|
Forum kibiców Sandecji www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji |
 |
Hyde Park - Wybory prezydenckie 2010
krzysiek186 - Czw Maj 06, 2010 18:29 Temat postu: Wybory prezydenckie 2010 Zapraszam do kulturalnej dyskusji. Ze swojej strony chce ogłosić iż udało się zebrać podpisy dla JKM-a :)
Janusz Korwin-Mikke napisał/a: |
Dziękuję zwłaszcza tym, którzy zmobilizowali się na ostatnią chwilę - bo posiadanie nadwyżki jest b.ważne. Gratuluje UPR-owcom z Małopolski (zebrali 24.500 podpisów!), WiPowcom - i wreszcie dziesiątkom tysięcy ludzi, ktorzy ofiarnie zbierali te podpisy - i zebrali je w nieprawdopodobnie krótkim czasie - chcąc, by w Polsce mocno rozlegał się głos w obronie Prawdy, Honoru, Tradycji, Wolności, Własności, Sprawiedliwości i Praworządności. (...)
http://korwin-mikke.blog.onet.pl/
|
BRH - Czw Maj 06, 2010 21:54
tylko JKM!
jedyna alternatywa dla ekip okrągłego stołu czyli PO-PIS'ów wszelakiej maści, co to niby są prawicowi a tak naprawdę marzy im się socjalny raj w PL
:)
Bianconeri - Czw Maj 06, 2010 22:19
Jak to drzewiej bywało ... Bolesław Tejkowski prezydentem Polski ! :D:D
gierwat - Nie Maj 09, 2010 11:09
JKM jawi się jako taka dosyć komiczna postać, a jest to jedyny klasyczny prawicowy liberał.
Ale przez swoje wygłupy (wbicie sobie noża pod kościołem św. Floriana i klęska własnych przedsięwzięć gospodarczych) sprowadził się do poziomu Kononowicza.
Poza tym: PiS = PO = ... .
Fredo - Pią Maj 14, 2010 00:01
JKM najlepszy kandydat wydaje mi się,program ma dobry chce legalizacji broni,marihuany jest prawdziwym wolnościowcem który chce aby obywatel miał prawo do prywatności.
Bianconeri - Pią Maj 14, 2010 07:17
Trochę nie w temacie no ale można lekko naciągnąć:
http://www.joemonster.org...mpania_wyborcza
Kampania wyborcza na ulicach Londynu, w dzielnicach zamieszkałych przez tych którzy są przyszłością europy a nie można ich nazwać inaczej niż 'biali inaczej' bo inaczej się będzie rasistą, homofobem, faszystą i wogóle ...
ERNESTO - Pią Maj 14, 2010 08:24
Fredo napisał/a: | JKM najlepszy kandydat wydaje mi się,program ma dobry chce legalizacji broni, |
Naprawde wyobrazasz sobie w Polsce legalizacje broni ?
Ja nie ...
AdoDC - Pią Maj 14, 2010 10:00
Bianconeri napisał/a: | Trochę nie w temacie no ale można lekko naciągnąć:
http://www.joemonster.org...mpania_wyborcza
Kampania wyborcza na ulicach Londynu, w dzielnicach zamieszkałych przez tych którzy są przyszłością europy a nie można ich nazwać inaczej niż 'biali inaczej' bo inaczej się będzie rasistą, homofobem, faszystą i wogóle ... |
Mój głos by miał, żeby tak nigdy w Polsce nie było żeby się panoszyli pakole i inne araby.
Co do legalizacji broni to też nie za bardzo sobie to wyobrażam.
krzysiek186 - Wto Cze 08, 2010 16:55
W sobotę wieczorem odbędzie się spotkanie z Korwinem na rynku w Krakowie. Gdyby ktoś chciał w Krakowie chciał pomóc w rozprzestrzenianiu tej informacji to więcej info u mnie. Ściskam prawicę.
Fredo - Sro Cze 09, 2010 21:11
ERNESTO napisał/a: | Fredo napisał/a: | JKM najlepszy kandydat wydaje mi się,program ma dobry chce legalizacji broni, |
Naprawde wyobrazasz sobie w Polsce legalizacje broni ?
Ja nie ... |
Ja wyobrażam,każdy ma prawo posiadać to co chce a legalizacja broni spowodowałaby że nasza wolność osobista by się zwiększyła i każdy mógł by ją mieć dla obrony.Jak w Stanach.
hanys - Sro Cze 09, 2010 21:14
i moglbym wycelowac gliniarzowi w morde w obronie wlasnej;D
Fredo - Sro Cze 09, 2010 21:42
Cytat: | i moglbym wycelowac gliniarzowi w morde w obronie wlasnej;D |
Dokładnie,bo w tej chwili to legalna mafia jak gliny prowokuje i sieje przemoc,na dodatek są bezkarni za swe czyny,gdyby każdy miał bron to może zmniejszyło by ich bezkarność.
bykuu - Czw Cze 10, 2010 14:17
tak i przy okazji ty tez dostaniesz pare kulek od jakiegos psychola ktory chcialby sie zabawic
mc71 - Czw Cze 10, 2010 15:04
bykuu napisał/a: | tak i przy okazji ty tez dostaniesz pare kulek od jakiegos psychola ktory chcialby sie zabawic |
teraz tez moze dostac.
BRH - Pią Cze 11, 2010 06:47
broni i tak jest pełno na czarnym rynku więc zezwolić na szerszy dostęp
krzysiek186 - Pią Cze 11, 2010 14:11
We środę na Uniwersytecie Warszawskim odbyła się debata ośmiu Kandydatów na Prezydenta. Następnego dnia praktycznie nikt o tym nie pisał ani nie wspominał.
Zgadnijcie na podstawie tych danych, kto ją bezapelacyjnie wygrał?
http://korwin-mikke.pl/wi...warszawskim/777
internacionale - Pią Cze 11, 2010 14:48
krzysiek186 napisał/a: | We środę na Uniwersytecie Warszawskim odbyła się debata ośmiu Kandydatów na Prezydenta. Następnego dnia praktycznie nikt o tym nie pisał ani nie wspominał.
Zgadnijcie na podstawie tych danych, kto ją bezapelacyjnie wygrał?
http://korwin-mikke.pl/wi...warszawskim/777 |
Krzysiu, dajże już spokój z tym JKM. Wszyscy już wiemy jakie są twoja upodobania polityczne ale powoli już zaczyna się to robić nudne. Temat niby poświęcony nadchodzącym wyborom a co trzeci post jest o JKM... Czyżby nie było innych kandydatów ?
DNL - Pią Cze 11, 2010 15:13
Ja w powyższym poście widzę innych kandydatów, nawet 8.
Mogłem wysłuchać każdego z nich, a nie tylko JKM.
Poza tym, czyja to wina że tu nikt o innych nie pisze? Chyba nie Krzyśka ;)
internacionale - Pią Cze 11, 2010 15:16
Chodzi mi o dyskusję w tym temacie. W każdym praktycznie poście pisane jest o JKM. Nikt jakoś nie pisze o innych kandydatach.
bykuu - Pią Cze 11, 2010 15:37
hahahh JKM ku*** ciagle piszecie o nim a nawet nie wiecie jakie glupoty chce on prowadzic...
prywatyzacja szkolnictwa? smiech na sali czyli chcecie zeby wasi rodzice placili 400 zl miesiecznie za to zebyscie mogli chodzic do gim / liceum itd ? powodzenia
tak samo komorowski nikt nic nie gada o jego pomyslach m.in podatek katastralny jaki chce wprowadzic w 2015 roku. urzedasy beda wyceniac domy na wielkie sumy a zwykli obywatele beda musieli placic 1 % od wartosci domu i wtedy niby sie znajdzie kasa na wszystko na co beda chcieli. tak samo z podwyzka ceny benzyny dorzucenie 15 groszy dzieki czemu niby beda wstanie potem wesprzec ofiary powodzi jakby benzyna juz nie byla za droga to bedzie kolo 5-5.15 zl ;) wiec ostro
Masahiko - Pią Cze 11, 2010 16:00
Wyciąganie pojedynczych pomysłów z całej wizji państwa Pana Korwina jest niepoważne. Radzę poczytać coś więcej o nim, a nie słuchać pisowskiej propagandy :)
Bianconeri - Pią Cze 11, 2010 16:29
JKM i propaganda PiS? Albo nie ten Korwin, albo nie ten PiS, no ewentualnie jeszcze nie ta propaganda:D no ale coś mi tu ewidentnie niewspółgra :)
krzysiek186 - Pią Cze 11, 2010 17:04
bykuu napisał/a: | hahahh JKM ku*** ciagle piszecie o nim a nawet nie wiecie jakie glupoty chce on prowadzic...
prywatyzacja szkolnictwa? smiech na sali czyli chcecie zeby wasi rodzice placili 400 zl miesiecznie za to zebyscie mogli chodzic do gim / liceum itd ? powodzenia |
Jestem studentem dziennym, studia mnie nic nie kosztują bo płaci za nie państwo z pieniędzy podatników, no dla mnie plus wykształcę się za darmo, a inni ? Gimn. LO. płatne ? to jest daleki, daleki pomysł do realizacji, są ważniejsze gałęzie do prywatyzacji. Pamiętaj że to co jest prywatne, jest wyższej jakości niż to państwowe, a jeśli zostanie wprowadzony model państwa minimalnego będzie cie stać na dużo więcej niż teraz. Patrz na Chile, gdzie PKB wzrosło o 10 000 $.
Żyjemy w czasach kiedy dostęp do internetu jest coraz powszechniejszy i za jego pośrednictwem można prowadzić przekaż również rzetelnych informacji nie pozostaje mi nic jak ogłaszanie iż jest kandydat co ma konkretne pomysły na tzw. państwowy burdel, a także ma trzeźwe podejście do codzienności i kibiców.
bykuu - Pią Cze 11, 2010 18:42
Masahiko napisał/a: | Wyciąganie pojedynczych pomysłów z całej wizji państwa Pana Korwina jest niepoważne. Radzę poczytać coś więcej o nim, a nie słuchać pisowskiej propagandy :) |
Wystarczy mi ze przeczytalem raz jego program i przy kazdym punkcie nie moglem przestac sie smiac. co zrobia biedni ludzie ktorych nie stac na wyksztalcenie swoich dzieci? wydatek na ksiazki juz jest dla nich ogromny a co dopiero miesiecznie placic taka kase. Niech lepiej ubierze nowa muche do garniaka i sie ogarnie :D
krzysiek186 - Pią Cze 11, 2010 19:21
To oczywiste ze przy prywatyzacji np. szkolnictwa państwo przestaje finansować szkoły, nauczycieli itd. więc podatki idą w dół dzięki temu ludzie te pieniądze które im są zabierane na szkolnictwo w podatkach mają teraz w kieszeni i mogą wydać jak chcą. Ludzie są biedni właśnie dlatego że państwo zabiera ponad połowę dochodu. Domyślam się że sam korzystasz z edukacji, przeczytaj to .
Tu jest taki krótki film poglądowy na temat ile płacisz podatków od wynagrodzenia i przy okazji słuszność prywatyzacji służby zdrowia, bo pewnie z tego też miałeś ubaw po pachy:
[URL= http://www.youtube.com/wa...]youtube[/URL].
