Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

Kibice - ZAMIAST NA OWSIAKA, WPŁAĆ NA FUNDACJĘ "ŁĄCZKA"

Kazek G f H - Nie Sty 05, 2014 09:58
Temat postu: ZAMIAST NA OWSIAKA, WPŁAĆ NA FUNDACJĘ "ŁĄCZKA"
Drodzy Kibole,

Ostatnim czasem powstała Fundacja "Łączka", której zadaniem jest działalność na rzecz min. opieki nad tajnymi miejscami pochówku ofiar reżimu komunistycznego,o bjęcie opieką Kwatery Ł „Łączki" na Cmentarzu Wojskowym na Warszawskich Powązkach. Objęcie opieką środowiska rodzin żołnierzy straconych i spoczywających w Kwaterze Ł, Promocja polskiego dziedzictwa narodowego oraz tradycji niepodległościowej i solidarnościowej w kraju i poza jego granicami, propagowanie historii Polski, tradycji, postaw patriotycznych oraz wspieranie inicjatyw w tym zakresie. Więcej celów statutowych znajdziecie pod poniższym linkiem:

STATUT FUNDACJI "ŁĄCZKA" : http://www.fundacjalaczka.pl/statut-fundacji/

STRONA INTERNETOWA FUNDACJI: http://www.fundacjalaczka.pl/

STRONA FACEBOOKOWA: https://www.facebook.com:/fundacjalaczka (Prosimy o udostępnianie jej na swoich stronach facebookowych)

Gorąco Was zachęcam do przekazywania darowizn na cele statutowe fundacji. Min z zebranych pieniążków będzie można rozpocząć kolejne prace na warszawskich Powązkach przy kwaterze "Ł", oraz przeprowadzać kolejne identyfikacje szczątków pomordowanych przez komunistów i tamże pochowanych. Niestety są to bardzo kosztowne prace.

Darowizny można przekazywać pod poniższymi danymi:

Fundacja Łączka posiada konto w Banku Zachodnim WBK.

Rachunek w złotówkach:

58 1090 2590 0000 0001 2244 2829

Rachunek w EURO

28 1090 2590 0000 0001 2244 2884

W tytule przelewu: "Kibice Sandecji - darowizna na cele statutowe"

Dr Andrzej Ossowski

Więcej: http://wpolityce.pl/wydar...-z-dr-ossowskim

Aby móc kontynuować prace identyfikacyjne, potrzeba nam stałego finansowania. Obecnie prace są znacznie spowolnione. Dysponujemy pewnymi środkami, nie pozwalają one jednak na kontynuowanie ich w takim tempie, jak do tej pory. Jest to zagrożenie dla całego projektu, być może przyjdzie taki dzień, kiedy będziemy musieli w ogóle wstrzymać prace. Wiadomość o tym wywołała burzę medialną, w wyniku której zgłosiło się do nas bardzo wielu ludzi chcących wesprzeć nasze działania. Mam nadzieję, że groźba klęski się od nas odsuwa.

Kto finansował badania do tej pory?

Osoby prywatne, nasz instytut, bank BZ WBK oraz szczeciński oddział Instytutu Pamięci Narodowej. Nasi pracownicy w większości nie pobierają wynagrodzenia. Większość prac odbywała się zatem bez kosztów osobowych. Na dłuższą metę jednak prowadzenie projektu przy niepewnym źródle finansowania, jest trudne. Identyfikacja ciał wydobytych z „Łączki” jest największym tego typu projektem w Polsce. Nikt nie prowadził dotychczas prac na taką skalę. Bez stałego wsparcia trudno będzie utrzymywać te badania na stałym poziomie.

ZAMIAST NA OWSIAKA, WPŁAĆ NA FUNDACJĘ "ŁĄCZKA"

Bianconeri - Pon Sty 06, 2014 11:25

http://niezalezna.pl/5021...ra-po-w-senacie
wborzecki@gmail.com - Pon Sty 06, 2014 15:06

DAJCIE TO NA STRONY NIE KODOWANE :-))
BO SĄ OSOBY CHĘTNE W DOKONANIU WPŁAT ALE NIE CHCĄ SIĘ LOGOWAĆ :-D

eSKa - Czw Sty 16, 2014 20:51

I na Owsika ;) i na Łaczka.
Nikt nie zrozumie kasy dawanej na Owsika, jak nie ujrzy zdrowego WNUKA :D na rece z ksiazeczka zdrowia, na której widnieje "przebadany aparatem zakupionym przez WOSP. Test przesiewowoy - 100% norma :)

:) Pozdro

www.megachem.pl - Pią Sty 17, 2014 08:53

Ja na Owsiaka nie daję. Bo to nie filantropia, tylko biznes. Jak pół idzie na konto, a pół na szczytny cel.
kolafy - Czw Sty 23, 2014 11:18

eSKa napisał/a:
I na Owsika ;) i na Łaczka.
Nikt nie zrozumie kasy dawanej na Owsika, jak nie ujrzy zdrowego WNUKA :D na rece z ksiazeczka zdrowia, na której widnieje "przebadany aparatem zakupionym przez WOSP. Test przesiewowoy - 100% norma :)

:) Pozdro

coś jak wyzywanie przez cały życie rządu, ZUS, a później branie emerytury ;) W myśl zasady JP pownniśmy się tego zrzec.

kolafy - Czw Sty 23, 2014 11:18

xxx
kesses - Pon Lut 10, 2014 12:46

Myślę że Jurek reprezentuje słuszniejsze cele.
kolafy - Pon Lut 10, 2014 15:52

Proponuję poczytać Resortowe dzieci. Media - D. Kania, J. Targalski, M. Marosz‎,
wborzecki@gmail.com - Pon Lut 10, 2014 15:57

JURKOWI OWSIAKOWI PUSZCZAJĄ NERWY http://wpolityce.pl/artyk...isterycznie-boi
ERNESTO - Czw Lut 13, 2014 16:09

kolafy napisał/a:
Proponuję poczytać Resortowe dzieci. Media - D. Kania, J. Targalski, M. Marosz‎,

Resortowe dzieci ... jest ksiazka strasznie stronnicza, pomijajaca wiele faktow na temat tychze resortowych. Co nie zmienia faktu, ze wiekszosc w niej opisanych osob jest zwyklymi k*** i choragiewkami ...

