Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

KKS Sandecja Nowy Sącz - SANDECJA ~ Arka Gdynia

radziufan - Sro Kwi 18, 2018 18:15
Temat postu: SANDECJA ~ Arka Gdynia
Mecz w niedzielę o godzinie 15:30
Jezeli nie wygramy to szanse na utrzymanie będą juz tylko matematyczne...

Zapraszamy do dyskusji

PPP111 - Sro Kwi 18, 2018 18:47

Zgadza się że porazka w tym meczu to gwóźdź do trumny. Licze że Arka nie bedzie spinac dupy bo nie maja takiej potrzeby i jeszcze beda w humorach po awansie do finalu PP i pograja na pol gwizdka.
nuncjusz - Czw Kwi 19, 2018 16:20

PPP111 napisał/a:
Zgadza się że porazka w tym meczu to gwóźdź do trumny. Licze że Arka nie bedzie spinac dupy bo nie maja takiej potrzeby i jeszcze beda w humorach po awansie do finalu PP i pograja na pol gwizdka.

Niestety mają presję kibiców po 2 ostatnich grach z Lechią może być taka sytuacja jak z Piastem co dostali walkowera dla Górnika przyjadą zmotywowani jak nigdy . Tutaj nie ma już łatwych meczy nie da się grać na remis tylko wyłącznie atak o 3 pkt lepiej przegrać 0-2 ale próbować niż przegrać 0-1 w obronie .. Musza wyjść i dać z siebie ponad stan możliwości zapierniczać za każdą piłką i presja przez cały mecz Arka wówczas będzie robić błędy .

wborzecki@gmail.com - Czw Kwi 19, 2018 21:52

będzie tak :-p

ZWYCIĘSTWO X 3
PORAŻKA X 1
ZWYCIĘSTWO x 1
na koniec ABRAKADABRA.

hanys - Pią Kwi 20, 2018 07:48

wborzecki@gmail.com napisał/a:
będzie tak :-p

ZWYCIĘSTWO X 3
PORAŻKA X 1
ZWYCIĘSTWO x 1
na koniec ABRAKADABRA.

dzwoniles??
:)

Majkellll - Nie Kwi 22, 2018 11:33

Jeśli wygramy, to myślę że szanse na utrzymanie gigantycznie wzrosną. Strata do bezpiecznego piasta to będzie 3 pkt i pewnie chłopaki złapaliby drugi oddech, że można wygrywać. Wierzę bo ostatni mecz ze Śląskiem naprawdę nie był zły.. śmieszne bo u bukmacherów jesteśmy faworytem
Lucas_93 - Nie Kwi 22, 2018 11:53

Majkellll napisał/a:
Jeśli wygramy, to myślę że szanse na utrzymanie gigantycznie wzrosną. Strata do bezpiecznego piasta to będzie 3 pkt i pewnie chłopaki złapaliby drugi oddech, że można wygrywać. Wierzę bo ostatni mecz ze Śląskiem naprawdę nie był zły.. śmieszne bo u bukmacherów jesteśmy faworytem

W sumie co tydzień można było i pewnie można będzie to napisać. Ten spadkowy peleton ma tak wszystko i wszystkich w dupie, że pewnie do ostatniej kolejki będzie zażarta walka o spadek... Szkoda, że akurat Sandecja tego nie wykorzystuje.

KKS_FAN - Nie Kwi 22, 2018 12:09

kupię dziś bilet czy też się odbijemy od kas ? :D

ma ktoś dojścia do tańszych wejściówek?

nuncjusz - Nie Kwi 22, 2018 13:35

KKS_FAN napisał/a:
kupię dziś bilet czy też się odbijemy od kas ? :D

ma ktoś dojścia do tańszych wejściówek?

ostatnio podawali ze dla tych co się ostatnio odbili od kas ma być obniżona cena biletów ale o tym też pewnie zapomnieli znając życie :) Pogoń potrafiła kibiców puścić za darmo my ani razu promocji mimo że o spadek gramy nawet ceny 5 zł za bilet nie dadzą albo chociaż z 2-3 darmowe autokary by podstawili ..... Ważne że o wizerunek i promocję ktoś dba .

