Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

Sekcja Turystyczno - Historyczna - 100-lecie klubu, dyskusja otwarta

internacionale - Pon Gru 07, 2009 22:58
Temat postu: 100-lecie klubu, dyskusja otwarta
Dział w którym można krytykować, narzekać, chwalić...
Bianconeri - Sob Gru 19, 2009 14:36

Sprawozdanie ze spotkania:
http://www.sandecja.org/4...e_Sandecji_.htm

Maerqin - Czw Maj 20, 2010 17:03

Mecz z Ruchem na 100-lecie? A co ma Ruch wspolnego z Sandecja? Przeciez te hanysy sie nawet z Polska nie utozsamiaja a my mamy z nimi rozgrywac historyczny mecz i swietowac przy tym setne urodziny klubu. To tak jak zaprosic jakas druzyne z Izraela...Poza tym dla Ruchu to bedzie zwykly sparing przed sezonem, dodatkowo zapisza sie w historii naszego, POLSKIEGO klubu i zgarna pewnie niezla pule za to ze w ogole sie pofatyowali na poludnie...Ech
internacionale - Czw Maj 20, 2010 17:08

http://www.sandecja.com.p...lecia_klubu.htm
Masahiko - Czw Maj 20, 2010 18:18

JPiPK napisał/a:
Mecz z Ruchem na 100-lecie? A co ma Ruch wspolnego z Sandecja? Przeciez te hanysy sie nawet z Polska nie utozsamiaja a my mamy z nimi rozgrywac historyczny mecz i swietowac przy tym setne urodziny klubu. To tak jak zaprosic jakas druzyne z Izraela...Poza tym dla Ruchu to bedzie zwykly sparing przed sezonem, dodatkowo zapisza sie w historii naszego, POLSKIEGO klubu i zgarna pewnie niezla pule za to ze w ogole sie pofatyowali na poludnie...Ech

Czy kolega aby na pewno dobrze się czuje? Większych bzdur w życiu nie czytałem.

klap - Czw Maj 20, 2010 18:28

dla mnie ten mecz z Ruchem to żadna atrakcja ... dno !!!
z takim Ruchem czy innym Ekstraklasowcem to my możemy zagrać sparing przed sezonem...a z okazji 100 lecia to mogli by się bardziej postarać ( wiem, wiem kasa itp.) ale wkońcu stulecie jest (hehe) raz na sto lat !!!

Felek - Czw Maj 20, 2010 18:40

Było, nie było 3. drużyna ekstraklasy oraz jeden z najbardziej utytułowanych klubów w Polsce. W dodatku tylko 10 lat młodszy od Sandecji.. ;)
Kilinskiego 47 - Czw Maj 20, 2010 20:29

JPiPK napisał/a:

To zrób transparent z garbatym nosem jak będziesz przez to szczęśliwszy i przestań zionąć swoimi wyimaginowanymi problemami.

PS: obecność na meczu chyba nie jest obowiązkowa, więc... w czym masz problem?

Tak naprawdę to jest ważne to, że sprawa oświetlenia posuwa się do przodu, z kim chłopcy pokopią piłeczkę to kwestia drugorzędna.

grubas_KKS - Czw Maj 20, 2010 20:36

Jak dla mnie piłkarsko i kibicowsko mecz z najwyższej półki.Nie rozumiem jak można narzekać...chyba że spodziewałeś się FC Barcelony lub MU? :D
ERNESTO - Czw Maj 20, 2010 21:06

JPiPK napisał/a:

Lepsze to niz gdyby mieli zaprosic Piasta Gliwice, Odre Wodzislaw, Zaglebie Lubin czy GKS Belchatow

klap - Czw Maj 20, 2010 21:55

grubas mas zracje że najwyższa półka piłkarsko napewno, kibicowsko tez ale nie wydaje mi się zeby ył atrakcyjny kibicowski bo raczej ekipa R do nas nie zawita na sparong ...
arkoniusz - Czw Maj 20, 2010 22:05

Nie wiem dlaczego wiekszość narzeka na ten mecz z Ruchem, przecież nie ważne z kim by Sandecja nie grała to wątpie żeby zawodnicy dawali z siebie wszystko. Oni podobnie tak jak my będą swiętować 100 lecie klubu i nie będą się narażać na jakieś niepotrzebne kontuzje.
Jak komus się nie podoba, że sandecja gra na 100 lecie z takim klubem jak Ruch i dlatego nie przyjdzie na stadion to znaczy, że nie jest prawdziwym kibicem i mało tego wogóle nim nie jest bo my nie bedziemy liczyć na zwyciestwo podopiecznych trenera Wójtowicza, tylko przyjdziemy na stadion bedzimy swietować takie wydażenie jakim jest 100 lecie, ewentualnie awans do extraklasy.
Poza tym bedzie to pierwszy mecz przy sztucznym oświtleniu, więc napewno miejsca na stadionie braknie :D

internacionale - Czw Maj 20, 2010 22:23

arkoniusz napisał/a:

Poza tym bedzie to pierwszy mecz przy sztucznym oświtleniu, więc napewno miejsca na stadionie braknie :D

Tego akurat nie byłbym taki pewny, ale jest zapewnienie że zrobią wszystko aby zdążyć na 24 lipca... Takie lampy buduje się podobno 5-6 tygodni

Busta - Czw Maj 20, 2010 22:43

Cytat:
Nie wiem dlaczego wiekszość narzeka na ten mecz z Ruchem, przecież nie ważne z kim by Sandecja nie grała to wątpie żeby zawodnicy dawali z siebie wszystko. Oni podobnie tak jak my będą swiętować 100 lecie klubu i nie będą się narażać na jakieś niepotrzebne kontuzje.

Właśnie że ważne z kim zagramy jest to mecz jubileuszowy, typowo pokazowy. Nie róbmy z tego Ruchu jakiejś niesamowicie atrakcyjnej drużyny. Kibicowsko to czołówka ale sam wolałbym żeby Sandecja zagrała z Polonią czy Cracovią i stworzyć piękne przedstawienie razem z kibicami gości, miło spędzić czas i zapamiętać ten mecz do końca życia,
bez zbędnej spinki i przekrzykiwania się z kibicami Ruchu czy innej zwykłej drużyny.

arkoniusz - Czw Maj 20, 2010 22:54

Busta napisał/a:

bez zbędnej spinki i przekrzykiwania się z kibicami Ruchu czy innej zwykłej drużyny.

A myslisz ze ktos z kibiców Ruchu przyjedzie na mecz z Sandecją a jak juz by kilka przyjechało to napewno nie żeby nam naciupać
Na ilu ty byłeś sparinagach Sandecji, a jak już byłes to napewno nie pojachałes tylko po to żeby zrobić zadyme.

Maerqin - Pią Maj 21, 2010 00:29

Czy ja wiem czy to sprawa drugorzedna? W koncu to glowne wydarzenie tych calych obchodow. A taki mecz z Ruchem mozna zorganizowac zdecydowanie czesciej niz raz na 100 lat...Nie spodziewalem sie zadnej Barcelony, ManU ani innych druzyn z tej polki, nie bedzie tez zadnego transparentu. Z reszta nie wiadomo czy w ogole odbedzie sie taki mecz. Ponarzekalem troche pewnie ze wzglegu na roznice pogladow z czescia Gornego Slaska, ludzi ktorzy nie uwazaja sie za Polakow i gwizdza podczas hymnu. Ale to juz inny temat.
Busta - Pią Maj 21, 2010 00:44

Cytat:
Na ilu ty byłeś sparinagach Sandecji, a jak już byłes to napewno nie pojachałes tylko po to żeby zrobić zadyme.

Po pierwsze co ten mecz ma wspólnego ze sparingiem?
Po drugie przez myśl mi nie nawet nie przeszło że może być jakaś zadyma.

Ten mecz jest dla Nas, kibiców żebyśmy mogli wspólnie spotkać się na stadionie i świętować setne urodziny naszego klubu. Po prostu wolałbym abyśmy grali z jakimś zaprzyjaźnionym klubem niż z Ruchem ( z całym szacunkiem dla jego osiągnięć) czy inną e-klasową drużyną.

arkoniusz - Pią Maj 21, 2010 02:43

Cytat:

Po prostu wolałbym abyśmy grali z jakimś zaprzyjaźnionym klubem czy inną e-klasową drużyną.

I tu cię popieram jak dla mnie jak już mamy grac z polską drużyną to najlepszy pomysł byłby to mecz z Czarnymi Jasło przecież oni też obchodzą 100 lecie istnienia klubu ale oni grają z Polonia Bytom :)

Bianconeri - Pią Maj 21, 2010 07:15

Dla mnie Ruch to też średnio atrakcyjny przeciwnik, no ale nie to jest problemem, bo nawet jak by udało się spełnić marzenia i załatwić Juventus to ktoś by narzekał czemu nie Manchester itp.
Problem jest w tym jak i kiedy to wszystko zaczęło być załatwiane ...

Wystarczy popatrzeć na daty kiedy były jakieś spotkania a co z nich zostało (w zasadzie nic) i co jest zrobione i zaklepane, w zasadzie super atrakcje dla ... kibica żeńskiej siatkówki ... ich w Sączu raczej zbyt wielu nie ma, a turniejem młodzików pewnie najbardziej będą się pasjonować ich rodzice.
Chociaż pewnie wzorem innych klubów też pewnie się postaramy o jakiś doping dla nich, zobaczymy.

krzysiek186 - Sob Maj 22, 2010 14:10

A co my kibice planujemy na obchody stulecia ? Myślał ktoś o turnieju w którym wezmą udział wszystkie nasze zgody ? Od dawna było o tym mówione, że w końcu się uda. Pewnie już za mało czasu.
hanys - Sob Maj 22, 2010 16:00

myslelismy na dniach sie powinno wyjasniec
szymon_YG - Czw Maj 27, 2010 12:34

Cytat:
Pierwszą imprezą z cyklu „100-lecie Sandecji Nowy Sącz” będzie jednodniowy Turniej Kobiecej Piłki Siatkowej, który odbędzie się 27 maja (czwartek) w Hali Widowiskowo-Sportowej przy ul. Nadbrzeżnej w Nowym Sączu. W turnieju udział wezmą zawodniczki Stali Mielec, Sandecji Nowy Sącz oraz Wisły Kraków. Zachęcamy do udziału w tym widowisku. Początek od godziny 16:00, wstęp wolny.

myślę, że trochę osób od nas się tam pojawi ;) prawdopodobnie będzie prowadzony doping, więc zapraszam wszystkich !!

internacionale - Czw Maj 27, 2010 12:44

Podobno zawody odwołane....
Raffio - Czw Maj 27, 2010 13:48

a wiadomo z jakiego powodu?
internacionale - Czw Maj 27, 2010 14:05

Siatkarki klubów Wisły Kraków oraz Stali Mielec ze względu na sytuację powodziową w ich miejscu zamieszkania, otrzymały kilka lub kilkanaście wolnych dni.
kls86 - Czw Maj 27, 2010 14:36

To taka informacja powinna się pojawić chyba trochę wcześniej...
Bianconeri - Czw Maj 27, 2010 15:39

Jak najbardziej powinno być, tak jak i wiele innych rzeczy, no ale u nas jak to dawniej bywało "towarzyszu wicie, rozumicie" :)

No chyba że o tym że ich nie będzie dopiero dziś się dowiedzieli;)

tomek_ns3 - Czw Maj 27, 2010 19:52

Ktoś już napomknął żeby zorganizować się i prowadzić doping na młodzikach w przyszłym tygodniu. Myślę że to nie jest głupi pomysł, a odpowiednie osoby postarają sie nawet o jakies ogłoszenie w tej sprawie, żęby każdy o tym wiedział. Oczywiście wszystko pół żartem - pół serio, ale chyba o to chodzi w obchodach 100-lecia.
pozdro

YG-US - Czw Maj 27, 2010 20:55

na kazde obchody czy mecz siatki czy mlodzikow bedzie normalnie prowadzony doping jak przystalo na kibiców Sandecji czyli nas:)
Raffio - Czw Maj 27, 2010 23:26

wie ktoś może czy bilety na te dwa towarzyskie spotkania młodzików będą bilety czy wstęp wolny?
eeeee - Czw Maj 27, 2010 23:28

Raffio napisał/a:
wie ktoś może czy bilety na te dwa towarzyskie spotkania młodzików będą bilety czy wstęp wolny?

teee, webmaster ! To chyba Ty powinieneś o takich sprawach wiedzieć i o tym pisać ?!

