Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

Hyde Park - Quiz o Sandecji Nowy Sącz

david - Sro Maj 04, 2005 09:32
Temat postu: Quiz o Sandecji Nowy Sącz
Jeden zadaje pytanie ten co odpowie, zadaje pytanie następnemu
(ściągnięte z www. kibice). Temat cieszy się dużym zainteresowaniem na forum Śląska Wrocław i MOtoru Lublin. Zaczynam na początek cos łatwego:
W którym roku oddano do użytku klubu salę gimnastyczną przy ul. Kolejowej??

sdk_hwdp - Pią Maj 13, 2005 00:34

BUDYNEK JEST Z POCZĄTKU WIEKU A SALA POWSTAŁA W 1951 ROKU.
PYTANIE ??
ILE SANDECJA PONIOSŁA PORAŻEK ?? A ILE WYGRANYCH MECZY ??

grubas_KKS - Sro Maj 18, 2005 13:30

dużo meczy wygrała jak i dużo meczy przegrała ;) buhaha <lol>

W których sezonach Sandecja grała w II lidze ??

david - Sro Maj 18, 2005 13:44

czerwiec 1986 - Sandecja wywalcza awans, wyprzedzając w rozgrywkach III ligi małopolskiej Stal Rzeszów i Cracovię i występuje w II lidze w sezonie 1986/1987.

Jerzy ZAWIŚLAN Gdzie wychowanek Sandecji skończył karierę, jaki był jego ostatni klub????

ERNESTO - Czw Maj 19, 2005 08:34

david - Sandecja w II lidze grala 2 razy ...

Ponadto raz awansowala do drugiej klasy rozgrywkowej, ktora wowczas nazywala sie inaczej (i inny byl system rozgrywek) - w historii prawie nigdy sie o tym nie wspomina, a to wlasciwie awans na miare II ligi byl ...

POzdrawiam

grubas_KKS - Czw Maj 19, 2005 09:42

...Ernesto zapomniałeś pytania zadać heh
ERNESTO - Czw Maj 19, 2005 20:35

Ale nie podalem tez prawidlowej odpowiedzi :) Pytanie brzmialo w ktorych sezonach :)

Prawidlowa odpowiedz: 86/87 i 91/92 ...

teraz nie moge znalezc info o tym co wspomnialem wyzej... no chyba, ze cos mi sie pomieszalo :-/

Pytanie: z kim Sandecja zagrala inauguracyjny mecz II ligi (w pierwszym sezonie) ?

Pozdrawiam

david - Czw Maj 19, 2005 23:13

Nie wiem znów czy dobrze myśle, ale była to chyba Korona Kielce i 3-0 dla nas tylko prosze o potwierdzenie bo nie jestem pewien.
Menago - Pon Maj 23, 2005 14:31

Radomiak Radom
sandecja wygrała

Polonista - Pon Maj 23, 2005 17:29
Temat postu: Kolejowy Klub Sportow SAN-DE-CJA
Polonia zawsze z wami na dobre i na zle !!!! Pytanko Czy sandecja grala kiedys oficjalny mecz z Polonia ????
Grzechotnik - Pon Maj 23, 2005 17:46
Temat postu: Re: Kolejowy Klub Sportow SAN-DE-CJA
Polonista napisał/a:
Polonia zawsze z wami na dobre i na zle !!!! Pytanko Czy sandecja grala kiedys oficjalny mecz z Polonia ????

Oczywiście że grała . Graliśmy razem w 92 roku w II lidze . Z tego co pamietam u siebie

przegralismy chyba 1-2 , a wyniku meczu "warszawskiego" nie pamiętam...

Pozdro

[ Dodano: 2005-05-23, 17:49 ]
A ja mam takie pytanie. Z kim Sandecja grała inauguracyjny mecz u siebie po awansie z

III do II ligi w 91 roku? :D

KubaNS - Pon Maj 23, 2005 18:15

Namieszaliscie :) Po pierwsze w temacie jest chaos :)... Po drugie ani nie Korona ani nie Radomiak tylko Bron Radom byla inauguracyjnym przeciwnikiem w pierwszym sezonie gry w 2 lidze ( zwyciestwo 4:1 na wlasnym stadionie )

Grzechotnik.. Jagielonia? Wiem ze caly czas mi sie wydawalo ze to byli oni, ale rozmawialismy juz o tym kiedys i nie mialem racji z tego co pamietam :)

Bianconeri - Pon Maj 23, 2005 18:16

Mi się wydaje, że była to Stal Rzeszów i wygraliśmy 3:0 :)
Dziekan - Wto Maj 24, 2005 13:25

http://fishki.net/video/lolly.avi Pytanie brzmi którą osobę związaną ze Sandecją reprezentuje ten filmik ??<loL>
david - Wto Maj 24, 2005 13:30

RUSIN!!!

