Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

Hyde Park - Reprezentacja Polski

david - Sro Mar 30, 2005 22:59
Temat postu: Reprezentacja Polski
Jak dlamnie to całkiem nieźle się zaprezentowaliśmy. 1-0 po ogromnych męczarniach, ale się udało. Trudno jest grać przeciwko dróżynie która broni się pięcioma obrońcami. PS:Najistotniejsze są 3 punkty.
Bianconeri - Sro Mar 30, 2005 23:52

No najwazniejsze, że wygrali, bo sama gra t oza rewelacyjne nie była
kolafy - Czw Mar 31, 2005 07:56

Przedewszystkim dużo nerwów ale dobrze że wszystko dobrze się skończyło.
grubas_KKS - Czw Mar 31, 2005 11:30

To był całkowicie inny mecz niż z Azerami...ale cieszą 3 pkt...niepotrzebne zmiany w pierwszej " 11" zrobił Janas, bo Kałużny i Karwan nie grali rewelacyjnie...szkoda że Smolarek nie zagrał...jeszce wygrana z Austrią i z Azerami na wyjeździe i wiatamy w Mistrzostwach Świata hehe...trzeba już hajs zbierać żeby na jakiś mecz do Niemiec na MŚ uderzyć heh
blanca estrella - Czw Mar 31, 2005 12:37

Na nasze szczęście Janas ma strasznego farta i dzięki Bogu.... Wiślaków w składzie :D (tak wiem zaraz zostanę zbluzgana, albo wytniecie mi posta :])
To lekko dołujące że tak mizerny selekcjoner, który podejmuje bezsensowne decyzje, wprowadzi nas najprawdopodobniej do finałów MŚ. (Jeden z nielicznych Legionistów, który zasługuje na grę - Saganowski, siedzi na trybunach... zamiast niego na ławce El Drewno)

Karwan nie zagrał tak tragicznie, co nie zmienia faktu że Ebi wypadłby moim zdaniem lepiej.

Kałużny...:/ Chyba pierwszy raz w zyciu słyszałam żeby podczas meczu Reprezentacji były gwizdy jak schodzi Polak. Radek ma chyba dożywotnio miejsce w kadrze Janasa. Byłam lekko zszokowana, że w wyjściowym składzie nie było Sobolewskiego, po bardzo dobrym występie w meczu z Azerbejdżanem. Gra Kałużnego była zupełnie bezproduktywna, w miare z dobrej strony pokazał się tylko przy pojedynkach główkowych i stałych fragmentach. Nie wiem czy miał w ogóle jakieś podania do przodu. Ale nasz trener oczywiście go broni. Rodzina czy co...

Rasialdo – chłop jak dąb, jeszcze to ujęcie obok Franka<lol>. Swoją drogą ciekawe że Tomkowi przez cały czas zagrywali górne piłki, a kiedy wszedł Rossi to jakoś przestali.

Słabszy występ Krzynówka, często tracił piłkę ale faktem jest że Irlandczycy nieźle go obstawili.

Baszczyński – bardzo dobry występ, jak zwykle ładnie włącza się do akcji ofensywnych.

Kłos - dobrze, niemniej miał bodaj 2 wpadki, które mogły się źle skończyć.

Bąk, Szymkowiak – zagrali ok.

Rząsa – nie pokazał w sumie nic ciekawego, moim zdaniem Kiełbowicz zaprezentował się lepiej. W II połowie duzo akcji szło lewą stroną, widać że gość grał w pomocy.

Mila – miał ładne wejście, gdyby po tym podaniu Franek strzelił gola... Szczerze mówiąc zaskoczył mnie in plus.

Frankowski - pokazał moim zdaniem naprawdę dobrą technikę, szkoda zmarnowanej setki, ogólnie udany występ.

Żurawski – dużo walczył, biegał no i gol na miarę 3 punktów

Dudek – wiele się nie napracował, ale ładnie wybronił chociażby strzał Quinna.

Warta podkreślenia jest świetna atmosfera na trybunach. Brawo dla Warszawiaków za doping dla każdego piłkarza, który na to zasłużył. Najfajniej wychodziło im Hej Polska gol...
Ze swojej, jako kibica Wisły strony, zapamietam to że w sobotę kibice na Łazienkowskiej skandowali nazwisko Frankowskiego a wczoraj Żurawskiego. Ciekawe czy podobnie będzie w maju, podczas meczu z Wisłą :D. (To tak z przymrużeniem oka, bo wiadomo że reprezentacja jednoczy wszystkich kibiców, a przynajmniej powinna)

paralizator - Czw Mar 31, 2005 13:10

Bracia i siostry (Blanca coś tam), najważniejsze jest zwycięstwo i 3 punkty!!!
Nie było to porywające widowisko, ale głównie za sprawą stylu gry, przyjętego
przez Irlandczyków. Nie ma co narzekać, bo jeśli zagramy w Niemczech to o stylu
w jakim zostały wywalczone te konkretne punkty, nikt nie będzie myślał. AMEN

INDOR - Pią Kwi 01, 2005 00:19

ch** DO DUPY POLSKA GOLA I TYLE O TYM MECZU MOŻNA NAPISAĆ.
ERNESTO - Pią Kwi 01, 2005 10:09

chcialem tylko zauwazyc, ze Rasiak spelnil swoja role - mial odciagnac uwage obroncow od Zurawskiego i Frankowskiego. Wariant z odchodzacym od bramki Rasiakiem i wchodzacym Zurawskim grany byl dwa razy, z czego raz przyniosl efekt w postaci bramki ...

Pozdrawiam

blanca estrella - Pią Kwi 01, 2005 11:56

Możliwe że spełnił, ale na wprowadzenie trzeciego napastnika za Karwana moglismy sobie pozwolić tylko w tym konkretnym przypadku – Irlandia się broniła całym zespołem (chociaż i w tym przypadku osłabienie pomocy mogło się skończyć nieciekawie). Rasiak jak zwykle plątał się przeważnie bezcelowo po boisku. Myślę, że taki Saganowski mógł spełnić to założenie Janasa lepiej.
Przykład: końcówka meczu bodaj 90 albo 89 minuta – Frankowski (który z resztą miał za sobą 2 mecze) biegnie i naciska na obrońców a Rasiak stoi obok i patrzy...
Janas wpuscił Grześka po to żeby wygrywał pojedynki główkowe, ale ten jakoś niewiele w tej kwestii pokazał. Jak ktoś jest bez formy to się go nie daje do składu na mecz.

W pierwszej chwili myślałam że Janas zmieni Żurawskiego albo Franka. Nie jestem jasnowidzem, ale mając w pamieci spartolone przez Grzesia sytuacje w poprzednich meczach, zaryzykuje stwierdzenie że będac na miejscu Maćka, raczej tego by nie strzelił.

Nie chce brać udziału w powszechnej nagonce na Rasiaka, zwłaszcza ze dobrze radzi sobie w Anglii, ale niepokojące jest zaślepienie naszego selekcjonera, który wysyła na trybuny piłkarza, który jest w duzo lepszej formie niż Rasiak i strzelił dwa gole we wcześniejszym meczu. Martwi też to, że Janas nie potrafi przyznać się do swoich błędów, nie widac też żeby wyciągał z nich wnioski i że ślepo ufa raz wypróbowanym zawodnikom, kiedy ma do dyspozycji lepszych na danej pozycji.

kolafy - Pią Kwi 01, 2005 18:40

Co wy w tych meczach widzicie? :|
hanys - Pią Kwi 01, 2005 19:16

Rasiak hmmm najdrozsza nieruchomosc w Polsce :)

Ja tez nie rozumiem trenera co on widzi w takich ciulach jak Rasiak czy Kałużny. Ten drugi owszem ragl dobrze ale pare lat temu. A Rasiak hmmm no coz on to moze wniesc ewentualnie ale reczniki dla reszty ekipy :) On nawet w groclinie nic nie strzelal, fartowna bramka z Hertha czy Man CIty (juz nie pamietam) i tyle a w Anglii to pilki chyba przypadkowo go trafiaja i jemu zaliczaja bramke, albo obroncy sa jeszcze gorsi od naszych:)

Obaj sa juz po prostu ciency!!!!!!!!!

blanca estrella - Pią Kwi 01, 2005 20:33

S@NDECJA napisał/a:
Co wy w tych meczach widzicie? :|

Jakieś rewelacyjne nie są, ale reprezentacja to reprezentacja. I jakoś inaczej się je ogląda niż powiedzmy Brazylia - Argentyna.
Nie chodzi tu o poziom czysto sportowy, ale o specyficzny dreszczyk emocji.

A co ja widzę? Widzę dużą szansę gry w MŚ 2006 :P

david - Pią Kwi 01, 2005 20:41

Cytat:
A co ja widzę? Widzę dużą szansę gry w MŚ 2006 :P

JA TEZ !!!

blanca estrella - Pią Kwi 01, 2005 21:39

Trzeba by było tylko z deczka styl gry poprawić. I przekonać pana J. żeby się tak do nazwisk nie przywiązywał :] Zmienić paru kadrowiczów, zmobilizować bardziej chłopaków.. No i będzie git :)

To jak, finał MŚ na Arena auf Schalke: Polska – Niemcy ? :P

(Jakie to piękne...;))

SandyFan - Sob Kwi 02, 2005 00:19

no ja również myśle że na mecz z Irlandią powinien w środku zostać Sobolewski a na prawą iść Smolarek!!! Janas czasem powiniem posłuchac dobrych rad kogoś z boku a nie samemu ślepo eksperymentować... a co do Rasiaka to nie przesadzajcie ! Fakt, ostatnie mecze w reprezentacji w jego wykonaniu delikatnie mówiąc nie były udane ale nie można rezygnować z tego zawodnika !!! Zgadzam sie też że Sagan również jest potrzebny reprezentacji ale akurat Janas dobrze zrobił, że na rezerwe wziął Rasiaka. Ta decyzja mi sie podobała. Jedno mnie cieszy:)) że w końcu mamy ostrą rywalizacje w napadzie :))) !!!!!!!!!!!!!! (osobićie jestem zwolennikeim pary: Franek - Żuraw)
Izka_Korona - Sob Kwi 02, 2005 14:28

hmm wiem ze mecz byl kilka dni temu ale tez napisze swoje przemyslenia, wczesniej jakos nie mialam czasu! Wszyscy przed meczem z Azerami pisali ze bedzie to marniutki mecz i dobre bedzie nawet najskromniejsze zwyciestwo!a tu prosze wynik 8:0 mowil sam za siebie!poczatek meczu mizerny ale pozniej chlopaki sie rozkrecili pokazali kilka ciekawych akcji i mozna powiedziec ze wszystko im wychodzilo!Dlatego wiadomo, ze rozbudzili wsrod kibicow nadzieje na dorby wynik z Irlandia Pln. I mimo, ze to nie jest moze jakis klasowy przeciwnik, ale wlasnie bardzo trudno sie gra przeciw takim zespolom, ktore bronia dostepu do wlasnej bramki i czekaja na kontrataki!!A przeciw zespolom z wysp brytyjskich gra sie wyjatkowo trudno!!I mimo ze to nie bylo porywajace widowisko, ale chlopaki grali z pelnym zaangazowaniem i powinnismy sie cieszyc z tych wywalczonych 3 ( a w tych dwumeczach 6 ) pkt i wierzyc, ze w tych czterech meczach, ktore nam zostaly w walce o MŚ poradzimy sobie z naszymi rywalami!!Wiadomo, ze najtrudniejszy bedzie ostatni mecz z Anglia, ale nie zapominajmy, ze dwie druzyny z drugich miejsc z najlepszym bilansem bezposrednio awansuja do Mistrzostw a my jak narazie przewodzimy wsrod tych druzyn!! A jesli chodzi o poszczegolnych zawodnikow to mnie zastanawia tylko obecnosc w kadrze Kaluznego, ktorego czas juz chyba dawno minal widac, ze jest bez formy a Sobolewski na tej pozycji radzi sobie o wiele lepiej!!A jesli chodzi o Rasiaka to no comment!W Anglii ten drewniak strzela bramki a w kadrze zupelnie sobie nie radzi i wedlug mnie nie powinien on wogole byc powolywany do Reprezentacji skoro nic dobrego do niej nie wnosi!!Aha i tez jestem zwolenniczka pary Zuraw - Franek, a to ze graja ze soba w jednym klubie jest wielkim plusem, bo bardzo dobrze sie rozumieja na boisku!!
blanca estrella - Sob Kwi 02, 2005 16:24

