|
Forum kibiców Sandecji www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji |
 |
KKS Sandecja Nowy Sącz - KSZO Ostrowiec Świętokrzyski - Sandecja
Bioły_NS - Czw Maj 20, 2010 14:29 Temat postu: KSZO Ostrowiec Świętokrzyski - Sandecja Do meczu pozostają 2 dni ! Ten mecz jak i pozostałe trzeba wygrać jeśli chcemy walczyć jeszcze o awans ! Nie wyobrażam sobie innego wyniku niż zwycięstwo naszych ! Stawiam 0:2
hary_ - Czw Maj 20, 2010 15:28
MECZ Z KSZOKAMI 2:0 DO PRZODU I TYLE
Robert Plant - Czw Maj 20, 2010 16:30
Mam dość typowania wyników oraz z góry rozdzielania punktów pomiędzy Górnikiem a nami.
Wiem jedno, na ta chwilę szansa na awans jest i to dość realna. Jednak to wszystko może się zmienić już po 45min w Ostrowcu. Wszystko jest w naszych nogach bo to że Górnik straci te min 4pkt to bardzo wysoce prawdopodobne.
Więc nie rozglądajmy się na nikogo i do boju!!!
Sandecjo jesteśmy z Tobą!!!
matys5392 - Czw Maj 20, 2010 16:38
KSZO na własnym boisku jest bardzo mocne i o punkty będzie ciężko.Ale kto nie miałby nadziei na wygraną Sandecji nie byłby jej kibicem!Wierzmy w 3 punkty!
maciek - Czw Maj 20, 2010 18:00
KSZO - SANDECJA TVP Sport sobota godz. 17.50 bezpośrednia transmisja!!
arkoniusz - Czw Maj 20, 2010 18:14
Ja powiem tyle 2-1 do przodu i dalej walka od extraklase :D
Masahiko - Czw Maj 20, 2010 18:19
2:1 dla gospodarzy. Czas wrócić na swoje miejsce i w ostatnich meczach dać pograć juniorom.
szczur1910 - Czw Maj 20, 2010 18:19
ja dostąpie tego zaszczytu i będe na tym meczu:) 3-1 dla nas:)
Robert Plant - Czw Maj 20, 2010 18:33
Masahiko napisał/a: | 2:1 dla gospodarzy. Czas wrócić na swoje miejsce . |
Co według Ciebie do cholery oznacza swoje miejsce?? Może 5-6 miejsce a może środek Tabeli??
Sugerujesz że aktualne miejsce na jakim się znajdujemy jest dla nas za wysokie?? Gracze swoją ambitną postawą, ciekawą kombinacyjna grą i ofensywnym stylem NIE ZASŁUŻYLI na pozycję 2-3??
Czy właśnie to sugerujesz?
Jeśli tak to współczuję drużynie takiego kibica jak Ty
ArbuzKSC - Czw Maj 20, 2010 18:38
Masahiko napisał/a: | 2:1 dla gospodarzy. Czas wrócić na swoje miejsce i w ostatnich meczach dać pograć juniorom. |
Jeśli uważasz, że Sandecja jest za wysoko i uważasz się za jej kibica, to może powinieneś kibicować stali stalowa wola. Co ty na to? Wtedy będziesz bardziej szczęśliwy
Masahiko - Czw Maj 20, 2010 18:57
Źle się wyraziłem. Sorki. Oczywiście zasługujemy na pozycję, którą zajmujemy.
I oczywiście wierzę w zwycięstwo w Ostrowcu.
albert - Czw Maj 20, 2010 19:23
co masahiko kibic sukcesu jesteś!jaby wygrali z widzewem to co pisałbyś że jesteś dumny itp.prosze cie weż sie puknij !!!!!! KKS SANDECJA!!!!!! 0-2 i ekstraklasa!!!!!!!!!!
Masahiko - Czw Maj 20, 2010 19:29
Jestem raczej realistą.
Tak BTW to widzę, że powstał w Nowym Sączu nowy epitet - kibic sukcesu. Czekamy jak się to rozprzestrzeni i zaczną go używać kierowcy, sądeccy politycy czy sfrustrowani małolaci :)
rudeboyz - Czw Maj 20, 2010 19:34
panowie to temat KSZO-SANDECJA,wiec kazdy ma prawo do wypowiedzenia swojego zdania...i nie koniecznie musi byc ono optymistyczne taka jest idea forum dyskusyjnego :) ..ciezko mi uwierzyc w zwyciestwo w Ostrowcu,aczkolwiek serce pragnie tego zwyciestwa...i jezeli chodzi o moje nastawienie,to bynajmniej porazka z Widzewem nie ma tu nic do rzeczy,bo uwazam ja za zwyklą wpadke :), ja obstawie procentowo 45 % nasza wygrana,30% remis ,25% porazka
Kilinskiego 47 - Czw Maj 20, 2010 20:23 Temat postu: Re: KSZO Ostrowiec Świętokrzyski - Sandecja
Bioły_NS napisał/a: | Nie wyobrażam sobie innego wyniku niż zwycięstwo naszych ! |
Ja sobie wyobrażam. Remis będzie sukcesem.
Awansu nie będzie i dzięki temu nadal będą świetne widowiska I ligowe na stadionie w Nowym Sączu (z czego się bardzo cieszę), a nie dramatyczna walka o utrzymanie w Ekstraklasie na stadionie Hutnika przy frekwencji 500 osób. Zadbajmy najpierw o obiekt i później myślmy o awansie, bo teraz byłoby to bez sensu (z punktu widzenia organizacyjnego).
