|
Forum kibiców Sandecji www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji |
 |
Hyde Park - Siłownia
gogo1910 - Pon Gru 10, 2012 08:37 Temat postu: Siłownia Wszystko na temat siłowni,gdzie ćwiczycie, jakie treningi robicie co i jak, jakie odzywki polecacie, cos na temat diet itp.
krzysiek186 - Pon Gru 10, 2012 08:55
Ćwiczę cztery dni w tygodniu, prosto po pracy odwiedzam siłownię. Co do odżywek i diet na razie się nie wypowiadam, bo opieram się na radach dłużej ćwiczących ode mnie.
Rudy - Pon Gru 10, 2012 09:31
oo myśle, że dobry temat, chętnie skorzystam z rad forumowiczów.
"Świeżak jak chcesz zwiększyć mase to pij maślankę" :D
By3ekns - Pon Gru 10, 2012 10:08
mało już masz Rudy mentorów? i tak ciągle zjebe dostajesz od jednego bądź drugiego instruktora :) na Gwardyjskiej
Rudy - Pon Gru 10, 2012 10:25
Wiesz... forumowych wywodów zawsze warto posłuchać. Być może któryś z forumowiczów swoja wiedzą zainteresuje nawet moich instruktorów :)
norek - Pon Gru 10, 2012 10:27
https://www.youtube.com/watch?v=G3UU9Ge3TzI
norek - Pon Gru 10, 2012 10:29
podobno sie rudy na nim wzorowales
Mateuszek1910 - Pon Gru 10, 2012 14:48
Aby polecić Ci odżywkę muszę wiedzieć na jakim poziomie trenowania jesteś. Jeżli jesteś jeszcze zółtodziobem polecam jabłczanik.
Jeżeli juz regularnie przesiadujesz na siłce od 2-3 lat to polecam storma.
A jeżeli dopiero co zacząłeś treningi to daj sobie spokój z odżywkami bo jeszcze sobie zaszkodzisz.
hanys - Pon Gru 10, 2012 14:53
Rudy napisał/a: | Wiesz... forumowych wywodów zawsze warto posłuchać. Być może któryś z forumowiczów swoja wiedzą zainteresuje nawet moich instruktorów :) |
idź do/po Pana Mietka ;)
KrzysieKKS - Wto Gru 11, 2012 22:20
Jest kilka prawd siłowni, oto kilka przykładów:
-Bez metki nie ma sylwetki
-Bez koksu to wam tylko zdymki urosną
-Jak boli to znaczy że rośnie
Reszte w razie potrzeby też mogę zdradzić ;)
gogo1910 - Czw Gru 13, 2012 18:04
Ćwiczę na siłowni gdzieś około 1 roku( z przerwami, ostatnie 2 miechy mocno przepracowane) i chciałbym się poradzić o jakieś białko( w sensie odżywkę) Dodam, że mam 17 lat. Pozdro
Kazek G f H - Czw Gru 13, 2012 18:43
Ja mam takie :D jak coś to ci mogę kobznąć :D
Koniu - Czw Gru 13, 2012 18:51
gogo1910 napisał/a: | Ćwiczę na siłowni gdzieś około 1 roku( z przerwami, ostatnie 2 miechy mocno przepracowane) i chciałbym się poradzić o jakieś białko( w sensie odżywkę) Dodam, że mam 17 lat. Pozdro |
ile ważysz kolego?
gogo1910 - Czw Gru 13, 2012 18:52
72kg
Koniu - Czw Gru 13, 2012 19:16
Jeszcze wzrostu ile masz? i powiedz mi jaki cel chcesz osiągnąć? Masa? Rzeźba:D ? Ćwiczysz tak rekreacyjnie? ;)
gogo1910 - Czw Gru 13, 2012 19:22
Mój wzrost to 176 .Mój cel to zwiększenie masy. Jak napisałem ćwiczę rok( ostatnie 2 miechy mocno).
