Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

KKS Sandecja Nowy Sącz - Widzew - Sandecja

Trebor13 - Wto Mar 03, 2015 18:46
Temat postu: Widzew - Sandecja
Za kilka dni wracamy do rozgrywek a tu ... tradycyjny ład, porządek i wszystko zapięte na ostatni guzik.

http://www.sportowefakty....ionu-w-byczynie

http://www.90minut.pl/new...nu-Widzewa.html

x_cite - Wto Mar 03, 2015 22:24

Czemu Zarząd Klubu nie wypowie się w tej sprawie?! Drużyna ma jechać na mecz? Jeśli tak to gdzie, kiedy i na jaki stadion?? Przecież to są jakieś jaja - moim zdaniem powinien być walkower.
Bianconeri - Wto Mar 03, 2015 22:26

Duży (Widzew) może więcej ... Od nas z klubu pismo napisali i wysłali i w zasadzie tyle mogą.
Wątpię żeby skrzywdzili jakoś bardziej Widzew, a że my wiecznie krzywdzimy się sami to i inni średnio się będą nami przejmować.

Wielmoże z PZPN kazały czekać do piątku ...

jacek55 - Czw Mar 05, 2015 09:48

Widzew Łódź - Sandecja Nowy Sącz, godz. 14:00, sędzia: Sebastian Jarzębak (Bytom). ale gdzie ,tego nie wiedzą najstarsi górale.
kacper108 - Czw Mar 05, 2015 13:57

Jarzębak w tym sezonie gwizdał nam 3 razy z czego pierwszy mecz z Widzewem (2-0 dla nas), z Dolcanem (2-2) oraz z Chrobrym (2-1 dla nas) więc ten sezon póki co ok.
x_cite - Pią Mar 06, 2015 08:32

I co mecz odbędzie się w ogóle????
jacek55 - Pią Mar 06, 2015 09:41

Jak w tym klubie ma być normalnie ,jak na konferecji przed sezonem miłosciwie nam panujacy prezes A Danek nie potrafi sklećić kilku zdań z sesem ZGROZA.
internacionale - Pią Mar 06, 2015 12:48

x_cite napisał/a:
I co mecz odbędzie się w ogóle????

nie odbędzie się :)

SączerS - Pią Mar 06, 2015 12:59

walkower ?
jacek55 - Pią Mar 06, 2015 13:04

O 12:30 w Gutowie Małym miała odbyć się dzisiejsza konferencja prasowa z udziałem trenera Wojciecha Stawowego i jego podopiecznych. Przed kilkunastoma minutami klub poinformował jednak media, że spotkanie nie odbędzie się. Jak łatwo się domyślić, ma to związek z zagrożeniem rozegrania jutrzejszego meczu z Sandecją Nowy Sącz.

Jak pisał WTM, spotkanie odbędzie się tylko pod warunkiem, że zgodę na jego rozegranie wyda Burmistrz Poddębic, Piotr Sęczkowski. W siedzibie PZPN trwa posiedzenie Komisji ds. Licencji Klubowych, która czeka na ten dokument. Najwyraźniej w Widzewie już wiedzą, że Pan Sęczkowski zmienił zdanie dzień przed meczem i takowej zgody nie wyda. Skoro nie będzie spotkania, nie ma sensu organizacja konferencji.

jacek55 - Pią Mar 06, 2015 13:17

ice Widzewa przeżywają dziś niemałe emocje, których nie powstydziłby się sam Alfred Hitchcock. Huśtawka nastrojów w końcu może wyhamować – jak się nieoficjalnie dowiedzieliśmy, Komisja ds. Licencji Klubowych nie zatwierdziła, choćby warunkowo, stadionu w Byczynie. Licencja klubu została zawieszona.Jak informowaliśmy, problemem nie były warunki infrastrukturalne, które zostały warunkowo przyjęte, ale brak zgody organów administracyjnych co do gry łodzian na tamtejszym obiekcie. Burmistrz Poddębic, który bardzo chciał gościć widzewiaków, od wczoraj znajdował się pod wielka presją ze strony poddębickiej policji. Mimo nacisków, Piotr Sęczkowski zachował się bardzo w porządku i postanowił wydać klubowi zgodę na organizację imprez masowych. Potwierdzenie to dotarło do PZPN, gdzie obradowano od godz. 11:00. Mecz jednak nie będzie mógł się odbyć, bowiem zdaniem PZPN cała procedura została wykonana zbyt późno, działacze mieli mnóstwo czasu, by odpowiednio przygotować się do przeprowadzki na zastępczy stadion.
Bianconeri - Pią Mar 06, 2015 13:22

http://www.sandecja.org/1...dbedzie_sie.htm

ale czy dostaniemy walkowera to wcale nie takie oczywiste :D

Amadik24 - Pią Mar 06, 2015 13:29

http://www.widzewiak.pl/n...er-dla-Sandecji!?source=facebook
jacek55 - Pią Mar 06, 2015 13:39

http://www.90minut.pl/new...zawieszona.html
Mileniak - Pią Mar 06, 2015 13:40

https://www.pzpn.pl/rozgr...sprawie-widzewa
radziufan - Pią Mar 06, 2015 15:17

Teraz się okaze że my będziemy na tym najbardziej Wyje###i jak trzeba będzie w którąś środę tam jechać, Boniek nie da wo na niekorzyść Widzewa...
Maerqin - Pią Mar 06, 2015 15:51

