Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

KKS Sandecja Nowy Sącz - SANDECJA : Pogoń Szczecin

K@KS - Nie Mar 14, 2010 12:30
Temat postu: SANDECJA : Pogoń Szczecin
Na wstępie troche pogody, o wyglądając za okno można mieć lekkie obawy widząc tą pluche i padający na przemian śnieg i deszcz.
Otóż sprawdzając tygodniowe prognozy na onecie, interii itp jestem zbudowany. Te prognozy przewidują na nast. sobotę temperature ok 12-14*C i bez opadów - idealnie by było. Wiadomo, prognozy jak to prognozy się pewnie zmienią jeszcze kilka razy, ale główna myśl jest taka, że będzie poprostu cieplej :)

O samym meczu można powiedzieć, że będzie cięzko. Pogoń - wiadomo, znana firma, walcząca o awans, mimo że tak jak my są beniaminkiem.
Patrząc na statystyki wyjazdowe Pogoni nie są oni na wyjazach jakoś spejclanie mocni. 3 zwycięstwa, 4 remisy i tylko dwie porażki, bramki 9-8 w przód.
Pogoń ma tylko 2 punkty więcej więc nie trzeba jakoś tłumaczyć, że w przypadku zwycięstwa przeskoczymy sobie nad nich ; )
Sandecja u siebie wiadomo - Twierdza. 7 zwyciestw, 3 remisy i oczywiście bez porażki. Bramki 23-7, nie było ekipy, która by u nas bramki nie straciła. Ta runda jednak to nieco trudniejsi rywale w Sączu, ale wyrażam glęboką nadzieje, że pokonać się nie damy, a napewno nie Pogoni ;)
Nie liczył bym na srogi rewanż za Szczecińskie 0-4, ale tak skromnie po zaciętym meczu dwóch mocnych ekip licze na zwycięstwo Sandecji 2-1.
a i tak wszystko okaże się w sobote

AdoDC - Nie Mar 14, 2010 12:41

Gramy u nas więc liczę na dobrą grę piłkarzy, ładne bramki i najlepiej nasze zwycięstwo.

Mam nadzieje że pokonamy zespół Pogoni, który pierwsze dwa mecze zremisował bezbramkowo. Widocznie słabo u nich ze skutecznością. Dobrze by było gdyby po meczu z nami nadal mieli 0 strzelonych bramek po wznowieniu rozgrywek.

Ludzie niech przychodzą na młyn żebyśmy przekrzyczeli Portowców.

Wie ktoś czy zagra już nasz nowy napadzior z Ameryki Południowej? ;)

Frodo - Nie Mar 14, 2010 13:15

Mecz na pewno bedzie nalezal do trudnych, wiadomo Pogoń mocna ekipa, ale licze na wygraną,

Mój typ:

2:0

terrorns - Nie Mar 14, 2010 14:10

4-0 dla nas :)
GoToSleep - Nie Mar 14, 2010 14:41

1:0 dla nas :PP
kuba_ns - Nie Mar 14, 2010 14:47

1:0 albo 2:0 takie sa moje typy
arkoniusz - Nie Mar 14, 2010 15:05

terrorns, widze że jestes duzym optymistą

a mój typ to 2-1

Maerqin - Nie Mar 14, 2010 15:32

Co do pogody to jak dla mnie wymarzona! Pierwszy raz od ponad czterech lat bede mial mozliwosc skoczyc na narty bedac w Polsce:D Jesli chodzi o mecz, to do tych latwiejszych go nie zaliczam, wystarczy spojrzec na tabele i wynik z rundy jesiennej...Mam gleboka nadzieje ze Twierdza Nowy Sacz pozostanie niezdobyta po tej kolejce, a jesli chodzi o typowanie wyniku to asekuracyjnie stawiam na podzial punktow(1:1), choc po cichu licze na skromne zwyciestwo naszych i porzadne opijanie(tego zwyciestwa ''i nie tylko'' jol jol) hehehehe...Po%dro!
radziufan - Nie Mar 14, 2010 16:09

pogoda myślę że nie ma co sobie głowy zawracać, tak czy owak obecność na K47 obowiązkowa...stadion ma pękać w szwach!:)

a co do meczu to Pogoń nie zachwyca co paradoksalnie może być ich atutem w tym meczu bo otwarcie myślą o awansie i ten mecz muszą wygrać ew zremisować
Twierdza Nowy Sącz póki co niezdobyta i oby tak już do końca chociaż będzie ciężko

mój typ 3;3 po kosmicznym meczu

bacin - Nie Mar 14, 2010 16:28

Że tak wystrzelę jak kulą w płot: czy są już bilety, a jeśli tak, to w jakiej cenie i dlaczego tak drogo? : )
internacionale - Nie Mar 14, 2010 16:40

bacin napisał/a:
Że tak wystrzelę jak kulą w płot: czy są już bilety, a jeśli tak, to w jakiej cenie i dlaczego tak drogo? : )

Od poniedziałku w sekretariacie klubu. Cena 20zł/15zł

Sekretariat czynny od 8:00 do 16:00

Łukasz - Nie Mar 14, 2010 16:44

Będzie jakis plakat z info, ze jest mecz ??
Może pasowałoby troche porozklejac na miescie ..;p

Bianconeri - Nie Mar 14, 2010 16:48

Uprzejmie informuję wszem i wobec iż w meczu z Pogonią nie zagra Martin Hlousek bo to będzie dla niego kara ponieważ wykazał się wczoraj kompletnym brakiem profesjonalizmu, brakiem szacunku dla kibiców i skrajnym chamstwem ponieważ nie chciał pić z nami wódki w Bohemie :))
karpiu46cfc - Nie Mar 14, 2010 16:56

do ilu lat są bilety ulgowe???
Na 100 % od jutra są bilety sprzedawane

Frodo - Nie Mar 14, 2010 17:02

Czy beda bilety w totomixie kolo europy?
Masahiko - Nie Mar 14, 2010 18:14

Bianconeri napisał/a:
Uprzejmie informuję wszem i wobec iż w meczu z Pogonią nie zagra Martin Hlousek bo to będzie dla niego kara ponieważ wykazał się wczoraj kompletnym brakiem profesjonalizmu, brakiem szacunku dla kibiców i skrajnym chamstwem ponieważ nie chciał pić z nami wódki w Bohemie :))

To miłe że chociaż jednego kibica Sandecji stać na picie wódki w takim miejscu. Mam tylko wrażenie, że nijak ma się to do zbliżającego się spotkania :)

Bianconeri - Nie Mar 14, 2010 18:44

Jak nie jak tak, napisałem przecie że za karę za złe prowadzenie się Martin nie zagra z Pogonią;)

A wódkę stawiali, a lokal lipny jak dla mnie.

Koniec rozmywania

wel - Nie Mar 14, 2010 18:48

Cytat:
To miłe że chociaż jednego kibica Sandecji stać na picie wódki w takim miejscu.

No to ładnie pojechał Ci Bianconeri :D. Dałbyś cynka gdzie pracujesz i gdzie tak dają zarobić :)

Ja od meczu oczekuje dobrej oprawy z naszej strony i efektownej gry piłkarzy.
Mam nadzieję, że wszystko to złoży się na wygraną Sandecji.

hanys - Nie Mar 14, 2010 19:16

A ja licze na dobre spotkanie, ktore w koncu bede mogl sobie ogladnac po tylu latach przerwy z sektora F ;)
ponadto dobry doping i zabawe na stadionie bez mruczenia pod nosem i patrzenia na kolegow.

DO zobaczyska

internacionale - Nie Mar 14, 2010 20:08

karpiu46cfc napisał/a:
do ilu lat są bilety ulgowe???
Na 100 % od jutra są bilety sprzedawane

Potrafisz czytać ? Trzy posty wyżej jest napisane że od poniedziałku.

miesiąc przerwy....

szczur1910 - Nie Mar 14, 2010 20:55

Ja mam pytanie nie wiedziałem gdzie napisać więc piszę tutaj... ktoś wie co się dzieje może z tym Paragwajczykiem?? kiedy będzie grał? może to by była fajna opcja na Pogon:)
K@KS - Nie Mar 14, 2010 21:10

zapowiada się b.ciekawe spotkanie, pierwsza piątka powoli nieśmiało odskakuje reszcie, jak chcemy się zabrać z nimi to musimy ograć Pogoń !
www.megachem.pl - Nie Mar 14, 2010 21:25

Oby do przodu. Stawiam 2-0 dla nas. Jakoś o wynik jestem spokojny- spokojniejszy, niż byłem przed Motorem i MKSem. Najważniejsze, żeby warunki były sprzyjające grze- wtedy może doczekamy się widowiska, a nie kopaniny.
azik1910 - Pon Mar 15, 2010 07:03

Pogoń we wtorek gra Puchar Polski z Zagłębiem Sosnowiec. Mecz ten będzie transmitowany w Orange Sport.
Daroko - Pon Mar 15, 2010 07:06

Niewiedziałem gdzie to wklejic:P

Dariusz Wójtowicz na dłużej w Sandecji
Dzień przed meczem z MKS-em Kluczbork Sandecja przedłużyła do czerwca 2011 roku umowę z trenerem Dariuszem Wójtowiczem.

- Nikt nie stawiał przed trenerem zadania awansu do ekstraklasy - mówi prezes Andrzej Danek. - Jesteśmy przecież beniaminkiem. W pierwszym sezonie pobytu w I lidze interesuje nas miejsce w czołówce tabeli.

kamilyes - Pon Mar 15, 2010 12:52

Bilety od środy.
GrzechuDC - Pon Mar 15, 2010 13:36

Wydaje mi się, że Sandecja wygra 2:0. Bardzo dobrze rozpoczą się ten sezon dla Sandecji :)
basf123 - Pon Mar 15, 2010 13:59

Witam, mam pytanie tylko proszę o poważne odpowiedzi, Mam zamiar przyjechać na mecz Sandecja - Pogoń wraz z przyjaciółmi, jednakże mieszkamy daleko od Nowego Sącza, związku z tym mam pytanie , czy godzinę przed meczem będą dostępne jeszcze bilety w kasach czy nie ma na to co liczyć ? Pozdrawiam
internacionale - Pon Mar 15, 2010 14:03

basf123 napisał/a:
Witam, mam pytanie tylko proszę o poważne odpowiedzi, Mam zamiar przyjechać na mecz Sandecja - Pogoń wraz z przyjaciółmi, jednakże mieszkamy daleko od Nowego Sącza, związku z tym mam pytanie , czy godzinę przed meczem będą dostępne jeszcze bilety w kasach czy nie ma na to co liczyć ? Pozdrawiam

Jest wysoce prawdopodobne że biletów może już nie być.

lechu - Pon Mar 15, 2010 15:25

http://pogoda.onet.pl/0,8...acz,miasto.html
wklejam link do prognozy pogody, z moich doświadczeń na onecie sprawdza się dość często. Mam nadzieję, że i na sobotę się sprawdzi.

qqq - Pon Mar 15, 2010 18:17

Witam. Mam pytanie odnosnie biletow na mecz. Jak to jest wkoncu z tymi numerami na bilecie?? Kazdy ma siadac tam gdzie ma przypisany bilet?? Czy tak jak dawniej "gdzie jest wolne miejsce" ?? Bilet chce kupic w przedsprzedazy w czwartek i boje sie wlasnie tego ze jakis "wielmoznyPan" przyjdzie i powie ze "to moje miejsce" ....
DNL - Pon Mar 15, 2010 18:25

To będzie martwy przepis ;)
Stadion to nie kino czy teatr, więc średnio to widzę. Już widzę jak siadam na swoim miejscu - według karnetu - którego nawet nie wybierałem.

casanunda - Pon Mar 15, 2010 18:30

chodzi po prostu o mozliwosc latwego zidentyfikowania ludzi na nagraniu tv za pomoca numeracji krzeselek :)
DNL - Pon Mar 15, 2010 18:40

Tylko skoro ludzie nie będą siedzieć na swoich miejscach to cały ten system jest przysłowiowego członka warty. A, że nie będą to wiemy już dziś.
casanunda - Pon Mar 15, 2010 18:42

ale klub bedzie mogl zapisac kolejny pkt w dziale bezpieczenstwo ;)
bacin - Pon Mar 15, 2010 18:42

Trener Pogoni:
"Po wtorkowym spotkaniu z Zagłębiem nie wracacie do Szczecina.

- Zostaniemy tak długo, aż otrzymamy decyzję z wydziału gier, czy odbędzie się ligowe spotkanie z Sandecją Nowy Sącz. Na chwilę obecną boisko w Nowym Sączu nie nadaje się do gry. Na południu jest "ostra zadymka". W temacie jestem na bieżąco, ponieważ pochodzę z tamtych rejonów. W Sandecji nie zgarnięto jeszcze poprzedniego śniegu. Obawiamy się, że może nie dojść do spotkania."

źródło:
http://www.sport.pl/sport...ner_Pogoni.html

klap - Pon Mar 15, 2010 19:56

to ten ternet Pogoni to jednak nie jest nabierząco poprzedni śnieg byłzgarnięty i dziśiejszy również jak przechodziłem po 17 koło stadionu to na płycie nie było ani grama śniegu !!!
misiek_1984 - Wto Mar 16, 2010 00:51

[quote="bacin"]Trener Pogoni:
"(...)W temacie jestem na bieżąco, ponieważ pochodzę z tamtych rejonów (...)".

