Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

Kibice - Kościół a Szalikowcy

KIBIC.KSC - Czw Sie 11, 2011 17:46
Temat postu: Kościół a Szalikowcy
Witam Drodzy Bracia
Leżąc sobie na łózeczku i czytają miejscową gazetke uslyszałem w TVP chyba kraków coś na temat że księża bedą uczyć kibicowania ( szersze informacje na ten temat w ponizszym linku http://natablicy.pl/zasad...a22ddfa34020000 )
Jestem Lektorem Słowa Bożego ale stwierdzam że osoby które nigdy nie były na Stadionie a co ważniejsze na Młynie i nie czuja tego klimatu to niepowinny wypowiadać się na ten temat. Co sądzicie na ten temat?

PS. Proszę o kulturalne wypowiedzi i prosze nie "pluć" bardzo na Kosciół winking smiley

PIŁKA NOŻNA DLA KIBICÓW!!!!!

monia94 - Czw Sie 11, 2011 18:33

Moim zdaniem Kościół i wiara w Boga to całkiem odrębne sprawy, a po przeczytaniu tego artykułu jeszcze bardziej utwierdziłam się w tym przekonaniu. "Czy dzięki kaznodziejskim staraniom kibice na stadionach staną się grzeczni jak baranki?" Czy w biblii znajdziemy jakiekolwiek nawoływania do takiej skrajnej grzeczności? Nie wiem co kościół chce z nas zrobic, ale jesteśmy tylko ludźmi i rzeczą ludzką jest takie zachowanie jak "podważanie decyzji sędziego" tym bardziej gdy mamy do tego wyraźne powody. Wogóle po co ten kościół ingeruje w takie strefy...
Kazek G f H - Czw Sie 11, 2011 19:58

Ksiądz Kibol - Bałtyk Gdynia, ze starego numeru TMK :)

Amico - Czw Sie 11, 2011 20:44

No widać monia, że wierząca nie jesteś, a jakbyś była to wiedziałabyś po co ingeruje, bo ma takie prawo jak kibice nie zgadzać się z decyzją sędziego, nie mniej wogóle nie przeszkadza mi to, że księża chodzą na mecze i dopingują swoją drużynę, daleko szukac nie trzeba... Więc może swoje uwagi zachowaj dla siebie, każdy może wyrazić swoją opinię, ale nie możemy księżom zakazywać chodzenia na mecze, bo zaraz komuś się nie spodoba, że sprawują oni swoją posługę, bez jaj są jakieś normy i granice który przekraczać nie powinno się, ba nie można.
monia94 - Czw Sie 11, 2011 20:52

Czy ja pisałam coś o ksiązach na meczach? Nie podoba mi się tylko robienie z ludzi przez Kościół "grzecznych baranków". Nic więcej.
Amico - Czw Sie 11, 2011 21:06

"Przez kościół" więc kogo masz na myśli, ministrantów, lektorów? Nie wiem... kościelnych? Właśnie ludziom słabej wiary lub tym którzy ani trochę jej nie mają zawsze coś nie pasuje to księża robią źle, to kościół robi źle, wszyscy kradną i robią syf... i najlepiej żeby siedzieli cicho i się nie wtrącali...
SączerS - Czw Sie 11, 2011 21:07

teraz ksiądz to bardziej zawód niż powołanie
rudeboyz - Czw Sie 11, 2011 21:22

Amico, - a czym jest według ciebie kośćiół???-to kler,i wierni czyli cała wspólnota wyznaniowa :-) co ma wiara do kibicowania? oprócz ogólno przyjętych norm etycznych to nic..
tak na marginesie;to wątek ciekawy,aczkolwiek mocno ,,prowokacyjny"
i raczej sie nadaje do hydeparku,niz tutaj

Amico - Czw Sie 11, 2011 23:39

Nie kościół to dla mnie coś więcej nie budynek i grupa ludzi, ale o tym może kiedy indziej, dokładnie uważam że temat kontrowersyjny i do Hyde Parku