|
Forum kibiców Sandecji www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji |
 |
KKS Sandecja Nowy Sącz - Sandecja Nowy Sącz - Warta Poznań 1 maja, 16:00
biker_ns - Czw Kwi 29, 2010 07:54 Temat postu: Sandecja Nowy Sącz - Warta Poznań 1 maja, 16:00 Jeszcze dobrze nie ochłonęliśmy po wczorajszym wieczornym sukcesie naszej drużyny,a już pora zacząć dyskusję o następnym rywalu którym będzie drużyna Warty Poznań.
Warta Poznań to solidna drużyna zajmująca po 26 kolejkach 7 miejsce z dorobkiem 38 pkt na co składają się/11 zwycięstw,5 remisów i 10 porażek/stosunek bramek to 40 strzelonych do 30 straconych.Poznański zespół posiada w swoich szeregach kilku znanych piłkarzy między innymi byłego zawodnika Lecha Poznań Piotra Reissa,który jest obecnie liderem tabeli strzelców I ligi z 13 trafieniami.
Wydaje się że w meczu tym kluczową rolę odegra przygotowanie kondycyjne jako że będzie to trzeci mecz w naprawdę niedługim odstępie czasowym.
Pozwolę sobie jeszcze na może zbyt daleko wybiegające stwierdzenie,że Wrta jest jedyną drużyną w tabeli której nie grozi ani spadek/8 pkt.przewagi nad strefą spadkową/ani awans/9 pkt.straty do 2 miejsca/
Proszę o wyrażenie swoich opini,przewidywań o wyrażenie swojego zdania na temat najbliższego meczu który już za dwa dni.
szymon_YG - Czw Kwi 29, 2010 08:32
na prośbę kolegi z Polonii...
na meczu z Wartą będą dostępne szale po 25zł oraz vlepki
vlepki
http://i45.tinypic.com/316u8eq.png
http://i48.tinypic.com/w8w6zb.jpg
szale
http://i45.tinypic.com/16m0ew6.jpg
pozdrawiam i do zobaczenia w sobotę !
qqq - Czw Kwi 29, 2010 09:39
Przeanalizowałem ostatnie 8 kolejek sezonu. Mamy najlepszy mozliwy TERMINARZ !!! Oto ostatnie 8 kolejek do rozegrania Sandecji oraz 3 najgrozniejszych rywali:
Sandecja - 8 meczy -> 5 u siebie | 3 na wyjezdzie
Gornik Zabrze - 8 meczy -> 2 u siebie ( !!!! ) | 6 na wyjezdzie ( !!!! )
ŁKS - 8 meczy -> 3 u siebie ( !!! ) | 5 na wyjezdzie ( !!! )
Pogoń Szczecin - 8 meczy -> 4 u siebie | 4 na wyjezdzie
ŁKS, Gornik i Pogon maja jeszcze mecze miedzy soba ( !!! ) wiec straci ktos punkty. Do tego Gornik ma jeszcze mecz z Widzewem, tak jak i Pogon ( obie maja go na wyjezdzie ), wiec nie licze na to ze wygraja. Tylko ŁKS ma ten mecz juz za soba.
Sandecja ma juz ŁKS oraz Gornik i Pogon za soba, a Widzew ma u siebie. DO tego 6 meczy na wyjezdzie Gornika -> nie licze na to ze beda wygrywać + maja mecze z Pogonia, ŁKS i Widzewem . ŁKS to samo, 5 meczy na wyjezdzie -> po takiej grze jaka prezentuja moim zdaniem odpadna w walce o awans + do tego maja mecze z Gornikiem i Pogonia. Pogon Szczecin ma w 4 meczu dom/ 4 mecze wyjazd wiec nie najgorzej, ale maja mecze z Gornikiem, Pogonia i Widzewem.
To tylko taki schemacik. Interesujmy sie kazdym najblizszym meczem na razie, walczmy o 3 ptk. Wtedy bedzie Dobrze :) Za 5 kolejek moim zdaniem bedzie wszystko jasne.
xhy - Czw Kwi 29, 2010 09:48
Bilans Warty na wyjazdach 4/2/6 w tym 2 ostatnie mecze na wyjeździe przegrane, myślę że w takim gazie powinniśmy z Wartą wygrać.
Obstawiam 2:1 dla nas.
AdoDC - Czw Kwi 29, 2010 10:03
Obawiam się tego meczu tak jak i obawiałem się spotkania w Łęcznej. Jednak gramy w domu gdzie jesteśmy niepokonani więc liczę na minimum remis. Warta ma do nas 8 punktów straty, lecz jest to solidna drużyna 1ligowa. Tak jak już wspomniał Biker_NS ma w składzie kilku znanych piłkarzy, lecz tego co najbardziej się obawiałem u nich już nie ma. Marcin Klatt przeszedł w zimie do Pogoni Szczecin. Jest też groźny choć już zaawansowany wiekowo Piotr Reiss obecny lider klasyfikacji strzelców w 1 lidze, lecz kilka goli ma z karnych których mam nadzieję w sobotę nie będzie. Warta 2 ostatnie mecze na wyjeździe przegrała... liczę że ta passa zostanie podtrzymana. Ciekawe czy Aleksander zagra od 1 minuty?
krzysztof - Czw Kwi 29, 2010 10:46
Będzie ciężko, ale gramy u siebie. Trochę boję się , że szansa awansu, która krystalizuje się może sparaliżować nieco grę Sandecji. Grajmy jednak swoje, pewnie w obronie, mądrze w pomocy, w końcu wpadnie. Doping nie zawiedzie!
K@KS - Czw Kwi 29, 2010 10:51
ja dalej nie mogę uwierzyć w naszą pozycje itp
ale Warta gra bez szału, a my gramy u siebie, więc mimo, że mocno się tego meczu obawiam stawiam 2:0 dla nas
klap - Czw Kwi 29, 2010 10:55
ja również licze na 2-0 dla Naszych !!!
Masahiko - Czw Kwi 29, 2010 12:13
Nie ma co się obawiać :) niezależnie jaki wynik padnie w sobotę i tak w dużej liczbie podziękujemy piłkarzom za grę. Drużyna jest mocna, gra na swoim (niezdobytym jeszcze) terenie. Nic tylko przyjść, dopingować i nacieszyć oko dobrym widowiskiem sportowym.
Jak zwykle pobawię się w obstawianie wyniku i stawiam na 3:1, po bramkach Gawęckiego, Borovcanina i Urbana. Pozdrawiam.
GoToSleep - Czw Kwi 29, 2010 12:18
A ja powiem 2:0 po pewnej wygranej Sandecji :)
Frodo - Czw Kwi 29, 2010 13:28
3:0 dla nas po radosnym futbolu :)
biker_ns - Czw Kwi 29, 2010 13:29
Sandecja Nowy Sącz - Warta Poznań, godz. 16:00, sędzia: Tomasz Wajda (Żywiec).
Ciekawa sprawa ten sam sędzia sędziował nam mecz Warty w Poznaniu na jesień:)
divers - Czw Kwi 29, 2010 15:38
Wszystko jest możliwe ja stawiam na 4:1 dla Sandecji ;]
lukas33 - Czw Kwi 29, 2010 16:38
A ja myslę , ze to bedzie bardzo trudny mecz u siebie. Trzeci mecz na przestrzeni tygodnia. Rywal przecietny ale szalenie niewygodny. Na pewno bedzie się bronił niemal całą druzyną, przeszkadzał, czesto faulował, porwie tę gre na strzępy i bedziemy skazani na ciągłą gre w ataku pozycyjnym. Dlatego typuję 1-0 po cięzkim fizycznym meczu.
Frodo - Czw Kwi 29, 2010 18:41
Sandecja Nowy Sacz - Warta Poznan 01-05-10 16:00 1,80 3,30 3,90
matys5392 - Czw Kwi 29, 2010 20:52
Nie wiedziałem gdzie to wkleić ale... te ,,Ciupagi" juz troche mnie irytują...
Ciupagi posmutnieją 16 maja?
Spłaszczony czub tabeli odchodzi w niepamięć, podobnie jak z każdą kolejką maleją szanse awansu do Ekstraklasy dwóch zasłużonych w naszej piłce klubów z Katowic i Szczecina. Wielką szansę uczczenia 100-lecia klubu ma Sandecja, ale za rywali rutyniarzy z Zabrza i Łodzi. Na dole coraz ciemniejsze chmury nad Motorem i Zniczem, promyk nadziei błysnął w Stalowej Woli. Jak jednak wiadomo – jedna jaskółka wiosny nie czyni. W najbliższy weekend kilka ciekawych starć, których zapowiedź na końcu felietonu.
Górnicy mniej grzeszni
To była jedna z lepszych kolejek I ligi. Lepszych, bo obfitujących w gole. Padło ich aż 24, w trzech meczach publiczność zobaczyła po 5, w jednym 4. Na początek więc o tych, którzy stworzyli najciekawsze spektakle w środku tygodnia, w zaległej 25. kolejce. Planowa wygrana Zabrza z Kluczborkiem to przeciwieństwo niespodzianek, do których doszło w Poznaniu i Ząbkach. Górnik dalej nie zachwyca, ale porzucił przynajmniej jeden z grzechów głównych, nieskuteczność. W pierwszych pięciu wiosennych kolejkach podopieczni Adama Nawałki trafili 4 razy, w środę tylko raz mniej w ciągu zaledwie 90 minut. Wreszcie, dla barw 14-krotnego Mistrza Polski gole zdobył najskuteczniejszy jesienią piłkarz ŁKS – Adrian Świątek, a w czwartym kolejnym meczu kadrowicz Leo Beenhakkera – Tomasz Zahorski. Wszystko to w cieniu goli napastnika gości. Waldemar Sobota przeszedł samego siebie. Tak grający ma pewien angaż w Górniku, a dobrze spisujący się MKS pewne miejsce na zapleczu Ekstraklasy.
