Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

Kibice - Mecz z Górnikiem Zabrze

internacionale - Czw Mar 25, 2010 19:53
Temat postu: Mecz z Górnikiem Zabrze
Jak zapewne wszyscy wiemy, mecz z Górnikiem Zabrze odbędzie się 3 kwietnia (w sobotę) o godzinie 15:00

Kilka informacji organizacyjnych.

Chcemy aby to widowisko było wyjątkowe (od strony kibicowskiej) i aby to uczynić, musimy wszyscy się do tego przyłożyć.

- dla każdego prawdziwego kibica spotkanie rozpoczyna się o godzinie 14:00. Tak, tak. O godzinie 14:00 wszyscy zbieramy się na sektorze F.

- obowiązkowo każdy ma mieć ze sobą szalik. Dosłownie mówiąc, KAŻDY- nie masz ? kupujesz lub pożyczasz.

- osoby mające w zwyczaju zajmować sektor C, proszone są o przybycie na F. Masz już bilet na C ? - poproś o wymianę...

- obowiązkowo każdy przychodzi w białej koszulce. Jak komuś będzie zimno to ubiera cokolwiek białego. - nie masz ? kupujesz lub pożyczasz.

- obowiązkowo każda osoba na sektorze F śpiewa. Nikt nie ma prawa zaintonować przyśpiewki, poza prowadzącym w gnieździe.

- YG`04 przygotuje należytą oprawę. Każdy zajmujący miejsce na sektorze F musi się podporządkować poleceniom.

- jak mi się jeszcze coś przypomni to napiszę w tym temacie.

Poprzedni temat o meczu z Górnikiem Zabrze został zamknięty. Wszystkich nowicjuszy zapraszam tutaj: http://www.sandecja.org/forum/viewtopic.php?t=2228

Bardzo proszę nie dublować postów.

hanys - Czw Mar 25, 2010 19:58

i bardzo dobrze ;) MIlosz zamknij ten temat zeby nie bylo pisania glupot, a komentarze beda w temacie zalozonym przeze mnie
Katalonczyk11 - Czw Mar 25, 2010 20:03

jeszcze można dopisać że każdy kto się nie podporządkuje lub nie będzie śpiewał zostanie przez odpowiednie osoby wyproszony z młyna
LaMaquinaRoja - Czw Mar 25, 2010 20:19

i jeszcze ja coś dopiszę. Tylko nie bijcie :) I niech tak zostanie że C i F będą siedziały na F. Bo lepiej jest mieć wielką grupę kt. daje z siebie 120% niż dwie grupki i wielu niezadowolonych pikników po obu stronach.
Bianconeri - Czw Mar 25, 2010 20:40

Doping na 2 sektory to bardzo fajna sprawa i C daje radę i raczej nikt nie che z tego rezygnować ale akurat na ten mecz przeważają nieco inne względy, dlatego też postanowiliśmy spróbować zebrać wszystkich razem i wspólnie stanąć w jednym sektorze i podopingować.

Dziś widziałem się z P. który wytłumaczy chłopakom z C pewne aspekty związane z tym meczem i myślę że nie będzie problemów by na ten jeden mecz (a może też na Widzew) zrobić jeden duży i wspólny młyn.

Do tego białe koszulki i szle na pewno dadzą fajny efekt.

Mówcie już każdemu co i jak żeby wiedział i był odpowiednio przygotowany, może pojawią się jakieś transy na mieście z przypomnieniem, na pewno również będą informacje na naszych stronach internetowych oraz oczywiście dyskusja na forum.

kamel - Pią Mar 26, 2010 12:31

I jeszcze jedna bardzo ważna sprawa! Niech każdy ma po parę groszy na zgody, bo zapowiadają się tłumnie.. Na ostatnim meczu zebraliśmy tyle kasy, co się zbierało, gdy młyn był 50 osobowy.. Więc niech każdy ma po te 3/4/5 zł..

Co do dopingu, to jak każdy będzie dawał z siebie 100% możliwości, to damy rade..

ptica - Pią Mar 26, 2010 14:19

Bianco , ja też rozmawiałem dzisiaj z P. pomysł dobry , postaramy się cos z tym zrobić ale pewnych rzeczy nie przeskoczysz. Kto z C bedzie chciał przejść na F to przejdzie , kto nie to nie. Poza tym , nawet jakby z C przeszło ze 100 osób, może więcej może mniej to gdzie to wszystko się pomieści ( młyn , C , zgody ). Więc uważam na razie sprawę za otwartą.Jest jeszcze trochę czasu na dogranie się.
Bianconeri - Pią Mar 26, 2010 14:54

Damy radę, cała trybuna F nasza;)

A wiadomo że nikt na siłę nie będzie nikogo wyciągał, na C na pewno zostanie część osób i tak czy tak będziemy pewnie standardowo na 2 strony śpiewać itp, ale tu chodzi w tym momencie o jak najlepszy doping oraz o parę innych spraw o których na forum nie będziemy pisać a zainteresowani wiedzą o co chodzi.

ptica - Pią Mar 26, 2010 15:04

Wiadomo !
bacin - Pią Mar 26, 2010 16:53

Bianconeri napisał/a:
Damy radę, cała trybuna F nasza;)

Nie tak zupełnie, bo dzisiaj Ojciec kupował dla siebie bilet (był z 7-letnią córką) i pytał pani sprzedającej bilety gdzie najlepiej, a ta odpowiedziała, że od Kamienicy, bo dużo miejsca, drzewka, pobiegać można...

Bianconeri - Pią Mar 26, 2010 17:20

No dobra, na "wybieg" dla dzieci za sektorem miejsce się znajdzie:D
A porządku tam będzie Pucek pilnował:)

Busta - Pią Mar 26, 2010 19:33

Z jednej strony fajnie by było jakby C przeszło na młyn i w ten sposób mieć zwartą śpiewającą ekipę ale z drugiej strony mam nadzieje że na C zostanie kilku kumatych z którymi będzie można podrzeć japę bo zakupiłem już karnet na C i jestem "uziemiony";]
Mam nadzieje że będzie przynajmniej 2x lepiej niż na ŁKS-ie. aż miło powspominać na youtube

DNL - Pią Mar 26, 2010 19:36

Busta napisał/a:
zakupiłem już karnet na C i jestem "uziemiony";]

Na sektor F nie sprawdzają biletów, więc to nie problem.

Raffio - Pią Mar 26, 2010 19:37

^^ możesz zmienić sobie sektor ale jak jeszcze nie sprzedają biletów na najbliższy mecz, mi zmienili ;P
narkins - Pią Mar 26, 2010 21:05

Cytat:

Dziś widziałem się z P. który wytłumaczy chłopakom z C pewne aspekty związane z tym meczem i myślę że nie będzie problemów by na ten jeden mecz (a może też na Widzew) zrobić jeden duży i wspólny młyn.

proszę o jakiś priv dlaczego. Część ludzi z C zwołam na F

hanys - Sob Mar 27, 2010 18:28

kolego skoncz siac ferment, sa ustalenia odgorne wiec prosze sie dostosowac i nie wymyslac. a jak sie nie podoba to prosze kupic sobie bilet na A
SączerS - Sob Mar 27, 2010 19:31

wszyscy na F i jedziemy z bansem pokazmy ze jak chcemy to mozemy !!!!!!!!!!!
divers - Nie Mar 28, 2010 15:13

jakieś ograniczenie wiekowe w młynie??
Morton - Nie Mar 28, 2010 15:19

Cytat:

Przyłanczam sie do pytania kolegi.. ? ;)

Raffio - Nie Mar 28, 2010 15:21

warunkiem wejścia na młyn jest posiadany bilet na F i głośne dopingowanie i zdzieranie gardeł ;P (oraz biała koszulka)
hanys - Nie Mar 28, 2010 15:50

i szalik
bacin - Nie Mar 28, 2010 16:41

Trzeba też pamiętać, żeby dyskusje dot. meczu ograniczyć do minimum, a skupić się li tylko na dopingu.
hanys - Nie Mar 28, 2010 18:43

bacin skoncz pier***** chyba Milosz wyraznie napisal co trzeba miec ze soba na mlynie.

