|
Forum kibiców Sandecji www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji |
 |
KKS Sandecja Nowy Sącz - Sandecja - Górnik Wieliczka
radziufan - Czw Maj 14, 2009 14:12 Temat postu: Sandecja - Górnik Wieliczka
Sandecja Nowy Sącz - Górnik Wieliczka, niedziela godz 16
Po przekonywującym wyjazdowym zwycięstwie nad Stalą Poniatowa, już w niedzielę o godzinie 16 czeka Sandecje zadanie o wiele trudniejsze. Na stadion przy ulicy Kilińskiego zawita bowiem, zajmująca 4 lokatę, tracąca do Sądeczan zaledwie 4 punkty, drużyna Górnika Wieliczka. Podopieczni trenera Roberta Kasperczyka zgromadzili dotychczas 53 punkty i legitymują się stosunkiem bramkowym 43 " 22. W meczach wyjazdowych obecnego sezonu odnieśli aż 9 zwycięstw, 2 razy remisowali i 4 krotnie schodzili z boiska pokonani.
Zawodnicy z podkrakowskiej miejscowości to "etatowy" przeciwnik Sandecji, drużyna bardzo dobrze znana sądeckim kibicom, ale jednocześnie drużyna z którą Sandecji zawsze grało się ciężko, a spotkania między obiema drużynami często kończyły się zaskakującymi wynikami. W meczu wiosennym obu zespołów Sandecja pokonała Górnika 1:2 po trafieniach Piotra Bani. Nie mamy nic przeciwko powtórzeniu tego wyniku.
rossobianco - Czw Maj 14, 2009 14:21
moim zdaniem fajna tradycja byloby gdyby zawodnicy z podstawowej jedenastki wychodzacy na mecz z szatni mieli flagi ktore przekazywaliby kibicom....bodajze raz w tej rundzie mielismy taka sytuacje......
www.megachem.pl - Czw Maj 14, 2009 15:07
Ten mecz dobrze było by wygrać mój typ: 3-1.
hell_boy - Czw Maj 14, 2009 16:25
rossobianco napisał/a: | moim zdaniem fajna tradycja byloby gdyby zawodnicy z podstawowej jedenastki wychodzacy na mecz z szatni mieli flagi ktore przekazywaliby kibicom....bodajze raz w tej rundzie mielismy taka sytuacje...... |
moim zdaniem to dobre rozwiązanie i efektownie to wygląda. ale nie wiem od kogo to zależy.
Co do samego meczu jestem nastawiony optymistycznie i nie martwię się o wynik. Ostatnie mecze Sandecji, pokazały, że zawodnicy poprawili swoją skutecznośc i wykorzystują sytuacje, które sobie stwarzają. Myślę że tym razem pokarzą na co ich stac i wygrają, nie tak wysoko jak w poprzednich meczach ale wynik 3:1, lub 3:2 byłby całkiem dobrym jak na mecz tej rangi!!
Trebor13 - Czw Maj 14, 2009 16:47
Nie wiem na ile okaże się to prawdziwie,ale wydaje mi się, że chłopcy po cieżkim okresie przygotowawczym grali, jakby stłamszeni. Dopiero w kilku ostatnich kolejkach rozwinęli skrzydła. Mam nadzieję, że ten mecz też im wyjdzie i spokojnie bedziemy mogli to obserwować z trybun. I liga jest zbyt blisko, by ją teraz wypuścić. Wszyscy zdają sobie z tego sprawę i wszyscy powinni do tego dążyć-działacze,trenerzy,piłkarze i my na trybunach też. Mecze z Wieliczką zawsze były ciekawe...wyniki też ;-) Wierze, że tym razem będzie zgodnie z planem i 3 punkty pozostaną w Sączu..choć znając Górnika..jeden punkt również należy przyjąć z zadowoleniem. Mimo wszystko stawiam na zwycięstwo Sandecji 2:1
misiek_1984 - Czw Maj 14, 2009 16:59
Historia meczow z naszym regularnym rywalem:
1996/97 (IV liga)
Górnik W. – Sandecja 0:3 (Wiesław Montsko 64, Andrzej Dorula 67, Stefan Gródek 76), widzów 800 (kolejka I)
Sandecja – Górnik W. 3:1 (Jacek Ruchała 21, Czesław Głuch 58, ? Pajor 60s) widzów 1000 (kolejka XVIII)
1998/99 (III liga)
Górnik W. – Sandecja 0:1 (Andrzej Dorula 13), widzów 300 (kolejka XVII)
Sandecja – Górnik W. 0:2 widzów 1000 (kolejka XXXIV)
1999/2000 (III liga)
Sandecja – Górnik W. 0:4 widzów 1500 (kolejka V)
Górnik W. – Sandecja 0:0 widzów 800 (kolejka XXII)
2000/2001 (III liga)
Górnik W. – Sandecja 2:1 (Bartłomiej Damasiewicz 90), widzów 400 (kolejka V)
Sandecja – Górnik W. 0:0 widzów 1500 (kolejka XXIII)
2001/2002 (III liga)
Górnik W. – Sandecja 1:0 widzów 1000 (kolejka XII)
Sandecja – Górnik W. 2:2 (Rafał Policht 22, 86), widzów 1000 (kolejka XXIX)
2002/2003 (III liga)
Sandecja – Górnik W. 0:2 widzów 2000 (kolejka XV)
Górnik W. – Sandecja 2:1 (Janusz Świerad 44), widzów 200 (kolejka XXX)
2003/2004 (III liga)
Górnik W. – Sandecja 2:1 (Rafał Policht 40), widzów 400 (kolejka XIV)
Sandecja – Górnik W. 2:2 (Janusz Świerad 63, Dawid Florian 90), widzów 500 (kolejka XXIX)
2004/2005 (III liga)
Górnik W. – Sandecja 1:1 (Janusz Świerad 72), widzów 300 (kolejka VII)
Sandecja – Górnik W. 0:3 widzów 800 (kolejka XXII)
2005/2006 (III liga)
Górnik W. – Sandecja 2:1 (Michał Gryźlak 37), widzów 500 (kolejka XIV)
Sandecja – Górnik W. 2:2 (Michał Gryźlak 44, Paweł Rysiewicz 50), widzów 200 (kolejka XXIX)
2006/2007
Sandecja – Górnik W. 0:1 widzów 500 (kolejka VII)
Górnik W. – Sandecja 1:0 widzów 500 (kolejka XXII)
2007/2008
Sandecja – Górnik W. 0:1 widzów 600 (kolejka XIV)
Górnik W. – Sandecja 0:0 widzów 400 (kolejka XXX)
2008/2009
Górnik W. - Sandecja 1:2 widzów 500 (kolejka XIV)
Bilans meczów w Nowym Sączu:
zwycięstwa Sandecji 1
remisy 4
zwycięstwa Górnika W. 6
bramki zdobyte przez Sandecję 9
bramki zdobyte przez Górnika W.20
Bilans meczów w Wieliczce:
zwycięstwa Górnika W. 6
remisy 3
zwycięstwa Sandecji 3
bramki zdobyte przez Sandecję 13
bramki zdobyte przez Górnika W. 10
Łącznie
zwycięstwa Górnika W. 12
remisy 7
zwycięstwa Sandecji 4
bramki zdobyte przez Sandecję 22
bramki zdobyte przez Górnika W. 30
[ Dodano: Czw 14 Maj, 2009 ]
Tytulem uzupelnienia: w ostatnim meczu bramki zdobyl wspomniany wczesniej Piotr Bania w 63 i 66 min.
sns1910 - Czw Maj 14, 2009 17:19
Frekwencja na tym meczu może być naprawdę świetna, mimo wszystko rywal z czołówki, który też utrzymuje że walczy przynajmniej o baraż, mecz bardzo istotny dla nas w kwestii awansu, odbywa się on po dwóch efektownych i wysokich zwycięstwach w których strzelaliśmy po 4 bramki, pozycja lidera tabeli, no i termin meczu - czyli niedziela godz. 16 wydaje się być idealnym szczególnie dla piknikowej części widowni, którzy po niedzielnym obiadku mogą z rodzinką wstąpić na stadion i oglądnąć dobry meczyk, jak i również dla tych którzy z racji pracy w sobotę rzadko mają okazję chodzić na mecze ;) Tak że jeśli tylko pogoda dopisze, to właściwie wszystkie czynniki przemawiają za tym, że ludu będzie masa :) A jeśli tak się stanie to o wynik jestem spokojny, nie przypadkiem przecież mamy taki kontrast pomiędzy punktami zdobytymi u siebie (36 na 45 możliwych) a tymi z wyjazdów (21 z 45) - będą emocje, atmosfera, to i doping z włączaniem się całego stadionu poniesie naszych do wygranej :) stawiam na 3-1 dla Sandecji po efektownym meczu.
style - Czw Maj 14, 2009 17:21
z Górnikiem od zawsze cieżko sie grało...ale teraz mamy praktycznie nowa Sandecje wiec trzeba zmienic ta tradycje. Górnik jakby wyłonił sie z nikad w walce o awans ale musimy to wygrac i niema innej opcji, niewazne czy ładnie, brzydko, super itd poprostu zdobyc 3 pkt
Jacek94 - Czw Maj 14, 2009 20:06
"To bedzie najtrudniejszy mecz w sezonie" :D
Myślę że wynik będzie 2:1 dla Sandecji :]
sz3ur - Czw Maj 14, 2009 20:12
nie ma innej opcji jak zwyciestwo chocby 1:0 !!!! pozatym pasuje chlopakom pomoc:)....dopingiem oczywiscie
AdoDC - Czw Maj 14, 2009 20:32
Obstawiam 2; 0 dla nas choc remisem w przypadku korzystynych dla nas wyników innych drużyn też nie pogardze :)
Do ludzi na C : zdzierać gardła !
x_cite - Czw Maj 14, 2009 21:14
bardzo nie wygodny przeciwnik i nie przewidywalny! grają jak totalni farciarze - chyba sześć ostatnich meczów wygrali 1:0. Murują bramkę i czychają na kontry. Z takimi zespołami gra się bardzo źle i trudno. Już któryś sezon są wysoko i mieszają. Szkoda, że akurat na nich trafiamy pod koniec sezonu. Zawsze są oczkiem w głowie i tabeli...zawsze też stają Sandeci na drodze albo w przypadku utrzymania się....a teraz awansu. Pamiętam jak parę lat temu Sandecja pomogła Górnikowi w utrzymaniu się. Niby są wysoko i mają szansę na awans, ale chyba tam kasy nie ma, więc powinni grać na luzie i nie robić jaj na boisku;) ciężki mecz zapowiada się....trudno będzie o bramki...typuje 2:1
x_cite - Czw Maj 14, 2009 21:17
AdoDC napisał/a: | Obstawiam 2; 0 dla nas choc remisem w przypadku korzystynych dla nas wyników innych drużyn też nie pogardze :)
Do ludzi na C : zdzierać gardła ! |
O zdzieranie gardeł możesz być spokojny! daliśmy czadu na ostatnim meczu;) teraz będzie więcej ludzi, bo przeciwnik lepszy...