Pochodzi ze Śląska, a nie z naszego regionu. A informacje ma rzeczywiście niezbyt aktualne.

www.megachem.pl - Wto Mar 16, 2010 07:24

Popatrz teraz za okno- masakra. Jutro ma być +5 stopni, więc wszystko zacznie topnieć- jedno wielkie bajoro. Oby pogoda się utrzymała, do tego halny i może będzie jako tako.
biker_ns - Wto Mar 16, 2010 07:27

DNL napisał/a:
To będzie martwy przepis ;)
Stadion to nie kino czy teatr, więc średnio to widzę. Już widzę jak siadam na swoim miejscu - według karnetu - którego nawet nie wybierałem.

Ja akurat kupując karnet poszedłem na trybuny,sprawdziłem numery krzesełek i Pani w sekretariacie wpisała mi na karnecie numer jaki chciałem:)Choć tak jak mówisz,przepis będzie martwy bo ciężki do upilnowania.Tylko tak hipotetycznie zakładając to mogą być niezłe jaja.Przypuśćmy że ktoś mi zajmie miejsce,ja nie będę oczywiście robił z tego problemu i usiądę na najbliższym wolnym/bo mi to lata/,przyjdzie jakiś jegomość i będzie się rzucał.
Myślę że taki chore sytuacje mogą mieć miejsce i ciekawe co wtedy?Przepychanki i kłótnie z powodu bzdurnego przepisu?

PS.Znowu daje śniegiem jak jasna cholera.Pozostaje mieć nadzieję że przyjdzie zapowiadane ocieplenie,tylko żeby nie było za późno.

POZDRAWIAM

K@KS - Wto Mar 16, 2010 07:52

no to zima dzisiaj dojebała..
www.megachem.pl - Wto Mar 16, 2010 09:24

Spokojnie Panowie. Słonko wychodzi, jutro będzie dużo lepiej odnośnie pogody. Pytanie, czy na meczu będzie wystarczająco dobrze, aby nasi piłkarze pokazali techniczną i widowiskową piłkę, jaką lubią i w jaką umieją grać. To w połączeniu z Pogonią winno stworzyć piękny spektakl. Oby z happy endem w postaci 3 punktów dla Sandecji.
aidos - Wto Mar 16, 2010 09:31

Ja myślę iż to naprawdę bardzo fajny pomysł z tą numeracją :). O ile przy karnetach powiedzmy, że ma to jeszcze jakiś "sens" (oczywiście w bardzo dużym cudzysłowiu) bo każdy sobie wcześniej wykupi to miejsce które chce itp. Ale wyobraźcie sobie taką sytuację przed meczem:

Przychodzę do kasy 2 godziny przed pierwszym gwizdkiem, oczywiście w ręku mam dokładny plan stadionu włącznie z numeracją krzesełek, w kolejce przede mną było co prawda tylko 6 osób, ale 15 minut stracone jak nic. Dochodzę do okienka, wyjmuje mapę i proszę o bilet cały na miejsce nr 265. Miła dziewczyna w okienku informuje mnie iż niestety do nr 265 przypisany jest bilet ulgowy. No to proszę o bilet 266 - wykupiony. No to w takim razie z nadzieją w głosie proszę o 264, jak pech to pech - rezerwacja. Z duszą na ramieniu pytam o kolejne numerki, ale albo zepsute krzesełko, albo zaginął bilet, albo miejsce jest takim małym "buforem" przez środek sektora. Wreszcie nie wytrzymuję, poproszę chybił-trafił i dostaję upragniony bilet. Teraz kontrola przez bramkę z czujnikiem metalu, następna z czujnikiem szkła, z czujnikiem butelki plastikowej większej niż 0.1L (bo od tego sezonu wolno wnosić napoje wyłącznie w woreczkach z rureczką (tak tak, dokładnie takie jakimi delektowaliśmy się 20 lat temu). W alejce utworzonej z kordonu policyjnego przechodzę do starego budynku klubowego. Tam mam zrobione zdjęcie rentgenem i wykonują ksero dowodu osobistego, drugiego dokumentu ze zdjęciem i książeczki wojskowej. Na szczęście wszystkie kontrolę przechodzę pozytywnie, i po uiszczeniu opłaty za ksero i rentgen szczęśliwy wchodzę na stadion. Z dumą wyciągam bilet i odczytuję wylosowany sektor i nr krzesełka: Sektor "F" miejsce 013". Co za szczęśliwe losowanie, z wielką dozą nieufności udaję się na wskazane miejsce, ale po drodze przebiega mi myśl iż skoro prawie cały stadion jeszcze pusty to siądę gdzie indziej. Siadam, najpierw "dziadek" z parasolką wygania mnie z miejsca, później jakiś dzieciak i "gruba baba" no prawie jak w pociągu bez wykupionej miejscówki. Wreszcie decyduję się, będę twardzielem idę na swoje miejsce. No i było fajnie, do momentu kiedy spiker kazał wszystkim zająć swoje miejsca - akurat 3 "największych" kibiców z F miało bilety dokładnie przede mną i przez większość meczu oglądałem ich plecy a boisko to widziałem jakby przez dziurę w płocie.

Pzdr i do zobaczenia na kolejnym meczu, może znowu uda mi się wylosować bilet na "F".

casanunda - Wto Mar 16, 2010 09:45

W klubach w ktorych karnety stanowia wieksza czesc biletow taka numeracja sie sprawdza. Masz swoje ulubione krzeselko - ktore przed sezonem sobie zalatwiles.
W nastepnym sezonie dostaniesz wczesneij niz inni mozliwosc kupienia karnetu dokladnie na to samo miejsce.
Oczywiscie w przypadku zwyklych biletow nie ma realnej szansy na utrzymanie porządku. Po prostu zbyt duza czesc osob bedzie chodzic na mecze sytuacyjnie i nie ma wyrobionego tego jednego jedynego krzeselka :P A wystarczy jedna osoba ktora zmeini miejsce, zeby spowodowac lawine zmiany miejsc.

SilverCommander - Wto Mar 16, 2010 09:48

Aidos dobre to było ;DD ... ale to jest "chora" sytuacja nie po to płacę te 20 zł za bilet i przychodzę tę godzinę wcześniej na stadion żeby rzeczywiście wylosować "szczęśliwy numerek" na bilecie, dzięki któremu będę siedział gdzieś na początku sektora w pierwszym rzędzie krzesełek ... gdzie w normalnej sytuacji siedziałbym sobie na samej górze w środkowej części sektora ... i już widzę taką sytuację że rzeczywiście wszyscy co przyjdą wcześniej siadają na swoich miejscach i ktoś sobie przyjdzie np. 5 minut przed rozpoczęciem meczu i będzie tam na niego czekało wolne miejsce np. na tym środku sektora w górnej części krzesełek ;] Pozdr.
Bianconeri - Wto Mar 16, 2010 09:56

Aidos zapomniałeś o próbce moczu i kału, które należy ze sobą zabrać i pozwoleniu na piśmie od dzielnicowego, który wyda zezwolenie być mógł wyjść z domu i udać się do siedliska zła na Kilińskiego 47.

Co do numerków to najwięcej zależy w tym momencie tak naprawdę od ochrony i "el comendante' zabezpieczenia danego spotkania, bo tak włądze klubu jak zawsze umyją ręce albo zasłonią się martwymi przepisami ewentualnie standardowe 'bo policja kazała'.

Ale jeśli my nie będziemy na siłę stwarzać problemów z biletami i robić scen to będzie ok.

Aha miejcie świadomość, że jak masz bilet na F a w przerwie zachce ci się iść pogadać z kuzynem Krzyśkiem, który dopinguje z C to oczywiście nie możesz i łąmiesz prawo i regulamin stadionowy i ochrona ma prawo cię wyprowadzić, przekazać policji, ta sądowi i masz standardowo 2 lata zawiasów, 2 lata zakazy a statystyki w zwalczaniu chuligaństwa na stadionach rosną a państwo przyjazne obywatelowi rośnie w siłę :)

bacin - Wto Mar 16, 2010 10:38

Chciałem zapytać ile kosztuje miejscówka w gnieździe? : )
Bianconeri - Wto Mar 16, 2010 10:53

Zdarte gardło i dobre prowadzenie dopingu wystarczy
www.megachem.pl - Wto Mar 16, 2010 11:40

Ja mam na karnecie "miejsce kolejne"- były sprzedawane za kolejnością zakupu. Zawsze siedzę pod flagami i przychodzę godzinkę przed meczem. Jak ktoś przyjdzie po mnie z numerkiem, na którym siedzę- to zabiję go śmiechem. Jak kupowałem karnet, to krzesełka niebyły jeszcze ponumerowane.
bacin - Wto Mar 16, 2010 11:42

"Miejsce kolejne", czyli możesz krążyć wokół stadionu, bo jak jedno będzie zajęte, to kolejne Twoje... : ))
www.megachem.pl - Wto Mar 16, 2010 11:49

he he he Nie no numer mam kolejny z listy zakupu karnetu.
tomo85 - Wto Mar 16, 2010 13:14

Takie małe zaproszonko http://www.youtube.com/watch?v=y3SS_1E0-e8
polak_ns - Wto Mar 16, 2010 13:52

tomo85 napisał/a:
Takie małe zaproszonko http://www.youtube.com/watch?v=y3SS_1E0-e8

według mnie bardzo fajne :D

saczers1910 - Wto Mar 16, 2010 14:01

Również uważam, że fajne. Może ktoś odpowiedni założy dział(temat) pod względem kibicowskim???
syfon12 - Wto Mar 16, 2010 14:53

Numeracja? Hmm. No mam karnet na sektor F/80 . Czy to 80 to numer miejsca? Jesli tak to mniej wiecej gdzie ono sie znajduje? Jak sie liczy od dolu rzedy w lewo? Moze jakas mapka gdzies jest?:)
Pozdrawiam.

DNL - Wto Mar 16, 2010 15:01

Jak znajdziesz to daj znać SĄSIEDZIE ! ;) Mam F/79.

Przecież to jest nie do upilnowania, wyobrażacie sobie, że będą sprawdzać 5000 osób gdzie kto siedzi?

syfon12 - Wto Mar 16, 2010 15:03

DNL napisał/a:
Jak znajdziesz to daj znać SĄSIEDZIE ! ;) Mam F/79.

Przecież to jest nie do upilnowania, wyobrażacie sobie, że będą sprawdzać 5000 osób gdzie kto siedzi?

Ok. Jaka wziasc 0,75 czy litr damy rade?

radziufan - Wto Mar 16, 2010 15:04

ja mam F/2.....wyglada mi to na skoszarowanie karnetowcow w jednym sektorze;)
www.megachem.pl - Wto Mar 16, 2010 15:18

Dobra to Syfon bierze flaszkę, DNL przepoję, ja kielon i pijemy- mam F 78.
bacin - Wto Mar 16, 2010 15:24

Panowie, spędzicie ze sobą prawie trzy miesiące. Może spokojnie z tą flaszką, po co tak z grubej rury zaczynać : )
saczers1910 - Wto Mar 16, 2010 15:25

A ja jeśli się nie mylę to jest temat odnośnie meczu a nie stadionu i PICIA ;]
matys5392 - Wto Mar 16, 2010 15:35

To sypneło śniezkiem :) Mecz wydaje sie mocno zagrożony ;/
bacin - Wto Mar 16, 2010 16:31

Żaden tam zagrożony. Od czwartku ostra 'lampa', więc wszystko odbędzie się zgodnie z planem.
radziufan - Wto Mar 16, 2010 17:34

matys5392 napisał/a:
To sypneło śniezkiem :) Mecz wydaje sie mocno zagrożony ;/

ale panikujesz....mecz mogłby byc zagrozony gdyby w sobote rano sypnelo 20cm a poki co to na murawie sniegu nie ma a nawet jakby (pfu pfu) jeszcze dosypalo to super hiper traktorek klubowy bije rekordy w jego usuwaniu. Inna sprawa to ze bedzie grząsko no ale w Lublinie i Kluczborku też tak bylo. Póki nie ma podgrzewanej murawy to do polowy kwietnia na wiekszosci stadionow jest błotnisto

Katalonczyk11 - Wto Mar 16, 2010 17:44

Pytanie nie z tej beczki ale ważne od której do której jest otwarty sekretariat klubu aby zakupić bilety na najbliższy mecz?
radziufan - Wto Mar 16, 2010 17:48

internacionale napisał/a:
[

Od poniedziałku w sekretariacie klubu. Cena 20zł/15zł

Sekretariat czynny od 8:00 do 16:00

czytanie nie boli;)

KubaNS - Wto Mar 16, 2010 18:01

Zwariowales Radek? To bylo 5 stron temu...
Oprocz tego zawsze wszystkie niezbedne informacje pojawiaja sie tu...
www.sandecja.org
wzglednie tutaj...
www.sandecja.pl

Czas operacyjny ok 2-3 sek...

saczers1910 - Wto Mar 16, 2010 18:42

Dzisiaj będąc na Sandecjii ok. godz. 16 usłyszałem rozmowę, iż Sandecja trenuje na Skotnikach ale również widziałem naszego Aguero. Z tego wynika za nie trenuje on z pierwszym zespołem
made30@onet.pl - Wto Mar 16, 2010 22:03

Co wy z ta pogoda znowu zaczynacie!to nie 5 liga żeby byle powód mógł spowodowac żeby mecz się nie odbył!no chyba że wam będzie zimno i nie przyjdziecie:))))mecz w sobotę i koniec tematu:))))wszyscy na mecz!!!!!!