Kazdy nastepny post podwazajacy ustalenia ktore wypisal Milosz, beda sie konczyc ostrzezeniami.

INDOR - Pon Mar 29, 2010 23:26

Wszyscy do młyna i jazda z dopingiem a bawić się na dwie str.[to nie mecz z Kluczborkiem
czy Zniczem] to się może bawić taki Lech a nie my.Więc na meczu z KSG śpiewa JEDEN LICZNY MŁYN

bacin - Wto Mar 30, 2010 07:31

Oczywiście każdy z szalikiem i w białej koszulce.
YG-US - Wto Mar 30, 2010 09:00

DNL - Wto Mar 30, 2010 12:03

Górnik ponoć dostał 500 biletów.
kacper108 - Wto Mar 30, 2010 12:33

niemożliwe że aż tylu ich przyjedzie, ponieważ sektor gości w życiu ich tylu nie pomieści...
arkoniusz - Wto Mar 30, 2010 12:34

No to oznacza, że bedzie ciezko ich przebić wiec panowie jeszcze wieksza mobilizacja i jedziemy na pełnej :D
RaTo - Wto Mar 30, 2010 13:28

Cytat:
niemożliwe że aż tylu ich przyjedzie, ponieważ sektor gości w życiu ich tylu nie pomieści...
gdybys sie troche orientowal to sektor gosci jest po malej przerobce...
ktoS - Wto Mar 30, 2010 13:38

kacper108 napisał/a:

Kacper yyy nie ppomiesci ...a nie widziales/slyszales ze zostal "troche" powiekszony? ooo nie zauwazylem Pana wyzej sry za spam.

By3ekns - Wto Mar 30, 2010 16:58

myślę,że liczba gości powinna nas zmotywować do głośnego dopingu,do przejścia większości osób z sektora c na sektor F!i może ku... wyleją kubeł zimnej wody na rozgrzane głowy niektórych forumowiczow,którzy nie zdają sobie sprawy że,to jest pierwsza liga!tutaj grają kluby których kibice nas miażdzą swoim głośnym i równym dopingiem,jeśli nie będzie JEDNEGO WIELKIEGO MŁYNA poczujemy się na własnym obiekcie jak goście...oczywiście doping na dwie strony jest fajną sprawą ale wtedy kiedy gości jest max 200-300.Apeluje tu głównie do osób młodych których jest pełno na C,na najważniejsze mecze rundy można zrobić wyjątek i zasiąść RAZEM!Część osób starszych można zrozumieć i uszanować(choć mam nadzieje ,że ich też na F na najbliższym meczu niezabraknie).AMEN!!!!!!!!!
kks10 - Wto Mar 30, 2010 17:32

co racja to racja jeden mlyn na F
Milosz_1910 - Wto Mar 30, 2010 18:43

By3ekns napisał/a:
myślę,że liczba gości powinna nas zmotywować do głośnego dopingu,do przejścia większości osób z sektora c na sektor F!i może ku... wyleją kubeł zimnej wody na rozgrzane głowy niektórych forumowiczow,którzy nie zdają sobie sprawy że,to jest pierwsza liga!tutaj grają kluby których kibice nas miażdzą swoim głośnym i równym dopingiem,jeśli nie będzie JEDNEGO WIELKIEGO MŁYNA poczujemy się na własnym obiekcie jak goście...oczywiście doping na dwie strony jest fajną sprawą ale wtedy kiedy gości jest max 200-300.Apeluje tu głównie do osób młodych których jest pełno na C,na najważniejsze mecze rundy można zrobić wyjątek i zasiąść RAZEM!Część osób starszych można zrozumieć i uszanować(choć mam nadzieje ,że ich też na F na najbliższym meczu niezabraknie).AMEN!!!!!!!!!

I wszystko w temacie ! :D:)

x_cite - Wto Mar 30, 2010 22:21

500 - tylu kibiców gości jeszcze chyba nie było na K47!!! zapowiada się super atmosfera na stadionie!obyśmy tylko wygrali
tomek_ns3 - Wto Mar 30, 2010 23:25

Super atmosfera bedzie jesli zdolamy ich przekrzyczec. Potrzebna jest pelna mobilizacja i bedzie dobrze!

Wnioskujac po postach na forum Górnika, wszystkie 500 biletow sie u nich rozeszlo, takze wszyscy na F! Nie mozemy pozwolic sie "zdlamsic" :D

Milosz_1910 - Sro Mar 31, 2010 12:20

Także Panowie uczyć się tych dwóch przyspiewek i dajemy z siebie wszystko przez cale 90 minut ! :).
I bardzo wazna sprawa jest bysmy spiewali rowno wszyscy:)

sz3ur - Sro Mar 31, 2010 15:14

divers napisał/a:
tylko dla dorosłych....co za idiotyczne pytanie ziomek
bacin - Sro Mar 31, 2010 16:59

Skoro jest ograniczenie związane z obowiązkiem posiadania szalika, to czemu by nie wprowadzić granicy wieku?
Widziałem w pytaniu o wiek iskrę głupoty, ale w kontekście pewnych restrykcji, iskierka zgasła : )

kamilyes - Sro Mar 31, 2010 17:21

a co powiesz na to, że większość młodszych daje z siebie dużo więcej niż większość starszych i co w wtedy?

Pełna mobilizacja na ten mecz.

albert - Sro Mar 31, 2010 19:04

http://www.youtube.com/wa...feature=related

zwróćcie uwage jak fajnie to wychodziło na dwie strony.Szkoda że w meczu z Górnikiem nie będzie na dwie strony ale napewno część osó zostanie na C i będą chcieli dopingowac ale zobaczymy jak to będzie!

internacionale - Sro Mar 31, 2010 19:09

albert napisał/a:
http://www.youtube.com/watch?v=TkRReMyR04U&feature=related

zwróćcie uwage jak fajnie to wychodziło na dwie strony.Szkoda że w meczu z Górnikiem nie będzie na dwie strony ale napewno część osó zostanie na C i będą chcieli dopingowac ale zobaczymy jak to będzie!

Ładnie wygląda na dwie strony pod warunkiem, że w klatce nie siedzi 500 osób i nie prowadzi swojego dopingu jak na czołówkę Polski przystało....

Dlatego też zbieramy się wszyscy bez wyjątków na sektorze F już od godziny 14:00. Oczywiście na biało i z szalikiem.

albert - Sro Mar 31, 2010 19:12

wiem wiem a więc wszyscy na F i trzeba na 110% z dopingiem a przy LOKOMOTYWIE wszyscy muszą też śpiewać!!!!!!
lucek - Sro Mar 31, 2010 22:13

WYJAZD DO NOWEGO SĄCZA-BILETÓW BRAK!!! z forum Górnika. z tego wynika że spora liczba przyjezdnych sie zbliża. Wielka MOBILIZACJA !!!
jaro_jaro - Sro Mar 31, 2010 22:54

lucek napisał/a:
WYJAZD DO NOWEGO SĄCZA-BILETÓW BRAK!!! z forum Górnika. z tego wynika że spora liczba przyjezdnych sie zbliża. Wielka MOBILIZACJA !!!

to było pewne że Górnik wykorzysta całą pule (500 biletów), więc nic nowego, my i tak jedziemy swoje ;)

potympp - Sro Mar 31, 2010 22:56

Jestem Kibicem Górnika ... no i widze u was również wielka mobilizacja kibicowsko na ten mecz jak u nas... Mam nadzieje na ładny ciekawy mecz ... Jedno jest pewne ... emocji nie zabraknie zarówno i na boisku i na trybunach...
pozdROWienia...

kosiarz - Czw Kwi 01, 2010 08:19

Wiadomość z ostatniej chwili...