SandyFan, czyli Twoim zdaniem Rossi jest teraz w lepszej formie niż Saganowski?

Czy mamy ostrą rywalizację w napadzie... polemizowałabym bo duet Żurawski – Frankowski jest raczej pewniakiem. Mamy natomiast dużą rywalizację w zapleczu, jeśli chodzi o 3, 4 napastnika:
Niedzielan umiejętności ma, ale musi odzyskać formę w tym Nijmengen.
Wichniarek raczej na powoływania nie zasługuje moim zdaniem, bo strzela może 3 bramki w roku.
Sprawa Olisadebe jest skomplikowana, bo czesto ma kontuzje, nie gra w klubie, brak mu chyba trochę motywacji. Ale liczę na to że na MŚ ją odzyska, bo ten zawodnik zawsze może być wzmocnieniem.
Zewłakow też musiałby coś efektowniejszego pokazać.
Moim zdaniem Saganowski to aktualnie napastnik nr 3 w naszej kadrze.
Nie rozumiem czemu Janas przestał dawać szansę Włodarczykowi. Myślę, że on powoli zacznie się rozkręcać, bo jest to zawodnik bardzo dobry.
Liczę, ze wreszcie formę odzyska Kuźba i na to, że dzięki ciągłemu rozwojwi miejsce w kadrze znajdzie Paweł Brożek.

Cytat:
Aha i tez jestem zwolenniczka pary Zuraw - Franek, a to ze graja ze soba w jednym klubie jest wielkim plusem, bo bardzo dobrze sie rozumieja na boisku!!

Do tego dochodzą jeszcze byli Wiślacy Szymkowiak i Kosowski – też widac że się „szukają” na boisku.
I pomyślec że jakis czas temu Janas twierdził, że „Gdyby dostawął takie piłki jak Frankowski dostaje w Wiśle, to też strzelałby tyle goli”...
Ja się strasznie cieszę że Franek tak dobrze pokazuje się w reprzentacji, bo to nie tylko fantastyczny piłkarz, ale i człowiek.

Cytat:
Wiadomo, ze najtrudniejszy bedzie ostatni mecz z Anglia, ale nie zapominajmy, ze dwie druzyny z drugich miejsc z najlepszym bilansem bezposrednio awansuja do Mistrzostw a my jak narazie przewodzimy wsrod tych druzyn!!

Nie wiem jak Wy, ale ja uważam że możemy skutecznie powalczyć z Angolami o 1 lokatę. Niech to oni się martwią o bezpośredni awans!;)

Cytat:
A jesli chodzi o poszczegolnych zawodnikow to mnie zastanawia tylko obecnosc w kadrze Kaluznego, ktorego czas juz chyba dawno minal widac, ze jest bez formy a Sobolewski na tej pozycji radzi sobie o wiele lepiej!!

Janas wypróbował już na pozycji defensywnego pomocnika mase zawodników.
Najpierw rządził tandem Kukiełka Lewandowski, próbował Radomskiego, a teraz Kałużnego.
Era Kukiełki a szczęście minęła, podobnie jak wystawianego przez Janasa z uporem maniaka na innej pozycji niż w klubie Lewandowskiego. Dla mnie powinni grać Sobolewski i krytykowany ale wg mnie dobry technicznie Radomski.

Szkoda tego Kałużnego, który pare lat temu „czarował” swoją grą. Widac co może zrobić z klasowym piłkarzem wyjazd za granicę, jeśli nie ma stałego miejsca w składzie, albo gra w jakim podrzędnym klubie (vide Niedzielan, mam nadzieję że podobnie nie będzie z Milą)

Cytat:
przeciw zespolom z wysp brytyjskich gra sie wyjatkowo trudno

Pewnien napastnik z polskiej ligi ma na wyspiarzy patent ;)

SandyFan - Pią Kwi 08, 2005 16:22

esmeraldo :))
Twierdze że Rossi jest w podobnej formie co Sagan ! a na jakiej podstawie?? a na takiej ze jakby był bez formy to by nie strzelał bramek prawie na zawołanie w bezpośrednim zapleczu angielskiej Premiership. Inną sprawą są mecze reprezentacji :)) przecież sam Żuraw długo nie mógł sie rozkręcić:)). Ale wróćmy do porównania Rasiaka z Saganem:) Saganowski po pierwsze i chyba najważniejsze jest całkiem innym typem zawodnika!! Sagan jest to taka replika Franka:) (odnośnie stylu gry) umie stworzyć sobie sytuacje i ją wykończyć. Nie sądze żeby Janas postawił na Sagana gdy ma do dyspozycji Franka w lepszej formie. Rasiak gra całkiem inaczej, jest raczej tylko kończącym akcje (w Derby mają dobrych skrzydłowych przez co dostaje ciekawe piłki) taki zawodnik potrzebuje dogrania. Co nie znaczy że jest totalnym drewnem. widać było nawet w końcówce meczu z irlandią że potrafi sie zasłonić, odegrać. Myśle że nie wolno go tak od razu skreślać esmeraldo:)) a co do innych to bardzo bym chciał żeby Paweł Brożek coś pokazał :)) Włodarczyk troche nie wykorzystuje szansy:(

blanca estrella - Pią Kwi 08, 2005 22:29

Drogi SandyFan,

Nie oglądam angielskiej 2 ligi więc nie będę się wypowiadać na temat gry Rasiaka w Derby. Natomiast widzę jak gra w reprezentacji – a nie pokazuje w niej kompletnie nic. Czasem tak bywa co pokazuje chociazby przykład Warzychy, który nie był tym samym piłkarzem, gdy grał z orzełkiem na piersi. Prawdopodobnie Grzesiek dostaje w Anglii dobre podania i kieruje piłke do siatki po prostu (chociaż to nie jest zawsze takie latwe jak się wydaje, podanie trzeba umiec wykorzystac) – sam mówisz że w Derby mają dobre skrzydła. Ale kreatywności to Rossiemu brak.

Mówisz że Żuraw musiał się długo aklimatyzować w kadrze. To prawda ale Rasiak gra w reprze Janasa dłużej niż Maciek. I tym co pokazuje, moim zdaniem zasługuje co najwyżej na ławkę.
To że Saganowski jest innym typem napastnika to prawda – jest bardziej kreatywny, duzo biega, walczy a nie stoi jak kłoda. Sagan repliką Franka ?:| Myslę że prędzej można go porównać z Żurawskim. Frankowski jest właśnie typem zawodnika który wykańcza sytuacje. Czasami sam je sobie stwarza, często on stwarza innym, ale generalnie on właśnie dostaje piłke i sprytnie wpakowywuje ją do bramki. Mając za partnera Żurawskiego, który cofa się tez do pomocy, dogrywa ze stałych fragmentów itp. on „czatuje” w okolicach pola karnego i czeka na podanie. Rózni się jednak znacznie od Rasiaka a to dlatego że dysponuje dobra techniką i zamiast stac bezużytecznie i czekac na dobrą piłkę, aktywnie włącza się w grę, co chyba widać. Ma bardzo dobry strzał, mimo ze często lekki, to sprytny, przez co bramkarze zwykle nie mają szans w starciu z nim. O strzale Sagana tego powiedzieć nie można – strzela przeważnie mocno ale i czasem niecelnie (przykład – spalone karne).

Bron Boże nie twierdzę że Sagan powinien grać zamiast Franka ! Mówimy o zmiennikach duetu wiślackiego. Natomiast to on - Sagan powinien być na rezerwie chociażby w meczu z Irlandią. Moim zdaniem to jedyny obok Boruca Legionista, który na powolanie zasluguje. Może w lidze Rossi strzela więcej goli, ale jakoś na reprezentację się to nie przekłada. A miał wystarczająco duzo szans aby się pokazać. Tak jak Janas dał sobie spokój z Lewandowskim i Kukiełką, tak mam nadzieję ze zrezygnuje z Rasiaka i Kałużnego. Nie skreslam Grześka. Widac pasuje on do stylu gry Derby County. Natomiast do stylu gry Reprezentacji nie pasuje. Bo w naszej kadrze wszyscy musza zdrowo zapierniczać żeby gra wychodziła.

A twoim zdaniem Rasiak powinien wchodzić za Franka czy Żurawia ?
Bo po mojemu to ani jednego, ani drugiego swoim stylem gry nie przypomina, nie mówiąc już o tym, że raczej kiepsko się rozumie zarówno z Mackiem jak i z Tomkem. A to co ostatnio repra pokazuje to w duzej mierze efekt dobrej komunikacji pomiedzy kluczowymi zawodnikami.

kolafy - Sob Kwi 09, 2005 08:16

Ta to ma gadane... =]
SandyFan - Sob Kwi 09, 2005 13:42

zgodze sie z tym że Rasiak troche nie pasuje do stylu reprezentacji. ale może jeżeli bedzie potrzeba zmiany taktyki na jakiś konkretny mecz ( broń Boże DIAMENTY i inne takie wynalazki) to napewno Rasiak sie przyda. Mam nadzieje że sie chłopak odkręci :)) Póki co niech Franek z Żurawskim dzielą i rządzą!!!!! :)) Nie uważasz Esmeraldo że trzeba mieć w zanadrzu zawodnika o innym stylu gry??? jeżeli rzeczywiście nie szło by drużynie w czasie jakiegoś meczu??? W każdym razie ciesze sie że w końcu mamy kim grać z przodu i mamy sie o co sprzeczać:)) yeż uważam Sagan zasługuje na powołania !
blanca estrella - Nie Kwi 10, 2005 11:26

W zanadrzu może mieć trzeba, ale czy my mamy aż tak dobrą druga linię żeby dawać do ataku kogoś kto umie tylko strzelać z podań a sam raczej nie grzeszy umiejętnością samodzielnego wypracowywania sobie sytuacji i jest mało przydatny w rozgrywaniu piłką? Poza tym taktyki Janasa daj spokój... W grze naszej reprezentacji to czy wygramy zalezy od tego w jakiej formie sa poszczególni piłkarze i jaki jest poziom zgrania miedzy nimi. A już żeby zmieniać zupełnie ustawienie na 1 mecz to Janas musiałby być samobójcą. To rywale powinni się dostosowywać do nas, a nie my do nich ! (Brazylią co prawda nie jesteśmy, ale myślę że taki tok rozumowania jest prawidłowy bo nie można bac się rywala)
Mi cały czas chodzi o to ze jeśli Janas na ławce sadza 1 napastnika to powinien grać ten który jest w lepszej formie. A Rossi nie jest w formie lepszej niż Sagan i nie pasuje kompletnie do naszej reprezentacji.

