|
Forum kibiców Sandecji www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji |
 |
KKS Sandecja Nowy Sącz - Znicz Pruszków - Sandecja
www.megachem.pl - Pon Mar 22, 2010 09:33 Temat postu: Znicz Pruszków - Sandecja Jako, że mecz z Pogonią jest już historią- czas na kolejnego rywala- Znicz Pruszków. W ostatniej kolejce wygrali na wyjeździe z Flotą Świnoujście 2-1. Poza tym zespół ten broni się przed spadkiem i będzie ciężko tam o punkty. Dobrym rezultatem byłby remis, natomiast myśląc o awansie ten mecz musimy wygrać. Zapraszam do dyskusji.
Mój typ: 2-1 dla Sandecji.
hanys - Pon Mar 22, 2010 09:35
ja niestety obstawiam porazke, gdzie te punkty musimy stracic zeby przypadkiem nie wejsc ;))
A tak powaznie, to licze ze druzyna jest dobrze zgrana i ustawienie Wojtowicza (choc nigdy nie lubialem gry z jednym napastnikiem) pozwala myslec optymistycznie.
skromne 1:0
bacin - Pon Mar 22, 2010 09:40
A ja jestem pełen obaw i - niestety - prawie pewien porażki naszych. Passa zwycięstw kiedyś musi się skończyć. Lepiej, żeby na wyjeździe niż na K47 z Górnikiem : )
klap - Pon Mar 22, 2010 09:41
ja myśle podobnie jak hanys i równiez liczę na skromne 1-0
Morton - Pon Mar 22, 2010 09:41
Cytat: | (choc nigdy nie lubialem gry z jednym napastnikiem) |
Popieram. Też nie lubie gry z jednym napastnikiem.
Mój typ 2:1 dla Sandecji.
x_cite - Pon Mar 22, 2010 09:45
Nie będę obstawiał konkretnego wyniku - liczę po prostu na zwycięstwo!:) Patrząc na to jakie były typy w meczu z Pogonią czekam na propozycję Adasia i Pero!:) Oni są bezbłędni w obstawianiu wyników hehe!
INDOR - Pon Mar 22, 2010 10:29
Mając w pamięci to co się działo po meczu z Motorem oraz przebieg meczu w Kluczborku stawiam remis po 1-1.
AdoDC - Pon Mar 22, 2010 10:29
Coś mi się zdaje że będzie remis, choć po cichu liczę na skromne 1 : 0.
biker_ns - Pon Mar 22, 2010 10:50
Postawie wbrew sobie na porażkę Sandecji 1-0.Pełna zgoda z pierwszym zdaniem hanysa,wygrywając ze Zniczem i Górnikiem moglibyśmy być "niebezpiecznie wysoko w tabeli":)
POZDRAWIAM
sns1910 - Pon Mar 22, 2010 10:54
INDOR napisał/a: | Mając w pamięci to co się działo po meczu z Motorem oraz przebieg meczu w Kluczborku stawiam remis po 1-1. |
Meczów nie widziałem, ale podpisuje się pod tymi słowami :) Z racji takiej, że Znicz jest w dokładnie takiej samej sytuacji co Kluczbork i Motor, będą grali kolejny mecz o życie i będzie naprawdę bardzo, bardzo ciężko o trzy punkty, a każdy mecz bez porażki na wyjeździe będzie cenny. Szczególnie, że Znicz w ostatniej kolejce wygrał 2-1 w Świnoujściu i zagrał podobno cholernie ambitnie - walka o każdą piłkę - do tego z nami będą grać u siebie. Szczerze mówiąc bardziej się obawiam tego meczu, niż spotkania za dwa tygodnie u siebie Górnikiem, bo przykład meczu z Pogonią pokazał, że u siebie każdy w tej lidze jest dla nas do pokonania. No i to może być pierwszy sprawdzian dla koncepcji "gubienia" punktów tak, żeby nie być "za wysoko" :))
bacin - Pon Mar 22, 2010 10:56
biker_ns napisał/a: | "niebezpiecznie wysoko w tabeli":)
|
Paradoksalnie brzmi. Sandecja zagrożona awansem : ))
Chessjan - Pon Mar 22, 2010 10:59
Postawię na wygraną Sandecji 2:1, gdyż są po prostu piłkarsko lepsi i nie wyobrażam sobie żeby mogli odpuścić jakikolwiek mecz.
A nawet gdyby brać pod uwagę teorie spiskowe, to myślę że najbliższy mecz nie nadaje się w żaden sposób na "pofolgowanie". Trzeba wygrać chociażby po to, żeby na fali ogólnosądeckiej euforii na Górniku znów był nadkomplet.
--
Pozdrawiam,
Chessjan
Bioły_NS - Pon Mar 22, 2010 11:00
ja obstawiam na zwycięstwo naszych 1:2 po wyrównanym spotkaniu
Ad@ś=) - Pon Mar 22, 2010 11:27
Przestańcie z tymi bredniami odnośnie odpuszczania meczu. Ja sobie nie wyobrażam, żeby nasi piłkarze mieli nie zagrać na maksa tylko pojechać na wycieczkę i pokopać trochę, ale nie za bardzo, bo mogłoby to skutkować za wysokim miejscem...
Chce wierzyć w rozstrzygnięcia na boisku po meczu pełnym walki a nie poza... bo jak tak to po co mam chodzić na mecze i się denerwować jak i tak wiem, że nie zależy nam na wysokim miejscu...
Bądźmy na koniec sezonu nawet na drugim - premiowanym awansem miejscu, a jeśli klub nie ma ochoty awansować to wole żebyśmy nie dostali licencji i dalej grali w pierwszej lidze niż jakbyśmy mięli się teraz martwić o zbyt wysokie miejsce w tabeli.
Wracając do tematu najbliższego meczu...
W sobotę mogą wystąpić opady deszczu w Pruszkowie. Jeśli tak właśnie będzie to ten fakt mocno wpłynie na wynik spotkania. Na śliskiej i nasiąkniętej murawie Sandecji na pewno będzie się gorzej grało. Niemniej jednak jestem pozytywnie nastawiony i mam nadzieję że piłkarze zagrają lepszy mecz niż w ostatnich wyjazdach i przywiozą zadowalający nas rezultat.
Sprawiedliwym wynikiem wydaje się być 1:1, aczkolwiek liczę na 1:2 i bramki jednego ze Słowaków oraz Jonczyka.
Ps. Mam nadzieję, że i tym razem moje optymistyczne typowanie się potwierdzi.
Pozdrawiam
kolafy - Pon Mar 22, 2010 12:25
Nie no jak czytam wypowiedzi nie których osób to normalnie ręce opadają jak można być takim idiotą albo nie tak jak można być tak bardzo kibicem sukcesu? Pisanie że pewna jest porażka bo kiedyś muszą przegrać i bank to jest Pruszków to normalnie nagroda zielonego klauna a kategorii post roku! Powiedzcie mi jak można podchodzić do meczu z myślą o porażce będąc na tak zajebistej fali jak by mieli przegrywać na siłę to zrobili by to w sobotę bo przecież Pogoń to bezpośredni rywal nie no w ogolę mi się w pale nie mieści i najchętniej bym powypierdalał te osoby które tak właśnie kibicują naszym piłkarzom i bardzo mocno wierzą w swoją drużynę!
ps. zresztą wszystko wyjaśnia data dołączenia do forum.
ps2.Czy wygrywasz czy nie jak i tak kocham Cię z moim sercu Pasy i na dobre i na złe!!!
DNL - Pon Mar 22, 2010 12:25
Jak można przed meczem mówić, że sprawiedliwy byłby remis? ;)
Ja myślałem, że takie rzeczy wynikają z przebiegu gry. Jedziemy jako faworyt, zawodnicy na pewno będą walczyć o 3 punkty. Ambicji i woli walki im odmówić nie można, więc IMO teksty o tym że odpuszczą są nie na miejscu i ich obrażają.
Piłkarz ma grać i wygrywać, myśleć tylko o tym, by być coraz lepszym i by być jak najwyżej w tabeli. Ewentualny awans to już 'zmartwienie' działaczy i daj Boże byśmy mieli tylko takie zmartwienia.
Za dużo tu teorii spiskowych, nie wierzę w celowe odpuszczanie i w przypadku remisu czy przegranej na pewno nie będę rozpatrywał tego w takich kategoriach.
bacin - Pon Mar 22, 2010 12:47
kolafy napisał/a: | Nie no jak czytam wypowiedzi nie których osób to normalnie ręce opadają jak można być takim idiotą albo nie tak jak można być tak bardzo kibicem sukcesu? Pisanie że pewna jest porażka bo kiedyś muszą przegrać i bank to jest Pruszków to normalnie nagroda zielonego klauna a kategorii post roku!
|
Gdzie można odebrać nagrodę? : )
Nie napisałem, że to na bank będzie Pruszków. Stwierdziłem tylko, że każda passa ma swój koniec i jeśli już, to lepiej, by finał meczów bez porażki odbył się w Pruszkowie niż u nas w meczu z Zabrzem.
