Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

Hyde Park - Nowy Sącz - sprawy ogólne

radziufan - Pon Gru 28, 2009 14:29
Temat postu: Nowy Sącz - sprawy ogólne
przenosze tu wypociny kilku gwiazdorów naszego forum....
tutaj mozna dyskutowac. na tematy tak was interesujace

radziufan - Pon Gru 28, 2009 14:32

x_cite napisał/a:
Dziekan napisał/a:
Akurat rycerzyk czy lwy z mostu mi się osobiście podobają :) Tak samo podoba mi się "stary" zegar na początku ul Jagiellońskiej

Dziekan jak się jest gościem we własnym mieście to takie udziewnienia Ci się podobają ;) Masz teraz takie turystyczne spojrzenie kolego;)))

ERNESTO napisał/a:
ja tam bym gdzie indziej szukal przyczyn dlaczego podoba sie Dziekanowi ;)

Dziekan napisał/a:
x_cite napisał/a:
Dziekan napisał/a:
Akurat rycerzyk czy lwy z mostu mi się osobiście podobają :) Tak samo podoba mi się "stary" zegar na początku ul Jagiellońskiej

Dziekan jak się jest gościem we własnym mieście to takie udziewnienia Ci się podobają ;) Masz teraz takie turystyczne spojrzenie kolego;)))

Czasem będąc gościem łatwiej dostrzec piękno naszego miasta, niż wysłuchiwać wiecznych maruderów w nim zamieszkujących :)

x_cite napisał/a:
ERNESTO napisał/a:
ja tam bym gdzie indziej szukal przyczyn dlaczego podoba sie Dziekanowi ;)

No tu akurat domyślam się Ernesto dlaczego kolega Dziekan tak chwali jedynie słuszne upiększanie miasta;) Drogi Dziekanie podam Ci przykład: to tak jakbyś ruderę pomalował dla upiększenia a pod spodem i wewnątrz zostaje syf...podobnie jest z miastem - nie robi się nowych inwestycji poprawiających komunikację tylko stawia jakieś wątpliwej urody przedmioty przy drogach, żeby "umilały" stanie w korkach naszym mieszkańcom. A dróg nowych i mostów nie ma nadal. Ot co taki mały wywód:) Jednak szanuje Twoje zdanie, ale nie zgadzam się z nim;)

Dziekan napisał/a:
Drogi x_cite odnośnie komunikacji w Nowym Sączu - fakt jest tragedia. Jednak jak sam wiesz w naszym kraju zbudowanie obwodnicy, mostu czy nowej drogi trwa przynajmniej dobrych kilka lat i na tym polu dotychczas nie popisała się żadna z wcześniejszych władz miasta, co więcej nie widzę kogoś, kto mógłby to robić zdecydowanie lepiej.

x_cite - Pon Gru 28, 2009 14:48

No nie wspomnę o naczelnym gwiazdorze, który założył ten temat!:)
kolafy - Pon Gru 28, 2009 15:20

Pani szanowna Zofia Pieczkowska by mogła tu trochę temat rozwinąć może będzie gdzieś krzaki sadzić, trzeba by jej było podrzucić pomysł że największy pożytek i radość by była dla wszystkich jak by konopie na Starej Sandecji posadziła! :D
radziufan - Sob Sty 30, 2010 18:17

przenosze tutaj rozgrywki polityczne, milej dyskusji

jacek55 napisał/a:
Panowie trochę z innej beczki,konferencja prasowa sadeckiego ,PO wypowiedzi panów Lachowicz, Sobol ,Gryżlak,Hojnor ,zgroza nie daj BÓG dla klubu i nas ibiców jak dojdą do władzy ,jad i nienawiść płynąca zi ich ust poraża ,a wypowiedzi na temat P.Nowaka i pomocy dla klubu z jego strony to dla tych panów okradanie mieszkańców Nowego Sącza.........///////

lukas33 napisał/a:
Nic dziwnego. Od dawna wiadomo ze PO chce zniszczyć Sandecje a nastawienie Lachowicza jest znane od słynnej debaty w krakowskiej telewizji przed ostatnimi wyborami. Sprawa jest prosta. Zwycięstwo PO= koniec Sandecji ( przynajmniej na szczeblu centralnym 1 - 2 liga). A co do okradania to oni nas okradaja biorąc diety za nasze pieniądze, nie robiąc nic konstruktywnego.
Co do watku to nie wiem co myślec o ewentualnym sprowadzeniu Kmiecika. Wirtuoz to napewno nie jest, marnuje sytuacje w sposób nieprawdopodobny, ale może zasługuje na szansę? Naprawde nie wiem. Mysle ze niezaleznie od jego pozostania w klubie koniecznością jest sprowadzenie jeszcze jednego napastnika. Myśle ze ktoś młody z niższych lig komu bedzie zależeć na grze i wchodząc nawet z ławki bedzie dawał z siebie wszystko.

Kilinskiego 47 napisał/a:
jacek55 napisał/a:
a wypowiedzi na temat P.Nowaka i pomocy dla klubu z jego strony to dla tych panów okradanie mieszkańców Nowego Sącza.........///////

Daj linka do odpowiedniego filmiku z tej konferencji, bo jest ich tak dużo, że nie chce mi się słuchać tego bełkotu PO, a tak to można by wrzucić link do odpowiedniego fragmentu przykładowo na stronie głównej, aby WSZYSCY kibice Sandecji wiedzieli co planuje sądeckie PO zrobić z naszym klubem! (bo niestety jak wykazała dyskusja sprzed kliku tygodni i tu są tacy [na tym forum], którzy są zaślepienie "cudami" Donalda, Zbycha, Mira, Grzecha, Pikusia z Sącza i wszystkich innych).

kosiarz - Sob Lut 20, 2010 11:19

Chyba w tym temacie dobrze będzie o to zapytać.

