|
Forum kibiców Sandecji www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji |
 |
KKS Sandecja Nowy Sącz - SANDECJA - Pogoń Szczecin
radziufan - Wto Sie 22, 2017 21:47 Temat postu: SANDECJA - Pogoń Szczecin spotkanie w niedzielę o 15:30
zapraszamy do dyskusji na tematy piłkarskie dotyczące tego meczu
fanatycznie - Wto Sie 22, 2017 22:29
Najwyższy czas wygrać w Niecieczy, trzeba się przełamać
matys5392 - Sro Sie 23, 2017 00:45
........................ Gliwa..............................
Kubań...Szufryn...Krachunov...Mraz
................Baran......Piter-Bućko............
Dudzic..............Trochim..........Brzyski
...........................Kolev..............................
Ławka: Radliński, Basta, Straus, Kasprzak, Galecki, Piszczek, Danek.
Myślę, że Cetnarski i Korzym to na dzień dzisiejszy nasze najsłabsze ogniwa. Korzym się stara, ale jest po prostu słaby. Cetnarski z kolei gra jakby w Sandecji był za karę. Tak jakby chciał przeczekać tu ten rok, zapomnieć i wrócić do Krakowa.
Myślę, że ten skład, który wyżej zaproponowałem, to obecnie nasze najmocniejsze zestawienie. Z ławki pierwszy do wejścia jest Piszczek. Danek potwierdził, że sprawdza się jako joker.
Przełamać się w Niecieczy i ograć Pogoń!
2:0 po golach Koleva.
Maerqin - Sro Sie 23, 2017 07:20
2:1
x_cite - Sro Sie 23, 2017 07:25
3:1
polak12 - Sro Sie 23, 2017 07:55
2 : 0 dla nas.
Masahiko - Sro Sie 23, 2017 09:30
matys5392 napisał/a: | ........................ Gliwa..............................
Ławka: Radliński, Basta, Straus, Kasprzak, Galecki, Piszczek, Danek. |
A zacytuję Twój post w przerwie meczu z Lechią ;)
Cytat: |
Do przerwy rewelacja! Spokojnie mogło być 3:0 lub 4:0 dla nas. Chyba w końcu Mroczek znalazł idealną jedenastkę. |
Chyba nie ma co zmieniać składu, który tak dobrze zaprezentował się w pierwszej połowie meczu w Gdańsku.
Co do oceny Korzyma to wstrzymałbym się, bo tak naprawdę niewiele wiemy o jego formie. W ostatnich czterech meczach zagrał raptem... 15minut. Ale skoro siedzi na ławce to chyba o czymś to jednak świadczy.
matys5392 - Sro Sie 23, 2017 10:55
Masahiko napisał/a: | matys5392 napisał/a: | ........................ Gliwa..............................
Ławka: Radliński, Basta, Straus, Kasprzak, Galecki, Piszczek, Danek. |
A zacytuję Twój post w przerwie meczu z Lechią ;)
Cytat: |
Do przerwy rewelacja! Spokojnie mogło być 3:0 lub 4:0 dla nas. Chyba w końcu Mroczek znalazł idealną jedenastkę. |
Chyba nie ma co zmieniać składu, który tak dobrze zaprezentował się w pierwszej połowie meczu w Gdańsku.
Co do oceny Korzyma to wstrzymałbym się, bo tak naprawdę niewiele wiemy o jego formie. W ostatnich czterech meczach zagrał raptem... 15minut. Ale skoro siedzi na ławce to chyba o czymś to jednak świadczy. |
Nie chce po raz kolejny rozwijać temat "klanu Dankow", ale zauważ, że taki Trochim przez całą wiosnę grał bardzo przyzwoicie, teraz też gra dobrze. Wiadomo, że w kilku meczach irytował trzymanie piłki, ale ogólnie ocena jego gry jest pozytywna. Młody Danek sprawdza się w roli jokera. No słaby jest, ale na podmeczonego przeciwnika wystarczy. Wejdzie na ostatnie 15,20 minut, szarpnie 2-3 razy i coś z tego jest. Natomiast Korzym nie broni się niczym. Juz nawet atmosferę w szatni nakręca Dawid Szufryn, co widać na pomeczowych filmikach. Nie mam nic do Maćka, bo to fajny chłopak stąd, ale fakt jest taki, że nie wnosi on nic do drużyny,a na Ekstraklasie jest po prostu za słaby.