Oczywistą rzeczą jest, że życzę naszym samych zwycięstw, ale w głowie mam rachunek prawdopodobieństwa i tak jakoś mnie wzięło na pesymizm : )
Co do daty dołączenia do forum... Bez komentarza.
Pozdrawiam
Frodo - Pon Mar 22, 2010 13:32
Mecz na pewno z tych ciezszych, aczkolwiek licze na zwyciestwo Sandecji, nawet te skromne jedno bramkowe,
KubaNS - Pon Mar 22, 2010 13:36
A ja nie rozumiem jak mozna sie tak strasznie zloscic i "jechac" po ludziach tylko z tego powodu ze ktos inaczej widzi pewne rzeczy jak np. wynik kolejnego spotkania :) Zluzuj Kolafiec :)
Spotkanie ze Zniczem bedzie ciezkie. Ja rowniez uwazam ze kroi sie tutaj remis, chociaz na STSie bym tego nie postawil..
Caly czas forma naszych pilkarzy pozostaje dla mnie troche zagadka. Rozne oblicza Sadecji widzielismy juz podczas tych 3 kolejek i nie jestem pewien jakie pokaze w Pruszkowie.
Moze to byc tez ciezkie spotkanie z innego powodu. Z reguly po takich "nakrecanych" spotkaniach- ktorymi zyje sie dlugo przed meczem a i sami pilkarze przyznaja ze czuli to cisnienie- w kolejnym czasem poziom tego cisnienia jest ponizej odopowiedniego poziomu. Tym bardziej ze spotkanie w Pruszkowie bedzie toczone w troche innej atmosferze niz ta sobotnia. Ale to juz zadanie domowe dla trenera Wojtowicza i calej reszty ekipy..
Ktos mi sobote powiedzial ze Indor ma teraz taka passe ze lepiej stawiac na odwrot w stosunku do tego co mowi:) Tylko co jak on wytypowal remis?;)
PS. dzieki Bacin za podpowiedz. Ewentualnie skusze sie na "1 2";)
bacin - Pon Mar 22, 2010 13:38
Może był to remis ZE WSKAZANIEM na którąś z drużyn. Wtedy trzeba wskazać odwrotnie ; )
kolafy - Pon Mar 22, 2010 14:16
Bardziej chodził mi o całokształt tego co tu się dziej niż o ten jeden konkretny post.
2:0 dla nas ;)
GrzechuDC - Pon Mar 22, 2010 15:12
Stawiam 3:0 lub 4:1 dla Nas :) Bardzo dobrze rozpoczyna się ten sezon dla Sandecji :)
biker_ns - Pon Mar 22, 2010 15:17
kolafy napisał/a: | Nie no jak czytam wypowiedzi nie których osób to normalnie ręce opadają jak można być takim idiotą albo nie tak jak można być tak bardzo kibicem sukcesu? Pisanie że pewna jest porażka bo kiedyś muszą przegrać i bank to jest Pruszków to normalnie nagroda zielonego klauna a kategorii post roku! Powiedzcie mi jak można podchodzić do meczu z myślą o porażce będąc na tak zajebistej fali jak by mieli przegrywać na siłę to zrobili by to w sobotę bo przecież Pogoń to bezpośredni rywal nie no w ogolę mi się w pale nie mieści i najchętniej bym powypierdalał te osoby które tak właśnie kibicują naszym piłkarzom i bardzo mocno wierzą w swoją drużynę!
ps2.Czy wygrywasz czy nie jak i tak kocham Cię z moim sercu Pasy i na dobre i na złe!!! |
Za 3 lata minie 30 lat od mojej pierwszej wizyty na stadionie Sandecji.Awanse do II ligi,spadek do czwartej i mecze na STARCIE w sezonie gdy króla strzelców zdobył Czesiek Głuch i wiele innych pamiętam dość dobrze.
Mam do Ciebie prośbę.Szanuj innych i po ich dacie zarejestrowania się na forum nie wyciągaj zbyt daleko idących wniosków bo po prostu robisz komuś tym krzywdę.
Różnię się od Ciebie tym że nigdy nie byłem tak bardzo zaangażowany w kibicowanie lecz jak każdy prawdziwy kibic Sandecji zgadzam się w 120% z Twoim PS.2
Nie było internetu chodziłem na mecze,jest forum chodzę na mecze,wypierdo* mnie z forum też będę chodził na mecze.
POZDRAWIAM
Bianconeri - Pon Mar 22, 2010 15:20
No właśnie, zamiast coraz bardziej się to wszystko zgrywać ze sobą, zbliżać itp to się coraz większe podziały momentami robią a wszystko o jakieś 'afery koperkowe' co normalnie można by w jednym prostym zdaniu rozwiązać, ale teraz jakaś tak dziwna moda na forum że każdy najważniejszy i najmądrzejszy ...
Wchodzić się nie chce, czytać się nie chce, dobrze że już przynajmniej moderować nie muszę bo bym zwariował już całkiem.
A w temacie to w Pruszkowie ... a obojętne mi w sumie :)
EDYTKA:
Zgadzam się, że nad niektórymi postami/użytkownikami nie można przejść obojętnie ale też po co tyle spinek w zasadzie o nic ...
Założenia forum są jasne od dawna, kto się ich trzyma to jest na forum bez problemu, komu nie pasuje to nikt go na siłę nie trzyma, od tego są banany itp ...
sandeczanin - Pon Mar 22, 2010 15:47
Brawo panowie BRAWO!!
Kiedyś na stadionach były walki między kibicami zwaśnionych drużyn a teraz na stadionach są "walki" kibiców jednej drużyny. O numerki na krzesełkach, o to kto dłużej chodzi na Sandecję, kto jest KIBICEM a kto tylko kibicem (duże litery celowe), kto ma prawo stać w młynie kto musi śpiewać kto się zna i jest kumaty kto jeździ lub nie jeździ na mecze wyjazdowe... Ta "walka" przenosi się na forum. Kto dłużej jest zarejestrowany ten na bank jest wierniejszy niż ten kto od roku. Kolafy wyluzuj trochę. Czasami lepiej wytłumaczyć spokojnie niekoniecznie zorientowanym piknikom że np transparent który był ostatnio będzie im zasłaniał tylko przez 5 minut, że flag nie można niżej wieszać. Chcemy żeby ludzie wrzucali pieniądze do puszek?? Jak mają wrzucać komuś kto tylko na nich non stop z mordą wyskakuje.
Do moderatorów sorry za OT ale co temat to pewne osoby pokazują swoją wyższość nad innymi.
Co do samego meczu: serce biało czarne liczy na wygraną, umysł racjonalny podpowiada że remis na terenie przeciwnika który w tamtym sezonie walczył do końca o awans (nie tylko w tamtym) nie byłby tragedią. Na całe szczęście zawodnicy kontuzjowani doszli do zdrowia i dysponujemy całą aktualną kadrą (o ile coś się odpukać nie stanie) Nasza drużyna jest na fali i mam nadzieję że ta fala ich będzie unosić jak najdłużej. Mój typ 2:1 tzn 1:2 mniejsza o to WYGRAMY!!
KubaNS - Pon Mar 22, 2010 16:11
Na dalsza dyskusje na temat, jesli ktos bedzie mial ochote, zapraszam do tego zapomnianego tematu...
http://www.sandecja.org/forum/viewtopic.php?t=1912
Tutaj skupmy sie juz na samym meczu...
GoToSleep - Pon Mar 22, 2010 16:16
Ja skromnie obstawiam 1:0 dla Sandecji :)
grubas_KKS - Pon Mar 22, 2010 16:17
Ciężki mecz się zapowiada dla Sandecji ale w roli faworyta chcą nie chcąc widzę właśnie piłkarzy Sandecji którzy grają ciekawą piłkę i RACZEJ w Pruszkowie nie zapomną jak się w Nią gra i postarają się o koleją wygraną.Znicz na pewno nie odpuści,więc w rzeczywistości ten mecz może być o wiele trudniejszy dla Nan niż np. ten z Pogonią ostatnio.
Stawiam 2:3 dla Sandecji oczywiście!
llatroy - Pon Mar 22, 2010 16:32
obstawiam 0-0 lub 0-1 dla Sandecji,wbrew pozorom moze to być jeden z trudniejszych meczy jakie przyszło naszym piłkarzom stoczyć na wiosnę Znicz pokazał jak grac wygrywając z Flota ( która jeszcze u siebie nie przegrała ).Obiektywnie pisząc punkt zdobyty tam będzie cenny a wygrana wspaniała.