Cytat:
My kibice Sandecji zrzeszeni w Klubie Kibica przyłączymy się do Waszych protestów i nie dopuścimy do zrujnowania najlepszej płyty piłkarskiej w Nowym Sączu. Nasza sandecja rozgrywa /juniorzy i rezerwa/ na Wszej płycie swoje mecze . Opinia naszych rywali jest jednoznaczna na tak kiej płycie rzadko nam się trafia grać.Ale to niestety nie dociera do niechce wyrażac się kogo. Czekamy na Wasze protesty!
Roman Dziedzina, 12-02-10 23:27

Przeczytałem to przez przypadek ;
Czy to prawda? Czy jakaś tania manipulacja?

http://tv-ns.pl/wydarzeni...omentarz/1.html

Bianconeri - Sob Lut 20, 2010 12:10

Nie no jeśli artykuły, materiały itp rzeczy na TV-NS są bardzo fajne to niestety poziom komentarzy to jest tragedia i ludzie leczą tam anonimowo swoje kompleksy i wypisują bzdury.
Każdy może tam w zasadzie napisać co chce i podpisać się jak chce więc nie przykładał bym do tego żadnej wagi.
Ale zgadzam się, wkurwia takie coś ...

piknik1910 - Sob Lut 20, 2010 12:16

Nie rozumiem sprzeciwiających się osób. Po 1sze pomysł jest bardzo dobry, są pieniądze, wiec czemu się nie rozwijać. A po 2gie nikt sobie nic z tych śmiesznych protestów nie będzie robił. Podpisany jest wielomilionowy projekt, mają zaprzestać budowy, bo są osoby przywiązane do rozpadających się obiektów? Paranoja!
eSKa - Pon Lut 22, 2010 00:38

SKS START ma swoją historię. Nie dziwie się, kilkudziesięcioletnim dzialaczom, fanatykom i kibicom SKS START, że byli od początku powstania projektu PWSZ'u za tym, aby nikt nie ruszył ich ukochanego miejsca. Na STARCIE czas się zatrzymał w moich latach :) 60, 70.....i to było piekne. Ale cóż. Czas sie zmienia, życie tez.
radziufan - Sob Mar 20, 2010 08:50

www.megachem.pl napisał/a:
Bo już teraz radni, nawet z PiSu głośno mówią o swoim niezadowoleniu z przeznaczania tak dużych pieniędzy na KKS. Argumentując to faktem, że lepiej te kwoty wydać na budowę przedszkoli.

Budżet miejski z gumy nie jest- a tu do budowy most(y) na Dunajcu, obwodnice, itp. Ludzie obudźcie się- na jesień wybory!!! Jeśli pan Nowak wygra, to w przyszłym roku może być łatwiej o pewne posunięcia. Ale ile tak potrzebny jest nam strategiczny sponsor, lub jak to woli porządne kwoty od Fakro i Wiśniowskiego.

goral - Sob Mar 20, 2010 13:17

eSKa napisał/a:
SKS START ma swoją historię. Nie dziwie się, kilkudziesięcioletnim dzialaczom, fanatykom i kibicom SKS START, że byli od początku powstania projektu PWSZ'u za tym, aby nikt nie ruszył ich ukochanego miejsca. Na STARCIE czas się zatrzymał w moich latach :) 60, 70.....i to było piekne. Ale cóż. Czas sie zmienia, życie tez.

Ja nie pamiętam lat 60, 70-siątych. Ale 80-siąte bardzo dobrze:)
Pamiętam Start ze starą płytą, całkowicie wymienioną w okolicy połowy lat 80-si.ątych.
Pamiętam Start który awansował do IIILigi na koniec rozbijając Poprad Rytro 10-2:)) to był Start z takim zawodnikami jak Kazała. Wówczas Dunajec otarł się o III Ligę - taki sport był w NS:)))

sns1910 - Pią Mar 26, 2010 15:03

Cytat:
W wyborach PiS ma ponoć wystawić Mularczyka, a wtedy PO poprze Nowaka- jak dla mnie poza Sandecją, to się nic nie dzieje- kasa z UE ucieka, jak tylko może.

Mularczyk to ciul jakich mało, karierowicz z Komisji Śledczych, a NS i cały region ma głęboko w du*ie - przypomina sobie o nim pół roku przed wyborami. Więc taka wersja byłaby rzeczywiście moim zdaniem bardzo ciekawa, na pewno kandydatura Mularczyka to byłoby dla Nowaka duże ułatwienie w pozyskiwaniu elektoratu. A tak jak wspomniałeś w którymś wcześniejszym poście, tak samo radni PiS, jak i PO są chłodno nastawieni do dawania grubej kasy na klub, więc tu generalnie nie ma różnicy z kim Nowak musiałby lobbować o te środki z budżetu miasta. Co więcej, jeśli PO wygra wybory krajowe (na co mimo wszystko się zanosi), to wtedy na pewno łatwiej by było pozyskiwać środki unijne. Nie mówię tu, że jestem za PO, ale prawda jest taka że przez to że PiS ma większość i prezydenta w NS, tracimy strasznie dużo ze środków zewnętrznych, bo większość z nich jest przydzielana głównie politycznie.

Cytat:

A tu trzeba działać. Nowak był jakieś 2 tygodnie temu u p. Korala- a ten się zastanawia. Nam nie zostaje nic innego, jak tylko nadzieja, że się uda wszystko po naszej myśli i w krótkim czasie zawitamy w E-klasie.

To potwierdzone info czy raczej plotka? :) Prawda jest taka, że na samej kasie miasta nawet przy pozostaniu Nowaka na stołku prezydenta wiecznie jechać nie możemy, więc trzeba robić wszystko, żeby znaleźć potencjalnych sponsorów i dobrze słyszeć, że coś się w tym kierunku dalej robi :)

www.megachem.pl - Pią Mar 26, 2010 17:16

Info pewne- żadna plotka. Co do wyborów- to prawda jest taka, że nie ma na kogo głosować.
Raffio - Pią Mar 26, 2010 17:50

a przedwczoraj Nowak był w Krakowie u pana Dudy i jak pisze megachem był też u Korala
ciekawe co oni kombinują ;P

P.S. a może by tak pójść do tego drugiego z braci Koral?

kosiarz - Pią Mar 26, 2010 19:12

Cytat:
Nie mówię tu, że jestem za PO, ale prawda jest taka że przez to że PiS ma większość i prezydenta w NS, tracimy strasznie dużo ze środków zewnętrznych, bo większość z nich jest przydzielana głównie politycznie.

Co za bzdury. Nowy Sącz w rankingu Rzeczpospolitej zajął drugie miejsce, w wydatkowaniu unijnych pieniędzy w kraju, na mieszkańca.
Inna sprawa, że PO robi wszystko by utrudnić to Nowakowi, gdyby dziś Lachowicz rzadził w Sączu, mógłbyś co najwyżej na Orlika chodzić a nie na I Ligową Sandecję.

sandeczanin - Pią Mar 26, 2010 19:26

Cytat:

A tu trzeba działać. Nowak był jakieś 2 tygodnie temu u p. Korala- a ten się zastanawia. Nam nie zostaje nic innego, jak tylko nadzieja, że się uda wszystko po naszej myśli i w krótkim czasie zawitamy w E-klasie.