Koniu - Czw Gru 13, 2012 19:36
Na białku masy nie zrobisz potrzeba Ci węglowodanów i białka też oczywiście więc nie białko a gainer polecam ;) A podstawa to jedzenie! musisz dużo jeść najlepiej systematycznie co 3 - 4 godziny. A gainer to uzupełnienie w Twojej diecie pomiędzy posiłkami. Pisz jeśli chcesz się czegoś więcej dowiedzieć.
radziufan - Czw Gru 13, 2012 22:02
Koniu...wzór....nauczyciel...mentor... buhahahahah
K@KS - Czw Gru 13, 2012 22:23
@Koniu, albo ktoś inny obeznany ;)
Piszesz o tym żeby przede wszystkim duzo jeść, miałeś jakś konkretną diętę ? Wiadomo, ryż, kasza, kurczak, ryby, warzywa itd ale pewnie da się to jakoś sensownie rozplanować żeby się po tygodniu nie znudziło. Też ćwiczę już jakiś czas ale to bardziej rekreacja w wolnym czasie, po Nowym Roku chcę wziąć się za to na serio, a konkretnie chodzi mi o masę.
KrzysieKKS - Pią Gru 14, 2012 00:31
Dieta to duża część sukcesu:)
Dobra dieta powinna być nie "uniwersalna" (dla każdego) bo nie ma dobrej uniwersalnej diety. Każda dieta powinna być tworzona pod konkretną osobę (wiek,wzrost,waga,płeć, i kilka innych spraw;) ) ważnym elementem jest bilans energetyczny tzn zapotrzebowania na kcal w ciągu naszego "typowego" dnia. Pomijam zwyczaje żywieniowe bo to oczywiste że jemy to co lubi a nie to co musimy ;). Moim skromnym zdaniem w układaniu diety na siłownie można pewne elementy nieco pominąć. W zasadzie dieta powinna być bardziej wskazówkami: co jeść, w jakich ilościach, jakie wartości muszą być zachowane. (znałem takich co z zegarkiem w ręku jedli połowę snikersa resztę zostawiając na inną godzinę - można i tak ;) )
Co do tego jak jeść by się nie znudziło "przejadło". Hmmm... odpowiedź jest prosta, różnie. Niema nic gorszego jak nuda na talerzu ;)) widzisz ryż i myślisz... "ku***, znowu ryż". W zasadzie każdą z wymienionych przez Ciebie rzeczy można przygotować na bardzo wiele sposobów(gotować, smażyć, piec, dusić). Żeby jedzenie nie zrobiło się nudne warto szperać w przepisach - sam ryż można podać na "naście" sposobów - na mleku + dodatki (na słodko dość kaloryczne ;) ) zapiekany w piekarniku z serem i mięsem (bardziej "obiadowo") nie wspominając o gotowanym z różnymi dodatkami poprzez sałatki z ryżem itd Dieta a w zasadzie żywienie musi być urozmaicone bo inaczej się znudzi :) Jak lubisz kuchnie (w szerokim pojęciu) to bez problemu znajdziesz potrawy które sam zrobisz i sam będziesz je tak modyfikować( nie genetycznie;) ) by smakowały i były czymś nowym. A jak nie to postaw kucharkę w kuchni i zdaj się na jej dzieła ;))
Tak przy okazji - nie ma co pochłaniać dużych ilości jedzenia na jeden posiłek. Lepiej to rozłożyć w czasie, w mniejszych porcjach tak łatwiej organizm ogarnie to co jemy :)))
Podsumowując.
Dieta jako wskazówki żywieniowe: co jak gdzie kiedy ile itd
Różnorodność potrwa by nie puścić pawia po tygodniu z ryżem ;)
hanys - Pią Gru 14, 2012 07:23
a mi sie wydaje ze Pan Mietek tu tylko poradzi ;)
Koniu - Pią Gru 14, 2012 13:13
Jak ładnie Krzysiu napisał ;) ryż można na wiele sposobów oczywiście a gdy znudzi się ryż zawsze można przerzucić się na makaron. A dietę staram się trzymać cały czas niby nie konkretna bo na taką brak czasu i pieniędzy ale patrzę by mniej więcej odpowiednią ilość wartości odżywczych każdy posiłek posiadał.