[ Dodano: Wto Mar 16, 2010 22:05 ]
I tak wygramy!!!!!!!!!!!!!!!!

kuba_ns - Wto Mar 16, 2010 23:25

a orientuje się ktoś czy Arek Aleksander jest nadal kontuzjowany czy może już wraca do gry
radziufan - Sro Mar 17, 2010 08:25

Aleksander gotowy do gry
I LIGA. Kontuzja napastnika Sandecji okazała się mniej groźna - być może wystąpi już w jej sobotnim meczu z Pogonią

Wedle pesymistycznych wersji naderwanie mięśnia dwugłowego uda mogło nawet na miesiąc wyeliminować z ćwiczeń byłego gracza m.in. Odry Wodzisław i Górnika Zabrze. Tymczasem telefoniczną rozmowę z zawodnikiem przeprowadziliśmy, gdy ten wraz z kolegami podróżował autokarem na trening do Krakowa.

- Noga mnie już nie boli, a specjalistyczne badania wykazały, że mogę podjąć zajęcia z pełnym obciążeniem. Uczyniłem to już w poniedziałek - poinformował nas Aleksander. - Jeśli w najbliższych dniach nie zdarzy się nic złego, w sobotę będę gotowy do występu przeciwko Pogoni. O tym, czy zagram, zadecyduje trener Dariusz Wójtowicz.

Zapytany, czy mocno z pozycji rekonwalescenta przeżywał potyczki swej drużyny w Lublinie i Kluczborku, napastnik odpowiedział:

- Obydwa mecze śledziłem na bieżąco w internecie. I przyznać muszę, że denerwowałem się bardziej, niż gdybym brał w nich udział, a nawet siedział na ławce rezerwowych. To nie dla mnie, zaoczne kibicowanie kosztowało mnie za dużo zdrowia.

Aleksandra zadowoliła oczywiście wygrana Sandecji w Lublinie, natomiast z mieszanymi uczuciami przyjął remis przywieziony z potyczki z MKS.

- Gdyby chłopcy utrzymali prowadzenie z pierwszej połowy, mielibyśmy tyle samo punktów co ŁKS, zajmujący drugą, premiowaną awansem pozycję - tłumaczy piłkarz. - Oznaczałoby to, że w przypadku sobotniego zwycięstwa awansowalibyśmy na pozycję wicelidera. Niby nic wielkiego się nie stało, ja jednak uważam, że byłoby grzechem, gdybyśmy przynajmniej nie spróbowali skorzystać z szansy, która się przed nami otworzyła. Powinniśmy za wszelką cenę włączyć się do walki o ekstraklasę. To dopiero początek drugiej części rozgrywek. Najważniejsze, że zachowujemy kontakt z czołówką.

Kluczowym dla sądeczan spotkaniem może okazać się najbliższa ich potyczka z wyprzedzającą ich o dwa "oczka" Pogonią.

- Ten mecz określi nasze możliwości, wskaże miejsce w szeregu. Wciąż jestem zdania, że mamy niepowtarzalna okazję, by sprawić sądeckim kibicom, całej futbolowej Polsce ogromną niespodziankę - powiedział nam Arkadiusz Aleksander.

Od dzisiaj można nabywać bilety na spotkanie Sandecja - Pogoń (sobota, gody. 14). Przedsprzedaż prowadzona jest w sekretariacie klubu na stadionie przy ul. Kilińskiego w godz. 8-15.

dziennik polski

Frodo - Sro Mar 17, 2010 14:36

Sandecja Nowy Sacz - Pogon Szcecin 20-03-10 14:00 2,25 3,10 2,90
AdoDC - Sro Mar 17, 2010 14:46

no więc dzięki przewadze własnego boiska jesteśmy faworytem wg. buków :)
enterspace - Sro Mar 17, 2010 14:48

mam takie przeczucie, że mecz zakończy się wynikiem 3:1 dla SANDECJI .... !!
mirek678 - Sro Mar 17, 2010 15:00

im bliżej meczu tym kursy pewnie będą się wyrównywać
oldschool - Sro Mar 17, 2010 16:28

w KOŃCU MECZ jeszcze 2 dni i juz :)
WYGRAMY 1:0

internacionale - Sro Mar 17, 2010 18:22

Członkowie Stowarzyszenia Kibiców Sandecji, posiadający legitymację członkowską, mają prawo wejść na mecz po zakupieniu biletu ulgowego.
kolafy - Sro Mar 17, 2010 18:29

Trzeba było później powiedzieć ale może uda się jakąś zamianę zrobić :D
Katalonczyk11 - Sro Mar 17, 2010 18:58

Sory że nie w temat ale ważne czy są jeszcze bilety na sektor f ?
Bianconeri - Sro Mar 17, 2010 20:02

Jeśli nigdzie nie ma informacji, że biletów nie ma to oznacza że są tak jak i zawsze ...

Jeśli by się coś wydarzyło że biletów miałoby braknąć to na pewno będzie to wszedzie odpowiednio ogłoszone tak by dotarło do jak największej ilości kibiców.

Grzechotnik - Sro Mar 17, 2010 20:07

Katalonczyk11 napisał/a:
Sory że nie w temat ale ważne czy są jeszcze bilety na sektor f ?

Na pewno sa, nie bierzcie na powaznie wpisu ze strony głównej (wywiad z Gaweckim )jakiegos idioty ktory napisal ze biletow juz nie ma.

kuba_ns - Sro Mar 17, 2010 20:24

a czy to jakoś będzie egzekwowane będą jakieś osobne wejścia dla poszczególnych sektorów ??
wawus1986 - Sro Mar 17, 2010 20:58

Panowie, pytanko!!! Gdzie oprocz sekretariatu mozna kupic bilety??? I czy do soboty ich nie braknie??? jestem za granica i wracam dopiero 2 godz przed meczem ;/ boje sie ze moge nie dostac wejsciówki... ;/
kamel - Sro Mar 17, 2010 20:59

Tak, tylko,żeby się nikt nie wygłupiał wchodzić na inny sektor, niż na ten na który ma bilet...
Będzie to bardzo ścigane i grozi nawet do 5 lat zakazu stadionowego:D...

Grzechotnik - Sro Mar 17, 2010 21:47

wawus1986 napisał/a:
jestem za granica i wracam dopiero 2 godz przed meczem ;/ boje sie ze moge nie dostac wejsciówki... ;/

To jaki problem zadzwonic do mamy taty wujka dziadka kuzyna ciotki wujka kochanki lub kolegi i poprosic aby kupil ci wczesniej bilet??? K....a ludzie myslcie troche ! Nastepne podobne wpisy beda lecialy a wraz z nimi autorzy tych wpisow.

Kilinskiego 47 - Sro Mar 17, 2010 21:57

czajaa91 napisał/a:
a nie wiecie, ile wejściówek zostało przeznaczonych do sprzedaży? 5 tyś. czy coś więcej?

A ile masz krzesełek na stadionie człowieku?! Zastanówcie się czasem zanim coś napiszecie!

Uprzedzając kolejne pytania: Tak, biletów nie ma, już od grudnia.

czajaa91 - Sro Mar 17, 2010 21:59

Kilinskiego 47 napisał/a:
czajaa91 napisał/a:
a nie wiecie, ile wejściówek zostało przeznaczonych do sprzedaży? 5 tyś. czy coś więcej?

A ile masz krzesełek na stadionie człowieku?! Zastanówcie się czasem zanim coś napiszecie!

no dobra, ale na takie mecze drukuje się niekiedy więcej...
...i grzeczniej trochę

Kilinskiego 47 - Sro Mar 17, 2010 22:02

czajaa91 napisał/a:
Kilinskiego 47 napisał/a:
czajaa91 napisał/a:

...i grzeczniej trochę

gdybyś nie był oderwany od rzeczywistości to bys może wiedział, że od stycznia tego roku na stadionach sprzedaje sie tyle biletów ile jest krzesełek, dodrukować to sobie możesz na drukarce
...trudno o grzeczność wobec atakującej zewsząd ignorancji i głupoty

KubaNS - Sro Mar 17, 2010 22:07

Czy tu jest dzis jakas zabawa w pytania? Jakis konkurs na najwieksza liczbe pytan?
O co chodzi z tym forum?
Cytat:
...i grzeczniej trochę

Od tygodni na tym forum walkuje sie temat nowych zasad, przepisow i ilosci biletow. Wystarczy CZYTAC, a nie tylko pytac. A jak Ci to nie wystarczy to tutaj sie nic wiecej juz nie dowiesz. Zadzwon do klubu i zapytaj czy w sobote jest "niekiedy".

Pozdrawiam grzecznie.

Bianconeri - Sro Mar 17, 2010 22:07

A właśnie że nie, za moją namową klub wynajął balony, sterowce oraz kilkanaście starych AN-tków z lotnisk w Łososinie, Nowym Targu itp, które w czasie meczu będą zabierać na pokład tych, dla których brakło miejsc na krzesełkach i malowanych półdupkach wiec każdy chętny obejrzy mecz, niektórzy z góry.

A że biletów nie ma od grudnia to wiadomo było już w czerwcu ale wystarczy pokazać w marcu paragon z Galerii Sandecja na zakupy promocyjne z września i będzie to równoznaczne z karnetem na cały sezon i zwiedzaniem fokarium na Helu ...

Naprawdę, 'rada nazdorcza' coraz bardziej rozważa 2 opcje:
1. Czasowe zamknięcie forum aż do ochłonięcia co poniektórych osób.
2. Akcję 'bananowy tajfun', który skutecznie oczyści użytkowników 'kup bilet' itp.

Wybaczcie ale forum zbliża się do poziomu 0 lotem pikującym w dół a jak już pewna granica zostanie przekroczona to podnieść się potem będzie bardzo ciężko.

A nie może być tak żeby cała masa użytkowników, którzy nadali sens temu forum cierpiało przez nagły wysyp dziwolągów którzy rejestrują się tylko po to by zadać kolejne głupie pytanie, chociaż i tak było ono już zadane wcześniej przez jemu podobnego użytkownika.
Nie mówiąc już o męczarniach jakie te osoby musiałyby przejść gdyby trzeba było do tego jeszcze poszukać czy aby coś nie było w tym temacie napisane stronę wcześniej ...

Ileż można ...

biker_ns - Czw Mar 18, 2010 08:08

Przepraszam że nie na temat,ale chciałbym obstawić wynik meczu....więc po ciężkim meczu/również z powodu numerowanych krzesełek wygramy 2-1/.
Poziom forum niesamowity,jeśli takie pytania mają padać przed każdym "szlagierowym"meczem tzn.z Górnikiem i Widzewem to proponuje zamknąć forum do końca maja:)

POZDRAWIAM ZWŁASZCZA TYCH KTÓRZY MAJĄ PRZED MECZEM Z POGONIĄ NIESPOTYKANE PROBLEMY/ŻEBY SIĘ OCKNĘLI I PRZEBUDZILI Z ZIMOWEGO SNU/

YG-US - Czw Mar 18, 2010 09:38

http://i39.tinypic.com/2094tiq.jpg
SilverCommander - Czw Mar 18, 2010 10:39

Radzę się pospieszyć tym którzy jeszcze nie kupili biletu :] ... byłem dzisiaj w sekretariacie klubu o godz. 8:30 i w ciągu 10 minut oprócz mnie kupiło bilety jeszcze 5 innych osób ... były jeszcze wejściówki na wszystkie sektory (A, C, F) natomiast nie można kupić tych tańszych biletów na sektor E.
Co do wyniku też obstawiam 2:1 dla Nas ;]
Pozdr.

koper - Czw Mar 18, 2010 12:15

Cytat ze strony Sandecja.pl:

"Są jeszcze bilety!
Dodał: sandecja pl 2010-03-18 10:46

Wbrew pojawiającym się plotką bilety na mecz z Pogonią Szczecin są dostępne...."

NAWET NA NASZEJ STRONIE PISZA Z BLEDAMI !!!!!