Uprzedzając wasze krzywe jazdy: nie jestem kibicem sukcesu:), na Sandecji jestem na każdym meczu od ponad 15 lat. Pozdrawiam:)
grubas_KKS - Czw Maj 20, 2010 20:38
Dokładnie jak napisał kolega wyżej,remis będzie sukcesem.KSZO u siebie jest bardzo groźne i z tego co pamiętam zawsze Nam,tzn.piłkarzom Sandecji sie tam ciężko grało.
internacionale - Czw Maj 20, 2010 21:05
Mecze w Ostrowcu nigdy nam się nie układały. Osobiście zapamiętałem jeden na którym byłem z kamerą...
http://www.youtube.com/watch?v=9RvyANyO6IE
Frodo - Czw Maj 20, 2010 23:44
Mam nadzieje ze jak nie ma wyjazdu to chociaz w Zagłobie czy gdzie oglądne :)
rudeboyz - Czw Maj 20, 2010 23:54 Temat postu: Re: KSZO Ostrowiec Świętokrzyski - Sandecja
Kilinskiego 47 napisał/a: | Bioły_NS napisał/a: | Nie wyobrażam sobie innego wyniku niż zwycięstwo naszych ! |
|
na chwile obecną,w swietle wciąż realnych szans na awans to remis nie jest zadnym sukcesem,remis=przegrana ekstraklasa,chcac awansowac musimy zdobyć 3 punkty w Ostrowcu..p.s.a jak ich nie zdobedziemy,to i tak nie zmieni to faktu ze i tak było pieknie w tym sezonie :)nasi grajkowie pokazali styl i ,,charakterek'',i dostarczyli nam masy emocji i bez wzgledu na to w jakiej lidze zagramy w przyszlym sezonie ja im dziekuje ...
hanys - Pią Maj 21, 2010 08:18 Temat postu: Re: KSZO Ostrowiec Świętokrzyski - Sandecja
rudeboyz napisał/a: | Kilinskiego 47 napisał/a: | Bioły_NS napisał/a: | Nie wyobrażam sobie innego wyniku niż zwycięstwo naszych ! |
|
na chwile obecną,w swietle wciąż realnych szans na awans to remis nie jest zadnym sukcesem,remis=przegrana ekstraklasa,chcac awansowac musimy zdobyć 3 punkty w Ostrowcu..p.s.a jak ich nie zdobedziemy,to i tak nie zmieni to faktu ze i tak było pieknie w tym sezonie :)nasi grajkowie pokazali styl i ,,charakterek'',i dostarczyli nam masy emocji i bez wzgledu na to w jakiej lidze zagramy w przyszlym sezonie ja im dziekuje ... |
W koncu jakies normalne myslenie a nie tylko ze brak EK to wielka porazka.
a czy porazka przekresla nasze szanse?? nie do konca, bo jesli LKS pyknie Gornika to dalej jestesmy wgrze i beda sie liczyc 3 zespoly z ktorych my mamy najlepszy bilans ;)
Tylko jeszcze Widzew musi pyknac Gornika a my wygrac wszystko do konca
bacin - Pią Maj 21, 2010 09:22
Chyba pierwszy raz widzę wypowiedź hanysa w tak świetlistym - a propos awansu - tonie : ))
Dziś już będzie wiadomo, na czym stoimy przed jutrzejszą kolejką, bo ŁKS - Górnik już wieczorem, o 19:00.
To dobrze, bo jeśli ŁKS wygra, Nasi zagrają jutro z niebotyczną motywacją i zmiażdżą KSZO.
Jeśli wygra Górnik, Nasi zagrają jutro z niebotyczną motywacją, żeby utrzymać nadzieje na awans : )))
Masahiko - Pią Maj 21, 2010 15:48 Temat postu: Re: KSZO Ostrowiec Świętokrzyski - Sandecja
hanys napisał/a: |
W koncu jakies normalne myslenie a nie tylko ze brak EK to wielka porazka. |
Chyba nikt tutaj nie uważa, że brak awansu to porażka. Po prostu w obecnej sytuacji jakakolwiek przegrana to porażka w perspektywie awansu i tyle.
Fredo - Pią Maj 21, 2010 16:17
Myślę że wygramy po ciężkim meczu 1-0,2-1 i przybliżymy się do awansu,Zabrze pewnie potraci punkty z ŁKS-em,Widzewem.
ArbuzKSC - Pią Maj 21, 2010 19:14
Chyba pierwszy raz ściskam kciuki za łks, pytanie czy im się chce... Wierzę, że Sandecja wygra. Czasami porażka(jak ta z widzewem) studzi emocje, przewietrza szatnie i można zacząć wszystko od nowa. Choćby 1-0 dla nas a będę szczęśliwy
kls86 - Sob Maj 22, 2010 18:03
Zmiana w bramce. Broni Kozioł. Czyżby trener obwiniał Różalskiego za te 6 bramek ?? Chyba nie ma powodu.
hanys - Sob Maj 22, 2010 18:30
no musze przyznac ze nawet graja z Kszo, mogli juz strzelic kilka bramek brakuje troche szczescia, choc teraz my mielismy farta;)
K@KS - Sob Maj 22, 2010 18:35
naprawde fajnie grają.
straszne pustki w tym Ostrowcu.
kls86 - Sob Maj 22, 2010 18:49
W końcówce 1 połowy troche nas pociśli. Troche za często Boro i Makuch się włączają w te akcje ofensywne i nie maja siły na powrót i potem jak idzie kontra to mamy duże problemy.