Maerqin - Pią Cze 11, 2010 19:22
Dla mnie nie wazne kto zostanie prezydentem bo wszyscy sa z jednej bandy sprzedawczykow co sprzedali Polske. Te durne podzialy polityczne sa 'dla ludzi' zeby mieli mozliwosc sie przekrzykiwac miedzy soba o to czy PO jest lepsze od PiSu itd. Jestescie(bo ja nie glosuje) potrzebni tym sku*wielom tylko na 5 minut, zeby zaglosowac na ktoregos z nich. Potem o Was zapomna i beda grzali dupy na cieplych stolkach co robia niezmiennie od ponad 20 lat i tylko zmieniaja stanowiska, tworzac ustawy ''pod siebie'' a nie dla 40 mln ludzi w kraju. Nie widze w tym gronie kandydatow zadnego, na ktorego moglbym oddac swoj glos.
I tak za pare lat bedziemy w tym miejscu co teraz Grecja. Kraj(juz zadluzony po uszy) bedzie sie dalej zadluzal az w koncu trzeba bedzie sprywatyzowac wszystko co Polsce na dzien dzisiejszy przynosi zyski co juz sie z reszta czyni sprzedajac zachodowi banki, huty, kopalnie i inne duze polskie firmy i zaklady a przychody z tych firm beda wyplywaly za granice a nie do skarbu panstwa powiekszajac tym samym ''dziure w budzecie''. Tak wiec nie wazne kto zostanie prezydentem, Polska juz znajduje sie na rowni pochylej i zmierza w kierunku...
Na koniec polecam film ''Nocna zmiana'' i ''Economic Hit Men''(tutaj w skrocie: http://alterkino.org/econ...-john-perkins). Jest w nich zawarte to co opisalem wyzej.
P.S. Tak na marginesie: Marek Belka zostal prezesem NBP, wczesniej byl dyrektorem w Miedzynarodowym Funduszu Walutowym. Poczytajcie o MFW troche jesli jeszcze nie slyszeliscie jak funkcjonuje. Napewno ktos z was slyszal o nowej umowie Polski z MFW. Jak pomysle ze niedlugo zjezdzam do Polski...
bykuu - Pią Cze 11, 2010 19:46
krzysiek186 napisał/a: | To oczywiste ze przy prywatyzacji np. szkolnictwa państwo przestaje finansować szkoły, nauczycieli itd. więc podatki idą w dół dzięki temu ludzie te pieniądze które im są zabierane na szkolnictwo w podatkach mają teraz w kieszeni i mogą wydać jak chcą. Ludzie są biedni właśnie dlatego że państwo zabiera ponad połowę dochodu. Domyślam się że sam korzystasz z edukacji, przeczytaj to .
Tu jest taki krótki film poglądowy na temat ile płacisz podatków od wynagrodzenia i przy okazji słuszność prywatyzacji służby zdrowia, bo pewnie z tego też miałeś ubaw po pachy:
[URL= http://www.youtube.com/wa...]youtube[/URL]. |
W takim razie Ty poczytaj sobie to :
[URL=http://spindoktorzy.blog.onet.pl/Dlaczego-nie-Korwin-Mikke,2,ID407570891,n[/URL]
myslisz ze tak poprostu wycofaja wszystkie podatki bla bla bla i bedzie wszystko elegancko ? to jest tylko takie pierdolenie mowi to zeby sie wyrozniac ale dla mnie pozostanie blaznem w muszcze i tyle.
internacionale - Pią Cze 11, 2010 20:13
Jak dla mnie też był, jest i pewnie będzie idiotą. Nie wiem czy nadal jest zwolennikiem kary śmierci czy nie, ale właśnie ze względu na ten pogląd na początku lat 90-tych wyrobiłem sobie o nim takie a nie inne zdanie.
DNL - Pią Cze 11, 2010 20:41
http://www.tvn24.pl/0,109...ml#sonda1002982
krzysiek186 - Pią Cze 11, 2010 22:34
@JPiPK, Grecja, Portugalia, Hiszpania, idą w dół ze względu na euro, kartę prawd podstawowych i ogólnie socjalizm. "Nocna zmiana" - również polecam, niech ludzie przejrzą wreszcie na oczy. Uważam że trzeba głosować, choćby nawet na Bogusława Ziętka ;)
@bykuu, widzę że jesteś zatwardziałym zwolennikiem państwa opiekuńczego, przeczytałem to co znajduje się pod tym linkiem. Porównałbym to do tych samych argumentów jakie się wysuwa przeciwko J. Kaczyńskiemu - że mały, brzydki, nie ma konta w banku i stary kawaler. Dyskusja powinna być toczona na wyższym poziomie. Przedstaw jakieś konkretne argumenty gospodarcze. Z góry Cie uprzedzam, że każdy powie że powinno być lepiej. Wytłumacz mi sukces gospodarczy Chile.
@internazionale, JKM twierdzi że naturalną śmiercią dla mordercy jest kara śmierci. Przyczepiłeś się do jego poglądu, który i tak nie jest punktem głównym jego kampanii wyborczej. Prawo ma być prawem, innymi słowy żebyś "za dwie gruszki nie trafił do puszki".
Maerqin - Pią Cze 11, 2010 23:24
@krzysiek186 To ja proponuje Tobie i przy okazji reszcie ten tekst: http://wolnemedia.net/?p=22185 Wlasnie skonczylem czytac i chcialem sie tym podzielic.
Masahiko - Sob Cze 12, 2010 02:07
Bianconeri napisał/a: | JKM i propaganda PiS? Albo nie ten Korwin, albo nie ten PiS, no ewentualnie jeszcze nie ta propaganda:D no ale coś mi tu ewidentnie niewspółgra :) |
Propaganda dotyczyła drugiej części jego wypowiedzi :)
kosiarz - Sob Cze 12, 2010 08:16
Nie tylko tam panowie "balcerowiczowie" wpływają na wybory;
http://niepoprawni.pl/blo...ybory-2007-roku
By Masahiko nie musiał zgadywać, jest to propaganda pisowska.
Głosuję na Jarka! :)
ERNESTO - Sob Cze 12, 2010 08:50
Zreszta jaka roznica kto wygra ? W Polsce Prezydent jest tylko i wylacznie odpowiedzialny za podpisywanie/vetowanie ustaw...
Tak wiec nawet jesli JKM by wygral, to jeszcze musialby miec przychylny sobie rzad aby przeprowadzuc jakiekolwiek reformy ...
A jesli chodzi o prywatyzacje, to przede wszystkim powinny zostac sprywatyzowane szpitale, po uprzedniej likwidacji NFZ i ZUS
lukas33 - Sob Cze 12, 2010 09:12
Ernesto i tu się z Tobą nie zgodzę. Czy Ty sobie wyobrażasz likwidację ZUS? Pracuje w tej instytucji i mimo jej ogromnych kłopotów i kultury organizacyjnej z epoki socrealizmu zapewniam Cię że jest jedynym gwarantem prawidłowej i terminowej wypłaty swiadczeń dla 8 mln ludzi w tym kraju. Te wspaniałe Fundusze Inwestycyjne które miały być zbawieniem dla polskiego systemu ubezpieczeń to wielka ściema i pic na wodę. Od prawie dwóch lat powinny być wypłacane emerytury z tzw II filaru ( czyli środków zgromadzonych w Funduszach) i co? W naszym Oddziale Fundusze nie przelały jeszcze ani złotówki dla zadnego ze swiadczebiobiorców! A wyliczona kwota tych emerytur kapitałowych waha sie w granicach 30-40 zł!!! Gdyby nie składki odprowadzane na ZUS jakie pieniądze byś wypłacił tym ludziom? Tak to przynajmniej mają te 700-1000 zl. Także nie oszukujmy sie te wszystkie Fundusze to jedno wielkie oszukaństwo a przynajmniej narazie nie ma na nich żadnych środków ( są to po prostu środki wirtualne) i aż strach pomysleć jakie Polacy dostaną kiedyś emerytury. Sorry za lekki offtop. Zdebo
ERNESTO - Sob Cze 12, 2010 09:15
Wlasnie, w tej instytucji pracuje zbyt wiele ludzi, ktorzy oplacani sa ze skladek do ZUS. Niestety ta zlodziejska firma nigdy nie zostanie zlikwidowana przez to, ze tyle osob tam pracuje ...
Fundusze ? Tak, ale nie na takich zasadach jak obecnie ...
P.S. Zadluzenie ZUS rosnie, a oni maja pieniadze na nowe budynki itp, to jest ewenement ...
Masahiko - Sob Cze 12, 2010 10:08
kosiarz napisał/a: |
Głosuję na Jarka! :) |
Głosuj na kogo masz ochotę, nie mój interes. Wybory mamy wolne.
BRH - Sob Cze 12, 2010 13:53
widzę że dyskusja nabiera tempa hehe objawili się lewicowi fanatycy, pracownicy ZUS-u, bez którego państwo padnie haha, zwłaszcza, że co rok dopłacamy z podatków do tego złodziejskiego ZUS-u jakieś 20 mld zł...
www.megachem.pl - Nie Cze 13, 2010 20:04
Wybory prezydenckie przypominają plebistyt popularności, lub wybory miss Prezydent pełni funkcję reprezentacyjną. Veto zaś ma zawierzające- sejm może odrzucić je większością 2/3 głosów. Jeszcze nie wiem ma kogo zagłosuję, ale na kogoś z prawej strony. Byle nie wygrał zakompleksiony krasnal, bo pierwszą damą zostanie kot.
Masahiko - Nie Cze 13, 2010 20:32
Niestety zgodzić się nie mogę. Ostatnia prezydentura była naznaczona wetami, ale to nie są jedyne "możliwości" prezydenta. Poczytaj o prezydencie w ustroju niemieckim to wtedy przekonasz się co to znaczy prezydent pełniący funkcję reprezentacyjne :)
x_cite - Nie Cze 13, 2010 22:33
Wiecie co takie farmazony piszecie czasem - zlikiwidować to zlikwidować tamto - toż to anarchia! Zwolnijcie wszystkich ze ZUS-u i innych instytucji i zobaczycie wtedy jak bezrobocie podskoczy!;) Może też PuP-y chcecie zlikwidować?? a tak wracając to wyborów to jak myślicie kto ma realne szanse na prezydenturę??
krzysiek186 - Nie Cze 13, 2010 23:53
x_citeMoże i urzędnicy by byli przez jakiś czas bezrobotni, ale przy redukcji aparatu urzędniczego, zaoszczędzimy sporo pieniędzy bo obniżają się podatki, co oznacza ze ludzie maja więcej kasy w kieszeniach, więc więcej kupują, a jak więcej kupują to zwiększa się produkcja, a jak zwiększa się produkcja to maleje bezrobocie :)
A na gospodarkę trzeba patrzeć jak na całość, a nie tylko na pewną grupę. Pawlak w dzisiejszej debacie powołał się na Roberta Gwiazdowskiego, aż jestem pod wrażeniem ;)
BRH - Pon Cze 14, 2010 06:39
urzędnicy to najmniej kreatywna warstwa pracowników, przejadają naszą kasę, nie znam nikogo komu PUP załatwiłby pracę hehe, a we wczorajszej debacie zadziwił, też J. Kaczyński przywołując wolnorynkowe ustawy ministra Wilczka z 1988, które niestety guru PO L. Balcerowicz rozwalił swoimi pomysłami i wprowadził quasi-kapitalizm dla ubeków i miękkich z Solidarności...
Felek - Pon Cze 14, 2010 10:20
BRH napisał/a: | urzędnicy to najmniej kreatywna warstwa pracowników, przejadają naszą kasę, nie znam nikogo komu PUP załatwiłby pracę hehe, a we wczorajszej debacie zadziwił, też J. Kaczyński przywołując wolnorynkowe ustawy ministra Wilczka z 1988, które niestety guru PO L. Balcerowicz rozwalił swoimi pomysłami i wprowadził quasi-kapitalizm dla ubeków i miękkich z Solidarności... |
BRH.. nie pisz o rzeczach, o których nie masz pojęcia. Balcerowicz nie był idealny i też popełniał błędy - ale to dzięki niemu pod względem gospodarczym obecnie blizej jest nam do Niemiec, niż do Białorusi..