Gospodarze wygrali także w Ząbkach i to z GKS-em, który w tym roku prezentuje się bardzo rzetelnie. Trafili nawet czterokrotnie, tyle że Robert Stawicki do własnej bramki. Wyjazdowa sesja katowiczan na obiekty niżej notowanych drużyn przyniosła tylko punkt i pożegnanie z myślami o Ekstraklasie. Działacze Dolcana mogą wreszcie błysnąć szerokim uśmiechem. Pierwsza wygrana wiosną oznacza spokój na przynajmniej dwa tygodnie. Tylko szkoda, że dobrą grę gospodarzy obejrzało… 150 osób.
Niewiele ponad pół tysiąca przyglądało się w Poznaniu popisom w Wielkopolskich (z nazwy) derby. Nieskuteczność napastników Warciarze nadrabiają szczęściem. W drugim kolejnym spotkaniu wyszli na prowadzenie po samobójczym golu rywali. Nie wystarczyło do zwycięstwa, bo GKP zdobył pierwszy raz w sezonie 3 bramki. Dla piłkarzy Adama Topolskiego to bardzo ważne punkty, może nawet na wagę utrzymania.
Strajk na zdrowie
Sytuacja finansowa w dwóch klubach doprowadziła do strajków w ostatnich kilkunastu dniach. W Ostrowcu piłkarze opóźnili trening, w Stalowej Woli na niego nie wyszli. I w obu przypadkach zakłócenie cyklu szkoleniowego wyszło na zdrowie. KSZO uciekło „strefie spadkowej” na 5 oczek, a jednocześnie mocno skomplikowało sprawę Motoru. W Lublinie znów tankują „chrzczone paliwo” i już tylko wyjątkowo korzystny układ może uratować drużynę przed II ligą.
Nie uratuje Stali wygrana z najgorszą ekipą wiosny. Za późno odpalili ludzie Białka, zostało osiem kolejek i w każdej musieliby odrabiać średnio 2 punkty. Powodzenia Stalówko… nie wróżę. Daleka podróż na Podkarpacie to klapa Floty. Jeszcze punkt i ze Świnoujścia nie trzeba będzie już tak daleko jeździć. Spadek po bardzo dobrej jesieni popsuje, o ile się przydarzy, zawodowe CV trenera Petra Nemca. W sobotę Dolcan i znów walka o wszystko.
Bobas z Bielska
W stolicy Pomorza Zachodniego także kiepskie nastroje. Jaskółka z Łęcznej nie uczyniła wiosny, a przynajmniej jeszcze nie teraz. Stawka ostatniego meczu 25.kolejki była bardzo duża. Każdy wynik oddalał konfrontację Znicza z Pogonią w następnym sezonie, remis w najmniejszym stopniu, ale ranni w tej bitwie muszą oswoić się z myślą, że cele znów się oddaliły. Mało okazji, mało strzałów i mało… szans na awans Portowców i utrzymanie Pruszkowa.
Sami sobie komplikują sprawę także piłkarze ŁKS. W środę byli żelaznym faworytem konfrontacji z Podbeskidziem i choć zagrali lepiej niż z Sandecją, dorobek wzbogacili zaledwie o punkt. Łodzianie znów łatwo tracili gole, a skutkiem tego także miejsce na podium. Górale skoczyli oczko wyżej w tabeli i choć krokiem małego bobasa, zmierzają jednak ku uratowaniu I ligi. To już piąty remis na obcym terenie. W drodze na szczyt ŁKS stracił w domu aż 15 punktów (tyle samo co Górnik i Pogoń).
Najbliżej awansu są Widzew i Sandecja i te ekipy wygrały skromnie swoje wyjazdowe mecze z walczącymi o utrzymanie Wisłą i Górnikiem Łęczna. Janosik ze swoją bandę łupił dzień przed tragiczną sobotą 10. kwietnia i teraz ze spokojem śledził rozwój wydarzeń na innych stadionach. Ciupagi pojechały na Lubelszczyznę i zaprezentowały zupełnie inny styl niż w sobotę. Rozważnie, bez fajerwerków, ale znów za 3 punkty. Prezydencie Ryszardzie Nowaku, czas wymieniać murawę i odpalać jupitery.
A teraz subiektywna zapowiedź 26.kolejki:
MKS – ŁKS (sobota, godzina 16.00): gospodarze mocno zredukują cele łodzian. ŁKS nie wygra, bo Kluczbork ostatnio poległ u siebie 11. listopada 2009.
Sandecja – Warta (sobota, godzina 16.00): pewne punkty piłkarzy Dariusza Wójtowicza. Warcie to nie zaszkodzi. W Nowym Sączu kibice posmutnieć mogą jedynie 16 maja.
Motor – Zabrze (sobota, godzina 17.00, transmisja na SPORT.TVP.PL): z opon w Motorze uszło powietrze, Górników „pompują” kolejne wygrane. Goście zwyciężą, choć nie bez trudu.
Flota – Dolcan (sobota, godzina 17.00): najtrudniejszy typ weekendu. Ząbki zawodzą daleko od domu, Flota zbiera cięgi wiosną. Remis najbardziej prawdopodobny.
GKP – KSZO (sobota, godzina 17.00): po tym co wyprawiali w środę gorzowianie można postawić na ich wygraną. Gorsze od KSZO na wyjazdach są tylko Znicz i Stal.
Pogoń – Stal (sobota, godzina 19.00): Pogoń tylko zwycięstwem przyciągnie na trybuny mieszkańców Szczecina, a niebawem wizyta Górnika. Stal wciąż bez wyjazdowej wygranej.
GKS – Wisła (sobota, godzina 19.00): gospodarze grają o prestiż i szacunek kibiców. Niech to będzie gwarantem walki na 100% w starciu z „zagrożoną” Wisłą. Osłabienia GKS szansą gości…
Widzew – Podbeskidzie (sobota, godzina 19.15, transmisja w TVP Sport i na SPORT.TVP.PL): czy w walce o awans czy o utrzymanie, goście punktów nie mogą szukać na Alei Piłsudskiego. Tym razem także.
Znicz – Łęczna (niedziela, godzina 20.00): stawiam na wygraną Znicza, choć wiosną minimalnie lepsi „punktowo” są goście. Na wyjazdach Górnik to ogon I ligi.
SebaKSC - Czw Kwi 29, 2010 21:48
Siemka ,mam pytanie jestem z Cracovii i przyjadę na wasz mecz z Wartą ,czy bilety będą dostępne w kasach przed meczem ??Proszę o odpowiedź ! Pozdro z Krakowa :)
szymon_YG - Czw Kwi 29, 2010 23:12
http://www.youtube.com/watch?v=hegmwu4Ld5c
Wszyscy na sektor F ! :)
berthold_ns - Czw Kwi 29, 2010 23:25
SebaKSC napisał/a: | Siemka ,mam pytanie jestem z Cracovii i przyjadę na wasz mecz z Wartą ,czy bilety będą dostępne w kasach przed meczem ??Proszę o odpowiedź ! Pozdro z Krakowa :) |
Bilety powinny być bo to nie Górnik czy Widzew ale po ostatnim zwycięstwie możesz mieć problem zkupieniem biletu w kasie prze maczem
Widziałem we wtorek że do klubu w ciągu godziny weszło ok.100 osób (pewnie kupowali bilety)
Mam nadzieję że z trudnym przeciwnikiem jakim jest Warta doliczymy sobie 3 pkt
Mam zamiar zobaczyć dobre widowisko
Przypuszczam że Warta raczej będzie sie bronić i grać z kontry ale nasi piłkarze pokażą na co ich stać
3:1 taki stawiam wynik
Chciałbym po tym meczu napisać że twierdza nadal nie zdobyta
WSZYSCY NA F
Do zobaczenia na meczu
Maerqin - Czw Kwi 29, 2010 23:58
W sobote scenariusz podobny do wczorajszego; Sandecja wygrywa, Gorrnik wygrywa a LKS traci punkty...
