|
Forum kibiców Sandecji www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji |
 |
KKS Sandecja Nowy Sącz - Arka Gdynia - Sandecja Nowy Sącz
matys5392 - Czw Lis 17, 2011 18:42 Temat postu: Arka Gdynia - Sandecja Nowy Sącz
Kod: | Trener Robert Moskal wybrał osiemnastkę zawodników, którzy pojadą jutro na sobotni mecz z Arką Gdynia. Lista ta przedstawia się następująco:
Bramkarze: Mariusz Różalski, Marek Kozioł
Obrońcy: Sebastian Fechner, Tomasz Midzierski, Ján Fröhlich, Marcin Woźniak, Marcin Makuch
Pomocnicy: Rafał Berliński, Filip Burkhardt, Dariusz Gawęcki, Patryk Jędrzejowski, Sebastian Szczepański, Bartosz Szeliga, Lukáš Janič, Paweł Leśniak
Napastnicy: Arkadiusz Aleksander, Marcin Chmiest, Bartosz Wiśniewski |
Jak widać,nic się nie zmieniło...
Sączersi - Czw Lis 17, 2011 19:00
A co sie mialo zmienic... ;/
flowbone - Pią Lis 18, 2011 15:56
http://tv-ns.pl/wydarzenia/material/5045/b/1.html
KubaSSNS - Pią Lis 18, 2011 16:43
Arka Gdynia - Sandecja Nowy Sącz, godz. 19:45, sędzia: Łukasz Bednarek (Koszalin).
matys5392 - Pią Lis 18, 2011 17:58
Ciekawe jakich to "drobnych korekt" w składzie dokona trener Moskal.Przed ogłoszeniem kadry meczowej marzył mi się taki skład ;)
-----------------Różalski---------------------
Makuch---Fechner---Midzierski---Woźniak
--------------Trzeciakiewicz-----------------
-------Trochim-----------Durić--------------
Jędrzejowski----Wiśniewski-----Eissmann
Jak widać trener idzie starymi schematami a pewni zawodnicy zawsze będą mieć pewne miejsce w składzie.Szkoda że trener Moskal nie da szansy kilku piłkarzom niegrającym duzo u trenera Kurasa.
Cięzko będzie o korzystny wynik w Gdyni.Typ:2:0 dla Arki
x_cite - Pią Lis 18, 2011 19:01
Ten sędzia to młody gościu - gwizdał nam w meczu z Zawiszą w Bydgoszczy. Padł wtedy remis 1:1 i sędzia pokazał w sumie 4 żółtka.
asteraes - Pią Lis 18, 2011 21:41
Matys a widziałeś Trochima w akcji ostatnio? Ten facet nie błyszczał nawet w meczu rezerw z Barciczanką, podobnie zresztą jak grali z Watrą. Nie wiem czy mu się po prostu nie chce, czy jest w aż tak tragicznej formie. Durić właściwie, też nie gra rewelacji, na poziomie IV ligi potrafi posłać kilka fajnych piłek w pole karne, choć z celnością strzału już gorzej. Nie wiem jak to przełożyłoby się na 1 ligę bo meczu z Wisłą nie widziałem, ale tam wszyscy raczej padakę zagrali. Choć w porównaniu do Leśniaka to wole Durića. Derbich podobnie jak Trochim, ten sam problem.
Midzierski w meczu z Zawiszą zachowywał się jak junior. Kompletnie nie wiedział co ma robić w niektórych sytuacjach, dlatego ja już chyba wolałbym Jano, silniejszy fizycznie przy stałych fragmentach. Chciałeś Eismanna w składzie? Z zapaleniem płuc miał grać? Chyba nie jestes na bieżąco zbyt. Aleksander poza pierwszym składem? Jest najlepszym strzelcem zespołu, doświadczony i ma pewien zmysł do ustawiania się czasem w odpowiednim miejscu, więc według mnie powinien grać od początku. Wydaje mi się, że Lukas Janić jest w przyzwoitej formie, można by spróbować go tutaj jakoś wkomponować, np. zamiast Trzeciakiewicza którego wystawiłeś. No i pomimo, że szału ostatnio nie grają to nad Gawęckim i Burkhardtem trzebaby się zastanowić.