Pzdr.

matys5392 - Czw Mar 18, 2010 13:25

Mecz z Pogonią zbliża się wielkimi krokami,nareszcie bedzie mozna posluchać świetny doping całego stadionu przy Kilinskiego i miejmy nadzieje obejrzeć zwycięski pojedynek naszych piłkarzy.
Szanse na wygraną są moim zdaniem 50:50,i śmiem wątpić był spotkanie zakończyło się takim wynikiem jak w Szczecinie.
Pogoń przyjezdzą do Nowego Sącza z Sosnowca w którym grali we wtorek mecz Pucharu Polski z Zagłębiem.Oglądałem ten mecz i szczeże powiem że Pogon nie zrobila na mnie zbyt wielkiego wrazenia.W pierwszej połowie tylko nieskutecznosci Sosnowiczan i kilku świenym interwnecjom Janukiewicza zawdzięczali że nadal utrzymywał sie wynik bezbramkowy.W drugiej połowie troche przypadkowa akcja z której padła bramka dla Pogoni praktycznie ustawiła dalsza częsc meczu.Dwukrotnie Lebedyński i raz Zawadzki,wpisując sie na liste strzelców sprawili że Pogoń raczej jest juz w kolejnej rundzie.
Ale teraz już o sobotniej potyczce Sandecji z Pogonią :)
Dzięki temu spotkaniu z Zagłębiem Sosnowiec chciałbym troche przybliżyc sylwetki piłkarzy Pogoni ktorzy prawodopobnie wybiegną w podstawowym skladzie w meczu w Nowym Sączu.
W bramce Portowców zobaczymy Radosława Janukiewicza,kótry jesienia musiał uznac wyższość Krzysztofa Pyskatego znanego chocby z występów w Stróżach.teraz jednak Janukiewicz stał się podtswowym golkiperem Pogoni i jak na raziem nie zawdzoi trenera Mandrysza.
Na bokach obrony zagrają najprawdopodobniej Wróbel i Petrik.Wróble to rezerwowy ale zawieszony za kartki jest podstawowy zawodnik,Marcin Nowak.Za Petrika mozemy ewentualnie zobaczyc Marcina Wozniaka który dosc dobrze zaprezentował sie w Sosnowcu.
Srodek defensywy to para rosłych i bardzo silnych stoperów Krzysztof Hrymowicz-Omar Jarun.
O ile ten pierwszy spisuje sie od początku sezonu bez zarzutu to do Jaruna sprowadzonego zimą ze Swinoujscia było sporo pretensji za dotychczasowe mecze wlasnie z Flota i Podbeskidziem.
W drugiej lini mozna spodziewać sie Maksymiliana Rogalskiego i Piotra Petasza na skrzydłach oraz Przemysława Pietruszki i... hmmm własnie czy Dariusza Zawadzkiego czy Tomasza Parzego.Zawadzki według niektorych nie spisuje sie jak narazie najlepiej,inni mowią ze to najlepszy zimowy transfer Pogoni.Ale kto inny jak nie on może znać sposób gry Sandecji.Wydaje się że to własnie on wybiegnie od pierwszej minuty na Kilinskiego,tym razem żeby pokierować grą Szczecinian.O Petaszu i jego atomowej lewej nodze wie już chyba cała liga.Trzeba mieć nadzieje że Marek od meczu w Szczecinie nauczył się juz łapac jego piłkę po jego strzałach :)
No i atak,w którym jest rutynowany Olo Moskalewicz oraz zawodnik któremu wrózono wielką karierę-Marcin Klatt.Moskalewicz to juz nie ta szybkosc i dynamika co dawniej ale tak jak pokazał jesienią w meczu przeciwko Sandecji,bramki potrafi jeszcze strzelać.Klatt jak narazie nie wydaje sie tak dobry jak w Warcie Poznan.Oby nie obudził się w meczu w Nowym Sączu.
Reasumując:Najsłabsze punkty Pogoni to boczni obrońcy,a jak wiemy Sandecja ma świetnych skrzydłowych.Trzeba Liczyc na Bębenka i Jonczyka lub Hlouska że pomęczą tam trochę defensorów Pogoni.Skrzydła bedą kluczem do sukcesu Sandecji...

I jeszcze coś z forum Pogoni:
"...Jesteśmy zawsze tam..." i tym razem nie może Nas zabraknąć na najdalszym wyjeździe tej rundy! W Sobotę 20 marca nasza Pogoń gra w Nowym Sączu i jak zawsze jedziemy WSZYSCY! Po prestiżowym pojedynku z Zagłębiem teraz czas na Sandecje, zaprezentowaliśmy się bardzo dobrej liczbie i tym razem też tak MUSI BYĆ! Tego wyjazdu nie może opuścić żaden prawdziwy wyjazdowiec! Lecimy lecimy Nowy Sącz jest Nasz!

PS ON TOUR WSZYSCY DO NOWEGO SĄCZA! Jazda...

Wyjazd w piątek o 20 z Dworca Głównego,
koszt biletu podróżnika (weekendowego 65 zł).
Bilety na mecz dostępne będą na miejscu.

Spodziewani są kibice Pogoni,świetny mecz i miejmy nadzieję.... ładna pogoda oraz wygrana Sandecji :)

hanys - Czw Mar 18, 2010 13:28

brakuje juz biletow na mecz??? hmm nielicha sprawa ... dodam tylko ze w 36 i 6 smsy sie nie koncza... ;)

Stwaiam skromne zwyciestwo przy ogluszajacym dopingu naszej publicznosci...

Siedzimy zawsze tam... gdzie akurat dostalismy bilet..;p

Tomko54 - Czw Mar 18, 2010 16:21

A jak myślicie Zawadzki wyjdzie od pierwszych minut??? Fajnie by było jednak chyba jakby wszedł w 2 połowie i myślę ,ze przywitamy go z oklaskami ;] A Wy co myślicie?
matys5392 - Czw Mar 18, 2010 17:26

Tomko54 napisał/a:
A jak myślicie Zawadzki wyjdzie od pierwszych minut??? Fajnie by było jednak chyba jakby wszedł w 2 połowie i myślę ,ze przywitamy go z oklaskami ;] A Wy co myślicie?

Gdyby Zawadzki wchodził faktycznie w drugiej połowie na boisko to mam nadzieje że nie znajdzie się jakaś grupka baranów wołających jakies obrazliwe teksty w jego kierunku!!!
W końcu był to jeden ze skuteczniejszych pilkarzy w poprzedniej rundzie.

Tomko54 - Czw Mar 18, 2010 17:31

No i na dodatek zarobiliśmy na Nim kase a jakby odszedł w następnym sezonie to byśmy nic nie mieli a po za tym przecież nie mamy tak bardzo przecież nic do Pogoni gorzej jakby przeszedł do Wisły ;] (ale i tak myśle ,ze by to nic nie zmieniło bo ważne żeby dobrze grał a nie skąd jest).
Frodo - Czw Mar 18, 2010 17:31

Co do Aguero to go chyba widzialem dzisiaj na stadionie kolo sekretariatu, tak po 10:00, o ile to był on

[ Dodano: Czw Mar 18, 2010 17:34 ]
A Zawadzkiemu jutro to i tak naleza sie brawa za gre dla nas

Tomko54 - Czw Mar 18, 2010 17:45

[ Dodano: Czw Mar 18, 2010 17:34 ]
A Zawadzkiemu jutro to i tak naleza sie brawa za gre dla nas.

Pojutrze ;]

radziufan - Czw Mar 18, 2010 19:04

każdy kolejny post o numerkach na bilecie skończy sie banem, narazie tylko usunolem wasze wypociny
wacek - Czw Mar 18, 2010 21:48

Moze ktos juz mi odpowie jak i gdzie będzie można sledzić przebieg sobotniego meczu. Wierni kibice Sandecji z Hamburga. Oczywiśćie wierzymy WYGRANEGO MECZU
Grzechotnik - Czw Mar 18, 2010 22:27

www.sportowefakty.pl
www.ekstraklasa.net
www.radio.szczecin.pl

kam1l92 - Czw Mar 18, 2010 23:04

Hehe relacja live na SF robiona przeze mnie także postaram się, aby była najdokładniejsza :D

--
Przy okazji obserwując ostatnie mecze Pogoni obstawiam pewne zwycięstwo naszych :)

Masahiko - Pią Mar 19, 2010 01:05

Tomko54 napisał/a:
\

Pojutrze ;]

Szacunek tak, ale że brawa? Za przejście do rywala w lidze w trakcie sezonu? Bez przesady.

saczers1910 - Pią Mar 19, 2010 06:55

Masahiko napisał/a:
Tomko54 napisał/a:
\

Pojutrze ;]

Szacunek tak, ale że brawa? Za przejście do rywala w lidze w trakcie sezonu? Bez przesady.

Z jednej strony za to co zrobił na Sandecji powinien dostac brawa. Ale natomiast z drugiej... Pamiętacie wywiad gdy mówił, że do rundy wiosennej przystąpią raczej w takim samym składzie jak w rundzie jesiennej. Później w innym wywiadzie się okazało, że propozycja padła po meczu w Szczecinie, więc...

Bianconeri - Pią Mar 19, 2010 07:13

Trzeba się będzie przyzwyczaić, to już nie są od jakiegoś czasu zawodnicy, których prawie każdy z nas znał albo z podwórka, albo to dalsza rodzinka, albo kolega kolegi itp.

Występują u nas już coraz bardziej znani gracze, ściągani z przeróżnych miejsc i klubów, także z zagranicy, więc trudno u nich o jakieś szczególne przywiązanie do barw klubowych, skoro większość z nich i tak przychodzi z przekonaniem, że po zakończeniu kontraktu, a może wcześniej, będzie grać dla innego klubu, innych kibiców.

Oczywiście zdarzają się też przypadki gdy ktoś się zadomowi na dłużej i jest traktowany jak swój jak np Jano.

Co do Darka to grał dobrze, zostawiał serce na boisku, walczył, grał widowiskowo, przyniósł nam wiele radości, może i trochę sam się zamieszał w swoich niektórych wypowiedziach itp, ale wiadomo że erudytą i omnibusem to on nigdy nie był:) więc nie ma też co za bardzo rozstrząsać tych jego wypowiedzi.

Grał dla nas, robi to dobrze, teraz gra dla Pogoni i tyle.

Na brawa za to co zrobił u nas na pewno zasłużył, na gwizdy? nie bardzo ...

www.megachem.pl - Pią Mar 19, 2010 07:32

Jak graliśmy w Stróżach, to śmialiśmy się z nich, że mają armię zaciężną- dostaliśmy chyba 2-0, teraz to my gramy najemnikami. Z drugiej strony widoczny jest brak infrastruktury treningowej i sprzedawanie najzdolniejszych do innych klubów przez te lata. Za 2-3 sezony, jeśli dalej będziemy grać w 1 lidze, czy e-klasie, rozwijając się, to ilość wychowanków w pierwszym składzie będzie rosnąć.

Co do wyniku sobotniej potyczki, to liczę na udany rewanż naszych, lecz zapewne w mniejszych rozmiarach, jak to miało miejsce w Szczecinie. Myślę, że 2-0 by nas usatysfakcjonowało. Nieważne ile, ważne, żeby były 3 pkt.

matys5392 - Pią Mar 19, 2010 11:57

Własnie wróciłem ze stadionu.Kolejka po bilety była dosc długa i trzeba bylo chwilke poczeakc by dostac do pani wydające wejsciówki.Z tego co tam widzialem to juz nie dużo ich zostalo.Ja osobiscie mam karnet wiec mnie nie to obchodzi ale znajomy dostał juz bilet z numerem powyżej 900.Bilety zostały juz tylko na sektor F.
Trwają prace nad ,,oczyszczaniem" stadionu,zalewane są dziury w betonie na przejsciach miedzy sektorami,panowie pracowali również przy zegarze więc moze w końcu bedzie jakaś jego lepsza widocznośc.
Stan murawy oceniam jako bardzo dobry i oby pogoda się do jutra taka ładna jak dziś utrzymała bo zapowiada się naprawde swietnwe widowisko.

DNL - Pią Mar 19, 2010 12:22

Też byłem ok. 11 po bilety i karnet dla znajomych.
Kto jeszcze nie zakupił biletu niech się spieszy, zostały tylko na sektor F.
Godzinę temu były wykupione wszystkie bilety z A i C + 1000 z F.
Kupiłem znajomemu karnet z numerem >550, wychodzi na to, że klub sprzedał ich ok. 300 więcej teraz niż w cenie promocyjnej.

W końcu będą mogli zagrać w normalnych warunkach, po cichu liczę na wygraną 2:1.
Myślę, że możemy spodziewać się naprawdę fajnego widowiska. Pogoń póki co nie strzeliła żadnej bramki, więc zapewne w tym meczu będą chcieli to przełamać, a i rywale zbliżają się do nich, więc grają pod presją. Oby ich to trochę sparaliżowało.

Będzie dobrze ;)

Trebor13 - Pią Mar 19, 2010 12:28

Wczoraj wieczorem włączona była tablica świetlna. Widniał na niej wynik 2:0 dla Sandecji i coś takiego mnie satysfakcjonuje:-) Wierzę,że jutro tylko do tego wyniku dopiszą się konkretni zawodnicy Naszego Klubu!
SączerS - Pią Mar 19, 2010 17:01

Sandecja Nowy Sącz - Pogoń Szczecin, godz. 14:00, sędzia: Erwin Paterek (Lublin).
mc71 - Pią Mar 19, 2010 17:18

Wg. numeru krzesełka czeka mnie jutro pierwszy mecz na młyniexD Ja kupywałem bilet o 13.30 jeszcze były ale juz nie dużo, jesli wszystki byly na stoliku to może ze 100-150. Wynik meczu obojetny, ważne by bylo o jeden wiecej dla Sandecji:)
matys5392 - Pią Mar 19, 2010 17:48

O przełamanie ligowej niemocy zagrają na południu Polski

Już w sobotę o godzinie 14:00 na stadionie w Nowym Sączu rozegrany zostanie mecz 22. kolejki spotkań o mistrzostwo 1 ligi w którym na przeciw siebie staną drużyny Sandecji Nowy Sącz i Pogoni Szczecin.