SzkodnikJks1910 - Pią Gru 14, 2012 14:26
niezbędnym składnikiem po węglowodanach i białku do rośnięcia są zdrowe tłuszcze które też są potrzebne organizmowi, najlepszymi produktami z tłuszczamy są:
Oliwa z Oliwek
Siemia lniana
ryby
orzeszki ziemne
migdały
orzechy leśne
ziarna słonecznika
podstawą do robienia masy jest przestrzeganie diety, suple suplami i na twoim miejscu wybrałbym trening pod siebie 3 dniowy ;), ćwicz na sucho wspomagaj sie witaminami i minerałami i wkońcu ruszy wszystko pięknie;)
MARCO - Pią Gru 14, 2012 20:24
ryż , kurczaki , kreatyna zrobią z ciebie sk.......na
hasky1910 - Sob Gru 15, 2012 18:01
Jak głosiła jedna z opraw Lecha :
CHCESZ BYĆ WIELKI HULIGANIE? JEDZ TATARA NA ŚNIADANIE :))
Co do diety ważne też by pamietać o stałych porach i ilościach posiłków, oczywiście w zależności co chcemy osiągnąć "z naszym organizmem".
KrzysieKKS - Nie Gru 16, 2012 23:26
Koniu:
Lata nauki w gastronomie nie poszły na marne :D heh kto by pomyślał że wiedza że szkoły kiedyś przyda się w życiu ;))))
Stałe pory jedzenia też są ważne. Oczywiście 30 min różnicy od ustalonej pory nie załamie całego planu:))))
korzystając z okazji - czy w naszym gronie jest ktoś kto wspina się na ściance na hali MOSiR ?? poszukuje "partnera" lub partnerki do tego sportu :))) je tu kto taki ?:))
gogo1910 - Wto Lut 26, 2013 17:04
Panowie co polecacie na rozstępy? Jakieś maści, może jakiś domowy sposób?
www.megachem.pl - Wto Lut 26, 2013 17:45
Maść z osła kameruńskiego.
A tak na poważnie, to jak by laska zapytała to bym zrozumiał, ale facet???
Kremy i solarium są dla dziewczyn.
gogo1910 - Wto Lut 26, 2013 20:18
www.megachem.pl, nie wiem czy ty byś chciał mieć całe przedramiona takie...
KKS_FAN - Sro Lut 27, 2013 07:38
wrzuc zdjecie .. hah
x_cite - Sro Lut 27, 2013 09:16
www.megachem.pl napisał/a: | Maść z osła kameruńskiego.
A tak na poważnie, to jak by laska zapytała to bym zrozumiał, ale facet???
Kremy i solarium są dla dziewczyn. |
Ja też mam po siłowni rozstępy..to efekt nadmiernego przybierania masy ciała. A poza tym teraz to tylko zostały wspomnienia z czasów siłowni, został brzuch i zrypany kręgosłup :(
A z tą maścią to chłopie rozwaliłeś mnie :D dobre to :)
boczek-ns - Sro Lut 27, 2013 12:09
Jeżeli ktoś potrzebuje specjalnie dobranej diety lub chce zakupić jakieś koksy to polecam sklep http://sklep.odzywki-nowysacz.pl/ dobre rabaty i oczywiście dobry mgr KOKSU :]
Maerqin - Sro Lut 27, 2013 12:38
Jak ktos nie wie jak wygladaja rozstepy to niech sobie wpisze to haslo w wyszukiwarke a jak ktos inny nie potrafi doradzic koledze to niech przynajmniej go nie wysmiewa. Przeciez to normalna rzecz, ze w takich przypadkach stosuje sie kremy czy masci, tak samo jak w przypadku innych kontuzji czy dolegliwosci, wiec moze sie to wydawac dziwne czy smieszne tylko dla tych co nie maja o tym pojecia.
