|
Forum kibiców Sandecji www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji |
 |
KKS Sandecja Nowy Sącz - SANDECJA - Okocimski
K@KS - Pią Lip 26, 2013 10:33 Temat postu: SANDECJA - Okocimski Sandecja Nowy Sącz - Okocimski KS Brzesko, godz. 18:00, sędzia: Dawid Bukowczan (Żywiec).
Gramy z drużyną, która gdyby wszystko było jak należy powinna była spaść do drugiej ligi - lepszego rywala na początek i to na dodatek u siebie chyba nie można sobie było wybrać.
W zeszłym sezonie dwa razy ich ograliśmy, choć w obu przypadkach nie bez problemów.
Sędzia ten ostatni raz gwizdał nam w 2009 roku w wygranym meczu 1-0 z KSZO.
Ciężko coś przewidzieć, Okocimski odpadł z PP, ale miał trudniejszego rywala niż my. Jak dla mnie każdy wynik łącznie z porażką jest możliwy, ale po ciuchu liczę na zwycięstwo.
Co ciekawe, ostatni raz na inauguracje sezonu wygraliśmy w sezonie 2007/08.
1980_NS - Pią Lip 26, 2013 11:00
Czy i w tym sezonie można nabyć bilet dzień przed meczem w klubie?
Wooojtek - Pią Lip 26, 2013 11:32
Tak, nie wiem od kiedy trwa przedsprzedaz ale dziś kupisz na 100%
nitroactive - Pią Lip 26, 2013 22:38
No to czas przełamać passe. Warunki ku temu są. Klub działa jak działa, może chociaż kopacze i trener zrobią co do nich należy w tym sezonie, i tym meczu.
Idziemy na awans ! :D
matys5392 - Sob Lip 27, 2013 00:35
------------------Cabaj------------------
Makuch---Petran---Czarnecki---Mójta
--Szczepański--Nowak--Grzeszczyk--
Bębenek-------------------Kosiorowski
-----------------Giel---------------------
Bramka i boki obrony - wiadomo,innego wyboru nie ma.
Środek - duet z poprzedniej rundy:dobrze grajacy Czarnecki i ten nieszczęsny Petran.Innego wyboru nie ma.Z całym szacunkiem,ale młody Szarek musi poczekac jeszcze na swoja szansę. Każdy chyba pamięta naszą inaugurację sprzed bodajże 2 sezonów,kiedy to w meczu z Wisłą Płock trener Kuras postanowił na obronie zagrać młodzieżowcem(Wilkiem). Para Petran - Czarnecki gra ze sobą juz jakiś czas i nie ma sensu tego zmieniać(bo tak na prawdę nie ma czym).
Druga linia - tu też nie mamy większego pola manewru.Postawiłbym na trójkę defensywnych pomocników w środku + ofensywnie usposobieni skrzydłowi,czyli Bębenek i Kosiorowski.
W ataku,wobec problemów zdrowotnych Górskiego,liczę na Piotrka Giela.
Bardzo krucho wygląda nasza ławka.W zasadzie jest to Certik,Kurczyński,Zawislan i juniorzy... Przy kontuzjach w trakcie sezonu,może być powtórka sprzed roku,kiedy to dostawaliśmy ostre becki na jesieni,grając Młynarczykami,Zinyakami...
Typ:0:2
vanacastin - Sob Lip 27, 2013 00:44
matys5392 napisał/a: | ------------------Cabaj------------------
Makuch---Petran---Czarnecki---Mójta
--Szczepański--Nowak--Grzeszczyk--
Bębenek-------------------Kosiorowski
-----------------Giel---------------------
Bramka i boki obrony - wiadomo,innego wyboru nie ma.
Środek - duet z poprzedniej rundy:dobrze grajacy Czarnecki i ten nieszczęsny Petran.Innego wyboru nie ma.Z całym szacunkiem,ale młody Szarek musi poczekac jeszcze na swoja szansę. Każdy chyba pamięta naszą inaugurację sprzed bodajże 2 sezonów,kiedy to w meczu z Wisłą Płock trener Kuras postanowił na obronie zagrać młodzieżowcem(Wilkiem). Para Petran - Czarnecki gra ze sobą juz jakiś czas i nie ma sensu tego zmieniać(bo tak na prawdę nie ma czym).