Grzechotnik - Pon Mar 22, 2010 16:47
Troche obawiam sie tego meczu. Nie wiem czy dobrze wyliczylem, ale czy Jano nie dostal (w meczu z Pogonia) czwartej zoltej kartki ? Gra w obronie w trzech meczach wiosennych przyprawia o zawrót glowy... Duzo szczescia w Lublinie (w 2 polowie, nie widzialem, wiem z opowiesci ;) ) , fart w Kluczborku (w 2 polowie) i teraz znow ogrom szczescia w meczu z Pogonia . Jak trafimy na druzyne ktora sie wstrzeli , to nie ciekawie to bedzie wygladalo...
Jesli Jano nie zagra w Pruszkowie, na jego miejscu widze Niane, a przed nim Berlinski lub Stefanik...
W Pruszkowie typuje 2-2.
lechu - Pon Mar 22, 2010 16:56
no cóż.... Dobrze, że będą grać piłkarze a nie kibice, bo wcześniejsze wypowiedzi wskazują na to, że lepiej oddać mecz "walkowerem" niż jechać po porażkę, bo tak musi być... Zastanówcie się co piszecie !!! Jesteście kibicami Sandecji ??? Chcecie dobra drużyny ??? To nie wypisujcie takich bzdur, bo jeszcze przeczyta to jakiś piłkarz Sandecji i może być naprawdę źle. Teraz na poważnie : liczę na 2:0 dla Sandecji, ważne żeby wreszcie nie stracić bramki.
enterspace - Pon Mar 22, 2010 17:39
było już 4:1 , 3:1 więc teraz będzie 2:1 dla Sandecji !!
Czorny16 - Pon Mar 22, 2010 17:49
stawiam 1 :1 :)
sz3ur - Pon Mar 22, 2010 17:58
proponuje zamknąc temat bo sie kosy porobią pomiedzy niektorymi osobami:) obstawiam 2:4:)))))))))dla KKS
michalvcf - Pon Mar 22, 2010 21:42
No właśnie co z Stefanikiem? w sparingach grał dużo i szczelał bramki a teraz coś pomijany w składzie...
a co do meczu to Motor tez walczy o utrzymanie tak samo jak Znicz a wygralismy po ciężkim meczu, wiec wierzę ze tak samo będzie w Pruszkowie
;)
mirek678 - Wto Mar 23, 2010 08:20
obstawiam 6:0 dla nas po dobrym meczu :)
Plemnik - Wto Mar 23, 2010 13:00
Po wyrównanym meczu zwyciężamy 1:2 !
Sączersi - Wto Mar 23, 2010 16:37
Ja również stawiam 2;1 oczywiście dla Sandecji ;)
matys5392 - Wto Mar 23, 2010 18:42
michalvcf napisał/a: | No właśnie co z Stefanikiem? w sparingach grał dużo i szczelał bramki a teraz coś pomijany w składzie...
a co do meczu to Motor tez walczy o utrzymanie tak samo jak Znicz a wygralismy po ciężkim meczu, wiec wierzę ze tak samo będzie w Pruszkowie
;) |
Gdy Niane jest w taiej formie to nie ma co się dziwić że Stefanik nie gra.Para środkowych pomocników Niane-Urban wydaje sie jak na razie nietykalna.Nie nalezy również zapominac o Rafalem berlińskim ktory mial bardzo dobrą tamtą rundę,ale tak jak piszę-defensywny pomocnik nr 1 w tej chwili to Niane i jak ktoś miałby do tego wątpliwości proponuje obejrzec sobie jeszcze raz mecz z Pogonią.
Co do meczu ze Zniczem... bedzie szalenie cięzko wygrac,bo Pruszkowianie ,,coś zaczeli grać" po przyjsciu trenera Grembockiego,albo raczej odejsciu trenera Cecherza.Wiadomo że Sandecja przyzwyczaiła już nas-kibiców do wygrywania i gdyby przegrali w Pruszkowie to pewnie zjawi sie na meczu z Górnikiem tylko garsta ludzi.Ale bądzmy dobrej myśli...Znicz 1 - 2 Sandecja ;)
Kilinskiego 47 - Wto Mar 23, 2010 19:41
matys5392 napisał/a: | i gdyby przegrali w Pruszkowie to pewnie zjawi sie na meczu z Górnikiem tylko garsta ludzi. |
? Co Ty pierd...? (przepraszam, ale nie mogę tego inaczej nazwać)
Przypominam Ci, że w poprzedniej rundzie przegraliśmy 6 meczów wyjazdowych pod rząd, a frekwencje u siebie mieliśmy cały czas na poziomie 3500-4000 widzów!
No sorry, ale większej bzdury na tym forum (z ust poważnego usera) już dawno nie słyszałem...
Co do samego meczu - stawiam na remis - 2:2.
gkuba1 - Sro Mar 24, 2010 07:15
Jak można nie życzyć zwycięstwa. Nie ma co się bać że kolejne trzy punkty sobie dopiszemy. Do końca sezonu jeszcze daleko a prawda jest taka że każdy po cichu myśli o awansie. Co będzie to będzie nikt się nie spodziewał takiej sytuacji. Cieszmy się na razie z tego co mamy i życzmy cały czas takich sukcesów. Taki sezon może się nie szybko powtórzyć. TYLKO SANDECJA.
Zwiru_NS - Sro Mar 24, 2010 13:11
Takie mecze, z takimi druzynami trzeba po prostu wygrywac, choc jak pokazal mecz w Kluczborku moze nie byc to latwe. Niemniej jednak nie ma sie co ogladac na innych tylko grac swoje, a to ze Sandecja potrafi grac w pilke wiemy wszyscy :) Tak wiec bez zbednych ceregieli, mysle ze kolejne 3 pkt beda Nasze ... 0:2 :)
Frodo - Sro Mar 24, 2010 14:54
Znicz jest faworytem u buków:
Znicz Pruszkow - Sandecja Nowy Sacz 28-03-10 18:00 2,45 3,15 2,60
Katalonczyk11 - Sro Mar 24, 2010 14:57
Dobrze niech będzie faworytem u buków wtedy więcej kasy do zgarnięcia będzie:D
wawus1986 - Czw Mar 25, 2010 13:29
a ja tam śmiało dam 3-1 dla naszych. Czyli powtorka z Pogoni :)
AdoDC - Czw Mar 25, 2010 15:58
Znicz Pruszków - Sandecja Nowy Sącz, godz. 18:00, sędzia: Erwin Paterek (Lublin).
Sędziował już 3 mecze Sandecji w tym sezonie :
Sandecja Nowy Sącz 4-0 MKS Kluczbork
Wisła Płock 2-4 Sandecja Nowy Sącz
Sandecja Nowy Sącz 3-1 Pogoń Szczecin
Bianconeri - Czw Mar 25, 2010 21:13
Ciekawy link podesłany "do wglądu" na skrzynkę Stowarzyszenia:
http://podkarpacielive.pl...cz.html?sezon=4
Co prawda my niezbyt Podkarpacie;) ale statystyki fajne więc warto obadać:)
misiek_1984 - Pią Mar 26, 2010 00:55
Niestety w niedziele zagramy na pewno bez Jano Frohlicha (pauza za kartki) oraz niemal na pewno bez Tidiane Niane (kontuzja). Przypuczam zatem, ze w linii obrony pojawi sie Rafal Berlinski, zas w miejsce Niane wskoczy moze Marcin Stefanik?
Tak czy inaczej mecz bedzie ciezki - Znicz zaskoczyl, wygrywajac wyjazdowy mecz na trudnym terenie w Swinoujsciu. Naturalnie licze na zwyciestwo, ale bedzie o nie szalenie trudno. Nie sadze natomiast zebysmy ten mecz przegrali. Optymistycznie obstawie skromna wygrana 1:0 lub 2:1.
Frodo - Pią Mar 26, 2010 02:25
No bez Jana i Niane bedzie ciezko, ale reszte obroncow tez mamy w miare dobrych,
DeDe - Pią Mar 26, 2010 10:04
Może czas na debiut Damiana Zbozienia....
kksns - Pią Mar 26, 2010 10:27
Nie przypominam sobie zeby ten zawodnik zaliczyl debiut w seniorach, a w takim meczu to chyba nie jest najlepszy pomysl...
Damian moze niech najpierw ogra sie w 2 druzynie bo mloda ekstraklasa to jednak nie ten poziom : )
hanys - Pią Mar 26, 2010 10:30
chyba nie po to przychodzil z ME zeby grac w niskich ligach... nie robmy jaj. Wlasnie ze to jest dobry moment, bo moe pokazac na co go stac.
