|
Forum kibiców Sandecji www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji |
 |
KKS Sandecja Nowy Sącz - Stilon Gorzów - Sandecja N. Sącz
radziufan - Wto Lip 27, 2010 12:25 Temat postu: Stilon Gorzów - Sandecja N. Sącz myślę że już najwyższa pora zająć się tym tematym bo do meczu pozostał tydzień czasu.
Już w środę 4 sierpnia zagramy z GKP Gorzów Wielkoposlki czyli dawnym Stilonem.
Transfery w Sandecji jakie były wszyscy wiemy trudno wyrokować czy coś się jeszcze zmieni w tej kwestii. Na pewno mecz nie będzie łatwy a wręcz powiedziałbym że będzie bardzo trudny gdyż na pierwsze spotkanie wszyscy się mobilizuja szczególnie gdy grają u siebie.
Z GKP odeszli przed sezonem
Łukasz Białożyt (P - Odra Wodzisław Śląski), Adam Czerkas (N - Świt Nowy Dwór Mazowiecki), Grzegorz Jakosz (O - Chojniczanka Chojnice), Paweł Kaczorowski (P - ?), Mateusz Machaj (P - Chrobry Głogów), Brain Marcellinus Obem (O - Łódzki KS), Mateusz Piątkowski (N - Górnik Polkowice), Robert Sing (P - Korona Kielce), David Topolski (O - Tur Turek), Maciej Truszczyński (O - Bodens BK)
doszedł poki co tylko Josef Petřík (O - Pogoń Szczecin), (zrodlo 90minut)
co to może dla nas oznaczac - zapewne niewiele bo wszystko i tak zweryfikuje boisko
każdy puknt tam zdobyty uznam za sukces, mój typ 0:0
grubas_KKS - Wto Lip 27, 2010 14:22
Z tego co widzę to chyba dużo ich kluczowych zawodników odeszło więc jak dla mnie nic innego jak tylko zwycięstwo Sandecji się liczy!Pasuje zacząć nowy sezon od razu dobrym pierdolnięciem !Stawiam 0:2 dla KKS !
mati513 - Wto Lip 27, 2010 19:37
Mój typ na dobry początek 0:1 !
Snoopi86 - Czw Lip 29, 2010 16:07
http://sport.onet.pl/pilk...,wiadomosc.html
kristoff - Czw Lip 29, 2010 16:54
GKP Gorzów Wielkopolski - Sandecja Nowy Sącz, godz. 17:00, sędzia: Piotr Wasielewski (Kalisz).
Już nam sędziował 3 mecze w poprzednim sezonie:
Sandecja Nowy Sącz 3-0 Stal Stalowa Wola
KSZO Ostrowiec Świętokrzyski 3-1 Sandecja Nowy Sącz
GKS Katowice 0-1 Sandecja Nowy Sącz
Dwa do przodu jeden w plecy...
cempula - Czw Lip 29, 2010 22:30
mam nadzieję ze uda się wywalczyć trzy punkty
zero-dwa i ekstraklasa!!!
hanys - Pią Lip 30, 2010 07:40
wczoraj prezes mowil ze trener jest zachwycony Hlouskiem, ze gosc nie mogl sie rozwinac przy Bebnie i Jonczyku. nawiasem mowiac tego drugiego spotkala kontuzja i nie zagra przez pol roku ;) (to kara;)
Jestem dobrej mysli jesli chopdzi o ten mecz, ale mysle ze moze nie byc juz tak fajnie w calej rundzie
Frodo - Pią Lip 30, 2010 15:46
Hmmm trzeba wygrac i innego wyjscia nie ma.
Sączersi - Nie Sie 01, 2010 17:21
Po monotonnym meczu, 1:0 dla Sandecji.
Ultras33 - Nie Sie 01, 2010 17:57
Witam . Mam pytanie , wybierają sie Sączersi na ten wyjazd ?
pozdrawiam .
biker_ns - Nie Sie 01, 2010 19:37
Z typowaniem tego meczu powstrzymywałem się bo chciałem zobaczyć drużynę na żywo w meczu z Ruchem/choćby rezerwowym/.Teraz jestem trochę mądrzejszy i szczerze mówiąc zadowole się remisem.
Stawiam na 0-0.
SączerS - Pon Sie 02, 2010 12:09
Pierwszy mecz ciężki będzie stawiam na 2:0 w plecy (obym sie mylił)
Tomko54 - Pon Sie 02, 2010 13:25
Ja bym chciał wygraną tak 1:3 żeby odbudować troche morale druzyny tylko nie wiem czy to jest możliwe... ;/
Woojtek - Pon Sie 02, 2010 13:40
coś mi się wydaje, że ten mecz może być w plecy, mało kiedy wygrywaliśmy pierwszy mecz.