Druga linia - tu też nie mamy większego pola manewru.Postawiłbym na trójkę defensywnych pomocników w środku + ofensywnie usposobieni skrzydłowi,czyli Bębenek i Kosiorowski.
W ataku,wobec problemów zdrowotnych Górskiego,liczę na Piotrka Giela.
Bardzo krucho wygląda nasza ławka.W zasadzie jest to Certik,Kurczyński,Zawislan i juniorzy... Przy kontuzjach w trakcie sezonu,może być powtórka sprzed roku,kiedy to dostawaliśmy ostre becki na jesieni,grając Młynarczykami,Zinyakami...
Typ:0:2 |
Kurczynski? Przecież jego już w Sandecji nie ma! ;)
Przemek Szarek całkiem pewnie ponoć zagrał w Bytomiu a skoro Okocimski to niewiele lepszy rywal od Polonii to może też warto na niego postawić? A poza tym 3 defensywnych na Okocimski? To jak mamy zagrać np z Arką, pięcioma defensywnymi? :D
matys5392 - Sob Lip 27, 2013 00:50
Cytat: | A poza tym 3 defensywnych na Okocimski? To jak mamy zagrać np z Arką, pięcioma defensywnymi? :D |
Tak samo :) To Arka ma dostosowac ustawienie do nas a nie my do niej :)
Szczepański i Grzeszczyk to typowe "przecinaki",natomiast Paweł Nowak ma pełnić rolę reżysera gry. Przyjmijmy,ze Sandecja w tym sezonie zamienia się w reprezentację Hiszpanii,Szczepański i Grzeszczyk będą naszymi sądeckimi Bousquetsem i Alonso,a Paweł Nowak to będzie Xavi :):):)
O tym,jak to bedzie wygladac przekonamy sie jutro.Mam nadzieję,ze ubiegłorocznego blamażu na inaugurację nie powtorzymy :)
vanacastin - Sob Lip 27, 2013 00:54
matys5392 napisał/a: | Cytat: | A poza tym 3 defensywnych na Okocimski? To jak mamy zagrać np z Arką, pięcioma defensywnymi? :D |
Tak samo :) To Arka ma dostosowac ustawienie do nas a nie my do niej :) |
Według mnie na Okocimski powinniśmy wyjść bardziej ofensywnie. Gramy u siebie, to pierwszy mecz, rywal cudem się utrzymał - trzeba zaatakować. Ja bym zagrał tak jak w zeszłej rundzie 4-4-2. Choć drugim napastnikiem mógłby być Zawiślan, taki pół pomocnik/pół napastnik zeby coś rozegrać. Jestem dobrej myśli, powinniśmy to wygrać.
xXkosiarzXx - Sob Lip 27, 2013 08:55
A Kamil Słaby nie może na środku obrony zagrać czy tylko boki? bo sie nie orientuje :)
1980_NS - Sob Lip 27, 2013 11:24
Prawdopodobnie nigdy nie grał na stoperze w meczu o stawkę. Typowy lewonożny zawodnik, ale silny i szybki, mógłby sobie poradzić na środku.
Sądzę, że dzisiaj zagramy 4-4-2, z Szarkiem w roli młodzieżowca. W środku pola Nowak z Grzeszczykiem, w ataku Zawiślan z Gielem.
K@KS - Sob Lip 27, 2013 17:23
Wszyscy stawiamy na Giela, a tak to ustawił nasz trener :
Marcin Cabaj
Marcin Makuch
Peter Petran
Przemysław Szarek
Adam Mójta
Maciej Bębenek
Paweł Nowak
Sebastian Szczepański
Piotr Kosiorowski
Wojciech Kalisz
Rafał Zawiślan
K@KS - Sob Lip 27, 2013 20:22
Źle napisałem na początku - to Okocimski sobie nie mógł wyobrazić lepszego rywala na początek. Fatalny mecz.
xXkosiarzXx - Sob Lip 27, 2013 20:35
0 ambicji, 0 chęci, 0 walki, jak tak ma wyglądać cały ten sezon to może lepiej teraz 3 walkowery z rzędu przyjąć i zacząć od 4ligi niż kompromitowac sie dalej, słabszego przeciwnika juz mieć nie będziemy, ech... Te czasy "TWIERDZY NOWY SĄCZ"...
major - Sob Lip 27, 2013 21:32
Odpuszczamy lige. W tym sezonie walczymy o puchar.