czorny88 - Czw Maj 14, 2009 22:02
podobno mecz jest jutro wiec niech mi ktos odpowiedni da znac na forum bo male zamieszanie jest!!!!!!
radziufan - Czw Maj 14, 2009 22:04
podobnoo jutro i podobno zamiast Gónika ma FC Barcelona przyjechac....
ale zaznaczam podobno....może ktoś potwierdzić???
dakci spokój jak Was prosze, po całym mieście plakaty na niedizele porozwieszane - niby czemu mieli by grać jutro???
mecz w niedziele o 16
kamilyes - Czw Maj 14, 2009 22:23
i miejmy nadzieję że frekwencja na młynie niezawidzie i przyjdzie 2x więcej ludu niż na ostatnim meczu.
co do wyniku ciężko ale 1-0 będzie
hell_boy - Czw Maj 14, 2009 22:45
kamilyes napisał/a: | i miejmy nadzieję że frekwencja na młynie niezawidzie i przyjdzie 2x więcej ludu niż na ostatnim meczu.
|
niż na ostatnim było to niehc przyjdzie lepiej 3x tyle :D;]
internacionale - Czw Maj 14, 2009 23:02
czorny88 napisał/a: | podobno mecz jest jutro wiec niech mi ktos odpowiedni da znac na forum bo male zamieszanie jest!!!!!! |
Kolejny kandydat do postu miesiąca :)
DNL - Pią Maj 15, 2009 00:00
I tak na przyszlosc, macie oficjalna strone - warto tam sprawdzic przed zapytaniem. Skoro tam nie ma info o tym, tzn ze nic sie nie zmienilo. Przynajmniej tak powinno byc ; )
pero - Pią Maj 15, 2009 00:04
mecz z Wieliczką ciekawie się zapowiada - i nie chodzi mi o to jak już ktoś wspomniał że to specyficzny rywal dla nas, niewygodny, itd. bo jakby nie było teraz mamy inną drużynę no i właśnie dla co niektórych grajków u nas ten mecz "to tak jakby derby", a na pewno dla tych z Górnika będzie to dodatkowy impuls aby zapierdalać na maksa i urwać nam punkty....
ale to my jesteśmy liderem i u siebie nam pkt tracić nie wypada, twierdzę nawet że ich już raczej na własnym placu nie pogubimy, stąd stawiam na 3:1 dla nas po twardym meczu
Fanatyk88 - Pią Maj 15, 2009 01:01
witam! powiem tyle jesli chcemy awansowac to ten mecz trzeba WYGRAĆ ! 2-0 dla SANDY ! pzdr!
olokrk - Pią Maj 15, 2009 08:26
bedzie ciezko mysle ze 1:1 to niezly wynik. i tak licze na zwyciestwo KKS
spdr - Pią Maj 15, 2009 08:53
co to jest ku..a "SANDA"??? sandał ??? sandencja???
może jest jakaś pełna nazwa kolego, może łatwiej KKS ???
nazywajcie Nasz klub normalnie
misiek_1984 - Pią Maj 15, 2009 12:02
Statystyki sa przerazajace :) Zwlaszcza u siebie niestety, gdzie wygralismy ostatni raz w 12 lat temu i to w IV lidze kiedy bylismy zespolem wygrywajacym wszystko. Inna sprawa, ze co najmniej dwa mecze powinny sie zakonczyc wygrana Sandecji, ale "nie tak mialo byc"... ;) Wszyscy wiedza o co chodzi.
Teraz kalkulacji juz nie ma i trzeba to spotkanie wygrac ! Zaden remis ! Niby Start Otwock pozornie ma trudne mecze z Kolejarzem i KSZO, ale za to obydwa u siebie i moze je wygrac... Poza tym lepiej uniknac sytuacji kiedy ostatni mecz Start-KSZO decydowalby "zaocznie" o naszym awansie. Poza tym przeypominam, ze w Nowym Saczu nie stracilismy punktu od 7 meczow - to tez zobowiazuje :)
Wierze, ze zawodnicy teraz sa juz tak zmotywowani i "nakreceni", ze od poczatlku ostro zawalcza i wygramy. Na pewno mecz bedzie trudniejszy niz te z Nida i Stala, jednak widac ze nasi zlapali forme i sa w naprawde dobrej dyspozycji. Dlatego stawiam na wygrana 2:0.
Nadmienic trzeba, ze ewentualna wygrana bylaby pierwszym triumfem w meczu z Gornikiem na stadionie przy ul.Kilinskiego (jedyna dotad wygrana uzyskalismy na goscinnym stadionie Startu).
A co do Gornika jeszcze to niby nie chca awansowac, ale... Tej druzynie nigdy do konca ufac nie mozna :) Zawodnicy na pewno chca sie pokazac menedzerom z innych klubow, a awans do barazy niewatpliwie zachecilby takowych do obserwowania pilkarzy z Wieliczki. A baraze przeciez zawsze mozna przegrac... chciec przegrac... ;)
www.megachem.pl - Pią Maj 15, 2009 15:11
Wieliczka wygrywa, żeby coś udowodnić prezesowi kopalni, który obciął im drastycznie sponsoring- więc grają bez ciśnienia, ambitnie i dla siebie. Dlatego są tak groźni. Ale wierzę w naszych- w wypadku przegranej mamy nóż na gardle, więc musimy wygrać. Otwock nicy nie chce awansować, bo nie ma boiska i zaplecza, ale w dobrej komitywie są z Pruszkowem, więc w razie czego będą mieli gdzie grać. Niestety wygląda na to, że wszystkie spekulacje kto odpuści, a kto nie w łeb wzięły, więc trzeba grać swoje i wywalczyć ten awans dzięki własnej postawie.
misiek_1984 - Pią Maj 15, 2009 16:24
No Sandecja jest w bardzo dobrej sytuacji, bo jest liderem i nie musi ogladac sie na inne wyniki jesli wygra swoje mecze :) I to nawet nie musimy wygrac wszystkich meczow - zakladajac, ze Sandecja, Start i KSZO w najblizszych trzech kolejkach wygraja wszystkie mecze to ostatnia kolejka dla nas nie bedzie juz miala zadnego znaczenia. Kazdy wynik meczu Start-KSZO wowczas da nam awans. Tak wiec wygrajmy w niedziele, wygrajmy w Brzesku i z Ruchem gramy o awans :)
Millenium - Sob Maj 16, 2009 08:50
Bedzie jakas transmisja w internecie????????
radziufan - Sob Maj 16, 2009 08:56
Nic mi o tym nie wiadomo, ale strona oficjalna zapewne bedzie miala mini relacje live jak zwykle
Millenium - Sob Maj 16, 2009 09:50
Dzięki.
Archero - Sob Maj 16, 2009 11:15
BTw to chyba nie kks tylko teraz mks tak czy inaczej jak Sandecja wygra jest juz w 60% na miejscu dajacym awans lub baraze :) Obstawiam 3-1 (Zawislan , Zawadzki, Jano :))
Millenium - Sob Maj 16, 2009 11:18
MkS to chyba dla Ciebie Bo dla mnie to bedzie zawsze KKS
Trebor13 - Sob Maj 16, 2009 13:05
Po co sie kłócić o literki przed nazwą?!Wystarczy zerknąć na historię. Przy założeniu klubu była Sandecja i tyle! Potem od 1921 roku "patronat"sprawowała kolej aż do końca ubiegłego wieku. Prawa rynku zmusiły kolejarzy do pozbycia się "ciężaru finansowego" jakim był klub i od tej pory jest to klub miejski. Uważam, że nie ma się co przywiązywac do "patronatów"..dziś miasto, jutro kolej a potem może coś innego. Marką naszego klubu, rozpoznawalną w całym kraju, jest SANDECJA i niech tak zostanie!!!!!!!
Coś straszna cisza przed meczem! Nie ma żadnych przecieków co do składu..ktoś pauzuje za kartki albo z przyczyn niedyspozycji? Trener ma pełny skład? Jesli tak to jutro będzie miał ból głowy, bo każdy będzie się chciał pokazać w meczu z Górnikiem. Mój organizm chyba przyzwyczaił się do sobotnich meczy..bo czegoś mi dzisiaj brakuje;-)
Kilinskiego 47 - Sob Maj 16, 2009 13:10
^^
Tak ciężko sprawdzić sobie protokół meczowy z Poniatowej?! Skoro nikt tam od nas nie dostał kartki no to chyba proste, że nikt za nie nie pauzuje!
Co raz ciekawsze teksty na tym forum, z dnia na dzień lepiej normalnie, ale po Tobie to się tego nie spodziewałem:)
hell_boy - Sob Maj 16, 2009 13:13
Kilinskiego 47 napisał/a: | ^^
Tak ciężko sprawdzić sobie protokół meczowy z Poniatowej?! |
a gdzie ten protokuł jest dostępny to sobie go sprawdze ;]
Ad@ś=) - Sob Maj 16, 2009 13:18
wejdz sobie na ww.90minut.pl i poszukaj... to nie jest takie trudne
[ Dodano: Sob 16 Maj, 2009 ]
a jak już naprawde wam trzeba na tacy podawać to prosze: http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=520865
DNL - Sob Maj 16, 2009 13:44
W niedzielę o godz. 16,00 w Sączu: Sandecja - Górnika Wieliczka
Już jutro kibice obejrzą na stadionie przy ul. Kilińskiego kolejny drugoligowy szlagier. Sandecja będzie podejmować czwartego w tabeli Górnika Wieliczka. Podpieczni trenera Roberta Kasperczyka nie przegrali od siedmiu spotkań, grają piłkę bardzo dobrze zorganizowaną w obronie, a specjalizują się ostatnio w jednobramkowych zwycięstwach. Górnik przed rundą nie był wymieniany w gronie kandydatów do awansu, ale teraz mają szansę zagrać w barażach o I ligę, a nawet awansować bezpośrednio.
Sandecja do konfrontacji z najtrudniejszym przeciwnikiem, który został do pokonania w drodze po awans, przygotowuje się spokojnie. Piłkarze są w formie. Po zwycięstwie ze Stalą Poniatowa czwartek mieli wolny. Wczoraj i dzisiaj przeprowadzili po jednym treningu. To sposób trenera Roberta Moskala na odzyskanie świeżości.
