|
Forum kibiców Sandecji www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji |
 |
KKS Sandecja Nowy Sącz - SANDECJA ~ Zagłębie Lubin
radziufan - Nie Lut 25, 2018 21:39 Temat postu: SANDECJA ~ Zagłębie Lubin Wtorek, 20:30
# istnieje duze prawdopodobieństwo ze mecz zostanie przełożony ze wzgledu na zbyt duzy mróz, ale decyzja zapadnie zapewne bezpośrednio przed meczem. Na chwile obecną spotkanie nie jest odwolane wiec zakladam temat i zapraszam do dyskusji
matys5392 - Nie Lut 25, 2018 21:47
Gliwa - Bartosz, Benga, Krachunov, Brzyski - Cetnarski, Bućko - Dudzic, Trochim, Małkowski - Piszczek.
Raczej nie mamy szans. Zagłębie napakowane dobrymi zawodnikami.
Trzeba gonić resztę stawki, ale w tym meczu zdobędziemy co najwyżej 1 punkt.
Typ: 0:0
młodyC - Pon Lut 26, 2018 00:08
Według mnie Zagłębie bez formy. Trzeba uważać na dwie gwiazdy z przodu Figo Starzyński i Jakub Meres i stale fragmenty. Są spokojnie do pokonania, ale my musimy zagrać o wiele lepiej niż z Niecieczą.
www.megachem.pl - Pon Lut 26, 2018 09:17
Dobrze, że my jesteśmy w formie. Patrząc na nasz mecz z cieczką i ich z Arką, to moja psychika może tego nie udźwignąć. Reklama ekstraklasy na 102. Boniek po obejrzeniu meczy Zagłębie-Arka i Nieciecza-Sandecja podobno chciał popełnić harakiri, zmniejszyć eklapę do 8 zespołów i zakazać w niej występów zespołów na literę A,S,T i Z.
PPP111 - Pon Lut 26, 2018 09:25
Powinni odwołać ten mecz. Ma byc -20. Murawa lodowisko i kamien, Naprawde to bedzie anty piłka i kontuzje moga sie posypać.
x_cite - Pon Lut 26, 2018 09:58
Prawdopodobnie mecz odwołany będzie.
PPP111 - Pon Lut 26, 2018 10:08
Tylko niech dadzą info wcześniej a nie ma miejscu zeby dymać bez uzytecznie tyle swiata w taka pogode.
bzyku - Pon Lut 26, 2018 12:32
Ciekawe czy ktoś w klubie pomyśli, że kibice muszą dymać do tej pieprzonej Niecieczy i komunikat o odwołaniu meczu pojawi się odpowiednio wcześniej...
x_cite - Pon Lut 26, 2018 13:04
bzyku napisał/a: | Ciekawe czy ktoś w klubie pomyśli, że kibice muszą dymać do tej pieprzonej Niecieczy i komunikat o odwołaniu meczu pojawi się odpowiednio wcześniej... |
Zapewne będzie tak...zbiorą się obie drużyny, kibice...a sędziowie wyjdą i gwizdną przełożenie zawodów...
radziufan - Pon Lut 26, 2018 13:40
Decyzja przed samym meczem bedzie i klub nic do tego nie ma.
Zaglebie przyjedzie i bedzie pewnie chcialo grac skoro juz przyjadą, z.terminami w ESa tez ciężko wiec może sie okazac ze zagrają, ale tak jak mowie, mądrzejsi bedziemy jutro.ok 20
bzyku - Pon Lut 26, 2018 14:34
radziufan napisał/a: | Decyzja przed samym meczem bedzie i klub nic do tego nie ma.
Zaglebie przyjedzie i bedzie pewnie chcialo grac skoro juz przyjadą, z.terminami w ESa tez ciężko wiec może sie okazac ze zagrają, ale tak jak mowie, mądrzejsi bedziemy jutro.ok 20 |
Prognoza pogody była znana a klub może zgłosić wniosek o przesunięcie.
Decyzja zależy od Departamentu Logistyki i raczej byłaby negatywna ale teoretycznie klub może coś zrobić ;-). Poniżej punkt z regulaminu rozgrywek na sezon 2017/2018
Art. 13. Przełożenie zawodów
13.1. Mecze mogą być przełożone na inny termin na wniosek Klubu lub z urzędu wyłącznie przez Departament Logistyki Rozgrywek Ekstraklasy S.A. po uzyskaniu stanowiska podmiotu posiadającego licencję nadawcy. Nowy termin meczu nie może przypadać na okres po zakończeniu Rozgrywek Ekstraklasy.
Źródło:
https://www.pzpn.pl/publi...202017.2018.pdf
arek88 - Pon Lut 26, 2018 15:18
bzyku napisał/a: | radziufan napisał/a: | Decyzja przed samym meczem bedzie i klub nic do tego nie ma.
