Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

KKS Sandecja Nowy Sącz - SANDECJA : Polonia Bytom

Wooojtek - Czw Sie 11, 2011 18:33
Temat postu: SANDECJA : Polonia Bytom
Sandecja Nowy Sącz - Polonia Bytom 13 sierpnia, 20:00

Gramy ze spadkowiczem, drużyną która przegrała wszystkie trzy pierwsze mecze na dodatek nie strzelając ani jednego gola.
Grała na wyjeździe raz, na inauguracje 0:3 z Pogonią.

Jeżeli Duric zagra tak dobrze jak ostatnio, poziom utrzymają także pozostali, a skuteczność dopisze przede wszystkim Aleksandrowi to stawiam znowu 3:0 dla nas.

mke023 - Czw Sie 11, 2011 19:13

Polonia podobno nie oddała ani jednego strzału w światło bramki!
radziufan - Czw Sie 11, 2011 19:55

podobno to się nie da parasola w dupie otworzyć.....

wracając do tematu, wstrzymywał bym się przed dopisywaniem już nam w tabeli 3 pkt. Polonia rzeczywiscie nie blyszczy i oby tak zostalo ale mecze w ktorych musimy atakowac a rywal sie tylko broni jakos nam nigdy nie wychodzily...

matys5392 - Czw Sie 11, 2011 21:29

Teoretycznie,jesteśmy faworytem tego spotkania,jednym z kandydatów do awansu a Polonia skazana na los Odry i Kszo.Ale jak wiadomo z takimi przeciwnikami gra się naszym chyba najciężej.Jeśli nasi zagrają z takim zaangażowaniem jak w meczu z Arką a trener Kuras ponownie wystawi najlepszych swoich piłkarzy to 3 punkty powinny zostać w Sączu.
Przypuszczalny skład:
-----------------Kozioł-------------------
Makuch---Jano---Midzierski---Woźniak
---------------Berliński------------------
Jędrzejowski-----Milan--------------Eisi
-------Chmiest--------Aleksander------

Wynik:powtorka z niedzieli mile widziana,3:0 dla Sandecji.

KubaSSNS - Czw Sie 11, 2011 21:39

3;1 . Eisi , Chmiest , Milan .
Tomko54 - Czw Sie 11, 2011 23:19

Ja powiem tak chciałbym żeby Polania zaczeła wygrywać ale dopiero po naszym meczu ;] bo troche szkoda mi tego klubu a tak to może zabierać pkt w późniejszych meczach naszym potencjalnym rywalą do awansu ;]
szvmon - Czw Sie 11, 2011 23:27

Tu trzeba grac zdecydowanie Polonia sie wzmacnia wiec sklad jest taki:

Kozioł
Makuch Frohlich Fechner Woźniak/BORO

EISIMANN BERLIŃSKI DJURIC Jedrzejowski

Alek Chmiest
matys5392 - niewiele rozni sie od twojego ale to najlpepsze co mamy

matys5392 - Pią Sie 12, 2011 11:07

szvmon napisał/a:
Tu trzeba grac zdecydowanie Polonia sie wzmacnia wiec sklad jest taki:

Kozioł
Makuch Frohlich Fechner Woźniak/BORO

EISIMANN BERLIŃSKI DJURIC Jedrzejowski

Alek Chmiest
matys5392 - niewiele rozni sie od twojego ale to najlpepsze co mamy

Zgodzę się najlepsze co mamy,bo też uważam ze Fechner powinien grać obok Jana.Problem w tym że jest on lekko kontuzjowany i wczoraj na treningu ćwiczyl indywidualnie.
Na Bora w pierwszym składzie raczej bym też nie liczyl,bo po tym co pokazał Woźniak w meczu z Arką cięzko będzie mu go wygryźć ze składu.
Pamiętaj też że na Wisłę Płock również mieliśmy zdecydowanie ruszyć od pierwszej minuty a wiadomo jak się skończyło ;)

internacionale - Pią Sie 12, 2011 14:09

Konferencja przedmeczowa:

http://www.sandecja.com.p...u_z_Polonia.htm

hanys - Pią Sie 12, 2011 14:57

wszystko ladnie pieknie tylko co tam ku*** robi lesniak???
matys5392 - Pią Sie 12, 2011 15:37

