Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

Sekcja Turystyczno - Historyczna - 100-lecie klubu, Mecz jubileuszowy, bilety

radziufan - Czw Lip 22, 2010 08:16
Temat postu: 100-lecie klubu, Mecz jubileuszowy, bilety
w jednym z komentarzy na naszoklasowej stronie jest takie info

bilety na Ruch w sprzedaży od 26 lipca, cena: 25 zł, ale bilet będzie nie tylko biletem, ale od razu pamiątką. zostaną w nim umiejscowione dwa dukaty, jeden o wartości 3zł, drugi 7 zł. stąd wzrost ceny. mecz z Ruchem 31 lipca o godz. 17:00, wcześniej, o 15:00, mecz kobiet Unia Racibórz vs. Slovan Bratysława

ktoś potwierdzi, zaprzeczy?

internacionale - Czw Lip 22, 2010 08:29

Potwierdzam, oficjalna informacja pojawi się na stronie sandecja.com.pl najpóźniej w weekend.
Bianconeri - Czw Lip 22, 2010 08:31

To beda miec 500 osob na meczu ...
Dziekan - Czw Lip 22, 2010 09:02

Odrazu 500..moze 600 przyjdzie :)
Bianconeri - Czw Lip 22, 2010 09:04

Myślisz że będzie 100 darmowych na loże wipowską dla "sponsorów" ??:D
hanys - Czw Lip 22, 2010 09:27

bezie 100 osob odpalajacych race, i 100 darmowych wejsc dla vipow;)
kamilyes - Czw Lip 22, 2010 09:36

a nie lepiej było zrobić tak jak na Jaśle, bilet + szalik ? Dukat dukatem lecz o wiele bardziej wizualnie wyglądałby nasz estadio, gdyby każda osoba posiadała szalik.
misns - Czw Lip 22, 2010 09:40

no chyba ich juz calkiem p.......
DNL - Czw Lip 22, 2010 09:42

Dramat z tą ceną.
Zamiast wykorzystać takie wydarzenie do przyciągnięcia na stadion jak największej liczby ludzi robią takie coś... 15 zł to byłoby za dużo, a jeszcze to narzucanie KUPNA monet. No tak, wybili kilkanaście tysięcy sztuk i musi to zejść.

jacek55 - Czw Lip 22, 2010 09:44

A co to za pieniądz 25 zł na browara wydajecie więcej , nie narzekać tylko na mecz jedno jest pewne ,następnej setki nie doczekamy ,poprosić babcię ,wujka albo ukraść mecz to obowiązek ...../
Bianconeri - Czw Lip 22, 2010 09:46

Dla wielu osób, szczególnie młodych te 25zł to będzie problem.
Większym problemem jest jak dla mnie jednak kolejny raz wykorzystywanie okazji, pazerność i niestety muszę to powiedzieć bezmyślność działaczy.

Szczególnie że "koszty" sprowadzenia Ruchu są ... tak naprawdę żadne ...

DNL - Czw Lip 22, 2010 09:48

25 zł to dużo, tym bardziej za mecz który jest meczem o nic, SPARINGIEM.
Meczem, który miał być świętem dla wszystkich kibiców, meczem na którym miał być pełny stadion.

radziufan - Czw Lip 22, 2010 09:52

myśle że jak dobrze to nagłośnią to i tak będzie dużo osób chociaż o ścisku jak na meczu z Widzewem czy Górnikiem to możemy zapomnieć. No ale znając życie bedzie 5 plakatów na mieście i to jeszcze wyglądających jak o dupe rozbić. Kiedyś na spotkaniu zarządem proponowaliśmy plakaty wzorowane na starodawne tak żeby zachęcic, zaintrygowac kibica no ale proponowalismy wilele rzeczy....
hanys - Czw Lip 22, 2010 09:55

Bilety na lige byly po 20 zl wiec 25 nie jest az tak duzo zwlaszcza gdy dostajesz Sącze ;), choc powinni zrobic mniejsza cene bo to ma byc swieto a nie kolejny mecz na ktorym mozna zarobic...

no ale coz, zrobili transfery i trzeb teraz na nie zarobic;D

Maerqin - Czw Lip 22, 2010 10:31

Aha, czyli w Saczu ciagle bez zmian...
Masahiko - Czw Lip 22, 2010 10:59

Krytyka jak najbardziej słuszna. Głupota ze strony działaczy. Zamiast zmuszać do kupna monet, powinni rozstawić większą liczbę stoisk z "sączami", a nie wciskać ludziom. Bilet za 15zł można by jeszcze przełknąć. Zobaczymy jak im to wyjdzie.

Powodzenia z odpalaniem tych 100 rac :)

Bianconeri - Czw Lip 22, 2010 11:13

Ewentualnie jeszcze taka kwestia, z jakiego "pułapu" podchodzimy do tego meczu. Jeśli to miałaby być swego rodzaju "nagroda" dla kibiców za cały sezon, zabawa, święto itp, to niestety nie tędy droga, wg mnie taki mecz powinien być za darmo, ewentualnie jeśli już konieczne bilety (by się znowu jakiś "życzliwy" nie uaktywnił) to 10zł i w tym jakiś dukat to maks.

A jeśli spotkanie jest traktowane jako po prostu kolejna okazja do zarobku, impreza w pełni komercyjna 9a wszystko na to wskazuje) no to ok, niech robią bilety po ile chcą, tylko 1) nazywajmy rzeczy po imieniu 2) co z obiecywanymi "atrakcjami jubileuszowymi" dla wszystkich kibiców itp.

internacionale - Czw Lip 22, 2010 11:41

Nie chciałbym się opowiadać w tym miejscu za żadną ze stron ale pragnę zauważyć że bilet na to spotkanie tak naprawdę wyjdzie 15 zł. A to dlatego że dukaty o nominałach 3 i 7 sączów są pełnoprawnymi środkami płatniczymi wartymi 3zł i 7 zł. Tak więc za dukaty można nabyć cokolwiek tak jakby się wydało 10 zł.
internacionale - Czw Lip 22, 2010 12:12

Wzór biletu okolicznościowego:

Przedsprzedaż ruszy najprawdopodobniej w poniedziałek ale 100% pewności jeszcze nie ma.

matys5392 - Czw Lip 22, 2010 12:22

Działacze chyba koniecznie chyba chcą odciągnąć od siebie,a przede wszystkim od Sandecji kibiców.Skoro to ma być mecz pokazowy z okazji jubileuszu to zarząd powinien zrobić wszystko żeby zachęcić jak najwięcej osób do przyjścia na stadion.
A pomysł z tymi dukatami jest dobry według mnie dla najmłodszych fanów Sandecji.Ludzie starsi powiedzą:,,po co mi jakieś dukaty,przyszedłem tu żeby obejrzeć mecz".
Jeśli faktycznie bilety będą w takiej a nie innej cenie,to panowie z zarządu widząc pustki na stadionie może pójdą po rozum do głowy bilety na mecze ligowe ustalą po jakiś rozsądnych cenach.

Czorny16 - Czw Lip 22, 2010 12:27

no to zajebiscie zrobili 25 zl ;/ na mecz z ruchem na pewno przyjdzie tylko wiary co na gornik zabrze maja to pewne poj***** ich :)
grubas_KKS - Czw Lip 22, 2010 12:28

Coraz mniej chce mi się iść na ten mecz... Lepiej zostawić hajs i pojechać do Gorzowa gdzie Sandecja będzie tam grać o prawdziwe punkty ligowe a nie o "pietruszkę".
Mileniak - Czw Lip 22, 2010 13:37

Krótkowzroczność i głupota naszych działaczy jest porażająca..
Z perspektywy czasu okazuje się, że rację miał p.Kadłuczka, żeby zamiast organizować imprezę (o której już dziś wiadomo, że będzie klapą) przekształcić Sandecję w SSA.
Przekształcenia własnościowe + inwestycje infrastrukturalne byłyby większym prezentem dla Sandecji na stulecie zamiast głupawej imprezy z max. 1000 osób na trybunach i after party dla wybranych później.
Poza tym takie imprezy nigdy nie cieszyły się popularnością w Nowym Sączu. Pamiętam, że obchody 90-lecia Sandecji specjalnym sukcesem organizacyjnym nie były.

Masahiko - Czw Lip 22, 2010 14:57

internacionale napisał/a:
Nie chciałbym się opowiadać w tym miejscu za żadną ze stron ale pragnę zauważyć że bilet na to spotkanie tak naprawdę wyjdzie 15 zł. A to dlatego że dukaty o nominałach 3 i 7 sączów są pełnoprawnymi środkami płatniczymi wartymi 3zł i 7 zł. Tak więc za dukaty można nabyć cokolwiek tak jakby się wydało 10 zł.

Środkami, którymi można będzie płacić tylko w wybranych miejscach i przez ograniczony czas. Nikt nie będzie gonił po mieście, żeby szukać sklepu w którym można dokonać zakupy tymi monetami. Zresztą większość i tak pewnie zachowa je sobie na pamiątkę.