Zaglebie przyjedzie i bedzie pewnie chcialo grac skoro juz przyjadą, z.terminami w ESa tez ciężko wiec może sie okazac ze zagrają, ale tak jak mowie, mądrzejsi bedziemy jutro.ok 20 |
Prognoza pogody była znana a klub może zgłosić wniosek o przesunięcie.
Decyzja zależy od Departamentu Logistyki i raczej byłaby negatywna ale teoretycznie klub może coś zrobić ;-). Poniżej punkt z regulaminu rozgrywek na sezon 2017/2018
Art. 13. Przełożenie zawodów
13.1. Mecze mogą być przełożone na inny termin na wniosek Klubu lub z urzędu wyłącznie przez Departament Logistyki Rozgrywek Ekstraklasy S.A. po uzyskaniu stanowiska podmiotu posiadającego licencję nadawcy. Nowy termin meczu nie może przypadać na okres po zakończeniu Rozgrywek Ekstraklasy.
Źródło:
https://www.pzpn.pl/publi...202017.2018.pdf |
Ale w jaki sposób ma klub uzasadnić konieczność przełożenia meczu? Bo jeżeli pogodą to równie dobrze Zagłębie może chyba taka prośbę wystosować, prawda ? Bo to oni przyjeżdzają specjalnie, a maja tam internet. Także nie do końca co na papierze ma oczywiste odzwierciedlenie w rzeczywistości, niestety. Tak mi się wydaje, nie jest to oparte żadna wiedzą
szymon_YG - Pon Lut 26, 2018 15:45
jak dla mnie to mecz się odbędzie mimo wszystko, bo dla naszego klubu to spory wydatek. trzeba zapłacić ponownie za wynajęcie obiektu, ochrony itp itd
radziufan - Pon Lut 26, 2018 16:32
Ja tez jestem pewien ze oba zespoly (moze nie zawodnicy) będą za wszelką cene chciały spotkanie rozegrac
Rekord frekwencji sie szykuje i to taki bezwzględny
Mateusz1234 - Pon Lut 26, 2018 17:13
Po rozpoczęciu meczu bilety w kasach nadal są sprzedawane ? O 19 koncze prace I nie wiem czy się wyrobie na czas, zależy od warunków drogowych
bzyku - Pon Lut 26, 2018 19:54
Nie w takich warunkach się grało . Kto pamięta ? :)
bzyku - Pon Lut 26, 2018 19:57
Mateusz1234 napisał/a: | Po rozpoczęciu meczu bilety w kasach nadal są sprzedawane ? O 19 koncze prace I nie wiem czy się wyrobie na czas, zależy od warunków drogowych |
Spokojnie bez problemu zdążysz i kupisz bilet
KKS_FAN - Pon Lut 26, 2018 20:17
klub postawi chociaż kubek herbaty dla obecnych kibiców czy na to też nie ma pieniędzy?
młodyC - Pon Lut 26, 2018 20:52
bzyku napisał/a: | Nie w takich warunkach się grało . Kto pamięta ? :)
Obrazek |
Bywało gorzej
nowy74 - Pon Lut 26, 2018 21:09
Olimpia Elbląg
xXkosiarzXx - Pon Lut 26, 2018 21:39
młodyC napisał/a: | bzyku napisał/a: | Nie w takich warunkach się grało . Kto pamięta ? :)
Obrazek |
Bywało gorzej
Obrazek
Obrazek |
1-1 z Olimpią Elbląg ;)
klaun1910 - Pon Lut 26, 2018 23:22
Albo mecz z widzewem. Niestety skończyło się tak że jutro bym sobie tego nie życzył ;)
Asmodeus - Wto Lut 27, 2018 12:44
1:0 po bardzo brzydkim i nudnym meczu
kks sączers - Wto Lut 27, 2018 12:46
basta z dankiem poza 18 meczową
Ksiądz I maślanka wskoczyli za nich do 18 meczowej
kks sączers - Wto Lut 27, 2018 12:46
basta z dankiem poza 18 meczową
Ksiądz I maślanka wskoczyli za nich do 18 meczowej
PPP111 - Wto Lut 27, 2018 13:08
Basta to w ogóle chłop nieporozumienie jest.
www.megachem.pl - Wto Lut 27, 2018 13:21
Panowie, piszmy nazwiska naszych piłkarzy dużą literą. A liczyłem, że Basta coś strzeli dzisiaj.
nunek87 - Wto Lut 27, 2018 13:42
www.megachem.pl napisał/a: | Panowie, piszmy nazwiska naszych piłkarzy dużą literą. A liczyłem, że Basta coś strzeli dzisiaj. |
On już w sobotę strzelił i więcej niech tego nie robi.