GoToSleep - Pon Sie 02, 2010 20:23
to pasowało by to zmienić lekkim pierdnięciem 0:1 :)
matys5392 - Pon Sie 02, 2010 22:54
W ubiegłym sezonie zremisowaliśmy tam 0:0.Teraz remis też jest jak najbardziej realny...
kristoff - Wto Sie 03, 2010 18:27
Zapowiedź meczu na stronie GKP:
http://www.gkp.gorzow.pl/...id=1:aktualnoci
1984 - Sro Sie 04, 2010 01:41
Witam wszystkich. Jestem z Gorzowa. Proszę Was kibiców o używanie nazwy STILON Gorzów zamiast sztucznego GKP. Jest to nasza historyczna nazwa z którą wszyscy się utożsamiamy.
Pozdrawiam
radziufan - Sro Sie 04, 2010 08:55
Dzisiaj mecz, a wciąż nie wiadomo kto zagra
I LIGA PIŁKARSKA. Przed pierwszym dla Sandecji spotkaniem w nowym sezonie, trener Dariusz Wójtowicz nie ma pewności, których zawodników będzie mógł desygnować do boju
W ekipie trwa więc nastrój wyczekiwania. Działacze Sandecji czynią starania, by w porę nadeszły do klubu certyfikaty Czecha Pavla Eismanna i Słowaka Vladimira Kukola i żeby PZPN zatwierdził do rozgrywek Macieja Kowalczyka, byłego gracza Lechii Gdańsk, który w sobotę związał się z MKS półroczną umową. Na wszelki wypadek, do Gorzowa pojechała dwudziestoosobowa ekipa. Znalazło się w niej miejsce dla siedemnastolatków Arkadiusza Serafina i Sebastiana Szczepańskiego.
- Skłamałbym, gdybym zapewniał, że atmosfera jest budująca - nie ukrywa szkoleniowiec sądeczan. - Bardzo chcemy udanie rozpocząć sezon - przygotowywaliśmy się przecież do niego wyjątkowo starannie - pewne niedomówienia nie tworzą jednak właściwego klimatu. Nie dość, że nie mogę ustawić na rywala konkretnej jedenastki, to jeszcze nakładają się problemy natury, nazwijmy to, organizacyjnej. Piłkarze, o czym już mówiłem "Dziennikowi Polskiemu", wciąż czekają na premie jeszcze za poprzedni sezon, nie przedstawiono im też regulaminu premiowania. Czynniki te powodują dyskomfort w naszej pracy. Nie oznacza to, że mecz z GKP oddajemy już przed jego rozpoczęciem. Przeciwnie, jestem przekonany, że na przekór tym kłopotom, chłopcy zagrają z właściwą im ambicją i że z Gorzowa powrócimy z tarczą. Jesteśmy to winni sądeckim kibicom.
Wczoraj w godzinach popołudniowych Sandecja trenowała na bocznym boisku stadionu ich dzisiejszego rywala. Żaden z kandydujących do gry zawodników nie narzeka na kontuzje. Wygląda więc na to, że, jeśli Eismann, Kukol i Kowalczyk nie otrzymają w porę zgody na występ, Dariusz Wójtowicz pośle do boju następujące zestawienie:
Mariusz Różalski - Marcin Makuch, Jano Frohlich, Piotr Kulpaka, Petar Borovićanin - Rafał Berliński - Martin Hlousek, Dariusz Gawęcki, Rudolf Urban, Rafał Zawiślan - Arkadiusz Aleksander.
Rezerwa: Marek Kozioł, Damian Zbozień, Sebastian Fechner, Cheikh Tidiane Niane, Sebastian Szczepański i Arkadiusz Serafin.
Z informacji docierających do nas z obozu GKP wynika, że jego trener Krzysztof Pawlak nie ma podobnych do swego sądeckiego kolegi kłopotów. Wszyscy pozyskani nowi piłkarze mogą bez przeszkód wybiec na boisko. Najbardziej znanymi z nich są Daniel Ciach i Krystian Feciuch (obydwaj z Polonii Warszawa ME), Radosław Jasiński (Lech Poznań ME) oraz Czech Josef Petrik (Pogoń Szczecin ME).
Analizując kadry zawodnicze dzisiejszych rywali, trudno oprzeć się wrażeniu, że pod względem personalnym zdecydowanie korzystniej prezentują się sądeczanie. Oby ta wyższość znalazła przełożenie na przebieg boiskowych wydarzeń.
Spotkanie poprowadzi dobrze znany Sandecji Piotr Wasielewski z Kalisza. Trzykrotnie prowadził on zawody z jej udziałem, w których biało-czarni dwa razy schodzili do szatni jako zwycięzcy.
(DW)
Katalonczyk11 - Sro Sie 04, 2010 09:04
skromne zwycięstwo 1:0 po golu Aleksandra albo Gawęckiego
AdoDC - Sro Sie 04, 2010 09:35
Każdy punkt się przyda, wierzę że zdobędziemy komplet punktów.
lechu - Sro Sie 04, 2010 09:37
pierwszy mecz jest zawsze bardzo ważny, trzeba być dobrej myśli ...