CZORNY_1910 - Czw Lip 22, 2010 15:02

Gdzie można na byc bilety ma mecz z Ruchem i za ile? do zo
kksns - Czw Lip 22, 2010 23:50

po tym co Ruch dzisiaj zaprezentowal ( a popatrzcie na daty, graja w III rundzie, wiec tutaj przyjedzie rezerwa ) wiec prawdopodobnie przyjada rezerwy klubu, ktory w dwumeczu ani razu nie wygral z klubem maltańskim... i bilety po 25 zl? nie narzekalem na ceny biletow/karnetow, ale teraz... w czasie "naszego" swieta, takie cos robic...? bedzie malo osob... a drugiego stulecia juz nie bedzie, pozdrawiam i smutno mi...
Raffio - Pią Lip 23, 2010 00:03

ale to nie jest pewne, że rezerwy
rzecznik prasowy Ruchu zapewniał, że jak awansują dalej zrobi wszystko żeby Ruch przyjechał w najmocniejszym składzie, a po drugie to będzie dobry sparing przed ich dalszymi występami ;P
bądźmy dobrej myśli

matys5392 - Pią Lip 23, 2010 00:24

Ale weźmy pod uwagę to że Ruch mając w głowach następne mecze pucharowe na pewno nie będzie się tutaj forsować.A mecze bez zaangażowania piłkarzy ogląda się gorzej niż naszą reprezentację za Stefana Majewskiego... ;/
jacolmc - Pią Lip 23, 2010 11:28

Masahiko napisał/a:
Krytyka jak najbardziej słuszna. Głupota ze strony działaczy. Zamiast zmuszać do kupna monet, powinni rozstawić większą liczbę stoisk z "sączami", a nie wciskać ludziom. Bilet za 15zł można by jeszcze przełknąć. Zobaczymy jak im to wyjdzie.

Powodzenia z odpalaniem tych 100 rac :)
Zgadzam sie w 100%
radziufan - Pią Lip 23, 2010 12:16

cena jest jaka jest i nic tego nie zmieni, sam uważam że to powinno być darmowe ale skoro już nasz zarząd wpadł na pomysł że trzaeba na tym zarobić to niech tak będzie - nie wyobrażam sobie nie być na tym meczu - w końcu 100 lat obchodzi się raz. Więc proponuje nie narzekać tylko odmówić sobie 4 piwka na parasolkach i już jest na bilet który sam w sobie jak dla mnie bedzie fajną pamiątką

tomek_ns3 - Pią Lip 23, 2010 12:17

Wypada przełożyć odpalanie tych rac na pierwszy mecz ligowy, badź któryś z ważniejszych, a sam mecz z Ruchem zwyczajnie olać. Niech zapłacą konkretną kare to da im troche do myślenia.
Raffio - Pią Lip 23, 2010 13:04

tomek_ns3 nie chcesz przychodzi to nie przychodź
oprawa na 100 % będzie na tym meczu bo o to chodzi każdy prawdziwy kibic i tak przyjdzie

Bianconeri - Pią Lip 23, 2010 13:12

Nie wiadomo czy każdy i czy prawdziwy, czy fałszywy, czy udawany czy sztuczny ... w każdym bądź razie serdecznie mam już dość żerowania na sytuacji i "jechania na koniku" pod nazwą awans/100-lecie itp farmazony ... bo wiecznie to pasuje a tamtego nie pasuje bo awans/bo stulecie, potem bo kibica i tak przyjdą, potem bo jakoś to będzie itp itd ... tu nigdy nie będzie normalnie, a ja mam już tego ku*** dość ...
matys5392 - Pią Lip 23, 2010 13:46

Będzie można się spodziewać na tym meczu,jak to często podkreślają władze klubowe ,,prawdziwej rodzinnej atmosfery". Rodzice+dwójka dzieci wychodzą na mecz Sandecji,czyli jak łatwo wydać 100 złotych...Jeśli jakaś osoba z zarządu czyta wogole to forum to mam do niej prośbę:piłkarze podkreślali w tym sezonie że liczna grupa kibiców obecna na większości spotkań była dla nich dwunastym a nawet trzynastym zawodnikiem.Wy,swoim postępowaniem chcecie to zmienić.Nie tędy droga panowie...
biker_ns - Pią Lip 23, 2010 14:54

matys5392 napisał/a:
Będzie można się spodziewać na tym meczu,jak to często podkreślają władze klubowe ,,prawdziwej rodzinnej atmosfery". Rodzice+dwójka dzieci wychodzą na mecz Sandecji,czyli jak łatwo wydać 100 złotych...Jeśli jakaś osoba z zarządu czyta wogole to forum to mam do niej prośbę:piłkarze podkreślali w tym sezonie że liczna grupa kibiców obecna na większości spotkań była dla nich dwunastym a nawet trzynastym zawodnikiem.Wy,swoim postępowaniem chcecie to zmienić.Nie tędy droga panowie...

Końcówka Twojej wypowiedzi trafia w samo sedno,podpisuje się pod tym obiema rękami. Istnieje ryzyko że panowie decydenci zabiją frekwencje na stadionie swoimi posunięciami która jest jedną ze składowych sukcesu drużyny.
Bez licznej i spontanicznej publiczności nie byłoby świetnej gry drużyny.a odwracając sytuację bez dobrej gry drużyny nie byłoby takiej frekwencji jak na wielu meczach w zeszłym sezonie.
To są naczynia połączone także dobrze by było by zarząd się zastanowił/już nie w kontekście meczu z Ruchem bo to pojedynczy przypadek/lecz bardziej przed ustaleniem cen biletów i karnetów na rundę jesienną.Choć obawiam się że i te decyzje już zapadły skoro internacionale pisze że karnety poszły do druku.

POZDRAWIAM

juring - Pią Lip 23, 2010 16:27

Dzieci wstęp wolny oczywiście ,bilet pamiątkowy-5zł ,bilet pamiątkowy z jednym dukatem-8zł ,z dwoma-15zł i ze 2 tyś ludzi by przyszło.Za 25zł na nudnym sparingu z rezerwami Ruchu(pierwszy skład pokazał "klasę" w pucharze) będzie pustawo.
internacionale - Pią Lip 23, 2010 16:50

Rusza przedsprzedaż na Ruch Chorzów.

http://www.sandecja.com.p...uch_Chorzow.htm

Najprawdopodobniej także od wtorku będzie można zakupić karnet na rundę jesienną ale póki co trwają narady w sprawie cen...

ERNESTO - Pią Lip 23, 2010 20:50

Proponuje na 100lecie odpalic jedna symboliczna race, a kolejnych 99 na jakims ciekawszym meczu. Szkoda robic cos "dla idei", skoro tej samej idei docenic nie potrafi nawet zarzad. Bilety powinny byc maksymalnie za 10 pln ...
david - Nie Lip 25, 2010 11:43

Zdecydowanie przesadzili z tymi biletami. W całym mieście mówi się o obchodach 100 lecia. To idealna promocja Sandecji dla ludzi wcześniej nie zainteresowanych naszym klubem. Najlepiej było by zbojkotować ten mecz, ale wiadomo że to nierealne. 100 lecie jest tylko raz i na pewno każdy prawdziwy kibic pojawi się na Kilińskiego. Tylko mam nadzieje że frekwencja nie będzie taka jak na meczach ligowych w środę o 15:00 ;/
SączerS - Nie Lip 25, 2010 12:24

a czy te Sącze można kupić gdzieś indziej czy tylko na meczu ?
misns - Nie Lip 25, 2010 12:28

Co tu duzo mowic i pisac,generalnie wladze klubu i miasta strzelily sobiew samoboja...
Bianconeri - Nie Lip 25, 2010 13:14

Sączerc dukaty można kupić na pewno w Toto-Mixie na Millenium, powinny być w wieli miejscach dostępne, przeważnie taki punkt jest oznaczony odpowiednią etykietką bądź plakatem i przeważnie również potem można tymi dukatami w tych samych punktach płacić.

A co do zarządu to już jakiś czas temu mówiłem, że zakończyłem "współpracę" bo to się nie mieściło w mojej definicji współpracy i niestety po raz kolejny się okazało że miałem rację, tylko co mi z tego ...

Ad@ś=) - Nie Lip 25, 2010 14:03

...mam nadzieje, ze bilety na przyszły sezon nie będą droższe bo to już by była tragedia;/

Najbardziej jestem ciekawy jak wyglądają obecnie finanse w klubie. Chciałbym zobaczyć jakiś raport finansowy i zobaczyć czy dług, którego już dużo w poprzednim sezonie nie zostało, został spłacony i jak wygląda obecny przepływ finansowy...

