Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

KKS Sandecja Nowy Sącz - Motor - Sandecja

radziufan - Czw Lut 25, 2010 08:23
Temat postu: Motor - Sandecja
Już niewiele ponad tydzien pozostało do inauguracji rundy wiosennej sezonu 2009/2010 I ligi. Jak wszyscy dobrze wiemy pierwszym rywalem Sandecji będzie Motor Lublin zespół z którym przyszło nam potykać się już niejednokrotniew niższych klasach rozgrywkowych.

Rok założenia: 1950
Barwy: żółto-biało-niebieskie
Adres: Aleje Zygmuntowskie 5, 20-101 Lublin
telefon/faks: (81) 532-57-25
Stadion: pojemność - 13.000 miejsc (3.200 siedzących)
oświetlenie - brak
boisko - 102 m x 78 m

W obecnym sezonie oba zespoły znajdują sie w diametralnie różnej sytuacji. Sandecja jak wiadomo jest w czubie tabeli i o utrzymanie może już być raczej spokojna, Motor przystępuje do rundy rewanżowej z nożem na gardle. W 19 dotychczas rozegranych meczach podopieczni Bogusława Baniaka zgromadzili zaledwie 10 punktów na któe skłądają się 1 zwycięstwo (0;2 z MKS Kluczbork) oraz 7 remisów (Dolcan Ząbki 0:0, Widzew Łódź 0:0, KSZO 2:2, Wisłą Płock 1:1, Stal St Wola 3:3, Podbeskidzie 1:1, Flota Świnoujście 1;1)

Z obozu lublinian nadchodzą jednak optymistyczne wieści, zespół mimo zawirowań organizacyjnych przystąpi do rozgrywek I ligowych. Udało sie zorganizaować obóz przygotowawczy w Austrii i sytuacja w lubelskim zespole zmierza ku normalizacji.

W okienku transferowym Motor opuścili: Michał Budzyński (O - Wisła Puławy ), Łukasz Kępa (P - ?), Michał Kusyk (O - rezerwy), Robert Mioduszewski (B - ?), Mateusz Oszust (B - Stal Kraśnik ), Kamil Oziemczuk (N - Górnik Łęczna), Piotr Stalęga (P - ?), Piotr Wilawer (N - Podlasie Biała Podlaska)
W ich miejsce udało się pozyskać zawodnikó takich jak: Marek Fundakowski (N - Hetman Zamość), Dominik Płaza (N - PS Kemi Kings) oraz Alan Santana (Brazylia)

zapraszamy do typowania wyniku, analiz przedmeczowych i omawiania wszelkich zagadnien czysto piłkarskich związanych z tym spotkaniem

misiek_1984 - Czw Lut 25, 2010 10:53

Wbrew pozorom wcale nie bedzie to taki latwy mecz jak sie wydawalo jeszcze jakis czas temu. Fakty pokazuja, ze nasze zimowe dywagacje odnosnie ewentualnego wycofania Motoru z rozgrywek nalezy wlozyc miedzy bajki. Klub nieco uporzadkowal sprawy organizacyjno-finansowe, zatrudnil uznanego w kraju szkoleniowca, a teraz przebywa na zagranicznym zgrupowaniu, montujac sklad, ktory pozwolilby jeszcze w miare mozliwosci powalczyc o utrzymanie w lidze.

Naturalnie sytuacja Motoru nadal jest bardzo trudna i to Sandecja jest zdecydowanym faworytem tego meczu, niemniej jednak gospodarze na pewno beda zdeterminowani do walki, bo dla nich od pierwszego meczu kazde punkty sa na wage zlota, poza tym ich spymierzencem moze byc stan boiska w Lublinie, ktory moze teoretycznie sprzyjac druzynie grajacej defensywnie. Zreszta Sandecji nigdy nie gralo sie dobrze z potancjalnie slabszymi przeciwnikami i ta "przypadlosc" dokucza nam juz od kilku sezonow (np. mecze ze Stala Poniatowa jeszcze w II lidze czy jesienny mecz w Stalowej Woli - jedyna jak dotychczas wygrana Stali).

Zatem nalezy sie spodziewac ciezkiej przeprawy i sam jestem ciekaw - na pewno podobnie jak wszyscy kibice - jak zaprezentuja sie nasze nowe nabytki i ogolnie druzyna po zimowej przerwie. Wiesci z rynku transferowego i zgrupowan byly dosc optymistyczne, martwi moze tylko nadal dosc przecietne zestawienie linii napadu, niemniej jednak wrazenie to nieco zaciera silna jak zwykle linia pomocy. Naturalnie licze na zwyciestwo Sandecji - sadze jednak, ze bedzie ono skromne 1:0 lub 2:1.

GoToSleep - Czw Lut 25, 2010 16:00

Obstawiam skromne zwycięstwo 0:1 :)
SANkibicDECJA - Czw Lut 25, 2010 16:36

Trzeba maksymalnie się skoncentrować na ten mecz , zeby głupio nie tracić punktów . Jestesmy faworytami i musimy to potwierdzic na boisku . Licze na 0;2 .
Maerqin - Czw Lut 25, 2010 17:45

A ja jestem spokojny o wynik. Jak misiek napisal pilkarze Motoru z pewnoscia beda zdeterminowani, w koncu walcza o utrzymanie i latwo punktow u siebie raczej nie oddadza. Podobne podejscie ma ich trener, ktory mowil w jednym z wywiadow ze wzial Motor zeby ratowac ich przed spadkiem wiec zapowiada sie walka, oby tylko udalo sie im ogarnac na czas z tym sniegiem zebysmy mogli ogladac dobre widowisko bo to co narazie pisza na temat stadionu i sniegu w Lublinie wola o pomste do nieba!
Czyt: http://naszasandecja.pl/C...ysiac_osob.html
Aha, moj typ: 0-2

Kilinskiego 47 - Czw Lut 25, 2010 18:57

^^Średnia frekwencja Motoru z tamtej rundy to 1300 więc pewnie to ewentualne ograniczenie do tysiąca w obecnych warunkach pogodowych to i tak nie jest raczej problem:)

Co do samego meczu- sądzę, że głównym przeciwnikiem Sandecji może być murawa (oby nie, choć na razie trudno o optymizm w tej sprawie). Jeśli tak będzie to obstawiam remis lub nawet minimalne zwycięstwo gospodarzy. Gdyby natomiast murawa prezentowała się w miarę przyzwoicie to myślę, że Sandecja udowodni swoją piłkarską-techniczną wyższość.

szczur1910 - Pią Lut 26, 2010 10:02

Ja mam takie pytanie co jest potrzebne do zapisania sie na mecz?? pesel może?
klap - Pią Lut 26, 2010 10:04

ja stawiam 1:0 dla nas po ciężkim meczu. skromne i wymęczone zwycięstwo
major - Pią Lut 26, 2010 10:18

szczur1910 napisał/a:
Ja mam takie pytanie co jest potrzebne do zapisania sie na mecz?? pesel może?