gogo1910, najlepiej poszukaj info na forum SFD, tam temat z tego co widze wielokrotnie poruszany.
http://www.google.pl/sear...iw=1280&bih=865
gogo1910 - Nie Kwi 07, 2013 20:59
Czy przy treningu na masę jakościową polecacie siemie lniane (ziarna) na kolację?
hanys - Pon Kwi 08, 2013 07:33
czy ktorys z forumowych strongmanow cwiczyl czyms takim ?? http://allegro.pl/hantle-...3133764674.html
albo czy ma jakas wiedze na ten temat czy to sie do czegos nadaje czy zwykly chwyt marketingowy??
Maerqin - Pon Kwi 08, 2013 12:37
W rekach tego nie mialem ale to na pewno jakis joke, poza tym miesnie nie pracuja jak nalezy na tym czyms wiec i efektow byc nie moze. Juz lepiej robic zwykle pompki, brzuszki i przysiady(lub inne domowe cwiczenia na te partie miesni) jesli sie nie chodzi na silke a efekty beda z pewnoscia lepsze.
smnns - Pon Kwi 08, 2013 16:43
Odnośnie tych hantli :) : https://www.youtube.com/watch?v=6EsphzAFQpg
otello - Pon Kwi 08, 2013 18:33
Wygląda jak kolejny cudowny sprzęt z telezakupów Mango. Moim zdaniem lepsze już będą normalne handle gdzie dopasujesz sobie sam ciężar.
KrzysieKKS - Pon Kwi 08, 2013 23:54
Hanys dzięki temu na pewno będziesz miał "silne i wyrzeźbione ramiona i barki" :D
Nie ma drogi na skróty na siłowni ! :D
trening i 100% motywacja ! :D
hanys - Wto Kwi 09, 2013 07:22
KrzysieKKS napisał/a: | Hanys dzięki temu na pewno będziesz miał "silne i wyrzeźbione ramiona i barki" :D
Nie ma drogi na skróty na siłowni ! :D
trening i 100% motywacja ! :D |
to nie dla mnie tylko dla mojego poltorarocznego syna ;D, musi robic mase zeby być karkiem i porządnym kibolem ;)
gogo1910 - Pią Kwi 19, 2013 22:28
Chodzi ktoś z kiboli na siłke do Yorka? Może ktoś się wypowiedzieć o tej siłowni?
Bianconeri - Pią Kwi 26, 2013 19:25
Na jaką partię mięśni?:)
http://i.wp.pl/a/f/jpeg/3..._zdrowie_7.jpeg
pollen - Czw Lip 04, 2013 15:40
hahahaha :D
gogo1910 - Pon Paź 14, 2013 20:59
Krzysztof Rutkowski będzie walczył! http://www.youtube.com/watch?v=pcidsTDZa0o
Maerqin - Wto Paź 15, 2013 13:03
"Ciekawe czy Rutkowski wyjdzie do walki w okularach"
Hahahaha
x_cite - Wto Paź 15, 2013 13:53
nie będzie jednak walki...prawdopodobnie http://sport.fakt.pl/rutk...y,423604,1.html
Michaell186 - Pią Sty 03, 2014 11:57
z Miśkiem Koterskim miał walczyć - MMA schodzi na psy a szkoda bo poza Polską jest to sport szanowany i na poziomie a u nas pseudogwiazdki promowane na wielkich mistrzów :)
xXkosiarzXx - Pią Sty 10, 2014 17:09
Siemano ! Mam pytanie do wszystkich ćwiczącyh tu panów ! Jestem z rocznika '97 (niecałe 17 lat), ćwiczyłem swego czasu w domu dość sporo z dobrymi efektami bo jak na swój wiek zawsze byłem wyrośnięty, no ale podczas gry w piłkę nabawiłem się kontuzji kolana, która wyeliminowała mnie z treningów jakichkolwiek na ponad pół roku (odnowienei się itd) no i jak to po takim okresie siedzenia na dupie odłożyło się trochę tego i owego tu i tam, więc mam pytanie, co polecacie na spalenie tkanki tłuszczowej z brzucha i jak ja to nazywam cyca :)
Byłbym wdzięczny za zestaw ćwiczeń do domu, gdyż mieszkam po za Sączem i nie mam dostępu do siłowni, a fajnie by było w te wakacje znów jakoś na plaży wyglądać :)
PS: Żeby nie było niedomówień ostatnio byłem u lekarza na kontrolę i stwierdził, że mogę wrócić do ćwiczeń.