Mecz przeniesiony na stadion Startu! Tam podobno więcej ludzi się zmieści bo obok stadion Dunajca!
Co to jeszcze nie wymyślą.

http://www.90minut.pl/

kamel - Czw Kwi 01, 2010 09:01

Najważniejsze! Niech nikt nie zapomni o paru złotych na oprawę i zgody, bo w sobotę również licznie do nas przyjeżdżają.. NIE ZAPOMNIEĆ!
Bianconeri - Czw Kwi 01, 2010 10:20

http://www.sandecja.org/1,Aktualnosci.htm?id=339
szymon_YG - Pią Kwi 02, 2010 11:22

Cytat:
Najważniejsze! Niech nikt nie zapomni o paru złotych na oprawę i zgody, bo w sobotę również licznie do nas przyjeżdżają.. NIE ZAPOMNIEĆ!

podbijam !! :)

Bianconeri - Pią Kwi 02, 2010 11:34

Zebrane (chyba) wszystkie najważniejsze informacje:

http://www.sandecja.org/1...rnik_Zabrze.htm

YG-US - Sob Kwi 03, 2010 10:59

NIE ZAPOMNIEĆ PO PARĘ ZŁOTYCH WIĘCEJ NA ZGODY! i OPRAWY
K@KS - Sob Kwi 03, 2010 17:23

Takiego młyna i dopingu jeszcze nie było.
Gornik zawiódł, ja nie bylem w stanie w 80% rozszyfrować co śpiewali, nie wiem czy ich nawet ta 500 była.
A i ciekawi mnie po co ci panowie ( tfu! w większości chłopcy) nadupcający się pod płotem przyszli na mecz ?

toudiunio - Sob Kwi 03, 2010 17:31

K@KS napisał/a:
A i ciekawi mnie po co ci panowie ( tfu! w większości chłopcy) nadupcający się pod płotem przyszli na mecz ?

Nie Twoje akwarium nie Twoje rybki, nie wiesz o co chodzi nie zawieraj głosu...

Górnik zmiażdzony i to zarówno kibicowsko jak i piłkarsko.

fanatycznie - Sob Kwi 03, 2010 17:34

no to czekamy na pierwsze filmiki, zdjęcia i skróty meczowe :D Przeżyjmy to jeszcze raz!!!!
K@KS - Sob Kwi 03, 2010 17:35

rybki może nie moje, ale akwarium akurat moje, NAS wszystkich bo stadion.
poza nim, mnie owe rybki nie interesują

kamilyes - Sob Kwi 03, 2010 17:48

a jednak nie zaśpiewaliśmy nowych przyśpiewek :)
tomek_ns3 - Sob Kwi 03, 2010 17:50

Juz sie zbieralismy, to musieli nam akurat przeszkodzic i strzelic bramke:D
...KK$... - Sob Kwi 03, 2010 17:53

Ja to czekam na filmiki i foty ale pewnie w nocy wszystko obczaje bo do pracy trzeba wracac . SANDECJA ! ! !
DNL - Sob Kwi 03, 2010 17:59

Super! Da się? Da się!
Dziś, aż chciało stać się w młynie i śpiewać. Początek pierwszej połowy MIAZGA.
Później już troszkę słabiej, ale to nie wynikało z lenistwa, a z opadnięcia sił.
Brawo, oby tak dalej! I nie tylko gdy są goście na stadionie.

hanys - Sob Kwi 03, 2010 18:03

dzis w koncu bylo tak jak mialo byc, choc kilka minusikow mozna wykazac.;)

Gornik praktycznie do straty drugiej bramki dopingowal bez przerw i repertuar sie im nie konczy, u nas troszke jeszcze przestoi jak nie wiadomo co zaspiewac.

Ale w koncu bawi sie caly stadion, i coraz wiecej osob dopinguje, oby tak pozostalo juz zawsze.

Znowu plucie sie o flagi przez dziadkow, ale to juz chyba taki zwyczaj,

Chyba znowu nam zaloza wzmocnione ogrodzenie;)

Tak sie bawi tak sie bawi SANDECJA

Busta - Sob Kwi 03, 2010 18:09

Zdaje sobie sprawę z tego że w Sączu jest kosa pomiędzy osiedlami ale czy swoje sprawy muszą załatwiać na meczu? Czym to idzie chcą zdobyć w ten sposób szacunek czy popularność?
Dla mnie jako kibica Sandecji nie jest miłym widokiem oglądanie na trybunie jak 2 kolesi w koszulkach Sandecji kopie na ziemi chłopaka który ma na sobie taką samą koszulkę i przed chwilą razem śpiewali hej Sandecja. Przez tą i jeszcze przez parę bójek posypał się doping w pierwszej połowie.
Podsumowując doping wyszedł bardzo dobrze, mimo tego że często nie było słychać młynowego bliżej zoo nie wiem czy to wina tego megafonu czy po prostu odległość za duża. Mam nadzieje że z meczu na mecz będzie coraz lepiej i co poniektórzy zrozumieją że na stadion przychodzi się po to aby wspierać drużynę a nie załatwiać prywatne sprawy. Miłość do Sandecji niech łączy a nie dzieli.
Wesołych Świąt a dlatego co kopie leżącego ch#j w dupę!

kosiarz - Sob Kwi 03, 2010 18:11

Buło super, nie straszny nam Górnik jak widać i słychać, było na stadionie.

I chyba już nikt nie zaproponuje połączenie F z C... mam nadzieję. :)
Dobrze było jak dotychczas.

saczers1910 - Sob Kwi 03, 2010 18:32

Co to była za akcja z "Zawadą"??

Co do dopingu, oby wiecej takich meczy :)

major - Sob Kwi 03, 2010 18:37

To było to!!! Takiego dopingu nie było chyba nigdy, pewnie rekordowy młyn, Górnik nie słyszalny w młynie, ale trudno wyrokować jakieś sądy na temat ich dopingu. Spodziewałem się po nich jednak troszkę więcej, ale co tam to nasza postawa jest tu najważniejsza. I ch** z tym płotem, szkoda jedynie drobnego defektu flagi. Widać , że coś kiepsko wstawili ten płot, bo reszta się zawsze trzymała;) Ekstaza po bramkach coś niesamowitego! Brawo dla wszystkich prowadzących doping. Nowych przyśpiewek jeszcze się nauczymy. Nierówny doping to nie wina nie tyle co megafonu tylko dużego rozciągnięcia młyna wszerz. A no i brawo za oprawę dla YG. Jeszcze nie widziałem na fotce ale była z pewnością wyku****ta;)
SączerS - Sob Kwi 03, 2010 18:38

Stadion to nie miejsce na zalatwianie wlasnych porachunkow jeszcze w tak waznym meczu jak ten dzisiejszy

Doping dobry po bramkach wrecz zajebisty tylko tak ma byc przez 90 minut !!

Cieszy zwyciestwo kopaczy i TWIERDZA SĄCZ NIE ZDOBYTA :)

Bianconeri - Sob Kwi 03, 2010 18:55

Ze "zmiażdżeniem Górnika" jak ktoś tam napisał to się nawet nie wychylajcie ...
Przy tego typu ilościowych ekipach i dopingu na maxa przeważnie my nie słyszymy ich ... a oni nas ...
Był dobry doping dla obu drużyn bez bluzg i spinek i o to chodzi.

A co do patologicznej sytuacji pomiędzy paroma osobami no to niestety stało się i trudno ale to nie miejsce na roztrząsanie tej sytuacji.
Odpowiednie osoby załatwią to między sobą.

BULI - Sob Kwi 03, 2010 19:03

No nie musieli załatwiac tego na meczu i to taki meczu.. A doping był spoko tylko ze ja siedziałem tu gdzie ten koleś co prowadzi młyn na CRACOVI ( pozdro dla nich ) to jak Ci co siedzą dalej od gniazda to śpiewają co chcią i nieraz nie było słychac naszych nłynowych i nasza strona nie wiedziała co śpiewać... ale tak to było spoko.. SANDECJA!!!
P4weł - Sob Kwi 03, 2010 20:28

Wynik cieszy jak i doping [ liczba osob w nim tez niezla] Akcja biała koszulka wyszla zajebiscie no i wkoncu wiekszosc osob miala w młynie szal!!;]
koper - Sob Kwi 03, 2010 20:33

Jak dla mnie problem z malo slyszalnym mlynowym rozwiazalby mikrofon, wzmacniacz i dwa glosniki na koncach mlynu. I kazdy wtedy wie co spiewac!!!!