Imię, nazwisko, pesel;) No i pieniądze:P

kuba_ns - Pią Lut 26, 2010 10:43

ja myślę ze będzie z 3 :0 dla nas
seseba - Pią Lut 26, 2010 12:53

Na futbolopolis.pl jest jeszcze kilka zdjęć. Patrząc na taki stan murawy mam wielkie obawy do tego czy mecz się odbędzie. Ale bądźmy dobrej myśli.

Obstawiam 2:0 dla Sandecji, bramki Urban i Aleksander ;)

klap - Pią Lut 26, 2010 13:04

no ta murawa faktycznie nie wyglada za ciekawie
major - Pią Lut 26, 2010 14:12

Mam wrażenie, że władzom Motoru chyba jakoś specjalnie nie zależy na rozegraniu meczu w zaplanowanym terminie. Trudno ich obarczać oczywiście winą za warunki atmosferyczne, a co za tym idzie stan murawy, ale na podstawie wypowiedzi włodarzy lubelskiego klubu i pewnego ociągania się, dochodzę do wniosku, że dla nich priorytetem jest jak największa oszczędność murawy i czekają aż zespół się zgra i dojdzie do odpowiedniej formy, więc opóźniony start może im być na rękę. Do meczu 9 dni, jeszcze wiele może się zmienić, oby nie było gwałtownego załamania pogody to powinno być dobrze. Wiem , że to trochę nie miarodajne ale porównajmy obecny stan naszej murawy z tą z Lublina;) Do pierwszego meczu w NS 3 tygodnie a murawa prawie gotowa.
grubas_KKS - Pią Lut 26, 2010 17:25

Na takim "kartofloku" to lepiej jak by na łyżwach grali... Moim zdaniem szanse na wygraną oceniam 50/50,tu w ogóle nie ma mowy o jakieś "piłce nożnej" tylko o kopaniu piłką na gównie,ciekawe tylko która z ekip będzie miała lepsze "błotniki"?Oby Sandecja... Skromne 0:1 dla Nas mnie by satysfakcjonowało w 100%!
Frodo - Pią Lut 26, 2010 18:26

Dziwne skad u nich jeszcze tyle sniegu,
Bo dzisiaj widziałem stadion przy Kilinskiego i juz jest piękna murawa :)

kuba_ns - Pią Lut 26, 2010 18:30

spokojnie panowie bylem dzisiaj na stadionie i panowie z łopatami i taczkami pracują cały czas
klap - Pią Lut 26, 2010 19:10

kuba na naszym takpracują czyna tym w Lublinie
radziufan - Pią Lut 26, 2010 19:17

pracują na naszym bo wiadomo przecież że włodarzom Motoru nie zależy na rozegraniu meczu w terminie a teeraz urządzają szopke któa może się skonczyć przełożeniem meczu
dlatego jest plan mój autorski;) zaprośmy motor do Nowego Sącza, udostęopnijmy im szatnie gospodarzy i bedzie ok:)))

kolafy - Pią Lut 26, 2010 19:19

No proszę temat drugi dzień a postów więcej niż w temacie o wyjeździe przez 3 miechy brawo wierni kibice tak dalej napinka na necie podstawa tylko nie zapomnijcie ochraniaczy na zęby i kominiarki w niedziele o 12 założyć :))
radziufan - Pią Lut 26, 2010 19:30

kolafy po co ta ironia? tym sposobem na pewno nikogo nie zachęcisz do wyjazdu.....kto ma pojechac i tak pojedzie i mysle ze na prawde nie bedzie powodow do narzekania na liczbe. To jest temat pilkarski i nalezy sie tylko cieszyc z tego ze ludzie pisza jak najwiecej.

do zobaczenia w Lublinie:)

kuba_ns - Pią Lut 26, 2010 20:31

w Lublinie zasuwają szkoda ze teraz zaczęło padać
Masahiko - Sob Lut 27, 2010 08:17

kolafy napisał/a:
No proszę temat drugi dzień a postów więcej niż w temacie o wyjeździe przez 3 miechy brawo wierni kibice tak dalej napinka na necie podstawa tylko nie zapomnijcie ochraniaczy na zęby i kominiarki w niedziele o 12 założyć :))

Nazwa tego forum powinna brzmieć: "Forum kibiców Sandecji jeżdżących na wyjazdy". Proponuję zrobić sobie takie karteczki, na których będziecie sobie pieczątki wbijać po każdym wyjeździe - będzie wiadomo kto jeździ, a kto tylko "mądrkuje" przed monitorem ;)

Bianconeri - Sob Lut 27, 2010 10:02

Ale to wiadomo bez tego więc daruj sobie a przede wszystkim innym ...

Najgorsze w tym wszystkim jest to że i ty Radziu masz rację i Kolafy ma rację czyli tak naprawdę nie ma jej nikt ...

Wiemy ze nie każdy ma ochotę jeździć na wyjazdy, nie każdy da rady, nie każdy może itp, tylko najczęściej właśnie te same osoby robią najwięcej szumu na forum ciągłymi pytaniami po tysiąc razy powtarzanymi "a ile się już zapisało", "a skąd wyjazd", "a czy piotrek jedzie" itp itd wkółko i tylko zamieszanie niepotrzebne wprowadzają i po prostu wkurwiają ludzi stale jeżdżących ...

Każdy by chciał żebyśmy jeździli wszyscy razem w conajmniej 200 osób na każdy wyjazd, ale tego muszą chcieć wszyscy.

AdoDC - Sob Lut 27, 2010 11:01

W piątek dzięki staraniom MOSiR w Lublinie, z płyty i toru żużlowego stadionu miejskiego przy Al. Zygmuntowskich 5, został wywieziony śnieg. Pomógł w tym Mariusz Szmit, dyrektor MOSiR. Jest więc szansa, że pierwszoligowy Motor w niedzielę 7 marca, będzie mógł zagrać na inaugurację piłkarskiej wiosny z Sandecją Nowy Sącz. Jednak są dwa małe "ale".
Po pierwsze, wczoraj obiekt wizytowała policja i prawdopodobnie Motor nie dostanie zgody na przeprowadzenie imprezy masowej. Chodzi o to, że część trybun zasypana jest śniegiem i zagraża to bezpieczeństwu. Oznaczałoby to, że spotkanie z Sandecją mogłoby obejrzeć zaledwie 1000 osób. A wtedy Motor straciłby finansowo. - Gdyby decyzja była odmowna, to złożymy od niej odwołanie. Liczę, że wspólnie z MOSiR w następnym tygodniu zrobimy wszystko, żeby mecz doszedł do skutku - mówi Grzegorz Szkutnik, prezes Motoru.

