|
Forum kibiców Sandecji www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji |
 |
Kibice - Jedziemy do Niecieczy !
internacionale - Czw Wrz 23, 2010 20:34 Temat postu: Jedziemy do Niecieczy ! Stowarzyszenie Kibiców Sandecji informuje, że zbiórka kibiców Sandecji udających się w grupie zorganizowanej na niedzielne spotkanie Termalica Bruk-Bet Nieciecza - Sandecja Nowy Sącz odbędzie się o godzinie 11.15 pod halą widowiskowo-sportowa przy ul. nadbrzeżnej w Nowym Sączu. Autkary zostaną podstawone o godzinie 11.30, po dopełnieniu formalności wyjazd planowany jest o godzinie 12.00
koszt wyjazdu to 35zł (przejazd + bilet)
Jednocześnie informujemy:
- osoby, które wybierają się na to spotkanie w grupie niezorganizowanej,
- samodzielnie,
- osoby które jadą w niedzielne popołudnie w okolicę Niecieczy,
- wybierają się zwiedzać okoliczne pola kukurydzy lub wzniesiony w 1963 roku obelisk upamiętniający bitwę stoczoną 8 września 1939 roku przez żołnierzy 12 PP 6 DP Armii "Kraków" z Niemcami
...dla własnej wygody mogą swobodnie podążać spod hali za grupą zorganizowaną.
Przypominamy, że przedsprzedaż biletów na spotkanie o mistrzostwo I ligi rozpoczyna się o godzinie 13:00 w niedzielę 26 września w kasach przy stadionie w Niecieczy.
Więcej na temat Niecieczy w starym temacie tutaj: http://www.sandecja.org/f...der=asc&start=0
www.megachem.pl - Czw Wrz 23, 2010 20:44
A jak wygląda sytuacja z zapłatą? Wpisałem się do Grubego i z nim mam się dogadywać, czy pod halą wpłacić jak to drzewiej bywało?
internacionale - Czw Wrz 23, 2010 20:44
www.megachem.pl napisał/a: | A jak wygląda sytuacja z zapłatą? Wpisałem się do Grubego i z nim mam się dogadywać, czy pod halą wpłacić jak to drzewiej bywało? |
Przy wejściu do autokaru.
radziufan - Czw Wrz 23, 2010 20:54
znalezione na oficjalnej stronie Termalica Bruk Bet Nieciecza
Przedsprzedaż biletów odbędzie się w sobotę 25 września od godz. 13:30 do godz. 15:30 w kasach biletowych na stadionie w Niecieczy.
Serdecznie zachęcamy do skozystania z możliwości wczesniejszego zakupu biletów w czasie przedsprzedaży, ponieważ jest to jedyna możliwość rezerwacji biletów na ten niezwykle ciekawie zapowiadający się mecz, który już w chwili obecnej cieszy się ogromny zainteresowaniem. Osoby chcące zakupic bilety przed meczam proszę o wcześniejsze przybycie na stadion, co pomoże uniknąć uciążliwego stania w kolejkach - kasy będą otwarte już od godziny 14:00.
Ceny biletów na niedzielne spotkanie Termalica Bruk-Bet Nieciecza - Sandecja Nowy Sącz:
Bilet normalny na miejsca siedzące w sektorach A i B (wejście od strony północnej) - 10 zł.
Bilet ulgowy na miejsca siedzące w sektorach A i B - 5zł.
Bilet na miejsca siedzące w sektorach C, D, E - trybuna zadaszona - (wejście od strony południowej) - 15zł.
Bilet ulgowy na miejsca siedzące w sektorach C, D, E - 10zł.
Bilet na miejsca w sektorze F - sektor gości - 10 zł.
Jednocześnie informujemy, że zgodnie z wymogami ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych organizatotor imprezy jest zobowiazany do identyfikacji osób wchodzących na mecz i ma obowiązek przetwarzać takie dane, jak imię i nazwisko oraz numer PESEL, a w razie gdy nie został on nadany – rodzaj, serię i numer dokumentu potwierdzającego tożsamość.
W związku z powyższym aby zakupić bilet i wejść na stadion niezbędnym będzie okazanie dowodu osobistego, lub innego dokumentu (ze zdjęciem) potwierdzającego tożsamość.