Rafalsky - Sob Lip 27, 2013 21:46
jedyny plus to Szarek. Resztę usiłuję zapomnieć:-(
xXkosiarzXx - Sob Lip 27, 2013 22:03
Rafalsky napisał/a: | jedyny plus to Szarek. Resztę usiłuję zapomnieć:-( |
Szału w jego przypadku też nie było
1980_NS - Sob Lip 27, 2013 22:36
Nie mogę zrozumieć zmiany Bębenka. Jedyny zawodnik, któremu coś wychodziło w tym meczu. Nędza.
Kmicic - Sob Lip 27, 2013 22:45
1980_NS napisał/a: | Nie mogę zrozumieć zmiany Bębenka. Jedyny zawodnik, któremu coś wychodziło w tym meczu. Nędza. |
Co mu wychodziło? Chyba jaja bo miał za luźne slipy!! Wszyscy ch-ja grali i szkoda cokolwiek o tym gadać.
matys5392 - Sob Lip 27, 2013 22:58
A mowilem,ze bedzie 2:0 dla Brzeska ;P
Po raz trzeci z rzędu walczymy o awans do drugiej ligi - tym razem nam się to uda ;)
rwp - Sob Lip 27, 2013 23:02
Wydaje mi się, że będzie to nasz ostatni sezon w 1 lidze, i nie mówię tu bynajmniej o awansie do ekstraklapy.
PROSTO - Sob Lip 27, 2013 23:28
No i zaczyna się krytyka Sądeckiego "FANATYKA" .....
gogo1910 - Sob Lip 27, 2013 23:38
Pierwszy mecz przegrali i wszyscy prognozują spadek ;-)
nitroactive - Nie Lip 28, 2013 00:44
A jakie masz przesłanki ku temu żeby myśleć inaczej? Młodzież? Scouting? Transfery? Budowa stadionu? Marketing? Każdy wynik ponad kreską będzie dla nas sukcesem.
Dziekan - Nie Lip 28, 2013 01:46
Bawią się "asy" za pieniądze sądeckich podatników :)
www.megachem.pl - Nie Lip 28, 2013 04:17
Rozjebać w pizdu kółko wzajemnej adoracji.
szydar - Nie Lip 28, 2013 08:59
Czy po meczu była konferencja czy nie ,nie widziałem wypowiedzi trenerów .
Tomasz - Nie Lip 28, 2013 09:03
Bieda z nędzą. No cóz jak to sie mówi do trzech razy sztuka awans do 2 ligi ehhh
collo - Nie Lip 28, 2013 09:11
Nie wiem czy była, ale mogę Ci napisać co na niej było:
Trener Sandecji: Dziękuje chłopakom za grę, jestem z nich zadowolony i bardzo się ciesze, że realizują moje założenia taktyczne. Niestety nie trafiliśmy z formą na początek sezonu, ale jeszcze kilka kolejek i forma przyjdzie.
A ze swojej strony proponuje napisać oficjalne pismo w imieniu kibiców, w którym będziemy błagać prezydenta i prezesów, aby nasi ambitnie walczący zawodnicy dostali wysokie podwyżki. Dawno nie widziałem tak walczących i ambitnie biegających piłkarzy. Barcelona czy inna Manchestery to przy wczorajszym zaangażowaniu cienkie kluby.
A tak na serio:
pierwsza bramka= Makuch, Cabaj
druga bramka= Makuch
Najlepsi na boisku: Petran i Szarek
Najgorsi na boisku: cała reszta, W szczególności Makuch, Bębenek, Nowak i Kosiorowski.
Jeszcze chce przypomnieć, że Okocimski ma najmniejszy budżet w 1 lidze. Ich piłkarze zarabiają po 2-3 tysiące, a i tak potrafią wypunktować naszych ambitnych grajków, którzy średnio zarabiają 2-3 razy więcej niż ich przeciwnicy. Gdzie jest kasa dla piłkarzy?!
Kilinskiego 47 - Nie Lip 28, 2013 09:18
Przepraszam, ale chyba tylko kretyn moze liczyc ze sie utrzymamy w tym sezonie...