Szkoda że po raz kolejny Trochim i Trzeciakiewicz nie znaleźli uznania w oczach trenera...
Chyba byliby bardziej wartościowymi zmiennikami od wymienionego przez hanysa piłkarza...

grubas_KKS - Pią Sie 12, 2011 15:47

Trochima to mi szkoda bo jak dla mnie w meczu przegranym z Wisłą Płock przynajmniej walczył na maksa,starał się i widać że mu zależało w przeciwieństwie do Trzeciakiewicza, który jak dla mnie wzmocnieniem dla Sandecji nie jest... Leśniak hmm?Na układy nie ma rady ale szkoda że kosztem Trochima.
Snoopi86 - Pią Sie 12, 2011 16:10

a Fechner jest tak słaby ze tez nie łapie sie do 18ski meczowej??

cofam pytanie dopiero w materiale uslyszalem ze ma miesnie naderwane;]

Fanatyk123 - Pią Sie 12, 2011 17:42

Zapowiada się dobry mecz, z tym, że niestety nie da się ukryć - Sandecja jest ogromnym faworytem. My jednak liczymy na jakieś punkty w Nowym Sączu. Polecam oficjalną telewizje naszego klubu.

http://polonia-bytom.tv/t...ja-polonia.html

Mój typ:
Sandecja - Polonia 2:2

gogo1910 - Pią Sie 12, 2011 17:57

Polonia Bytom ma zakaz wyjazdowy na 1 mecz?
KubaSSNS - Pią Sie 12, 2011 19:07

Tak. padło na Sącz ;p
KubaSSNS - Sob Sie 13, 2011 09:20

Sandecja Nowy Sącz - Polonia Bytom, godz. 20:00, sędzia: Michał Mularczyk (Skierniewice).

Sędziował nam przegrany mecz z Flotą 2;1 , z Kluczborkiem 0;4 .

Bianconeri - Sob Sie 13, 2011 10:26

Relacja live:
http://www.sandecja.org/2...lonia_Bytom.htm

i z drugiej strony:
http://www.poloniabytom.c...a.php?mecz=4111

oraz:
http://radiogol.pl/player/pokaz/Polonia-Bytom-11

Sączersi - Sob Sie 13, 2011 12:13

Ee, 4:0...
BULI - Sob Sie 13, 2011 14:59

sorki jak było gdzies napisane ale nie widziałem.. na biało dziś?
michalvcf - Sob Sie 13, 2011 15:01

tiaaa....
cracoviakrk - Sob Sie 13, 2011 16:08

Chciałbym pierwszy raz przyjechać na Sandecję. Są jeszcze bilety na dzisiejszy mecz? nie braknie? jak będę godzinę przed meczem to spokojnie kupię bilet? trzeba wyrabiać kartę kibica?
internacionale - Sob Sie 13, 2011 16:09

bilety są, godzinę przed meczem to odpowiednia pora żeby nie stać w kolejce, nie mamy kart kibica
cracoviakrk - Sob Sie 13, 2011 16:11

Wielkie dzięki! Pzdr.
wacek - Sob Sie 13, 2011 19:19

Czy jest jakas transmisja telewizyjna z meczu,
SWEET - Sob Sie 13, 2011 21:55

nie wierze ku*** nie wierze 2:0 i jest 2:3 .

Ale wstyd !!! Kuras WON !!! Miej honor podaj się do dymisji !!!

PROSTO - Sob Sie 13, 2011 22:06

brak slów. dziekuje, dobranoc!
qqq - Sob Sie 13, 2011 22:08

Szkoda, wielka szkoda. Jeżeli my prowadzimy 2:0 i przegrywamy 2:3 to ja nie wiem co się dzieje z ta druzyna.