Masahiko - Sro Sie 23, 2017 11:29
Fakt jest taki, że są lepsi od Korzyma i zapewne dlatego siedzi na ławce (chociaż w Gdańsku go nie było ze względu na uraz). Ale nie skreślałbym go tak od razu - może jeszcze się przydać ;)
syfon12 - Sro Sie 23, 2017 16:19
Serwis Pogoni Szczecin o meczu z Sandecją http://pogonszczecin.pl/n...wszy-beniaminek
ERNESTO - Sro Sie 23, 2017 18:07
Korzym to walczak, a tacy sa potrzebni w naszej druzynie i ja bym go nie skreslal.
matys5392 - Sro Sie 23, 2017 19:56
ERNESTO napisał/a: | Korzym to walczak, a tacy sa potrzebni w naszej druzynie i ja bym go nie skreslal. |
Pamiętaj, że sama walka w Ekstraklasie się nie utrzymamy.
radek - Sro Sie 23, 2017 19:57
Liczę na wygraną 2:0 Kolev Szufryn
jgns - Sro Sie 23, 2017 20:18
1-0 Dudzic
ERNESTO - Sro Sie 23, 2017 22:10
matys5392 napisał/a: | ERNESTO napisał/a: | Korzym to walczak, a tacy sa potrzebni w naszej druzynie i ja bym go nie skreslal. |
Pamiętaj, że sama walka w Ekstraklasie się nie utrzymamy. |
Walka + szatnia juz tak - patrz na Korone z czasow Ojrzynskiego
Pozdro
lithium1989 - Czw Sie 24, 2017 20:03
Sandecja - Pogoń 1-1
fanatycznie - Pią Sie 25, 2017 09:27
Sandecja Nowy Sącz - Pogoń Szczecin, godz. 15:30, sędzia: Jarosław Przybył (Kluczbork).
Sączersi - Nie Sie 27, 2017 13:40
Dzis pierwsza wygrana w Niecieczy.
erhemingway - Nie Sie 27, 2017 13:48
Liczę na gole Koleva. I na łatwe zwycięstwo.
Sączersi - Nie Sie 27, 2017 15:13
Panowie bo chcialem na dailymotion obejrzec a tu mi Lecha jakiegos puszczaja bo tez o tej co my gra i ich chyba pokazuja zamiast nas. Co robic, nie obejrze nigdzie?
matys5392 - Nie Sie 27, 2017 17:24
Świetny mecz w wykonaniu naszych! Troche przypadkowy gol dla Pogoni.
Piękne bramki Koleva!
I mam nadzieję, że zarząd odwoła się od żółtej kartki dla Szufryna!!!!
ERNESTO - Nie Sie 27, 2017 17:28
Kolev fantastycznie zagral najpierw na skrzydlo przy drugiej bramce, po czym pieknie wykonczyl dosrodkowanie. Obie bramki bardzo ladne
Grzechotnik - Nie Sie 27, 2017 17:30
Przez lata brakowało nam takiego napastnika jak Kolev . Pierwsza bramka perfekcyjne wykończenie z woleja , druga bramka bardzo ładna akcja i perfekcyjne wykonczenie z główki.
Szkoda jedynie aż tylu kartek, jak w takim tempie będziemy je łapać to w którymś meczu zabraknie 3-4 piłkarzy.
młodyC - Nie Sie 27, 2017 17:44
erhemingway napisał/a: | Liczę na gole Koleva. |
Sączersi napisał/a: | Dzis pierwsza wygrana w Niecieczy. |
Życzenia spełnione.
Sączersi napisał/a: | Panowie bo chcialem na dailymotion obejrzec a tu mi Lecha jakiegos puszczaja bo tez o tej co my gra i ich chyba pokazuja zamiast nas. Co robic, nie obejrze nigdzie? |
Trochę późno, ale w takich sytuacjach pozostaje jeszcze
goalkick.eu
wizja.tv
I ostatecznie meczyki.pl
mirek678 - Nie Sie 27, 2017 18:48
weeb.tv za 20 zeta cały miech
matys5392 - Nie Sie 27, 2017 18:59
Grzechotnik napisał/a: | Przez lata brakowało nam takiego napastnika jak Kolev . Pierwsza bramka perfekcyjne wykończenie z woleja , druga bramka bardzo ładna akcja i perfekcyjne wykonczenie z główki.