RydzSmigly - Sob Maj 22, 2010 18:57
ciekawy szybki mecz, wolę zdecydowanie Aleksandra niz Kmiecika, chociaż chłop próbuje...szkoda ze w naszych akcjach brak wykonczenia, Rudolf,Maciek i darek mieli swoje sytaucje,oby w 2 polowie cos wpadło..Zal patrzec na stadion KSZO swiecacy pustkami, przypominaja mi sie nasze mecze w 3 lidze...
hanys - Sob Maj 22, 2010 19:08
no albo sie wezma za robote albo dziekuje do widzenia
hanys - Sob Maj 22, 2010 19:10
no i wszystko jasne
wel - Sob Maj 22, 2010 19:13
No i inna sprawa, która była do przewidzenia po oddaniu adresu sandecja.pl, a która teraz jest jasno widoczna, komentator kilka razy podaje, że to oficjalna strona klubowa :/.
Ładna gra w pierwszej połowie, teraz coś już nieco zrezygnowani nasi.
3:0 masakra.
magnevox - Sob Maj 22, 2010 19:16
ehhh Powiedzmy sobie szczerze, nie mają umiejętności na ekstraklasę...
wawus1986 - Sob Maj 22, 2010 19:19
z calum szacunkiem dla Sandecjii ... to moj klub zlego slowa nie powiem ale w obronie tragedia totalna tragedia!!!!!!!!!!!!!!!! Koziol to bramkarz na poziomie 5 ligi a nie 1 ...;/ a reszta nic nie lepiej...
K@KS - Sob Maj 22, 2010 19:21
całkiem miło ze strony tego sezonu by było, gdyby się już skończył
qqq - Sob Maj 22, 2010 19:22
Szkoda gadac. Wylaczylem TV bo juz nie moge patrzec na to...... Tylko jaki jest powod takie gry? 4-5 kolejki wstecz i widac bylo Sandecje ktora gra kapitalnie, Sandecje ktora walczy i Sandecje ktorej zalezy. Teraz nie widze nic z tych rzeczy. Sprzedane mecze? Ktos nie chce abysmy awansowali i klub oraz zawodnicy robia co im sie każe?
lukas33 - Sob Maj 22, 2010 19:23
A w lecie środek obrony do całkowitej wymiany. Trzeba młodszych i szybszych graczy.
K@KS - Sob Maj 22, 2010 19:26
qqq napisał/a: | Sprzedane mecze? Ktos nie chce abysmy awansowali i klub oraz zawodnicy robia co im sie każe? |
może poprostu nie byli w stanie walczyć do końca, nie da się cały czas wygrywać.
Fredo - Sob Maj 22, 2010 19:26
Nie wiem co to się dzieje 0-3 już przegrywamy i to w większości rozwiewa nasze szanse na awans.Może już siły opadły po tylu dobrych meczach z Górnikiem,Pogonią,ŁKS-em teraz sił już zabrakło chyba i niestety marzenia o awansie odpływają...
sns1910 - Sob Maj 22, 2010 19:29
Można powiedzieć, że tak jak zaczęliśmy, tak kończymy ;) Czyli po straconej bramce nasza gra się po prostu całkiem rozsypuje...Co nie zmienia faktu, że cel na ten sezon został osiągnięty z nawiązką i trzeba to cały czas powtarzać! :)
wawus1986 - Sob Maj 22, 2010 19:34
Sandecjo dziekujemy za wspaniały sezon , ale dograjcie te ostatnie kolejki dla kibicow chociaz, troszke zangazowania... a obrona faktycznie do wymiany... ;/
hanys - Sob Maj 22, 2010 19:35
w wiekszosci?? zejdz na ziemie nie mamy juz zadnych szans. a matematyke to wiecie gdzie mozna sobie wsadzic, nie da sie caly czas wygrywac?? gornik jak potrzeba to wygrywa.
zejdziecie na ziemie w koncu?
wawus1986 - Sob Maj 22, 2010 19:41
NAPASTNIKA NAM TRZEBA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TAKIE SYTUACJE :(
Fredo - Sob Maj 22, 2010 19:48
Szkoda tych zmarnowanych szans bo powinniśmy co najmniej remisować gdyby wykorzystać te setki.Gramy efektowny futbol ale nie efektywny,i w tym problem.Szkoda że teraz 2 porażki bo szanse odpłynęły,teoretycznie jeszcze mamy szanse ale ciężko myśleć że Górnik przegra z 2 średniakami, a nas czeka ciężki mecz z GKS-em Katowice.Szkoda miała być EKSTRAKLASA a musimy uważać żeby nas jeszcze ŁKS nie wyprzedził.
wawus1986 - Sob Maj 22, 2010 19:49
qRWA mielismy z 5 sytuacjii 100 % ... szkoda gadac, jak mozna takich pilek w siatce nie umiescic... :(
jacek55 - Sob Maj 22, 2010 19:49
Drużyna kolejny raz żle ustawiona Martin powinien grać od początku facet ma papiery na grę..
hanys - Sob Maj 22, 2010 19:50
nie przypominam sobie zeby miala byc ekstraklasa. pojawila sie ona w glowach wielu ktorzy na sile po kilku dobrych meczach juz nas tam widzieli,
ale to w sumie nie temat o tym tylko o meczu z Kszo, nie ogladalem drugiej polowy ale z relacji tekstowej wynika ze dętka jakich malo....
maly19328 - Sob Maj 22, 2010 19:52
Nic sie nie stało Sandecjo nic sie nie stał!!!