3 mecze u siebie. Mialo być 9p, mamy ... 3. Wynik tragiczny.

lukas33 - Sob Sie 13, 2011 22:27

Wróciłem z meczu i tak na gorąco. Wynik chyba sprawiedliwy. Mimo prowadzenie 2-0 w piłkę lepiej przez cały mecz grała Polonia. Widać było, że chca grać piłką są wybiegani szybcy i grali jakby z wiekszą determinacją. W naszym zespole po raz kolejny widać ogromne braki szybkościowe, jesteśmy spóźnieni prawie do każdej piłki zawsze przeciwnik ubiegnie naszego gracza. Szczególnie nasi obroncy przegrywali niemalze każdy pojedynek biegowy z napastnikami z Bytomia. Jedynym graczem który szybkościowo nie odstaje od przeciwników jest Jędrzejowski. Niestety na meczu całkowicie drzemał Makuch ( nie po raz pierwszy w tym sezonie)i to po jego gapiostwie padły bramki 1 i 3 dla przeciwnika. Ogólnie druzyna jest chyba źle przygotowana do sezonu pod wzgledem motorycznym.
Wooojtek - Sob Sie 13, 2011 22:30

Szkoda, że dawniej mieliśmy w Sączu twierdze, a teraz rozdajemy tu punkty na prawo i lewo.
SPTV - Sob Sie 13, 2011 22:36

To jest, aż nie możliwe. Wielki mecz POLONII w Nowym Sączu. Wielki przełom spadkowicza. Ehh.. co my możemy powiedzieć? Horror w NOWYM SĄCZU!

http://polonia-bytom.tv/t...z-popiolow.html - pierwsza obszerna relacja.

Masahiko - Sob Sie 13, 2011 22:38

Te bramki dla Polonii zapowiadały się już od 10min spotkania, kiedy po strzeleniu gola Sandecja stanęła i nie miała zamiaru grać w piłkę. Mimo że pogoda i murawa nie sprzyjała duetowi stoperów to wierzyłem w utrzymanie korzystnego wyniku. Wielkim błędem była zmiana Berlińskiego, który jako tako trzymał środek pola. Durić bardzo słaby dzisiaj. W końcówce jednak pokazał że potrafi zagrać szybciej i z polotem, ale to o wiele za mało. Makuch tak jak wspomniał ktoś wcześniej - przysypiał. Jednak pierwszy gol to wina Jędrzejowskiego, który nie wrócił za swoim zawodnikiem. Drugi gol to konsekwencja zejścia Berlińskiego, a trzeci gol to dobicie leżącego.
Amico - Sob Sie 13, 2011 22:38

Nie płaczcie już tak, chciałoby się wygrywać każdy mecz, ale bez jaj, nie jesteśmy najlepsi w lidze i w końcu niech to do niektórych dotrze! Wygrał lepszy, w tym przypadku Polonia, w pierwszej połowie piłka i wynik trzymały się nas w drugiej oddaliśmy inicjatywę, na + Duric który zdobył drugą bramkę, szkoda niewykorzystanych szans, ale cóż football is football i gramy dalej! Teraz 3 pkt trzeba wywieść od trudnego rywala- Pogoni.
wacek - Sob Sie 13, 2011 22:43

Jest to dla mnie niezrozumiale co sie dzieje,co prawda meczow nie ogladam bo jestem w Niemczech ale sledze na biezaco kazda transmisje i wszystkie komentarze , cos tu nie tak
za latwo oddajemy punkty u siebie ,to nie ta Sandecja czyzby jakies wewnetrzne konflikty,albo poprostu walczymy o utrzymanie,bo po tym co sie dzieje to trudno byc optymisa choc to dopiero poczatek rozgrywek.

szydar - Sob Sie 13, 2011 22:45

Sandecja jako zespół nie istnieje ,brak szybkości przygotowania kondycyjnego co widać najbardziej po Marcinie Makuchu . Dodać do tego brak koncepcji , taktyki na grę mamy cały obraz warsztatu naszego trenejro . Ta porażka bardzo boli .
KubaSSNS - Sob Sie 13, 2011 22:45

Pozostaje nam walczyć o puchar :)
Amico - Sob Sie 13, 2011 22:48

Owszem porażka boli, ale ludzie mówicie jakbyśmy lecieli już do 2 ligi a do końca zostały nam dwa spotkania, a jest dopiero po 4 kolejce więc głowa do góry, na pewno trzeba jakichś zmian w składzie, ale walczymy do końca!
kibicKKS - Sob Sie 13, 2011 23:02

Amico napisał/a:
Owszem porażka boli, ale ludzie mówicie jakbyśmy lecieli już do 2 ligi a do końca zostały nam dwa spotkania, a jest dopiero po 4 kolejce więc głowa do góry, na pewno trzeba jakichś zmian w składzie, ale walczymy do końca!