Tam to maja dopiero rozpier....! Ten ich prezio Cacek to jest niezly egzemplarz, zeby w kilka lat doprowadzic klub do takiego stanu, to trzeba miec fantazje.
Tomasz - Pią Mar 06, 2015 17:05

http://www.90minut.pl/new...i-punktami.html niezły bałagan się zrobił ehhh
internacionale - Pią Mar 06, 2015 17:54

Tomasz napisał/a:
http://www.90minut.pl/news/247/news2471336-Widzew-ukarany-ujemnymi-punktami.html niezły bałagan się zrobił ehhh

I teraz właśnie okaże się czy prezes Danek ma jaja. Jeśli się zgodzi na inny termin to gramy z Widzewem, jeśli nie to PZPN zasądza walkowera.

Taką możliwość dał nam dzisiaj PZPN.

koper - Pią Mar 06, 2015 17:59

No jak prezes Danek nie wezmie walkowera to bylby niepowazny !!!\
koper - Pią Mar 06, 2015 18:01

Milosz podziel sie informacja...
internacionale - Pią Mar 06, 2015 18:14

koper napisał/a:
Milosz podziel sie informacja...

Po złotówce tutaj proszę na konto Stowrzyszenia przesyłać to nie będziecie czekać do poniedziałku :)

77 1940 1076 3042 1936 0000 0000

koper - Pią Mar 06, 2015 18:29

a czerwonej Warki nie chcesz?
wborzecki@gmail.com - Pią Mar 06, 2015 18:46

haaaa :-p ha
aidos - Pią Mar 06, 2015 19:32

Skoro to tajemnica to i pewnie odpowiedź nie jest jednoznaczna albo taka która wszystkich wq..wi.
Darek - Pią Mar 06, 2015 19:40

jutro ma być decyzja

http://www.widzewtomy.net...elozenia-meczu/

internacionale - Pią Mar 06, 2015 19:49

koper napisał/a:
a czerwonej Warki nie chcesz?

Co najmniej od 1,5 roku takie piwo rządzi u mnie w domu :)

koper - Pią Mar 06, 2015 20:03

da sie zalatwic....
rwp - Pią Mar 06, 2015 20:07

Biorąc pod uwagę "średnią" kondycję finansową klubu + walkę o utrzymanie- decyzja może być tylko jedna.
SilverCommander - Pią Mar 06, 2015 20:16

rwp napisał/a:
Biorąc pod uwagę "średnią" kondycję finansową klubu + walkę o utrzymanie- decyzja może być tylko jedna.

Zapewne będzie tylko jedna decyzja - zgoda na przełożenie meczu ... zapewne zgoda będzie wyrażona dzięki "pomocy" osób wyżej postawionych, bo to w końcu Widzew, i żeby nie podpaść ... tylko żeby później nie było płaczu, że Nam tych 3 punktów zabrakło do utrzymania.

Grzechotnik - Pią Mar 06, 2015 20:47

W sytuacji do której doszło decyzja może być tylko jedna , walkower.

W całym tym bajzlu winny jest tylko Widzew. I tak komisja licencyjna szła na ręke Widzewowi jak nikomu innemu bo z tego co gdzieś czytałem to już w styczniu zdecydowali że nie ma mowy o graniu w Byczynie. Widzew sie uparł że tam i ch**. Kolejna wizyta KL i dalej Widzew swoje. Kolejna wizyta KL w Byczynie ok 2 tygodnie temu i dalej odmowa a Widzew swoje. I tak do dnia dzisiejszego. A teraz listy do Sandecji o przełożenie meczu.

Taki klub z tradycjami , mistrzostwami , wybitnymi piłkarzami , jako jedyny Polski klub który grał w lidze mistrzów , myślałem że naszych piekarzo-masarzy nikt nie przebije a jednak jest, Sylwester Cacek.

x_cite - Pią Mar 06, 2015 20:56

Miłosz nie wal w ciula tylko napisz jaka decyzja....znowu powtarza się sytuacja z wyborem trenera....wiem, ale nie powiem....dla mnie sprawa oczywista - walkower.
ERNESTO - Pią Mar 06, 2015 21:03

Grzechotnik napisał/a:
jako jedyny Polski klub który grał w lidze mistrzów , myślałem że naszych piekarzo-masarzy nikt nie przebije a jednak jest, Sylwester Cacek.

Dla formalnosci - pierwszym klubem, ktory zagral w Lidze Mistrzow byla Legia (sezon przed Widzewem) - nawet awansowali do cwiercfinalu, gdzie polegli z Panathinaikosem Ateny (0-0 i 0-4)

Pozdro

Grzechotnik - Pią Mar 06, 2015 21:11

ERNESTO napisał/a:
Grzechotnik napisał/a:
jako jedyny Polski klub który grał w lidze mistrzów , myślałem że naszych piekarzo-masarzy nikt nie przebije a jednak jest, Sylwester Cacek.

