|
Forum kibiców Sandecji www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji |
 |
KKS Sandecja Nowy Sącz - SANDECJA NOWY SĄCZ - Stomil Olsztyn
x_cite - Nie Kwi 30, 2017 12:37 Temat postu: SANDECJA NOWY SĄCZ - Stomil Olsztyn Wszystko na temat meczu - piłkarsko.
Spotkanie zostanie rozegrane w sobotę 6 maja 2017 r. o godzinie 18:00!
Mój typ: 3:1
Pełna mobilizacja! Pełny stadion!
Darek - Nie Kwi 30, 2017 12:53
Myślę, że po ciężkim meczu wygramy 2:1.
Co do Stomilu ciekawostką jest fakt, iż ostatnie 5 meczów wyjazdowych zremisowali, z czego w 4 ostatnich meczach wyjazdowych pod rząd uzyskali dokładnie wynik 2:2. Czyli potrafią strzelać bramki na wyjeździe.
x_cite - Nie Kwi 30, 2017 13:02
http://sport.egit.pl/arty...ce-ZOBACZ-WIDEO
polecam szczególnie ostatnie 2-3 minuty tego materiału
szydar - Nie Kwi 30, 2017 17:01
Mój typ 3:1 po bramkach Wdowiak,Słaby,Kuban.
radek - Nie Kwi 30, 2017 18:20
Skromne 1-0 Korzym
matys5392 - Nie Kwi 30, 2017 18:58
Radlinski - Kubań, Jurkowski, Bućko, Slaby - Kasprzak, Baran - Dudzic, Korzym, Wdowiak - Piszczek.
Na lawie:Gliwa, Basta, Danek, Trafford, Galecki, Kuźma i...moze jednak Zajac?
Typ: Bez bramek do przerwy, a gola na wagę 3 punktów ok. 65 minuty strzeli Piszczek :D
kinol - Wto Maj 02, 2017 13:10
Garść statystyk przed meczem ze Stomilem:
Sandecja nie przegrała 8 ostatnich spotkań na własnym boisku a w siedmiu ostatnich zwyciężała.W Nowym Sączu Sandecja przegrała w tym sezonie raz - z GKSem Katowice. Trzykrotnie remisując (Chojnice, Bielsko-Biała i Tychy) tracąc od początku sezonu na własnym boisku 7 bramek,a strzelając 28.
Stomil natomiast w tym sezonie wygrał na wyjeździe tylko raz ze Zniczem 3:0. Ostatnie 5 wyjazdów remisował (Tychy, Legnica, Bielsko-B, Katowice, Sosnowiec) więc nie z byle kim. Olsztynianie na wyjazdach zdobyli 11 pkt. strzelili 18 a stracili 23 bramki.
W statystyce bezpośrednich spotkań tak kolorowo już nie jest:
Na 10 meczy (9 liga+1 PP) Sandecja wygrał tylko raz 1:0 na jesień 2013 roku. Czterokrotnie był remis, a 5 razy wygrywał Stomil. Pasy strzeliły 7 bramek a straciły 17!
W zestawieniu Sandecja (gospodarz) - kompromisów nie było. 1 zwycięstwo i 3 porażki. bramki 2-6.
Statystki to ponoć jedno z kłamstw, ale one dobitnie pokazują jak Stomil nam nie leży.
Czas je poprawić.
PPP111 - Wto Maj 02, 2017 14:14
Naprawdę trzeba się sprężyć i kibicowsko wiadomo że goście przyjadą w dobrej ilości i na boisku by zgarnąć 3 pkt bo może się nawet okazać iż przewaga może nawet wzrosnąć ale utrzymanie przynajmniej przewagi tych 4 oczek będzie też wielka sprawą przed wyjazdem do Kato bo gdyby noga się powineła wtedy zacznie sie w tych ostatnich meczach wielka nerwówka a z nerwów nic dobrego nie wynika.
szydar - Sro Maj 03, 2017 00:08
Z okazji urodzin zmieniam Kubana na Korzyma .
ERNESTO - Sro Maj 03, 2017 11:14
kinol napisał/a: | Garść statystyk przed meczem ze Stomilem:
Sandecja nie przegrała 8 ostatnich spotkań na własnym boisku a w siedmiu ostatnich zwyciężała.W Nowym Sączu Sandecja przegrała w tym sezonie raz - z GKSem Katowice. Trzykrotnie remisując (Chojnice, Bielsko-Biała i Tychy) tracąc od początku sezonu na własnym boisku 7 bramek,a strzelając 28.