Do składu wraca pauzujący ostatnio za kartki Piotr Bania, w meczowej osiemnastce znajdzie sie również Piotr Powroźnik, który w dużej mierze przyczynił się do zwycięstwa zespołu rezerw w meczu z Limanovią Szubryt.
Drużyna żyje nie tylko piłką. Urozmaiceniem zajęć i oderwaniem od meczowo - treningowego rytmu było spotkanie z uczestnikami warsztatów terapii zajęciowej przy Stowarzyszeniu Rodziców Przyjaciół Dzieci Niepełnosprawnych Ruchowo i Umysłowo "Nadzieja".
Na czele futbolowej reprezentacji, która odwiedziła dzieci, stali wiceprezes Kazimierz Kadłuczka i Maksymilian Cisowski - kierownik drużyny i trener bramkarzy. Piłkarzy reprezentowali Jano Frohlich , Marek Kozioł, Piotr Powroźnik, Marek Kościukiewicz, Wojciech Fabianowski i Rafał Zawiślan.
Rozegrano minimeczyk, a na ręce kierownika warsztatów, Pawła Jasińskiego, drużyna przekazała piłki i koszulki z autografami zawodników, a jego wychowanków obdarowano klubowymi gadżetami.
- Chcemy, by sądeczanie uwierzyli, że nie tylko piłką nożną żyje Sandecja, że nieobce są nam odruchy serca - zapewniał Kazimierz Kadłuczka. - Naszym celem jest kumulowanie w klubie wszystkiego co dobre w codziennym życiu, wszystkiego co odnosi się do spraw miasta.
Źródło: Gazeta Krakowska - Rafał Kamieński
Trebor13 - Sob Maj 16, 2009 16:13
Po pierwsze to nie są protokoły pomeczowe tylko relacje. Po drugie w każdej takiej relacji jest masa błędów..choćby ze strzelcami bramek, po trzecie część piłkarzy gra równocześnie w II drużynie i kartki z tych meczy (o ile się orientuję) też się liczą. Po co więc polagać na niepewnych informacjach, skoro ktoś w klubie nad tym panuje! Poza tym kartki stanowiły tylko element mojej wypowiedzi!
Myślę, że nie ma co ciągnąć tego tematu,lepiej zająć się samym meczem. Mimo pozytywnych prognoz pogody coś te chmury niezbyt mi się podobają..oby pogoda nie była jutro jednym z decydujących elementów.
Kilinskiego 47 - Sob Maj 16, 2009 16:38
Trebor13 napisał/a: | Po pierwsze to nie są protokoły pomeczowe tylko relacje. Po drugie w każdej takiej relacji jest masa błędów..choćby ze strzelcami bramek, po trzecie część piłkarzy gra równocześnie w II drużynie i kartki z tych meczy (o ile się orientuję) też się liczą. Po co więc polagać na niepewnych informacjach, skoro ktoś w klubie nad tym panuje! Poza tym kartki stanowiły tylko element mojej wypowiedzi!
Myślę, że nie ma co ciągnąć tego tematu,lepiej zająć się samym meczem. Mimo pozytywnych prognoz pogody coś te chmury niezbyt mi się podobają..oby pogoda nie była jutro jednym z decydujących elementów. |
Po pierwsze to jest robione na podstawie protokołów sędziowskich, a po drugie - nie ma tam żadnych błędów, po trzecie - źle się orientujesz, bo kartki z II drużyny się nie liczą.
Po czwarte - mecz jest za 24 godziny więc te chmury przejdą i będzie piękna pogoda, taka jak jest zapowiadana.
Po piąte, nawet gdyby nie przeszły - to w jaki sposób stanowiłoby to "jutro jeden z decydujących elementów"?:)
radziufan - Sob Maj 16, 2009 16:40
panowie dogadujcie sobie na poziomie wiadomości prywatnych, taka moja propozycja do której rozumiem się dostosujecie....
wracamy do tematu
krochmal - Sob Maj 16, 2009 16:45
Kilinskiego 47 napisał/a: | Po pierwsze to jest robione na podstawie protokołów sędziowskich, |
Rozumiem, że w protokole sędziowskim był/jest błąd skoro również tam po meczu w Poniatowej jako strzelcy bramek pojawili się Gawęcki x2 i Chlipała. Ale to tylko tak ;)
Co do meczu :) Mecz zapowiada się ciekawie :) tym razem myślę, że żadnych "cudów" :D nie będzie i będzie walka na poważnie :) Mam nadzieję, że sobie z nimi poradzimy :) tym razem i rozpoczniemy nową historię spotkań z Górnikiem Wieliczka w Nowym Sączu :)
Swoją drogą gdzieś czytałem, że z meczowej "18" wypadają Kościukiewicz i Chlipała.
Kilinskiego 47 - Sob Maj 16, 2009 16:58
krochmal napisał/a: | Kilinskiego 47 napisał/a: | Po pierwsze to jest robione na podstawie protokołów sędziowskich, |
Rozumiem, że w protokole sędziowskim był/jest błąd skoro również tam po meczu w Poniatowej jako strzelcy bramek pojawili się Gawęcki x2 i Chlipała. Ale to tylko tak ;)
|
Nie, początkowo byli źle podani strzelcy bramek, bo na początku te informacje nie opierają się na tym protokole, tylko na informacjach własnych/ z innych portali/relacji itd.
Czy myślisz, że sędzia pierwszą rzeczą jaką robi po zakończeniu meczu jest wysłanie protokołu do redakcji 90minut?:) A strzelców masz tam podanych od razu...
Dopiero kiedy masz wynik na 90minut na niebiesko i kiedy możesz sobie na niego kliknąć:) to są to oficjalne dane z meczu.
Co do meczu - to wygrywamy 2:0. A to, że Chlipek i Kostek wypadli z kadry wcale mnie nie dziwi - obydwaj ewidentnie są bez formy.
lukas33 - Sob Maj 16, 2009 17:17
No jutro trudny i ciekawy meczyk. jednak jestem przekonany że bedzie ok. prywatny typ 1-0 dla nas Fabianowski. A w sobote trzeba ruszyc stare kości do Brzeska po pieczątke na awansie. Jedyny mój wyjazd w tej rundzie, tak źle to jeszcze nie było.
Trebor13 - Sob Maj 16, 2009 17:30
Jak zwykle, mimo istnienia osób wszechwiedzących nie wszytko jest jasne! A pogoda...hm..nie raz widziałem jak drużyna przegrywa mecz, bo bramkarzowi śliska piłka wyślizguje się z rąk, gdy w tym czasie obrońca wyłożył się na sliskiej murawie. Wpływ pogody..choćby mecz Polska - Niemcy na mistrzostwach świata w 1974 roku.
A teraz wracając do tematu meczu..a w zasadzie do kilku następnych kolejek...za: http://2liga.info.pl/
W grupie wschodniej podobnie jak i w zachodniej przed 31 kolejką, jest wiele niewiadomych, jak bardzo niech świadczy fakt, że 9 w tabeli Kolejarz Stróże, przy odpowiednich wynikach ma szanse awansować do I Ligi, ale może również pożegnać się z II Ligą gdyż mogą spaść na miejsca barażowe.
Lider Sandencja Nowy Sącz zagra na własnym stadionie, z czwartym Górnikiem Wieliczką, jeżeli wygrają mogą praktycznie świętować awans, gdyż do zapewnienia go sobie, wystarczy im remis w jednym z trzech pozostałych meczy.
Jak miło to czytać:-)
Kilinskiego 47 - Sob Maj 16, 2009 17:34
Trebor13 napisał/a: |
Lider Sandencja Nowy Sącz zagra na własnym stadionie, z czwartym Górnikiem Wieliczką, jeżeli wygrają mogą praktycznie świętować awans, gdyż do zapewnienia go sobie, wystarczy im remis w jednym z trzech pozostałych meczy.
Jak miło to czytać:-) |
Taaaa, bardzo miło to czytać, idioci...serwis piłkarski...
klipol - Sob Maj 16, 2009 18:07
[quote="krochmal"] Kilinskiego 47 napisał/a: | Mam nadzieję, że sobie z nimi poradzimy :) tym razem i rozpoczniemy nową historię spotkań z Górnikiem Wieliczka w Nowym Sączu :)
|
Taa
a ja mam nadzieję, że to będzie nasz ostatni mecz z nimi :) oczywiście wygrany
Trebor13 - Sob Maj 16, 2009 18:13
Niestety jakość serwisów piłkarskich pozostawia wiele do życzenia (jeśli to dotyczy literówek, to jeszcze można na to przymknąć oko, gorzej gdy prezentowane informacje wprowadzają w bład!) ale co by tu nie mówić i tak miło się czyta takie wiadomości!
A jesli chodzi o Górnika-to nie mam nic przeciwko niemu..możemy w przyszłym sezonie konkurować z nimi o ekstraklasę:-)
arkoniusz - Sob Maj 16, 2009 21:05
ja tez nie jeszcze na koniec tabela bedzie taka
1. Sandecja
2. KSZO
3. Górnik Wieliczka
4. Start Otwock
Ad@ś=) - Sob Maj 16, 2009 21:42
a ja bym wolal tabele na koniec taka:
1. Sandecja
2. Górnik Wieliczka
3. Kolejarz Stróże
hehe:) a wracając do meczu to... Będzie dobrze:) 2:0 i oby szybko strzelona bramka przez Naszych ulubienców.
www.megachem.pl - Sob Maj 16, 2009 22:24
A ja bym chciał taką:
1. Sandecja Nowy Sącz
2....................
3..................
...........
18. kolejarz stróże
x_cite - Sob Maj 16, 2009 22:52
Uważam, że na awans zasługuje tylko...Sandecja!;)))
Kilinskiego 47 - Sob Maj 16, 2009 23:18
www.megachem.pl napisał/a: | A ja bym chciał taką:
1. Sandecja Nowy Sącz
2....................
3..................
...........
18. kolejarz stróże |
Haha, popieram!:)
A na poważnie to na awans zasługuje oczywiście SANDECJA, no i jeszcze KSZO i STOMIL. Ale wydaje mi się, że do tej trójki zamiast Stomilu dołączy Ruch W.M., choć mam nadzieję, że dla piłki dobra tak się nie stanie - nigdy nie zapomnę ich "rekordu" frekwencji w II lidze - 40 osób:D
moru - Sob Maj 16, 2009 23:32
Ważne żebyśmy awansowali ;) co się stanie z pozostałymi ekipami to mi lotto ;]. Co do meczu to jest to bardzo ważne spotkanie, Górnik ostatnio spisuje się dobrze, jednak to my jesteśmy faworytem ;) Główni rywale również mają wymagających przeciwników wiec jeśli zainkasujemy 3pkt. jest spora szansa odskoczyć od peletonu. Pomóżmy jutro głośnym dopingiem naszym piłkarzom w zrobieniu kolejnego kroku w kierunku I ligi!!!