Szkoda jedynie aż tylu kartek, jak w takim tempie będziemy je łapać to w którymś meczu zabraknie 3-4 piłkarzy. |
ok.30 minuty Bućko sfaulował na środku boiska za co dostał tylko żółtą kartkę. Sytuacja podobna jak ta z Baranem na Legii. Myślę, że Bućko może się cieszyć, ze nie wyleciał z boiska.
Nie wiem za co Dudzic dostał kartkę? Za dyskusje czy z kolejny drobny faul?
Kartka dla Szufryna absolutnie skandaliczna i klub koniecznie powinien się od niej odwołać.
Co do meczu,to chciałbym pogratulować...Arkadiuszowi Aleksandrowi. Brzyski jest chyba naszym najlepszym zawodnikiem, Krachunov co mecz gra super, a Mraz i Kolev zaczynają grać bardzo dobrze. Szkoda mi jedynie Strausa, bo chłopak poszedł na wypozyczenie, a dzisiaj nawet się na ławkę nie zmieścił.
krzysiek186 - Nie Sie 27, 2017 19:41
Jeeeest! Zwycięstwo!
Grzechotnik - Nie Sie 27, 2017 19:55
matys5392 napisał/a: | ok.30 minuty Bućko sfaulował na środku boiska za co dostał tylko żółtą kartkę. Sytuacja podobna jak ta z Baranem na Legii. Myślę, że Bućko może się cieszyć, ze nie wyleciał z boiska.
Kartka dla Szufryna absolutnie skandaliczna i klub koniecznie powinien się od niej odwołać.
Co do meczu,to chciałbym pogratulować...Arkadiuszowi Aleksandrowi. Brzyski jest chyba naszym najlepszym zawodnikiem, Krachunov co mecz gra super, a Mraz i Kolev zaczynają grać bardzo dobrze. Szkoda mi jedynie Strausa, bo chłopak poszedł na wypozyczenie, a dzisiaj nawet się na ławkę nie zmieścił. |
Kartka dla Ciufy niesłuszna, klub powinien sie od niej odwołać. Przypomina mi sie jednak I liga i kilka sytuacji w których należało się odwołać od kartek. Klub tego nie robił bo odwołanie ...kosztowało 500 zł :) (pamietam były takie sytuacje) . Teraz pieniądze chyba są więc mając tak wąską kadre koniecznie trzeba zaprotestować :) .
Również jestem pod wrażeniem Brzyskiego. Gość 35 lat na karku , wydaje sie że po karierze już, że przyszedł do nas na emeryture a on zapierdziela aż miło. Profesjonalista w 100 % . Po przeciwnym biegunie Cetnarski. Gra jak by tu był za kare, spodziewałem sie po nim dużo więcej. Jak tak dalej będzie grał to na miejscu zarzadu zastanowił bym sie czy mu nie podziekowac juz w przerwie zimowej...
misns - Nie Sie 27, 2017 19:58
[quote="Grzechotnik"] matys5392 napisał/a: |
Również jestem pod wrażeniem Brzyskiego. Gość 35 lat na karku , wydaje sie że po karierze już, że przyszedł do nas na emeryture a on zapierdziela aż miło. Profesjonalista w 100 % . Po przeciwnym biegunie Cetnarski. Gra jak by tu był za kare, spodziewałem sie po nim dużo więcej. Jak tak dalej będzie grał to na miejscu zarzadu zastanowił bym sie czy mu nie podziekowac juz w przerwie zimowej... |
Cetnarski to najwieksze rozczarowanie poki co...
syfon12 - Nie Sie 27, 2017 20:23
Grzechotnik napisał/a: | matys5392 napisał/a: | ok.30 minuty Bućko sfaulował na środku boiska za co dostał tylko żółtą kartkę. Sytuacja podobna jak ta z Baranem na Legii. Myślę, że Bućko może się cieszyć, ze nie wyleciał z boiska.
Co do meczu,to chciałbym pogratulować...Arkadiuszowi Aleksandrowi. Brzyski jest chyba naszym najlepszym zawodnikiem, Krachunov co mecz gra super, a Mraz i Kolev zaczynają grać bardzo dobrze. Szkoda mi jedynie Strausa, bo chłopak poszedł na wypozyczenie, a dzisiaj nawet się na ławkę nie zmieścił. |
Kartka dla Ciufy niesłuszna, klub powinien sie od niej odwołać. Przypomina mi sie jednak I liga i kilka sytuacji w których należało się odwołać od kartek. Klub tego nie robił bo odwołanie ...kosztowało 500 zł :) (pamietam były takie sytuacje) . Teraz pieniądze chyba są więc mając tak wąską kadre koniecznie trzeba zaprotestować :) .