hanys - Wto Lut 27, 2018 13:46
www.megachem.pl napisał/a: | Panowie, piszmy nazwiska naszych piłkarzy dużą literą. A liczyłem, że Basta coś strzeli dzisiaj. |
Przecież Ci napisałem kiedy strzeli :)
Ma przerwę więc strzeli ;)
Ja bym w końcu zobaczy Cetnara na środku od początku meczu
x_cite - Wto Lut 27, 2018 13:53
Granie w takich warunkach to totalne nieporozumienie...to jest narażanie utraty zdrowia piłkarzy obu drużyn!
x_cite - Wto Lut 27, 2018 14:00
Trudno zatem wyrokować, kto od pierwszej minuty zagra w Niecieczy. Być może szkoleniowiec lubinian zdecyduje się postawić na któregoś z młodych wychowanków? Jedno jest pewne - Zagłębie będzie musiało bardzo dużo biegać, bowiem odczuwalna temperatura w mroźny wtorkowy wieczór na stadionie Termaliki ma wynosić -21 stopni Celsjusza. Czy mróz zmusi piłkarzy obu drużyn do dynamicznej gry?
Czytaj więcej: http://www.gazetawroclaws...22018,12965696/
https://www.przegladsport...-stream/6b76yh6
SANDECJA – ZAGŁĘBIE: GDZIE OBEJRZYSZ SPOTKANIE Z MROŹNEJ NIECIECZY?
We wtorek o godzinie 20:30 w Niecieczy odbędzie się spotkanie dra prawdziwych koneserów Lotto Ekstraklasy.
Haha dla koneserów ;D
www.megachem.pl - Wto Lut 27, 2018 14:36
Nie wiem, czy nasi potrafią jeszcze biegać. Bieganie grozi spoceniem się, a od tego już tylko krok do zapalenia płuc. Niech lepiej nie ryzykują i dalej "grają" swoje.
bzyku - Wto Lut 27, 2018 14:41
Muszą biegać bo zamarzną :)
PPP111 - Wto Lut 27, 2018 14:46
Wg mnie odwołają to. Dobrze by bylo zeby info bylo do 18 zeby nie dymac na marne. Odczuwalna w Niecieczy juz -18. Przepisy UEFA pozwalaja na gre do -15.
bo2904 - Wto Lut 27, 2018 16:04
Musieliśmy by odwołać całą kolejkę bo w całej Polsce taka temperatura 100% będą grać
milo - Wto Lut 27, 2018 17:18
PPP111 napisał/a: | Wg mnie odwołają to. Dobrze by bylo zeby info bylo do 18 zeby nie dymac na marne. Odczuwalna w Niecieczy juz -18. Przepisy UEFA pozwalaja na gre do -15. |
Przepisy UEFA nie regulują kwestii temperatur jedynie departament zdrowia przy UEFQ rekomenduje że przy temperaturach poniżej -15 powinno się decyzje podejmować po konsultacji z obiema drużynami ale nie zabrania gry
bzyku - Wto Lut 27, 2018 17:52
Lechia gra Wisła Płock gra więc i my będziemy
xXkosiarzXx - Wto Lut 27, 2018 18:12
Cieczka prowadzi w Gdańsku..
Majkellll - Wto Lut 27, 2018 18:15
xXkosiarzXx napisał/a: | Cieczka prowadzi w Gdańsku.. |
A my prowadziliśmy z Koroną i co z tego?
hanys - Wto Lut 27, 2018 18:46
Juz nie
x_cite - Wto Lut 27, 2018 18:57
Już dwa jeden dla Lechii
młodyC - Wto Lut 27, 2018 19:09
Gliwa
Bartosz Krauczunow Szufryn Mraz
Piter-Bucko Gric
Cetnarski Trochim Brzyski
Kolev
x_cite - Wto Lut 27, 2018 19:19
Zwycięski skład!
Hanys masz swojego Cetnara;)
x_cite - Wto Lut 27, 2018 19:33
Ale jaja dwa dwa...bramka ze spalonego
...KK$... - Wto Lut 27, 2018 19:35
Heh i po 2 a do tego mogli wygrywać.
x_cite - Wto Lut 27, 2018 19:36
Wynik dobry w sumie dla Nas pod warunkiem, że wygramy dziś...
xXkosiarzXx - Wto Lut 27, 2018 20:24
x_cite napisał/a: | Wynik dobry w sumie dla Nas pod warunkiem, że wygramy dziś... |
Mimo wszystko myślę, że wygrana Lechii byłaby dla nas lepsza. Drużyna z takim potencjałem nawet grająca takie gówno utrzyma się spokojnie i prędzej czy później zapewni sobie byt w lidze, a Nieciecza będzie pewnie bić się z nami o utrzymanie do samego końca
hanys - Wto Lut 27, 2018 20:50
dzis to przynaj,mniej narazie jakos wyglada, szkoda tej sytuacji Kolewa i Brzyskiego. Bartosz to dobry ruch
hanys - Wto Lut 27, 2018 20:55
pochwaliłem....
xXkosiarzXx - Wto Lut 27, 2018 20:56
Iii się zaczęło
misiokoda - Wto Lut 27, 2018 20:58
Bartosz robi sporo ruchu - i taki ruch powinien robić skrzydłowy. A u nas zajmuje się tym jedynie boczny obrońca a skrzydłowi w ogóle nie grają...