SilverCommander - Nie Maj 17, 2009 07:10
Mój typ to 2:1 oczywiście dla Sandecji :] ... będzie piękna pogoda, duża frekwencja na stadionie napewno ... mam nadzieje że dzisiaj My z sektora C będziemy tak samo głośno i często dopingować jak "młyn" z F, a może i nawet głośniej :D
radziufan - Nie Maj 17, 2009 08:29
sialalalalala heeeeeeeej SANDECJA
sialalalalala Heeeeeeeej SANDECJA
jak miło wstać w taki pogodny dzień i mieć w perspektywie meczyk;)
Wszyscy na K47 a kto po meczu nie bedzie miał zdartego gardła ten pipa!:)
Trebor13 - Nie Maj 17, 2009 09:45
Na szczęście prognozy się sprawdzają i moje obawy pogodowe okazują się płonne:-) Co do awansu, to w zasadzie powinny o to walczyć drużyny, które są w stanie pod względem organizacyjnym, udźwignąć ciężar występów w I lidze..a kto to będzie..co to ma za znaczenie dla Nas? No może lepiej byłoby grać z kimś z bliższych geograficznie regionów, bo i taniej dla drużyny i łatwiej o Nasz bezpośredni doping. Z drugiej strony czas mierzyć się z drużynami z całego kraju a nie tylko z jednego regionu..więc niech lepsi zwyciężają. Wczoraj lepsi byli piłkarze z drużyn przyjezdnych więc dzis czas na zwycięstwa gospodarzy i wierzę, że przed 18-tą na Kilińskiego to stanie się faktem!
GoToSleep - Nie Maj 17, 2009 10:23
mialem obawy co do pogody ale widze ze nie potrzebnie. Teraz tylko isc na meczyk i zdzierac gardła :)
wawus1986 - Nie Maj 17, 2009 10:36
nie wie ktos bedzie transmisja w internecie??? :) pozdro dla wszystkich emigrantów!!!!
lechuss18 - Nie Maj 17, 2009 10:47
Mam małe pytanko , od której godziny w kasach przed stadionem będzie można zakupić bilety ?
A jeżeli chodzi o mecz i najbliższą przyszłość to mam nadzieje że wygramy , a na kolejnym meczu u siebie będziemy mogli już świętować awans :D
sanch3z - Nie Maj 17, 2009 10:52
po ile sa bilety całe i ulgowe ;d ?
rafo_94 - Nie Maj 17, 2009 11:08
Co do biletów to zawsze ulgowe były po 10zł a całe 12zł :D
arkoniusz - Nie Maj 17, 2009 11:29
i sektor E 5 zł :D:D
style - Nie Maj 17, 2009 11:42
jak wygramy to "mamy" pierwsza lige
3:2 moj typ,
dozobaczenia na Kilinskiego :)
internacionale - Nie Maj 17, 2009 13:11
wynik na żywo w odpowiednim dziale na stronie sandecja.pl lub bezpośrednio pod adresem:
www.SANDECJA.info
DNL - Nie Maj 17, 2009 13:39
lechuss18 napisał/a: | Mam małe pytanko , od której godziny w kasach przed stadionem będzie można zakupić bilety ?
|
Od 14:30, bylem dzis i tak mi powiedzieli, wiec podjechalem do totomixa kupic, juz mam 4 ; )
x_cite - Nie Maj 17, 2009 14:29
jeszcze 1,5 godzinki i wierze mocno, że wygramy i jedną nogą będziemy w I lidze! hehe tak jak na ostatnim meczu sektor F nie słyszał jak sektor F śpiewał ekstraklasa, ekstraklasa Sandecja!;)))) dobre to było
slawek132 - Nie Maj 17, 2009 14:45
nie bedzie video relacji ????//
szczur1910 - Nie Maj 17, 2009 14:57
przyjdzcie na mecz a nie szukajcie relacji!!!!!!!!!!
poskus - Nie Maj 17, 2009 15:02
szczur1910 napisał/a: | przyjdzcie na mecz a nie szukajcie relacji!!!!!!!!!! |
Ja chciałbym przyjść na mecz ale mi zdrowie na to nie pozwala i tez chciałbym oglądnąć taka relacje...
slawek132 - Nie Maj 17, 2009 15:46
mi też zdrowie nie pozwala . szkoda szczególnie ze mecz zapowiada się ciekawie a pogoda dopisała ... bardzo załuje ze mnie dzis nie bedzie
kolafy - Nie Maj 17, 2009 16:00
Albo może ktoś jest bardzo daleko od Sącza mądralo ;]]]]
Maerqin - Nie Maj 17, 2009 16:01
Co wy z cukru jestescie ? WSZYSCY NA MECZ a jak nie to przynajmniej nie zalic sie tutaj...
Tomko54 - Nie Maj 17, 2009 16:14
A Ty JPiPK to masz laptopa na stadionie ;]? Bo z tego co wiem to mecz sie już zaczął a Ty tu piszesz ;]
Maerqin - Nie Maj 17, 2009 16:19
2500 km od stadionu jak cie to interesuje
hanys - Nie Maj 17, 2009 16:52
0:2 .... awansow sie im zachcialo
spdr - Nie Maj 17, 2009 16:53
pisząc ku...wa pytam o co chodzi???
0:2 po 2 strzałach z daleka... ciężko będzie oj ciężko
ale jazda
mam nadzieje ze jednak wygramy
znowu jacyś farmerzy nam "pomagają " w lidze, teraz wielichowo a niedługo brzesko
herms - Nie Maj 17, 2009 16:56
jakbym mógł to bym przyszedł
K@KS - Nie Maj 17, 2009 16:59
Z Górnikiem zapewne nie wygramy.. (Oby mi tu ktoś za godzine napisał, że się myliłem i że jestesm nie wierzącym w swój klub idiotą:)
Z nimi zawsze było ciężko, Ja liczyłem dzisiaj na remis, ale jak widac to i o to będzie baardzo ciężko.
Jedyne na co pozostaje nam liczyc to że inni dzisiaj też potraca punkty, a jest taka możliwość.
No chyba, że sie podniesiemy z 0:2. Klub z aspiracjami na 1 ligę musi się umieć z takich sytuacji podnosić. Zobaczymy jak zdadzą ten sprawdzian nasi oby przyszli pierwszo-ligowcy ;]
spdr - Nie Maj 17, 2009 17:01
1:2 dzieje się...
oby poszli za ciosem i strzelili te zwycięskie bramki
wawus1986 - Nie Maj 17, 2009 18:03
jaki wynik ;???? ;//// zaraz tu z tych nerwow odlece... a relacje live to mamy naprawde swietna... zadnego postu przez cala druga polowe ...po co wogole jest ta relacja ....
misiokoda - Nie Maj 17, 2009 18:07
Cytat: | jaki wynik ;???? ;//// zaraz tu z tych nerwow odlece... a relacje live to mamy naprawde swietna... zadnego postu przez cala druga polowe ...po co wogole jest ta relacja .... |
to trzeba było wejść na mkssandecja.pl bo tam była tekstowa relacja.a co do wyniku to przegrana niestety 1:2
goral - Nie Maj 17, 2009 18:12
wawus1986 napisał/a: | jaki wynik ;???? ;//// zaraz tu z tych nerwow odlece... a relacje live to mamy naprawde swietna... zadnego postu przez cala druga polowe ...po co wogole jest ta relacja .... |
Przegrali 1-2 niestety:(
ja patrzyłem na 90minut.pl
Bo faktycznie ta live relacja jest tragiczna, pomijam już opis co się dzieje ale wystarczy wynik i choć co 5 minut wskazać jaki jest czas.
Teraz w najgorszym scenariuszu Sandecja zakończy rozgrywki na 5 miejscu....
Dzisiejszy mecz był chyba decydujący. Sandecja straciła wg. mnie 80% szans na bezpośredni awans. Ma nadal ok 50% na awans z baraży ale baraże to baraże... Szkoda tych straconych punktów. Przed meczem mówiłem, że 0-0 wezmę w ciemno. Bo wiem jaki bilans mamy z G. Wieliczka.
Teraz wyjazd do Brzeska... (też Kraków) tam porażka konkurencja wygrywa (mają łatwych przeciwników) i sandecja zjeżdża na 5 miejsce. Obym się jednak mylił.
Ale trzeba realnie stać a nie żyć marzeniami.
VTR - Nie Maj 17, 2009 18:17
1 mecz przegrali i dla ciebie juz praktycznie stracili szanse na awans? Wez ty sie czlowieku idz leczyc...
krzysiek186 - Nie Maj 17, 2009 18:18
Spokojnie, i tak awansujemy :)
poskus - Nie Maj 17, 2009 18:22
Teraz trzeba wygrać wszystkie mecze, a o ile się nie mylę to będziemy teraz w najgorszy wypadku na 2 miejscu
misiokoda - Nie Maj 17, 2009 18:36
Cytat: | Teraz trzeba wygrać wszystkie mecze, a o ile się nie mylę to będziemy teraz w najgorszy wypadku na 2 miejscu |
Tak.jeżeli wszystko wygramy to w najgorszym razie jesteśm na drugim miejscu bo w ostatnim meczu kszo-start ktoś musi stracic punkty:) tylko że teraz robi się bardzo tłoczno w czołówce.Górnik liczy się eraz w walce o awans bezpośredni
x_cite - Nie Maj 17, 2009 18:36
ale jestem wkurzony!!!!! wrrrr praktycznie dwa strzały i dwa gole!!! szkoda tej przegranej bo zrobił się niesamowity ścisk! po co ta Wieliczka się pcha do I ligi??? nie mają stadionu ani zaplecza! szkoda gadać po prostu! a druga połowa to mecz Sandecja-Płaczki Wieliczka-non stop leżeli, kontuzje w momencie łapali, symulowali, opoźniali gre....masakra - brak słów! wrrr
x_cite - Nie Maj 17, 2009 18:38
zapraszam na czat!!!
rafo_94 - Nie Maj 17, 2009 18:44
Moim zdaniem byliśmy lepsi mieliśmy więcej sytuacji do strzelenia bramki.Ale mówi się trudno i żyje się dalej:)
Trebor13 - Nie Maj 17, 2009 18:49
Dla pogody ducha-wolę słabo grającą Sandecję, która wygrywa niż to co było dzis!Długimi momentami Górnik nie istniał! Ich piłkarze minutami leżeli na boisku tylko po to by nie było gry..eh..szkoda gadać. Mimo tego, że byliśmy zdecydowanie lepsi mecz przegrywamy. Teraz znów trzeba się rozglądać co zrobią inni. Nie możemy zmarnować takiej szansy na awans. W przyszłą sobotę znów mamy nóż na gradle..znów mecz o wiele..jesli nie o wszystko. Musimy być z naszymi piłkarzami..zostawili dziś naprawdę wiele zdrowia i nerwów na boisku. Mimo wyniku należa im się podziękowania!