INDOR - Pią Kwi 30, 2010 08:31
Dla ziomków ze zgód zawsze bilety się znajdą.
sns1910 - Pią Kwi 30, 2010 09:00
Ja przeczuwam na ten mecz zadyszkę i remis wywalczony w ostatnich minutach, oby się moje przeczucie myliło ;) Jest duża szansa zdobyć w najbliższych trzech meczach komplet punktów, bo Warta cudów wiosną nie gra (na wyjazdach 0:2 w Katowicach, 1:2 w Ostrowcu Św.), tym bardziej Stalówka i Dolcan, który wiosną jest chyba najsłabszą drużyną ligi razem z Flotą, chociaż ostatnio niespodziewanie pokonali GKS. A zdobywając dziewięć punktów jestem pewien że odskoczylibyśmy niektórym rywalom w walce o awans, tym bardziej, że Górnika (który jest chyba głównym naszym rywalem w tym momencie) czekają bardzo trudne wyjazdy do Szczecina, Lublina i Łęcznej - pierwszy jest meczem o sześć punktów dla obu drużyn, szczególnie dla Pogonii, kolejne dwa z drużynami, dla których to jest ostatni dzwonek na zdobywanie punktów niezbędnych do utrzymania w lidze - słaby w ostatnich meczach ŁKS ma również na rozkładzie trudny wyjazd do Kluczborka, który był blisko urwania punktów w Zabrzu, grali naprawdę bardzo dobry mecz i u siebie będą szczególnie groźni, też przecież mają nóż na gardle, no i ŁKS gra inny mecz z bezpośrednim rywalem do awansu czyli Pogonią, w Świnoujściu sądzę natomiast że sobie powinni poradzić bez problemu. Pogoń oprócz arcy ważnych meczy z Górnikiem i ŁKS, gra ze Stalówką. Tak że zdobywając 9 pkt. w tych teoretycznie łatwiejszych meczach które nas czekają, bylibyśmy prawdopodobnie w bardzo komfortowej sytuacji przed meczem z Widzewem, szczególnie przy remisach w meczach na szczycie, bawiąc się w typera:
Sandecja - Warta 1
Kluczbork - ŁKS 2
Pogoń - Stal 1
Motor - Górnik 2
Dolcan - Sandecja 2
G. Łęczna - G. Zabrze 2
ŁKS - Pogoń x
Sandecja - Stal 1
Flota - ŁKS 2
Pogoń - Górnik x
2. Sandecja 56
----------------------
3. Górnik 52
4. ŁKS 51
5. Pogoń 46
...a przy zwycięstwie Pogoni z Górnikiem:
2. Sandecja 56
----------------------
3. ŁKS 51
4. Górnik 51
5. Pogoń 48
...i Pogoni i z ŁKS, i Górnikiem:
2. Sandecja 56
----------------------
3. Górnik 51
4. Pogoń 50
5. ŁKS 50
Dlatego też uważam, że teraz jest najważniejszy dla nas moment w tej walce o awans, bo podczas gdy my mamy rywali będących spokojnie w naszym trzypunktowym zasięgu, Pogoń, Górnik i ŁKS grają mecze między sobą, do tego Górnik ma trudne wyjazdy do Lublina i Łęcznej, a ŁKS do Kluczborka, więc tych punktów mogą zdobyć jeszcze mniej. Oczywiście to tylko piękna teoria, ale na pewno teraz jest ten moment w którym możemy rywalom odskoczyć i szkoda by było to zmarnować ;) Tak że niech doping jutro poniesie naszych po trzy punkty i kolejny krok w stronę Ekstraklasy :)
SebaKSC - Pią Kwi 30, 2010 09:14
Dobra dzięki za odpowiedź :) poza tym już gadałem z kimś od was i mówił ,że jego kolega wszystko załatwi :)
grubas_KKS - Pią Kwi 30, 2010 09:56
Nie sądzę by ŁKS wygrał z Kluczborkiem jak i Górnik na Motorze... ten mecz w sobotę będzie bardzo dobrą możliwością odskoczenia ŁKS i Górnikowi na parę punktów...
małolat_19 - Pią Kwi 30, 2010 10:33
szymon_YG napisał/a: | http://www.youtube.com/watch?v=hegmwu4Ld5c
Wszyscy na sektor F ! :) |
Zapowiedz konkret,tylko herb na końcu h.....;)..
Proszę autora o kontakt na priv..
sns1910 - Pią Kwi 30, 2010 11:46
Cytat: | ...Niestety, jedziemy w tę daleką podróż w mocno okrojonym składzie. Kontuzje wyeliminowały Tomasza Magdziarza, Damiana Pawlaka, Artura Marciniaka i Alaina Ngamayamę. Z kolei Paweł Iwanicki musi pauzować za żółte kartki... |
Zmieniam swoje przewidywania, z tak osłabioną Wartą po prostu trzeba wygrać, im będzie brakować w tym meczu właściwie pół podstawowego składu, do tego ta długa podróż...Tak że chcąc się bić o czołowe lokaty takiego meczu nie powinniśmy nawet zremisować :)
Ad@ś=) - Pią Kwi 30, 2010 14:20
Sobotnie spotkanie to kolejny kluczowy i bardzo ważny dla nas mecz. Zapowiada się ciężka przeprawa... Jak wiadomo jest to trzecia potyczka w ciągu 7 dni i duże znaczenie będzie miało przygotowanie motoryczne. Mam nadzieję, że dobrze przepracowana przerwa zimowa przyniesie skutek jutro i piłkarzom wystarczy sił na 90minut walki. Z informacji prasowych wynika, że Warta przyjedzie do Sącza w mocno osłabionym składzie. Słowa trenera przyjezdnych "Po raz pierwszy w tych rozgrywkach będziemy musieli nastawić się na defensywę, czego osobiście bardzo nie lubię." wskazują na to, że Poznaniacy zamurują bramkę i grając wysuniętym Reissem czychać będą na kontry. Sandecja będzie musiała grać atak pozycyjny i upatrywać swoich szans w stałych fragmentach fragmentach gry. Mam jednak nadzieję, że dzięki skutecznej i kombinacyjnej grze nasi Piłkarze sięgną po 3 punkty, które dadzą nam kolejny raz wiele radości.
Pozdrawiam i do zobaczenia jutro.
Mój typ to 2:0.
matys5392 - Pią Kwi 30, 2010 14:36
Jak już tutaj wcześniej było pisane Sandecja w porównaniu z Górnikiem,Pogonią i ŁKS-em ma najlepszy kalendarz.Analizując kolejnych rywali wydaje mi się że mecze z Wartą,Widzewem,KSZO i GKS-em Katowice będą najtrudniejsze.Jutrzejszy mecz może przypominać jesienne spotkanie z Flotą,czyli "mecz na 1:0".Kiedy pisaliście na forum posty typu:,,awans już jest" nie brałem tego na poważnie ale patrząc na rozkład meczów ta szansa jest naprawdę ogromna!Górnik gra 6 piekielnie trudnych wyjazdów + 2 mecze u siebie które powinien wygrać(Stal i Warta).ŁKS ma nie lepszy terminarz od Górnika bo 5 spotkań rozgrywa na boiskach przeciwnika.U siebie grają 3 mecze ale za to do Łodzi przyjeżdża Pogoń i Górnik Zabrze.Pogoń ma najkorzystniejszy rozkład z tych trzech drużyn.4 mecze dom,4 mecze wyjazd.Ale za rywali będą mieć m.in. Górnika,ŁKS,Widzew.Tak więc napiszę to jeszcze raz-szansa na awans jest bardzo duża i wydaję się że jeśli piłkarze Sandecji nagle czegoś nie ,,popsują" to Ekstraklasa stanie się faktem.Przed naszymi piłkarzami 5 spotkań u siebie a przecież wiadomo jak Sandecja prezentuje się w Nowym Sączu.Oprócz tego wyjazd do słabego wiosną Dolcanu,ambitnego choć nie grającego nic rewelacyjnego GKS-u Katowice i pogrążonego w kryzysie przede wszystkim finansowym KSZO.Jutrzejszy mecz (miejmy nadzieje zwycięski) będzie 1/8 drogi do drzwi Ekstraklasy.
sanch3z - Pią Kwi 30, 2010 17:45
Witam! Mam pytanie:
Czy będą na meczu z Wartą Poznań sprzedawane koszulki "Stara Gwardia" na stadionie ?
Bo z tego co się orientuję to w Bronxie nie mają.
INDOR - Pią Kwi 30, 2010 18:09
Będą na sektorze C najprawdopobniej do kupienia.
kuba kks - Pią Kwi 30, 2010 19:24
Obstawiam 3:1 dla Sandecji !
klap - Pią Kwi 30, 2010 20:36
Rozpędzony beniaminek kontra Warta
Bartłomiej Szura
Piątek, 30 kwietnia 2010, 19:35
Rewelacyjny beniaminek z Nowego Sącza w kolejnym spotkaniu o mistrzostwo 1 ligi podejmie solidną ekipę z Poznania. Czy kolejny raz „twierdza, twierdza Nowy Sącz” pozostanie niezdobyta?
Sandecja to prawdziwa rewelacja – zespół z Nowego Sącza, niedoceniany do tej pory przez ekspertów grając swoją piłkę udowadnia z meczu na mecz, że bez wątpienia w walce o awans będzie się liczyła. Drużyna trenera Wójtowicza to mieszanka doskonała – mamy w niej prawie 38-letniego rutyniarza Piotra Banię i młodszego o całe pokolenie piłkarskie Michała Jonczyka. Mamy zawodników z Serbii, Gruzji, Słowacji którzy szybko znaleźli wspólny język z pozostałymi kolegami.
W kolejnym spotkaniu zespół z Nowego Sącza podejmie 7 zespół w tabeli – Wartę Poznań. Zespół z Poznania to solidna ligowa ekipa mająca w składzie m.in. rutyniarza Piotra Reissa, który znany jest w całym kraju. W rundzie jesiennej para Klatt – Reiss siała postrach wśród obrońców drużyn przeciwnych, także w poprzedniej rundzie zespół z Nowego Sącza przegrał po golu Klatta 0:1 w Poznaniu.
W środkowej strefie boiska warto zwrócić uwagę na piłkarzy znanych także z boisk Ekstraklasy tj. Miklosik, Seweryn, Bekas czy Marciniak.