Stomil natomiast w tym sezonie wygrał na wyjeździe tylko raz ze Zniczem 3:0. Ostatnie 5 wyjazdów remisował (Tychy, Legnica, Bielsko-B, Katowice, Sosnowiec) więc nie z byle kim. Olsztynianie na wyjazdach zdobyli 11 pkt. strzelili 18 a stracili 23 bramki.
W statystyce bezpośrednich spotkań tak kolorowo już nie jest:
Na 10 meczy (9 liga+1 PP) Sandecja wygrał tylko raz 1:0 na jesień 2013 roku. Czterokrotnie był remis, a 5 razy wygrywał Stomil. Pasy strzeliły 7 bramek a straciły 17!
W zestawieniu Sandecja (gospodarz) - kompromisów nie było. 1 zwycięstwo i 3 porażki. bramki 2-6.
Statystki to ponoć jedno z kłamstw, ale one dobitnie pokazują jak Stomil nam nie leży.
Czas je poprawić. |
W II lidze pokonalismy ich u siebie 4-0, jesli dobrze pamietam
Pozdro
arek88 - Sro Maj 03, 2017 11:51
ERNESTO napisał/a: |
Pozdro |
W sezonie 2008/09 wygraliśmy w Olsztynie 1:0 a u siebie 4:1
PS
Grał wtedy Szufryn :)
PPP111 - Pią Maj 05, 2017 10:03
Zagrożeni pauza za kartki z Kato są Danek, Ciufa, Dudzio i Kuban. Ale liczy się walka na całego w sobotę . Oj jakby było pięknie wygrac.
Mateusz1234 - Pią Maj 05, 2017 12:45
Szufryn przypadkiem nie pauzuje już w sobote ?
kinol - Pią Maj 05, 2017 14:14
ERNESTO napisał/a: |
Pozdro |
Zgadza się. Nie wziąłem pod uwagę 2 ligi. Może dlatego, że nie byłem na tym meczu, bo byłem w Irlandii.
Teraz też mnie nie bedzie,gdyż przebywam za granicą , ale nie mam nic przeciwko by historia się powtórzyła.
PPP111 - Pią Maj 05, 2017 14:36
https://pbs.twimg.com/media/C_DAOgEXoAA4Ypf.jpg:large Tu info o zagrozonych.
Jeszcze zerknąłem na terminarz i my gramy o 18 i będziemy wiedziec niemal wszystko oprócz Grudziąca który gra o 19 jakie padły wyniki więc terminarz w tej kolejce jest na naszą korzyść jeżeli chodzi o takie nooo obliczanie pkt kto ile to kogo będzie tracił czy zyskiwał. Dziś fajnie jak by Legnica i CHojnice remis a jutro Mielec urwał coś PBB.
x_cite - Pią Maj 05, 2017 17:15
PPP111 napisał/a: | https://pbs.twimg.com/media/C_DAOgEXoAA4Ypf.jpg:large Tu info o zagrozonych.
Jeszcze zerknąłem na terminarz i my gramy o 18 i będziemy wiedziec niemal wszystko oprócz Grudziąca który gra o 19 jakie padły wyniki więc terminarz w tej kolejce jest na naszą korzyść jeżeli chodzi o takie nooo obliczanie pkt kto ile to kogo będzie tracił czy zyskiwał. Dziś fajnie jak by Legnica i CHojnice remis a jutro Mielec urwał coś PBB. |
O Matko....Grudziądza Panie Grudziądza piszemy
PPP111 - Pią Maj 05, 2017 19:55
Panie ja szybko pisze czasem sie zdarzy byk.
matys5392 - Pią Maj 05, 2017 23:12
Właśnie wróciłem z długiego weekendu i...musze przyznać,ze o Sandecji mówi cala Polska :)
W pociągu z Krakowa do Kołobrzegu usiadło za mną dwóch ważniaków w garniturkach. Rozmawiali o piłce... Zastanawiali się czy w Sandecji sa pieniadze... Jako drugiego kandydata do awansu typowali Olimpie Grudziądz.