Raffio - Czw Maj 27, 2010 23:38

ale właśnie nie mam się teraz kiedy dowiedzieć (brak czasu) dlatego pytam
Fani Bianconeri - Pią Maj 28, 2010 16:01

A wiadomo kiedy te mecze miały by się odbyc??
Raffio - Pią Maj 28, 2010 16:08

2 czerwiec godz. 17:00 - 1 mecz
3 czerwiec godz. 18:00 - 2 mecz

Fani Bianconeri - Sob Maj 29, 2010 21:32

wielkie dzieki:) Jedziemy na tych meczach z pelynym zaangarzowaniem w doping:) Dozo
Raffio - Sob Maj 29, 2010 21:43

Wszyscy na F ;P
Pokażmy jak się bawi Nowy Sącz xD

piotrek0110 - Nie Maj 30, 2010 11:47

kks
piotrek0110 - Nie Maj 30, 2010 11:49

serio mówicie z tym dopingiem. fajnie by bylo ale znajac realia nic z tego nie bedzie ale fajnie by bylo jakby byl doping dla mlodych wychowankow naszej ukochanej sandcjii. pzdr
szymon_YG - Pon Maj 31, 2010 10:35

piotrek0110, przyjdź to zobaczysz ;):)
hanys - Pon Maj 31, 2010 20:02

http://www.widzewtomy.net...h-dni&Itemid=99

jako ciekawostka ;)

szymon_YG - Wto Cze 01, 2010 14:34

wszyscy jutro na mecz młodzików, przypominam godzina 17 !!

Przekazywać wszystkim i do zobaczenia na sektorze !! :)

Raffio - Wto Cze 01, 2010 19:26

jak będzie taka pogoda jak dzisiaj to też będzie doping? oby
Do zobaczenia na stadionie ;P

Bianconeri - Wto Cze 01, 2010 19:46

Prędzej pytanie czy będzie mecz powinno brzmieć ...

Chociaż dla Birmigham to pewnie będzie "typisz englisz łeder" :D

YG-US - Wto Cze 01, 2010 19:58

http://i48.tinypic.com/2rh0e4w.jpg BANER MOBILIZUJEMY SIE:)
arkoniusz - Sro Cze 02, 2010 07:19

Ja mam takie pytanie, czy ten mecz młodzików jest napewno jest na Sandecji czy na Starcie ?
Bianconeri - Sro Cze 02, 2010 07:20

http://www.sandecja.org/1...ie_Sandecji.htm

" ... Początek pierwszego spotkania w środę 2 czerwca o godzinie 17.00, rewanż dzień później, w czwartek o godzinie 18.00, oba spotkania odbędą się na stadionie im. Ojca Władysława Augustynka przy ul. Kilińskiego 47 w Nowym Sączu. ... "

szymon_YG - Sro Cze 02, 2010 19:47

Na Pierwszym Spotkaniu Sandecji z Birmingham Juniors FC tworzymy mały młyn i dopingujemy najmłodszych piłkarzy, którzy wygrywają. Prezentujemy także trochę piro.

Zdjęcia dostępne są pod adresem http://sandecja-foto.pl/1...birmingham.html

Przypominam, że jutro o godzinie 18 jest rewanż ! Mam nadzieje, że więcej ludzi przyjdzie na stadion wspierać Sandecję ;)

Pozdrawiam ;)

internacionale - Sro Cze 02, 2010 21:33

Dzisiejszy doping oraz atmosfera bardzo podobała się ludziom zgromadzonym po przeciwnej stronie sektora F (z Prezydentem włącznie). Bardzo fajnie byłoby jutro zrobić powtórkę z rozrywki.
grubas_KKS - Czw Cze 03, 2010 08:43

Będzie :D
grubas_KKS - Czw Cze 03, 2010 08:44

PS.Tylko pasuje grilla skołować lub ze 2 hehe Przy takie pogodzie jak się zapowiada można "poimprezować" na tym meczu :D
Bianconeri - Czw Cze 03, 2010 10:07

No i wypadałoby żeby więcej osób się pojawiło ... prezydent Nowak mógł przyjść, dyrektor Kantor mógł przyjść ... a cała masa wiernych kibiców nie mogła ...
Ale i tak było fajnie i wesoło, tańce indiańskie rządzą :)

WALCZYĆ TRENOWAĆ SANDECJA MUSI PANOWAĆ :)

małolat_19 - Czw Cze 03, 2010 10:25

JEDZIEMY DZISIAJ NA PEŁNEJ!:)..WSZYSCY NA F!..
szymon_YG - Czw Cze 03, 2010 12:47

jak się pogoda nie uda, to można iść na trybunę krytą hehe ;)

Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia !!

SączerS - Czw Cze 03, 2010 12:49

jak będzie padać to mecz maja przenieść na hale przynajmniej tak wyczytałem w prasie :)
Raffio - Czw Cze 03, 2010 12:50

a w jakiej gazecie?
PS. sory za OT

SączerS - Czw Cze 03, 2010 13:31

Nowosądeckiej w której pisali o tym meczu
radziufan - Czw Cze 03, 2010 17:37

w tym klubie to nie myślą, czy nie lepiej byłoby rozegrac ten mecz młodzikow w sobote o 16? ludzi z 50x wiecej niz ta garstka no i dla młodych wieksze przezycie na pewno
Kilinskiego 47 - Czw Cze 03, 2010 20:49

radziufan napisał/a:
w tym klubie to nie myślą, czy nie lepiej byłoby rozegrac ten mecz młodzikow w sobote o 16? ludzi z 50x wiecej niz ta garstka no i dla młodych wieksze przezycie na pewno

Świetny pomysł!
Mecz młodzików w sobotę o 16. Dodatkową atrakcją byliby jednocześnie przygotowujący się do meczu o 17 piłkarze Sandecji i Stilonu! Można by nawet przyjmować zakłady ilu młodych zostanie znokautowanych w grze przez rozgrzewających się seniorów - I ligowców, a ilu zabitych piłką! Ahh, to by była zabawa przednia! Coż za przeżycie dla młodych! No i że też ci Anglicy musieli przyjeżdżać tu w środku tygodnia, przecież na pewno nie mają nic u siebie do roboty w weekend i mogą przyjeżdżać do nas na każde zawołanie!

No ale w przeciwieństwie do kibiców, nikt w tym klubie nie myśli...:)

internacionale - Czw Cze 03, 2010 23:16

Młodzież z Anglii przyjechała do Polski na (zdaje się 2-tygodniowe) wakacje, które spędzają w hotelu Perła Południe w Rytrze. Mecze z naszą Sandecją to jakby jeden z punktów rozrywki. A że spotkania zaplanowano akurat na środę i czwartek - hmm no cóż, niektórych rzeczy nie da się przewidzieć....
Masahiko - Czw Cze 03, 2010 23:47

Akurat dzisiejszy termin jest bardzo OK. Dzień wolny od pracy, pogoda nie sprzyja na wyjazdy poza miasto i inne tego typu atrakcje. Idealnie było się wybrać na mecz :)
radziufan - Pią Cze 04, 2010 08:25

Kilinskiego 47 napisał/a:
radziufan napisał/a:

Świetny pomysł!
Mecz młodzików w sobotę o 16. Dodatkową atrakcją byliby jednocześnie przygotowujący się do meczu o 17 piłkarze Sandecji i Stilonu! Można by nawet przyjmować zakłady ilu młodych zostanie znokautowanych w grze przez rozgrzewających się seniorów - I ligowców, a ilu zabitych piłką! Ahh, to by była zabawa przednia! Coż za przeżycie dla młodych! No i że też ci Anglicy musieli przyjeżdżać tu w środku tygodnia, przecież na pewno nie mają nic u siebie do roboty w weekend i mogą przyjeżdżać do nas na każde zawołanie!

No ale w przeciwieństwie do kibiców, nikt w tym klubie nie myśli...:)

no tak 16 moze nie ale np 15:30 albo rozegrac mecz po meczu seniorów tylko ze ten wtedy by musial zaczać sie wczesniej, w kazdym razie mozna bylo to jakos lepiej zorganizowac albo naglosnic wiecej

DNL - Pią Cze 04, 2010 10:15

radziufan napisał/a:

no tak 16 moze nie ale np 15:30 albo rozegrac mecz po meczu seniorów tylko ze ten wtedy by musial zaczać sie wczesniej, w kazdym razie mozna bylo to jakos lepiej zorganizowac albo naglosnic wiecej

Wszystkie mecze ostatniej kolejki muszą zacząć się o tej samej godzinie.

YG-US - Wto Cze 08, 2010 10:48

POWOLI SIE ZBLIŻA WAŻNY MECZ DLA NAS !
DUŻO OSÓB SIE ZADEKLAROWAŁO ŻE DA PIENIĄDZE NA RACE!
PÓKI CO JEDNA OSOBA WPŁACIŁA...CI CO SIE ZADEKLAROWANI NIECH WPŁACAJĄ POWOLI BO ZANIM SIE OBRÓCIMY BEDZIE TYDZIEN DO MECZU I NIE BEDZIE TYCH RAC!
a tak to mniej więcej wiemy ile jest od honorowych dawców z forum a ile musimy dokupić sami:)
pozdrawiam...

internacionale - Wto Cze 08, 2010 11:21

Zbiórka na 100 rac. Dotychczasowe wpłaty:

AJKA: 216 zł
koper: 180 zł

Przypominam numer konta:

Stowarzyszenie Kibiców Sandecji
ul. Barska 12/28
33-300 Nowy Sącz
LUKAS BANK: 77 1940 1076 3042 1936 0000 0000

Kilinskiego 47 - Wto Cze 08, 2010 11:43

Na którym meczu mają pojawić się te race?
DNL - Wto Cze 08, 2010 11:49

Na meczu z Ruchem.
grubas_KKS - Wto Cze 08, 2010 15:05

O widzisz... zaraz wpłacam ;)
grubas_KKS - Wto Cze 08, 2010 15:08

PS.No właśnie poszedł przelew,tak że sprawdź tam później konto Stowarzyszenia Miłosz.Pozdro
Maerqin - Wto Cze 08, 2010 21:06

Pamietam, pamietam :)
koper - Wto Cze 08, 2010 21:35

do "beniu" - jednak wiecej osob wplacilo :-)))

Dobrze ze Milosz sprostowal bo myslalem ze zle przelalem kase :-)))

Pasuje sie ogarnac z tymi racami i jakby co to sie jakies drobniaki wykrzesa zeby bylo 100 rac tak jak ma byc !!!!

Pozdrawiam

YG-US - Sro Cze 09, 2010 08:17

Wiem wiem, ja to pisał z taka wiedzą jaka posiadałem wiec jednak dobrze, że się pomyliłem:)
Każdej osobie grupa dziękuje za pomoc... dziś na meczu też kasa będzie zbierana na mecz z Ruchem!

