|
Forum kibiców Sandecji www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji |
 |
KKS Sandecja Nowy Sącz - Podsumowanie rundy jesiennej 2013/2014
radziufan - Pon Lis 25, 2013 18:09 Temat postu: Podsumowanie rundy jesiennej 2013/2014 No to nadszedł czas podsumowań i analiz, Po słabym a wręcz tragicznym początku udało się nam wyjsć z dołka i zakończyć rundę na 8 pozycji.
6zwycięstw, 6 remisów i 6 porażek (666) :D
zapraszamy do dyskusji;)
krzysiek186 - Pon Lis 25, 2013 18:18
Do tego bym dodał awans do ćwierćfinału Pucharu Polski.
szydar - Pon Lis 25, 2013 19:08
Po przegranym pierwszym meczu z kaloszami , byłem przekonany żę max zdobędziemy 7-9 punktów . Dlatego to co jest zdobyte , plus dobra pozycja w tabeli , plus ćwierćfinał Pucharu P.jest sporym sukcesem . Z optymizmem czekam na wiosne , trener Kuźma myśle przekonał wszystkich tym jak poukładał i odpowiednio zmotywował zespół . A na koniec trzy życzenia , myśle żę nie tylko moje:
1-zatrzymać trzon zespołu (11+)
2-wzmocnienia (pomoc,atak)
3-obóz zimowy (w plusoej temperaturze)
Tylko tyle i aż tyle .
lukas33 - Pon Lis 25, 2013 19:19
Prawdziwa huśtawka nastrojów towarzyszyła postawie Sandecji tej jesieni. Początek był tragiczny i koszmarny. Gdyby ktoś po pierwszych kilku kolejkach powiedział mi ze uzbieramy 24 punkty uznałbym go za szaleńca.
Po koniecznej zmianie trenera wszystko pomalutku zaczęło wracać na dobre tory i w niektórych meczach naprawdę drużyna prezentowała się świetnie przypominając tę która kilka lat temu walczyła o najwyższe cele w 1 lidze.
Oczywiście w zespole było kilku graczy dzięki którym jakość gry wyraźnie wzrosła i stali się liderami drużyny. Wg mnie największy wpływ na grę miała postawa Grzeszczyka, Bębenka, Czarneckiego, Mójty i pomimo kilku standardowych klopsów Cabaja.
Całkiem nieźle za trenera Kuźmy zaczęła spisywać się defensywa która była dotychczas piętą achillesową Sandecji.
Co na wiosnę? Przede wszystkim utrzymać skład, solidnie popracować ( może wreszcie jakiś obóz???) sprowadzić dobrego stopera, może napastnika i grać o jak najwyższe miejsce w lidze i pucharze.
1910... - Pon Lis 25, 2013 19:23
Czy będzie obóz czy nie to nie ważne , może to być nie potrzebne , ważne aby Sandecja lepiej grała. Po cichu na serio liczę na Ligę Europejską. Przed ostatni zespół z Ekstraklasy i 1 ligowiec jest do pokonania ,a finał to loteria 1 mecz, wszystko się może zdarzyć. Patrząc trochę wstecz to po tej rundzie się pewno osłabimy. Ale z drugiej strony trochę do klubowej kasy ostatnio płynęło(200-300 tyś za Szeligę) ,a Bębenek wydaje mi się ,że będzie się bał odejść w tej rundzie ,żeby nie powtórzyć błędu z przeszłości. Dwa transfery last minute trenera Kuźmy chyba się sprawdziły. Margol a tym bardziej Nather to ciekawi zawodnicy. Wszystko idzie w dobrym kierunku i jeżeli wszystko pójdzie dobrze z planem to powinno być około 5 miejsca w lidze.
Ktoś tutaj pisał ,ze chodzą słuchy na mieście ,że do klubu przyjdzie potężny sponsor ,warunkiem tego jest wygrana z Widzewem :) Co do sponsorów http://www.tvn24.pl/bizne...013,374058.html
collo - Pon Lis 25, 2013 20:03
Co do utrzymania trzonu drużyny to będzie trudno. Adam Mójta podobno ma oferty z Ex.
