Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

KKS Sandecja Nowy Sącz - GKS Tychy - SANDECJA

K@KS - Pią Kwi 12, 2013 15:04
Temat postu: GKS Tychy - SANDECJA
GKS Tychy - Sandecja Nowy Sącz 13 kwietnia, 16:00

Tyszanie u siebie grali 11 razy, bilans 5-5-1 i bramki 12-8. Aktualnie, pomimo słabszego początku są jednym z kandydatów do awansu i to dość poważnym biorąc pod uwagę, że wyprzedzają ich Flota i Termalica, których jak wiadomo chęć awansu jest wątpliwa ;)
Ostatnie trzy mecze to same zwycięstwa, ostatni raz przegrali w Stróżach.
Jesienią w Sączu jak wiadomo przegraliśmy 1-2. Był to dość przełomowy mecz.
Wtedy to GKS, jako beniaminek przyjeżdżał do nas będąc w kryzysie, tuż nad spadkiem o ile dobrze pamiętam, a my pięliśmy się w górę. Po tym meczu to Tyszanie grali już tylko lepiej, a my osuwaliśmy się w dół.
Liczę na dokładnie taki sam obrot spraw w sobotę, że i tym razem to ten teoretycznie słabszy niespodziewanie zwycięży rozpoczynając dobrą serię ;)
Stawiam na 1-2.

hanys - Pią Kwi 12, 2013 21:26

nie pamietam zebysmy w Tychach wygrali... no ale traz grmy w Jaworznie ;)

jednak obstawiam lekki wpierdolik

mirek678 - Pią Kwi 12, 2013 21:56

1:4 dla naszych hokeistów
wborzecki@gmail.com - Pią Kwi 12, 2013 22:33

BĘDZIE REMIS
Czilli - Sob Kwi 13, 2013 10:15

Wydaje mi się , że będzie remis lub przegramy jedną bramką :)
Owca - Sob Kwi 13, 2013 10:21

Moim zdaniem wygramy albo przegramy. W grę wchodzi również remis!
kks fan - Sob Kwi 13, 2013 11:05

A ja z racji wątpliwej przyjemności przebywania w NRD miałem z kolei przyjemność oglądać w TV meczyki ostatnie meczyki Tyszan i owszem wygrywali itp ale nie sądzę po ich grze żebyśmy nie mogli się pokusić tam o zwycięstwo , oczywistą rzeczą jest że nie wiem jak my gramy oprócz relacji i wyników przez nas osiąganych . Typ 1:2 pozdrawiam z RFN
Tomasz - Sob Kwi 13, 2013 16:34

no i przegrywamy 0:1. To było do przewidzenia.
KKS_FAN - Sob Kwi 13, 2013 17:16

Tomasz napisał/a:

1;1

Wooojtek - Sob Kwi 13, 2013 22:24

Tomasz napisał/a:

Co bylo do przewidzenia ?
Graliśmy lepiej i jak dla mnie powinniśmy byli wygrać. Oczywiście GKS też miał swoje sytuacje i to groźne, ale jak to wszyscy po meczu mówili "GKS był dziś do ogrania".

internacionale - Nie Kwi 14, 2013 00:33

Bramki z meczu:

http://www.sandecja.tv/17...1_10_bramki.htm

Tomasz - Nie Kwi 14, 2013 11:23

cenny punkt na trudnym terenie. No to mamy 9 pkt przewagi nad Stomilem(wliczyłem tez walkower z ŁKSem) a Stomil już z nimi grał i tylko był remis:)
Bianconeri - Nie Kwi 14, 2013 11:50

Na piłce to ja się nie znam ale Patryk Tuszyński to chyba na razie najlepszy transfer od dłuższego czasu, natomiast niestety Paweł Nowak nie spełnia pokładanych w nim nadziei na lidera zespołu.
Stara się, walczy, ale "czegoś" mu brakuje, ciągle bez błysku.

