Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

KKS Sandecja Nowy Sącz - Sandecja - Pogoń Szczecin

Trebor13 - Wto Sie 17, 2010 09:31
Temat postu: Sandecja - Pogoń Szczecin
Zbliża się mecz, który powinien być przełomowym dla naszej drużyny. Zgrywanie poszczególnych zawodników i formacji należałoby zastąpić poważną grą, taką jakiej my kibice oczekujemy. Jeśli mamy coś do udowodnienia w tej lidze, jeśli chcemy się liczyć to już czas najwyższy to pokazać. Pogoń nie zaczęła tych rozgrywek udanie i nie możemy przyczynić się to zmiany tego faktu. Liczę, że maszyna, którą kieruje nasz Treneiro idzie, co prawda nierychliwie, ale w dobrym kierunku i udowodni to już w najbliższym meczu a później to już nabierze takiej prędkości, że nikt nie będzie jej nawet próbował zatrzymać.
Potencjał mamy-czas to pokazać i coś udowodnić!

Kilinskiego 47 - Wto Sie 17, 2010 09:38

Zgadza się, nasz dorobek punktowy po pierwszych trzech meczach jest przyzwoity, wiec nie ma jakiejś wielkiej presji na piłkarzach. Mam nadzieje, ze zagramy jak w tamtym sezonie i zwyczajnie wygramy z przeciętna na początku tego sezonu Pogonią, bo na pewno nas na to stać. Nie sadze tez, abysmy mieli słabszy zespół od Szczecinian, stawiam na powtórkę z ubiegłej rundy - 3:1 dla nas!
misiek_1984 - Wto Sie 17, 2010 09:39

Mecz będzie bardzo ciężki, bo w Pogoni już biją na alarm w kontekście walki o awans. Poza tym martwi nasz brak skuteczności, wszak w tym meczu może być niewiele sytuacji bramkowych, które po prostu trzeba będzie wykorzystać. Mimo wszystko optymistycznie stawiam na naszą skromną wygraną :)
AdoDC - Wto Sie 17, 2010 10:07

Stawiam na 2 : 0 dla nas. Pogoń początek ma bardzo słaby, mam nadzieję że nie odkują się u nas w Sączu.
Katalonczyk11 - Wto Sie 17, 2010 10:09

A ja obstawiam po prawdziwym horrorze zwycięstwo 3:2 po golach Kowalczyka Urbana i Jano :)
mati513 - Wto Sie 17, 2010 10:31

3:1 DLA KKS !
matys5392 - Wto Sie 17, 2010 11:06

Mecz zapowiada się bardzo cięzki,ale dobrze że gramy z Pogonią teraz a nie np.w 10 czy 15 kolejce,bo po wynikach widać że nie dzieje się tam dobrze.
Oto informacja ze strony Pogoni:
Cytat:
Na godzinę 16 zapowiedziana jest konferencja prasowa związana ze zmianami w sztabie szkoleniowym.

Wielce prawdopodobne jest podanie informacji przez zarząd klubu o dymisji dotychczasowego trenera Piotra Mandrysza. Wśród potencjalnych następców wymienia się Czesława Michniewicza, Oresta Lenczyka czy Wojciecha Stawowego.

Jeśli dojdzie do rozwiązania umowy z Mandryszem, tymczasowym trenerem zostanie raczej obecny asystent I trenera, Maciej Stolarczyk. Dziś raczej nie poznamy nazwiska nowego szkoleniowca.

Jeśli tak by się stało,to TRZEBA będzie ten mecz wygrać.Drużyny z tzw.tymczasowymi trenerami grają futbol bez pomysłu,niepoukładany czego przykładem jest choćby teraz Wisła.

Teraz kibicowsko.

Jak widać kibice Pogoni ostro szykują się do przyjazdu do NS,więc wypadałoby pokazać się w takiej liczbie jak choćby wiosną.A najlepiej żeby nas było tylu co na meczu z Zabrzem :)

W obecnej sytuacji,czyli chwilowo rozbita drużyna Pogoni i wydaje się że nabierająca zgrania Sandecja,pasowałoby ten mecz wygrać.Mój typ:2:1

Sączersik - Wto Sie 17, 2010 11:26

To musi cieszyc że przyjada. Wreszcie będzie można sie przekrzykiwac to iż bea goscie wzbudzi mam nadzieje głosniejszy doping. Swoja droga niezła ta ich wyjazdówa będzie....

W tej sytuacji nie ma co czekać tylko szykować sie na Pogon w liczbie ( duża frekwencja) i głosnym dopingiem i oprawa na miare takiego meczu......