Również jestem pod wrażeniem Brzyskiego. Gość 35 lat na karku , wydaje sie że po karierze już, że przyszedł do nas na emeryture a on zapierdziela aż miło. Profesjonalista w 100 % . Po przeciwnym biegunie Cetnarski. Gra jak by tu był za kare, spodziewałem sie po nim dużo więcej. Jak tak dalej będzie grał to na miejscu zarzadu zastanowił bym sie czy mu nie podziekowac juz w przerwie zimowej... |
Ja bym to 500 zaryzykował.
https://www.youtube.com/watch?v=UiNBZxTQhy8
syfon12 - Nie Sie 27, 2017 20:32
Skrót meczu: http://ekstraklasa.org/ak...i-wygrywa-12218
matys5392 - Nie Sie 27, 2017 21:04
[quote="misns"] Grzechotnik napisał/a: | matys5392 napisał/a: |
Cetnarski to najwieksze rozczarowanie poki co... |
Najgorsze jest to, że - jak zauważyło większość forumowiczów, Cetnarski po prostu nie biega, nie walczy. Rozumiem brak formy czy umiejętności, ale nie brak zaangażowania.
Jak tak dalej pójdzie to chyba nasi kibole będę musieli z nim porozmawiać :)
nuncjusz - Nie Sie 27, 2017 21:04
Brawo za ambicję dla chłopaków tak się ma grać 100 % dawać z siebie na boisku ludzie się czepiają Trochima i komentatorzy ale co oni wiedzą ? my wiemy lepiej lepszy taki zawodnik może i robi czasami błędy zwolni akcję ale w każdym meczu zapiernicza i daje serducho na boisku , daje 2 oddech czasami drużynie to samo Brzyski byłem sceptyczny co do niego na starcie myślałem że tu przyszedł postać na emeryturkę ale tu miły psikus widocznie otoczenie i atmosfera mu pasują to samo Kolew i Kraczunow .
Jak pisałem na starcie sezonu po pierwszych 2 meczach dajmy im czas na zgranie i treningi efekty same przyszły :) naciskajmy na miasto i zarząd o stadion itd a trenerowi dajmy wolną rękę wie co robi to dla niego duża promocja .
Szturmowiec - Nie Sie 27, 2017 21:26
Akcja na 2-1 piękna! Póki co wygląda to świetnie. Oby miasto ruszyło jak najszybciej z inwestycją.
Pytanie do administratorów dlaczego moje poprzednie konto zostało zablokowane?
sns1910 - Nie Sie 27, 2017 21:52
Bramki piękne, Kolewa żeśmy trochę krytykowali, a tu okazuje się, że jak tylko drużyna zaczęła mu stwarzać sytuacje, to gość z tego korzysta niemal w stu procentach. Obie bramki dziś wymagały naprawdę dobrych umiejętności strzeleckich i on udowodnił. że to ma. Brzyski podobnie, większość mocno go krytykowała po pierwszych meczach, a gość teraz ma udział przy większości goli - a to asysta, a to kluczowe zagranie.
Na razie wygląda to naprawdę rewelacyjnie, drużyna ma za sobą szalenie ciężki terminarz, a tutaj 11 punktów, 7 punktów z wyjazdów, 3 punkty straty do aktualnego lidera. Teraz idealna okazja, aby już faktycznie złapać oddech i oddalić się znacząco od strefy spadkowej - mecze z Koroną i słabą w tym sezonie Niecieczą są ku temu świetną okazją. Ale to taka liga, że Sandecja może wygrać w Gdańsku, a przegrać w Niecieczy - poziom drużyn jest bardzo równy. Tym bardziej każdy punkt i każde zwycięstwo jest cenne.
Fajnie też, że są wyniki, bo ucichł konflikt pomiędzy trenerem i zarządzającymi klubem, każdy skupił się na swojej pracy i tak powinno być do końca sezonu. Pozostaje też trzymać kciuki za stadion - szkoda, że tego typu zwycięstwa nie mogą być przeżywane w Nowym Sączu.
x_cite - Nie Sie 27, 2017 21:57
Wynik bardzo dobry. Sędzia dramat! Do Wrocławia z nim za takie sędziowanie...W obie strony się mylił, ale to co gość dziś odwalił to żal.pl....pytanie dlaczego na sektorze nie było flag??
klipol - Nie Sie 27, 2017 21:59
Brzyski wygrał chyba los na loterii. Miał iść na emeryturkę pokopać w Lubliniance a tu go Sandecja zakontraktowała. To chłop udowadnia że potrafi jeszcze grać na najwyższym poziomie i chwała mu za to!!