VTR - Sob Maj 22, 2010 19:53
Pierwsza polowa ladna, druga w sumie glownie kiepska postawa obrony i przez to wynik taki jaki mamy, a awans moze za rok, na razie zajmijmy sie stadionem ;)
TeHaCeusZ - Sob Maj 22, 2010 19:56
No i lepiej ze nie awansuja.. bo z taka gra to.. :/
AdoDC - Sob Maj 22, 2010 20:09
1 połowa była niezła - kilka groźnych sytuacji, natomiast 2 połowa to padaka...
1 bramka karny - słuszny/nie słuszny sam nie wiem.
2 bramka - 2 błędy Boro i Kozioł się nie popisali. Pierwszy nie potrzebnie zatrzymywał piłke, a drugi powinien sparować piłkę na bok...
no cóż szkoda trochę, ale ogólnie sezon na duży plus.
Mamy jeszcze 3 mecze i gramy dalej :)
collo - Sob Maj 22, 2010 20:10
hanys napisał/a: | nie przypominam sobie zeby miala byc ekstraklasa. pojawila sie ona w glowach wielu ktorzy na sile po kilku dobrych meczach juz nas tam widzieli,
ale to w sumie nie temat o tym tylko o meczu z Kszo, nie ogladalem drugiej polowy ale z relacji tekstowej wynika ze dętka jakich malo.... |
nasz trenejro, który zresztą jest do zmiany :D po Stalówce powiedział, że walczymy o nią.
A wracając do meczu, to piłkarze po prostu zobaczyli, że większość ich "sympatyków" liczy tylko na dobre wyniki i przychodzi tylko dla sukcesu i postanowili sobie odpuścić ekstraklasę ponieważ tam nie raz pewnie by przegrali i byłby wstyd na cała Polskę, że na Sandecjii tysiąc ludzi jest.
Po za tym trener do zmiany, piłkarze do zmiany i jeszcze nazwę zmieńmy, a żeby niektórym "kibicom" pasowało. Miejmy teraz nadzieję, że Kolejarz wejdzie i będą grand derbi :)
Ja się w sumie cieszę bo do końca sezonu nie będę musiał wcześniej po bilety dyndać, bo biletów teraz nie zabraknie. No i może w końcu skończy się lans na Sandecji.
Mecz ładny, karny z przysłowiowego kapelusza, który zdecydował o wyniku. Niewykorzystane sytuacje lubią się mścić.
A tak w ogóle to bardzo podoba mi się taktyka którą próbuje wprowadzić Wójtowicz.Fajnie to wygląda jak Jano i Jędrszczyk schodzą na boki aby asekurować kolegów którzy poszli za akcja, a Niane wchodzi na środek obrony.
A propos to doping na KSZO wymiata. :)
hanys - Sob Maj 22, 2010 20:12
wyraznie napisalem ze MIALA BYC a nie ze walczymy o nia. to jest lekka roznica;)
ktoS - Sob Maj 22, 2010 20:13
Fredo napisał/a: | Szkoda tych zmarnowanych szans bo powinniśmy co najmniej remisować gdyby wykorzystać te setki.Gramy efektowny futbol ale nie efektywny,i w tym problem.Szkoda że teraz 2 porażki bo szanse odpłynęły,teoretycznie jeszcze mamy szanse ale ciężko myśleć że Górnik przegra z 2 średniakami, a nas czeka ciężki mecz z GKS-em Katowice.Szkoda miała być EKSTRAKLASA a musimy uważać żeby nas jeszcze ŁKS nie wyprzedził. |
Miala byc ekstraklasa? W marzeniach owszem....ale zadnych takich celow nie bylo wyznaczonych , aby wejsc do Ekstraklasy:)
hanys - Sob Maj 22, 2010 20:17
dlatego wlasnie tak napisalem ze nie przypominam sobie zeby cos mialo byc tylko ze bedzie walka o to
collo - Sob Maj 22, 2010 20:18
hanys napisał/a: | wyraznie napisalem ze MIALA BYC a nie ze walczymy o nia. to jest lekka roznica;) |
a no tak, mój błąd. Tak to jest jak się z powodu wysypu nowych użytkowników przewija posty i zaczyna się wszystko mieszać.
Miała być dla tych setek, którzy wyszli na Widzewie po czwartej i piątek bramce. Dla nas mogła być, ale wcale nie musiała.
Szkoda, że 1 ligi nie analizują panowie Engel i Gmoch. Chciałbym zobaczyć jak ci panowie pokazują na 10 różnych sposobów jak Sandecja mogła wykończyć większość akcji :)
Maerqin - Sob Maj 22, 2010 20:23
Ja to widze tak:
Kozioł 3-
Bebenek 3+
Gawecki3+
Hlousek 3+
Makuch 2
Frohlich 2
Jędrszczyk2
Szczepanik 2-
Borovićanin, Niane, Kmiecik, Urban, Jonczyk, Aleksander- 1 !!!