Spojrzcie na kadre zespolu i powiedzcie kiedy byla ona silniejsza. Teraz czy w tamtej rundzie? Jesli wtedy utrzymalismy sie na ostatnim bezpiecznym miejscu, a teraz jestesmy slabsi (Tuszynski, Mrozinski, a zamiast nich juniorzy), to co nas czeka.
Smiac mi sie chce z tych, co wierza w te bajki Hajdy o srodku tabeli i ciekawym zespole. Nasz zespol sklada sie z odpadow, niechcianych w innych klubach. Za wyjatkiem Cabaja nie mamy zadnego pilkarza, ktorego chcialby jakikolwiek inny klub w tej lidze.
Mamy burdel w klubie, smieszny nieodpowiedzialny zarzad, slabych pilkarzy. To trzech razy sztuka. Tym razem sie uda. II liga bedzie nasza.
Mysle ze z rozrzewnieniem bedzie wspominac 18 punktow Araszkiewicza sprzed roku. W tej rundzie zdobedziemy jakies 9 punktow jak na moje oko- beda 2 zwyciestwa i 3 remisy. Hajdo powie, ze mamy ciekawy zespol i ze w kolejnej rundzie bedzie lepiej i biedni ludzie nadal beda rzezbieni na 15 zlotych za te zenade.
Na koniec chcialbym pogratulowac wspanialej akcji marketingowe przed runda i caloksztaltu prac w tym obszarze, o ktorych tyle mial do powiedzenia ( a nawet do nakrzyczenia na niektorych) pan rzecznik. Jestescie najlepsi!
Bianconeri - Nie Lip 28, 2013 10:16
Trenerzy o meczu
http://www.sandecja.org/1...ski_Brzesko.htm
grubas_KKS - Nie Lip 28, 2013 10:53
A h** że przegrali ! Mi wystarczy tylko to że Danek jest vice prezesem I ligi tak, że spokojnie się utrzymamy ;) Przecież co roku "cuda" w tej amatorskiej lidze się zdarzają. Ludzie więcej wiary... w możliwości prezesa a nie kopaczy hehe
KrzysieKKS - Nie Lip 28, 2013 11:05
No tak... "trzeba dzwonić a nie grać..." :D
Dziwne że dopiero każdy zaczyna widzieć to jak faktycznie jest :D lepiej późno niż wcale:D
Powoli atmosfera zaczyna mi przypominać czasy Sasa u nas w klubie :D " Pan jest Sas? To ... " :))
Jedyne co pozostaje to nie dawać się dalej mamić obietnicami bla bla bla... tylko jeździć na wyjazdy i robić swoje a reszta sama się wykończy. Już w najbliższy weekend wyjazd do Katowic na GieKSe więc zapraszam na ich sektor gości :)
1910... - Nie Lip 28, 2013 11:21
No cóż .Jeżeli chcemy się utrzymać to musimy się modlić o to.
1980_NS - Nie Lip 28, 2013 11:21
Znakomite podanie Szczepańskiego do napastnika Okocimskiego przy pierwszym golu :)
damo_kks - Nie Lip 28, 2013 12:19
Spaść nie spadniemy, przez jeszcze parę sezonów dopóki zarząd Sandecji do końca wszystkiego nie zj***e a potem jak już będzie bardzo źle to się pewnie połączą z Kolejarzem (bo to nocna zespół z okolicy) i przeniosą to wszystko do nas albo do Stróż.
nitroactive - Nie Lip 28, 2013 12:29
Robienie fuzji i przenoszenie do Stróż to niby co ta fuzja miala by na celu?