Dla formalnosci - pierwszym klubem, ktory zagral w Lidze Mistrzow byla Legia (sezon przed Widzewem) - nawet awansowali do cwiercfinalu, gdzie polegli z Panathinaikosem Ateny (0-0 i 0-4)

Pozdro

A no tak , zapomniałem o tym nowotworze... ;)

x_cite - Pią Mar 06, 2015 21:16

Jeszcze jedno ostatnio Miłosz pisał przy okazji afery z Kurowskim, że w klubie 1 zł obraca się dwa razy zanim się ją wyda, więc taki wyjazd na mecz w środek Polski - autokar, obiady, noclegi inne pochodne koszty to wymierna korzyść dla kasy klubowej. Poza tym to nas zwodzono za nos do samego końca czyli do dziś, więc czemu mamy iść komuś na rękę jak to zakłóciło normalny rytm przygotowań do tego meczu. My też mamy swoje problemy i nie często takie sytuacje mają miejsce jak ta z dnia dzisiejszego. Myślę, że inne kluby na pewno nie zgodziłyby się na przełożenie meczu na środę w innym terminie.
flowbone - Pią Mar 06, 2015 21:23

http://www.sportowefakty....il-i-wrocilismy No to mamy sparing zamiast meczu o punkty.
x_cite - Pią Mar 06, 2015 21:24

Jeden z komentarzy pod artykułem z 90minut.pl:

galicja - 6 marca 2015, 20:49:28 - host146b.b.net.lemor.pl
Ja mylse, że jakby Sandecja się zgodziła to była by pośmiewiskiem.. a mysle ze juz dosc sie nasmiali z niej w tym roku (Stach i Kurowski)

źródło: http://www.90minut.pl/new...s-Licencji.html

vanacastin - Pią Mar 06, 2015 21:25

Według mnie nasi działacze wraz ze sztabem szkoleniowym dzisiaj sobie w dobrych humorach piją alkohol i cieszą się z łatwo zdobytych 3 punktów. Do mediów udają, że się zastanawiają, robią dobrą minę dla zmyłki i przeciągają Widzew w niepewności jako rewanż, a decyzja o braku zgody na przełożenie tego meczu jest od kilku godzin gotowa :)

Co ciekawe start wiosny mamy mocny. Trzy kolejne zwycięstwa (Tychy, Arka, Widzew) i bilans 13 goli zdobytych, przy tylko 3 straconych. Naprawdę mamy świetne statystyki, a Wójtowicz wrócił do klubu i aby zdobyć pierwsze 3 punkty nie potrzebował nawet rozgrywać meczu ;)

mirek678 - Pią Mar 06, 2015 21:46

Jak dla mnie sprawa jest prosta walkower dla nas i tyle jak zarząd jest poważny to tak zrobi
flowbone - Pią Mar 06, 2015 21:55

Sandecja była gotowa na sobotę. Problemy Widzewa nie są jej winą. Nie ma co się litować nad opieszałością rywala. Trza brać 3 punkty!
rudeboyz - Pią Mar 06, 2015 23:08

Zważywszy na to że już,,jechali" ,,mieli rezerwacje" itd.. To zarząd nie jest skłonny do tego żeby mecz przełożyć.
radziufan - Sob Mar 07, 2015 10:57

"biorom walkowra"
młodyC - Sob Mar 07, 2015 14:08

Decyzja zostanie podjęta w poniedziałek na posiedzeniu zarzadu.
Amadik24 - Sob Mar 07, 2015 14:17

http://www.widzewtomy.net...re-w-chorzowie/
mirek678 - Sob Mar 07, 2015 14:25

A nad czym ty sie zastanawiać to ja nie wiem
lukas33 - Sob Mar 07, 2015 14:28

Brać tego walkowera bo piłkarsko to wygląda tragicznie. Także punkty doliczyć i ciułać w lidze co się da.
vanacastin - Sob Mar 07, 2015 14:39

Wierzycie w to, że nasi odpuszczą łatwe 3 punkty bez grania? Oczywiście nie, ale po prostu chcą pewnie przetrzymać Widzew do końca, tak jak oni to zrobili z nami. Taki rewanż ;)
svx - Sob Mar 07, 2015 18:30

Witam wszystkich kibiców Sandecji. Jestem widzewiakiem i jestem z tego dumny. Poczytałem Wasze posty w tym wątku i chciałbym napisać coś od siebie, jeśli można. Tak. Inny klub przed Widzewem grał w LM, ale Widzew był ostatnim polskim klubem w występującym w tej elicie (potwierdzam, bo ktoś z Was już to sprostował).
Widzew i jego kibice nie mają nic wspólnego z rządzącymi tym klubem. Dlatego, to nie Widzew Was zwodził.. etc. tylko ignoranci nim rządzący z cackiem na czele.
Jeśli mecz będzie przełożony, za Waszą (Sandecji) zgodą - Szacun. Jeśli nie - takie Wasze prawo - My kibice zrozumiemy, bo to nie Wasza wina i także potrzebujecie punktów.