DeDe - Pią Mar 26, 2010 10:37
Kiedy może byc lepszy czas na debiut? Brak presji własnej widowni, brak presji wyniku, przeciwnik będzie atakował...nic tylko grać....
kuba_ns - Pią Mar 26, 2010 10:41
moi zdaniem tez jest dobry czas na debiut Damiana w meczu ze zniczem
jedrzej - Pią Mar 26, 2010 13:01
W niedziele o 22.00 na tvp warszawa czli tvp info (ogólnopolskie) napewno będzie skrót
z meczu z pruszkowa
matys5392 - Pią Mar 26, 2010 13:47
Ja myślę ze za Jano zagra jednak Zbozień a w drugiej lini bedzie grał Berliński.Moze troche ryzykowne dawać młodego Zbozienia od pierwszego składu ale przeciez nie po to prezes Danek tyle o niego walczył by ten wogole nie grał. Berliński w obronie tez sie juz raz sprawdził w meczu z ŁKS-em i grał wtedy naprawde fantastycznie. Trener Wójtowicz będzie miał ból głowy kto ma grać ;)
jaro_jaro - Pią Mar 26, 2010 13:48
można jakieś info na temat kontuzji Niane ?
hell_boy - Pią Mar 26, 2010 14:04
Myśle ze trener nie postawi na młodego obrońce i wystawi jednak doświadczonego jakiegoś zawodnika. Środek obrony to jednak ważne miejsce i myśle ze zagra tam berliński, a Zbozień hmm może zrobi dobrą zmiane ale przy pewnym wyniku i zmęczeniu któregoś ze stoperów. CHociaż szkoda chłopaka bo młody i ambitny i debiut mu si echyba dawno należy.
Wynik meczu typuje po wielkich trudach 1:2
biker_ns - Pią Mar 26, 2010 14:09
jaro_jaro napisał/a: | można jakieś info na temat kontuzji Niane ? |
Info od kolegi że ponoć Niane może być wykluczony na około 3 tygodnie,ale co mu się stało nie mam pojęcia.
POZDRAWIAM
Sianski - Pią Mar 26, 2010 14:25
a co z wyjazdem wybiera sie tu ktos ? ?
sns1910 - Pią Mar 26, 2010 14:46
kksns napisał/a: |
Damian moze niech najpierw ogra sie w 2 druzynie bo mloda ekstraklasa to jednak nie ten poziom : ) |
Poziom poziomem, ale warto wspomnieć, że np. Jonczyk w ME Wisły się na podstawowy skład nie łapał, więc to o niczym kompletnie nie świadczy. Poza tym ogrywanie w V lidze zawodnika będącego do niedawna kapitanem i najlepszym zawodnikiem Legii ME, reprezentantem Polski U-21, jest z deka poronionym pomysłem :) W czołowym klubie naszej Ekstraklasy czyli Ruchu Chorzów ostoją środka obrony jest niejaki 20-sto letni Sadlok, w reprezentacji Polski gra 22-letni Glik, więc dziwią mnie opinie, że Zbozień jest za młody na granie od pierwszej minuty...
K@KS - Pią Mar 26, 2010 14:48
Niane pauza na 3 tygodnie - Dziennik Polski
Sianski - juz kilka razy widziałem odpowiedź na twoje pytanie - Nie.
Ad@ś=) - Pią Mar 26, 2010 14:58
Bez kapitana zespołu Jano Frohlicha i świetnie ostatnio spisującego się Tidiane Niane przystąpi Sandecja w niedzielę do meczu ze Zniczem w Pruszkowie.
Słowak w potyczce z Pogonią Szczecin po raz czwarty ujrzał żółty kartonik, co automatycznie odsuwa go od udziału w kolejnym spotkaniu. Trenerzy sądeckiej ekipy liczyli, że na pozycji środkowego obrońcy zastąpi go wyśmienicie grający w sobotę Niane. Tymczasem...
- Podczas niedzielnego rozruchu Senegalczyk zaczął uskarżać się na ból w nodze - wyjaśnia Maksymilian Cisowski, trener bramkarzy i kierownik drużyny Sandecji. - We wtorek pojechał więc do Krakowa na konsultacje z doktorem Szymańskim. Badania USG wykazały naderwanie przywodziciela. Uraz ten na dwa, może nawet na trzy tygodnie eliminuje zawodnika z treningów. Jego udział w meczu w Pruszkowie jest oczywiście wykluczony.
Wszystko wskazuje na to, że w tej sytuacji szansę występu od pierwszej minuty otrzyma pozyskany z Legii Warszawa Damian Zbozień.
- Chłopak jest młody, ambitny. Niech walczy, udowodni swą przydatność do zespołu - kwituje Cisowski. I dodaje:
- W Pruszkowie, dokąd wyruszamy już w sobotę po obiedzie, czeka nas trudne zadanie. Znicz do meczu z nami przystąpi podbudowany wyjazdowym zwycięstwem z Flotą Świnoujście. Ale nie zamierzamy oddawać pola. Zagramy swoją piłkę i jestem przekonany, że do Sącza wrócimy bogatsi jeśli nie o trzy, to na pewno jeden punkt.
Jest i dobra wiadomość: pełnię sił odzyskał kontuzjowany ostatnio Arkadiusz Aleksander. Napastnik, który zagrał przez 20 minut w konfrontacji z Pogonią zapewnia, że przygotowany jest do występu na pełny dystans.
- W sobotę noga mnie jeszcze trochę ciągnęła, ale czuję, że z dnia na dzień dolegliwość znika - mówi wychowanek nowosądeckiej Zawady. - W Pruszkowie nie wolno nam przegrać. Osobiście wciąż mocno wierzę, że Sandecję stać na pomieszanie szykom faworytom w wyścigu o awans. W ostatecznym rozrachunku liczyć się będzie każdy punkt. Nie możemy zatem ich po frajersku trwonić.
Ciekawostka: mecz w Pruszkowie poprowadzi Erwin Paterek z Lubli na, ten sam, który sędziował ostatnie spotkanie Sandecji z Pogonią.
Odnotujmy ponadto, że MKS rozwiązał kontrakt z Paragwajczykiem Arielem Gadeą, ponieważ okazało się, że ma on ważną umowę z boliwijskim klubem Fraternidad Tigres i trzeba by było za niego zapłacić. Trenujący natomiast z rezerwą Sandecji Paweł Kozub, w rundzie wiosennej reprezentować będzie barwy czwartoligowego Popradu Muszyna.
Daniel Weimer (Dziennik Polski)
wacek - Pią Mar 26, 2010 15:36
Pozdrowienia dla Wszystkich kibicow Sandecji od kibicow z Hamburga ,czy juz wie ktoś gdzie bedą jakieś relacje z Pruszkowa
Salmo - Pią Mar 26, 2010 22:38
Właśnie przyglądałem się nastrojom panującym w obozie przeciwnika i co ciekawe większość kibiców z Pruszkowa przewiduje porażkę swojego zespołu:) Mam nadzieję, że chłopaki się nie pomylą i Sandecja wygra:)
szczur1910 - Pią Mar 26, 2010 22:40
Znicz – Sandecja (niedziela, 18.00)
Trzeba będzie wykorzystać wojnę w Łęcznej i w uniesieniu po zatopieniu Floty ograć Sandecję. Ludzie Grembockiego mają wyjątkowo niemiły kalendarz. Dopiero co potykali się z „piratami”, a już taktykę zmieniają na „pienińskich zbójników”. W Sączu przegrali wyraźnie (1:3) i choć uda im się rewanż, to jednak nie będzie tak przekonujący. Wygrywając, Znicz da sobie dużo spokoju na trudną rywalizację. Na zmianę gra później ze strefą spadkową i awansów. Dla gości to będzie pierwsza wyjazdowa przegrana od 3 października, a więc od ponad pół roku. sport.tvp.pl
Snoopi86 - Pią Mar 26, 2010 23:07
Niane duza strata niestety;/patrzac na to co ostatnio pokazazal
Dziekan - Sob Mar 27, 2010 10:04
,,pienińscy zbójnicy" podoba mi sie hehehehe
Bianconeri - Sob Mar 27, 2010 10:18
Pienińscy ?
Geograficznie to mamy "swój własny" Beskid Sądecki do zbójnikowania :)
No ale chyba znowu za bardzo zaczynamy od tematu odbiegać;)
Frodo - Sob Mar 27, 2010 11:38
Cytat: | wierny mks znicz | 24 Marzec - 19:49
Widzial ktorys zwas jak Sandecja gra ? Jak nie to ich ostatnij mecz jest caly w internecie wlasnie ogladalem i widze cienkie nasze szanse z nimi oni napradwe umia grac a ty malolacie pryszczaty Janeczku uwazaj co piszesz ja bym tesz chcial zebysmy wygrali ale pacze w realnie a nie marze!!!!!!! |
heheheh
Salmo - Sob Mar 27, 2010 13:49
Aleksander nie pojechał do Pruszkowa:(
kuba_ns - Sob Mar 27, 2010 13:57
a dlaczego i skąd to info ??