A i jeszcze jedna sprawa!!!!!

To co mamy spiewac - tylko i wylacznie decyduje gniazdo

Dziekuje dobranoc

A i wszystkim Wesolyc Swiat - ide oblewac!!!

kaduk_kaduk - Sob Kwi 03, 2010 20:41

Jak dla mnie to wieki szacunek dla Kolafego widac ze zyl tym meczem bardzo dobrze prowadzil doping. Przyspiewka O moj kakaesie nie zdradze Cie to jest dobra przyspiewka ale zostala wprowadzona bez wczesniejszej proby a jak wiadomo jest to stara przyspiewka a ludzi ''nowi'' niepotrzebne akcje w trakcie i przed meczem tylko rozpraszaly wieksza czesc mlyna.
fanatycznie - Sob Kwi 03, 2010 20:42

Bianconeri napisał/a:
Ze "zmiażdżeniem Górnika" jak ktoś tam napisał to się nawet nie wychylajcie ...
Przy tego typu ilościowych ekipach i dopingu na maxa przeważnie my nie słyszymy ich ... a oni nas ...
Był dobry doping dla obu drużyn bez bluzg i spinek i o to chodzi.

A co do patologicznej sytuacji pomiędzy paroma osobami no to niestety stało się i trudno ale to nie miejsce na roztrząsanie tej sytuacji.

sorry że rozmywam, ale co robiła reszta gdy to widziała? Nic? Kilku chłopa bije jednego a reszta stoi i patrzy...wnioski wyciągnijcie sami.

pozdro i wesołych :)

ps. wiem nie moja sprawa, chłopak nawet jak zasłużył to, to takich spraw nie można załatwiać na stadionie w trakcie tak wielkiego meczu ;)

adamek H - Sob Kwi 03, 2010 20:47

Akcja biała koszulka + szalik super:) tak powinno być co mecz:)
DNL - Sob Kwi 03, 2010 20:50

Bianconeri napisał/a:

Może i faktycznie nie miejsce na roztrząsanie tego, ale to stało się i trudno nie brzmi najlepiej.
Odpowiednie osoby załatwią między sobą? Czyli co? Ci co się napieprzali? ;)
To nie jest ich sprawa skoro rozwiązują ją w takim miejscu, na oczach tylu ludzi.

I widzisz, wstyd przed całą Polską nam może być za takie akcje, a nie za głupie posty na forum, jak co poniektórzy piszą.
Także IMO zamiast słów "stało się i trudno" powinny paść takie dzięki którym nikomu już przez myśl by nawet nie przeszła podobna akcja, bo wiedzieliby że mogą ponieść konsekwencje swojego zachowania. Są chyba odpowiednie osoby na stadionie, które taki porządek powinny utrzymywać, bo takie coś dobrze o NAS nie świadczy.

Sandecja to MY, więc zastanów się czasem jeden z drugim nim zrobisz coś równie mądrego.

polak_ns - Sob Kwi 03, 2010 20:59

http://tv-ns.pl/wydarzenia/material/2683/1.html
Wg mnie najgorszy material jaki widziałem ale cóż ważne że cokolwiek jest.

x_cite - Sob Kwi 03, 2010 21:14

Spróbuj zrobić w tak krótkim czasie chociaż taki materiał to będzie dobrze;) Jak na warunki sądeckie to jest naprawdę OK. Najważniejsze zdanie padło na koniec materiału - nie gramy o utrzymanie tylko nareszcie oficjalnie włodarze klubu powiedzieli - WALCZYMY o AWANS! :) AHA o 22.00 na TVP KRAKÓW BĘDZIE MATERIAŁ Z MECZUW KRONICE SPORTOWEJ.
LaMaquinaRoja - Sob Kwi 03, 2010 21:14

^^ jedyny pozytyw, to to, że te bramki są w "zwolnionym" tempie.

@ xcite
Lepsze granie w I lidze i koszenie rywali niż dostawanie w dupę od całej ekstraklasy.

kamilyes - Sob Kwi 03, 2010 21:16

a skąd wiesz że odrazu będzie dostawanie od każdego? tak samo niby miało być w 1 lidze, że gramy o utrzymanie, każdy wywalczony punkt to na wagę złota i wtedy będzie święto, a jednak? wygrywamy, wygrywamy i wygrywamy.
x_cite - Sob Kwi 03, 2010 21:18

Zabawne:) Chyba nie widzisz jaki poziom reprezentują niektóre ekipy z Ekstraklasy....tragicznie słaby. W I lidze też mieliśmy grać o utrzymanie...a jesteśmy na 3 miejscu....powagi powagi w tym co piszesz:)
LaMaquinaRoja - Sob Kwi 03, 2010 21:20

Nie chodzi tu o samo granie. Chodzi mi o to, że nie mamy z czym się pchać do Ekstr. Ani dużego stadionu, ani cieplutkiej murawy, ani oświetlenia, ani parkingu. A jeszcze dzisiaj ten wysyp policji na K-47... jakby wojna szła czy coś.
bacin - Sob Kwi 03, 2010 21:25

Zwracam honor pomysłodawcom akcji 'szalik + koszulka'.
Narzekałem, że nie uda się zmobilizować ludzi, a udało się świetnie.

Gratulacje i oby tak dalej! : )

sns1910 - Sob Kwi 03, 2010 21:31

LaMaquinaRoja napisał/a:
Nie chodzi tu o samo granie. Chodzi mi o to, że nie mamy z czym się pchać do Ekstr. Ani dużego stadionu, ani cieplutkiej murawy, ani oświetlenia, ani parkingu. A jeszcze dzisiaj ten wysyp policji na K-47... jakby wojna szła czy coś.

Czy parking w mieście, w którym w godzinę można przejść z jednego końca miasta na drugi to tak istotna kwestia? Bądźmy poważni, mógłby być, ale tragedii nie ma, we Wrocławiu czy Warszawie nawet z podobną liczbą osób co dziś na meczu z Górnikiem są z tym zdecydowanie większe problemy...Oświetlenie ma zagwarantowane finansowanie, podgrzewana murawa po awansie też problemem być nie powinna. Wielkość stadionu nie ma większego znaczenia, jak widać i 7000 osób mogło dziś oglądać swoją drużynę w walce o ligowe punkty, a zawsze pozostanie możliwość zainstalowania na początku rozkładanej trybuny za bramką od Kilińskiego i powiększenie sektora ZOO, w dalszej fazie budowy nowej trybuny. To właśnie walka o Ekstraklasę powinna być bodźcem do rozbudowy stadionu, bo widać jak duże jest potencjalne zainteresowanie drużyną w naszym mieście. Ale póki co jesteśmy "tylko" kandydatem do awansu, daj Boże żebyśmy latem mieli takie problemy.