Przechodząc koło stadionu Sandecji w tamtym tyg dostrzegłem wyjeżdżającego Maybacha p. Korala więc coś na rzeczy jest...i z tego należy się cieszyć. o zgrozo byleby tylko mularczyk nie został prezydentem. Typowy karierowicz, przydupas Ziobry. Zauważcie gdzie się tylko coś w Sączu dzieje tam można zobaczyć jego facjatę. A co zrobił dla miasta w tej kadencji? Niech odpowie sobie sam każdy

Busta - Pią Mar 26, 2010 19:46

Ja tylko czekam jak na dobre zacznie się kampania i obiecanki cacanki. Co do Lachowicza to mówi że nie da na klub to nie da - sprawa jest prosta, gorzej jak Mularczyk zacznie opowiadać bajki że zrobi to czy tamto a w konsekwencji zrobi nas w wała. Ja mam jakoś tak że jak na niego patrze to nie powierzył bym mu stołka prezydenta.
Raffio - Pią Mar 26, 2010 19:50

oby to były dobre znaki że coś się zacznie dziać ;P
kosiarz - Pią Mar 26, 2010 20:03

Co Wy z tym Mularczykiem??? Jest jeden kandydat w Sączu na prezydenta którego powinniśmy popierać to Nowak i tyle w temacie.
sns1910 - Pią Mar 26, 2010 21:43

kosiarz napisał/a:
Cytat:
Nie mówię tu, że jestem za PO, ale prawda jest taka że przez to że PiS ma większość i prezydenta w NS, tracimy strasznie dużo ze środków zewnętrznych, bo większość z nich jest przydzielana głównie politycznie.

Co za bzdury. Nowy Sącz w rankingu Rzeczpospolitej zajął drugie miejsce, w wydatkowaniu unijnych pieniędzy w kraju, na mieszkańca.
.

Hahaha no tak, byliśmy drudzy - ale zasługa w tym prezydenta jest równie wielka jak i moja :D Takie przedstawienie sprawy to tylko świetny myk PR-owy obozu prezydenta :) A wiesz dlaczego? Bo Sądeckie Wodociągi (z nikłym wkładem politycznym) wywalczyły dotację na wartość 170 mln. zł., jedną z większych tego typu dotacji w kraju, a że Sącz mały, to przelicznik wyszedł ładny...;) Chociaż ostatnio nie powiem, władze bardzo ładną dotacje wywalczyły na Królowej Jadwigi, tak prawie przed wyborami ;)

www.megachem.pl - Pią Mar 26, 2010 22:21

Ale porównując to do pieniędzy, których nie zdobyli, bezguście i prywatny folwark gwiżdża- kolejny prezydent będzie musiał przerabiać wszystkie kiczowate dziwolągi- od Placu Kiczu czyli 3 Maja zaczynając. Jedyne, co jest pozytywne, to to, że jeśli Nowak wygra to czerwono twarzy nie będzie już vickiem.
Mileniak - Czw Lip 22, 2010 13:09

I znów jesteśmy na tapecie:

http://www.rp.pl/artykul/..._i_szatana.html

grubas_KKS - Pią Lip 23, 2010 11:04

Zjebane to logo jak dla mnie i tyle...
hanys - Pią Lip 23, 2010 11:29

zly dotyk boli przez cale zycie ;)

a prawda jest taka, ze na lgoo ludzie beda zwracac uwage tylko wtedy gdy bedzie o nim glosno, pozniej pojdzie w zapomnienie i kazdego bedzie rybkac to jakie logo jest.
a ze ktos musi sie zawsze do czegos dojebac to dlatego jest glosno....

KubaNS - Pią Sie 13, 2010 10:29

RydzSmigly napisał/a:
a co Cie tak boli to budowanie zamku?akurat do tej kwestii to jak dla mnie to super pomysł,odbudowanie zamku powinnismy zrobić zdecydowanie wcześniej,toż to wizytówka Nowego Sącza, zresztą wysadzona przez Czerwonych w czasach II WŚ.

ERNESTO napisał/a:
RydzSmigly napisał/a:
a co Cie tak boli to budowanie zamku?akurat do tej kwestii to jak dla mnie to super pomysł,odbudowanie zamku powinnismy zrobić zdecydowanie wcześniej,toż to wizytówka Nowego Sącza, zresztą wysadzona przez Czerwonych w czasach II WŚ

Sorry za OT:

Zamek w Saczu nie byl okazaly, przynajmniej wedlug zdjec, rysunkow i projektow, ktore zachowaly sie z okresu miedzywojennego. Najladniejsza jego czesc mozemy ogladac na codzien ;)

W kwestii formalnej - Jesli dobrze pamietam, to zamek wysadzili polscy partyzanci, gdyz znajdowal sie tam niemiecki sklad amunicji

Ja uwazam, ze jest to raczej strata pieniedzy, a potencjalni turysci niepredko pokryja koszty budowy. Juz chyba lepiej byloby zrobic ta historyczna linie tramwajowa z dworca PKP do Rynku ...

P.S. Znajac nasze realia zrobia z tego zamek z prawdziwego zdarzenia i dopisza do tego historie ... tylko po co ?

Masahiko napisał/a:
Macie może jakieś linki do informacji o planowanej rozbudowie zamku? Nie śledzę niestety na bieżąco spraw sądeckich i chyba coś mi umknęło ?

RydzSmigly - Pią Sie 13, 2010 11:51

Ernesto w kwestii formalnej wysadzenie zamku może i było wykonane przez Polaka,ale na pewno nie polskiego partyzanta, tylko osobę jak dobrze pamiętam dość związaną na rzecz szpiegowania dla Armii Czerwonej.Czytałem o tym w jednym z sadeckich gazet jakis czas temu.

"Zamek w Saczu nie byl okazaly, przynajmniej wedlug zdjec, rysunkow i projektow, ktore zachowaly sie z okresu miedzywojennego. Najladniejsza jego czesc mozemy ogladac na codzien ;) "
według zdjęc http://zamki.res.pl/nowysacz.htm po rekonstrukcji w XVII wieku nie powiedziałbym, że był brzydki.Inna sprawa jest taka kto za to zapłaci?Jakby miało głównie misato to też myslę,że można te pieniądze inaczej spożytkować,ale jak jakiś prywatny inwestor chciałby to zrobić to czemu nie? Jak mówie Inwestor Miasto - NIE!Inwestor Prywatny - TAK!

Tramwaj z dworca do Rynku? powiedz mi gdzie w Polsce poniżej 1ootys mieszkancow kto inwestuje w ten środek lokomocji?jak dla mnie to by była dopiero strata pieniędzy...