Bardzo ale to bardzo proszę o pomoc bo wypada jakoś wyglądać, a mam już dość tego wymuszonego odpoczynku i braku ćwiczeń no i tegop wyglądu przede wszystkim !
Będę wdzięczny za każdą pomoc, zwłąszcza że u nas na sektorze nie brakuje dużych chłopów hehe
a i swego czasu robiłem a6w z dobrym skutkiem, choć różne opinei na ten temat krążą, z tego co wiem mitem jest, iż a6w nie pomaga w sapalaniu gdyż organizm czerpię energie z tłuszczu po ok 20minutach treningu
A i edytuje post żeby dopisać, że wolałbym to zrobić bez żadncyh odżywek a moje wymiary to 180cm wzrostu z hakiem na 91 kg
KAPI - Pią Sty 10, 2014 19:38
CHCESZ zbic z wagi to wez sb pobiegaj moze nie daleko ale swoim tempie i grubo ubrany albo ortalion ktory nie przepuszcza powietrza to ci pomoze jesli bd biegal codzienie to potygodniu zobaczysz efekty jak zbijesz dzies do 80kg to wroc na silke i i cwicz ale na twoim miejscu z takimi warunkami wolabym sztuki walki bo silownia nic nie daje tylko wyglad a co ci z tego skoro przyjdzie chlopaczek co wazy 60kg i cie rozwali kazdy mysli jak chce taki jest moje zdanie zycze ci powodzenia do zobaczenia na f w marcu
gogo1910 - Pią Sty 10, 2014 20:08
Moim zdaniem waga nie jest jakaś zła. Radziłbym robić brzuszki(nie tylko ten najprostsze ale różnorakie) i pompeczki. Pompki można robić na wiele sposobów np. na krzesłach wąsko,szeroko i polecam drążek(jeśli nie masz to możesz sobie zrobić nawet na jakimś drzewie które ma w miarę prostą gałąź) Tak jak napisał kolega wyżej polecam sztuki walki, nie jest to jakiś bardzo drogi sport a jakże przydatny ;) Pozdro, ćwicz ostro! ;))
xXkosiarzXx - Sob Sty 11, 2014 10:05
Drążek mam i korzystam, napewno skorzystam z waszych propozycji, a co do sportów walki to trafiliscie w sedno bo tyle co kontaktowalem sie z 'Halnym' czy moja kontuzja nie bedzie przeszkadzać przy uprawianiu boksu bo o np mma mogę zapomnieć ;/
tak jak kolega pisał sama waga 90kg nie jest zła i mi tez nie przeszkadza, wręcz przeciwnie, rozchodzi sie o te paskudnie zwisajace brzuch i klatkę :)
dzięki wielkie za pomoc pozdro ! :)
Biancos - Sob Sty 11, 2014 15:05
Same brzuszki nic Ci nie dadzą bez odpowiedniej diety. Mięśnie brzucha możesz mieć naprawde mocne, lecz nie będą one widoczne, gdyż nadal będzie zalegała tkanka tłuszczu. Jak kolega wyżej napisał, najlepszą opcją jest bieganie. Spróbuj, a sam się przekonasz. Co do klatki, to jeżeli nie masz możliwości takich jak np ławeczka i hantle na rozpiętki to rób pompki i urozmaicaj to cwiczenie np wąsko ręce, szeroko, głową w dół, a nogi na np krześle bądź na odwrót.