Zgoda z pierwszą częscią wypowiedzi ale co do zmian to niby kto skoro na ławce są: Różalski, Szeliga bo młodzieżowiec, Leśniak bo wiadomo, bez formy Gawęcki, Wiśniewski - podobno napastnik i Boro bez formy, o braku której mówi nawet sam trener a i tak go wpuszcza, to albo reszta co była poza składem to totalne dno, albo trener źle ocenia pozostałych. Nie wierzę, że np. taki Trochim jest słabszy od któregoś z ławki (poza Różalskim ;-)

photlos - Sob Sie 13, 2011 23:02
Temat postu: przykro to było oglądać..
Zacznę od gratulacji dla Polonii, która zdobyła pierwsze punkty w I lidze akurat w Nowym Sączu..

Co do Sandecji to cóż.. 8 minuta, strzał Jano, 1-0 i stop.. Chyba panowie nie mieli siły na więcej.. Co prawda kilka ładnych akcji Makuch-Jędrzejowski na prawym skrzydle pozwalało się łudzić, że wygramy efektownie i wysoko, ale to za mało.

Nie jestem pesymistą, ale z taką grą to naprawdę walka o utrzymanie. Kondycyjnie wygląda to katastrofalnie. Kozioł broni 2 setki, a puszcza głupie bramki. Brak mózgu drużyny. A w ogóle to trener Kuraś czy jakikolwiek inaczej się nazywa, lepiej niech składa rezygnację. Za czasów Wójtowicza Sandecja grała EFEKTOWNIE i dość efektywnie, a teraz to przykro oglądać :(

berthold_ns - Sob Sie 13, 2011 23:12

Nawet najlepsze kluby w swojej historii przegrwały wygrany mecz ale po nich widać było walkę do samego końca czego brakło u nas.Zero pomysłu na grę.Po strzeleniu pierwszej bramki przestali grać liczyli tylko na kontrę i mieli 2 takie sytuacje w pierwszej połowie dwóch graczy Polonii przeciwko naszym PIĘCIU (brak gola) w drugiej połowie znowu kontra po rożnym i naszych 4 ich trójka znowu brak pomysłu na strzelenie.Braki kondycyjne bardzo rażą (szczegónie Maki mimo mojego szacunku dla tego gościa).Nie ma środka,brak rozgrywającego.Polonia o niebo lepiej jest przygotowana pod względem kondycyjnych a szczególnie technicznym co było widac na boisku jak wkręcali naszych w murawę.Jak się gra "na raz" czy to w pomocy czy w obronie to potem widać rezultaty
Gdzie mamy wygrywać jak nie u siebie mając taki doping.Kolafy dwoi się i troi żeby było równo ,głośno i żeby cały stadion kibicował.Na wyjazdach nasi kopacze nie mają takiego dopingu
Przegrana boli ale taka szczególnie.

Amico - Sob Sie 13, 2011 23:18

Nie rozumiem co po niektórych, w tamtym sezonie po pierwszych porażkach np. z Ruchem Radzionków czy tam Wartą Poznań ludzie jęczeli, że Kuras out, zarząd też itp, później sytuacja się uspokoiła, teraz znowu mecz przegrany (w dramatycznych okolicznościach) i to samo, żale, płacze, wygramy kilka meczów i będzie dobrze, może nie oceniajmy niektórych osób zbyt pochopnie , za Wójtowicza graliśmy ładnie dla oka, po prostu inaczej, za Kurasa gramy inaczej, dla niego widocznie liczy się wynik, a jak coś się już sypie, to grajki tracą wiarą w siebie i jakby odpuszczali. Ale nie płaczmy nad rozlanym mlekiem, przegraliśmy, trudno do końca jeszcze hoho, proszę niech co poniektórzy wstrzymają sie z tymi dymisjami online dla zarządu i trenera, AMEN!
matys5392 - Sob Sie 13, 2011 23:47