Bioły_NS - Sob Kwi 03, 2010 21:41

Tak na marginesie gdyby było jakieś lepsze nagłośnienie zrobione do prowadzenia dopingu zeby było słychać na całym sektorze F to by cała trybuna spiewała ! na początku ludzie wszyscy wstali i sluchali co spiewacie ... dołączali sie ale zauważyli ze nie zbyt równo jest i usiedli trzeba pomyśleć nad czymś a może być bardzo dobrze
kamelKKS - Sob Kwi 03, 2010 21:43

moim zdaniem biała koszulka to ma być biała koszulka... ktoś nie ma? to wydupca proste: )
LaMaquinaRoja - Sob Kwi 03, 2010 22:09

Tutaj kolega mówi o całym F. A ja się pytam dlaczego ma być całe F i do tego C? To gdzie się mają podziać wszystkie pikniki? A piknik to też kibic. Ja bym F podzielił na piknikowe F i na młyn.
Bioły_NS - Sob Kwi 03, 2010 22:10

nie musi spiewać nikt nie prosi ale duza liczba osob była chetna nie wiedziała jednak co
internacionale - Sob Kwi 03, 2010 22:24

Bioły_NS napisał/a:
Tak na marginesie gdyby było jakieś lepsze nagłośnienie zrobione do prowadzenia dopingu zeby było słychać na całym sektorze F to by cała trybuna spiewała ! na początku ludzie wszyscy wstali i sluchali co spiewacie ... dołączali sie ale zauważyli ze nie zbyt równo jest i usiedli trzeba pomyśleć nad czymś a może być bardzo dobrze

W tygodniu plan był aby na sektorze F zamontować głośniki i mikrofon dla osoby prowadzącej doping w gnieździe. Niestety problemem nie do przeskoczenia okazał się brak prądu na całej długości sektora F.

ps. m.in. dlatego nie ma tam kamer :)

Bioły_NS - Sob Kwi 03, 2010 22:25

było by to dobre rozwiązanie właśnie... napewno spora liczba osob by dołączyłą do dopingu... może jest jakis sposób aby doprowadzic...
nunek87 - Sob Kwi 03, 2010 22:34

internacionale napisał/a:

W tygodniu plan był aby na sektorze F zamontować głośniki i mikrofon dla osoby prowadzącej doping w gnieździe. Niestety problemem nie do przeskoczenia okazał się brak prądu na całej długości sektora F.

a sa plany doprowadzenia tam pradu ? choćby przez przedłużacze tylko na czas meczu ?

Bioły_NS - Sob Kwi 03, 2010 22:36

zbyt dobry pomysl z przedłużaczem to nie jest chyba ;]
hell_boy - Sob Kwi 03, 2010 22:46

Co do tego że nie słychać prowadzącego dobry sposób na to miał Ofca. Przypominam sobie taki jeden meczyk chyba to było z KSZO, chłopak dawał z siebie wszystko i z megafonem chodził od jednej strony młyna do 2 i jakoś to wychodziło i równo i w miare słyszalnie dla każdego. No ale cóż teraz mamy mega gniazdo ;] I to jakoś nie pomaga w tym ;/

1910 - Nie Kwi 04, 2010 01:03

Należy się wielki ukłon chłopakom z YG bardzo fajna oprawa aż chce się wrzucać do tej puszki pieniądze oby więcej takich opraw.Co do dopingu to bardzo by się przydało to nagłośnienie bo nastały w Nowym Sączu czas ze młyn stał się za duży :)
YG-US - Nie Kwi 04, 2010 09:57

W IMIENIU ULTRASÓW DZIEKUJEMY KAŻDEMU KTO WRZUCIŁ COŚ DO PUSZEK.
NA MECZU POJAWIŁY SIE OKOLICZNOŚCIOWE VLEPKI WSPIERASZ ULTRAS Z MECZU SANDECJA - GÓRNIK Z.
Na Meczu ze Stalówką beda już inne vlepki z "tytułem meczu"
wiec można bedzie je zbierać:)
i co mecz tak dalej..:)

Milosz_1910 - Nie Kwi 04, 2010 10:11

Z tym nagłośnieniem to by naprawdę było fajnie:)
tomek_ns3 - Nie Kwi 04, 2010 10:12

Ciekawe tylko dlaczego nie widzialem tych vlepek na sektorze:P.

PS. Oprava zajebista, gratulacje!

Raffio - Nie Kwi 04, 2010 10:24

powinni jakoś pod murawą przy samym łuku (gdzie nie biegają) poprowadzić kabel z prądem
sz3ur - Nie Kwi 04, 2010 10:53

no a jakby sie ścisnąć na agregat pradotworczy??? na takie mecze jak gornik czy widzew napewno zdalby egzamin i wtedy glosniki i wzmacniacz by podlaczyl...ok tysiac zlotych by cza było ustrzelac:)

sz3ur - Nie Kwi 04, 2010 10:57

johnykalesony napisał/a:
u nas na sektorze byliscie nie słyszani do stracenia przez nas 2 bramki.
a ktoś pisał że nie bylo spinek... wasi sie napinali nie wiadomo czym przez plot chocby byli nie wiadomo jaka badna.

ziomek wyscie sie nie spinali??? bylem szlifem w przerwie na sektorze C i caly czas zescie kogos zaczepiali głupimi tekstami,wiec badz troche obiektywny a tu taki cytat"baco gdzie masz pole":)))))))))) nie powiem ze nasi pijani panowie byli swieci:)

Dementor - Nie Kwi 04, 2010 11:20

Wypada się na początek przywitać, tako że to debiut tutaj :)

W związku z tym że wczoraj gościłem u Was pierwszy raz (podziękowania dla DNL za pomoc w biletach) kilka słów ode mnie - super atmosfera, której ja u nas już nie pamiętam. Naprawdę warto było uczestniczyć w Waszym wczorajszym święcie sportowym. Oczywiście gratulacje za zwycięstwo nad żabolami. Powodzenia w walce o ekstraklasę.

PS. Dziękuję że nikt mnie z młynu nie wyciągnął ani nie kazał wydupcać za brak białej koszulki i szalika ;)

hanys - Nie Kwi 04, 2010 11:25

johnykalesony napisał/a:
u nas na sektorze byliscie nie słyszani do stracenia przez nas 2 bramki.
a ktoś pisał że nie bylo spinek... wasi sie napinali nie wiadomo czym przez plot chocby byli nie wiadomo jaka badna.

to samo mozna powiedziec o Was, ze nie byliscie slyszalni u nas...

Sprawa jest prosta, stoisz miedzy kilkuset osobowa grupa, gdzie kazdy w kolo drze morde to jak masz slyszec kogos kto stoi 60 metrow dalej....

Pozdrawiam

tomo85 - Nie Kwi 04, 2010 12:01

Ja bym proponował zrobić zbiórke i przeznaczyć na zakup głośników z wbudowanym akumulatorem. Troche większy wydatek ale nie trzeba martwic sie o prąd. :) coś w stylu http://www.prezenter.pl/produkt/102/n-a do tego mikrofon z wbudowanym nadajnikiem
AH - Nie Kwi 04, 2010 12:19

Witam.
Sam mecz ok.
Codo slyszalnosci jest kilka stadionow gdzie jedni drugich nie slysza.
Taki juz urok Waszego stadionu.

Co do spinek.
Wszystko zaczelo sie od jakiegos chlopaka z Sandecji ktory krzyknall wyp volsdojcze.

Potem juz napinka sama sie rozkrecila.
Od siebie tez dodam ze z naszejstrony nikt nie podchodzil do Waszego sektora nie machal fuckerami, czy nie spinal sie przy ochronie (nie wiem jak w trakcie meczu bylo za naszym sektorem mowie o Waszej trybunie C)

Ogolnie nie widzialem tak napinajacych sie kibicow w chyba zadnym miescie Polski ;)

Niestety w wiekszosci poszlo takie przekonanie o calej ekipie Sandecji.

małolat_19 - Nie Kwi 04, 2010 12:26

3/4 ,,kumatych'' kibiców Sandecji zasiada na ,,F'' więc nie bierzcie sobie do serca sektora obok klatki..
Busta - Nie Kwi 04, 2010 12:33

Cytat:
Ogolnie nie widzialem tak napinajacych sie kibicow w chyba zadnym miescie Polski ;)

Niestety w wiekszosci poszlo takie przekonanie o calej ekipie Sandecji.