Bianconeri - Nie Maj 17, 2009 18:49
Bez kitu Miłosz rozumiem, że można nie mieć czasu (a częściej ochoty, a częściej sami wiemy co nasjbardziej przeszkadza ...) ale jak masz zamiar nadal zamieszczać takie "relacje" to lepeij wógóle usunąv tą zakładkę ze strony bo to jest tragedia i ośmieszanie nie tylko nas ale już i klubu w tym momencie ...
wawus1986 - Nie Maj 17, 2009 18:52
zgadzam sie w 100 % , lepiej zeby wogole nie bylo relacji live... popatrzcie na wigry kszo tam jest prawdziwa relacja z meczu co 2 -3 minuty...
Dziekan - Nie Maj 17, 2009 18:54
Górnik zagrał dzisiaj mądrą piłkę, strzelił 2 piękne bramki i wygrał w pełni zasłużenie. Mieliśmy dzisiaj kilka naprawdę dobrych sytuacji, ale nie potrafiliśmy ich wykorzystać. Poza strzałem z wolnego nasza pomoc i atak zaprezentowały się słabo. Wyjścia do piłki bramkarza były niepewne. Swoją drogą niesamowicie wkurwiające było granie Górnika na czas, ale cóż cel uświęca środki. Dzisiaj pomimo świetnego dopingu nasi piłkarze według mnie byli dróżyną słabszą a momentami wręcz bezradną wobec dobrze zorganizowanej obrony Górnika.
Oby ten zimny prysznic przyniósł efekt w kolejnych meczach z równie trudnymi rywalami jakimi są Okocimski i Ruch.
Otwock przegrał zostajemy nadal na miejscu premiowanym bezpośrednim awansem. Musimy wygrać wszystko !
x_cite - Nie Maj 17, 2009 18:55
Miłosz był chory;))widziałem:P
EMILKA - Nie Maj 17, 2009 18:57
Otwock przegrał
[ Dodano: Nie 17 Maj, 2009 ]
KSZO wygrało 1-0
poskus - Nie Maj 17, 2009 18:58
2 miejsce, i teraz tylko wygrać wszystkie 3 mecze
lechuss18 - Nie Maj 17, 2009 19:06
Naszym piłkarzom zbrakło zimnej krwi w polu karnym przeciwnika , gdyby nie to mogliśmy wygrać. Chłopki walczyli ale niestety się nie udało , szkoda straconych bramek , bo górnik z tego co pamiętam oddał 3 celne strzały z czego padły 2 bramki ;/
matys5392 - Nie Maj 17, 2009 19:07
Oto rozkład meczów Sandecji i najgroźniejszych rywali na ostatnie 3 kolejki:
Sandecja:
Okocimski KS Brzesko (w)
Ruch Wysokie Mazowieckie (d)
Concordia Piotrków Trybunalski (w)
KSZO:
Hetman Zamość (w)
Jeziorak Iława(d)
Start Otwock (w)
Start Otwock:
Kolejarz Stróże (d)
ŁKS Łomża (w)
KSZO Ostrowiec Świętokrzyski (d)
Górnik Wieliczka:
Przebój Wolbrom(d)
Pelikan Łowicz (w)
Wigry Suwałki (d)
Ruch Wysokie Mazowieckie:
Sokół Aleksandrów Łódzki (d)
Sandecja Nowy Sącz (w)
Przebój Wolbrom (d)
style - Nie Maj 17, 2009 19:09
poskus napisał/a: | 2 miejsce, i teraz tylko wygrać wszystkie 3 mecze |
zeby to było "tylko" :)
z Okocimskim powinno byc z górki
Ruch - moze byc ciezko
Concordia - tez trudny mecz ale obysmy przed nim zapewnili sobie awans.. :)
co do meczu :
emocje ogromne połowa ludzi na stadionie chcialo zaje*ac sędziego i się nie dziwie, cały Górnik grał na czas a on patrzył i pozwalał na to, jakby ich bramkarz ktory notorycznie to robił dostał karteczke to by sie wtedy obudził :)
Górnik nic nie pokazał pozatymi dwoma strzałami, ktore im się naprawde udały...
Swoją drogą brakuje nam bramkarza -
Kozioł - jest swietny w górnych piłkach ale wiekszosc dolnych przepuszcza
Wróbel - za to jest super w dolnych piłkach natomiast te srednio-wysokie sa dla niego bardzo trudne.
CO do Sandecji zagrała dobry mecz zapierdzielali w drugiej połowie jak sprinterzy i braku walki niemozna im zarzucic.
A ta bramka Wieliczki to naprawde jakas zaczarowana....
rakimwp - Nie Maj 17, 2009 19:10
http://www.naszsport.com/soccer,today.html warto zawsze zajrzec..
Frodo - Nie Maj 17, 2009 19:10
Najbardziej wkurzali mnnie kibice którzy po stracie 2 bramek przez Wróbla wygwizdywali go i wyzywali od najgorszych, jakby to co kolwiek zmieniło
swojego trzeba wspierac a nie dobijać
Maerqin - Nie Maj 17, 2009 19:11
poskus napisał/a: | teraz tylko wygrać wszystkie 3 mecze |
No nie wiem czy Sandecja wygra wszystkie 3 mecze, oby... Okocimski i Ruch beda na pewno ciezkimi rywalami bez wzgledu na to ktore maja miejsca w tabeli. Ostatni mecz wydaje sie latwiejszy.
Czemu nie bronil Koziol ??
fafus - Nie Maj 17, 2009 19:33
No i niestety kicha.Juz po 1 lidze.Inteligentna gra dobila bezmyslnosc zarowno zawodnikow jak i trenera.Duzo mozna pisac ale wszystko jest cienkie w Sandecji ."Obcy" nie maja jaj a to w futbolu jest potrzebne.Trener;jezeli zmienia zawodnika,/Zawislana/,ktory w kazdym praktycznie meczu szarpie gre i ma wplyw na wydarzenia na boisku jest po prostu ...A zawodnicy sa niestety bez ambicji i nie wykazuja woli walki.Szkoda liczylem na wygrana w STS.Zycze sobie sobie i Sadeczanom powtorki z pucharu Polski np z Legia Warszawa.A ilu bylo trenerow i jaka byla kadra.Tylko z tamtej ekipy goscie mieli jaja.I muze powiedziec ,ze styl gry za Araszkiewicza byl najbardziej efektowny i chyba efektywny.
major - Nie Maj 17, 2009 19:39
Cóż kiedyś musieliśmy zakończyć passe wygranych na naszym stadionie , tylko szkoda , że akurat w takim momencie.
Klątwa Wieliczki trwa. Drugiego tak niewygodnego przeciwnika chyba nie ma. Ale przynajmniej dzięki temu , że przegraliśmy raczej pechowo/przypadkowo (zasługiwaliśmy przynajmniej na remis, a w drugiej połowie nie schodziliśmy z Górnika)a zawodnicy wykazali się ambicją i walką wiara w awans ani trochę nie upada!!! Wygrywając 3 mecze (co przy dzisiejszym zaangażowaniu i jest bardzo realne) mamy awans bezpośredni pewny. Więc niedobrze mi się robi jak niektórzy w swoich postach wnioskują że straciliśmy szansę na awans bezpośredni (wtf?). Szkoda tego meczu każdy woli brzydko grający ale wygrywający KKS , a nie piękne porażki. Ale jesteśmy nadal w grze, a dzisiejsze wyniki naprawdę niewiele w tabeli zmieniły.
PS: Po co ta Wieliczka się pcha do 1 ligi?? To będzie gorsze dla polskiej piłki niż awans Otwocka. Przynajmniej pojadą do Łowicza, mam nadzieję że Araś znowu przyjdzie nam z odsieczą i przyhamuję ich plany;) A może Górnicy celują tylko sprytnie w baraże???
PS2: Wyśmienita zabawa na trybunach pokazała , że większość publiki jest z Sandecją nie tylko gdy ta wygrywa. To bardzo ważne
moru - Nie Maj 17, 2009 19:44
Szkoda że Ci kamikadze w Brzesku to jakieś nie wypały były xD Piłkarze dali z siebie wszystko i naprawdę zagrali bardzo przyzwoicie, może oprócz skrzydłowych których na pewno stać na zacznie więcej, dostawali ciekawe podania, ale albo łatwo tracili piłkę albo wrzucali ją szalenie niedokładnie :/ W decydujących momentach zabrakło odrobiny zimnej krwi i szczęścia które miejmy nadzieje będzie nam sprzyjać w kolejnych spotkaniach.
www.megachem.pl - Nie Maj 17, 2009 20:01
Mam nadzieję, że nie będzie żadnych układów typu remis w Brzesku. Tam liczą się tylko i wyłącznie 3 punkty- jak to określał trener- awans wywalczymy sobie z dołami. Szkoda- gdybyśmy pierwsi strzelili bramkę to 3 punkty zostały by w Sączu- 2 strzały- nikt nie blokował strzałów i porażka. Dobrze, że Otwock dołuje. KSZO nic nie gra, ale u siebie wygrywa.
Musimy wygrać w Brzesku i klepać paciorki, żeby inni nie zdobywali punktów.
Kilinskiego 47 - Nie Maj 17, 2009 20:02
Fafus, weź, że ty sie zastanów zanim cos napiszesz tutaj nastepnym razem...
W mojej opinii był to najlepszy mecz Sandecji w tej rundzie, chłopcy zapier..... że aż miło było patrzeć, zagrali bardzo dobrze, Wieliczka była zespołem dużo słabszym, przy normalnej dyspozycji strzeleckiej wynik powinien oscylowac woków rezulatatu 3:1/4:1.
Górnik zaprezentował w całym meczu 3 strzały z daleka i jedno wejście w pole karne w II połowie. Sandecja jeszcze przy stanie zero zero miała tyle klarownych sytuacji, że powinno być juz co najmniej 1 lub 2 : 0.
Poprostu DRAMAT ten mecz i ta Wieliczka cała - farciarze i płaczki, nie powiedziałbym, że dobrze się bronili, to raczej Sandecja fatalnie pudłowała w decydujących momentach pod bramką.
Ale wierzę, że awans i tak będzie nasz!
Hazarr - Nie Maj 17, 2009 20:44
Awans będzie Nasz, Ci którzy nie umią pogodzić się z porażką i głoszą swoje lamenty poprostu nie są na dobre i złe ze swoim klubem.
