|
Forum kibiców Sandecji www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji |
 |
KKS Sandecja Nowy Sącz - Flota - SANDECJA
radziufan - Sob Sie 30, 2014 09:15 Temat postu: Flota - SANDECJA mecz w niedzielę o 17
zapraszamy do dyskusji
młodyC - Sob Sie 30, 2014 14:12
Tylko zwyciestwo. Nie ma innego wyjscia 2-0. Choć ta liga jest tak nieprzewidywalna że nic nie można obstawić.
x_cite - Sob Sie 30, 2014 17:21
obstawiam, że przegramy 1:0...
kibicKKS - Sob Sie 30, 2014 21:21
Niestety też mi się wydaje że przegrana ja obstawiam 2:0. Brak stylu (no chyba, że na siłę rozgrywanie piłki przez defensywnego pomocnika można nazwać stylem), słaba ławka... to długo nie może się udawać :(
jacek55 - Nie Sie 31, 2014 18:15
Jak wynika z na żywo to ,obrona Czestochowy p rzy tym co prezentuje Sandecja TO PIKUŚ
Mateusz1234 - Nie Sie 31, 2014 18:23
Raczej bezradność...gdyby nie Marek to już min. trójeczka by była do tylu...i Cicman musi się jakoś lepiej zachowywać w tym polu karnym bo z tego co zauważyłem to już chyba 3 karny przez niego w tym sezonie...
jacek55 - Nie Sie 31, 2014 19:01
Tak to jest jak zamienia się fachowca czytaj p. Kuzme na hodowce gołębi brawo ,jano nowak ,danek lesniak itd
kristoff - Nie Sie 31, 2014 19:08
To było do przewidzenia... pierwsze mecze to jeszcze pozostałości po Kuźmie.... a teraz styl a raczej jego brak to już "praca" obecnego duet + jeszcze do tego super transfery i mamy to co mamy...
Rafalsky - Nie Sie 31, 2014 19:08
Chyba na tyle starczyło przygotowania drużyny przez Kuźme, niestety.
bzyku - Nie Sie 31, 2014 19:20
Czy to już równia pochyla czy tylko słabsza forma...
SilverCommander - Nie Sie 31, 2014 19:22
Warto dodać, że Flota grała chyba bez 4 podstawowych zawodników + wiadomo jakie mają problemy finansowe (co się też odbiło na składzie drużyny) ... a teraz zadajmy sobie pytanie co by się stało jak by Sandecja grała bez 4 podstawowych zawodników :) ... znów zaczyna być to samo co zawsze czyli "równia pochyła" ... co będzie jak się zdarzą jakieś kontuzje czy pauza za kartki ... to kto będzie grał w pierwszej "11" - 6 naszych utalentowanych wychowanków ... inne drużyny cały czas się jeszcze wzmacniają a u Nas oczywiście super extra skład nie potrzeba wzmocnień ... czyli co w rundzie jesiennej strefa spadkowa a później gorączkowe szukanie wzmocnień przez zimę i pewne utrzymanie nad strefą spadkową :).
lukas33 - Nie Sie 31, 2014 19:23
Cóż. Po optymistycznych komentarzach na początku, wracamy do szarej sądeckiej rzeczywistości. Jedna wygrana w 6 meczach 1 remis cudem wywalczony (Legnica), po frajersku stracone punkty ( mecz z Tychami) i pozostaje ciężka i mozolna walka o utrzymanie. Co zresztą w obecnym składzie personalnym Sandecji ( brak jakichkolwiek alternatyw w ofensywie, tragicznie słaba ławka rezerwowych) w sumie nie powinno dziwić nikogo. Tym bardziej, że za chwilę może być jeszcze trudniej (kartki, kontuzje).
bzyku - Nie Sie 31, 2014 19:25
Silver dokładnie taki scenariusz ma nasz dyrektor sportowy czyli teraz jakoś to będzie a potem będziemy działać żeby nie spaść
kibicKKS - Nie Sie 31, 2014 21:47
bzyku napisał/a: | Silver dokładnie taki scenariusz ma nasz dyrektor sportowy czyli teraz jakoś to będzie a potem będziemy działać żeby nie spaść |
I w ten sposób buduje swoją wielkość i zaciemnionych, bo później będzie że dzięki niemu utrzymaliśmy się.
kristoff napisał/a: | To było do przewidzenia... pierwsze mecze to jeszcze pozostałości po Kuźmie.... a teraz styl a raczej jego brak to już "praca" obecnego duet + jeszcze do tego super transfery i mamy to co mamy... |
Czego wymagasz od dwóch trenerów juniorów?
x_cite - Nie Sie 31, 2014 22:07
Cały ten duet pseudotrenerski wraz z innymi gołębiarzami i świtą słowacką proszeni są o natychmiastowe opuszczenie klubu! Najlepszym protestem byłoby nie pojawienie się na meczu w sobotę itd. To co się dzieje w tym klubie to ręce opadają.