matys5392 - Sob Lis 19, 2011 00:16
asteraes napisał/a: | Matys a widziałeś Trochima w akcji ostatnio? Ten facet nie błyszczał nawet w meczu rezerw z Barciczanką, podobnie zresztą jak grali z Watrą. Nie wiem czy mu się po prostu nie chce, czy jest w aż tak tragicznej formie. Durić właściwie, też nie gra rewelacji, na poziomie IV ligi potrafi posłać kilka fajnych piłek w pole karne, choć z celnością strzału już gorzej. Nie wiem jak to przełożyłoby się na 1 ligę bo meczu z Wisłą nie widziałem, ale tam wszyscy raczej padakę zagrali. Choć w porównaniu do Leśniaka to wole Durića. Derbich podobnie jak Trochim, ten sam problem.
Midzierski w meczu z Zawiszą zachowywał się jak junior. Kompletnie nie wiedział co ma robić w niektórych sytuacjach, dlatego ja już chyba wolałbym Jano, silniejszy fizycznie przy stałych fragmentach. Chciałeś Eismanna w składzie? Z zapaleniem płuc miał grać? Chyba nie jestes na bieżąco zbyt. Aleksander poza pierwszym składem? Jest najlepszym strzelcem zespołu, doświadczony i ma pewien zmysł do ustawiania się czasem w odpowiednim miejscu, więc według mnie powinien grać od początku. Wydaje mi się, że Lukas Janić jest w przyzwoitej formie, można by spróbować go tutaj jakoś wkomponować, np. zamiast Trzeciakiewicza którego wystawiłeś. No i pomimo, że szału ostatnio nie grają to nad Gawęckim i Burkhardtem trzebaby się zastanowić. |
Podkreślam że był to mój "wymarzony" skład zaraz po ogłoszeniu nowego trenera a przed podaniem meczowej 18-nastki.Po prostu w tym ostatnim meczu dałbym szansę na wykazanie się piłkarzom którzy nie uczestniczyli w tym blamażu w Plocku lub malo grali w trakcie sezonu.Osobiście uważam że tacy piłkarze jak Trochim czy Durić w naszej obecnej sytuacji powinni grać w pierwszym skladzie.Panów F. i B. kibice mają juć chyba dosyć.Leśniaka to już dawno nikt nie chciał oglądać na boisku.A co do Eisiego to...on nawet cięzko chory dawałby z siebie więcej na boisku od niektórych grajków.Niech nasi powalczą jutro i zakończą w jakimś przyzwoitym stylu tę rundę,a potem oczekuję od zarządu rozwaznego wietrzenia kadry.
tomusNS - Sob Lis 19, 2011 08:40
flowbone napisał/a: | http://tv-ns.pl/wydarzenia/material/5045/b/1.html |
To po tym materiale mozna wnioskować że zawodnicy bez znaczników to pierwsza jedynastka...czyli kilka korekt może będzie...napewno Gawecki i Burkhard w środku Fehner na środku obrony lub prawa na lewej obronie Wożniak z "młodych" jak dobrze zauważyłem Jędrzejowski a w ataku Chmiest z Aleksem...