Na płycie widać już trawę, ale płyta wymaga konserwacji. I tu pojawia się drugi problem, ponieważ na siłę mecz można by było rozegrać. Tylko nasuwa się pytanie, co dalej? Po meczu z Sandecją murawa może być w opłakanym stanie i mogą się pojawić na niej nieodwracalne zmiany. A więc, jest wybór. Grać na "klepisku", czy nie? Trzeba pamiętać, że Motor wiosną będzie walczył o utrzymanie, a przed własną publicznością czeka go aż dziewięć spotkań.

W każdym razie pracownicy MOSiR robią wszystko, żeby stadion nadawał się do użytku. Montują ogrodzenie przy bramie głównej oraz zakładają plastikowe krzesełka.

źródło : kurier lubelski

radziufan - Nie Lut 28, 2010 14:34

stadion w Lublinie, stan z dzisiaj

klap - Nie Lut 28, 2010 14:40

już to wygląda o wiele lepiej niż ostatnio
kuba_ns - Nie Lut 28, 2010 15:39

w tej chwili w Lublinie słoneczko jak tak bedzie na tygodniu to bedzie dobrze
krzysiek186 - Nie Lut 28, 2010 15:50

Ja bym chciał żebyśmy wygrali w tym Lublinie i to jak najwyżej, przegrywaliśmy tam wysoko i czas poprawić sobie statystyki.
INDOR - Pon Mar 01, 2010 19:48

Mam nadzieje, że wygrają skromnie byle 3 punkty nasze.
Jak zwykle zomole milicyjne muszą mieszać.Gdy Motor dostanie zgodę tylko na wpuszczenie 1000 osób na mecz to zle dla nas.Widać według "geniuszy" policyjnych śniegiem też można zabić hehehe

Bzymcio - Pon Mar 01, 2010 21:34

Mecz z Sandecją w niedziele!

Polski Związek Piłki Nożnej nie wyraził zgody na zmianę terminu meczu z Sandecją Nowy Sącz. W związku z tym mecz odbędzie się w pierwotnie zaplanowanym terminie tj. niedziela 7 marca godzina 12:00. W dalszym ciągu na trybunach stadionu (trybuna A) zalega spora ilość śniegu. W przypadku nie usunięcia śniegu do środy Klub nie zyska zgody na przeprowadzenie imprezy masowej. W przypadku negatywnej decyzji policji na obiekt zostanie wpuszczonych tylko tysiąc osób. Apelujemy do wszystkich kibiców o pomoc w usunięciu śniegu i przygotowaniu stadionu do rozgrywek. Wystarczy zgłosić się we wtorek do sekretariatu Klubu.

Motor rośnie w siłę!

Dawid Ptaszyński i Dawid Dłoniak zostali w poniedziałek formalnie potwierdzeni jako piłkarze Motoru Lublin, w barwach którego występować będą w wiosennej części rozgrywek pierwszoligowych. Graczami lubelskiego zespołu będą też wcześniej anonsowani Marek Fundakowski i Paweł Adamiec.

źródło: http://www.motor-lublin.pl

wel - Pon Mar 01, 2010 22:23

Może z innej beczki, ale ma ktoś numer tel. do klubu Motor Lublin, a najlepiej do osób odpowiedzialnych za jakieś akredytacje, bo niestety jeszcze nie udało mi się namierzyć kontaktu, a czas nagli :).

Albo jakaś ślepota, ale na stronie Motoru nigdzie nie widziałem.

Z góry dzięki.

DNL - Pon Mar 01, 2010 22:26

Jest na oficjalnej Motoru, zakładka 'o klubie' :

telefon/faks: (81) 532-57-25

kuba_ns - Pon Mar 01, 2010 22:43

wel a co ty w Lublinie jestes
wel - Pon Mar 01, 2010 22:49

Dzięki, widać latające reklamy "Nazwa.pl" zasłoniły, a denerwują okrutnie :/.

A będę jak dojedziemy, a wszystko zanosi się na to, że wycieczka będzie :)

Robert Plant - Pon Mar 01, 2010 23:41

Boje się tego meczu z Motorem :/ Gładko na pewno nie będzie i oby nie skończyło się jakimś mizernym 1:1 lub co gorsza porażką. Inauguracja rundy to zawsze niepewny grunt pod nogami... Byle były 3 pkt choćby w najgorszym stylu...

p.s Co myślicie o ich sparingowych wynikach?

biker_ns - Wto Mar 02, 2010 07:49

Robert Plant napisał/a:
Boje się tego meczu z Motorem :/ Gładko na pewno nie będzie i oby nie skończyło się jakimś mizernym 1:1 lub co gorsza porażką. Inauguracja rundy to zawsze niepewny grunt pod nogami... Byle były 3 pkt choćby w najgorszym stylu...

p.s Co myślicie o ich sparingowych wynikach?

Sparingpartnerów mieli bardzo niskich lotów.Niektóre drużyny z którymi grali w Austrii to odpowiedniki polskiej okręgówki a w jednym wypadku chyba nawet A-klasy,grali też z końcówką tamtejszej 3 ligi także zwycięstwa choć pewne i do "zera"wrażenia żadnego nie robią.Zrobili wzmocnienia ale np.taki Fundakowski to dobry zawodnik na 2 ligę i nie wiem czy będzie sobie radził w 1 lidze.Za niedługo będziemy wiedzieć czy trenerowi Baniakowi udało się coś zmienić na plus w drużynie Motoru,już pierwszy mecz w niedzielę zweryfikuje ich umiejętności i przygotowania do rundy wiosennej.

PS.Przeważnie ciężko jest wytypować wynik w pierwszej kolejce po przerwie zimowej i tak jest tym razem,choć uważam że po ciężkim meczu/mam na myśli głownie przeszkadzający w płynnej grze stan murawy/Sandecja przechyli szalę zwycięstwa na swoja korzyść i przywiezie z Lublina 3 pkt.
Stawiam 2-1 dla nas.

POZDROWIENIA

kuba_ns - Wto Mar 02, 2010 08:19

największym przeciwnikiem w Lublinie będzie murawa jak wiemy Sandecji źle się gra na "gąbce" a taka będzie w Lublinie bo np od dwóch dni w nocy pada deszcz wiec będzie wesoło
bacin - Wto Mar 02, 2010 08:43

3-0 dla nas, będzie mocne tąpnięcie.
lukas33 - Wto Mar 02, 2010 08:46

Motoru oczywiście lekcewazyć nie można szczególnie na inaugurację gdy bedą chcieli sobie udowodnić że mogą jeszcze walczyć o uratowanie ligi. Natomiast oczywiście nie ma się co ich bać bo to my jesteśmy drużyną mocniejszą kadrowo, bardziej doświadczoną i po prostu lepszą piłkarsko. Co do Fundakowskiego to widzialem go podczas meczu Hetmana z Wisła w Pucharze i zrobił na mnie bardzo pozytywne wrazenie, nieźle radził sobie z wiślackimi obrońcami. A co do meczu to myślę że w niedzielę 3 punkty dla Sandecji po jednobramkowym zwycięstwie.