Salmo - Sob Mar 27, 2010 14:05
Kolega dzisiaj rano rozmawiał z Panem Aleksandrem seniorem (ma z nim zajęcia) no i ten mu powiedział że Arkadiusz nie zagra
Lukasz08 - Sob Mar 27, 2010 15:01
Witam. Organizujecie jakiś wyjazd do Pruszkowa na meczyk ?
Frodo - Sob Mar 27, 2010 15:04
NIE
misns - Nie Mar 28, 2010 10:36
Niewazne ile,wazne by wygrac,wiec jak dla mnie wystarczy skromne 0-1 :-)
kamilyes - Nie Mar 28, 2010 12:47
1-2 :)
radziufan - Nie Mar 28, 2010 13:13
w dotychczasowych meczach z Motorem i Kluczborkiem typowalem nasze porazki..więc moze dzis zaptypuje podobnie - w połe 2:0
moze znowu "przegramy'...
x_cite - Nie Mar 28, 2010 13:21
radziufan napisał/a: | w dotychczasowych meczach z Motorem i Kluczborkiem typowalem nasze porazki..więc moze dzis zaptypuje podobnie - w połe 2:0
moze znowu "przegramy'... |
Radziu może zacznij kibicować jakiemuś zespołowi z dolnych rejonów tabeli albo niższej ligi, który ciągle przegrywa, bo jak narazie to Sandecja ma piękną passę i pasuje ją podtrzymać!:) Nie zachowuj się jak co niektórzy z sektora A - ciągle im źle, narzekją, marudzą i nie wiedzą po co przyszli na stadion;) obstawiam 3;1 dla Nas
wacek - Nie Mar 28, 2010 13:22
Kibice z Hamburga postawili na Sandecje przewidywany wynik 1:3 i pniemy się wyżej
Raffio - Nie Mar 28, 2010 13:23
a ja typuje 1:0 dla nas po ciężkim i wyrównanym meczu ;P
Masahiko - Nie Mar 28, 2010 13:53
1:1 po ciężkim meczu. Różalski wybroni karnego, a Berliński dostanie czerwień. Gola dla Sandecji zdobędzie Gawęcki po asyście Bębenka.
klap - Nie Mar 28, 2010 13:57
Czy zgaszą Znicz?
Bez swojego kapitana oraz Tidiane Niane drużyna z Nowego Sącza wyjeżdża walczyć o kolejne punkty.
W godzinach popołudniowych, dzień przed meczem Sandecja udała się w długą podróż aby w niedzielę o godzinie 18 rozpocząć swój kolejny mecz w ramach rozgrywek 1 ligi w Pruszkowie, z tamtejszym Zniczem.
Po ubiegłotygodniowym zwycięstwie nad Pogonią drużyna trenera Wójtowicza ma szansę na przedłużenie do 10 meczów bez porażki, swojej fantastycznej passy.
Kto zastąpi nieobecnych? Trener Wójtowicz, jak sam mówi ma wyrównaną kadrę i choć Frohlich to dobry duch drużyny i zawodnik, który w trudnych momentach potrafi zmobilizować kolegów, a Senegalczyk w tym roku utrzymuje fantastyczną formę, to nie ma ludzi niezastąpionych. Za tego pierwszego swoją szansę może otrzymać choćby Damian Zbozień, a na miejsce Niane może zostać desygnowany Marcin Stefanik czy Rafał Berliński.
Drużyna z Pruszkowa na pewno jednak łatwo Sandecji 3 punktów nie odda. Przecież to nie kto inny jak właśnie Znicz w ubiegłej rundzie był o krok od awansu do Ekstraklasy, a w rozgrywkach 1 ligi zajął ostatecznie wysokie 6 miejsce. W tym sezonie jednak sytuacja diametralnie się różni – od początku drużynie idzie bardzo ciężko i w tym momencie zawodnicy z Pruszkowa zajmują 14 miejsce, mając tylko 1 punkt przewagi nad pierwszą drużyną ze strefy spadkowej.
W ostatniej kolejce niespodziewanie gospodarze jutrzejszego meczu pokonali w Świnoujściu Flotę i w niedzielnym spotkaniu z Sandecją będą chcieli kontynuować dobrą passę.
Na początku września w Nowym Sączu Znicz pokazał się z bardzo dobrej strony. Grał piłkę otwartą, nastawioną na atak, a nie kurczowe bronienie się. To Znicz wtedy po golu Chałasa objął prowadzenie, jednak przepiękne uderzenie Macieja Bębenka jeszcze przed przerwą, a potem trafienia Aleksandra i Jonczyka dały gospodarzom 3 punkty.
Dodatkowym aspektem i ciekawostką tego spotkania są obaj trenerzy. Dariusz Wójtowicz i Jacek Grembocki znają się od bardzo dawna, występowali wspólnie w zespole Lechii Gdańsk. Ciekawe, który z nich będzie w niedzielę około 20 bardziej zadowolony.
Spotkanie poprowadzi – Erwin Paterek ze Świdnika – sędzia, który ostatnio ma niebywałe szczęście do meczów Sandecji, bowiem to on tydzień temu rozstrzygał spory przy Kilińskiego w meczu z Pogonią i trzeba otwarcie przyznać, że dobrze sobie radził.
lukas33 - Nie Mar 28, 2010 14:30
Remis po ciężkim meczu choć bardzo chcialbym 3 punkty.
Raffio - Nie Mar 28, 2010 14:48
przeglądałem neta i znalazłem zapowiedź transmisji video z naszego meczu: http://arifdhemitz.blogsp...-nowy-sacz.html
ciekawe czy to na serio będą transmitować ;P
wie ktoś jak to włączyć?
qqq - Nie Mar 28, 2010 14:51
ZNowu te huraoptymizmy. Ludzie, dobrym wynikiem bedzie remis dla nas. A tutaj podajecie jakis wyniki 0:3, 1:4 ... opamietajcie sie. Nie jestesmy w II lidze i nie gramy z dziadami, tylko z zespolem, ktory walczyl o E-klase rok temu.
style - Nie Mar 28, 2010 14:55
qqq napisał/a: | ZNowu te huraoptymizmy. Ludzie, dobrym wynikiem bedzie remis dla nas. A tutaj podajecie jakis wyniki 0:3, 1:4 ... opamietajcie sie. Nie jestesmy w II lidze i nie gramy z dziadami, tylko z zespolem, ktory walczyl o E-klase rok temu. |
huraoptymizm to by był gdybysmy grali z kims z czołowki tabeli, ale gramy z drużyną z końcówki tabeli i wydaje mi się ze te typowanie zwycieskich wyników meczu jest uzasadnione i niewyobrazam sobie innego wyniku niz przynajmniej remis. A jesli bysmy przgrali ( w co raczej wątpie) to i tak to chyba nie bedzie koniec swiata - utrzymanie juz dawno mamy :)
Hm obstawiam 1:2
Ad@ś=) - Nie Mar 28, 2010 14:57
A dlaczego nie mielibyśmy być optymistami? Nie wygrywamy meczów szczęśliwie ani po karnych tylko po dobrej grze i wypracowanych sytuacjach. Mamy bardzo dobra drużynę i to jedną z najlepszych moim zdaniem w tej lidze. Dlatego do każdego meczu podchodzimy optymistycznie z nadzieją i wiarą na wygraną. Bo jesteśmy w stanie wygrać z każdym zespołem - nawet Widzewem, ale o tym przekonamy się mam nadzieje już niedługo.
Pozdrawiam
mirek678 - Nie Mar 28, 2010 15:09
co do transmisji radiowej to nie znalazłem żadnej w necie :( to co udało mi się wyszperać to transmisje tekstowe:
http://live.sportowefakty...tball_2903.html
i jeszcze jeden link który pewnie większość już ma:
http://www.1liga.com.pl/l...a_nowy_sacz.htm
Sączersi - Nie Mar 28, 2010 15:15
Hmm na moje oko to 1-0 dla Sandecji;)
Frodo - Nie Mar 28, 2010 15:17
Dokładnie. Nie zdziwie sie jak wygramy ze 0:3, ale tez nie zdziwie sie jak zremisujemy
Bianconeri - Nie Mar 28, 2010 15:27
Tu też dobre relacje są:
http://www.magazynpilkars...-nowy-sacz.html
Robert Plant - Nie Mar 28, 2010 17:09
1:3 dla nas :D
To takie ciche przeczucie choć generalnie wynik pozostaje dla mnie totalną niewiadomą
p.s Byle ŁKS stracił punkty :P
Tak z ciekawości to czy ktoś z was zwrócił uwagę na hipokryzję tych młotków z Onetu??