Sączersik - Wto Sie 17, 2010 11:27

No i obowiazkowo BIAŁA KOSZULKA+ SZALIK zreszta to standardowo jest.... i każdy to powinien wiedzieć
cempula - Wto Sie 17, 2010 11:54

a moze mozna bylo by zrobic sektor F w PASY BIAŁO CZARNE. fajnie by to wyglądało
matys5392 - Wto Sie 17, 2010 12:44

Cytat:
Piotr Mandrysz nie jest już trenerem piłkarzy Pogoni Szczecin. Zespół prowadzić będzie dotychczasowy asystent Maciej Stolarczyk - dowiedziało się Polskie Radio Szczecin.
Piłkarze Pogoni w trzech tegorocznych meczach o mistrzostwo I ligi zdobyli trzy punkty i zajmują 11 miejsce w tabeli rozgrywek.
Celem Pogoni jest awans do ekstraklasy dlatego też zarząd klubu rozczarowany wynikami i stylem gry drużyny postanowił rozstać się z trenerem Mandryszem.

Więcej informacji po konferencji prasowej, która odbędzie się o godz. 16.00.

http://www.pogononline.pl/index.php/home

No to chłop ma czas do soboty na poukładanie drużyny... Oby nie zdążył :D

Woojtek - Wto Sie 17, 2010 19:39

Jazda z nimi, Pogoń jest typowo przereklamowana, się nie ma czego bać, jak dla mnie to jest najłatwiejszy mecz tego sezonu jak narazie.

2:0 [było by więcej jakby miał kto strzelać]

grubas_KKS - Sro Sie 18, 2010 12:06

Mam nadzieję że zmiana trenera w Pogoni źle wpłynie na ich piłkarzy i chłopaki nie będą grać to co chce Ich nowy trener.Wygramy wygramy wygramy 3:1 !Pozdro
simo_n - Sro Sie 18, 2010 15:48

Cytat:

Warto bilet na mecz, zakupić wcześniej – Bagnicki w Sandecji

Sobotni mecz Sandecji z Pogonią Szczecin rozpocznie się o godzinie 17, a nie jak planowano o 18. Przedsprzedaż biletów na ten mecz rozpocznie się w środę. Wejściówki będzie można kupić w sekretariacie w godz. 8-16. Kasy na stadionie zostaną otwarte o już o godz. 13. Cena biletów – 20 zł. Brak wejściówek ulgowych.

Niestety mecz został zaliczony do spotkań podwyższonego ryzyka – dodaje Andrzej Danek. – Niesie to ze sobą określone ograniczenia. M.in. dlatego też nie będzie biletów ulgowych dla młodzieży. Musimy dmuchać na zimne.

http://sadeczanin.info/aktualnosci-sport/5774

mirek678 - Sro Sie 18, 2010 17:50

simo_n napisał/a:
Cytat:

Warto bilet na mecz, zakupić wcześniej – Bagnicki w Sandecji

Sobotni mecz Sandecji z Pogonią Szczecin rozpocznie się o godzinie 17, a nie jak planowano o 18. Przedsprzedaż biletów na ten mecz rozpocznie się w środę. Wejściówki będzie można kupić w sekretariacie w godz. 8-16. Kasy na stadionie zostaną otwarte o już o godz. 13. Cena biletów – 20 zł. Brak wejściówek ulgowych.

Niestety mecz został zaliczony do spotkań podwyższonego ryzyka – dodaje Andrzej Danek. – Niesie to ze sobą określone ograniczenia. M.in. dlatego też nie będzie biletów ulgowych dla młodzieży. Musimy dmuchać na zimne.

http://sadeczanin.info/aktualnosci-sport/5774

Właśnie czytając ten artykuł miałem to cytować ale mnie uprzedziłeś ... nie no masakra co się tu dzieje co to ma być ?? To może zakaz wstępu dla młodzieży na mecze piłkarskie !!! Coraz bardziej się przekonuje do faktu że ci ludzie nie mają pojęcia o profesjonalnym prowadzeniu klubu... i znajdują się na niewlaściwym miejscu...

hanys - Sro Sie 18, 2010 17:53

po prostu chca dorobic. wiec nie dobierajcie sobie do glowy tekstu o mlodziezy. danek musial jakos wyjsc z twarza, bo przeciez nie powie ze dziura w budzecie i trzeba wyjebac bilety po 20 zl zeby wiecej zarobic.
maciek - Sro Sie 18, 2010 19:14

Niektórzy będa mieć do wyboru 4 browary albo Sandecja. Wybór nalezy do Was.
Masahiko - Sro Sie 18, 2010 20:59

A za miesiąc będzie wybór między dwoma flaszkami, a meczem....