S@ndecja, widac że pisuje felietony, no nie ? ;]

Edit: własnie wyczytałam na onecie że Rasiak strzelił swojego 17 gola w Anglii :) „Z 5 metrów, lewą nogą”.
(jeden z komentarzy: „Wpisujcie stworzenia leśne które gratulują Rasiakowi” – głupie ale uśmiałam się jak złoto :lol: )

klipol - Nie Kwi 10, 2005 12:49

zdecydowana wiekszisc kobiet nie wie co to spalony a tu taki expert:>
Bianconeri - Pon Kwi 11, 2005 14:55

http://www.dragonball.toya.net.pl/rasialdo.avi - Rasiak.

Normlanie zwariowałem .....

paralizator - Pon Kwi 11, 2005 16:24

O ja pier..., co to było!!! Oglądałem chyba z 10 razy żeby sprawdzić czy jakiegoś
sobowtóra nie podstawili... Absolutny kosmos

david - Pon Kwi 11, 2005 17:00

O prze jazda!!! normalnie szatan w ludzkim ciele, szkoda ze w reprezentacji tak sobie nie poczyna.
SandyFan - Pon Kwi 11, 2005 20:32

noo chłopak sie tam rozwija:)) czegoś takiego nawet ja:)) sie po nim nie spodziewałem. Esmeraldo to troche powinno Ci zamknąć usta:)) szkoda że nie dla reprezentacji... a Sagan wczoraj w Krakowie wcale tak nie błyszczał szczerze.... dwie takie sety zmarnował że głowa boli :)
blanca estrella - Wto Kwi 12, 2005 13:16

klipol napisał/a:
zdecydowana wiekszisc kobiet nie wie co to spalony a tu taki expert:>

To stereotyp... taki sam ze faceci nie umieją gotować :P

Cytat:
noo chłopak sie tam rozwija:)) czegoś takiego nawet ja:)) sie po nim nie spodziewałem. Esmeraldo to troche powinno Ci zamknąć usta:)) szkoda że nie dla reprezentacji...

Fajnie :lol: Ale to wyjątek który potwierdza regułę :>
Nie no ja życzę Grzesiowi wszystkiego naj, naprawdę ;) Ale niech Janas go już nie powołuje...

Cytat:
a Sagan wczoraj w Krakowie wcale tak nie błyszczał szczerze.... dwie takie sety zmarnował że głowa boli :)

Niestety nie widziałam meczu, bo w tym czasie przebywałam na Kilińskiego :] Ale jak kumpel zadzwonił że Surma zjebał karnego to przez 10 minut nie mogłam przestać się śmiac :D
Swoją drogą nie dziwię się Saganowi że nie chciał strzelać... on ma pecha do karnych.

A życie pokazuje, że nawet Cracovia się do czegoś czasem przydaje :>

Menago - Sro Kwi 13, 2005 14:04

Saganowski sie poprostu "osrał"co to za napastnik który nie chce strzelac karnego???
blanca estrella - Sro Kwi 13, 2005 14:54

Menago napisał/a:
Saganowski sie poprostu "osrał"co to za napastnik który nie chce strzelac karnego???

Ehhh, to była ironia... :] Nie wiem czy chciał czy nie, Łukaszek Surma jest el capitano i pewnie chciał w Krakowie zostać bohaterem... a że wyszło mu zupełnie odwrotnie :lol: Taki pech :P A Sagan ma moim zdaniem średni strzał, on nie jest takim typowym egzekutorem.

Menago - Nie Kwi 17, 2005 12:34

wiem co to jest ironia!!!ale wiem tez ze napastnik jest stworzony do strzelania karnych!!czyli reasumujac sagan sie osrał!!
blanca estrella - Sob Cze 04, 2005 21:50

Menago napisał/a:
wiem co to jest ironia!!!ale wiem tez ze napastnik jest stworzony do strzelania karnych!!czyli reasumujac sagan sie osrał!!

Napastnik jest stworzony do strzelania goli... A juz z jakiej pozycji strzela to zalezy od indywidualnych umiejętności/preferencji. Saganowski jest typem zawodnika który woli strzelać i lepiej strzela z akcji. Nie dysponuje zbyt mocnym strzałem i myślę, że czuje się mniej pewnie ładując ze stałych fragmentów. To może usprawiedliwiać jego niechęć do strzelania karnych, zwłaszcza że po kilku ostatnich nieudanych próbach spłynęła na niego fala krytyki.

Co nie zmienia faktu że ostatnio gra słabo.

[ Dodano: 2005-06-04, 21:58 ]
Kto wygrał Polsce mecz?

Wisła !! :D

Franek ‘28
Kłosik ‘57
Żuraw ‘79

Wysoki wynik, spodziewałam się cięzkiej walki i niskiego zwycięstwa, ale to dobrze, potrafili nasi dobić rywala, wprawdzie ten rywal raczej tylko umiał kopać po nogach, mało tego ich trener-kanarek nieźle sie wkurwił, wydarł na naszych i... swoich piłkarzy, sprzedał liścia technicznemu, "delikatnie" zasugerował że sędziowie sprzedani i poszedł sobie do domu :]

Normalnie już myślałam że mecz będzie kiszka i nic się nie będzie działo ale na szczęscie na stadionie był ktoś kto rozbujał całą imprezę – Torres :D

Koleś był dla mnie gwiazdą meczu.

A na stadionie klimat rodem z ZSRR-u - tysiące wojska :|

Krótka i bardzo ogólna analiza:

Dobry mecz Wiślaków mnie zdecydowanie najlepszym na boisku zawodnikiem był Szymkowiak .Gra Szymka nie byla jakas efektowna ale za to bardzo efektywna - dwie asysty i przy trzeciej bramce tez duzo zaslug, poza tym rządził środkiem pola - to chyba mówi samo za siebie

Bardzo dobrze grał również Sobolewski (troszke nerwowo w pierwszych minutach). Atomowy strzał na bramke Azerbejzanu był świetny, szkoda że nie celną kilka cm niżej, bo byłby piękny gol.

Super wystep Franka sprytna brameczka, szkoda ze tak szybko opuscil boisko bo na bank by cos jeszcze ustrzelił i został samodzielnym liderem klasyfikacji strzelców. Mam nadzieje że Janas nie jest taki głupi i że zdjął go z powodu urazów a nie swoich widzimise. Poza tym Tomek wykazał duzo sprytu bosikowego, mimo że był brutalnie przytrzymywany, tratowany faulowany przez Azerów. Potrafil przytrzymac pilke, mial pare genialnych podan w okolicach pola karnego.

Żuraw jak zawsze sie staral zagral rowniez bardzo dobrze, ładna brameczka, chociaż szkoda zmarnowanej sytuacji.

Klos bez jakis bledów i ładna petarda głową :)

Baszczyński pewnie, spokojnie - najlepszy z obronców

Zienczuk wszedl na 10 minut mial dwa super dosrodkowania (Kosowski i Mila przez caly mecz nie mieli nawet jednego takiego)

Dudek – spokojne pewne interwencje, jak na klubowego Mistrza Europy przystało.

Kosowski – średniawka, zmarnował świetna okazję zaraz po golu Frankowskiego, miał trochę nieudanych interwencji ale duzo walczył i biegał, był widoczny.

Bąk zanotował dobry występ, pewne i w wiekszosci udane interwencje.

Rzasa –m średnio na jeża

Mila- mało widoczny na boisku, może poza lolowatym faulem w bodaj 60 minucie (ciekawe po co chciał dosiąśc Azera :D)

Niedzielan – na jego korzyść przemawia fakt że przy trzecim golu zachował się bardzo dobrze podając piłkę Zurawiowi, który był na lepszej pozycji. Ogólnie nic ciekawego nie pokazał.

Azerowie nadrabiali brak umiejętności brutalną gra i licznymi faulami. Polacy wykazali się profesjonalizmem i spokojem – co wielokrotnie podkreślał Szpaku.

*

Azerbejdżan: Dżahangir Hasanzade - Kamał Gulijew, Raszad Sadygow, Awtandił Hadżijew (77. Farruch Ismaiłow) - Machir Szukurow, Ildar Abdulrachmanow (77. Alim Gurbanow), Emin Gulijew, Raszad Abdullajew, Raił Melikow (60. Zaur Ramazanow) - Asłan Karimow, Gurban Gurbanow.

Polska: Jerzy Dudek - Marcin Baszczyński, Tomasz Kłos, Jacek Bąk, Tomasz Rząsza - Kamil Kosowski, Radosław Sobolewski, Mirosław Szymkowiak (89. Arkadiusz Radomski), Sebastian Mila (85. Marek Zieńczuk) - Maciej Żurawski, Tomasz Frankowski (56. Andrzej Niedzielan).
Tabela grupy VI el. MŚ 2006
Drużyna M Pkt Bramki
1. Polska 7 18 22-5
2. Anglia 6 16 13-3
3. Austria 6 11 11-8
4. Irlandia Płn. 6 3 5-13
5. Walia 6 2 5-11
6. Azerbejdżan 7 2 1-17

hanys - Sob Cze 04, 2005 23:14

Blanca ty chyba powinnas zajac miejsce Szpakowskiego :D

Tylko nie puszczaj Bąka przodem :D

heheh Pozdro

blanca estrella - Sob Cze 04, 2005 23:52

Coś ty ja bym w życiu nie jarała się tak przy bramkach dla Polski :D Poza tym jak moglabym milionom wiernych fanów Szpaka odbierac przyjemnosc sluchania jego komenti ?:D

Moze mnie wezmie na asystentke kiedys =]

DWAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!! DWAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!! DWAAAAAAA ZEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEROOOOOOOO !!!!!!!