Masahiko - Sro Sie 04, 2010 10:49
radziufan napisał/a: | Przeciwnie, jestem przekonany, że na przekór tym kłopotom, chłopcy zagrają z właściwą im ambicją i że z Gorzowa powrócimy z tarczą. Jesteśmy to winni sądeckim kibicom. |
Za takie słowa należy się zarówno trenerowi jak i zawodnikom ładnie odwdzięczyć na spotkaniu z Flotą :)
biker_ns - Sro Sie 04, 2010 11:09
Masahiko napisał/a: | radziufan napisał/a: | Przeciwnie, jestem przekonany, że na przekór tym kłopotom, chłopcy zagrają z właściwą im ambicją i że z Gorzowa powrócimy z tarczą. Jesteśmy to winni sądeckim kibicom. |
Za takie słowa należy się zarówno trenerowi jak i zawodnikom ładnie odwdzięczyć na spotkaniu z Flotą :) |
Dokładnie.Zespół zespołem,ale kilka razy podkreślałem już w różnych rozmowach że to trener Wójtowicz jest w tej chwili największym skarbem Sandecji.
Bardzo chciałbym by na meczu z Flotą wszystko wróciło do normy/jeśli chodzi o kibiców/ i fajnie by było pokazać trenerowi że my kibice niezmiennie jesteśmy z Nim i z zespołem.
POZDRAWIAM
misns - Sro Sie 04, 2010 11:17
No coz niecierpliwie czekam do 17...
Licze w najgorszym przypadku na 1 punkt :)
radziufan - Sro Sie 04, 2010 11:26
mozliwe ze bedzie relacja w Radiu Gorzów http://www.soccer-live.pl....php?id=pon-pia
hell_boy - Sro Sie 04, 2010 14:23
po zacietym meczu padnie remis lub porażka w stylu 2:0
radziufan - Sro Sie 04, 2010 16:38
znamy już wyjsciowy skład Sandecji
Różalski Makuch Frohlich Kulpaka Berliński Fechner Gawęcki Urban Hlousek Eismann Zawiślan
SWEET - Sro Sie 04, 2010 16:44
radziufan napisał/a: | znamy już wyjsciowy skład Sandecji
Różalski Makuch Frohlich Kulpaka Berliński Fechner Gawęcki Urban Hlousek Eismann Zawiślan |
Zawislan na ataku... Jak tak zagra jak z Ruchem Chorzów to katastrofa... Nie rozumiem tego ustawienia Zawislana w ataku... Wójtowicz człowieku przeciesz mam nowych napastników wiec czemu oni nie graja na swojej pozycji a Zawislan jest pomocnikiem a nie napastnikiem... To my mamy zagrac jak drugi Lech bez napastników...
Z takim ustawieniem o bramki bedzie trudno... 0:0 to dobry wynik...
Archero - Sro Sie 04, 2010 16:45
Slabo to widze:P obstawiam 0:0
Woojtek - Sro Sie 04, 2010 16:47
Boro nie gra, nie wiem dlaczego nie ktoś z dwójki Kowalczyk-Aleksander, no cóż, zobaczymy.
Może dadzą rade na remis, oby bramkowy.
SWEET - Sro Sie 04, 2010 16:48
Tu jest lepsza relacja z meczu...
http://www.gkp.gorzow.pl/live/
SWEET - Sro Sie 04, 2010 16:53
Rezerwowi:
88. Marek Kozioł
15. Damian Zbozień
21. Arkadiusz Aleksander
22. Maciej Kowalczyk
3. Vladimir Kukol
77. Petar Borovicanin
13. Cheikh Tidiane Niane
Dwóch napastników na ławce a w ataku Zawislan!!! Oj Boze boze nic sie Wójtowicz z meczu z Ruchem nie nauczył...
MK_NS - Sro Sie 04, 2010 16:57
Weź się człowieku opanuj.. Jak wygrają to odrazu będziesz chwalił wszystkich jakie to dobre ustawienie.
Poczekaj do końca zobaczymy wtedy będziesz komentował
kamilyes - Sro Sie 04, 2010 16:57
Spokojnie Pan Wójtowicz wie co robi!
Bioły_NS - Sro Sie 04, 2010 16:58
może lepiej sie prezentował na treningach ?
misns - Sro Sie 04, 2010 17:03
W kazdym razie jest to troche dziwne ze gra Zawislan,pozostaje wierzyc w to ze Wojtowicz wie co robi...
SWEET - Sro Sie 04, 2010 17:05
MK_NS napisał/a: | Weź się człowieku opanuj.. Jak wygrają to odrazu będziesz chwalił wszystkich jakie to dobre ustawienie.
Poczekaj do końca zobaczymy wtedy będziesz komentował |
Ok... Juz jestem spokojny... Moze faktycznie Wójtowicz wie co robi...
michalvcf - Sro Sie 04, 2010 17:10
1:0 w plecy, źle sie zaczyna..
Woojtek - Sro Sie 04, 2010 17:12
no trudno, oby nie było .. pogromu.
misns - Sro Sie 04, 2010 17:53
No to do przerwy 1-0 do tylu...