Pan Prezes wyszedłby z twarzą jakby z głową ściągał piłkarzy. Przykład Bomby to pokazuje najlepiej.

berthold_ns - Sro Sie 18, 2010 21:56

Panowie ponawiam swój apel.Dwa tygodnie temu nikt sie nie odezwał

Mam wydrukowane ok.400 szt kartek a4 z przyśpiewkami a skoro przyjadą ze Szecina to może wart by było żeby nie tylko młyn ale wiekszość sektora F też pośpiewało

Wyduki mogę komuś przekazać nawet dzisiaj i warto by było żeby ktoś stał przed wejściem na sektor i rozdał ludziom (nie mówię tu o młynie) którzy zasiadają na F

Osoby zainteresowane proszę o kontakt na pw

simo_n - Sro Sie 18, 2010 21:57

Wszyscy wiedzą, że mecz o podwyższonej atrakcyjności (czy aby na pewno?). I powie, że jest okazja na pozyskanie większej ilości pieniędzy, co spowoduje, że klub będzie miał fundusze na spektakularny transfer. A nie mówić, że młodzież wszystkiemu winna.

A teraz mam pytanie. Jestem po operacji kolana, a chce się wybrać na mecz. Tylko problem taki, że muszę poruszać się o kulach. Każą mi zostawić przy wejściu? Już nie takie rzeczy były;/

Sądeczanin - Sro Sie 18, 2010 22:53

nie no bez jaj jakby Ci kule zabrali ... poza tym widziałem nie raz kogoś o kulach na meczu więc spoko
arkoniusz - Czw Sie 19, 2010 01:05

Nie zabiorą ci kuli (chyba), ja byłem o kulach na meczu z Legią i sie nic nie przyczepili, więc bedzie dobrze :)
tomusNS - Czw Sie 19, 2010 07:39

mam pytanie wiadomo dlaczego Midzierski nie załapał sie nawet do 18 meczowej w pierwszych 3 meczach???
SG36 - Czw Sie 19, 2010 08:19

nie wiecie co sie stało pod sokołem podobno swieca sie swieczki i lezy koszulka sandecji?
michalvcf - Czw Sie 19, 2010 11:58

SG36, 16letni chlopak się zabił na skuterze,
Co do meczu, mam nadzieję na zwycięstwo, ale stawiam remis 1:1...

Trebor13 - Pią Sie 20, 2010 09:29

Sandecja Nowy Sącz - Pogoń Szczecin, godz. 17:00, sędzia: Jarosław Chmiel (Warszawa).

Ten Pan sędziował w Nowym Sączu mecz w ubiegłym sezonie z GKP (wygrana 2:1)
Liczę,że historia się powtórzy!

jaro_jaro - Pią Sie 20, 2010 10:31

Trebor13 napisał/a:
Sandecja Nowy Sącz - Pogoń Szczecin, godz. 17:00, sędzia: Jarosław Chmiel (Warszawa).

Ten Pan sędziował w Nowym Sączu mecz w ubiegłym sezonie z GKP (wygrana 2:1)
Liczę,że historia się powtórzy!

Stilonem.

matys5392 - Pią Sie 20, 2010 11:53

Do Nowego Sącza po trzy punkty!

Już w najbliższą sobotę o godz. 17:00 Sandecja podejmować będzie zespół Pogoni Szczecin. W poprzednim sezonie w meczach pomiędzy tymi zespołami u siebie górą była Pogoń, natomiast na wyjeździe Portowcy musieli uznać wyższość sobotniego rywala.

W minionych rozgrywkach obie drużyny zajęły wysokie miejsca w tabeli. Biorąc pod uwagę fakt, że były beniaminkami było to spore osiągnięcie. W Nowym Sączu uznano końcowy rezultat za wielki sukces, zaś w Szczecinie dało się odczuć spory niedosyt zwłaszcza, że oczekiwania po świetnej rundzie jesiennej były naprawdę spore. W przerwie letniej sporym zmianom uległy składy obu drużyn, Sandecję opuścili między innymi prawoskrzydłowy Maciej Bębenek i obiecujący napastnik Michał Jończyk. Transfery obu tych graczy do Górnika Zabrze były sporym osłabieniem dla nowosądeckiego zespołu. W Pogoni również zaszło wiele zmian, zespół wzmocnili głównie zawodnicy z ekstraklasowym doświadczeniem. Bartosz Ława, Robert Kolendowicz, Marcin Dymkowski, tych zawodników nie trzeba przedstawiać przeciętnemu polskiemu kibicowi. Pomimo takich wzmocnień Duma Pomorza rozpoczęła nowy sezon od falstartu.

