Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

KKS Sandecja Nowy Sącz - Sandecja-Warta Poznań sobota 2.10.2010 godz.14.00

biker_ns - Wto Wrz 28, 2010 11:39
Temat postu: Sandecja-Warta Poznań sobota 2.10.2010 godz.14.00
Pozwolę sobie założyć temat meczu z Wartą by na nim się skupić i już nie rozpatrywać tego niezbyt dobrze kojarzącego się meczu z Niecieczą:)

Dotychczasowe mecze Sandecji z drużyną z Poznania były bardzo wyrównane,tak w Sączu/pamiętny mecz z zeszłego sezonu zakończony remisem 1-1,gdzie Warta murowała bramkę i grała praktycznie w 10 obrońców/jak i w Poznaniu gdzie przegraliśmy jeśli dobrze pamiętam 1-0.
W tym sezonie Warta na razie nie zachwyca zajmując 14 miejsce/bezpośrednio nad strefą spadkową choć ma jeden mecz zaległy do rozegrania z Dolcanem/.
W ostatnich 3 meczach poznaniacy stracili aż 10 bramek strzelając ich 5.
Zwłaszcza ostatnia porażka w Gliwicach jest dość znamienna gdzie Warta przegrała z Piastem 4-0.

Proszę o wypowiedzi,opinie i przewidywania wyniku na ten mecz.

PS.Dzwoniłem do klubu i poinformowano mnie że mecz jest o 14.00,więc na oficjalnej jest błąd gdzie widnieje godzina 16.00.

AdoDC - Wto Wrz 28, 2010 11:48

Będzie to trzeci mecz Warty pod rząd na wyjeździe. Oba poprzednie zakończyły się porażkami z Pogonią i Piastem jak kolega wyżej wspomniał. Mam nadzieje ze z Nowego Sącza również będą wracać do Poznania bez punktów.
Obyśmy wygrali. Mecz będzie transmitowany w TVP SPORT dlatego musimy pokazać dobry doping.
Mój typ : 2 : 0 dla Sandecji

Do zobaczenia na F!

Bianconeri - Wto Wrz 28, 2010 11:50

Jaki błąd, na głównej ?? no wiesz co ... :D;)
Poprawione.

Ciekawe jak ta transmisja (o ile do niej dojdzie) wpłynie na frekwencję i samych zawodników.
Oby się nie skończyło tak jak z Widzewem, że bandy ledowe sobie będą tylko po to żeby były, ewentualnie jako zapory przed wodą służyły.

Po pogoda zbyt rewelacyjnie się nie zapowiada, no ale do soboty jest jeszcze trochę czasu.

A sam mecz to tylko zwycięstwo i nie ma innej opcji, a doping pasowałoby zacząć przy wyjściu piłkarzy z szatni od gromkiego "Czy wygrywasz czy nie ..." jak to już kiedyś bywało.

s34s - Wto Wrz 28, 2010 18:43

ciesze sie, ze bedzie ta transmisja, bo musze qrde byc na weekend w KRK ;/
deska180 - Wto Wrz 28, 2010 20:31

myślę że ze względu na transmisje może przyjść mniej ludzi zwłaszcza że pogoda nie zachwyca , zgadzam się z Bianconeri że powinniśmy zaśpiewać ,,czy wygrywasz czy nie.." na wejściu.
Co do wyniku to może być różnie ale ja wierze że wygramy!!!
Wszyscy na mecz!!!!!!!!