Kompletnie nie widzę tego byśmy to nawet zremisowali...
Ad@ś=) - Wto Lut 27, 2018 21:02
Jak już jest trochę miejsca do gry to oni podają do tyłu a jak Zagłębie się ustawi to bramkarz wykopuje wprost na głowę przeciwnika. Brawa za taktykę....
biker_ns - Wto Lut 27, 2018 21:03
Ksiadz wejdzie i wygramy.Szczerze to Moskal do wywalenia już,dalej zero pomysłu z przodu.Ten gość sprawia wrażenie totalnie zagubionego.
xXkosiarzXx - Wto Lut 27, 2018 21:36
Krachunov czerwo, już pograne
SilverCommander - Wto Lut 27, 2018 21:36
Czerwona kartka ... i to by było na tyle "emocji" w tym meczu.
bacin - Wto Lut 27, 2018 21:45
Tak czy owak widzę jakieś zaangażowanie, dobre momenty gry jako-taką klepą. Szkoda niewykorzystanej, szkoda czerwa. Poezja to nie jest, wiem, ale na tle poprzedniego meczu widać przebłyski. Co faktu nie zmienia, że przebłyskami się nie utrzymamy.
Max1990 - Wto Lut 27, 2018 21:48
Wyglada to wszystko jak ustawione czyżby przypadek któryś już mecz w tym roku to samo i tak mamy spaść to po co walczyć piłkarzyki !!
kks sączers - Wto Lut 27, 2018 22:01
Przecież my nawet ku*** podania nie umiemy wykonać a co dopiero mówić tu o wrzutce czy jakiejś bramce
biker_ns - Wto Lut 27, 2018 22:05
Ja bym tu o przebłyskach nie mówił bo raczej tragedia,równia pochyla.
Ksionz pokazał w końcówce że kiwka i dośrodkowanie ma.
klipol - Wto Lut 27, 2018 22:06
W ramach treningu piłkarze łopaty w łapy i odśnieżać boiska na Kilińskiego i trenować na trawiastej murawie!!!! Co przyjęcie to piłka leci kilometr od nogi. Jedynie Bartosz coś grał i Ksiądz !!
SilverCommander - Wto Lut 27, 2018 22:07
Jedyne w czym jesteśmy "mistrzami" to gra do "tyłu". Chyba nie ma drugiej takiej drużyny w ESA, która zamiast grać "do przodu", cały czas cofa się z piłką do bramkarza, czego konsekwencją jest choćby "idealne" podanie Cetnarskiego do Gliwy.
Archero - Wto Lut 27, 2018 22:08
Szczerze jak zobaczę w następnym meczu grę 4-5-1 z 2 defensywnymi pomocnikami to jest totalny sabotaż skoro po wejściu naszego duchownego i przejściu na 3-4-2 gramy lepiej niż przed 3 ostatnie mecze. Gramy 4-5-1 z długimi piłkami na wolne pole gdzie mamy jednego Koleva którego jedynym zadaniem powinno być zgranie piłki do pomocnika żeby ją rozegrał do schodzącego skrzydłowego. Tak to wyrzucamy gdzieś Koleva który wg mojej opinii wcale taki szybki nie jest i brakuje nam kogokolwiek na zamknięcie akcji. Dla mnie Moskal to słaby autorytet do szatni i to nie jest który przykręci śrubkę w tak ciężkiej sytuacji zawodnikiem ale każdy orze jak może. Wygląda to, że komuś w to graj, że gramy jak gramy i nie trzeba być trenerem z UEFA PRo żeby zauważyć błędy. Możemy podziękować Gliwie, że nie skończyło się wyżej.
misiokoda - Wto Lut 27, 2018 22:09
Wzmocnić się już nie wzmocnimy pewnie - czyli musimy grać tymi piłkarzami ktorych mamy... Problem ze tu nie ma ZADNEJ taktyki... To że chwilę coś tam graliśmy to nic... Tu potrzeba trenera który jest w stanie coś na szybko zmienić i jest przede wszystkim dobrym psychologiem. Przecież ewidentnie tyle meczy bez zwycięstwa siedzi im w głowach...
Jeśli spadniemy to chciałbym chociaż by następne mecze dało się oglądać i byśmy pokazali że potrafimy grać w piłkę - bo na razie dla mnie to większą męczarnia niż radość...
matys5392 - Wto Lut 27, 2018 22:14
Głupota Krachunova. Słaby Trochim. Słaby Cetnarski. Bardzo dobre wejście Ksiondza. Niezle wyglądał Bućko i Baran. Przyzwoicie Bartosz i tradycyjnie Brzyski.