Trzy punkty w pierwszych trzech meczach to stanowczo za mało jak na zespół, który jest murowanym kandydatem do awansu. Najgorsze nie były porażki lecz styl w jakim zostały poniesione, piłkarze rozgrywali akcje wolno i bez pomysłu. Skutkiem słabego początku było odejście trenera Piotra Mandrysza, który jeszcze w poprzednim sezonie doprowadził Pogoń do finału Pucharu Polski. Jego następcą został Maciej Stolarczyk, trener bez ligowego doświadczenia, ale z twardym charakterem i już mający autorytet wśród zawodników. Zapowiada grę ofensywną oraz odważne stawianie na młodych zawodników. Opinie kibiców na temat nowego szkoleniowca są mocno podzielone. Jedni twierdzą, że nie da sobie rady, ich oponenci wyrażają nadzieję, że będzie szczecińskim Pepem Guardiolą. W sobotę pierwszy sprawdzian dla nowego trenera, zespół na pewno zagra z pełnym zaangażowaniem, tak przynajmniej zapowiada napastnik Mikołaj Lebedyński, który liczy tym samym na swoją pierwszą bramkę w tym sezonie.

W Pogoni zabraknie głównie Marcina Nowaka, który musi odpokutować karę za czerwoną kartkę otrzymaną w derbowym meczu z Flotą w Świnoujściu. Jego zastępcą będzie najprawdopodobniej Maciej Mysiak, który występował na prawej obronie przez praktycznie cały okres przygotowawczy. Do Nowego Sącza wybiera się spora grupa szczecińskich kibiców, którzy pomimo sporej odległości jadą wesprzeć swoich ulubieńców. Kadrowo drużyna Pogoni zdecydowanie przewyższa Sandecję, teraz trzeba to tylko udowodnić na boisku. Jeśli tylko nasi zawodnicy zagrają na maksimum swoich możliwości i z największym zaangażowaniem o wynik sobotniego meczu możemy być spokojni.

http://pogonszczecin.info

Kilinskiego 47 - Pią Sie 20, 2010 12:21

matys5392 napisał/a:
Kadrowo drużyna Pogoni zdecydowanie przewyższa Sandecję, teraz trzeba to tylko udowodnić na boisku. Jeśli tylko nasi zawodnicy zagrają na maksimum swoich możliwości i z największym zaangażowaniem o wynik sobotniego meczu możemy być spokojni.

http://pogonszczecin.info

Bardzo podoba mi się podejście szczecińskiego redaktorka. Mam nadzieję, że ich kopacze są podobnego zdania, co tym bardziej utwierdziłoby mnie w przekonaniu, że spuścimy tym marnym "gwiazdorom" kolejny wpierd....:)

itachi - Pią Sie 20, 2010 13:30

Jeszcze tylko zapewnić, żeby ta wypowiedź trafiła do naszych piłkarzy, a o specjalną determinację na ten mecz możemy być spokojni. (:
cempula - Pią Sie 20, 2010 18:29

oby mógł zagrać już Bagnicki
hanys - Pią Sie 20, 2010 20:26

http://sandecja.pl/Commun...ony_do_gry.html
matys5392 - Pią Sie 20, 2010 23:06

Bagnicki niech jeszcze trochę potrenuje,ja z niecierpliwością czekam na występ Staniszewskiego.Bardzo licze na tego piłkarza i chciałbym go zobaczyc jak najszybciej na boisku.Wiadomo może jak długa czeka go jeszcze przerwa w grze???

Jeszcze zapowiedz meczu ze strony www.pogon,szczecin.pl

Szczecińska Pogoń szykuje się do ważnego sprawdzianu swoich umiejętności. Pod opieką nowego trenera Duma Pomorza wybiera się na południe Polski. Rywalem Portowców będzie Sandecja Nowy Sącz.
Znakomitym poprzednim sezonem, zawodnicy Sandecji rozochocili swoich kibiców. Beniaminek zajął trzecie miejsce i był o krok od uzyskania sensacyjnej promocji do ekstraklasy. Wszyscy w Nowym Sączu zdają sobie sprawę, że powtórzyć osiągnięcie sprzed kilku miesięcy lub je poprawić będzie niezmiernie trudno. Sandecja nie będzie już grała w roli czarnego konia, ale w roli faworyta.