Rummek - Nie Lip 28, 2013 12:35
po meczu odnoszę wrażenie że wszystko trąci totalną amatorką, 1.gra i zaangażowanie piłkarzy, 2. doping i kolejny protest młyna, 3. mylący się sędziowie, 4. trener i brak myśli taktycznej, 5. podupadający stadion, 6. czasochłonne sprzedawanie biletów - aż strach pomysleć gdyby więcej osób chciało przyjść na mecz, na koniec 7 - czyli liczba kibiców na trybunach - wina nie kubiców tylko piłkarzy i "marketingu" Sandecji
sandeczanin - Nie Lip 28, 2013 13:13
To co wczoraj zobaczyłem na "stadionie" woła o pomstę do nieba. Na samo wejście problemy z systemem obsługującym sprzedaż biletów i stanie 45 min w 5-cio osobowej kolejce. Gdy już kupi się bilet obmacuje cię ochroniarz który nie ma do tego prawa (dobrze jakiś gościu dymił do nich że nie maja identyfikatora albo zdjęcia). Jak już zasiadłeś na krzesełkach próbujesz dosłyszeć składów w jakich wybiegną drużyny. I ciach mecz (albo jego parodia) patrzysz na zegar i sie domyślasz czy to 24 czy 29 min spotkania. Przerwa. Można by przytoczyć Stuhra "siedzimy nic się nie dzieje". Pierwsze sekundy drugiej połówki mała Cabajka połączona z Makuszką i po meczu. Kopacze coraz bardziej słaniają się na nogach karuzela się kręci dalej. Po meczu udawane załamanie kopaczy wkur.... kibiców którzy po raz kolejny "ostatni raz przychodzą na tą miernotę" i mogą kopacze jechać do domów. Kasa wskoczyła (albo i nie!). Podsumowanie nie było zawodnika którego można pochwalić no może kilkunastominutowy występ Józka ze Słowacji który parę razy się przebiegł.
matys5392 - Nie Lip 28, 2013 13:45
Cytat: | Marian Tajduś, II trener Sandecji: - Zagraliśmy po prostu słabo i jest mi przykro i wstyd. Po stracie pierwszej bramki piłkarze zamiast rzucić się na rywali stracili motywację – zabrakło walki. Zawodnicy spuścili głowy w dół, a efektem tego była strata drugiego gola. Uważam, że wpływ na poczynania zawodników miał środowy mecz w Pucharze Polski. Widać to było na boisku. Inna sprawa, że to nie jest ten Okocimski z poprzedniego sezonu. |
A Okocimski,to co robił w środe? Ku*wa spał? Na nich jakoś dużego wpływu środowy mecz Pucharu Polski nie miał.
W nastepnych kolejkach mamy kolejno:
- GKS Katowice na wyjezdzie - widomo jak cięzko gra się przy Bukowej.Do tego GieKSa wzmocniona m.in. Wróblem czy Zielińskim.
- Miedz Legnica u siebie - zespoł celujący w Ekstraklasę,wzmocniony m.in pomocnikiem Widzewa Bartoszewiczem.
- Łęczna na wyjezdzie - kolejny team mierzący w awans.Bonin,Niedziela,Sasin,Szmatiuk,Tadrowski + trener Szatałow.Więcej chyba pisać nie trzeba...
- Arka u siebie - jeden z faworytów do awansu.Z nowych nabytków m.in Arek Aleksander,Jamróz z Korony i Brazylijczyk Glauber.
- ROW na wyjeździe. Rozpędzony beniaminek,ktory po pierwszej połowie własnie ogrywa Nieciecze.
- Dolcan u siebie - ekipa Podolińskiego z rundy na rundę gra coraz lepiej.W tym sezonie mogą być bardzo groźni,co potwierdza tylko wczorajsze 5:0 w Grudziądzu.
- Kolejarz w Stróżach - Rocki,Różalski,Trochim,Klatt,Kaliciak.Szykuje się lanie od wieśniaków po raz 4 z rzedu.
- Puszcza u siebie - Wójtowicz ze swoją pakę odwiedzi "twierdzę Nowy Sącz".Z pewnościę bedzie chciał udowodnić coś władzom Sandecji.
- Chojniczanka na wyjezdzie - kolejny z rozpędzonych beniaminków,ktory wczoraj łatwo pyknął Kolejarza.Do tego znane nazwiska jak Radler czy Ostalczyk.
- Grudziądz u siebie - podobno walczą o awans.Piłkarzy maja bardzo dobrych.Kadrowo biją nas na głowę.
- Nieciecza na wyjezdzie - glowny faworyt do awansu.Kadrowo i finansowo potęga w tej lidze.
- Stomil u siebie - i tu się pojawia szansa na pierwsze punkty!!!!! :D Zespół mający niemałe kłopoty,więc tli się iskierka nadziei,ze w końcu zapunktujemy.