Ale znając życie to do takich dokumentów dostępu niema?!
Pozostaje czekać i mieć nadzieje na SSA w (nie)daaaaalekiej przyszłości.
Pozdrawiam

Sączersik - Nie Lip 25, 2010 14:54

Zagłębie Lubin przynajmniej mysli o młodzierzy do lat 18. Która z ogromna checia uczeszcza na stadion a przecież skad ma brac kase na bilety co 2 tygodnie albo na karnet. U nas widze nie ma zmiłuj. czy pełnoletni czy nie warto ździerac pieniadze. Może dla pracujacych to nie jest źle co miesiac wypłata to 20 złotych czy raz zainwestowac w karnet ale dla mlodzierzy szkolej potezny problem. Jak to juz ktoś keidyś napisał lepiej by na mecze chodzili MAMA TATA + DZIECI= 100zł dodatkowych wiecej zostawionych na straganach. A piłkarze wola jak sie ich dopinguje niż ogląda jednym okiem a drugim wpiepszać karkówke.....
jacolmc - Nie Lip 25, 2010 18:18

Żenada małe dzieci też muszą bulić za oglądanie towarzyskiego meczu a może to przez komfortowe warunki jakie mamy na stadionie i przed: już sama ilośc miejsc parkingowych rzuca o glebe wspomne tylko o strzeżonych parkingach pod starym młynem i biedronką,szczęśliwie zaparkowawszy udajemy sie na stadion mijając piłke w barwach klubowych?.Jeszcze tylko konfiskata wody , obmacywanko przez wiejskich ochroniarzy i możemy kupic karkówe lub jakąś pamiątke w sklepiku w postaci stolika{ i to jest wiocha panie Danek}.Dalej to już same luksusy w postaci zadaszonych wszystkich trybun 6ściu toj-tojów,super nowoczesnej tablicy świetlnej,nagłosnienia w systemie dts,okratowania sektorów niczym w alcatraz i dlatego musimy bulić więcej niż na Dialog Arenie w Lubinie.P.Danek brawo co za podejscie do kibica,a p.Kantora pytam gdzie ta lawina inwestycji?
Kilinskiego 47 - Nie Lip 25, 2010 19:51

Ja powiem tak, wiele razy usprawiedliwiałem zarząd za ceny biletów na mecze ligowe i podtrzymuje swoje zdanie w tej kwestii, ale teraz miarka się przebrała, to jest SKANDAL!

25 złotych to dla mnie żadne pieniądze jeśli chodzi o jednorazowy wydatek, ale taka opłata za mecz w ramach obchodu stulecia klubu, czyli mecz de facto dla kibiców to jest żenada!

Ja (i wielu moich znajomych, z którymi już na ten temat rozmawiałem) ten mecz bojkotuję, będę w Rynku na prezentacji zespołu, ale nie będę uczestniczył w tej farsie pt. sparing za 25 złotych.

Po pierwsze i najważniejsze - należy pokazać zarządowi, że nie damy się doić jak krowy.

Po drugie - sama idea meczu na 100-lecie z Ruchem Chorzów, który przyjedzie tu jakimiś głębokimi rezerwami (2 dni wcześniej gra mecz w pucharach, więc niech nikt nie wierzy, że przyjedzie tu pierwszym składem) jest dla mnie jako kibica Sandecji upokarzająca!

Po trzecie - mecz z Ruchem, który nie radzi sobie z Maltańczykami jako główny punkt programu? Kolejne upokorzenie. Serdecznie dziękuję, większe "gwiazdy" widzę u siebie na osiedlu na szkolnym boisku.

Każdy zrobi jak zechce, ale ja proponuję bojkot tego meczu (i proszę nie wyjeżdżać z tekstami typu "prawdziwi kibice będą", bo widzę, że co poniektórym już wmówiono, że to najważniejsze wydarzenie w 100 letniej historii klubu i być po prostu trzeba, a ja zapytam dlaczego SPARING z rezerwami Ruchu ma być ważniejszy niż pierwsza w dziejach prezentacja zespołu na Rynku?).

Obecność na tym meczu = przyzwolenie na przyozdobione wzniosłymi hasłami okradanie kibiców. Róbcie co chcecie, ale ja do tego ręki nie przyłożę. Mam nadzieję że frekwencja będzie ~ 500 osób i odpowiednie osoby pójdą jednak po rozum do głowy przed nowym sezonem.

Do zobaczenia w sobotę na Rynku.

Tomko54 - Nie Lip 25, 2010 20:10

A tak na dobrą sprawe to co to jest za przeciwnik Ruch Chorzów?? Jeśli by dobrze poszło to teraz gralibyśmy z nimi w lidze! Tak nie jest jednak żeby za taki mecz tyle płacić to przesada... Jeśli by tu przyjechały nawet rezerwy (bo na nic więcej nie licze po tym co widze) jakiegoś zagranicznego klubu (Everton, Werder czy Malaga co nie są wcale klubami z górnej półki) to można by jeszcze wyłożyć to 25 zł ale za polski klub co przyjedzie rezerwami (a nawet jak nie to ja tam jakiś super gwiazd nie widze) to raczej nie...
kosiarz - Nie Lip 25, 2010 20:33

A i może tak się stać, że "panowie" z OCH łackiej, za nasze pieniądze, będą pałowac i gazować bo ktoś z piłkarzami będzie chciał się cieszyć czy rozszyfrują kolejny skrót na płótnie jako zagrażający bezpieczeństwu całego naszego organu bezpieczeństwa publicznego.
Zero szacunku a my im płacimy, zwracają się do widzów, kibiców po chamsku, prowokują...pora to skończyć. Przestać im płacić. Jest okazja.

Bilety niech będą nawet po 100 zł, ale dla tych co ich stać i chca zapłacić. Niech bedą nawet z dukatami i schabowym w cenie.
Powinny jednak być także za 10 zł, czy rodzinne.

Co do wyboru Ruchu...moje subiektywne zdanie; nieporozumienie.
Wolałbym osobiście Polonię Warszawa, czy kogoś innego z naszych klubów zaprzyjaźnionych.

lukas33 - Nie Lip 25, 2010 21:01

Przychylam sie do przedmówców. Po pierwsze sam wybor Ruchu Chorzów to jakies nieporozumienie, takie swięto obchodzi sie w towarzystwie albo jakiejś gwiazdy, albo wśród przyjaciół a Ruch ani jednym ani drugim nie jest. Po drugie kazdy zdrowo myślący człowiek( działacz) powinien sobie zdawać sprawę ze druzyna ktora gra akurat w pucharach i termin meczu z Sandecja w pewnym stopniu koliduje z tymi rozgrywkami przywiezie rezerwy, albo juniorów. Pytam sie działaczy czy Sandecja klub dumny swej 100-letniej tradycji mecz na obchody tej wspaniałej rocznicy ma grać z rezerwowym składem ekstraklasowego sredniaka? To ma być promocja piłki, miasta, klubu z takimi tradycjami? To jest kpina i skandal!!! Z kibiców dzięki ktorym zyjecie!!! O cenach biletow szkoda nawet mowić bo cały sezon trwa zdzieranie z kibicow i bezczelne koszenie pieniędzy na koniunkturze na Sandecję. Ale z tym już się pogodziłem, natomiast żeby na mecz ktory jest organizowany dla Sandecji dla pokoleń sądeczan ktorzy tworzyli historię tego miasta i klubu, ktory powinien być świętem nas wszystkich kasować bilety po 25 zlotych to po prostu ohydna, niepohamowana PAZERNOŚĆ!
bacin - Nie Lip 25, 2010 22:12

Tak się tylko zastanawiam, dlaczego larum nie było podnoszone zaraz po ogłoszeniu decyzji związanej z jubileuszowym przeciwnikiem, tylko tydzień przed obchodami 100-lecia dopiero, kiedy teraz już nic nie da się zrobić.

Co do mojego stanowiska: podzielam przedmówców, przeciwnik dramatyczny, cena fatalna, organizacja dobijająca.

matys5392 - Nie Lip 25, 2010 22:42

Święto Sandecji,przede wszystkim dzięki działaczom przeradza się w bunt kibiców.Sam się za takiego uważam,bo nie opuściłem żadnego meczu od kilku lat,kibicuje temu klubowi czy grał w niższych ligach czy na zapleczu Ekstraklasy,czy trenował go Górecki,Adamus czy Wójtowicz i nigdy nie narzekałem na ceny biletów.Spotkanie z Ruchem będzie pierwszym który sobie odpuszczę od kilku lat i to nawet nie chodzi o to że te 25 zł to dużo jak na taki mecz,ale o sam fakt że działacze po prostu nas kibiców nie szanują i chcą przy każdej dobrej okazji zarobić.Wydaje mi się że działaczy trzeba po prostu trochę ostudzić,bo zauważyli że cały Sącz jest zakochany w Sandecji i niezależnie od cen biletów wszyscy przyjdą na mecz.
Podzielam zdanie Kilinskiego 47 i na Rynku myślę że warto się stawić,a na meczu niech będzie jak najmniej osób.

kamilyes - Nie Lip 25, 2010 22:44

W pełni popieram pana u góry.
Bianconeri - Nie Lip 25, 2010 22:45

Alternatywy nie było w zasadzie żadnej.

My ob początku mówiliśmy że najlepiej któryś z zaprzyjaźnionych klubów e-klasy Cracovia/Korona/Polonia, w marzeniach Juventus :), Lecha jakoś tam przełknęliśmy, a po tym jak się Lech wycofał nie było już potem w zasadzie żadnego wyboru.

Bianconeri - Nie Lip 25, 2010 22:53

Dodam jeszcze że na 60-lecie Hutnik grał z 1 FC Magdeburg i praktycznie wszystko organizowali kibice, którzy bojkotują ichniejsze SSA i tworzą swój klub od podstaw:

http://www.hutnik-krakow.pl/magdeburg/index.html

Raffio - Nie Lip 25, 2010 23:03

A może by tak Stowarzyszenie wydało jakieś oficjalne oświadczenie kibiców co do ceny biletów z prośbą o ich zmianę i zamieszczenie go na różnych stronach internetowych związanych z Nowym Sączem oraz w gazetach i wysłanym 1 takim listem do klubu. Może wtedy by zmienili cenę i by już wiedzieli na przyszłość że za bardzo zdzierają na ludziach. Trzeba oficjalnie wyrazić zażenowanie całą polityką biletową w klubie a nie cały czas wyżalać się na forum i nic więcej nie robić. Myślę, że takie oświadczenie mogłoby coś dać. To jest taka moja propozycja wszystko zależy od Stowarzyszenia.