Potencjał w drużynie jest,ale..mam wrażenie że trener Moskal tego nie dźwignie... Nie będę pisał o tym, że trzeba było zostawić Mroczka, ale tu trzeba trenera z jajami a'la Ojrzyński czy Zieliński.
Dzwonić do Tarasiewicza!
W następnym meczu:
Gliwa - Bartosz, Szufryn, Krachunov, Brzyski - Bućko, Baran - Ksiądz, Piszczek, Małkowski - Kolev.
biker_ns - Wto Lut 27, 2018 22:17
misiokoda napisał/a: | Wzmocnić się już nie wzmocnimy pewnie - czyli musimy grać tymi piłkarzami ktorych mamy... Problem ze tu nie ma ZADNEJ taktyki... To że chwilę coś tam graliśmy to nic... Tu potrzeba trenera który jest w stanie coś na szybko zmienić i jest przede wszystkim dobrym psychologiem. Przecież ewidentnie tyle meczy bez zwycięstwa siedzi im w głowach...
Jeśli spadniemy to chciałbym chociaż by następne mecze dało się oglądać i byśmy pokazali że potrafimy grać w piłkę - bo na razie dla mnie to większą męczarnia niż radość... |
Najlepszy przykład Zieliński w Niecieczy,potrzebujemy motywatora i taktyka w jednym.
bo2904 - Wto Lut 27, 2018 22:20
Może Bartoszek by sobie poradził
radzio - Wto Lut 27, 2018 22:21
Ani nic się "nie da zobaczyć", ani nic nie będzie "że chciałbym" - decyzja zapadła niedaleko kasztana - MA SPAŚĆ !!
"Towarzysze, to był nasz błąd że Radosława nie dopilnowaliśmy i zrobił awans ! To się więcej nie powtórzy".
Epizod epizodem ale to że przez ricardo nawet cieczka się z nas nabija jest niedopuszczalne...
kibic - Wto Lut 27, 2018 22:22
Gric duzo slabszy od Barana.Chyba ktos go promuje aby sprzedac po ew.spadku.Bartosz Brzyski duzy plus
radek - Wto Lut 27, 2018 22:25
Gliwa znowu na posterunku, głupota Krachunova Bartosz duży plus Brzyski troszku za dużo adhd ;) słaby Kolev, beznadziejny Cetnarski niech już wypierdala. Wyglądało to chwilami dobrze a wyszło jak zawsze szkoda przykro jest złość bo punkt był w zasięgu. Gramy dalej trzeba jeszcze powalczyć.
KKS_FAN - Wto Lut 27, 2018 22:38
Wielki SZACUNEK dla tych osób co mimo wszystko zdecydowali się pojechać i oglądać tą padakę na żywo z perspektywy trybun...
Miesiąc luty do wyjebania; 1:12.
matys5392 - Wto Lut 27, 2018 22:40
Moskal się uczy, bo odstawić Bastę. Tylko że my na naukę nie mamy czasu. Jeśli ktoś ma nas utrzymać, to na pewno Gliwa, Brzyski, pomijając dzisiejszy mecz Krachunov, Bućko, Kolev, Piszczek, Małkowski, prawdopodobnie Ksiądz i Bartosz.
Grić jest bardzo słaby. Nie wiem dlaczego Moskal nie stawia na Kasprzaka. Cetnarski nie wykorzystał szansy.
Dzisiejszy mecz pokazał że jeszcze nie wszystko stracone, ale trzeba zacząć wygrywać. Póki co jako winowajcę wskazuje trenera Moskała. Jego bilans 1 remis i 3 porażki. Bilans: 4 strzelone bramki 9 straconych. W dodatku porażki z dnem tabeli czyli Pogonią i Niecieczą oraz beznadziejnie grającym ostatnio Zagłębiem. Dałbym mu jeszcze ze dwie - trzy kolejki i jak nie zdobędziemy choćby dwóch punktów, to żegnam.
nuncjusz - Wto Lut 27, 2018 22:47
matys5392 napisał/a: | Moskal się uczy, bo odstawić Bastę. Tylko że my na naukę nie mamy czasu. Jeśli ktoś ma nas utrzymać, to na pewno Gliwa, Brzyski, pomijając dzisiejszy mecz Krachunov, Bućko, Kolev, Piszczek, Małkowski, prawdopodobnie Ksiądz i Bartosz.
Grić jest bardzo słaby. Nie wiem dlaczego Moskal nie stawia na Kasprzaka. Cetnarski nie wykorzystał szansy.