[ Dodano: Wto Mar 02, 2010 10:47 ]
A najbardziej co mnie wkur... to patrzyłem sobie teraz na forum Motoru a tam jakiś zjeb od nas zyga i kozaczy do miejscowych. Wielki twardziel który pewnie gdyby zobaczył Motor bliżej niż przez klatkę albo gdyby doszłoby do jakiegoś tańca w niedzielę siedziałby zesrany w autobusie. Ludzie wiecej szacunku dla rywali bo kibicowsko i wyjazdowo to do Motoru nam jeszcze wiele brakuje. No ale nie ma to jak pokazac kozaka na forum innej ekipy albo postrzelać z palców na odległość. Żenujace kompleksiarstwo.

Raffio - Wto Mar 02, 2010 15:21

http://sandecja-ns.futbol...n-zdjecia-.html
zdjęcia stadionu Motoru

tomek_ns3 - Wto Mar 02, 2010 16:48

"Gąbki" w Lublinie można sie chyba przestac obawiac. Jak wskazuja prognozy to zapowiada sie 2, 3 stopniowy mroz przy -8 w nocy. Tak wiec zamarznieta murawa bedzie problemem nr 1.
Frodo - Wto Mar 02, 2010 20:15

Bedzie dobrze dzieciag, mecz o dwunastej, jak wyjdzie slonce to do godziny 12 mysle murawa odmarznie
tomek_ns3 - Wto Mar 02, 2010 23:40

bedzie dobrze;]
lechu - Sro Mar 03, 2010 15:19

stawiam na skromną wygraną Sandecji, bo wiadomo, że pierwszy mecz o stawkę po długiej przerwie to ciężkie wyzwanie ( przypominam mecz z Podbeskidziem, gdzie powinniśmy wygrać, lecz moim zdaniem brakło wtedy doświadczenia, zgrania i pewności w grze ).
Frodo - Sro Mar 03, 2010 16:39

Wierze w nasze zwyciestwo, obstawiam 0:2 dla Sandecji :*
kuba_ns - Sro Mar 03, 2010 19:20

niestety wlasnie w lublinie spadł snieg
smnns - Sro Mar 03, 2010 21:21

a dużo tego śniegu ??
kuba_ns - Sro Mar 03, 2010 22:09

kolo 2 cm
Robert Plant - Czw Mar 04, 2010 18:39

Ostateczna decyzja w sprawie spotkania ma zapaść jutro tak???

Jeśli warunki miałyby wypaczyć wynik spotkania a mecz zniszczyć do reszty murawę to lepiej dla nas jak i dla Motoru by przełożyli to widowisko na inny termin. Takie jest moje zdanie.

Snoopi86 - Czw Mar 04, 2010 19:01

gdzies wyczytalem nie pamietam gdzie ze PZPN nie zgodzil sie na rozegranie meczu w innym terminie tak ze chyba wszytsko jasne mowie chyba bo wiadomo jak to u nas;]
DNL - Czw Mar 04, 2010 20:16

Teoretycznie mecz ma się odbyć, jeśli jednak boisko nie będzie nadawało się do gry to sędzia może przed meczem podjąć decyzje o jego przełożeniu.

http://pogoda.onet.pl/0,858,38,lublin,miasto.html

Od dziś minusowe temperatury, w nocy spadają nawet do -8. Jeśli faktycznie tak będzie to wątpię, by dopuścili do gry na zmrożonym boisku.

seseba - Pią Mar 05, 2010 08:47

Jeśli to zdjęcie nie kłamie to nie widzę problemów co do rozegrania meczu.
Stan pogody w Lublinie na godzinę około 8:45
Wykorzystałem stronę miasta Lublin i możliwość podglądnięcia go na żywo.

misions - Pią Mar 05, 2010 08:59

W LUBLINIE świeci słońce i nic nie zapowiada ze spadnie śnieg Troszke mrozno ale bez obaw mecz sie odbedzie :) a My tam bedziemy bo Jestesmy zawsze tam Gdzie nasz KKS gra...
biker_ns - Pią Mar 05, 2010 11:03

Motor Lublin - Sandecja Nowy Sącz, godz. 12:00, sędzia: Jacek Zygmunt (Jarosław).
krzysiek186 - Pią Mar 05, 2010 11:06

biker_ns napisał/a:
Motor Lublin - Sandecja Nowy Sącz, godz. 12:00, sędzia: Jacek Zygmunt (Jarosław).

To ten facet co ma trzy imiona ;), sędziował coś u nas. Pamięta go ktoś ?

krochmal - Pią Mar 05, 2010 11:09

krzysiek186 napisał/a:
biker_ns napisał/a:

To ten facet co ma trzy imiona ;), sędziował coś u nas. Pamięta go ktoś ?

Tak, ostatni oficjalny mecz Sandecji w 2009 roku z Flotą i przynajmniej dla mnie zapadł pozytywnie w pamięci jako nie rzucający się w oczy i nie wybijający się na pierwszy plan sędzia. Ale też jak pamiętamy zwraca uwagę na stan murawy :)

MemfiS - Pią Mar 05, 2010 11:09

Sędziował ;)
Mecz 19 kolejki
Sandecja - Flota co wygraliśmy 1:0

edt @up
sorry nie widziałem że napisał ;-)

Milosz_1910 - Pią Mar 05, 2010 16:59

Petar Borovicanin i Arkadiusz Aleksander nie zagraja z powodu kontuzji:/...
Nasz nowy nabytek Ariel Gadea również nie zagra gdyż nie ma jeszcze certyfikatu..Na szczeście Jończyk bedzie juz do gry:)...Trzeba poradzic sobie bez nich...
Ciekaw jestem jak bedzie to wygladalo w ataku...

Hmm....Kmiecik i Bania??
Kmiecik i Jonczyk?? Jak myslicie??

DNL - Pią Mar 05, 2010 17:02

W ubiegłej rundzie graliśmy 1 napastnikiem, więc teraz pewnie się to nie zmieni i zagra Kmiecik.
kuba_ns - Pią Mar 05, 2010 17:11

a na zmianę jonczyk
K@KS - Pią Mar 05, 2010 21:01

tak 0:2 na inauguracje ze słabiutkim niemal 2-ligowym Motorem stawiam.
już nie jesteśmy wsytraszonym beniaminkiem, a kogo jak kogo, ale Motoru sie obawiać nie możemy.