Czorny16 - Sob Lis 19, 2011 14:07
3:0 dla Arki niestety;/
gogo1910 - Sob Lis 19, 2011 14:59
Moim zdaniem dzis padnie wynik 1;1 lub 0;1 dla Sandecji. Mimo, iż naszym piłkarzom nie idzie to wierze, że zagrają na ambicji i że będą chcieli pokazać się nowemu trenerowi ;)
Bianconeri - Sob Lis 19, 2011 15:10
Relacja live http://www.sandecja.org/2...a__Sandecja.htm
flowbone - Sob Lis 19, 2011 15:17
tomusNS napisał/a: | flowbone napisał/a: | http://tv-ns.pl/wydarzenia/material/5045/b/1.html |
To po tym materiale mozna wnioskować że zawodnicy bez znaczników to pierwsza jedynastka...czyli kilka korekt może będzie...napewno Gawecki i Burkhard w środku Fehner na środku obrony lub prawa na lewej obronie Wożniak z "młodych" jak dobrze zauważyłem Jędrzejowski a w ataku Chmiest z Aleksem... |
Byłem w czwartek na treningu i z tego, co pamiętam, to w środku obrony ustawieni byli Jano z Berlińskim. Fechner na prawej obronie. Na prawym skrzydle zmieniali się w trakcie gierki Szczepański, Szeliga i Jędrzejowski. Co ciekawe na lewej pomocy był ustawiony Marcin Makuch.
Kmicic - Sob Lis 19, 2011 15:36
gogo1910 napisał/a: | Moim zdaniem dzis padnie wynik 1;1 lub 0;1 dla Sandecji. Mimo, iż naszym piłkarzom nie idzie to wierze, że zagrają na ambicji i że będą chcieli pokazać się nowemu trenerowi ;) |
Też myślę że jest szansa na trzy punkty bo nie tyle że będą chcieli się pokazać trenerowi co na bank nie będą grali przeciwko niemu. A takie słuchy chodziły po ostatnich meczach z Kurasem.
Bianconeri - Sob Lis 19, 2011 19:26
http://www.sandecja.org/1...mecz_z_Arka.htm
Mariusz Różalski, Sebastian Fechner, Rafał Berliński, Jan Frohlich, Marcin Woźniak, Patryk Jędrzejowski, Dariusz Gawęcki,Filip Burkhardt, Marcin Makuch, Marcin Chmiest, Arkadiusz Aleksander.
KubaSSNS - Sob Lis 19, 2011 19:31
Takim składem 3;1
matys5392 - Sob Lis 19, 2011 19:45
Bardzo ciekawie wymyślił to trener Moskal.Kto wie jak to wyjdzie.... Personalnie wybrał chyba najlepszych piłkarzy jakimi dysponuje,ale pozycje co poniektórych nieco mnie zaskoczyły.W końcu Różalski w bramce.
Liczę na dobry wynik!Fajnie jakby trener Moskal dobrze rozpoczął ponowną pracę w Sączu.
rwp - Sob Lis 19, 2011 20:04
http://huckenbusch.dbv.pl/viewpage.php?page_id=68
matys5392 - Sob Lis 19, 2011 20:37
Po pierwszej połowie można napisać że wraca stara drużyna trenera Moskala.Gramy bardzo zachowawczo,dobrze się bronimy,nie angażujemy wielu sił w akcje ofensywne.
Rożalski wybronił kilka bardzo trudnych piłek.
Z przodu wyróżniają się Aleksander z Jędrzejowskim.
Jak będziemy się tak dalej bronić możemy ugrać to 0:0,a przy odrobinie szczęscia wyprowadzić jakąś kontrę.
PS:wszystko niby ok,ale niech trener Moskal ściągnie z z boiska ten kloc drewna Chmiesta!
baltek93 - Sob Lis 19, 2011 20:45
Cytat: | PS:wszystko niby ok,ale niech trener Moskal ściągnie z z boiska ten kloc drewna Chmiesta! |
Masz racje, a co do meczu to duzo bledow w obronie zwlaszcza Berlinski jednak gra na defensywnym pomocniku lepiej mu wychodzi. Dosyc pewnie w defensywie Wozniak ale z przodu pare strat
enox - Sob Lis 19, 2011 20:46
alexander sie wyroznia ? to ja chyba inny mecz ogladam :)
matys5392 - Sob Lis 19, 2011 20:53
Dostajemy bramkę po fatalnym zagraniu Burkhardta....
KubaSSNS - Sob Lis 19, 2011 21:06
i ja sie pytam co robi Berliński na obronie ?