Po sezonie nie chce widziec Kmiecika w Sandecji! Gosc wszedl, 2 razy sie przewrocil i to by bylo na tyle z jego ''gry''. Aleksander stal caly czas z przodu i czekal h*j wie na co, nie przeprowadzil zadnej akcji. Jonczyk dzis w ogole niewidoczny, juz chyba myslami w innym klubie. Urban- wszystkie jego wrzutki w pole karne niedokladne. Niane- podania tak czytelne ze slepy by je przejal, jedyny maly plus za gre w obronie. Boro dzisiaj cos tam chcial ugrac ale chyba sam nie wiedzial co. Z czym do Ekstraklasy?
berthold_ns - Sob Maj 22, 2010 20:25
Pierwsza bramka strzelił sędzia
Druga bramka Boro I Kozioł
Trzecia Jano
Bora jeszcze można wytłumaczyc bo z Makim ciągnęli skrzydłami grę ale Jano .......
W końcówce sezonu nie tylko brakuje szczęścia jak to było na początku ale także i siły
Obraona znów się nie popisała
W sumie nawet dobrze że ekstraklasa się oddaliła bo z taką grą tylko bylibyśmy zespołem do bicia
Ktoś zaraz napisze że jak wygrywają to ich wychwalamy a jak przegrywają to na nich się "psy wiesza" ale tak to już jest z kibicami
Progras skończył się n Stalówce pomimo wygranego meczu ale każdy kto chodzi na mecze widział jak wyglądała gra ze Stalówką a jak z mocniejszymi Górnikiem ,Łksem czy Ppogonią
Mam nadzieję że już przestaną myśleć w tym sezonie o ekstraklsie i wezmą się za grę nie dla punktów ale dla kibiców którzy tak licznie przychodzą ich oglądać i mam nadzieję w środę zobaczyc Sandecję taką jaka była jeszcze cztery kolejki temu
Do zobaczenia na stadionie
berthold_ns - Sob Maj 22, 2010 20:30
Szkoda że Darek nie zagra w środę bo mam wrażenie że to jeden zawodnik z nielicznych któremu się chce grać jeszcze w piłkę
KMIECIK niech długooo potrenuje z II Sandecją za efektowne przewracanie się trener nie powinien go trzymać w pierwszym składzie
Kilinskiego 47 - Sob Maj 22, 2010 20:37
O ile w ofensywie coś tam potrafimy zaprezentować (poza wykończeniem akcji - czyli de facto najważniejszą rzeczą), o tyle w defensywie to jest rozpacz.
Mecz się nam jak się to mówi "nie ułożył" i w sumie przegraliśmy zasłużenie.
Powracamy do starej bolączki, jeszcze z początku sezonu - gramy ładnie, ale nic z tego nie wynika.
Co do indywidualnych ocen - Kmiecika chciałbym już więcej nie widzieć w naszych barwach, to co on prezentuje to jest dramat, typowy drewniak. Marek Kozioł po raz kolejny w I lidze zawiódł niestety, za dużo tych wpadek z jego strony. Jano już bez siły do gry w I lidze, niestety go wkręcają i nie nadąża, Boro - dziś bardzo słabiutko, Niane - kilka głupich strat, Jonczyk - dziś zupełnie bez głowy, Gawęcki - fatalnie nastawiony celownik. Cała reszta dziś poprawnie.
Ogólnie w następnym sezonie nie chcę widzieć w Sandecji: Kmiecika, żal powiedzieć, ale Jano (niech nam dyrektoruje:)) oraz w pierwszej "11" - Kozioła (niestety tylko ławka według mnie).
Bianconeri - Sob Maj 22, 2010 20:44
Wszystko przez gmaila i brak przedsezonowego obozu w Hiszpanii o który kolega gmail tak się pieklił - BAMA MU!! :D
GoToSleep - Sob Maj 22, 2010 20:58
wy tak na Kozioła skaczecie... Powiedzcie mi co może zrobić sam bramkarz jeżeli praktycznie defensywa nie działa :P Trudno widocznie tak miało być. Jest to najlepszy sezon w historii naszego klubu na tym szczeblu rozgrywek i z tego trzeba się cieszyć
berthold_ns - Sob Maj 22, 2010 21:06
GoToSleep napisał/a: | wy tak na Kozioła skaczecie... Powiedzcie mi co może zrobić sam bramkarz jeżeli praktycznie defensywa nie działa :P Trudno widocznie tak miało być. Jest to najlepszy sezon w historii naszego klubu na tym szczeblu rozgrywek i z tego trzeba się cieszyć |
Nikt na niego nie skacze
Każy bramkarz wie że piłkę wybija się do boku a nie przed siebie.Nawet dzieci które dopiero zaczynają grać w piłkę i grają na pozycji bramkarza uczy się że nie wolno wybijać piłki przed siebie.Nic go nie tłumaczy że może był załonięty on się tego uczy parę lt a grając w I lidze nie powinien robić takich błędów.To nie pierwszy raz
miras1983 - Sob Maj 22, 2010 21:27
Zero gry widac to po wyniku
kls86 - Sob Maj 22, 2010 21:48
No rzeczywiście nasza gra obronna pozostawia wiele do życzenia. Szczególnie Jano już trochę nie nadąża, a przy bardzo ofensywnie grających naszych obrońcach jeszcze bardziej się to uwidacznia. Ta więc ten mecz zakończył nasze marzenia o awansie. Więc w ostatnich w tym sezonie meczach trener Wójtowicz powinien trochę poeksperymentować z ustawieniem i wystawić Zbozienia lub Lauko. A najlepiej obydwu naraz na środku i byśmy zobaczyli czy to jest duet mogący w niedalekiej przyszłości zastąpić naszych etatowych środkowych.
