Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

KKS Sandecja Nowy Sącz - Wisła Płock - Sandecja Nowy Sącz

flowbone - Pią Wrz 12, 2014 16:29
Temat postu: Wisła Płock - Sandecja Nowy Sącz
Mecz w sobotę o 18:00. Gramy bez Grzeszczyka i Makucha.

http://www.sportowefakty....adzam-sie-z-tym

Cudów się nie spodziewam. Niech chociaż punkt przywiozą.

bzyku - Pią Wrz 12, 2014 16:53

Po co się martwić brakami w składzie skoro nasz trenero zapewnia że mamy szeroką lawę :)
flowbone - Sob Wrz 13, 2014 18:22

Traore na ławce, Fałek w ataku. Jeśli powodem nie jest kontuzja to ja się pytam - o co chodzi?
Rummek - Sob Wrz 13, 2014 18:44

miałem napisać...spokojnie gołebiarz wie co robi a tu...już 0-1 więc chyba nie wie co robi (ironia)
Ups - przeprasza, że na forum osmielilem się lekko skrytytkowć słowacki zaciąg bo zapomniałem że na forum nie wolno źle mówić

KubaNS - Sob Wrz 13, 2014 19:27

Rummek, z calym szacunkiem- przynudzasz. Co tydzien piszesz w zasadzie o tym samym.
Nikt Ci tego nie kasuje, nikt Ci nie daje ostrzezen, nikt nawet na dobra sprawe nie neguje wszystkiego co piszesz. Skad wiec to kreowanie sie na jedynego oswieconego, ciemiezonego, ktory idzie pod prad przeciwko proslowackim silom? :)
Cytat:
zapomniałem że na forum nie wolno źle mówić

Badz powazny i poprzegladaj to miejsce raz jeszcze.
Troche poza tematem ale poczulem sie urazony jako jeden z "czerwonych" ;)

kristoff - Sob Wrz 13, 2014 20:01

I 2:0
Czyli reasumując w ostatnich 4 meczach 1 pkt. Ciekaw jestem czy będzie jakaś reakcja dyrektora i zarządu czy znów będzie pierdolenie ze nie grali źle i ze porażka to znowu pechowa

młodyC - Sob Wrz 13, 2014 20:02

Zmiana trenera i to jak najszybciej!!! Edit
2-1 a jednak tylko teraz znowu będzie pechowa porażka ale oby nie. Czekam na reakcje zarządu.

bzyku - Sob Wrz 13, 2014 20:05

Teraz musi być źle żeby przed wyborami można było poprawić notowania :-) To przemyślana strategia
kristoff - Sob Wrz 13, 2014 20:14

2-1 nie zmienia faktu że porażka - czyli po jutrzejszych meczach możemy już ładnie świecić na czerwono...
x_cite - Sob Wrz 13, 2014 20:41

Mam jednego znajomego czynnego gołębiarza, który na moje pytanie ile jeszcze w tym roku lotów konkursowych mają gołębie - odpowiedział, że DWA (jeden jutro czyli tak jakby w tej kolejce po piłkarsku). Mam nadzieję, że w następnym meczu za tydzień, czyli w ostatnim locie gołębi nasz słynny gołębiarski trenejro odleci z Sącza raz na zawsze po kolejnej porażce u siebie - bez powrotu!!! Prezes na pewno na mecz za tydzień nie będzie musiał dowozić "fanuszków" na mecz, bo frekwencja będzie jeszcze gorsza niż ostatnio.
jacek55 - Sob Wrz 13, 2014 20:48

Dozef słowak przegrywa , zamiast postawić na atak to Traore wchodzi na 7 min zal pa pa dzozef
SilverCommander - Sob Wrz 13, 2014 20:51

Kolejna "planowa" porażka z takim "młodzieżowym" i "utalentowanym" składem to możemy szukać miejsca ... ale w II lidze co najwyżej ... ile jeszcze trzeba będzie ponieść porażek, żeby się ktoś ogarnął ... przecież to już jest równia pochyła co się dzieje, a jak tak dalej będzie to będziemy mieć tak dużą stratę, że nawet "wiosenne" wzmocnienia i zmiana trenera :) mogą nie pomóc ... czytając relację tekstową ze spotkania to My nie mieliśmy praktycznie żadnej akcji (zresztą nie pierwszy raz jeśli chodzi o spotkania wyjazdowe) a Wisła mogła już do przerwy spokojnie rozstrzygnąć spotkanie na swoją korzyść. Szkoda nerwów ... w sumie nie trzeba być znawcą futbolu, żeby przewidzieć jaki będzie kolejny wynik meczu z Naszym udziałem ... smutne to ale prawdziwe.
bzyku - Sob Wrz 13, 2014 23:00

ch.j d..a i kamieni kupa...i za ten stan powinien odpowiedzieć dyrektor sportowy Jano F który to wszystko spierdol.ł!!!!!
radek - Nie Wrz 14, 2014 00:11