:D

Izka_Korona - Sob Paź 08, 2005 19:55

Wydawalo mi sie, ze byl jakis temat o Eliminacjach do Mistrzostw Swiata w tym dziale, ale nie chce zakladac nowego watku wiec tutaj podziele sie z Wami moimi wrazeniami na temat meczu Anglia - Austria. Niestety angole wygrali to spotkanie 1:0 po rzucie karnym (faul na Owenie). Ale trzeba przyznac, ze mieli naprawde sporo szczescia i co najwazniejsze nic szczegolnego nie pokazali. Wrecz przeciwnie, brakowalo dokladnych dosrodkowan i wykonczenia akcji i duzo bylo nerwowosci w ich grze. Czerwonym kartonikiem ukarany zostal Beckham wiec mecz z nami jedynie bedzie mogl ogladac z trybun :) Pozytywnie zaskoczyli austriacy, ktorzy mimo iz nie licza sie w walce o awans, rozegrali naprawde dobry mecz, walczyli do samego konca, a w koncowce anglicy bronili sie przed ich atakami cala druzyna czekajac na kontry. Szkoda, ze nie udalo im sie nawet zremisowac a mieli na to sporo okazji, w tym w jednej Anglikow uratowala poprzeczka. Bardzo dobra postawa austriackiego bramkarza, ale mysle, ze Artur Boruc spokojnie sobie da rade. Jednego jestem pewna - jezeli w srode nasi pilkarze wyjda na murawe w pelni zmobilizowani, a kazdy da z siebie 100% swoich mozliwosci to ten mecz bez watpienia bedzie nalezal do nas!!
david - Sob Paź 08, 2005 22:02

Chorwacja wygrała ze Szwecją 1-0 po bramce Dario Srny z karnego, ale Holandia prowadzi 2-0 z Czechami 8 minut do końca i jedziemy !!! jak się utrzyma !!!

[ Dodano: 2005-10-08, 22:11 ]
VAN DER SAR poprowadził Holandie i JEDZIEMY NA MISTRZOSTWA ŚWIATA !!!!!!!!! :D

Izka_Korona - Sob Paź 08, 2005 22:27

No to jestesmy w finalach!! :)))
I teraz jestem pewna, ze mecz z Anglia nalezy do nas. Anglicy beda musieli to spotkanie wygrac wiec beda pod duza presja i pewnie beda grali bardzo nerwowo. A my to sprytnie wykorzystamy. Zobaczycie, ze wygramy:)

grubas_KKS - Sob Paź 08, 2005 23:26

ALE SIĘ JARAM !! JADE NA MUNDIAL Z NASZYMI MISTRZAMI BIAŁO - CZERWONYMI !! ;)
klipol - Nie Paź 09, 2005 01:23

Zajebisty cyrk zrobila tvp dzisiak na meczu. Praktycznie po kazdej akcji Holendrow Szpakowski oddawal glos do studia hahahaha smiechu warte.
szymon_YG - Nie Paź 09, 2005 10:09

na szczescie sie udalo....
i mam nadzieje ze sprawdzi sie to co Polscy kibice spiewali na powitanie na Okęciu 'juz za cztery lata....' :)

pozdrowienia

radziufan - Nie Paź 09, 2005 10:49

tylko teraz jak wykombinowac bilety na mundial????
ale jakos sie da i zbieramy sklad do busa:))

KubaNS - Nie Paź 09, 2005 16:43

I jednak.. udalo sie. Szczerze caly czas mialem przeczucie, ze wyladujemy w barazach. W zasadzie wszystko uzaleznialem od aktualnego weekendu. Najbardziej wierzylem w Holendrów i ...dali rade.

Awans jednak wywalczylismy sami. Ladnie i rowno przeszlismy eliminacje z jedna wpadka w Chorzowie. To byl z reszta najslabszy okres reprezentacji prowadzonej przez Janasa.

Baraze bylyby niesprawiedliwoscia. Druzyna ktora wygrala 8 z 9 meczow zasluguje na bezposredni awans.

Apropo poziomu naszej grupy mozna dyskutowac i dyskutowac. Patrzac na wyniki okazala sie ona grupa latwa. Pesymisci powiedza "znowu mielismy szczescie w losowaniu";). Moim zdaniem nie byla ona jednak tak latwa jak moglo by sie wydawac. Takie zespoly jak Austria, Walia czy nawet Irlandia Pln bardzo czesto potrafia urwac pkt silnym zespolom. Nawet najslabszy Azerbejzdzam na wlasnym boisku, potrafi sprawic klopot rywalom. Polska wywalczyla z tymi przeciwnikami komplet punktow! I chociazby dlatego na awans zasluguje.

Szkoda troche cisnienia zwiazanego z meczem z Anglia. Bedzie to praktycznie mecz o zadna stawke. Chociaz z drugiej strony.. Anglia to Anglia i trzeba tam w koncu wygrac! :) Z nimi cisnienie bede odczuwal zawsze :)

Teraz trzeba zbierac pieniadze:). Jak nie do Niemiec, to gdzie pojedziemy na MS? :) Masz juz chyba kuzyn pierwszego chetnego do busa :).

Izka_Korona - Nie Paź 09, 2005 16:59

zabierzecie ze soba jak cos swoja siostre z Kielc??:)))
KubaNS - Nie Paź 09, 2005 17:34

Nie widze innej opcji;)... Siostra zamiast sie pytac o takie rzeczy, powinna pieniadze zaczac zbierac :)
Pablo - Nie Paź 09, 2005 18:03

BILETY NA FINAŁY MŚ-2006

1 lutego rozpoczęła się internetowa sprzedaż biletów na finały mistrzostw świata w Niemczech w 2006 roku. Mistrzostwa rozpoczną się w piątek 9 czerwca, finał rozegrany zostanie w Berlinie 9 lipca 2006 roku.

Szczegółowe informacje można znaleźć na oficjalnej stronie finałów MŚ w Niemczech pod linkiem: http://fifaworldcup.yahoo.com/06/en/o/tickets.html

radziufan - Nie Paź 09, 2005 20:12

no to jest nas juz troje:)
damy rade a poki co to w srode leszczymy angoli:)!!

kolafy - Nie Paź 09, 2005 22:57

No TeGie tez powinno byc obecne na MŚ ! :D
grubas_KKS - Pon Paź 10, 2005 10:11

Nawet jak bym miał spać gdzieś po poarkach czy na stacjach to i tak pojade na te MŚ ;d A myśle ze śmiało znajde kompanów na taki ekstremalny wyjazd !! Wystrczy zebym sobie skołował bilet na jakis mecz Polaków a do Niemiec jakos sobie dojade hehe
nati - Pon Paź 10, 2005 15:19

Beckham nie gra za czerwoną kartke z Austrią a dzisiaj sie dowiedziałam ze Gerrard tez nie gra:):):)Napewno wygramy!:)
radziufan - Wto Paź 11, 2005 16:17

Bilety na mistrzostwa świata w Niemczech można rezerwować rejestrując się na oficjalnej stronie FIFA. Obecna, druga faza sprzedaży, potrwa do listopada. Trzecia rozpocznie się 1 grudnia, a zakończy 15 stycznia przyszłego roku.

Niezależnie od tego, FIFA przygotowała specjalną pulę dla kibiców z krajów, które będą uczestniczyć w finałach MŚ. Na każdy mecz dla danej reprezentacji dostępnych będzie osiem procent wejściówek całej pojemności stadionu. Tę pulę biletów rozprowadzać będą krajowe federacje.

PZPN na razie nie zdecydował, w jaki sposób będzie można kupić te bilety. Decyzje podjęte będą w przyszłym tygodniu, a sprzedaż ruszy prawdopodobnie w grudniu, po losowaniu grup.

Ceny biletów są zróżnicowane. Najtańsze bilety na mecze grupowe kosztują 35 euro, najdroższe - 100 euro. Obejrzenie finału MŚ to wydatek od 120 do 600 euro.

kuti_vip - Wto Paź 11, 2005 22:24

No ja tęz sie pisze na tego busa... możecie na mnei liczyc w pierwszą stronę a spowrotem to juz się zobaczy .........
david - Sro Paź 12, 2005 19:54

Zaraz mecz z Anglią wbrew pozorom bardzo wazny !!! będzie 1-1, 1-3, albo 2-3 hehe. Dobrze jest pomarzyc :D
hanys - Sro Paź 12, 2005 21:37

No narazie mimo fatalnej gry, zajebistej postawy Rasialda :D jest 1:1 oby dalej chlopaki nie pekly, ale mysle ze teraz sie dopiero zacznie bo podbuduje ich ta bramka wejdzia swiniak i wszystko wroci do normy :D
kolafy - Sro Paź 12, 2005 22:40

Co tam Tusk,Rasiak na prezydenta !!!!!!!!! :D:D:D ehhhhh Wiem że ten mecz nie zmieniał ale pasowało by zachowac honor a taki Rasiak to od poczatku nie wiedział co sie dzieje ,jeszcze zmiana roku Edi najlepszy piłkarz na boisku i nara ! lol
grubas_KKS - Sro Paź 12, 2005 22:53

I znowu Anglia lepsza od "naszych" :(( ...szkoda, oby w MŚ z nimi wygrali jak ich oczywiscie wylosują w grupie lub gdzieś dalej... heh
RydzSmigly - Czw Paź 13, 2005 09:22

szkoda gadac....dawno takiego slabego srodka pomocy nie widzialem(jak mozna dawac 2 defensywnych pomocnikow?)
david - Czw Paź 13, 2005 13:30

Brakowało Szymkowiaka w drugiej lini i szkoda Żurawskiego. Moze by się udało dowieść remis, wygrać, ale nie wtedy jak się gra w 10 na 11 bo Rasiak to nie wiem po co tam na tym boisku stał. Janas też zmienił Ebiego Smolarka. Powinien zdjąć z boiska Rasiaka, wprowadzić Krzynówka, a Smolarka na szpicy ataku postawić.
Bianconeri - Czw Paź 13, 2005 14:12

Lewandowski i Rasiak to dwa największa drewniaki i antytalenty ale i tak najbardziej wkurwił mnie ... Frankowski, bo jak byśmy przegrali ten mecz 3:0 to i tak by był najniższy wymiar kary bo angole mieli od chuja sytuacji a tu taki Franek dołozył nogę przy naszej w zasadzie jedynej !! sytuacji bramkowej i od razu zdobył gola, dał nadzieję i ... zrobił gula ....
Izka_Korona - Czw Paź 13, 2005 16:39

no i ja sie Bianco z Toba nie zgodze. Bo gdyby Franek nie dolozyl nogi i gol by nie padl to ogladaloby sie mecz zupelnie inaczej. A takto mielismy chociaz nadzieje na remis mimo, ze tak naprawde na niego nie zaslugiwalismy, chociaz pilka to taka gra gdzie zwyciezca jest ten kto strzeli wiecej bramek a nie ten kto ladniej gra. Ale nie ma co dramatyzowac mowi sie trudno!! Mamy 8 miesiecy na to, zeby przygotowac sie do mistrzostw i wierze, ze w Niemczech pokazemy na co nas tak naprawde stac. Tylko Janas powinien przemyslec czy niektorzy pilkarze zasluguja na powolania do gry w reprezentacji. Ba, czy zasluguja na to by grac w pierwszym skladzie. Jeszcze odnosnie wczorajszego meczu - zajebisty mecz rozegral Artur Boruc, z reszta nie pierwszy i nie ostatni:) Wydaje mi sie, ze moze zrobic nawet wieksza kariere niz Dudek zwlaszcza, ze jest jeszcze mlody.
Bianconeri - Czw Paź 13, 2005 16:41

Zółta kartka za niezgadzanie się z jedynymi słusznymi pogladami jaśnie pana administratora :))
Izka_Korona - Czw Paź 13, 2005 16:46

Rychu z pizzy nie zawsze ma racje wbij to sobie to glowki ;)
Bianconeri - Czw Paź 13, 2005 17:05

Koronczarki z Koniakowa tym bardziej nie !!:)
david - Czw Paź 13, 2005 19:40

Cytat:
a tu taki Franek dołozył nogę

To nie było zwykłe dołozenie nogi. Franek pociągną z lewej to nie była taka łatwa piłka i nie jeden z naszych pozostałych reprezentantów np: Rasiak, Lewandowski, albo "zabili" by się na piłce, albo "panu Bogu w okno". Taka prawda.