rudeboyz - Sob Maj 22, 2010 22:40
sranie w banie,co obrona robi pod polem karnym???rozumiem jest remis i 85 minuta,atakujemy na maksa i sie otwieramy...ale oni juz kolejny mecz tak graja....i to od poczatku,skutek jest taki ze w 2 meczach tracimy DZIEWIĘĆ-D Z I E W I Ę Ć !!BRAMEK....fatalne ulozenie zespolu przez trenera..to nie wolna amerykanka i boisko szkolne,tu napastnicy maja isc na obrone a nie obrona gonic za napastnikam,bo sie za daleko wysuwajai..a tak to u nas wlasnie wyglada...ehhh ku%%@@@ wa....brak skutecznosci to inna sprawa,ale jakbysmy całej fury bramek nie tracili to jedna wystarczy na 3 punkty...ehh chlopaki nie wytrzmali cinienia,i presja ich zgniotła :) p.s karny ewidentny,pozostale bramki brak obroncow na swoich pozycjach
Kilinskiego 47 - Sob Maj 22, 2010 23:10
rudeboyz napisał/a: | p.s karny ewidentny |
Ewidentne to masz chyba problemy ze wzrokiem, w tej sytuacji Jano akurat czysto wybił piłkę. Błąd sędziego, zdarza się.
polak_ns - Sob Maj 22, 2010 23:21
Kozi ma dopiero 21 lat więc ma jeszcze czas.
kksns - Nie Maj 23, 2010 02:12
no sorry ale karny byl ewidentnie... Jano jak nie dajesz rady to odpusc sam, zachowaj jakis chociaz pozor godnosci, za to co zrobiles w Strozach i za wywiad "przysiegam na rodzine" straciles u mnie wszystko, ale czlowieku zejdz na ziemie, mlodszy juz nie bedziesz, 2 mecze wdupcaja nam 9 bramek... co jeszcze musi sie stac zebys dal szanse innym dyrekorze sportowy? nie ma awansu - trudno, Berlin nie ma 1 ligi my tez jakos przezyjemy. Kmiecik i Aleks... mam nadzieje, ze za rok odejdziecie gdziekolwiek, mimo ze dzisiaj Aleks wbil bramke, piekny, piekny gol... Kmiecik ojca bys chlopie oszczedzil bo paskudzisz nazwisko, juniora wreszcie niech dadza, niech sie ogrywaja, Koziol miales problemy, ale gdzie ten dzieciak ma sie ogrywac? na druga za mocny, na pierwsza za slaby, Marek nie daj sie i bron naszych barw do konca. Za rok walczymy o utrzymanie i wierze, ze sie uda, troszke trzeba odmlodzic sklad bo sie nam LKS z Sandecji zrobi, i w srode sie okaze czy jest sens budowac stadion na 10 tys : ) czy na 15 hehe ps i ch...j z tego ze wylewam swoje smutki, od kilku lat jestem na kazdym meczu i sobie pozwolilem
Frodo - Nie Maj 23, 2010 02:33
Tez sadze ze karny byl ewidentny. Co do meczu - porazka. Gdzie ta Sandecja co pieknie wygrywa mecze ? Gdzie ta Sandecja z przed poł roku ? Chyba oni na siłę nie chca awansować.
Kmiecik to sie kompletnie nie nadaje, naprawdę, nie ta liga.
Jonczyk miał ładna okazje do zdobycia bramki (te dwie dobitki pod rząd).
Żegnaj Ekstraklaso.
Ale za to co do tej pory zrobili i tak należy im się wielki szacunek.
polak_ns - Nie Maj 23, 2010 09:30
3 oglądałem tą sytuacje i według mnie nie powinno być karnego. Ta sytuacja przypomina tą z pucharu Polski, gdzie sędzia najpierw podyktował karnego, a potem zmienil zdanie.
grubas_KKS - Nie Maj 23, 2010 10:21
Niby czemu miało nie być karniaka?Napastnik KSZO zachował się jak na dobrego napadziora przystało,minął chłopa w polu karnym i tylko czekał aż któryś mu włoży nogę,a czy trafił go w nogę czy nie?To już nie ważne,w takich sytuacjach sędziowie gwiżdżą karnego.
Trebor13 - Nie Maj 23, 2010 10:39
Przegraliśmy ten mecz nie na boisku a w głowach. Podobnie było z Widzewem. Za bardzo chcieliśmy awansować a niestety..obronie zabrakło skupienia na tym do czego są powołani i zabrakło też niestety kondycji.
Teraz mam nadzieje, że znów będziemy grali o utrzymanie i oby wszystko wróciło do normy.
Pół roku temu, gdyby ktoś powiedział, że otrzemy się o esktraklasę to większość z nas wyśmiałaby wizjonera i wysłała do szpitala dla obłąkanych, a teraz gdy jesteśmy na trzecim miejscu to po co te często obraźliwe teskty?
A swoją drogą, trener do zmiany :-D
ArbuzKSC - Nie Maj 23, 2010 10:44
polak_ns napisał/a: | 3 oglądałem tą sytuacje i według mnie nie powinno być karnego. Ta sytuacja przypomina tą z pucharu Polski, gdzie sędzia najpierw podyktował karnego, a potem zmienil zdanie. |
Nie powołuj się na finał PP, bo to, co sędzia tam robił, to powinien chyba b klasę sędziować. Małek jest prze... żaden autorytet:P
Kilinskiego 47 - Nie Maj 23, 2010 11:09
http://sport.tvp.pl/pilka...t-karny/1841580 - zobaczcie sobie na drugą i trzecią powtórkę tej sytuacji po której był karny.