Grali my se dobrze ale Wisła zaczeła strzelać bramki i my zgupieli potem my sie na chwilke podniesli po bramce na 2-1 ale brakło czasu tak też wracamy bez punkcików. Ja se myśle że lepiej szło mi puszczanie gołębi i chcem do tego wrócić. Taka przed wczesna konferencja Josefa. Jednym słowem Wypier.... razem z Frohlichem czas najwyższy kokoty
Chessjan - Nie Wrz 14, 2014 10:14

Zeszły sezon rozpoczęliśmy masakrycznie. Pięć spotkań, jeden punkt, zero bramek. Taki start na dłuuuugo można zapamiętać.

Tymczasem po ośmiu kolejkach mieliśmy już więcej punktów niż teraz (wtedy 8, teraz 7). A teraz jest dodatkowo gorzej o tyle, że rok temu na ławce mieliśmy prawdziwego trenera i zaczynaliśmy wygrywać mecze. Dziś mamy na ławce gołębiarza i wtapiamy wszystko jak leci.

Panie M. Gwiżdż. Pamiętam, jak na konferencji przed sezonem był pan z siebie taki dumny. Bo przysłużył się pan klubowi, załatwiając nowego trenera. Czy nadal jest pan taki zadowolony?

--
Pozdrawiam,
Chessjan

bo2904 - Nie Wrz 14, 2014 10:30

Szkoda się rozpisywać. Dopóki klub będzie w rękach- (mackach) Południowych "przyjaciół" to będzie tylko gorzej. Szkoda tylko wiernych kibiców i kasy z urzędu miasta.
Gwardzista - Nie Wrz 14, 2014 12:17

boje sie ze spadek z ligi moze spowodowac pozegnanie sie z panem z połdnia
młodyC - Nie Wrz 14, 2014 12:36

http://www.sandecja.tv/18...sowe.htm?id=436
"Okazało się że w piłce nożnej wygrywa ten kto zdobywa bramki. Prowadzilismy gre ale nie wykorzystalismy sytuacji."

kristoff - Nie Wrz 14, 2014 13:41

młodyC napisał/a:
http://www.sandecja.tv/18,Konferencje_prasowe.htm?id=436
"Okazało się że w piłce nożnej wygrywa ten kto zdobywa bramki. Prowadzilismy gre ale nie wykorzystalismy sytuacji."

A nie pisałem wcześniej:) oczywiście jak zwykle graliśmy super - tym razem najlepszy mecz w sezonie - no ale znów pechowa porażka...

Masahiko - Nie Wrz 14, 2014 20:05

Te konferencje tak wyglądają, że trenerzy mówią swoje i koniec? Bo aż prosi się, aby trener uzasadnił wybór Fałowskiego kosztem Traore oraz takie, a nie inne ustawienie ofensywy bez Grzeszczyka.
radziufan - Nie Wrz 14, 2014 20:51

można zadawać pytania na konferencjach
lukas33 - Nie Wrz 14, 2014 21:11

Ale kto ma zadawać te pytania skoro "niby" dziennikarze którzy kręcą się koło drużyn I ligowych to albo niedouczone tłuki których inwencja i inteligencja kończy się na zadaniu jednego błyskotliwego pytania typu " czy w następnym meczu zobaczymy inną Sandecję?" albo nie zadają żadnych pytań bo wraz z akredytacją mają np. darmowe wyjazdy albo prezio coś jeszcze rzuci jak się napisze zgodnie z nurtem.
bzyku - Pon Wrz 15, 2014 09:00

Jak znajdzie się dziennikarz który za bardzo docieka i zadaje niewygodne pytania to zabiera mu się akredytacje :)
bo2904 - Pon Wrz 15, 2014 10:37