Ja też jestem zażenowany tym jak zarząd zdziera z kibiców, ale na meczu się pojawię nie ze względu, że popieram działania zarządu lecz ze względu na zawodników. Jeżeli zawodnicy zobaczą, że ich nie wspieramy to nie będzie im się chciało grać. Sprawę z zarządem trzeba załatwić w sposób jaki wyżej napisałem lub jakiś inny, ale nie w sposób bojkotowania meczy.

I nie mówcie mi, że bronię zarząd ja tylko widzę jak zawodnicy nas potrzebują w chwilach słabszej formy (nie mówię tutaj o meczy z Ruchem ale o wszystkich ligowych meczach) ;P

Takie jest moje zdanie

ERNESTO - Nie Lip 25, 2010 23:56

bacin napisał/a:
Tak się tylko zastanawiam, dlaczego larum nie było podnoszone zaraz po ogłoszeniu decyzji związanej z jubileuszowym przeciwnikiem, tylko tydzień przed obchodami 100-lecia dopiero, kiedy teraz już nic nie da się zrobić.

Co do mojego stanowiska: podzielam przedmówców, przeciwnik dramatyczny, cena fatalna, organizacja dobijająca.

Na temat wyboru przeciwnika wypowiedzialo sie pare osob bezposrednio po ogloszeniu ... teraz czare goryczy przelala cena biletow na mecz z tym srednio atrakcyjnym przeciwnikiem. Ja osobiscie wolalbym Polonie, Korone czy Cracovie ... ale nie za 25 pln, tylko za max 10 pln

TERRORYSTA - Pon Lip 26, 2010 07:15

DLA PORZĄDKU O BILETACH, CENACH, AFERACH, SKANDALACH ITP ZWIĄZANYCH Z MECZEM SANDECJA - RUCH PISZEMU W TYM DZIALE, TEMAT Z PRZEDSPRZEDAŻĄ BILETÓW ITP ZOSTAWIAMY NA MECZE LIGOWE

PS. RAFFIO ZARÓWNO W TYM TEMACIE JAK I W KILKU INNYCH WIDAĆ WYRAŹNIE WYPOWIEDZI CZŁONKÓW STOWARZYSZENIA I OSÓB COŚ ZNACZĄCYCH I ZAŁATWIAJĄCYCH W ŚRODOWISKU KIBICÓW, Z KTÓRYCH JEDNOZNACZNIE WYNIKA ŻE MIMO WIELOKROTNYCH PRÓŚB, SUGESTII, ROZMÓW TRWAJĄCYCH OD DŁUŻSZEGO CZASU ITP ZARZĄD ROBIŁ PO SWOJEMU I WG. WŁASNEGO UZNANIA I CHOĆBYŚ TERAZ I DO WATYKANU WYSŁAŁ PISMO TO I TAK NIC TGO JUŻ NIE ZMIENI, BILETY WYDRUKOWANE, CENA PODANA, ZORGANIZOWANE JAK ZORGANIZOWANE.

hanys - Pon Lip 26, 2010 08:43

ja powiem ze takie pismo nalezalo by zamiescic w gazetach chocby ze wzgledu na to, by naglosnic sprawe i pokazac zarzadowi ze nie godzimy sie z ich pomyslami bez zadnego ALE....

jelsi o pewnych rzeczach nie bedzie sie mowic glosno, to bedzie znaczyc ze kazdy nam bedzie mogl narzucic swoja wole...

RydzSmigly - Pon Lip 26, 2010 09:39

zgadzam się z hanysem...nie po to przychodzimy dopingujemy drużynę, w większości meczy zapełniamy dużą cześć stadionu, żeby oni wyjeżdzali z takimi cenami, popatrzmy na niektore ceny karnetów w ekstraklasie, choćby na Cracovii lub w Kielcach. Nie gramy w ekstraklasie a ceny mamy takie jakbysmy tam grali.Do tego nasz stadion nie jest super nowoczesny, jakby jeszcze zadaszenie było, a tak to szkoda gadać. Nawet jeśli oświadczenie przejdzie bez echa to nie można nam wtedy zarzucić ze się zgadzalismy z ich wizją.Pzdr
david - Pon Lip 26, 2010 10:00

Jeszcze co do biletów można je kupić już od dziś czy dopiero od jutra ?? Bo na oficjalnej stronie pisze że od wtorku, a na sandecja.pl pisze że od dziś. W klubie niestety nikt nie odbiera telefonu. Dzięki z góry za odpowiedź.
biker_ns - Pon Lip 26, 2010 10:29

Zarząd już wsześniej namieszał co było poruszane na forum nie raz, mianowicie z biletami na mecze ligowe.Miały być po 20 zł tylko na atrakcyjnych rywali,później zrobiło się na stałe.Myslę że większość kibiców tak jak ja tłumaczyła to sobie w ten sposób że ok, jakąś cegiełkę w spłatę długu można czy nawet trzeba włożyć.
Liga się skończyła,o zadłużeniu/czy raczej jego spłacaniu ani słowo nie padło od chyba dobrych paru miesięcy/.

Wygląda że zespół osłabiono,ale za to zarządowi zostało przyzwyczajenie do cen biletów na "wysokim poziomie".

internacionale - Pon Lip 26, 2010 10:45

david napisał/a:
Jeszcze co do biletów można je kupić już od dziś czy dopiero od jutra ?? Bo na oficjalnej stronie pisze że od wtorku, a na sandecja.pl pisze że od dziś. W klubie niestety nikt nie odbiera telefonu. Dzięki z góry za odpowiedź.

Od wtorku

internacionale - Pon Lip 26, 2010 11:19

Właśnie dostałem informację, że bilety na Ruch będzie można kupować od środy.
radziufan - Pon Lip 26, 2010 11:20

bilety od środy, plakaty na mieście zawisną koło piątku zapewne- powodzenia życzę zarządowi:)
Bianconeri - Pon Lip 26, 2010 11:21

Coraz lepiej ...

Dość ku*** tej amatorki i wiecznego bajzlu, ileż ku*** można

Raffio - Pon Lip 26, 2010 12:09

TERRORYSTA: mi chodziło właśnie o takie coś co napisał hanys
trzeba nagłośnić tą sprawę ;P

Woojtek - Pon Lip 26, 2010 12:33

także nie pójde na ten sparing za 25złotych, zastanówcie się czy odpalać te race tam w tej atmosferze przy tym 'wielkim' meczu.
Do zobaczenia na rynku.

david - Pon Lip 26, 2010 12:51

Nie no to już przechodzi ludzkie pojęcie !!! Wiadomo że prawdziwy kibic nie podaruje sobie uczestnictwa w takim święcie swojego klubu jak 100 lecie. Tylko najgorsze jest to że co niektórzy chcą to wykorzystać i jak to w naszym kraju bywa zarobić. Z taką organizacją i polityką to S=A=N=D=E=C=J=A daleko nie zajedzie ;/
Sączersik - Pon Lip 26, 2010 13:03

Race wypadało by zachować np. na Pogoń Szczecin (oczywiscie cześć). I wogóle zpożytkowac je w sezonie a nie. Łatwo nie było uzbierac na je kasy. Na rynku jakos tego nie widze. Zaraz przyjedzie policja czy ktos. ( przecież nie wiadomo jak te nasze organy władzy zaraguja ). Na mecz można sobie pójsć ale jak bedzie mało ludzi to naprawde szkoda sie wysilac z oprawami. a wykorzystac je jak beda kibice gości. TERAZ TO JUZ ZA PÓŹNO. KTO MA PIENIADZE TO POJDZIE KTO NIE MA TO NIE. I NIE MOŻNA MIEĆ DO LUDZI ZARAZEM PRETENSJE ŻE NIE IDA BO NIE KAZDEMU SIE PRZELEWA. A PRZECIEŻ PONOĆ MAMY DOBRA WSPÓŁPRACE Z GRZYBEM NIE WIERZE ŻE ON JEST CENA PODEKSCYTOWANY. ON MA SWOJE WTYKI JAKIS ARTYKUŁ DO GAZETY KRAKOWSKIEJ CZY JAKIEJ MOGŁBY ZAMIEŚCIĆ NAJLEPIEJ NA 1 STRONIE. BO TO JEST HAMSTWO W PAŃSTWIE.
DNL - Pon Lip 26, 2010 13:06

Tak, rzecznik klubu będzie nadawał na zarząd w gazetach. Dramat.
biker_ns - Pon Lip 26, 2010 13:29

Sączersik napisał/a:
Race wypadało by zachować np. na Pogoń Szczecin (oczywiscie cześć). I wogóle zpożytkowac je w sezonie a nie. Łatwo nie było uzbierac na je kasy. Na rynku jakos tego nie widze. Zaraz przyjedzie policja czy ktos. ( przecież nie wiadomo jak te nasze organy władzy zaraguja ). Na mecz można sobie pójsć ale jak bedzie mało ludzi to naprawde szkoda sie wysilac z oprawami. a wykorzystac je jak beda kibice gości. TERAZ TO JUZ ZA PÓŹNO. KTO MA PIENIADZE TO POJDZIE KTO NIE MA TO NIE. I NIE MOŻNA MIEĆ DO LUDZI ZARAZEM PRETENSJE ŻE NIE IDA BO NIE KAZDEMU SIE PRZELEWA. A PRZECIEŻ PONOĆ MAMY DOBRA WSPÓŁPRACE Z GRZYBEM NIE WIERZE ŻE ON JEST CENA PODEKSCYTOWANY. ON MA SWOJE WTYKI JAKIS ARTYKUŁ DO GAZETY KRAKOWSKIEJ CZY JAKIEJ MOGŁBY ZAMIEŚCIĆ NAJLEPIEJ NA 1 STRONIE. BO TO JEST HAMSTWO W PAŃSTWIE.

