walka! Ekstraklasa czemu nie....Nowy Sącz zasługuje na coś takiego.
A tak na marginesie stał koło nas taki chłop, śmierdziało od niego jak nie wiem co - to jedyny minus tego spotkania:)
rudeboyz - Sob Lis 21, 2009 16:40
jaka mamy w koncu lokate w tabeli?bo czesc serwsow poakazuje 6ta,a czesc 4 ta??? :)
radziufan - Sob Lis 21, 2009 16:42
wydaje mi sie ze 6 bo perzy jednakowej liczbie pkt robi sie mala tabelke dla zainteresowanych druzyn czyli my, Zabrze i Dolcan, z Zabrzem mamy w połę z Dolcanem remis ale Dolcan wygral z Żabolami więc dlatego miejsce 6 a nie 4
DNL - Sob Lis 21, 2009 16:44
Czwartą, bilans bezpośrednich spotkań liczy się na koniec sezonu (albo jeśli rozegrany już został mecz i rewanż z daną drużyną).
W trakcie trwania zmagań brany jest stosunek bramek, my i Dolcan mamy taki sam (+7), wtedy brane są pod uwagę strzelone bramki, a tych mamy strzelonych więcej. Serwisy od dawna różnie to interpretują.
Zaraz poszukam tego w przepisach jeszcze, ale na 90% jestem pewny, że mam rację.
rudeboyz - Sob Lis 21, 2009 16:47
radziufan napisał/a: | wydaje mi sie ze 6 bo perzy jednakowej liczbie pkt robi sie mala tabelke dla zainteresowanych druzyn czyli my, Zabrze i Dolcan, z Zabrzem mamy w połę z Dolcanem remis ale Dolcan wygral z Żabolami więc dlatego miejsce 6 a nie 4 |
no wlasciwie tak powinno byc przy identycznym bilansie bramkowym,wowczas premiowany bylby bilans spotkan bezposrednich( jak juz to remis z Dolcanem u siebie bylby premiowany)...tak mi sie wydaje przynajmniej
DNL - Sob Lis 21, 2009 16:57
Jednak myliłem się, chociaż wydaje mi się, że tak dawniej było.
Wg regulaminu rozgrywek przy więcej niż 2 zespołach mających taką samą ilość punktów decyduje:
a) liczba zdobytych punktów pomiędzy tymi zespołami,
b) przy równej liczbie punktów korzystniejsza różnica pomiędzy bramkami zdobytymi i utraconymi,
c) przy dalszej równości korzystniejsza różnica bramek we wszystkich spotkaniach z całego cyklu rozgrywek,
d) przy dalszej równości większa liczba bramek zdobytych we wszystkich spotkaniach z całego cyklu,
radziufan - Sob Lis 21, 2009 16:58
czyli mamy miejsce 6, co w żadnym stopniu nie umniejsza faktu iż nikt z nas sie tego nie spodziewał:)
biker_ns - Sob Lis 21, 2009 17:27
Nikt na forum jeszcze nie zwrócił uwagi na jedną rzecz,mianowicie na to, iż dzisiaj Pan Weimer fajnie skandował tylko imię strzelca bramki licząc, że wszyscy na stadionie dopowiedzą nazwisko.Wyszło kiepsko,mam nadzieję że tylko przez zaskoczenie i nie przygotowanie na taką sytuację wśród kibiców.Bardzo bym chciał, żeby taki sposób cieszenia się po bramce na stałe wszedł do repertuaru wydarzeń podczas meczów na Kilińskiego.
POZDRAWIAM
Trebor13 - Sob Lis 21, 2009 17:28
Cóż..miałem z meczu długą drogę ;-) do domu i widzę,że wszystko już w zasadzie zostało powiedziane. Nie pozostaje nic dodać tylko : DZIĘKUJEMY PANOWIE ZA JESIEŃ I LICZYMY NA PODOBNE EMOCJE NA WIOSNĘ!!!!!!!!
Maerqin - Sob Lis 21, 2009 17:36
biker_ns napisał/a: | Nikt na forum jeszcze nie zwrócił uwagi na jedną rzecz,mianowicie na to, iż dzisiaj Pan Weimer fajnie skandował tylko imię strzelca bramki licząc, że wszyscy na stadionie dopowiedzą nazwisko.Wyszło kiepsko,mam nadzieję że tylko przez zaskoczenie i nie przygotowanie na taką sytuację wśród kibiców.Bardzo bym chciał, żeby taki sposób cieszenia się po bramce na stałe wszedł do repertuaru wydarzeń podczas meczów na Kilińskiego.