W piątek ukazał się artykuł pt.: "Widzew powalczy z rewelacją wiosny" (w domyślę Motor)
Natomiast wczoraj mogliśmy przeczytać: "Widzew stracił punkty ze słabeuszem"
Jak dla mnie brak profesjonalizmu, kompromitacja i ogólnie ŻAL...
No ale to taka dygresja...Ważne by ze Zniczem wywalczyć pkt!!!
kuba_ns - Nie Mar 28, 2010 17:18
no wlasnie probowal ktos to juz wlaczyc
Robert Plant - Nie Mar 28, 2010 17:23
ja próbowałem...Trzeba mieć zainstalowanego sopcasta i mieć nadzieję że w tym linku jest zapisany kod transmisji...
Według mnie to jednak czyjś głupi żart i na 90% to nie pójdzię
kuba_ns - Nie Mar 28, 2010 17:26
a to probowales w tym sopcascie
x_cite - Nie Mar 28, 2010 17:28
zapraszam wszystkich kibiców na czat w czasie spotkania w Pruszkowie!
Robert Plant - Nie Mar 28, 2010 17:38
kuba_ns napisał/a: | a to probowales w tym sopcascie |
tam nie ma linku który automatycznie otworzyłby program. Jednym słowem jakaś lipa :/
arkoniusz - Nie Mar 28, 2010 17:40
SKŁAD Sandecja
Różalski
Makuch
Zbozień
Jędraszczyk
Borovicanin
Brzeziański
Bębenek
Gawęcki
Urban
Jończyk
Kmiecik
qqq - Nie Mar 28, 2010 17:40
Zgadzam sie. jestesmy w stanie wygrać z KAZDYM w tej lidze. Lecz w sporcie czasami rzadzi przypadek. Mozemy grac ze Zniczem cudowna piłke i miec 10 sytuacji 100% a znicz strzeli bramke po karnym ktorego nie bylo i przegrywamy 0:1. Ale oczywiscie licze na zwyciestwo. Obstawiam 0:1 lub 1:2 dla Sandecji oczywiscie, ale remisem tez nie pogardze. Chociaż jesli mamy walczyc o ten awans juz, to jedyny wynik, ktory nas interesuje to : ZWYCIESTWO. :)
matys5392 - Nie Mar 28, 2010 17:41
Różalski
Makuch
Zbozień
Jędraszczyk
Borovicanin
Brzeziański
Bębenek
Gawęcki
Urban
Jończyk
Kmiecik
Zna ktoś tych zawodników pogrubioną czcionką??? ;)
Masahiko - Nie Mar 28, 2010 17:41
Brzeziański :) konia trojańskiego nam podrzucili...
x_cite - Nie Mar 28, 2010 17:47
Jak ktoś zapyta jeszcze raz na czacie o zmianę koloru dostanie bana!
miras1983 - Nie Mar 28, 2010 17:51
gdzie ten czat bo chyba jestem slepy plis
mati513 - Nie Mar 28, 2010 17:52
Legenda: Administrator • Junior Admin • Moderator
Na czacie jest 8 osób [ Kliknij by zalogować się na czata ]
x_cite, Grzesiek_91, Grzechotnik, Masahiko, wel, kuba_ns, Robert Plant, mati513
qqq - Nie Mar 28, 2010 17:56
Ale nam wypadl mecz :P ZAczyna sie o 18:00 a w tym czasie zaczynaja sie MILIONERZY:D Dzisiaj historyczny moment przeciez - 1wszy 1 mln w POLSCE :D
WIERNYKKS - Nie Mar 28, 2010 19:15
przegrywamy 1-0
hanys - Nie Mar 28, 2010 19:57
a nie mowilem ;)... porazka kiedys musiala przyjsc i przewaznie to jest z druzynami ktore potrzebuja punktow;)...
No coz oby z Gornikiem bylo lepiej, wszyscy zagrali pod nas tylko nie my sami dla siebie ;) Widocznie tak mialo byc ;)
kosiarz - Nie Mar 28, 2010 19:58
Czy wygrywasz czy nie..... :)
biker_ns - Nie Mar 28, 2010 20:02
Nic się nie stało Sandecjo,teraz najważniejsze 3 pkt. z Górnikiem.
Kiedyś jak mówi hanys musiała przyjść porażka trzeba było być na nią poprostu przygotowanym.
POZDRAWIAM
klipol - Nie Mar 28, 2010 20:03
Przyda się co po nie którym ten zimny prysznic.
kksns - Nie Mar 28, 2010 20:07
trzeba przejsc do kolejnego meczu i tam powalczyc : )
ps mi tam porazka do niczego sie nie przydala... wolalbym zobaczyc Sandecja jak dumnie zasiada na miejsce wicelidera, nawet jakby mialo to potrwac 1 kolejke to wiem, ze bylaby to najlepsza promocja i reklama naszego klubu we wszystkich mediach
do zobaczenia : )
GoToSleep - Nie Mar 28, 2010 20:15
no trudno kiedyś ta passa musiała się skończyć... Przed nami ciężki mecz z Górnikiem i właśnie o nim teraz powinniśmy myśleć
piknik76 - Nie Mar 28, 2010 20:16
Najwazniejsze że cała czołówka traci punkty
Nie jest źle, za tydzień jest ważniejszy mecz i trzeba dalej bronić TWIERDZY
KKSiak - Nie Mar 28, 2010 20:19
nie no trener do zmiany .... :D
matys5392 - Nie Mar 28, 2010 20:21
Ja się tylko boję że moze znowu powrocic koszmar wyjazdowych porazek Sandecji :(
Górnik Łęczna
ŁKS
Dolcan Ząbki
KSZO
GKS Katowice
To są kolejni rywale w meczach wyjazdowych. Gdyby udalo się ugrać ok.9 punktow wydaje mi się ze byloby OK (wygrana w Łęcznej i Ząbkach oraz trzy remisy)
Teraz tak jak juz bylo napisane... BRONIĆ TWIERDZY!!! MUSZĄ BYĆ 3 PUNKTY!!!
Kilinskiego 47 - Nie Mar 28, 2010 20:28
Mówiąc żartobliwie: NARESZCIE!:) Kiedyś passa musiała się skończyć, dobrze, że na wyjeździe, bo gdyby nasi galacticos w Sączu przegrali, to dopiero by się działo - płacz i zgrzytanie zębów:)
Primo: porażka wcale nie dziwi, Znicz to dobra drużyna, szczególnie u siebie bardzo groźna, przegraliśmy, bo byliśmy słabsi i ok, normalna sprawa.
Secundo: też jestem zdania, że przyda się kubeł zimnej wody na rozpalone łby kibiców sukcesu, których sensem życia w ostatnich tygodniach stało się odliczanie punktów ŁKS-owi, Górnikowi i Pogoni. Jest to bardzo zabawne, można poczytać i się pośmiać, ale co za dużo to niezdrowo:) Wystarczy.
Po trzecie (jak to będzie po włosku?:D): Trener do zmiany, a jakże:)
Po czwarte: nie pamiętam kiedy Sandecja była w takiej sytuacji, aby można było tak lajtowo przyjmować porażki, doceńcie to!:)
Po piąte: w sobotę mecz z Górnikiem, gramy dalej i bronimy "twierdzy":)
Pozdrawiam wszystkich kibiców (i tych dziś rozczarowanych też:)
Kilinskiego 47 - Nie Mar 28, 2010 20:29
matys5392 napisał/a: | BRONIĆ TWIERDZY!!! MUSZĄ BYĆ 3 PUNKTY!!! |
A jak nie będzie, to co? Chłosta?:)
x - Nie Mar 28, 2010 20:32
Kilinskiego 47 napisał/a: | matys5392 napisał/a: | BRONIĆ TWIERDZY!!! MUSZĄ BYĆ 3 PUNKTY!!! |
A jak nie będzie, to co? Chłosta?:) |
to trener do zmiany :D
bacin - Nie Mar 28, 2010 20:32
Żebyśmy zaparcia nie dostali od tej obrony.