Ponadto informujemy, że każdy zakupiony bilet przypisany jest do konkretnego miejsca na stadionie (sektor, rząd, miejsce) oraz do konkretnej osoby.
mati513 - Czw Wrz 23, 2010 21:18
Mam pytanie czy nie będzie problemów z wchodzeniem na stadion z barwami Sandecjii ? ( mowa o trybunie gospodarzy)
internacionale - Czw Wrz 23, 2010 21:19
No to nieco pozmieniali ...
kosiarz - Czw Wrz 23, 2010 21:28
Inne atrakcje w Niecieczy...
źródło;
http://termalica.brukbet....e&galleryid=241
Sądeczanin - Czw Wrz 23, 2010 22:04
Jest możliwośc jeszcze zapisania się do tej grupy 104 osób? czy nie ma już miejsc?
x_cite - Czw Wrz 23, 2010 22:11
Chyba już nie ma. Zawsze możesz jechać na wycieczkę krajoznawczą;)
Sądeczanin - Czw Wrz 23, 2010 22:14
dokładnie :) przekombinowałem właśnie z wycieczką i dlatego pytam :) jeśli nie ma już możliwości to trudno a na pola kukurydzy i tak się wybiorę także do zobaczenia w Niecieczy :)
grubas_KKS - Czw Wrz 23, 2010 22:14
WIĘC TAK,LISTA JEST JUŻ ZAMKNIĘTA I NIE MA MOŻLIWOŚCI DOPISAĆ SIĘ JUŻ DO NIEJ... WSZYSCY Z TEJ GRUPY DOSTANĄ BILETY NA MECZ ...Jeśli ktoś chce pojechać tam to tak jak Inetrnacjonale napisał.
Bianconeri - Czw Wrz 23, 2010 22:18
Cytat: | Osoby wybierające się na własną rękę na mecz bądź na kukurydzianą wycieczkę krajoznawczą jadą własnym transportem, ewentualnie jeśli byłaby potrzeba pomóc komuś w załatwieniu transportu to ok, tylko po 1 musimy to wiedzieć najpóźniej do piątku wieczór, a po 2 nie będzie to wyjazd organizowany tylko prywatne wynajęcie pojazdu (wiadomo o co chodzi). |
małolat_19 - Pią Wrz 24, 2010 07:15
Ja jadę tą remizę obejrzeć,bo kiedyś pasuje jakieś wesele ogarnąć;)..
TAKŻE CZY MAMY BILETY CZY NIE TO WSZYSCY O 10:30 pod halą i RUSZAMY!..
grubas_KKS - Pią Wrz 24, 2010 09:00
Ci co chcą jechać na wycieczkę do Niecieczy bez swojego transportu pisać również do mnie priva,tak jak to już zrobiło kilka osób.Dla każdego miejsce będzie,tylko tak jak Bianco napisał wcześniej,musimy znać ilość tych chętnych jak najwcześniej !
GoToSleep - Pią Wrz 24, 2010 10:50
tyle ze Nieciecz to podtarnowska miejsciowość a organizatorzy muszą wziąć pod uwagę każdą możliwość aby na mecz dotrzeć na czas.
Ad@ś=) - Pią Wrz 24, 2010 10:54
będzie czas na zwiedzanie jeszcze:)
Bianconeri - Pią Wrz 24, 2010 11:25
Małe zmiany bo wypłynęło kilka faktów itp.
Zbiórka o godzinie 11.15 pod halą, autokary zostaną podstawione o 11.30.
Miłosz jak będzie to poprawi ogłoszenie główne.
Jeśli ktoś się chciał wybrać na wycieczkę, zwiedzanie itp a nie ma transportu no to niech pisze do odpowiednich osób, czasu na ogarnięcie coraz mniej!.
http://www.sandecja.org/1...ganizacyjne.htm
TERRORYSTA - Pią Wrz 24, 2010 16:19
TEMAT SPORTOWY, POGAWĘDKOWY ITP W INNYM MIEJSCU, TU ZOSTAJĄ INFORMACJE O WYJEŹDZIE, EWENTUALNIE PYTANIA Z NIM ZWIĄZANE.
TEMAT ODCHUDZONY O KILKA POSTÓW NIE ZWIĄZANYCH Z POWYŻSZYM.
deska180 - Pią Wrz 24, 2010 19:36
ja bym proponował dla kibiców którzy jadą nie na sektor gości (jak ja) wybrać jeden , najbliżej klatki.