Zatrzymałem sie na jedna noc w stolicy i właściciel lokalu - Polonista, aczkolwiek taki troche piknikowy kibic, oczywiście pytal o Sandecje 😁
Duma rozpierała mnie, gdy w słyszałem,ze w wielkich miastach mówi sie o Sandecji :)
Gorsze jest to,ze okazyjnie pozwiedzałem troche stadionów z ekstraklasy i...dużo nam brakuje do tego poziomu. Powiedziałbym,ze bardzo dużo...
Co do jutrzejszego meczu, to nie pozostaje nam nic innego jak wygrać i umocnić sie na pozycji lidera :) Liczę na ladna pogodę i dobra frekwencje na stadionie :)
klipol - Pią Maj 05, 2017 23:14
^^
A w Sączu cisza
kibicKKS - Sob Maj 06, 2017 09:34
klipol napisał/a: | ^^
A w Sączu cisza |
Każdy woli dmuchać na zimne... NIech wygrają najpierw ze Stomilem to będize można dalej fantazjować :)
matys5392 - Sob Maj 06, 2017 13:10
Miedz zgubiła punkty, Chojniczanka poległa w Zabrzu. Idealne wyniki dla nas.
Katowice jada do Siedlec, a Sosnowiec do Bytowa. Ciężkie mecze czekają naszych rywali.
Wygrajmy, bo Stomil to nie jest potęga tej ligi. Wygrajmy, bo liderowi nie wypada gubić punktów z takimi przeciwnikami!
PS: Kolejny raz powtarza się skandaliczna sytuacja z kupnem biletu. Na plakacie widniał napis, iż o 14 każdy kupi bilet bez stania w kolejce, a tym czasem, będąc o 13:55 przy stadionie trzeba było stać godzinę by dojść do kasy. Skandalem jest to, że otwarte były tylko 3 kasy. Nie dziwi mnie frustracji ludzi, bo nie dośc, że musieli wystać swoje w kolejce, to jeszcze złapała ich burza. Sytuacje z kupnem biletu pokazuje jak daleko nam do Ekstraklasy.
K@KS - Sob Maj 06, 2017 20:04
Przy okazji :-)
Jaka jest najdłuższa seria zwycięstw w historii na zapleczu Ekstraklasy ?
PPP111 - Sob Maj 06, 2017 20:54
SANDEJCAAAA!!! Piękny mecz, gumiory spinka ale kogo oni obchodzą. Piękna walka choć Dudzio powienien zamknąć mecz na poczatku 2 połowy na 3-0. Koncowka nerwowa. Pogoda dała się we znaki, zadaszenie nie zdało egzaminu. :D
eSKa - Sob Maj 06, 2017 21:11
:) hahahaha CO ZA EMOCJE. Jak za dawnych lat.
radek - Sob Maj 06, 2017 21:20
Brawo!!!
qqq - Sob Maj 06, 2017 22:09
Całkiem dobry mecz w naszym wykonaniu. Niepotrzebna nerwówka pod koniec, bo mecz można było zamknąć już kilkadziesiąt minut wcześniej. Niewykorzystany karny + 1-2 setki Korzyma. Do tego kilka ciekawych okazji. Ogólnie mecz na plus.
klipol - Sob Maj 06, 2017 22:50
Ciufa i Piszczek nie zagrają w Katowicach za kartki
www.megachem.pl - Nie Maj 07, 2017 09:24
A Baran wczoraj, zagrał jak sabotażysta, pewny gość, jeden z najlepszych naszych kopaczy, obym się mylił i pod nieobecność Ciufy w Katowicach nie sprokurował karnego. Każdemu z naszych piłkarzy z tyłu głowy kołata myśl- a po ch** awans? Żebym w moim wieku musiał nowego klubu szukać? Kiedy mi tu dobrze. Nie jeden zespół odpuszczał pod koniec, bo grajki się bały o posady w przypadku awansu. A tu zapowiedzi o wzmocnieniach itp. Może to moje czarnowidztwo, ale obym się mylił. Ciufa ma pasiaste serce i nie pozwoli na odpuszczanie z tyłu, ale jak go zabraknie, to kto wie. Szwagry też chcą awansu, bo i tak są nie do ruszenia, kilku młodych chłopaków, w tym sądeczan chce, bo to wielka szansa dla nich. Ale czy wszyscy ciągną wózek w tą samą stronę? Prezydent chce, zarząd- nie wiadomo, trener chyba chce, większość piłkarzy chyba też.
eSKa - Nie Maj 07, 2017 09:40
O skurczybyk, pisane pod wpływem % :)
x_cite - Nie Maj 07, 2017 09:43
Głupoty piszesz...jaki sabotaż...widziałeś jak grał cały mecz?! Karny mu nie wyszedł i już...zresztą wczoraj nie było chętnego do strzelania...poza tym kolego jest bańka do podziału...dzieląc to na 18 wychodzi po 55 tysięcy na głowę!
aidos - Nie Maj 07, 2017 10:07
Cytat: | Szkoda że w relacjach ani raz nie padło nazwisko naszego napastnika... |
A ja oficjalnie PRZEPRASZAM naszego napastnika za swoją poprzednią wypowiedź. Wczoraj mimo, że bez gola to było widać zaangażowanie i była walka.