Pozdrawiam

vanacastin - Sob Mar 07, 2015 18:58

svx napisał/a:
Witam wszystkich kibiców Sandecji. Jestem widzewiakiem i jestem z tego dumny. Poczytałem Wasze posty w tym wątku i chciałbym napisać coś od siebie, jeśli można. Tak. Inny klub przed Widzewem grał w LM, ale Widzew był ostatnim polskim klubem w występującym w tej elicie (potwierdzam, bo ktoś z Was już to sprostował).
Widzew i jego kibice nie mają nic wspólnego z rządzącymi tym klubem. Dlatego, to nie Widzew Was zwodził.. etc. tylko ignoranci nim rządzący z cackiem na czele.
Jeśli mecz będzie przełożony, za Waszą (Sandecji) zgodą - Szacun. Jeśli nie - takie Wasze prawo - My kibice zrozumiemy, bo to nie Wasza wina i także potrzebujecie punktów.

Pozdrawiam

Nagle wszyscy kibice, działacze, trenerzy, zawodnicy i dziennikarze z Łodzi apelują o szacunek do Widzewa, uznanie zasad fair-play oraz danie szansy na rozstrzygnięcie boiskowe. A czy ci wszyscy wymienieni wcześniej mieli szacunek do Sandecji? W porządku jest olewanie przeciwnika do ostatniego dnia przed meczem, nie zważanie na problemy logistyczne i samo wyruszenie w drogę czyli ponoszenie kosztów, a na koniec kiedy już zadziałał PZPN wysyłanie chamskiego pisma mającego być ratowaniem dupy w ostatniej chwili? I jeszcze to przytaczanie zasług sprzed pół wieku i stosowanie wszędzie gdzie się da, w mediach i komentarzach jakiegoś emocjonalnego szantażu. Każdy klub ma swoje problemy, nasz też i nie powinniśmy się przejmować tym, że Wasi działacze mieli w dupie nas i PZPN przepychając się przez 3 miesiące o jakieś głupie boisko. Wy w takiej samej sytuacji nie apelowalibyście do Waszych władz o odpuszczenie nam walkowera. Sorry.

svx - Sob Mar 07, 2015 19:18

vanacastin napisał/a:
svx napisał/a:

Pozdrawiam

Nagle wszyscy kibice, działacze, trenerzy, zawodnicy i dziennikarze z Łodzi apelują o szacunek do Widzewa, uznanie zasad fair-play oraz danie szansy na rozstrzygnięcie boiskowe. A czy ci wszyscy wymienieni wcześniej mieli szacunek do Sandecji? W porządku jest olewanie przeciwnika do ostatniego dnia przed meczem, nie zważanie na problemy logistyczne i samo wyruszenie w drogę czyli ponoszenie kosztów, a na koniec kiedy już zadziałał PZPN wysyłanie chamskiego pisma mającego być ratowaniem dupy w ostatniej chwili? I jeszcze to przytaczanie zasług sprzed pół wieku i stosowanie wszędzie gdzie się da, w mediach i komentarzach jakiegoś emocjonalnego szantażu. Każdy klub ma swoje problemy, nasz też i nie powinniśmy się przejmować tym, że Wasi działacze mieli w dupie nas i PZPN przepychając się przez 3 miesiące o jakieś głupie boisko. Wy w takiej samej sytuacji nie apelowalibyście do Waszych władz o odpuszczenie nam walkowera. Sorry.

O szacunek do Widzewa będę apelował zawsze. O uznanie zasad Fair Play także.
Przeczytałeś mój post emocjonalnie, niestety.
Napiszę inaczej. Jeśli się nie zgodzicie na przełożenie meczu, to nie będzie to niezgodne z zasadami Fair Play, bo nie musicie (nie Wasza wina).
Chciałbym tylko, żebyście nie jechali po Widzewie, tylko po nieudacznikach nim rządzących.

Pozdrawiam

vanacastin - Sob Mar 07, 2015 19:30

svx napisał/a:
Napiszę inaczej. Jeśli się nie zgodzicie na przełożenie meczu, to nie będzie to niezgodne z zasadami Fair Play, bo nie musicie (nie Wasza wina).
Chciałbym tylko, żebyście nie jechali po Widzewie, tylko po nieudacznikach nim rządzących.