26 września ubiegłego roku jak już wspominaliśmy Warta pokonała gości 1:0, a sędzią tego spotkania był Tomasz Wajda z Żywca, ten sam arbiter poprowadzi spotkanie rewanżowe.
W spotkaniu w Nowym Sączu Warta wystąpi osłabiona z powodu drobnych kontuzji nie wystąpią: Tomasz Magdziarz, Błażej Jankowski, Damian Pawlak, Alain Ngamayama i Artur Marciniak a Paweł Iwanicki musi pauzować za nadmiar żółtych kartek.
W drużynie gospodarzy nie zobaczymy Grzegorza Kmiecika, który narzeka na drobny uraz ale uniemożliwiający jeszcze grę w spotkaniu z Wartą. Ekipa trenera Wójtowicza po dzisiejszym treningu wyjechała na mini zgrupowanie do podsudeckich Barcic skąd jutro przyjedzie prosto na stadion przy Kilińskiego 47.
Czy jutro znów po spotkaniu usłyszymy w Nowym Sączu: „Twierdza, twierdza Nowy Sącz” ?
tekst z : http://www.1liga.com.pl/
Tomko54 - Pią Kwi 30, 2010 20:47
Kto jest z Gruzji bo jakoś nie kminie ;d??
Dziekan - Pią Kwi 30, 2010 20:51
podsudeckich Barcic <hahaha> ja jebie :)
wacek - Pią Kwi 30, 2010 21:23
Jak zwykle Hamburg tez chce kibicowac Sandecji i stawia na wygraną.Bardzo prosimy o namiary na relacje ,byloby cudnie gdyby bylo jakieś radio jest nas tutaj 17.Pozdrawiamy!
kamelKKS - Pią Kwi 30, 2010 21:44
nie wiedziałem gdzie to wkleić może , wkleję tutaj..
ponieważ robimy akcje "biała koszulka" , lecz chciałbym przypomnieć że nasze barwy to biel i czerń wiec pasowało by zrobić akcje "czarna koszulka" , może nie zostanę usunięty z forum.. ani nie dostane żadnego spama.. ale myślę że to powinno być poruszone.. :)
"tylko nie bijcie":)
BULI - Pią Kwi 30, 2010 21:50
Był już poruszany ten temat kiedyś.. Jutro ma być dosyć ciepło wiec ja wolę białą bo w czarnej sie ugotuje.. ;p
wel - Pią Kwi 30, 2010 21:53
Akcja "czarna koszulka" odbyła się na ostatnim meczu w Łodzi :)
Jutro zapowiada się wspaniałe widowisko, nie tylko sportowe ale i aura ma być na "+" ( no jakiś lekki deszczyk też jest w planach :P).
Mam nadzieję, że nie sprawdzą się zapowiedzi iż Goście zamurują bramkę i mecz będzie trochę mniej widowiskowy, ale z drugiej strony to jak Sandecja ma iść do przodu to i takie mury należy burzyć...
Plemnik - Pią Kwi 30, 2010 21:54
Hm o wynik jestem raczej spokojny 2 - 0 dla nas oczywiście .
kamelKKS - Pią Kwi 30, 2010 21:55
naprawde nic by ci sie nie stalo gdyby ci slonko troszke przygrzało :)
mozesz to zrobic dla tej druzyny?
czy to za duzy trud dla ciebie?
BULI - Pią Kwi 30, 2010 21:58
Ale jeżeli by była oczywiscie akcja ''czarna koszulka'' to logiczne ze bym przyszedł w czarnej..
kamelKKS - Pią Kwi 30, 2010 22:00
to sie rozumiemy:)
pasowałoby u nas zrobic cos takiego:)
Czorny16 - Pią Kwi 30, 2010 22:03
to jaka wkoncu na jutro bierzemy czarna czy biala:)?
kamelKKS - Pią Kwi 30, 2010 22:04
nie no przeciez nie bedziemy zmieniac bo ja podalem taka propozycje , mysle o innych meczacha nie jutrzejszym:)
Kilinskiego 47 - Pią Kwi 30, 2010 22:06
Ważne pytanie - czy jutro może zagrać Rafał Jędrszczyk?
kam1l92 - Pią Kwi 30, 2010 22:11
KLIK
Kolejny krok na drodze do awansu? - zapowiedź meczu Sandecja Nowy Sącz - Warta Poznań
Sandecja w sobotnie popołudnie podejmie na własnym terenie drużynę Warty Poznań. Podopieczni Dariusza Wójtowicza po wyjazdowych wygranych w Łodzi i Łęcznej poważnie liczą się w walce o ekstraklasę. Osłabiona ekipa Marka Czerniawskiego najprawdopodobniej nie sprawi zbyt wiele trudności "Dumie Sądecczyzny" i nowosądeczanie powinni uczynić kolejny krok w drodze do awansu.
Poznańska drużyna na wiosnę sprawuje się bardzo nierówno. Ewentualna porażka lub zwycięstwo nie zmieni zbytnio jej sytuacji w tabeli. Warta do Nowego Sącza przyjedzie bez Tomasza Magdziarza, Damiana Pawlaka, Alain'a Ngamayamy, Artura Marciniaka, Pawła Iwanickiego i Błażeja Jankowskiego. Wyraźnie osłabione ekipa Marka Czerniawskiego nie powinna sprawić większych trudności niepokonanej u siebie Sandecji.
Zwycięstwo w tym meczu pozwoli podopiecznym Dariusza Wójtowicza umocnić się na pozycji v-ce lidera 1 ligi. Poważnie myśląca o awansie "Duma Sądecczyzny" takie mecze jak ten musi wygrywać i każdy inny wynik sobotniego spotkania w Nowym Sączu będzie niespodzianką. Warto nadmienić, że trener nowosądeczan w spotkaniu z Wartą nie będzie mógł skorzystać z usług Grzegorza Kmiecika.
Zainteresowanie spotkaniem jest ogromne. Rozbudzone apetyty kibiców oraz świetna gra sądeckiej ekipy przyciąga tłumy na stadion przy ulicy Kilińskiego 47. Mecz rozpocznie się w sobotnie popołudnie, punktualnie o godzinie 16. Dla tych, którzy z różnych powodów nie będą mogli zawitać na stadionie im. O. Władysława Augustynka, będzie przeprowadzana relacja live na naszym portalu.
Sandecja Nowy Sącz - Warta Poznań / sob 01.05.2010 godz. 16:00
Przewidywane składy:
Sandecja: Różalski - Makuch, Fröhlich, Jędrszczyk, Borovicanin, Bębenek, Berliński, Urban, Gawęcki, Hlousek, Bania.
Warta: Radliński - Ignasiński, Strugarek, Myklosik, Otuszewski, Magdziarz, Bekas, Loliga, Reiss, Kaźmierowski ,Seweryn.
Sędzia: Tomasz Wajda (Żywiec)
arkoniusz - Pią Kwi 30, 2010 22:37
Ja obstawiam 2-0 dla naszych
A na meczu jak zawsze jest biała koszulka, bo jak ktoś ubierze czarną to nie bedzie spiewał tylko jęczał ze mu gorąco
Do zobaczenia na K47 sektor F
Misiek_1910 - Pią Kwi 30, 2010 23:43
A ja zwracam się z prośba do każdego fana naszej(i nie tylko) naszej Sądeckiej Dumy o wrzucenie do puszki przynajmniej symbolicznej 1zł !!
Z puszkami będą stać nasze Piękne Sądeczanki kolo wejść do Sektorów!
Dochód z niej będzie przeznaczony na oprawę z Widzewem Łódź !!
Każda osoba która wrzuci do puszki dostanie okolicznościową wlepkę specjalna przygotowana na mecz Sandecja-Warta Poznań
Z Pozdrowieniami Young-Group'04
witoldx1 - Sob Maj 01, 2010 09:35
nagrajcie jakieś filmiki na meczu dla emigracji też byśmy pocieszyli oko.SANDECJA DO BOJU!!!! Ps.Misiek_1910 podaj numer konta to się coś dorzuce do puszki pozdrowienia!!!!
misns - Sob Maj 01, 2010 09:39
Czas na kolejne 3 punkty i kolejny krok w kierunku ekstraklasy...Co do wyniku obojętnie jaki byle by 3 punkty zapisać w tabeli dla naszej Sadeckiej Dumy :-)
A do puszki to trzeba wrzucić więcej niż złotówke :-)
Ad@ś=) - Sob Maj 01, 2010 11:21
"Z Wartą zagra osłabiona Sandecja. Na pewno nie wystąpi kontuzjowany Grzegorz Kmiecik, podobnie Arkadiusz Aleksander (sześć szwów po meczu w Łęcznej), a pod dużym znakiem zapytania stoi gra Rafała Berlińskiego (kontuzja obojczyka)."
W takim razie kolejny mecz od pierwszej minuty zacznie Piotrek Bania. Ciekawy mnie zatem kto będzie jego zmiennikiem?! czyżby Michał Jonczyk?!
A za Berlińskiego pewnie Niane albo Zbozień wybiegnie.
matys5392 - Sob Maj 01, 2010 11:27
Ad@ś=) napisał/a: | "Z Wartą zagra osłabiona Sandecja. Na pewno nie wystąpi kontuzjowany Grzegorz Kmiecik, podobnie Arkadiusz Aleksander (sześć szwów po meczu w Łęcznej), a pod dużym znakiem zapytania stoi gra Rafała Berlińskiego (kontuzja obojczyka)."