KubaNS - Czw Paź 13, 2005 20:23

Bianco.. co sie dzieje?! Znowu sie ktos nie zgadza... :)

Apropo samego meczu. Orginalny nie bede. Rasiak porazka, nie wniosl do gry kompletnie nic. Bramke do szatni przewidzialem po pierwszych 10 minutach meczu, gol Frankowskiego to jednak byla mila niespodzianka. Zrobil gula.. fakt, dzieki temu jednak moglem w miare fajnie ogladnac sobie druga polowke.

W miare jednak uplywu czasu, stawalem sie coraz pewniejszy ze stracimy bramke w koncowce. I stracilismy... szkoda, tym bardziej ze troche z przypadku.

Najslabsi zdecydowanie Rasiak i Lewandowski. Do calej reszty nie mam wiekszych zastrzezen konkretnie personalnych, ale...
Wszyscy szttywni od poczatku do konca. Jedyna osoba ktora potrafila przyjac pilke i obrocic sie z nia nie gubiac sie przy tym, byl "Franek".
Za bardzo cofnieci.. do 40 metra przed nasza bramka Anglicy mogli podejsc sobie bez najmniejszego problemu i wysilku.
Brak Szymkowiaka i Zurawia, ktory do zejscia z boiska tez chyba nie czul sie za dobrze, widoczny.
Sporo do zrobienia, ale jakis szkielet reprentacji jest. Cieszmy sie tym co mamy. Tylko kurw.... bez Rasiaka! Zamysl Janasa byl pewnie taki ze, w meczu z Anglikami moze on powalczyc w powietrzu i zagrac obok szbszego napastnika ktoremu bedzie zgrywal pilki. Wystarczylo jednak 20 min by zauwazyc ze w praktyce nie ma to najmniejszego sensu. Janas tego jednak nie widzial.

INDOR - Czw Paź 13, 2005 20:26

HEHEHE I JAK ZWYKLE WIELKA KUPA WYSZŁA Z TEGO WIELKIEGO PODNIECANIA SIĘ, ŻE ANGLICY OSTATNIO SŁABO GRAJĄ.DOBRZE, ŻE POMARAŃCZKI NAM POMOGŁY BO GDYBY NIE ONI TO CZEKAŁYBY NAS BARAŻE I JESTEM PRZEKONANY, ŻE DOSTALIBYŚMY W ŁEPEK OD HISZPANII CZY CZECHÓW.NIE MA CO SIĘ OSZUKIWAĆ Z TAKA GRĄ TO ZNOWU KARIERY NA MUNDIALU NIE ZROBIMY.DWA PIERWSZE MECZE I JUŻ CHŁOPAKI BĘDĄ PAKOWAĆ WALIZKI.HEHEHE MOŻE WYLOSUJEMY TOGO LUB GHANE TO CHOCIAŻ BRAMKE STRZELIMY LUB NAWET WYGRAMY:) OJ JAKIE WTEDY BĘDZIE W POLSCE SZALEŃSTWO HEHE.MIMO, ŻE ZOSTAŁO JESZCZE PARE MIESIĘCY TO NIC WIELKIEGO NA PLUS SIĘ NIE WYDAŻY.JANAS WYSTAWIŁ AKTUALNIE NAJLEPSZYCH ZAWODNIKÓW JAKICH MA.NA TAKĄ AUSTRIE CZY WALIE TO JESZCZE WYSTARCZA, ALE NIE NA CZOŁOWE DRUŻYNY.DOZO I WIĘCEJ WYOBRAŻNI DRODZY KIBICE REPRY HEHEHE.
P.S RASIAK WON!!!!!!! HEHEHE

Izka_Korona - Pią Paź 14, 2005 14:37

Bianconeri napisał/a:
Koronczarki z Koniakowa tym bardziej nie !!:)

jak nie jak tak ;) a jedyne sluszne poglady moga byc tylko moje i nikt nie ma prawa tego podwazac !! :)))

INDOR napisał/a:
HEHEHE I JAK ZWYKLE WIELKA KUPA WYSZŁA Z TEGO WIELKIEGO
PODNIECANIA SIĘ, ŻE ANGLICY OSTATNIO SŁABO GRAJĄ.

bo Anglicy graja slabo ostatnio tylko nasi sie troszke przestraszyli i nie pokazali pelni swoich mozliwosci. Wydaje mi sie, ze gdyby wszyscy nasi pilkarze byli w pelni dyspodycji i nie przygniotla ich ta atmosfera panujaca na Old Trafford to ten mecz wygladalby zupelnie inaczej.

Cytat:
NIE MA CO SIĘ OSZUKIWAĆ Z TAKA GRĄ TO ZNOWU KARIERY NA MUNDIALU NIE ZROBIMY.DWA PIERWSZE MECZE I JUŻ CHŁOPAKI BĘDĄ PAKOWAĆ WALIZKI.

zobaczysz za pare miesiecy, ze nie masz racji:)

Cytat:
MIMO, ŻE ZOSTAŁO JESZCZE PARE MIESIĘCY TO NIC WIELKIEGO NA PLUS SIĘ NIE WYDAŻY.JANAS WYSTAWIŁ AKTUALNIE NAJLEPSZYCH ZAWODNIKÓW JAKICH MA.

moim zdaniem nie wystawil najlepszych. Poza tym jestem przekonana o tym ze np Piechna poradzilby sobie o wiele lepiej niz Rasiak, a na lewym skrzydle wymiatalby Kaczmarek ;) Z reszta Janas ma 8 miesiecy, zeby dokonac selekcji i na Mistrzostwa wziac tych najlepszych.

Cytat:
NA TAKĄ AUSTRIE CZY WALIE TO JESZCZE WYSTARCZA, ALE NIE NA CZOŁOWE DRUŻYNY.DOZO I WIĘCEJ WYOBRAŻNI DRODZY KIBICE REPRY HEHEHE.

No wlasnie Tobie brakuje wyobrazni, my ja mamy dlatego mimo wszystko wierzymy, ze wszystko sie dobrze potoczy:) Obys sie jeszcze zdziwil Indorze - nieslowny marudo :)))

PS. Jeszcze taki maly off-topic odnosnie Boruca. Piszac, ze jest mlody mialam na mysli, ze wiekszosc bramkarzy najwieksza kariere robi majac okolo 30 lat kiedy jest sie bardziej doswiadczonym. Zeby czasem jeden z adminow tego forum majacy tyle samo lat co nasz bramkarz nie myslal, ze jest jeszcze mlody :)))

Bianconeri - Pią Paź 14, 2005 15:21

No słyszysz Miłosz - nie cukruj sobie, że jesteś młodzieniaszkiem :D
Izka_Korona - Pią Paź 14, 2005 15:57

raczej Rychu a nie Milosz :)
INDOR - Sro Paź 26, 2005 19:35

HEHE DROGA KIELECKA IZAURO!CO Z TEGO, ŻE ANGLICY GRALI OSTATNIO SŁABO?NA POLAKÓW WYSTARCZYŁO.JAK SŁYSZE TAKIE OPINIE, ŻE NASI SIĘ WYSTRASZYLI I NIE POKAZALI PEŁNI SWOICH MOŻLIWOŚCI TO WYMIĘKAM.ZNOWU JAKIEŚ DZIWACZNE TŁUMACZENIE,ŻE SPIĘCI (A MOŻE ICH PACZKI MĘCZYŁY HEHE) ALBO PRZYGNIOTŁA ATMOSFERA. DO CHOLERY TO SĄ ZAWODOWCY ( ALBO RACZEJ UDAJĄ ICH ) I POWINNLI BYĆ NA TO PRZYGOTOWANI.A TAK TO ZNOWU TŁUMACZENIA NA SIŁE I KOMEDIA NA CAŁEGO.NIO ZOBACZYSZ IZUNIU, ŻE NA MUNDIALU ZNOWU NIC WIELKIEGO NIE POKAŻEMY.HEHE JUZ CZEKAM NA TA CHWILE JAK ZNOWU POWIESZ, ŻE INDOREK ZNOWU MIAŁ RACJE:-) EHEHE.DALEJ PODTRZYMUJE, ŻE JANAS WYSTAWIAŁ NAJLEPSZYCH PIŁKARZY JAKICH MIAŁ.ZGADZAM SIĘ, ŻE PIECHNA POWINNIEN MIEĆ SZANSE WYKAZANIA SIĘ W REPREZENTACJI.ALE CZY TYLE CZASU BĘDZIE W GAZIE ŻEBY ZWOJOWAĆ COŚ NA MUNDIALU??WĄTPIE BARDZO.I WCALE NIE BRAKUJE MI WYOBRAŻNI.TYLKO,ŻE W TAKICH SYTUACJACH TRZEBA BYĆ REALISTĄ A NIE BUJAĆ W OBŁOKACH.DOZO
ERNESTO - Czw Paź 27, 2005 22:13

3 razy z rzedu zostal krolem strzelcow (4, 3, 2 liga), powoli zanosi sie na 4 raz (w ekstraklasie ... wiec nastepnym etapem bedzie krol strzelcow mistrzostw swiata ;)

tia, tak bedzie ;) na bank ;) a Polacy wygraja w finale z jakims Mali ;)

kolafy - Nie Lis 13, 2005 20:51

Polska - Ekwador 3:0 (1:0)
Bramki: Kłos (2 min.), Smolarek (58 min.), Mila (90 min.)