Proponuję mniej polityki, a więcej myślenia..
Maerqin - Pon Cze 14, 2010 15:18
Ten, kto wierzy, ze podatki pojda w dol spadl chyba z ksiezyca. Szczegolnie gdy Belka(pie*dolona marionetka MFW) jest teraz szefem NBP. Podatki szly, ida i beda isc w gore i za kilkadziesiat lat ludzie beda pracowac za ''miske zupy'' bo wiekszoc produkcji beda wykonywac maszyny i nie bedzie sie oplacalo zatrudniac ludzi. A wiekszoc zarobkow to beda wlasnie podatki, na ktorych wzbogaca sie tylko ci, ktorzy maja sie wzbogacic i robia to od kiedy wymyslono caly ten SYSTEM. I to nie jest jakies science-fiction, bo taka przyszlosc nas czeka. I zaden prezydent tego nie zmieni bo ci prezydenci sa tylko czyimis chlopcami na posylki. A wybiera sie ich po to zeby spoleczenstwo myslalo, ze tak powinno byc, bo tak ich nauczono i to wpojono im do glowy i nikt nie moze temu zaprzeczyc. Ten, kto wierzy politykom i im obietnicom jest najzwyczajniej zmanipulowany i mysli tak jak oni chca zeby myslal.
biker_ns - Pon Cze 14, 2010 16:11
Dobrze powiedziane.Prezydent niewiele może jest wysłannikiem pewnych grup politycznych i środowisk społecznych.W zasadzie trzeba wybrać prezydenta tylko po to by nie było wakatu na tym stanowisku,a politykę skarbową,podatkową i wszystko inne co najbardziej rzutuje na życie zwykłego człowieka robią całkiem inni ludzie nie koniecznie związani z polityką,ale za to mający długie macki.
POZDRAWIAM
BRH - Pon Cze 14, 2010 16:22
niejaki Felku sam nie zabieraj głosu bo akurat na polityce i gospodarce to sie znam hehe ze względów zawodowych i nie tylko...sam zacznij myśleć...
ERNESTO - Pon Cze 14, 2010 16:26
x_cite napisał/a: | Wiecie co takie farmazony piszecie czasem - zlikiwidować to zlikwidować tamto - toż to anarchia! Zwolnijcie wszystkich ze ZUS-u i innych instytucji i zobaczycie wtedy jak bezrobocie podskoczy!;) Może też PuP-y chcecie zlikwidować?? a tak wracając to wyborów to jak myślicie kto ma realne szanse na prezydenturę?? |
Wytlumacz mi wiec co robi ZUS. Pol pensji kazdego z pracujacych w Polsce idzie do ZUS. Co mamy w zamian ? Marna emeryture, ktora nigdy nie zrekompensuje pieniedzy wyrzuconych na ZUS. Do tego niby leczenie ...
A gdyby tak dac te pieniadze ludziom do reki ? - szpital i lekarze byliby oplacani przez osoby prywatne ... wowczas szpital ma pieniadze, my placimy za niego tylko kiedy tego potrzebujemy. Automatycznie powinna spasc ilosc lapowek (no bo kazdy placi za usluge, a poki co to ludzie czuja sie zobowiazani do wreczenia chocby czekolady, a nierzadko i koperty).
A co mamy dzieki ZUS ? Armie urzednikow przejadajacych nasze pieniadze ...
Tylko niestety jest tak jak mowisz, jakby zlikwidowac ZUS, to bezrobocie znacznie wzrosnie, sami pracownicy ZUS bardzo by protestowali. Do tego jest starsze spoleczenstwo, ktore nigdy by sie na to nie zgodzilo itp. itd. Wiec bedziemy tkwic w tym komunistycznym systemie przez kolejne ...dziesiat albo i ...set lat.
hanys - Pon Cze 14, 2010 16:48
troche odbiegamy do tematu ale...
z tego co sie orientuje, to obecnie odkad sa filary, calosc kasy na EMERYTURE idzie do filarow a w zusie zostaja jedynie chorobowe i rentowe.
Czy przy prywatyzzacji, gdyby zlikwidowali skladki byloby lepiej bo wiecej kasy w portfelu a co za tym idzie wiecej mozliwosci??
Smiem watpic, z tego co widze to skladka wynosi niewiele, wiec za jednorazowa skladke to sobie mozesz isc na dwa piwa...
Co zrobic zeby bylo lepiej?? wyslac nie tupolewa ale airbusa ze wszystkimi politykami i klubami gdzies w pizdu niech sie rozjebie, tak by w POlsce zaczac od nowa.
Niestety przy obecnej sytuacji nie widze innej mozliwosci, wzyscy to banda zlodziei i kolesi, ktorzy patrza tylko pod siebie.
Wkurwia mnie ciagle poszerzanie administracji a konkretnie szczebli przez ktore trzeba przejsc zeby cos zalatwic.
O ile rozumiem zatrudnienie wiecej osob dla tego by to szlo sprwniej o tyle za tworzenie drabinek kazal bym nabijac na pal...
Ale wiadomo ze trzeba zalatwiac kolegom itp itd stad stanowiska widmo...
kosiarz - Pon Cze 14, 2010 21:14
BRH napisał/a: | niejaki Felku sam nie zabieraj głosu bo akurat na polityce i gospodarce to sie znam hehe ze względów zawodowych i nie tylko...sam zacznij myśleć... |
Z "Wilczkiem" tak jak pisałeś kaczor dał do myślenia.
Komuchowski więcej idiotyzmów popełnił w czasie dwóch tygodni bredzenia, niż dwa kaczory przez 5 lat. To taki gość co mówi byle co.
Przedwczoraj chciał wychodzić z NATO, dziś porypało mu się NATO z zomo ;).
Czy wie ktoś ile procent naszych składek "przejada" ZUS a ile prywatne fundusze?
krzysiek186 - Wto Cze 15, 2010 01:04
7,3% składki idzie na OFE, reszta do ZUSu.
Felek - Wto Cze 15, 2010 02:11
BRH napisał/a: | niejaki Felku sam nie zabieraj głosu bo akurat na polityce i gospodarce to sie znam hehe ze względów zawodowych i nie tylko...sam zacznij myśleć... |
Drogi BRH, jeśli faktycznie się znasz (jak to skromnie wspominasz;) i do tego piszesz podobne rzeczy, to.. broń nas Boże od takich fachowców..
Ustawa "Wilczka" (1988 r.) była jedna i (mimo, że bardzo dobra) w ówczesnej rzeczywistości - bez innych reform - niewiele dała, pozostając kwiatkiem do kożucha gospodarki centralnie planowanej. Sam fakt, że rok po ustawie (1989 r.) Polska zmagała się z hiperinflacją (ok. 600% rocznie), ogromnym zadłużeniem zagranicznym (ok. 65% PKB) oraz innymi problemami, które groziły zapaścią gospodarki.
Balcerowicz natomiast przeprowadził szereg reform, wprowadzając m. in. 10 nowych ustaw, które doprowadziły do transformacji z gospodarki centralnie planowanej do gospodarki rynkowej. W efekcie Polska najlepiej spośród krajów "postsowieckich" poradziła sobie ze zmianą systemu (pod względem gospodarczym). Oczywiście, nie odbyło się to bez kosztów..
Gloryfikowanie więc Wilczka przy jednoczesnym deprecjonowaniu osiągnięć Balcerowicza jest więc niezrozumiałe, szczególnie dla człowieka znającego się na gospodarce. Skala i charakter działań obu panów, jak również efekty ich pracy, są bowiem nieporównywalne.
Ale przecież o tym, jako fachowiec, zapewne doskonale wiesz..
BRH - Wto Cze 15, 2010 06:28
Naczytałeś się drogi Felku gazety wyborczej, nasłuchałeś tvn 24 i wierzysz we wszystko co ci przedstawiają, ale masz do tego prawo by być nieświadomym i ugodowym niewolnikiem pracującym na ZUS, US i inne PUP-u...gratuluje Balcerowicza jako guru, pewnie też ubóstwiasz
Kwaśniewskiego, Urbana i Wałęsę...brawo
kosiarz - Wto Cze 15, 2010 07:09
krzysiek186 napisał/a: | 7,3% składki idzie na OFE, reszta do ZUSu. |
Nie zrozumiałeś...pytałem, ile procent naszej składki jest wydawana przez ubezpieczycieli prywatnych czy ZUS na ich koszta. Przecież OFE też z naszych składek potrącają jakiś procent na swą działalność. Chyba jest to ok 5%...i zależne jest od lat uczestnictwa.
Cytat: | Balcerowicz natomiast przeprowadził szereg reform |
Nic lepszego nie wymyśli, jak inni ministrowie finansów z kilku innych państw postkomunistycznych, które dziś są z nami w UE. Przecież w dalszym ciągu jesteśmy jednym z najbiedniejszych państw UE, zaraz przed Rumunią i Bułgarią. Więc za bardzo się nie popisał, realizując program MFW czy tzw "Sorosa".
Jednocześnie ogołocił nas z dolarów;
Cytat: | W tymże 1990 r. wicepremier Balcerowicz zamroził kurs dolara na poziomie 9,5-10 tys. zł. Inflacja wynosiła jednak około 170%. Ci, którzy skupili wówczas jak najwięcej dolarów i po odmrożeniu kursu wymienili je na złotówki, zarobili gigantyczne pieniądze. |
Wtedy do nasze kraju wpłynęły miliony dolarów, wypłynęły miliardy.
I jeszcze pewien artykuł;
http://prawica.net/node/5601
Felek - Wto Cze 15, 2010 08:52
BRH napisał/a: | Naczytałeś się drogi Felku gazety wyborczej, nasłuchałeś tvn 24 i wierzysz we wszystko co ci przedstawiają, ale masz do tego prawo by być nieświadomym i ugodowym niewolnikiem pracującym na ZUS, US i inne PUP-u...gratuluje Balcerowicza jako guru, pewnie też ubóstwiasz
Kwaśniewskiego, Urbana i Wałęsę...brawo |
No tak, argument godny fachowca.. Jeśli ktoś ma inne zdanie to na pewno naczytał się GW itp. i na pewno nie ma racji..
Jesteś za bardzo pochłonięty polityką, dodatkowo zindoktrynowany przez jedną opcję polityczną - stąd brak obiektywizmu oraz rzeczowych argumentów..
Raz jeszcze proponuję: mniej polityki, wiecej myślenia.
PS. Ja nauczyłem się mieć dystans do polityki - polityków więc nie ubóstwiam. Z Twojej jedak wypowiedzi wnioskuję, że jesteś zwolennikiem kultu jednostki. Przypomnę, że to już mielismy i nic dobrego z tego nie wyszło.. ;)
wborzecki@gmail.com - Wto Cze 15, 2010 10:23
DO POCZYTANIA ZROZUMIENIA I DYSKUSJI :-) http://www.pb.pl/a/2010/0...rancji_emisji_e
BRH - Wto Cze 15, 2010 17:01
tak Felku jestem totalnie zindoktrynowany przez jedną opcję...
sam więcej myśl...widzę, że nie ma sensu z Tobą dyskutować, bo jesteś przekonany o nieomylności swoich urojeń pseudo-politycznych...
dzawor - Sro Cze 16, 2010 07:38
Ja wam powiem jedno. PO razem z komorowskim nie chce wygrac tych wyborow i na raazie wszystko robi, zeby tak sie stalo. Ktos moze zapytac dlaczego PO by nie chcialo miec swojego człowieka na urzędzie prezydenta?? To ja wam powiem dlaczego.Głównym powodem jest to, że za rok są wybory parlamentarne. W sytuacji gdy KOmorowski wygra wybory, wtedy już nie bedzie można zwalać niepowodzeń na "małego" glupiego" człowieczka. Wtedy ludzie w wyborach za rok nie wybiorą 250 posłów PO. Oni chcą a nawet daża do tego żęby prezyndetem został Kaczyński, wtedy dalej będzie wyśmiewanie "małego" "łgupiego" człowieczka a wszystkie niepowodzenia sa spowodowane jego dzialaniami. A przeciez Prezydent jak juz ktoś wcześniej napisał pełni funkcje reprezentatywna, czyli króto mowiac : "go..no moze"
Bianconeri - Sro Cze 16, 2010 08:19
To nie Niemcy czy Austria, gdzie prezydent ma funkcję tylko i wyłącznie reprezentacyjną.