Sermin - Pon Sty 13, 2014 14:13
biancos dobrze mówi same ćwiczenia nic nie dają to samo tyczy się samej diety.
kks13 - Pon Sty 13, 2014 21:25
Jaką siłownie polecacie ?
mirek678 - Pon Sty 13, 2014 21:38
Ja pewnego czasu na zbicie tłuszczyku zbędnego zakupiłem sobie na zimę rowerek stacjonarny na alledrogo i tak od 20 min na dzień doszedłem do godzinki a efekty takiego treningu widać bardzo szybko i oczywiście dieta bez ujemnego bilansu kalorycznego nawet najintensywniejsze aeroby nic ci nie dadzą :)
PS. Wiem może takie jeżdżenie w 4 ścianach to trochę nudne ale jak zapuścisz jakiś film lub coś obejrzysz przy okazji w TV to idzie się do wszystkiego przyzwyczaić ;) jak dla mnie na zimę idealne rozwiązanie. Brzuszki to możesz ćwiczyć nie zaszkodzi ale od brzuszków wagi nie zrzucisz ;) A i jeszcze jedno nie zniechęcaj się i pamiętaj brzuszek spalisz na samym końcu jako ostatni :)
www.megachem.pl - Wto Sty 14, 2014 09:45
Z siłowni to FitNation i w Galerii Trzy Korony- bo masz zarówno zajęcia aerobowe, jak i samą siłownię- maszyny. Polecam też siłownię na WSB.
Nowa otworzyła się na Zamenhofa- Pekin, także na otwarcie mogą być dobre promocje.
gogo1910 - Wto Sty 14, 2014 09:53
kks13, zależy jak cenowo stoisz ;)
Mateusz1234 - Wto Sty 14, 2014 17:23
Jeśli naprawdę będziesz chciał zmienić swój wygląd to będziesz mógł to zrobić na każdej siłowni, bez podziałów na te "lepsze " i "gorsze" :)
kks13 - Wto Sty 14, 2014 21:17
Mateusz1234 napisał/a: | Jeśli naprawdę będziesz chciał zmienić swój wygląd to będziesz mógł to zrobić na każdej siłowni, bez podziałów na te "lepsze " i "gorsze" :) |
Wiem , wiem , lecz chodzi mi o najlepsza atmosferę na siłowni i sprzęt.
hanys - Sro Sty 15, 2014 09:00
kks13 napisał/a: | Mateusz1234 napisał/a: | Jeśli naprawdę będziesz chciał zmienić swój wygląd to będziesz mógł to zrobić na każdej siłowni, bez podziałów na te "lepsze " i "gorsze" :) |
Wiem , wiem , lecz chodzi mi o najlepsza atmosferę na siłowni i sprzęt. |
TYLKO YORK Na Millenium ;D
gogo1910 - Sro Sty 15, 2014 12:29
hanys, ta siłka ma swój klimat ;d
hanys - Sro Sty 15, 2014 14:05
Wirm, inaczej bym nie zaproponował jej ;)
xXkosiarzXx - Sro Sty 15, 2014 16:37
Ktoś konkretnie jakąś dietę do ćwiczeń poleci? :)
Mateusz1234 - Sro Sty 15, 2014 16:38
To może podałbyś swoją wage,staż itp ? bo bez tego raczej się nie da :]
xXkosiarzXx - Sro Sty 15, 2014 20:12
Pisałem wcześniej :)
Ale mogę napisać jeszcze raz, żeby nie było ze leniwy jestem :D
17 lat 180cm+ na 90kg z hakiem
Ćwiczyłem swego czasu dość sporo i na dość sporego wyglądam, jednak ostatnie ponad pół roku miałem przerwę ze wzgledu na kontuzję (kolano i odnowienie sie), no i moim głównym celem jest narazie spalenie tego brzydkiego co zaczęło przez siedzenie na dupie zwisać na brzuszku i klatce nie ciekawie to wygląda ;/
Dodam jeszcze że ćwiczyć mam zamiar w domu bez żadnego sprzętu i odżywek, a ponadto boks :)
Dzięki z góry wielkie za pomoc ;)
Mateusz1234 - Sro Sty 15, 2014 20:28