Można powiedzieć, że brakowało wykończenia w niektórych momentach. Zimny prysznic za Nami, wnioski klub z pewnością wyciągnie na mecz z Brzeskiem.
Uszanujmy role i decyzje trenera. 3 pkt z Brzeskiem na wage złota i teraz to się liczy.
knyziu - Nie Maj 17, 2009 20:49
Kilinskiego - Dlaczego farciarze, po prostu bardzo dobra skuteczność, a fatalna jak widać Sandecji.
Gdybyś Ty chłopie widział jak oni grają w Wieliczce, dostają bramki w ostatnich minutach meczu...
To jest raczej pechowy zespół, albo raczej frajerski.
Nie awansuje Górnik do pierwszej ligi, nigdzie tam się nie pcha, oni są dobrzy na wyjeździe, u siebie wygrywają w tej rundzie od święta, tak jak z Sokołem na przykładem. Po prostu sprzedają spotkania żeby nie awansować, bo nie ma stadionu i nie ma warunków.
Wy nie bójcie d.upy, bo awansujecie to tylko przecież jeden mecz.
Najlepsze spotkanie w całej rundzie? Przegrane i przy takiej skuteczności? No, to jakiś żart, zdobyliście ponad 50 punktów w całych rozgrywkach i mecz przegrany przy beznadziejnej skuteczności ma być tym najlepszym. To Ty chyba jakimś masochistą musisz być...
Kilinskiego 47 - Nie Maj 17, 2009 21:02
knyziu napisał/a: |
Najlepsze spotkanie w całej rundzie? Przegrane i przy takiej skuteczności? No, to jakiś żart, zdobyliście ponad 50 punktów w całych rozgrywkach i mecz przegrany przy beznadziejnej skuteczności ma być tym najlepszym. To Ty chyba jakimś masochistą musisz być... |
Tak jak ja nie widziałem meczów Górnika w Wieliczce, tak Ty nie widziałeś innych meczów Sandecji w Sączu, niech to posłuży za komentarz:)
sun decia - Nie Maj 17, 2009 21:09
Hazarr napisał/a: | Awans będzie Nasz, Ci którzy nie umią pogodzić się z porażką i głoszą swoje lamenty poprostu nie są na dobre i złe ze swoim klubem.
.....
Uszanujmy role i decyzje trenera. 3 pkt z Brzeskiem na wage złota i teraz to się liczy. |
Zgadza się. Zabrakło nam "kropki nad i" w meczu. Wieliczka miała mniej okazji, 2 pięknie wykorzystali, my mieliśmy bardzo dużo okazji a wykorzystaliśmy 1. Tak się dzieje w piłce nie od dziś, nie ma co płakać tylko wierzyć w awans! :)
internacionale - Nie Maj 17, 2009 21:09
Cytat: | Bez kitu Miłosz rozumiem, że można nie mieć czasu (a częściej ochoty, a częściej sami wiemy co nasjbardziej przeszkadza ...) ale jak masz zamiar nadal zamieszczać takie "relacje" to lepeij wógóle usunąv tą zakładkę ze strony bo to jest tragedia i ośmieszanie nie tylko nas ale już i klubu w tym momencie ... |
Po pierwsze - od samego początku pisałem że będzie to WYNIK NA ŻYWO a nie żadna relacja.
Po drugie - nic mi dzisiaj nie przeszkadzało oprócz tego że pomagałem pilnować moje dziecko
Po trzecie - najzwyczajniej w świecie prowadzić relację na komórce to rzecz wybitnie ciężka
Po czwarte - pisałem, błagałem, prosiłem aby zgłosiła się choć jedna osoba która potrafiłaby cokolwiek napisać po polsku aby poprowadzić tą relację. Nie ma żadnego odzewu ! Każdy tylko wymaga, zero odzewu i zaangażowania. Była informacja że udostępniam notebooka, internet, przeszkolę, załatwię miejsce na "vipie", nawet bilet kupię i.... ....NIC !!
Po piąte - zakładki nie ma...
GoToSleep - Nie Maj 17, 2009 21:10
nie zawsze sie wygrywa. Myśle że chłopaki nie załamali sie po przegranej i powstana na nogi w meczu z Brzeskiem :)
radziufan - Nie Maj 17, 2009 21:35
no coż niestety stało się....
Wieliczka bardzo mnie zaskoczyła, myślałęm że odpuszczą a tu klops.
Mam nadzieje że chłopaki godnie przyjmą porażke i podniosą się w Brzesku. Awansu nikt nam nie da ,trzeba go wywalczyć. Walka dzisiaj byłą, tego nikt zawodnikom nie może zarzucic.
Wg mnie zła zmiana Zawislana, jak dla mnie do zmiany był Broź (2 lub 3 zmarnowane sytuacje a szczegolnie tak z ok 70 min gdy jest sam przed bramkarzem na 5m a piłka odsakuje mu w pizduuu w lewo)ale to nie ja biorę odpowiedzialnośc za wyniki drużyny.
mam jedynie nadzieje że zawodnicy za wcześnie nie uwierzyli że awans już wywalczyli....
W Brzesku tylko 3 pkt a rywale też punkty jeszcze potracą
matys5392 - Nie Maj 17, 2009 21:58
radziufan napisał/a: |
Wg mnie zła zmiana Zawislana, jak dla mnie do zmiany był Broź (2 lub 3 zmarnowane sytuacje a szczegolnie tak z ok 70 min gdy jest sam przed bramkarzem na 5m a piłka odsakuje mu w pizduuu w lewo)ale to nie ja biorę odpowiedzialnośc za wyniki drużyny.
|
Zgodzę sie,ze Broź był do zmiany,i mysle ze juz po pierwszej polowie powinien zejsc.
Szkoda że Piotrek Bania nie dostał wczensiej szansy,bo brakowalo mi takiego walecznego zawodnika w przodzie.Niestety Broź to jest jednak bardziej skrzydłowy niż środkowy napastnik.Po wejścu własnie Piotrka przesunął się do pomocy ale wyraznie nie miał juz sił.W pewnych fragmentach meczu nawet nie angażował sie zbytnio w ofensywne akcje druzyny,widac było jak kuleje,łapały go skurcze.Mimo to trener zostawił go do ostatniej minuty na boisku.Nie ja tutaj jestem od decyzji personalnych,ale przez to ze Broź nie zszedł wczensiej z boiska dostawał dużo ,,ostrych" komentarzy z trybun.I jeszcze jedno takie ciekawe zdarzenie z trybun :)Po stracie dwóch bramek,jeszcze w pierwszej połowie,po jednej dośc niepewnej interwencji Wróbla,nagle dosc duza grupa osob zaczęła rzucac na niego ,,mocne słowa" i krzyczec nazwisko Marka Kozioła :) Wygląda na to,że niektorzy juz zapomnieli jakie ,,prezenty" dostawali rywale kiedy naszej bramki strzegł Kozi :) A jeszcze co do samej gry Sandecjii,to naprawde widać było momentami bardzo ładne akcje pod bramką Wieliczki,szczegolnie na początku pierwszej polowy i przez większosc drugiej,wszystko jednak albo lecialo w bok albo w góre :) Wniosek na Okocimskiego jest jeden: poprawic skuteczność i nic tylko wygrywac i wracac do Sącza z 3 punktami,bo nawet Start nie potrafił wykorzystac naszej porazki,wiec 1 Liga w zasięgu rąk,a raczej nog naszych piłkarzy :)
Zmykam na kronikę Sportową,Pozdro :)
kitek19pl - Nie Maj 17, 2009 22:16
Relacja oraz zdjęcia z meczu dostępne TUTAJ
x_cite - Nie Maj 17, 2009 22:19
ode mnie jeszcze jedno; mimo wszystkich wpadek w takim meczu powinien zagrać Kozioł....no i jeszcze po drugie klątwa Adamusa trwa...nie mam zaufania do tego gościa i tyle w temacie!!! nadal jestem delikatnie mówiąc zdenerwowany! Mecz w Brzesku będzie bardzo bardzo ciężki....oby tylko nie zaczęły się jakieś gierki nie koniecznie na murawie.
czopek - Nie Maj 17, 2009 22:20
kilinskiego47 masz racje najlepszy mecz sandy w tej rundzie chlopaki zapierdalali az milo trudno jest jak jest teraz wypijemy okocima i awansik jest nasz.
x_cite - Nie Maj 17, 2009 22:35
mecz z Górnikiem też miał być formalnością i w miarę łatwą wygraną. Jednak nie piszcie, że Brzesko położy się przed Nami...mają też o co grać i będą grali...nie podejmuje się typowania wyniku tym razem....jeśli nie wywalczymy awansu teraz to będzie to największa sportowa tragedia Nowego Sącza w ponad 700-letniej historii!!!:) po cichu liczę, że uda się Nam - dla tylu tysięcy kibiców zagrajcie Panowie i wyrwijcie te 9 punktów!!!
bacin - Nie Maj 17, 2009 22:40
Moim skromnym zdaniem Makuch Man Of The Match.
Przód, tył, aktywność gigantyczna, a jakie piły grał piękne...
czopek - Nie Maj 17, 2009 22:43
ole ole Sandecja
klipol - Nie Maj 17, 2009 23:12
A ja chciałbym pogratulować Madrinowi Piegzikowi narodzin córki !
ERNESTO - Pon Maj 18, 2009 00:56
chcialem tylko przypomniec, ze na jesieni w Wieliczce wygralismy po dwoch bramkach Piotrka Bani ... u siebie tylko nie potrafimy wygrac bodaj od `97 (nie jestem pewien roku, ale chodzi mi o porazke 0:4)
Swoja droga mi sie wydaje, ze Wieliczka bedzie walczyc o baraze, zeby pozniej moc elegancko przehandlowac ...
Pozdro
misiek_1984 - Pon Maj 18, 2009 01:35
ERNESTO napisał/a: | chcialem tylko przypomniec, ze na jesieni w Wieliczce wygralismy po dwoch bramkach Piotrka Bani ... u siebie tylko nie potrafimy wygrac bodaj od `97 (nie jestem pewien roku, ale chodzi mi o porazke 0:4)
Swoja droga mi sie wydaje, ze Wieliczka bedzie walczyc o baraze, zeby pozniej moc elegancko przehandlowac ...
Pozdro |
Ernesto w jednym z pierwszych postow w tym temacie podalem pelna statystyke historii meczow Sandecji z Gornikiem i jak widac jedyne nasze zwyciestwo w Nowym Sączu nad tym rywalem mialo miejsce jeszcze w IV lidze w sezonie 1996/97. I to w dodatku nie na swoim stadionie, lecz goscinnie na obiekcie Startu. Zmieniaja sie stadiony, pilkarze, trenerzy, a Wieliczka wciaz pozostaje w Nowym Sączu niemal niepokonana...