Kibicom przyjdzie więc oglądać pojedynek zespołów z czuba tabeli. Portowcy aktualnie ex aequo z Łódzkim Klubem Sportowym zajmują drugie miejsce w ligowych rozgrywkach a zespół z Nowego Sącza okupuje 5. miejsce w tabeli ze stratą dwóch punktów do wcześniej wymienionych drużyn. Co ciekawe, oba zespoły są beniaminkami w 1-ligowych rozgrywkach w sezonie 2009/2010.

Piłkarze Sandecji w dwóch wiosennych kolejkach zdobyli 4 punkty. Na inaugurację wiosny pokonali w Lublinie tamtejszy Motor 4:1, a tydzień później także w meczu wyjazdowym ugrali cenny punkt na trudnym terenie w Kluczborku remisując z tamtejszym MKS-m 1:1. Portowcom do tej pory nie wiedzie się tak dobrze. Dwa remisy 0:0 z Podbeskidziem Bielsko-Biała i Flotą Świnoujście to zdecydowanie za mało jak na oczekiwania kibiców. Zarówno trenera jak i kibiców martwiła skuteczność drużyny. Przełamanie przyszło, wtorek kiedy to Portowcy pokonali w meczu 1/4 Pucharu Polski Zagłębie Sosnowiec 3:0. Mamy ogromną nadzieję, że od tego momentu forma strzelecka drużyny prowadzonej przez Piotra Mandrysza będzie szła w górę.

W ostatnim spotkaniu obu zespołów rozegranym w Szczecinie lepsi okazali się Portowcy wygrywając 4:0. W przerwie zimowej w obu zespołach doszło do kilku zmian. Kluczową okazać się może przejście z Sandecji właśnie do Dumy Pomorza środkowego pomocnika Dariusza Zawadzkiego. Czy Zawadzki jest w stanie poprowadzić Pogoń do zwycięstwa nad swoim byłym klubem? Przekonamy się już w sobotę około godziny 16:00.

Skład drużyny rywali w dwóch ostatnich spotkaniach:

Mecz z Motorem Lublin
Sandecja: Mariusz Różalski - Marcin Makuch, Jan Frolich, Rafał Jędraszczyk, Marijan Choruzi - Maciej Bębenek (85' Sebastian Janik), Cheikh Tidiane Niane, Rudolf Urban, Dariusz Gawęcki - Michał Jonczyk (69' Martin Hlousek), Grzegorz Kmiecik (78' Marek Kozioł)

Mecz z MKS-em Kluczbork
Sandecja: Marek Kozioł - Marcin Makuch, Jan Frolich, Rafał Jędraszczyk, Marijan Choruzi (76' Sebastian Janik) - Maciej Bębenek, Cheikh Tidiane Niane, Rudolf Urban, Dariusz Gawęcki (80' Marcin Stefanik) - Martin Hlousek (66' Petar Borovicanin), Grzegorz Kmiecik

Przewidywane składy:

Sandecja Nowy Sącz: Mariusz Różalski - Marcin Makuch, Jan Frolich, Rafał Jędraszczyk, Marijan Choruzi - Maciej Bębenek, Cheikh Tidiane Niane, Rudolf Urban, Dariusz Gawęcki - Martin Hlousek, Grzegorz Kmiecik

Pogoń Szczecin: Radosław Janukiewicz - Josef Petrik, Omar Jarun, Krzysztof Hrymowicz, Tomasz Rydzak - Maksymilian Rogalski, Maciej Mysiak, Dariusz Zawadzki, Piotr Petasz - Marcin Klatt, Olgierd Moskalewicz

Źródlo:pogonszczecin.info

I jeszcze jeden wpis z ich forum:

,,Daleko wchuj ta wieś ale ku*** jedziemy za nią wszedzie!! Do Końca!!"

Takie wpisy mobilizują do tego żeby pokazać sie z jak najlepszej strony.Jutro trzeba z całych sił dopingować Sandecję! Bez wzgędu kto ma jaki numerek na krzesełku!

Masahiko - Pią Mar 19, 2010 18:09

Różalski może już grać?

PS. Myślę że takie wpisy znajdą się na każdym forum. Nie ma co sztucznie jakiś niesnasek wywoływać :)

KubaNS - Pią Mar 19, 2010 18:36

Cytat:
Różalski może już grać?

Tak. Poki co nie wiadomo kto zagra na bramce. Sadzac jednak po wypowiedzi trenera Cisowskiego z dzis dla RTK wnioskuje ze zagra Rozalski ale to tylko moje wrazenie.
Tak jeszcze apropo tej goraczki przedmeczowej. Super ze jest. U nas jednak przejawia sie ona CZASEM niezdrowo... ;) To przeciez od nas wszystkich zalezy jak to bedzie wygladac. Wiecej spokoju (mimo ze atmosfera meczowa sie udziela) i bedzie dobrze
Nowe przepisy nie tylko u nas zostaly wprowadzone a i na innych stadionach... Jak narazie chyba nikt tam nie zginal w walce o krzeselka i specjalnie te stadiony niczym sie nie roznily od tych w poprzedniej rundzie.
Ponad tydzien pompowania balonu, a potem .. 90 minut meczu;) Oby tylko na koniec radosnie ulecial on w gore, a nie pekl z wielki hukiem. Chociaz to tez bedzie ciekawe;)

Aha, zapomnialbym... 2:1 dla Sandecji;)

matys5392 - Pią Mar 19, 2010 18:54

Ja jeszcze słówko o panie Erwinie Paterku z Lublina który jutro bedzie sędziowal.
Nie prowadził on jeszcze zadnego meczu z udziałem piłkarzy Pogoni Szczecin,natomiast mielismy go okazję ogladać juz jesienią w Sączu podczas meczu z Kluczborkiem.Jak wszyscy pamiętamy wygralismy wtedy wysoko 4:0.Sędziował on również ten przełomowy mecz w Płocku gdzie Sandecja pierwszy raz strzeliła bramkęi wygrała na boisku rywala.A więc jest to dla nas szczęsliwy sędzia.Oby zostało tak po jutrzejszym meczu z Pogonią!!!

x - Pią Mar 19, 2010 19:02

popołudniu koło stadionu kilku ludzi pytało mnie gdzie jest sekretariat zeby bilety kupic,
pózniej mówiono ze zostało tylko kilka wiec pewnie stadion na maksa wypełniony
mam nadzieje ze dobry doping bedzie i dobry wynik :D
stawiam 2:0

hanys - Pią Mar 19, 2010 20:14

nie bezposrednio zwiazane z meczem ale sie jakos tego tyczy
Nie wiem co za debil wypisuje na forach druzyn z ktorymi gramy, ale przestancie robic siarę bo przynosicie wstyd glupimi wypocinami !!!

kam1l92 - Pią Mar 19, 2010 20:24

Pojedynek na szczycie - zapowiedź meczu Sandecja Nowy Sącz - Pogoń Szczecin

Sandecja Nowy Sącz w najbliższą sobotę zagra na własnym stadionie z Pogonią. Oba zespoły znajdują się w czubie ligowej tabeli, co powinno gwarantować nam zacięte widowisko. Ponadto nowosądeczanie będą chcieli zrewanżować się za całkowicie nieudane spotkanie w Szczecinie, w którym przegrali aż 0:4.
Pogoń na wiosnę jak do tej pory rozczarowuje. Dwa punkty w dwóch ostatnich meczach nie są powodem do dumy drużyny walczącej o awans. Natomiast ekipa z Nowego Sącza po efektownym wyjazdowym zwycięstwie nad Motorem Lublin tylko zremisowała z broniącym się przed spadkiem MKS-em Kluczbork.

W sobotę podopieczni Dariusza Wójtowicza będą chcieli zamazać niekorzystne wrażenie po meczu z ekipą Grzegorza Kowalskiego i odprawić szczecinian do domu bez zdobyczy punktowej.

Po 21. kolejce Pogoń zajmuje trzecią pozycję w tabeli z dorobkiem 37 punktów. Dwie lokaty niżej plasuje się Sandecja z dwoma punktami straty do ekipy Piotra Mandrysza. Zwycięstwo w tym meczu pozwoli jednej z drużyn na jeszcze większe umocnienie swej pozycji w czołówce I ligi.

Na uwagę zasługuje fakt, że w drużynie Pogoni wystąpi były piłkarz sądeckiego klubu Dariusz Zawadzki, który w rundzie jesiennej był jednym z najważniejszych graczy ekipy Dariusza Wójtowicza.

Piłkarze Sandecji notują fantastyczną serię 8 meczów bez porażki i nic nie zapowiada tego, by drużyna ze Szczecina mogła ją przerwać. W ostatnich dwóch meczach ligowych "Duma Pomorza" nie zdobyła nawet bramki, nie prezentując zbyt wyszukanego futbolu.

Zainteresowanie spotkaniem jest ogromne i już dziś zapraszamy wszystkich kibiców na stadion im. O. Władysława Augustynka punktualnie na godzinę 14.00. Dla tych, którzy z różnych powodów nie będą mogli zawitać na Kilińskiego 47, będzie przeprowadzana relacja live na naszym portalu.

Sandecja Nowy Sącz - Pogoń Szczecin / sob 20.03.2010 godz. 14:00

Przewidywane składy:

Sandecja: Kozioł - Makuch, Fröhlich, Jędrszczyk, Choruzi , Zbozień, Bębenek, Urban, Gawęcki, Borovicanin, Kmiecik

Pogoń: Janukiewicz - Petrik, Nowak, Mysiak, Jarun, Pietruszka, Petasz, Zawadzki, Rogalski, Klatt, Moskalewicz.

Sędzia: Erwin Paterek (Świdnik).

Źródło:
http://www.sportowefakty....-nowy-sacz-pog/

saczers1910 - Pią Mar 19, 2010 20:33

http://www.90minut.pl/new...w-Sandecji.html

Ciekawe...

matys5392 - Pią Mar 19, 2010 21:21

<brawo> pojechaliśmy sobie ...
Wpis ze strony Pogoni... wydaję się że chyba ich jutro nie będzie... a szkoda,bo zawsze mecz z dopingiem kibiców gości staje się atrakcyjniejszy.

K@KS - Pią Mar 19, 2010 21:31

cytujesz mało inteligentne posty nie wiadomo w sumie po co, a poza tym łatwo się można domyślać, że to nieprawda, bo choćby cytowany przez Ciebie post już poleciał.
od kilku dni dyskusje jeśli chodzi o bilety u nas, już nie zaczynajmy teraz wywodów nt. Pogoni, już za kilkanaście godzin wszystko sie okaże, warto poczekać ;)

kamilyes - Sob Mar 20, 2010 09:03

2:0
Będzie dobrze.

Masahiko - Sob Mar 20, 2010 10:54

Piękny dzień na wspaniałe zwycięstwo :) aczkolwiek skromnie obstawię 0:0. Pogoń mało strzela na wyjazdach, a i my musimy czasem odpocząć od tej strzeleckiej kanonady.
ArbuzKSC - Sob Mar 20, 2010 11:23

Powodzenia SANDECJO!!!! Piękny dzień na zwycięstwo:)
pero - Sob Mar 20, 2010 11:23

zapowiada się fajne widowisko, słonko za oknem cóż chcieć więcej...
ja mam nadzieję że potwierdzimy swoją dominację na własnym stadionie
3:1 dla nas

SączerS - Sob Mar 20, 2010 11:27

ma ktoś może rozpiskę sektorów coś podobnego jak na kasach ?
rwp - Sob Mar 20, 2010 11:44

Sprzedam bilet na sektor A i F , 20zl (tel: 505443859)
pozdrawiam

GrzechuDC - Sob Mar 20, 2010 11:56

Liczę na wygraną naszego KKS'u zapowiada się pięknie :D
vigor - Sob Mar 20, 2010 12:20

1:3
Ad@ś=) - Sob Mar 20, 2010 12:28

Pora zbierać się na mecz:) Trochę się obawiam go ale jeśli zobaczę Różalskiego w bramce, Boro śmigającego na skrzydle, Jonczyka dryblującego rywali i Aleksandra w dobrej formie to myślę że 3.1 wygramy:) Jestem pewny że od pierwszej minuty zagramy ofensywnie i jak czołg rozjedziemy przeciwnika. Byle by tylko pechowo nie stracić bramki a będzie dobrze. Do usłyszenia po meczu:)
PS. Nie zabraknie pewnie awantur o miejsca i o brak biletów ale mam nadzieje że nie wpłynie to na piękne spotkanie.
Sandecja do boju! Pozdrawiam

wacek - Sob Mar 20, 2010 14:54

Panowie tak trzymać i jeszcze coś może dolożyć jesteśmy z Wami kibice Sandecji z Hamburga
qqq - Sob Mar 20, 2010 15:16

3:0 !!! hej hej Sandecja !!
wacek - Sob Mar 20, 2010 16:02

DPOWIADA HAMBURG; dzieki za piękny mecz bylismy z Wami caly mecz dzieki radiu SZCZECIN POZDRAWIAMY wierni kibice
viking78 - Sob Mar 20, 2010 16:13