Pozdrawiam

Tu już nie chodzi tylko o Twój wpis, może oberwało Ci się rykoszetem. Ale nie mogę już zdzierżyć tego skamlenia w komentarzach np. na 90minut.pl albo w wywiadach. Wszyscy tylko o honorze, fair-play i innych tego typu sprawach, bo akurat to jest przeciw Wam. Gdyby to Sandecja tak przywaliła w pręta jak Widzew, to byście mieli zupełnie inne zdanie i chętnie zgarnęlibyście 3 pkt. Dzisiaj przegiął już Stawowy, który jęczy żeby Wójtowicz nie godził się na walkower. To są jakieś jaja i fajnie się mówi, kiedy ta sytuacja dotyczy kogoś innego, bo raczej wszystkie drużyny by wzięły w takiej sytuacji walkower. To nie bomba Wam spadła na stadion, ani nie zabrała go powódź tylko władze przekroczyły wszelkie granice.

svx - Sob Mar 07, 2015 19:43

vanacastin napisał/a:
svx napisał/a:

Pozdrawiam

Tu już nie chodzi tylko o Twój wpis, może oberwało Ci się rykoszetem. Ale nie mogę już zdzierżyć tego skamlenia w komentarzach np. na 90minut.pl albo w wywiadach. Wszyscy tylko o honorze, fair-play i innych tego typu sprawach, bo akurat to jest przeciw Wam. Gdyby to Sandecja tak przywaliła w pręta jak Widzew, to byście mieli zupełnie inne zdanie i chętnie zgarnęlibyście 3 pkt. Dzisiaj przegiął już Stawowy, który jęczy żeby Wójtowicz nie godził się na walkower. To są jakieś jaja i fajnie się mówi, kiedy ta sytuacja dotyczy kogoś innego, bo raczej wszystkie drużyny by wzięły w takiej sytuacji walkower. To nie bomba Wam spadła na stadion, ani nie zabrała go powódź tylko władze przekroczyły wszelkie granice.

Nadal emocje z Twojej strony. Rozumiem.
Przecież tu chodzi o zwykłe Tak lub Nie. Krótka piłka. Gdybym miał się przejmować, co piszą np. w mediach na temat Widzewa, to w najłagodniejszym przypadku, nie miałbym włosów na głowie. Powyrywałbym! :-)
Nie jestem oficjalnym przedstawicielem wszystkich kibiców Widzewa, ale wiem jakie są nastroje.
Tak jak napisałem. Tak - Szacun. Nie - Luzik.

P.S. Nie przejmujcie się pitoleniem cacka. On tak ma.

Pozdrawiam

Kmicic - Sob Mar 07, 2015 19:53

Czyli jak dla mnie - Luzik.
vanacastin - Sob Mar 07, 2015 19:58

svx napisał/a:
Nadal emocje z Twojej strony. Rozumiem.
Przecież tu chodzi o zwykłe Tak lub Nie. Krótka piłka. Gdybym miał się przejmować, co piszą np. w mediach na temat Widzewa, to w najłagodniejszym przypadku, nie miałbym włosów na głowie. Powyrywałbym! :-)
Nie jestem oficjalnym przedstawicielem wszystkich kibiców Widzewa, ale wiem jakie są nastroje.
Tak jak napisałem. Tak - Szacun. Nie - Luzik.

P.S. Nie przejmujcie się pitoleniem cacka. On tak ma.

Pozdrawiam

Skoro tak stawiasz sprawę to... Luzik :)

svx - Sob Mar 07, 2015 20:02

Nareszcie dotarło. :-D
Swoją drogą jestem ciekaw zachowania (miny) cacka gdybyście się jednak zgodzili, bo coś mi się wydaje, że on te manewry robi specjalnie. Zobaczymy.

Pozdrawiam

Grzechotnik - Sob Mar 07, 2015 20:33

svx napisał/a:

Po Widzewie nikt tu nie jedzie.

Na tą chwilę Sandecje i Widzew łączą 2 rzeczy. Rok 1910 i ... działacze/prezesi , nieudacznicy amatorzy durnie którzy powinni trzymac sie z dala od piłki nożnej. I tyle.

svx - Sob Mar 07, 2015 20:48

Grzechotnik napisał/a:
svx napisał/a:

Po Widzewie nikt tu nie jedzie.

Na tą chwilę Sandecje i Widzew łączą 2 rzeczy. Rok 1910 i ... działacze/prezesi , nieudacznicy amatorzy durnie którzy powinni trzymac sie z dala od piłki nożnej. I tyle.

Jak pisałem. Poczytałem ten wątek, dlatego się zarejestrowałem. Chciałem li tylko te "skróty myślowe" sprostować, bo wiadomo, "Widzew" pisze się szybciej, niż "osoby zarządzające Widzewem".

Pozdrawiam

radziufan - Sob Mar 07, 2015 22:10

Pozwolono mi zapewnić Was że nie ma innej opcji branej pod uwagę niż skorzystanie z opcji walkowera, tak więc możemy księgowac 3pkt na 99% bo 1% szans to odwołanie Widzewa do komisji arbitrazowej PZPN
arek88 - Sob Mar 07, 2015 22:16

no i fajnie :)
Maerqin - Sob Mar 07, 2015 22:18

svx napisał/a:
Jak pisałem. Poczytałem ten wątek, dlatego się zarejestrowałem. Chciałem li tylko te "skróty myślowe" sprostować, bo wiadomo, "Widzew" pisze się szybciej, niż "osoby zarządzające Widzewem".