Niestety tak jest że przez parę osób cierpi na tym wizerunek reszty. Jest jak jest i nic na to nie poradzimy ale mam nadzieją że są ludzie którzy wiedzą że paru to nie wszyscy.
Słyszałem rozmowę dwóch kumatych gości którzy mówili że najbardziej kozaczą Ci którzy "mało wiedzą" i po paru baniach wydaję im się że są jak chłopaki z Football Factory ;]

K@KS - Nie Kwi 04, 2010 12:34

Kiedy można i czy w ogóle można się spodziewać jakichś filmików ?
AH - Nie Kwi 04, 2010 12:44

K@KS napisał/a:
Tak, już spiszymy z tlumaczeniami, zaraz jakieś pisemko wyślemy.
A myślcie co chcecie, pozwole sobie zacytować podpis "hanysa" :

Nas nie obchodzi co o nas myślicie
My się bawimy i was pierdolimy

Kilka osob sie tutaj tlumaczy z tego.
Co to zmieni ?
nic poki nie ogarniecie wlasnych piknikow

Dziekan - Nie Kwi 04, 2010 13:18

AH zajmij się swoją piaskownicą. Na każdym stadionie są janusze i inne napinające się dziadostwo i my wcale z tego powodu nie mamy się co przed wami kajać i tłumaczyć. Myśl sobie co chcesz i zachowaj swoje oceny dla siebie.

Do zobaczenia za rok w 1 lidze :)

sz3ur - Nie Kwi 04, 2010 13:59

i to niech wystarczy za komentarz:) choc zabole u siebie tez do siatki podbijali i sie spinali
kosiarz - Nie Kwi 04, 2010 14:15

Jestem rozczarowany dopingiem Górnika, liczyłem na coś więcej. Nas było bardziej u nich słychać niż ich tutaj.
Co do wypowiedzi na tym forum, ludzi indetyfikujących się z Górnikiem, podejrzewam, że to ich zgoda z miasta Dębica raczej.

Dziekan nic dodać, nic ująć.

Czorny16 - Nie Kwi 04, 2010 16:50

wiecie moze czy byl wiekszy mlyn niz na legi czy nie bardzo bo ja sam nie umiem ocenic;d?
Busta - Nie Kwi 04, 2010 17:04

Na pewno brzmiał lepiej, dojrzalej ten na legi brzmiał tak jakby połowa w nim ludzi była przed mutacją. Z meczu na mecz wszystko brzmi i wygląda lepiej a wielkie spotkania dopiero przed nami.
Czorny16 - Nie Kwi 04, 2010 17:08

a sa jakies filmiki z meczu?:)
syfon12 - Nie Kwi 04, 2010 17:58

Sa. http://tv-ns.pl/
ArbuzKSC - Nie Kwi 04, 2010 20:53

Kto robi materiał dla tv ns? Gość ma głos jakby gadał na pogrzebie. Na dodatek opowiada o bramce dla górnika, gdy pokazywana jest akcja jeszcze wcześniejsza. Parodia i brak słów. Nawet na onecie lepiej opisują mecze:P
piknik76 - Nie Kwi 04, 2010 21:39

Niestety tej pijanej grupy przy fladze stara gwardia nikt nie zmieni. Prowadzą sobie swój doping a jak się już włączają do dopingu z młyna to nawet nie potrafią powtórzyć np. młyn "Górnik pokonamy" a ekipa wino "ku... pokonamy". Zdecydowana większość sektora C kuma o co chodzi ale niestety zawsze znajdzie się ten margines i to on jest najbardziej zauważany.
x - Nie Kwi 04, 2010 21:43

dlatego kto chce spiewac powinien byc w młynie
piknik76 - Nie Kwi 04, 2010 21:52

Dzieli nas sektor łączy pasja.
sns1910 - Nie Kwi 04, 2010 21:59

No i nie ma co się potem oburzać, że odbiór przyjezdnych jest trochę w stylu "wieś tańczy i śpiewa" bo Górnik przyjechał, jak zamiast skupić się na sobie i swoim dopingu, lecą zbędne epitety i napinki w ich kierunku. Ale to tylko moje zdanie, ja tu głosu nie mam :) Tym bardziej mnie niespecjalnie interesuje kto co jak odebrał, ważne że atmosfera jest naprawdę świetna, a pamiętając mecze (seryjne 0:0, 0:1...) na które chodziło po 700 osób i młyn liczył max. kilkadziesiąt osób to można powiedzieć, że przeskok jest niewyobrażalny i kto pamięta te mecze, na pewno doceni to co jest teraz - przyjeżdża bardzo dobra kibicowska ekipa w sile 500 osób i dajemy radę, coś nie do pomyślenia kilka lat temu. A nasz doping naprawdę super i wydaje się, że jedni i drudzy byli różnie słyszalni zależnie od miejsca, w którym się przebywało - taką to już mamy "akustykę" stadionu przy Kilińskiego.
rudeboyz - Nie Kwi 04, 2010 22:18

piknik76 napisał/a:
Dzieli nas sektor łączy pasja.

EHHH... wszystko nas łaczy,a ,,czarne owce" są wszedzie i na kazdym sektorze.. :)

Jam - Nie Kwi 04, 2010 23:20

A ja powiem tak, Korona niedawno grała z nami w 3 lidze i jakoś nie było rewelacji. A teraz wedlug mnie jest w czołówce utras, jak i również kibicowskiej scenie Polski. Więc jak ktoś chce to potrafi. Więc bierzmy przykład z naszych braci z Korony i bierzmy sie za siebie. Ale co by nie powiedzieć był to najlepszy doping w historii Sandecji (chodzę na mecze kilkanasie lat wiec ja lepszego nie słyszałem). Napewno na taką ilość w młynie przydałyby sie głośniki do dopingu ale i tak było dobrze. Zobaczymy teraz ile tak naprawdę kibiców ma Sandecja na meczu z Łęczną i Stalówką.
internacionale - Nie Kwi 04, 2010 23:28

Jam napisał/a:
A ja powiem tak, Korona niedawno grała z nami w 3 lidze i jakoś nie było rewelacji. A teraz wedlug mnie jest w czołówce utras, jak i również kibicowskiej scenie Polski. Więc jak ktoś chce to potrafi. Więc bierzmy przykład z naszych braci z Korony i bierzmy sie za siebie. Ale co by nie powiedzieć był to najlepszy doping w historii Sandecji (chodzę na mecze kilkanasie lat wiec ja lepszego nie słyszałem). Napewno na taką ilość w młynie przydałyby sie głośniki do dopingu ale i tak było dobrze. Zobaczymy teraz ile tak naprawdę kibiców ma Sandecja na meczu z Łęczną i Stalówką.

Odnosnie nagłośnienia sektora F: - na "Stalówce będzie lepiej"

Odnośnie Łęcznej i ŁKS-u, w BRONXsie jest lista, ZAPISUJEMY SIĘ

dobranoc, dziękuję !

Blendzior - Nie Kwi 04, 2010 23:57

Filmik z dopingiem z meczu Sandecja Nowy Sącz - Górnik Zabrze (03.04.10) do obejrzenia na stronie :

WWW.SANDECJA.NET

...KK$... - Pon Kwi 05, 2010 00:36

MIAZGA panowie ale gula mam ze nie mogę być razem z WAMI na meczach ;/

POZDRAWIAM ! ! !

kksns - Pon Kwi 05, 2010 04:06

obiektywnie... na F nie bylo slychac Zabrzan, na C sektorze F nie zagluszal Zabrzan... proste, wszystko zalezy kto gdzie stal. Przyznaje otwarcie, ze mam karnet na C i tam zasiadam i na meczach z ŁKSem i Podbeskidziem F bylo bardziej slyszalne ( prawdopodobnie przez to, ze ekipa z Zabrza zaklocala Nasz doping z F ) i wiem, ze osoby, ktore nie znaja na pamiec przyspiewek nie byly w stanie zrozumiec co spiewa sektor F podczas, gdy piesni gosci zagluszaly reszte. Takie juz uroki niezadaszonego stadionu, gdzie doping rozchodzi sie w eter. Tak jak ktos zauwazyl ( osoba, ktora stala pomiedzy ) raz slyszalny byl doping Zabrzan, raz Nasz. Jedno co mnie uderzylo, po stracie gola, kiedy Nasi potrzebowali mega dopingu... doping zamarl, dopiero po bramce na 1 : 1 odżyły trybuny w NS, to chyba nie tak powinno byc, a kiedy wpadlo na 2 : 1 oczywiscie eksplozja radosci, wszystko pieknie i cudnie, tylko zal, ze kiedy przegrywamy, kiedy nasi chlopcy potrzebuja nas najbardziej to nie dajemy z siebie wszystkiego ( pisze to zupelnie obiektywnie tak jak to slyszalem z mojego miejsca )