Woojtek - Wto Wrz 28, 2010 20:34

Powinniśmy wygrać, ale z drugiej strony - kto ma dla nas strzelić jakiekolwiek gole ?
Raffio - Wto Wrz 28, 2010 20:40

tylko żeby się nie powtórzyła sytuacja z meczu z Widzewem u nas co było straszne błoto i bagno a nie murawa i przegraliśmy
ale może jednak przestanie koło czwartku lać i będzie dobrze ;P

Sądeczanin - Wto Wrz 28, 2010 21:06

co do pogody w piątek ma się rozpogodzic i na mecz będzie ślicznie ;) a jak ktoś pomyśli że nie idzie tylko dlatego że mecz jest w TV to chyba coś nie po kolei w główce:)
mirek678 - Wto Wrz 28, 2010 21:49

kto ma być to będzie więc skończcie te rozkminki...
kilog - Wto Wrz 28, 2010 21:53

Cytat:
mirek678

Wysłany: Dzisiaj 21:49 [Cytuj]

--------------------------------------------------------------------------------

kto ma być to będzie więc skończcie te rozkminki...

[Profil] [PM] [E-mail]

kibice sukcesu nie czytaja tego forum (tak myślę)

internacionale - Wto Wrz 28, 2010 22:44

Bilety w przedsprzedaży od czwartku. Oficjalny komunikat pojawi się jutro na sandecja.com.pl

Niespodzianką będzie to, że zostaną przedrukowane na lepszym papierze.

Kolejną nowością będą bilety rodzinne o których Prezes Danek już wcześniej wspominał.

biker_ns - Sro Wrz 29, 2010 07:53

Przy okazji transmisji telewizyjnej meczu z Wartą,na oficjalnej stronie nadmienione jest że to będzie trzeci mecz na żywo Sandecji na antenie TVP Sport.W poprzedniej rundzie oprócz meczów z Widzewem transmitowany był też wyjazdowy mecz z ŁKS-em /3-1 dla nas/ tylko nie pamiętam czy też przez TVP Sport,więc mecz z Wartą byłby nie trzecim,a czwartym na żywo.Chyba że się mylę to mnie ktoś poprawi.

POZDRAWIAM

Bianconeri - Sro Wrz 29, 2010 08:05

A chyba nawet 5 ... chociaż sam już się gubię ...
Na pewno 2 raz z naszego estadio, 1 to Widzew, 2 będzie teraz Warta.
A wyjazdowe no to na pewno Widzew, potem był ŁKS i jeszcze KSZOki, więc wliczając sobotnią Wartę to będzie 5 występ.

No chyba że sam się już okłamuję i gubię w tych wyszukanych rachunkach :D

biker_ns - Sro Wrz 29, 2010 08:27

O widzisz o KSZO zapomniałem:)Jedno jest pewne,na pewno nie będzie to trzeci mecz na żywo,było ich więcej:)
x_cite - Sro Wrz 29, 2010 11:25

Ze strony Warty

Nowa taktyka, mocniejsza Warta?
29-09-2010, Piłka nożna

Po kompletnie nieudanym meczu w Gliwicach, w najbliższym spotkaniu ligowym z Sandecją w Nowym Sączu Zieloni zamierzają powiększyć swój dorobek punktowy i pokazać, że niefrasobliwa postawa Warty w defensywie w dwóch ostatnich meczach była dziełem przypadku.

Nasza słaba postawa w obronie nie wynika tylko z gry obrońców – bronić musi się cała drużyna. W akcjach, w których traciliśmy bramki, błędy popełnialiśmy wszyscy – przyznaje kapitan Warty, Tomasz Magdziarz. Wiemy jednak, co zrobić, aby to zmienić, nasza taktyka ulegnie modyfikacji. Będziemy pracować nad sposobem poruszania się po boisku – mówi trener Marek Czerniawski.

Tylko bardzo dobra postawa obrony Warty może pozwolić na wywiezienie ligowych punktów z Nowego Sącza. Sandecja zajmuje obecnie 3. miejsce w ligowej klasyfikacji, pomimo sensacyjnej porażki w ostatniej kolejce z drużyną Termalici Bruk-Bet Nieciecza. W drużynie prowadzonej przez Dariusza Wójtowicza trudno doszukać się gwiazd – siłą Sandecji jest dobra, zespołowa gra, dająca nowosądeckiej ekipie realne szanse na walkę o najwyższe cele. Filarem defensywy biało-czarnych jest niewątpliwie doświadczony Jan Frochlich. Najlepszy strzelec Sandecji to Arkadiusz Aleksander, który w dotychczasowych meczach ligowych zaliczył trzy trafienia.