Podopieczni Dariusza Wójtowicza zaczęli sezon co najwyżej przeciętnie. Inauguracja wypadła kompromitująco, bo biało – czarni ulegli w Gorzowie aż 3:0. W drugiej i trzeciej kolejce drużyna z Nowego Sącza spisała się już lepiej i najpierw wygrała z Flotą, a później zremisowała z Ruchem Radzionków. 4 – punktowy dorobek daje zawodnikom Wójtowicza 9. miejsce w tabeli po trzech kolejkach.
Latem w Nowym Sączu doszło do znaczących zmian. Z Sandecji odeszło 13 zawodników, a kolejnych 12 przyodziało biało – czarne barwy. Działacze Sandecji musieli się skupić szczególnie na poszukiwaniach zawodników ofensywnych, bo przed sezonem Nowy Sącz opuścili Maciej Bębenek i Michał Jonczyk, którzy w poprzednim sezonie zdobyli razem 14 bramek. W ich miejsce klub pozyskał Czecha Pavla Eismanna oraz byłego napastnika Floty Damiana Staniszewskiego. Wzmocniona została także defensywa. Tomasz Midzierski, Piotr Kulpaka oraz Sebastian Fechner mają załatać dziury w obronie i zapewnić jej stabilność. Mając na uwadze także dyspozycje Arkadiusza Aleksandra i Dariusza Gawęckiego widać, że w Nowym Sączu umieją skomponować silną drużynę. Niemniej jednak działacze klubu widzą potęgę swojego klubu raczej w wyrównanym poziomie swojej kadry i jej zgraniu. Wielkich nazwisk do drużyny Wójtowicza nie ściągano.

Portowców czeka pierwszy mecz pod wodzą nowego trenera. Misja Macieja Stolarczyka jest jasna. Jedynym możliwym celem Pogoni jest awans do ekstraklasy. Pierwszym krokiem, który musi zrobić nowy sztab szkoleniowy jest osiągnięcie dobrego wyniku w Nowym Sączu. Nie będzie to łatwe zadanie, bo w zeszłym sezonie na własnym stadionie Sandecja dała się pokonać tylko Widzewowi. Pogoń ma jednak ogromny, jak na I – ligowe warunki, potencjał i aż żal patrzeć jak tak dobrzy zawodnicy nie wykorzystują swoich możliwości.
Duma Pomorza zaczęła sezon bardzo słabo. Biorąc pod uwagę aspiracje drużyny, trzy punkty zdobyte w trzech meczach należy zaliczyć do kategorii porażek.
Kibice z niecierpliwością czekają na zmianę stylu gry Pogoni, ale także na zmiany w wyjściowej jedenastce. Szeroka kadra zespołu pozwala eksperymentować i co mecz zaskakiwać rywala nowym rozwiązaniem taktycznym. Na szanse w tym sezonie czeka Dariusz Zawadzki oraz Maciej Mysiak, więcej szans dostanie także zapewne Marcin Bojarski i Marcin Woźniak, a być może nawet Tomasz Parzy, który wznowił treningi z pierwszym zespołem.
Wyjściowy skład na mecz z Sandecją jest trudny do przewidzenia. Zagadką pozostaje stosunek Stolarczyka do zmian już w pierwszym meczu. Czy będzie rewolucja czy może nowy trener będzie chciał powoli ocenić przydatność danych zawodników do drużyny i korygować swoje decyzje w czasie meczu. Kibice oczekują zmian. Szczególnie w jakości gry Portowców. W najbliższej kolejce okaże się czy już od pierwszego meczu poprawa gry będzie widoczna czy będziemy musieli na nią poczekać.

Z racji rozgrywania meczu w Nowym Sączu za faworyta należy uznać gospodarzy. Portowcy jednak swoim potencjałem piłkarskim przewyższają Sandecję i jeśli chcą już teraz pokazać swoje ambicje sięgające lidera I ligi nie mogą się ani trochę bać zespołu z Nowego Sącza. W poprzednim sezonie w meczach między tymi drużynami, wygrywali gospodarze. W Szczecinie Pogoń rozgromiła Sandecję 4:0, a wiosną rywal wziął rewanż na Portowcach wygrywając 3:1.

matys5392 - Pią Sie 20, 2010 23:15

Oraz zapowiedz ze strony http://www.pogon.v.pl/

Przed nami czwarta kolejka, w której Pogoń zmierzy się z Sandecją. Wyjazd do Nowego Sącza to idealny moment na odbicie się od dna i przekonania kibiców do swojej gry. Trzeba jednak przyznać, że mecz na stadionie przy ulicy Kilińskiego nie będzie łatwym spacerkiem dla Dumy Pomorza.