[ Dodano: 2005-05-24, 13:32 ]
TYLKO NIE WIEM KTÓRY TO RUSIN ALE CHYBA TEN NA 2 PLANIE BO 1 GO NIE PRZYPOMINAŁ, a ten z zamazaną twarzą moze <lol>

Dziekan - Wto Maj 24, 2005 13:34

hahahaaaa
Menago - Wto Maj 24, 2005 15:41

Ten co gada to Górecki,a z tyłu to Rzymek.Górecki sie tłumaczy ze niesprzedali meczu a Rzymek(ten z tyłu)chce powiedziec ze juz ta kase pprzepili ale Sas go wyciaga z kadru!!!!
Solo - Wto Maj 24, 2005 18:41

Wszystkim wam się wydaje to był mecz z Bronią Radom i wygraliśmy 3-1!
KubaNS - Wto Maj 24, 2005 18:50

Fakt... pomylilem sie o jedna bramke :)

Solo moze znasz w takim razie pierwszego przeciwnika Sandecji w 2 lidze w sezonie 91/92 ? ;)

Solo - Wto Maj 24, 2005 19:10

U siebie z Jagiellonią Białystok niestety przegraliśmy 0-1:-(
Solo moze znasz w takim razie pierwszego przeciwnika Sandecji w 2 lidze w sezonie 91/92 ? ;)[/quote]

Polonista - Wto Maj 24, 2005 19:38
Temat postu: :)
Oki a teraz was zagn moim pytankiem:P no więc O polonii czy jeziorak ilawa i bron radom jest zgoda poloni ???? A o was czy kiedykolwiek na wasz mecz usiebie przyjechali znienawidzwni kibice motoru lublin i czy kibice poloni byli kiedykolwiek z wami na meczu z motorem w lublinie :) wystarczy odpowiedziec na jedno z tych pytan ::::D
hanys - Wto Maj 24, 2005 20:29

no pytania sa tendencyjne ;P

tak Jeziorak i Bron to zgody Polonii

NIe polonia nie byla z nami w lublinie bo my nie bylismy w lublinie a motor owszem przyjechal do sacza, ale czy ich nie nawidzimy to bym sie klocil

A ja mam pytanie gdzie i kiedy padl tekst od naszego kibica "otwierac policja" :P

KubaNS - Wto Maj 24, 2005 20:40

Wyglada na to ze jednak dobrze pamietalem ta Jagiellonie ( ladna, sloneczna pogoda byla wtedy chyba i masa ludzi ) :)
mk89 - Wto Maj 24, 2005 20:53

Mam pytanie czy do Sącza podczas meczu w 2 lidze przyjechali jacys goscie albo czy nasza ekipa gdzies pojechala w II lidze>?
hanys - Wto Maj 24, 2005 21:19

tak byli u nas przyjezdni m in Jagiellonia B ktora zostala rozbita po drodze, Cracovia tez byla My bylismy na meczu w Krakowie i wiecej nie wiem ;P
Grzechotnik - Wto Maj 24, 2005 21:20

Tak Kuba, to była Jagiellonia 91 rok w pierwszej kolejce , przegraliśmy z Jagą

inauguracyjny mecz 0-1. Pamiętam nawet strzelca bramki dla Jagi, gość nazywał się

Sołodownikov (to był Rosjanin a bramke straciliśmy w 81 minucie meczu)... Pamiętam

tłumy ludzi na stadionie coś ponad 6.000 wtedy było...

Bianconeri - a z tą Stalą to niewiele się pomyliłeś bo z nimy wygraliśmy ale w II kolejce w

Rzeszowie 3-0 :)

KubaNS - Wto Maj 24, 2005 21:54

Na rewanz do Bialegostoku z tego co wiem wybralo sie "kilku" partyzantow ale w zwiazku z wydazeniami w Nowym Saczu nie odwazyli sie pokazac :) Na Jagiellonie chodzily wtedy tlumy i zostali by chyba zjedzeni zywcem :) Chociaz moge nie pamietac czy bylo tak napewno.

PS. Temat sie zrobil choatyczny, a niektore rzeczy mozna opisac ciekawych tematach ktore podupadly dosyc dawno :)

Solo - Sro Maj 25, 2005 08:13
Temat postu: Re: Kolejowy Klub Sportow SAN-DE-CJA
w "warszawskim" meczu przegraliśmy 4-1, Polonia wdedy walczyła o awans .
Grzechotnik napisał/a:
Polonista napisał/a:

Oczywiście że grała . Graliśmy razem w 92 roku w II lidze . Z tego co pamietam u siebie

przegralismy chyba 1-2 , a wyniku meczu "warszawskiego" nie pamiętam...

Pozdro

[ Dodano: 2005-05-23, 17:49 ]
A ja mam takie pytanie. Z kim Sandecja grała inauguracyjny mecz u siebie po awansie z

III do II ligi w 91 roku? :D

kolafy - Sro Maj 25, 2005 08:51

hanys napisał/a:
no pytania sa tendencyjne ;P

tak Jeziorak i Bron to zgody Polonii

NIe polonia nie byla z nami w lublinie bo my nie bylismy w lublinie a motor owszem przyjechal do sacza, ale czy ich nie nawidzimy to bym sie klocil

A ja mam pytanie gdzie i kiedy padl tekst od naszego kibica "otwierac policja" :P

Jeziorak juz oficjalnie nie jest zgoda Polonii.

ERNESTO - Sro Maj 25, 2005 16:11
Temat postu: Re: :)
Polonista napisał/a:
Oki a teraz was zagn moim pytankiem:P no więc O polonii czy jeziorak ilawa i bron radom jest zgoda poloni ???? A o was czy kiedykolwiek na wasz mecz usiebie przyjechali znienawidzwni kibice motoru lublin i czy kibice poloni byli kiedykolwiek z wami na meczu z motorem w lublinie :) wystarczy odpowiedziec na jedno z tych pytan ::::D

A ja zadam ciekawsze pytania:
- ile lat ma Polonista ?
- dlaczego Polonista z Polonia Warszawa nie ma nic wspolnego ?

Zacznij normalnie wreszcie pisac Sączersie vel Polonisto :-/