Archero - Nie Kwi 22, 2018 14:47

Wygrywamy z Arką potem bezpośrednio wygrywamy z Piastem i Niecieczą i zostajemy w eklapie taka mam wizję:)
Sączersi - Nie Kwi 22, 2018 17:23

wow
nie spodziewalem sie

fanatycznie - Nie Kwi 22, 2018 17:25

wracamy do gry, dobry mecz naszych. Wydaje się że Moskal znalazł klucz do tego składu :)
ERNESTO - Nie Kwi 22, 2018 17:27

Zwyciestwo wyszarpane. Mecz dobry, zawodnicy ambitnie i przede wszystkim do konca. Widac bylo brak sil (w tym okresie Arka wyrownala, ale mimo to duzo zdrowia i serca zostawili na murawie - w efekcie strzelamy z pomoca Arki dwie bramki. Szacun panowie !
Majkellll - Nie Kwi 22, 2018 17:28

Sovsic prze kot, jesteśmy w grze
polak_ns - Nie Kwi 22, 2018 17:42

Tylko robi się nam problem na środku obrony bo w następnym meczu zabraknie Bengi i Szufryna.
Majkellll - Nie Kwi 22, 2018 17:46

polak_ns napisał/a:
Tylko robi się nam problem na środku obrony bo w następnym meczu zabraknie Bengi i Szufryna.

Możemy zagrać 4 z tyłu i wtedy para Bucko-Krachunov, jest też w obiegu Baran

kks10 - Nie Kwi 22, 2018 17:51

Arka bez połowy podstawowych graczy i dwa swojaki więc bez szału ale dobre trzy punkty
llatroy - Nie Kwi 22, 2018 17:57

A co to za różnica Arka mogła nawet grać juniorami kogo to interesuje ? Ważne punkty ,właśnie tak trzeba wyszarpać zwycięstwo i ratować ligę , nie wszystko jeszcze stracone. Brawa dla chłopaków.
erhemingway - Nie Kwi 22, 2018 18:01

Wygrana nawet z pół-rezerwowym składem może nam dużo dać. Pomijając punkty, to podbudowuje psychicznie. Wola walki o utrzymanie na pewno wzrośnie.
arek88 - Nie Kwi 22, 2018 18:04

polak_ns napisał/a:

Bardzo dobrze ze w następnym, bo moim zdaniem kolejny mecz, z Piastem, będzie kluczowy i musimy go wygrać

syfon12 - Nie Kwi 22, 2018 18:07

arek88 napisał/a:
polak_ns napisał/a:

Bardzo dobrze ze w następnym, bo moim zdaniem kolejny mecz, z Piastem, będzie kluczowy i musimy go wygrać

Teraz wszystkie beda kluczowe:)

zylkos7 - Nie Kwi 22, 2018 18:44

Ten mecz wyglądał na taki, którego Arka bardzo nie chciała wygrać, dwie bramki samobójcze, przyszczęściło nam się, jednak nie widzę tak, czy siak szans na utrzymanie.
nuncjusz - Nie Kwi 22, 2018 19:22

Trzeba poczekać co będzie na Pogoni jak zagrają może mecz doda im wiary w siebie remis byłby tam wskazany tam musi być choć 1 pkt zdobyty . I się zapytam jeszcze raz czy jest coś z wyjazdem do Gdańska w pomyśle bo to albo nasz mecz ostatni w EX albo mecz o utrzymanie tak czy siak warto pojechać .
młodyC - Nie Kwi 22, 2018 20:22

Ii jeszcze nie wszystko stracone. Co z Ksionzem?
hanys - Nie Kwi 22, 2018 20:32

zagrali ambitnie, choc tak jak ktos pisal przy bramce dla Arki braklo koncentracji i sił.
o ile pierwsza bramka to pechowa, to druga nie wiem czy nie przy pomocy....
tak sie ni wybija takich piłek.
ale zobaczymy co bedzie dalej.

collo - Nie Kwi 22, 2018 20:47

Zagrali ambitnie, walczyli, biegali, w końcu próbowali jakiś akcji i przede wszystkim strzałów. Oby kontuzja Ksionza była niegroźna bo on i Sovsić swoja techniką robią różnicę.