Pomyśl następnym razem zanim coś napiszesz.
Ja też chyba obsmaruje swojego szefa w gazecie i jeszcze się imieniem i nazwiskiem podpisze.Masakra co za poziom.....

biker_ns - Pon Lip 26, 2010 14:57

http://www.sadeczanin.info/aktualnosci-sport/5201

Tak dla sprostowania,bilet na mecz wychodzi 12,50 bo na dole małym drukiem wyraźnie pisze że bilet upoważnia do obejrzenia obydwu meczy:)

Bianconeri - Pon Lip 26, 2010 14:59

Cytat:
Już samo to, że będą sprzedawane tylko na ten mecz stanowi atrakcje

MEGALOL :]

Raffio - Pon Lip 26, 2010 15:01

wychodzi tak, że 2 dukaty = 10 zł
mecz z Ruchem = 7,5 zł
mecz kobiet = 7,5 zł
i w tym koszt wydruku
myślę że gdyby nie te dukaty to bilety były po 10-15 zł

internacionale - Pon Lip 26, 2010 15:09

Dukata zawsze można pogonić na allegro:

http://allegro.pl/item115...owego_sacz.html

x_cite - Pon Lip 26, 2010 16:37

ludzie czasy gdzie za darmo lub prawie darmo się wchodzilo na mecze dawno minęły...za darmo to możecie dostać zupę w Caritasie najwyżej! Jak ktoś myślał, że pomysły, które dajecie zarządowi zostaną zrealizowane to grubo się pomylił...oni swoje wiedzą i kase trzepią - dla kibica 100 lat klubu to jest coś ale nie koniecznie dla zarządu, który chce zarobić i tyle...no ale tylu było tu chwalących zarząd, władze miasta za dobre pomysły itp itd. a widać jak jest czyli miernie...polecam zobaczyć sobie Ośrodek Przygotowań Olimpijskich w Cetniewie gdzie powstaje stadion z oświetleniem...to tak na marginesie i nie w tym wątku. Jedna bardzo ważna osoba zakładała się ze mną i obiecywała oświetlenie 1,5 roku temu... a co jest przetarg dopiero..hehe. Wybory tuż tuż panowie i panie!!!:)
grubas_KKS - Pon Lip 26, 2010 22:42

Mogliśmy na te race uzbierać przed turniejem i na nim je odpalić,miałbym jeszcze większą satysfakcję z organizacji Naszego turnieju który był zajebisty.Tak to na ten sobotni "cyrk" szkoda tych rac jak również szkoda będzie ludzi trzymających je podczas meczu w przypadku jak byśmy je zostawili na ligę...
Dziekan - Pon Lip 26, 2010 23:20

http://www.audiovis.nac.g...53017d960cecff/ nie w temacie ale związane z piłką w NS
maly - Wto Lip 27, 2010 10:34

kamilyes napisał/a:
a nie lepiej było zrobić tak jak na Jaśle, bilet + szalik ? Dukat dukatem lecz o wiele bardziej wizualnie wyglądałby nasz estadio, gdyby każda osoba posiadała szalik.

No to to byłby dobry pomysł.

berthold_ns - Wto Lip 27, 2010 14:15

Witajcie
Niestety ma meczu się nie zobaczymy chociaż musze to przyznać z ciężkim sercem ponieważ nie pamiętam kiedy opuściłem ostatni mecz ale nie będę wspierał sprzedaży dukatów których ktoś wybił w dużych ilościach licząc na to że się zarobi na sprzedaży a rzeczywistość pokazała co innego.Gdyby zamiast dukatów dodawali chociażby wlepki to dałbytm te 50 zł (za siebie i dzieciaka) pomimo że wlepkę mam za każdy mecz (zawsze wrzucam do puchy)

Rozmawiałem ze znajomymi i w większoćsi przypadków każdy zbojkotuje ten mecz.Wole kasa wydać na któryś z wyjazdów może Jaworzno jak będzie czas

Tym którym pójdą na mecz gratuluję zakupu 2 dukatów a tak na marginesie sprzedaż wiązana jest pzecież zakazana

Do zobaczenia na rynku

Sączersik - Wto Lip 27, 2010 14:21

"sprzedaż wiązana jest pzecież zakazana" ?? Czyli że coś tu moze być nie zgodnie z prawem ??
Sądeczanin - Wto Lip 27, 2010 14:46

do Bertholda :) Nie mamy takiego wyjazdu jak Jaworzno
berthold_ns - Wto Lip 27, 2010 17:41

Sądeczanin napisał/a:
do Bertholda :) Nie mamy takiego wyjazdu jak Jaworzno

Myślałem o Niecieczy napisałem Jaworzno tak czasem bywa jak się człowiek wkurzy na działaczy klubowych :))

hell_boy - Wto Lip 27, 2010 18:22

Sędziowie tego spotkania będą z .... Nowego Sącza. Jak się dowiedziałem od wiarygodnego źródła, Klub by obciąć koszty delegacji sędziów z Krakowa (zakwaterowanie znaczy nocleg, oraz wyżywienie i transport) postanowił wynająć sędziów z naszego nowosądeckiego OZPN ;] Jak sam zainteresowany mówił (jeden z sędziów, na którego padło sędziować) wręcz boją się oni reakcji Kibiców na ich sędziowanie;] dodatkowo jednym z asystentów głównego sędziego będzie Kobieta;]
małolat_19 - Wto Lip 27, 2010 19:29

Podobno Ci mają sędziować,co na Naszym turnieju;)..
Sądeczanin - Wto Lip 27, 2010 20:03

Niech się nie boją :) ludzi nie będzie to nie będzie stresu :D
małolat_19 - Wto Lip 27, 2010 21:02

Dokładnie..
michalvcf - Wto Lip 27, 2010 23:01

małolat_19, wydaje mi sie ze na 88% nie oni, bo już za starzy..;) Mam inne typy;)
grubas_KKS - Sro Lip 28, 2010 16:23

Jak za starzy?Jak przecież w tym sezonie dostali "powołania" do sędziowania meczów grupowych w Lidze Mistrzów.Wyróżnienia dostali po wspaniałym sędziowaniu jak i również wysokim poziomem sędziowania na I Turnieju Kibiców Sandecji 2010. :D
Raffio - Czw Lip 29, 2010 00:23

Na stronie miasta znalazłem taki artykuł:
http://nowysacz.pl/komunikaty-biura-prasowego/5775

a tu przytoczę jego fragment:
"Wiemy już, że zespół Ruchu Chorzów przyjedzie do Nowego Sącza w najsilniejszym składzie."

czyli może jednak będzie ciekawy mecz.

ERNESTO - Czw Lip 29, 2010 00:42

Ty chyba dalej nie rozumiesz, ze w tym przypadku sportowa atrakcyjnosc jest sprawa drugorzedna ...

Ten mecz powinien byc naszym swietem, a tymczasem okazuje sie, ze caly ten mecz jest tylko i wylacznie dla wlasnej idei, w dodatku z mysla o zysku ...

Nie tedy droga ...

Raffio - Czw Lip 29, 2010 00:51

wiem o co chodzi wcale nie zachęcam do pójścia na mecz przecież będzie transmitowany na małopolska.tv
ja tylko wkleiłem link do artykułu i tyle ;P

puciex - Czw Lip 29, 2010 09:02

Czyli jakie jest oficjalne stanowisko "młyna" i sektora "c"????
Bianconeri - Czw Lip 29, 2010 09:21

Nie ma żadnego oficjalnego stanowiska bo nie o to w tym wszystkim chodzi.

Tak jak było napisane zbieramy się na rynku na prezentacji, a mecz z Ruchem każdy traktuje indywidualanie i wedle własnego uznania.

Maerqin - Czw Lip 29, 2010 11:59

puciex napisał/a:
Czyli jakie jest oficjalne stanowisko "młyna" i sektora "c"????

Lepiej sprawdz czy Cie na 'naszej-klasie' nie ma...

kolafy - Czw Lip 29, 2010 12:16

Co mają napisać że przyjedzie młoda ekstraklasa :))
Sączersik - Czw Lip 29, 2010 13:32

Sprawa jakim oni składem przyjada wyniknie w sobote. Z pewnościa Rysiu by powiedział że nie nie Ruch musi sie przygotowywac i nie może przyjechać najmocniejszy. Chca ludzi zachecić tylko do przyjscia a sprawa składów wyjdzie dopiero w praniu
kolafy - Czw Lip 29, 2010 14:15

Nowak to jedyny poważny gość w tym zamieszaniu któremu jeszcze w miarę zależy na nas!
puciex - Czw Lip 29, 2010 14:41

"Lepiej sprawdz czy Cie na 'naszej-klasie' nie ma..."