W takim razie kolejny mecz od pierwszej minuty zacznie Piotrek Bania. Ciekawy mnie zatem kto będzie jego zmiennikiem?! czyżby Michał Jonczyk?!
A za Berlińskiego pewnie Niane albo Zbozień wybiegnie. |
A kto powiedział że Piotrek zawsze musi schodzić z boiska? :) Gdyby już musiał to Jonczyk na skrzydło,Bębenek do środka a Gawęcki na szpice.
Za Berlińskiego faktycznie najlepszym kandydatem wydaję sie Tidiane choć nie zapominajmy jeszcze o Marcinie Stefaniku.
W każdym razie nie ma się co martwić bo w Sandecji nie ma piłkarzy nie zastąpionych.Szeroka kadra to jest wielki atut naszej druzyny.
Katalonczyk11 - Sob Maj 01, 2010 11:38
2:1 lub 3:1 dla naszych Bania dzisiaj coś strzeli
Do zo na F
matys5392 - Sob Maj 01, 2010 11:40
Zdziesiątkowana Warta jedzie do Nowego Sącza
30-04-2010, Piłka nożna
Piłkarze Warty chcą jak najszybciej zapomnieć o ostatnim meczu. Przegrana, po stracie bramki w 93 minucie, potyczka z GKP była najwyższym wymiarem kary dla klubu z Poznania.
Rozgrywki jednak toczą się w błyskawicznym tempie. Dlatego też szybko trzeba zapomnieć o tym co się działo w środę i przystąpić, z dodatkową motywacją, do meczu z rewelacją rozgrywek, zajmującą obecnie drugie miejsce w pierwszoligowej tabeli, Sandecją Nowy Sącz.
Klub z Nowego Sączu jest czarnym koniem rozgrywek. Nikt nie spodziewał się tak wysokiego miejsca tej drużyny, która ma realne szanse na grę w Ekstraklasie, co patrząc na jej historię jest nie lada wyczynem. Sandecja ma w swoim dorobku dwukrotne występy w II lidze w sezonach 1986/87 oraz 1991/92. Awans do (zreformowanej) I ligi w 2009 roku oraz grę w 1/16 finału Pucharu Polski w sezonach 2000/01 oraz 2007/2008.
Nawet w Nowym Sączu, gdy pytamy o Sandecję, nikt nie kryje zdziwienia tak dobrą postawą zespołu. Patrząc np. na dwa ostatnie mecze Sandecji z ŁKSem – 3:1 i z Górnikiem Łęczna 1:0, oraz na dorobek punktowy, Sandecja w pełni zasłużyła na obecną pozycję. Taka okazja w Nowym Sączu może się długo nie powtórzyć i wszyscy chcą to wykorzystać.
Aktualnie Sandecja tworzy kolektyw, nie ma w drużynie jednego piłkarza którego można nazwać gwiazdą. W barwach Sandecji występują m.in. Dariusz Gawęcki (najlepszy strzelec drużyny w dorobku ma 7 strzelonych bramek), Dariusz Zawadzki (5 goli), Michał Jonczyk (4 gole), czy Arkadiusz Aleksander (znany z gry w Górniku Zabrze, Odrze Wodzisław Śląski, czy Arce Gdynia, 6 strzelonych bramek).
Warta do Nowego Sącza wyruszyła w bardzo okrojonym składzie. W ekipie Zielonych nie wystąpią Tomasz Magdziarz, Błażej Jankowski, Damian Pawlak, Alain Ngamayama i Artur Marciniak - piłkarze ci narzekają na kontuzje, żadna z nich jednak nie jest na tyle poważna, by wykluczyć ich z gry na dłuższy okres czasu. W barwach Warty nie wystąpi także pauzujący za kartki Paweł Iwanicki. W meczu z Sandecją wystąpią najprawdopodobniej świeżoupieczeni seniorzy, Maciej Wichtowski i Mateusz Świergiel.
Jak zatem widać, najbliższe spotkanie będzie bardzo trudne dla Warty, zwłaszcza zaś dla jej obrońców. Sandecja strzeliła w tym sezonie najwięcej bramek (wraz z Widzewem Łódź) w całych rozgrywkach, aż 43. Kolejną statystyką która przemawia na korzyść Sandecji jest liczba przegranych meczów na własnym boisku w tym sezonie, jest ona równa 0.
Warta chce zmazać plamę po przegranym meczu z GKP, a Sandecja chce dalej liczyć się w walce o Ekstraklasę. Obydwa zespoły chcą wygrać, jak będzie w rzeczywistości przekonamy się już w sobotę o godzinie 16:00. Miejmy nadzieję, że pomimo znaczących osłabień Zieloni zdołają wywieźć punkty z gorącego terenu!
www.kswarta.pl
Kilinskiego 47 - Sob Maj 01, 2010 11:52
Ponawiam wczorajsze pytanie o występ Rafała Jędrszczyka, według statystyk w meczu z Górnikiem Ł. dostał czwartą żółtą kartkę.
Ktoś może potwierdzić albo zdementować?
matys5392 - Sob Maj 01, 2010 11:53
Kilinskiego 47 napisał/a: | Ponawiam wczorajsze pytanie o występ Rafała Jędrszczyka, według statystyk w meczu z Górnikiem Ł. dostał czwartą żółtą kartkę.
Ktoś może potwierdzić albo zdementować? |
O ile sobie dobrze przypominam to Rafał odcierpiał niedawno karę za kartki w meczu z Górnikiem Zabrze...
Kilinskiego 47 - Sob Maj 01, 2010 12:38
^^Masz rację, rzeczywiście po meczu w Pruszkowie nie zagrał z Górnikiem Zabrze za kartki, a więc w Łęcznej dostał już piątą, a nie czwartą.
Całe szczęście, bo jeśli nie zagra Berliński i jeszcze on musiałby pauzować to defensywa byłaby mocno osłabiona.
wacek - Sob Maj 01, 2010 14:05
Bardzo prosimy o namiary na relacje moze jakies radio, pozdrawia Hamburg
Oreł - Sob Maj 01, 2010 14:09
http://www.1liga.com.pl/l...arta_poznan.htm Tu jest LIVE ;)
Maerqin - Sob Maj 01, 2010 15:41
Co jest znowu z tym Aleksandrem? Nastepna kontuzja, chlop sie sypie czy co...I o Kmieciku ktos kiedys pisal ze tez podatny na ''urazy''...
Bioły_NS - Sob Maj 01, 2010 16:32
i mamy 1:0 ;)
swierczyna - Sob Maj 01, 2010 16:45
1-1 :D
kuba kks - Sob Maj 01, 2010 18:02
Ważne, że Twierdza obroniona. ;P
K@KS - Sob Maj 01, 2010 18:15
co za mecz ;)
powiem tak, dzisiaj to my byliśmy Barcelona, a marną imitacją Interu była Warta.
Mecz podobny do tego z Łęczną. Udawali ile mogli, przeciągali i dopieli swego.
Uczciwie przyznajmy, że my cudów w 2 połowie nie graliśmy, ale jak można grać przeciwko 10 graczom Warty zamkniętych całą połowę w okolicy własnego pola karnego..
wacek - Sob Maj 01, 2010 18:19
Gratulacje z hamburga ,nawet ten 1 punkt moze mieć znaczenie.Najwazniejsze Twierdza obroniona .pozdrawiamy wierni kibice z Hamburga
Kilinskiego 47 - Sob Maj 01, 2010 18:49
K@KS napisał/a: | ale jak można grać przeciwko 10 graczom Warty zamkniętych całą połowę w okolicy własnego pola karnego.. |
Oddawać strzały z 20-25 metrów?
Zagraliśmy II polowe fatalnie, zero pomysłu na rozmontowanie defensywy rywala, szczegolnie zwróciłbym uwagę na gre Urbana, bez komentarza...
Po pierwszej połowie powinniśmy prowadzić co najmniej 3:1, ale z taką skutecznością Gawęckiego...
Oddajemy II miejsce, zobaczymy już do końca rozgrywek czy może nie:)
matys5392 - Sob Maj 01, 2010 18:58
Niestety gra Sandecji taka jak i doping...
Piłkarze na każdym kroku podkreślają jaką to siłą są ich kibice a dzisiaj,po dwóch wyjazdowych wygranych zaprezentowaliśmy beznadziejnie!!!
Sektor C wpieprza się do dopingu młynowi,młyn nie chce odpowiadać sektorowi C...
Szkoda tego meczu bo był on jak najbardziej do wygrania.
Martwi to że Sandecja pokazała że nie potrafi grać z druzynami cały czas się broniącymi bo przed nami jeszcze m.in. Stalowa Wola.
sns1910 - Sob Maj 01, 2010 19:01
Kilinskiego 47 napisał/a: | K@KS napisał/a: | ale jak można grać przeciwko 10 graczom Warty zamkniętych całą połowę w okolicy własnego pola karnego.. |
Oddawać strzały z 20-25 metrów?
Zagraliśmy II polowe fatalnie, zero pomysłu na rozmontowanie defensywy rywala, szczegolnie zwróciłbym uwagę na gre Urbana, bez komentarza...
Po pierwszej połowie powinniśmy prowadzić co najmniej 3:1, ale z taką skutecznością Gawęckiego...