[ Dodano: Pią Wrz 24, 2010 19:36 ]
Jeden Sektor
SKARHEAD - Pią Wrz 24, 2010 21:22
deska180 napisał/a: | ja bym proponował dla kibiców którzy jadą nie na sektor gości (jak ja) wybrać jeden , najbliżej klatki.
[ Dodano: Pią Wrz 24, 2010 19:36 ]
Jeden Sektor |
spoko, przeciez i tak kazdy wyrusza zwiedzac spod hali, wiec to pewnie ograniemy:)
PROSTO - Sob Wrz 25, 2010 11:28
Siemanko. Chętnie bym pojechal na tą wycieczke, ale nie mam transportu ;/ jest jeszcze jakas opcja z wolnym miejscem u kogos czy jak?
radziufan - Sob Wrz 25, 2010 12:04
grubas_KKS napisał/a: | Ci co chcą jechać na wycieczkę do Niecieczy bez swojego transportu pisać również do mnie priva,tak jak to już zrobiło kilka osób.Dla każdego miejsce będzie,tylko tak jak Bianco napisał wcześniej,musimy znać ilość tych chętnych jak najwcześniej ! |
Woojtek - Nie Wrz 26, 2010 09:36
no to jedźmy, pasuje zwycięstwo przywieść.
apeluje do deszczu : weź wytrzymaj do 18 :D
mati513 - Nie Wrz 26, 2010 09:56
Do zobaczenia pod halą i w Niecieczy ! ;-)
Kafałek - Nie Wrz 26, 2010 10:50
Widzimy się na stadionie :) 3:0 dla Nas
qqq - Nie Wrz 26, 2010 13:04
Nie ważne ile, nie ważne w jakim stylu. TYLKO 3 ptk!
Bianconeri - Nie Wrz 26, 2010 20:52
No to po wyjeździe dla fszytkich chulsuf 5 punktów w lidze chuliganów za zbluzganie mieszkańców 700 osobowej wioski dopingujących swoich piłkarzy i 15 punktów w lidze chuliganów za bluzgi na Unię Tarnów która raz nie ma już praktycznie kibiców a dwa to który z tak pięknie ryczących baranów ich na oczy widział nie mówiąc o czymś więcej??.
Ale spoko, jesteście zajebiści SLU, MADAFAKA, WEST COAST, EAST COAST, JOŁ JOŁ, GANGSTA, KISTRO, Z FARTEM, ELO
kamel - Nie Wrz 26, 2010 20:58
Dokładnie, jak wyżej.. Jesteście prze mada fakery :) Brawo jebaki:)
Woojtek - Nie Wrz 26, 2010 20:59
wchodzenia na ten stadion masakra, ilość policji druga masakra, poza tym ok.
pozdro dla dzwonnika z notre damme
O co ja widze ! Hodują tu kukurydze !:D
DNL - Nie Wrz 26, 2010 21:06
Z reguły jest tak, że ludzie śpiewają to co zaintonuje młynowy.
mati513 - Nie Wrz 26, 2010 21:11
Woojtek napisał/a: | wchodzenia na ten stadion masakra, ilość policji druga masakra, poza tym ok. |
2 psy na 1 kibica ? ... To była Porażka!
ViruS - Nie Wrz 26, 2010 21:23
Ale po meczu co poniektórym humorek dopisywał :)
Dzwonnik z notre damme :)
Tylko jakoś niektórym nie chciało się ruszyć dupy i dopingować swoją drużynę.
ERNESTO - Nie Wrz 26, 2010 21:26
Jaka liczba mniej wiecej ?
radziufan - Nie Wrz 26, 2010 21:31
300 - 400 pi razy drzwi;) chyba ze ma ktos dokladniejsze dane...
wel - Nie Wrz 26, 2010 21:35
Zapamiętam jeden tekst co poleciał z klatki, do któregoś ichniejszego działacza
"Zjemy Ci słonia, tego małego też" :D
INDOR - Nie Wrz 26, 2010 21:37
Nas 2 autobusy,bus i ok.50 samochodów
Bianconeri - Nie Wrz 26, 2010 21:40
Busy to były 2 duże i kilka mniejszych, dokładna ilość trudna do oszacowania, bo nie udało się siąść wszystkim razem, ale licząc po samych środkach transportu 350-400 osób było spokojnie.
internacionale - Nie Wrz 26, 2010 22:08
mati513 napisał/a: | Woojtek napisał/a: | wchodzenia na ten stadion masakra, ilość policji druga masakra, poza tym ok. |
2 psy na 1 kibica ? ... To była Porażka! |
Takiej ilości psów nie widziałem od kilkunastu dobrych wyjazdów:
Na szybko ok 30 kabaryn + kilkanaście małych...