ERNESTO - Sro Cze 09, 2010 10:44

Milosz - ja hajs wplace koncem tego tygodnia, sorry za opoznienie
internacionale - Sro Cze 09, 2010 23:02

Zbiórka na 100 rac. Stan na dzień 09-06-2010

ofca86: 40 zł
grubas_KKS: 180 zł

Przypominam numer konta:

ul. Barska 12/28
33-300 Nowy Sącz

YG-US - Czw Cze 10, 2010 00:07

Myślę, że udowodniliśmy w części po dzisiejszej oprawie, że naprawdę warto wrzucić "złotówkę"
;)

Bianconeri - Pią Cze 11, 2010 07:46

Mecz z Ruchem raczej 31 lipca więc 1 kolejka nowego sezonu w naszym wykonaniu będzie opóźniona, bo nowy sezon miał się właśnie 31 lipca zacząć wg. wstępnych planów.
internacionale - Sro Cze 23, 2010 08:25

Zbiórka na 100 rac. Stan na dzień 23-06-2010

wel: 100 zł

Przypominam numer konta:

ul. Barska 12/28
33-300 Nowy Sącz

Bianconeri - Sro Cze 23, 2010 08:47

A jeśli chodzi o turniej to wszystko w odpowiednim temacie: http://www.sandecja.org/f...p?p=56543#56543
Bianconeri - Pią Cze 25, 2010 09:10

O dukatach wiedzą pewnie już wszyscy, jest jeszcze okazjonalna karta pocztowa na a 100-lecie, nieco więcej informacji tutaj:

http://www.sandecja.org/1...lecie_klubu.htm

Sączersik - Pią Cze 25, 2010 11:36

To dobrze. Zbiórka sie jakoś kręci.
Bianconeri - Wto Lip 06, 2010 18:04

Sposób na wygranie jubileuszowego dukata:

http://www.sandecja.com.p...praszamy___.htm

Maerqin - Pon Lip 12, 2010 20:46

matys5392 napisał/a:
http://tv-ns.pl/wydarzenia/material/3131/1.html
SandeNcja :)

Mowilem ze ten mecz z Ruchem to nieporozumienie. Reprezentujacy ich pajac nawet nie wie z kim gra jego druzyna i smiem twierdzic ze takich jak on jest tam wiecej. Ciekawe kogo to byl pomysl ten caly mecz z Ruchem...

internacionale - Czw Lip 15, 2010 08:21

Zbiórka na 100 rac. Stan na dzień 15-07-2010
SUMA: 952 zł, brakuje: 848 zł

kolafy: 36 zł
ERNESTO: 200 zł

Przypominam numer konta:

ul. Barska 12/28
33-300 Nowy Sącz

Owca - Czw Lip 15, 2010 20:07

Szkoda że znowu te same osoby angażują się w pomoc.. pamiętam jak w zimie tak wielu tak ochoczo deklarowało finansowe wsparcie..

Pozdrawiam

aidos - Czw Lip 15, 2010 20:49

Niewiele ale parę złotych poszło.

Faktycznie czasu już niewiele, więc panowie powpłacajcie po te parę zł, przecież nikt nie musi całej 1 szt racy kupować, wpłaćcie za połówkę, ćwiartkę czy 1/8 i też będzie ok. Osobiście będę bardzo dumny z tego, że moja raca zapłonie na 100 lecie.

Może podbijajcie temat kilka razy dziennie, może w końcu ktoś się skusi... lub sobie przypomni jak ja...

maly19328 - Sob Lip 17, 2010 15:59

A do kiedy można wpłacic te pieniądze?? Bo tez bym chętnie wpłacił. Obecnie krucho z kasą ale uzbiera sie pare złotych.
radziufan - Sob Lip 17, 2010 17:03

mecz z Ruchem za 2 tygodnie, race trzeba kupić pewnei parę dni wcześniej
Maerqin - Sob Lip 17, 2010 18:49

Tak ciezko Wam dorzucic chociaz te pie*dolone 10 zl? Macie sie za kibicow, za ludzi wspierajacych Klub? Spiewacie na meczach ze ''pojdziecie az po zycia kres'' za Sandecje a nie potraficie nawet w takim momencie wylozyc paru groszy(nawet je*anych miedziakow, zawsze cos) kiedy sa tak bardzo potrzebne zeby plan obchodow nie legl w gruzach. Moze wjazd na ambicje coniektorym, ktorzy to przeczytaja pomoze uzbierac troche kasy i zorganizowac porzadne i niezapomniane widowisko, ktore jest planowane od wielu miesiecy. Jezeli nie- bez komentarza...Przeciez nie od wczoraj zbierane sa pieniadze tylko od pol roku albo lepiej...Jak nie uzbiera sie ta kwota, ktora jest zadeklarowana ani zadna wieksza to ja juz nie wiem co mam myslec o tym wszystkim...
RydzSmigly - Sob Lip 17, 2010 23:34

JPiPK jak najbardziej jestem za tym żeby ludzie pozbierali hajs i tak dalej,nie możemy zrobić wstydu i nie uzbierać na te 100 rac, sam wczoraj wysłałem trochę, natomiast przede wszystkim trzeba patrzeć na siebie a później na innych.Jakoś Ciebie nie widzę na tej "długiej" liście...chyba,że niedawno wpłaciłeś to zwracam honor. Pzdr i bez urazy.
robur - Wto Lip 20, 2010 11:26

Pasowało by żeby ta informacja była troche bardziej widoczna bo dużo ludzi może nie byc poinformowanej o takiej akcji zreszta ja tez dopiero zobaczyłem teraz na forum bo nie czytam je za czesto i przelalem jakies fundusze kazdy po troche grosz do grosza i bedzie kokosza :)
internacionale - Wto Lip 20, 2010 14:26

Widzę, że ruszyło się coś w temacie, a jeszcze bardziej cieszy mnie stan naszego konta :)

Zbiórka na 100 rac. Stan na dzień 20-07-2010
SUMA: 1628 zł, brakuje: 172 zł

ofca86: 90 zł
Aidos: 50 zł
Shapir 50 zł
JPiPK: 310 zł
Tomasz P.: 18 zł
Ad@ś=): 18 zł
Rydzśmigły: 50 zł
Wojciech Ł.: 30 zł
internacionale: 100 zł

Przypominam numer konta:

ul. Barska 12/28
33-300 Nowy Sącz

Woojtek - Wto Lip 20, 2010 14:34

Super, widze, że moje też doszły, a JPiPK zaszalał - szacunek.
RydzSmigly - Wto Lip 20, 2010 15:06

JPiPK zwracam honor! Jak najbardziej masz teraz prawo j***ć wszystkich równo. No pieknie jeszcze troche mobilizacji i mamy uzbierane :)
Ad@ś=) - Wto Lip 20, 2010 15:37

Mamy 2199 zarejestrowanych użytkowników, wpłaciło 15 osób. To samo mówi za siebie...
Może by tak rzeczywiście zrobić oddzielny temat ZBIERAMY NA 100 RAC i przypiąć na górze forum. "robur" wypowiadał się wcześniej że temat mało widoczny więc może akurat taki zabieg spełnił by swoje zadanie...
Albo mały baner też można zrobić (to już odpowiednia osoba zajmująca się robieniem banerów), ewentualnie małe info na stronę naszo-klasową...

Pozdrawiam

Raffio - Wto Lip 20, 2010 16:48

ja zamieściłem info na swojej stronie więc może więcej osób się o tym dowie
ale jakby ktoś zrobił jakiś banerek to też by był dobry pomysł :p

internacionale - Sro Lip 21, 2010 18:04

Dzisiejszy dzień przyniósł kolejne wpłaty. Jak widać, gdy trzeba potrafimy się zmobilizować. 100 szt. rac zostało już zamówionych. Dziękuję wszystkim za wpłaty !!

Zbiórka na 100 rac. Stan na dzień 21-07-2010
SUMA: 1870 zł !!

ofca86: 90 zł
Aidos: 50 zł
Shapir 50 zł
JPiPK: 310 zł
Tomasz P.: 18 zł
Ad@ś=): 18 zł
Rydzśmigły: 50 zł
Wojciech Ł.: 30 zł
internacionale: 100 zł
MARCO: 30zł
Robert W.: 20zł
Wima Design s.c.: 20 zł
Kilog: 50 zł
Radziufan: 30 zł
Tomek_ns3: 36 zł
SMNNS: 36 zł
SNOOPI86: 20 zł

koper - Sro Lip 21, 2010 22:29

Ku**a szkoda ze nie zobacze tych stu rac - w tym czasie jestem na wakacjach z rodzina. Ale i tak mam nadziej ze mecz bedzie zajebisty a ja zobacze go na zdjeciach.

Ale i tak stwierdze - JAK CHCIEC TO MÓC
Pozdrawiam !!!!!!

Czorny16 - Nie Lip 25, 2010 00:28

a mam takie pytanie czy przyjada kibice gosci może?? bo ty był lepszy mecz doping z obu stron :)
major - Nie Lip 25, 2010 08:57

Czy widziałeś, żeby na sparingach pojawiały się większe zorganizowane grupy kibiców gości? Poza drobnymi wyjątkami nie. Zresztą Ruch teraz ekspediuję Europę, co im po sparingu w NS;)
Maerqin - Nie Lip 25, 2010 20:32

Co ma wspolnego mecz kobiet Unia Raciborz-Slovan Bratyslawa ze 100-leciem Sandecji? Kogo taki mecz w ogole obchodzi? Czy ten zarzad juz calkiem popie*dolilo??? Co za ''specjalisci'' przygotowuja nam te pilkarskie ''atrakcje'' na setne urodzin naszego Klubu? Nazwiska prosze, zeby potem wiedziec kto nam spierdolil Swieto.
Raffio - Nie Lip 25, 2010 21:02

te dwa mecze załatwił nasz nowy rzecznik prasowy Dariusz Grzyb jak już coś ;P
a ten mecz kobiet to ma być takie urozmaicenie

radziufan - Nie Lip 25, 2010 22:49

może race na Rynku? efekt o niebo lepszy niż na w pół pustym stadionie
arkoniusz - Nie Lip 25, 2010 22:55

Czy ja wiem, ale zostawiam decyzje odpowiednim osobom ;D
Szkoda, że ja też jestem na wakacjach, ale licze na jakiś filmik pokazujacy fragmety obcgodów

Raffio - Nie Lip 25, 2010 23:08

a może by tak ktoś zrobił tez filmik zapowiadający obchody na rynku jak i na stadionie?
a co do rac tez nie sądzę żeby lepiej prezentowały się na rynku xD

hanys - Pon Lip 26, 2010 07:07

jak beda odpalone na rynku to daje sobie obciac rece ze bedzie afera jak w parku....
Plemnik - Pon Lip 26, 2010 09:04

Aferę mogą zrobić, ale myślę że efekt lepszy niż na pustym stadionie...
koper - Pon Lip 26, 2010 10:52

Tez jestem zdania jak kolega powyzej !!!!
grubas_KKS - Pon Lip 26, 2010 11:04

Ja bym wolał już te race zostawić na mecze w lidze...
Bianconeri - Pon Lip 26, 2010 11:48

Niestety dobrze ostatnio powiedział "ktoś" (nawet nie tak do końca związany z nami), że najlepszą imprezą na 100-lecie będzie ... nasz turniej kibiców ...

A tak to niestety zamiast oBchodów mamy oDchody, zamiast święta kłótnie i narzekania ... no ale tak to jest jak się za "organizację" biorą głusi i wszechwiedzący.

Sączersik - Pon Lip 26, 2010 13:08

grubas_KKS napisał/a:
Ja bym wolał już te race zostawić na mecze w lidze...

To jest świeta racja. Lepiej żeby kibice gości na swoich forach nas doceniali niz nikt bo nie będzie miał kto nawet u nas. Ktoś uwidzi coś fajnego i juz reputacja do góry. Będzie to oznaczać że dobrze przepracowana przerwa. Roździelic race na cała jesień na kazdym meczu do puszki zbierać i będzie na oprawy tez inne niz tylko race. w Zimie koljna przerwa też mozna lecz nie trzeba zrobic jakas zbiorke i ciekawe oprawki by były takze na wiosne.Ale to jest tylko taka moja inicjatywa. Coś co mi sie marzy..... by były wyczesane oprawy.....

internacionale - Pon Lip 26, 2010 13:37

Tak już to widzę, race na każdym meczu... Po dwóch spotkaniach nie będzie miał już ich kto odpalać bo posypią się zakazy.
Nie wspominając już o tym że w PZPN Sandecja traktowana jest jako redydywista i wcale nie ździwiłoby mnie zamknięcie naszego stadionu na ileś tam kolejek.
Po meczu z Widzewem jakoś udało się tego uniknąć ale drugiego razu może już nie być.