POZDRAWIAM |
Juz kiedys o tym pisalem ale jak widac puszczono to w niepamiec. Dobrze by bylo jakby na wiosne sie to zmienilo.
x_cite - Sob Lis 21, 2009 18:30
http://sport.tvp.pl/pilka...lepsza-od-floty
http://sport.tvp.pl/pilka...j-unibet-i-ligi
Tu w tabeli jesteśmy na 4 pozycji!!!
matys5392 - Sob Lis 21, 2009 18:40
krochmal napisał/a: | matys5392 napisał/a: | (...).Sędzia Zygmunt z Jarosławia niestety bardzo,bardzo słaby...(z Dolcanem tez sędziował nam gośc z Jarosławia i wszyscy pamiętamy co się działo) (...) |
Włodzimierz Bartos (Łódź) - to sędzia meczu z Dolcanem - notabene sędzie ekstraklasowy ale jednak nie z Jarosławia. A na temat dzisiejszego sędziego za chwilkę:) |
Sory,mecz mi się pomylił ;) Chodziło o pana Stęchłego - mecz z KSZO ;)
x_cite - Sob Lis 21, 2009 18:42
Do "bulwersującego" zdarzenia doszło kilka minut po zakończeniu meczu!Piłkarz Sandecji Niane został "napadnięty" przez grupę juniorsko-trampkarską ( dzieciaczki ), powalony na murawę, po czym zostały mu ściągnięte getry oraz skarpety!:D hehehe naprawdę fajnie to wyglądało;)
x_cite - Sob Lis 21, 2009 18:55
I liga: beniaminek "wskoczył" do czołówki
pb /14:03
Sobotni zaległy mecz Sandecji Nowy Sącz z Flotą Świnoujście (1:0) był ostatnim tegorocznym spotkaniem Unibet 1. ligi piłkarskiej. Rozegrano w sumie 19 kolejek, w tym dwie awansem z rundy wiosennej. Pierwszoligowcy wrócą na boisko dopiero 6 marca, czyli za 105 dni.
Po letnich i jesiennych meczach zgodnie z przewidywaniami na czele znajduje się mistrz pierwszoligowych rozgrywek z poprzedniego sezonu Widzew Łódź (zdegradowany karnie za przypadki korupcji), który o sześć punktów wyprzedza rewelacyjnego beniaminka Pogoń Szczecin, a o siedem lokalnego rywala - ŁKS.
Widzewiacy odnieśli 12 zwycięstw (najwięcej w lidze) i przegrali tylko dwa razy - z Dolcanem Ząbki i MKS Kluczbork. Wiosenną serię meczów rozpoczną jednak od dwóch trudnych wyjazdowych spotkań - z rywalem zza miedzy oraz Wartą Poznań.
Zwraca uwagę metamorfoza, jaką w trakcie rundy jesiennej przeszedł ŁKS. Narzekający na ogromne problemy finansowe łodzianie zaczęli rozgrywki bardzo słabo (m.in. porażki po 1:4 z GKS Katowice i Sandecją Nowy Sącz), ale finisz mieli piorunujący. Wygrali pięć ostatnich meczów, strzelając w nich 17 goli.
Największą niespodzianką jest dopiero piąte miejsce spadkowicza z ekstraklasy Górnika Zabrze (10 punktów straty do lidera). Naszpikowana ligowymi gwiazdami, ale osłabiona licznymi kontuzjami drużyna Ryszarda Komornickiego miała fatalną końcówę 2009 roku. Zabrzanie w ostatnich sześciu meczach zdobyli zaledwie dwa punkty.
Znacznie poniżej oczekiwań spisały się również drużyny, które w poprzednim sezonie prawie do końca walczyły o awans do ekstraklasy: Znicz Pruszków i Podbeskidzie Bielsko-Biała. W drugim przypadku nie pomogło wzmocnienie składu m.in. znanymi z ekstraklasy Dariuszem Kołodziejem i Piotrem Rockim. Niespodzianką jest również zaledwie 13. miejsce Górnika Łęczna, który przed sezonem marzył o awansie do ekstraklasy.
Walka o dwa premiowane awansem miejsca zapowiada się wiosną bardzo ciekawie. O tym celu może myśleć nawet dziewiąta w tabeli Warta Poznań (sześć punktów straty do drugiej lokaty).
Bardziej klarowna sytuacja wytworzyła się na dole tabeli. Zamykające stawkę Stal Stalowa Wola i Motor Lublin tracą do bezpiecznego miejsca aż dziesięć punktów, co stawia oba zespoły w arcytrudnej sytuacji. Lublinianie popisali się niechlubnym wyczynem - ani razu nie wygrali na własnym boisku.
Łącznie z 1. ligi spadną cztery zespoły - oprócz wspomnianej dwójki zagrożone są Znicz Pruszków, Wisła Płock, MKS Kluczbork, Podbeskidzie Bielsko Biała i Górnik Łęczna.
Zaległy mecz 19. kolejki:
Bramka: Dariusz Gawęcki (32)
Żółte kartki: Maciej Bębenek, Jano Froehlich, Rafał Berliński - Dawid Kubowicz, Arkadiusz Sojka, Grzegorz Skwara, Damian Staniszewski, Marek Niewiada.
Czerwona kartka: Sebastian Fechner (87, FLOTA).
Sędzia: Jacek Zygmunt (Jarosław).
Widzów: 3500.