- Tychy na wyjezdzie - jest szansa na kolejne punkty!!! Tyszanie osłabieni kadrowo,finansowo też nie jest u nich dobrze....
- Wisła Płock u siebie - wzmocniona kadrowo,ale Wisła to zespół,ktory po awansie od razu spada.Moze tak bedzie i tym razem? :)
- Flota na wyjezdzie - nie są tak mocni jak w zeszłym sezonie(przynajmniej na papierze),ale na nas to w zupelnosci wystarczy.
- Bełchatów u siebie - chyba najmocniejsi w całej lidze.
Reasumując,nie ma w tym roku zadnego ŁKS-u,Polonii czy innej Warty,zebyśmy mogli się utrzymać dzięki innej drużynie.Z taką grą jak wczoraj,nie poradzilibysmy sobie w drugiej lidze z większością zespołów tam grajacych..!
Te 18 punktów z poprzedniej jesieni czy bodajże 19 z wiosny będzie piekielnie trudno osiągnąć...
kks1910 - Nie Lip 28, 2013 14:44
aż wstyd wczorajszego "meczu" jeśli chcemy się utrzymac to musimy wygrywac z taką ekipą jak okocimski !
Może czas zmienic trenera bo trener Hajdo nie ma żadnego pomysłu na gre !
Nie udolna gra prawie całego zespołu jedyny + to gra Szarka młody chłopak z ambicjami
no cóż następne mecze będą bardzo trudne bo mecze z Gks czy Miedzą napewno nie należą do najprostszych rywali .
Kiedy jak nie teraz ?!
Pasuje coś zmienic w naszej drużynie bo TWIERDZA SĄCZ jest coraz bardziej słabsza.
Dobra postawa chłopków z Młyna może to przemówi to rozsądku naszym działączom !
WIDZIMY SIE W KATOWICACH !
KKS_FAN - Nie Lip 28, 2013 16:42
kks1910 napisał/a: | aż wstyd wczorajszego "meczu" jeśli chcemy się utrzymac to musimy wygrywac z taką ekipą jak okocimski !
Może czas zmienic trenera bo trener Hajdo nie ma żadnego pomysłu na gre !
Nie udolna gra prawie całego zespołu jedyny + to gra Szarka młody chłopak z ambicjami
no cóż następne mecze będą bardzo trudne bo mecze z Gks czy Miedzą napewno nie należą do najprostszych rywali .
Kiedy jak nie teraz ?!
Pasuje coś zmienic w naszej drużynie bo TWIERDZA SĄCZ jest coraz bardziej słabsza.
Dobra postawa chłopków z Młyna może to przemówi to rozsądku naszym działączom !
WIDZIMY SIE W KATOWICACH ! |
w jakich ty czasach żyjesz, że jeszcze tak mówisz ?
Dziekan - Nie Lip 28, 2013 18:03
zabraklo Nowaka. Byc moze zmieni zdanie i wznowi kariere... jak dlugo jeszcze bedzie trwal ten cyrk za pieniqdze sadeckich podatnikow?
kibicKKS - Nie Lip 28, 2013 23:13
KrzysieKKS napisał/a: | Dziwne że dopiero każdy zaczyna widzieć to jak faktycznie jest :D lepiej późno niż wcale:D |
To chyba ja powinienem napisać, no ale przecież ja jak zwykle nic nie wiem, nie wierzę w młodzież, bo pewnie w ogóle nie wiem jak grają i bezpodstawnie ciągle narzekam na wszystko i wszystkich w klubie.
nitroactive - Nie Lip 28, 2013 23:57
Cytat: | Może czas zmienic trenera bo trener Hajdo nie ma żadnego pomysłu na gre ! |
Jak się ma piłkarzy do dupy, to żaden trener nie pomoże. A dlaczego piłkarze w tym klubie są do dooopy to sam się zastanów. Potem pomyśl kogo by tak na prawdę trzeba zmieniać... Pomysł na grę to sobie można mieć, jak się nie ma wykonawców to sobie ten pomysł i wiele innych pomysłów w dooope można wsadzić.
flowbone - Czw Sie 01, 2013 22:54
http://www.sportowefakty....d-czym-pracowac
Na chłodno o pierwszym meczu i do tego trochę o następnym.
|
|