Oto fragment pisma jakie klub otrzymał z PZPN:

hanys - Pon Lip 26, 2010 13:38

prawda jest tak ze tak zle tak niedobrze bo na rynku bedzie afera jak ch**, a na meczu klub dostanie grzywne znajac zycie czesc poleci na murawe, policja bedzie scigac odpalajacych i po frytkach....

mam nadzieje ze dojdzie do rozmow z zarzadem i albo pojdziemy w razem albo swoim torem, tylko zobaczymy kto na tym skorzysta....

moze powstac druga Legia...;)

Bianconeri - Pon Lip 26, 2010 13:45

Miłosz opowiedz wszystkim historię tego pisma :D
internacionale - Pon Lip 26, 2010 13:52

Nie ma co opowiadać. W zasadzie śmiało mogę wrzucić obie strony tak aby każdy mógł zobaczyć jaką profesjonalna organizacją jest PZPN.

Państwo w Państwie, Nasz klub (ale i nie tylko) jest poprostu zaszczuty i albo będziemy przestrzegać ich zasad albo będą duże problemy (z odebraniem licencji włącznie).

Niestety, jak się okazuje delegat jest wyjęty spod prawa i co on powie to Świętość.
Inną kwestią jest to, że w Naszym klubie nie ma osoby która postawiłaby się. Kiedyś tam daliśmy sobie wejść na głowę - teraz to odczuwamy. Dlatego napisałem wcześniej, że już po meczu z Widzewem bardzo blisko było zamknięcie naszego stadionu.

Raffio - Pon Lip 26, 2010 13:52

czyli zostaje, że race muszą być odpalone na meczu z Ruchem. Lepiej w lidze nie narażać klubu na zamknięcie stadionu ani na walkowery dla przeciwników xD
kamilyes - Pon Lip 26, 2010 13:56

cytat z tego oświadczenia " rozmowa z kibicami nie przyniosła efektu" nie wiem gdzie i kiedy mieli jakąś rozmowę :)
Raffio - Pon Lip 26, 2010 13:58

też mnie ten fragment zdziwił
rozmawiali ale chyba co najwyżej z kibicami na sektorze A hehe

major - Pon Lip 26, 2010 13:59

Agar;) jest lepszy, chociaż rozmowa z kibicami też dobra.
Bianconeri - Pon Lip 26, 2010 14:08

Dobra historia jest też z odwołanie he he he ... ogólnie to brak słów już na to wszystko ...
Jedna wielka prowizorka i amatorka ..

Ale dobra, zbaczamy z tematu coraz bardziej, mówmy o 100-leciu, meczu z Ruchem, biletach itp, na kwestie "organizacyjne" w naszym cudownym klubie jest odpowiednie miejsce w odpowiednim dziale.

hanys - Pon Lip 26, 2010 14:39

ale co tu duzo mowic , zrobili jak zawsze po swojemu kazdy jest wkurwiony, wiec po prostu olejmy ich tak jak oni nas i nie przyjdzmy na ten mecz i nawolujmy do tego zeby zbojkotowac ;)
biker_ns - Pon Lip 26, 2010 14:50

Nie żartujcie że nie przyjdziecie,choćby dla samych 10 nowych głośników aż chce się iść:)
Bianconeri - Pon Lip 26, 2010 14:51

A widziałeś je ??:)
biker_ns - Pon Lip 26, 2010 14:58

Czułem że coś takiego powiesz:))
Dobrze że nam humory dopisują....mimo niewesołej ogólnie sytuacji.

Bianconeri - Pon Lip 26, 2010 16:16

Dołożę jeszcze oliwy do ognia ...

Jak część z was zapewne pamięta pod koniec Anno Domini 2009 zorganizowaliśmy spotkanie celem omówienia przygotowań jubileuszu 100-lecia oraz uporządkowania współpracy itp kwestii:
zapowiedź spotkania - http://www.sandecja.org/1...ie_Sandecji.htm

Spotkanie się odbyło, wszyscy zachwyceni, ach och ą ę cudowne pomysły itp itd: sprawozdanie ze spotkania - http://www.sandecja.org/4,Sprawozdania.htm?id=295

W trakcie spotkania każdy z zebranych otrzymał długopis:) oraz odpowiednio przygotowaną, ładną "broszurkę", w której wszystko było zebrane i uporządkowane, było miejsce na notatki, dodatkowo cały czas omawiane treści wyświetlane były na projektorze.

Oczywiście spotkanie przebiegło w super atmosferze, wszystkie pomysły cudowne, wszystko praktycznie miało być i miało się udać, aczkolwiek oczywiście ze zmianami itp

Link do "broszury" - http://www.sandecja.org/media/File/spotkanie.pdf (wersja robocza nie opracowana graficznie itp, ale nie to jest najważniejsze, najważniejsza jest treść i zawartość).

Zwróćcie uwagę o czym była mowa, a co mamy dziś i jak się to wszystko kończy ...

Oczywiście mieliśmy świadomość, że np. ze względów finansowych taki choćby Juventus to był w sferze marzeń, ale co szkodziło chociaż spróbować? Mieliśmy również świadomość, że część z naszych propozycji była trudna do zrealizowania, ale nie niemożliwa przy dobrych chęciach i współpracy.
Mieliśmy i cały czas mamy świadomość, że ani nie jesteśmy najmądrzejsi, ani nie wiemy wszystkiego najlepiej, ani też nie zawsze mamy rację i występujemy z pozycji "podpowiadacza" itp.

I wiecie co mnie chyba najbardziej boli? to wiecznie właśnie gadanie "och jak super wymyśliliście", "och jaki świetny pomysł", "tak to na pewno będzie", "ta oczywiście nie ma mowy żeby tego brakło" itp itd bla bla bla ... a potem i tak robienie wszystkiego po swojemu i wg własnego uznania nie słuchając nikogo bo oni przecież "najlepiej" wiedzą czego pragnie taki zwykły, przeciętny kibic Sandecji jak ja i "ty" ...

Wnioski niech każdy wyciągnie sobie sam.

PS. Miałem tego nie pisać, tych naszych "przemyśleń" z pliku PDF z linka również mieliśmy nie upubliczniać, ale jeszcze dziś dotarło do mnie kilka "ciekawostek dropsa" i już mnie całkiem szlag trafił i tak sobie pomyślałem, że niby czemu nie? co tam jest niby takiego "tajnego" co by nie miało ujrzeć światła dziennego, niech ludzie widzą co i jak.

Maerqin - Pon Lip 26, 2010 17:44

I bardzo dobrze! Niech ludzie sie W KONCU dowiedza ze ciagle sa robieni w .... a z ich zdaniem jako wieloletnich kibicow, w ogole nie licza sie osoby kierujace Klubem.
Byl kiedys pewien transparent odnosnie zarzadu ale ''przeddzien'' obchodow to nienajlepszy moment zeby przypominac jego tresc....

Rowniez jestem za nieodpalaniem tych rac w ten weekend o ile w ogole sa kupione, mija sie to z celem w sytuacji jaka zaistniala...

RaTo - Pon Lip 26, 2010 18:06

Zarzadowi zycze powodzenia!!! oby tak dalej a napewno wspolnie razem daleko zajedziemy...
arkoniusz - Wto Lip 27, 2010 10:16

Ja proponuje przyjść pod stadion, ułożyć jakąś przyspiewke, żeby zarząd wkońcu zrozumiał co robi, bo to co oni robią to są jaja.
Bianconeri - Wto Lip 27, 2010 20:21

W związku z tym, że jubileuszowe spotkanie Sandecja - Ruch traktowane jest jako impreza masowa (pewnie jeszcze podwyższonego ryzyka hehe) czyli tak jak mecz ligowy, pomysł odpalenia 100 rac na 100 lecie klubu nie dojdzie do skutku.
Wiadomo czym grozi odpalanie rac, w związku z tym po 1 nie będziemy nikogo narażać na problemy z tym związane po 2 nie będziemy pewnym osobom i służbom dawać następnej okazji do "wykazania się".
Niestety zupełnie inaczej miało to wszystko wyglądać, ale nie jesteśmy organizatorami tego spotkania, nie na wszystko mamy też wpływ, organizatorzy postanowili jak postanowili i musimy się podporządkować.
Dziękujemy wszystkim, którzy dokonali wpłaty i pokazali że "jak chcemy to możemy", pieniądze oczywiście zostaną zwrócone wpłacającym (w tym celu prosze pisać na maila milosz@sandecja.pl w celu ustalenia szczegółów), pozostała kwota zostanie przekazana chłopakom z Young Group celem organizacji opraw w sezonie 2010/2011.

W kwestii sobotnich obchodów zapraszamy wszystkich bardzo serdecznie od samego rana na sądecki rynek i uczestnictwa w imprezach i obchodach, szczególnie w prezentacji drużyny (godz. 12), natomiast w związku z zaistniałą sytuacją mecz z Ruchem każdy traktuje indywidualnie.

misns - Wto Lip 27, 2010 20:49

To z mojej strony prosze o przekazanie mojej niezbyt duzej wplaty na konto ultrasow,traktujcie moj e-mail jako moje oficjalne stanowisko :-)
Bianconeri - Wto Lip 27, 2010 20:50

To może żeby nie robić zamieszania, tak jak jest napisane wyżej na podany email niech piszą tylko te osoby, która chcą by zwrócić im wpłatę, na maila ustali się szczegóły, a pozostała kwota jeśli zostanie zasili konto ultras.
misns - Wto Lip 27, 2010 21:00

Bianconeri ujal to krotko i zwiezle...
kolafy - Wto Lip 27, 2010 23:15

Mój wkład też nie duży ale zawsze to jakiś grosz proszę o przekazanie YG.

ps. Graffiti na 100lecie zrobi się bez pomocy jak że hojnych i łaskawych naszych władz. I tu mój pomysł oraz wniosek aby część pieniędzy przekazać właśnie na ten cel bo na prawdę wiele nie potrzeba pieniędzy przy takim projekcie!?

Busta - Sro Lip 28, 2010 00:01

100 rac na rynku to było by coś ;] co najmniej jak byśmy zdobyli mistrzostwo kraju :D trochę pośpiewać a zamiast pseudo meczu świętowanie we własnym gronie. 100 lecie to nasze święto! Każdy zrobi jak chce ale według mnie właśnie ten odpuści mecz któremu zależy na klubie.
Maerqin - Sro Lip 28, 2010 00:03

No to jak? Idziemy na ten meczy czy nie idziemy? Bo jak nie idziemy to nie idziemy wszyscy. A jak idziemy to nie dopingujemy przynajmniej przez pol meczu dajac do zrozumienia zarzadowi co myslimy o ich dzialaniach(moze ktos z nich zrozumie przeslanie plynace z ciszy).

Bardzo mi przykro ze dochodzi do takiej sytuacji, ze zamiast wielkiego Swieta dla calego miasta- ktore drugi raz sie 'w tym zyciu' nie powtorzy- mamy co mamy czyli tak naprawde NIC na setne urodziny naszego Klubu. No bo co mamy? Kazdy liczyl na jakis mecz, co bylo oczywiste, ale jak to sie skonczylo widac...

Nie chce zeby w Saczu byla wojna z zarzadem i zeby obie strony(zarzad-kibice) probowaly nawzajem roznymi dzialaniami ''cos'' udowodnic, bo to na pewno ani nam, ani pilkarzom, ani Klubowi(nie zarzadowi) nic dobrego nie przynosi ale pewne osoby w Klubie musza wreszcie zrozumiec ze ludzie nie beda dluzej znosic ich ''rządzenia'' i ''pomyslow'' tylko sie przeciwko nim zbuntuja, tak jak to potrafia robic gdy sytuacja sama do tego zmusza...

To jak? Idziemy czy nie?

P.S. Pieniadze, ktore wplacilem prosze przekazac na oprawy.

maniekKKS - Sro Lip 28, 2010 00:12

Dokładnie myślę tak samo jak JPiPK albo idziemy wszyscy albo w ogóle nie idziemy.
internacionale - Sro Lip 28, 2010 00:18

Po raz kolejny, wtrącę swoje 5 groszy.
Nie nakręcajmy się nawzajem, zaistniała sytuacja to nie wina Zarządu Klubu. Oczywiście do świętych i mega-przedsiębiorczych nie należą ale niestety nie wszystko od nich zależy.

Chciałbym aby każdy z Was zrozumiał, że tak naprawdę wszystko uzależnione było od przepisów, ustaw, nakazów itp.. których włodarze musieli się trzymać.

Niestety, zabrakło w pewnych momentach dobrej woli, czasami zabrakło sprytu. Jako przedstawiciel Stowarzyszenia też zdarzyło mi się iść na łatwiznę, mając nadzieję, że będzie dobrze.