Teraz spokojnie czekać na wynik drużyn łódzkich , grać swoje a przy wiatrach w żagle za rok Ekstraklasa.
Tomko54 - Sob Mar 20, 2010 16:22

haha Pogoni w klatce 0 rzeczywiście ;] a co do meczu do dobry ta pierwsza akcja Pogoni co pięknie wybronił Różalski ;] szkoda nie trafionej bramki Urbana ale i tak strzelił więc sie mu wybaczy ;] Hej, Hej Sandecja!!!
Ad@ś=) - Sob Mar 20, 2010 16:24

No więc tak jak mówiłem 3.1:) Jest dobrze bo coraz bliżej UTRZYMANIA:)
Dobra atmosfera i dobry wynik. Krytyka będzie później a teraz czas świętować:)
Hej Hej Sandecja:)
Ps. Niane wymiata:D

Łukasz - Sob Mar 20, 2010 16:30

zawodnik meczu : NIANE bez dwóch zdań...;p
Był wszedzie gdzie byc powinien ...

kosiarz - Sob Mar 20, 2010 16:38

Brawo Sandecja! :) Niane wyasta na gwiazdę obok Jano ;)
Tomko54 - Sob Mar 20, 2010 16:39

No bez kitu Niane najlepszy gracz na boisku ;]
berthold_ns - Sob Mar 20, 2010 16:41

NIANE , NIANE , NIANE najlepszy mecz w sezonie.Tak trzymać

Panowie musimu sie sprezyc na Górnika i Widzew bo jak ich przyjedzie z 500 osob to nas wogóle nie będzie słychać

Mecz niezły ale chłopakom troche sił zabrakło od 70 min

Ważne są że 3 pkt zostały w Sączu no i ze to 9 mecz bez porażki

Twierdza Nowy Sącz wciąż nie zdobyta - tak beda pisać

kosiarz - Sob Mar 20, 2010 16:41

Pamiętajmy o Różalskim, wybronił kilka piłek tzw "setek".
Ładny mecz jeszcze lepszy wynik. :)

misiokoda - Sob Mar 20, 2010 16:46

Brawo Sandecja!!Kto by sie przed sezonem spodziewał takiej gry Niane. Ja osobiście(doczego sie przyznaję)myślałem, iż będzie tylko zmiennikiem. A tu staje się wiodącą postacią zespołu!Tak trzymać!!!
Puchu - Sob Mar 20, 2010 16:49

Ad@ś=) ty powinienes zaczac grac w Milenium :D ładny mecz;)
Ad@ś=) - Sob Mar 20, 2010 16:59

Puchu napisał/a:
Ad@ś=) ty powinienes zaczac grac w Milenium :D ładny mecz;)

spoko spoko kuponik na betclick poszedl:)

collo - Sob Mar 20, 2010 17:06

Mecz ładny, szkoda niewykorzystanych sytuacji bo mogłoby być śmiało 5:0.
Nadal nie mogę uwierzyć ze ok. 65 min gra Sandecji uległa takiej zmianie. Na miejscu trenera kazałbym im za to robić rundki karne. No ale tak czy inaczej wygrana jest, do tego z faworytem do awansu i to bardzo cieszy. Na wyróżnienie zasługuje Niane, który dzisiaj był kapitalny. Hlousek i Urban też ładnie zagrali. Mało widoczny Gawędzki i Bębenek (który się trochę rozkręcił w drugiej połowie).

Oprócz wyniku bardzo cieszyła mnie "fala nowych kibiców", którzy tak ochoczo przyszli dzisiaj na stadion. Bardzo mnie rozbawiła sytuacja kiedy niedaleko stadionu gościu pytał się gdzie jest stadion i gdzie znajdują się kasy. Przy wejściu kolejny kłócił się z ochroniarzem bo ten mu kazał zostawić butelkę z piciem, oraz już po wejściu na sektor F zabawna była sytuacja jak owy pan kłócił się przez 15 min z ludźmi, że "zajęli" jego miejsce. Nawet chciał "wyskoczyć na solo".
Później tylko sporadycznie osoby szukały swoich miejsc, co wywoływało uśmiechu na twarzach pozostałych.

Niestety mało zabawne jest to, że powoli pikniki przenoszą się na F, i zamiast siedzieć cicho to się drą bo wszystko im przeszkadza. Szacunek dla jednego z chłopaków, który przygadał dziadkowi pytaniem "gdzie byłeś 4 lata temu?".

BRAWO SANDECJA! BRAWO NIANE!

spdr - Sob Mar 20, 2010 17:06

a to z 90 minut: "...
3. Niska skuteczność Pogoni była jednym z głównym powodów jej porażki. "Setek" mieli więcej. Klatt - tragedia.
4. Niane na prezydenta!

7. Na początku spora przewaga Pogoni. Ale tylko do zdobycia pierwszej bramki przez Sandecję. Parafrazując jednego z trenerów: "Daliśmy się wyszumieć przeciwnikowi, a następnie go wypunktowaliśmy".
8.
Hej Darek, czy Ci nie żaaal...
Hej Darek, wracaj do haaal...

picnic dobre hehheheh

K@KS - Sob Mar 20, 2010 17:11

http://sport.onet.pl/pilk...,wiadomosc.html

Wg. onetu 5500.
co do wpisu wyżej, też byłem świadkiem kilku sytuacji ewidentnie nowych ludzi na stadionie ;)
dzisiaj było absolutnie full ludu, nawet sobie nie chce wyobrażać co będzie z Górnikiem.

A Niane chyba nie za bardzo wiedział co się dzieje gdy C i F skandowali jego nazwisko ;)

Tomko54 - Sob Mar 20, 2010 17:18

No słyszałem to "gdzie byłeś 4 lata temu" ;] Jazda
regularny - Sob Mar 20, 2010 17:20

Cytat:
Tam górskie powietrze tak jak w Boliwii działa ehe argentyna przegrala 4-1 w nowym saczu tez wszyscy przegrywają,ale mysle ,ze i tak to pogoń awansuje do ekstraklasy !

z 90minut.pl

heh to już chyba kolejny raz jak rywale sobie tłumaczą w ten sposób przegraną z Sandecja, ostatnio to chyba Flota była :)

Co do meczu:
Gra była bardzo dobra, zwłaszcza Różalskiego i Niane. Poza tym, patrząc na strzelców bramek, można powiedzieć że transfery były strzałem w dziesiątkę.

berthold_ns - Sob Mar 20, 2010 17:22

http://sport.tvp.pl/pilka...raklase/1484104
K@KS - Sob Mar 20, 2010 17:28

Wystarczy przeczytać początek tego artykułu, żeby wiedzieć co o nas sądzi jebana TVP.

"W pierwszej wiosennej kolejce Motor Lublin przegrał z Sandecją Nowy Sącz 1:4. I nikt się chyba nie spodziewał, że w kolejnych meczach obydwie drużyny będą punktowały"

No pewnie, któż mógłby się spodziewać, że piąty zespół w tabeli zdobędzie jeszcze jakiekolwiek punkty, zaiste sensacja jak sku*wysyn !

i dalej :

"Sandecja niespodziewanie ograła Pogoń 3:1."

Dla kogoś w miare rozgarniętego, co widział jak ostatnio gra Pogoń, i jak Sandecja gra u siebie to bardzo spodziewanie!

matys5392 - Sob Mar 20, 2010 18:00

Niane rewelacyjny! Sie chlopak w koncu chyba zaaklimatyzował! To co on dzisiaj gra l to było niesamowite! Czyscił wszystko co szlo w bramke Rózalskiego,ktory swoją droga tez kilka piłek,szczegolnie strzal Petasza ladnie wybronił.
Zawadzki czy ci nie żallll?!
Twierdza,twierdza NOWY SĄCZ!!!!

albert - Sob Mar 20, 2010 18:06

NIANE JEST PRZEEEEE!!!!!!!!!!!! zawsze w niego wierzyłem super!!!!!!!!! jak tak będzie grał z górnikiem u naas to trzeba na całego TIANE!!!!NIANE!!!!
Raffio - Sob Mar 20, 2010 18:19

http://sport.tvp.pl/pilka-nozna/i-liga
niżej po prawej stronie jest ankieta dotycząca Sandecji ;P

cempula - Sob Mar 20, 2010 18:21
Temat postu: Relacja dzisiejszego meczu - www.sandecja-ns.futbolowo.pl
Brawo
Frodo - Sob Mar 20, 2010 18:38

Mecz był super ! Mielismy duzo okazji, szkoda tej niewykorzystanej pod koniec, a było by 4:1. Do 70 minuty cisnelismy, ale potem cos się Nasi wypompowali, ale dobrze ze wynik jest nadal bardzo satysfakcjonujacy.

Różalski bardzo ładnie.
Jano niestety kiepsko dzisiaj, za to Niane nadrabiał podwójnie :)

PS: Aż sie pochwalę :D
http://img189.imageshack.us/img189/7241/qpon.png

qqq - Sob Mar 20, 2010 18:47

Powiem jedno: Ekstraklasa Ekstraklasa Sandecja Sandecja !!!
Fredo - Sob Mar 20, 2010 19:11

BRAWO dla Sandecji,wygrywamy z takimi klubami u siebie jak Pogoń to musi być awans do EXTRAKLASY,żeby ŁKS zgubił punkty i my zrobimy swoje i dobrze będzie.Mogliśmy wygrać więcej 4-1 żeby utrzymać tą równowagę 4 bramek i nie tracić tej bramki to by było tak jak w Szczecinie tylko że w drugą stronę.Ale i tak dobrze brawo dla Niane który zrobił dobrą robotę w obronie i jemu zawdzięczamy także w dużej mierze to zwycięstwo.Szkoda trochę Zawadzkiego że zmienił klub na gorsze.
AdoDC - Sob Mar 20, 2010 19:14

Fajny mecz, średnia gra, ważne że 3 pkt są i zwycięstwo z Pogonią ;]
Ehh i te dziadki na młynie ^^

ERNESTO - Sob Mar 20, 2010 19:35

albert napisał/a:
NIANE JEST PRZEEEEE!!!!!!!!!!!! zawsze w niego wierzyłem super!!!!!!!!! jak tak będzie grał z górnikiem u naas to trzeba na całego TIANE!!!!NIANE!!!!

Zaloz fanclub ...

To forum zaczyna byc coraz bardziej fajne - gosc zagral jeden dobry mecz, a ludzie mu juz kapliczki niemal stawiaja. W kolejnym zawali bramke, to bedzie do wywalenia ... ech ...

saku194 - Sob Mar 20, 2010 19:44

Prawda jest taka że Sandecja zagrała zdecydowanie gorzej niż w takich meczach jak chociażby z Podbeskidziem i ŁKS-em. Brakowało płynności w grze(oczywiście były też momenty dobrej gry), słaba gra formacji obronnej która delikatnie mówiąc personalnie nie jest na tą część tabeli w której jesteśmy. Do 30 minuty Sandecja była bez sytuacji bramkowej co w poprzednich meczach było nie do pomyślenia. Jeżeli chodzi o nowych zawodników to Urban nic nie pokazał podobnie jak Kmiecik (brawa za bramki) Na plus napewno Hlousek.Gdyby Pogoń wykorzystała swoje sytuacje z początku meczu to spotkanie mogło się inaczej ułożyć. Mieliśmy w tym meczu dużo szczęścia, którego zdecydowanie wiele razy brakowało w poprzedniej rundzie. W kilku meczach głównie wyjazdowych do stanu 0-0 to my dyktowaliśmy warunki gry, niewykorzystane sytuacje z naszej strony i potem porażki. Teraz los oddaje nam to co zabrał w innych meczach:). Jeżeli chodzi o doping to był dość przeciętny i mało urozmaicony. Liczba w młynie duża jednak w dalszym ciągu nie przekłada to się na jakość...chociaż myślę że gdyby zawitali goście to byłoby inaczej. Trochę nie rozumiem małych bluzg na Pogoń...moim zdaniem zwłaszcza kiedy nie było ich kibiców mogło się bez niektórych przyśpiewek w takim tonie obejść. Reasumując zwycięzców się nie sądzi, a dobre ekipy poznaje się po wygranych meczach kiedy gra zbytnio się nie układa. Gra i styl wydają mi się słabsze niż w poprzedniej rundzie, ale mam nadzieje że z biegiem czasu będzie widoczna progresja. Cieszmy się bo na naszych oczach zapisują się piękne karty historii Sandecji:)
Dziekan - Sob Mar 20, 2010 20:08

Mogło się wydawać, że gra i styl były gorsze od rundy jesiennej ale z drugiej strony graliśmy z Pogonią, która zajmowała 2 miejsce w tabeli. Gra się na tyle na ile przeciwnik pozwala.
jacolmc - Sob Mar 20, 2010 20:21

Brawo Sandecja mamy 3pkt i to jest najważniejsze i ta radośc Niane jak stadion skandował jego nazwisko wart byl tego bardzo.Brawo jeszcze raz
www.megachem.pl - Sob Mar 20, 2010 20:32

Jak dla mnie Sandecja zagrała słaby mecz, a z pogoni została tylko nazwa.
Na plus Niane i Róża, najsłabszy na boisku- Jano. Po drodze na stadion spotkaliśmy dwóch śledzików, którzy ze łzami w oczach błagali ochronę o wpuszczenie na sektor gości- z pod kurtki i bluzy wystawała koszulka pogoni- zostali kilka słów pociechy i poszli.