Niestety nie ma mnie tam, cgyba, że ty jesteś. Szkoda, że już człowiek się nie moze zapytać co i jak bo ktoś odrazu robi problemy. Bianconeri normalnie odpisał i jest ok więc już się nie musisz wysilać JP jakoś tak

grubas_KKS - Czw Lip 29, 2010 17:46

Czy przyjadą swoim pierwszym składem czy trampkarzami to ja to mam głęboko w dupie ! Po 1-wsze jak bym szedł na ten mecz to dopingować Sandecję i przede wszystkim skupiać się tylko i wyłącznie na Ich graniu.Po 2-gie jak Ty czy wielu innych macie zamiar przyjść na Sandecję tylko z tego powodu że przyjechał tam Ruch Chorzów to pozdro 600 ...lepiej idźcie w pizdu jak najdalej od stadionu... Po 3-cie skoro już wybraliście to że przychodzicie na ten mecz ze względu na to że Ruch przyjedzie grać tu pierwszym składem to... kogo Wy tam chcecie oglądać i kim się zachwycać?Sobiechem czy tym całym Sadlokiem?Boże... przecież to nie Messi czy Tevez czy Eto żeby się takimi burakami podniecać...
kosiarz - Czw Lip 29, 2010 19:37

Cytat:
Czy przyjadą swoim pierwszym składem czy trampkarzami to ja to mam głęboko w dupie !

Tak mówiłem, od momentu gdy się dowiedziałem, że będziemy świetować z tym zespołem.
Ogólnie pisząc, wszystko dobrze napisane :)

cempula - Pią Lip 30, 2010 10:53

Ruch po meczu z Austrią będzie zmęczony i dobity więc będą grały rezerwy...
grubas_KKS - Pią Lip 30, 2010 11:50

A po czym mają być niby zmęczeni?Po tej kurw.a padace?Fakt faktem że biegali za Austriakami jak capy,ale to tylko ich wina że są tak nie udolnym hmm grajkami bo piłkarzami na pewno nie są bo wtedy bym obraził np.Messiego czy Lamparda itp.To jest ich praca jak każda inna a że akurat są kiepscy w swoim fachu to trudno.Czy np.listonosz po jednym dniu zapierd.alania z listami po osiedlu nie przychodzi na drugi dzień do pracy bo ...jest zmęczony?Nie ma że boli...
grubas_KKS - Pią Lip 30, 2010 11:51

PS... Miło by było jak by kochany ZARZĄD zaczął NAS wreszcie jakoś lepiej traktować... Weź im te bilety oddaj w pizdu i powiedz że nie było na nie chetnych.Tyle w tym temacie.
internacionale - Pią Lip 30, 2010 11:55

grubas_KKS napisał/a:
PS... Miło by było jak by kochany ZARZĄD zaczął NAS wreszcie jakoś lepiej traktować... Weź im te bilety oddaj w pizdu i powiedz że nie było na nie chetnych.Tyle w tym temacie.

ok, nie ma tematu

narkins - Pią Lip 30, 2010 12:31

bilety po 25 to jaj jednak dziekuje wypad moj to 50 zł z zonka na mecz z Ruchem nic specjalnego ta kase wole odlożyć i pojechac na piewszy wyjazd :):):)
Maerqin - Pią Lip 30, 2010 12:42

Haha smiac mi sie chce jak teraz czytam coniektorych. Wejdzcie sobie na 1-2 strone w temacie ''Dyskusja otwarta'' i zobaczcie co tam pisaliscie. Teraz okazuje sie ze wszyscy krytykuja, bojkotuja mecz i w ogole sa anty...Pozdrawiam i do zobaczenia na Rynku :)
internacionale - Pią Lip 30, 2010 13:32

Dlatego też wkurwia mnie podejście niektórych osób. Coraz częściej odnoszę wrażenie, że zamiast dopingować piłkarzy, niektórym wydaje się że śpiewanie na sektorze to dopingowanie zarządu klubu.

Owszem władze nie działają zbyt prężnie, ale akurat w tym przypadku (pamiątkowy jubileuszowy bilet za 25 zł) stanę w ich obronie. Postanowiono, że taka wejściówka wykonana w Mennicy Polskiej i zawierająca dwa dukaty, będzie znakomitą pamiątką dla każdego kibica. Okazuje się jednak, że dla niektórych "jakość" się nie liczy.

Jestem pewien, że gdyby bilety były po symboliczne 3 zł wydrukowane na zwykłym kredowym papierze, zaraz znaleźliby się maruderzy z tekstami "chociaż raz na 100 lat by się postarali". - cóż nie da się dogodzić wszystkim.

PS. Koszt produkcji biletu wyniósł dokładnie 19,50zł - zysk klubu 5,50 zł
PS2. Nic bardziej mnie nie wkurwia jak posty typu - "pie***** wolę zostawić te 25 zł". Prawda jest taka, że na byle browar przez weekend każdy z was wydaje więcej.

Raffio - Pią Lip 30, 2010 13:39

zgadzam się z Miłoszem
a po drugie załatwił te 100 biletów po 15 zł to doceńcie staranie jego i chęci klubu
wyszło jak wyszło ale nie wszystko od zarządu zależy

Bianconeri - Pią Lip 30, 2010 13:43

Wiadomo, że nie ma jednej winnej całemu temu zamieszaniu osoby, nie ma też winy tylko po jednej stronie, gdzieś brakło komunikacji, gdzieś może odrobiny pomyślunku czy może nawet dobrej woli itp.

Dlatego też dałbym już spokój temu tematowi, zostawił wzajemne żale i pretensje, gdzie dodatkowo zaraz jeszcze miedzy sobą się będziemy kłócić a przecież nie o to w tym wszystkim chodzi.

Co się stało to się nie odstanie, wnioski są wyciągnięte z obu stron, pewna nauka również przyszła w związku z tymi wydarzeniami, dlatego myślę że dobrze by już było sobie darować różne dziwne uwagi i przejść do porządku dziennego nad tym co się stało i robić tak jak postanowiliśmy czyli zbieramy się jutro na rynku i dobrze bawimy na prezentacji, a mecz z Ruchem każdy traktuje jak chce, nikt nikogo nie nakłania żeby iść na siłę, ani nikt nikomu nie broni pójścia na ten mecz.

No i do tego warto pamiętać, że jutro to wcale nie ostatnia impreza "obchodowa", będzie jeszcze się coś działo na hali, będzie również międzynarodowy turniej naszych młodzieżowców na stadionie, a wszyscy pamiętamy jak wtedy było fajnie, więc czemu by tego nie powtórzyć.

Więcej spokoju, mniej nerwów a wszystkim będzie lepiej;)

I mówię to również do ... siebie :) bo też mi ostatnio zbyt szybko nerwy puszczają przy niektórych sprawach.

lampoos - Pią Lip 30, 2010 13:47

Dobra może warto zakonczyć tę dyskusję. Powiedzine bylo mecz traktujemy indywidualnie, ja wywnioskowałem z tego, iż nie będzie dopingu, więc NIE IDĘ na ten mecz, proste, chyba tak. RYNEK TAK STADION NIE
biker_ns - Pią Lip 30, 2010 14:23

Ja natomiast idę do Rynku i idę na mecz.Uważam ze dobrze by było gdyby jednak sporo ludzi przyszło na mecz i drugorzędną rzeczą jest jaki przyjedzie skład Ruchu.Dla mnie ważniejszą rzeczą to tam być.Gwarantuje wam,następnego stulecia Sandecji nie doczeka nikt z nas /chyba że jakiś cud się wydarzy:)/dlatego mam gdzieś w moim wypadku wydane 50zł na bilety i nie do końca idealny zarząd.Działanie zarządu i podejście niektórych ludzi do różnych spraw może się zmienić,życie się będzie toczyć swoim rytmem,a następnego takiego jubileuszu już nikt nie przyspieszy.

POZDRAWIAM

radziufan - Pią Lip 30, 2010 14:26

myśle ze mimo wszystko ludzi bedzie sporo, nie bedzie moze tłumów nie bedzie idealnie ale ciśneinie na Sandecje juz mam ogromne wiec meczu tez nie odpuszcze. Nie ma co tu sie obrazać, kłocic - jest jak jest i tego nie zmienimy
SANDECJA TO MY a przeciez na włąsnych urodzinach nie moze nas zabraknąć:)

kosiarz - Pią Lip 30, 2010 15:44

Nie wiem co było trudnego;

w podziekowaniu ochronie która zachowała się nieprofesjonalnie
w przygotowaniu różnorodnych cen biletów
w organizacji meczu we współpracy z Stowarzyszeniem Kibiców
już nie piszę o wyborze przeciwnika, pal licho z tym.

Zarząd, piłkarze odchodzą, przychodzą, my zostajemy. Pora na pokazanie, że tak dalej, a może jeszcze gorzej być nie może.
Na mecz nie pójdę. Żałuję, że SK nie podjeło wiarzącej decyzji.

Bianconeri - Pią Lip 30, 2010 16:02

Wg ciebie Miłosz miał wydać "odezwę do ludu" nawołującą do bojkotu i nie przychodzenia na mecz??
Przecież nie o to w tym wszystkim chodzi, a zaraz by było że mecz się nie udał przez złych kibiców, którzy chcieli coś wymusić na zarządzie, idealna pożywka dla mediów i wszystkich tych, którzy źle życzą nam i klubowi.