Wartę stać na sprawienie niespodzianki i wywiezienie punktów z Nowego Sącza. Kibice Zielonych liczą na gole bramkostrzelnego duetu Reiss - Zakrzewski, które przy dobrej postawie wszystkich formacji Warty mogą pozwolić na odniesienie zwycięstwa. Warta jest w stanie wygrać z każdym w pierwszej lidze, już niejednokrotnie to pokazaliśmy. Jestem spokojny o wynik najbliższego meczu – kończy Tomasz Magdziarz.

Początek meczu z Sandecją w sobotę, 2 października o godzinie 14:00 w Nowym Sączu. Przypominamy, że spotkanie będzie można oglądnąć na antenie TVP Sport.

Aien - Sro Wrz 29, 2010 17:18

Z wartą będzie 5 mecz transmitowany a żywo. Pozwólcie, że przypomnę po kolei:
1. Widzew - Sandecja 1:0
2. ŁKS - Sandecja 1:3
3. Sandecja - Widzew 1:6
4. KSZO - Sandecja 3:1
5. Sandecja - Warta
6. Sandecja - Podbeskidzie

mlodykks - Czw Wrz 30, 2010 16:04

Baliście się o pogodę.
A akurat na Sobotę ma być ładniej i nie ma lać :)

Raffio - Czw Wrz 30, 2010 16:09

no ale murawa będzie nasiąknięta i może być na niej błoto ;( o tym nie pomyślałeś?
oby już nie lało i trochę murawa doszła do porządku

Bianconeri - Pią Paź 01, 2010 16:37

"... Początek spotkania o godzinie 14.00, zapraszamy wszystkich kibiców na stadion i zachęcamy do dopingowania naszych piłkarzy by pomóc im w odniesieniu zwycięstwa.
Jednocześnie apelujemy by doping rozpocząć od głośnego "Czy wygrywasz czy nie ..." by podnieść piłkarzy na duchu i pokazać, że kibice są z klubem na dobre i na złe, dumni po zwycięstwie, wierni po porażce. ..."

http://www.sandecja.org/1...rac_z_Warta.htm

pcpcpc - Pią Paź 01, 2010 19:27

14:00 2.10.10 Sandecja Nowy Sącz - Warta Poznań - I-liga w necie piłka nożna
http://naszsport.iq24.pl/...=85964&nr_str=1
lub
http://transmisje-sportow...pic.php?p=93#93 mało postów ale zawsze aktualne transmisje sportowe

KubaKKS1910 - Pią Paź 01, 2010 20:50

Sektor F !
...KK$... - Sob Paź 02, 2010 12:08

Ma ktoś link do jakieś transmisji oprócz linków z TVP bo to nie działa dla adresów IP z za granicy.
Bianconeri - Sob Paź 02, 2010 13:14

Sandecja Nowy Sącz – Warta Poznań
10. kolejka I ligi
miejsce: Nowy Sącz, stadion Sandecji
godzina: 14.00, sobota, 02.10.2010
komentarz: Tomasz Jasina

To będzie zapewni kilka fajnych lapsusów bo on to tak lubi czasem coś palnąć :)