źródło:onet.pl
x_cite - Sob Lis 21, 2009 19:01
http://fsns.pl/index.html...i&nrwiad=363334
Kilinskiego 47 - Sob Lis 21, 2009 19:09
x_cite napisał/a: | http://fsns.pl/index.html?id=wiadomosci&nrwiad=363334 |
Kto to pisał? Liczba widzów zaniżona prawie dwukrotnie... Styl i "ogólny wydźwięk" też pozostawiają wiele do życzenia.
x_cite - Sob Lis 21, 2009 19:19
Zobacz na inicjały pod artykułem....kiedyś takie widywałem często z Gazecie Krakowskiej (Nowosądeckiej), ale ten Pan redaktor tam już nie pracuje.
x_cite - Sob Lis 21, 2009 20:26
jest już materiał na tv-ns
http://tv-ns.pl/sport/material/2124/1.html
Masahiko - Sob Lis 21, 2009 20:56
x_cite napisał/a: | Zobacz na inicjały pod artykułem....kiedyś takie widywałem często z Gazecie Krakowskiej (Nowosądeckiej), ale ten Pan redaktor tam już nie pracuje. |
fot.HSZ. Jesteś pewien że jest on również autorem tego tekstu?
x_cite - Sob Lis 21, 2009 21:13
Nie wiem Masahiko:) mogę się tylko domyślać;) A na Naszej stronie głównej admin umieścił Sandecję na 4 lokacie;)
Milosz_1910 - Sob Lis 21, 2009 21:20
Na zauważyliscie jak po strzeleniu bramki nasz spiker glosno pociagnal Dariuuuuuuusz i odpowiedzielismy mu Gawęcki i tak bylo 2 razy.....Bardzo fajnie to wyszlo i mysle ze powinno byc tak na kazdym meczu...Moze ktos zaproponowac to temu wlasnei Panu?? Moze ktoś ma z nim znajomosci i mogl by to zrobic ??
Naprawde byloby fajnie:)
Masahiko - Sob Lis 21, 2009 21:23
x_cite napisał/a: | Nie wiem Masahiko:) mogę się tylko domyślać;) |
OK. Ciekawa sprawa. Będę się musiał dowiedzieć :)
x_cite - Sob Lis 21, 2009 21:24
Na sektorze C slabo był słychać spikera....poległo nagłośnienie!:) Zresztą nagłośnienie to żenada na Naszym stadionie...ale to nie w tym wątku
x_cite - Sob Lis 21, 2009 21:25
Masahiko napisał/a: | x_cite napisał/a: | Nie wiem Masahiko:) mogę się tylko domyślać;) |
OK. Ciekawa sprawa. Będę się musiał dowiedzieć :) |
Styl tego artykułu fatalny!
DNL - Sob Lis 21, 2009 21:32
A było tak pięknie... Jednak znowu muszę słuchać 'szczałów' i 'wreście', echhh.
Masahiko - Sob Lis 21, 2009 21:37
x_cite napisał/a: |
Styl tego artykułu fatalny! |
Stąd też moje wątpliwości by pisał to Pan HSZ :)
Ja również chciałbym złożyć serdecznie gratulacje drużynie za zwycięstwo w tym spotkaniu i za znakomitą postawę w rundzie jesiennej. Dzięki tym kilkudziesięciu osobom, kilka tysięcy osób czekało dwa tygodnie na każdy kolejny mecz, ekscytowało się każdą nowinką, zaczęło dostrzegać jaką frajdą może być kibicowanie i jak to jest gdy Twoja drużyna z Twojego miasta odnosi sukcesy na arenie ogólnopolskiej. Niesamowite doświadczenie. Nawet gdybym chciał to nie mogę znaleźć elementu, który nie wpasowałby się w ten obraz - piłkarze, trenerzy, działacze (ze zdecydowanie najlepszym Prezesem jakiego Sandecja mogła mieć - Panem Dankiem), dziennikarze (zwłaszcza tv-ns i Pan Weimer), oraz niesamowici i spontaniczni kibice. Wszystko w końcu zadziałało tak jak powinno i okazało się, że jednak takie rzeczy są możliwe. Myślę że teraz jest odpowiedni czas na cieszenie się tym efektem, a pozostałe sprawy można na chwilę odłożyć na boczny tor.
PS. Odnośnie wzmocnień - myślę że wspominanie o nich teraz jest pewnym nietaktem w stosunku do piłkarzy. Wykonali kawał dobrej roboty i takie pisanie o kilku wzmocnieniach jest chyba nie na miejscu. Myślę że każdy z nich zasługuję, aby na wiosnę znów pięknie grać przy Kilińskiego :)
Milosz_1910 - Sob Lis 21, 2009 21:56
Proszę o skomentowanie tego co pisalem powyzej:)..pzdr:]
DNL - Sob Lis 21, 2009 21:57
Nie zgodzę się z tym stwierdzeniem o transferach.
Nigdy nie jest tak dobrze, by nie mogło być lepiej, najlepiej budować drużynę stopniowo. Właśnie powinno się robić 1-2 transfery na rundę, wtedy jest jakaś ciągłość, świeżość.
Poza tym, nowy piłkarz nie oznacza, że z tamtego się rezygnuje i wyrzuca. A i nikt nikogo nie będzie trzymał za zasługi ;)
Zdrowa rywalizacja to podstawa i klucz do sukcesu.