Pozdrawiam

Dobra już tak nie przeżywaj, przecież każdy z nas pisząc "Widzew" nie ma na myśli piłkarzy czy kibiców tylko właśnie Waszych działaczy bo to oni są odpowiedzialni za (nie)prawidłowe funkcjonowanie Waszego klubu. A osobiście uważam, ze w/o dla nas jest jak najbardziej fair w zaistniałej sytuacji. Zasady są takie same dla wszystkich i trzeba ich przestrzegać.

svx - Sob Mar 07, 2015 22:23

radziufan napisał/a:
Pozwolono mi zapewnić Was że nie ma innej opcji branej pod uwagę niż skorzystanie z opcji walkowera, tak więc możemy księgowac 3pkt na 99% bo 1% szans to odwołanie Widzewa do komisji arbitrazowej PZPN

Nie dziwię się. Co zrobią rządzący Widzewem? Mi to lotto. Oni, to nie Widzew.

Pozdrawiam

svx - Sob Mar 07, 2015 22:58

Maerqin napisał/a:
svx napisał/a:

Pozdrawiam

Dobra już tak nie przeżywaj, przecież każdy z nas pisząc "Widzew" nie ma na myśli piłkarzy czy kibiców tylko właśnie Waszych działaczy bo to oni są odpowiedzialni za (nie)prawidłowe funkcjonowanie Waszego klubu. A osobiście uważam, ze w/o dla nas jest jak najbardziej fair w zaistniałej sytuacji. Zasady są takie same dla wszystkich i trzeba ich przestrzegać.

Poczytaj, co pisałem wcześniej.

Pozdrawiam

mirek678 - Pon Mar 09, 2015 10:09

jest już jakieś oficjalne stanowisko ? jak nie to o której można sie spodziewać ?
x_cite - Pon Mar 09, 2015 11:07

Konsylium pewnie zbierze się po południu...jak nie wezmą walkowera to śmiech na sali będzie - zresztą wystarczy popatrzeć na tabelę...
kacper108 - Pon Mar 09, 2015 13:51

http://eurosport.onet.pl/...zewa-lodz/6rwrn
Snoopi86 - Pon Mar 09, 2015 13:52

http://weszlo.com/2015/03...u-nie-ma-zgody/
ERNESTO - Pon Mar 09, 2015 16:27

Do kolegi z Widzewa, cytat z powyzszego linka:

* Sylwester Cacek, właściciel Widzewa: - Trzeba brać przykład z najlepszych - w najbardziej profesjonalnej lidze na świecie, jaką jest angielska, nikt nie miał skrupułów, aby zdegradować o kilka klas rozgrywkowych Ipswich Town, które nie spełniało wymogów licencyjnych. Nawet mimo tego, że ten klub awansował do europejskich pucharów. Jeśli chcemy, aby nasza liga była coraz silniejsza, to wszyscy muszą spełniać kryteria: organizacyjne, finansowe i sportowe. I nawet, jeśli klub nie jest w stanie zrealizować choćby jednego z tych punktów, to po prostu nie może występować w zawodowych rozgrywkach. Przepisy powinny być przestrzegane, bo to generalnie zapewnia wzrost poziomu sportowego. Działacze ŁKS-u powołują się na tradycję i wielkie zasługi dla polskiej piłki, ale dla mnie nie ma to żadnego znaczenia".

Moim zdaniem jak najbardziej sluszna decyzja z naszej strony. A dla dzialaczy Widzewa lekki pstryczek w nos - za ruda Grazyne, za niewpuszczanie kibicow gosci, a teraz za nieogarniecie sie przez rok (!). Wszelkie placze nieuzasadnione.

Pozdro

collo - Pon Mar 09, 2015 17:06

Podobno NKO jest zdania, ze Komisja Ligii nie miała prawa zawiesić licencji Widzewa, a co za tym idzie nie będzie walkowera.
polak_ns - Pon Mar 09, 2015 17:19

Podobno na ul. Paderwskiego rosną kaktusy... ale niema co gdybać i cieszyć się na zapas jeszcze długa droga przed naszym klubem by się utrzymać ;)
Trebor13 - Pon Mar 09, 2015 17:19

Nie jestem prawnikiem ale wydaje mi się, że prośba Widzewa o przełożenie meczu jest delikatnie mówiąc śmieszna. Skoro zawieszono im licencję, to dopóki jej nie odzyskają dotąd pisma od nich do innych instancji niż PZPN można traktować jako bezwartościowe i w tym wypadku nie jesteśmy stroną w tej sprawie.
A propos, czy my mamy jakiegoś prawnika w klubie?

klipol - Pon Mar 09, 2015 17:20

Haha jeszcze wyjdzie na to, że Widzew dostanie 3 pkt walkowerem, bo Sandecja nie chce grać w innym terminie!!!
collo - Pon Mar 09, 2015 17:41

polak_ns napisał/a:
Podobno na ul. Paderwskiego rosną kaktusy... ale niema co gdybać i cieszyć się na zapas jeszcze długa droga przed naszym klubem by się utrzymać ;)

Przekazałem tylko informację, że NKO nie uważa sprawy za rozstrzygniętą i skłania się bardziej ku racji Widzewa. Oficjalnej informacji póki co nie ma, ale nie dopisywałbym nam jeszcze tych 3 pkt za walkowera.

lukas33 - Pon Mar 09, 2015 17:53

collo napisał/a:

Przekazałem tylko informację, że NKO nie uważa sprawy za rozstrzygniętą i skłania się bardziej ku racji Widzewa. Oficjalnej informacji póki co nie ma, ale nie dopisywałbym nam jeszcze tych 3 pkt za walkowera.