Oddajemy II miejsce, zobaczymy już do końca rozgrywek czy może nie:) |
Tak czułem że dziś będzie 1:1...:) Wydaje mi się, że kilku naszych zawodników (rzucili się w oczy Gawęcki, Aleksander i Urban) nie wytrzymało po prostu tempa grania "sobota - środa - sobota", szczególnie że mieliśmy w tym czasie dwa mecze wyjazdowe, oba bardzo wymagające pod względem fizycznym i sportowym. Szkoda tego meczu, bo zdecydowanie brakło szczęścia, a Warta była bardzo słabym rywalem który dostał w prezencie gola na wagę remisu. Jestem pewien, że za tydzień, po odpoczynku będzie lepiej, twierdza nadal nie zdobyta, a szanse na awans dalej są ogromne. Jeśli remis z rywalem ze środka tabeli traktujemy jako wpadkę, to znaczy że dobrze się dzieje w tej naszej Sandecji...;)) Inna sprawa, że Górnik pokazuje, że jest teraz najpoważniejszym kandydatem do awansu oprócz Widzewa, dla nas pocieszające jest jednak w ich przypadku to, że czekają Zabrzan baaardzo ciężkie wyjazdy do Szczecina, dwa do Łodzi i do Łęcznej, więc można być pewnym że punktów trochę potracą, a jeśli nie, to będzie tylko tyle oznaczać, że na ten awans zdecydowanie zasłużyli.
syfon12 - Sob Maj 01, 2010 19:07
K@KS napisał/a: | co za mecz ;)
powiem tak, dzisiaj to my byliśmy Barcelona, a marną imitacją Interu była Warta.
Mecz podobny do tego z Łęczną. Udawali ile mogli, przeciągali i dopieli swego.
Uczciwie przyznajmy, że my cudów w 2 połowie nie graliśmy, ale jak można grać przeciwko 10 graczom Warty zamkniętych całą połowę w okolicy własnego pola karnego.. |
Z mala roznica ze Barcelona wygrala:)
Frodo - Sob Maj 01, 2010 19:23
No cóż, po pierwszej połowie powinno byc juz ze 3:1 dla nas, kilka bardzo fajnych niewykorzystanych akcji,
W drugiej połowie Warta broniła się niczym Inter w półfinale, mimo tego że mieli czerwoną kartkę, to cofneli sie maksymalnie do obrony zostawiajac z przodu tylko Reissa.
No cóż. Moglśmy byc teraz z 50 punktami w tabeli, z przewaga 2pkt na Górnikiem Zabrze, a tak to mamy z nimi remis, ale chyba i tak zostajemy na drugim ponieważ mamy lepszy stosunek bramek...
Pozostaje ogromny niesmak, bo nawet na skromne 2:1 było nas stać...
Bzymcio - Sob Maj 01, 2010 19:28
na 90 minut Górnik przed nami, chyba nie liczy się najpierw stosunek bramek tylko bramki na wyjeździe(?)
K@KS - Sob Maj 01, 2010 19:37
liczą się bezpośrednie spotkania zapewne
sns1910 - Sob Maj 01, 2010 19:38
Bzymcio napisał/a: | na 90 minut Górnik przed nami, chyba nie liczy się najpierw stosunek bramek tylko bramki na wyjeździe(?) |
Liczy się stosunek meczy między tymi drużynami które mają równo punktów, Górnik u siebie wygrał 1:0, my u siebie z nimi 2:1, więc tutaj też równo, ale Górnik strzelił bramkę na Kilińskiego, my w Zabrzu wyjechaliśmy z bramkowym zerem, stąd Górnik mając więcej goli na wyjeździe jest przed nami.
hanys - Sob Maj 01, 2010 20:31
a trenera nie zmieniamy???
Taki mec na ochlode ;) juz po awansie... w Zabkach nie bedzie zwyciestwa. a Gornik punkty bedzie lapal.
Jedyna szansa ze straci je jeszcze z druzynami z ktorymi trwa walka
kam1l92 - Sob Maj 01, 2010 20:50
http://www.sportowefakty....zu-sandecja-no/
Warta urwała dwa punkty Sandecji - relacja z meczu Sandecja Nowy Sącz - Warta Poznań
Nie udało się zdobyć kompletu punktów graczom Sandecji w sobotnim meczu z poznańską Wartą. Faworyzowani nowosądeczanie mimo ogromnej przewagi przez dłuższą część spotkania, nie zdołali zdobyć zwycięskiej bramki. "Duma Sądecczyzny" raziła nieskutecznością i nieporadnością - co z pewnością było spowodowane faktem, iż był to już trzeci mecz w tygodniu.
Od początku do ataków rzuciła się Sandecja. Ciągłe nękanie bramki Łukasza Radlińskiego dało efekt w 23. minucie. Wtedy to dużym spokojem wykazał się Arkadiusz Aleksander, który popisał się pięknym lobem ponad wychodzącym z bramki golkiperem Warty. Po zdobytej bramce podopieczni Dariusza Wójtowicza uspokoili grę i nic nie wskazywało na bramkę dla poznaniaków. Jednak w 32. minucie fatalny błąd popełnili obrońcy Sandecji, który bezlitośnie wykorzystał Szymon Kazimierowski, pokonując bezradnego w tej sytuacji Mariusza Różalskiego. Po straconej bramce znów przycisnęli nowosądeczanie, jednak wszystkie akcje rozbijały się albo o obrońców, albo o bramkarza Warty. W 40. minucie piłka
ponownie znalazła się w bramce gości, jednak sędzia dopatrzył się pozycji spalonej piłkarza gospodarzy. Do przerwy wynik nie uległ zmianie, mimo, że Sandecja minuta po minucie coraz bardziej atakowała.
Na drugą część spotkania obie ekipy wybiegły bez zmian. Zgodnie z oczekiwaniami do ataków rzucili się piłkarze Sandecji, jednak znów nie mogli znaleźć recepty na przejście defensywy Warty, która w tym meczu
zaprezentowała klasyczną "Obronę Częstochowy".W 56. minucie stu procentową sytuacje miała Sandecja, jednak w zdobyciu bramki przeszkodzili sobie wzajemnie piłkarze Dariusza Wójtowicza, poprzez brak komunikacji między sobą. W 61. czerwoną kartkę za drugą żółtą otrzymał strzelec jedynej jak się okazało w tym spotkaniu bramki dla poznaniaków, Kazimierowski. Na boisku
wybuchło zamieszanie, czego efektem była kartka dla Arkadiusza Miklosika i upomnienie dla trenera
gości. Grający w dziesiątkę goście całkowicie cofnęli się do defensywy i skutecznie, aż do końca spotkania bronili własnej bramki, wywożąc punkt z bardzo trudnego terenu.
Tylko jeden punkt zdobyty przez nowosądeczan dał efekt w postaci utraty drugiego miejsca w tabeli na rzecz Górnika Zabrze, który pewnie dziś pokonał 3:0 Motor Lublin. Słabsza postawa podopiecznych Dariusza Wójtowicza z pewnością była spowodowana zmęczeniem po dwóch ciężkich meczach w Łodzi i Łęcznej.
Sandecja Nowy Sącz - Warta Poznań 1:1 (1:1)
1:0 - Aleksander 23'
1:1 - Kaźmierowski 32'
Składy:
Sandecja: Różalski - Makuch, Froehlich, Jędrszczyk, Borovicanin, Bębenek, Berliński (87' Janik), Gawęcki (73' Bania), Urban, Jonczyk (68' Hlousek), Aleksander.
Warta: Radliński, Ignasiński, Strugarek, Wichtowski, Otuszewski, Bekas (86' Smuniewski), Loliga, Miklosik, Seweryn (90+4' Świergiel), Reiss (82' Przybyszewski), Kaźmierowski.
Sędzia: Tomasz Wajda (Żywiec).
Widzów: 4500.
Czorny16 - Sob Maj 01, 2010 21:30
nie wiadomo moze i wygramy w Ząbkach gornik straci punkty i znowu bd na 2 miejscu jeszcze jest 7 kolejek do konca wiec nigdy nic nie wiadomo:)
stefantelefan - Sob Maj 01, 2010 21:37
Po tym co zobaczyłem na dzisiejszym meczu mogę śmiało powiedzieć, że Sandecja niestety nie awansuje. jednak nie ich gra będzie temu winna a to, że sędziowie nas nie puszczą do ekstraklasy. To co dzisiaj wyprawiał ten błazen główny to przechodzi ludzkie pojęcie. Szkoda wa mać.
K@KS - Sob Maj 01, 2010 21:53
jedno bym chciał napisać o Warcie. Wszedłem teraz na ich strone, poczytałem forum i zapis relacji i naprawde tak obiektywnych komentarzy, a przede wszystkim relacji chyba nie widziałem jeszcze.
Też średnio wierze w awans, ale mam wrażenie, że niektórzy to tylko czekali na jakieś potknięcie by móc tu napisać, że 'już po awansie'. Dajcie spokój, zrobiła się teraz taka ujowa atmosfera wokół klubu, chodzi mi o presje. Niech jak najszybciej powrócą do swojego systemu 'grania jak najlepiej, a może się wygra'
Dzisiaj frekwencja na plus, pogoda też, doping raczej średni, szacunek dla tej piątki z Poznania, gra na maly minus.. co do Warty.. bronić też się trzeba umieć, brawo za to, że wytrzymali, ale mogli to zrobić bez kilku aktorskich faulów.
radziufan - Sob Maj 01, 2010 21:57
pozdro dla gościa który wyklinał Gawęckiego od najgorszych....mam nadzieje ze ciebie kolego juz na K47 nigdy nie spotkamy - SANDECJA TO NIE MODA TO NASZE ŻYCIE!!!
walczymy dalej:)
Darek - Sob Maj 01, 2010 22:32
skrót meczu
http://tv-ns.pl/wydarzenia/material/2785/7.html
Ad@ś=) - Sob Maj 01, 2010 22:35
...no więc stało się to czego się obawiałem. Zamurowana bramka i wyczekiwanie na kontraataki. Zwycięstwo było tak blisko a jednak się nie udało.