Cóż, taka już moja osobowość optymisty. W każdym razie nie popadajmy w skrajności.

Sezon dopiero się rozpoczyna, nie dajmy za wygraną, musimy stać za swoimi przekonaniami.

Czorny16 - Sro Lip 28, 2010 00:30

odpalmy te race na rynku bo szkoda ;/ tyle zbieralismy na to i chuja ;/ przynajmniej to jest moja propozycja
małolat_19 - Sro Lip 28, 2010 07:38

Sezon dopiero się rozpoczyna, nie dajmy za wygraną, musimy stać za swoimi przekonaniami.[/quote]

I tak jak ustaliliśmy wczoraj proste,że stoimy za swoimi przekonaniami,dlatego z początkiem rundy na nowo ruszamy ,,pełną parą''..Wyjazdy,mecze u siebie,oprawy,doping itd..

ALE,na sobotni mecz nikomu nie zabraniamy iść,ale ogólnie NIE IDZIEMY!..

biker_ns - Sro Lip 28, 2010 09:03

Czyli luźno podsumowując:
1.Na dobrego napastnika nie ma już co liczyć.
2.Obchody stulecia zj.......e.
3.Jeszcze tylko dziś w nocy zaleje płytę i będzie posprzątane.

No ale optymizm to podstawa......

www.megachem.pl - Sro Lip 28, 2010 10:00

Szkoda że obchody 100 lecia Naszego klubu stały się obchodami grupy wzajemnej adoracji, a ja naiwny sądziłem, że takie święto jest dla kibiców. To mnie tylko utwierdza, że żyjemy w popieprzonym kraju. Jak by człowiek nie był patriotą, miał większe jaja i znajomości gdzieś za granicą, to by dawno ten cały burdel tu zostawił. Ale nie! Jesteśmy poletkiem doświadczalnym Pana Boga i kilku wariatów przy okazji. Że to się jeszcze wszystko kupy trzyma, to cud.

Sorry, trochę mnie poniosło.

hanys - Sro Lip 28, 2010 10:49

nie wiem jak to przyjmie zarzad stowarzyszenia ale ja chetnie po tych calych obchodach wystosowalbym pismo do klubu miasta i innych instytucji o tym jak bardzo 100-lecie bylo chujowe i jak sie licza z kibicami....

zobaczymy jak bedzie na 100-leciu... i chcialbym zeby jeszcze napierdalalo deszczem jak skur*****

Raffio - Sro Lip 28, 2010 10:56

może jak zobaczą że na meczu nie będzie nikogo to zrobią jakąś inną imprezę dla kibiców np. mecz nawet z rezerwami klubu za dramo albo coś więcej na rynku ;P
oby

david - Sro Lip 28, 2010 11:06

Wszystkiego się odniechciewa, a miało być tak pięknie :/ Mam nadzieje że po tym sparingu z Ruchem nasi kochani działacze przejrzą wreszcie na oczy !
Ad@ś=) - Sro Lip 28, 2010 11:38

stulecie tylko dla VIP-ów....
Pewnie głównym winowajcą tego wszystkiego jest Miasto, chociaż klub też spier... wszystko po całości.
Pomyśleć, że z dwojga złego i tak będzie trzeba na Nowaka zagłosować w wyborach bo będzie jeszcze gorzej... A po tym całym 100-leciu najchętniej bym zagłosował przeciw...;/

Ps. Moją kasę na race proszę przekazać na oprawy meczowe.\
Pozdrawiam

radziufan - Sro Lip 28, 2010 11:43

moją kasę za race też oczywiście przekazuje na oprawy a co do sobotniego "święta' może YG przygotowałoby jakis transparent odnośnie calej sytuiacji?
któs od banerów mogłby tez zrobic banerek odnośnie świetowania 100 lecia w Rynku

Ad@ś=) - Sro Lip 28, 2010 11:55

ja ze swojej strony bardzo chciałbym zobaczyć na zdjęciach ze 100-lecia pustkę na młynie i odpowiedni transparent do zaistniałej okoliczności.
A po obchodach jakieś wystosowane pismo w sprawie popsucia naszego święta.
Przykre, że zamiast cieszyć się z urodzin naszej stulatki jesteśmy wku... tzn. poirytowani i smutni...

kolafy - Sro Lip 28, 2010 12:06

Eeeee tam ja na turnieju i bezpośrednio po nim dawnoooooooo tak się nie bawiłem ;)
smnns - Sro Lip 28, 2010 12:06

"Święto" już i tak spisane na starty. Pozostaje mieć jedynie nadzieje na to, że członkowie zarządu patrząc na puste trybuny zauważą że coś jest nie tak w ich postępowaniu i wyciągną odpowienie wnioski.
W innym wypadku może być tylko gorzej , aby nie doszło do takiej sytacji jak na Legii - chociaż wydaje się że ostatnio ich walka z iti przyniosła jakies efekty .
(P.S. Skromny wkład finansowy niech idzie dla YG)

Snoopi86 - Sro Lip 28, 2010 16:41

jesli nie wsszystko od wladz zalezalo bo wiadomo przepisy ustawy itd. to mogli przynajmniej wynagrodzic to cenami na ten mecz, bo na pewno wiedzieli ze kibice beda chcieli zrobic jakas oprawe ale coz... moj skromny datek na race przeznaczcie na oprawy
internacionale - Sro Lip 28, 2010 19:17

Snoopi86 napisał/a:
jesli nie wsszystko od wladz zalezalo bo wiadomo przepisy ustawy itd. to mogli przynajmniej wynagrodzic to cenami na ten mecz, bo na pewno wiedzieli ze kibice beda chcieli zrobic jakas oprawe ale coz... moj skromny datek na race przeznaczcie na oprawy

No tak, tylko że albo wybiera się jakość albo cenę. W tym przypadku wybrano jakość, a sam bilet w założeniu miał stanowić pamiątkę na 100-lecie.

Ale jak już wcześniej przedmówcy napisali, sama cena biletu nie jest aż takim problemem. Problem stanowi całokształt działań - a raczej ich brak...

RydzSmigly - Sro Lip 28, 2010 20:02

Ja swój wkład także przekazuje na oprawy.pzdr
koper - Sro Lip 28, 2010 22:06

Ja tez oczywiscie kase na race przeznaczam na oprawy.

Pozdrawiam

ERNESTO - Czw Lip 29, 2010 00:23

Ja tez przeznaczam na oprawy
tomek_ns3 - Czw Lip 29, 2010 09:52

No i ja, rzecz jasna...
grubas_KKS - Czw Lip 29, 2010 10:11

Wiadome na jakie cele przeznaczam swój hajs...
Bianconeri - Sob Lip 31, 2010 14:53

Mnie interesuje jedna sprawa - dziś jest również 40-lecie KS Helena (gratulacje, życzę również powodzenia w PP) i mają imprezę u siebie na stadionie - ciekawe jak tam z ich zabawą, piciem piwa, różnymi dziwnymi przepisami, kontrolami, wymogami itp itd bla bla bla ...

Takty tylko pytam ;)

Bianconeri - Sob Lip 31, 2010 15:38

Pierwsze relacje i zdjęcia - http://www.sandecja.org/1...eckim_rynku.htm
magnevox - Sob Lip 31, 2010 18:48

Ale mało ludzi było.
saku194 - Sob Lip 31, 2010 19:37

Na meczu sparingowa atmosfera, pogoda niepewna, ludzi garstka...bardzo złe wrażenie wywarł na mnie nowy spiker. Bez przerwy mówił "no i, no i no i..." Widziałem oba dzisiejsze mecze i pod koniec z Ruchem było już to męczące. Mam nadzieje że na meczach ligowych nie będzie co chwile "a teraz kontra, a teraz rzut rożny z drugiej strony, a teraz Sandecja w ataku...itd" jakby ten mecz niewidomi oglądali. Na plus fajny przedmecz kobiet...kilka wpadło w oko:)
kaduk_kaduk - Sob Lip 31, 2010 20:41

Podpisuje sie pod wypowiedz saku194 w 100 procentach. Przed mecz wg mnie o wiele lepiej sie prezentowal niz postawa naszych kopaczy.
ERNESTO - Sob Lip 31, 2010 21:04

W meczach oficjalnych spiker nie moze "komentowac" - moze jedynie podawac informacje
Jomal - Sob Lip 31, 2010 21:45

Zdjęcia dzisiaj z rynku, http://picasaweb.google.pl/tomrolk/Sandecja# Sa one nie obrabiane ani nic. Jeśli ktoś by chciał jakieś w lepszej jakości to proszę o kontakt na PM.
Jeśli post jest w nie właściwym wątku to proszę o przeniesienie.

ViruS - Sob Lip 31, 2010 22:04

Chcecie się pośmiać ? http://forum.niebiescy.pl...=18316&start=30 Nawet kibice Ruchu mieli jazdę z komentatora. Przepraszam ale muszę to zacytować ( nie wszyscy mają się jak zarejestrować albo im się nie chce) :

"Kochani jesli sie uda to bedzie konferencja prasowa,jasli bedzie konferencja prasowa to..BĘDZIEMY TAM!!!
Oj ale teraz faul,będą kartki" To je lepsze niż "Ale urwał" :hyhy: :hyhy:

Ale akcja Ruchu,Piech,Piech Ajjj.......przepraszam moja omyłka to oczywiście nie Piech :cisza: :cisza:

Złote usta 2010 :)

oraz

,,hehe teraz sie zorientował ze Ruch gra rezerwowym skladem ;)"

Snoopi86 - Nie Sie 01, 2010 13:02

Co do imprezy na Helenie duzo alko;] Byla delegacja z Sandecji z prezesem Dankiem na czele, jakis puchar wreczyli itp. Ogolnie to festyn jak fiks;]
biker_ns - Nie Sie 01, 2010 14:00

Frekwencja w Rynku podczas prezentacji to wstyd,miała być mobilizacja na Rynek,a tu garstka ludzi.To wygladało jak prezentacja III-ligowej drużyny z małej mieściny.Na temat meczu się nie wypowiadam bo na stypach lepiej się bawiłem niż podczas tego meczu.
Punktem kulminacyjnym obchodów stulecia była wymiana reklamówek z gadżetami pomiędzy prezesami klubów.

Bianconeri - Nie Sie 01, 2010 14:17

Kwestia jeszcze taka, jak to całe wydarzenie było rozreklamowane.
Na internecie ok, ale nie wiem czy były jakieś plakaty na mieście (na sam mecz z Ruchem pojawiły się ze 2 dni wcześniej, ale o prezentacji nic nie było), nie wiem czy były jakieś ogłoszenia i zapowiedzi w sądeckich mediach itp.

Frekwencja na rynku kiepska niestety ...

biker_ns - Nie Sie 01, 2010 19:34

Bianconeri napisał/a:
Kwestia jeszcze taka, jak to całe wydarzenie było rozreklamowane.
Na internecie ok, ale nie wiem czy były jakieś plakaty na mieście (na sam mecz z Ruchem pojawiły się ze 2 dni wcześniej, ale o prezentacji nic nie było), nie wiem czy były jakieś ogłoszenia i zapowiedzi w sądeckich mediach itp.

Frekwencja na rynku kiepska niestety ...

To jest jakiś powód i jakaś przyczyna słabej frekwencji,ale tylko w bardzo małym stopniu.Wydaje mi się że każdy kto interesuje się Sandecją wiedział o prezentacji jak i o późniejszym meczu/meczach/,a chyba osób którym nie obcy los Sandecji jest troszkę więcej niż ta garstka obecna w Rynku.Tak patrząc trochę abstrakcyjnie choćby "przyszedł" pod Ratusz taki sektor F toż to koło 1,5tyś.ludu,a przyszło nie wiem jakieś 300-400 osób.
Stałem tam i byłem lekko zażenowany zwłaszcza w stosunku do nowych zawodników którzy przechodząc do Sandecji słyszeli zapewne o świetnych i spontanicznych sądeckich kibicach,a tu ZONK.
To jest oczywiście taka moja luźna opinia.