Mateusz1234 - Nie Sie 31, 2014 22:21
Noo protest to jednak nie jest dobry pomysł bo kopacze winni nie są a w ten sposób możemy ich tylko osłabić...
x_cite - Nie Sie 31, 2014 22:25
Tu nie chodzi o piłkarzy, jak możemy ich osłabić jak nie mają motywacji do gry z takim trenerem co klaska na meczu jakby gołębie miał bujać i wołać??
qqq - Nie Sie 31, 2014 22:47
x_cite napisał/a: | Najlepszym protestem byłoby nie pojawienie się na meczu w sobotę itd. |
Przecież i tak prawie nikt nie chodzi.
rudeboyz - Nie Sie 31, 2014 22:48
x_cite napisał/a: | Cały ten duet pseudotrenerski wraz z innymi gołębiarzami i świtą słowacką proszeni są o natychmiastowe opuszczenie klubu! Najlepszym protestem byłoby nie pojawienie się na meczu w sobotę itd. To co się dzieje w tym klubie to ręce opadają. |
Żeby się ,,nie pojawić" na meczu,trzeba na wcześniejszych się ,,pojawiać"...a jaka jest ostatnio frekwencja to każdy widzi.
Niestety Panowie, ale nie mamy amunicji :-)
mirek678 - Pon Wrz 01, 2014 01:29
heheheheh to jest nasza myśl czyli czytaj Pana Jana :) akademia nasza nie istnieje i to widać :) Pan gołębnik wpuszcza młodzież naszą utalentowaną do czego dążył Pan Janek i widać efekty heheh układ jest hehe i obrona Częstochowy też śmiać mi się już nie chce nawet żałuje że mam karnet bo to jest po prostu kpina co się dzieje :) pan Słowak marionetka Słowaka :) dwa pierwsze mecze to zasługa Kuźmy ... nawet mielibyśmy 8 ptk gdyby Pan Słowak wiedział i wyznaczył kto ma strzelać karne heheh nawet tego nie ogarnął mógł mieć nawet jeden trening z drużyną ale to się ustala wcześniej pije jakby ktoś nie wiedział do meczu z Tychami .... Jano won z klubu taki trans powinien zawisnąć na estadio "milion inwestycji" Nowy Sącz ... a jak Janek taki spoko i się zna to niech będzie trenerem i niech bierze odpowiedzialność za wszystko Kuźma nie chciał być marionetką i miał racje bo wiedział że wyników i stylu nie będzie z "Naszą Utalentowaną Młodzieżą" to nie chciał się pod tym podpisać i wiedział co robi na to wychodzi ... hehe jeszcze jedno Makuch wchodzi w 85 minucie jak to jeden z naszych najlepszych zawodników a z Słowaka jeżeli gra to ogony hehehe Adrian Frańczak lepszy od Makucha :) fajnie
kristoff - Pon Wrz 01, 2014 08:39
kibicKKS napisał/a: | kristoff napisał/a: | To było do przewidzenia... pierwsze mecze to jeszcze pozostałości po Kuźmie.... a teraz styl a raczej jego brak to już "praca" obecnego duet + jeszcze do tego super transfery i mamy to co mamy... |
Czego wymagasz od dwóch trenerów juniorów? |
Choćby nawet tego, że zaraz po gwizdku na przerwę mają zapier.... do szatni żeby motywować i ustawiać grajków, a nie przez 5 minut siedzieć w "gołębniku" , gaworzyć i ustalać wtedy taktykę. Efekt piłkarze wychodzą na boisko i jeszcze pomiędzy sobą dyskutują co i jak....