Archero - Sro Sie 04, 2010 17:55
Panie trenerze może jakiś napastnik wejdzie na boisko po przerwie bo jednak ofensywny pomocnik Zawiślan to w moim mniemaniu za mało do straszenia wywali
SWEET - Sro Sie 04, 2010 17:58
Archero napisał/a: | Panie trenerze może jakiś napastnik wejdzie na boisko po przerwie bo jednak ofensywny pomocnik Zawiślan to w moim mniemaniu za mało do straszenia wywali |
Wogóle to jest nie porozumienie ze napastnikiem jest Zawislan... Nawet w relacji tak to wyglada jak by nie grał...
Sądeczanin - Sro Sie 04, 2010 18:33
2-0...
Bioły_NS - Sro Sie 04, 2010 18:34
no to już raczej nie odrobimy trudno odbijemy z Flotą u siebie
misns - Sro Sie 04, 2010 18:34
k...a mac,pieknie zaczynamy lige...
peterns - Sro Sie 04, 2010 18:36
Marny początek sezonu ...
GoToSleep - Sro Sie 04, 2010 18:36
nie ważne jak sie zaczyna, ważne jak się kończy :p
misns - Sro Sie 04, 2010 18:37
Cytat: | nie ważne jak sie zaczyna, ważne jak się kończy :p | A to fakt :) poprwiles mi troche humor :)
bacin - Sro Sie 04, 2010 18:41
Potencjalnym krytykantom o krótkiej pamięci polecam przejrzeć jak wiodło się Sandecji na początku sezony 2009/2010:
http://www.90minut.pl/liga/0/liga4390.html
Trebor13 - Sro Sie 04, 2010 18:42
Nie tyle przeraża wynik, co styl jaki prezentujemy! Stilon wcale nie jest super drużyną..więc nie pozostaje nic innego, jak mieć nadzieje,że teraz to już może być tylko lepiej!
Sądeczanin - Sro Sie 04, 2010 18:45
3-0...:/
SWEET - Sro Sie 04, 2010 18:45
3:0... Katastrofa...
GoToSleep - Sro Sie 04, 2010 18:46
Mamy jedynie zarys gry Stilonu, więc może nie wypowiadajmy się jaką drużyną jest bo tego nie wiemy. Wiemy, że zdecydowanie bombardują naszą bramkę...
Bianconeri - Sro Sie 04, 2010 18:46
Świeckiej tradycji z poprzedniego sezonu (3:0 w plecy na 1 wyjeździe), stało się zadość... :)
mirek678 - Sro Sie 04, 2010 18:47
Wójtowicz to zwolnienia ...Drużyna do wymiany...Bez przesady panowie będzie dobrze :)
misns - Sro Sie 04, 2010 18:47
No to jednak trener Wojtowicz z forma na poczatek sezonu nie trafil...
jacek55 - Sro Sie 04, 2010 18:47
Nie jest dobrze drużyna złożona z gości z młodej ekstra klasy wkłada na 3 .
SWEET - Sro Sie 04, 2010 18:47
Bianconeri napisał/a: | Świeckiej tradycji z poprzedniego sezonu (3:0 w plecy na 1 wyjeździe), stało się zadość... :) |
No tak z Flota było podobnie 3:0...
eSKa - Sro Sie 04, 2010 18:48
INFORMACJA OD WRÓŻKI:
Na meczu z najbliższym przeciwniekm na Kilińskiego 47 pomimo ładnej pogody melduje się 1300 osób, w tym najgłośniejsza Sądecka Duma na sektorze F.
NIC SIĘ NIE STAŁO, grały nowe twarze, spokojnie, forma przyjdzie.
misns - Sro Sie 04, 2010 18:48
Cytat: | Świeckiej tradycji z poprzedniego sezonu (3:0 w plecy na 1 wyjeździe), stało się zadość... :)
No tak z Flota było podobnie 3:0... |
No jakos pocieszac sie musimy :)
peterns - Sro Sie 04, 2010 18:49
czyli zaczynamy od ostatniego miejsca w lidze
jacek55 - Sro Sie 04, 2010 18:49
tabela 1 ligi Sandecja ostatnia
SWEET - Sro Sie 04, 2010 18:50
jacek55 napisał/a: | tabela 1 ligi Sandecja ostatnia |
No to raczej nie jest pocieszajace...