Kto wie, może w Mielcu Cracovia odda nam to co dostali od nas w 1 lidze. Może uda im się wypożyczyć Cabaja na ten mecz :)

bzyku - Nie Kwi 22, 2018 21:19

Dwa karne dla Sandecji ewidentne Pan Sławek w L+ potwierdził
collo - Nie Kwi 22, 2018 21:34

Faul na Piszczku w 1 połowie i ręka w 1 połowie? Czy coś innego?
kks10 - Nie Kwi 22, 2018 21:37

Pan Sławek widział a pan sędzia war nie i tyle
biker_ns - Nie Kwi 22, 2018 21:40

kks10 napisał/a:
Pan Sławek widział a pan sędzia war nie i tyle

Pierwszy za faul na Piszczku,drugi atak na piszczel Bartosza gdy ten oddawał strzał w zamieszaniu pod bramką Arki w drugiej połowie.

Przy okazji powiem że gdybyśmy mieli od początku sezonu Ksianza i Sovsica to nie wiem czy nie bilibyśmy się o piereszą 8-semkę.
Jeden ma drybling i fajną technikę,drugi kiwkę,przegląd pola i nieszablonowe podanie,oraz najeażniejsze czego nie miał żaden z naszych piłkarzy nie boi się wziąć na siebie odpowiedzialności za przytrzymanie i rozegranie piłki.Wielka szkoda że będą u nas jeszcze tylko 2 miesiące.

Mileniak - Nie Kwi 22, 2018 21:48

młodyC napisał/a:

Wstępna diagnoza: dwa tygodnie przerwy.

KKS_FAN - Nie Kwi 22, 2018 21:58

Mileniak napisał/a:
młodyC napisał/a:

Wstępna diagnoza: dwa tygodnie przerwy.

jutro jedzie do Ficka.

Nie wygrać meczu od kilkunastu spotkań, wygrać jeden i wrócić do walki o utrzymanie - fenomen.

To tylko pokazuje jak ta ekstraklapa jest słaba :-)

ERNESTO - Nie Kwi 22, 2018 22:11

Na przeciwnym biegunie podobnie - przegrac 11 meczow i wciaz walczyc o Mistrzostwo Polski
x_cite - Pon Kwi 23, 2018 07:58

Mecz naprawdę bardzo fajny! Wiele emocji i gardło zdarte na maksa :D W przerwie śmialiśmy się z dziećmi, że bocian który latał nad boiskiem przyniesie Nam bramki i tak się stało ;) Oby tak dalej a wszystko jest możliwe a temat żegnamy ekstraklasę okaże się motywujący i będzie tylko niemiłym wspomnieniem! Sandecjo do boju i w Szczecinie 3 punkty!!
Arka gra z Piastem już w piątek.
My w sobotę z Pogonią.
Cracovia z Niecieczą.
Już za tydzień przy mega dobrym układzie możemy zrównać się Piastem punktami!!!

mirek678 - Pon Kwi 23, 2018 08:47

A jak to bedzie przy równej ilości punktów na koniec sezonu z Piastem I Nieciecza ? Liczyć sie beda bezpośrednie mecze, bramki ? jak to wyglada z tej strony ? i czy na ten moment bylibyśmy wyżej niż Nieciecza czy Piast ktoś robił już taka symulacje ?
xXkosiarzXx - Pon Kwi 23, 2018 09:20

mirek678 napisał/a:
A jak to bedzie przy równej ilości punktów na koniec sezonu z Piastem I Nieciecza ? Liczyć sie beda bezpośrednie mecze, bramki ? jak to wyglada z tej strony ? i czy na ten moment bylibyśmy wyżej niż Nieciecza czy Piast ktoś robił już taka symulacje ?