Tertio, to 'po trzecie'. : )
x_cite - Nie Mar 28, 2010 20:36
Na forach piszą, że zaczęły się handle meczami - cała czołówka przegrywa oprócz Widzewa a doły wygrywają - sam nie wiem czy to tylko słabszy dzień drużyn z czuba tabeli czy też zbieg okoliczności lub coś jeszcze innego? W każdym razie zachowaliśmy status quo i jest git! Dobrze, że ten słaby mecz przypadł na spotkanie w Pruszkowie! Za tydzień będzie lepiej - powodzenia.
rudeboyz - Nie Mar 28, 2010 20:37
Kilinskiego 47 napisał/a: | matys5392 napisał/a: | BRONIĆ TWIERDZY!!! MUSZĄ BYĆ 3 PUNKTY!!! |
A jak nie będzie, to co? Chłosta?:) |
to po meczu bedziemy pić wódke w gorszym nastroju :)
qqq - Nie Mar 28, 2010 21:26
Tak czulem cos ze przegramy.... Ostudzi to glowy tym ktorzy rozpisuja na forum o zwyciestwach 3:0, 4:1 .... chlopy to nie jest II LIGA !!
style - Nie Mar 28, 2010 21:58
klipol napisał/a: | Przyda się co po nie którym ten zimny prysznic. |
Dokładnie:) kiedys musielismy przegrac.
adamo12 - Nie Mar 28, 2010 22:12
SANDECJO NIC sie nie stalo.....
kuba_ns - Nie Mar 28, 2010 22:29
najwidoczniej brakowało nas kibiców Sącza wiec zapisywać się na wyjazdy
Frodo - Nie Mar 28, 2010 22:29
W sumie nie wiem co napisać. Szczerze liczylem co najmniej na remis.
Ale ogólnie ta kolejka sie strasznie dziwnie ułozyła, przegrała Sandecja, ŁKS, Pogoń, a Górnik i Widzew zremisowali. Czyli cała czołowa piątka poległa. Mam nadzieje ze to czysty przypadek.
-----------------
Cóż zrobisz, teraz w sobote mecz z Górnikiem i liczymy na 3 pkt
KrzysieKKS - Nie Mar 28, 2010 23:56
Takich rozstrzygnięć w niedzielnych meczach I ligi chyba nikt się nie spodziewał! Swoje mecze przegrały wszystkie trzy drużyny z czołówki tabeli. Solidarnie punkty oddały Sandecja Nowy Sącz, ŁKS i Pogoń Szczecin.
Niedzielne granie rozpoczął mecz w Pruszkowie. Tam Znicz podejmował Sandecję, która opromieniona zwycięstwem 3-1 nad Pogonią marzyła o trzech punktach. Te pozostały jedynie w sferze marzeń. Sądeczanie przegrali 0-1 po golu Bilińskiego z 54. minuty.
Potknięcia piłkarzy Dariusza Wójtowicza nie wykorzystali gracze Łódzkiego Klubu Sportowego. Ci na własnym stadionie przegrali 1-2 z GKS Katowice. Co ciekawe bramki zdobywali tylko gracze śląskiej drużyny. Najpierw gola dla gości strzelił w 23. minucie Cholerzyński, potem w 39. wyrównał strzałem samobójczym Napierała. Na prowadzenie graczy z Katowic wyprowadził Buśkiewicz w 64. minucie. GKS po zwycięstwie w Łodzi ma już tylko 5 punktów straty do drugiego, premiowanego awansem miejsca w tabeli.
czytaj dalej
Porażki faworytów uzupełnił wynik meczu Pogoni z MKS Kluczbork. Goście dzielnie się bronili, a w 56. minucie strzelili gola po uderzeniu Półchłopka. To wystarczyło, aby pokonać faworyzowanych szczecinian na ich terenie.
Z takich wyników cieszą się gracze Górnika Zabrze, którzy w piątek tylko zremisowali z Flotą Świnoujście 1-1. Przypomnijmy, że punkty stracili także liderujący w tabeli piłkarze Widzewa, którzy nie potrafili pokonać na własnym stadionie przedostatniego Motoru Lublin, remisując 1-1.
W dziewięciu meczach 23. kolejki padło 14 goli. Sędziowie pokazali 36 żółtych i dwie czerwone kartki. Na trybunach usiadło ok. 28 tys. widzów.
źródło: interia
mikihcns - Pon Mar 29, 2010 07:38
Szkoda że to nie u Nas w szatni mozna było sobie pofetować http://www.youtube.com/watch?v=MkOslICu8Aw miejmy nadzieje że odbijemy sobie po Górniku
klap - Pon Mar 29, 2010 09:44
Adres URL zawierał nieprawidłowy identyfikator filmu wideo.
biker_ns - Pon Mar 29, 2010 10:15
Najlepsza jest banda kretynów piszących na 90minut że potargają karnety jak tak Sandecja będzie grać.Utwierdzam się w przekonaniu czytając takie bzdety że wokół nas jest pełno czubków.
POZDRAWIAM
hanys - Pon Mar 29, 2010 10:30
czyli jest nadzieja ze na meczu z Gornikiem nie bedzie bitwy o siedzenia ;)
A wracajac do meczu, to chyba moj punkt widzenia sie sprawdza ;)
Dla mnie wazniejsze zeby wygrali z Widzewem i Gornikiem u nas oraz jeszcze dokopali krzakom,
Wiadomo ze kazdy by chcial zeby zawsze wygrywac ale to jest nierealne, czwarta liga sie skonczyla, a przy wszystkich wygranych jeszcze awansujemy i co wtedy;)
POzdro
Bianconeri - Pon Mar 29, 2010 10:41
Komentarze na 90 minut i "naszej klasie" powalają z nóg, no ale widać najlepiej w takim momentach kto ma racjonalne podejście, jakiekolwiek pojęcie o tym co się dzieje w klubie i jak to wygląda, a kto przypłynął na fali sukcesu, robi trochę szumu i bije pianę i odpłynie wraz z pierwszymi porażkami .... i oby jak najszybciej bo tylko wstyd przynoszą ...
Dobrze że forum chociaż jakoś wróciło do normalności a większość gagatków przeniosła się z komentarzami na "naszą klasę" hehe.
Ale i tak Górnik kupił mecz a Wójtowicz do zmiany bo trzymał go chrztu dziecko Grembockiego :D:D
i wiwat skrzaty :)
biker_ns - Pon Mar 29, 2010 10:49
Bianconeri nic dodać nic ująć, świetnie to ująłeś w kilku zdaniach.
POZDRAWIAM
INDOR - Pon Mar 29, 2010 10:51
Na 90 minut to mega jazda.Durnie i różni "eksperci" napinają się,że hoho.Niestety od nas też wioche robią straszną.Ciekawe gdzie są Ci optymiści po 4:0 czy 3:0 hehe.Do nich pasuje jeden cytat:"I słowo gównem się stało".
SilverCommander - Pon Mar 29, 2010 10:56
Dokładnie też się w 100 % zgadzam z tym co napisał Bianconeri ... to co wypisują ci "znawcy" na tej stronie "naszo-klasowej" Sandecji i 90 minut to woła o pomstę do nieba ... wypowiedzi większości to poziom podstawówki ;] i oczywiście już chcą wszystkich zwalniać i szukać afery że mecze już sprzedają ;D ... ŻAŁOSNE to jest i tylko wstyd przynoszą normalnym kibicom ... no ale taki to już jest niestety kibic "sukcesu" oby jak najmniej takich miała Sandecja :]
Pozdr.
hanys - Pon Mar 29, 2010 11:22
ten komentarz mnie rozwalil
Sandecja!! CO??? Znicz Pruszków
kuba_ns - Pon Mar 29, 2010 11:27
dobra passa musiała się kiedyś skończyć wiec nie ma co płakać tylko mobilizować się na górnik i jeździć na wyjazdy
x_cite - Pon Mar 29, 2010 11:32
Tylko niech mi nikt kitu nie wciska, że nie liczył na 3 pkt bo w to nie uwierzę!:) Liga gra dalej a do końca sezonu wiele meczów - wszystko zdarzyć się może:) Ja nie przypłynąłem na fali sukcesu i nie odpłynę jak będą porażki, ale chciałbym awansu do Ekstraklasy czy to się komus podoba czy nie:) pzdr
Ad@ś=) - Pon Mar 29, 2010 11:34
Nie jest źle:) rywale stracili również punkty więc dalej jest szansa na utrzymanie:)
Hej Hej Stowarzyszenie Kibiców Sandecji! :D
sns1910 - Pon Mar 29, 2010 12:08
Bianconeri napisał/a: | Komentarze na 90 minut i "naszej klasie" powalają z nóg, no ale widać najlepiej w takim momentach kto ma racjonalne podejście, jakiekolwiek pojęcie o tym co się dzieje w klubie i jak to wygląda, a kto przypłynął na fali sukcesu, robi trochę szumu i bije pianę i odpłynie wraz z pierwszymi porażkami .... i oby jak najszybciej bo tylko wstyd przynoszą ...
Dobrze że forum chociaż jakoś wróciło do normalności a większość gagatków przeniosła się z komentarzami na "naszą klasę" hehe.