Swoja droga dzisiejszy mecz zakonczyl sie wynikiem 1:2, a wiec identycznym jak spotkanie jesienne w Wieliczce. W przypadku gdybysmy mieli na koniec sezonu taka sama liczbe punktow jak Gornik, wowczas teoretycznie o wyzszym miejscu decydowalaby roznica bramek ze wszystkich meczow. Ale... regulamin rozgrywek na stronie PZPN-u mowi, ze jesli rowna ilosc punktow dotyczy druzyn, ktore sa na miejscach decydujacych o awansie / spadku / barazach wowczas bierze sie pod uwage tylko bezposrednie mecze, a jesli tu bilans jest rowny - wtedy odbywa sie dodatkowe spotkanie barazowe na neutralnym terenie, ewentualnie mecz i rewanz. Zreszta poczytajcie sami http://www.pzpn.pl/a/regu..._2liga_2008.pdf
Nie jest to do konca jasne, dosc nieprecyzyjne, bo regulamin wspomina tylko o miejscach pierwszym i drugim, ale domyslam sie, ze chodzi po prostu o sytuacje, kiedy zainteresowane druzyny walcza o konkretny cel czyli wlasnie awans / spadek / baraze.
Oczywiscie wierze, ze okazemy sie bezwarunkowo lepsi od rywali, ale jest mozliwosc, ze czekalby nas tego typu baraz... To tak tytulem ciekawostki zamieszczam :)
[ Dodano: Pon 18 Maj, 2009 ]
A w regulaminie zobaccie na paragraf 16.
hell_boy - Pon Maj 18, 2009 06:44
relacja z meczu:
http://tv-ns.pl/sport/material/1315/84.html
polak_ns - Pon Maj 18, 2009 07:46
bacin napisał/a: | Moim skromnym zdaniem Makuch Man Of The Match.
Przód, tył, aktywność gigantyczna, a jakie piły grał piękne... |
Makuch z meczu na mecz gra coraz lepiej i mam nadzieję, że to się nie zmieni i równie pięknie zagra w Brzesku i może nawet coś strzeli.
Szczepanik też wbił się do składu i gra dobrze.
sns1910 - Pon Maj 18, 2009 07:55
Szkoda meczu, bo naprawdę takie szczęście jakie mieli w tym spotkaniu piłkarze z Wieliczki rzadko się przydarza...Chociaż i tak myślę że Wieliczka się jeszcze potknie, natomiast Start gra na KSZO więc tam też ktoś punkty musi stracić. Tak że 7 pkt. da nam spokojnie awans, problem się zrobi jak przydarzy nam się kolejna porażka...
Co do meczu to nie winiłbym Wróbla za gole, bo strzały były przednie i mimo że przy odrobinie szczęścia do obrony, to nie można mówić że zawalił nam on te bramki - tak jak mówił Moskal, zawalili Ci którzy dopuścili do tych strzałów, szczególnie w głupi sposób padła pierwsza bramka. No ale nie ma co płakać, 3 mecze przed nami i trzeba robić wszystko żeby uniknąć baraży i awansować bezpośrednio, czyli najlepiej wygrać wszystko co jest do wygrania. A co do Makucha to widać że dobrze się czuje na lewej obronie, ma groźne uderzenie więc wykorzystuje możliwość zejścia do środka i uderzenia z prawej nogi :) a wczoraj był chyba rzeczywiście najlepszy na boisku!
I jeszcze tak z cyklu "co by było gdyby..." (czyli zwycięstwo z Wieliczką):
1. Sandecja 60
2. KSZO 59
3. Start 54
4. Górnik 53
Trebor13 - Pon Maj 18, 2009 09:11
Za utratę bramek należy winić cały blok defensywny. Przy pierwszej bramce, przynajmniej dwóch obrońców miało możliwośc zablokowania strzału, przy drugiej, do tej pory nie wiem, jak to się stało, że napastnik został nieobstawiony?!A Wróbel..cóż..też jest troche winny. Strzały, owszem bardzo ładne,ale od bramkarza na tym poziomie rozgrywek możemy oczekiwać więcej..choćby dlatego, że w kilku kolejnych sytuacjach też nie zachował się pewnie...ale co się dziwić..nerwy. Myśle, że biorąc pod uwagę jego wiek, to dobry materiał na golkipera. Jedyny niedostatek, to troche za mało cm wzrostu..ale stara się to nadrabiać skocznością. Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, czas zapomnieć o Wieliczce. Przed nami kolejny mecz, którego tym razem nie możemy przegrać..a remis też nam komplikuje sytuację. Dlatego jedyny możliwy cel, to zwycięstwo. Szkoda tylko, że Brzesko też ma nóż na gardle i musi starać się o uniknięcie baraży. Cóż, szykuje sie pewnego rodzaju bratobójcza walka.
bacin - Pon Maj 18, 2009 11:00
Właśnie pierońsko dziwi fakt, że po pierwszej straconej bramce nasi nadal dopuszczali do takich uderzeń. Chwilę po bramce na 0:1 piłkarze z Wieliczki się przypalili i najpierw jeden wolej wylądował na górnej siatce (serce miałem w gardle), a później gość biegnie wszerz boiska, praktycznie zero kwiki, jakiś pseudo balans ciałem, no ale strzał już wzorowy i niestety 0:2.
x_cite - Pon Maj 18, 2009 11:16
Cytuje fragement wypowiedzi z DP trenera Górnika Roberta Kasperczyka: " Uważam, że - paradoksalnie - ta porażka pomoże Sandecji w awansie do ligi pierwszej"
A na pytanie redaktora Daniela Weimera o tym co się stanie, jeśli awansują do I ligi Piotr Wtorek powiedział: " Po prostu sprawimy psikusa naszym działaczom."
Bardzo wymowne stwierdzenia obu panów i nie wymagają już chyba komentarza. Grają dla siebie i chcą po sobie zostawić porządne wrażenie. Oby słowa trenera Kasperczyka spełniły się:)
krochmal - Pon Maj 18, 2009 14:31
Nie rozumiem czegoś. Po bramkach Wieliczki, w przerwie meczu jak Kozioł schodził na ławkę z A padały teksty:"Marek zostań";"Marek zostań w bramce" - fajnie ale ja chciałem przypomnieć:
1 kolejka mecz w Aleksandrowie Łódzkim gol na 2:0 z 30 paru metrów;
10 kolejka mecz w Iławie gol na 1:0 z podobnej odległości;
17 kolejka mecz w Nowym Sączu i bardzo, bardzo delikatnie mówiąc niepewna interwencja przy bramce;
22 kolejka gol na 1:1 i interwencja, którą większość widziała;
23 kolejka oba gole dla Kolejarza...powiedzmy przy dużym udziale
to tylko wybrane mecze w których Kozioł się mówiąc delikatnie nie popisał.
Nie jest moim celem wypominanie mu błędów bo każdy się myli. Wybronił nam przecież tak samo kilka spotkań (choćby karny w Zamościu) w perfekcyjny sposób.
Jednak nikt nie jest nieomylny i nie jest powiedziane, że gdyby Kozioł stał wczoraj w bramce to te 2 strzały by odbił. Dlatego nie rozumiem pretensji do Wróbla i durnych żądań zmiany bramkarza. Prędzej przyczepił bym się do obrony bo uważam, że zarówno Jędrszczyk jak i Jano wczoraj zagrali delikatnie mówiąc...potrafią, szczególnie Jano lepiej. Nie można mieć zastrzeżeń jedynie do Szczepanika, który świetnie się wprowadził i do Makucha choć też miał kilka niecelnych podań.
Kolejna rzecz - domagano się wpuszczenia Piotrka Bani. Szacunek dla Niego za te wszystkie bramki dla Sandecji ale w tej rundzie jakoś nie może się przełamać poza karnymi. Szczerze mówiąc ja bym chyba zostawił Zawiślana.
Powiem szczerze, że tak jak przed Wieliczką byłem optymistą i myślałem, że będzie ciężko ale pójdzie jakoś z górki to dziś mam cholerne obawy. W Brzesku będzie ciężko, z Freskovitą też a zostawiać wszystko na ostatnią kolejkę to samobójstwo a Wieliczka gra na luzie. Jakoś nie wierzę, żeby w piątek stracili punkty z Przebojem, prędzej liczę na Pelikana, który pewnie (oby) będzie chciał pomóc Sandecji. Coś mi się widzi, że Start odpuszcza pomalutku o czym może świadczyć porażka w Suwałkach, co prawda na ciężkim terenie ale Wigry obecnie już też grają na luzie.
A niepewnym interwencjom Wróbla się nie dziwię - skoro 90% stadionu było mu nieprzychylnych, kibiców, którzy podobno mienią się sympatykami Sandecji.
Wstyd!!
ps. brawo dla odważnego, który potrafił i chciał walczyć z ciemnota niektórych "trenerów" na A.
stefantelefan - Pon Maj 18, 2009 15:16
No cóż jestem zły jak 99,9% ludzi tutaj mam nadzieję, że ten mecz o niczym nie przesądzi i będzie tylko złym wspomnieniem.
Mam tylko jedną prośbę przestańmy liczyć, że nam ktoś pomoże ciągle, że Pelikan pomoże, że ktoś inny. A niby czemu ma nam Pelikan pomóc?? Araszkiewicz wejdzie do szatni i powie "Słuchajcie gryźcie trawę, bo trzeba pomóc Sandecji" przecież Piłkarzom Pelikana wisi kto awansuje. W Otwocku tez pomogli.