No ale przecież lepiej nic nie wymagać...
flowbone - Pon Wrz 01, 2014 09:28
mirek678 napisał/a: | heheheheh to jest nasza myśl czyli czytaj Pana Jana :) akademia nasza nie istnieje i to widać :) Pan gołębnik wpuszcza młodzież naszą utalentowaną do czego dążył Pan Janek i widać efekty heheh układ jest hehe i obrona Częstochowy też śmiać mi się już nie chce nawet żałuje że mam karnet bo to jest po prostu kpina co się dzieje :) pan Słowak marionetka Słowaka :) dwa pierwsze mecze to zasługa Kuźmy ... nawet mielibyśmy 8 ptk gdyby Pan Słowak wiedział i wyznaczył kto ma strzelać karne heheh nawet tego nie ogarnął mógł mieć nawet jeden trening z drużyną ale to się ustala wcześniej pije jakby ktoś nie wiedział do meczu z Tychami .... Jano won z klubu taki trans powinien zawisnąć na estadio "milion inwestycji" Nowy Sącz ... a jak Janek taki spoko i się zna to niech będzie trenerem i niech bierze odpowiedzialność za wszystko Kuźma nie chciał być marionetką i miał racje bo wiedział że wyników i stylu nie będzie z "Naszą Utalentowaną Młodzieżą" to nie chciał się pod tym podpisać i wiedział co robi na to wychodzi ... hehe jeszcze jedno Makuch wchodzi w 85 minucie jak to jeden z naszych najlepszych zawodników a z Słowaka jeżeli gra to ogony hehehe Adrian Frańczak lepszy od Makucha :) fajnie |
Akurat Adrian Frańczak dobrze odnalazł się na boku obrony. Natomiast nie rozumiem przesunięcia go na prawą stronę. Tylko dlatego, żeby zrobić miejsce sądeczaninowi Kamilowi Słabemu? Dziwne to jest dla mnie. Frańczak niech sobie gra na lewej obronie, a na prawej nie może grać Bartków, albo Makuch? Od kiedy trener zaczął kombinować w obronie to zaczęliśmy przegrywać. Powodów jest na pewno więcej, ale nie podoba mi się takie obstawienie boków obrony.
młodyC - Pon Wrz 01, 2014 09:40
Dlatego żaden protest tylko wszyscy kibice którzy naprawdę są kibicami przychodzą na Chojniczankę. Wywieśmy flagę nt. zarzadu po meczu porozmawia sie z piłkarzami(odstawmy konflikt z Łucją na bok). , a po meczu podejdzmy do zarządu i ustalmy pewne kwestie.
mirek678 - Pon Wrz 01, 2014 10:21
flowbone napisał/a: | mirek678 napisał/a: | heheheheh to jest nasza myśl czyli czytaj Pana Jana :) akademia nasza nie istnieje i to widać :) Pan gołębnik wpuszcza młodzież naszą utalentowaną do czego dążył Pan Janek i widać efekty heheh układ jest hehe i obrona Częstochowy też śmiać mi się już nie chce nawet żałuje że mam karnet bo to jest po prostu kpina co się dzieje :) pan Słowak marionetka Słowaka :) dwa pierwsze mecze to zasługa Kuźmy ... nawet mielibyśmy 8 ptk gdyby Pan Słowak wiedział i wyznaczył kto ma strzelać karne heheh nawet tego nie ogarnął mógł mieć nawet jeden trening z drużyną ale to się ustala wcześniej pije jakby ktoś nie wiedział do meczu z Tychami .... Jano won z klubu taki trans powinien zawisnąć na estadio "milion inwestycji" Nowy Sącz ... a jak Janek taki spoko i się zna to niech będzie trenerem i niech bierze odpowiedzialność za wszystko Kuźma nie chciał być marionetką i miał racje bo wiedział że wyników i stylu nie będzie z "Naszą Utalentowaną Młodzieżą" to nie chciał się pod tym podpisać i wiedział co robi na to wychodzi ... hehe jeszcze jedno Makuch wchodzi w 85 minucie jak to jeden z naszych najlepszych zawodników a z Słowaka jeżeli gra to ogony hehehe Adrian Frańczak lepszy od Makucha :) fajnie |
Akurat Adrian Frańczak dobrze odnalazł się na boku obrony. Natomiast nie rozumiem przesunięcia go na prawą stronę. Tylko dlatego, żeby zrobić miejsce sądeczaninowi Kamilowi Słabemu? Dziwne to jest dla mnie. Frańczak niech sobie gra na lewej obronie, a na prawej nie może grać Bartków, albo Makuch? Od kiedy trener zaczął kombinować w obronie to zaczęliśmy przegrywać. Powodów jest na pewno więcej, ale nie podoba mi się takie obstawienie boków obrony. |
Bardziej ogólnie chodzi oto że Makuch przez kilka lat potwierdził jaki jest solidny i brak go w podstawowym składzie to jakieś nieporozumienie
x_cite - Pon Wrz 01, 2014 11:00
dokładnie brak Makucha to jakiś skandal! z Chojniczanką przewiduję kolejne bęcki...