Na wczorajszym spotkaniu w klubie przekazane zostały prezesowi Dankowi wszystkie skargi itp od kibiców, zostało przedstawione również stanowisko SKS (ogólnodostępne tu na forum od kilku ładnych dni), teraz zamiast pogłębiać i pogarszać sytuację lepiej się skupić na wyciągnięciu wniosków i naprawianiu.

A biletów na Ruch zeszło niecałe 500.

kamel - Pią Lip 30, 2010 16:20

Internacionale.. Może i w niektórych rzeczach masz racje, ale tylko w niektórych.. Szczerze? Wkurwia mnie już podejście do sprawy tych wszystkich naszych "cudownych" działaczy.. Może i nam kiedyś pomogli, nie poddaje tego pod dyskusje, ale w większości są to ludzie, którzy chcą bardzo szybko się wzbogacić i spierdolić z klubu.. W ich interesie powinno być to,żeby w sobotę na stadion i rynek ściągnąć tłumy ludzi, promować ten klub, itp itd.. A co mamy? Sparing z drugą drużyną Ruchu i jakieś dukaty, które najchętniej bym wsadził w dupę wszystkim którzy psują atmosferę w okół naszego klubu - dzielni komisarze z sądeckiego w11, urzędnicy z urzędu miasta, i nasi super działacze.. Każdy mówi,że wszystko jest ok, ale ku*** zrozumcie,że nie jest i,że w ostatnich miesiącach się zrobiła bardzo chora sytuacja.. Przykład mecz z Gorzowem.. W każdym klubie w Polsce, (w każdym!) kibice po ostatnim meczu w sezonie, bawią się razem z piłkarzami na murawie, biorą im koszulki itp.. Tylko ku*** nie u nas i z 300 osób, które wyskoczyły ,żeby się cieszyć z piłkarzami, włącznie z dziećmi, dziadkami, babciami itp, kilka dostało zakaz. Dlaczego? Bo są zaangażowani w to,żeby na trybunach było kolorowo i wesoło - nie, takich kibiców się nie chce.. Lepszy jest dziadek, któremu się da wuwuzele i będzie napierdalał cały mecz, a po każdej udanej akcji będzie sypał słonecznikiem na murawę..

Druga sprawa.. Ceny biletów- proszę cię, ale to jest kolejny dowód tego,że kilka osób zwęszyło dobry hajs i chcą to wykorzystać. Przejrzałem wszystkie bilety jakie w domu mam gdzieś od 2005. I były ceny, po 5/7/10 zł.. I nagle wielkie Bum na Sandecje i bilety po 20 zł. W ekstraklasie takie ceny to drożyzna, choć tam mają o wiele lepsze stadiony, np. Kielce.. Cracovia- teraz wybudowali nowy stadion, bilety po 10 zł - można?

Wszystko to co pisze, ma na celu pokazanie,że kibice to nie jest wrzód na dupie, tylko część klubu. Działacze powinni to zrozumieć i tak jak kiedyś było na transparencie - szanuj kibica swego, bo możesz nie mieć żadnego.. Może jutro przy 400/500? osobach na stadionie, któryś z wielkich naszego miasta, lub zarządu dostanie solidnie w głowę dukatem i to w końcu zrozumie i zaczną robić coś,żeby tą całą chorą sytuację uleczyć..Hołk!

internacionale - Pią Lip 30, 2010 17:27

A jeżeli do Sącza przyjechałby Juventus czy Real Madryt to już nie byłby sparing ? Graliby o Ligę Mistrzów ? - nie, a bilet kosztowałby pewnie ze 100 zł. Założenie było takie aby niskim kosztem zorganizować mecz, który mógłby okazać się interesujący. Ruch Chorzów - 3 miejsce w ekstraklasie, Sandecja Nowy Sącz - 3 miejsce w I lidze.

Mówisz że powinno się promować klub. Tą właśnie drogą poszedł Urząd Miasta, który na tą okazję wybił monetę. W ten właśnie sposób chciano wypromować Sandecję i Nowy Sącz w Polsce. Czy to się udało ? nie wiem, trzeba chwilę poczekać.

Myślisz, że działacze wzbogacają się na klubie ? - to już nie te czasy. Są to ludzie, którzy poświęcając swój czas kosztem własnych interesów i rodziny, próbują coś zrobić dla Sandecji. Pewnie nie za darmo - jasna sprawa ale mówienie o okradaniu to lekka przesada. Pomyśl, że gdyby nie oni jeździłbyś dzisiaj na wyjazdy do Małogoszczy.

Dajesz przykład meczu z Gorzowem, że wytworzyła się chora sytuacja. - Oczywiście ale przecież to nie działacze wyciągali chłopaków z domów ? Jest prawo na straży którego stoi policja. Działaczom nic do tego. Poza tym nikt jeszcze za ten incydent nie dostał żadnego zakazu - rozprawa we wrześniu a gwoli ścisłości to właśnie dzięki działaczom i niektórym osobom ze Stowarzyszenia chłopaki dostaną za darmo adwokata.

Temat ceny biletów.Tutaj masz rację, są za wysokie - wielokrotnie mówiłem o tym Prezesowi Dankowi - cóż, wobec braku pieniędzy taką przyjął politykę. Ale niestety nie możemy brać przykładu z Cracovi, która ma nowiutki stadion i pieniądze z Comarchu. Oni mogą sobie pozwolić na bilety za 10 zł ponieważ ten wpływ to jakiś niewielki procent ich budżetu. U nas wpływ z biletów to pewnie kilkanaście procent budżetu.

Jak widać dyskusja za każdym razem sprowadza się do pieniędzy a raczej ich braku. Gdyby była kasa, bilety mogłyby być po 5 zł, dostawalibyśmy dofinansowanie do wyjazdów i opraw, mielibyśmy super stadion na który przychodziłoby po 7-8 tysięcy osób.

Niestety, trzeba sobie zdać sprawę, że jesteśmy niewielkim klubem, który gdyby nie władze miasta, grałby najwyżej w III lidze (przykład: Hutnik Kraków, Unia Tarnów, Stal Mielec i wiele innych).

Frodo - Pią Lip 30, 2010 19:07

Zgadzam sie z internacionale
kolafy - Pią Lip 30, 2010 19:35

Ogólnie idea tego niby naszego ''protestu'' nie jest przeciwko cenną biletów, a przeciw działaniom, a raczej ich brak w stosunku do tego co ustalono na początku roku na zebraniu wszystkich zainteresowanych Stuleciem Sandecji. Więc proszę nie mylcie pojęć zarazem nie rozwijając nie potrzebnej dyskusji o spraw które tego konkretnego tematu nie dotyczą. Panu Prezydentowi jesteśmy wdzięczni za to co dla nas robi i jak już napisałem to jedyna osoba która na prawdę jest za nami, dlaczego, a no dlatego że sam jest kibicem z krwi i kości, dobrze nas rozumie za to szacunek dla niego. Ale co Pan Ryszard sam może jak wiadomo że ten cały Zarząd to wielka machina która działa jak każdy urząd czy podobna instytucja.
Kafałek - Pią Lip 30, 2010 21:29

Ja bym z miłą chęcią poszedł na mecz no ale niestety nie pracuje i nie dam rady skołować 25 zł szkoda że nie ma biletu bez dukatów w niższej cenie ;/ Do zobaczenia na Rynku:)
kosiarz - Pią Lip 30, 2010 21:30

Troszke się można wkurzyć.

Wiem, że działacze, Prezydent miasta nie odpowiadają za Gorzów, ani za to, co się po tym działo.
Ale! każdy widział, ze to ochrona zachowała się nieprofesjonalnie.
Więc nie chodzi o odpowiedzialność zarządu i innych na to, na co wpływa nie mają, ale na to co mają! czyli zrezygnowania z usług tych panów. Czy nie ma innej agencji?

To samo tyczy się dukatów, cen biletów itp. Bardzo dobrym pomysłem były dukaty! Brawo dla ludzi którzy to wymyslili i urzeczywistnili...ceny na mecz, także nie były wygórowane, bo kiedy zarabiać i spłacać długi jak nie teraz?
Ale dlaczego na mecz który ma być świetem wszystkich! kibiców, tych dużych, małych, starych, młodych...bez kasy! z kasą, nie pomysleć o tym, by ceny były różne? na każdą kieszeń? I dlaczego rodzina kilkuosobowa chcąca iść świetować musi mieć później kilkanaście dukatów w domu?

Wreszcie trzeci pkt który przedtem poruszyłem, organizacja wspólna z SKS. Chyba nie musze go rozwijać. Nie może być tak, by Pan Koral z całym szacunkiem i zrozumieniem, puszcza sobie ognie sztuczne przy każdej nadarzającej się okazji, a my nie możemy zgodnie z prawem 100 rac wypuścić na 100 lecie, czy nawet płótna na płocie powiesić.

Myślę, że granice ustępstw zostały przekroczone.

Bianco piszesz o "odezwie do ludu"-nie. bardziej chodziło mi o coś w stylu;
SKS informuje, że nie będzie brało udziału w meczu na....z takiego i takiego powodu.