POZDRAWIAM

Bianconeri - Nie Sie 01, 2010 21:59

Nie no ja się z tobą zgadzam, mało ludzi w rynku.
Szukałem tylko jednego z możliwych powodów.

A najgorsze jest to, że tak naprawdę to stracili na tej całej chorej "obchodowej" sytuacji wszyscy ...

biker_ns - Pon Sie 02, 2010 07:08

Bianconeri napisał/a:
Nie no ja się z tobą zgadzam, mało ludzi w rynku.
Szukałem tylko jednego z możliwych powodów.

A najgorsze jest to, że tak naprawdę to stracili na tej całej chorej "obchodowej" sytuacji wszyscy ...

Masz rację to boli.....

radziufan - Pon Sie 02, 2010 07:26

Rozpoczęło się wszystko zgodnie z oczekiwaniami licznej rzeszy kibiców wkraczającej w drugie stulecie Sandecji.

W sobotnie przedpołudnie na sądeckim rynku zgromadziła się kilkusetosobowa grupa jej fanów, by głośnym skandowaniem dać dowód wierności swemu ukochanemu klubowi. Jego władze zrewanżowały się kilkoma atrakcjami. Był nią z pewnością turniej minifutbolu, w którym udział wzięły drużyny utworzone z dwunastolatków. Chłopcy walczyli z bezprzykładną ambicją, a ośmiu najlepszych z nich mogło w nagrodę uczestniczyć w odprawie pierwszoligowego zespołu przed jego późniejszym meczem z Ruchem Chorzów.

Gromkie brawa witały następnie pojawiających się na scenie poszczególnych graczy pierwszoligowca. Dla tych już zadomowionych w drużynie jawiły się jako wyraz uznania i wdzięczności za dokonania z ubiegłego sezonu, zaś dla nowych twarzy miały być wyrazem zachęty i akceptacji w sądeckim środowisku. Dopełnieniem sympatycznej atmosfery okazały się taneczne popisy zespołów "Katharsis" i "Jump Step Crew" oraz pokazy zespołu wschodnich sztuk walki "Astral". Krótko mówiąc: za pierwszą część uroczystości organizatorom należą się oklaski.

Rozczarował natomiast mający być gwoździem programu popołudniowy mecz pierwszoligowej drużyny Sandecji z Ruchem. Już skromna ilość osób obserwujących stoczone wcześniej spotkanie Unii Racibórz i Slovana Bratysława - mistrzów swych krajów w kobiecym futbolu - zwiastowała kiepską frekwencję na potyczce sądeczan z chorzowianami. Rzeczywiście, na trybunach zasiadło ok. tysiąca widzów, co przy kilkakrotnie większej liczbie kibiców podczas mistrzowskich meczów biało-czarnych nie jest cyfrą imponującą. Sprawdziły się zatem obawy, że władze Jubilatki przesadziły z ceną wejściówek. Nawet wziąwszy pod uwagę fakt, że w bilety wmontowano dukaty o nominałach trzech i siedmiu sączów, kwota 25 zł okazała się dla wielu sądeczan wygórowana. Na domiar, wbrew solennym zapewnieniom, Ruch przyjechał na stadion im. Ojca Władysława Augustynka w rezerwowym składzie, bez choćby jednego gracza z podstawowej jedenastki. W tej sytuacji spodziewano się łatwego zwycięstwa gospodarzy. Tymczasem po meczu stojącym na przeciętnym poziomie, ulegli oni zmiennikom ekstraklasowców 0-1, bramkę tracąc na kilka minut przed ostatnim gwizdkiem sędziego.

Odnotować należy wszak kilka pozytywów. Miłym akcentem okazała się wymiana upominków władz obydwu długowiecznych klubów. Zadziałało nagłośnienie. Z megafonów wreszcie czysto i dla wszystkich zrozumiale popłynął głos nienagannie wywiązującego się ze swych powinności nowego spikera zawodów. Obiecująco zaprezentowało się ponadto kilku nowych graczy Sandecji. Pojawili się wśród nich m. in. zapowiadani już w piątkowym wydaniu "Dziennika Polskiego" napastnik Maciej Kowalczyk (ostatnio Lechia Gdańsk) i pomocnik Konrad Cebula (Górnik Zabrze). Ich obecność jest równoznaczna z rezygnacją z usług przymierzanego do MKS-u Piotra Bagnickiego z Podbeskidzia Bielsko-Biała. Najprzyjemniejszą niespodziankę sprawili wszak swą postawą nastolatkowie: wywodzący się z Gorlic, a poprzedni sezon grający w młodzieżowym zespole Lecha Poznań Arkadiusz Serafin i wychowanek klubu z ul. Kilińskiego, bez kompleksów poczynający sobie obrońca Kamil Słaby.
Podczas pomeczowej konferencji prasowej trenerzy obydwu drużyn wymienili uprzejmości, po czym szkoleniowiec Sandecji Dariusz Wójtowicz wyraził ubolewanie z powodu braku dopingu dla jego drużyny.

- Jeszcze bardziej zdziwiły mnie dolatujące z trybun uszczypliwe uwagi niektórych osób po nieudanych zagraniach zawodników - mówił z goryczą.

Szkoleniowiec podkreślił natomiast, że wraz ze swymi podopiecznymi jest już myślami przy środowym meczu o mistrzowskie punkty z GKP w Gorzowie Wielkopolskim. Zaprezentowana w sobotę forma Sandecji może okazać się na rywali niewystarczająca. Pamiętać jednak należy, że do spotkań o określoną stawkę sądeczanie potrafią się właściwie zmobilizować.

Daniel Weimer
Jano Frohlich: Na Gorzów będziemy gotowi

Nie sprawiał po meczu wrażenia człowieka zatroskanego słowacki kapitan zespołu Sandecji Jano Frohlich. Jak zwykle uśmiechnięty, zapewnił reportera "Dziennika Polskiego", że wraz ze swymi partnerami prestiżowo traktował potyczkę z chorzowskim Ruchem.

- Nie graliśmy aż tak źle, jak na to wskazuje wynik. Rywal miał więcej szczęścia, a w naszych poczynaniach zabrakło wykończenia akcji. W środę będzie jednak lepiej. Przygotujemy się jak należy na pierwszego ligowego przeciwnika i z Gorzowa powrócimy z tarczą. Na razie mam zawrót głowy spowodowany koniecznością zatwierdzenia do Sandecji mojego rodaka Vladimira Kukola i Czecha Pavla Eismanna. Wciąż czekamy na nadejście certyfikatów tych graczy z ich macierzystych federacji, bo bez nich niczego w PZPN nie wskóramy - powiedział Jano, który pełni także obowiązki dyrektora MKS Sandecja.

(DW)

sandeczanin - Pon Sie 02, 2010 11:30

Moje wrażenia po obchodach stulecia Sandecji

O części na rynku nie wypowiem się bo przebieg znam tylko z opowiadań osób które twierdziły że było OK.
Dochodząc na stadion po godzinie 16 pierwsza moja myśl była taka czy czasem nie przyjadą kibice Ruchu bo tyle policji dookoła. Przepisy przepisami...ale zdziwiło mnie to strasznie. Podchodząc do kasy stwierdziłem że chyba organizatorzy spodziewali się tak niskiej frekwencji czego wyrazem była otwarta jedna kasa biletowa i niewielka kolejka która jednak przesuwała się w żółwim tempie co spowodowane było kolejnym wymysłem w postaci spisywania danych na biletach. Po kilkunastominutowej przeprawie przez kolejki dostałem się na stadion. Nie zdziwiłem się...pustki jak na meczach z Wierną Małogoszcz.
Sam mecz jako widowisko piłkarskie bardzo kiepski. Poziom podobny do wyczynów naszych drużyn eksportowych w europejskich pucharach. Moc atrakcji przygotowanych przez organizatorów w przerwie powalała na kolana. Festyny parafialne chyba mają więcej atrakcji niż ten mecz. Wymiana reklamówek godna stuletniej tradycji.Nie wiem jak większość ale ja się czuję lekko oszukany, tak jak by mnie ktoś okradł z czegoś. I nie myślę tu o cenie biletu, która była wysoka ale zobowiązywała organizatorów do większego wysiłku. Niestety jak zwykle bywa skończyło się buńczucznych zapowiedziach a było jak było. Ciekawi mnie jak wyglądały obchody na Helenie bo pewnie uczestniczący w nich wyszli bardziej usatysfakcjonowani niż kibice jednego z najstarszych klubów w Polsce.
Coś co miało na utkwić w pamięci na długi czas jako super święto okazało się porażką władz klubu i władz miasta.Niestety porażką w żenującym stylu.

aaa... i jeszcze jedno, może przy organizacji następnego turnieju kibiców uda się nakłonić kogoś z UM i zarządu klubu a żeby przyszli i przyjrzeli się organizacji fajnej imprezy bo jak dla mnie była to najjaśniejsza część obchodów.

radziufan - Pon Sie 02, 2010 15:10

Pamiątkowy bilet na 100 lecie

Zarząd MKS Sandecja, uprzejmie informuje, że w sekretariacie klubu można nabywać jubileuszowe bilety wydane z okazji meczu Sandecja - Ruch Chorzów w cenie 15zł. Każda wejściówka zawiera dwa dukaty sądeckie o nominałach 3 i 7 "sączów". Jednocześnie przypominamy, że do końca sierpnia 2010 roku, za wspomniane dukaty można kupować towary i usługi w wybranych punktach na terenie Nowego Sącza.

Jesteśmy przekonani, że będzie to cenna pamiątka z okazji jubileuszu 100-lecia Sandecja Nowy Sącz. Serdecznie zapraszamy kibiców i kolekcjonerów.

Zarząd MKS Sandecja

zrodlo sandecja.com.pl

proponuje fakt sprzedazy biletow na mecz po odbyciu meczu zgłosic do Ksiegi Guinessa;)
nie wiem czy się smiać czy płakać....

bacin - Pon Sie 02, 2010 15:28

Bezczelne i niedorzeczne posunięcie. Do naszego zarządu pasuje.
ERNESTO - Pon Sie 02, 2010 15:33

Szkoda, ze nie po 50 pln. Historyczny mecz sie odbyl, wiec ich wartosc drastycznie wzrosla. Nie wiem czy mam sie smiac czy plakac
Łukasz - Pon Sie 02, 2010 15:36

"trochę" im tych biletów zostało;d
ERNESTO - Pon Sie 02, 2010 15:40

Niech poczekaja pare lat, wtedy beda mialy wartosc kolekcjonerska ;)
Snoopi86 - Pon Sie 02, 2010 16:21

żenada...
peterns - Pon Sie 02, 2010 18:33

Powinni o tym powiedzieć w Teleekspresie jako 'ciekawostkę' ;)
Masahiko - Wto Sie 03, 2010 19:26

Myślę że Stowarzyszenie może zainteresować się sprawą koszulek, które kibice Sandecji wygrali w konkursie na hasło na "stulecie klubu", a których nie dostali do tej pory.
Raffio - Wto Sie 03, 2010 19:30

dokładnie wygrało je 20 osób na sandecja.pl chyba już ze 2 m-ce temu i dalej nie przyszły
http://sandecja.pl/Commun...ogEntryId=42301 tu link dla potwierdzenia heh

Bianconeri - Wto Sie 03, 2010 19:49

Tylko że Stowarzyszenia ma na naszoklasową stronę dokładnie taki sam wpływ jak i wy jej przeglądacze i komentatorzy:)
Może co najwyżej maila do redakcji wysłać.

Ale jak będzie potrzeba i nie będzie innej opcji to myślę, że Miłosz coś naskrobie :)

Masahiko - Wto Sie 03, 2010 20:04

Z tego co wiem, nagrodzeni byli już mamieni obietnicami dostania tej koszulki i to nie raz. Zresztą najlepiej jeśli w tej kwestii wypowiedzą się zainteresowani, jeżeli takowi są na tym forum.
Ad@ś=) - Sro Sie 04, 2010 01:21

Sprawę koszulek "prowadzę" już jakiś czas...
Dzisiaj dostałem ostateczną informację, że koszulki do odebrania od przyszłego tygodnia w Centrum Informacji Turystycznej w rynku.
Zobaczymy jak będzie na prawdę...
pozdrawiam:)

Raffio - Sro Sie 04, 2010 10:00

mam nadzieję że to prawda heh ;p
Bianconeri - Pią Sie 06, 2010 11:03

Niedawno pisałem:

Cytat:
No i do tego warto pamiętać, że jutro to wcale nie ostatnia impreza "obchodowa", będzie jeszcze się coś działo na hali, będzie również międzynarodowy turniej naszych młodzieżowców na stadionie, a wszyscy pamiętamy jak wtedy było fajnie, więc czemu by tego nie powtórzyć.