Ad@ś=) - Pią Mar 05, 2010 21:11

K@KS napisał/a:
tak 0:2 na inauguracje ze słabiutkim niemal 2-ligowym Motorem stawiam.
już nie jesteśmy wsytraszonym beniaminkiem, a kogo jak kogo, ale Motoru sie obawiać nie możemy.

Wstrzymałbym się z takimi wypowiedziami na Twoim miejscu. Trzeba mieć szacunek dla każdego rywala a poza tym nie z takimi "słabutkimi niemal 2-ligowcami" się przegrywało.
Oczywiście stawiam na zwycięstwo ale po trudnym i ciężkim meczu.
Pozdrawiam

arkoniusz - Sob Mar 06, 2010 02:03

Niedzielnym meczem z przedostatnim w tabeli Motorem w Lublinie nowosądeczanie zainaugurują rundę wiosenną. Zwycięstwo ma być pierwszym krokiem w stronę realizacji celu postawionego przed rundą wiosenną
- Chcemy szybko zapewnić sobie utrzymanie - mówił niedawno Dariusz Wójtowicz, trener Sandecji.

Sześć punktów w dwóch najbliższych meczach z drużynami z dołu tabeli (za tydzień Sandecja zagra z 14. MKS-em Kluczbork) powinno pozwolić nowosądeczanom na spełnienie tego planu. W ostatnich pięciu sezonach I ligi do zajęcia bezpiecznego miejsca wystarczyło zdobycie 36 punktów. Beniaminek ma w tej chwili 31. - Do Lublina jedziemy po trzy punkty. Nie patrzymy na plany i wyliczenia, ilu punktów nam potrzeba. W każdym meczu chcemy grać o zwycięstwo - zapewnia Grzegorz Kmiecik, napastnik Sandecji.
O zwycięstwo nie będzie łatwo, bo z Motorem nie wystąpi napastnik Arkadiusz Aleksander. Drugi po Dariuszu Gawęckim strzelec zespołu (sześć goli jesienią) w ostatnim sparingu naciągnął mięsień dwugłowy. Duża odpowiedzialność spocznie więc na Kmieciku oraz na Piotrze Bani, którzy będą musieli go zastąpić. - Trener nie zdradził jeszcze, kto zagra - zaznacza wychowanek Wisły. - Każdy z nas ma otwartą drogę. Jeśli dostanę szansę, to postaram się dobrze zagrać.

W autokarze do Lublina zabrakło miejsca dla Paragwajczyka Ariela Gadei. Do Nowego Sącza nie dotarł jeszcze certyfikat króla strzelców II ligi boliwijskiej. Z Motorem nie zagra także narzekający na uraz lewy obrońca Petar Borovicanin.

Sztab szkoleniowy Sandecji nie chce ryzykować stanu zdrowia 24-letniego Serba ze względu na kiepskie boisko w Lublinie. Dwa tygodnie temu działacze Motoru starali się nawet przełożyć mecz, ale zgody na to nie wyraził PZPN. - Obawiamy się, że murawa będzie grząska - przyznaje Kmiecik. - Dodatkowo brakuje nam treningów na trawie. Ostatnio trenowaliśmy głównie na sztucznym boisku i w hali.

Wyniki spotkań z Motorem nie mogą napawać piłkarzy beniaminka optymizmem. W pięciu dotychczasowych spotkaniach Sandecja nie wygrała jeszcze w Lublinie, a zanotowała m.in. dwie wysokie porażki (po 0:5).

Po pierwszej rundzie rywal Sandecji zajmuje 17. miejsce z 10 punktami na koncie, ale w przerwie zimowej w Motorze doszło do sporych zmian.

Zespół wzmocnili m.in. napastnicy Paweł Adamiec (GKS Bełchatów) i Marek Fundakowski (Hetman Zamość) oraz obrońca Dawid Ptaszyński (Znicz Pruszków). Trenera Mirosława Kosowskiego zastąpił Bogusław Baniak.

Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków

mirek678 - Nie Mar 07, 2010 09:47

Relacja radiowa ze spotkania:
Ma się odbyć pod adresami:
http://marconi.radio.lublin.pl/32k.asx
lub
http://marconi.radio.lublin.pl/64k.asx
źródło http://www.soccer-live.pl...hp?id=niedziela

Relacja live:
http://www.1liga.com.pl/m...a_nowy_sacz.htm

K@KS - Nie Mar 07, 2010 11:51

"Jest decyzja. Spotkanie Motor - Sandecja odbędzie się planowo o godzinie 12. Obydwie drużyny rozpoczęły już rozgrzewkę."
x_cite - Nie Mar 07, 2010 11:53

Zapraszam tych co nie mogli z różnych względów udać się mecz do Lublina na czat!!!
misns - Nie Mar 07, 2010 12:00

Mi niestety relacja radiowa sie nie otwiera :-(
x_cite - Nie Mar 07, 2010 12:06

relacja radiowa działa. Temat zamykam chwilowo na czas meczu. Zapraszam na czat!
x_cite - Nie Mar 07, 2010 14:02

gratulacje dla piłkarzy za wynik i walkę! A kartkowicze nie przejmujcie się - ten sędzia tak ma - musiał zainstnieć i to w sumie nasyzm kosztem żeby nie było za różowo! Cieszmy się z 3 punktów -czas na MKS!
miras1983 - Nie Mar 07, 2010 14:03

4-1 na wyjezdzie i w 10 od 75 minucie to naprawd dobrze utrzymanie mamy pewne mozna pomyslec o awansie brawo panowie byle tak dalej
Robert Plant - Nie Mar 07, 2010 14:12

GRATULACJE!!! Wspaniały start! Potencjał drużyny jest, transfery udane więc czego chcieć więcej? :D Z meczu na mecz powinno być jeszcze lepiej.

HEJ HEJ SANDECJA!!!

MK_NS - Nie Mar 07, 2010 14:16

Nie pisać na 90minut ilu naszych na meczu inteligenci...!
mlody_ns - Nie Mar 07, 2010 14:25

MK_NS napisał/a:
Nie pisać na 90minut ilu naszych na meczu inteligenci...!

myslisz ze to ktos od nas pisal ? mi sie nie wydaje

Wynik Piekny !!