KKS1910JKS1910 - Sob Lis 19, 2011 21:07
2:0 w plecy 65'
flowbone - Sob Lis 19, 2011 21:34
Uważam, że zmiana trenera dużo nie zmieni, a może wręcz zaszkodzi? Problem leży gdzie indziej. Jestem bardzo zawiedziony końcówką rundy i postawą w tych trzech meczach rozegranych awansem.
lukas33 - Sob Lis 19, 2011 21:38
Niestety cudu nie było bo byc nie mogło. Trzeba naprawde radykalnych zmian w tym klubie od samej góry po sam dół. Na wiosnę mordercza walka o utrzymanie I ligi. Jedyne z czego mozna sie cieszyć to fakt że skonczyła sie ta runda. Chyba najgorsza dla Sandecji od zamierzchłych III- ligowych czasów trenera Bartkowskiego. Tak słabą Sandecję po prostu żal oglądać.
matys5392 - Sob Lis 19, 2011 21:39
Cóż,nie udało się ugrać choćby punktu.Za głownego winowajce porażki uważam Burkhardta,bo po jego stracie poszła kontra,która zniweczyła nasz plan skutecznego bronienia się.
Na plus oczywiście Woźniak z Fechnerem.Z przodu aktywny Aleksander,duzo ruchu robił ambitny Jędrzejowski.Dobra zmiana Wiśniewskiego.W bramce dobrze spisywał się Różalski,przy bramkach raczej nie zawinił,choć pierwszego gola przy odrobinie szczęscia mógł wyciągnąć.
Srodek pola w zasadzie nie istniał.Brakowało nam typowego playmakera(takiego jak choćby Durić w pierwszym meczu z Arką). Bezproduktywny Gawęcki,z którego chyba tylko grającego za napastnikiem jest pożytek.Burkhardt kompletnie bez formy.Ta opinia o nim że jest jedynym dobrym transferem jest bardzo naciągana.Zagrał 2-3 dobre spotkania a potem kompletna klapa.Środkowi obrońcy też słabo.Wydawałoby się ze kto jak kto ale Frohlich z Berlińskim muszą tworzyć swietny kolektyw.Druga bramka do spółki obarcza konto obu panów.Janić słaba zmiana.Makuch to jednak jest obrońca i pomocnika w wieku 31 lat trener Moskal z niego nie zrobi.O Chmieście nie chce mi się pisać bo jest to pierwszy piłkarz do odstrzału.Kawął drewna przewracającego się o własne nogi z którego nie ma zadnego pożytku dla drużyny.
Szkoda tej porażki,ale obiektywnie Arka zasłużyła na wygraną.
style - Sob Lis 19, 2011 21:46
No, panowie to trenera już mamy zmienionego, jeszcze zmienimy pół składu na czele z Janem (wieku nie oszuka) i może się utrzymamy :)
matys5392 - Sob Lis 19, 2011 21:48
Ciekawe czy Panowie prezesi słyszeli dialog komentatorów na początku meczu na temat tego kto rządzi w Sandecji :)
x_cite - Sob Lis 19, 2011 21:51
no właśnie co dokładnie powiedzieli komentatorzy??? bo u mnie transmisja na necie to tragedia była.
style - Sob Lis 19, 2011 21:53
x_cite napisał/a: | no właśnie co dokładnie powiedzieli komentatorzy??? bo u mnie transmisja na necie to tragedia była. |
Coś chyba o tym, że na spotkaniu z zarządem w poniedziałek był Jano i Berliński, więc mają coś do powiedzenia w Sandecji.
Grzechotnik - Sob Lis 19, 2011 21:54
Co tu duzo pisac , jak chcemy sie utrzymac to tu co najmniej pół druzyny do wymiany. Berlinski na stoperze to ku*** sabotaż dzisiaj, a Frohlich na emeryture . Najlepszym komentarzem do tego meczu i tego co sie dzieje w klubie niech będą słowa komentatorów z dzisiaj ze Jano wraz z Berlinskim rządzą w Sandecji...