Wystarczy spojrzeć na Cracovię, kiedyś mieli zajebistą pakę, zamiast dołożyć 1-2 klasowych piłkarzy pogrążyli się w marazmie i teraz trzeba wymienić praktycznie cały skład (ich trener mówi, że z kadry 25 zawodników jedynie 1/3 nadaje się na 1 ligę).
RydzSmigly - Sob Lis 21, 2009 22:00
akurat Cracovie zamienił w szarówke jeden człowiek...niedawny selekcjoner tymczasowy. Kij mu w oko...
Masahiko - Sob Lis 21, 2009 22:13
DNL napisał/a: | Nie zgodzę się z tym stwierdzeniem o transferach. |
Tutaj nawet nie chodzi o same transfery, bo oczywiście drużyna musi się rozwijać i nie można spocząć na laurach. Wydaje mi się po prostu, że pisanie o wzmocnienia, co ma w pewnym stopniu pejoratywny wydźwięk (np. "mamy słabą drużynę to musimy ją wzmocnić"), jest średnim pomysłem, pisząc w temacie dotyczącym ostatniego, zwycięskiego meczu w dodatku kończącego świetną rundę. Jakby to inaczej zabrzmiało gdybyśmy użyli słowa "uzupełnienie" :) wiem, czepiam się szczegółów ;)
biker_ns - Sob Lis 21, 2009 23:33
Cytat: | Juz kiedys o tym pisalem ale jak widac puszczono to w niepamiec. Dobrze by bylo jakby na wiosne sie to zmienilo. |
Właśnie tak mi się wydawało że ten temat był juz poruszany tylko nie pamiętałem przez kogo.
POZDRAWIAM
[ Dodano: Sob Lis 21, 2009 23:41 ]
Cytat: | Proszę o skomentowanie tego co pisalem powyzej:)..pzdr:] |
Napisałem to kilka postów wcześniej.Pełna zgoda,pomysł świetny.
jaro_jaro - Nie Lis 22, 2009 00:22
Cięzki mecz z Flotą, dużo błedów, żłych przyjeć.. ale liczą się 3 pkt ;) poza tym... jestem kibicem od dawna i jak by mi ktoś powiedział dokładnie 2 lata temu że Sandecja na półmetku rozgrywek będzie miała tyle samo punktów co Górnik Zabrze to bym go wyśmiał...
jest pięknie... sen o Sandecji trwa...(do marca) ;)
arkoniusz - Nie Lis 22, 2009 01:00
mecz bardzo widowiskowy gorzej było z dopingiem ale tak jak juz napisał jaro licza sie trzy punkty i rewanz za porażke u nich
KubaNS - Nie Lis 22, 2009 01:51
Cytat: | jestem kibicem od dawna i jak by mi ktoś powiedział dokładnie 2 lata temu że Sandecja na półmetku rozgrywek będzie miała tyle samo punktów co Górnik Zabrze to bym go wyśmiał... |
Tyle samo punktow to jeszcze "maly pikus", ale... w tej samej lidze ;)
Wszystko juz w sumie zostalo napisane. Mecz tak jak sie spodziewalem ciezki, nawet momentami bardzo. Na pewno nie na najwyzszym poziomie i jeden ze slabszych na Kilinskiego w tej rundzie. Flota przyjechala nastawiona tutaj wybitnie defensywnie i w pierwszej polowie ograniczala sie w zasadzie tylko do obrony, momentami hamujac nawet wlasne kontrataki tylko dlatego, ze nie mial kto do nich wyjsc. Tak jak juz ktos zauwazyl wczesniej- nawet po utracie bramki ta taktyka nie zmienila sie specjalnie. W drugiej polowie dopiero cos sie ruszylo, tym bardziej zdziwila mnie zmiana ich czarnoskorego napastnika, bo byl to chyba jedyny zawodnik, ktory z przodu robil jakies zamieszanie. Staniszewski slabo, ale on potrzebuje kilku sytuacji zeby chociaz jedna zamienic na bramke. Dzis za wiele nie pogral, podobnie jak Skwara. Tym bardziej sie ciesze ze po takim nerwowym i slabym meczu zakonczenie rundy bylo takie a nie inne.
Transfery, plany i inne rzeczy? Niewazne :) Teraz sie poprostu przez te kilka dni nacieszmy tym co moglismy przezywac przez ta cala runde. Runde chyba najlepsza w historii tego Klubu i to wlasnie z takimi wspomnieniami wejdziemy w 100 lecie. Lepszego scenariusza nie mozna sobie bylo wyobrazic.
Jeszcze raz wielkie dzieki.
Dziekan - Nie Lis 22, 2009 02:14
Lepszy scenariusz będzie ...zresztą sami zobaczycie :) Pora szykować się do obchodów 100 lecia klubu, które napewno będą wielkim wydarzeniem :) Pierwsza część najprawdopodobniej w zimie, wiosną przy ładnej pogodzie napewno mecz ze znanym rywalem.