Ok wtorku wrzucę wideo ukazujące działanie tamtejszych ochroniarek - krótko mówiąc "NIE DO WIARY !"
matys5392 - Wto Wrz 28, 2010 13:27
Nikt nie wpomniał tu jeszcze o perypetiach z psami w drodze do Niecieczy.Gosciu ,,do autobusu" powinien jak najszybciej zglosić się do poradni psychiatrycznej... Paranoja,żeby człowiek za swoje potrzeby fizjologiczne dostawał pałą po łbie...
DNL - Wto Wrz 28, 2010 13:50
http://oi53.tinypic.com/15yzsew.jpg
TSW :D
Sądeczanin - Wto Wrz 28, 2010 13:52
hahaha i wszystko jasne a do tego co napisał matys zgadzam się oczywiście ale niestety nie pierwszy i nie ostatni raz podobna sytuacja ...
mati513 - Wto Wrz 28, 2010 13:57
Najlepsze jest to, , że te psy tylko nam blokowali wyjście z autokaru... i uderzali tarczami ! ;d
Sądeczanin - Wto Wrz 28, 2010 14:10
jeśli chodzi Ci o tą sytuację pod stadionem prawie i o wojownicze żółwie ninja to jechaliśmy razem w autobusie :D
radziufan - Wto Wrz 28, 2010 16:35
ze nie wspomnę o "dodatkowym bonusie" za jazde samochodami za 'kordonem' śmigającym wiejskimi drogami w kierunku Niecieczy..:)
sz3ur - Wto Wrz 28, 2010 19:15
DNL napisał/a: | http://oi53.tinypic.com/15yzsew.jpg
TSW :D |
TEN cw** NA ZDJECIU TO DZIELNICOWY Z WP!!! NIJAKI ZETOR nazwany dla niepoznaki Ursusem;0
kls86 - Sro Wrz 29, 2010 13:18
http://sandecja.pl/Commun..._Niecieczy.html
Już robią aferę. Poprostu te pola słoneczników wokół stadionu w Niecieczy są tak duże, a te słoneczniki tak wysokie, że jak wejdziesz w nie to można się zgubić jak dżungli. Chłopaki wzięli maczety żeby sobie torować drogę wśród tego gąszczu :P
Bianconeri - Sro Wrz 29, 2010 13:25
A niech że sobie robią ... przecież to już nie pierwszy ichniejszy tego typu artykuł "promujący" Sandecję ... a wiadomo że tak naprawdę to zależy im tylko i wyłącznie na ilości odwiedzin i kliknięć ... a potem się pryszczate dzieci neostrady wywalone z forum za nietrzymanie moczu i poziomu spuszczaja tam w komentarzach pisząc swoje mądrości ... a redakcja się cieszy bo strona popularna :D
Ale cóż, można i tak, ich strona ich wybór.
Maerqin - Sro Wrz 29, 2010 18:09
Szczyt glupoty redakcji i antyreklama klubu na jednej z glownych jego stron. Je*ac tych debili, ktorzy zamieszczaja tego typu nowinki.
berthold_ns - Sro Wrz 29, 2010 18:43
radziufan napisał/a: | ze nie wspomnę o "dodatkowym bonusie" za jazde samochodami za 'kordonem' śmigającym wiejskimi drogami w kierunku Niecieczy..:) |
Mam dla Ciebie złe wiadomości podobno nie musieliśmy podpisywać odmowy przyjęcia mandatu.Będziemy wzywani na Sienkiewicza a potem prawdopodobnie sprawa w sądzie :((
za Czchów możemy beknąć ale za Wojnicz już nie bo jechały za nami psy
ViruS - Sro Wrz 29, 2010 19:56
Dostaliście mandaty ? Ja jechałem za kordonem policji. Byliśmy trzecim wozem. Jechaliśmy za nimi, aż do postoju na sikanie :) Przynajmniej na skrzyżowaniach nie musieliśmy stać :)
internacionale - Sro Wrz 29, 2010 20:22
Nasz samochód nie przyjął mandatu w wysokości 1000zł. Kierowca odmówił przyjęcia, jednak nie dostał do podpisania dokumentu świadczącego o nieprzyjęciu mandatu. Myslę, że sprawę można w tym przypadku uznać za niebyłą.
klap - Sro Wrz 29, 2010 20:45
wiem że już całkiem odchodze od tematu ale za co **rwa 1000 zł ???
berthold_ns - Sro Wrz 29, 2010 21:41
1000 zł za przejazd na czerwonym świetle w Czchowie i Wojniczu.