Dzisiejszy mecz pokazał że jeszcze nie wszystko stracone, ale trzeba zacząć wygrywać. Póki co jako winowajcę wskazuje trenera Moskała. Jego bilans 1 remis i 3 porażki. Bilans: 4 strzelone bramki 9 straconych. W dodatku porażki z dnem tabeli czyli Pogonią i Niecieczą oraz beznadziejnie grającym ostatnio Zagłębiem. Dałbym mu jeszcze ze dwie - trzy kolejki i jak nie zdobędziemy choćby dwóch punktów, to żegnam. |
Serio ? teraz dacie się naszemu klubowi wybielić że to wina trenera to nie jego wina a klubu trzeba jasno podkreślić fakty jakie są
bacin - Wto Lut 27, 2018 23:23
Ludzie, ale tu nie ma czego ratować. Sportowo i organizacyjnie. Było miło, awans pięknym przeżyciem, ale teraz równia pochyła, lecimy na łeb, na szyję.
Organizacyjnie nie wykorzystano szansy, zaprzepaszczono kasę na stadion, przetarg, mrzonki, w które nadal niektórzy wierzą (i nie można miec im tego za złe, zwyczajnie wiara pozostaje). Trochę się jeszcze z nas pośmieją, doczołgamy się do końca sezonu i totalny upadek, reset, niech to wszystko szlag trafi, a może dozyjemy jeszcze czasów, że uda się wrócić na ten szczebel, ale za lat kilkanaście, jeśli nie kilkadziesiąt.
Z przykrością to piszę, ale tego klubu nic już nie uratuje. Jesteśmy w czarnej dupie i od początku w niej byliśmy, tylko nieco przypudrowani.
nitroactive - Wto Lut 27, 2018 23:35
Będzie spadek.
Nie będzie ekstraklapy w Nowym Sączu.
Może za następne 50 lat.
Teraz sitwa Nowaczka przeżre pieniądze ze sprzedaży wodociągów, a nam dojebią podwyżki za wodę i ścieki. Stadion zobaczymy tak jak widzimy od 7 lat, a po spadku i tak nie będzie potrzebny.
Asmodeus - Wto Lut 27, 2018 23:48
nie posmieją się trochę, tylko na lata będziemy służyć przykładem jak się nie powinno postępować :) to było do przewidzenia ,jak się mówiło że nie ma co sie szarpać na ekstraklase bez zaplecza finansowego oraz stadionu to większość krzyczała jak nie teraz to kiedy . To w sumie jest wielka kupa wstydu
Prezes kukiełka bez doswiadczenia, dyrektor sportowy bez doswiadczenia ,bez stadionu,bez bazy treningowej ,bez sponsorów ( o dziwo mam wrażenie że w 1 lidze było ich więcej :) chciwość zarządu i podniesli stawki w góre ?) marketing leży , biuro prasowe leży razem z rzecznikiem :) Jaki poważny trener w tej sytuacji do nas przyjdzie ? Oby to się wszystko szybko rozpierdoliło i zaczynajmy od 4 -5 ligi a Danków Kantorów Cisoniów , Haslików ,Aleksandrów gonić z tego klubu jak i miasta. Tylko w sumie kto ma ich gonić jak tu i kibice tacy jacyś jak nie kibice :)
radziufan - Sro Lut 28, 2018 00:17
Na mecz sprzedano 76 biletow w tym 19 dla kibiców gosci
fanatycznie - Sro Lut 28, 2018 00:29
radziufan napisał/a: | Na mecz sprzedano 76 biletow w tym 19 dla kibiców gosci |
Na 90minut podają frekwencję 312 więc skąd ta rozbieżność?
radziufan - Sro Lut 28, 2018 01:10
Nie wiem, moja informacja sprawdzona i pewna w 100%, domyslam sie ze doliczyli "zerowki" dla dzieciakow z szkolki bodajże w Ropie (wyprowadzali pilkarzy, potem siedzieli na E) i ich rodzicow plus vipy
radzio - Sro Lut 28, 2018 04:29
Asmodeus napisał/a: | Oby to się wszystko szybko rozpierdoliło i zaczynajmy od 4 -5 ligi a Danków Kantorów Cisoniów , Haslików ,Aleksandrów gonić z tego klubu jak i miasta. Tylko w sumie kto ma ich gonić jak tu i kibice tacy jacyś jak nie kibice :) |
Pełna zgoda, z klubu zrobili sobie prywatny folwark ! Nawet w okręgówce go nie puszczą. Wystarczy przypomniec sobie jak łysy z szyderczym uśmiechem zareagował na hipotetyczne pytanie o prywatyzacje klubu.
Wydymał bez mydła prosty złotnik rzesze ludzi pod każdym względem a najgorsze że na jesień część z nas nominata łysego poprze bo 'ehhh rysiu i plebon kazał..'
Cholerna niemoc i wstyd.. ciekawe w którym miesiącu padł rozkaz spadku..
jacek55 - Sro Lut 28, 2018 07:08
Dziękujemy p. Nowak i zarządzie Sandecji dołożyliśmy wszelkich starań aby na mecz Sandecji w EX przyszło 120 ludzi ,i na pewno czynnikiem decydującym nie była tutaj pogoda .