PROSTO - Sob Paź 02, 2010 13:45

poda ktos linka do relacji live ze strony tvp sport?
VTR - Sob Paź 02, 2010 14:17

http://www.soccer-live.pl/transmisje.php?id=sobota

Tu sa linki do wszystkich transmisji z tego meczu. Dla Sączersow poza granicami Public Sport przez SopCasta, dla reszty realcja na stronce tvp sport :)

s34s - Sob Paź 02, 2010 16:01

Niestety nie moglem byc na meczu, wiec obejrzalem go na necie. Powiem tak, swietne spotkanie w wykonaniu pilkarzy, jak i super doping kibicow. Pierwsza polowa troche slabsza od drugiej, ale i tak bylo ok. Szczegolne brava dla Niane za skuteczne przerywanie atakow,za asyste i bramke oraz dzieki za jej dedykowanie kibicom.
Woojtek - Sob Paź 02, 2010 16:33

http://sport.tvp.pl/pilka...kibicom/2874593

wywiad z niane, są też bramki na tej stronie.

kamilyes - Sob Paź 02, 2010 16:54

Woojtek,
"Piłkarz meczu Sandecja – Podbeskidzie, Cheikh Tidiane Niane nie krył radości z pierwszego gola w I lidze. "

collo - Sob Paź 02, 2010 17:50

http://sport.tvp.pl/pilka...an-mecz/2875320

mecz już dostępny w internecie.

syfon12 - Sob Paź 02, 2010 17:53

Jakosc do ogladania online nawet nawet. Ale jesli ktos by chcial do swojego archiwum to niezabardzo sie nadaje. Pozdrowionka. Dobry mecz. nie moglem byc niestety. Gratulacje.
Ad@ś=) - Sob Paź 02, 2010 18:26

Jakby ktoś chciał do swojego archiwum to myślę, że nie problem zrobić TS-kę z powtórki w TVP SPORT. Dużo tunerów ma teraz funkcję nagrywania więc myślę że niema problemu.
Ogólnie co do meczu to... widać że niema sensu taka relacja bo od razu odbija się to ostro na frekwencji. Jednak miło, że prawdziwych kibiców jest trochę i potrafią dopingować swoją drużynę.

Wynik powinien być wyższy bo Warta słabiutko ale niestety Sandecji też daleko do najlepszej formy. Widać brak "Bora" i napastnika. Miejmy nadzieję, że wkrótce trener będzie miał do dyspozycji cała szeroką kadrę.
Pozdrawiam

Maerqin - Sob Paź 02, 2010 19:11

Ogolnie chyba wszyscy poprawnie zagrali, obrona-juz od srodka pola- calkiem dobrze(choc przy bramce na 1:1 troche przysneli), Niane wyszedl mecz- bramka+asysta, kilka wygranych pilek. Urban tez niezle. Koziol mial pare dobrych interwencji, Bagnicki natomiast zmarnowal 1 badz 2 setki i od 20 min(z zegarkiem w reku:)) niewidoczny do 68gdy wykopal pilke chyba ''na most''. Glupia kartka dla Gaweckiego. Reszta pilkarzy raczej ok. Brakowalo strzalow z dystansu, wiekszosc do akcje skrzydlami i dosrodkowania. Ilosc osob na stadionie- bez komentarza.
Woojtek - Sob Paź 02, 2010 19:15

dopiero teraz po fotach i w tych skrótach z TVP zobaczyłem ile było ludzi na stadionie, bo z młynu tak tragicznie to nie wyglądało.
Masakra, nie spodziewałem się, że transmisja z meczu u nas spowoduje, że frekwencja spadnie niczym do czasów IIIligi gr. IV : )
Jeżeli faktycznie transmisja spowodowała taki spadek, to ja już ie chce żadnych transmisji, ani z K47, ani z wyjazdów [przynajmniej tych dwóch najbliższych zaplanowanych] :)
Młyn przyzwoicie.

A piłkarze zagrali w końcu dobrze, bo równie dobrze mogli wygrać z 5:1, ale nie ma co narzekać, teraz 3pkt z Wodzisławia.