Pies stwierdził że nie jechaliśmy w kordonie bo oni obstawiali tylko autobusy
Jeżeli patrzymy na całość to też powinniśmy dostać za czerwone światła przejechane w Nowym Sączu a to tego nie mieli zastrzeżeń
To jest psia prowokacja!!!!
internacionale dowiedziałem się że nie trzeba podpisywac odmowy a też miałem nadzieję że uznam sprawę za nie byłą ale jest inaczej:(( Jestem indywidualnie zainteresowany tym tematem i nie mam zamiaru im płacić
Mam nadzieję że skończy się to na Sienkiewicza pouczeniem i sprawa nie trafi do sądu
Bianconeri - Sro Wrz 29, 2010 21:47
Miłosz a gdzie twoje "filmowe" materiały dowodowe ??:)
I pamiętaj, żeby wszystko brać na piśmie :D:D
internacionale - Sro Wrz 29, 2010 22:07
Dokładnie, dużo rzeczy mam sfilmowanych m.in. wyjazd z Nowego Sącza w konwoju jak również zachowanie ochrony na miejscu w Niecieczy.
Odnośnie brania na piśmie to dowódca ochrony stwierdziłi że nie dadzą nic na piśmie bo nie i już (też jest nagrane).
Dopiero rozmowa na osobności z szefem firmy ochroniarskiej poskutkowała że na trybunie gospodarzy wydzielono nam miejsce.
Odnośnie wrzucania filmików - dajcie wiarę, ostatnie dni to mega brak czasu, praca mgr, egzaminy, kocioł we firmie, chore dziecko, organizacja urodzin w weekend :) itp. ...
internacionale - Sro Wrz 29, 2010 22:42
Jeszcze takie coś znalazłem odnośnie Sądu Grodzkiego:
Cytat: | Policja najwięcej wniosków składa w sprawie łamania przepisów drogowych i nieprzyjęcia mandatu karnego. Osoba, która nie chce przyjąć mandatu karnego musi się liczyć z tym, że policja wystąpi do sądu grodzkiego z wnioskiem o jej ukaranie. Sąd zazwyczaj wydaje w takiej sprawie wyrok na posiedzeniu bez udziału stron (zdaniem sądu okoliczności i wina obwinionego nie budzą wątpliwości) .
Ukarana osoba ma prawo wnieść sprzeciw od wyroku w ciągu 7 dni od jego doręczenia. Wtedy sąd wezwie ją na rozprawę i będzie miała możliwość wyjaśniania, a także zgłoszenia świadków zdarzenia.
Osoba wnosząca wniosek o ukaranie nazywana jest oskarżycielem posiłkowym. Musi stawić się na rozprawę lub ustanowić swojego pełnomocnika (adwokat, radca prawny). Nie stawienie się na rozprawę bez usprawiedliwienia spowoduje, że sąd grodzki potraktuje to jak zaniechanie oskarżenia i umorzy sprawę. Może się tak zdarzyć, że jeżeli oskarżyciel spóźni się kilka minut, to sąd umorzy sprawę.
|
Mileniak - Czw Wrz 30, 2010 00:09
internacionale napisał/a: | Jeszcze takie coś znalazłem odnośnie Sądu Grodzkiego:
Cytat: | Policja najwięcej wniosków składa w sprawie łamania przepisów drogowych i nieprzyjęcia mandatu karnego. Osoba, która nie chce przyjąć mandatu karnego musi się liczyć z tym, że policja wystąpi do sądu grodzkiego z wnioskiem o jej ukaranie. Sąd zazwyczaj wydaje w takiej sprawie wyrok na posiedzeniu bez udziału stron (zdaniem sądu okoliczności i wina obwinionego nie budzą wątpliwości) .
Ukarana osoba ma prawo wnieść sprzeciw od wyroku w ciągu 7 dni od jego doręczenia. Wtedy sąd wezwie ją na rozprawę i będzie miała możliwość wyjaśniania, a także zgłoszenia świadków zdarzenia.