Pzdr

RydzSmigly - Pią Sie 13, 2010 12:01

A tutaj chyba ten artykuł
Historia zniszczenia zamku

DNL - Pią Sie 13, 2010 14:28

Mówiąc o budowaniu zamku przez Danka miał na myśli pewnie jego dom na Wólkach ;)
ERNESTO - Pią Sie 13, 2010 14:45

RydzSmigly napisał/a:
Tramwaj z dworca do Rynku? powiedz mi gdzie w Polsce poniżej 1ootys mieszkancow kto inwestuje w ten środek lokomocji?jak dla mnie to by była dopiero strata pieniędzy...

Napisalem tylko, ze juz wolalbym taka inwestycje, niz zamek ... ktory nigdy nie pelnil zadnej funkcji strategicznej (nie liczac tego, ze byl skladem amunicji dla Niemcow).

Jedno i drugie byloby olbrzymia strata pieniedzy.

Pozdrawiam
Edit: Historycznie leze, bo zdawalo mi sie, ze powstal na polecenie Kazimierza Wielkiego, ale cos mi sie widocznie pomylilo
Edit2: I jeszcze jeden cytacik ze strony o polskich zamkach: lata 1939-1945 - Niemcy zajęli zamek i utworzyli w nim koszary z dużą ilością materiałow wybuchowych. Niestety z tego powodu pod koniec wojny Polacy wysadzili go w powietrze. Zamek przestał istnieć http://zamki.res.pl/nowysacz.htm

nunek87 - Pią Sie 13, 2010 14:54

RydzSmigly napisał/a:

Pzdr

odnośnie tego to najmniejszym miastem w Polsce gdzie są tramwaje jest ... Grudziądz nie wiele wiekszy od Sącza, ale nie zmienia to faktu ze u nas jest to nie potrzebne patrzac na tłum panujący w MPK ...

Masahiko - Pią Sie 13, 2010 16:02

ERNESTO napisał/a:

Napisalem tylko, ze juz wolalbym taka inwestycje, niz zamek ... ktory nigdy nie pelnil zadnej funkcji strategicznej (nie liczac tego, ze byl skladem amunicji dla Niemcow).

A to zależy co masz na myśli. Swego czasu zamek stanowił ważne ogniwo na szlaku handlowym w kierunku Węgier.

Sama idea odbudowy zamku nie byłaby zła, gdyby był pomysł jak tak powstałą przestrzeń zagospodarować. Można oczywiście dorobić kilku sikających rycerzyków i stworzyć całą armię takich wojów, ale tutaj musiałbym się zgodzić z przedmówcami, że byłaby to strata pieniędzy. Jeżeli jednak zamek stałby się kolejnym centrum kultury to nie widzę w tym nic złego. Można by tam organizować walki rycerskie, stworzyć pomieszczenia, w których można by było odtworzyć klimat czy to średniowiecza czy to późniejszych wieków. Pomysłów na pewno znalazłoby się sporo. Taka idea jest warta przemyślenia i zastanowienia.

Co do tramwaju to chyba nie miałby on służyć w celach komunikacyjnych, lecz być kolejnym obiektem przyciągającym turystę. W takich tramwajach można by zrobić restaurację, w weekendowe wieczory puszczano by "imprezowe tramwaje" itd. Na każdą okazję można by coś takiego wykorzystywać. Wydaje się jednak, że taka wizja, choć całkiem miła, nie ma prawa bytu - koszt budowy zapewne przekracza możliwości finansowe miasta, Nowy Sącz potrzebuje pilniejszych inwestycji...

wel - Wto Lut 22, 2011 23:07

Ważą się losy "jaskini hazardu":

http://wiadomosci.onet.pl...-wiadomosc.html

Jaro - Sro Lut 23, 2011 00:19

wel napisał/a:
Ważą się losy "jaskini hazardu":

http://wiadomosci.onet.pl...-wiadomosc.html

http://www.nowysacz.nasze...081564923,1,3,3

wel - Pią Lip 01, 2011 18:47

„Krakowska” kupiła „Dziennik Polski”:

http://sadeczanin.info/ak...owsze/art/20647

lukas33 - Pią Lip 01, 2011 19:17

Wszystko w tym kraju wyprzedano obcym. Media, banki, cały przemysł. Niedługo bedziemy niewolnikami we własnym kraju.
BRH - Pią Lip 01, 2011 19:44

a już niedługo nastąpi wydrenowanie Polski na 65 mld dolarów, pieniędzy takich domagają się organizacje z Izraela, jako odszkodowanie za "utracone" mienie - ciekawe, że w 1939 i 1945 roku nie było państwa Izrael, a mienie należało do obywateli polskich pochodzenia hebrajskiego...
Ad@ś=) - Pią Lip 01, 2011 19:45

lukas33 napisał/a:
Wszystko w tym kraju wyprzedano obcym. Media, banki, cały przemysł. Niedługo bedziemy niewolnikami we własnym kraju.

Ale dlaczego niewolnikami niby?

lukas33 - Pią Lip 01, 2011 20:00

Dlatego, ze bedziesz pracował (choćby posrednio) na rzecz Niemca, Żyda, Hindusa itp. pozyczał od nich pieniądze z banku, kupował w zagranicznych hipermarketach i czytał w gazetach to co pozwolą zebys czytał. Zamiast wspierać polska przedsiebiorczość i kapitał oddalismy prawie wszystko w ręce obcego kapitału. Nie prowadzi to do pewnej formy niewolnictwa ekonomicznego?
Ad@ś=) - Pią Lip 01, 2011 20:07

Mogę pracować dla Hindusa nawet jak będzie płacił odpowiednio. Sklep zagraniczny mi nie przeszkadza, bo nie oznacza on gorszej jakości produktów. Jeżeli ktoś czyta tylko jedną gazetę i myśli potem tak jak dziennikarze, którzy ją tworzą to współczuje, ponieważ zawsze trzeba sprawdzać informację w innych źródłach żeby mieć przekonanie, że to co napisane jest prawdą. I to się tyczy gazet, które są w rękach Polaków jak i innych narodowości.
Jeżeli Polacy są mało przedsiębiorczy i nie potrafią się przebić wśród konkurencji to niestety tak będzie dalej.

polak_ns - Pią Lip 01, 2011 20:15

większość hipermarketów nie jest Polska.
Ad@ś=) - Pią Lip 01, 2011 21:58

polak_ns napisał/a:
większość hipermarketów nie jest Polska.

Powiem więcej - wszystkie duże markety są w rękach zagranicznych konsorcjów.
Ale co to zmienia?!
Nadal w tych marketach pracują Polacy i odprowadzają podatki u nas w kraju. W przeciwieństwie do Polaków mieszkających zagranicą...