Bianconeri - Sob Paź 02, 2010 19:18

Transmisja to jedno, swoje zrobiły też dzień i pora, w sobotę do 15 sporo ludzi pracuje, w niedzielę pewnie byłoby więcej.
Do tego jeszcze super "promocje" i rozkreklamowanie meczu i cały "marketing" w klubie itp:)

Ale tak czy tak spora część "kibiców" sukcesu wolała się rozsiąść wygodnie w fotelach ale teraz będą ostro komentować.

Ale są i dobre strony, mamy ok 2,5 tysiąca wiernych fanów, którzy umieją dobrze się bawić, dopingować i wspierać drużynę :)

KubaKKS1910 - Sob Paź 02, 2010 19:32

Ten mecz nie był nawet z tych najgorszych , jak paczyłem z młynu nawet nieźle wyglądało , ale na zdj to juz inaczej .;// Teraz tylko 3 pkt Cel Wodzisław .! Pozdrawiam
koper - Sob Paź 02, 2010 21:41

"paczylem" - kolego popraw sie ....
bacin - Sob Paź 02, 2010 22:19

Z kim rozmawia Piotrek Bagnicki?

52 sekunda filmu:
http://sport.tvp.pl/pilka...-urbana/2874355

Maerqin - Sob Paź 02, 2010 22:22

koper napisał/a:
"paczylem" - kolego popraw sie ....

Wlasnie! Przeciez mowi sie paczałem!

saku194 - Sob Paź 02, 2010 22:30

Ludzie dajcie spokój z tą transmisją, przecież w ekstraklasie wszystkie mecze są w tv. Powody niskiej frekwencji należycie przedstawił Bianconeri. Przede wszystkim słaby marketing w klubie jak i polityka odnośnie biletów przekładają się na tak marne liczby. Zarząd rozpieszczony frekwencją z poprzedniego sezonu wychodzi z założenia że kibice na Kilińskiego będą "walić drzwiami i oknami", tymczasem 1 liga w NS po prostu spowszedniała i o kibica trzeba w odpowiedni sposób walczyć. Przecież to tylko szara polska piłka.... Co z tego że Dankowi spodobały się bilety rodzinne, skoro zero promocji tego rozwiązania. Takie pakiety powinny być od początku sezonu, a to ze wprowadzone zostały od meczu z Wartą pokazuje tylko amatorskie i chaotyczne działania zarządu w tej kwestii. Dlatego prosze Was nie składajcie niskiej frekwencji na transmisje bo już w meczu z Piastem nie było różowo biorąc pod uwagę świetną pogodę i atrakcyjnego rywala. A jeżeli chodzi o mecz to jak dla mnie zdecydowanie nr 1 na boisku Urban. Ogólnie wszyscy na plus oprócz mało walecznego Bagnickiego, który jest słabszą wersją Kmiecika. Rywal jednak mało wymagający z dziurawą obroną więc trzeba pozostać umiarkowanym optymistą :)
hajduk1 - Sob Paź 02, 2010 22:47

http://www.xn--maopolska-...ecja-3-warta-1/ trenerzy po meczu
x_cite - Nie Paź 03, 2010 09:16

saku194 napisał/a:
...A jeżeli chodzi o mecz to jak dla mnie zdecydowanie nr 1 na boisku Urban. Ogólnie wszyscy na plus oprócz mało walecznego Bagnickiego, który jest słabszą wersją Kmiecika. Rywal jednak mało wymagający z dziurawą obroną więc trzeba pozostać umiarkowanym optymistą :)

No Ty sobie chyba żartujesz. Akurat to w tym spotkaniu Piotr Bagnicki wypadł najlepiej ze wszystkich meczów w których mógł zagrać. Waleczny to on był tylko mu szczęścia brakło. A wogóle to skończcie już narzekania na to na tamto - jest naszym piłkarzem jak każdy inny i szacunek się mu się należy! Takie wybiórcze traktowanie i ocenianie drużynie dobrze nie służy.