U nas jak to u nas, w wielu rzeczach prezydent ma władzy o wiele za mało, a w kolei z kilku innych o wiele za dużo:) ale powiedzenie że u nas prezydent ma funkcję tylko reprezentacyjną conajmniej niepoważne jest.
hanys - Sro Cze 16, 2010 08:23
nie orientuje sie zbytnio w polityce, ale pamietam sytuacje gdzie prezydent wetowal ustawy, a Podkarpacka i tak znalazla (lub szukala nie pamietam dokaldnie) sposobu zeby to obejsc...
Ramos - Sro Cze 16, 2010 09:06
Ja również głosuję na JKM.
Ciekawe wystąpienie w Krakowie:
Stracony głos na Kaczyńskiego i Komorowskiego - oni i tak będą w II turze:
http://www.youtube.com/watch?v=AyGMWaomERQ
bykuu - Sro Cze 16, 2010 12:02
hahaha jkm nie komentuje tego nawet bo on liczy sie dla ludzi tak samo glupich jak on
glosuje na kaczynskiego bo potrzebny jest prezydent odwazny kierujacy sie sercem i honorem a nie tylko wymyslonymi pod publike haslami reklamowymi o ktorych tak naprawde nie ma sie pojecia ( przyklad komorowski )
DNL - Sro Cze 16, 2010 12:11
bykuu napisał/a: | hahaha jkm nie komentuje tego nawet bo on liczy sie dla ludzi tak samo glupich jak on
|
Elektorat UPR ma najwyższy iloraz inteligencji spośród wszystkich wyborców, tak wyszło podczas Narodowego Testu Inteligencji.
Masahiko - Sro Cze 16, 2010 13:22
hanys napisał/a: | nie orientuje sie zbytnio w polityce, ale pamietam sytuacje gdzie prezydent wetowal ustawy, a Podkarpacka i tak znalazla (lub szukala nie pamietam dokaldnie) sposobu zeby to obejsc... |
Sejm ma możliwość odrzucić weto prezydenta, ale potrzebuje do tego większości 3/5 głosów.
Jeżeli ktoś ma wątpliwości co do funkcji Prezydenta to polecam najzwyczajniej w świecie poczytać wikipedie. Dla porównania można poczytać o funkcjach Prezydenta we Francji i USA z jednej strony, a Niemiec czy choćby Szwajcarii z drugiej.
http://pl.wikipedia.org/w...adza_wykonawcza
Na samym dole można rozwinąć zakładkę i poszukać sobie odnośników do innych Państw.
Cytat: | glosuje na kaczynskiego bo potrzebny jest prezydent odwazny kierujacy sie sercem i honorem a nie tylko wymyslonymi pod publike haslami reklamowymi o ktorych tak naprawde nie ma sie pojecia ( przyklad komorowski ) |
To nie są czasy choćby dwudziestolecia międzywojennego, gdzie płomienne przemówienia jacy to my jesteśmy silni i pokonamy każdego wroga były w cenie. Zamiast serca i honoru zdecydowanie bardziej wolę wiedzę i skuteczność w działaniu.
Ramos - Sro Cze 16, 2010 13:58
W II turze na pana Kaczyńskiego oczywiście.
x - Sro Cze 16, 2010 14:04
http://www.test-wyborczy.pl/
polak_ns - Sro Cze 16, 2010 19:16
http://www.nacjonalista.p...z-lancucha.html
eSKa - Sro Cze 16, 2010 19:55
hehe Kaczyński NIE BĘDZIE DOBRYM PREZYDENTEM. Czemu ?
- Chce rozdrapywać stare rany ?
- Ma złą politykę, która w Europie kuleje już na dwie nogi
- Jest skłócony z wieloma narodami z powodu swojej konserwatywności
- Jest zwolennikiem RADIA MARYJA, które w ani 1% nie zasługuje na miano radia katolickiego
- Nie określił jednoznacznie jak rozwiąże sytuację śp. LK, który obiecał miliony MIESZKAŃ i PRZEDSZKOLI dla Polaków
- W końcu chce zmian, a patrzy nadal w przeszłość, rozliczać chce SBków, przychylając oko na obecną formację policji
- Jak wiadomo nie tylko w NS, jego kolega RYSIU z swoim wspólpracownikiem od promocji miasta :-) obiecuje każdemu złote góry....I TYLKO OBIECUJE
- Nie chcę Polski TRADYCYJNEJ, ale NOWOCZESNEJ. Tradycja niech zostanie w rodzinie i skansenie oraz MUZEUM, Polsce potrzeba zmian, a Jarek od nich stroni
- W końcu, co z pierwszą damą ? WSTYD !!!!!!!
Na sam koniec. Nie potrzebaw Polsce nikogo, kto zamiast patrzeć w przód, będzie się obracał w tył.
Kogoś z kim nie może porozmawiać normalny lewicowiec
Kogoś, kto współpracouje z PRZESTĘPCAMI. Nie pamiętacie, że Jaru.ś miał prawą rękę LEPPERA ? Nie zapominajcie tego, że to on odwiedzał RYDZYKA częściej niż Wasze babcie.
W końcu, aby zrobić na złośc :) fanatykom takim jak jedna osoba z tego forum, który szczeka jak doberman, ale siłę argumentu ma ratlkerka.
CZYM SIĘ RÓŻNI PAKA PIS OD BYŁYCH SB ? TERAZ SAMI ZMUSZAJĄ I ZASZCZUWAJĄ ANTY PISUARÓW - w pracy czuje się jak byłem internowany w czasach SB. Żal.
-
eSKa - Sro Cze 16, 2010 19:57
PS:
nie jestem komunistą, głos oddam na kogoś z:
Olechowski, Komorowski :)
Masahiko - Sro Cze 16, 2010 20:11
3/4 z tych "podpunktów" wywołują jedynie uśmiech politowania ;)
kosiarz - Sro Cze 16, 2010 20:18
Cytat: | CZYM SIĘ RÓŻNI PAKA PIS OD BYŁYCH SB ? TERAZ SAMI ZMUSZAJĄ I ZASZCZUWAJĄ ANTY PISUARÓW - w pracy czuje się jak byłem internowany w czasach SB. Żal. |
Jak im mówisz takie brednie jak te wyżej, to się wcale nie dziwię. Popierasz jak Jaruzelski i postkomunista Cimoszewicz Komorowskiego czy starego komunistę Olechowskiego.
To co napisałeś wyżej to do żal.pl.
Dawno takich bredni nie czytałem.
Leppera do sejmu wybrało prawie 13% społeczeństwa głosującego, a nie Kaczyński.
Lepper nie był żadną "prawą ręką", i jak się okazło także nie jest skazany /wybory/, co najwyżej za wysypywanie zboża na tory.
Szkoda czasu na te Twoje popierdółki.
PiS obniżył podatki, wprowadził ulgi, praktycznie wprowadził podatek liniowy, i dla mnie to się liczy. Kaczmarek czy sawicka, Miro, Zbycho w pierdlu to nie zamach na demokrację ale normalni przestepcy w normalnych dla nich warunkach. :)
eSKa - Sro Cze 16, 2010 22:49
:-) Poproś syna/brata/mame/tate żeby zabrali Ci dowód :-)
Faktycznie, polityka dzieli hahaha :-)))))))
A jak już mówisz o lepperze takie rzeczy to proszę :) idź na blokadę :-)))))))
UWIELBIAM PROPAGANDE PIS :D
Pozdrawiam :P
eSKa - Sro Cze 16, 2010 22:51
O lepperze chodziło mi :) o to, jak Jarek mianował go ministrem, a nie musiał. Ale niczyja to wina, jak nikt inny nie chciał zrobić "zgody" z pisem ;-)
Ale niewazne :) każdy ma inne podejscie do polityki. pozdro
eSKa - Sro Cze 16, 2010 23:55
A apropo, ma ktoś jakiekolwiek informacje o kandydacie Kornelu, czy jak mu tam, zna ktoś jego pomysły ?
kosiarz - Czw Cze 17, 2010 07:20
eSKa napisał/a: | O lepperze chodziło mi :) o to, jak Jarek mianował go ministrem, a nie musiał. Ale niczyja to wina, jak nikt inny nie chciał zrobić "zgody" z pisem ;-)
Ale niewazne :) każdy ma inne podejscie do polityki. pozdro |
A może wiesz, a może raczej Ci umknęło, że PiS po tym jak Tusk olał swoja obietnicę czyli koalicję PoPiS, chciał dwukrotnie rozwiązać tamten parlament? I dwukrotnie PO z SO i LPR głosowało przeciw? Dlatego powstała ta śmieszna i niepotrzebna koalicja z Lepperem?
Choć czym się różni SO od PSL?
Gowin pisał;
Cytat: | - Tuz po wyborach w 2005 r. Byłem przekonany, że powstanie rząd Po i PiS. Wtedy nastąpił moment inicjacji w brudną część polityki. Siedziałem w restauracji sejmowej z pewnym ważnym politykiem. Byłem rozgorączkowany. Mówiłem, że powinniśmy stworzyć wspólny rząd, by realizować program. On na to: "Pisiaki wygrały, niech sobie sami teraz tworzą rząd". 'Przez kilka lat obiecywaliśmy wyborcom rząd. Jak mamy teraz się z tej obietnicy wycofać? - spytałem. Na to on, z miną guru politycznego, powiedział: "Pamiętaj. Pierwsza zasada w polityce - pie**ol wyborców" |
http://www.wprost.pl/ar/1...-straz-pozarna/
I jeszcze można przypomnieć słowa pana Grada;
Aleksander Grad: To nie jest tak, że Platforma prywatyzuje. Prywatyzują samorządy, lokalna władza.
Konrad Piasecki: Ale wy mówiliście, że dacie temu tamę; że na to nie będziecie pozwalać; że będzie musiał być jakiś bezpiecznik, który spowoduje, że samorząd będzie musiał zachować 51 proc. udziałów.
Aleksander Grad: Moim zdaniem najlepszych bezpieczników jest odpowiedzialność rady powiatu, sejmiku województwa, rady gminy, która ustali ostatecznie, jaki będzie kształt umowy prywatyzacyjnej. W tej umowie musi być wszystko – muszą być gwarancje, kary, zabezpieczenia.
Konrad Piasecki: To dlaczego nie przyznawaliście tego w kampanii wyborczej?
Aleksander Grad: Kampania rządzi się różnymi prawami.
Konrad Piasecki: Ale nie rządzi się prawami oszukiwania wyborców.