Sandecja Nowy Sącz nie próżnowała w tegorocznym okienku transferowym. Pomimo skromnego budżetu, zespół zasiliło aż jedenastu zawodników. Do drużyny dołączyło czterech napastników, którzy w przyszłości mogą być silnym wzmocnieniem. Damian Staniszewski to zawodnik, który w swojej karierze zwiedził niejedno miasto, natomiast zarówno Fabian Fałkowski, jak i Arkadiusz Serafin to zawodnicy ściągnięci odpowiednio z Lecha Poznań oraz Wisły Kraków. Tych dwóch siedemnastolatków może jeszcze zaskoczyć wiele klubów w pierwszej lidze. Największą gwiazdą w tym sezonie, w drużynie Dariusza Wójtowicza, będzie z całą pewnością znany wszystkim Maciej Kowalczyk, który w swojej karierze grał w takich klubach jak Arsenał Kijów czy Lechia Gdańsk. Do drużyny z Nowego Sącza dołączyli również między innymi Sebastian Fechner oraz Tomasz Midzierski. Niestety klub równie mocno odczuł stratę kilku zawodników. Zakończenie kariery przez Piotra Banię czy transfery do innych klubów takich piłkarzy jak: Grzegorz Kmiecik, Maciej Bębenek, Michał Jonczyk czy Rafał Jędryszczyk, na pewno odbiją się na zespole.

Dobrym sygnałem dla drużyny Portowców jest to, że zespół Dariusza Wójtowicza znajduje się w lekkim dołku. Sam trener nie jest zadowolony z postawy swojej drużyny. – Ofensywny styl gry, który prezentowaliśmy w ubiegłej rundzie gdzieś zanikł, a my musimy się starać go przywrócić – powiedział na łamach serwisu ruchradzionkow.com szkoleniowiec Sandecji. Inauguracja w ich wykonaniu była daleka od perfekcji. Wyjazd do Gorzowa Wielkopolskiego zakończył się bardzo źle (0:3), a zawodnicy GKP mogli cieszyć się z poniekąd łatwych punktów. W ramach drugiej kolejki, do Nowego Sącza zawitała Flota Świnoujście, która została odprawiona z kwitkiem. Po zaciętym meczu, drużyna Dariusza Wójtowicza wygrała nieznacznie 2:1. Pierwszą bramkę z rzutu karnego strzelił Rudolf Urban, a wynik ustalił Vladimir Kukol. Trzecim, i jak na razie ostatnim meczem do tej pory, było spotkanie z Ruchem Radzionków. Mecz zakończył się bezbramkowym remisem, a szkoleniowiec Sandecji nie ukrywał po spotkaniu swojego niezadowolenia – Najgorsze w tym wszystkim jest dla mnie to, że drużyna prowadzona przeze mnie nie realizuje mojego pomysłu na grę, a jeśli stara się to robić, to w ogóle to nie wychodzi – nie ukrywał swojej złości po meczu z Ruchem były piłkarz Pogoni Szczecin.

Niestety, mimo równie kiepskiej gry, Sandecja Nowy Sącz zgromadziła w trzech meczach o jeden punkt więcej niż zespół Macieja Stolarczyka. Dlatego ten wyjazd może okazać się doskonałą okazją na przełamanie złej passy Portowców. Wystarczy przypomnieć, że Duma Pomorza wyszarpała trzy punkty z KSZO Ostrowiec na własnym stadionie, a tracąc łatwo punkty na dwóch wyjazdach: w Łodzi oraz Świnoujściu.

W meczu z Sandecją Nowy Sącz nie wystąpi Marcin Nowak, który w spotkaniu z Flotą Świnoujście otrzymał czerwoną kartkę. Jego miejsce, prawdopodobnie na prawej obronie, zajmie Maciej Mysiak. Będzie to pierwszy występ wychowanka Energetyka Gryfino w tym sezonie.

IV kolejka I ligi
Sandecja Nowy Sącz - Pogoń Szczecin
Czas: 21 sierpnia, sobota, g. 17:00
Miejsce: Stadion Miejski przy ul.Kilińskiego 47

Przypuszczalny skład: Radosław Janukiewicz – Maciej Mysiak, Krzysztof Hrymowicz, Marcin Dymkowski, Łukasz Matuszczyk – Maksymilian Rogalski, Bartosz Ława, Dariusz Zawadzki, Robert Kolendowicz – Marcin Bojarski, Olgierd Moskalewicz.

Sączersi - Sob Sie 21, 2010 09:41

matys5392 napisał/a:
Zakończenie kariery przez Piotra Banię czy transfery do innych klubów takich piłkarzy jak: Grzegorz Kmiecik, Maciej Bębenek, Michał Jonczyk czy Rafał Jędryszczyk, na pewno odbiją się na zespole.

Z pewnością :).
Co do meczu mam nadzieję, że wygramy wynikiem 2:1.

hell_boy - Sob Sie 21, 2010 10:07

w plecy 1:3 niestety....;/
Masahiko - Sob Sie 21, 2010 11:06

Racjonalnie stawiając to 1:1. Kadrowo Pogoń lepsza, nowy trener więc i mobilizacja będzie większa. Szczecinianie muszą zacząć wygrywać, ale nie stanie się to w Nowym Sączu. Mam przynajmniej taką nadzieję.