Bianconeri - Pią Lip 01, 2011 22:07

Cytat:
Nadal w tych marketach pracują Polacy i odprowadzają podatki u nas w kraju

Ciekawe jakie podatki i w jakich marketach ... ??
Te wszystkie ałchany, intermechy i inne wynalazki co to najpierw na ileś tam lat są zwolnieni z podatków bo oni przecie tyle tyle nowy miejsc pracy natworzyli (za które i tak płaci urząd pracy czyli my) a po tych paru lata zmiana nazwy firmy i od nowa ten sam trik?

nunek87 - Pią Lip 01, 2011 22:19

Bianconeri napisał/a:
Cytat:
Nadal w tych marketach pracują Polacy i odprowadzają podatki u nas w kraju

Ciekawe jakie podatki i w jakich marketach ... ??
Te wszystkie ałchany, intermechy i inne wynalazki co to najpierw na ileś tam lat są zwolnieni z podatków bo oni przecie tyle tyle nowy miejsc pracy natworzyli (za które i tak płaci urząd pracy czyli my) a po tych paru lata zmiana nazwy firmy i od nowa ten sam trik?

i oto taki sposobem nasz sadecki real raz jest w niemieckich rękach by po roku być w rękach francuzów i tak na zmianę. Dlatego Real i Geant sie połączyły. A odnośnie zatrudnienia polaków w marketach to w realu są wielkie cięcia w kadrze pracowniczej łącznie z tym że poleciała zastępca dyrektora.

Ad@ś=) - Pią Lip 01, 2011 22:25

Przede wszystkim podatki bezpośrednie (dochodowe od os. fizycznych) odprowadzone przez pracowników:)
Natomiast jeżeli rzeczywiście by tak było że te wszystkie markety działają na takich preferencyjnych warunkach to jest to głupota ze strony państwa, ponieważ dochody jakie uzyskują są na pewno znaczące a tym samym podatek, który mogliby odprowadzić do US też są duże.
Jesteś pewny co do tych zwolnień i masz gdzieś potwierdzenie swojej tezy? Jeśli tak to prośba żebyś podesłał to chętnie się zaznajomię z tym tematem.
Pozdrawiam

Ad@ś=) - Pią Lip 01, 2011 22:32

Znalazłem stary artykuł ale potwierdza on, że zagraniczne podmioty działające w Polsce odprowadzają podatek CIT i są na bieżąco kontrolowane przez skarbówkę.
http://finanse.wp.pl/kat,...ml?ticaid=1c95e
Nie wiem czy obecnie się coś zmieniło w tej kwestii?!

kosiarz - Sob Lip 02, 2011 06:04

http://www.zagan.org/art,zagan,41.html

Podatki pośrednie jak VAT, albo dochodowy PIT płacimy my a nie markety.
CIT który mogłyby płacić nie płacą.

Dochód jaki jest osiągany w Polsce, jest transferowany do central.
Wystarczy obciążyć filię w Polsce tantiemami za używanie loga/nazwy firmy "matki", a juz dochód w Polsce jest nieosiągnięty.
Robią tak także znane sieci telefonii jak Orange a teraz T-Mobile.

Co do zwolnień podatkowych korzystają szczególnie z regionalnych, jak różnego rodzaju opłaty od nieruchomości, parkingów, inwestycyjne.

Sieci są też wielkimi dostarczycielami "bubli" i dziadostwa z całego świata.
Są producentami niskiej jakości produktów, które wymuszają na firmach by cena była niska. Oczywiście mamy wybór, lecz jest to wybór fałszywy gdy nie mamy świadomości cech produktu.
Co więcej jesteśmy w pewnym sensie oszukiwani, dlatego w "pewnym sensie" bo sami jesteśmy sobie winni, np. nie sprawdzając gramatury produktu czy składu. Czy finalnej ceny za kg.

http://wiadomosci.onet.pl...,wiadomosc.html

Ad@ś=) - Sob Lip 02, 2011 10:30

Dziękuje za wyczerpującą odpowiedź.
Czyli jednak markety nie płacą podatków, a co za tym idzie jako państwo tracimy wiele mln zł które powinny być odprowadzane przez te sieci...
Smutne to, że niema w Polsce odpowiedniej marki która byłaby w stanie konkurować z tymi handlowymi magnatami.

krzysiek186 - Pon Lip 04, 2011 13:45

Ad@ś=) napisał/a:
Czyli jednak markety nie płacą podatków, a co za tym idzie jako państwo tracimy wiele mln zł które powinny być odprowadzane przez te sieci...
Smutne to, że niema w Polsce odpowiedniej marki która byłaby w stanie konkurować z tymi handlowymi magnatami.

Dzięki temu że nie płacą podatków, więcej pieniędzy zostaje na wolnym rynku, a nie idzie do państwa które część z tych pieniędzy zmarnuje. Jakby te hipermarkety o których piszecie płaciły podatki to by produkty w nich były droższe, albo pracownicy zarabiali by jeszcze mniej.

Bianconeri - Pon Lip 04, 2011 15:53

Wierzysz w to co mówisz?
kilog - Pon Lip 04, 2011 21:10

krzysiek186 napisał/a:
Ad@ś=) napisał/a:

Dzięki temu że nie płacą podatków, więcej pieniędzy zostaje na wolnym rynku, a nie idzie do państwa które część z tych pieniędzy zmarnuje. Jakby te hipermarkety o których piszecie płaciły podatki to by produkty w nich były droższe, albo pracownicy zarabiali by jeszcze mniej.

tak, tak a świstak dalej robi ze sreberkami

krzysiek186 - Wto Lip 05, 2011 10:38

Nie rozumiem Was, jak jest propozycja by zmniejszyć podatki by więcej pieniędzy zostawało w kieszeni obywatela to się martwicie jak państwo sobie poradzi, a jak podatki są zwiększane, ceny idą w górę to napawa co poniektórych zdziwienie skąd wziął się wzrost cen i wznosi się lament jak to mało pieniędzy każdy ma.

@kilog
Nie przypadkowo Świstak zawija sreberka w Szwajcarii, nikt nie podnosi tam podatków dla najbogatszych, i dlatego przedsiębiorcy tam mieszkają i korzystają z ich banków.

Sprawdźcie sobie w necie ile kosztuje litr benzyny w USA.

Bianconeri - Wto Lip 05, 2011 11:05

Mało mnie obchodzi USA, Szwajcaria itp. a ty chyba pomieszałeś kilka rzeczy bo wyszliśmy od kwestii niezostawiania podatków w Nowym Sączu przez międzynarodowe markety a ty przeszedłeś od tego do polityki i podatków w kraju oraz zagranicą.