Miesiąc temu miałem tą samą wagę co Ty i stosując dietkę + aeroby ( bieganie,orbitrek a rzadziej rowerek stacjonarny ) waga w dół o 5 kg (zwiększyłem troszkę węgle dodając owoc po treningu bo jednak poszło + 1 kg za dużo niż planowałem a to też nie dobrze :)
śniadanie 7:00
1.Płatki owsiane 50g 183kcal/B-7,W-27,T-4
2.Mleko 0,5% 250 ml 92 kcal/B-7,W-12,T-1
3.trzy jajka kurze 249kcal/B-24,W-1,T-18
RAZEM: 524kcal/B-38,W-40,T-23
1 posiłek 9:40
1.pierś z kurczaka 100g 239kcal,B-25,W-0,T-16
2. Ryż biały 50g 179kcal/B-4,W-40,T-1
RAZEM: 346kcal/B-27,W-24,T-16
2.posiłek 11:30
1.pierś z kurczaka 100g 239kcal,B-25,W-0,T-16
2.Orzechy włoskie 20g 140 kcal,B-0,W-2,T-13
RAZEM: 379kcal/B-25,W-2,T-29
Posiłek przedtreningowy 13:20
1.Ryż biały 50g. 179kcal/B-4,W-40,T-1
2.Pierś z kurczaka 100g 240kcal/B-26,W-0,T-16
RAZEM: 299 kcal/B-17,W-40,T-9
Posiłek potreningowy: 16:20
1.pierś z kurczaka 200g 239kcal,B-25,W-0,T-16
2.Ryż biały 50g. 179kcal/B-4,W-40,T-1
RAZEM: 418kcal/B-29,W-40,T-17
Ostatni posiłek 21:00
1.Ser twarogowy chudy 100g. 86kcal/B-18,W-4,T-0
2.Makrela wędzona 100g. 315kcal/B-22,W-0,T-25
RAZEM: 401kcal/B-40,W-4,T-25
WSZYSTKO RAZEM: 2487kcal/B-176,W-150,T-119
Te przeliczenia B/W/T i kcal są tu troszkę podziwaczone bo ostatnio obcinałem kalorie na nowy miesiąc i się troszkę pogubiłem :) ale dietka jak najbardziej ok :)
xXkosiarzXx - Sro Sty 15, 2014 21:54
I to przykład czy rzeczywiście dzień w dzień tak samo ? (a nie powiem smacznie to wygląda przy okazji, zwłaszcza ta makrela :D)
i czy myślisz że pomoże mi to "wizualnie" zrzucić to co przeszkadza najbardziej czyli tego cyca niechlubnego ?hehe ;p
Maerqin - Czw Sty 16, 2014 09:30
Ta dieta powyzej to chyba dla kogos kto sie ani nie uczy ani nie pracuje bo kto inny mialby czas na 6 posilkow dziennie o takich godzinach? A z ciekawosci zapytam jeszcze gdzie sa warzywa i czy codziennie jest to samo?
xXkosiarzXx, Ja w tamtym roku kupilem 3 miesieczna diete na potreningu.pl, masz wtedy staly kontakt z dietetykiem a menu jest ukladane raz na 2 tyg, mozesz zmieniac posilki jak cos Ci nie pasuje, ukladajac pod katem tego co chcesz ze soba zrobic. W polaczeniu z treningami(w moim przypadku gl. rower, bieganie, plywanie, kickboxing) bylo -8 kg po 2 miesiacach takze polecam zakup diety jak sie nie chce samemu kombinowac i przede wszystkim systematyczny, ciezki trening. Powodzenia!
www.megachem.pl - Czw Sty 16, 2014 16:01
Nie jest to może tanie rozwiązanie, ale dające dobre efekty- wizyta u dietetyka. Płaci się 200zł za gotową dietę pod kątem Twojego stylu życia i efektów, jakie chcesz uzyskać. Robisz badania krwi- sprawdzenie stanu zdrowia, niedoborów, poza tym dietetyk sprawdza procentową ilość tłuszczu, wody w organizmie. Na początek przygotuje Ci dietę redukcyjną, a potem na masę mięśniową. Poza bieganiem na kształtowanie sylwetki dobrze wpływa basen. Wystarczy wyrobić kartę AZS PWSZ- składka kilkadziesiąt złotych rocznie i masz basen za free na Instytucie Wychowania Fizycznego nie będąc studentem.