Grzechotnik - Sro Sie 04, 2010 18:51
Jeszcze jeden i jestesmy liderem !!!
jacek55 - Sro Sie 04, 2010 18:51
No nie jest
llatroy - Sro Sie 04, 2010 18:53
moja ocena powtarza sie sytuacja z tamtego sezony jak sie skonczy ten ? bardzo bym chciał tak jak w tamtym koncowe 3 miejsce.Tylko jednego nie moge zrozumiec i pewnie nie zrozumie bo nie jestem trenerem .Odszedł Bębenek i Jonczyk chodzi mi o tych podstawowych bo reszta albo nie grała albo ława wzielismy innych i co ? czyzby dalej to samo wiem wiem 1 mecz ale mysli tysiące co jest ,jak jest, dlaczego.Nigdy sparingami sie nie przejmowałem ale jakie one były kazdy wie .Wiec albo forma przyjdzie teraz ,albo na nia poczekamy.
radziufan - Sro Sie 04, 2010 18:55
w sumie mysle ze wiele spodziewac sie po tym meczu wyjazdowym nie mielismy prawa a jednak boli ta porażka. No cóż teraz wlaczymy u siebie i miejmy nadzieje ze magia K47 zadzaiła:)
david - Sro Sie 04, 2010 18:55
No to mamy tego lidera :D
biker_ns - Sro Sie 04, 2010 19:00
Stilon do potentatów tej ligi nie należy i należeć nie będzie,dlatego ta porażka taka zdecydowana tak boli.Ufam jednak trenerowi że forma z meczu na mecz zacznie rosnąć.Na obecną chwilę wygląda to bardzo źle.Powiedzmy szczerze,tak wysokiej porażki nie spodziewał się nikt jak i w Gorzowie nikt chyba nie przewidywał tak wysokiej wygranej.
Kilinskiego 47 - Sro Sie 04, 2010 19:00
Bez paniki ludziska. Nie pierwsza i nie ostatnia porażka w tym roku.
Widać, że zespół jest kompletnie bez formy, więc wynik nie dziwi. Myslę, że nie ma co zbyt wiele oczekiwać po pierwszych 3,4,5 kolejkach.
Uciułajmy wtedy troche punktów i miejmy nadzieję, że sie zespół rozkręci w trakcie rundy.
Ahh, no i byłbym zapomniał: zarzad i trener do dymisji, w przyszlym roku II liga:D
Pozdrawiam, ochłońcie::)
peterns - Sro Sie 04, 2010 19:01
pocieszające jest TYLKO to, że gorzej być nie może
marchw - Sro Sie 04, 2010 19:04
[quote="Bianconeri"]
Świeckiej tradycji z poprzedniego sezonu (3:0 w plecy na 1 wyjeździe), stało się zadość... :)[/quote]
Czyżby w najbliższym meczu z flotą miało być 1:1;)
Kilinskiego 47 - Sro Sie 04, 2010 19:04
peterns napisał/a: | pocieszające jest TYLKO to, że gorzej być nie może |
A skąd to wiesz?
Jeśli do V kolejki włącznie na naszym koncie bedzie 5 punków, uznam to za dobry wynik, biorac pod uwage nasza obecna dyspozycje.
Z Flotą moze wymeczymy 3 pkt,
z Cidrami baty,
z Pogonia remis przy odrobinie szczescia,
w Kogutowie podobnie.
Snoopi86 - Sro Sie 04, 2010 19:09
sam Gawęcki mowil ze narazie to wyglada tragicznie wiec co wy wszyscy tacy kur.... wielce zaweidzeni jakbyscie sie nie spodziewali moze nie 3 w plecy...dajcie im chwile, sparingi nie to samo co liga, liga rzadzi sie swoimi prawami, musza sie zgrac
peterns - Sro Sie 04, 2010 19:11
Kilinskiego 47 napisał/a: | peterns napisał/a: | pocieszające jest TYLKO to, że gorzej być nie może |
A skąd to wiesz?
Jeśli do V kolejki włącznie na naszym koncie bedzie 5 punków, uznam to za dobry wynik, biorac pod uwage nasza obecna dyspozycje.
Z Flotą moze wymeczymy 3 pkt,
z Cidrami baty,
z Pogonia remis przy odrobinie szczescia,
w Kogutowie podobnie. |
a czy może być gorzej niż ostatnie miejsce?
sns1910 - Sro Sie 04, 2010 19:17
To, że ten rok będzie trudniejszy i czeka nas walka o utrzymanie to oczywiste, to jest wręcz prawidłowość, że beniaminek, który debiutuje bardzo udanie w wyższej klasie najpierw "nie daje rady" awansować, potem sprzedaje przynajmniej część najlepszych zawodników i w kolejnym sezonie walczy o utrzymanie. Taka sytuacja była już w piłce tyle razy przerabiana, że nasz początek sezonu nie jest niczym zaskakującym ;) Sęk w tym, żeby ten rok jakoś przetrwać w I lidze, a potem już spokojnie rok po roku budować pozycję solidnego średniaka ligi i ewentualnie przy nadarzającej się okazji, przy lepszych czasach wzmocnić skład i powalczyć o coś więcej. Do tego moim zdaniem powinniśmy dążyć. Pewne jest jednak, że z takim atakiem jaki mamy nie będzie łatwo nam zdobywać gole i punkty w następnych kolejkach...
Kilinskiego 47 - Sro Sie 04, 2010 19:17
^^Moze:),
a tak swoją drogą ciekawe jaki wpływ na postawe zespolu maja zaleglosci placowe...