Naprawdę nie widzicie, że Jano trafia w piłkę i wybija ją lekko do boku?!
bacin - Nie Maj 23, 2010 11:11
Oczywiście, że czyściutkie wejście. O dziwo nawet komentator nie miał co do tego wątpliwości.
Masahiko - Nie Maj 23, 2010 11:37
grubas_KKS napisał/a: | Niby czemu miało nie być karniaka?Napastnik KSZO zachował się jak na dobrego napadziora przystało,minął chłopa w polu karnym i tylko czekał aż któryś mu włoży nogę,a czy trafił go w nogę czy nie?To już nie ważne,w takich sytuacjach sędziowie gwiżdżą karnego. |
Problem w tym, że ten napastnik to nie Messi i nie trzyma piłki przy nodze. Odskoczyła mu, a Jano idealnie wybił mu spod nóg. Karnego nie było. Zresztą taka sytuacja z pierwszej połowy gdy w samej końcówce napastnik KSZO wyszedł sam na sam i za mocno wypuścił sobie piłkę, dzięki czemu Kozioł zdołał ją złapać. Gdyby jednak snajper z Ostrowca poszedł za piłką, przewrócił się o leżącego bramkarz to też należało podyktować karnego?
jacek55 - Nie Maj 23, 2010 12:11
Przywiązanie trenera do niektórych nazwisk staje się ,irytująca Niane, Jączyk gasną w oczach dać pograć Berlińskiemu i Holszkowi ,a co do Kmiecika spokojna gra w 2 Sandecja ..
x_cite - Nie Maj 23, 2010 12:24
hmmm nie znam takich piłkarzy jak Holszek czy Jączyk jakieś transfery były???!!!!:D
bacin - Nie Maj 23, 2010 13:13
Irytująca jest nieznajomość nazwisk graczy 'własnego' zespołu. Rozumiem (choć z niemałym wysiłkiem) problemy z zapamiętaniem nazwisk obcokrajowców, ale Jączyk?
polak_ns - Nie Maj 23, 2010 14:19
Szkoda że Choruzi zagrał tylko jeden mecz i wrócił Boro :p bo naprawdę fajnie grał ze Stalówką
Kilinskiego 47 - Nie Maj 23, 2010 14:21
jacek55 napisał/a: | Jączyk ... Holszkowi |
Kompromitacja.
pepelek - Nie Maj 23, 2010 14:23
Jączyk, Ńiane i Holószek ludzie..... prosze was...
bacin - Nie Maj 23, 2010 14:30
Kilinskiego 47 napisał/a: | jacek55 napisał/a: | Jączyk ... Holszkowi |
Kompromitacja. |
Żeby nie napisać: kąpromitacja.
misiokoda - Nie Maj 23, 2010 15:15
Widzę, że czarny humor was sie trzyma:) stało się co sie stało. ostatio gramy jak ŁKS, czyli może nas pokonać każdy. No, ale co było do zrobienia w tym sezonie zostało zrobione. Nie można wszystkiego wygrywać jak się nie ma dobrego napastnika. Przecież policzcie sobie sytuacje które w trakcie sezonu stworzyła Sandecja. Gawęcki wykorzystał jeśli sie nie mylę 12. Skoro pomocnik strzela tyle bramek to przynajmniej jeden napastnik miec więcej od niego. a jak jest??? gdybyśmy mieli takiego napastnika jak choćby ten Litwin w Widzewie to jestem przekonany, iż mielibyśmy z jakieś 10 punktów więcej.
Również gdy nie ma się dobrych obrońców to tez nie ma na co liczyć...
Ciekawią mnie zmiany personale po sezonie:) tak sobie myśle że z taka grą to może nawet lepiej, że nie awansujemy, bo rzeczywiście walczylibyśmy tylko o utrzymanie. Bo po stracie bramki nasza drużyna wygląda na zastraszoną. Ja na miejscu trenera spróbowałbym dac szanse jakiemuś młodemu napastnikowi - juniorowi. Przecież nie nie zawali, a gorzej grac od Kmiecika będzie ciężko:)
devilpaintball - Nie Maj 23, 2010 15:23
Troche więcej pokory. Przegraliśmy mecz z 3 drużyna wiosny. Zagrali oni dobre spotkanie i sprawiedliwie wygrali. Mieliśmy kilka swoich sytuacji i wynik 3:1 troche za wysoki. Dzieki takim spotkanią widzimy co jeszcze nie działa w naszej maszynie na tele by walczyć o e-klase. Napewno musimy porawić obrone i atak. Nie ma co się przyczepiać do pomocy bo zagrali dobre spotkanie stworzyli sytuacje podbramokowe wiec swoją robote wykonali.
Mam nadzieję że trener i sztab zrozmie ,że drużyne buduje się od tyłu. Jeśli zostaną Ci sami napastnicy trudno jakoś damy radę. Jednak jak bedziemy tracić tyle bramek to nic nie zdziałamy w następnym sezonie.
Jeszcze jeden sezon w 1 lidze nam nie zaszkodzi dla mnie to najlepsze czasy naszej drużyny w histori to co zrobili do tej pory jest wielkie. I napewno nie moge powiedzieć że nasza drużyna to kąpromitacja lub jak kto woli kompromitacja. Piłkarze za to co pokazaliście do tej pory i tka należy się wam wielki szacunek.
biker_ns - Nie Maj 23, 2010 16:43
Lekkie podsumowanie na "chłodno".