Dawno tak nie było, żeby lało jak z wiadra a nikt stadionu nie opuszczał. I nie piszę tu o tych co są zawsze tylko o całym stadionie.
Ciekawe czy ktoś policzy sprzedane bilety "stojące", byłby wtedy miarodajny wynik liczby widzów.
PPP111 - Nie Maj 07, 2017 11:39
Każdy chce awansu, juz nikt nie mówi że może,może tylko otwarcie chcemy awansu nawet Mroczek wczoraj na konfie powiedział ewidentnie i zdecydowanie "chcemy wykorzystać ta szansę" Prawda jest taka jest naprawde Mroczek zrobił mega paczke z tego co miał do dyspozycji, bez napastnika! A my strzelamy sporo goli. Bez Małego wygrana goni wygraną, jest zespoł, w Sączu jest podnieta i głód wielkiej piłki. 5 meczów to dużo 15 pkt 4 pkt przewagi to i dużo i mało. Fajnie było by wywieźć z Kato jakiś pkt nie bedzie łatwo ale później mamy Pruszków który jest już jedna noga w 2 lidze. Jesteśmy blisko ale i daleko. Nie wyobrażam sobie by teraz zaczeli odpuszczać to było by sportowe samobójstwo. Teraz albo nigdy. Nie wiem czy to prawda ale podobno już ktoś chce wyłożyć 15 baniek na Sandecje w razie awansu nie wiem czy to prawda i kto to jest ale sami widzicie co się dzieje jak sa wyniki i wszystko zmierza ku normalnoiści to i forsa jest znajdzie a to przeciez Sącz który śpi na forsie. Kibicujemy i wierzymy że się uda. Miejsca sa 2. Nie musimy wygrac tej ligi ważne by być w dwójce.
PPP111 - Nie Maj 07, 2017 11:51
http://www.polsatsport.pl...-meczu_6465956/
roni - Nie Maj 07, 2017 13:39
Chłopaki świetnie grali warto chodzić na takie mecze nawet Korzym się przełamuje i zaczyna pokazywać co umie, widać że są zdeterminowani. Byłem przekonany, że bez Małego nie dadzą rady. Tak, że zwracam honor i czeka z niecierpliwością na kolejne sukcesy pasiastych. Ps trener Stomilu powinien dostać po gębie za tą wstawkę do kibiców na końcu meczu.
PPP111 - Nie Maj 07, 2017 13:43
O co chodziło dokladnie z tym trenerem?
qqq - Nie Maj 07, 2017 14:01
Bramka dla Stomilu prawidłowa, czy spalony był? Widział ktoś?
młodyC - Nie Maj 07, 2017 14:32
Szacunek dla Mroczka. Jakkolwiek to brzmi zrobił ze Słabego dobrego piłkarza :) Podobnie jest m.in. z Piszczkiem i Gałeckim. A niechciani w Ekstraklasie jak Baran, Małkowski, Kasprzak, Korzym, Bucko, Kubań(chyba) wracają do niej bo grają tak jak parę lat temu. Trzeba po sezonie mu podziekowac bo to dzięki niemu mamy walkę o Ekstraklase, a nie o 1 ligę.
kinol - Nie Maj 07, 2017 15:13
Małkowskiego w ekstraklasie( w Górniku) nie chciał Nawałka! Nasz selekcjoner .Może inaczej dał mu szanę. Nie każdy trener jest bezbłędny.
roni - Nie Maj 07, 2017 22:46
https://www.youtube.com/watch?v=PyUt2uILZZQ
Archero - Pon Maj 08, 2017 16:42
Panowie chyba inny mecz oglądali po komentarzach sądząc :D
arek88 - Wto Maj 09, 2017 15:49
http://1liga.org/aktualno...ice-1-ligi-2055
|
|