Wooojtek - Sob Lis 19, 2011 21:55
A dokładniej zasugerował że oni rządzą w Sandecji, powiedział że to że Jano jest u nas dyrektorem to "profesjonalizm z przymrużeniem oka", póżniej niejednokrotnie też z przymrużeniem ;) nazywał Jana "panem dyrektorem"
Masahiko - Sob Lis 19, 2011 21:55
matys5392 napisał/a: | Cóż,nie udało się ugrać choćby punktu.Za głownego winowajce porażki uważam Burkhardta,bo po jego stracie poszła kontra,która zniweczyła nasz plan skutecznego bronienia się. |
Jeżeli traci się dwa gole, a ofensywy właściwie nie ma to trudno zwalać winę tylko na jednego zawodnika. Oczywiście błąd Pana Filipa niewątpliwy, ale winowajców dzisiejszego spotkania jest więcej.
matys5392 napisał/a: | Na plus oczywiście Woźniak z Fechnerem. |
Masz na myśli tego Fechnera, który potykał się o własne nogi? Ten zawodnik nie potrafił w tym meczu przyjąć piłki, ani jej wprowadzić. Z kolei Woźniak z takim kryciem na radar również nie zasługuję na słowa pochwały (mimo że był i tak jednym z lepszych na boisku w drużynie Sandecji).
matys5392 napisał/a: | duzo ruchu robił ambitny Jędrzejowski. |
Trudno zakwestionować ambicję tego młodego człowieka, ale nic, kompletnie nic, z tych jego ruchów nie wynikało. Nie wniósł do gry niczego, co pomogłoby drużynie w osiągnięciu korzystnego wyniku. To jest któryś z kolei mecz, po którym dostaję śmieszne pochwały za swoją grę, a jest całkowicie bezproduktywny. Jako kibic Sandecji wolałbym na jego pozycji widzieć któregoś z dwóch wychowanków klubu, Szeligę lub Szczepańskiego, którzy bez wątpienia byliby bardziej efektywni, a mniej efekciarscy.
matys5392 napisał/a: | Wydawałoby się ze kto jak kto ale Frohlich z Berlińskim muszą tworzyć swietny kolektyw. |
To że z kimś się dobrze rozumie poza boiskiem, nie oznacza, że na nim będzie się lepiej współpracowało. Berliński to nie jest obrońca.
matys5392 napisał/a: | Janić słaba zmiana. |
Słaba to mało powiedziane. Środkowy pomocnik zmienia prawego obrońcę na lewej pomocy.
internacionale - Sob Lis 19, 2011 23:35
Prosto z Gdyni, bramki z meczu:
http://www.sandecja.tv/17...0_00_bramki.htm
Po powrocie do Nowego Sącza, obszerniejsza relacja oraz konferencja prasowa...
kibicKKS - Sob Lis 19, 2011 23:45
Moskal zrezygnował z nominalnego defensywnego pomocnika, to trzeba było Rafałowi nową pozycje znaleźć:)
Eh... jak już komentatorzy się śmieją to nie jest dobrze...
Bianconeri - Sob Lis 19, 2011 23:48
A drga bramka to klasyczny przykład tzw "krycia na radar" :) po 8 metrów luzu z każdej strony :)
Bianconeri - Nie Lis 20, 2011 09:11
http://www.sandecja.org/1..._multimedia.htm
RELACJA WIDEO z konferencji prasowej.
BRAMKI Z MECZU.
FOTORELACJA ze spotkania.
Archero - Nie Lis 20, 2011 12:30
Najśmieszniejsze jest to że zarząd po podjęciu zatrudnienia pana Moskala nie zgłosił zmiany trenera w PZPN i dzień przed meczem nie wiadomo czy w ogóle ktoś będzie siedział na naszej ławce . Uprzedzam że na spotkaniach zarządu w sprawie nowego trenera podobno p.Danka nawet nie było więc wszystko wina zarządu :)
Bianconeri - Wto Lis 22, 2011 07:03
Skrót meczu http://www.sandecja.tv/17...ze_sytuacje.htm
|
|