Odwołanie się od kartki Ciufy pewnie nic nie da bo powiedzą że wybił piłkę ale biodrem powalił przeciwnika i kartka słuszna.
Kolev piękne bramki. Jeszcze w pierwszej połowie komentatorzy mówili że jest słabo obsługiwany przez kolegów ;)
Grzechotnik - Nie Sie 27, 2017 22:18
klipol napisał/a: |
Odwołanie się od kartki Ciufy pewnie nic nie da bo powiedzą że wybił piłkę ale biodrem powalił przeciwnika i kartka słuszna.
|
Oglądałem podsumowanie dzisiejszych meczów w C+ i "pan ekspert" Sławek powiedział że kartka dla Ciufy słuszna haha! Na co Węgrzyn gruchnął śmiechem i sprzeciwem. Sławuś zobaczył że Ciufa noge gdzies tam specjalnie wyciągnął i to był faul wedlug niego na kartke, parodia! Dlatego obawiam sie że przysępią te 500 zł ;) . Za to najwięcej upiekło się Mrazowi, bo gościowi z łokcia tak wyjebał że to powinna być czerwień.
Przy tak wąskiej kadrze fajnie że teraz 2 tygodnie przerwy od ligi, troche myśle luzu w tym tygodniu (np piłkarze Lecha mają wolne do czwartku) a potem przygotowania na ciężki mecz z Koroną.
roni - Nie Sie 27, 2017 22:28
Mam tylko jedo ale, po bramce chu... piosenka (niemiecka) bardzo bym prosił o podkład muzyczny z zeszłego sezonu z Kilińskiego. Piszczcie czy jesteście za.
Poza tym super mecz. Gratulacje dla całej drużyny i trenera. Brawo za walkę i oddane serducho na boisku. Jesteście wielcy.
biker_ns - Nie Sie 27, 2017 23:43
Drużyna świetnie,Kolev King,niech taka walka i serce do gry będzie zawsze naszą wizytówką.Duże słowa uznania dla trenera który potrafi wydobyć z zawodników to to w nich najlepsze.
collo - Pon Sie 28, 2017 07:26
roni napisał/a: | Mam tylko jedo ale, po bramce chu... piosenka (niemiecka) bardzo bym prosił o podkład muzyczny z zeszłego sezonu z Kilińskiego. Piszczcie czy jesteście za.
Poza tym super mecz. Gratulacje dla całej drużyny i trenera. Brawo za walkę i oddane serducho na boisku. Jesteście wielcy. |
Powinno nie być żadnej piosenki!
hanys - Pon Sie 28, 2017 08:51
powiem szczerze ze Kolev się broni bramkami. na poczatku meczu jakos nie mialem przekonania do niego az tu nagle pojawil sie pierdolnal dwie bramy i po ptokach ;)
x_cite - Pon Sie 28, 2017 09:25
Powiem szczerze Dawidku Tobie trudno dogodzić ;)
bzyku - Pon Sie 28, 2017 10:26
Mało brakowało a Danek "fenomenalnym" podaniem załatwiłby nam mecz ;-).
xXkosiarzXx - Pon Sie 28, 2017 10:36
Ciufa, Baran i Kolev w 11 kolejki :)
hanys - Pon Sie 28, 2017 12:46
bzyku napisał/a: | Mało brakowało a Danek "fenomenalnym" podaniem załatwiłby nam mecz ;-). |
o tym samym pomyslalem :)
byla jeszcze jedna akcja w 1 polowie gdzie Pogon wyszla z kontra i bylo to tak czytelne ze nasi dali zajebiscie dupy. na szczescie obeszlo sie bez straty drugiego gola
kamilyes - Pon Sie 28, 2017 16:51
A gdyby babka miała wąsa to by była dziadkiem.
Mamy trzy punkty i to jest najważniejsze.
bzyku - Wto Sie 29, 2017 09:31
kamilyes skoro mamy trzy punkty i to jest dla Ciebie najważniejsze to po co zabierasz głos w dyskusji ? ;-)
x_cite - Czw Sie 31, 2017 09:33
dziś na canal plus sport 2 będzie powtórka meczu - dla zainteresowanych godz.17.30
|
|