I najważniejsze, nie chcę by traktować tę polemikę jako coś negatywnego.
Ale jako dyskusje, w której można zmienić zdanie :). Przecież każdy kibic pragnie zobaczyć mecz swojej drużyny, tym bardziej na jej 100 lecie.
Mam nadzieję, że jeszcze to nie ostatnie słowo zarządu przed jutrzejszym świętem. ;)
I wszyscy znajdziemy się na stadionie. :P

Bianconeri - Pią Lip 30, 2010 21:35

No ok, tylko mi właśnie chodziło o to żeby czegoś takiego nie pisać, żeby zaraz się sytuacja nie odwróciła i nie doszło d tego, że w mediach pojawią się notki że przez protest kibiców/SKS nie wyszły super zaplanowane obchody stulecia...

A tak to stanowisko (raczej?) jasne, zostało również przedstawione zarządowi na ostatnim spotkaniu.

Cytat:
I najważniejsze, nie chcę by traktować tę polemikę jako coś negatywnego.
Ale jako dyskusje, w której można zmienić zdanie :). Przecież każdy kibic pragnie zobaczyć mecz swojej drużyny, tym bardziej na jej 100 lecie.
Mam nadzieję, że jeszcze to nie ostatnie słowo zarządu przed jutrzejszym świętem. ;)
I wszyscy znajdziemy się na stadionie. :P

No i dlatego też nikt nie chciał nikomu zabraniać udziału w tym meczu, m. in dlatego też po rozmowach z zarządem pojawiła się propozycja z ich strony tańszej puli biletów itp, to właśnie wszystko wynik rozmów, przedstawiania stanowiska, szukania najlepszego rozwiązania itp.

Wiadomo, że na niektóre rzeczy "trochę" późno, ale też wiadomo że idealnie u nas nigdy nie będzie.

Ad@ś=) - Pią Lip 30, 2010 21:40

kosiarz napisał/a:
Troszke się można wkurzyć.
...Ale! każdy widział, ze to ochrona zachowała się nieprofesjonalnie.
Więc nie chodzi o odpowiedzialność zarządu i innych na to, na co wpływa nie mają, ale na to co mają! czyli zrezygnowania z usług tych panów. Czy nie ma innej agencji?

może odpowiedzią na powyższe pytanie będzie to że logo tej firmy ochroniarskiej widnieje na moim karnecie na rundę jesienną...

Bianconeri - Pią Lip 30, 2010 21:42

Cytat:
Czy nie ma innej agencji?

No oficjalnie, i to nie tylko z usta zarządu klubu, nie ma. tzn nie tyle nie ma, co nie ma chętnych do spełnienia tego zaszczytnego obowiązku jakimś jest "pilnowanie" takich bandziorów jak my;)

Jak jest faktycznie nie bardzo mam jak sprawdzić.

Raffio - Pią Lip 30, 2010 21:47

biletów poszło niecałe 500 czyli klub i tak będzie miał stratę jak nie sprzedali tych biletów to czy nie mogli by już zrobić tak że na rynku rozdadzą te bilety za darmo lub za symboliczną złotówkę? i tak mają stratę i tak a wtedy by przynajmniej pełny stadion by był ;P
ale jak znam życie pewnie tak nie zrobią no trudno
pomarzyć zawsze można heh

Bianconeri - Pią Lip 30, 2010 21:49

A pomyślałeś o tych co już bilety kupili? im co, oddać mają pieniądze?

Kupujesz bilet do kina na nowość z holyłudu po czym w dniu premiery wszyscy wchodzą za darmo, nie czujesz się "dziwnie"?

Raffio - Pią Lip 30, 2010 21:51

no też fakt
to mogą też zrobić już wstęp za darmo a ci co kupili już bilety to będą mieli pamiątkę heh xD

Bianconeri - Pią Lip 30, 2010 21:53

Niech sami kombinują, ja po prostu nie lubię leczenia złego złym.

To tak samo jak z niesłusznie podyktowanym karnym, który "naprawia się" potem karnym z kapelusza dla drugiej drużyny, tak że wtedy obie są poszkodowane, ale niby sprawiedliwie.

internacionale - Pią Lip 30, 2010 22:38

Bilety niewykorzystane które pozostaną w kasach - staną się pamiątkami kolekcjonerskimi i będą do nabycia w cenie ok 20zł (czyli koszt produkcji).
adamo12 - Pią Lip 30, 2010 23:02

do zobaczenia na Rynku......
małolat_19 - Pią Lip 30, 2010 23:32

Kolejna trafna;)..

Porażka jednym słowem..
A Ci co się zastanawiają czy iść na mecz czy nie iść to niech się zastanowią:)..
Ile,można pobłażać?..

wel - Pią Lip 30, 2010 23:48

Wypowiem się trochę z inej strony, niekoniecznie kibica.

Wiadome, że rozpatrujecie wszystko ze swojego punktu widzenia, ale stojąc z boku to powiem, że taka pamiątka meczu na pewno pozostanie dłuzej w pamięci wielu osób, niż Wasze kibicowanie na tym meczu (z całym szacunkiem dla waszego dopingu) taka prawda i tego chyba nie zmienicie narazie szybko, musiałaby być jakaś niesamowita oprawa i to pewnie na skale kraju :) i pewie Zarząd wydał takie coś, a nie poszedł w kierunku takim, żeby najlepszy na boisku był doping, licząc zapewne przy tym, że jak Ruch przyjedzie to i tak będzie pełno na stadionie.

Z racji, że jestem kolekcjonerem (numizmatyka i pokrewne bardzo okazjonalnie ale również) to powiem, ze te 25 zł za bilet po meczu za kilka miesięcy może być warte i 2 lub 5x tyle i za 100zł będzie ciężko kupić :). Kolekcjonerzy to troche inny świat, czasami jakiś banknot wychodzi po 20zł, a za pare dni już po 40zł chodzi :). Więc argument, że po meczu nie będą nic warte uważam za chybiony :).

Inna sprawa, że Zarząd zmusił wszystkich do ich kupna, a nie wydał na zasadzie - kupisz i masz pamiątkę, albo masz zwykły i wchodzisz np. za 15zł i w tym upatruje część niezadowolenia niektórych osób.

biker_ns - Sob Lip 31, 2010 08:38

Bilety biletami,a do pełni "szczęścia" brakuje tego na co się zapowiada, że pogoda będzie do dupy,to na pewno dodatkowo obetnie ilość chętnych do wzięcia udziału w obchodach.
Jeśli będzie padać to marnie może to wyglądać.

małolat_19 - Sob Lip 31, 2010 08:43

WEL:

,,Jedni zbierają znaczki,inni chodzą do kina....'' :)..

klap - Sob Lip 31, 2010 08:59

a napierdala tak że masakra... czarny dzien w NS
kosiarz - Sob Lip 31, 2010 09:02

Wel troszkę się mylisz ;). Zapewne wiecej osób w Polsce interesuje sie ruchem kibicowskim jak zbieraniem biletów meczowych czy dukatów ;).

Oprawy czy mecze na których doping grał główną role sa pamietane przez lata i wspominane, to samo z filmikami, zdjeciami itp.

Co do tych rosnących lawinowo wartości tych precjozów...proponuje allegro - 1000 biletów z Wisły /puchary, liga, okolicznosciowe/ za 100 zł czy 2 bilety lecha lata 60-70 za 2 zł :P.

Co do braku zróżnicowania cen biletów, racja, właśnie o to chodzi.

Raffio - Sob Lip 31, 2010 09:08

na rynku już powinno być wszystko gotowe rozłożone sztuczne boisko itp. a tam jeszcze nic mimo że wcześniej nie lało
oj chyba nici z dzisiejszych obchodów :( a szkoda bo na rynku mogło być całkiem fajnie

radziufan - Sob Lip 31, 2010 09:09

turniej młodzików i mistrzostwa w piłkarzyki odwołane z powodu deszczu
prezentacja bez zmian o 12

Raffio - Sob Lip 31, 2010 09:12

a skąd masz info?
Bianconeri - Sob Lip 31, 2010 09:24

Nawet pogoda przeciwko nam - kto ku*** "życzliwy" odprawiał czarne msze ??
ViruS - Sob Lip 31, 2010 09:52

Pogoda jest już lepsza :) Widać, że się modlili wszyscy.
radziufan - Sob Lip 31, 2010 09:55

jednak graja na rynku więc odszczekuje to co napisalem wczesniej
a info miałem od samego źródła

ViruS - Sob Lip 31, 2010 09:57

Czasem się zdarza błąd w informacjach.
Raffio - Sob Lip 31, 2010 10:25

sądząc po tej kamerze stwierdzam że nie grają młodziki ;P http://nowysacz.pl/kamera-3
radziufan - Sob Lip 31, 2010 10:26

po tej kamerce mozesz dupe stwierdzic bo graja ;) tylko ze boisko jest w lewo patrzac z tej kamerki
Raffio - Sob Lip 31, 2010 10:29

http://nowysacz.pl/kamera-2 oraz http://nowysacz.pl/widok-live proszę bardzo
ale nie ma co zawracać se tym głowy może i grają tam gdzie nie widać ;P
mniejsza z tym heh

radziufan - Sob Lip 31, 2010 10:30

ha! z tamtej drugiej tez nic nie stwierdzisz bo bosiko jest pomiedzy zasięgiem widoku obu kamer! HA!
i nie kłóc się wiecej :)

Raffio - Sob Lip 31, 2010 10:32

zwracam honor jednak grają ;P heh
Woojtek - Sob Lip 31, 2010 14:03

dośś tak na rynku ;)