Podsumowujac, pierwsze minuty "ryk" z F byl przepiekny, nastepnie po bramce dla Gornika cos pelko i zamarlo i dopiero przy stanie 1 : 1 trybuna znowu ozyla... tak jak mowie, szkoda, ze nie wczesniej, bo wynika z tego, ze jak jest dobrze na murawie to jest dobrze na trybunie ( i nie pierwszy mecz tak obserwuje ) i prosze bez napinki na moj post, bo staralem sie napisac to na spokojnie bez zbednych emocji i nie obrazajac nikogo, pozdrawiam i do zobaczenia w Łęcznej.

ps duzy plus za akcje "biala koszulka"

fanatycznie - Pon Kwi 05, 2010 09:28

http://torcida.eu/2010/wi...s/image022.html

dziwne że nikt o tym nie wspomniał :D

misns - Pon Kwi 05, 2010 09:50

Co by nie mowic i pisac,Gornik to najlepsza ekpia jaka goscila na Kilinskiego,ja osobiscie mecze ogladam od 85 i lepszej nie pamietam,przebic ich moze na co zreszta licze tylko Widzew...
johnykalesony - Pon Kwi 05, 2010 12:18

http://torcida.eu/2010/wi...s/image022.html

na zdj. Pan Stasiu, który jeździ za Górnikiem w barwach na każdy stadion :)
nawet na piaście był w barwach. prawdziwa legenda GÓRNIKA.

K@KS - Pon Kwi 05, 2010 13:08

naprawde szacunek dla niego.
zastanawiałem się skąd ten dzwonek, już wszystko jasne.

Plemnik - Pon Kwi 05, 2010 19:36

Kolejny filmik :

http://seseba.wrzuta.pl/f...ja_-_gornik_2_1

P4weł - Pon Kwi 05, 2010 22:50

Doping z Gornikiem miazdzacy. Poczatek filmu to sam zachwyt odrazu sie nasuwa. I widac dokladnie jak caly mlyn jest zaangazowany w doping, co cieszy i napedza do dalszej pracy i szlifowania rownego dopingu. Piona dla tych co byli;]
kls86 - Wto Kwi 06, 2010 10:45

http://www.youtube.com/watch?v=dDX7VXcuWb0

Jeszcze filmik z dopingu Górnika, dla porównania :)

sądecznin - Sro Kwi 07, 2010 16:32

Meczyk super dawno nie widzialem na Sandecji takiego cisnienia.ludzi max doping tez niezly, chociaz z ze strony Gornika tez, ogolnie na plus wszystko.niestety najwiekszy wstyd to ta akcja z ta bojka miedzy soba.wszedlem wlasnie na strone kibicow i kolesie z Zabrza opisuja ten mecz i dosyc nas chwalili ale oczywiscie na koniec jest wspomniane ze w Saczu sa takie klimaty ze leja sie miedzy soba w mlynie. jak by nie patrzec to wstyd na Polske ze kibice jednego zespolu tluka sie miedzy soba zalatwiajac swoje chore jazdy,
eSKa - Sro Kwi 07, 2010 17:45

Różnie w życiu bywało. Jagiellonia ma własny konflikt - również panuje na meczu niemiła atmosfera dokładnie chodzi o ruch Skinhead i Pretorians. Wisła również, dokładniej konflikt ekipy chuligańskiej z Januszami i "tylko" dopingującymi. Takie konflikty są wszędzie. Nie mam zamiaru nikogo bronić, ale uważam, że wszelkie konflikty pomiędzy poszczególnymi osiedlami winny być załatwiane wszędzie, tylko nie na meczu swojej drużyny. Osobno możecie być różni, ale razem twórzmy zajebistą całość. Nie ważne kto zaczął, kto komu pierwszy zrobił coś złego, najważniejsze, aby zrozumieć, że SANDECJA MA ŁĄCZYĆ NIE DZIELIĆ.

Zresztą, dla tych, którzy nie pamiętają, kilka lat wstecz, gdzies kolo 2003, może 2004 roku również byla wielka niezgoda panujaca w naszych szeregach. I życzę sobie, aby ta sprawa, ten konflikt był rozwiąany tak samo HONOROWO jak w latach ubiegłych. A skończyło się to na "przybiciu piątek" dwóch ekip jednej drużyny.

Konflikty były, są i będą, ale załatwiajcie je poza naszą UKOCHANĄ TWIERDZA :).

I przepraszam bardzo, że znów się żalę, że znów wkurwię młodych, że znów żyję latami ubiegłeo wieku, najwazniejsze, aby razem tworzyć całość.
Przepraszam, że jestem starym Januszem :)

Wracając do meczu, jak chodzę na Sandecję KILKADZIESIĄT LAT, tak nigdy nie czułem się tak BOSKO jak w sobotę. Oczywiście na MŁYNIE.

PS:
Niech kibice KSG nie będą tacy święci. Widziałem na własne oczy, jak któryś z kibiców Górnika rzucił kamieniem w stronę sektora "ze Stara Gwardią". Czy ktoś dostał, nie mam pojęcia.

PS2:
Co się stało w sektorze Zabrzan, że obecna była karetka pogotowia ?

Timador - Sro Kwi 07, 2010 18:31

najsmieszniejsze jest to ze na temat tego konfliktu wypowiadaja sie osoby ktore nie maja pojecia o co na prwade poszlo a i tak swoje 5 groszy wrzuca !!! po prostu bylo jak bylo i nic tego nie zmieni zadne wasze rozkminki nic nie dadza trzeba bylo podejsc i powiedziec to na stadionie a nie teraz anonimowo pod jakims nikiem na forum !!! tyle !!!
sz3ur - Sro Kwi 07, 2010 18:40

eSKa napisał/a:
Różnie w życiu bywało. Jagiellonia ma własny konflikt - również panuje na meczu niemiła atmosfera dokładnie chodzi o ruch Skinhead i Pretorians. Wisła również, dokładniej konflikt ekipy chuligańskiej z Januszami i "tylko" dopingującymi. Takie konflikty są wszędzie. Nie mam zamiaru nikogo bronić, ale uważam, że wszelkie konflikty pomiędzy poszczególnymi osiedlami winny być załatwiane wszędzie, tylko nie na meczu swojej drużyny. Osobno możecie być różni, ale razem twórzmy zajebistą całość. Nie ważne kto zaczął, kto komu pierwszy zrobił coś złego, najważniejsze, aby zrozumieć, że SANDECJA MA ŁĄCZYĆ NIE DZIELIĆ.

bez obrazy ale trzeba było takie wywody mowic na miejscu a nie na forum,wogole to jak nie wiesz ocb to siedz cicho...narrra

eSKa - Sro Kwi 07, 2010 18:51

Dobra. Najlepiej dajcie mi BANA, za mojego posta. Na chu* stary Janusz ma udzielać się w tym temacie. Nie moja sprawa. Rozpętałem tylko wojnę, ale tak jak kiedyś ktoś powiedział: kto ma miękkie serce musi mieć twardą dupę. Z pokora przyjmuję słowa krytyki, która na mnie spadła. Pozdrawiam.
hanys - Sro Kwi 07, 2010 18:52

nie moja brocha w sumie ale jak juz mowicie o tym, to na stadionie byly osoby ktore mowily zeby tego nie rozwiazywac wlasnie na stadionie tylko po meczu, ale widocznie adrenalina nie pozwolila.