Wydaje mi się, że decyduje miejsce po rundzie zasadniczej, ale musiałbyś dokładnie sprawdzić w regulaminie ekstraklasy

arek88 - Pon Kwi 23, 2018 10:00

mirek678 napisał/a:

Zasady ustalania kolejności: 1. liczba zdobytych punktów w całym cyklu rozgrywek; 2. liczba zdobytych punktów w rundzie zasadniczej; 3. liczba punktów zdobyta w meczach bezpośrednich w rundzie zasadniczej; 4. różnica bramek w meczach bezpośrednich w rundzie zasadniczej; 5. różnica bramek w meczach bezpośrednich w rundzie zasadniczej – bramki zdobyte na wyjeździe liczone podwójnie; 6. różnica bramek w całym cyklu rozgrywek; 7. liczba zdobytych bramek w całym cyklu rozgrywek; 8. wyższe miejsce w klasyfikacji Fair Play.

Także zrównanie punktami nic nam nie daje :)

byku6 - Pon Kwi 23, 2018 12:48

A mnie zastanawia jedno : 700 kibiców w niecieczy jestem w stanie zrozumieć, ale czemu nikt z Was nie zdobył się na tyle by po wygranym tak ważnym meczu (który daje nam możliwość bezpośredniej walki o utrzymanie) aby zebrać się na Kilińskiego pod stadionem i podziękować chłopakom za walkę? Czy to tak cięzko przyjechać o 19.30-20 pod stadion w chociaż 50 osób i pokazać im że z nimi jesteśmy? Nawet nie wiecie jak bardzo zależy im żeby się udało utrzymać, widać to było po ich twarzach po wczorajszym meczu. Wielu miało łzy w oczach że się przełamali, pomimo tego ze wszyscy są przeciwko. MY KIBICE W TAKIM MOMENCIE POWINNIŚMY BYĆ Z NIMI! BO ch** Z WYNIKAMI, ALE KAŻDY Z WAS NA TYM FORUM PIERDOLI CO BY ZROBIŁ A CO NIE - A NIKT W WOLNĄ NIEDZIELE NIE POJEDZIE ANI NA MECZ ANI NA STADION BY SPOTKAĆ SIĘ Z NIMI TWARZĄ W TWARZ I OKAZAĆ WSPARCIE. Potraficie tylko oceniać a nie wiecie jak jest od środka, jak wiele jest rzeczy przeciwko nim - prawdziwi kibice powinni być pomimo wszystko z nimi! Pamiętajcie jak psychika nie jest odpowiednia to chociaż byliby mistrzami świata to nie wygrają z nikim. Widać teraz kto jest z nimi a kto nie! Na dobre i na złe!
jaro. s - Pon Kwi 23, 2018 12:59

Byles podziekowac chociaz ty?
bzyku - Pon Kwi 23, 2018 14:28

byku6 zastanawiam się dlaczego tak późno zarejestrowałeś się na tym forum ??? Gdzie byłeś wcześniej???. Masz jakieś pomysły chcesz coś dla klubu zrobić pisz do chłopaków ze stowarzyszenia na priv a zapewniam Cię, że są otwarci na dobre pomysły, o czym świadczy ostatnia akcja z budżetem obywatelskim.
byku6 - Pon Kwi 23, 2018 14:43

Skoro to wszystko widziałem na własne oczy to znaczy ze tak :) A to czemu się późno zarejestrowalem nie ma zadnego znaczenia, i uwierz mi wczesniej bylem tam gdzie powinienem był być :)
PPP111 - Pon Kwi 23, 2018 14:55

byku6 napisał/a:
A mnie zastanawia jedno : 700 kibiców w niecieczy jestem w stanie zrozumieć, ale czemu nikt z Was nie zdobył się na tyle by po wygranym tak ważnym meczu (który daje nam możliwość bezpośredniej walki o utrzymanie) aby zebrać się na Kilińskiego pod stadionem i podziękować chłopakom za walkę? Czy to tak cięzko przyjechać o 19.30-20 pod stadion w chociaż 50 osób i pokazać im że z nimi jesteśmy? Nawet nie wiecie jak bardzo zależy im żeby się udało utrzymać, widać to było po ich twarzach po wczorajszym meczu. Wielu miało łzy w oczach że się przełamali, pomimo tego ze wszyscy są przeciwko. MY KIBICE W TAKIM MOMENCIE POWINNIŚMY BYĆ Z NIMI! BO ch** Z WYNIKAMI, ALE KAŻDY Z WAS NA TYM FORUM PIERDOLI CO BY ZROBIŁ A CO NIE - A NIKT W WOLNĄ NIEDZIELE NIE POJEDZIE ANI NA MECZ ANI NA STADION BY SPOTKAĆ SIĘ Z NIMI TWARZĄ W TWARZ I OKAZAĆ WSPARCIE. Potraficie tylko oceniać a nie wiecie jak jest od środka, jak wiele jest rzeczy przeciwko nim - prawdziwi kibice powinni być pomimo wszystko z nimi! Pamiętajcie jak psychika nie jest odpowiednia to chociaż byliby mistrzami świata to nie wygrają z nikim. Widać teraz kto jest z nimi a kto nie! Na dobre i na złe!