York klimat ma bez wątpienia.
kks13 - Pią Sty 17, 2014 20:46
Gdzie dokładnie znajduje sie ten York i jaki cennik ?
Bianconeri - Pią Sty 17, 2014 21:16
Pawilon Piast koło Europy, wejście przez podwórko od tyłu "z osiedla".
Przygotuj się na niezapomniane doznania i wrażenia :]
kks13 - Pią Sty 17, 2014 22:12
Przygotuje się przygotuje :D
A Jak z cennikiem?
kacper108 - Sro Sty 22, 2014 19:08
Jako że baza danych została cofnięta i mój post poleciał to ponawiam prośbę o opinie kogoś trenującego na Nadbrzeżnej w "Genesis" szczególnie pod kątem bardzo początkującego. Z góry dzięki ;)
smnns - Pią Sty 24, 2014 20:51
Genesis całkiem dobrze wyposażona - dość dużo różnorakiego sprzętu. Pomoc dla początkującego zawsze się znajdzie czy to w postaci instruktora czy też współćwiczących. Ogólny klimat na +. Karnet 90zł za miesiąc nie jest najdroższy ani najtańszy jak na NS.
kacper108 - Sob Sty 25, 2014 15:29
@smnns dzięki, faktycznie jest jak napisałes. Nie było akurat instruktora ale ćwiczący tam już od dłuższego czasu dużo pomogli, w kasie dostałem wydruk rozpiski dla początkujących a potem bardziej doświadczeni opisali mi wszystko po kolei dokładnie, nie patrząc na to że ten czas mogli wykorzystać inaczej. Sprzętu też całkiem sporo. 9 dyszek zainwestowane w dobrym kierunku ;)
gogo1910 - Pon Sie 18, 2014 22:58
https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be
gogo1910 - Wto Cze 28, 2016 13:48
https://www.youtube.com/w...0&v=QhNdbcxRpk0
Świetny filmik Polecam!
xXkosiarzXx - Pon Lip 11, 2016 10:53
Siemanko! Jakaś fachowa porada co zrobić jeśli jeden biceps jest mniejszy, słabszy i sporo mniej twardy od drugiego?
Co dziwne słabsza jest ręką prawa a zaznaczam że jestem praworeczny
Ćwiczę 2/ tydzień po 2mies przerwy, od miesiąca jestem na diecie wyspko białkowej beztluszczowej
Gdzieś przeczytałem żeby zmniejszyć ciężar na tej lepszej ręce do takiego jaki dźwiga słabsza do czasu aż się wyrówna
hanys - Wto Lip 12, 2016 09:34
Zmieniaj ręke pod prysznicem :D
gogo1910 - Wto Lip 12, 2016 11:26
he porada wyzej trafna ;) Ale poważnie to dołóż węglowodanów, i powinno być okej ;) 4 serie zrób na biceps i powinno być okej ;)
xXkosiarzXx - Wto Lip 12, 2016 12:57
hanys napisał/a: | Zmieniaj ręke pod prysznicem :D |
Dzięki wielkie, na pewno zapamiętam! Ale biorąc pod uwagę moją praworecznosc dziwi słabsza prawa ręka, hmmm haha ;)
gogo1910 napisał/a: | he porada wyzej trafna ;) Ale poważnie to dołóż węglowodanów, i powinno być okej ;) 4 serie zrób na biceps i powinno być okej ;) |
Dzięki ;)
|
|