A moje pytanie brzmiało czy wierzysz w to co mówisz, że wg ciebie takie zwolnienia z podatków dla zachodnich marketów wyzyskujących pracowników są ok a dzięki temu nam wszystkim żyje się lepiej, ludzie więcej zarabiają, mamy niższe ceny i więcej pieniędzy bo to napisałeś...

Bo jak dla mnie to kosmos totalny.

kilog - Wto Lip 05, 2011 11:49

Bianconeri napisał/a:
Mało mnie obchodzi USA, Szwajcaria itp. a ty chyba pomieszałeś kilka rzeczy bo wyszliśmy od kwestii niezostawiania podatków w Nowym Sączu przez międzynarodowe markety a ty przeszedłeś od tego do polityki i podatków w kraju oraz zagranicą.

A moje pytanie brzmiało czy wierzysz w to co mówisz, że wg ciebie takie zwolnienia z podatków dla zachodnich marketów wyzyskujących pracowników są ok a dzięki temu nam wszystkim żyje się lepiej, ludzie więcej zarabiają, mamy niższe ceny i więcej pieniędzy bo to napisałeś...

Dokładnie masz rację.
A tak na marginesie "fajnie, że ludzie mają pracę w hipermarketach i godziwie zarabiają no i oczywiście z uśmiechem na twarzy idą do pracy, gdzie w przyjaznej atmosferze rozwijają swoje talenty i bardzo szybka awansują na kolejne stopnie kariery" haha

www.megachem.pl - Wto Lip 05, 2011 11:53

Widzisz, a niektórzy ludzie w ogóle nie mają pracy i chętnie by poszli nawet do marketu. W Nowym Sączu ciężko o pracę- znajomy który jej szukał opowiadał mi, jak facet w zakładzie produkcji kartonów, który poszukiwał pracownika na linię, pokazał mu stos podań magistrów i drugi stos ze średnim wykształceniem. Dojdzie do tego, że w Biedronce na magazyniera będzie wymóg minimum mgr.
kilog - Wto Lip 05, 2011 12:11

www.megachem.pl napisał/a:
Widzisz, a niektórzy ludzie w ogóle nie mają pracy i chętnie by poszli nawet do marketu. W Nowym Sączu ciężko o pracę- znajomy który jej szukał opowiadał mi, jak facet w zakładzie produkcji kartonów, który poszukiwał pracownika na linię, pokazał mu stos podań magistrów i drugi stos ze średnim wykształceniem. Dojdzie do tego, że w Biedronce na magazyniera będzie wymóg minimum mgr.

Zgoda, tylko dlaczego wszyscy idą na studia? Gdzie zawodówki?
Sam często przyjmuję ludzi do pracy i uwierz mi, że nie ma z czego wybrać (brak doświadczenia, chęci do pracy, nieprzygotowani do rozmowy kwalifikacyjnej no i wygórowane wymagania w stosunku do pracodawcy, ktorego reprezentuję).
Moi znajomi zawsze znajdują zatrudnienie i to bez znaczenia czy mgr czy po podstawówce - dlatego, że chcą pracować i umią się sprzedać.
Faktycznie pracy nie ma dla wszystkich niemniej jednak jest zawsze rotacja i można codziennie trafić na jakiś wakat (podobno chcieć to móc - i to się sprawdza).

www.megachem.pl - Wto Lip 05, 2011 13:40

Moim zdaniem problem tkwi w doborze kierunku przez studiujących. Zresztą wybór LO też jest problematyczny- jeśli nie ukończysz studiów, to w sumie nic nie umiesz i nikt Cię nie przyjmie. Natomiast masz bardzo dużo racji w tym, co mówisz.
krzysiek186 - Czw Lip 07, 2011 09:49

Bianconeri napisał/a:

To jest niesprawiedliwe że duże markety są zwolnione z podatków, a małe sklepy nie. Uważam że wszyscy powinni być zwolnieni z podatków o których teraz mówimy. Pewne podatki są konieczne, ale akurat jestem przeciwny opodatkowaniu handlu.

Jeśli ktoś się podpisuje umowę że pracuję za "małe pieniądze" to jest to jego dobrowolny wybór i nie widzę w tym nic złego. Tak wierzę w to: niższe podatki -> niższe ceny -> więcej kasy nam zostaje w portfelu.

Z racji tego że temat niepotrzebnie zszedł na boczny tor to chciałem dodać że gmina Chełmiec jest jedną z tych która została oddłużona i życzę panu Bernardowi Stawiarskiemu żeby kupił sądecki PKS i zmienił go w dochodowe przedsiębiorstwo tak samo jak zrobił to z kamieniołomem w Klęczanach.

DNL - Czw Lip 07, 2011 11:37

Idąc dalej to mamy:

niższe podatki -> niższe ceny -> więcej kasy nam zostaje w portfelu -> inflacja popytowa -> wyższe ceny.

;)

hanys - Czw Lip 07, 2011 14:33

krzysiek186 napisał/a:
Bianconeri napisał/a:

To jest niesprawiedliwe że duże markety są zwolnione z podatków, a małe sklepy nie. Uważam że wszyscy powinni być zwolnieni z podatków o których teraz mówimy. Pewne podatki są konieczne, ale akurat jestem przeciwny opodatkowaniu handlu.

Jeśli ktoś się podpisuje umowę że pracuję za "małe pieniądze" to jest to jego dobrowolny wybór i nie widzę w tym nic złego. Tak wierzę w to: niższe podatki -> niższe ceny -> więcej kasy nam zostaje w portfelu.

Z racji tego że temat niepotrzebnie zszedł na boczny tor to chciałem dodać że gmina Chełmiec jest jedną z tych która została oddłużona i życzę panu Bernardowi Stawiarskiemu żeby kupił sądecki PKS i zmienił go w dochodowe przedsiębiorstwo tak samo jak zrobił to z kamieniołomem w Klęczanach.

Krzysiek ale wydaje mi sie ze dalej nie odpowiedziales Bianconeriemu na jego pytanie....

kosiarz - Pią Lip 08, 2011 07:47

Krzysiek przejawia w wielu wypowiedziach ambisentencje.