Ciekawi mnie jak trener Wójtowicz ustawi grę ofensywną. Czy może w końcu zobaczymy grę dwoma napastnikami? W tej chwili do gry w napadzie mamy trzech graczy plus bardzo ofensywni Kukol, Cebula i Serafin.

Darek - Sob Sie 21, 2010 13:14

Pogoń może i lepsza "na papierze" ale kibiców sądeckich interesuje tylko wygrana Sandecji. Gramy u siebie i musimy tu wygrać. 2:1 dla Sandecji
nunek87 - Sob Sie 21, 2010 14:17

bedzie gdzieś relacja live ?
jaro_jaro - Sob Sie 21, 2010 14:22

nunek87 napisał/a:
bedzie gdzieś relacja live ?

http://www.1liga.com.pl/l...on_szczecin.htm

matys5392 - Sob Sie 21, 2010 15:07

Kibice Pogoni już są w Saczu.Pod stadion policja doprowadziła ich trzema autobusami.Wyglądali na zmęczonych,tylko raz krzykneli i spokoj :D

Historia spotkań z Sandecją
21.08.10 13:10, sobota

Sandecja i Pogoń spotkały się ze sobą dwukrotnie. Raz wygrali Portowcy, raz drużyna z Nowego Sącza. Lepszy bilans bramkowy ma jak na razie Duma Pomorza.

Poniżej prezentujemy wszystkie dotychczasowe oficjalne spotkania pomiędzy Pogonią a Sandecją :

Historia spotkań
Pogoń Szczecin – Sandecja Nowy Sącz

Dotychczas obydwa zespoły rozegrały ze sobą 2 mecze
(2 m. obecna I liga)
w 1 meczu wygrała Pogoń
w 0 meczach padł remis
w 1 meczu wygrała Sandecja
stosunek bramek: 5 – 3 na korzyść Pogoni

2009/10 – I liga :
POGOŃ – SANDECJA Nowy Sącz 4:0 (0:0)
29.08.2009r, 1900, sędz. Marcin Słupiński (Sieradz).
Bramki: Petasz ’55, Prędota ’63, Moskalewicz ’76,’83.
Pogoń: Krzysztof Pyskaty - Marcin Nowak żk, Krzysztof Hrymowicz żk, Maciej Mysiak, Marcin Woźniak - Maksymilian Rogalski, Piotr Koman żk, Olgierd Moskalewicz, Piotr Petasz (86' Przemysław Pietruszka żk) - Mikołaj Lebedyński (60' Piotr Prędota), Piotr Dziuba (46' Krzysztof Przytuła).
Sandecja: Marek Kozioł - Marcin Makuch, Rafał Jędrszczyk, Jan Cios, Petar Borovićanin (78' Wojciech Fabianowski) - Maciej Bębenek, Dariusz Zawadzki, Marcin Stefanik, Dariusz Gawędzki - Piotr Chlipała (69' Arkadiusz Aleksander), Niane Cheikh Tidiane (65' Michał Jonczyk).

SANDECJA Nowy Sącz – POGOŃ 3:1 (1:0)
20.03.2010r, 1400, sędz. Erwin Peterek (Lublin).
Bramki: Urban ’32, Kmiecik ’54, Hloušek ’55 – Moskalewicz ’66.
Pogoń: Radosław Janukiewicz - Tomasz Rydzak, Krzysztof Hrymowicz żk, Omar Jarun, Josef Petřík - Marcin Bojarski (62' Maksymilian Rogalski), Maciej Mysiak żk, Dariusz Zawadzki (79' Przemysław Pietruszka), Piotr Petasz żk - Marcin Klatt (46' Mikołaj Lebedyński), Olgierd Moskalewicz.
Sandecja: Mariusz Różalski - Marcin Makuch, Ján Fröhlich żk, Rafał Jędraszczyk, Petar Borovićanin - Maciej Bębenek, Cheikh Tidiane Niane, Rudolf Urban, Dariusz Gawęcki (80' Rafał Berliński), Michał Jonczyk (55' Martin Hloušek) - Grzegorz Kmiecik (62' Arkadiusz Aleksander).

http://www.pogon.v.pl/

sandecj4fan - Sob Sie 21, 2010 19:45

Piękny mecz, piękny doping, piękne emocje, piękne zwycięstwo. Czego więcej chcieć...
Sączersi - Sob Sie 21, 2010 19:51

No i na szczęście spełniły się moje rokowania. Ehh te emocje w końcówce...
sandecj4fan - Sob Sie 21, 2010 19:53

Emocje. emocjami, ale euforia po strzeleniu drugiej bramki? Boże ... aż na Millenium było słychać. :D
miras1983 - Sob Sie 21, 2010 20:05

a co z Kowalczykiem ??
wel - Sob Sie 21, 2010 20:10

Cytat:
a co z Kowalczykiem ??