Także pozdrawiam :)
wborzecki@gmail.com - Czw Cze 17, 2010 08:39
eSKa SPECJALNIE DLA CIEBIE Z DO POSŁUCHANIA PRZEMYŚLENIA:-)) http://www.youtube.com/watch?v=0_dXncXlMdA ps.polityka dzieli na całym świecie ludzi i tak jest było i będzie od czasu starożytnych Greków, tylko u nas wmówiono takim jak ty Kumie że to ZŁO WCIELONE. TWOJA SPRAWA W CO WIERZYSZ :-)) POZDRO
ERNESTO - Czw Cze 17, 2010 09:29
A może wiesz, a może raczej Ci umknęło, że PiS po tym jak Tusk olał swoja obietnicę czyli koalicję PoPiS, chciał dwukrotnie rozwiązać tamten parlament? I dwukrotnie PO z SO i LPR głosowało przeciw? Dlatego powstała ta śmieszna i niepotrzebna koalicja z Lepperem?
Choć czym się różni SO od PSL?
|
Jesli sie nie myle to bezposrednio po wyborach PiS glosno mowilo juz o koalicji z LPR i SO, dopiero wowczas PO postanowilo stanac po drugiej stronie barykady.
Bianconeri - Czw Cze 17, 2010 10:07
Wszyscy są ku*** najmądrzejsi, przenajświętsi, mają najlepsze propozycje dla kraju itp ale tylko przed wyborami albo jak są w opozycji, bo wtedy najłatwiej jest krytykować ...
ERNESTO - Czw Cze 17, 2010 11:16
http://wiadomosci.gazeta...._remontuje.html link niemal sprzed roku. Ot inwestycje ZUS, a na emerytury ... nie ma
lechu - Czw Cze 17, 2010 13:00
Polacy, Polacy, Polacy...
Chcę zauważyć, że Polacy to specyficzny naród, który zmienia poglądy w ciągu kilku dni. Przykład: Tym, co najbardziej przeszkadzały wpadki i gafy śp. Lecha Kaczyńskiego teraz nie przeszkadzają wpadki i gafy Bronisława Komorowskiego. Natomiast tym co nie przeszkadzały liczne uchybienia byłego Prezydenta, teraz najgłośniej krzyczą, że Komorowski nie nadaje się na urząd prezydencki, bo ma zbyt wiele wpadek, a nawet kompromitacji.
Wydaje mi się to dziwne, że wszyscy wyborcy PO i PiS nie pozostali przy swoich poglądach na ten temat, tylko nagle je całkowicie zmienili.
Pozdrawiam.
PS. Jakiej spodziewacie się frekwencji i wyników w naszym regionie???
DNL - Czw Cze 17, 2010 15:09
http://www.youtube.com/watch?v=22VgzZQXbog
eSKa - Czw Cze 17, 2010 16:54
Ktoś pisał, że PO ma w dupie wyborców.
Że kłamią.
A czy PiS nie skłamało ? Może nie pamiętacie, jak PiS zarzekało się, że nigdy nie dojdzie do koalicji PiS - SO i LPR ?
Jarosław Kaczyński w wywiadach nazywał leppera kłamcą, przestępcą i kłótnikiem.
Tak ku woli ścisłości, że KAŻDY POLITYK I KAŻDA POLITYKA SĄ BRUDNE :P
eSKa - Czw Cze 17, 2010 16:55
Lechu, a NS na pewno wygra 65% Jarek, frekwencja wyniesie ok 54 %.
W Polsce może nie być tak wesoło i jak osiągnie 45% frekwencja to będzie dobrze./
Masahiko - Czw Cze 17, 2010 18:42
Bianconeri napisał/a: | Wszyscy są ku*** najmądrzejsi, przenajświętsi, mają najlepsze propozycje dla kraju itp ale tylko przed wyborami albo jak są w opozycji, bo wtedy najłatwiej jest krytykować ... |
Tak jest na całym świecie. Okres kampanii wyborczych i same wybory mają zmobilizować społeczeństwo do większego zainteresowania się polityką. Polska nie jest tutaj żadnym wyjątkiem. Różnimy się trochę od np. Wielkiej Brytanii, ale to nie dziwne, skoro tam parlamentaryzm sięga kilkuset lat :)
krzysiek186 - Czw Cze 17, 2010 21:37
Cytat: | Gdańsk:
11 czerwca 2010 AD Członkowie Brygady Pomorskiej ONR wzięli udział w spotkaniu przedwyborczym w sali NOT w Gdańsku z kandydatem na Prezydenta RP p. Januszem Korwin-Mikke, prezesem partii Wolność i Praworządność, wieloletnim liderem polskiego konserwatywnego liberalizmu. Choć miał to być wykład o polityce morskiej, p. Prezes z powodu nadejścia burzy i przerzedzenia liczby potencjalnych uczestników, stwierdził, iż przyszli tylko wytrwali w liczbie około 60 osób, którzy „i tak wszystko już wiedzą”, więc postanowił zmienić formułę na zadawanie pytań (na każde zresztą odpowiadał właściwie mini wykładem). Po chwili zaś zaprosił na katedrę p. Michała Marusika, zasłużonego członka Unii Polityki Realnej i Klubu Zachowawczo-Monarchistycznego, który potrafi mieć jeszcze ostrzejszy język wobec demokracji i być przekonywującym promotorem monarchii. Obaj odpowiadali na liczne pytania dotyczący systemu rządzenia, ubezpieczeń, szpitali, rodziny i wielu innych dziedzin, rozprawiając się z ideą socjalizmu.
Mieliśmy okazję poznać osobiście pewną ikonę Prawicy, która nigdy nie poszła na zgniłe kompromisy, a zarazem przesympatycznego człowieka, z którym rozmawia się bardziej jak ze znajomym niż znaną personą, co stwierdza autor relacji po wcześniejszym spotkaniu na molo. Choć nasz Ruch zdecydował się nie popierać oficjalnie żadnego kandydata w tegorocznych wyborach, nasz wybór jako narodowców wrogich lewicowym naleciałościom wydaje się być oczywisty. |
http://www.onr.h2.pl/strona/news.php?id=410
Bianconeri - Nie Cze 20, 2010 20:04
gmail jak tam twoje przewidywania ??:D
Bianconeri - Pon Cze 21, 2010 09:26
Super II runda ... ja wybór czy chcesz być chory na raka czy na aids ...
wborzecki@gmail.com - Pon Cze 21, 2010 09:55
JEST DOBRZE WALKA O LEPSZĄ POLSKĘ TRWA.BĘDZIEMY MIEĆ PREZYDENTA A NIE NAMIESTNIKA.MOJA WIARA , MOJA WALKA
Bianconeri - Pon Cze 21, 2010 10:02
Tak następny prezydent jednej partii ... super, dzięki ...
wborzecki@gmail.com - Pon Cze 21, 2010 10:55
4.07.1610r-KŁUSZYN :-)) 4.O7.2010r- BĘDZIE TAK SAMO:-)) ZWYCIĘSTWO BĘDZIE NASZE
kosiarz - Pon Cze 21, 2010 11:32
Cytat: | ZWYCIĘSTWO BĘDZIE NASZE |
Mam nadzieję, ze nie piszesz o Bronku Marii mysliwym, tam gdzie stoi NATO? ;)
Dobrze jest wygra Kaczor !
Felek - Pon Cze 21, 2010 12:45
kosiarz napisał/a: | Mam nadzieję, ze nie piszesz o Bronku Marii mysliwym, tam gdzie stoi NATO? ;) |
.. ważne, żeby wiedział gdzie stało ZOMO ;)
Bianconeri - Pon Cze 21, 2010 12:47
Na zluzowanie spiętej gumy:
http://www.youtube.com/wa...layer_embedded#
:D
Maerqin - Wto Cze 22, 2010 21:11
Tak, tak...Glosujcie, kloccie sie, wierzcie ze cos sie zmieni...Zobaczymy co bedziecie mowic za 2,3 lata i czy wtedy bedziecie sie chwalic na kogo glosowaliscie. Ja juz dzis wiem, ze w Polsce bedzie tylko gorzej nie wazne czy na czele z Kaczka czy Komuchowskim. Powodzenia.
Masahiko - Wto Cze 22, 2010 21:21
Dzięki. Możesz już z czystym sumieniem jechać na Wyspy, albo do Skandynawii :)
Maerqin - Sro Cze 23, 2010 19:50
Masahiko napisał/a: | Dzięki. Możesz już z czystym sumieniem jechać na Wyspy, albo do Skandynawii :) |
Tak sie sklada, ze spedzilem sporo czasu na Wyspie i przygladalem sie temu co dzieje sie w Polsce z boku. Dlatego moje poglady moga sie roznic od pogladow ludzi, ktorzy nie wyjechali za granice i nie zobaczyli ze gdzies indziej zyje sie calkiem inaczej niz w Polsce. Ja poszedlem lukiem, inni szli i ida dalej ta sama droga. A za pare lat beda znow narzekac na rzad, na prezydenta, na to ze ciagle jest zle. Czyz nie z tego Polacy sa znani? Z ciaglego narzekania? A czemu tak jest? Bo w Polsce sie nic nie zmienia! Czemu mowie ze bedzie gorzej? Na 2 stronie tematu krytykowalem to ze Belka zostal prezesem NBP, ze przedluzyl linie kredytowa w MFW(Skrzypek byl temu przeciwny). Mam dzis nowa gazete w rece i czytam: ''Polska pozycza miliard euro od Banku Swiatowego''. Ten kto nie ogladal jeszcze filmu z tego linka niech to zrobi teraz: http://alterkino.org/econ...ohn-perkins%29. A to dopiero poczatek kredytow, ktorych nie splaca pewnie nawet nasze wnuki. I te cale klotnie o prezydenta czy o partie polityczna to jedna wielka glupota. To wszystko to jedna banda zlodzieji, ktorych zadaniem jest sklocenie miedzy soba spoleczenstwa po to zeby latwiej mozna bylo nim sterowac.
grubas_KKS - Czw Cze 24, 2010 11:55
Macie tu Jarka K.,prze gościówa z Niego ;)
http://www.pardon.pl/arty...e_wyszlo_zobacz
wborzecki@gmail.com - Czw Cze 24, 2010 20:15
KUMIE TY WOLISZ TAKIEGO PREZYDENTA http://www.youtube.com/wa...feature=related TWOJA SPRAWA. PAMIĘTAJ TYLKO ŻE TO NASZA OJCZYZNA POLSKA!!
grubas_KKS - Pią Cze 25, 2010 11:35
Kumie ja sram na tego i tamtego fagasa.Dla mnie czy wygra ten czy tamten oznacza jedno :CIĄG DALSZY TEGO SYFU W RZĄDZIE JAKI JEST TERAZ.W Polsce nic się nie zmieni na lepsze,nie PRAWA się zmienić póki będą panować takie partie jak PiS i PO.Dlatego odpuszczam sobie II turę wyborów by nie mieć na sumieniu tego,że przyczyniłem się do tego syfu na kolejne 5 lat.
DNL - Sro Cze 30, 2010 16:37
http://www.kciuk.pl/Debat...aczynski-a18044
wborzecki@gmail.com - Czw Lip 01, 2010 08:26
KUMIE ZACNY, ZAMIAST TAKIE DURNE LINKI ZAMIESZCZAĆ PROPONUJĘ PRZECZYTAĆ TO http://niezalezna.pl/article/show/id/36039 NIECH SIĘ KAŻDY KIBIC Z TYM ZAPOZNA I PRZEMYŚLI SPRAWĘ ZA KIM GŁOSOWAĆ W NIEDZIELĘ.
misns - Czw Lip 01, 2010 08:43
Cytat: | http://www.kciuk.pl/Debat...aczynski-a18044 |
Widzisz wedlug ciebie durny link a dla mnie rzecz godna zastanowienia,ktory Kaczynski jest prawdziwy...