Penzel.NS - Nie Mar 07, 2010 14:31

wymarzony start.gratulacje -slabsze druzyny musimy gromic trzeba zbierac potencjal na te z gornej polki,bardzo sie to optymistycznie zapowiada.
eSKa - Nie Mar 07, 2010 15:32

Co to za idiota z ksywką Saczzz pisze relacje na kibice.net ? Zna go ktoś ?
Trebor13 - Nie Mar 07, 2010 16:49

Kilka fotek z dzisiejszego meczu:
http://www.lublinforum.co...ecja-nowy-sacz/

[ Dodano: Nie Mar 07, 2010 17:28 ]
I jeszcze cos z Onetu:
http://sport.onet.pl/pilk...,wiadomosc.html

mirek678 - Nie Mar 07, 2010 17:47

Dla tych co nie słuchali relacja radiowa ze spotkania:

Part 1
http://www.youtube.com/watch?v=uiVlb91IW40

Part 2
http://www.youtube.com/watch?v=cdmlZIPiUsY

krochmal - Nie Mar 07, 2010 18:17

Brawa dla drużyny za wynik no a Marek Kozioł będzie prawdopodobnie miał szansę na rehabilitację za nie najlepszy występ w Szczecinie.
arkoniusz - Nie Mar 07, 2010 18:25

Brawo za trzy punktu !!!

Miejmy nadzieje, że Marek jest w dobrej formie bo w meczach z Kluczborgiem i Pogonią on bedie numero uno

Tomko54 - Nie Mar 07, 2010 18:34

A własnie czemu z Pogonią? Przecież czerwona wstrzymuje na 1 spotkanie a nie 2?
MemfiS - Nie Mar 07, 2010 18:45

ONET.PL - I liga: świetny start Sandecji

http://sport.onet.pl/pilk...,wiadomosc.html

krochmal - Nie Mar 07, 2010 19:05

Tomko54 napisał/a:
A własnie czemu z Pogonią? Przecież czerwona wstrzymuje na 1 spotkanie a nie 2?

Z Regulaminu Dyscyplinarnego PZPN:
Cytat:

3. Zawodnikowi, który w czasie zawodów, o których mowa w ust. 1 niniejszego paragrafu został wykluczony z gry w wyniku samoistnej czerwonej kartki, wymierza sie automatycznie kare dwóch meczów dyskwalifikacji, chyba że przewinienie polegało na:
1) naruszeniu nietykalnosci cielesnej lub fizycznym znieważeniu innych osób bioracych
udział w grze lub poza nia,
2) wysoce niesportowym, grubianskim i ordynarnym zachowaniu sie przed, w czasie meczu
lub poza nim.
W opisanych wyżej przypadkach przeprowadza sie postepowanie dyscyplinarne, po którym
organ dyscyplinarny orzeka kare dyskwalifikacji od 3 meczów do kary dyskwalifikacji
czasowej.

4. Zasad okreslonych w ust. 3 niniejszego paragrafu nie stosuje sie wobec zawodnika
wykluczonego z gry (samoistna czerwona kartka) w sytuacji, gdy:
1) pozbawia realnej szansy zdobycia bramki przeciwnika poruszajacego sie w kierunku
bramki tego zawodnika popełniajac przewinienie karane rzutem wolnym lub rzutem karnym,
2) pozbawia drużyne przeciwnika bramki lub realnej szansy jej zdobycia zagrywajac piłke
reka, przy czym nie dotyczy to bramkarza we własnym polu karnym,
3) pozbawia drużyne przeciwnika realnej szansy zdobycia bramki - jako bramkarz -
zatrzymujac reka piłke poza własnym polem karnym.
W tych przypadkach wymierza sie kare jednego meczu dyskwalifikacji.

źródło: Regulamin Dyscyplinarny PZPN

Dla mnie te zasady nie są do końca jednoznaczne i chyba trzeba poczekać na interpretację PZPNu.

kuba_ns - Nie Mar 07, 2010 19:53

Sandecja w 1 połowie dość wyraźny i głośny doping natomiast w 2 połowie już bardzo kiepski dopiero pod koniec się przebudzili, nasz doping zostawię bez komentarza

cytat forum motoru

andy562 - Nie Mar 07, 2010 21:13

http://www.youtube.com/watch?v=kz1VqUQSCOs
herms - Nie Mar 07, 2010 21:14

na lechu doping też był na początku na maxa a potem już im się odechciało skakać.
DNL - Nie Mar 07, 2010 21:20

Bardzo dobra gra Sandecji w 1 połowie, Motor bez sztycha. Mogło być wyższe prowadzenie. W 2. połowie szybko strzelona bramka (ładny strzał z rzutu wolnego) przez Motor dodała im skrzydeł i przejęli inicjatywę w środku pola, mieli kilka groźnych sytuacji które na szczęście nie zakończyły się golem. Raz Różalski może mówić o bardzo dużym szczęściu po swoistym pinballu w polu karnym, trzeba jednak dodać że pomógł szczęściu.
Po czerwonej kartce Różalskiego (czerwona za zagranie ręka poza polem karnym?) sytuacje bramkowe miała zarówno Sandecja jak i Motor.

Jak na te warunki dobry mecz, kilka bardzo fajnych zagrań i akcji. Z Urbana faktycznie będzie pociecha. Budująca jest też postawa zawodników po meczu, wspólne świętowanie, widać że są drużyną. Przysporzą nam jeszcze sporo radości.

Chyba pora się kłaść ;)

sns1910 - Nie Mar 07, 2010 21:23

Cenne zwycięstwo, skuteczność daje pierwsze nadzieje na dobry końcowy wynik w tym sezonie, szczególnie że w pierwszej kolejce Pogoń i Górnik delikatnie mówiąc nie zachwyciły ;) Dalej jestem zdania że piłkarsko na pewno stać nas na awans, mamy moim zdaniem po Widzewie najciekawszą ofensywę w tej lidze, mamy trudny układ gier w rundzie wiosennej, ale w kontekście walki o awans korzystny, czyli większość najgroźniejszych rywali u siebie, a teoretycznie słabsze drużyny na wyjazdach, mamy bardzo dobrego trenera i duży atut gry na własnym stadionie który jest póki co dla nas szczęśliwy - a czy to wystarczy do ogromnej niespodzianki jaką byłby awans to zobaczymy. Bo równie dobrze może się ten terminarz obrócić przeciwko nam, gdyby się okazało że nie idzie nam tak dobrze jak żeśmy się tego spodziewali i mielibyśmy jakiś kryzys formy, ale na razie póki co nic tego nie zapowiada, cieszmy się z tego co mamy, a piłkarzom, trenerom etc. wielkie dzięki za dzisiejsze przekonujące zwycięstwo!!!
saczers1910 - Nie Mar 07, 2010 21:25

Jeśli Nasi wyjazdowicze wrócą niech opiszą na forum gra Sandecjii itp. :)
Bioły_NS - Nie Mar 07, 2010 21:29

w 1 połowie gra dość ciekawa jak na stan boiska lecz druga to juz typowa "kopanina" Lecz ciężko było coś na takiej murawie zagrać ogólnie na plus determinacja i ambicja rowniez na plus Kmiecik , Urban krótka gra Janika więc za dużo powiedzieć nie mozna tak samo jak i Hlouska
kosiarz - Nie Mar 07, 2010 21:37

Nie sądzę bym był w tym odosobniony, w drugiej połowie już tak byłem zmarznięty, że klaskanie w ręce było cierpieniem ;).
Zimny wiatr robił swoje, bardzo zimny.
Urban dobra ambitna gra. Przy takim stanie boiska, Sandecja nie miała prawa pokazać wszystkiego.