Snoopi86 - Nie Paź 03, 2010 11:13

we wszystkich w ktorych gral moze i tak ale to nie znaczy ze zagral slabo
Snoopi86 - Nie Paź 03, 2010 12:13

a i jeszcze szacunek dla zawodnikow Warty za walke ambicje za to ze im sie4 chcialo wogle w takiej sytuacji w jakiej sa,a na mecz samochodami przyjechali
mlodykks - Nie Paź 03, 2010 12:33

Młyn - jak na nie dużą liczbę -5
Frekwencja - +4 ( Nie dziwie się po 1. Sobota godz 14 ludzie w pracy 2. Przeciwnik 3.
Cześć ludzi PIKNIKI urządziły sobie w domu.
Piłkarze - -5

Sądeczanin - Nie Paź 03, 2010 12:58

frekwencje oceniłbym dużo słabiej niż -+4 ;)
www.megachem.pl - Nie Paź 03, 2010 14:20

Widać, że Bagnicki się starał, jego największym atutem było przytrzymanie piłki tyłem do bramki i odegranie. Póki co jego najlepszy mecz u nas. Urban- 2 razy cudem bramkarz wyciągnął jego strzały- brakuje mi u niego ruszenia do piłki, większej waleczności. Niane- no dzisiaj mu wszytko prawie wychodziło- szczęśliwa bramka i asysta. Piękna bramka Rafałka- Żółtej Ciżemki- też sobie takie buty kupię- widać, że dobrze strzelają- he he he żart oczywiście, ale bramka Rafała przecudnej urody. Marek- pewnie w bramce. Co do obrony, to na początku meczu było trochę zbyt dużo nonszalancji w grze, a to by nas mogło sporo kosztować. Na wielkie brawa zasłużył Eismann- harował za dwóch, podobnie dużo dobrego w przodzie robił Kukol. Darek musi pograć po kontuzji, żeby wrócić do optymalnej formy- cieszy, że wraca do składu. Co prawda nie ma tak mocnej rundy jak poprzednia- ale szarą robotę robi Maki- trochę więcej strzałów z dystansu w jego wykonaniu i będzie super. Tyle z mojej strony.
hanys - Nie Paź 03, 2010 14:47

smiac mi sie chcialo jak komentator nazywal bagnickiego kawalem chlopa ;) i nie latwo go bylo przewrocic
bacin - Nie Paź 03, 2010 15:23

Eismann rozegrał chyba najlepsze spotkanie w rundzie. Szybkość, technika, warunki fizyczne - wszystko to pokazał w pełnej krasie i ładnie rozwinął skrzydła pod nieobecność Bora.
jacek55 - Nie Paź 03, 2010 16:44

Zdecydowanie Sandecja powinna rozgrywać mecze w niedziele do czasu zamontowania OŚWIETLENIA bilety po 10 zł a co za tym idzie stadion pełny kasa dla klubu atmosfera ,doping szacunek dla prezesa ze myśli i działa ,,./
piknik76 - Nie Paź 03, 2010 19:29

Człowieku Sandecja w niedziele zawsze przegrywa z wiadomych powodów, a jak ktoś chce przyjść na mecz to przyjdzie nawet w piątek
adamo12 - Nie Paź 03, 2010 20:01

niech dalej biliety beda za 20zl ,Danek niech zrobi nowe chleby a nie wprowadza bilety rodzinne.....dziwicie sie ze co raz mniej ludzi przychodzi .Kupujesz karnet i tak stoisz przy okienku biletowym z innymi.Parodia i żenada Inne kasy zamkniete.
qqq - Nie Paź 03, 2010 20:04

Mam nadzieje, ze prezes sie obudzi i zobaczy sobie np. na system Cracovii. Bilety za grosze i stadion pelny ( bylo otwarcie, ale jednak ).
kibicKKS - Nie Paź 03, 2010 20:28

qqq napisał/a:
Mam nadzieje, ze prezes sie obudzi i zobaczy sobie np. na system Cracovii. Bilety za grosze i stadion pelny ( bylo otwarcie, ale jednak ).