Zreszta sadze ze kazdy normalny czlowiek choc troche interesujacy sie polityka ma opinie juz wyrobiona i wie jak pojdzie glosowac.
Bianconeri - Czw Lip 01, 2010 08:54
Powtarzam - w niedzielę czekan nas trudny wybór typu czy chcesz być chory na aids czy na raka ... :/
I jak w tym kraju ma być normalnie...
krzysiek186 - Czw Lip 01, 2010 09:49
DNL napisał/a: | http://www.kciuk.pl/Debata-Kaczynski-Kaczynski-a18044 |
:) Równie dobrze można zrobić coś takiego o Komorowskim.
wborzecki@gmail.com napisał/a: | http://niezalezna.pl/article/show/id/36039 |
A to przeważa na korzyść Kaczyńskiego w świecie kibicowskim, przynajmniej wśród tych co się interesują. Żaden z polityków oprócz Korwina-Mikke nie poprze kibiców, ale przynajmniej Kaczyński nie maca się z ITI,GW i TVN.
Mamy do wyboru socjalistę narodowego i socjalistę europejskiego, więc dalej się nic nie zmieni.
Maerqin - Czw Lip 01, 2010 09:50
W tym kraju nie ma byc normalnie i nie bedzie. Jesli ktos ogladal ''Spowiedz agenta''(jest na JewTube) to to zrozumie. A jesli nie to bedzie dalej glosowal i ludzil sie ze bedzie lepiej jak ooda glos na tego czy tamtego. Ja pie%&£ jak mozecie lykac te ich slogany typu: ''zgoda buduje''czy ''Polska jest najwazniejsza''? Oni dla Was nic nie zrobia! Bo sa tylko marionetkami! Po ''katastrofie'' juz caly polski rzad stal sie marionetkowy i bedzie wykonywal polecenia Unii albo jakiegos innego Izraela. Najbardziej wk%^$ mnie rozumowanie ludzi, ktorzy choc nawet nie maja swojego kandydata albo nawet swoich pogladow to i tak glosuja na kogos bo nie chca zeby tamten drugi byl prezydentem. No prosze Was, jesli w tym kraju w taki sposob wybiera sie glowe panstwa to nie dziwcie sie ze w kraju jest ciagle nienormalnie.
wborzecki@gmail.com - Czw Lip 01, 2010 10:52
W NASZYM KRAJU ....BO TO NIE JAKIŚ KRAJ TYLKO NASZA OJCZYZNA POLSKA! :-))
misns - Czw Lip 01, 2010 11:10
Cytat: | W tym kraju nie ma byc normalnie i nie bedzie. Jesli ktos ogladal ''Spowiedz agenta''(jest na JewTube) to to zrozumie. A jesli nie to bedzie dalej glosowal i ludzil sie ze bedzie lepiej jak ooda glos na tego czy tamtego. Ja pie%&£ jak mozecie lykac te ich slogany typu: ''zgoda buduje''czy ''Polska jest najwazniejsza''? Oni dla Was nic nie zrobia! Bo sa tylko marionetkami! Po ''katastrofie'' juz caly polski rzad stal sie marionetkowy i bedzie wykonywal polecenia Unii albo jakiegos innego Izraela. Najbardziej wk%^$ mnie rozumowanie ludzi, ktorzy choc nawet nie maja swojego kandydata albo nawet swoich pogladow to i tak glosuja na kogos bo nie chca zeby tamten drugi byl prezydentem. No prosze Was, jesli w tym kraju w taki sposob wybiera sie glowe panstwa to nie dziwcie sie ze w kraju jest ciagle nienormalnie. |
Czyli wedlug ciebie co mamy zrobic?Nie glosowac i i narzekac?
krzysiek186 - Czw Lip 01, 2010 12:30
Na JKM-a trzeba było głosować.
grubas_KKS - Czw Lip 01, 2010 12:30
Podłożyć bombę pod sejm kiedy wszystkie nasze polityczne kurwiszony zbiorą się w nim,co do jednego hehe Wtedy może coś się ruszy.
hanys - Czw Lip 01, 2010 13:04
albo wyslac wszystkich do smolenska...
kosiarz - Czw Lip 01, 2010 15:30
Cytat: |
Janusz Korwin-Mikke w najnowszym wpisie na swoim blogu w Onet.pl zabiera głos w sprawie drugiej tury wyborów prezydenckich. Kandydat na urząd prezydenta z ramienia ugrupowania Wolność i Praworządność radzi, by "zamknąć oczy, zatkać uszy – i głosować na Jarosława Kaczyńskiego!".
|
I wszystko w temacie.
Kaczor wczoraj rozłozył Komorowskiego Marię "na łopatki" ;).
http://wybory.onet.pl/pre...aktualnosc.html
Tomko54 - Czw Lip 01, 2010 18:35
haha bez obrazy dla Pana Janusza ale kto normalny na niego głosował??? Nie wiem jakim cudem miał tyle tego poparcia a teraz mówi zeby na Kaczora głosować ;] To chyba mu robi antyreklamę ;]
Katalonczyk11 - Czw Lip 01, 2010 18:42
Tomko54 napisał/a: | haha bez obrazy dla Pana Janusza ale kto normalny na niego głosował??? Nie wiem jakim cudem miał tyle tego poparcia a teraz mówi zeby na Kaczora głosować ;] To chyba mu robi antyreklamę ;] |
Cała młodzież naniego głosowała gdyż powiedział że jest za legalizacją.
Tomko54 - Czw Lip 01, 2010 19:03
No tak jednak sprytny jest ;] ale nic poza tym...
krzysiek186 - Czw Lip 01, 2010 19:04
Tomko54 napisał/a: | haha bez obrazy dla Pana Janusza ale kto normalny na niego głosował??? Nie wiem jakim cudem miał tyle tego poparcia a teraz mówi zeby na Kaczora głosować ;] To chyba mu robi antyreklamę ;] |
JKM jako jedyny stawiał sprawę jasno, określił swój program, jest wierny swoim ideałom, pomysły gospodarcze wzorowane są na tym co mówi Centrum Adama Smitha, Klub Austriackiej Szkoły Ekonomii. Głosowali na niego ludzie inteligentni, kibice, a także Ci co w przeciwieństwie do ciebie nie mają zrasowanego mózgu od oglądania państwowej telewizji, bądź tej od Waltera. ty i tak nie zrozumiesz tego, głupich jest więcej.
mc71 - Czw Lip 01, 2010 19:18
Krzysiek186 czasem ma wrażenei, ze juz nei warto sie starac. Śmiem twierdzić że 90% glosującyh wgl. nei ma pojęcia jaki program, co reprezetnuje ich kandydat. Demokracja jest do dupy bo głupich jest wiecej od ludzi inteligentnych.
ERNESTO - Pią Lip 02, 2010 08:48
A dzien po debacie okazalo sie jednak, ze to co mu wyszlo najbardziej (punktowanie glosowania Komorowskiego), to jedynie glosowanie do poprawek budzetowych, a nie konkretnych ustaw. Tak wiec strzal w kolano.
Ja sie zgadzam z Bianco - to jest wybor typu co wolisz miec AIDS czy raka. Zaden z kandydatow nie nadaje sie na prezydenta i trzeba po prostu wybierac ktory mniej nas skompromituje ...
kosiarz - Pią Lip 02, 2010 09:06
Cytat: | A dzien po debacie okazalo sie jednak, ze to co mu wyszlo najbardziej (punktowanie glosowania Komorowskiego), to jedynie glosowanie do poprawek budzetowych, a nie konkretnych ustaw. Tak wiec strzal w kolano. |
To to się nie liczy? ;) Poprawki do ustaw są jakieś gorsze?
Cytat: | prezydenta i trzeba po prostu wybierac ktory mniej nas skompromituje ... |
To Ty głosuj na Dodę, ja zagłosuje na tego który mi dał więcej zarobić i mniej podatków za jego sprawą zapłacę, który nie pozwalał mnie okradać. :)
JKM tylko dlatego zagłosuje na Kaczora ja też. Doda już nami rządzi, od trzech lat.
Felek - Pią Lip 02, 2010 09:16
kosiarz napisał/a: | ..Doda już nami rządzi, od trzech lat. |
No tak, a wcześniej rządził Michał Wiśniewski.. tak samo tandetny, tylko mniej inteligentny i nieskuteczny.. ;)
kosiarz - Pią Lip 02, 2010 09:22
Felek napisał/a: | kosiarz napisał/a: | ..Doda już nami rządzi, od trzech lat. |
No tak, a wcześniej rządził Michał Wiśniewski.. tak samo tandetny, tylko mniej inteligentny i nieskuteczny.. ;) |
Ty zapewne Felek jeszcze podatków nie płacisz, odpowiadasz tylko za siebie, to i wymagania masz mniejsze. Ale to nie przeszkoda ani krytyka z mej strony to beztroska, jedna z cech młodości. ;)
Mnie więcej obchodzi moja kieszeń i mojej rodziny jak to czy z nas się na Jamajce śmieją...:) oni tam jakoś sobie radzą, i chyba nie pracują na budowach w całej Europie i nie tylko po "magistrze".
Felek - Pią Lip 02, 2010 10:11
Ty zapewne Felek jeszcze podatków nie płacisz, odpowiadasz tylko za siebie, to i wymagania masz mniejsze. Ale to nie przeszkoda ani krytyka z mej strony to beztroska, jedna z cech młodości. ;)
Mnie więcej obchodzi moja kieszeń i mojej rodziny jak to czy z nas się na Jamajce śmieją...:) oni tam jakoś sobie radzą, i chyba nie pracują na budowach w całej Europie i nie tylko po "magistrze". |
kosiarz - pudło.. podatki płacę juz od jakiegoś czasu.. jestem też w tej szczęśliwej sytuacji, że nie odpowiadam tylko za siebie..
Gdybyś potrafił spojrzeć dalej niż własna kieszeń pewnie zauważyłbyś, że dzięki "Dodzie" suchą stopą przeszliśmy największy kryzys gospodarczy po II Wojnie Światowej.. wiedziałbyś też zapewne, że zrealizowanie populistycznych zapędów gospodarczych "Michała Wiśniewskiego" nie tylko spustoszyłoby Twoją kieszeń, lecz równiez wyportkowało wszystkich Polaków.
Skoro więc lubisz podróże i ciepłe kraje, rzuć okiem na Grecję i pomyśl przez chwilę ;)
wborzecki@gmail.com - Pią Lip 02, 2010 14:02
TO DLA ZWOLENNIKÓW KOMOROWSKIEGO:
NINIEJSZY TEKS ZAPOŻYCZONY Z PORTALU INTERIA PL
-wykształcony jak Wałęsa, -pracowity jak Tusk,
-obiektywny jak TVN, -uprzejmy jak Niesiołowski,
-prawdomówny jak Michnik, -kulturalny jak Palikot,
-wierzący jak Senyszyn,
Wszystko w jednym!!!
www.megachem.pl - Pią Lip 02, 2010 15:00
Już myślałem, że z onetu. Ja kiedyś głosowałem na pisuary i więcej tego błędu nie popełnię. Też mi się Bronek nie uśmiecha, ale lepszy on, jak Jarosław i jego pierwsza dama- kot.
lechu - Pią Lip 02, 2010 17:05
popieram megachem'a, na czas ciszy proponuję temat zamknąć, tak na wszelki wypadek
misns - Pią Lip 02, 2010 18:37
No ja tez podpisuje sie po postami megachema i lechu,glosowalem na pis i juz wiecej tez tego bledu nie popelnie...
Co nie zmienia faktu ze mamy demokracje i kazdy glosuje na tego na kogo chce i tyle w temacie.