Logika mówi, że jak ktoś zarabia to ktoś powinien stracić...taki normalny świat ;)
U "korwinowców" występuje tylko jedno stwierdzenie, każdy ma zarabiać, tak się nie da, bo to utopia.
Jeżeli Gmina Chełmiec oddłużyła "Kopalnie" to zrobiła to za podatki które Krzysiek tak nie lubi płacić ;). To samo zrobi jak przejmie PKS.
Krzysiek z jednej strony chwali państwo w tym wypadku Gminę Chełmiec czyli państwowy podmiot, z drugiej jako wyborca KNP jest za całkowita prywatyzacją, i znów podatki które mu tak przeszkadzają, chce używać do oddłużenia nierentownych i bankrutujących firm ;)
Oczywiście broni przy tym "prywatnych" sieci, choć ich własność jest "rozmyta", gdy nie płacą podatków. Choć tzw. Galerie przynoszą nam dużo więcej korzyści, jak Biedronki, Lidle czy inne "Centrumy" ;)

krzysiek186 - Pią Lip 08, 2011 14:15

@DNL
Tak jest, nie zapominajmy że polityka fiskalna musi być silnie skoordynowana z polityką monetarną. To znaczy, że zanim obniżamy podatki, zmniejszamy dostępność kredytów (podniesienie stóp procentowych, wyższe wymagania co do kredytobiorców, ale to drugie jest mniej ważne), zwiększyć – na wszelki wypadek - stabilność monetarną państwa (różne metody: przejście na standard waluty towarowej, wprowadzenie zarządu walutą) i dopiero wtedy obniżyć podatki.

@Hanys
Tak.

kosiarz napisał/a:

Logika mówi, że jak ktoś zarabia to ktoś powinien stracić...taki normalny świat ;)
U "korwinowców" występuje tylko jedno stwierdzenie, każdy ma zarabiać, tak się nie da, bo to utopia.

To jest logika rodem z giełdy papierów wartościowych. Natomiast w przypadku gdy podmioty wzajemnie świadczą sobie odpłatne usługi, sprzedaż towarów i nie są to transakcje obarczone podatkiem to zyskuje każdy.

kosiarz napisał/a:

Jeżeli Gmina Chełmiec oddłużyła "Kopalnie" to zrobiła to za podatki które Krzysiek tak nie lubi płacić ;). To samo zrobi jak przejmie PKS. Krzysiek z jednej strony chwali państwo w tym wypadku Gminę Chełmiec czyli państwowy podmiot, z drugiej jako wyborca KNP jest za całkowita prywatyzacją, i znów podatki które mu tak przeszkadzają, chce używać do oddłużenia nierentownych i bankrutujących firm ;)

Kosiarz popełnia błąd w swoim rozumowaniu. Część podatków powinna zostać zachowana, powinny to być podatki płacone w sposób pośredni. Oczywiście że chwalę gminę Chełmiec za ich przedsiębiorczość, skoro panują zasady socjalizmu to siłą rzeczy trzeba się do nich dostosować.
Uważam że to co jest w prywatnych rękach zawsze jest nie gorzej zarządzane od tego co jest państwowe. To właściciel się troszczy o to żeby firma była dochodowa. To prywatny właściciel dba o najwyższą jakość swoich usług/produktów. Na wszystkie kopalnie w Polsce (w tej chwili nie wiem kto ile ma udziałów w JSW) jedna Bogdanka jest sprywatyzowana, i jak widać ona jedyna przynosi dochody, cała reszta obciąża państwo.
Bankructwo to jest wspaniała rzecz, dzięki niemu rynek oczyszcza się z najsłabszych przedsiębiorstw. To nam konsumentom zależy na jak najlepszych/najtańszych produktach.
Jestem nadal za tym żeby hipermarkety były zwolnione z podatków, wraz ze zwolnieniem z tych samych podatków pozostałych sprzedawców. Krokiem do tego celu jest wprowadzenie zryczałtowanego podatku.

Kosiarz uważa że to dobrze że 80% dochodów jest zabierane przez państwo, a w zamian mamy dziurawe drogi, służbę zdrowia w stanie krytycznym, nieuzbrojoną armię, i nie rentowny system emerytalny.
Kosiarz pewnie wierzy w to że lepiej jest dać komuś swoje pieniądze by ta osoba lepiej je wydała za nas samych :)

kosiarz - Pią Lip 08, 2011 22:00

Cytat:
To jest logika rodem z giełdy papierów wartościowych. Natomiast w przypadku gdy podmioty wzajemnie świadczą sobie odpłatne usługi, sprzedaż towarów i nie są to transakcje obarczone podatkiem to zyskuje każdy.

To cud! ;) Czyli logika rodem z komunizmu...wszystkim będą szczęśliwi! Pisałem, że utopia! :P jakieś kołchozy będziesz organizował? ;P dobre. Ty sprzedasz piekarzowi rybę, on ci chleb :)))) eh.

Cytat:
Kosiarz uważa że to dobrze że 80% dochodów jest zabierane przez państwo

Dajmy spokój tej nierównej polemice. ;) Binaco nie odpowiedziałeś, a zamiast odnieść się do moich uwag, napisałeś jeszcze więcej niedorzeczności.
Może być i KNP, choć konserwatywnych wartości uczy młodych , wykształconych z dużych miast ;)
Nie chcesz głosować na PiS, głosuj na KNP! ;)

krzysiek186 - Sob Lip 09, 2011 09:27

kosiarz napisał/a:
Cytat:

To cud! ;) Czyli logika rodem z komunizmu...wszystkim będą szczęśliwi! Pisałem, że utopia! :P jakieś kołchozy będziesz organizował? ;P dobre. Ty sprzedasz piekarzowi rybę, on ci chleb :)))) eh.

Ryba 2 zł, chleb 2 zł, jeśli od zysku ze sprzedaży zabierzesz należność na podatek to po pierwszej transakcji nie dojdzie do drugiej, lub żadna nie będzie mogła zajść.

Ew. wymienią się towarem a potem przyjdzie zły człowiek ze skarbówki i zje pół chleba z kawałkiem ryby ;)

kosiarz napisał/a:

Cytat:
Kosiarz uważa że to dobrze że 80% dochodów jest zabierane przez państwo

Dajmy spokój tej nierównej polemice. ;) Binaco nie odpowiedziałeś, a zamiast odnieść się do moich uwag, napisałeś jeszcze więcej niedorzeczności.
Może być i KNP, choć konserwatywnych wartości uczy młodych , wykształconych z dużych miast ;)
Nie chcesz głosować na PiS, głosuj na KNP! ;)

Przyjdzie okres kampanii to temat i tak wróci :) To może wyjaśnij mi co jest sednem pytania pana Bianconeriego co do którego nie padła odpowiedź.

krzysiek186 - Sro Gru 28, 2011 09:38

http://nowysacz.naszemias...saczu,id,t.html - ktoś zaczyna myśleć. A dlaczego by całe miasto nie zrobić specjalną strefą ekonomiczną ?
krzysiek186 - Nie Mar 04, 2012 14:59

Spotkanie z Pawłem Bogdanowiczem radnym Nowej Prawicy w gminie Chełmiec
koroniarz73 - Nie Maj 13, 2012 21:15

http://www.facebook.com/p...er¬if_t=like

Dawać na KKS ! głosowanie do jutra , do godziny 8. finał to jest

mlodykks - Nie Maj 13, 2012 22:26

Link może ktoś dać nowy...
- Czw Cze 14, 2012 02:08

Trener sądeckich bokserów może objąć reprezentację:

http://www.miastons.pl/10...prezentacji.htm

krzysiek186 - Pią Lut 08, 2013 22:41

Czy ktoś mi może powiedzieć dlaczego Brainville (http://www.brainville.pl/) stoi puste i nic się tam nie dzieje ?
gogo1910 - Pią Lut 08, 2013 22:57

Podobno szczury grasują ;)) Ale ciekawe czemu stoi to puste...
Bianconeri - Pią Lut 08, 2013 23:56

krzysiek186 napisał/a:
Czy ktoś mi może powiedzieć dlaczego Brainville (http://www.brainville.pl/) stoi puste i nic się tam nie dzieje ?