Myśle że Polska w tych trudnych warunkach pokazała dobra piłke ( no pan Rasiak przy strzale mata ;) ) i zdecydowana wygrana byłą zasłozona i mi sie wydaje ze nie było to przypadkiem bo warunki dla obu były takie same. Brawo Smolarek pokazał klase chłopak i wogole brawa dla całej Repery za postawe !

hanys - Pon Lis 14, 2005 07:19

Ten mecz po raz kolejny potwierdzil ze niejaki Pan GRzegorz R. nie nadaje sie do reprezentacji, nie umiejac pilki poslac z metra do pustej bramki, ale coz pewnie pale robi Janasowi i dlatego gra, albo moze jakis stuff z anglii pawelkowi zwozi :)

Jestem ciekaw jakby wygladal mecz w normalnych warunkach..

Ps. A widzial ktos tam Cz. na trybunach ??:)

Pozdro

david - Pon Lis 14, 2005 08:30

Ekwador nie mógł pokazać swoich prawdziwych możliwości bo oni grają techniczną piłke. Jednak jak juz ktoś mówił warunki były jednakowe dla obu zespołów.
grubas_KKS - Pon Lis 14, 2005 10:35

Słabo mi było jak czytałem na Onecie że pan G.Rasiak niczym brazylijczyk minoł 2 obronców :-/ ... brak słów !! Juz kazdy chłopowi pomaga jak moze zeby grał w "Nasze" reprezentacji....nawet media juz mu pomagają ... ON SIĘ NIE NADAJE WOGULE DO REPREZENTACJI !! Skoro Rasialdo to nasz brazylijczyk to ciekawe jak mozemy określic Smolarka ?!? Ze chłop chyba z Marsa jest... a tak na marginesie to dawni Polska nie grała z taką agresją na boisku, bez kitu hehe Jak by tacy agresywni byli w meczach z Anglią to mielibysmy 1 miejce w grupie ! Wazne ze jedziemy na MŚ !! Teraz niech Janas "sklei" dobrą kadre i bedzie gitara !!
hanys - Pon Lis 14, 2005 10:50

Janas to sklei ale glupa jak przegramy wszystkie mecze przed MS i na mundialu

Jesli wezmie na Mundial Grzesia i Mariuszka to nie ogladam meczy w TV

Pozdro

KubaNS - Pon Lis 14, 2005 16:47

Zajebisty mecz Smolarka.. pozostala druzyna bardzo poprawnie. Przyjemnie sie ogladalo, mimo fatalnej murawy.
Krzynowek troche slabiej.. i nie mam na mysli rzutu karnego, tylko caloksztalt. Apropo... Sandecja nie wykorzystuje dwoch karnych z rzedu, reeprezentacja tez cos sie przycina ;)

Rasiak faktycznie bez rewelacji, chociaz spodziewalem sie delikatnego kabaretu, w momencie jego wejscia. A radzil sobie na tej wodzie, calkiem wporzadku.. biorac oczywiscie pod uwage jego wczesniejsze wystepy w kadrze...

Podsumowujac.. jest niezle, chociaz przeciwnik mimo wszystko slaby...

PS. Nic nie zdziwi mnie juz za to u Szpakowskiego, dla ktorego futbol amerykanski to soccer! Wszystko juz mu sie pojebalo dokladnie ;)

Owca - Pon Lis 14, 2005 17:47

jestem zaniepokojony bramką strzeloną przez sebka. Boje sie że janas będzie chciał na niego postawic na mistrzostwach a moim zdaniem mila to nieporozumienie
Pablo - Pon Lis 14, 2005 18:55

Hanys - w takim razie napewno nie bedziesz oglądał MŚ w TV bo Grzesiu na mundial napewno pojedzie a i Mariuszek ma duże szanse u Janosika :-)
Kuba - no z tym soccerem to Szpaku juz pobił samego siebie :-)

Jeśli chodzi o mecz to liczyła się tu tylko ambicja i wola walki, a po niektórych zawodnikach Ekwadoru widac było że nie bardzo mają ochotę taplać się w błotku, całkiem inaczej mogłoby to wyglądąć w normalnych warunkach.

hanys - Pią Gru 09, 2005 22:11

No to Panowie jedziemy je*** szwabow, grupa wydaje mi sie do przejscia i to nawet na 1 miejscu, z tym ze trzeba wyjebac z kadry ludzi takich jak lewandowski rasiak zewlakow...

Damy rade :)

kolafy - Sob Gru 10, 2005 09:59

4 lata temu też była do przejscia :)))
Dziki wąż - Wto Sty 24, 2006 20:29

Dzisiaj ogladam przypadkiem TVN 24 A tam reporter wypowiedział takie zdanie Zagraniczni kibice boja sie polskich ultrasów I "wytlumaczył" co to są ultrasi wedłuch nich są to chuligani
:D

ERNESTO - Sro Lut 01, 2006 12:53

i czym sie ekscytujesz ? co drugi material puszczany w tv nt kibicow jest "zjebany", bo nikt sie nie interesuje scena kibicowska ... swoja droga to glownie w Polsce sa takie podzialy na hools/ultras, patrzac z perspektywy zachodu czy poludniowego wschodu ultrasi to sa najwierniejsi kibice, ktorzy rowniez sie napierdalaja kiedy trzeba. U nas sie przyjelo, ze ultrasi sa odpowiedzialni tylko za oprawy, ale w reszcie Europy czy w Ameryce Poludniowej tak nie jest ;)

Pozdro

david - Pią Mar 17, 2006 09:27

http://sport.onet.pl/1020...dyscyplina.html

http://sport.onet.pl/1020...dyscyplina.html

Dawid Janczyk powołany do reprezentacji !

" Wychowanek Sandecji Nowy Sącz ma bardzo udany początek rundy wiosennej. W niedawnym meczu ligowym z Groclinem Dyskobolią Grodzisk Wlkp. (4:0) zdobył dwie bramki. "

Izka_Korona - Wto Maj 16, 2006 12:22

No i juz pan janas podal skad reprezentacji na Mistrzostwa Swiata, czy ktos zechcialby go skomentowac?? :D
radziufan - Wto Maj 16, 2006 17:08

jak dla mine ok.....
szkoda Franka ale coz...bez formy i kontuzjowany wiec do czego z ludzmi?
Dudek prawidlowo nie jedzie...i tak gralby Boruc a tak to mam na lawce dwoch perspektywistycznych
Klos decyzja na 100% sluszna
Nie wzialbym Mili, zamiast niego na pomoc dal jelenia a wziol Sagana

RydzSmigly - Wto Maj 16, 2006 21:15

zgadzam sie z radziufanem tylko jeszcze nie wzialbym Lewandowskiego bo jak dla mnie to tez koles kaszanke robil...
hanys - Wto Maj 16, 2006 21:43

Jak dla mnie to na mundial nie wzialbym Grzesia Mariuszka i Arkadiuszka . zamiast nich Pojechaliby Burkhardt Sagan i ktos jeszcze np Szufryn ;ppp a tak powaznie to jest dla mnie zdziwieniem ze w napadzie jest tylko dwoch dobrych napastnikow a zeminnikow nie widac....

Zobaczymy czy Janas sie przejedzie czy sie pokaze z dobrej strony, ale mam cicha andzieje ze Grzes dostanie kontuzji w meczach kontrolnych z Kolumbia lub Chorwacja i ktos go bedzie musial zmienic...

david - Wto Maj 16, 2006 22:51

Dudek za Fabiańskiego, Franek za Brożka, Mili dać kopa Gorawskiemu również. Janas od początku powinien prubować w sparingach Żurawia z Hanoweru, dać pograć Adamskiemu z Rapidu. Saganowski powinien jeszcze jechać, ale niestety Rasialdo to pewniak.

Juz jak będziemy grać jakiś mecz na MŚ i w końcówce potrzebny będzie doświadczony zawodnik do strzelenia bramki na wagę zwycięstwa to wejdzie Brożek?! Właśnie w takim momętach potrzebny jest łowca bramek taki jak Franek !!!!! Choćby miał być rezerwowym to byłby wzmocnieniem na końcówki. Mimo wszystko mam nadzieje że będzie to udany turniej dla naszej reprezentacji i że Janosikowi się uda wyjść z grupy itd.

PS: Jest jeszcze jedno nazwisko którego Janas nie wymienił Górniak <lol>

Izka_Korona - Pią Maj 19, 2006 12:32

Jak dla mnie niektore powolania to jedna wielka pomylka.
Co do bramkarzy - dla mnie Boruc jest nr. 1, czasem zdarza mu sie chwila dekoncentracji i popelnia bledy, ale wydaje mi sie, ze na Mistrzostwa w pelni bedzie zmobilizowany. Kuszczak otrzymuje bardzo dobre recenzje za gre na wyspach, a Fabianski jest mlody, perspektywiczny. Dlatego dla mnie osobiscie to, ze Dudka brakuje w skladzie nie jest jakims wielkim zaskoczeniem. Tylko idac takim tokiem myslenia, ze kto nie gra w klubie nie jedzie na mistrzostwa polowy tych powolanych pilkarzy powinno nie byc w skladzie.
Zaskoczylo mnie powolanie Gizy i Gorawskiego, jakos specjalnie nie jestem do nich przekonana i mysle, ze sa pilkarze znacznie lepsi od tej dwojki. Mili, Dudki i Lewandowskiego tez bym nie wziela. O Rasiaku nawet nie wspomne, mysle, ze nikogo to nie zaskoczylo, ze znalazl sie w kadrze. I wcale mnie tez nie zaskoczy jak bedzie wybiegal w pierwszym skladzie. Brozek jest jeszcze mlody, ale moze pokaze na co go stac. Do Jelenia nie mam wiekszych zastrzezen. Szkoda Franka, bo jakby nie bylo z Zurawskim bardzo dobrze sie rozumieli na boisku.
Podsumowujac, mimo, ze zawsze bylam optymistycznie nastawiona do meczow naszej reprezentacji, teraz czarno to widze:) obym sie mylila...
Ciekawi mnie jakie zdanie na ten temat ma Blanca. Pozdrawiam

bolohools - Sob Maj 20, 2006 10:53

Izka_Korona napisał/a:
Jak dla mnie niektore powolania to jedna wielka pomylka.
Co do bramkarzy - dla mnie Boruc jest nr. 1, czasem zdarza mu sie chwila dekoncentracji i popelnia bledy, ale wydaje mi sie, ze na Mistrzostwa w pelni bedzie zmobilizowany. Kuszczak otrzymuje bardzo dobre recenzje za gre na wyspach...

dlatego Kuszczak będzie nr.1 , on rzadko sie dekoncentruje ....