Osoba wnosząca wniosek o ukaranie nazywana jest oskarżycielem posiłkowym. Musi stawić się na rozprawę lub ustanowić swojego pełnomocnika (adwokat, radca prawny). Nie stawienie się na rozprawę bez usprawiedliwienia spowoduje, że sąd grodzki potraktuje to jak zaniechanie oskarżenia i umorzy sprawę. Może się tak zdarzyć, że jeżeli oskarżyciel spóźni się kilka minut, to sąd umorzy sprawę.
|
|
Kilka uwag. Po pierwsze nie ma już sądów grodzkich. Teraz w sprawach o wykroczenia w pierwszej instancji orzeka sąd rejonowy. Po drugie osoba wnosząca wniosek o ukaranie nazywana jest oskarżycielem. Oskarżyciel posiłkowy to zupełnie inna para kaloszy. Jest nim pokrzywdzony w wyniku wykroczenia ( w tym konkretnym przypadku nie ma takiego).
Oskarżycielem publicznym we wszystkich sprawach o wykroczenia jest policja. Oskarżycielem może też być prokurator, stając oskarżycielem publicznym, jednak w praktyce prokuratorzy mają ciekawsze rzeczy do roboty niż zajmowanie się tzw. „drobnicą”.
Obwiniony może mieć jednego obrońcę – adwokata bądź radcę prawnego. Jeżeli potrafi on wykazać, że nie jest on w stanie ponieść kosztów obrony bez poważnego uszczerbku dla utrzymania siebie i rodziny może on wnioskować o przydzielenie obrońcy z urzędu.
Orzeczenie wydaje się w formie wyroku lub postanowienia. Jeżeli strona nie uczestniczyła w posiedzeniu, to wydaje się wyrok zaoczny – którego odpis dostarcza się obwinionemu. Należy wtedy w terminie 7 dni wystąpić do sądu o doręczenie uzasadnienia.
Natomiast jeżeli obwiniony uczestniczył w posiedzeniu musi również w terminie siedmiu dni wystąpić siedmiu dni o doręczenie uzasadnienia.
Od wyroku sądu pierwszej instancji służy stronom apelacja. Apelację wnosi się na piśmie w terminie 7 dni od daty otrzymania wyroku wraz z uzasadnieniem.
Gdyby ktoś potrzebował pomocy zapraszam na priv.
sz3ur - Czw Wrz 30, 2010 14:58
berthold_ns napisał/a: | 1000 zł za przejazd na czerwonym świetle w Czchowie i Wojniczu.
Pies stwierdził że nie jechaliśmy w kordonie bo oni obstawiali tylko autobusy
Jeżeli patrzymy na całość to też powinniśmy dostać za czerwone światła przejechane w Nowym Sączu a to tego nie mieli zastrzeżeń
To jest psia prowokacja!!!!
internacionale dowiedziałem się że nie trzeba podpisywac odmowy a też miałem nadzieję że uznam sprawę za nie byłą ale jest inaczej:(( Jestem indywidualnie zainteresowany tym tematem i nie mam zamiaru im płacić
Mam nadzieję że skończy się to na Sienkiewicza pouczeniem i sprawa nie trafi do sądu |
Panowie z własnego doświadczenia wiem tyle:
1.Maxymalny mandat karny wynosi 500zł
2.Nie przyjmujac mandatu zostaje sie przewiezionym na komende w celu zlozenia wyjasnien
3.Jak wam cos dali do podpisania to lipa w ch** bo wtedy sprawa idzie w Sad a tak to by chuja zrobili
4.Niestety wyrok zapada na tzw.posiedzeniu i dostaje sie juz grzywne a nie mandat
radziufan - Czw Wrz 30, 2010 15:59
sz3ur napisał/a: |
Panowie z własnego doświadczenia wiem tyle:
1.Maxymalny mandat karny wynosi 500zł
2.Nie przyjmujac mandatu zostaje sie przewiezionym na komende w celu zlozenia wyjasnien
3.Jak wam cos dali do podpisania to lipa w ch** bo wtedy sprawa idzie w Sad a tak to by chuja zrobili
4.Niestety wyrok zapada na tzw.posiedzeniu i dostaje sie juz grzywne a nie mandat |
ad 1. 500 x 2 = 1000 (dwa takie same wykroczenia)
ad 2. nigdzie nas nie przewieziono , puszczono wolno na mecz
ad 3. nie dostalismy nic do podpisania, spisano nasze dane
michalvcf - Czw Wrz 30, 2010 16:36
Ale dwa razy za to samo wykroczenie podczas jednej jazdy nie można zostać ukaranym...