ERNESTO - Pią Lip 02, 2010 18:38
ja z PiS to moge zaglosowac tylko na Nowaka. Nikt inny z tej opcji politycznej mojego glosu nie uswiadczy.
Mileniak - Pią Lip 02, 2010 19:40
A ja nie chcę Prezydenta, który:
- nie zna konstytucji (przekonuje, że wprowadzenie stanu klęski żywiołowej nie spowoduje przesunięcia terminu wyborów prezydenckich);
- nie zna elementarnych zasad protokołu dyplomatycznego (jedzie do Rosji i mówi tam, że Polska defilowała 400 lat temu po placu Czerwonym);
- nie ma zielonego pojęcia o ekonomii (nie odróżnia deficytu budżetowego od długu publicznego);
- twierdzi, że Norwegia jest w Unii Europejskiej;
- jedzie do ludzi, którym woda zabrała dorobek życia i mówi im, że woda ma to do siebie, że się zbiera, stanowi zagrożenie, a potem spływa do Bałtyku;
- twierdzi, że Marek Belka jest zastępca sekretarza generalnego ONZ;
- decyduje o naszym losie, a korzysta z Wikipedii
W sumie to mógłbym wymieniać dużo dłużej..
Dlatego Jarek ma mój głos.
kosiarz - Pią Lip 02, 2010 20:01
Cytat: | kosiarz - pudło.. podatki płacę juz od jakiegoś czasu.. jestem też w tej szczęśliwej sytuacji, że nie odpowiadam tylko za siebie.. |
Więc tym bardziej się dziwię ;).
Cytat: | Gdybyś potrafił spojrzeć dalej niż własna kieszeń pewnie zauważyłbyś, że dzięki "Dodzie" suchą stopą przeszliśmy największy kryzys gospodarczy po II Wojnie Światowej.. wiedziałbyś też zapewne, że zrealizowanie populistycznych zapędów gospodarczych "Michała Wiśniewskiego" nie tylko spustoszyłoby Twoją kieszeń, lecz równiez wyportkowało wszystkich Polaków. |
Moja kieszeń dla mnie jest bardzo ważna. Więc właśnie tak głosuję.
Nie wiem jaką ustawę czy działania Tuska masz na myśli, jeżeli chodzi o kryzys, ale ja nie znam żadnej i żadnego.
Choć przecież u nas jak pamiętasz żadnego kryzysu nie ma.
Jeżeli zaś spojrzysz na rating dotyczący wolności gospodarczej, zauważysz, ze po obniżeniu podatków w Polsce, wejściu do Schengen, utworzeniu CBA! tak właśnie CBA!
nasza pozycja wzrosła...komu to zawdzięczamy? Nie muszę pisać.
To, że u nas nie mieliśmy spadku PKB zależało także od innych czynników.
Przede wszystkim, mieliśmy własną walutę. Byliśmy krajem zakupowym dla wszystkich sąsiadów, a nasz eksport był konkurencyjny...
Przypomnij kto chciał szybko wprowadzić euro?
Można byłoby pisać i pisać o zadłużeniu, największym deficycie budżetowym za Tuska, czy kreatywnej księgowości Rostowskiego...Dam tylko 3 artykuły;
"Grecja" też tam jest...zobaczymy co będzie po wyborach ;).
http://wyborcza.pl/1,7684...o_Finansow.html
http://biznes.gazetaprawn...lona_wyspa.html
http://wiadomosci.onet.pl/2157255,10,item.html
Grecy też długie lata oszukiwali, także Węgrzy.
Proponuję mniej nienawiści, więcej rozsądku i jednak spojrzeć na własną kieszeń :).
Cytat: | Też mi się Bronek nie uśmiecha, ale lepszy on, jak Jarosław i jego pierwsza dama- kot. |
To jest bardzo merytoryczne...:)
Mam coś podobnego ;
RP będzie musiała zakupić nowe Herculesy C-130 do transportu pierwszej damy, po zwycięstwie Komorowskiego Bronisława Marii ;) ;).
Maerqin - Pią Lip 02, 2010 22:05
misns napisał/a: | Cytat: | W tym kraju nie ma byc normalnie i nie bedzie. Jesli ktos ogladal ''Spowiedz agenta''(jest na JewTube) to to zrozumie. A jesli nie to bedzie dalej glosowal i ludzil sie ze bedzie lepiej jak ooda glos na tego czy tamtego. Ja pie%&£ jak mozecie lykac te ich slogany typu: ''zgoda buduje''czy ''Polska jest najwazniejsza''? Oni dla Was nic nie zrobia! Bo sa tylko marionetkami! Po ''katastrofie'' juz caly polski rzad stal sie marionetkowy i bedzie wykonywal polecenia Unii albo jakiegos innego Izraela. Najbardziej wk%^$ mnie rozumowanie ludzi, ktorzy choc nawet nie maja swojego kandydata albo nawet swoich pogladow to i tak glosuja na kogos bo nie chca zeby tamten drugi byl prezydentem. No prosze Was, jesli w tym kraju w taki sposob wybiera sie glowe panstwa to nie dziwcie sie ze w kraju jest ciagle nienormalnie. |
Czyli wedlug ciebie co mamy zrobic?Nie glosowac i i narzekac? |
Przejrzec na oczy przede wszystkim i przestac wierzyc tej bandzie zydow i komuchuow z Wiejskiej.
Bo oni nic dla nas nie robia. Robia cos tylko dla swojego interesu i interesu ludzi, ktorzy kaza im tak robic.
A my musimy robic swoje, stwarzac sobie okazje tego zeby zylo sie jaknajlepiej nam i naszym bliskim i nie liczyc na politykow bo chocby nie wiadomo co mowili i obiecywali to na chleb Ci zaden z nich nie da tylko sam musisz przez cale zycie zapie*dalac zeby miec co jesc. Tak jest ten system skonstruowany, ze tylko nieliczni ludzie, ktorzy ten system budowali na nim zarobia a reszta bedzie za*upcac w ich fabrykach zeby splacac dozywotnie kredyty.
Felek napisał/a: | dzięki "Dodzie" suchą stopą przeszliśmy największy kryzys gospodarczy po II Wojnie Światowej.. wiedziałbyś też zapewne, że zrealizowanie populistycznych zapędów gospodarczych "Michała Wiśniewskiego" nie tylko spustoszyłoby Twoją kieszeń, lecz równiez wyportkowało wszystkich Polaków.
Skoro więc lubisz podróże i ciepłe kraje, rzuć okiem na Grecję i pomyśl przez chwilę ;) |
Buahahahaaha, ten kto wierzy ze Polska jako jedyna w Europie byla ''na zielono'' na tej mapie, ktora chwalila sie ''Doda'' ten mysleniem nie wybiega dalej niz ekran wlasnego telewizora. Jak mozna byc tak naiwnym i wierzyc w te brednie? W Polsce kryzys jest ukrywany przed wyborami, zobaczycie jak to wszystko pier...jak wyjdzie na jaw jakie mamy plecy. Przypomne tylko ze dlug publiczny Polski przekroczyl juz 1 bilion zl, kilka miesiecy temu bylo to bodajze 900 mld. Niezly wynik w kazdym razie. Jestesmy nastepni w kolejce-po Grecji, Hiszpani i innych krajach- do przejecia naszego kraju przez gigakorporacje(co juz ma miejsce, patrz wydobycie prawdopodobnie najwiekszego bogactwa Polski-gazu lupkowego), obnizenie zarobkow, podwyzke cen i podatkow. Z ludzi robi sie niewolnikow!!
A, i wracajac jeszcze do pierwszego cytatu; wlasnie, niewolnikow. Pie*dolone media narzucaja nam w co mamy wierzyc, ksztaltuja nasze poglady i swiadomosc, nie mozemy zyc po swojemu z dala od tego burdelu. A nawet jesli chcielbysmy to jest juz na to pewnie paragraf, ktory nam tego zabrania. Ciagle cos sie nam narzuca i wprowadza coraz to nowsze zakazy i nakazy. Niestety zwykly szary czlowiek nie jest wolny, nie moze robic to na co ma ochote bo wszechobecne ceny jego marzen szybko sprowadzaja na ziemie...
Podsumowujac i zeby trzymac sie tematu powiem krotko: to nie glupi politycy czy prezydenci rzadza swiatem. Swiatem rzadzi pieniadz. I Wasze polityczne poglady mozecie sobie wsadzic za przeproszeniem w dupe.
Bianconeri - Pią Lip 02, 2010 22:52
Cytat: | nie zna elementarnych zasad protokołu dyplomatycznego (jedzie do Rosji i mówi tam, że Polska defilowała 400 lat temu po placu Czerwonym); |
A za to akurat mu chwała ... "My tam jeszcze ku*** wrócimy ... z Olem" :D:D
wborzecki@gmail.com - Sob Lip 03, 2010 06:24
ECH SPÓŹNIŁEM SIĘ Z MAŁYM ,,REZIME,, :-) CISZA PRZEDWYBORCZA.
Mileniak - Sob Lip 03, 2010 09:14
Bianconeri napisał/a: | Cytat: | nie zna elementarnych zasad protokołu dyplomatycznego (jedzie do Rosji i mówi tam, że Polska defilowała 400 lat temu po placu Czerwonym); |
A za to akurat mu chwała ... "My tam jeszcze ku*** wrócimy ... z Olem" :D:D |
Inaczej byśmy mówili, jakby podobną indolencją wykazali się podczas wizyty w Polsce Angela Merkel, Władek Putin albo ..król Szwecji Karol XVI Gustaw
Bianconeri - Sob Lip 03, 2010 09:27
W Berlinie też byliśmy a Sztokholm przy okazji meczu kadry tez swoje przeżył więc jak to było ... "Stracili okazję żeby siedzieć cicho" :D
Husaria nadciąga :))
ERNESTO - Pon Lip 05, 2010 20:03
kosiarz napisał/a: | Cytat: | A dzien po debacie okazalo sie jednak, ze to co mu wyszlo najbardziej (punktowanie glosowania Komorowskiego), to jedynie glosowanie do poprawek budzetowych, a nie konkretnych ustaw. Tak wiec strzal w kolano. |
To to się nie liczy? ;) Poprawki do ustaw są jakieś gorsze? |
Poprawki budzetowe to zupelnie co innego. Jesli dajesz komus mleko za darmo, to musisz pozniej odbic to w cenie wedliny i sera. Budzet z gumy nie jest.
Poza tym to glosowanie odbylo sie w momencie kiedy PO bylo w opozycji, czyli obligatoryjnie - skoro PiS na tak, to PO na nie ... i odwrotnie. Tak to wyglada w polskim sejmie nie od dzis.
Ja osobiscie nie glosowalem na Komorowskiego, tylko na nie-Kaczynskiego.
Inna sprawa, ze jak teraz Komorowski sie nie postara, to za dwa lata PiS zdobedzie wiekszosc, a PO bedzie niemal na rowni z SLD pod wzgledem ilosci glosow/miejsc w parlamencie ... Mam rowniez nadzieje, ze Komorowski dotrzyma obietnicy przedwyborczej i doczekamy jednomandatowych okregow wyborczych, bo obecny system jest chory
Pozdrawiam
www.megachem.pl - Wto Lip 06, 2010 09:25
PO ma teraz władzę i nie może zrzucić winy na opozycyjnego prezydenta. Jeśli im się uda i wykorzystają szansę, to w kolejnych wyborach dostaną większe poparcie w parlamencie, jeśli nie to skończą jak SLD. Oby w kolejnych wyborach parlamentarnych weszły 3 największe partie- PO PIS i SLD- to nie będzie stawiania warunków i kupczenia małych partii. Poglądy mam prawicowe- ale nie skrajne, jestem ekonomicznym liberałem.