Zwycięstwo Polonii jak najbardziej zasłużone.W pierwszej połowie co najmniej 3 bardzo dobre sytuacji do strzelenia gola.Pierwsza bramka dla po rzucie rożnym ktory przyznany został po akcji ze spalonego.Polonia przez cały mecz grała piłką,przeważała,stwarzała sytuacje i walczyła.Najlepszy moment naszej gry miał miejsce po strzeleniu gola na 2:0.Była wtedy okazja zeby dobić przeciwnika i strzelic bramkę na 3:0.
Szczeście ktore bardzo nam sprzyjało,do momentu utraty pierwszej bramki,musiało nas w końcu opuścić.A stało się to po znów beznadziejnych zmianach trenera.Kluczowe w tym meczu wydaje mi się zejscie Berlinskiego.Ten piłkarz na pewno nie zasługiwał na zmianę.
Najsłabszym piłkarzem dzisiaj był makuch.W ofensywie jeszcze było Ok,ale w obronie kompletnie zawiodł.Często spóźniony,nie nadążający za przeciwnikiem.
Blado wypadł Midzierski.Po odejsciu Zbozienia nie ma drugiego klasowego stopera.
Nasi napastnicy dzisiaj zupełnie niewidoczni.
Na pochwałę zasługuje Jędrzejowski.Najjąsniejszy punkt w naszej drużynie.Starał się walczył,dryblował.Szkoda że reszta nie dostosowała się poziomem zaangażowania do niego.Zdecydownie brakło mi walki wśrod naszych piłkarzy.Zbyt wczesnie strzelony gol sprawił ze niektorzy grali "na chodzonego".
Reasumując,drużyna znowu wypadła bardzo blado.W Bydgoszczy było OK,z Wisłą było tragicznie,z Arką wyglądało to bardzo dobrze,natomiast dzisiaj znow bardzo słaba postawa Sandecjii.Boli to że w trzech meczach granych u siebie zdobylismy tylko 3 oczka.Jeżeli w tak frajerskim stylu będziemy przegrywać mecze z druzynami ktore ledwo wiążą koniec z końcem i dostają od wszystkich baty,to na koniec jesieni może być nieciekawie.Na rzie za nami cztery kolejki,inni też gubią punkty,ale niestety nasza gra wygląda zle.

bacin - Nie Sie 14, 2011 00:22

Zwycięstwo należało się Polonii, co pokazała już pierwsza połowa. Euforię miałem jedynie do momentu zdobycia przez nas gola, bo gra fajnie się kleiła, ale później porażka. Widać, że są piłkarze, którzy chcą powalczyć, są też punkty słabsze, ale ogólnie ta drużyna jakoś kupy się nie trzyma. Pomijam polot w konstruowaniu akcji, grę kombinacyjną... Po prostu nie mamy teamu na miarę czołówki ligi w tym sezonie. Są fajne postaci, są indywidualności, ale nie ma kolektywu i to cholernie boli.
Porażkę poczułem tym większą, że na honorówce, gdzie dziś siedziałem, przyplątało się paru fircyków z Bytomia, których zachowanie można porównać śmiało do wyczynów świń nad korytem. Tym większą mieli satysfakcję po tym, jak frajersko daliśmy sobie odebrać zwycięstwo.

Maerqin - Nie Sie 14, 2011 01:46

Wygrywac 2:0 i przegrac 2:3? 3 bramki w 15 minut? To sie dopiero nazywa pilkarski poker...
kuba kks - Nie Sie 14, 2011 10:04

Szkoda ,że w 18 meczowej nie znalazł się Lukas Janić Gawęcki bez formy. W tym meczu biegał jak jakieś drewno. Ten Wiśniewski to nie wiem co on w Sączu robi. Prawda jest taka ,że gdyby nie Marek Kozioł to było by z 2:6. Z Arkągrali o wiele lepiej , a może to wina pogody wczorajszej?
hanys - Nie Sie 14, 2011 10:12

czytajac relacje na stronie Polonii, widzialem ze Polonia ma wiecej z gry, przy stanie 2:0 nie sadzilem ze nasi tak dopierdola do pieca... 15 minut przed koncem sprawdzilem na komorce wynik i 2:2 mi tak podnioslo cisnienie ze masakra. a o polnocy widzac wynik koncowy wkurwienie siegnelo zenitu...

ja pie***** co to ku*** jest piknik??, z ostatnia druzyna w tabeli tak przegrac ??