Zdumienie pryszczatych chłoptasiów przychodzących 10 minut przed meczem, że ktoś zajął im miejsce- bezcenne.

Na plus:
- wynik,
- Róża, Niane

Na minus:
- Jano, do zmiany po 10- minutach

Plemnik - Sob Mar 20, 2010 20:40

Bardzo ważne 3 punkty.
Jest i materiał na TV - NS:

http://tv-ns.pl/wydarzenia/material/2627/1.html

SANkibicDECJA - Sob Mar 20, 2010 20:45

Co do meczu ; Pogon na poczatku grala duzo pilka ale na szczescie potem SANDECJA ruszyla do akcji i strzelila gole . NIANE oczywiscie duzy plus . Mi bardzo podobala sie gra MARTINA HLOUSKA dynamiczny dobrze potrafi rozegrac piłkę .. Kmiecik zagral przeciętnie , ale trzeba podkreslic ze nie mial latwego zycia z obroncami . CIESZA KOLEJNE 3 PKT i TWIERDZA DALEJ NIE ZDOBYTA !!!!!
Tomko54 - Sob Mar 20, 2010 20:57

www.megachem.pl napisał/a:
Jak dla mnie Sandecja zagrała słaby mecz, a z pogoni została tylko nazwa.
Na plus Niane i Róża, najsłabszy na boisku- Jano. Po drodze na stadion spotkaliśmy dwóch śledzików, którzy ze łzami w oczach błagali ochronę o wpuszczenie na sektor gości- z pod kurtki i bluzy wystawała koszulka pogoni- zostali kilka słów pociechy i poszli.

Zdumienie pryszczatych chłoptasiów przychodzących 10 minut przed meczem, że ktoś zajął im miejsce- bezcenne.

Na plus:
- wynik,
- Róża, Niane

Na minus:
- Jano, do zmiany po 10- minutach

Ja osobiście bym tak nie krytykował Jana... Rzeczywiście zawalił przy tej pierwszej akcji i miał kilka wpadek ale poza tym był pewny w obroni, przynajmniej takie jest moje odczucie...

x_cite - Sob Mar 20, 2010 21:09

Ale jesteście wybredni! Dawniej to Jana pod niebiosa wychwalaliście a teraz do zmiany, slaby mecz itp. Owszem nie był to Jego dzień, ale nie można odrazu chłopa dołować i pisać takich osądów! ogarnijcie się troszkę i zobaczcie ile Jano był, jest i będzie dla Sandecji wart! A tak btw to wkur**** mnie bardzo jak zaraz po zakończeniu meczu włączyli reklamy przez głośniki na full - stadion skanduje, fetuje, klaszcze a tu taki badziew idzie! Akurat wszedłem na kryta po meczu i mówie Weimerowi panie weź to ścisz bo telewizje robią nagrania i wogóle zagłusza całą atmosferę - to powiedział, że nie da rady bo sponsorzy....żenada kto wogóle tego słucha czy też słuchał....pomijając inny fakt o którym pisałem kiedyś - nagłośnienie lepsze jest w okręgówce niż u Nas na stadionie. Słychać tyłko szumy i trzaski a na sektorze C wogóle sam się głośnik wyłącza!:D
kam1l92 - Sob Mar 20, 2010 22:03

Sandecja górą w meczu na szczycie - relacja z meczu Sandecja Nowy Sącz - Pogoń Szczecin

W meczu na szczycie, rozegranym w Nowym Sączu naprzeciw siebie stanęły drużyny Sandecji i Pogoni. Trzy punkty zainkasowali podopieczni Dariusza Wójtowicza pewnie pokonując "Dumę Pomorza". Tym samym sądeczanie potwierdzili, że znajdują się w wysokiej formie i będą się liczyć w walce o awans.
Zgodnie z zapowiedziami od pierwszych minut do ataku ruszyli piłkarze Pogoni. Już w 3. minucie po fatalnym błędzie Frohlicha w sytuacji sam na sam z Mariuszem Różalskim znalazł się Klatt. Jednak napastnik "Dumy Pomorza" zbyt długo zwlekał z oddaniem strzału i górą był golkiper gospodarzy. Dominacja szczecinian trwała aż do 30 minuty. Wtedy to świetną akcję wyprowadziła ekipa Sandecji. Bębenek idealnie zacentrował futbolówkę w pole karne wprost na głowę Kmiecika, ten odegrał ją do swojego kolegi z drużyny Rudolfa Urbana, a ten nie miał problemów z umieszczeniem piłki w siatce z najbliższej odległości. Do przerwy wynik nie uległ zmianie mimo kilku dogodnych sytuacji z obu stron.

Na drugą połowę bardziej zmobilizowani wyszli gracze Sandecji. Sądeczanie od pierwszych minut rozpoczęli szturm na bramkę Janukiewicza. Dziesięć minut fantastycznej gry pozwoliło podopiecznym Dariusza Wójtowicza na zdobycie dwóch bramek. Najpierw w 53. minucie olbrzymie zamieszanie w polu karnym szczecinian wykorzystał Kmiecik. Dwie minuty później wprowadzony chwile wcześniej za Jonczyka Martin Hlousek znalazł się w sytuacji sam na sam z golkiperem gości i pewnie wykorzystał swoją szansę. W 59. minucie powinno być 4:0 dla "Dumy Sądecczyzny", jednak w ostatniej chwili Kmiecik został uprzedzony przez obrońców Pogoni.

W 66. minucie niespodziewanie bramkę zdobyła ekipa ze Szczecina. Po dobrze wyprowadzonej kontrze, w sytuacji sam na sam z Mariuszem Różalskim znalazł się Moskalewicz i w przeciwieństwie do swojego kolegi z drużyny pewnie umieścił piłkę w bramce gospodarzy. W kolejnych minutach gracze "Dumy Pomorza" za wszelką cenę chcieli zdobyć kolejnego gola. Jednak na wysokości zadania stawał albo golkiper, albo obrona Sandecji, a w szczególności Niane, który zanotował fantastyczne spotkanie. Do końca wynik nie uległ zmianie, a z każdą minutą mecz stawał się coraz mniej atrakcyjny poprzez widoczne zmęczenie w obydwu ekipach.

Komplet punktów pozostał w Nowym Sączu i pozwolił piłkarzom Sandecji na wyprzedzenie sobotniego rywala w ligowej tabeli. Na uwagę zasługuje niesamowity doping gospodarzy, który niewątpliwie przyczynił się do efektownego zwycięstwa "Dumy Sądecczyzny".

Sandecja Nowy Sącz - Pogoń Szczecin 3:1 (1:0)
1:0 - Urban 31'
2:0 - Kmiecik 53'
3:0 - Hlousek 55'
3:1 - Moskalewicz 66'

Składy:

Sandecja Nowy Sącz: Różalski - Makuch, Frohlich, Jędrszczyk, Borovicianin, Niane, Bębenek, Gawęcki (81' Berliński), Urban, Jonczyk (54' Hlousek), Kmiecik (61' Aleksander).

Pogoń Szczecin: Janukiewicz - Rydzak, Jarun, Hrymowicz, Petrik, Mysiak, Bojarski (61' Rogalski), Zawadzki (79' Pietruszka), Petasz, Klatt (46' Lebedyński), Moskalewicz.

Żółte kartki: Frohlich (Sandecja) oraz Petasz, Hrymowicz, Mysiak (Pogoń).

Sędzia: Erwin Paterek (Świdnik).

Widzów: 5000.

Piłkarz meczu: Niane.

Źródło:
http://www.sportowefakty....czu-sandecja-n/

szydar - Sob Mar 20, 2010 22:21

Pogoń miała więcej sytuacji ( w szczególności Moskalewicz ), ale to Sandecja strzeliła 3, no a Pogoń tylko jedną. Na wyróżnienie zasługują:
- Niane, każda piłka w jego,
- Różalski, kilka jego interwencje uratowały wynik,
- Borovicanin, był wyróżniającym się zawodnikiem i w obronie, i w ataku,
- Urban, bramka, na pewno lepszy niż Zawadzki, którego nie specjalnie było widać,
- Hlousek, dobra zmiana i bramka,
- Makuch, poprawnie w obronie, więcej zdecydowania w akcjach ofensywnych, a wtedy mogła być okazja na bramkę,
- Kmiecik, bramka i asysta, czego chcieć więcej od napastnika,
Podsumowując cała drużyna zasługuje na duży plus. Słabsza postawa Jana musi być spowodowana słabszą dyspozycją dnia. Może Jano ma Józefa w rodzinie.

sns1910 - Sob Mar 20, 2010 23:14

Dziekan napisał/a:
Mogło się wydawać, że gra i styl były gorsze od rundy jesiennej ale z drugiej strony graliśmy z Pogonią, która zajmowała 2 miejsce w tabeli. Gra się na tyle na ile przeciwnik pozwala.

I tu masz 100% racji, może gra była jaka była, ale Pogoń była najlepszą (albo przynajmniej najlepiej zorganizowaną) drużyną w tym sezonie jaka przyjechała na stadion w Nowym Sączu, grali strasznie dokładnie, szybcy w kontrach i bardzo dobrze ustawieni w defensywie - trudno więc liczyć na to, że w takim meczu będziemy prowadzić grę i atakować raz za razem bramkę Pogoni, chyba niektórym już się troszkę myli cel z jakim rozpoczęliśmy ten sezon, mówiąc że "graliśmy słabo"...Nie ma co się łudzić, że przyjedzie Pogoń, Widzew czy Górnik, a my ich będziemy jechać jak Kluczbork, takie mecze wygrywa się skutecznością i ambicją. I właśnie za walkę, ambicję i świetny wynik należą się naszym piłkarzom ogromne brawa! Rzeczywiście, płynnych akcji w pierwszej połowie nie było za dużo, ale widać było, że po pierwszej bramce, a w szczególności po drugiej obraz gry się zmienił, coraz częściej klepaliśmy Pogoń w środku pola, bo ta musiała gonić wynik i grać otwartą piłkę, bramkę też straciliśmy trochę frajersko. Co więcej, mieliśmy dwie sytuacje w których po prostu nie dało się nie trafić, a jednak naszym się udało tego dokonać...:) Wydaje mi się jednak, że ma ta drużyna potencjał, żeby grać jeszcze lepiej, szczególnie Urban, Jonczyk czy Gawęcki, a czy tak będzie i na ile to wystarczy, zobaczymy :)

Ad@ś=) - Sob Mar 20, 2010 23:54

Pora na obszerniejsze podsumowanie meczu.

Było to pierwsze spotkanie przeprowadzone na murawie, która nadawała się do normalnej gry. Dzięki temu widzieliśmy wiele dobrych akcji przeprowadzonych po ziemi. Z drugiej strony dało się też zauważyć nie do końca zgranie wszystkich zawodników, ale to trzeci mecz i piłkarze dopiero zaczynają się "rozpędzać".

Walka z pełnym zaangażowaniem do ok. 70 minuty. Później nie wiadomo co się stało... Dawno nie widziałem takiego rozprężenia w drużynie na Kilińskiego. Według mnie piłkarze nie zagrali dzisiaj na miarę swoich możliwości. To nie było jeszcze to na co ich stać.

Kilka słów o formacjach:

Bramkarz - Różalski dzisiaj kolejny raz pokazał że zasługuje na miano pierwszego bramkarza. Ogólnie rzecz biorąc pewny przez całe spotkanie. Wybronił też kilka bardzo groźnych okazji portowców.

Obrona - Przede wszystkim nie wyszedł mecz tego dnia Janowi. Szybkościowo przegrywał pojedynki z sprawnymi napastnikami Pogoni. Jednak wydaje mi się, że szybko wyciągnie wnioski i w kolejnym meczu już wszystko będzie tak jak powinno. Ponadto cieszy powrót Petara. Widać było na początku że jeszcze nie wszystko wychodzi po kontuzji ale z biegiem czasu rozkręcał się i ciągną grę po skrzydle. Reszta obrońców poprawnie.

Pomoc - Tutaj chyba najwięcej się działo. Na początek trzeba podkreślić bardzo dobrą postawę naszego "czarnego brata", który dzisiaj był wszędzie tam gdzie powinien, niejednokrotnie spokojnie powstrzymując kontry przeciwnika (Ładnie dwa razy szczupakiem wybił piłki z naszego pola karnego). Dużo ożywienia wnieśli sprowadzeni przed rundą dwaj Słowacy. Widać że posiadają dobrą technikę i wraz z Darkiem Gawęckim oraz Maćkiem Bębenkiem potrafili kilkoma podaniami wprawić w zakłopotanie Szczecińskich piłkarzy. Michał Jończyk natomiast nie pokazał dzisiaj tego na co go stać. Walczył na boisku ale na pewno spotkania nie zaliczy do udanych.