Izka_Korona - Pią Cze 09, 2006 14:01

Dobra Panie i Panowie. Dzis rozpoczynaja sie mistrzostwa. O 21 rozgrywamy swoj pierwszy mecz w tegorocznym mundialu, z reszta od tego meczu pewnie bardzo duzo bedzie zalezalo. Rozpoczynamy z przeciwnikiem teoretycznie slabszym, lecz mecz bedzie napewno ciezki i byc moze o zwyciestwie zdecyduja pojedyncze akcje. Mimo wszystko ja jestem pelna nadzieji i wiary zarowno w dzisiejsze zwyciestwo jak i nasze wyjscie z grupy. Mysle, ze to bedzie piekny wieczor i po pasjonujacym meczu pelnym walki pokonamy Ekwador 3:1. Chcialabym rowniez, zebysmy wygrali, zeby sie wreszcie zamknely usta tym wszystkim niedowiarkom i pesymistom (zwlaszcza Indorkowi, ktory na Ekwador postawil "troszke" kasy i chcialabym zobaczyc jego mine jak sobie uswiadomi to, ze kuponik w stsie mu nie wszedl :D )
A mecz otwarcia Niemcy - Kostaryka mysle, ze bedzie na remis (1:1??)

kolafy - Pią Cze 09, 2006 23:34

Delikatnie mówiąc nam nie poszło i już raczej na 90% mozna zapomniec o wyjsciu z grupy ! =/
radziufan - Sob Cze 10, 2006 11:43

na 95%
hanys - Sro Paź 11, 2006 22:37

ku*** i gdyby nie Rasiak to mogloby byc wiecej. Ja pie***** czy trenerzy naprawde nie widza ze to jest drewniak????

Wazne ze 3 punkty sa

adam - Czw Paź 12, 2006 08:15

wczoraj to reprezentacja nieźle odpierdoliła,kigdy jeszce nie widziałem zeby tak grali,oby tak było dalej

Zawsze i wszędzie policja jebana będzie

RydzSmigly - Czw Paź 12, 2006 08:17

hanys ,ale spojrz na to ,ze gdyby nie Rasiak i jego walka o pilke,przechwyt i podanie do Smolarka to kto wie jakby sie to skonczylo,racja spieprzyl pare sytuacji,ale cieszmy sie ze zwyciestwa ,a nie szukajmu dziury w calym...pozdro
Dziekan - Czw Paź 12, 2006 09:58

twoim tokiem hanys : gdyby nie Zurawski mogloby byc wiecej :)
hanys - Czw Paź 12, 2006 10:20

tylko że żurawski nie byl z dwoma kolegami przed samym bramkarzem i strzelal zza pola karnego;) jedyny plus rasiaka to to podanie do ebiego nic poza tym

Pozdro

grubas_KKS - Czw Paź 12, 2006 17:14

Nie ma to jak wbić się na ...trybunę VIP-ów za free, siedziec gdzie wokół pełno palantów z PZPN-u i jechac na nich :pzpn pzpn je*** je*** pzpn :D Zajebisty meczyk :D Siedziałem nad wejsciem dla piłkarzy na samym środku hehe Nie ma to jak dobrze się zakręcić na stadionie hehe Wielki + dla ochrony ze ...nie pilnowali za dobrze przez co siedziałem na miejscach za 200 zł :D Meczyk jak to na "Sląskim Stadionie" zawsze zajebisty !! pozdro
Boczek_YG - Czw Lis 09, 2006 19:12

Ciekawe jak wypadną nasi w meczy z Belgią myśle że wygrają ten mecz i podejdą do niego z takim nastawieniem jak na Porugalie
hanys - Sro Lis 15, 2006 22:59

No i po meczu z Belgia, o ile pierwsza polowa mogla sie podobac to druga znow przespana....

Brakuje im wytrwalosci i konsekwencji, no i murawa byla niezbyt dobra...

ale wazne 3 pkt

POzdro

Izka_Korona - Czw Lis 16, 2006 12:23

Bla bla bla i juz sie maruda coponiektorym wlacza. Licza sie 3 pkt i to jest najwazniejsze. Dla mnie moga strzelac bramki nawet dupami i to z duzym fartem, byleby wygrywali. Ale nie powiem, ze cieszy calkiem niezla gra, szczegolnie w 1 polowie.

PS. Indi ile kaski postawiles przeciwko Polakom??

hanys - Czw Lis 16, 2006 12:42

A dlaczego mam nie marudzic skoro mi sie cos nie podoba?? jestem ciekaw czy Ty jestes zawsze spokojna jak Twoja druzyna gra slabo??

Z pierwszej polowy bylem zadowolony natomiast druga mogla sie skonczyc roznie, bo nasi sie gubili...wiec dlatego wyrazilem swoja opinie

Pozdro

Izka_Korona - Czw Lis 16, 2006 12:53

Jesli gra slabo a wygywa to moge miec powody do radosci, bo w koncu pilka to taki sport gdzie wygrywa ten kto strzeli wiecej bramek, proste nie?! Chodzi mi tylko o to, ze kazdy potrafi tylko marudzic a nie potrafi sie cieszyc z osiagniec. Bylbys zadowolony gdybysmy zagrali koncertowo caly mecz a przegrali ?
KubaNS - Czw Lis 16, 2006 13:40

Hanys.. Pierdolenie, ze tak powiem..

Nikt rozsadny nie spodziewal sie takiego meczu jak z Portuglaczykami. Z kilku powodow..

Inny przeciwnik, ktory gra poprostu brzydka i nudna pilke...

Dwa, nie bylo juz tutaj elementu zaskoczenia, jakie mialo miejsce ponad miesiac temu. Belgowie sie naogladali tego spotkania prawdopodobnie sto tysiecy razy.. I przeanalizowali go na jeszcze wiecej sposobow..

Trzy, zagralismy jednak w mocno oslabionym skladzie. Chociaz w wypadku naszej reprezentacji, bardziej od indywidualnosci (ktorych poprostu nie ma) liczy sie ustawienie taktyczne..

Cztery.. Co okazalo sie juz na miejscu. Nie pograsz zajebistej pilki przez pelne 90 minut na takim kartoflisku...

Brakuje im wytrwalosci i konsekwencji? Chyba ogladnelismy zupelnie inny mecz, wczoraj akurat to bylo najwazniejszym elementem... Nie grali ladnie dla oka, ale wlasnie konsekwentnie..

Nie zgadzam sie z tym ze Belgowie mogli nam wczoraj zrobic jakas krzywde. Nie mieli zadnego pomyslu na gre. Dlugie pilki do przodu. Nic wiecej.. Pare razy male bledy polskiej obrony, wynikajace pewnie glownie z tego w jakim zestawieniu zagrali...

Zagrali poprostu bardzo dobrze taktycznie. A to tez sie bardzo liczy. Dlatego wywiezlismy 3 pkt..

Dlatego wlasnie moim zdaniem jest to "pierdolenie"... Kiedys to my gralismy caly mecz dlugimi pilkami, bez zadnego pomyslu.. A przeciwnicy nas punktowali. Wszyscy marudzili, wychwalajac tych drugich. I racja..

Teraz sie role odwrocily i znowu m.in Hanysowi nie pasuje.. :)

Zobaczymy jak bedzie dalej...

Wczoraj zagralismy poprostu DOBRY mecz, bedac lepszym zespolem od Belgow. Zasluzylismy na zwyciestwo i z tego trzeba sie cieszyc...

hanys - Czw Lis 16, 2006 14:18

Dobra wiec od dzis wszystko mi sie bedzie podobac, bo tak powiedzial Kuba ktory zawsze wie lepiej

Pozdro bez odbioru na ten temat

małolat_19 - Czw Lis 16, 2006 17:35

a mnie to w zupełności h u j obchodzi..fajnie,że wygrali i tyle..nie ma się co sprzeczać:)..elo..a jak grali-nie wiem-bo nie oglądałem,chociaż bramke widziałem..pozdro..:)..
grubas_KKS - Czw Lis 16, 2006 17:50

Dokładnie...liczy się tylko to ze 3pkt "pojechały" do Polski...a według mnie zagrali bardzo dobry mecz "taktycznie" ...w 1 połowie grali tak, jak by mecz byl rozgrywany u siebie, w 2 połowie trochę osłabli bo wiadomo ze Belgia musiała pójśc do przodu i wywalczyć chociaz remis...a Polscy grali KONSEKWENTNIE i do końca...pozdro

PS... A Koroniaki niech juz tam rezerwuja Nam bilety na mecz z Armenią czy kimś tam :P

KubaNS - Czw Lis 16, 2006 23:35

:)

Nie wierze ze az tak ciezki jestes...

Odpowiedzialem poprostu na Twoj post. Napisalem z czym sie nie zgadzam i dlaczego.. Bez przekonywania nikogo do niczego. A Ty naskrobales zdanie, ktore slyszalem od Ciebie conamniej tyle razy ile razy Beglowie ogladneli nasz mecz z Portugalczykami.. ;) TAK.. ZAWSZE WIEM LEPIEJ .. :)

Zluzuj.. bo to ja chodze spiety ostatnio i to wystarczy... :)

Pzdr...

YG-US - Pią Lis 17, 2006 07:54

Na poaczątku meczu utrzymywaliśmy sie przy piłce znacznie dłużej to piłkarze nabrali pewności siebie i zdobłali wygrać:)
hanys - Pią Lis 17, 2006 08:52

Wiec niech dotrze do Ciebie, ze ja tez mam WLASNE ZDANIE na pewne tematy i MAM PRAWO do wyrazania swoich opinii, wiec nie mow ze moj pis na temat meczu z belgami to pierdolenie. nie podobalo mi sie cos wiec o tym napisalem, po to chyba jest forum , tymbardziej ze nie bylem jedyna osoba ktora tak myslala, bo polowa osob z ktorymi ogladalem mecz byla nie do konca zadowolona z postawy polakow w drugiej polowie . i czytaj do konca bo na koncu mojej wypowiedzi napisalem ze wazne sa 3 punkty.

Pozdro bez odbioru

KubaNS - Pią Lis 17, 2006 10:17

Pozwol sobie troche odpoczac...

Odbieram Ci PRAWO do Twojego WLASNEGO ZDANIA?

Napisalem swoje. Nie zgadzam sie i juz. Ty myslisz inaczej. I tez Ok. Zamiast ewentualnie odpowiedziec, obrazasz sie o jedno slowo. Ile Ty masz lat i ile my sie znamy?

Ile z tej polowy marudzacych osob, ktore znasz wzielo by po spotkaniu z Finlandia 9 pkt w nastepnych trzech meczach? 9 pkt po na prawde dobrych wystepach.. Nawet takich jak druga polowka z Belgia.. Hm?

Dlatego zamiast zrzedzic trzeba zobaczyc pozytywy.. A wiec konskewentna gre, na ciezkim boisku z nudnie grajacym przeciwnikiem.

A Ty.. Dla mnie mozesz byc wiecznie ze wszystkiego niezadowolony. Malo mnie to interesuje i nie odbieram Ci tego :)

The End.

Izka_Korona - Pią Lis 17, 2006 11:18

hanys napisał/a:
tymbardziej ze nie bylem jedyna osoba ktora tak myslala, bo polowa osob z ktorymi ogladalem mecz byla nie do konca zadowolona z postawy polakow w drugiej polowie

a powiedz co nas to interesuje, ze Ty i polowa Mojrzeszowa nie byla zadowolona z gry pilkarzy, wyrazasz tu wlasna opinie czy opinie innych na ten temat??
Ja juz napisalam co o tym wszystkim sadze, Kuba to ladniej rozwinal. Nie widze tylko powodu dlaczego sie tak stresujesz, dlatego ze ktos przedstawil inne zdanie na dany temat niz Ty?? Daj pan spokoj...