Pzdr

rudeboyz - Czw Lut 13, 2014 18:21

wborzecki@gmail.com napisał/a:
JURKOWI OWSIAKOWI PUSZCZAJĄ NERWY http://wpolityce.pl/artyk...isterycznie-boi

....albo jest krystalicznie czysty,i tak po ludzku nie wytrzymał, i najzwyczajniej się wkurwił że jest obrzucany błotem.bo jak na razie oprócz zwykłego hejtowania nie ma żadnego wiarygodnego kwitu na niego.
kontrolowany jest bardzo dokładnie,i to co roku..P.i.S jak był przy korycie,zresztą też go kontrolował,i go nie uwalili a chcieli ,i to bardzo :)

nitroactive - Czw Lut 13, 2014 19:06

Konkurencja dla Caritas :D Nie ma że boli...
wborzecki@gmail.com - Czw Lut 13, 2014 19:24

jasne JASNE WINA JARKA :-D:-D
ZAPLUTEGO KARŁA REAKCJI :-)

nitroactive - Czw Lut 13, 2014 19:28

No bo Jarek to plaga tego kraju :D
wborzecki@gmail.com - Czw Lut 13, 2014 23:04

WSZYSTKIE JARKI :-D :-))
upocony_jaja - Pią Lut 14, 2014 17:04

Ziemkiewicz dobrze go podsumował :

Cytat:
Owsiak − co tu gadać, pojebało faceta, żal patrzeć. Mam swoje zastrzeżenia co do WOŚP i tego, co z niej pozwolił jej założyciel zrobić, artykułowałem je chyba wystarczająco jasno i konkretnie. Upaństwowienie tej imprezy i zrobienie z niej gierkowskiego cyrku uważam za wielki propagandowy szwindel, futrujący „waadzę”. W sytuacji, gdy nikt nie liczy pieniędzy publicznych pakowanych w zbiórkę, a agit-prop wykazuje tylko sumy zebrane, dawno, jak sądzę, przekroczono próg, poza którym sprzęt „z serduszkiem” kosztuje nas, jako podatników, więcej, niż gdyby kupił go NFZ − a ta nadpłata jest finansowaniem propagandy sukcesu III RP. Irytuje mnie, oczywiście, fakt, że Owsiak wykorzystuje zbudowany mu przez media cokół „świeckiego świętego” do angażowania się w politykę, plucia na Kościół i polityków opozycji oraz prania młodym ludziom mózgów na „Przystanku Woodstock” − to jednak ma dla mnie drugorzędne znaczenie. Przy tym wszystkim nigdy nie negowałem jego osobistej uczciwości i zacnych intencji, nie kryłem też, że uważam za zachowania niskie i niepotrzebne np. wyliczanie mu wartości mieszkania etc. − choć przecież sam je swoimi histerycznymi wypowiedziami sprowokował.

Ale reakcja Owsiaka na kulturalnie zadane pytanie reportera TV Republika o zarzuty co do finansów spółki „Złoty Melon” jest poniżej wszelkiej krytyki, tak samo jak jego popisy na wideoblogu i ściganie Matki Kurki. To są zachowania człowieka, któremu − jak mawiała moja śp. mama − w dupie się przewróciło i uznał się za istotę nadludzką, której nie wolno o nic pytać ani w żaden sposób krytykować. Tym samym tropem podążyła gromada jego „obrońców”, nierzadko z profesorskimi tytułami, bredzących o jakiejś „nagonce” prowadzonej rzekomo na ich świątka. Nagonka?! Na litość Boską, nie było i nie ma w III RP człowieka bardziej okadzanego i zagłaskiwanego. Jeśli pytania o sensowność nadmuchanej akcji charytatywnej i tych parę mocniejszych słów na blogach ma być zbrodnią na miarę Auschwitz i Katynia (bo rozumiem, że obrońcy Owsiaka podzielają jego ocenę sytuacji) to czym było plucie na Lacha Kaczyńskiego, nawet po jego śmierci, czym jest kampania poniżania smoleńskich rodzin, które „urządzają sobie wykopki w grobach” (czytaj: chcą wiedzieć, gdzie podziały się zwłoki najbliższych), czym były jadowite uwagi jakichś, z przeproszeniem, Kuców, że kto nosi po Smoleńsku żałobę zachowuje się „jak Breżniew” albo dowcipasy uwielbianego przez to towarzycho Palikota zapraszającego w rocznicę tragedii na „krwawą Mary pod kaczkę po Smoleńsku”?!

Proszę obejrzeć wideoblogi „Jurka” i samemu ocenić jego stabilność psychiczną. Obrońcom tezy, że krytykowanie go to Auschwitz i Katyń razem wzięte mogę tylko powiedzieć, albo przemądrzale „znaj propocją, mocium panie” − albo po prostu: walnijcie się w łeb.

https://www.facebook.com/rziemkiewicz