Coz, widac, ze lepiej nadrukowac biletow za 19.50 kazdy, niz zajac sie tym co najwazniejsze
peterns - Sro Sie 04, 2010 19:24
Pierwszy mecz za nami. Teraz trzeba myśleć o kolejnym. Znowu będzie walka o 3 punkty
1980_NS - Sro Sie 04, 2010 19:24
Naszym problemem jest obrona, tak jak w poprzednim sezonie. Mało było meczów, w których nie traciliśmy gola. Bez Bębenka dochodzi drugi kłopot, siła ognia zupełnie zanika.
Maerqin - Sro Sie 04, 2010 20:13
Ja juz zapomnialem ze taki mecz w ogole byl i radze Wam zrobic to samo :) Nie bede komentowal gry dopoki nie zobacze ale najwyrazniej cos sie nie klei nie mowiac juz o nie wystawianiu napastnikow od 1 min.
lukas33 - Sro Sie 04, 2010 20:22
Prawda jest taka. Dużyna od poczatku okresu przygotowawczego była w tragicznej formie co bylo widać gołym okiem w trakcie sparingów. Ile tu osob mówilo to tylko sparingi, nie ma co przywiazywać wagi do tych wynikow. No i niestety wyszło że sparingi były znakomitym odzwierciedleniem tego co się dzieje. Nie lekceważylbym rowniez spraw dotyczacych zaległości finansowych wobec pilkarzy. Musi być naprawdę źle skoro o takich rzeczach wspomina trener tuż przed pierwszym meczem. Więc niech działacze wywiążą się ze swoich zobowiązań wobec pilkarzy, trenerzy niech pomyślą jak poprawić fatalną formę a piłkarze tez niech przeanalizuja swoja postawe. Wszyscy do roboty!!! A moze w nastepnych meczach bedzie lepiej.
kristoff - Sro Sie 04, 2010 21:50
Można sobie posłuchać:
http://www.gkp.gorzow.pl/
berthold_ns - Sro Sie 04, 2010 21:58
Zaczynamy tak samo jak w poprzednim sezonie:((
Czego można się spodziewać skoro sprzedajemy pomocników i napastników a "wzmacniamy się" słabuszami.Kto ma rozgrywać piłkę ?? kto ma strzelać bramki??
Nie liczę w tym sezonie na 3 miejsce w czubie ale mam tylko nadzieję że nie będzie horroru pt:walczymy o utrzymanie
Mam nadzieję że chłopaki szybko się zgaraję i obudzą wczśnij niż w poprzednim sezonie.
Widzimy sie na K47
Mam nadzieję że twierdza w nowym sezonie nie padnie w pierwszym meczu
x_cite - Sro Sie 04, 2010 22:10
ostatnio dobrą wiadomością było to, że zajęliśmy 3 miejsce...teraz same jakieś przykre sprawy....transfery takie sobie, 100 - lecie- szkoda mówić, o oświetleniu stadionu nie wspomnę i teraz ta porażka na początek....coś złego się dzieje to widać, słychac i czuć;)
Bioły_NS - Sro Sie 04, 2010 22:13
trener i zarząd do zmiany ! ;)
x - Sro Sie 04, 2010 22:20
Morał tej bajki jest krótki i niektórym znany, jak coś nie idzie to trener do zmiany :)
x_cite - Sro Sie 04, 2010 22:21
przeciętny kibic i tak nie ma wpływu na zmiany w klubie, ale już w najbliższych wyborach samorządowych tak:)
berthold_ns - Sro Sie 04, 2010 22:27
Bioły_NS napisał/a: | trener i zarząd do zmiany ! ;) |
Czemu trener???
Lepszego nie było od kilku sezonów.
Co byś zrobił jako trener bez dobrych piłkarzy a nie możesz ich kupić bo musisz się liczyć ze zdaniem i kasą zarządu
Co do zarządu to popieram.Panu Dankowi proponuję piec chleb bo to mu lepiej wychodzi niż prezesowanie Sandecji czy Dunajcowi (to wszystko jest na pokaz) przynajmniej tak myślę bo przecież nie dla kasy poniważ tego raczej mu nie brakuje ale jak to mówią masz milion więc jesteś bidniejszy od tego co ma dwa miliony.