Maerqin - Sro Lut 28, 2018 07:31
fanatycznie napisał/a: | Na 90minut podają frekwencję 312 więc skąd ta rozbieżność? |
"300 widzów jest wspaniale IV liga i co dalej".
nuncjusz - Sro Lut 28, 2018 07:48
Maerqin napisał/a: | fanatycznie napisał/a: | Na 90minut podają frekwencję 312 więc skąd ta rozbieżność? |
"300 widzów jest wspaniale IV liga i co dalej". |
:) nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło .
Spadną do 4 ligi nie ma problemu będą mecze z Glinikiem i tym podobnym a w klubie czas na porządki . A my kibicie już wiemy na czym stoimy można by wymusić sprzedaż udziałów Sandecji od miasta zrobić petycje zbierać podpisy od mieszkańców chętnie podpiszą by miasto nie łożyło na klub za publiczne pieniądze może wówczas zainteresuje się wykupem któraś firma Sądecka . W taki sposób można by zamknąć dopływ do klubu polityką a klub przejmie inwestor który będzie widział to jako promowanie swojej firmy i biznes . To chyba najprostszy możliwy wariant jaki można wykonać 90 % mieszkańców poprze taka petycje a miasto nie będzie miało wyboru
radzio - Sro Lut 28, 2018 08:18
[quote="nuncjusz"][quote="Maerqin"] fanatycznie napisał/a: |
To chyba najprostszy możliwy wariant jaki można wykonać 90 % mieszkańców poprze taka petycje a miasto nie będzie miało wyboru |
Piękne plany ...ale raczej mrzonki...
Nie ma takiego instrumentu prawnego żeby zmusić Miasto do sprzedaży udziałow. Tzn sa dwa :
1) referendum nad odwołaniem prezydenta nowej kadencji, co sie w galicji nie uda...
2) radni spośród kibiców po wyborach, co jest realne i czego się najbardziej łysy i poplecznicy boja..
Szturmowiec - Sro Lut 28, 2018 08:19
nuncjusz napisał/a: | Maerqin napisał/a: | fanatycznie napisał/a: | Na 90minut podają frekwencję 312 więc skąd ta rozbieżność? |
"300 widzów jest wspaniale IV liga i co dalej". |
:) nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło .
Spadną do 4 ligi nie ma problemu będą mecze z Glinikiem i tym podobnym a w klubie czas na porządki . A my kibicie już wiemy na czym stoimy można by wymusić sprzedaż udziałów Sandecji od miasta zrobić petycje zbierać podpisy od mieszkańców chętnie podpiszą by miasto nie łożyło na klub za publiczne pieniądze może wówczas zainteresuje się wykupem któraś firma Sądecka . W taki sposób można by zamknąć dopływ do klubu polityką a klub przejmie inwestor który będzie widział to jako promowanie swojej firmy i biznes . To chyba najprostszy możliwy wariant jaki można wykonać 90 % mieszkańców poprze taka petycje a miasto nie będzie miało wyboru |
Żeby taki scenariusz mógł być zrealizowany to koniecznym jest posiadanie nowoczesnego stadionu. Miasto pewnie o tym wie dlatego nie zrobią nic albo postawią potworka by nie było chętnych inwestorów na klub.
nuncjusz - Sro Lut 28, 2018 09:04
[quote="radzio"][quote="nuncjusz"] Maerqin napisał/a: | fanatycznie napisał/a: |
To chyba najprostszy możliwy wariant jaki można wykonać 90 % mieszkańców poprze taka petycje a miasto nie będzie miało wyboru |
Piękne plany ...ale raczej mrzonki...
Nie ma takiego instrumentu prawnego żeby zmusić Miasto do sprzedaży udziałow. Tzn sa dwa :
1) referendum nad odwołaniem prezydenta nowej kadencji, co sie w galicji nie uda...
2) radni spośród kibiców po wyborach, co jest realne i czego się najbardziej łysy i poplecznicy boja.. |
Jedyne rozwiązanie to mieć mieszkańców za sobą tak by miasto nie miało wymówek jeżeli dobrze by to poprowadzić wraz ze swoimi kandydatami do urzędu miasta w wyborach można by na tym wiele zyskać wymóc decyzje o sprzedaży w prywatne ręce lub co najmniej tyle udziałów by prywatny inwestor mógł nie bać się o zainwestowane pieniądze . Nie łudźmy się nikt w klub nie zainwestuje jeśli nie ma prawa decydować co może w nim robić . Każdy z nas by w tym momencie nie zainwestował w Sandecje i trzeba zrozumieć firmy które w to nie chcą wejść na warunkach miasta jak widać nie bez powodu czy któryś prywatny inwestor odwaliłby przy przetargu taką fuszerkę jaką zrobiło miasto liczyłby się z gigantycznymi stratami a nasi urzędnicy naszymi pieniędzmi srają na lewo i prawo .