No to są smutne obrazy tych 700 osob, bez dopingu. Mam nadzieje że jednak się zmobilizujemy i polecimy na pełnej w tych ostatnich meczach. Oni tego potrzebują. Wczoraj atmosfera strasznie nerowa ale jakie emocje i radosc po golach wsrod tych co byli. Naprawde wreszcie powrot z meczu był z bananem na twarzy i z wiara ze sie moze to udac. Nie wiem jakie jest stanowisko Stowarzyszenia czy będzie doping czy nie ale naprawde wszytko mamy w swoich rekach. To musi się udać!

bzyku - Pon Kwi 23, 2018 14:57

Jak byłeś tam gdzie powinieneś to wystarczy powiedzieć tym co trzeba ;-)

byku6 napisał/a:
Skoro to wszystko widziałem na własne oczy to znaczy ze tak :) A to czemu się późno zarejestrowalem nie ma zadnego znaczenia, i uwierz mi wczesniej bylem tam gdzie powinienem był być :)

byku6 - Pon Kwi 23, 2018 15:08

Skoro napisałem tutaj to raczej miałem na myśli nie tych co trzeba a wszystkich, nie ma lepszych i gorszych wśród nas prawda?
arek88 - Pon Kwi 23, 2018 15:15

byku6 napisał/a:
Skoro napisałem tutaj to raczej miałem na myśli nie tych co trzeba a wszystkich, nie ma lepszych i gorszych wśród nas prawda?

A gdzie byłeś przez ostatnie 21 kolejek ? Czemu wcześniej o tym nie pomyślałeś? Przypomniało Ci się po wygranym meczu, a po tych porażkach i remisach wsparcia nie potrzebowali ? Brawa dla Ciebie, brzmisz jak typowy kibic sukcesu. Mogłeś rzucić taki pomysł po każdym z poprzednich spotkań, mogłeś przyjść na trening, mogłeś wyjść z jakaś inicjatywą, nikt Ci nie bronił i nadal nikt Ci nie broni, obyś po każdym meczu niezależnie od wyniku był taki chętny do podziękowania piłkarzom.
Stowarzyszenie z tego co wiem zaprasza na swoje spotkania, zaprasza do współpracy, nic nie stoi na przeszkodzie byś im przedstawił swoje pomysły i bardziej się zaangażował.

byku6 - Pon Kwi 23, 2018 15:33

Wiesz kolego nie będę tutaj pisał co i jak, bo to nie ma sensu i uwierz mi przez wszystkie kolejki byłem bardzo blisko drużyny. Nie przypomniało mi się tylko zawsze tak myślałem, zamiast przyjąć ten fakt i zrozumieć go to wytykasz mi bycie kibicem sukcesu którym nigdy nie byłem ;) Nie będę pisał kim jestem bo chcę pozostać incognito, kumaci zrozumieją. Teraz jest szansa by coś zmienić, nie było lepszej okazji i tylko od nas zalezy co z tym zrobimy. Najbliższe mecze zadecydują o sytuacji drużyny a każdy z nas wie, że jeżeli nie utrzymamy się teraz to będzie nam bardzo cięzko przy obecnym zarządzie wrócić do EX. Proponuję okazać ZAWODNIKOM większe wsparcie, to oni w tej chwili są najważniejsi.
bzyku - Pon Kwi 23, 2018 15:58