Jeszcze raz duże gratulacje dla piłkarzy i zarządu za najlepszą rundę piłkarską w historii klubu
Hazarr - Nie Lis 22, 2009 10:25
Twierdza Nowy Sącz niezdobyta - relacja z meczu Sandecja Nowy Sącz - Flota Świnoujście
Spotkanie było z początku nudne i mało porywiste, toczyło się głównie w środkowej części boiska bez wyraźnej przewagi jakiejkolwiek drużyny. Dopiero po około 20. minutach gry mogliśmy obserwować pierwsze składne akcje obu drużyn. Z czasem coraz większą przewagę osiągali piłkarze Sandecji, co udokumentowali bramką Gawęckiego w 31. minucie. Po zdobytym golu zawodnicy ze stolicy Sądecczyzny wyraźnie przyspieszyli i osiągali coraz większą dominacje na placu gry. Już w 34. minucie znakomita okazję do podwyższenia rezultatu miał Rafał Berliński, ale jego uderzenie poszybowało tuż nad poprzeczką. W 42. minucie świetnym rajdem popisał się Michał Jonczyk, lecz jego strzał z ostrego kąta powędrował tuż obok bocznego słupka. Ostatecznie wynik utrzymał się do końca pierwszej części spotkania, mimo wielu okazji graczy Sandecji.
Na drugą połowę piłkarze Floty Świnoujście wyszli z chęcią odrobienia straty z pierwszej części meczu. Jednakże pierwsi dogodną sytuacje mieli zawodnicy z Nowego Sącza. W 53. minucie Sergiusz Prusak odważnym wyjściem z bramki uprzedził Macieja Bębenka i uratował swoją drużynę przed stratą gola. Pierwsza groźna akcja Floty miała miejsce w 55. minucie. Wprowadzony na drugą połowę Łukasz Polak w dogodnej sytuacji strzelił tuż obok bramki bezradnego w tej sytuacji Mariusza Różalskiego. W 64. minucie miał miejsce kolejny groźny atak piłkarzy ze Świnoujścia. Po dośrodkowaniu z rzutu wolnego
, minimalnie niecelny strzał głową oddał Sebastian Fechner. Po dwóch niewykorzystanych akcjach gracze dumy Pomorza Zachodniego wyraźnie zwolnili grę, co mogło się zakończyć stratą bramki. W 73. minucie w sytuacji sam na sam z Prusakiem znalazł się Dariusz Gawęcki, ale uderzył wprost w spojenie. Do końca spotkania piłkarze Sandecji byli drużyną wyraźnie lepszą, a niemoc zawodników Floty przejawiła się w 87. minucie, kiedy to Fechner został ukarany czerwoną kartką za uderzenie Madrina Piegzika bez piłki.
Komplet punktów pozostał w Nowym Sączu i pozwolił drużynie ze stolicy Sądecczyzny uplasować się na 6. lokacie w I lidze. Natomiast zespół ze Świnoujścia spadł na ósmą pozycję ze stratą tylko jednego oczka do dumy Sądecczyzny.
1:0 - Gawęcki 31'
Składy:
Sandecja: Różalski - Makuch, Frohlich, Borovicianin, Jędrszczyk, Zawadzki (89' Niane), Gawęcki, Bębenek, Berliński, Jonczyk (74' Piegzik), Aleksander (67' Fabianowski).
Flota: Prusak - Fechner, Chrzanowski, Krajanowski, Kubowicz, Andraszak (46' Polak),Sojka (75' Kret), Niewiada, Skwara, Nwaogu (65' Rusinek), Staniszewski.
Żółte kartki: Bębenek, Frohlich (obaj Sandecja), Kubowicz, Sojka, Skwara (wszyscy Flota).
Czerwone kartki: Fechner (Flota).
Sędzia: Jacek Zygmunt (Jarosław).
Widzów: 3500
Najlepszy piłkarz Sandecji: Dariusz Zawadzki.
Najlepszy piłkarz Floty: -
Piłkarz meczu: Dariusz Zawadzki.
źródło: www.sportowefakty.pl
Snoopi86 - Nie Lis 22, 2009 11:08
z tym pilkarzem meczu to bym sie zastanowil...Zawadzki slabiutko
matys5392 - Nie Lis 22, 2009 11:37
Jednoznacznego bohatera tego meczu nie ma.Wszyscy zagrali mniej wiecej podobnie.Ja piłkarza meczu wybierałbym między Jano a Jędrszczykiem.Obaj świetnie radzili sobie z bardzo groźnymi napastnikami Staniszewskim i Uchenna Nwaogu.
yogi_ns - Nie Lis 22, 2009 11:43
Co do Rafała Jędrszczyka - faktycznie bardzo dobre zawody rozegrał.