To krótka piłka jest albo miasto odczepi się od Sandecji albo wiecznie klub będzie na zachciankach polityków . Idą wybory i będzie 1000 obietnic od różnych stron politycznych oczywiście bez pokrycia .
hanys - Sro Lut 28, 2018 10:07
Przed wczorajszym meczem miałem jeszcze jakąś nadzieje, że uda się uratować EX, ale wczoraj wszystko prysło.
Teraz podstawą jest stadion, bez niego nie możemy zrobić żadnego kroku do przodu
Masahiko - Sro Lut 28, 2018 10:34
Tak odnośnie samego meczu, bo nie ma sensu komentować tych politycznych fantasmagorii to muszę przyznać, że jestem bardzo zawiedziony. Jestem zawiedziony kompletnym brakiem pomysłu trenera Moskala na drużynę. Jestem zawiedziony postawą tych na których po cichu liczyłem - Grica, Trochima, Koleva, Bartosza i Mraza. O ile w defensywie nie wyglądało to, aż tak tragicznie (zwłaszcza do momentu gry w 11 oraz wykluczając dramatyczne błędy indywidualne), to z przodu jesteśmy bezradni. Nie mamy pomocy - w środku wszystkie drugie piłki padają łupem przeciwników. Środkowi są spóźnieni, nie mamy ofensywnego pomocnika - nie jest nim obecnie ani Cetnarski, ani Trochim, ani tym bardziej Gric, który w dodatku z meczu na mecz wygląda coraz gorzej w defensywie. Nie mamy skrzydeł. Właściwie po tym meczu można delikatny plusik zapisać jedynie na konto Brzyskiego (za największe chęci oraz stwarzanie najwiekszego zagrożenia), Pitera Bućko (za grę defensywną) oraz Gliwę (za uratowanie nas przed wyższą porażką). A może by tak przesunąć Bartosza na skrzydło, dać szansę Kubaniowi, a Brzyskiego przesunąć bardziej do środka? Wydaje się obecnie najciekawszym zawodnikiem na pozycję rozgrywającego.
Biorąc pod uwagę katastrofalny poziom tej ligi wciąż są szanse na włączenie się do walki o utrzymanie i uniknięcie pozycji "czerwonej latarni". Widać że nasze mecze musimy wybiegać i wywalczyć, bo umiejętności niestety brakuje.
kks10 - Sro Lut 28, 2018 12:01
Mało realne patrząc na grę i atmosferę wokół klubu.
ERNESTO - Sro Lut 28, 2018 12:49
matys5392 napisał/a: | ale tu trzeba trenera z jajami a'la Ojrzyński czy Zieliński. |
Ojrzynski to potrzebuje wojownikow, my takich nie mamy (poza Trochimem i Szufrynem).
młodyC - Sro Lut 28, 2018 12:56
W razie zwolnienia Moskala tylko Bartoszek. Na początku punktował, potem miał kłótnie z zagranicznymi piłkarzami.
PPP111 - Sro Lut 28, 2018 13:16
A wiecie ze nie wolno trenowac 2x w tej rundzie?
Archero - Sro Lut 28, 2018 15:18
I choćby nie wiem co się stało to na koniku o nazwie Moskal pojedziemy do 1 ligi ewentualnie.
jedrzej - Sro Lut 28, 2018 20:31 Temat postu: Wstyd Wczoraj podczas meczu w Niecieczy gdzie byłem obecny doszedłem do wniosku, że większość kibiców w Sączu, tu piszacych i czasem pojawiających się na meczach to zwykli janusze, kibice sukcesu itp. Nie chcę nikogo obrażać bo każdy ma jakieś obowiązki, pracę, rodziny, itp. ale k...a większość jest wygodna, która tylko narzeka, pije piwko po knajpach typu dziupla, bochema albo w kapciach w pokoiku. Chłopy z gór a wystraszyli się mrozów typu 12*C. Na Lecha, Legię, Wisłę to się lansujemy a potem kapcie i piecyk. W pierwszej lidze było podobnie, po awansie wszyscy jeździli, a potem do Łęcznej jechaliśmy jednym autokarem. W 1997r. szliśmy na pierwszy mecz 4 ligii w rundzie wiosennej do Świniarska wałami Dunajca po kolana w śniegu, a teraz za 8zł zapewniony transport z klubu na ESA i jedzie 13 osób, a w sumie 74 na stadionie bo reszta w kapciach i Eurosport, reszta w dziupli, bochemie itp. Po ch.j krzyczycie o stadion a na mecze nie jeździcie, każdy ma jakąś wymówkę, bo byłem chory, byłem w pracy itp. po prostu jesteście wygodni. Moje marzenie aby rzeczywiście ogłoszony dziś przetarg doszedł do realizacji i grajmy nawet w 4lidze z kibicami co będą przychodzili co 2 tygodnie, a reszta niech w kapciach ogląda sobie co chce.......
|
|