A potężny sponsor? W ostanie 5 lat miało już z 10 takich przyjść do Sandecji. Przed tym sezonem i sam JW miał być, a jak się skończyło to każdy widzi.
radziufan - Pon Lis 25, 2013 22:12
Obóz będzie na 99,9%, dogrywane są właśnie ostatnie szczegóły. Klub waha się pomiędzy 4 ofertami. Wg moich info są to Gutów, Bielsko Biała, Poprad lub Bardejov.
Plan sparingów powinien ujrzeć światło dzienne w tym tygodniu, nie spodziewał bym się jednak spektakularnych przeciwników, zapewne będą to nasze zaprzyjaźnione Słowackie teamy plus kilku solidnych pierwszoligowców.
1910... - Pon Lis 25, 2013 22:35
radziufan napisał/a: |
Plan sparingów powinien ujrzeć światło dzienne w tym tygodniu, nie spodziewał bym się jednak spektakularnych przeciwników, zapewne będą to nasze zaprzyjaźnione Słowackie teamy plus kilku solidnych pierwszoligowców. |
Oglądając inne plany sparingow zauważyłem ,ze mamy sparingi z Koroną ,Stalą Mielec i Puszczą.
internacionale - Wto Lis 26, 2013 13:43
W styczniu zaklepany jest już sparing z Podbeskidziem. Lokalizacja jeszcze nieznana.
polak_ns - Wto Lis 26, 2013 14:01
Ogólnie runda na plus dla nas jakby nie patrzeć. Sceptycznie podchodziłem do trenera Kuźmy, ale jak się okazało niepotrzebnie. Co do obozu to Gutów chyba byłby najlepszy.
czorny88 - Wto Lis 26, 2013 17:33
1910 za Szeligę dostaliśmy 150 tys...
1910... - Wto Lis 26, 2013 21:05
czorny88 napisał/a: | 1910 za Szeligę dostaliśmy 150 tys... |
http://www.sandecja.org/1,1859,Bartosz_Szeliga_na_dluzej_w_Gliwicach.htm napisał/a: | Piłkarz, któremu niedługo kończyło się wypożyczenie z Nowego Sącza podpisał 2-letnią umowę z klubem. Kwota odstępnego wyniosła około 200-300 tysięcy złotych.
|
czorny88 - Wto Lis 26, 2013 21:40
a prawda jest taka ze dostaliśmy 150 i ani grosza więcej.Info od pewnego źródła...
nitroactive - Wto Lis 26, 2013 23:51
A słyszałem ( i to od osoby z klubem związanej) że tak naprawdę to nic nie dostaliśmy, tylko dopiero co najwyżej dostaniemy :D
Plotki, ploteczki...
radziufan - Sro Lis 27, 2013 16:15
nitroactive napisał/a: | A słyszałem ( i to od osoby z klubem związanej) że tak naprawdę to nic nie dostaliśmy, tylko dopiero co najwyżej dostaniemy :D
Plotki, ploteczki... |
dostalismy 100tys a w kolejnym roku dostaniemy max 80tys w zaleznosci od tego czy Bartek bedzie gral w pierwszym skladzie.
radziufan - Sro Lis 27, 2013 16:28
a tu zapowiedz wzmocnien
http://www.sadeczanin.inf...81#.UpYPZuJnsy8
Hazarr - Pon Gru 09, 2013 11:54
Zawodnik MKS Sandecja Nowy Sącz Sebastian Szczepański gościem na antenie Radia Radiostan.
Wtorek (10 grudnia)
16:00 - 18:00
Zgrany Region Zgrana Polska
Kamil Zyzak - Sport na Sądecczyźnie
goście: Dariusz Ruchała - stały ekspert
Sebastian Szczepański - MKS Sandecja
Marian Kuczaj - Radny Powiatowy (były Prezes OZPN), Rafał Gawlik (Prezes Zamczysko Marcinkowice)
16:30 - Kazimierz Greń (Przewodniczący Futsalu PZPN, Prezes Podkarpackie ZPN), połączenie telefoniczne!
Skieruj pytanie sport@radiostan.fm
www.radiostan.fm
|
|