Cracovia może sobie pozwolić na bilety za grosze, a u nas tłumy płakały, że nie ma ulgowych, że nie ma rodzinnych, a teraz jak są to frekwencja niższa niż jak tych ulgowych nie było.

RydzSmigly - Pon Paź 04, 2010 08:06

kibicKKS napisał/a:
qqq napisał/a:

Cracovia może sobie pozwolić na bilety za grosze, a u nas tłumy płakały, że nie ma ulgowych, że nie ma rodzinnych, a teraz jak są to frekwencja niższa niż jak tych ulgowych nie było.

uwierz mi bardziej by się to opłacało klubowi niż całą rundę bilety po 20zł(nawet na mecze typu Dolcan Ząbki), bilety rodzinne, spoko rzecz, tyle ze to nie nowosc na polskich stadionach,a Pan prezes ogłaszał to jak prawde objawioną.Dzien i godzina meczu tez robia swoje.chyba bardziej sie oplaca zeby przyszło 4000 ludzi za srednio 15zł niz 2500 za 20zł,liczby nie kłamią ;-)

biker_ns - Pon Paź 04, 2010 15:06

http://sport.tvp.pl/pilka...-i-ligi/2901293

Jedenastka 10 kolejki.Głosujmy na naszych!

biker_ns - Pon Paź 04, 2010 17:24

Czemu w tabeli na oficjalnej jesteśmy na 4 miejscu za Flotą,skoro bezpośredni mecz z nimi wygraliśmy 2-1?

Niby szczegół,ale nie popełniajmy błędu takiego jak na stronie tvp.sport popełnili.
No chyba że ja się mylę,ale nie wydaje mi się.

POZDRAWIAM

wel - Pon Paź 04, 2010 17:33

@biker_ns, tabela jest jak generowana przez skrypt automatycznie, a nie ustawiana ręcznie, prawdopodobnie niuanse w oprogramowaniu, a nie czyjaś zła wola czy błąd :).

Jedyna tabela naprawdę solidnie zrobiona to jest na 90minut.pl a inne strony maja po prostu sortowanie po liczbie punktów., następnie np. alfabetycznie.

Kiedyś analizowałem wszelkie reguły to okazało się, że stworzenie tabeli zawsze poprawnej jest nie lada gimnastyką :)

Raffio - Pon Paź 04, 2010 17:53

W rundzie jesiennej jak dwa zespoły mają po tyle samo punktów to wyżej jest ta co ma lepszy bilans bramek, natomiast w rundzie wiosennej(rewanżowej) liczą się dopiero bezpośrednie mecze ;P
biker_ns - Pon Paź 04, 2010 17:56

wel napisał/a:
@biker_ns, tabela jest jak generowana przez skrypt automatycznie, a nie ustawiana ręcznie, prawdopodobnie niuanse w oprogramowaniu, a nie czyjaś zła wola czy błąd :).

Jedyna tabela naprawdę solidnie zrobiona to jest na 90minut.pl a inne strony maja po prostu sortowanie po liczbie punktów., następnie np. alfabetycznie.

Kiedyś analizowałem wszelkie reguły to okazało się, że stworzenie tabeli zawsze poprawnej jest nie lada gimnastyką :)

Zwróciłem na to uwagę w dobrej wierze,nie miałem zamiaru nikomu nic zarzucać:)
Gdyby pomyłka była w drugą stronę,nie odzywał bym się:)

ERNESTO - Pon Paź 04, 2010 19:05

wel napisał/a:

Co wiecej regulamin rozgrywek nie okresla jak ustala sie tabele w trakcie sezonu, a jedynie na podstawie czego ustalana jest tabela koncowa. W zwiazku z tym jedni za kluczowe biora bramki, inni bezposredni bilans (traktujac, ze w rewanzu - dopoki nie zostanie rozrgany - jest 0-0).

Pozdrawiam