Z tego co trener powiedział, pojechał do szpitala. Wstępnie nie wykluczył złamania obojczyka lub generalnie kontuzji tej części ciała.
Trener raczej był tym załamany i nie wróżył nic dobrego z tego, narazie jednak trzeba poczekać na wyniki badań.

kilog - Sob Sie 21, 2010 20:18

spec - 21 sierpnia 2010, 20:08:02 - 89.174.236.224
Wracałem z meczu i widziałem jak Kowalczyk zasował ze szpitala w gipsie opatulony cały. Szkoda zagrał 10 min ale zaprezenował sie dobrze. Powinien grac od 1 min zamiast Bagnickiego który w swoim debiucie dostał kartke i niczym szczegolnym sie nie wykazał
to z 90min

hanys - Sob Sie 21, 2010 20:35

ma zlamany obojczyk...takie info bylo zaraz po meczu i raczej pewne
wacek - Sob Sie 21, 2010 22:16

Gratulacje z Hamburga, napewno wyniki wymażony,martwi natomiast sytuacja w klubie miejmy nadzieje że będzie dobrze.Pozdrowienia dla Kibiców Sandecji i czekamy na Stróże.
Raffio - Sob Sie 21, 2010 22:49

Relacja z meczu: http://sandecja-ns.futbol...zego-meczu.html
Wywiad z Piotrem Banią: http://sandecja-ns.futbol...-do-przodu.html
Oraz z Piotrem Bagnickim: http://sandecja-ns.futbol...-bagnickim.html
A także galeria: http://scja-ns.futbolowo....leria&kat=7ande
I pomeczowa konferencja: http://sandecja-ns.futbol...ja-prasowa.html
ZAPRASZAM!!!

matys5392 - Sob Sie 21, 2010 22:57

Prosba,nie wpisujćie sie na forum Pogoni,to jest zupełnie zbędne.Ponapinali sie przez te minuty ciszy,potem byli cicho,przegrali mecz i OK.Po co te głupie wpisy na ich forum...trzymajmy poziom panowie!
Maerqin - Sob Sie 21, 2010 23:05

Kto sie tam znowu udziela na innych forach i chcialby w leb dostac? Ogarnijcie sie DEBILE i nie robcie wstydu!!!
Trebor13 - Nie Sie 22, 2010 12:13

Wynik cieszy ale gra pozostawia wiele do życzenia. Ubiegłosezonowy poziom wczoraj był widoczny zaledwie w kilku akcjach a reszta to bieganie za piłką. Niepojęte jest dla mnie to, co prezentowała Pogoń. Zawodnicy wybiegani, technicznie dobrzy, fizycznie jedna z lepszych drużyn w lidze a poziom zespołu...zresztą to nie nasze zmartwienie.
Cóż..widac konsolidację i coraz większe zgranie naszych zawodników..jednak jeszcze potrzebują czasu. Żal Kowalczyka..nie pograł zbyt długo..wyglada na to, że Aleksander i Bagnicki stracili konkurencję...a szkoda. Teraz czas na puchar w Tychach..może jakieś eksperymenty przed meczem w Stróżach a potem powinno być juz tylko ładniej i składniej.

qqq - Pon Sie 23, 2010 09:29

WOle, aby Sandecja grala mniej efektownie, ale za to bardzie efektywnie i wygrywala nawet po slabych meczach, niż tak jak w poprzednim sezonie, gdzie gralismy piekną dla oka pilke, a przegrywalismy niektore mecze, bo brakowalo skutecznosci. Przez to wlasnie nie awansowalismy do Ekstraklasy. Gralismy pieknie dla oka, ale slabo pd bramką. Lepiej żebysmy grali slabiej ale wygrywali i walczyli o awans, niz abysmy grali cudowna pilke, ale przegrywali 0:1 ....
hanys - Pon Sie 23, 2010 12:37

napisales dwa zdania w sumie i ciagle o tym samym i w kazdy to samo..
polak_ns - Wto Sie 24, 2010 02:30

na tv-ns pojawił się już skrót meczu oraz cały mecz

http://tv-ns.pl/wydarzenia/material/3280/1.html

1 połowa: http://tv-ns.pl/sport/material/3281/84.html
2 połowa: http://tv-ns.pl/sport/material/3282/84.html