Felek - Wto Lip 06, 2010 11:18
JPiPK napisał/a: | Felek napisał/a: | dzięki "Dodzie" suchą stopą przeszliśmy największy kryzys gospodarczy po II Wojnie Światowej.. wiedziałbyś też zapewne, że zrealizowanie populistycznych zapędów gospodarczych "Michała Wiśniewskiego" nie tylko spustoszyłoby Twoją kieszeń, lecz równiez wyportkowało wszystkich Polaków.
Skoro więc lubisz podróże i ciepłe kraje, rzuć okiem na Grecję i pomyśl przez chwilę ;) |
|
Krótko i konkretnie..
JPiPK napisał/a: | Buahahahaaha, ten kto wierzy ze Polska jako jedyna w Europie byla ''na zielono'' na tej mapie, ktora chwalila sie ''Doda'' ten mysleniem nie wybiega dalej niz ekran wlasnego telewizora. Jak mozna byc tak naiwnym i wierzyc w te brednie? |
Nie brednie, tylko fakty jakkolwiek niewygodnie by to dla Ciebie brzmiało..
JPiPK napisał/a: | W Polsce kryzys jest ukrywany przed wyborami, zobaczycie jak to wszystko pier...jak wyjdzie na jaw jakie mamy plecy. |
Skąd te przypuszczenia? Może najwyższy czas zainteresować się stanem gospodarki, a nie dawać się indoktrynować przez "niezależne" media
JPiPK napisał/a: | Przypomne tylko ze dlug publiczny Polski przekroczyl juz 1 bilion zl, kilka miesiecy temu bylo to bodajze 900 mld. Niezly wynik w kazdym razie. |
Normalna sprawa. Liczby robią wrażenie, jednak dług publiczny powinno podawać się w stosunku do PKB, a pod tym względem daleko jeszcze do granicy 60%. Polska z roku na rok jest coraz bogatsza (PKB), stąd też może sobie pozwolić na bezpieczną obsługę coraz większego długu publicznego (w określonych granicach).
Kwestie kryzysu finansowego i jego wpływu na dług pomijam - rzecz oczywista.
JPiPK napisał/a: | Jestesmy nastepni w kolejce-po Grecji, Hiszpani i innych krajach- do przejecia naszego kraju przez gigakorporacje(co juz ma miejsce, patrz wydobycie prawdopodobnie najwiekszego bogactwa Polski-gazu lupkowego). |
Jak inaczej wyobrażasz sobie wydobycie gazu łupkowego, który jest wielka szansą dla naszego kraju? Nikt inny poza korporacjammi nie dysponuje technologią ich wydobycie.
Poza tym korporacji nie należy się bać - trzeba nauczyć się korzystać z ich obecności..
JPiPK napisał/a: | Z ludzi robi sie niewolnikow!! |
No niestety czasy, kiedy to czy się stoi czy się leży.. już dawno się skończyły.
Reasumując - zalecam rzeczywiste zainteresowanie się ekonomią.
Wracając do tematu - ciekawy wynik. Zobaczymy co PO teraz zrobi. Teraz już nie będą mieli na kogo zwalać..
krzysiek186 - Wto Lip 06, 2010 14:51
ERNESTO napisał/a: | Mam rowniez nadzieje, ze Komorowski dotrzyma obietnicy przedwyborczej i doczekamy jednomandatowych okregow wyborczych, bo obecny system jest chory |
PO miało kiedyś taką akcję "4 x TAK" gdzie między innymi obiecywali okręgi jednomandatowe. Ja też bym bardzo chciał by Komorowski to wprowadził.
www.megachem.pl napisał/a: | Oby w kolejnych wyborach parlamentarnych weszły 3 największe partie- PO PIS i SLD- to nie będzie stawiania warunków i kupczenia małych partii. |
Oby nie, co to za argument że największe ? Może lepiej żeby weszły te które przedstawią mądre pomysły. SLD = PZPR.
Mileniak - Wto Lip 06, 2010 17:51
krzysiek186 napisał/a: | ERNESTO napisał/a: | Mam rowniez nadzieje, ze Komorowski dotrzyma obietnicy przedwyborczej i doczekamy jednomandatowych okregow wyborczych, bo obecny system jest chory |
PO miało kiedyś taką akcję "4 x TAK" gdzie między innymi obiecywali okręgi jednomandatowe. Ja też bym bardzo chciał by Komorowski to wprowadził.
www.megachem.pl napisał/a: | Oby w kolejnych wyborach parlamentarnych weszły 3 największe partie- PO PIS i SLD- to nie będzie stawiania warunków i kupczenia małych partii. |
Oby nie, co to za argument że największe ? Może lepiej żeby weszły te które przedstawią mądre pomysły. SLD = PZPR. |
http://www.youtube.com/wa...feature=recentu
wborzecki@gmail.com - Wto Lip 06, 2010 19:26
:-))
Maerqin - Czw Lip 08, 2010 01:18
Felek napisał/a: | JPiPK napisał/a: | Buahahahaaha, ten kto wierzy ze Polska jako jedyna w Europie byla ''na zielono'' na tej mapie, ktora chwalila sie ''Doda'' ten mysleniem nie wybiega dalej niz ekran wlasnego telewizora. Jak mozna byc tak naiwnym i wierzyc w te brednie? |
Nie brednie, tylko fakty jakkolwiek niewygodnie by to dla Ciebie brzmiało... |
Poczekamy, zobaczymy. Daje rok, max 2 lata. Moze wtedy otworza oczy coniektorzy...
Felek napisał/a: | JPiPK napisał/a: | W Polsce kryzys jest ukrywany przed wyborami, zobaczycie jak to wszystko pier...jak wyjdzie na jaw jakie mamy plecy. |
Skąd te przypuszczenia? Może najwyższy czas zainteresować się stanem gospodarki, a nie dawać się indoktrynować przez "niezależne" media |
To wcale nie ''niezalezne'' media(czy w czasach gdy cenzuruje sie media i internet jest w ogole cos takiego jak niezalezne media?). To tez fakty, z roznych zrodel. A w tym przypadku liczby nie klamia. Kazdego dnia bankrutuje kilkanascie mniejszych firm a ekonomisci juz wroza Polsce druga Grecje jesli szybko nie przeprowadzi sie znaczacych reform.
Felek napisał/a: | JPiPK napisał/a: | Przypomne tylko ze dlug publiczny Polski przekroczyl juz 1 bilion zl, kilka miesiecy temu bylo to bodajze 900 mld. Niezly wynik w kazdym razie. |
Normalna sprawa. Liczby robią wrażenie, jednak dług publiczny powinno podawać się w stosunku do PKB, a pod tym względem daleko jeszcze do granicy 60%. Polska z roku na rok jest coraz bogatsza (PKB), stąd też może sobie pozwolić na bezpieczną obsługę coraz większego długu publicznego (w określonych granicach).
Kwestie kryzysu finansowego i jego wpływu na dług pomijam - rzecz oczywista. |
Aha, coraz bogatsza. Tu rowniez radze poczekac jeszcze rok, 2 lata jak juz wszystko co przynosi Polsce zyski bedzie sprywatyzowane, lacznie z GPW. Owszem liczby robia wrazenie bo jesli dlug w ciagu trzech lat rosnie o ponad 300 miliardow PLN a w kraju nic sie nie zmienia to to rzeczywiscie jest swego rodzaju wyczyn. No to byl ten kryzys w koncu w Polsce czy go nie bylo?
Felek napisał/a: | JPiPK napisał/a: | Jestesmy nastepni w kolejce-po Grecji, Hiszpani i innych krajach- do przejecia naszego kraju przez gigakorporacje(co juz ma miejsce, patrz wydobycie prawdopodobnie najwiekszego bogactwa Polski-gazu lupkowego). |
Jak inaczej wyobrażasz sobie wydobycie gazu łupkowego, który jest wielka szansą dla naszego kraju? Nikt inny poza korporacjammi nie dysponuje technologią ich wydobycie.
Poza tym korporacji nie należy się bać - trzeba nauczyć się korzystać z ich obecności.. |
A po co w ogole mamy sie porywac na wydobycie tego pier*olonego gazu? I w jaki sposob niby Polska na tym skorzysta jesli nasze wspaniale polskie prawo daje gwarancje na wydobycie temu kto natrafi na zloza czyli w tym wypadku Amerykanom bo oni narazie maja technologie i juz zaczeli wiercic. Rzad odda te zloza za bezcen(oczywiscie ci co maja zarobic zarobia na lapowkach) i Polska po raz kolejny zostanie wydymana przez USrAel. Ja zostawilbym ten gaz tam gdzie jest, sam sie nie ulotni. Mamy umowe z Rosja na dostawy gazu na chyba 20 lat, wiec powinnismy spokojnie poczekac az w Polsce bedzie technologia na takie odwierty i wtedy byc niezaleznym od nikogo panstwem oraz dostawca tego surowca. O korporacjach wspominalem juz 2 razy, wspomne jeszcze raz. Film pt. ''Spowiedz Agenta'' na JewTube wiele wyjasnia. http://1616.salon24.pl/155948,megaprzekret
Wracajac do tematu bo nie ma sensu go juz bardziej rozmywac: filmik powyzej ''4 x tak'' tez powinien dac temu ciemnemu narodowi do myslenia ale pewnie i tak po glebokim przemysleniu pozostalby on przy (nie)swoich pogladach narzuconych przez tvn.
A w taki sposob Polacy wybrali wlasnie prezydenta: http://www.youtube.com/watch?v=BrEGm9CSJWw . Nic tylko pogratulowac!
wborzecki@gmail.com - Czw Lip 08, 2010 08:19
KUMIE TOŚ NIE WIEDZIAŁ JAKI NARÓD MAMY :-)) DLATEGO JESTEM NIEPOPRAWNY POLITYCZNIE IM MNIEJ NAS GŁOSUJE TYM LEPIEJ BO IDĄ DO WYBORÓW LUDZIE KTÓRZY WIEDZĄ O CO W POLITYCE CHODZI(jak to się kolokwialnie mówi) TEN POGLĄD GŁOSZĘ OD LAT 20 :-D POZDRO ps.przegrana BITWA ALE WALKA TRWA!!
Bianconeri - Czw Lip 08, 2010 08:23
To idąc twoim tokiem myślenia wybrany przy 10% frekwencji prezydent będzie przedstawicielem całego narodu ??:)
grubas_KKS - Czw Lip 08, 2010 08:36
Zamknijcie już ten temat...Wybory się skończyły!
kolafy - Czw Lip 08, 2010 11:10
Podsumowując te wybory... http://www.youtube.com/watch?v=BrEGm9CSJWw
Myślę że 50% z tych ludzi co poszło oddać głos na swojego wybranka ma tyle o nim pojęcia co mieszkańcy Suwałk ;)
Masahiko - Czw Lip 08, 2010 12:20
Pozytywnego elektoratu Kaczyński pewnie ma więcej niż Komorowskiego. Co z tego skoro spora część społeczeństwa głosuję przeciw Prezesowi PiS-u. Myślę że czas, aby Pan Prezes się nad tym głęboko zastanowił. Ma na to chwilę czasu. Za półtora roku wybory parlamentarne i prawdziwa walka o władzę.
Co do filmiku to chyba nie powinno to nikogo dziwić. Niektórzy przynajmniej potrafią korzystać z najważniejszego prawa jakie nam daje demokratyczne państwo :)
GoToSleep - Czw Lip 08, 2010 17:54
Kaczorowski ;p...
|
|