Miałem okazję parę razy z nim rozmawiać i stwierdzam że jest z niego (bez obrazy) WIELKI BURAK
syfon12 - Sro Sie 04, 2010 22:36
http://sport.onet.pl/pilk...,wiadomosc.html
Trebor13 - Sro Sie 04, 2010 22:48
Nie ma co panikować ale jak pokazał poprzedni sezon,może nam potem brakowac punktów straconych na początku!Coż..porażka boli..a w zasadzie jej rozmiar. Dodatkowo boli,bo tak z ręką na sercu nasi nic nie grają..ale jedno jest pewne..potrzebujemy czasu..a tego nie ma zbyt wiele. Mamy dobrych i ogranych piłkarzy.Wiele razy pokazali,że potrafią grać piłką a nie tylko za nią biegać, pokazali,że umieją zostawić serce i zdrowie na boisku,wcześniej czy później gra musi "zaskoczyć". Trzeba jeszcze wziąć pod uwagę, że decyzje o transferach zapadały w przeważającej części w ubiegłym tygodniu.Trzon zespołu został..ale nie grał ze sobą,bo robił miejsce dla testowanych graczy..szkoda,że nie dało się tego dopiąć organizacyjnie wcześniej. Myślę, ze kilkanaście dni solidnej pracy zespołu i będziemy się cieszyć, bo im później tym gorzej będziemy stać w tabeli..a czy możemy stać jeszcze gorzej?Teraz to już naprawdę może być tylko lepiej!
WIERNYKKS - Sro Sie 04, 2010 23:28
bez paniki bedzie dobrze :))
mc71 - Czw Sie 05, 2010 00:02
Po sparingach i pierwszym meczu, po mału bym się szykował na panike:) Nie ma co mówić, że jest dobrze jak widać że druzyna nie jest w ogóle przygotowana.
1910 - Czw Sie 05, 2010 01:32
Jeśli do drużyny powraca Zawiślan a w składzie jest ktoś o umiejętnościach (czytaj układach) jak Szczepanski to chyba nie najlepiej wróży na przyszłość.Ale miejmy nadzieje ze tak jak to było w poprzednim sezonie złe dobrego początki.
internacionale - Czw Sie 05, 2010 07:57
Bramki z meczu:
http://www.gkp.gorzow.pl/filmfree.php?ID=73
misns - Czw Sie 05, 2010 08:57
Niestety po bramkach widac ze obrona zagrala koszmarnie,a i Rozalski przynajmniej przy pierwszej bramce jak dla mnie nie do konca byl dobrze ustawiony...
Tak jak w wywiadzie powiedzial Gawecki zadecydowaly bledy indywidualne...
Dobrze ze z flota gramy tak szybko bo nie bedzie czasu na zbyt dlugie rozpamietywanie :)
biker_ns - Czw Sie 05, 2010 09:01
Według przedsezonowych zapowiedzi obrona miała być najmocniejszą formacja-na razie nie jest.
To że z Flotą gramy już za 3 dni to z jednej strony dobrze,bo jak mówi przedmówca "nie będzie czasu na rozpamiętywanie" z drugiej jednak strony nie ma czasu na poprawienie czegokolwiek.Czas pokaże czy to dobrze czy źle.
Ad@ś=) - Czw Sie 05, 2010 09:50
Nie wiem jak możecie oceniać grę Sandecji nie widząc meczu....? Znów się zaczyna "ze skrajności w skrajność" - od paniki do entuzjazmu. Dajmy im 3-4 kolejki czasu a potem będziemy się martwić. Przypomnę, że wczoraj kilku piłkarzy jeszcze nie mogło zagrać z powodów formalnych...
Piłkarze muszą się porządnie zgrać, a wtedy będzie coraz lepiej. My musimy pomóc im, żeby w siebie uwierzyli i odblokowali swoją skuteczność.
Najbliższa okazja na to już w niedziele:)
Pozdrawiam
spdr - Czw Sie 05, 2010 10:05
smutno oglądać takie błędy w kryciu... a już ostatnia bramka to koszmar, stali jak zaczarowani, ale trzeba dać chłopakom czas by "zaskoczyli", może kubełek zimnej wody na nowo ostudzi proroków i jasnowidzów, a grajkom pokaże jak wiele pracy ich czeka. w sumie będzie dobrze !!!
misiek_1984 - Czw Sie 05, 2010 11:32
Pomijając już wynik meczu w Gorzowie, najbardziej martwi ogólna sytuacja w klubie. Dlatego myślę, że taka porażka jest po prostu tego przykrą konsekwencją, jakiej można było się spodziewać. Wszyscy narzekają na brak zgrania drużyny, a przecież nasi rywale mieli tyle samo czasu na przygotowania i stracili praktycznie 7 ważnych zawodników. Tyle że nowe transfery, mimo że pozyskali głównie graczy z klubów Młodej Esktraklasy, przeprowadzili z większym rozmysłem i na spokojnie, co dało im możliwość stworzenia zespołu. U nas ostatnie kontrakty były podpisywane strasznie chaotycznie, ciągle brakowało jakichś dokumentów, trener nie wiedział na kogo może w pierwszym meczu liczyć. Poza tym te zaległości płacowe i brak regulaminu premiowania. Nie da się ukryć, że dziś od spraw finansowych zależy na tyle dużo, że trzeba z piłkarzami usiąść, porozmawiać, ustalić takie sprawy - inaczej motywacja spada, zwłaszcza jeśli są to w większości gracze, którzy już mają za sobą grę w kilku różnych klubach, zatem ciężko liczyć na ich bardzo silne przywiązanie do barw klubowych i grę na kredyt. Trenera akurat winiłbym najmniej, bo jak już ktoś napisał, żaden trener nic nie poradzi jeśli nie ma odpowiedniej kadry zawodników i komfortu uporządkowanych spraw organizacyjnych w klubie. Tak czy inaczej, pozostaje wierzyć, że ta porażka nie jest początkiem kiepskiej serii, która zatrzyma nas na kilka kolejek w dolnych rejonach tabeli, a później będzie już bardzo ciężko te rejony opuścić vide sytuacja Stali Stalowa Wola i Motoru Lublin w minionym sezonie. Na razie nie można nic wyrokować, ale taka wysoka porażka z nie aż tak silną przecież drużyną z Gorzowa powinna być dla wszystkich ostrzeżeniem.