My kibice musimy coś z tym zrobić niemożna siedzieć bezczynnie i patrzeć jak nasz ukochany klub się rozpada za naszym" przyzwoleniem".Najbliższy mecz będzie transmitowany przez Orange sport jest okazja coś wymusić na zarządzie ( wiadomo o co chodzi kokoty wy.......ć)
kibicKKS - Pon Wrz 15, 2014 11:00

Nie no obejrzałem właśnie skrót i żyję nadzieją że ktoś pomylił mecze. Przy pierwszej bramce Kozioł nie bez winy ale to co robią nasi żonglerzy przy drugiej to futbolowe jaja. Gość zagrywa piłkę która raczej mu zeszła i ledwo leci w nasze pole karne, nasi kopacze "podnoszą poziom piłki" i grają w "króla kapek" a turbo doświadczony były piłkarz Slavi Praga Słowak zachowuje się jak w czeskim filmie i w czasie jak rywale po 16stce biegają za piłką, a zza pleców wraca inny zawodnik gospodarzy to ten się drapie po nodze bo może go komar ukąsił czy nie wiadomo co.

WTF???

Może trzeba jeszcze psychologa ze Słowacji im zatrudnić?

Na pewno nasz mecz jest w Orange czy na TVP2 o porze Kabaretowego Klubu Dwójki?

SilverCommander - Pon Wrz 15, 2014 11:42

Nie będzie transmisji "na żywo" z meczu w niedziele na Orange Sport ... będzie tylko pokazana relacja z tego spotkania ... pewnie szybko doszli do wniosku, że wstyd pokazywać taką "piłkę nożną" w Naszym wykonaniu i zmienili mecz na Chrobry Głogów - Stomil Olsztyn.
hanys - Pon Wrz 15, 2014 13:56

dzisiejsze info telefoniczne...
piłkarze sami chca sie pozbyć naszego gołębiarza...stąd te wyniki...

kibicKKS - Pon Wrz 15, 2014 13:58

A kiedy oni zechcą się pozbyć importera gołębiarzy wa mać??? Mogli opowiedzieć się wstawić za Kuźmą...
młodyC - Pon Wrz 15, 2014 19:59

Tylko jak mieli wstawić się za Kuźma jak on sam odszedł.
kibicKKS - Pon Wrz 15, 2014 20:16

Po jego odejściu zaprotestować, a nie teraz jeśli to prawda to dołując specjalnie żeby gołąb odleciał, później za duża strata będzie do pierwszej dziesiątki może nawet i będzie kicha.
Bianconeri - Pon Wrz 15, 2014 21:08

kibicKKS napisał/a:
Nie no obejrzałem właśnie skrót i żyję nadzieją że ktoś pomylił mecze. Przy pierwszej bramce Kozioł nie bez winy ale to co robią nasi żonglerzy przy drugiej to futbolowe jaja. Gość zagrywa piłkę która raczej mu zeszła i ledwo leci w nasze pole karne, nasi kopacze "podnoszą poziom piłki" i grają w "króla kapek" a turbo doświadczony były piłkarz Slavi Praga Słowak zachowuje się jak w czeskim filmie i w czasie jak rywale po 16stce biegają za piłką, a zza pleców wraca inny zawodnik gospodarzy to ten się drapie po nodze bo może go komar ukąsił czy nie wiadomo co.

WTF???

Może trzeba jeszcze psychologa ze Słowacji im zatrudnić?

Na pewno nasz mecz jest w Orange czy na TVP2 o porze Kabaretowego Klubu Dwójki?

Było psioczyć na Petrana ?:D

Chcecie zwalniać trenerów, zarząd itp to polecam najpierw skupić się na porządkach we własnym gronie.
http://www.sandecja.org/f...p=111833#111830

flowbone - Wto Wrz 16, 2014 00:00

Bianconeri napisał/a:

Było psioczyć na Petrana ?:D

Ja zawsze uważałem, że Petran był dobrym zawodnikiem, a za to bardzo niedocenionym i ocenianym z perspektywy baboli, które mu się niestety zdarzały.