Frodo - Pon Mar 08, 2010 06:27

Ale mecz, ale wyjazd, ale wygrana! :)
tomo85 - Pon Mar 08, 2010 09:25

Magazyn Sportowy TVP Lublin http://ww6.tvp.pl/16000,20100307963858.strona
Trebor13 - Pon Mar 08, 2010 10:37

08.03.2010 Motor rozgromiony przez Sandecję 1:4

Nie udał się trenerski debiut Bogusława Baniaka. Na inaugurację piłkarskiej wiosny piłkarze lubelskiego Motoru przegrali z Sandecją Nowy Sącz 1:4 (0:3). Beniaminek, ale tylko z nazwy, już w pierwszej połowie zadał gospodarzom trzy bardzo mocne ciosy. Wygrał zasłużenie, prezentując poziom, jak na razie nieosiągalny dla żółto-biało-niebieskich.

Baniak wziął całą winę na siebie. - Szczególnie pierwsze 45 minut było tragiczne w wykonaniu moich piłkarzy. Chłopaki odbijali się od rywali jak od ściany. Jednak nie zostawię zespołu. Będziemy cały czas pracować - mówi Baniak.

Nie od razu Kraków zbudowano, a Baniak musi naprawiać to, co zepsuli jego poprzednicy. Mimo takiego, a nie innego wyniku, w grze zespołu widać malutką poprawę. Za kadencji poprzedniego szkoleniowca Mirosława Kosowskiego lublinianie mieli ogromne kłopoty ze stwarzaniem sobie okazji do zdobycia goli. Wczoraj było pod tym względem o wiele lepiej, ale piłka tylko raz wpadła do siatki.

Goście mieli bardzo dobrze rozpracowanego rywala. W piątek na jednej z nieoficjalnych stron internetowych Sandecji, pojawiły się zdjęcia z ostatniego taktycznego treningu Motoru. Ale sztab trenerski lublinian "wkurzył" się dopiero wtedy, gdy przeczytał analizę ostatnich zajęć oraz obraną taktykę na mecz o punkty. Można było dowiedzieć się o słabych, jak i dobrych stronach każdego piłkarza Motoru. "Brudną" robotę wykonał pewnie jeden z lubelskich trenerów albo dziennikarzy. A przecież nie kala się własnego gniazda...

Spotkanie mogło nie dojść do skutku. Murawa godzinę przed meczem była zmrożona, ale z każdą minutą było coraz lepiej. Jednak Dariusz Wójtowicz, trener Sandecji, nie chciał grać. Obawiał się kontuzji. Sędziowie i delegat byli innego zdania. Wójtowicz może więc się cieszyć podwójnie. Ze zwycięstwa i braku urazów. Baniak chciał grać i ma smutniejszą minę. Przegrał, a kontuzji, jeszcze nie wiadomo jak groźnych, nabawili się Michał Maciejewski i Rafał Król.

Baniak w 77. min został ponadto przez sędziego odesłany na trybuny. Po "czerwieni" dla Mariusza Różalskiego goście musieli dokonać zmiany bramkarza, ale zbytnio się z tym nie spieszyli. Trwało to około siedmiu minut. Baniak zwrócił uwagę asystentowi, żeby szybciej przeprowadził zmianę, co nie spodobało się sędziemu głównemu.

Motor Lublin - Sandecja N. Sącz 1:4 (0:3)

Bramki: Białek 48 - Jonczyk 13, Kmiecik 20, Urban 40, Bębenek 66
Widzów: 2000
Sędziował: Jacek Zygmunt z Jarosławia
Motor: Gieresz - Syroka, Maciejewski (18 Lenart), Ptaszyński, Wojdyga - Żmuda, Król (46 Płaza) - Białek, Niemczyk (73 Adamiec), Popławski - Fundakowski. Trener: Bogusław Baniak.
Sandecja: Różalski - Makuch, Frohlich, Jędrszczyk, Choruzi - Jonczyk (68 Hlousek), Niane, Urban, Gawęcki, Bębenek (84 Janik) - Kmiecik (76 Kozioł).
Trener: Dariusz Wójtowicz.

Źródło: Kurier Lubelski
Za: www.motorlublin.com

sanch3z - Pon Mar 08, 2010 11:42

Tak, to był naprawde świetny no i bezalkoholowy wyjazd :-) niah niah ;]
Pozdro ;]

KubaNS - Pon Mar 08, 2010 12:55

Chcialbym tylko w tym miejscu pogratulowac i wyrazic uznanie dla pewnej znanej na tym forum osobie z okazji jego heroicznej walki z silami natury, uksztaltowaniem terenu, grawitacja i innymi przeciwnosciami losu jakie spotkaly go podczas jednego z postojow..
Determinacja i walka do ostatnich sil jest naprawde godna nasladowania mimo ze skonczyla sie ona uznaniem wyzszosci przeciwnika...
Jeszcze raz, szacuneczek

;) buhehehe....

kolafy - Pon Mar 08, 2010 14:07

Nic tylko pogratulować ;]
moru - Pon Mar 08, 2010 14:12

Niezłe piłki grał Urban, Jano też ładnie czyścił, jak na takie kartoflisko to cały zespół dobrze się spisał. Mogło się wydawać że to Motor będzie bardziej zmotywowany jednak chłopaki pokazali że nie brak im woli walki i przywieźli cenne 3 pkt. Oby tak dalej.

Doping na pewno mógł być lepszy, ale kilometry i pogoda też swoje zrobiły. Wyjazd super, zwycięstwo + świetna zabawa, po prostu kto nie był ten naprawdę ma czego żałować. Teraz tylko mobilizować się i jazda na Kluczbork!!!