Napewno wszyscy są źli na dzisiejszą bezradność... Szczęście nie było naszym sprzymierzeńcem. Niestety takie mecze się zdarzają. Ta kolejka była pełna nieoczekiwanych wyników i tym bardziej szkoda straconych dwóch punktów.
Strasznie brakowało kombinacyjnej piłki. Zamiast grania po ziemi zawodnicy posyłali górne piłki, które niestety nie dochodziły do adresatów.
Trudno ocenić dlaczego było dzisiaj tak a nie inaczej. Wydaje się, że to jednak wina częstotliwości meczów w ostatnim okresie. Bo raczej presja nie była tego przyczyną.
Jestem jednak pewny, że dzisiejszy wynik zmobilizuje jeszcze bardziej piłkarzy i po tygodniowym odpoczynku naładują baterie i odbiją sobie wszystko w następnym spotkaniu.
Piłka jest piękna bo każdy może wygrać z każdym. Dziś przyszło nam pogodzić się ze stratą dwóch oczek. Był to kolejny zimny prysznic dla wszystkich, którzy już widzą nas w Ekstraklasie. Apeluje o to aby pozwolić grać naszym ulubieńcom swoją piłkę i PO CICHU liczyć na dobry wynik a nie tworzyć presji i pompować balonu. Jeszcze wiele do wygrania. Jeszcze będzie pięknie... Ale bądźmy pokorni i grajmy swoje.
Dziś wychodziłem ze stadionu smutny. Ale czasem trzeba się trochę posmucić po to żeby kiedy indziej być szczęśliwym... I tego sobie i Wam życzę.
Pozdrawiam
Milosz_1910 - Sob Maj 01, 2010 22:52
Mądrze napisane:)
Rowniez wychodzilem smutny ale sa i takiemecze:)..
Nie wywolujmy na naszych zawodnikach tej presji poniewaz naszym celem bylo utrzymanie...i go osiagneli..Owszem mamy niezwykla szanse na ekstraklase i zawodnicy o tym dobrze wiedza i sobie zdaja sprawe...Pozwolmy im myslec tak jak mysleli zawsze czyli wygrac kazdy kolejny mecz i przede wszystkim GRAC SWOJE ! :)
A bedziemy sie wszyscy razem na koncu cieszyc:)..pzdr;]
Frodo - Sob Maj 01, 2010 23:50
Cytat z forum Warty:
Cytat: | chciałbym napisać że brawo punkt wydarty wiceliderowi na jego terenie tylko że ... jakbyśmy zapier... to wtedy my byśmy byli faworytem i wiceliderem
a w nowosądeckiej viktorii karty rozdał sędzia nieuznana bramka sandecji, niepodyktowany karny dla sandecji cóż to nie sandecja widocznie ma awansować do ekstraklasy i sędziowie już o to zadbali
zobaczycie ze jutro tez beda przeszkdzac lechowi jak dzis sandecji |
Zgadzam sie w 100%, sędziowie cały czas na gwizdali wątpliwe spalone, w peirwszej minucie powinien byc ewentualny karny dla nas, nieuznana bramka jak juz wspominałem, wpadła po wątpliwym spalonym...
kls86 - Sob Maj 01, 2010 23:55
Frodo napisał/a: | Cytat z forum Warty:
Cytat: | chciałbym napisać że brawo punkt wydarty wiceliderowi na jego terenie tylko że ... jakbyśmy zapier... to wtedy my byśmy byli faworytem i wiceliderem
a w nowosądeckiej viktorii karty rozdał sędzia nieuznana bramka sandecji, niepodyktowany karny dla sandecji cóż to nie sandecja widocznie ma awansować do ekstraklasy i sędziowie już o to zadbali
zobaczycie ze jutro tez beda przeszkdzac lechowi jak dzis sandecji |
Zgadzam sie w 100%, sędziowie cały czas na gwizdali wątpliwe spalone, w peirwszej minucie powinien byc ewentualny karny dla nas, nieuznana bramka jak juz wspominałem, wpadła po wątpliwym spalonym... |
Napewno sędzia nie był najlepszy, ale też niemożna się doszukiwać jakichś spisków. Jakby naprawde sędzia chciał przeszkadzać Sandecji to by napewno nie wyrzucił zawodnika Warty. Poprostu sędzia był słaby i tyle.
nunek87 - Nie Maj 02, 2010 04:26
Szkoda tych 2 punktów ale jak ktoś wierzył że do konca wygramy wszystko to był chyba kibicem sukcesu ( i teraz mówi ze Sandecja gra zle i na 100% nie awansuje , a jak za tydzien wygramy to znow zmieni zdanie ) albo bardzo wielkim optymista ...
Mnie tak szczerze to boli strata punktów na jesien w Stalowej Woli, niby 3 punkty ale patrzacz na to dziś to AZ 3 punkty, bo gdyby dopisac te 3 punkty to każdy wie jak by tabela wyglądała ...
www.megachem.pl - Nie Maj 02, 2010 08:21
radziufan napisał/a: | pozdro dla gościa który wyklinał Gawęckiego od najgorszych....mam nadzieje ze ciebie kolego juz na K47 nigdy nie spotkamy - SANDECJA TO NIE MODA TO NASZE ŻYCIE!!!
walczymy dalej:) |
Jak koleś ma 3 setki w 5 minut i strzela bramkę samobójczą, to skoro nie daje rady grać- niech prosi o zmianę. Jego gra wyglądała, jak by przeszedł obok meczu- bez ambicji. W ogóle mecz był wygrany, a jest remis. Gra w 2 połówce słabsza- wszystkie wrzuty nam kasowali. Zmiana Piotrka i Holuska niezbyt zmieniła obraz gry. Cwaniactwo Warciarzy i umiejętne bronienie się nie pozwalała na wiele- przeważaliśmy w posiadaniu piłki, ale groźnych akcji w drugiej połówce jak na lekarstwo- Bębenek z Gawęckim mieli najlepszą, a to co zrobili- masakra.
llatroy - Nie Maj 02, 2010 08:42
ja dodam coś od siebie,aż się boje pomysleć co będzie sie działo jak jakiś mecz w Sączu nie wyjdzie,bo to co wczoraj widziałem ,słyszałem jak kibice sukcesu z rozpaczy juz chcieli wychodzic ze stadionu to poprostu mi ręce opadały ,widać dla niektórych osób wygrywanie wszędzie i z każdym to juz zwyczaj,tylko szkoda ze tak szybko zapomnieli jak Sandecja bujała sie po 4,3 ligach gdzie każdy sie modlił aby cos wkoncu sie zmieniło (wszyscy wiemy o co chodzi).Na prawde ja jestem dumny z tego ze mamy w Sączu ta 1 lige bo pamietam czasy przed remontem stadionu w latach 90 pózniej Start,gdzie goscilismy wiejskie druzyny a najdalszy wyjazd był chyba do Przemyśla.A teraz mamy świetną druzyny dobrego trenera ,az miło mozna nawet usłyszec o Sandecji na Canale + sport bo jeszcze jakis czas temu nikomu sie to nie sniło ze Sandecja bedzie tu gdzie jest.Troche pokoru każdemu zycze mamy juz byt zapewniony i to jest najwazniejsze ,oczywiscie zawsze jest tak ze apetyt rosnie w miare jedzenia ale co z tego jezeli uda sie awansowac to super a jezeli nie to trudno .Rzadko sie udzielam na forum ale szlak mnie trafia jak czytam gdzies ze ktoś pisze o odpuszczaniu meczy (wstyd ze taka osoba nazywa sie kibicem z NS ) takiemu komus to tylko berło na łeb i do dzbana.Wczoraj było widac jak chłopaki chcieli wygrac, biegali naprawde pełne 90 min aż brakło sił ale co my chcemu 2 cieżkie mecze na wyjezdzie wiec troche sił zabrakło.Panowie jest naprawde dobrze cieszmy sie szanujmy to co mamy ,a kibicom sukcesu (moge stwierdzic po wczorajszym meczu ze mamy ich bardzo duzo na stadionie)powiem jak macie tak kibicowac to wypier !!!......tyle w temacie.Pozdrawiam serdecznie
witoldx1 - Nie Maj 02, 2010 09:53
święte słowa!!!!
pero - Nie Maj 02, 2010 09:54
zagraliśmy chyba najsłabszy mecz u siebie, taktycznie fatalnie bez pomysłu - głową muru nie przebije, ale z głową to już tak a tego nam brakło
a zapowiadało się dobrze - do momentu straty bramki naprawdę dobrze się oglądało ten zamek co ustawiliśmy na ich połówce mimo tego braku skuteczności wierzyłem że worek z golami się rozwiąże stało się jednak inaczej.... po stracie bramki to już było wszystko ok do 30 metra do ich bramki a później już chaos
sns1910 - Nie Maj 02, 2010 10:08
Mi się wydaje że ten brak pomysłu to kwestia braku sił, bo z tego wynikał brak ruchu bez piłki w przodzie, tego co nam zazwyczaj tak dobrze wychodziło. Na tak zmasowaną obronę jedyną szansą było rozrywanie tej obrony poprzez wychodzenie wszystkich ofensywnych zawodników do podania tak, żeby stworzyć rozgrywającemu kilka opcji na rozwiązanie danej sytuacji. A tak zawodnik mający piłkę grał albo wszerz albo do skrzydła, gdzie skrzydłowy był zmuszony do wrzutek w pole karne tam, gdzie był największy tłok i nic z tego nie wynikało. Szkoda kontuzji Kmiecika, bo na ten mecz byłby idealnym zawodnikiem, szczególnie w parze z Aleksandrem prawdopodobnie obrońcy Warty nie daliby rady w ten sposób trzymać wyniku...