Asmodeus - Wto Wrz 16, 2014 15:54

hanys napisał/a:

Jesli to prawda to niech sami tez zabierają dupy z tego klubu bo oni są od grania a nie od wybierania sobie trenera

bzyku - Wto Wrz 16, 2014 16:55

Asmodeus napisał/a:
hanys napisał/a:

Jesli to prawda to niech sami tez zabierają dupy z tego klubu bo oni są od grania a nie od wybierania sobie trenera

A Tobie by się chciało gdybyś miał ambicje i chęć osiągnięcia czegoś więcej a zarząd swoimi decyzjami to wszystko by rozpierda..ł ?

DNL - Wto Wrz 16, 2014 18:49

Piłkarz jest od grania, za to bierze kasę. Patologiczne zachowanie jakim jest sabotowanie gry powinno być tępione.
kibicKKS - Wto Wrz 16, 2014 20:26

DNL napisał/a:
Piłkarz jest od grania, za to bierze kasę. Patologiczne zachowanie jakim jest sabotowanie gry powinno być tępione.

Tak samo jak patologiczne zachowanie dotyczące zarządzania klubem (póki co Miejskim), a skoro jednego nikt nie tępi to do drugiego też się nie czepiajmy.

mirek678 - Sro Wrz 17, 2014 00:14

Moim zdaniem to jakby grali na maxa przy tym trenerze to i tak nie ma szans hehe może usprawiedliwiają tak się :) tak jest prościej :)
radziufan - Sro Wrz 17, 2014 08:31

odsunąć Nowaka od władzy, rozwalic kółko wzajemnej adoracji, metoda szokowa jedyną realną szansa na zmiany.
kibicKKS - Sro Wrz 17, 2014 09:11

Może lepiej zacząć od konkretnego protestu, jak zaczną to odczuwać na i tak już prawie pustej kieszeni i biorąc pod uwagę koniec pieniędzy z transmisji TV w przyszłym roku to ktoś może w końcu wstrząśnie tym klubem.

Moim zdaniem Nowak to stety-niestety (niepotrzebne skreślić) to najlepsza opcja prezydencka dla Sandecji tylko ma fatalnych doradców (Kantor i spółka), którzy pozwalają zarządzać klubem takim ludziom jak Jano F.

A gdzie jest ten "kibic" co tu przed wyborami do rady miasta taki był aktywny i z szalikiem Sandecji pozował? Ile on zrobił na sesjach RM dla naszego klubu?

x_cite - Sro Wrz 17, 2014 11:22

kibicKKS napisał/a:
Może lepiej zacząć od konkretnego protestu, jak zaczną to odczuwać na i tak już prawie pustej kieszeni i biorąc pod uwagę koniec pieniędzy z transmisji TV w przyszłym roku to ktoś może w końcu wstrząśnie tym klubem.

Moim zdaniem Nowak to stety-niestety (niepotrzebne skreślić) to najlepsza opcja prezydencka dla Sandecji tylko ma fatalnych doradców (Kantor i spółka), którzy pozwalają zarządzać klubem takim ludziom jak Jano F.

A gdzie jest ten "kibic" co tu przed wyborami do rady miasta taki był aktywny i z szalikiem Sandecji pozował? Ile on zrobił na sesjach RM dla naszego klubu?

jak to gdzie? znowu startuje do RM :D

kosiarz - Sro Wrz 17, 2014 12:53

radziufan napisał/a:
odsunąć Nowaka od władzy, rozwalic kółko wzajemnej adoracji, metoda szokowa jedyną realną szansa na zmiany.

Może i tak, wtedy z pewnością będziemy mieli bliższe wyjazdy, Barcice, Muszyna no może Wieliczka...

Cytat:
jak to gdzie? znowu startuje do RM :D

Pan Basta...kolega Pana Fecki, tak będzie lepiej. Szczególnie dla Sandecji.

maciek - Sro Wrz 17, 2014 15:46

Czy ktoś chce czy nie prawda jest taka, że na dzień dzisiejszy jedynie Nowak może najwięcej wyszarpnąć z RM dla Sandecji. Niezależnie od tępawego Zarządu klubu z jego dyrektorami - żaden aktywista partyjny "Gadająca głowa" typu pan Fecko lub jemu podobni nie stworzą lepszych finansów z RM dla Klubu a pchną go w szarzyznę A klasowej rzeczywistości. Jedynie sensowne zmiany a zarządzaniem klubem mogą przynieść efekty.
radziufan - Sro Wrz 17, 2014 16:46

ale w klubie nie będzie żadnych zmian do póki u sterów będzie Nowak. Beda kolejne roszady wsrod zawodników i trenerów a klub bedzie gnił tak jak gnije teraz.
Brak Nowaka = brak kasy = spadek = wstrząs = zmiany = odrodzenie
jak dla mnie jest to jedyna droga

bzyku - Sro Wrz 17, 2014 16:55

Prawda jest taka że rozpieprzyć cały ten chory układ zależności może tylko przekształcenie klubu w spółkę akcyjną
kosiarz - Sro Wrz 17, 2014 17:30

Cytat:
odrodzenie

Czyli ekstraklasa? ;) A pieniądze wyłoży Fecko czy może Czarnecki? a może Handzel? czy ten od Korwina?