POzdro

Jam - Sro Kwi 07, 2010 19:17

eSKa napisał/a:

PS2:
Co się stało w sektorze Zabrzan, że obecna była karetka pogotowia ?

Ponawiam pytanie. Z tego co widziałem wzieli kogos na sygnale. Wiadomo cos na ten temat?

adamo12 - Sro Kwi 07, 2010 20:35

widzialem na stadjonie
ok 10 osob głuchoniemych .Warto bylo zobaczyc ich radosc i przezywanie meczu......

Bianconeri - Sro Kwi 07, 2010 20:38

Od dawna na każdym meczu są, przeważnie zawsze na C.
wborzecki@gmail.com - Sro Kwi 07, 2010 21:14

DAWNIEJ ZAWSZE BYLI SĄSIADAMI LOŻY SZYDERCÓW,OBECNIE SZUMNIE ZWANYM SEKTOREM ,,C,, :-D. WIELKI I NIEUSTAJĄCY SZACUNEK DLA TYCH KIBICÓW!!!
wborzecki@gmail.com - Sro Kwi 07, 2010 21:21

ps. dawniej a było to góra dwa lata temu :-))) na obecnym sektorze C zasiadaliśmy my LOŻA SZYDERCÓW I ONI GŁUCHONIEMI ORAZ POJEDYNCZE OSOBY RAZEM GÓRA 30-40 OSÓB A TERAZ..... NIE DO WIARY WYDARZENIA PRZEŚCIGNEŁY MARZENIA!!!
koper - Sro Kwi 07, 2010 21:33

Relacja z Gornik.Tv

http://gornikzabrze.tv/ne...-kolejki-i-ligi

Maerqin - Sro Kwi 07, 2010 23:49

Nie zebym narzekal ale jak bedziemy spiewac ciagle 'tylko' ''hej hej Sandecja'' i ''Kolejowy...'' to mnie szlag trafi. Mamy przyspiewki, ktorych nie spiewamy a jest ich conajmniej kilka i nie sa to parosekundowe hukniecia tylko calkiem fajne piesni z ktorymi trzeba ku*wa ruszyc i nauczyc ludzi spiewac np. na jakims ''luzniejszym'' meczu. Ogolnie doping na tym meczu dobry ale stac nas naprawde na wiecej. Ponawiam prosbe o zrobienie lokomotywy przy uzyciu bebna(http://www.youtube.com/watch?v=duA68zRpHkU). Minusem byla slaba komunikacja z C (nieraz oni costam zaczynali a my swoje i na odwrot, z reszta czesto tak jest) i wydarzenia ktore powinny byc zalatwione poza stadionem bo nic dobrego na sektorze nie przynosza.
Tyle ode mnie narazie, jutro powrot na wyspe. Ostatnio jak bywam w Polsce to Sandecja wygrywa kazdy mecz u siebie, moze wiec wpadne na Widzew:) POZDRO!

Timador - Czw Kwi 08, 2010 12:07

JPiPK napisał/a:
Ostatnio jak bywam w Polsce to Sandecja wygrywa kazdy mecz u siebie, moze wiec wpadne na Widzew:)
ostatnio to wszystkie mecze u siebie wygrywaja :P:P bez wzgledu czy jestes hehehe :)
bacin - Czw Kwi 08, 2010 14:47

Człowiek z Cracovii, który siedział na płocie, w sposób kulturalny, zabawny, ale skuteczny, nakręcał ludzi do dopingu.

Co ważne, na F w stronę środka boiska nie zawsze łatwo ogarnąć gniazdo, więc taki "łącznik" bardzo się przydał. Obserwował gniazdo i dzięki niemu w miarę równo szliśmy z dopingiem.

Może by tak na dłuższą metę?
Chyba, że nie znam się i jestem do wycięcia razem z moim pomysłem - wtedy proszę o wybaczenie ; )

Bzymcio - Czw Kwi 08, 2010 15:47

dwie osoby na przeciw ludzi po prawej i lewej stronie gniazda na pewno dużo ułatwią dobre dopingowanie, Pan z KSC non stop nakręcał wszystkich swoimi tekstami, wymyślnymi zachętami, które najczęściej wzbudzały uśmiech na twarzy i mobilizowały do głośniejszego śpiewania typu cicho, możecie głośniej, oddychamy oddychamy!:) a zdarzyło się nawet "jebać Górnik" :))
eSKa - Czw Kwi 08, 2010 16:01

Znacie liczbe obecnych zgód ?
Bianconeri - Czw Kwi 08, 2010 16:06

Wisłoka 51 osób i GKS Katowice 9 osób :D
tomek_ns3 - Czw Kwi 08, 2010 16:07

heh, a w naszych szeregach? ;]
DNL - Czw Kwi 08, 2010 16:15

Cracovia określa się na ok. 150 osób.
małolat_19 - Czw Kwi 08, 2010 16:28

Dokładnie sami się określili na max 120os..
maly19328 - Czw Kwi 08, 2010 18:45

No przyznam ze pan z KSC swoimi tekstami nakręcił wiele osób do głośniejszego dopingu. pozdro dla niego:)
Snoopi86 - Czw Kwi 08, 2010 18:48

robil za drugi megafon hehe;] ale powaznie to bardzo duzo wniosl do dopingu ogarnal to i owo
maly19328 - Czw Kwi 08, 2010 18:53

Myśle ze jedna osoba z gniazda powinna pomagac w dopingu tak jak wspomniany pan z KSC. napewno przyniesie to wiele korzyści. No i oczywiśie kązda osoba na młynie i nie tylko niech nosi ze sobą szalik.
Snoopi86 - Czw Kwi 08, 2010 19:15

albo jak juz mowi mlynowy przez megafon to niech mowi to samo w obie stranoy bo naprawde dalej nic nie slychac jak jest obrocony w inna strone
kolafy - Czw Kwi 08, 2010 22:51

Sandecja Nowy Sącz-Górnik Zabrze
Kibiców Górnika 500 (tyle dostaliśmy biletów) w tym 51 Wisłoka,7 GKS Katowice.
Spora grupa również pod stadionem,bez biletów,albo z zakazami.
Wieszamy 3 flagi: KS Górnik,KS Wisłoka, Będziemy z Tobą aż do śmierci.

Podczas drogi powrotnej prowokacyjne zachowanie policji w Tarnowie. (dokładnie w 2 rocznicę po zajściach na tym samym dworcu po meczu Stal St.Wola-GKS KATOWICE). Około 200 funkcjonariuszy oddziałów prewencji okrążyło nasz pociąg i teren dworca. Policja spodziewała się zamieszek z naszej strony. Chcieli przeszukać nasz pociąg,obawiając się że przewozimy w nim niebezpieczne narzędzia,które mogłyby posłużyć do walki z policją. Jako,że pociąg był wynajęty, nie zezwalamy na wejście policji bez stosownego nakazu prokuratorskiego. Po około godzinnych negocjacjach, zgadzamy się na wejście 2 funkcjonariuszy w celu oględzin pociągu w towarzystwie członków Stowarzyszenia KSGZ. Policja oczywiście nie znajduje żadnych niebezpiecznych przedmiotów i możemy jechać dalej.
To nie było nic innego jak policyjna prowokacja.
Nie wiadomo co policja chciała udowodnić tym pokazem siły.
Mobilizacja z ich strony naprawdę konkretna,niestety sponsorowana przez nas podatników.

Na koniec kilka słów o fanach Sandecji. Mecz z Górnikiem podziałał na nich niezwykle mobilizująco. W Nowym Sączu padł ponoć rekord frekwencji i sprzedano wszystkie bilety na ten mecz. Fani Sandecji postarali się również o oprawę,na którą składał się transparent i sektorówka. Widać,że starali się pokazać z jak najlepszej strony. Jedno co raziło z ich strony,to na pewno wewnętrzne bójki na sektorze. Przy okazji ucierpiała chyba ich flaga ''KKS SANDECJA'' która została zdjęta po opisanym wydarzeniu.

DR.MARTENS-DENTAL PLAN