P.S Stawiam w ciemno że ten Motrowiec co z 2m nie trafił już nie długo będzie gwiazda neta :)

mirek678 - Pon Mar 08, 2010 14:23

Chyba jeszcze nie było wywiad pomeczowy z Janem :

http://www.youtube.com/wa...feature=channel

arkoniusz - Pon Mar 08, 2010 18:23

http://sport.tvp.pl/pilka...-kolejki-i-ligi

Wybierac są piłkarze Sandecji

[ Dodano: Pon Mar 08, 2010 18:24 ]
Jedenastka kolejki:
1. Sebastian Nowak
447
2. Dudu Paraiba
831
3. Maciej Mysiak
495
4. Wojciech Szymanek
724
5. Ugochukwu Ukah
770
6. Piotr Grzelczak
610
7. Mindaugas Panka
673
8. Cheikh Tidiane Niane
441
9. Łukasz Masłowski
629
10. Marcin Robak
762
11. Darvydas Sernas
811
12. Paweł Janas
764

Aktualna jedynstka

pero - Pon Mar 08, 2010 18:25

wynik świetny jak na początek, wierzyłem w zwycięstwo ale trochę skromniejsze typu 2:1 dla nas
liczby nie kłamią - mamy jedną z największych sił ognia w lidze i jakby nie było to my będziemy rozdawać (oby!!!) karty jeśli chodzi o awans (terminarz przynajmniej na to wskazuje)
powoli liga przed nami zaczyna czuć większy respekt - jeżeli w następnych 2 meczach zagramy tak samo efektywnie i efektownie to dopiero będzie, bo tak na prawdę pretendenci do awansu (media również) nie brali nas na poważnie jeżeli chodzi właśnie o awans

x - Pon Mar 08, 2010 19:37

jesli udało by sie pokonac u nas Pogon to wierze ze awans moze byc realny :D
sanch3z - Wto Mar 09, 2010 17:25

KubaNS napisał/a:
Chcialbym tylko w tym miejscu pogratulowac i wyrazic uznanie dla pewnej znanej na tym forum osobie z okazji jego heroicznej walki z silami natury, uksztaltowaniem terenu, grawitacja i innymi przeciwnosciami losu jakie spotkaly go podczas jednego z postojow..
Determinacja i walka do ostatnich sil jest naprawde godna nasladowania mimo ze skonczyla sie ona uznaniem wyzszosci przeciwnika...
Jeszcze raz, szacuneczek

;) buhehehe....

No ale 18-stka....

Ja również gratuluje, widok tak nie przeciętnych zmagań napewno pozostanie w pamięci wielu z nas. Szkoda, że misja ratunkowa się nie powiodła, gdyż ostatnią przeszkodą była fosa, która również okazała sie górować nad przestawicielem naszej społeczności hehehe ;]
Pozdrówka ;]

Raffio - Wto Mar 09, 2010 17:31

można by jaśniej o co chodzi ;P?
Bianconeri - Wto Mar 09, 2010 17:41

Ale urwał!!, ale to było dobre :D
wborzecki@gmail.com - Wto Mar 09, 2010 18:38

WSZYSTKO TO WINA ,,UFOLUDÓW,, NIEPOZORNE ZIELONE STWORY :-DDD ps; KIBICU WYJAZDOWY SANDECJI STRZEŻ SIĘ ZIELONEGO... buchachacha!!!
internacionale - Wto Mar 09, 2010 18:38

sanch3z napisał/a:
KubaNS napisał/a:
Jeszcze raz, szacuneczek

;) buhehehe....

No ale 18-stka....

Ja również gratuluje, widok tak nie przeciętnych zmagań napewno pozostanie w pamięci wielu z nas. Szkoda, że misja ratunkowa się nie powiodła, gdyż ostatnią przeszkodą była fosa, która również okazała sie górować nad przestawicielem naszej społeczności hehehe ;]
Pozdrówka ;]

Walkę z siłami natury okupiłem kontuzją lewego kolana (coś się zginać nie chce za bardzo). Byłem w szpitalu zrobili mi fotkę i kazali iść do chirurga żeby to obejrzał.
Niestety kolejka na jakieś 6 godzin stania. Może ktoś z Was ma pojęcie co obrazuje to zdjęcie ?

bacin - Wto Mar 09, 2010 18:41

Wybacz, że żarty trzymają się mnie dość mocno w okolicznościach przykrych, ale to zdjęcie obrazuje prawdopodobnie kolano.
wborzecki@gmail.com - Wto Mar 09, 2010 18:43

,,pan CH. miał stracone dzieciństwo,dlatego że ze względu na rozmiar palców nie mógł sobie podłubać w nosie za małolata,, TEKST PRETENDUJĄCY DO ZDANIA ROKU :-DD
internacionale - Wto Mar 09, 2010 18:51

bacin napisał/a:
Wybacz, że żarty trzymają się mnie dość mocno w okolicznościach przykrych, ale to zdjęcie obrazuje prawdopodobnie kolano.

No tak, ale co się temu kolanu stało ? zdrowe jest ?

x - Wto Mar 09, 2010 20:27

zalezy co Ci lekarz powie ;)
ja rok temu miałem cos z ręka to według jednego lekarza było złamanie w nadgarstku a drugi powiedział ze reka zdrowa :D

Maerqin - Wto Mar 09, 2010 21:03

Bedzie w ogole mozliwosc obejrzenia bramek z tego meczu?
KubaNS - Wto Mar 09, 2010 21:08

Od wczoraj sa w tym temacie- na poprzedniej stronie...

http://ww6.tvp.pl/16000,20100307963858.strona

Maerqin - Wto Mar 09, 2010 21:17

Aha to sorry, ale mi nie dziala ten filmik dlatego nie wiedzialem...<DELETE>
arkoniusz - Sob Mar 13, 2010 10:48

Piłkarze Motoru Lublin w sobotnim spotkaniu z Dolcanem Ząbki będą musieli sobie radzić bez swojego trenera Bogusława Baniaka, który w meczu z Sandecją Nowy Sącz za dyskusję z arbitrem został wyrzucony z ławki rezerwowych. W efekcie szkoleniowiec w dwóch meczach o punkty będzie musiał kierować zespołem z trybun.

Oprócz sobotniego spotkania Baniak nie poprowadzi zespołu także w przyszłym tygodniu w meczu z MKS-em Kluczbork. - Odesłanie trenera na trybuny traktowane jest jak czerwona kartka dla zawodnika. Dlatego pan Bogusław Baniak został automatycznie zawieszony na dwa spotkania. W takich sytuacjach nie ma możliwości odwołania się - informuje Wydział Dyscypliny PZPN.

- Zdawałem sobie sprawę, co mnie czeka, ale jakoś musimy dać sobie radę. Będę normalnie przygotowywał zespół i zagrzewał go do walki. Z kolei moi asystenci Przemysław Delamanowicz i Andrzej Rycak poprowadzą drużynę z ławki, a ja oczywiście z trybun będę im podpowiadał. Są przecież telefony komórkowe, więc o zmianach również ja będę decydował. Jest mi przykro, że tak to się skończyło, ale nadal nie jestem przekonany do końca o swojej winie. Nie ma już jednak sensu dłużej o tym dywagować. Na szczęście obyło się bez kary finansowej - mówi opiekun Motoru.

Przed meczem z Dolcanem działacze Motoru cały czas starali się zgłosić do rozgrywek Brazylijczyka Alana Santanę. Jeżeli ostatecznie uda się go potwierdzić, to najprawdopodobniej zagra od pierwszej minuty w środku pola.

źródło: Dziennik Wschodni