bzyku - Pon Wrz 01, 2014 13:50
Choć bardzo bym chciał to nie wierzę, że coś się zmieni w klubie. Brak wśród nas jedności i silnego lidera. Jest kilku zapaleńców, którzy by coś chcieli, ale na chęciach oraz "płakaniu na forum" się kończy i przyznam, że ja do nich także niestety należę..:-(
kibicKKS - Pon Wrz 01, 2014 17:29
kristoff napisał/a: | kibicKKS napisał/a: | kristoff napisał/a: | To było do przewidzenia... pierwsze mecze to jeszcze pozostałości po Kuźmie.... a teraz styl a raczej jego brak to już "praca" obecnego duet + jeszcze do tego super transfery i mamy to co mamy... |
Choćby nawet tego, że zaraz po gwizdku na przerwę mają zapier.... do szatni żeby motywować i ustawiać grajków, a nie przez 5 minut siedzieć w "gołębniku" , gaworzyć i ustalać wtedy taktykę. Efekt piłkarze wychodzą na boisko i jeszcze pomiędzy sobą dyskutują co i jak....
No ale przecież lepiej nic nie wymagać... |
Pytanie było retoryczne i ironiczne....
Chodzi mi o to że gość nie ma doświadczenia , w czasie meczu stoi jak słup soli, a nie daj Boże jak jest czerwona kartka to totalna konsternacja i zagubienie.
x_cite - Pon Wrz 01, 2014 18:34
Mam nadzieję, że jak szybko do klubu przyszedł Kostelnik tak szybko z niego odejdzie! Rysiek Kuźma wróc!
kristoff - Pon Wrz 01, 2014 19:49
kibicKKS napisał/a: | kristoff napisał/a: | kibicKKS napisał/a: | kristoff napisał/a: | To było do przewidzenia... pierwsze mecze to jeszcze pozostałości po Kuźmie.... a teraz styl a raczej jego brak to już "praca" obecnego duet + jeszcze do tego super transfery i mamy to co mamy... |
No ale przecież lepiej nic nie wymagać... |
Pytanie było retoryczne i ironiczne....
Chodzi mi o to że gość nie ma doświadczenia , w czasie meczu stoi jak słup soli, a nie daj Boże jak jest czerwona kartka to totalna konsternacja i zagubienie. |
Jestem tak wkurw... ze nie zauważyłem ze to ironia i retoryka. Ale fakt ze trenejro nie zabardzo czaji co się wokół dzieje.
hanys - Wto Wrz 02, 2014 07:15
a co ma wiedziec gośc który jedyne co trenował to gołebie ojca
bzyku - Wto Wrz 02, 2014 13:53
To co gra nasza obrona to dramat. Zobaczcie jak wygląda krycie....
mirek678 - Wto Wrz 02, 2014 15:43
hehe tak jak mówił Kuźma w wywiadach na początku jak przejął nasz klub coś szło to tak " piłkarze nie znają podstaw" hehe
SilverCommander - Wto Wrz 02, 2014 16:45
Podobno piłkarze mieli zakaz wypowiedzi dla "Sądeczanina" ... a tu sobie czytam wywiad z Markiem Koziołem na tym portalu ... więc o co chodzi ? :)
bzyku - Wto Wrz 02, 2014 16:51
Wolny kraj demokracja nikt nie może ograniczać swobody do wypowiedzi
jacek55 - Wto Wrz 02, 2014 18:00
Ryszard Kuźma został nowym trenerem drugoligowej Siarki Tarnobrzeg. Na stanowisku zastąpił Tomasza Tułacza.
polak_ns - Wto Wrz 02, 2014 19:06
bzyku napisał/a: | Wolny kraj demokracja nikt nie może ograniczać swobody do wypowiedzi |
pracodawca owszem może.
vanacastin - Wto Wrz 02, 2014 21:10
SilverCommander napisał/a: | Podobno piłkarze mieli zakaz wypowiedzi dla "Sądeczanina" ... a tu sobie czytam wywiad z Markiem Koziołem na tym portalu ... więc o co chodzi ? :) |
Pewnie nie było żadnego zakazu tylko Sądeczanin chciał narobić afery bo ich "prowokacja" z lipną akredytacją się wysypała i tyle. Jakoś mieli walczyć z klubem, atakować i rzekomo dochodzić swoich racji a na napisaniu jednego artykułu się skończyło. Liczyli chyba, że będą sobie wzajemnie odpisywać oraz atakować w kolejnych tekstach a jak klub olał ich wypociny to nie mają pomysłu co zrobić. Ten portal zszedł jakiś czas temu na psy. Jakieś procesy przegrali, ich oskarżenia co chwila okazują się zmyślone. Szkoda zdrowia na czytanie :)
kibicKKS - Sro Wrz 03, 2014 20:38
Cytat z innego tematu
internacionale napisał/a: | Ponadto w związku z kłamstwami w dzisiejszym w artykule (chodzi o nieprawdziwe kwoty, liczbę ochrony oraz sugerowanie ze to samowolka klubu, a w rzeczywistości jest to działanie nakreślone zapisami ustawy) zarząd klubu jutro spotyka się z prawnikiem w celu skierowania sprawy na drogę sądową.