No i fakt, jest turniej:
http://www.sandecja.org/1...ilki_Noznej.htm

tylko ku*** mać ... jest piątek godzina 11 i teraz się dowiaduję (dowiadujemy) o turnieju, który zaczyna się jutro o godzinie 9.00 ...
no orzeszkurwajapierdolenimaszans ... szlag mnie kiedyś z tym wszystkim trafi ...

hanys - Pią Sie 06, 2010 11:09

ha a Milosz wiedzial to tydzien temu;)
Bianconeri - Pią Sie 06, 2010 11:12

No to bardzo śmieszne i dla niego też brawa.

Ja słyszałem jakiś czas temu, że ma być, ale terminu żadnego nawet wstępnego nie było, a takiego czegoś nie zorganizują w jeden dzień przecież, nawet przy ich "zdolnościach", musieli się za to zabrać już jakiś czas temu.

No ale po dawać znać ludziom, jeszcze pewnie by przyjść chcieli ...

A dobra w chuju to mam, lekarz mi się zabronił denerwować ...

hanys - Pią Sie 06, 2010 11:14

podczas zebrania tydzien temu osobiscie slyszalem jak byla o tym mowa, ale nie wiem czy tam byl podany termin, wiec ewentualnie to go usprawiedliwia, no chyba ze sa luki w pamieci spowodowane wybuchem megawarki;)
Bianconeri - Pią Sie 06, 2010 11:21

Może był, nie słyszałem, widocznie za bardzo miałem zajęty umysł analizowaniem opowieści dziwnej treści pewnego pana;) ... co nie zmienia faktu, że jakiekolwiek informacje do mediów dotarły dopiero dziś, nawet na dobrze wróżącej stronie miasta okultystów:D banner pojawił się dziś, ewentualnie wczoraj, ale głowy nie dam bo nie właziłem bo mi się dukaty na czarną mszę skończyły, w środę nie było na pewno.
hanys - Pią Sie 06, 2010 11:58

nie byles przy tej rozmowie, bo to bylo zanim zaczelo sie zebranie.
a odnosnie tematu to reklama dzwignia handlu... ale nie w saczu....

major - Pią Sie 06, 2010 12:05

No dajcie spokój, ja widziałem nawet jeden plakat przy kasach od strony Kilińskiego i to już w środę (!) więc nie możemy powątpiewać w zdolności marketingowe naszych działaczy;)
radziufan - Pią Sie 06, 2010 12:21

rzeczywiscie marketing w naszym klubie powala na kolana, zamiast trąbić od miesiąca o tym turnieju to wychodzi na to że pełna konspiracja...no ale cóż nic nie poradzimy
od siebie dodam jeszcze ze szkoda ze mecz finalowy jest w niedziele o 13 a nie np o 1530 bo moznaby zrobic sobie pakiet z meczem ligowym

arkoniusz - Pią Sie 06, 2010 13:26

No to panowie pasowałoby jakiś doping zrobić dla chłopaków, bo przeciwnicy nie byle jacy :)

Sandecja Nowy Sącz,
Sparta Praga,
Partizan Mińsk,
Cracovia Kraków,
Widzew Łódz,
Gwarek Zabrze,
Limanovia Limanowa,
MKS Kluczbork,

Plan imprezy:
07.08.2010
9:00 - Rozpoczęcie imprezy, mecze inauguracyjne na stadionie MKS Sandecja
11:00 - Mecze grupowe na stadionach Dunajca i Staru
08.08.2010
10:00 - Mecze półfinałowe na stadionach Dunajca i Staru
11:00 - Mecze o miejsca 5-6 i 7-8 na stadionach Dunajca i Staru
12:00 - Mecz o 3 miesce na stadionie MKS Sandecja
13:00 - Mecz finałowy na stadionie MKS Sandecja

Bianconeri - Pią Sie 06, 2010 13:49

No właśnie dlatego się zdenełwowałem, bo wstępne kiedyś ustalaliśmy już, że pasuje powtórzyć doping i atmosferę z meczu juniorków, no ale skoro info pojawia się na 20 godzin przez otwarciem imprezy no to cudów bym się nie spodziewał ...

Ja tym bardziej nic nie podziałam bo jestem poza tym naszym cudownym miastem na weselisku.

internacionale - Sob Sie 07, 2010 08:24

Turniej U-17 w planach był już mniej więcej od maja. Tydzień temu rzeczywiście rzuciłem hasło że coś takiego podobno ma się odbyć (usłyszałem to w klubie). Jednak nikt nie wiedział kiedy, kto i z kim. Cały tydzień też nikt mnie nie informował o tej imprezie.
Maerqin - Sob Sie 07, 2010 10:18

A ja ciagle zachodze w glowe jak mozna bylo tak to Swieto SPIE*DOLIC ? To jest nie do wybaczenia, nie interesuja mnie wymowki tych, ktorzy do tego dopuscili...
kls86 - Nie Sie 08, 2010 21:52

Ad@ś=) napisał/a:
Sprawę koszulek "prowadzę" już jakiś czas...
Dzisiaj dostałem ostateczną informację, że koszulki do odebrania od przyszłego tygodnia w Centrum Informacji Turystycznej w rynku.
Zobaczymy jak będzie na prawdę...
pozdrawiam:)

Wiadomo juz cos o tych koszulkach ?? Podobno juz ktoś tam dostał koszulke. Wie ktos gdzie je można odebrać ??

Ad@ś=) - Nie Sie 08, 2010 22:45

Jutro będę wiedział na 100% to dam znać:)
Raffio - Nie Sie 08, 2010 22:51

i spytaj się czy są dla wszystkich ;P
Masahiko - Pon Sie 09, 2010 01:02

Koszulki są już dostępne. Z tego co wiem są do odebrania w Centrum Informacji Turystycznej w Rynku. Szczerze jednak powiem, że nie wyglądają imponująco - nie zawierają ani herbu Sandecji, ani miasta.

A ja mam pytanie z innej beczki - czy jest jakiś oficjalna informacja na co Stowarzyszenie ma zamiar przeznaczyć pieniążki zebrane na osławione "100 rac" ??

Bianconeri - Pon Sie 09, 2010 06:56

Było w kilku miejscach pisane, że osoby które chcą dostają swoją wpłatę spowrotem, a pozostała kwota zostanie przeznaczona na oprawy itp. Na meczu z Pogonią powinno być coś lepszego (w sensie oprawy).
Ad@ś=) - Pon Sie 09, 2010 11:57

Koszulki jeszcze nie są dostępne... niby przyszły ale... brakuje listy z nazwiskami:) oczywiście organizacja do której się już przyzwyczailiśmy...;/
Biedna Pani z CIT-u rozłożyła ręce i obiecała zadzwonić jak wszystko wreszcie będzie załatwione.

DNL - Pon Sie 09, 2010 11:59

Masahiko napisał/a:
Koszulki są już dostępne. Z tego co wiem są do odebrania w Centrum Informacji Turystycznej w Rynku. Szczerze jednak powiem, że nie wyglądają imponująco - nie zawierają ani herbu Sandecji, ani miasta.

Bo to nie są koszulki Sandecji a zwykły pasiak który mają w ofercie dla różnych klubów. Do wygrania były koszulki SANDECJI i ja takiej oczekuję. Będę w Sączu dopiero w sobotę wieczorem, więc wcześniej jej nie odbiorę, ale jestem zdania, że powinniśmy coś w tej sprawie zrobić wspólnie.

Na forum ze mną są co najmniej 4 osoby, które wygrały - chcecie ZWYKŁEGO pasiaka czy koszulkę Sandecji która była do wygrania? To jest jakaś kpina, po 2 miesiącach oczekiwania dają byle gniota.

Ad@ś=) - Pon Sie 09, 2010 12:06

Ale co proponujesz zrobić?! Panie z CIT-u nic nie poradzą, bo one zostały wciągnięte to i nawet nie pytali je o zdanie. Maile do Kelme też mało co dają efektu. Bardzo chętnie coś bym z tym zrobił bo też liczę na koszulkę SANDECJI... Może trzeba by było z prezesem pogadać....
DNL - Pon Sie 09, 2010 12:11

Panie z CITu wiedzą kto im to przyniósł, więc mają kontakt do tej osoby. Swego czasu pisałem do KELME i odpisali mi, że koszulki będą rozdawane na prezentacji w rynku, poszukam tego maila i mam tam chyba numer telefonu do tej osoby. Bo na drugiego mojego maila nie odpisali.

Dzwoniąc do CITu mówiła mi kobieta coś o jakimś Marcinie i to chyba ten gość odpisywał mi na maila. Ja jestem zdania, że nie powinniśmy odbierać czegoś takiego, do wygrania były koszulki Sandecji, a te które nam wciskają nimi nie są.

DNL - Pon Sie 09, 2010 12:20

Marcin Bogdan
510 525 477

To prawdopodobnie ta osoba, njus odnośnie konkursu : http://sandecja.pl/Commun...e_Sandecji.html

ORYGINALNE MECZOWE KOSZULKI SANDECJI.

Ja nie odpuszczę.

---

EDIT :
Póki co nie udało mi się dodzwonić do tego gościa.
Miłosz, masz jakieś namiary na kogoś z Sandecja.pl? Byli organizatorami obok GK i KELME.

DNL - Pon Sie 09, 2010 13:02

Dodzwoniłem się. Gość wkręca, że to są oryginalne koszulki meczowe w jakich gra Sandecja. Na moje stwierdzenie, że tam nie ma ani herbu ani nic bezczelnie kłamie, że takie coś klub sobie sam robi. Taaaaaa.

Dzwoniłem w tej sprawie do pewnej osoby w klubie i ta powiedziała, że tak nie jest. Będę wiedział coś w tej sprawie więcej jutro, gdyż ta osoba ma jeszcze pogadać z osobą zajmującą się sprzętem w klubie.

Generalnie chcą nas wydymać. A, no i pan Marcin Bogdan jak się okazało jest właścicielem tej firmy.

Raffio - Pon Sie 09, 2010 13:14

Ja proponuje zadzwonić do organizatora konkursu i właściciela sandecja.pl Łukasza Madeja
ja byłem też dzisiaj w CIT i dostałem odpowiedź że nie ma listy nie wiadomo kiedy będzie i że koszulki nie będą miały herbu
to już totalna masakra i oszustwo ze strony sandecja.pl

Mam nadzieję, że coś wskóracie bo też oczekuję na koszulkę ;P
Pozwodzenia xD

Masahiko - Pon Sie 09, 2010 15:51

Bianconeri napisał/a:
Było w kilku miejscach pisane, że osoby które chcą dostają swoją wpłatę spowrotem, a pozostała kwota zostanie przeznaczona na oprawy itp. Na meczu z Pogonią powinno być coś lepszego (w sensie oprawy).

Nie każdy czyta drobiazgowo forum, więc jakaś bardziej oficjalna informacja, by się przydała - tak dla przejrzystości i jasności, bo kwota była znaczna. Dzięki za info :) pozdrawiam.

Bianconeri - Pon Sie 09, 2010 15:59

Cytat:
Nie każdy czyta drobiazgowo forum

Błąd, rzekłbym nawet, że skandal :D

Zebrane było 1800 zł, zwrotów raczej nie było wiele, ale nie mam dostępu do konta.
Z tej kasy na razie część została przeznaczona na graffiti (ok 300zł), jeden rysunek już powstał, szykują się następne.
Na spalone opony:D:D w meczu z Flotą oraz pasy materiału poszło nie wiem ile, ale nie była to duża kwota (pewne coś w granicach 200zł), ktoś z młodych napisze.

No i jakąś lepszą (miejmy nadzieję) oprawę szykują chłopaki na mecz z Pogonią, więc jak sam widzisz to raczej średnio "dochodowy":D interes, praktycznie 3 inwestycje i po pieniądzach.