Kilinskiego 47 - Czw Sie 05, 2010 11:35
misiek_1984 napisał/a: | wysoka porażka z nie aż tak silną przecież drużyną z Gorzowa powinna być dla wszystkich ostrzeżeniem. |
Na jakiej podstawie oceniasz siłę Stilonu? A może będą rewelacją rozgrywek...?
misiek_1984 - Czw Sie 05, 2010 11:40
Kilinskiego 47 napisał/a: | misiek_1984 napisał/a: | wysoka porażka z nie aż tak silną przecież drużyną z Gorzowa powinna być dla wszystkich ostrzeżeniem. |
Na jakiej podstawie oceniasz siłę Stilonu? A może będą rewelacją rozgrywek...? |
Może być i tak, jednak tak jak wspominałem wcześniej w przerwie letniej stracili połowę składu, pozyskując graczy głównie z drużyn Młodej Ekstraklasy. Jednak nie to było najistotniejsze w mojej wypowiedzi - chodziło mi o to, że pewne sprawy w klubie (zaległości w wypłatach, regulaminy premiowania o których wspominał trener Wójtowicz) itp. powinny być jak najszybciej porządkowane zanim będzie za późno.
Kilinskiego 47 - Czw Sie 05, 2010 11:50
^^Zgadzam się w całej rozciągłości, o tym nie trzeba nawet dyskutować. Tylko co tu zrobić? Może kibice powinni jednak wykupywać te nieszczęsne bilety z meczu jubileuszowego za 15 złotych jako tzw. "cegiełki" na ratowanie klubu:).
Żart, tak źle to chyba nie jest.
misiek_1984 - Czw Sie 05, 2010 12:23
Kilinskiego 47 napisał/a: | ^^Zgadzam się w całej rozciągłości, o tym nie trzeba nawet dyskutować. Tylko co tu zrobić? Może kibice powinni jednak wykupywać te nieszczęsne bilety z meczu jubileuszowego za 15 złotych jako tzw. "cegiełki" na ratowanie klubu:).
Żart, tak źle to chyba nie jest. |
Samo pozyskanie pieniędzy to dopiero połowa sukcesu. Druga, moim zdaniem znacznie ważniejsza sprawa, to ich właściwe wydatkowanie i inwestowanie, a przede wszystkim zapewnienie właściwego funkcjonowania klubu od strony organizacyjnej. Myślę, że tu tkwi poważniejszy problem. Ale cóż... jako kibice Sandecji niejedno już widzieliśmy, niejedno już przeżyliśmy, będąc na krawędzi spadku do niższych lig i później być może nawet likwidacji klubu, więc jesteśmy zahartowani ;) To też coś w rodzaju żartu, tyle że raczej z serii czarnego humoru :)
hanys - Czw Sie 05, 2010 12:42
Kilinskiego 47 napisał/a: | ^^Zgadzam się w całej rozciągłości, o tym nie trzeba nawet dyskutować. Tylko co tu zrobić? Może kibice powinni jednak wykupywać te nieszczęsne bilety z meczu jubileuszowego za 15 złotych jako tzw. "cegiełki" na ratowanie klubu:).
Żart, tak źle to chyba nie jest. |
tak OT tylko jak to sie ma zwrocic skoro zarzad na bilety wydal 19,50 a sprzedaje za 15 ;D
Maerqin - Czw Sie 05, 2010 17:54
Na taki wynik zlozylo sie zapewne kilka czynnikow; brak zgrania z nowymi zawodnikami, brak czasu na przystosowanie sie do stylu gry Sandecji przez tychze zawodnikow, malo czasu do trenera na obsadzenie ich na najbardziej pasujacych do nich pozycjach itp. a takze jakiestam pozaboiskowe sprawy zwiazane z finasami.
Ja chcialbym przedstawic jeszcze jednen mozliwy czynnik takiego poczatku rundy: moze niektorzy nasi wspaniali skorokopacze zapomnieli ze wakacje sie skonczyly i zaczal sie sezon a co za tym idzie koniec latania po knajpach tylko czas ciezkiej pracy. Mowie to tak na przyszlosc bo jezeli w trakcie trwania rozgrywek pewne twarze z boiska beda widziane na czwartkowych/piatkowych baletach w przeddzien meczu to wrecz wypada na to ostro reagowac...
|
|