Ale i tak Górnik kupił mecz a Wójtowicz do zmiany bo trzymał go chrztu dziecko Grembockiego :D:D
i wiwat skrzaty :) |
Na 90minut to akurat żadnej uwagi nie ma co zwracać, bo po IP widać że połowa wypowiadających się per "kibic Sandecji" dziwnym trafem pisząc swoje wywody korzystała z internetu w przeróżnych rejonach Polski, od Śląska po Mazury...;))
Tak czułem, że ten mecz może być dla nas strasznie ciężki, Znicz ma bardzo ciekawą drużynę złożoną z naprawdę bardzo utalentowanych, w większości młodych zawodników typu strzelec bramki Biliński (jeden z największych talentów wśród polskich napastników, tyle że na razie nie może się przebić i złapać skuteczności), Bieniek, Jędrzejczyk, Osoliński itd., do tego dla nich każdy mecz jest meczem o życie, tak samo zresztą jak dla Motoru, Kluczborka, Wisły Płock czy w mojej opinii Dolcanu, który mocno się osłabił zimą, gra słabiutko i przy takiej grze dołu tabeli prawdopodobnie niedługo dołączą do grona drużyn bijących się o utrzymanie. Dlatego też osobiście cieszę się, że mamy już wyjazdy w dół tabeli za sobą, bo jak pokazała ta kolejka te drużyny walczą o życie, o każdy punkt i patrząc na to, że różnice w umiejętnościach czołówki i dołu tabeli tej ligi nie są takie duże, widać że Kluczbork, Motor czy Znicz mogą i będą sprawiać niespodzianki. Dużo łatwiej się naszym zmobilizować na mecz z Górnikiem u siebie, przy pełnych trybunach i renomowanym rywalu, niż pojechać do Pruszkowa, zagrać tam jeszcze ambitniej niż miejscowi grający o swój byt i pokonać broniących się całą drużyną zawodników Znicza, do tego bez dwóch głównych "żądeł" defensywnych łatwiej o stratę tego jednego gola decydującego o końcowym wyniku.
Porażka nie zmienia faktu, że w dalszym ciągu liczymy się w walce o awans, bo jak widać rywale są po prostu strasznie słabi, biorąc pod uwagę fakt, że my budowaliśmy drużynę na środek tabeli I ligi i takimi też możliwościami finansowo-organizacyjnymi dysponujemy, podczas gdy w szczególności Pogoń i Górnik mają wszystko co jest potrzebne aby pretendować do awansu - kilkunastomilionowe budżety, ogranych w Ekstraklasie zawodników, stadiony spełniające wymogi najwyższej klasy rozgrywkowej, w miarę możliwości zapełniające się w liczbie kilkunastu tysięcy widzów - i mimo tego grają strasznie przeciętnie. Ja o nasze mecze u siebie jestem spokojny, a co ponad prawdopodobne spokojne utrzymanie się w lidze osiągniemy, będzie zależne raczej od naszej formy wyjazdowej i ewentualnych osiągnięć w dziedzinie pozyskiwania możniejszych sponsorów.
hanys - Pon Mar 29, 2010 12:34
x_cite to Cie rozczaruje ale nie wierzylem w zwyciestwo Sandecji. Anie przez moment, nawet remisu nie kalkulowalem.
Masahiko - Pon Mar 29, 2010 13:17
Co do strony 90minut.pl to tak jak pisał sns1910 - dodatkowo w niektórych wpisach widać ironię, na którą "zachorowali" niektórzy na tym forum.
Zresztą akurat na 90minut.pl był bardzo fajny wpis jakiegoś obiektywnego kibica, który wybrał się na spotkanie Znicza z Sandecją i dosyć dobrze wypowiadał się o naszej drużynie. Zawsze to jest porażka na wyjeździe, a nie u siebie jak Pogoń czy ŁKS. Z boku może to wyglądać jakby żadna ekipa nie chciała awansować z tego drugiego miejsca. Mam jednak nadzieję, że Sandecja jeszcze namiesza, zwłaszcza w najbliższą sobotę.
PS. Mówiłem żeby uważać na te dwa konie trojańskie - Brzeziańskigo i Jedraszczyka !!
Maerqin - Pon Mar 29, 2010 13:54
A hvj z tym Zniczem, od poczatku mowilem zeby sobie ''odpuscili'' ten mecz i zmobilizowali sie na duzo wazniejszy, u siebie z Gornikiem juz w pelnym, pierwszym skladzie. Wynik przyjalem na klate bez zadnych emocji i smiesza mnie te komentarze na ''naszej klasie'' i 90 minut ludzi, ktorzy chyba zapomnieli ze w pilce noznej(oprocz ciaglych zwyciestw u siebie) zdarzaja sie tez remisy oraz porazki.
matys5392 - Pon Mar 29, 2010 15:57
Dzisiaj rano piłkarzy Sandecji mozna bylo spotkać na basenie.Udalo mi się zamienic słowko z kilkoma z nich.I z tego co mowili to ta gra nie była najgorsza tylko nie było zbyt wielu sytuacji strzeleckich.Znicz po strzelonej bramce strasznie się zamknął na własnej polowie i praktycznie wogole nie atakował.A i bramka dla nich wpadla dość szczęsliwie.Strzal z ok.25 metrów odbił Rózalski,piłka spadla na poprzeczkę,wyszła w polę i tam zawodnik Znicza z ok.11 metrów skierował ją głową do bramki.
Ale tak jak powiedział jeden z pilkarzy odnosząc sie do naszej gry: ,,szału nie było".
Pozostaje nadzieja że w sobotę bedzie ten ,,szał" i po ładnym meczu pokonamy Górnika.
lechu - Pon Mar 29, 2010 18:33
jak ktoś jeszcze nie widział
http://www.tvp.pl/warszaw...9032010/1585702
trzeba mieć fiewfoxa lub IE
grubas_KKS - Pon Mar 29, 2010 18:45
Tak jak przypuszczałem że ten mecz w Pruszkowie będzie bardzo trudno wygrać Sandecji i tak się stało(mimo iż jednak wierzyłem w zwycięstwo).Gorzej się gra z zespołami które walczą o utrzymanie(i to w dodatku grają u siebie)niż z zespołami ze środka tabeli czy nawet wyżej notowanymi.Ciężko się gra gdy przeciwnik praktycznie zamurowuje dostęp do swojej bramki i gra z kontry,lepiej się gra gdy oba zespoły grają otwartą piłkę i wtedy mecz zupełnie inaczej wygląda.Tak samo jak w Pruszkowie już teraz mogę śmiało powiedzieć że trudniej Sandecji będzie wygrać w Łodzi niż w Łęcznej.
grubas_KKS - Pon Mar 29, 2010 18:47
PS.Miało być w Łęcznej niż w Łodzi.Pomyłka delikatna. :D
Snoopi86 - Pon Mar 29, 2010 18:58
troche mogl sie lepiej zachowac Rozalski przy tej bramce ale co tam na pewno nie mozna go winic za porazke...
lukas33 - Pon Mar 29, 2010 19:04
Sytuacja jest prosta. Sandecja rozegrała jeden z najsłabszych meczów w 1 lidze, taki mecz po paśmie wspanialych gier bez porazek musiał przyjśc, przegralismy i walczymy dalej. Teraz przed nami jeden z najciekawszych i najwazniejszych meczów w sezonie i trzeba dac z siebie wszystko by pokazać, ze porazka ze Zniczem to tylko chwilowe przesilenie.
Dziekan - Pon Mar 29, 2010 19:17
Ja mam prośbę by posty dotyczące rozważań na temat ustawiania meczy były bezwzględnie kasowane. Po pierwsze, że to są tylko indywidualne domysły i plotki a po drugie nie buduje to dobrego klimatu wokół drużyny i kibiców.
majkelns - Sro Mar 31, 2010 15:50
Żadna drużyna w tym również sądecka duma Sandecja , nie wygrywa wszystkich meczów. Porażki jak i zwycięstwa są normalne w sporcie. Nie można od razu doszukiwać się drugiego dna. Myślę , że w obecnej chwili Sandecja nie ma nic wspólnego z korupcją.
lukas33 - Sro Mar 31, 2010 18:01
Przestancie juz pierdolić o sprzedawaniu meczów i korupcji. Przegrali 1 mecz na wyjeździe i juz tysiąc teorii spiskowych wokoło. Gornik i Pogoń tez sprzedaja mecze? Bo im w lidze nie idzie? Sandecja przegra jeszcze niejeden mecz nawet z teoretycznie słabsza drużyną i wszystkie będą sprzedane? Naprawde niech niektórzy wrzucą na luz
radziufan - Czw Kwi 01, 2010 11:24
było mineło, zamykamy
|
|