Bo to panie jedna ze "sztandarowych" inwesytcji super skul of marczial artf of bizne of ewriting from juesej from dotacje from wałek from korupcja from ściemniacz dla mas że coś się dzieje.

Kmicic - Wto Lut 12, 2013 17:29

Normalnie leją w necie z naszego miasta;

http://img.myepicwall.com....jpg?1360603953

aidos - Wto Kwi 30, 2013 15:00

Temat "Śmieci" i podatku.
Normalnie śmieję się przez łzy i nie ogarniam tego.
Do tej pory płaciłem za śmieci ok 6zł miesiąc. teraz mam wypełnić wniosek i co mam do niego wpisać?
Jak wpiszę prawdę czyli 4 osoby + niesegregowane to zabule 52zł/miesiąc. Jak się "pomylę" w wniosku to 10zł/miesiąc i mam dylemat.

Jak Wy do tego podchodzicie? I jak ktoś wie jakie są konsekwencje "pomyłki" i kto to będzie sprawdzał.

Dzięki za info.

Kazek G f H - Wto Kwi 30, 2013 16:40

http://www.sadeczanin.inf...76#.UX_VgMpTU5i

A może nazwać by tak nowe rondo im. Sądeckich Kurierów ?

Głosować!

Masahiko - Wto Kwi 30, 2013 17:26

Część, nie wiem jak duża, z tych Kurierów ma swoje ulice. Tak na szybko do głowy przychodzi mi choćby Stanisław Stuchły. Pewnie jeszcze sporo nazwisk by się znalazło.
Kazek G f H - Wto Kwi 30, 2013 18:01

Są ulice na Gorzkowie, Gucwy, Kwiatkowskiego, Freislera, Stramki.

Ale rondo Sądeckich Kurierów brzmi pięknie hehe :)

KrzysieKKS - Wto Kwi 30, 2013 18:55

Jakaś ekipa w Polsce (w tamtym roku?) wnioskowała do urzędu miasta o nazwanie (ulicy czy czegoś podobnego) mające związek z patriotyzmem. Dlaczego by nie złożyć oficjalnego pisma ?:D
Kazek G f H - Wto Kwi 30, 2013 19:12

To była chyba Olimpia Elbląg z tego co pamiętam.

Czemu nie?

Prezes ostrz pióro, pieczątka i ogień :)

hanys - Wto Kwi 30, 2013 21:33

chyba jest w saczu juz ulica sadeckich kurierow wiec nie wiem czy moga powtorzyc....

ja bym je nazwal im. Sączersów ;)

Masahiko - Wto Kwi 30, 2013 21:51

A może rondo Sandecji? Stadion niedaleko, nazwa wszystkim znana :)
misns - Wto Kwi 30, 2013 21:52

Masahiko napisał/a:
A może rondo Sandecji? Stadion niedaleko, nazwa wszystkim znana :)

Jestem za!!!

nitroactive - Wto Kwi 30, 2013 21:53

Cytat:

To dobre jest. A jeśli już nazwa ma mieć jakiś związek ze Smoleńskiem, to niech to będzie coś normalnego, bo nie tylko prezydent w tej katastrofie zginął.

Swoją drogą najpilniejszym problemem Sącza i Sądecczyzny jest nazwa nowego ronda, debata publiczna potrzebna, można by w sumie rozpisać jakieś referendum, niech się ludzie określą w tak ważkiej sprawie.

Masahiko - Wto Kwi 30, 2013 22:52

nitroactive napisał/a:

Swoją drogą najpilniejszym problemem Sącza i Sądecczyzny jest nazwa nowego ronda, debata publiczna potrzebna, można by w sumie rozpisać jakieś referendum, niech się ludzie określą w tak ważkiej sprawie.

To że radni o tym debatują to faktycznie dziwna sprawa. Natomiast tutaj na forum zawsze można sobie dywagować i rozmawiać.

klipol - Wto Kwi 30, 2013 23:06

nitroactive napisał/a:
Cytat:

To dobre jest. A jeśli już nazwa ma mieć jakiś związek ze Smoleńskiem, to niech to będzie coś normalnego, bo nie tylko prezydent w tej katastrofie zginął.

Może rondo TU-154 ;)

Rondo Sądeckich Kurierów albo Żołnierzy Wyklętych to było by coś!

KrzysieKKS - Wto Kwi 30, 2013 23:58

Kazek G f H napisał/a:
To była chyba Olimpia Elbląg z tego co pamiętam.

Czemu nie?

Prezes ostrz pióro, pieczątka i ogień :)

Ja udostępnie pieczątki a Ty pisz ;))

Na pewno wypadałoby dołączyć jakieś uzasadnienie dlaczego chcemy by właśnie tak nazywało się to rondo. Tutaj masz Ty pole manewru :) mówie całkiem poważnie. Napisz na pare stron ładnie uzasadniając zasługi Kurierów dla naszego miasta i regionu... Ja ze swojej strony dołoże zaplecze prawne i w razie potrzeby reszte przy Waszym wsparciu i lecimy z tematem :)

Pisz Kaziu a po długim weekendzie rozbujamy temat :)

Kazek G f H - Sro Maj 01, 2013 09:12

Ja jestem reżyserem kina akcji :) nic nie piszę heh :)
KrzysieKKS - Sro Maj 01, 2013 11:04

TO nie robmy nic, masz racje ;)
Kazek G f H - Sro Maj 01, 2013 21:08

Przecież żartuję, już napisane oświadczenie :)
Kazek G f H - Wto Sie 27, 2013 17:54

http://www.sadeczanin.inf...86#.UhzJLD9rogU

Linia nocna od 21 do 0:00. Takie rzeczy tylko w Sączu hehe.