tom71 - Nie Sie 14, 2011 10:25

tak żałosnej gry jeszcze nie widziałem...gdzie ta waleczna Sandecja?Kuras co ty zrobiłeś??
matys5392 - Nie Sie 14, 2011 10:31

Słowa trenera Kurasa na konferencji bardzo dobrze oddają to co stało się w meczu z Polonią.
Cytat:
Przegraliśmy środek pola

Po zejsciu Berlińskiego brakowało kogoś kto moze potrzymać piłkę.Brakowało tego zawodnika,czego dowodem jest choćby drugi gol dla Polonii strzelony zza pola karnego.
Cytat:
Od Gawęckiego i Borovicanina oczekuje więcej

Trener nie trafil ze zmianami.Ale tak jak ktos wczesniej pisał,kogo mamy lepszego na ławce?Leśniaka?Derbicha?
Jeżeli trener chciał zmieniać to dlaczego nie zszedł np.któryś z napastników?Przy stanie 2:0 dobrze byłoby zacząć myśleć o obronie wyniku.Zmiana Eisiego na Bora zrozumiała,ale Gawęcki za jedynego defensywnego pomocnika?
Cytat:
Milan Durić nie zagrał dobrych zawodów,stać go na więcej

W porównaniu do meczu z Arką na pewno zagral słabiej,ale dostosował się chyba do reszty drużyny.

grubas_KKS - Nie Sie 14, 2011 11:09

Ja tylko powiem tyle,że w tak frajerski sposób przegrać to chyba tylko dzisiejsza Sandecja mogła/może... Bo coś mi się wydaje że to nie koniec "fajerwerków piłkarzyn" Sandecji,jeszcze w tym sezonie zafundują Nam podobne mecze.Gdzie się podziała ich ambicja?
Maerqin - Nie Sie 14, 2011 11:31

grubas_KKS napisał/a:
Ja tylko powiem tyle,że w tak frajerski sposób przegrać to chyba tylko dzisiejsza Sandecja mogła/może... Bo coś mi się wydaje że to nie koniec "fajerwerków piłkarzyn" Sandecji,jeszcze w tym sezonie zafundują Nam podobne mecze.Gdzie się podziała ich ambicja?

Pewnie schowali ja do kieszeni...DOSLOWNIE;)

1980_NS - Nie Sie 14, 2011 11:39

Nie można, nie można uznać meczu za wygranego prowadząc 2:0, nawet w 85 minucie meczu! A Sandecja zrobiła to już w 55. Prowadząc 2:0, gdy traci się gola na 2:1 w każdy zespół wkrada się panika. Dzisiaj to było widać podręcznikowo na przykładzie Sandecji. Nie rozumiem gry dwoma napastnikami, gdy zupełnie przegrywamy w środku pola. Ale ok, mieliśmy szczęście, Kozioł znakomicie bronił, prowadziliśmy 2:0. I po co grać tak dalej? Chmiest z Aleksandrem nic nie dają w obronie, w środku mamy Djuricia, który asem odbioru nie jest. Berliński grał z kartką, rozumiem jego zdjęcie. Gawęcki wszedł i system gry się nie zmienił. Tutaj zabrakło np. Trzeciakiewicza, który mógbły zmienić napastnika i wzmocnilibyśmy środek. No ale na ławce był Leśniak. Trener nie pomyślał przed meczem, że będzie potrzeba wpuszczenia na boisko dwóch środkowych pomocników.

No, ale z tego co widzę to Trzeciakiewicz, Trochim i Janić zagrali w rezerwach. No super. Szkoda, że Leśniak tam nie zagrał a któryś z tej trójki nie był na ławce w I zespole.

SączerS - Nie Sie 14, 2011 12:31

Widać było ze Polonia się obudziła jak wszedł Maka to on ich pociągnął do zwycięstwa może warto się było nim zainteresować jak był wolny .
rwp - Nie Sie 14, 2011 13:58

Szkoda ze w tym sezonie, póki co, obrona to nasza najsłabsza formacja. Zawodnicy Polonii zbyt szybko i zbyt łatwo dostawali się na pod nasze pole karne. Kompletny brak zrozumienia z drugą linią.

Jak już ktoś wspominał- Jędrzejowski zawodnik meczu.
Boro, choć grał krótko, niestety bez formy- jego niecelne podanie skończyło się stratą pierwszej bramki.