radek - Nie Maj 02, 2010 10:58
grali,chcieli,nie wyszło i tyle jest punkt i z tego należy się cieszyć a zachowanie po straconej bramce to parodia wtedy kiedy potrzeba krzyknąć była cisza zresztą prowadzenie dopingu u nas jest na poziomie 3 ligi
witoldx1 - Nie Maj 02, 2010 11:09
Ja nie oglądałem meczu bo mieszkam za granicą ale czytałem relację na żywo i miałem wrażenie że piłkarze warty byli skupieni raczej na wyeliminowaniu jak najwięcej piłkarzy Sandecji przez faule, strasznie brudna gra widać po kartkach a ten ich trener to jakiś psychiczny przezywał sędziego robił cuda ale jak się nie umie grać to trzeba nadrabiać.W poprzednim meczu sandecja też miała dużo kontuzji myślę że do końca już tak będzie po trupach do celu a celem jak widzę jest zrobić wszystko żeby Sandecji nie udało się wejść do extraklasy bo jeśli się tak stanie to pokarze jaka pierwsza liga jest słaba nawet w komentarzach to widać jak każdemu ulżyło "głową muru nie przebijesz" lub "twierdza warta nie do przejścia" "Górnik nie do zatrzymania" też mi sensacja że wygrał ze spadkową drużyną zespól który chce wejść do extraklasy albo ŁKS oprucz dużych stadionów to z widowiskowego punktu widzenia nie mają nic do zaoferowania.SANDECJA JUŻ ZROBIŁA DUŻO DLA POLSKIEJ PIŁKI I DO KOŃCA SEZONU JESZCZE SPORO NAMIESZA!!!SANDECJO JESTEŚMY Z TOBĄ!!!!!!DO BOJU!!!!!! PS może ma ktoś jakieś filmiki z meczu?
Frodo - Nie Maj 02, 2010 11:12
Cytat: | PS może ma ktoś jakieś filmiki z meczu? |
http://tv-ns.pl/wydarzenia/material/2785/1.html
Snoopi86 - Nie Maj 02, 2010 12:09
a ja bym wyj... pol stadionu za takie pier... o zawonikach...Gawęcki chujo.... Różalski pajac bo zdarzylo mu sie bramke puscic...Sandecja chujo... bo przeciez nie przegrala znowu u siebie...ech
www.megachem.pl - Nie Maj 02, 2010 12:13
Szydera jest zawsze i na każdym stadionie- sam nieraz szydzę- a Gawęcki w tym meczu wyjątkowo się prosił. Nie ważne- gramy dalej. Oby do przodu.
Snoopi86 - Nie Maj 02, 2010 12:18
wiadome jest ze nie wyjda ci wszytskie mecze w zyciu na jenym wysokim poziomie wiec zamiast chlopa zdopingowac to lepiej zjebac od najgorszych czyz nie
seseba - Nie Maj 02, 2010 12:54
Piłkarze sami często wypowiadają się, że gdy grają u siebie i coś nie idzie, to doping kibiców pozwala im wydobyć z siebie dodatkowe siły. Jak tu Gawęcki ma zagrać dobrze, jeśli zamiast słów zachęty zostaje zjechany z góry na dół, każdemu by się odechciało grać. Jeden remis i już się niektórym poprzewracało w głowach...
Trzeba być z zawodnikami na dobre i na złe, tak jak ktoś powiedział, nie są to maszynki do wygrywania. Nie można cały czas wygrywać, bo jeśli tak by było to widzimy się za dwa lata w finale Ligi Mistrzów!
Bianconeri - Nie Maj 02, 2010 12:58
Kibic sukcesu takiej oczywistej oczywistości nie zrozumie, ale jest szansa że się obrazi i na następny mecz już nie przyjdzie.
BULI - Nie Maj 02, 2010 13:04
No a potem będzie że cięko grają bo był remis.. trzeba im pomagac.. A połowa ludzi co go zwyzywała to pewnie jak by przyszło im wejsc na boisko i pokazać co oni umieją to pewnie by sobie nogi połamali.. Więc dziękujcie mu co już zrobił dla sandecji a zrobił dużo..
kamilyes - Nie Maj 02, 2010 13:17
na takie zachowanie poszczególnych osób trzeba odpowiednio zareagować i tyle w temacie.
Maerqin - Nie Maj 02, 2010 13:33
Wiadomo, mozna zakomentowac jakies zle zagranie, ale kazdemu sie to moze zdarzyc, wiekszosc z nas gra w pilke i przeciez wiemy jak jest!! Tylko na takim komentarzu wypadaloby poprzestac a nie potem, gdy pilkarz znajduje sie przy pilce lub nie daj Boze nie wyjdzie mu jakies zagranie wykrzykiwac do niego rozne glupoty. Przeciez taka postawa nie pomagamy pilkarzom!! A oni przez takie czyjes pajacowanie zmieniaja zdanie o wszystkich kibicach!! Takie zachowanie trzeba eliminowac bo to tylko utrudnia gre pilkarzom, jesli wymagamy od nich dobrej gry to w zamian tez musimy im cos dac, musza byc dobre relacje w obie strony!! Widac wiele osob nie doroslo jeszcze nawet do ogladania pilki na stadionie...Z reszta NS to nie wyjatek, wszedzie komus wiecznie cos nie pasuje a przyszlo by takiemu kopnac pilke to by zajebal kolanem w czolo...
maniekKKS - Nie Maj 02, 2010 15:47
Nie ma co piłkarzy obwiniać w jednym tygodniu zagrali 3 mecze. Oni też są ludźmi i jak każdemu z nas po 2 bardzo ważnych meczach do tego na wyjeździe powoli wysiadała by psychika oraz fizycznie byli byśmy osłabieni.Ważne że jest 1 punkt.
wacek - Nie Maj 02, 2010 16:12
Kolega ma racje wszyscy przyzwyczaili sie do zwycięstw ,a wy robicie tragedie jak druzyna remisuje. Niech nikt nie zapomina ze dwa lata temu Sandecja dopiero awansowala do drugiej ligi, wiem marzenia ale wrocmy na ziemie i cieszmy sie z tego co Ci chlopcy zrobili i chwala im za to. Tak uwazam a na Sandecje przyjdzie czas i pokaze jak sie w SĄCZU gra i kibicuje
qqq - Nie Maj 02, 2010 16:34
Jestesmy na 2 miejscu razem z Gornikiem. 7 kolejek do konca. O czym my tu gadamy w ogole.....GOrnik ma jeszcze mecze z Widzewem, ŁKS i Pogonia. W tym 5 kolejek na wyjezdzie, a 2 u siebie.
Walczmy o bedzie dobrze :)
klipol - Pon Maj 03, 2010 02:47
3 mecze 7 punktów - plan wykonany w 200% przecież mecz z ŁKS-em wkalkulowana była porażka jeszcze przed sezonem!!!. Na Łęcznej remis by każdy brał w ciemno, z Wartą u siebie 3 pkt. czyli 4 punkty w trzech meczach, a nasi chłopcy zdobyli 7!! słownie SIEDEM punktów w trzech trudnych meczach w 7 dni, czy to mało? To nie premiership czy liga hiszpańska żeby mogli zadupcać co 3 dni i grać jak Barca :) !!!!!
grubas_KKS - Pon Maj 03, 2010 09:54
A gdzie Ci wielcy znawcy co punkty juz liczyli do końca rundy zdobyte przez Sandecje?Tyle w tym temacie...
x_cite - Pon Maj 03, 2010 10:01
i po co te wszystkie złośliwości..każdy ocenia wg siebie i dajcie już spokój z tymi słownymi docinkami...gdzie sa ci gdzie są tamci....mieliśmy się utrzymac i utrzymanie mamy....a czy awansujemy zobaczymy za 7 kolejek....tyle
Ad@ś=) - Pon Maj 03, 2010 10:16
takie już to społeczeństwo... jak nie docinki to wywyższanie się i pokazywanie kto jest lepszy i gorszy, ciągłe ocenianie innych i szukanie powodów żeby zaistnieć... Prawdopodobnie to się nigdy u nas nie zmieni bo każdy ma swoją racje i jest pewien że to on jest najmądrzejszy.
Pozdrawiam:)
grubas_KKS - Wto Maj 04, 2010 09:48
Docinki?Najpierw myślcie co piszecie...
kls86 - Czw Maj 06, 2010 12:06
Jeszcze coś do tamtego meczu.
http://sport.wp.pl/kat,17...,wiadomosc.html
"Skandal podczas meczu Sandecji Nowy Sącz z Wartą Poznań. - Co się seplenisz? Głuchol! - miał powiedzieć arbiter Tomasz Wajda do piłkarza Warty, Krzysztofa Strugarka. "
|
|