Piłkarze mają zakaz udzielania jakichkolwiek wypowiedzi dla sądeczanina.
Ustaliłem to ja-Miłosz. |
Czyli moim zdaniem co najmniej jedna z trzech poniższych odpowiedzi jest prawidłowa
a) Kozioł nie jest piłkarzem
b) wszystkie te działania naszego nieznającego dat meczów rzecznika są tylko na pokaz
c) Kozioł może więcej.
No jeszcze być może Miłoszowi powiedzieli co innego a tak naprawdę robią co innego.
A ktoś wie czy sprawa już jest na drodze sądowej czy to też tylko pogróżki?
bzyku - Czw Wrz 04, 2014 10:21
polak_ns napisał/a: | bzyku napisał/a: | Wolny kraj demokracja nikt nie może ograniczać swobody do wypowiedzi |
pracodawca owszem może. |
G..o może tylko zastrasza a Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej gwarantuje każdemu wolność wypowiedzi. Oznacza to, że każdy z nas ma prawo do wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania uzyskanych informacji.
internacionale - Czw Wrz 04, 2014 11:39
Konstytucja także mówi o tym że należy przestrzegać umów cywilno-prawnych.
Jeśli tylko zawodnik ma w umowie wyszczególniony nakaz słuchania się przełożonych w kwestiach współpracy z mediami to taki nakaz musi respektować.
Jak jest w przypadku umów naszych piłkarzy - nie wiem, nie widziałem żadnej umowy na oczy.
polak_ns - Czw Wrz 04, 2014 19:10
internacionale napisał/a: | Konstytucja także mówi o tym że należy przestrzegać umów cywilno-prawnych.
Jeśli tylko zawodnik ma w umowie wyszczególniony nakaz słuchania się przełożonych w kwestiach współpracy z mediami to taki nakaz musi respektować. |
i o to mi chodziło
x_cite - Czw Wrz 04, 2014 21:14
polak_ns napisał/a: | internacionale napisał/a: | Konstytucja także mówi o tym że należy przestrzegać umów cywilno-prawnych.
Jeśli tylko zawodnik ma w umowie wyszczególniony nakaz słuchania się przełożonych w kwestiach współpracy z mediami to taki nakaz musi respektować. |
i o to mi chodziło |
Ale to jest klub miejski, my jako mieszkańcy współfinansujemy klub i mamy prawo wiedzieć za pośrednictwem zależnych czy niezależnych mediów co dzieje się Sandecji.
mirek678 - Pią Wrz 05, 2014 01:23
x_cite napisał/a: | polak_ns napisał/a: | internacionale napisał/a: | Konstytucja także mówi o tym że należy przestrzegać umów cywilno-prawnych.
i o to mi chodziło |
Ale to jest klub miejski, my jako mieszkańcy współfinansujemy klub i mamy prawo wiedzieć za pośrednictwem zależnych czy niezależnych mediów co dzieje się Sandecji. |
hehhe ten klub jest już dawno Danka i koleżków a nie miejski
bzyku - Pią Wrz 05, 2014 09:09
mirek678 napisał/a: | x_cite napisał/a: | polak_ns napisał/a: | internacionale napisał/a: | Konstytucja także mówi o tym że należy przestrzegać umów cywilno-prawnych.
i o to mi chodziło |
Ale to jest klub miejski, my jako mieszkańcy współfinansujemy klub i mamy prawo wiedzieć za pośrednictwem zależnych czy niezależnych mediów co dzieje się Sandecji. |
hehhe ten klub jest już dawno Danka i koleżków a nie miejski |
Proponuje zmianę nawy klubu z MKS Sandecja na RAJ Sandecja Ryszard Andrzej Jano :-)
flowbone - Pią Wrz 05, 2014 10:44
SKS Słowacja Nowy Sącz:). A tak na poważnie, to jeśli z Chojniczanką nie będzie wygranej to można się powoli zastanawiać nad tym co się z drużyną dzieje. Pierwsze mecze były jeszcze niezłe, a teraz?
|
|