Czas na kolejne odrodzenie w naszym wykonaniu, może w Szczecinie? będzie ciężko...

mke023 - Nie Sie 14, 2011 14:08

Cytat:
Nie płaczcie już tak, chciałoby się wygrywać każdy mecz, ale bez jaj, nie jesteśmy najlepsi w lidze i w końcu niech to do niektórych dotrze! Wygrał lepszy, w tym przypadku Polonia, w pierwszej połowie piłka i wynik trzymały się nas w drugiej oddaliśmy inicjatywę, na + Duric który zdobył drugą bramkę, szkoda niewykorzystanych szans, ale cóż football is football i gramy dalej! Teraz 3 pkt trzeba wywieść od trudnego rywala- Pogoni.

Jeżeli tak sądzisz to w Szczecinie nie mamy szans. Nie byliśmy drużyną słabszą, a przegraliśmy dlatego że po szczelonych golach zamiast iść za ciosem to staneliśmy w miejscu. Obrona jest najsłabszą stroną Sandecji i wyszło jak wyszło.

Kilinskiego 47 - Nie Sie 14, 2011 14:18

hanys napisał/a:
ja pie***** co to ku*** jest piknik??, z ostatnia druzyna w tabeli tak przegrac ??

Gdybyś widział jak ta ostatnia w tabeli drużyna zagrała w tym meczu, to byś się z kolei dziwił dlaczego przegraliśmy tylko 2:3...

Polonia była lepsza w KAŻDYM elemencie wczorajszego meczu i powinna wygrać zdecydowanie wyżej i pewniej. Według mnie był to najlepszy zespół jaki tu grał w I lidze od czasu pamiętnego lania z Widzewem. Jeśli nadal będą tak grać to spokojnie mogą się włączyć do walki o awans.

Nasza obrona jest fatalna. Jedyny zawodnik, na którym można polegać to Woźniak. Środek defensywy nie istnieje. Jano powinien już chyba pomyśleć o końcu gry na tym poziomie, bo tylko doświadczenie to już za mało by skutecznie grać na tym poziomie.

Zmiana Berlińskiego na Gawęckiego kompletnie nie udana. Rozsypał się po tym środek pola.

Ci którzy dziwili się dlaczego nie gra Boro, już chyba znają odpowiedź. Jest w tragicznej dyspozycji...

Na pocieszenie można powiedzieć, że był to jeden z bardziej emocjonujących meczów Sandecji w Sączu w ostatnich latach. A że przegrany, cóż z tego? Nie pierwszy i nie ostatni.

matys5392 - Nie Sie 14, 2011 15:37

Kilinskiego 47 napisał/a:

Nasza obrona jest fatalna. Jedyny zawodnik, na którym można polegać to Woźniak. Środek defensywy nie istnieje. Jano powinien już chyba pomyśleć o końcu gry na tym poziomie, bo tylko doświadczenie to już za mało by skutecznie grać na tym poziomie.

Jezeli Jano już nie nadaje się do grania to kto ma grać na środku obrony?Jak gra Midzierski widzieliśmy wczoraj.Jest mało zwrotny i bardzo wolny.Dymkowski we wcześniejszych meczach też wypadł blado.Każde jego wybicie to jest albo świeca albo trybuny.Szkoda że drobną kontuzję ma Fechner,bo na tego piłkarza chyba można liczyć.Przydałby nam się ktoś taki jak Zboziu,albo chociaż ktoś taki jak Rafał Jędrszczyk...
Kilinskiego 47 napisał/a:
Polonia była lepsza w KAŻDYM elemencie wczorajszego meczu i powinna wygrać zdecydowanie wyżej i pewniej. Według mnie był to najlepszy zespół jaki tu grał w I lidze od czasu pamiętnego lania z Widzewem.