Także skłaniałbym się ku Niemu, podbonie jak matys5392.
sns1910 - Nie Lis 22, 2009 12:01
Zaczynając od meczu...Pierwsze minuty to nasz szturm na Flotę, mieliśmy miażdżącą przewagę w posiadaniu piłki, jednak wyglądało to trochę tak jak ostatni mecz reprezentacji z Kanadą, czyli wszystko pięknie, ładnie do pola karnego, ale ostatniego dobrego podania brak. Kończyło się więc albo na zablokowanych podaniach, albo na strzałach z dystansu. Po tym okresie goście zaczęli trochę kontrolować grę, więcej się utrzymywać przy piłce, stworzyli tez dwie groźne sytuacje. Ale po momencie, w którym poszła wzorcowa kontra naszej drużyny i gola strzelił Gawęcki znów wróciliśmy do swojej gry z pierwszych minut, wynik podwyższyć mogli Jonczyk i Berliński. Po przerwie dostosowaliśmy się trochę do poziomu gry Floty i staraliśmy się dowieźć wynik do końca meczu, czyhając na kontry lub błędy świnoujskiej obrony i po takim właśnie błędzie powinna paść bramka po strzale Gawęckiego. Ogólnie mecz trochę podobny do tego z GKS-em, dużo walki a mało sytuacji, najważniejsze są jednak trzy punkty, które sprawiają, że tylko walka o utrzymanie nie musi być naszym celem nr.1 na stulecie...;) Co do pracy sędziego to rzeczywiście gość średnio radzi sobie z presją, liniowi gubili się w swoich decyzjach, ale też trudno się dziwić że sędzia sędziował jak sędziował, skoro większość (nawet czasem słusznych) decyzji dla Floty została kwitowana wyzwiskami w jego kierunku. Chociaż teoretycznie na tym poziomie sędzia powinien być od tego odcięty, w końcu dostaje za to niemałą kasę.
Zgadzam się z poprzednikami, rok 2009 był zdecydowanie najlepszym w historii naszego klubu, porównując aktualną sytuację z tą sprzed półtora roku to ciężko uwierzyć w postęp, jaki poczyniła w tym czasie Sandecja :) Z klubu, który ledwie wiązał koniec z końcem udało się zrobić silną drużynę zaplecza ekstraklasy w bardzo krótkim mimo wszystko czasie. I można już tylko gdybać gdzie bylibyśmy teraz, gdyby nie duża wpadka w Stalowej Woli (jedyne zwycięstwo Stali w 19 meczach) i błąd sędziego w meczu z Dolcanem, kiedy to nie uznano nam prawidłowego gola Chlipały...Na pewno jako beniaminek płaciliśmy na początku sezonu trochę brakiem ogrania w pierwszej lidze, czego skutkiem była złą passa wyjazdowa, szczególnie wysokie porażki w Szczecinie i Świnoujściu, miał na to też wpływ bardzo ciężki wyjazdowy terminarz o którym już kiedyś pisałem więcej, na szczęście po przełamaniu w Płocku, w kolejnych dwóch wyjazdowych meczach udało się zdobyć punkty co sprawiło, że jesteśmy obecnie bardzo blisko najściślejszej czołówki :) Jak się więc okazało moje (i nie tylko moje) przypuszczenia okazały się prawdziwe, wyjazdowe porażki były związane prawdopodobnie głównie z psychiczną barierą i po meczu z Widzewem zaczął się nasz marsz w górę, na miejsce na które po prostu poziomem gry zasługiwaliśmy. I dalej jestem zdania, że jeśli daj Boże naszym celem na wiosnę byłaby walka o awans, to terminarz mamy naprawdę dobry - na niezdobytym do tej pory u siebie terenie podejmujemy najgroźniejszych rywali czyli kolejno Pogoń, Górnik, Warta, Widzew, natomiast wyjazdy mamy teoretycznie ciut łatwiejsze niż w tej rundzie: Motor, Kluczbork, Znicz, Górnik Łęczna, KSZO. Wszystko zależy od tego co stanie się zimą i w którym kierunku pójdzie nasz klub.
Chciałbym też ze swojej strony podziękować piłkarzom, za to że w każdym meczu w tej rundzie wychodząc na boisko pokazywali ogromną determinację, walkę o każdy metr na boisku, prezentując przy tym ładną dla oka grę piłką, strzelając przy tym sporo efektownych goli - właściwie prezentowali sobą wszystko to, co mogliśmy od nich wymagać. Tak naprawdę trudno mi nawet teraz wskazać które pozycje zimą powinny zostać wzmocnione...;) Przy tym wielu z nich (jak nie zdecydowana większość) pokazywała, że z klubem związała się też w jakiś sposób emocjonalnie, że gra w Nowym Sączu dla Sandecji ich po prostu cieszy i nie tylko kwestie materialne ich tu trzymają - chociaż w tej kwestii to trochę na pewno się wyjaśni zimą...;) Wielkie podziękowania należą się też całemu sztabowi szkoleniowemu, a w szczególności trenerowi Wójtowiczowi, który miał pomysł na tą drużynę i świetnie go wprowadził w życie. To, że kilka goli padło po zaskakująco wykonanym stałym fragmencie gry nie jest przypadkiem, tak samo jak styl gry naszej drużyny. Jak się okazało nie do końca zrozumiała zmiana trenera po poprzednim sezonie okazała się strzałem w dziesiątkę. Jednak co by nie mówić, tego wszystkiego by nie było gdyby nie panowie Danek, Kadłuczka i prezydent Nowak, którzy sprawili, że klub organizacyjnie zrobił krok milowy w kierunku swojej profesjonalizacji, chociaż na pewno przed nimi równie dużo pracy jak do tej pory udało się wykonać, życzyć sobie i im tylko żeby postęp w dążeniu do tego celu był nie mniejszy niż w chwili obecnej.