Masahiko - Pon Sie 09, 2010 16:43

Ceny idą w górę :) w końcu jesteśmy coraz bogatsi, druga Irlandia itd.

Może jakieś graffiti związane ze stuleciem?

szymon_YG - Pon Sie 09, 2010 17:16

Cytat:
Na spalone opony:D:D w meczu z Flotą

poszło 200zł.

co do Pogoni to myślę, że wszyscy będą zadowoleni hehe

Pozdrawiam

Raffio - Pon Sie 09, 2010 21:07

a ja mam taki pomysł że może by zrobić oprawę z 200-300 balonów napełnionych helem najpierw je trzymają kibice i w jednej chwili puszczają to daje super efekt tylko że gorzej już będzie z kolorami ;P
a jak wygląda sprawa flagi na której miało być 10 historycznych piłkarzy Sandecji ? no i oczywiście można by zrobić flagę mówiącą o stuleciu ;P

PS> Jeżeli nie w tym temacie to proszę o przeniesienie

internacionale - Pon Sie 09, 2010 22:09

Obsługą konta zajmuję się ja. Póki co na graffiti poszło 400 zł (nowe malowidała powstaną lada dzień) oraz 500 zł zostało dołożonych do oprawy na mecz z Pogonią Szczecin (w przygotowaniu).

Nikt z osób wpłacających nie zgłosił się po zwrot pieniędzy. Poza tym dużo osób napisało żeby przeznaczyć te pieniądze dla YG na oprawy.

Maerqin - Pon Sie 09, 2010 22:59

Raffio napisał/a:
a ja mam taki pomysł że może by zrobić oprawę z 200-300 balonów napełnionych helem...

to byl moj pomysl na 100-lecie...

A z tymi koszulkami z konkursu to ladna beka hahahaha, no bylo nie bylo to 20 koszulek x ~80(100) zl to razem daje 1500-2000 zl. Ktory skorkozjad znowu naobiecywal a jak przyszlo dawac to sie ukrywa? Oryginalne koszulki meczowe...:D

Raffio - Wto Sie 10, 2010 10:13

koszulki można już odbierać bo mają listę
DNL - Wto Sie 10, 2010 12:39

Tak jak wczoraj pisałem i co było dla mnie oczywiste - mam potwierdzenie z klubu, że przychodzą do nich koszulki z wszystkimi nadrukami tak jak łgał ten gość.

Chcą nam wcisnąć koszulki KELME zamiast oryginalnych koszulek meczowych. Póki co nie udało mi się jeszcze dodzwonić do tego gościa dziś.

art. 919 KC
§ 1. Kto przez ogłoszenie publiczne przyrzekł nagrodę za wykonanie oznaczonej czynności, obowiązany jest przyrzeczenia dotrzymać.

Prawnik radzi by:
Cytat:
Zagróźcie wstąpieniem na drogę postępowania cywilnego z powództwem o wykonanie przyrzeczenia publicznego.

Raffio - Wto Sie 10, 2010 12:43

ja odebrałem tą koszulkę jak coś do dawajcie znać gdy będziecie mieli z herbem bo będę m musiał ją wymienić
DNL - Wto Sie 10, 2010 12:47

Skoro odebrałeś to widocznie Ci ta odpowiadała.
DNL - Wto Sie 10, 2010 16:31

Rozmawiałem z p. Łukaszem Madejem z GK - był zaskoczony tą sprawą.
Poinformowałem o tym, że nie mieliśmy przez ten czas żadnych informacji odnośnie koszulek, że trzeba odbierać je samemu - był tym zdziwiony. No i w końcu, że są to zwykłe pasiaki KELME.

Mają podpisaną umowę z tą firmą, więc będą sprawę wyjaśniać i zapewne w końcu tego dopilnują. Mam tam dzwonić jeszcze jutro, a i informacje jakieś powinny ukazać się na stronie Sandecja.pl

krzysiek186 - Wto Sie 10, 2010 17:18

Walczcie o swoje a nie bierzcie tego co Wam wciskają.
Raffio - Wto Sie 10, 2010 17:27

to ja w takim razie oddam tę koszulkę i poczekam na wyjaśnienie sprawy
MARCO - Wto Sie 10, 2010 21:49

a jak wygląda sprawa flagi na której miało być 10 historycznych piłkarzy Sandecji ? no i oczywiście można by zrobić flagę mówiącą o stuleciu
To będzie taka flaga ?? Mam nadzieje ,że Andrzej Dorula będzie ze słynną dedykacją pod spodem " SORRY ANRZDEJ SORRY " :-)

KubaNS - Wto Sie 10, 2010 22:32

Z ewentualna flaga proponowalbym poczekac do rozstrzygniecia plebiscytu organizowanego przez Dziennik Polski. Tak chyba bedzie "najuczciwiej". Chyba ze przegapilem i zostal on zakonczony.
Raffio - Czw Sie 12, 2010 10:55

jak tam ta sprawa z tymi koszulkami?
DNL - Czw Sie 12, 2010 11:41

Nie mogą się skontaktować z KELME, dostałem informację, że przed meczem w Radzionkowie pojawi się info na stronie.
arkoniusz - Pią Sie 13, 2010 16:36

http://www.youtube.com/watch?v=Km-hy0OESF4
Bianconeri - Pią Sie 13, 2010 16:45

Kupić można na meczach przy Kilińskiego, informacja tutaj:
http://www.sandecja.org/1,487,Rocznik_Sandecji.htm

Raffio - Nie Sie 15, 2010 22:03

i jakoś nie było żadnej informacji o tych koszulkach ;P
Ad@ś=) - Wto Sie 17, 2010 23:36

kolego DNL na czym stanęła sprawa koszulek? wiesz coś więcej w tej sprawie?
Pozdrawiam

DNL - Sro Sie 18, 2010 10:25

Na tym, że będzie info na Sandecja.pl przed meczem w Radzionkowie ;)
DNL - Sro Sie 18, 2010 16:48

Dzwoniłem do p. Madeja - załatwiają sprawę przez prawnika, udało mi się dodzwonić także do KELME i po przedstawieniu gościowi kilku faktów trochę zmienił swoją gadkę i powiedział bym podesłał tę koszulkę i ją ologuje.

Pan Madej jednak prosi by się wstrzymać z tym.

Raffio - Sro Sie 18, 2010 16:51

a ty też odebrałeś koszulkę czy nie?
Ad@ś=) - Sro Sie 18, 2010 16:58

Ok. Moja koszulka dalej leży w CIT i nie odbieram jej, póki sprawa nie będzie wyjaśniona.
DNL - Sro Sie 18, 2010 17:03

Nie, nie odbierałem. Miałem wziąć i podesłać, ale mając na uwadze resztę zadzwoniłem jeszcze do p. Madeja jak tam sprawa wygląda.
Gdyby nie to pewnie bym miał w niedługim czasie już zrobioną. O ile by zrobił porządnie.
Śmieszny gość, śmieszna firma. Ciekawe co z tego wyjdzie.

DNL - Sro Sie 18, 2010 17:12

A przepraszam bardzo co ja jestem? Twoim asystentem? Wiedziałeś jak sprawa wygląda a mimo to odebrałeś, więc martw się teraz sam.
Ad@ś=) - Sro Sie 25, 2010 10:55

podejrzewam, że z tych koszulek nic nie będzie po tym jak przeczytałem, że problemem jest żeby Kelme przysłało drugi komplet koszulek dla piłkarzy... ;/
bukszpanns - Sro Sie 25, 2010 20:27

To jest na prawdę parodia... miesiące czekać na nagrodę za konkurs, a obiecywali wysłać na dniach ;)) Pozdrowienia dla Wizard Sport!
Ad@ś=) - Wto Sie 31, 2010 10:45

kolego DNL masz jakieś info o wiadomej sprawie?
Czy trzeba do p. Madeja dzwonić i go poganiać?:)

DNL - Czw Wrz 23, 2010 10:59

Madej też już nie jest wiarygodny. Mówił mi w poniedziałek, że będzie w ciągu kilku godzin info na stronie jak dzwoniłem i do dziś cisza.
major - Wto Wrz 28, 2010 18:22

Co się dzieje z zapowiadaną galą na stulecie;)? Miała się ona odbyć jak dobrze pamiętam 1.10 (przed meczem z Wartą), a to już w ten piątek i żadnych informacji. Przypomniał mi się ten fakt przy okazji oglądania na RTK relacji z turnieju sekcji siatkarskiej, DW wspominał na ten temat, w tym samym programie dr Zdeb, wyraził swoje niezadowolenie z kształtu obchodów 100 lecia...
kolafy - Wto Wrz 28, 2010 18:27

Może by rozpisał jakiś konkurs na ścianę pod graffiti (puki jeszcze śnieg nie spał)???
Darek Grzyb może by coś w tej kwestii pomógł???

Raffio - Wto Wrz 28, 2010 19:33

Ta Gala ma być w Piątek w Sokole ale to jest impreza zamknięta ;P
A ciekawi mnie jak tam ten turniej siatkarski z najlepszymi drużynami Polski co to firma DeGie miała organizować najpierw w maju a po powodziach na jesień miała być przesunięta ;P

radziufan - Wto Wrz 28, 2010 19:52

z tego co słyszalem w Sokole nie ma terminow:0 i gali nie bedzie ale moze Milosz napisze wiecej bo cos o tym wspominal w czasie drogi z Niecieczy...
Raffio - Wto Wrz 28, 2010 19:59

aha ;p to im się nie udało
radziufan - Wto Wrz 28, 2010 20:05

a tutaj cos co się udało tyle ze nie zarządowi a panu Weimerowi
http://www.sadeczanin.info/aktualnosci/7085

kls86 - Wto Wrz 28, 2010 20:16

radziufan napisał/a:
a tutaj cos co się udało tyle ze nie zarządowi a panu Weimerowi
http://www.sadeczanin.info/aktualnosci/7085

To może być super lektura. Wie ktoś gdzie tą książkę można kupić ??

internacionale - Wto Wrz 28, 2010 20:37

Gala odwołana do odwołania. Możliwe że coś pod koniec listopada uda się zorganizować.
radziufan - Wto Wrz 28, 2010 20:57

moze przeniosą na 200 lecie LOL :)
Masahiko - Wto Wrz 28, 2010 21:10

Bardzo fajne tomisko wyszło spod pióra Pana Weimera. Polecam zakupić :)

W książce można znaleźć np. karykatury rysowane przez Zbigniewa Najbara.

wel - Wto Wrz 28, 2010 21:13

Cytat:
A tutaj coś co się udało tyle ze nie zarządowi, a Panu Weimerowi

Po tym jak wyglądają pierwsze komentarze i recenzje, jeszcze bardziej cieszę się, że mogłem dodać swoją malutką cegiełkę (foto) do tego wydania :). Myślę, że jutro będzie wiadome kiedy będzie dostępne ( o ile już nie jest).

michal89w - Nie Paź 03, 2010 19:43

Książka kosztuje 60 zł.
Ad@ś=) - Czw Paź 07, 2010 09:50

Czy ktoś wie jak się ma stara sprawa koszulek?!
Trzeba chyba dać sobie spokój i odebrać taką jaka jest...
Tylko czy jeszcze wydadzą?!
Może jednak ktoś wywalczył odpowiednią koszulkę?
Pozdrawiam

DNL - Czw Paź 07, 2010 12:29

Madej mi ściemniał jakieś 1,5 tygodnia temu że będzie info na stronie już na pewno, bo nie chce mnie zbywać. Właśnie wróciłem z tygodniowych wakacji i informacji jak nie było tak nie ma. Próbuję wyżej się z kimś kontaktować. Kobieta z sekretariatu naczelnego obiecała, że się zorientuje coś w tej sprawie i da mi znać.
Ad@ś=) - Czw Paź 07, 2010 14:12

W takim razie jeszcze poczekam.
Dzięki kolego DNL, że się orientujesz w tej sprawie i dajesz jakieś info.
Dzisiaj mija 4 miesiąc od rozstrzygnięcia konkursu a sprawa dalej stoi w martwym punkcie;/
Pozdrawiam