A z jakiego źródła ta informacja?

collo - Pon Mar 09, 2015 18:03

Piotr Tomasik (weszło, pochodzi z Łodzi) na twitterze:

"Z tego, co słyszę, to NKO jest za tym, aby meczu Widzewa z Sandecją nie rozstrzygać walkowerem. Czekamy na odpowiedź na odwołanie."

i jeszcze:

"Jasne. Chodzi mi o nastawienie, a ono - z tego, co słyszałem - przychylne jest Widzewowi "

Sprawa jest jasna. Komisja podjęła słuszną decyzję, teraz wszystko zależy od NKO.

karol46 - Pon Mar 09, 2015 18:33

dokładnie, lodu!

młodyC - Pon Mar 09, 2015 18:44

B.Derdzikowski
"Rozmawiałem z przew. NKO. Jeśli uznają, że decyzja KL była wadliwa, to walkoweru nie będzie. Jeśli nie - tak"

x_cite - Pon Mar 09, 2015 20:41

Teraz zacznie się kombinowanie, cudowanie, wymyślanie, aby tylko Widzew jednak zagrać i z Sandecji zrobić pośmiewisko...jak są przepisy to trzeba ich przestrzegać. Jeśli NKO nie podtrzyma pierwszej decyzji to będzie śmiech na sali!
x_cite - Pon Mar 09, 2015 20:47

hehe dobry i dosadny komentarz z weszło.com :D

Paweł Lewandowski · Top Commenter
co ma Sandecja do powiedzenia w tej sprawie oraz NKO?. Art. 11 pkt. 2a regulaminu rozgrywek 1 ligi sezon 2015/2016 - walkower 0:3 (drużyna zawieszona w rozgrywkach). Po co gmatwać i komponować oraz nadinterpretować, ale to przecież jest specjalność PZPN i jego komisji !!!!!. A WESZŁO zamiast napisać to wprost, pierdoli o uniknięciu walkowera w NKO. Masz redaktorze w tym interes?

Masahiko - Pon Mar 09, 2015 21:01

Nie chce mi się i nie mam za bardzo czasu wgłębiać się w poszczególne zapisy regulaminów, ale na chłopski rozum. Jeśli Widzew nie może rozegrać meczu w wyznaczonym dniu, a prośbę o przełożenie składa w ostatniej chwili (a może to już było po terminie meczu?) to nie ma o czym dyskutować. Dodatkowo brak możliwości rozegrania wynika z błędów samego klubu, a nie z czynników zewnętrznych to nie widzę innej możliwości jak walkower. Jakikolwiek precedens w tym temacie może spowodować sytuację, że następnym razem kluby będą specjalnie opóźniały rozegranie ważnych spotkań jeśli ich kluczowi zawodnicy są kontuzjowani czy pauzują za kartki, zasłaniając się uchybieniami proceduralnymi itd. Z drugiej strony nie każdy klub ma oparcie w osobie Prezesa PZPN...

Właściwie nie mogło być innej decyzji Zarządu jak to podjęta dzisiaj. Szkoda Widzewa ale mamy własne kłopoty i nie mamy obowiązku oglądania się na innych.

rudeboyz - Pon Mar 09, 2015 22:39

A z drugiej strony to jeśli stadion w Byczynie ,spełnia warunki licencyjne i Widzew niesłusznie stracił licencje.To walkower byłby krzywdzący dla Widzewa a przełożenie meczu byłoby sprawiedliwe.
Oczywiście pod warunkiem że mecz odbyłby się w Byczynie a nie n.p. W Chorzowie.
A Stawowemu za teksty że Sandecja jest nie fair,to przysłowiowe Cha- mu w De,i do U do Pe i do E.

P.s.moim marzeniem jest że gdyby przełożyli mecz,to n.p w czerwcu gramy zaległy mecz i tak;my gramy o pietruszke,Widzew o utrzymanie .i ich katalogowo spuszczamy na boisku do drugiej ligi.

Grzechotnik - Pon Mar 09, 2015 23:08

rudeboyz napisał/a:
A z drugiej strony to jeśli stadion w Byczynie ,spełnia warunki licencyjne i Widzew niesłusznie stracił licencje.To walkower byłby krzywdzący dla Widzewa a przełożenie meczu byłoby sprawiedliwe.

''Komisja Licencyjna Polskiego Związku Piłki Nożnej zawiesiła Widzewowi Łódź licencję na grę w pierwszej lidze. Zgodnie z Podręcznikiem Licencyjnym Klub ma obowiązek na siedem dni przed startem rozgrywek rundy wiosennej przesłać do PZPN zgodę na organizację imprez masowych, czego nie uczynił. Decyzja ma rygor natychmiastowej wykonalności. Widzewowi przysługuje odwołanie do Najwyższej Komisji Odwoławczej PZPN.''