Owca - Nie Lis 22, 2009 14:03
Na wczorajszym meczu wpadło do puszki 450zł + 100zł z samego młyna na zgody. Za wasze wsparcie bardzo dziękujemy.
Pozdro i do zobaczenia na wiosnę, Ygesi
kitek19pl - Nie Lis 22, 2009 14:40
Relacja : TUTAJ
Tomko54 - Nie Lis 22, 2009 22:09
Dział "Doping" został zamknięty więc napisze to tutaj. Nie wiem czy ktoś zwrócił na to uwage ale podobało mi sie to jak nareszcie nasz spiker podciągnął to nazwisko przy golu. Jednak miałem takie wrażenie jakby cześć młynu nie wiedziała o co chodzi ;/ Ale myśle że jak tak dalej pójdzie i spiker dalej bedzie tak robił to będzie zaje*isty efekt ;] Pozdro.
Bianconeri - Nie Lis 22, 2009 22:42
Miałes też wcześniej o tym dyskusję - po prostu słyszało to może 5% osób na stadionie tych co siedziała najbliżej krytej trybuny bo nagłośnienie u nas na stadionie jest fatalne.
A zanim reszta połapała się o co chodzi to już było "po ptokach" :)
Tomko54 - Nie Lis 22, 2009 22:45
No na serio takie nagłośnie to najwyżej na okręgówke! :(
DNL - Nie Lis 22, 2009 22:58
Wystarczy chwilę odczekać z tym skandowaniem, ludzie się cieszyli po bramce. Spontanicznie śpiewali 'jeszcze jeden' czy 'SANDECJA' i po prostu nie słychać.
biker_ns - Pon Lis 23, 2009 07:45
Cytat: | Wystarczy chwilę odczekać z tym skandowaniem, ludzie się cieszyli po bramce. Spontanicznie śpiewali 'jeszcze jeden' czy 'SANDECJA' i po prostu nie słychać. |
Dokładnie.Spiker powinien odczekać chwilę jak stadion ucichnie,by było Go słychać i żeby było słychać odpowiedź.Mam nadzieję że ten motyw wejdzie na stałe w repertuar meczy przy Kilińskiego.
krzysiek186 - Pon Lis 23, 2009 13:31
Do tego jeszcze powinień dołożyć coś takiego:
Weimer: Podaję wynik spotkania, SANDECJA NOWY SĄCZ ...
My: JEDEN !!
Weimer: Flota Świnoujście ..
My: ZERO !!
Tak się buduję dobrą atmosferę :)
Tomko54 - Pon Lis 23, 2009 13:38
Tylko warunek jest taki że my pierwsi strzelimy bramke ;] Bo w innym wypadku to będzie kiepski efekt ;d
Milosz_1910 - Pon Lis 23, 2009 13:38
Dokładnie:)...Więc może ktos ze Stowarzyszenia zaproponuje to Panu Weimerowi?? i naprawde bedzie fajnie:)...
Hazarr - Pon Lis 23, 2009 16:31
Wywiad z Rafałem Berlińskim tuż po końcowym gwizdku (Polska Times)
Z ręką na sercu - od pierwszej kolejki wierzył Pan w tak dobre wyniki?
Pewnie. Co prawda, na samym początku nie było aż tak dobrze, ale gdzieś od piątej czy siódmej kolejki wszystko w Nowym Sączu załapało bardzo dobrze. I na boisku, i na trybunach.
Kibice byli ważną częścią sukcesów?
Jak najbardziej, szczególnie w meczach u siebie bardzo nam pomagali w zdobywaniu punktów. Widzi pan, co się teraz dzieje. [Rozmawialiśmy tuż po meczu. Kibice wspólnie z piłkarzami bawili się na murawie - red].
W Świnoujściu Flota nie dała wam żadnych szans. Teraz sama była bezradna. Zrobiliście od tamtego meczu aż tak duże postępy?
Wtedy był to nasz drugi mecz po awansie, a pierwszy na wyjeździe. Dlatego nie wyglądało to najlepiej. Potem Sandecja załapała właściwy rytm i efekty są widoczne.
Nie brakowało w tym meczu twardych starć i złośliwości.
Z tymi złośliwościami to przesada. Chcieliśmy po prostu zagrać widowiskowo, żeby spotkanie podobało się kibicom. Tak właśnie gra Sandecja i nieważne, czy u siebie, czy na wyjazdach.
Takich obrazków nie brakowało: najpierw piłkarze kopali się niemiłosiernie po kostkach, a potem skakali sobie do oczu. Co wtedy sobie mówicie?
Nie nadaje się to do prasy [śmiech]. Żartuję oczywiście. Emocje zawsze są pod kontrolą.
Ciarki przeszły Panu po plecach, kiedy zobaczył pod koniec spotkania transparent kibiców?