Mateuszek1910 - Nie Kwi 14, 2013 11:55

Chłop ma już 34 lata więc ciężko mu już jakoś specjalnie błyszczeć.
nitroactive - Nie Kwi 14, 2013 12:01

Swoją robotę pewnie w szatni robi, i młodzi mają się od kogo uczyć na początek. Taka mieszanka młodości z rutyna to dobra rzecz.
Bianconeri - Nie Kwi 14, 2013 12:11

Możliwe, ale był zapowiadany jako plejmejker:) z prawdziwego zdarzenia a nie widać tego niestety na boisku.
A na pewno ma dobra technikę i przegląd pola, sprinterem już być nie musi.
No ale może jeszcze czasu potrzeba na zgranie się z resztą drużyny. Oby

nitroactive - Nie Kwi 14, 2013 12:36

Na razie to to i tak nie wygląda żle, punktujemy, jest szansa na utrzymanie, nie ma dramatu jaki był na jesieni. Z czasem pewnie będzie jeszcze lepiej... oby :D Na razie nie ma co panikować, jak przegramy z Miedzią, to będzie można zacząć :D
KubaNS - Nie Kwi 14, 2013 13:23

Pawel Nowak blysku juz miec nie bedzie. Chyba nigdy przebojowym zawodnikiem nie byl, natomiast nie uwazam ze nie spelnia nadzei. Moze dlatego ze ja sie spodziewalem po nim wlasnie tego co pokazuje.
"Lepiej madrze stac, niz glupio biegac"- i tak gra mniej wiecej Nowak. Trzeba tez pamietac, ze graja ze soba od paru miesiecy. Owszem, nie jest to zawodnik, ktory robi ogromna roznice w srodku pola, ale tacy zawodnicy do nas poki co nie przyjda. W pojedynku Nowak-Burkhardt, wygrywa ten pierwszy.
Po nieszczesnej rundzie jesiennej, to co gramy obecnie to skok o jeden poziom. Wczoraj, znowu przez wieksza czesc mecz kontrola, troche fajnej gry na jeden kontakt.. jednak tylko do 16tki- potem zaczyna sie problem. Ilosc popsutych dosrodkowan, zdecydowanie za duza. Kolejna stracona bramka po stalym fragmencie gry i glowce z 10 m. Ktora to juz w tym sezonie?
Nie wiem czy Patryk Tuszynski sie z kims zalozyl ile razy przelobuje bramkarza, ale to juz chyba 3 lub 4 bramka w ten sposob (tym razem glowa), liczac sparingi- plus kilka nieudanych prob :)

Powodow do paniki w tej rundzie moim zdaniem nie bedzie.

collo - Nie Kwi 14, 2013 13:39

Wiadomo, że Nowak jakimś wirtuozem nigdy nie był i to każdy wiedział. Ale tyle lat grania w ekstraklasie i prezentowanie dość solidnego poziomu dawało nadzieję na więcej niż co 2 zagranie celne. Może jak bardziej się zgrają to i Nowak odzyska swobodę i będzie wiodącą postacią.

Osobiście bardziej podoba mi się gra Giela, niż Tuszyńskiego, ale razem tworzą niezły duet. 5 bramek w 5 meczach to bardzo dobry wynik.

lukas33 - Nie Kwi 14, 2013 14:39

Postawa napastników (Giel, Tuszyński, Górski) jasno wskazuje że istnieje życie po Aleksandrze. Napastników mamy teraz całkiem innych, biegających, walczących i harujacych na całej długości i szerokości boiska, są jakby pierwszymi obrońcami naszej drużyny, a na dodatek wspólnie zdobyli już 6 goli. Nowak jak narazie u mnie lekko poniżej oczekiwań. Liczyłem na wiekszą liczbę dokładnych podań otwierajacych drogę do bramki napastnikom. Natomiast nieźle poukładał grę w środku pola, może dołoży coś więcej w grze do przodu w przyszłości.
Nieźle Hajdo poukładał defensywę która traci dużo mniej bramek i sprawia wrażenie w miarę pewnej. Z minusów najbardziej rozczarowuje mnie Maciek Bębenek po którym widać, że jest daleki od formy z jakiej pamietamy go kilka lat temu. Choć czas powinien pracować na jego korzyść.
Ogólnie napewno zespół prezentuje się korzystniej niż na jesieni a wraz z upływem czasu myslę że będzie jeszcze lepiej.