1.Niech lepiej sezon się kończy bo drużyna zupełnie zapomniała jak się gra w piłkę i sprawdzają się moje obawy opisane w wątku "szanse na awans"o ulatującej gdzieś formie od meczu z Wartą.
2.Nazywanie wczorajszej gry naszej obrony grą na poziome juniorskim to nic innego jak obrażanie juniorów.
3.Pełna zgoda z kilkoma przedmówcami w sprawie pożegnania się po sezonie nie tylko z Kmiecikiem ale też z Arkiem Aleksandrem.Od początku sezonu chyba jedynym zarzutem jaki miałem do trenera był brak sprowadzenia szybkiego,dynamicznego i oczywiście bramkostrzelnego napastnika co odbija się czkawką do teraz i jeszcze pewnie przez trzy ostatnie mecze.
4.Pora zacząć ogrywać na full Zbozienia i Mirka Lauko bo chyba najwyższa pora by Jano im odstąpił miejsce w pierwszej jedenastce,w tym miejscu wielkie dzięki Jano za wszystko!
5.Biorąc pod uwagę fakt że w następnym meczu z Wisłą Płock nie będzie mógł zagrać Darek Gawęcki najwyższa pora dać pograć najbardziej utalentowanym juniorom/byłaby to niezła sprawa motywująca młodych zawodników Sandecji do dalszego trenowania i dająca nadzieję na ich wskoczenie w przyszłości do pierwszej drużyny/.
Zresztą trener Wójtowicz mówił kilka miesięcy temu że w wśród juniorów Sandecji jest trzech,czterech zawodników którzy za niedługi czas będą ocierać się o kadrę pierwszego zespołu.
6.Tak na koniec żartując można powiedzieć że może lepiej było do końca wytrwale twierdzić że walczymy o utrzymanie, a nie o awans bo jakoś dziwnie właśnie od momentu zmiany celów zespół zaczął gorzej grać jak by z dnia na dzień stracił formę:)
APELUJĘ! Cieszmy się z tej naszej pierwszej ligi bo naprawdę jest z się z czego cieszyć i o wiele bardziej wolę widzieć Sandecję walczącą jak równy z równym np.z Odrą Wodzisław niż przestraszoną,sparaliżowaną i wysoko przegrywającą z Lechem na jego stadionie przy 40 tysiącach ludzi.
POZDRAWIAM
jaro. s - Nie Maj 23, 2010 21:08
Panowie- 3, 4 miejsce w I lidze to dla nas zajebisty sukces.
Trener Wójtowicz- zrobił z tą drużyną kolosalny postęp (druga drużyna w lidze jeśli chodzi o skuteczność)- przy tym mająca swój styl i grająca naprawdę ładną piłkę. Jeśli uda się utrzymać całość składu, uzupełnić jednym stoperem i dobrym napadziorem- to za rok awans będzie nasz. Mamy jeden duży problem- stadion:który jest za mały.
Generalnie cały sezon, (co by się do końca nie stało)- na duży plus: piłkarsko i kibicowsko też. Jak nigdy dotąd.
Pozdr., SG
Kilinskiego 47 - Nie Maj 23, 2010 21:14
^^Dokładnie, święte słowa.
Bardzo cieszą mnie następujace słowa Wójtowicz po tym meczu: "Sytuacja dla niektórych zawodników jest już podbramkowa - wyciągnę z tego konsekwencje. Niektórzy będą musieli się martwić, czy zostaną w tym zespole na następny sezon."
saczers1910 - Nie Maj 23, 2010 21:19
Kilinskiego 47 napisał/a: | ^^Dokładnie, święte słowa.
Bardzo cieszą mnie następujace słowa Wójtowicz po tym meczu: "Sytuacja dla niektórych zawodników jest już podbramkowa - wyciągnę z tego konsekwencje. Niektórzy będą musieli się martwić, czy zostaną w tym zespole na następny sezon." |
Można całość artykułu??
Kilinskiego 47 - Nie Maj 23, 2010 21:21
Jasne - http://www.sandecja.com.p...rzy_o_meczu.htm
lukas33 - Nie Maj 23, 2010 21:40
W lecie może być naprawdę sporo zmian w drużynie. Kilku pilkarzom trzeba podziekowac. Mam tu na myśli Kmiecika, Janika ktorzy nie wnieśli nic do tej drużyny, byli co najwyżej uzupelnieniem skladu. Nieoficjalnie slychać że ewentualne propozycje z wyższej ligi dostaną Bębenek, Gawęcki, Jonczyk i Borovicanin więc trzeba sie liczyć z tym, że ktoś z tej czwórki odejdzie ( mam nadzieje że nie wszyscy bo byłaby mała katastrofa). Wszyscy sie chyba zgodzimy, że istnieje konieczność przemeblowania środka obrony bo to nasza pięta achillesowa, no i w koncu trzeba znależć jakiegoś napastnika z prawdziwego zdarzenia. Jak widac zmiany mogą być spore a co do ich jakości pewnie przyjdzie nam tu nieraz dyskutować.
Tomko54 - Nie Maj 23, 2010 22:08
Jonczyk raczej nie odejdzie bo mówił ,że ma jeszcze szkołe rok to zostanie u nas. Przynajmniej sezon u nas posiedzi jeszcze a potem zobaczymy...
x_cite - Pon Maj 24, 2010 10:54
wyczyściłem posty nt. trenera:)
|
|