Tak samo miał nam po starej znajomości pomóc Adamus no i jak pomógł widzieliśmy. Musimy liczyć na siebie, bo w I lidze nie będzie miał nam kto pomagać.
krochmal - Pon Maj 18, 2009 15:41
Nie twierdze, że mamy awansować dzięki komuś - nie - ten awans musimy sami wywalczyć. A pisząc o "pomocy" miałem na myśli klasę drużyn.:) Jednak bardziej cenię chyba za całokształt Pelikana jak Przebój.
sandeczanin - Pon Maj 18, 2009 16:16
Pewnie po moim poście zaraz odezwą się głosy że kibice sukcesu, sezonowi kibice...ale moje zdanie jest takie że Sandecja zagrał mecz słaby (w ocenie 1-6 moim zdaniem 3). Niestety nie pomógł też trener swoimi zmianami bo jak jeszcze mogę zrozumieć ściągnięcie Jędrszczyka (wpuszczenie bardziej ofensywnego Berlińskiego na 10 min przed końcem) tak nie potrafię zrozumieć zmiany Zawiślana. Jak było później widać Broź po kontuzji nie ma sił na całe 90 min ( skurcze w 75 min i wymywne słowa Gawęckiego "Broziu wstawaj") Słabszy mecz D. Skrzypka któremu nie wychodziły wrzutki, rajdy. Też wydaje mi się że błędem było zaczynanie z dwójką Fabianowski Broź. Co do bramek puszonych przez Wróbla...jak słyszałem słowa "Kozi by to obronił..." to mi się śmiać zachciało. Moim zdaniem strzały bardzo trudne do obrony i bramkarz nie miał za dużych szans na skuteczną interwencje(każdy kto kiedyś bronił choć trochę wie jak trudno bronić takie "strzały życia" bo tak moge nazwać i widząc reakcje rezerwowych z Wieliczki którzy łapali się za głowe z niedowierzania . Żeby nie było że tylko krytykuje, na pewno na plus forma Makucha i Szczepanika, dobry mecz Zawadzkiego (niesamowity przegląd pola). Słabszy mecz pary stoperów i widać w stosunku do 2 ostatnich meczy słabszy występ Gawęckiego..Świetna atmosfera na stadionie!! I ogromny żal że nie udało się zdobyć choćby 1 pkt...ale nadzieja umiera ostatnia ( a ciągle zajmujemy premiowane awansem miejsce więc nie ma co się załamywać) wierzę w awans i to że na jesień zawita do nas jak to ładnie mówią w TV "zaplecze ekstraklasy"
x_cite - Pon Maj 18, 2009 16:50
powiem tyle na koniec. Wiem dlaczego przegraliśmy! Zmieniła się dzień rozgrywania meczu i już widać efekty!:) Musimy grać w soboty - jak widać szczęśliwy dla piłkarzy dzień;) Pomyślmy juz o meczu w Brzesku i nie płaczmy nad rozlanym mlekiem!
lukas33 - Pon Maj 18, 2009 17:35
Porazka boli szczegolnie że to Wieliczka taki czerak na naszej dupie ( trzeba bylo ich spuścić do IV ligi jak była okazja chyba 3 sezony temu) ale walczymy dalej i ten upragniony awans musi być! Co do meczu Sandecja zagrala dobre zawody slabiutko zagrał Broź ktory gra zbyt indywidualnie a jego dryblingi z samym soba nie przynoszą żadnej korzyści drużynie, poza tym chyba 4 razy pod rząd fatalnie dogrywał piłkę z boku w prostych sytuacjach, słabiej niz zwykle stoperzy ktorzy nie wychodzili do gości ktorzy mogli swobodnie przymierzyć i niestety zrobili to. Nie winilbym Wrobla za bramki strzały byly silne precyzyjne, bardzo trudne do obrony. Z drugiej strony przydalby się w Sandecji taki napastnik jak ten Jarosz z Wieliczki ( taki krępy, silny byczek co zapakował nam 2 bramę). Umie grac przodem do bramki jest szybki przebojowy i ma silny niesygnalizowany strzał. Bo u nas atak oparty jest na niezlym Fabianowskim, Chlipała kompletnie bez formy, Piotrek Bania mimo szacunku dla jego umiejetności to nie ta dynamika i szybkośc. Zmiana Zawislana kompletnie niezrozumiała.No coz trzeba wspomoc naszych dopingiem w Brzesku a pilkarze musza wyszarpać 3 punkty choć bedzie bardzo trudno.
Kilinskiego 47 - Pon Maj 18, 2009 18:00
lukas33 napisał/a: | trzeba bylo ich spuścić do IV ligi jak była okazja chyba 3 sezony temu |
Masz chyba jakieś problemy z operacjami na liczbach dziesiętnych, to było już z 10 sezonów temu, a nie 3...:)
lukas33 - Pon Maj 18, 2009 18:45
10 czy 3 nie zamierzam sie spierac bo to mało istotne. Moze faktycznie masz racje bo to chyba sezon 2002/2003 więc trochę lat juz uplynęło. Nieważne, sedno sprawy tkwi w tym że zawsze była mowa lepiej grac z Wieliczka, Okocimskim itp. bo dalekie wyjazdy a to Lubartów, a to Radzyń Podlaski i rózne ukladziki oddawanie punktów, dobrosąsiedzka pomoc, łapanie sie za glowę po golach itd. Tylko ze jakoś Sandecja wychodzila na tym z perspektywy czasu jak Zabłocki na mydle i dlatego Górnik nie nalezy do moich ulubionych rywali.
Z szacunkiem dla koryfeusza wyższej matematyki!
sądecznin - Pon Maj 18, 2009 23:20
wydaje mi sie ze nasi zagwiazdorzyl itroche moze poczuli sie zbyt pewnie na pozycji lidera stad ta porazka i slaba gra.moze tak izimny prysznic byl potrzebny i pomoze w dalszej walce.a co do Bani to juz nie ma sie co czrowac.chlop juz lata ma figure tez wiec wirtuozem juz nie bedzie.lepiej dawac szanse mlodym
stefantelefan - Wto Maj 19, 2009 10:20
Nie no sorry ale o co Ci chodzi z tym zagwiazdorzyli i słaba gra?? Ty na pewno byłeś na tym samym meczu? Jak nie to obejrzyj skrót na TV-NS co chwilę Sandecja przeprowadzała akcje. Zagrali naprawdę dobry mecz, słaby to był tylko Broź. Wieliczka oddała zaledwie 4 strzały w tym 2 strzały życia. A kogo młodego masz na myśli za Banię? bo chyba nie Krupę, który nic nie grał na III ligowym poziomie i w słabszym składzie, a co dopiero w drużynie, która walczy o awans.
krochmal - Wto Maj 19, 2009 11:29
Wiesz, po kim jak po kim ale po Tobie takich słów się nie spodziewałem...Górnik miał się położyć przed Sandecją tylko dlatego, żeby jej nie popsuć szyków w awansie ?? No wybacz...
Dla tych zawodników wygrana na boisku lidera to doskonały kapitał, doskonałe pokazanie się szerszej publiczności i kto wie czy któryś z tych piłkarzy w przyszłości nie zasili naszych szeregów... Doprawdy....zaskoczony jestem...
aha i nie pisz o tym co było kiedyś bo niektóre mecze, niektóre gole i karne też pamiętam ale wtedy to były inne czasy, inne realia...inny świat...niestety
x_cite - Wto Maj 19, 2009 12:49
Po primo gdzie napisałem, że mają się położyć przed Nami?? stwierdziłem tylko, że pkrzyżowali Nam szyki! ot tyle i wszyscy o tym wiedzą. Jeżeli antyfutbol uważasz za kapitał to ja nie mam pytań. Chyba na meczu nie byłeś i nie widziałeś tego jak kładli się co minutę na boisku nie dając szans pograć Sandecji. Co do goli to racja filmowe i piekne bramki. Życiowe strzały i tyle. O tym każdy wie kto był i widział. A właśnie w tych innych czasach i innym czasie o którym piszesz może by Górnik mógł awansować. Teraz potrzebna jest infrastruktura, sponsor i przede wszystkim kibice. A kibiców jest u Nas bez liku o czym śiwadczy frekwencja. Górnik wygrał i nie mao czym dyskutować. Było minęło. Nikt Nam awansu nie da na piękne oczy. Tylko walką i zaangażowaniem możemy wejść do zaplecza ekstraklasy. pozdro:)
krochmal - Wto Maj 19, 2009 15:48
x_cite napisał/a: | Po primo gdzie napisałem, że mają się położyć przed Nami?? stwierdziłem tylko, że pkrzyżowali Nam szyki! ot tyle i wszyscy o tym wiedzą. Jeżeli antyfutbol uważasz za kapitał to ja nie mam pytań. Chyba na meczu nie byłeś i nie widziałeś tego jak kładli się co minutę na boisku nie dając szans pograć Sandecji. Co do goli to racja filmowe i piekne bramki. Życiowe strzały i tyle. O tym każdy wie kto był i widział. A właśnie w tych innych czasach i innym czasie o którym piszesz może by Górnik mógł awansować. Teraz potrzebna jest infrastruktura, sponsor i przede wszystkim kibice. A kibiców jest u Nas bez liku o czym śiwadczy frekwencja. Górnik wygrał i nie mao czym dyskutować. Było minęło. Nikt Nam awansu nie da na piękne oczy. Tylko walką i zaangażowaniem możemy wejść do zaplecza ekstraklasy. pozdro:) |
Na meczu byłem, każdorazowe zwijanie się "z bólu" po byle dotknięciu też widziałem i także mnie ponosiło wtedy, ale wiem też, że Sandecja będąc w sytuacji Wieliczki grałaby bardzo podobnie !! Nie oszukujmy się, to są normalne realia.
Mówisz antyfutbol - zgadzam się ale za kilka miesięcy o stylu się zapomni a w kronikach zostanie zwycięstwo na stadionie obecnego beniaminka 1 ligi :) (takim osiągnięciem może się tylko przecież Concordia jeszcze pochwalić:))
Zgadzam się natomiast w 100% - nikt nam awansu nie da za darmo - do ostatniej sekundy trzeba go wyrwać rywalom z gardła. I zawodnicy muszą o tym pamiętać !!
sądecznin - Wto Maj 19, 2009 17:40
Tak bylem na meczu i dokladnie widzialem jak grali.co z tego ze posiadali pilke jak dochodzili do pola karnego i tylko wrzutki robili.nie mowie ze gral izle.ale brakowalo takiego powera zdecydowania sily.pod koniec meczu zamiast ostro ruszyc zaryzykowac to jakos nie widzaialem tego.a co do mlodych to mam na mysli Zawislana.chlopak pracuje w destrukcji szarpie cos gra zalezy mu.a taki Bania to biega jak by mu sie nie chcialo.
stefantelefan - Wto Maj 19, 2009 20:54
Pod koniec meczu to już nie mieli siły bo cały czas siedzieli na Górniku, a Sandecja to nie Lech, który zapierdziela przez 90 minut i nie są zmęczeni. Co do Bani to zgoda gość w tej rundzie nic nie gra ale Moskal chciał wzmocnić atak, a Zawiślan to nie napastnik. Dlatego miał wybór Bania albo Krupa, a tu chyba wybór jest prosty i oczywisty.
Pozdrawiam
Kilinskiego 47 - Wto Maj 19, 2009 22:18
sądecznin napisał/a: | Bania to biega jak by mu sie nie chcialo. |
Ty chyba naprawdę oglądasz inne mecze... Bania to najbardziej walczący zawodnik w całej drużynie, nie odpuszcza żadnej piłki i zawsze walczy do końca, gdyby każdy tak walczył jak Bania, to może już nie musielibyśmy się martwić o awans.
KubaNS - Czw Maj 21, 2009 17:03
Posty nie majace nic wspolnego z meczem usunalem. Kontynuujcie sobie na PRV.
A teraz sie koncentrujmy na tym co przed nami.
|
|