np jedzie za Tobą nie oznakowany radiowóz z kamerą, i dwa razy wyprzedzasz na ciągłej, to nie dostaniesz dwóch takich samych mandatów tylko jeden za to samo wykroczenie.
internacionale - Pią Paź 01, 2010 22:32
Egzaminy zdane, praca mgr napisana, jubileusz rozpoczęty :) - na kolanie przygotowałem taki oto mix. Komentarze mile widziane....
Woojtek - Pią Paź 01, 2010 22:43
Dzwonnik z notre damme widze rządzi na filmiku :D
Sądeczanin - Pią Paź 01, 2010 22:50
dokładnie tylko że przy klatce nie był już taki pewny siebie ... nie wiadomo czy się śmiać czy płakać z tego ale chyba jednak śmiać nie ma się z czego więc wypadało by zapłakać nad tym masakra. Z tą toaletą to już na prawdę tragedia...babka prosi o wpuszczenie chociaż tylko do toalety a słyszy że ma się załatwić na zewnątrz ehhh ... dzięki za filmik
internacionale - Pią Paź 01, 2010 22:58
W każdym razie po meczu szef ochrony podbił do mnie i przeprosił za całokształt zachowania i za swoich pracowników. Przyznał się, że dotychczas nie mieli doczynienia z taką ilością kibiców przyjezdnych i wyciągną wnioski na przyszłość.
berthold_ns - Pią Paź 01, 2010 23:03
Tak to jest jak się wieśniacki kluby dostaje do 1 ligi
Powinniśmy tak samo zrobic w Nowym Sączu na wiosnę z nimi!!
Mam nadzieje że masz jakieś nagranie z psami jak nas pilotowali bo nie usmiecha mi sie płacic psiarni 1000 zł mandatu
Ekstra filmik
internacionale - Pią Paź 01, 2010 23:08
Filmy z podróży mam na dysku i nie będę ich publikował. Zostaną wykorzystanę w razie potrzeby.
Sądeczanin - Pią Paź 01, 2010 23:09
nie sądzę że powinniśmy zrobić to samo z nimi;) po co ? dla kogo? byli zupełnie nie zorganizowani i to było widać i co mamy pokazywać podobne sytuacje u nas?:) daj spokój :)
berthold_ns - Pią Paź 01, 2010 23:18
Chodzi oto żeby poczuli sie jak parę osób z Nowego Sącza którzy chcieli poprostu zobaczyc mecz swojej druzyny a nie chciano ich wpuścic na stadion tylko z tego powodu że mieszkaja w Nowyum Sączu czy okolicy
Nie wyobrażałem sobie takich sytuacji aż do meczu z Niecieczą:((
Zgadzam sie że logistycznie ich to przerosło ale bez przesadu kobieta która chciala siku czy starszy pan nie przyjechali po to żeby bić miejscowych tylko chciali zobaczyc mecz jak każdy normalny kibic
kksns - Sob Paź 02, 2010 03:42
zakaz mogli robic tylko dla osob, ktore chcialy wejsc z barwami Sandecji na sektor gospodarzy tak to kazdego mieli obowiazek wpuscic niezaleznie z jakiego miasta jest...
kolafy - Sob Paź 02, 2010 08:59
Pomyślecie że moja ciocia która jest matką piłkarza Sandecji też miała problemy z wejściem na trybune zadaszoną, a na trasie legitymowała ich policja :|
ViruS - Sob Paź 02, 2010 09:07
Jak poszedłem kupić bilet to się kasjerka zaśmiała i powiedziała "Pewnie są z Nowego Sącza, proszę dokumenty" i nie sprzedała biletów. Wyszedł szef kasy i poszedł z nami do drugiej aby tam nam sprzedaną bilet (krążyliśmy tak kilka razy) kasjer w końcu nam powiedział, że został jeden bilet tak więc nie kupiliśmy bo było Nas trzech. Zaraz za nami do kasy podszedł dziadek i kupił trzy bilety :) Ale w końcu udało się nam wejść i to jest najważniejsze.
|
|