To bardzo przyjemne uczucie, kiedy coś takiego się czyta. Cieszę się, że kibice od pierwszego do ostatniego spotkania w nas wierzyli.
W Nowym Sączu powstała mocna drużyna. Ma Pan szansę zachęcić kibiców z całej Małopolski do przyjazdów na wasz stadion.
Wie pan co, ja myślę, że ci kibice, którzy dzisiaj zjawili się na naszym obiekcie i zobaczyli, jak gramy, będą chcieli nas oglądać. Na naszym stadionie i poza nim. A dlaczego? Bo gramy naprawdę fajną piłkę - i oby tak było również wiosną.
Sandecja to jedna z najlepszych ekip w pierwszej lidze, a Cracovia jedna z gorszych klasę wyżej. Jak Pan myśli, w starciu o miano drugiej po Wiśle Kraków siły Małopolski mielibyście duże szanse?
Już w sparingu przed sezonem Cracovia na naszym tle niczym się nie wyróżniała. A nie graliśmy wtedy przecież tak dobrze jak teraz. Myślę, że w takim spotkaniu nie bylibyśmy bez szans.
rozmawia Łukasz Madej
mack - Pon Lis 23, 2009 22:14
Witam .... Temat trochę oderwany od naszego ostatniego meczu ale dotyczy Floty a konkretnie jednej z ich opraw meczowych tego sezonu... tak mnie rozbawiła że i z Wami chciałem podzielić się tą radością... mam nadzieję że nie zaśmiecam tematu i odrobina humoru nikogo nie urazi..
http://i47.tinypic.com/2rh4raq.jpg
internacionale - Pon Lis 23, 2009 22:19
mack napisał/a: | Witam .... Temat trochę oderwany od naszego ostatniego meczu ale dotyczy Floty a konkretnie jednej z ich opraw meczowych tego sezonu... tak mnie rozbawiła że i z Wami chciałem podzielić się tą radością... mam nadzieję że nie zaśmiecam tematu i odrobina humoru nikogo nie urazi...... |
Przepraszam ale wrzuć swoją fotkę raz jeszcze korzystając np. z www.tinypic.com
Twój post uświadmomił mi że miałem w panelu admina włączoną opcję załączania zdjęć podczas gdy niemal codziennie walczę z ograniczeniem transferu na serwerze...
misiek_1984 - Wto Lis 24, 2009 01:25
No wiec na poczatek kilka slow o sobotnim meczu...
Nie bylo to piekne spotkanie, a sprawcami takiego stanu rzeczy byl zespol Floty, ktory gra malo efektowna pilke, oparta przede wszystkim na dobrym przygotowaniu fizycznym i walce na pograniczu faulu. Stad bardzo ciezko bylo Sandecji zagrac swoja efektowna, techniczna pilke - niemal kazda proba rozegrania spokojnej akcji konczyla ostrym wejsciem rywala i narazeniem na kontuzje. Dodatkowo sedzia przez dlugi czas nie przeszkadzal w tym zespolowi znad morza, przymykajac oko na czesc przewinien, zas tych powazniejszych nie karzac kartkami, co pozwoliloby uspokoic atmosfere. Dlatego tym wieksze uznanie dla naszego zespolu za to, ze potrafil elastycznie dostosowac sie do sytuacji na boisku i pokazac Flocie miejsce w szeregu. Szkoda jedynie, ze zabraklo szczescia i wygralismy tylko 1:0 - zwyciestwo roznica co najmniej dwoch goli byloby jak najbardziej zasluzone. No ale najwazniejszy jest komplet punktow. No i ta akcja bramkowa... klasyka futbolu :)
Trzeba przyznac, ze zakonczenie jesieni wypadlo u nas okazale - piekna pogoda, pelny stadion, wygrana... Z duma i radoscia mozna udac sie na zimowy odpoczynek, choc zapewne takze i w przerwie czeka nas sporo emocji zwiazanych z dalszym rozwojem druzyny, zmianami kadrowymi, sparingami itp.
Poza tym nowy rok to zacny jubileusz 100-lecia naszego klubu. Powstaje jedynie problem z kim zagrac jubileuszowy mecz skoro uznane firmy bedziemy goscic w Nowym Saczu podczas meczow ligowych :) Jeszcze rok temu towarzyskie spotkanie z Widzewem czy Gornikiem byloby hitem. Dzis ekipy te przyjada sie tutaj nie tylko pokazac, ale ciezko walczyc o punkty :) No ale takie problemy tylko pokazuja jak fantastyczna jest obecnie ta nasza pilkarska rzeczywistosc w Nowym Sączu :)
A zatem na koniec niniejszego postu wielkie podziekowania dla dzialaczy, trenerow, pilkarzy, kibicow i wszystkich, ktorzy sprawiaja, ze kazdy mecz na stadionie przy ul. Kilinskiego jest teraz wielkim swietem, na ktore czeka sie z utesknieniem.
KubaNS - Wto Lis 24, 2009 10:51
http://www.rtk.pl/dnn_rtk...ult.aspx?id=614
Tu juz material z RTK po meczu z Flota o ktorym wspomniano w innym temacie.
|
|