Napad - Trudno dziś było walczyć z rosłymi obrońcami i chociaż Grzegorz do niskich zawodników nie należy, to ciężko mu było wygrywać z nimi pojedynki. Jednak swoje zadanie jako napastnik spełnił - strzelił bramkę i starał się szarpać w ataku. Natomiast jego zmiennik chyba nie wrócił do pełni formy po kontuzji, ponieważ brakowało mu szybkości i jakby zaangażowania.

Podsumowując, jak mówi porzekadło: "gra się tak, jak przeciwnik pozwala", dziś przeciwnik był nie byle jaki i może dla tego nie do końca mecz w wykonaniu naszych kopaczy był dobry. Jednak fragmentami widać było to "coś" które chcielibyśmy oglądać przez cały mecz. Najważniejsze jest zwycięstwo i oby Twierdza Nowy Sącz pozostała niezdobyta jeszcze przez bardzo długi czas...
Pozdrawiam;)

DaroKKS - Nie Mar 21, 2010 00:28

Ale gul ze siedze w tej Angli ;/ Bo to co sie dzieje to cos pieknego ... Gratulacje !!!!!! juz sie coraz bardziej urlopu doczekac nie moge!!! Hej Hej Sandecja!!!!!!!!
Asmodeus - Nie Mar 21, 2010 01:39

saku194 napisał/a:
Prawda jest taka że Sandecja zagrała zdecydowanie gorzej niż w takich meczach jak chociażby z Podbeskidziem i ŁKS-em. Brakowało płynności w grze(oczywiście były też momenty dobrej gry), słaba gra formacji obronnej która delikatnie mówiąc personalnie nie jest na tą część tabeli w której jesteśmy. Do 30 minuty Sandecja była bez sytuacji bramkowej co w poprzednich meczach było nie do pomyślenia. Jeżeli chodzi o nowych zawodników to Urban nic nie pokazał podobnie jak Kmiecik (brawa za bramki) Na plus napewno Hlousek.Gdyby Pogoń wykorzystała swoje sytuacje z początku meczu to spotkanie mogło się inaczej ułożyć. Mieliśmy w tym meczu dużo szczęścia, którego zdecydowanie wiele razy brakowało w poprzedniej rundzie. W kilku meczach głównie wyjazdowych do stanu 0-0 to my dyktowaliśmy warunki gry, niewykorzystane sytuacje z naszej strony i potem porażki. Teraz los oddaje nam to co zabrał w innych meczach:). Jeżeli chodzi o doping to był dość przeciętny i mało urozmaicony. Liczba w młynie duża jednak w dalszym ciągu nie przekłada to się na jakość...chociaż myślę że gdyby zawitali goście to byłoby inaczej. Trochę nie rozumiem małych bluzg na Pogoń...moim zdaniem zwłaszcza kiedy nie było ich kibiców mogło się bez niektórych przyśpiewek w takim tonie obejść. Reasumując zwycięzców się nie sądzi, a dobre ekipy poznaje się po wygranych meczach kiedy gra zbytnio się nie układa. Gra i styl wydają mi się słabsze niż w poprzedniej rundzie, ale mam nadzieje że z biegiem czasu będzie widoczna progresja. Cieszmy się bo na naszych oczach zapisują się piękne karty historii Sandecji:)

Pierwsza mądra wypowiedz ;) nic dodać nic ująć

A co do młyna to chyba największa żenada tego roku w Nowym Sączu :/ oby zawsze było lepiej

hanys - Nie Mar 21, 2010 08:29

moze nie do konca odnosnie dopingu ale w sumie tez o meczu.
Prosba do starej gwardii nie wieszajcie tej flagi bo normalnie obciach jak skur*****.
Flaga zjebana pod kazdym wzgledem dwa rozne herby i w dodatku podpisane Stara Gwardia, ktora nie wie jaki to herb obowiazywal za ich czasow.

Doloze wam do flagi tylko ja przerobcie. bo masakra...

kolafy - Nie Mar 21, 2010 10:56

Hanys ma racje strasznie lipnie to wygląda. Dość że nowy herb to jeszcze jeden ma koronę drugi nie za ch** taka flaga nie powinna wisieć bo aż wstyd.
pero - Nie Mar 21, 2010 11:13

najbardziej cieszy wynik, gra już nie bardzo, wg mnie Pogoń miała przewagę w środku pola i więcej klarownych sytuacji, na szczęście nie mieli tyle szczęścia co my... zastanawia mnie dlaczego pod koniec meczu opadliśmy z sił??? nie wiem może to tylko takie złudzenie nie pamiętam aby w tamtej rundzie coś się nam takiego przytrafiło

zawodnik meczu - Różalski - krótko - wybronił nam mecz w niesamowitych sytuacjach
dobrze zagrał Niane - starał się niwelować przewagę Pogoni w środku pola reszta całkiem przyzwoicie, trochę rozczarował Jonczyk i Gawęcki ale to chyba skutki jakiegoś wirusa
najsłabszy niestety Jano - mam nadzieję że to przypadek kapitanie!!!

seseba - Nie Mar 21, 2010 11:22

Wiele osób jest niezadowolony z postawy Jana, ale rozmawiałem z nim po meczu i naprawdę z całego serca przeprasza kibiców. Był w tygodniu chory, zresztą nadal trochę jest i zagrał na własną prośbę. Jest świadom tego, że nie był tym Janem jakiego oczekujemy, ale przecież każdy ma momenty słabości, nawet taki twardziel jak Jano.

Niane naprawdę fajny mecz z nim też rozmawiałem, nie czuje się najlepszy, jak to powiedział jest po to by walczyć, jeden za wszystkich wszyscy za jednego. Szczupak w polu karnym w drugiej połowie jak wybijał... palce lizać ;)

okres 50-55 minuty i dwie bramki miazga. Po takim czymś ciężko się podnieść i tak dobrze dla nich, że Pogoń zdołała strzelić jedną bramkę.

jacek55 - Nie Mar 21, 2010 12:48

Zamiana Zawadzkiego na Urbana na 5 gość strzela bramki i rozegranie piłki palce lizać Skrzypek na Hlousk na 5 tak dynamicznego pomocnika to Sandecja dawno nie miała ,NIANE jestem pod wrażeniem ,ale on na wyjazdach prezentował się znakomicie ,reszta drużyny też ok i trzy punkty mamy,,.......
Dziekan - Nie Mar 21, 2010 12:55

Proszę skończcie już pierdolić, że gra Sandecji słaba bądź słaby mecz Sandecji bo wystawiacie sobie opinię pseudoekspertów. Panowie jeszcze raz: To był mecz drużyn liczących się w walce o awans. Pogoń pokazała, że jest dróżyną conajmniej równorzędną do Sandecji. Wygraliśmy szczęśliwie w meczu na szczycie po bardzo dobrej i skutecznej grze. Ten mecz to była wymiana ciosów praktycznie do ostatniego gwizka.
Masahiko - Nie Mar 21, 2010 12:55

Chyba nikt już nie ma wątpliwości, że ta drużyna może wywalczyć awans do ekstraklasy. W grze zabrakło szybkości i kombinacji. Mam jednak wrażenie, że Urban od którego wiele będzie zależało, był po prostu spięty tym co zobaczył na stadionie. Zresztą cała drużyna wyszła na mecz jakaś taka zdenerwowana. Najlepsi na boisku to wspomniani przez wszystkich Różalski i Niane.

Obrona - tutaj moim cichym bohaterem jest Jędrszczyk, który zagrał dobry mecz, bez popełnionego błędu. Słabiej Jano, ale i tak miał kilka niezłych interwencji. Boki obrony jeszcze nie to co było jesienią, ale myślę że Makuch z Borą się rozkręcą.

Pomoc - Oczywiście mistrzostwo świata to gra Niane. Słabiej Jończyk i Gawęcki, ale Jończyk chociaż w defensywie pokazał się kilka razy. O Urbanie wspominałem wyżej.

Atak - wbrew pozorom Kmiecik zagrał naprawdę dobre spotkanie. Bardzo dużo walki stoczył z tym niezłym Jarunem, dołożył bramkę i asystę. Aleksander dużo gorszy, ale jest po kontuzji. Potrenuję dwa tygodnie i mam nadzieję, że jak na Górnik wejdzie w drugiej połówce to trochę pogoni tamtejszych obrońców :)

mc71 - Nie Mar 21, 2010 12:59

Trudno, zebysmy z Pogonią wygrali 5:0 atakujac caly mecz. 3:1 ładny wynik, gra wyrownana, ale wygrywa ten kto strzela, a dzis to bylo po naszej stronie. Brawa dla całej drużyny, pare elementów poprawić, a będzie jesze sporo pociechy z gry Sandecji.
albert - Nie Mar 21, 2010 13:39

ale trzeba coś powiedzieć o dopingu panowie jak z górnikiem będzie tak jak w sobote to będziemy mieli problem wielkkki problem!!!!!!!!!!!!!!!!
Robert Plant - Nie Mar 21, 2010 13:50

Jak dla mnie doping do 20-30min stał na całkiem niezłym poziomie. Był głośny a wspólny śpiew C i F nieźle wyszedł. Później było gorzej...

Co do niektórych to zamiast krytykować sami przyłączcie się do głośnego i żywiołowego dopingu...

style - Nie Mar 21, 2010 14:09

To teraz ja.

Mecz średni a to za sprawa pierwszej połowy bo druga była żywsza.

Pierwsza połowa - przymuliła troche i tez wystraszyła i dopiero po tej pierwszej bramce stadion sie ożywił.

Druga połowa - juz całkiem fajna, były emocje bramki. Masakryczne wejscie Hlouska, po 2 minutach zdobył brame.

Wszyscy wychwalaja Niane... i ja tez sie do tego przyłacze, co ten gosc wyprawiał w tej drugiej połowie, az sie same rece składały do klaskania.

Piłkarze meczu to napewno - Różalski - gdyby nie on mogłoby sie to zle skonczyc
Niane - rzucał sie i wygrywał praktycznie kazda piłke.
Bebenek - Swietnie czarował (mimo ze dosyc mało widoczny)

Niema co sie zbytnio rozpisywac o meczu - cieszy wynik

Co do atmosfery na stadionie to jakas taka troche inna, mnostwo nowych twarzy i to zapewne przez to.
Młyn wizualnie prezentował sie swietnie (lokomotywy itd) ale głosnosc nieproporcjonalna co do wygladu młynu.

Ad@ś=) - Nie Mar 21, 2010 14:54

Dziekan napisał/a:
Proszę skończcie już pier*****, że gra Sandecji słaba bądź słaby mecz Sandecji bo wystawiacie sobie opinię pseudoekspertów.

Uważam, że lepiej powiedzieć że mecz nie był najlepszy niż wychwalać i pompować jakiś balon samozadowolenia. Wiadomo, że z takim przeciwnikiem zawody na pewno nie miały być łatwe i piękne dla oka.
Pasuje mi podejście takie, że już coraz bliżej do utrzymania się:) grajmy swoje i wygrywajmy mecze a potem będziemy się zastanawiać co dalej...:)

Pozdrawiam

Masahiko - Nie Mar 21, 2010 15:18

Ad@ś=) napisał/a:

Pasuje mi podejście takie, że już coraz bliżej do utrzymania się:) grajmy swoje i wygrywajmy mecze a potem będziemy się zastanawiać co dalej...:)

Pozdrawiam

A potem się obudzisz z ręką w nocniku. Cele czasem się zmienia :) mi pasuje podejście takie, że walczymy o awans, a jeśli się nie uda to nic strasznego się nie stanie.

jaro. s - Nie Mar 21, 2010 17:53

Do hanysa.
Z flagą masz niestety rację- obciach dla nas wszystkich(SG). Zmienimy ją. Jeśli chodzi o meczyk- super walka, dużo szczęścia, ludzi ful i b. dobra atmosfera.
Pozdr

herms - Nie Mar 21, 2010 19:24

...
KubaNS - Nie Mar 21, 2010 19:37

Caly mecz juz dostepny na TV-NS
http://tv-ns.pl/sport/material/2628/84.html

x_cite - Nie Mar 21, 2010 20:48

Dziekan napisał/a:
Proszę skończcie już pier*****, że gra Sandecji słaba bądź słaby mecz Sandecji bo wystawiacie sobie opinię pseudoekspertów. Panowie jeszcze raz: To był mecz drużyn liczących się w walce o awans. Pogoń pokazała, że jest dróżyną conajmniej równorzędną do Sandecji. Wygraliśmy szczęśliwie w meczu na szczycie po bardzo dobrej i skutecznej grze. Ten mecz to była wymiana ciosów praktycznie do ostatniego gwizka.

Dziekan ortografia się kłania!!!;)))) pozdrawiam!! hehe

hanys - Nie Mar 21, 2010 21:17

a mama uczy polskiego ;)

musze chyba zmienic sektor na nastepnym meczu ;) bo przez te kraty lipnie widac. fakt faktem przez pierwsza polowe meczu nie bylem zadowolony z gry naszych ale pozniej nastapila zmiana.

Wazne 3 punkty i awans <lol>

bacin - Pon Mar 22, 2010 09:39

http://sport.interia.pl/p...raklase,1454596

Komplet wyników, każdy mecz pogrubiony oprócz naszego, który ginie pośród innych rezultatów.
Może na siłę się czepiam... : )