Licencje Widzew pewnie dostanie , ale jak nam nie zostanie przyznany walkower to będzie to skandal . Przecież to nie nasza wina że gamonie zarządzający Widzewem nie potrafili załatwić zgody na mecz TYDZIEŃ przed meczem a nie na zaledwie 24 h przed.

I pytanie , skoro taki jest wymóg w tym całym podręczniku licencyjnym z tą zgodą na organizacje imprez masowych tydzień przed meczem, to co te pajace z KL robili tam 24 h przed meczem i decyzji jeszcze nie było? Nie dostarczył Widzew zgody tydzień wczesniej -28 lutego ostateczny dzień- i to już wtedy powinny zostać podjęte decyzje. A tu w chuja walenie do samego końca.

hanys - Wto Mar 10, 2015 07:08

sprawa do sądu
goral - Wto Mar 10, 2015 09:56

Na 90% będzie walkower! PZPN nie może czynić precednesw!
Jeśli mecz został by przełożony, to sygnał dla innych, że w sytuacji kiepskiej - można tak kombinować z przekąłdaniem meczy.
Druzna ma np. sporo kartek, kontuzji i robi taka zagrywkę przed meczem o tak zwane "6 pt" - daje to drużynie 2 tygodnie na kuracje, przygotowanie do kolejnego meczu a mecz o "6 pt" przełożony.
Dlatego nie sądzę by PZPN zdecydował by się na otwarcie istniej "puszki pandory".

Maerqin - Sro Mar 11, 2015 12:16

No i kiedy bedzie cos wiadomo?!
mirek678 - Sro Mar 11, 2015 15:14

No wlasnie kiedy bedzie oficjalna decyzja PZPN ? Ile maja czasu na rozpatrzenie odwołania itp ?
KubaSSNS - Sro Mar 11, 2015 15:46

http://www.niebiescy.pl/index.php?id=17414
Łódzki klub chciałby rozegrać w Chorzowie 6 meczów, w których jego rywalami byłyby zespoły Termaliki Bruk-Betu Nieciecza, Chojniczanki Chojnice, Wigier Suwałki, Pogoni Siedlce, Chrobrego Głogów oraz Sandecji Nowy Sącz.

radziufan - Sro Mar 11, 2015 16:03

na dzień dzisiejszy wygląda że walkowera nie bedzie i trzeba bedzie z nimi grac jeszcze raz, naciski ze strony Widzewa i Bońka na NKO sa tak silne ze decyzja wydaje sie byc przesądzona.
Ale oficjalnie nic nie wiadomo jeszcze

rudeboyz - Sro Mar 11, 2015 16:37

Naciski są żeby im odpuścić 3 punkty ujemne.Jeśli chodzi mecz z nami to prawdopodobnie będzie walkower.
internacionale - Sro Mar 11, 2015 19:55

18 lub 19 marca zbierają się w PZPN i będą radzić...
młodyC - Sro Mar 11, 2015 22:34

Tylko pytanie czy będą mieli po co się zbierać. Jeżeli 18 marca do godziny 15.30 nie ogłoszą decyzji to Widzew dostaje 3 walkowery i zlatuje do 2 ligi.
radek - Czw Mar 12, 2015 10:19

A mecz z Arką gdzie będą grali?
kolejowy1313 - Pią Mar 13, 2015 13:20

A jednak odwieśili licencje widzewowi
Maerqin - Sro Mar 18, 2015 16:55

http://www.90minut.pl/new...wczej-PZPN.html
Cytat:
NKO oddaliła odwołanie klubu RTS Widzew Łódź SA z dnia 6 marca 2015 roku, od decyzji Komisji ds. Licencji Klubowych PZPN z dnia 6 marca 2015 roku w sprawie zawieszenia licencji na grę w sezonie 2014/2015.

x_cite - Sro Mar 18, 2015 22:19

Co to w praktyce oznacza?? może ktoś to na język polski przełożyć??
radziufan - Sro Mar 18, 2015 22:42

Walkower dla nas z tego wynika, ale ostateczną decyzje ma podjąć departament rozgrywek PZPN
x_cite - Czw Mar 19, 2015 08:27

A tu jeszcze takie coś.... http://www.90minut.pl/new...owych-PZPN.html i bądź tu mądry o co w tym wszystkim chodzi. Czyli walkowera chyba nie będzie..
rudeboyz - Czw Mar 19, 2015 18:41

To jest komunikat dotyczący odwołania Widzewa.i nie ma on wiele wspólnego z walkowerem.walkower to inna półeczka.
x_cite - Nie Mar 22, 2015 22:28

radziufan napisał/a:
Walkower dla nas z tego wynika, ale ostateczną decyzje ma podjąć departament rozgrywek PZPN

kiedy ta decyzja????

radziufan - Pon Mar 23, 2015 13:48

chyba czwartek
nunek87 - Czw Mar 26, 2015 10:12

http://www.sandecja.com.p...dzewem_Lodz.htm
hanys - Czw Mar 26, 2015 11:23

no czyli Widzew sie odwola i boniek przeforsuje mecz w nowym terminie :)