Cytat:
Prawda jest taka że rozpieprzyć cały ten chory układ zależności może tylko przekształcenie klubu w spółkę akcyjną

I jako pierwszy kupisz jej akcje? uzdrawiając ten chory system...

Kurcze tylu tu uzdrowicieli, a na trybunach i w Stowarzyszeniu pusto. Gdyby te "pomysły" przełożyć tutaj....
Czy któryś z tych panów wymienionych przeze mnie wyżej kiedykolwiek cokolwiek powiedział, zapowiedział, określił się co do Naszego Klubu?
Wielokrotnie słyszałem z kręgów zbliżonych do tych partii, osób zainteresowanych, że Sandecja to dla nich nic, że ani grosza by nie dali, co więcej same chuligany tam przychodzą. Więc nie wiem na co liczycie...

Cytat:
a klub bedzie gnił tak jak gnije teraz.

Mnie pasuje, że tak gnije, i gnije w tej I lidze :)

maciek - Sro Wrz 17, 2014 19:35

Sprawa jest prosta. Proszę wskazać jedną jedyną osobę która ma dość kasy aby nie doić klubu, odpowiednie koneksje, serce dla Sandecji i CHĘĆ objęcia funkcji prezesa a najbliższe wybory załatwią sprawę zgodnie z oczekiwaniami większości kibiców.
Gwardzista - Sro Wrz 17, 2014 20:10

a kto powiedział ze nastepca nowaka nie zrobi dla sandecji lepiej niz nowak moze rozwali ten układ w sandecji?
kibicKKS - Sro Wrz 17, 2014 21:24

Gwardzista napisał/a:
a kto powiedział ze nastepca nowaka nie zrobi dla sandecji lepiej niz nowak moze rozwali ten układ w sandecji?

A kto oprócz Nowaka jawnie mówi o chociaż kibicowaniu Sandecji? Tamci nie mają nawet czasu przyjść na Sandecję może przed wyborami i czasami Czarnecki ale to wszystko. Tamci pewnie nawet nie wiedzą kiedy Sandecja powstała nie mówiąc już o tym żeby ich zobaczyć w koszulce Sandecji.

Wg mnie największym problemem nie jest Nowak. Wydaje mi się że wystarczy pozbyć się z klubu Słowackiej świty i już będzie lepiej, bo bez nich było lepiej (czasy Wójtowicza gdy pewien Pan nie miał aż tyle czasu mieszać bo musiał biegać za piłką).

misns - Sro Wrz 17, 2014 21:40

kibicKKS napisał/a:
Gwardzista napisał/a:

A kto oprócz Nowaka jawnie mówi o chociaż kibicowaniu Sandecji? Tamci nie mają nawet czasu przyjść na Sandecję może przed wyborami i czasami Czarnecki ale to wszystko. Tamci pewnie nawet nie wiedzą kiedy Sandecja powstała nie mówiąc już o tym żeby ich zobaczyć w koszulce Sandecji.

Wg mnie największym problemem nie jest Nowak. Wydaje mi się że wystarczy pozbyć się z klubu Słowackiej świty i już będzie lepiej, bo bez nich było lepiej (czasy Wójtowicza gdy pewien Pan nie miał aż tyle czasu mieszać bo musiał biegać za piłką).

Nie wiem do konca ja oceniac Nowaka bo z jednej strony wspiera nasz klub jak moze a z drugiej pozwala na te wszystkie patalogie...

bzyku - Czw Wrz 18, 2014 13:26

kosiarz

Nikt nie karze Ci kupować akcji i jednocześnie nie zabrania. Akcje obejmuje miasto i sponsorzy tworząc profesjonalny zarząd stosownie do posiadanych udziałów.