PS. Gruby no mysle, ze ktos od Was sie wreszcie pojawi, bo mam do rewanzu pare osob ;)

hanys - Sob Lut 03, 2007 20:35

Na meczu z Estonia widac flage Korona Korps;)
david - Sro Kwi 18, 2007 11:54

Wiadomość dnia :D EURO 2012 w POLSCE i na UKRAINIE !!!
radziufan - Sob Cze 02, 2007 19:59

ufff sie pofarcilo...grali jak bałwany ale z fartem;) najwazniejsze 3 pkt;)
Grzechotnik - Sob Cze 02, 2007 20:45

No troche nerwów było , ale najwazniejsze 3 punkty, we środe bedzie jeszcze cięższy mecz...
RydzSmigly - Nie Cze 03, 2007 10:48

dobrze ze krzynio zagrał dobry mecz,szczegolnie w drugiej połowie no i Sagan dał dobrą zmianę...
radziufan - Pią Lis 16, 2007 15:47

no Panowie jutro wielki mecz.....wybiera się ktos??
my ruszamy w 4 osoby sektor 3d:)

kozac - Sob Lis 17, 2007 19:01

jaki wynik przewidujecie??:D
ja sadze 3-2 dla nas po ciezkiej walce;P

Boczek_YG - Sob Lis 17, 2007 23:46

Euro Jest Nasze ,!!!:D Euro jest nasze !!!!!!!!!
internacionale - Nie Lis 18, 2007 04:58

Właśnie wróciliśmy z Chorzowa. Meczyk nie stał na najwyższym poziomie, za to na trybunach było zajebiści. O drodze powrotnej nie wspominatąc bo też było wesoło :)
Jutro wrzucę na youtube materiał filmowy...

kls86 - Nie Paź 11, 2009 14:15

Odświeżając temat zapytam czy był ktoś od nas w Pradze ??
kolafy - Nie Paź 11, 2009 15:59

Było parę osób ale to może one określą liczbę i jakiś krótki opis...?
Bianconeri - Sro Paź 14, 2009 22:25

Panowie jest dobrze! jest progres!
Ze Słowenią 3:0 w plecy
Z Czechami już 2:0 w plecy
Ze Słowacją już tylko 1:0 w plecy

teraz tylko ustawić sparing i zremisować z jakimiś kelnerami a potem nieustające pasmo sukcesów przed nami :D:D:D

grubas_KKS - Czw Paź 15, 2009 18:13

Teraz pasuje żeby zagrali sparing np. z...Estonią i będzie 0:0 <hurra> <jupi> Wierzyłem całym sercem w ten "Nasz" pzpn że staną na wysokości zadania i od razu widać postępy!Brawo Panie Lato i dla Pana Piechniczka również gratki no i dla Jurcia Engela :-) ...kur.wa mać =/
SączerS - Czw Paź 15, 2009 18:22

No może nie z Estonia bo oni z Belgia 2:0 wygrali ale z takim Luksemburgiem remis to byłby wyczyn :D
KubaNS - Czw Paź 15, 2009 18:35

Nie doceniacie ich. Oni naprawde zauwazyli ze pilkarsko dalej jest slabo. Przynajmniej jeden z nich ;)
Pewnie wiekszosc juz widziala, ale tak do kompletu- komentarz do pracy trenera wypowiedziany przez viceprezesa.
http://www.youtube.com/wa...layer_embedded#

;)

Bianconeri - Czw Paź 29, 2009 13:00

No to mamy Smude ... BLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.

No ale i tak mimo całej niechęci do niego oczywiście życzę powodzenia i sukcesów.

style - Czw Paź 29, 2009 14:21

ciekawe- na LEO nadawali ze prowadzi Feyenord podczas wspołpracy z Polska repra a Smuda jest trenerem Zagłebia i nikt problemow nie robi, a co najlepsze am byc trenerem Zagłebia jeszcze minimum do konca roku ... chory kraj...

A jak oceniace wybor Smudy na trenera??

ja osobiscie wolałbym jakiegos zagranicznego dobrego trenera , ktory niemiał nigdy doczynienia z PZPNem i jest z dala od jakichkolwiek układów

tez jest to troche głupie obcokrajowiec trenerem repry ale coz... to jest Polska

I wywaliłbym tych całych Rogerow , a zbudował calutka druzyne od podstaw...a nie od lat ci sami...

krochmal - Czw Paź 29, 2009 14:34

Tutaj porządki należałoby zrobić od góry - porządek w PZPNie na szczycie władzy. Smuda obawiam się, że jest to (jak już się pojawiają takie głosy) "zamknięcie" ust opinii publicznej na zasadzie "chcieliście Smudę macie a nas zostawcie w spokoju"
Jeżeli nowy selekcjoner nie zrobi czystki, nie przebuduje całkowicie kadry opierając się na zawodnikach młodych, których wspierać powinno kilku doświadczonych to za 2,5 roku czeka nas kompromitacja.
A pytanie też wydaje mi się jest zasadne czy trener, który bądź co bądź ma swoje zdanie będzie się dogadywał z PZPN.

Bzymcio - Czw Paź 29, 2009 17:53

Cytat:
ktory niemiał nigdy doczynienia z PZPNem i jest z dala od jakichkolwiek układów

Myślę, Smuda też jest z dala od PZPNowksich układów.

Cytat:
I wywaliłbym tych całych Rogerow , a zbudował calutka druzyne od podstaw

Przyszła reprezentacje na pewno będzie się opierała na 2,3 starszych, stałych bywalców kadry. Oby udało się Smudzie dobrze zestawić przyszło reprezentacje, już od niego będzie wymagane więcej niż od Majewskiego. Główny cel nowego trenera to nieskompromitowanie się na Euro 2012 o co będzie bardzo trudno przy obecnym poziomie polskiej piłki.

Busta - Czw Paź 29, 2009 19:59

PZPN zrobił to czego oczekiwali od niego kibice, dziennikarze i reszta ludzi z piłką związanych. Teraz cała afera trochę przycichnie, Smuda trenerem, brak meczów o stawkę, media przestaną rozpisywać się o akcjach skierowanych przeciw PZPN. Odnoszę wrażenie że właśnie o to leśnym dziadkom chodziło, zatrzymają stołki, nagrody, premie itp. Burdel jednak pozostanie i przekonamy się o tym prędzej czy późnij.
style - Czw Paź 29, 2009 20:56

Busta napisał/a:
PZPN zrobił to czego oczekiwali od niego kibice, dziennikarze i reszta ludzi z piłką związanych. Teraz cała afera trochę przycichnie, Smuda trenerem, brak meczów o stawkę, media przestaną rozpisywać się o akcjach skierowanych przeciw PZPN. Odnoszę wrażenie że właśnie o to leśnym dziadkom chodziło, zatrzymają stołki, nagrody, premie itp. Burdel jednak pozostanie i przekonamy się o tym prędzej czy późnij.

w 100% sie zgadzam, troszke wszystko ucichnie a oni wroca do swojej profesji :)

Masahiko - Czw Paź 29, 2009 21:44

Ciężko określić jak spiszę się Smuda na stanowisku selekcjonera, bo nigdy nim nie był. Praca w klubie, a w reprezentacji to zupełnie co innego. Pozostaje mieć nadzieję, że wywiąże się ze swojej pracy lepiej. Trochę dziwne że przegrał rywalizację z Kasperczakiem, który ma większe doświadczenie w prowadzeniu kadry, a tego chyba nam potrzeba przed tak ważną imprezą jak ME 2012. Dlaczego Smuda wygrał? Odpowiedzieli już koledzy wyżej.

Jako że lubię Smude to życzę mu mimo wszystko dużo szczęście i zdrowia, żeby ogarnąć cały ten syf :)

grubas_KKS - Pią Paź 30, 2009 02:34

Zgodzę się z Tobą Masahiko co napisałeś... Z Polskich trenerów liczyłem tylko i wyłacznie na Smude i jest.Z moją pierwszą oceną Smudy wstrzymam się do 2 najbliższych meczów(mam nadzieję że te spotkana będą przypominać mecze piłkarskie)... Jestem ciekaw na kim chce zbudować tak zwany "szkielet" kadry. Oby nie na M.Lewandowskim,Żewłakowie,Borucu czy Smolarku... D
hanys - Pią Paź 30, 2009 07:38

a ja ciagle powtarzam, ze na boisku nie gra trener tylko grają pilkarze, co widac np super mecz z czechami u siebie a potem problemy w pozostalych meczach a sklad prawie ten sam....

Franz mam nadzieje ze utrzyma dyscypline i bedzie dobrym motywatorem....

Busta - Pią Paź 30, 2009 14:16

Cytat:
a ja ciagle powtarzam, ze na boisku nie gra trener tylko grają pilkarze

dokładnie już ktoś kiedyś powiedział że reprezentacja polski to dobre miejsce żeby z dobrego trenera zrobić patałacha. Trener przygotuje zawodników, wymyśli taktykę ale jeżeli piłkarze nie potrafię tego wszystkiego wykonać na boisku to mamy tak jak mamy.

Masahiko - Pią Paź 30, 2009 16:07

Jako że mamy takich piłkarzy jakich mamy to przynajmniej nie należy im przeszkadzać w grze w kadrze. Niestety Leo w ostatnim czasie bardziej przeszkadzał niż pomagał. Stawianie na konkretnych zawodników (będących bez formy, nie grających w klubie, lub będących zupełnymi nieporozumieniami), trzymanie się uparcie jednej taktyki, pomijanie niektórych piłkarzy, coraz gorsza atmosfera w drużynie itd. To piłkarze wybiegają na boisko, ale pamiętajmy że rola selekcjonera jest podwójna w stosunku do trenera klubowego - musi zająć się dobrą selekcją spośród sporej grupy sportowców, a dodatkowo robić to wszystko co robią trenerzy w klubach :)

Poza tym cieszę się że w końcu mamy Polaka na tym stanowisku. Myślę że Smuda będzie bardziej zaangażowany w pracę, bo wie jak ważną imprezą dla Polski będą ME 2012.

PS. Moim zdaniem kadencja Engela wcale nie zakończyła się jego "pogrzebem". To że jest dobrym trenerem potwierdził później w Wiśle, będąc najbliższej awansu do LM spośród wszystkich tych prób. Moim zdaniem to jeden z lepszych trenerów w Polsce, który po prostu popełnił za dużo błędów i przywiązał się do nazwisk :)

[ Dodano: Czw Lis 26, 2009 12:09 ]
http://sport.onet.pl/7432...,wiadomosc.html

Nawet nie mam siły tego komentować. Żenada na całej linii. Jeden z najlepiej zapowiadających się polskich graczy ostatnich lat, który miał szansę zaistnieć na stałe w światowym futbolu kończy na Cyprze...