byku6 może niefortunnie wybrałeś czas na napisanie tego komentarza, który w połączeniu z twoim oficjalnym stażem na forum sprawił ,że tak zostałeś oceniony....Może ma to jak zostałeś oceniony ma wpływ , że napisałeś "weźcie się i zróbcie a nie "zróbmy chodźmy"....przemyśl na spokojnie ;-)
arek88 - Pon Kwi 23, 2018 16:14

byku6 napisał/a:
Wiesz kolego nie będę tutaj pisał co i jak, bo to nie ma sensu i uwierz mi przez wszystkie kolejki byłem bardzo blisko drużyny. Nie przypomniało mi się tylko zawsze tak myślałem, zamiast przyjąć ten fakt i zrozumieć go to wytykasz mi bycie kibicem sukcesu którym nigdy nie byłem ;) Nie będę pisał kim jestem bo chcę pozostać incognito, kumaci zrozumieją. Teraz jest szansa by coś zmienić, nie było lepszej okazji i tylko od nas zalezy co z tym zrobimy. Najbliższe mecze zadecydują o sytuacji drużyny a każdy z nas wie, że jeżeli nie utrzymamy się teraz to będzie nam bardzo cięzko przy obecnym zarządzie wrócić do EX. Proponuję okazać ZAWODNIKOM większe wsparcie, to oni w tej chwili są najważniejsi.

Kompletnie mnie nie obchodzi kim jesteś, skoro sam chcesz zostać pod przykrywka nicku nierozpoznany.

Nie napisałem, ze jesteś kibicem sukcesu ale tak jak wyżej kolega napisał okoliczności i czas w jakim to napisałeś i sposób jak sformulowales „polecenie” temu się przyczynił ze „brzmisz jak kibic sukcesu”.

I tak jak kolega wyżej, przemyśl na spokojnie. Bo zarówno ty potrzebujesz zrozumienia ze strony Naszej jak i my z Twojej.

A wsparcie drużynie jest bez wątpienia bardzo potrzebne, a sam mając kilkaset kilometrów do domu staram się być kiedy tylko mogę w Niecieczy i indywidualnie na wyjazdach, bo przeważnie bliżej mi na wyjazd niż do domu.

x_cite - Wto Kwi 24, 2018 07:38

Kto był na meczu a kto nie był to wybitnie pokazała frekwencja w Niecieczy...Ci co byli wielki szacun..reszta sama sobie odpowie kto jest jakim kibicem i dlaczego. Zresztą piłkarze przy tak mizernej frekwencji doskonale widzą i wiedzą kto za Nimi jeździ i Ich wspiera a kto nie. Tyle.
hanys - Wto Kwi 24, 2018 10:05

x_cite napisał/a:
Kto był na meczu a kto nie był to wybitnie pokazała frekwencja w Niecieczy...Ci co byli wielki szacun..reszta sama sobie odpowie kto jest jakim kibicem i dlaczego. Zresztą piłkarze przy tak mizernej frekwencji doskonale widzą i wiedzą kto za Nimi jeździ i Ich wspiera a kto nie. Tyle.

nie wiem czy wiesz ale jesteś gwiazdą Sandecja TV ;)

x_cite - Wto Kwi 24, 2018 10:55

No nie wiem.....ale zaraz zobaczę...uduszę Miłosza :D

E tylko chwile byłem widoczny...za to Radziu i Pani Rzecznik z dużym....obiektywem całkiem całkiem prezentują się :D :P

hanys - Wto Kwi 24, 2018 11:40

x_cite napisał/a:
No nie wiem.....ale zaraz zobaczę...uduszę Miłosza :D

E tylko chwile byłem widoczny...za to Radziu i Pani Rzecznik z dużym....obiektywem całkiem całkiem prezentują się :D :P

chwile ale kilka razy :)

x_cite - Wto Kwi 24, 2018 11:54

Muszę na laptopie obejrzeć, bo na komórce to słabo widać..na meczu z Górnikiem Zabrze byłem widoczny to fakt, ale tu stwierdzę jak zobaczę na większym ekranie :)