W meczu z Widzewem grała drużyna z charakterem.Mimo traconych kolejnych goli cały czas atakowała i grała do przodu.Drużyna Wójtowicza miała swój styl.Granie skrzydłami,z włączającymi się bocznymi obrońcami + klasowy rozgrywający to był znak firmowy tamtej Sandecji.Nawet drużyna trenera Moskala miała swój styl.Grała brzydko,często strzelajac gola na 1:0 murowała bramkę i czekała na kontry, ale odnosiła zwycięstwa.Dzisiejszej Sandecji trenera Kurasa brakuje jeszcze swojego stylu.Trener chce grać na dwóch napastników,ale jak widzielismy wczoraj,obaj byli kompletnie niewidoczni.

szvmon - Nie Sie 14, 2011 15:52

Powiem takk grając na takim poziomie w I lidze zasługujemy na srodek tabeli. Ani mi sie sni ekastraklasa z takimi wynikami tu trzeba cos zmienic, 1 połowa w naszym wykonaniu byla przyjemna do oglądania, lecz nagle w 2 polowie pilkarze dopisali sobie 3 pkt zbyt wczesniej i kompletnie zlekcewazyli polonie. Mi tu cholerni brakuje wojtowicza on mial pomysł na sandecje, natomiast z kurasem strzelamy duzo goli co trzeba przyznac , jednak duzo tracimy.. JA NADAL WIERZE W SANDECJE ZE SKONCZY SEZON W PIERWSZEJ DWOJCE, ale jak narazie to nawet stroże są wyżej od nas o czyms to swiadczy
hanys - Nie Sie 14, 2011 17:20

my tu gadu gadu a koguty sa nad nami ;D
kilog - Nie Sie 14, 2011 17:36

hanys napisał/a:
my tu gadu gadu a koguty sa nad nami ;D

bo to Sandecja B ;-)

www.megachem.pl - Nie Sie 14, 2011 23:22

Nie zdążyłem na mecz, mimo, że na trasie robiłem wszystko żeby być choć na 5 minut- sądząc po wyniku i relacji znajomych dobrze, że mnie nie było. Czyżby nasze gwiazdy poczuły się za mocne, czy myślami byli już w Bohemie? Wydaje mi się, że trzeba dać wyraźny sygnał od nas, że z herbem Sandecji na piersi trzeba zapierniczać. Można przegrać mecz, ale po walce- z relacji znajomych wynika, że jej nie było.
robson - Pon Sie 15, 2011 08:57

Panowie! Może zagrali kiche, ale jak ktos grał kiedyś w piłke to wie że takie mecze sie zdarzają. Proszę o więcej optymizmu, zachowujcie sie tak jak na trybunach, czyli wspaniały doping do końca, na dobre i na złe, a ja jestem przekonany ze drużyna nam sie za to odwdzięczy. Dobrze ze ta wpadka zdarzyła sie na początku sezonu i wierzę to ze chłopaki sie odbudują i dadzą nam jeszcze wiele powodów do radości. Było minęło, róbmy wszystko aby druzyna czuła ze dalej jestesmy z nimi !!. Myślę że to wszystko co możemy teraz dla nich zrobic. Głowa do gory do końca sezonu jeszcze wiele,wlele meczy!!!
lechu - Pon Sie 15, 2011 12:28

Święte słowa. Amen
SPTV - Pon Sie 15, 2011 15:39

http://www.sportpolski.tv...wygralismy.html - Szkoleniowiec Polonii uważa, że zwycięstwo jego zespołu jest jak najbardziej zasłużone. Mimo tego, że rzutem na taśmę, to Poloniści kontrolowali grę!
mke023 - Pon Sie 15, 2011 16:22

Cytat:
Można przegrać mecz, ale po walce- z relacji znajomych wynika, że jej nie było.

Właśnie walki zabrakło. Tym właśnie elementem wygrywaliśmy z mocniejszymi rywalami w Sączu dlatego właśnie stadion przy Kilińskiego był nazywany twierdzą. Szkoda tego braku zaangażowania w praktycznie wygranym meczu i to jeszcze u siebie

Felek - Pon Sie 15, 2011 16:27

Według mnie ostatni mecz to niezła lipa. Dla drużyny z ambicjami to kompromitacja..
Oczywiście nie można się w tym momencie od drużyny odwracać. Walczymy dalej!
Warto jednak zdać sobie sprawę, że w takim układzie ciężko będzie o wysokie cele - takie niespodzianki pewnie się jeszcze powtórzą.
Słusznie też ktoś powiedział: nasz trener jest bardzo dobry, tylko wyników (i osiągnięć) mu brak..